.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

17 Mayıs 2016 Salı

STSL 34 Torku Konyaspor - Beşiktaş




Tarih:  18 Mayis 2016 Çarşamba , 19.00

Stadyum: Büyükşehir Torku Arena

Hakem Hakkında Bilgi: -

Sakatlığı Bulunan Oyuncular:  Alban Meha Rhodolfo , Veli Kavlak

Cezalı Oyuncular : - / Oğuzhan Özyakup


Not :  Sakatlık ve Cezalı Bilgileri Transfermarkt'tan alınmaktadır .

25 Yorum:

WiLdHoney dedi ki...

Konya Maçında abiyi kadroya almayalım ama yedek kulübesinin yanına atalım bi sandalye şöyle rahatından, yanına da bi garson falan tahsis edelim, hatta sorun değil ben bile yaparım, çay desin çay gelsin, rakı desin rakı gelsin, takılsın paşam orda. İsterse, 4. hakemle tavla oynasın ama orada dursun, sahadaki adamlar ona bakıp görsünler Adanmışlık ne demek, sadakat demek, profesyonellik ne demek.
Zor gelir böylesi....

ekozu1903 dedi ki...

@wildhoneye katılıyorum. Bu adam en kilit isimlerden biriydi bu sene.
Bir kere sakatlanmadan, bir kere kart görmeden koca ligi tamamladı adam. helal olsun. sadece bir milli maç dönüşü cırcır oldu zaten puan kaybetmiştik o hafta.

bu hafta kazanıp 82 puan olmayı çok istiyorum. hem konya takımına gıcığım hem de 82 puan ile şenol hoca bu kez şampiyon olsun.

bir de hatırlatma;
MAÇ SAAT 19 DA:)

Basar dedi ki...

@turkkant

buradan devam ediyorum... Sadece kare as değil de aslında takımın geneline de bakmak gerekiyor. Şampiyonluk maçındaki ilk 11'in yaş ortalaması doğum yılına göre 29,5 (kaleci hariç 29,2) doğum tarihine göre 29 (kaleci hariç 28,6). Sahaya çıkan oyuncuların 6 tanesi 30 yaş ve üzeri oyuncular. Seneye Mayıs ayında kadro hiç değişmeden şampiyonluk maçına çıksak aşağı yukarı 30 yaş ortalamalı bir takımımız olacak. (Benden duymuş olmayın ama transfer ettiğimiz sağbek de 31 yaşında.)

Buradan şu sonuç çıkabilir. Şenol Hoca şampiyon olacak kadronun tecrübeli olmasına özen gösterdi. Kerim, Necip bazen ilk 11 zaman zaman yedekten oyuna dahil oldular. Töre çok istikrarlı olmayan bir sezon geçirdi. Tolgay hem sakatlıktan hem de dehşet performans gösteren orta sahadan (ve sanki başka problemlerden) dolayı pek oynamadı. Geçen sezon sözleşme uzattığımız Veli ve Mustafa zaten hiçç düşünülmedi.

Takım defansif takviye ile 1 yıl daha başarılı olur ama sonrası için gençleri daha fazla işin içine sokmak/transfer etmek gerekiyor. Bu arada Töre, Tolgay ve Oğuzhan'ın transfer olmaları olası.

Şampiyonluğa sevinirken soğukkanlılıkla planlama da yapmak gerekiyor. Sonuçta genç oyuncular; Olcay, Oğuzhan, Töre, Tolgay'ı transfer eden bu yönetim. 30 yaşı geçmiş 3 kare asından ve sezonun sürprizi Quaresma'dan üst düzey verim alan, kimisini hayata döndüren kiminden kariyer rekoru çıkartan hoca da Şenol Hoca. Ben hem yönetimde hem de Şenol Hoca'da kalıcı başarı yakalama ve CL'de üst turlara geçme vizyonu olduğuna inanıyorum.

WiLdHoney dedi ki...

@Basar,
Çok merak ettim yaşı 31 olan yeni bekin kim olduğunu?

YSY dedi ki...

Yeri postu değil ama unutur giderim diye koyayım dedim. Gören görsün. Belki izleyende olmuş olabilir ama bilmek önemli. Henry barcelonın oyun sistemini güzel özetliyor. Fazla uzun değil 6 dk.

https://www.youtube.com/watch?v=9-zcyod2pjY

cochise dedi ki...

