.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

17 Mayıs 2016 Salı

Gomez'in NTVSpor röportajından notlar


Muhtemelen video internete de konur yarına kadar (ben post'u yazana kadar konmuş bile NTVSpor'un sitesine), aklımda kalan önemli noktaları yazayım buraya.

*Şampiyonluğa katkı konusunda başta Atiba, Sosa, Oğuzhan olmak üzere bütün oyuncuların emekleri gözardı edilemez, ama bu sene Beşiktaş'ı mental olarak şampiyon yapan oyuncu Mario Gomez'dir. Geçen sene Ba'nın performansı takımla beraber düşerken, Gomez'in sene boyunca verdiği maç sonu vs. açıklamalarını da düşününce takımın psikolojisini ayakta tutan isim olduğuna şüphem yok neredeyse.

Gomez giderse yerine Falcao'yu, Dzeko'yu vs. alırız, belki gelen isim 40 gol atar ama Beşiktaş'a Gomez'in yaptığı katkıyı çok çok farklı yazacağız ileride. Müthiş bir oyuncu.

*Bu kadar takır takır ne düşündüğünü tane tane, net bir şekilde anlatan; politik/diplomatik yorumlar yapmayan, ayakları yere basan ama idealleri ve vizyonu da büyük olan bir futbolcu bulmak kolay değil. Neyse tamam Gomez naatine dönecek bu iyice, diğer konulara geçiyorum.

*Gomez'e başka Türkiye kulüplerinden de teklif gelmiş sene başında ve Beşiktaş'ı o seçmiş. Bu kulüp Galatasaray herhalde. Niye seçtiğini anlatırken de Sosa ile Bayern'den beraber oynadığını, kanatlardaki oyuncuların yeteneklerinin onu besleyeceğini düşündüğünü, hücum felsefesini falan anlattı.

*Fiorentina tecrübesi ciddi bir travma olmuş. "Nisan'da bana bunları bunları alacağız deyip yalan attılar." ve "Takım kaybedince günah keçisi lâzımdı, beni seçtiler" mealinde açıklamalar yaptı. Fiorentina'nın Gomez'e karşı tutumunda, Beşiktaş'ın kendisine karşı tutumunun ne olması gerektiğine dair büyük ipuçları var.

*Gomez takımda kalmaya sıcak bakıyor, ama;
i) Fiorentina'nın yaptığı gibi takıma yapılacak katkılar konusunda ona yalan atmayacağız, dürüst olacağız.
ii) Avrupa'da yarışmacı olacak potansiyeli olan bir kadro kuracağız.

*Geçen sene Avrupa Ligi'nden elenmemiz pek hoş olmamış onun nazarında belli ki, felsefesini açıklarken özellikle Sporting Lizbon maçını nasıl kaybettiğimize değindi. "Çok iyi hücum oynuyoruz ama o maçta savunma yapmamız gerekti ve yapamadık, Şampiyonlar Ligi takımları bunu affetmez" dedi mealen. Şimdi o maçı düşününce akla Tolga'nın hataları geliyor ama savunma konusunda genel bir sıkıntıdan bahsediyor belli ki. Yani bir tek mevki mevki isim vermediği kaldı ama kimlerin "upgrade" edilmesini istediği belli.

*Fiorentina'ya hayatta dönmez, orası belli. Fiorentina da bunu biliyordur. Başkasına satsalar bize komisyon ödeyecekler, o da pazarlığa bir üst limit koyuyor. Gomez isterse ve biz de Gomez'e mavra okumayıp palavra sıkmazsak burada kalır herhalde.

*Muhtemelen ilgi çekeceği için birkaç yerde manşet vs. olur. Gomez Beşiktaş Bayern Münih kadar büyük bir kulüp derken, taraftarlarının her yerde olmasından, organizasyonun profesyonelliğinden bahsetti ve bu kıyası "dünyada değil tabii ama Türkiye ölçeğinde" diye yaptı. Organizasyonel olarak bir Alman kulübüne kıyaslanmak büyük bir övgü. Gomez Demirören döneminde hasbelkader transfer edilmiş olsaydı devre arasında kaçar giderdi herhalde.