Gökhan Gönül'ü mü kastetti acaba :)

Atiba alindiginda epeyce cemkirmistim zira ne vaad ettigi sey buydu ne de tamamen kendi fikrim olarak bizim ihtiyacimiz olan disedis kanakan onliberoydu geldiginde .

Malum cizgiye basma hadisesinden de cok alevlenmistim .

Ama Atiba her gun uzerine koyarak bu kulubun tarihine adini altin harflerle yazdirmistir . Profesyonelligiyle , savasciligiyla , hirsiyla , zekasiyla , teknigiyle ornek bir sporcu olarak gogsumuzu kabartmistir.

Sag bek Gokhan Gonul abi artik duymayan mi kaldi ...

Anladigim kadariyla Gomez kalmayacak cunku 1000€ olayi bitti bu saatten sonra satin almak zorundayiz . Form durumu ve Avrupa Sampiyonasinda gosterecegi performans itibariyle de Fiorentina'nin belese bir sezon daha birakmasi mumkun degil.

Ben Arfa-Robben mevzulari oldugu gibi , Umar Aminu'da ciddi bir olasilik .

Tolgay'in ayrilma ihtimali de oldukca fazla .

turkkant dedi ki...

Bence ciddi bir eşikteyiz, henüz bu eşiği atlamadık, zira 5-6 senede bir zaten şampiyon oluyorduk. Eğer 2de 2 yaparsak o eşiği uzun yıllar sonra atlamış olacağız. İyimser tarafından bakarsak bunu yapabilecek oyuncu kalitesi-t. direktör-taraftar desteğine sahibiz. Öte yandan, Fener ve GS illa ki reaksiyon gösterecektir, seneye daha iyi hocalarla daha iyi takımlar kuracaklardır. Fener'in zaten fena bir kadrosu yok, kritik bölgelere 2-3 transfer ve iyi bir hoca yine büyük rakip olurlar. GS ise belli olmaz, hoca olarak kimi getireceklerine bağlı.

turkkant dedi ki...

Önümüzdeki sene başarı için ben 4 madde sayarım.

Bir, kare ası tutacaksın: Gomez-Atiba-Sosa-Oğuzhan... Bu dört oyuncu yaş ve fizik itibariyle bir sene daha götürür. belki 2 değil ama 1 sene... M. Gomez gider daha iyisi gelir, Sosa'ya teklif varsak satılır bana çok riskli geliyor.

İki, potansiyelli oyunculara yer açacaksın. Tolgay, Kerim Frei, Cenk Tosun üçlüsünün yaş ve potansiyel olarak daha fazla dakika almaları şart. Seneye bu oyuncuları bu sene aldıkları dakikalarda bırakırsan sıkıntı olur. Bu üç oyuncunun dakikaları artıracak formüller bulmalıyız. Gerekirse Quaresma gibi seneye hedefsiz kalacak oyuncular elden çıkartılıp K. Frei'in önü açılmalı, Tolgay 6 ve 8 numara denenmeli, Cenk'in ilk 11'de olduğu alternatif bir oyun şablonumuz olmalı.

Üç, bütçeyi öne değil arkaya harca. Kaleci+defans dörtlüsünden bence Beşiktaş ilk 11'inde oynayacak kalitede tek isim Marcelo. Rhodolfo'un önümüzdeki senesi muamma. Benck Ş. Ligi seviyesi değil, İsmail alternatif oyuncu, Tolga vasat, Boyko soru işareti. En kritik kararlar burada alınacak. Ve bence açıkçası hiç kolay kararlar değil. Zira Rhodolfo tarzı çabukluğu olmayan ama sezgileri, oyun bilgisi yüksek stoper bulmak genelde daha kolay, M. Ferrari örneği... Ama çabuk, süratli ve kaliteki yabancı stoper bulmak zor. Öyle stoperler 6-7 milyon eurodan başlıyor. Açıkçası şu ana kadar savunma trabsferlerimiz de genelde karavana oldu.