*Gomez ileride futbol şubesinin başına geçsin, hatta Başkan olsun kulübe. Tamam sondu bu bitti.

64 Yorum:

EC dedi ki...

herifin her soyledigi mantik suzgecinden gecirilip de soylenmis seyler.. duygusal, sirf karsisindakini mutlu etmek icin soylenmis seyler degil.

Turkiye nin tamanina ( en tepeden, en asagiya) bu yaklasim gelmeli.. Bizim duygusal Q17 asigi taraftar pek de anlayamayabilir..

dun bir ara kulagim takilmisti.. futbolcularin en cok begendigi tezahurat KARTAL GOL GOL GOLLL mus.. bence takimi ateslemek ve hedefe yonetlmek icin en iyisi de o.

digger arabesk icerikli, yanginlar, vb li olanlar Turk sinemasi icin iyi..

QuaresmA dedi ki...

@ EC

Valla Gomez'in aklı varsa kendi de Q17 aşığıdır. Adam kanatlar beni iyi besler diye burayı tercih ettim demiş zaten. Hangi kanatlardan bahsediyor sence? :)

Sporting maçı konusunda resmen kibarlıktan ve taze şampiyonluk ertesi keyfi kaçmasın diye Tolga ismini vermemiş, savunma demiş. Ama umarım burada devam etme pazarlıkları sırasında açık açık yönetimden kaleci transferi ister.

Valla Gomez takımın yönetimini LeBron gibi yönlendiren gizli GM gibi takılsa da sesim çıkmaz, çok da iyi olur. Normalde pek sevmem kendini kulüpten üstün gören sporcuları ama Gomez üstün olmasa da kendini başkana eşit görebilir. :)

Hidayet dedi ki...

birkaç gündür gerek başkanın gerek a nur çebi'nin "giderse ağlamayız", "hem para verip hem peşinden mi koşacaz" gibi açıklamalarının sebebi biraz belli oldu, kendime soruyordum neden bu sert tutum diye, meğer 1-1,5 ay önce gazetelerde çıkan "gomez gelecek ssezon takımı kadroyu görmek istiyor" haberi doruymuş ve bunu başkana da söylemiş ve söyleyecek de.. başkan hala ö. şişmanoğlu kadroya giremedi, yedi yetimin hakkını yedirmeyiz...falan dese de gomez'in beşiktaşı bazı klüplere oyun stili açısından tercih ettiği bundan da mutlu olduğu fakat kendini ezik , bitik, bitmiş fala görmediği ortaya çıktı, beyler adam gomez olduğunun bilincinde, takımın bilincinde, eksiklerin bilincinde. tahminim başkan ve yöneticilerin tavrından yönetim bundan pek hoşnut değil, bunu sadece "gomez'in kendini takımın üstünde görmesi" değil, onların beşiktaşa çizdiği yoldan farklı bir yol istemesi olarak değerlendirdikleri, inşallah yanılırım.. biz ne güzel 1, 1.5 milyona stoper, sıfır bonservisli bekler, gosüz asistsiz kanat oyuncuları, ilginç sözleşmeli kiralık oyuncularla devam edip gidiyorduk, ben beşiktaş'ın gomez'in taleplerine karşılık vereceğeni (ikna edeceğini demiyorum, deneyeceklerdir ) verebileceğini sanmıyorum, başkan zaten sık sık şampiyonlar liginde yüksek hedeflerin hayal olduğunu işliyor, gomez'den sonra çıkınca da aynı şeyleri tekrarladı

eğer fener başkanı ben olsam ve hoca'yı değiştirecek olsam, yemin ederim, bu adamı , ona uygun oyun sistemi ve hedefleri olan kadro kurmaya ikna ederdim, zaten bekleri tutsalar ellerinde ufak tefek rutuşlarla o kadroyu yaratabilrler, gomez'in yerine gomez kadar gol atan adam almak, gomez ile oynamakla bir değil, adam resmen bizi yukarı çekmek istyor, bi bizim dün trt de çıkan telegol de çıkan yerlilere bakıyorum (oğuzhan ve cenk hariç) bir bu adama, sosa'ya, ya " o sucuk yiyor, bu çok uyur, aman hakan abi ,bokunu yiyim, vek-jeteryenim ama sucuk , lahmacun yerim, vejeteryen olmasam milan da oynardım" diyen adamların dedikodu, sosyal medya takımı olacaz, ya da gomez gibilerin, seçim bizim...

Hidayet dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Hidayet dedi ki...

adam bizzat töre- ricardo kanatları dedi, ama , yine damlamış anti q17 timi, her konunun içine katmasa olmaz, merak etme olcay demedi, onun kafasındaki takımda olcay'a yer yok, romantik q 17 liler burada da medya yalakası ,herkese mavi bncukcu, vejeteryan olmasa milan da oynayacak (sucuk,lahmacun yiyen vejeteryan !!!!!) timi nerede , ricardo-q17 kanatları dedi, olcay demedi, eh mario aşkolsun, üzdün bazılarını defol git

Umit dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
turkkant dedi ki...

Bugün Beşiktaş'ın yeni yöneticilerinden H. Mican'ın ortağı ile konuştuk. Bugün haber geldi, Gomez kesin gitti, dedi. E adam TV'de öyle konuşmadı dedim. Onlar kutlamaların tadını bozmamak için söylenen sözler, dedi. Durum bu... Yorumsuz aktarıyorum.

Bunun dışında geçen burada Atiba'nın arkadaşının söylediklerini tekrarladı. Hoca Tolgay'ı kesin silmiş, gönderilmesini istiyor, dedi. Anladığım kadarıyla büyük sorun çıkartıyormuş içeride.

Üçüncüsü Töre'yi satmak için ciddi uğraş varmış.

Kulaktan kulağa sözlerin dozu değişmiş midir bilemem, ama durum bu beyler. Ama M. Gomez konusunda yüzde yüz gitti dedi.

Umit dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Mayor dedi ki...

sunu anladik ki gomez'i gonderirsek yerine milyonlar harcayip baskasini koyamayiz.
mesele sadece gol atmak degilmis onu da anladim.
bazi firsatlar 10-20 yilda bir gelir.
bize gelenler senol gunes, yeni stat ve mario gomez. bu denklemi bozmanin alemi yok.
turkiye ligine de hapsoldukca aslinda elle tutulur bir gelecek yok.

turkkant dedi ki...

Yetenekli büyük oyuncular çok geldi, ama karakterini de koyan büyük oyuncu çok az geldi Türkiye'ye. Farkında değiliz ama Hagi'nin İtalya'dan 30+ yaşta gelip Terim'le GS'nin tarihini değiştirdiği bir dönemeçte olabiliriz M. Gomez'le. Büyük bir hoca ve saha içi lideri bulduk. Bu fırsatı kaçırıp ne de olsa rakip yok 3 sene yönetimdeyiz, böyle devam derlerse çok yazık olacak...

Unknown dedi ki...

Gomez'i hakikaten çok seviyorum. Böylesi bir karaktere pek az rastlıyoruz, gönlümüzde taht kurdu resmen.

Kendisinin beklentilerini anlayabiliyorum fakat şunu da merak ediyorum. Mesela Beşiktaş kulübü kendisine hedef olarak; Şampiyonlar Ligi'nde gruptan çıkmak, o da olmazsa üçüncü olup Avrupa Ligi'nde final oynamak vaat ederse ve buna yönelik olabildiğince yeterli bir kadro kurarsa kalacak mıdır?

Ben Beşiktaş'ın seneler sonra Şampiyonlar Ligi arenasına çıkıp fark yaratabileceğini düşünmüyorum. Daha doğrusu yönetimin Şampiyonlar Ligi seviyesini kaldırabilecek bir savunma hattı kurabileceğini düşünmüyorum. Transfer dönemi kesin kaleci alırız diyebileniniz var mı içinizde?