Dört, fayda-maliyet hesabıyla eldeki fazlalıklardan kurtul. M. Pektemek, Veli, Quaresma bence gitmesi gereken isimler. Töre ise fiyatı bulunursa elden çıkartılmalı. Ama geçen sezon bile ciddi bir teklif almamıştı, bu sezon Biliç piyangosu filan vurmazsa iyi bir teklif almamız zor gözüküyor.

Coolio dedi ki...

Şenol Güneş sadece stadsız bir takımı şampiyon yapmamıştır aynı zamanda birçok oyuncunun kendi üst sınırına ulaşmasını da sağlamıştır. Bunlar hep şampiyonluk hikayesinde yazılan şeyler ama biraz atlanılan bir konu var bence. Devre arası defans ikilisini kaybetmiş bir takımı yepyeni iki başka oyuncuyla şampiyon yapmıştır. Ne antranörler gördüm ben devre arası oyuncu satıldığında başarısızlığa şimdiden kılıf uydurmak için o oyuncuyu satan şampiyonluğu satar diyen. Ne hocalar gördük kaybedilen puanlar sonrasında giden oyuncunun yokluğuna atıfda bulunan. Ama Şenol hoca bir kere bile yönetimi hedef olarak göstermedi ve takımın bel kemiği değiştikten sonra şampiyon yaptı. Değişen oyuncular daha iyidir daha kötüdür konusu ayrı mevzu ama antranörlere devre arasında hangi mevkiyi değiştirmek istemessiniz diye sorarsanız hepsi defans ikilisi der. (ayrı konu ama sene başı Şenol hocanın kaleci konusundaki tavrını buradaki insanların dahi yanlış etüt ettiğini ve haksızlık yaptıklarını düşünüyorum)

Bunun yanısıra Tamer hoca'nın katkısını hep merak etmişimdir. Oyuncuların belli yerlerdeki açıklamalarını görünce (sorulan soruya cevap şeklinde değil de kendilerinin bunu dile getirmesi) iyi işler yaptığı izlenimi oluştu.

Bu sezon Sambade'nin sözleşmesi bitiyor bildiğim kadarıyla. Adamın şansına elinde çok kötü malzemeler vardı. Yeni sezonda Şenol hoca nasıl devam etmek isteyecek merak ediyorum açıkçası.

Gomez için beklentim eskiden neyse o: gidecek. Burayı bir çıkış olarak gördü ve bunu başardı. Ayrıca bu işin getirileri bizim için bitmiş değil. Fiorentina'nın satması durumunda (bizde kalmassa satılcak demektir) pay alacağızki bence çok iyi bir tutar alıcaz. Ayrıca tüm camia bu adamı gördükten sonra gerçek santrafor nasıl olurmuş anlaşıldı ve yönetim yeni adam alırken daha çok dikkat edicek. Gomez bize sadece oyun değil, karakter, disiplin, azim, bilgelik anlamında çok şey kattı. Asıl bu özelliklerini doldurmamız zor. Onun yeri benim gözümde çok farklıdır futbol anlamında.

Benim diğer beklentim (isteğim değil yanlış anlaşılmasın) Oğuzhan'ın da ayrılacak olması. Bu seneki çıkışında sadece Şenol Güneş efekti değil aynı zamanda birileri tarafından ciddi bir şekilde izlenildiği bilgisi de vardı. Kendisinin de gitmek istediğini düşünüyorum ayrıca. Ama ikna edilmesi Gomez kadar imkansız değil bence.

Coolio dedi ki...

@turkkant

4 maddene birden katılıyorum. Küçük bir detay, bence o kare as bir sene değil en az iki sene daha götürür.

QuaresmA dedi ki...

Günümüz futbolunda Gomez gibi 90'lar tipi forvetler pek kalmadı. Bu adamın bu sezon bize gelmesi çok büyük bir talihti gerçekten de. Şimdi dünyanın en büyük birkaç takımının forvet hattına baktığımızda Gomez en az yarısında direk oynar, kalan yarısında da as forvetin yedeği olabilir. Ama eğer ki Manchester United, Real Madrid gibi takımlara gitmeyecekse başka baş altı takımlara gitmesi lüzumsuz olur, bizde kalsın daha iyi. Tamamen koptuğu milli takımına Beşiktaş forması altında kavuştu. Tek forvet oynuyor ve boru değil Quaresma, Gökhan, Sosa, Oğuzhan gibileri tarafından neredeyse tek hedef olarak besleniyor, o da işini yapıyor. Sadece en tepe takımlarda bu kadar beslenebilir.