Bizim önümüzdeki sezonda da önceliğimiz lig olmalı. Hatta hem kupayı hem ligi alarak bu ülkenin en iyi takımı Beşiktaş imajını insanların kafasına kafasına sokalım.

planck dedi ki...

eğer hala FFP anlaşmasından dolayı bu yaz da kazandığımız bonservisten fazlasını harcayamayacaksak gomezin istekleri olmazdı zaten. FFP geçerli ise defansa bir gomezi geçtim bi sosa alabilmemiz bile zor. töreyi sat(a)mazsak, g.gönülü bağlayıp, boykoyu satıp yerine bonservissiz mandandayı alıp boykodan gelen para ile birşeyler yapmaya çalışabiliriz. marcelonun 1.2sini de pedro, milo, veli 3lüsünden 500x3 alsak çıkartırız. stoper için bonservissiz iyi denebilecek adamlar var gibi. ama bu isimler gomezi tatmin eder mi bilinmez tabi. gomez giderse o zaman ondan 7-8M€ gelir gibi geliyor ki elimizi baya rahatlatır defansif takviye açısından. tabi yine alınacak forvetin kiralık olacağını varsaymamız lazım. çok karışık bir transfer dönemi olacak.

YSY dedi ki...

Yukarıdaki arkadaşın dedikleri doğruysa çok üzülürüm. Böylesi her zaman gelmez. Yetenek anlamında söylemiyorum, mentalite olarak. Adamda sizde benimle aynı düşüncedeyseniz beraber yolumuza devam ederiz dedi. Sırf takıma değil klübe bir mentalite yerleştirme açısından çok önemli bir karakter. İnşallah kalır.

Şampiyonlar Ligi için çok fazla umut beslemeyin derim. Sonrası malum büyük yaralar, ciddi psikolojik çöküntüler yaşatabiliyor. Eğer grupta 3. olur uefaya devam edersek ciddi başarıdır bizim için. Şampiyonlukların devamlı olması ve bizim her sene gruplara kalmamızla artık gruplardan çıkma seviyesine gelebiliriz. Bu takım daha henüz emeklemekden yürümeye geçti, bir anda koşmasınıda bekleyemeyiz. Bugünler için nasıl sabırettiysek yarınlar içinde sabırlı davranmamız lazım yoksa yeni yetişen fidana yazık ederiz. O yüzden bence gruptan çıkma işine çok heveslenmeyin.

Hidayet dedi ki...

gomez'den önce trabzona giden n'doye (yanlış yazıyor olabilirim) yi getirecek olan yönetim, gomez'e "sen bilirsin, pişman olursun, üzülürsün" falan diyor , işe bak, , herkesi gol kralı yaparmış bu takım, e fernandao gol kralı oldu, bursa sanırım 6. bitirdi, demba ba epey gol attı, fakat takım derbi maçlarda 0 çekti, son 2.5 ay sahada yürüdü demba ba , şimdi gs olsa şu adamın etrafına takım kurar bitirir işi, fakat biz malesef bir de teneke bağlayacaz anlaşılan, ulan adam alman milli takımı ile maça çıkacak 25 gün sonra, hani şu meşhur alman milli takımı, adamı tatmin edermi, feyyaz'ın rekoru, ertuğrul'un kafa golleri rekoru, nartallo'nun bilmemne rekoru, tabi hedefin olacak, artık avrupa şampiyonası da yok, gomez'in en büyük motivasyonu 2016 a.ş ında oynamaktı, yerine getireceğin hangi "kiralık" adam böyle performans gösterir

Benim bu röportajdan anladığım bu adamın bu kulübün kaderini değiştirebilecek kalibrede bir adam olduğu .

Saha içinde de saha dışında da.

Adam açık açık yol haritamızı önümüze sermiş . Ha Gomez olmadan , Gomez'in istediği gibi bir kulüp olamaz mıyız ? Yine oluruz ama bir daha ne zaman bu kadar yaklaşırız emin değilim ...

Kaan Kural'ın Süper yıldızları tanımlamak için müthiş bir tarifi vardır : " Yıldız sizi 1'den 20'ye getirir , süper yıldız ise 20'den 21'e çıkarır "

1'den 20'ye Demba ile de gelinir , biraz zorlasak Almeida ile de gelirdik , Falcao ile de geliriz lakin bizi 21'e götürecek adam Mario Gomez'dir .