Gidecekse de Tosun Paşa yeter. Yeterliliğini göstermek için daha ne yapsın? Sadece ona forma rekabeti yaşatacak biraz daha düşük profilli bir forvet transferi yeter.

planck dedi ki...

gökhan satılmış olsa bu kadar övmezlerdi diye düşünüyorum. ama bitirilen yabancı transferi ben afra ise, ormanın öve öve bitiremediği aras da geleceğine göre töreyi ve q17yi satmaya sıcak bakıyor olmalılar.

ben tolgayda 1 sene daha devam etme ihtimali gördüm. ozzy'yi de CL'de kendini göster öyle git diye ikna ederler gibi geldi. takım şimdiden CL'e kilitlenmiş gibi sanki.

bu arada sanırım takımdan gitme ihtimali en az olan adam olcay :) deli ibo falan gibi olacak bu adam, onlarca kanat oyuncusu alınacak bir şekilde olcay hep formaya yakın olacak. türkler arasındaki arkadaşlık cidden çok iyi ve çimento olcay gibi duruyor. bir de takımda türkçe ve alman konuşan oyuncu sayısı hemen hemen aynı gibiymiş.

cenk ne kadar yetekli olsa da henüz CL'de banko yazılacak bir forvet değil. sakatlanmadan full sezon oynma ihtimalini de az görüyorum. fakat bu sene de çoğunlukla yedek beklerse hakkaten sorun olur. keşke olcayın yerine göz dikse.

beagle dedi ki...

Eveet Şampiyon olduk gelecek sezon hazırlıklarımız başladı. Benden de vira

Hayallerim
Gomez zor da olsa kalacak, Boyko bir anda gönülleri fethedecek, Töre de bu şampiyonluktan sonra bambaşka bir kafada olacak

Olumsuz tespitlerim
Quaresma artık adam da geçemeyecek derecede bitik, Kerimden bir cacık olmayacağını Şenol Güneş de söylüyor, Cenk fiziğinin kenardan iş yapmaya uygun olduğunu kabul etmediği sürece uzun süreli oynayamayacak. Level arttıkça merkezde kaybolacak ve sorumlu olacaktır.
Elde bonservisinden kurtulunması gereken yabancı stoper 3e çıktı. Alexis, Pedro, Alexander. Alınsa iyi olacak olan da Marcelo belli ki.
Sol kanat İsmail Tosiçe devam görünüyor.

Ayrıca seneye çok farklı bir maç programımız olacak. Minimum 6 tane zorlu şampiyonlar ligi maçını ligin içine yaymak gerekecek. Yani rotasyon şart.
Rotasyonla beraber Töre ve Tolgay'ın daha etkin hale geleceğini düşünüyorum. Aras'ın ise Sosa'yı yedeklemesi umudundayım. Ki bir kenar forvet transferi daha gelecek. Umarım yeterince gol atan biri olur bu gelen.

Ben olsam para kanalını 1 yıllık net 6-7 ye dayar Gomezi tutardım (Avrupada 13-15 milyon Euro yıla tekabül eder)

Stoper, solbek, Atiba'ya yedek ve golcü bir kenar forvet de diğer zorunlu transferlerim olurdu.


ozan dedi ki...

NtvSporda Gomezle canli roportaj var duymayanlara duyurmus olalim.

ozan dedi ki...

Bence transfer sezonu gecen seneye gore oldukca zorlu gecicek. Takim dagilabilir, guclenebilir yonetim ve Senol Gunes yanlis oyunuculara guvenip yanlis tercihler de yapabilir, hersey olabilir. Bu transfer doneminden dogru hamlelerle takima 1-2 level atlattirabilirsek onumuzde ki bir kac sezona amborga koyariz.

YSY dedi ki...

Ya gomez sen nasıl bir adamsın ya. Bu adamın bize gelişi milattır bunu yazın kenara. Adam resmen futbol şube direktörü gibi konuşuyor vizyon çiziyor. İnşallah bir sene daha bizde kalırsın, yapacak çok işimiz var.