Daha iyisi , daha golcüsü , daha tekniği , daha pasörü bulunur ama paket halinde bu kadar winner olmak için yaratılmış bir adam bulmak işte o çok zor .

turgay dedi ki...

bize gelen biz de oynayan en önemli futbolcu. yabancı değil futbolcu. ben bu kadar ileri görüşlü yükselme adına yol çizen bir beyin görmedim. adamın ağzından çıkan her söz takımı büyütme adına önemli bilgiler veriyor. izlerken zamanın nasıl geçtiğini anlamadım resmen. oturup saatlerce onun röportajını dinleyebilirsiniz. herşeyi açık açık çok net bir biçimde ifade etti. böyle bir adamı kaybetmek çok yazık olacak.

dediklerine hepimiz katılıyoruz anlaşılan. işin yönetim de bittiği ama yönetimin gomez vizyonunda olmadığını da çok iyi biliyoruz. aslında iyi bir yönetim gomez'e bir kaç yıllık plan çerçevesinde vaatlerde bulunarak da onu tutabilir diye düşünüyorum. mesela bak gomez bizim için gelecek yıl türkiye ligi daha önemli. hem ligi hem de kupayı kazanırsak ciddi gelir elde edeceğiz hem de rakiplerimizi daha da korkutacağız. şampiyonlar ligi için de hedef 3. olmak. 4.torbadan girip zaten gruptan çıkabilmek mucize gibi bir şey. ayrıca o kel arkadaşta artık topları çekmeyecek cenabetlikte bitti sayılır. senden 1 yıl daha avrupada sabır istiyoruz. ancak bir sonraki yıl oturan kadro ile gruptan çıkmayı hedefleyebiliriz denebilir. ben gomezinde söylediklerinde aslında içeride bu taraftar ile bir kaç galibiyet alabilir rakiplere ezilmeyiz dediğini hatırlıyorum.

velhasıl ona bir planla gidersek ben ayrılacağını düşünmüyorum. bu kadar vizyonu olan bir adamın kalkıpta almayan liginde veya ingiltere liginde şampiyonlar ligi kovalayan bir takıma gidip daha az para kazanarak kariyerini geçireceğini zannetmiyorum. buradaki potansiyelin farkında. yönetimin de bu potansiyele görmesini sağlamaya çalışıyor. umarım kalır ve umarım da onun istediği kadro kurulur. bence futbolu bırakınca da gelsin başkan olsun.

Ben bu blog tarihinde yonetime "su adami sakin satmayin/mutlaka alin" diye cok az yalvardim. Zamaninda Ersan icin yalvarmistim (http://eksibesiktas.blogspot.com/2011/04/ersan-gulum-keten-helva.html), kendisi 7 milyon Euro kazandirip gitti. Bir ara 'ne Robinho'su, vizyonerlik bu degil" diye aglamistim, o hasatin ilkinde hakli, ikinci Quaresma devrinde ise haksiz ciktim -gerci Senol Hoca faktoru bambaska bir faktor-.

Gomez'i salmayin lan. Farkinda olmadan muthis bir insan satin almisiz. Bakin hoca muthis, futbolcularin ekseriyeti duzgun insanlar, teknik heyette bir sinerji var. Gomez milletin arayip da bulamadigi cilek, hatta kremadir.

Gomez'i satan Besiktas'in gelecegini satar. Bu is bu kadar net.

teahead dedi ki...

Günaydın arkadaslar.konudan bagımsız olarak okumanızı oneririm.

http://www.cumhuriyet.com.tr/koseyazisi/535496/Hayatin_gercegi_Besiktas_ta_saklidir.html


Basar dedi ki...

Gomez milletin arayip da bulamadigi cilek değil çimentodur gibi duruyor. Fakat bütçe ne durumda onu bilemiyoruz. Ayrıca iddialı bir takımda oynamak isteyen oyuncunun Wolfsburg'da ne yapacağını da sorarlar adama.

Geçmişte tutturamadıkları transferler, abuk oyuncular olsa bile kare as dediğimiz dörtlüyü de bu yönetim transfer etti. Kulübün yapısı ve ölüyü dirilten hocası ile iyi bir reputasyon yapmaya başladığını düşünüyorum. Üstüne Avrupa'da da üst turları görmeye başlarsak iyi bir cazibe merkezi oluruz. Bence bu yolu tutturabilirsek üst düzey takımların gelişmekte olan yıldız kiraladık

Daha ilk günden endişe yapmayalım.

Basar dedi ki...

Gomez milletin arayip da bulamadigi cilek değil çimentodur gibi duruyor. Fakat bütçe ne durumda onu bilemiyoruz. Ayrıca iddialı bir takımda oynamak isteyen oyuncunun Wolfsburg'da ne yapacağını da sorarlar adama.

Geçmişte tutturamadıkları transferler, abuk oyuncular olsa bile kare as dediğimiz dörtlüyü de bu yönetim transfer etti. Kulübün yapısı ve ölüyü dirilten hocası ile iyi bir reputasyon yapmaya başladığını düşünüyorum. Üstüne Avrupa'da da üst turları görmeye başlarsak iyi bir cazibe merkezi oluruz. Bence bu yolu tutturabilirsek üst düzey takımların gelişmekte olan yıldız adaylarını (Ferdinand etkisi yaratacak) kiralama yoluna da gidebiliriz.

Daha ilk günden endişe yapmayalım.

Unknown dedi ki...

Gomez ile beraber Atiba da büyük Avrupa kulüplerinin örneklerinde olduğu gibi, futbolculuk kariyerinden sonra aktif bir pozisyonda kulübün bünyesinde yer almalı. İş ahlakı bakımından örnek olacak seviyedeler, iki oyuncumuza da mümkünse 4-5'er yıllık daha sözleşme yapmalı ve oynayabildikleri süre boyunca takım iskeletinde kalmalarını sağlamamız lazım. Yabancı oyuncu sayısı 3'e düşürülse, yaşları 35 olsa dahi Türk sporcusunda olmayan takımdaşlık, liderlik, profesyonellik ve özellikle iş ahlakı gibi kavramlara ölesiye sahip bu iki adamı takımda tutmamız şartoğlu şart.

Gomez'in takımı bu denli sahiplenmesi ve "yeni bir hikaye yazmak istemesi" de bence çok değerli ve para ile satın alınamayacak, paha biçilemeyecek ve onu vazgeçilmez kılacak özellikleri.

Eğer bu potansiyelli takıma doğru hamleler yapılırsa, bizi bu noktaya getiren yönetime bunun için minnetarım, daha önce bulunmadığımız noktalara gelebiliriz.

Unknown dedi ki...

Bir sporcu röportajından bu kadar etkileneceğim hiç aklıma gelmezdi doğrusu. Hatalarından ders çıkaran, ayakları yere basan duygularını yaşayıp mantıktan da taviz vermeyen müthiş bir karakter. Osmanlıspor maçı öncesi gitsede olur iyi para kazanırız vs. gibi düşünürken, ikinci yarıya başlarken santrada takıma yumruğuyla tempo işareti yapması (cıvımayın ulan der gibi) içime bir kurt düştü. Bu röportaj da tuz biber oldu. Adam çok ama çok net. Bu defans hattı ve kaleciyle rağmen evimizde gazla şampiyonlar liginde bir iki maç alırız ama gruptan çıkamayız. Ben de hedefi olan bir sporcuyum, bu bana gelmez kardeş diyor adam.

Bu yönetim biraz gazlı yemişim Gomez'i de diyecektir tahminim. Bize de karateriyle iz bırakan, özlemle anacağımız, ulan ne topçuydu be diyeceğimiz güzel bir anı olarak kalacak tahminim.

cochise dedi ki...