Umit dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Unknown dedi ki...

Gomez'in kalması tamamen takımın hedefine bağlı. Şu paragraflar her şeyi özetliyor;

"Bu takımda kalıp kalmamam takımın yeni sezon planlamasına bağlı. Şu anda hiçbir kulüple görüşmedim. Kararı sezon sonunda vereceğim. Burada harika bir sezon geçirdim, harika bir şehirde yaşıyorum ve burayı çok seviyorum.Başkanla yaptığımız görüşmede, 'Önümüzdeki sezon Devler Ligi'nde oynayacağız' dedim. Belli bir yatırım gerekiyor. Burada kalma konusunda iyimserim. Yaz dönemi boyunca menajerim kulüple görüşmeleri sürdürecek.Kulübümüzün Şampiyonlar Ligi için hedefleri beni tatmin ederse, burada kalmak için olumlu duygular içerisindeyim."

"Şampiyonlar Ligi'nde oynamak için mi oynayacağız, yoksa önemli işler yapmak için mi oynayacağız buna karar verilmeli. Şampiyonlar Ligi için kadronun güçlendirilmesi benim için çok önemli!"

"İnsanlar yanlış anlamasın, ligde gol kralı oldu da böyle konuşuyor demesinler. Ben Şampiyonlar Ligi için bu takıma inanıyorum. Benim için 30 metreden gol atmakla kalenin dibinden atmak arasında bir fark yok."

Belli ki çok planlı ve bir hedef için yaşayan birisi. Valla şu adamla masaya oturup, nerelere hangi seviyede transferler yapalım diye sorsak yeridir.

Umit dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
cochise dedi ki...

Gomz büyük bir sporcu olduğu tekrar gösterdi. Geçenlerde sadece gollere bakmayalım derken dediğimiz şey de onun bu vizyonuydu.
Yönetimin önünde 2 seçenek var; KAdro yapısını koruyup sadece defansın sol tarafını (sol bek artı sol stoper) güçlendirip Gomez'e yakın bi forvet ile bir kez daha şampiyonluk kovalamak. Çeşitli yetersizlikleri olsa da Quaresma-Olcay-Töre-KErim dörtlüsü ile bu takım ligde yine şampiyon olur. Yeterki mendireğimiz (ozzie-ati-sosa) bozulmasın. Arkaya sadece iki takviye ile de %50'den fazla ihtimal şampiyon oluruz. Ama bu senaryoda şamp liginde hedef 3.lüğü kovalamak olur. Fazlası zor.

Ya da Gomez'in istediği takım kurulur 4-5 parça ile orada da iş yapacak takım olabiliriz. Ama o işin garantisi yok... Her transfer cuk uymuyor. Diğer taraftan borç olmuş 1.300.000 lira. Batmamak için borcu artırmadan sürekli başarı gerek. Sağlam takım kuracaksan çeyrek final gelecek. yoksa borç artar. Bu yüzden risk alınmayabilir de. Zaten ne kadar harcayabiliyoruz onlar da şüpheli. Satacak pek de adamımız kalmadı. Yani sattığımızda ah vah dedirtmeyecek ama para edecek. Bi tek Töre ile Kerim para edebilir ve de çok üzmez... Tolgay bi yıl oynamadı, Q17 çok yaşlandı. Buralardan para gelmez. KAdro zenginliği yaratmaları daha önemli.

O nedenle bir arkadaşın da dediği gibi bu yaz daha da zor geçecek yönetim açısından.

Umit dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Umit dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
BJK4EVER dedi ki...

Abi Gokhan Gonul iceriden bilgi mi yoksa atmasyon mu? Laf soyleyen cok olur, sonra taraftarda hayal kirikligi oluyor.

Ben o kadar buyuk degisikliklerin olacagini dusunmuyorum.

Tolgay neye gore gidecek anlamadim. Dakika alamadi, ama cok agir bir sakatliktan yeni cikmisken ve orta saha zehir gibi formdayken oynamamasi normal, o da farkindadir. Seneye hazirlik kampini gecirecek, Sosa ve Atiba 1 yil yaslanmis olacak ve mac tempomuz artacak. Forma sansi bulur ve kalir seneye.