@teahead
muazzam bir yazı. tam da hep söylemeye çalıştıklarımızı özetlemiş. Biz o diğer ikisinden birinin yerine talip değiliz bizim büyüklüğümüz onların dışında ve üstünde olmalı.

gomez övgüsünü bi önceki postta yapmıştım. hakikaten büyük adam. herkesin ayağı titrer bir dönem; biz bile burada "kötü gidiş"ten dem vururuz. Çıkar adam "ne yani 10 puanla mı şampiyon olacağız ne bekleniyor, strese gerek yok vb." birşeyler söyler. herkes şampiyon olduk der adam "bi durun bakiim herşeybitsin ondan sonra kutlayalım" der. Sahadaki futbol anlamında bu yıl 1. sıraya onu koymam ama mental açıdan 1.'lik az gelir. Gomez'den başka bir tek Sosa vardı 2 yıldır işler kötü giderken de yamulmayan ya da işler iyi giderken (misal fark attığımız bir maçta) cıvımayan. Ama Sosa bir lider değil. Onun 'cool'luğu kendine. "Haydi kendinize gelin" diyecek adam. @Shelbyl demişti sanırım. Sosa'nın en akıllı oyuncu olduğu takımdan iş çıkmaz. Onun 2. ya da 3. adam olması lazım diye. Bu yıl bunu yaptık. Sadece fark ayaratacak bi sol bek ve bi sol stoper artı kaleci ile gelecek yıl şampiyonluğumuz da garanti gibi bence. Kare as (Ati-Sosa-Ozzie-Gomez) bozulmazsa Quaresma/Olcay/Töre/Kerim yine bizi şampiyon yapar. Ama şampiyonlar liginde başarı seviyesi için kare as hariç herkesin epey defosu var ayrıca Ati'nin de yaşı var. Gomez'e yalan söylenmeyerek, ikna edilerek yavaş yavaş yükselme taraftarıyım açıkçası. Endişem birden açılıp hatalı işler yaparak şu muhteşem AMBARGO fırsatını da tepmek. GS UEFA kupasını aldığında bir anda olmamıştı, yavaş yavaş yükselmişlerdi.


@hidayet nürügengi
abi sen iyi misin? adam "q17 severler" diyor. adam quaresma'ya laf atmıyor. Futbolun sadece eğlence kısmına odaklanan taraftara laf atıyor. Tekrar yazayım o cümlede Quaresma'ya tek bir laf yok. Futboldan anlamayan goygoycu taraftara laf var. Sen oradan Olcay'a bağlıyorsun. Nasıl ya ve de neden ya? Şu şampiyonluk sevinci sırasında bile hem de. Üstelik adam Beşiktaş'a gelmeden önce, ve gol attıracak kanat oyuncu diyor. O dönemde dışarıdan bakan birisi herhalde Q17-G7 oynar kanatlarda derdi. Bundan doğal birşey yok. Kağıt üzerinde olması gereken oydu ama futbol kağıt üzerinde oynanmıyor. (Gerçi bizim gibileri "Olcay'ın iyisi gelmezse sevmeseniz de yetersiz olsa da Olcay oynar bu takımda. İki top tutan ve içeri kat etmeyen oyuncu aynı anda olmaz" demiştik ya neyse..)

cochise dedi ki...

... "Haydi kendinize gelin" diyecek adam değil. demek istemiştim...

ozan dedi ki...

Aslina Gomez Sampi.Liginde basarili olalim demedi. Adam direk savunmaya bok atti. Uefada Lizbonla oynadik savunma yapmak zorunda kaldik beceremedik dedi. Yarin Real Madrid, Man City ve Benficayi cekersek ne yapariz dedi. Sampiyonlar ligini kazanamamiz pek mumkun degil ama kendi sahamizda sampiyonlar liginde basarili olabilcek atmosferimiz ve potansiyelimiz var su savunma isini halledelim dedi. Adam zaten hucum hattini ozellikle Sosayi surekli ovdu ( pek Oguzhandan bahsetmedi ,ilginc geldi bana).

Yani kisacasi adamin istedigi belli, iyi bir grup cekersek ikinciligi zorlayalim, cenabet grup cekersek ucuncu olalim en kotu kendi sahamizda ezilmeyelim ve saglam bir top oyniyalim dedi. Kisacasi sampiyonlar liginde rezil olmayalim dedi cunku adam gayet net biliyor, Marcelo ve Beck gibi iki vasat ustu oyuncunun geri 5 lini acik ara en iyi oyunculari oldugunu ve takimin genel savunmasinin cok yetersiz oldugunu.