Oguzhan baskan'in acikladigi gibi bence gitmez. Top seviyedeki takimlar icin henuz target degil, cunku basarilari local ve kendisi Brezilyali degil. Olaganustu bir Avrupa Sampiyonasi gecirmedigi surece 1 sene daha kalir, CL'de yeteneklerini gosterdikten sonra seneye belki gider.

Gomez'i 1 sene daha kiralama sansimiz var mi bilmiyorum, ama bildigin kadariyla satistan ciddi bir pay alacagiz. Gomez formda olsa da bir takimin cikip da 10 milyon euro vs gibi paralar odeyecegini zannetmem, onun icin tren kacti bile. Anca Schalke, Wolfsburg vs talip olur, onlarin da maas olarak verecegi para bizi gecmez. CL ve adami tekrardan hayata donduren kulup olma kozumuz bizi avantajli konuma getiriyor.

Quaresma niye gitsin anlamadim. Adam bence gosterdigi performansla kendi transferini elestirenleri fena yaniltti. Hele Dzudszak'tan cok geride gorenler vardi ki, onlarin hali hepten fena. Yasi musait, oyunu olgunlasti ve takima katki sagliyor. Kesinlikle kalmali. Ki CL seviyesinde oynamis az oyuncumuzdan biri ve o podyumda hep muvaffak oldu. Seneye ona ihtiyacimiz olacak.

Tore'ye de su an icin iyi teklif gelecegini zannetmem; maalesef iyi bir sezon gecirmedi.

Alexis geri gonderilir dogal olarak, Marcelo'nun 1.2 milyonluk opsiyonu kullanilir dogal olarak. Hoca'nin istemedigi Franco ve Milosevic ile yollar ayrilir. Gonlumden gecen Tolga'yla da yollarin ayrilmasi, ama kalacak gibi gozukuyor. Boyko iyi bir teklif gelirse satilir veya kalir (ve umarim 1. kaleci olur). Sagbeke biri gelecek gibi duruyor; bu yuzden Serdar'i tutmak mantikli olmaz, gidenlerden biri olur. Pektemek-Omer degisikligi mantikli olur, ama bu maasla bir yere gondermemiz cok cok zor.

Transferlerin cok cok pahali olmasina gerek yok. Transfermarkt'a baktigimiz zaman stoper olarak:

N'Koulou
Martin Caceres
Facunda Roncaglia
Daniel Agger
John Terry
Christoper Samba
Gustavo Cabral
Cristian Zapata

gozukuyor.

Solbeklere baktim, ama Eliseu, Evra ve Fabio disinda mantikli bir secenek bulamadim. Eren Albayrak da bonservissiz, ama Ismail'e gore bir arti degil. Caner Inter'e gitti zaten sanirim.

Sagbek olarak G.Gonul, van der Wiel ve Srna goze carpiyor. Srna resmen Atiba/Gomez etkisi yapar. Van der Wiel de kaliteli oyuncu. G.Gonul rakibe psikolojik acidan agir darbe olur.

Kaleci olarak da Mandanda, Karcemarskas ve Victor Valdes goze carpiyor. Karce veya Mandanda'ya hayir demem.

Defansif orta saha olarak da Topal, Veloso, Flamini goze carpiyor. Ama defansif orta sahada sanirim ilk hedef Atiba'ya alternatif; bu isimler luks kacar.

Sonuc olarak Boyko'yu satip (iyi paraya) yerine Karcemarskas, Srna, Fabio, N'Koulou ve Caceres gelse kimse sikayetci olmaz herhalde. Ki maas olarak da bu oyuncularin yuku 10 milyon euro'yu gecmez.
Kaleci olarka ben yine de Almanya'nin yeni nesil kaliteli kalecilerinden birini tercih ederim, ama Zieler, Leno, Adler gibi kalecilerden birini alacak maddi gucumuz olacagini zannetmem.

YSY dedi ki...

Ya gomez sen nasıl bir adamsın ya. Bu adamın bize gelişi milattır bunu yazın kenara. Adam resmen futbol şube direktörü gibi konuşuyor vizyon çiziyor. İnşallah bir sene daha bizde kalırsın, yapacak çok işimiz var.

Yorum Gönder

Ara