Ekrem35 dedi ki...

Bir röportajı hem 19.00 da hem 22.30 da diğer her şeyden soyutlanıp adeta büyülenmiş gibi izlemek de varmış gomez sayesinde. Maç günü gerek @cochise gerekse de @emretoroman' la konuşmalarımızda bahsettiğimiz şey hepimizin etkilendiği konu. Karakter..

Üstte söylenmiş ama ben de söyleyim gomez gider yerine gol atan buluruz belki ama bu karakteri asla bulamayız. Adamın vizyonu çok çok ilerde. Klubün anahtarı verilebilir. ZManında önder özen geldiğinde çok sevinmiştim ama beklediğimi bulamamıştım şu an önder özenin konuşanını değil harika top oynayanı almışız.

O kadar mutlu ve gitme ihtimali snebiyle bir o kadar da tedirginim ki ne hissetiğimi yazamıyorum tam olarak.

Röportaj sırasında kravatın altından gözüken mikrofon kablosunu görünmemesi için kravatın altına sokma çabana kurban olurum senin ben. Gitme ne olur gitme.

Zaitsev dedi ki...

Çok güzel bir röportajdı. Bir vizyon dersiydi. İstediklerini beklentilerini kıvırıp bükmeden söyledi. Görüp bekleyeceğiz.

Gomez bizi bırakıp Wolsburg'a gitmez. Şampiyonlar Ligine direk katılan takımı bırakacak UEFA ligine katılamayan takıma gidecek??? Avrupa şartlarında vergisini filanda katınca yıllık maliyeti 10 milyon avroları bulacaktır Gomez'in. Bu parayı ancak İngiltere/arap sermayesi olan takımlarda bulur. Bayern/Dortmund filan verir bu paraları ama 30 yaşından sonra 3-4 senelik kontrat bağlamazlar.

Kulubün finansal durumu ortada. UEFA ile yapılan anlaşma devam ediyor. 3 senelik olması lazım. ödenecek bonservis/oyuncu sayısı/toplam ödenecek maaşlar hepsinin kriterleri var.
12 milyon avro gibi geçen seneden gelen bir transfer boşluğu var. UEFA'da bloke ettiği 4-4.5 milyon avroyu kademeli olarak açacaktı. 13-14 milyon avro gibi bir bütçe var olması lazım. o yüzden Pedro-Veli-Milo belki Boyko gibi oyuncularda talep olursa elden çıkarılıp bütçe arttırılacaktır. Milo sakatlanıncaya kadar bütün maçlarda oynadı Hannover'da. yedek/kiralık olarak tutulabilir. Kale-stoper-sol/sağ bek için yeter mi bu bütçe göreceğiz?

Töre bizi zaten bırakmış kafa olarak. geçen sene sonu da koyvermişti oynamamıştı. bu sene de sakatlıktan sonra hiç kasmadı yoksa hem Olcay'ı hemde Q17yi rahatlıkla keser isteseydi. birileriyle de anlaştı gibi geliyor.

Şenol Güneş hem Veli'nin hem de Tolgay'ın seneye takımda kalmasını istiyorum tarzı bir laf etti televizyonda keza Tolgay'da Şenol hoca bu sezon herşeyi doğru yaptı dedi. Orta yol bulunacaktır Tolgay konusunda.

Hidayet dedi ki...

@cochise

iyiyim hocam, sen iyi misin, yeter artık biz de sıkıldık, q17'nin oyununu beğenen herkesin hayal dünyasında yaşayan , hayalperest taraftar diye burada etiketlenmesine , yeter artık, üstelik bu adam beşiktaşlı olmayan , görüşlerine değer verilen adamlar tarafından gerçekten iyi bir sezon geçirdiği söylenirken

ben de diyorum ki "daha iyisi gelmedikçe nefret de etseniz, takımı ileriye taşıyan q17 oynayacak" , beim için de olcay'ı beşiktaşın değişmezi gibi gösteren adam , hayal dünyasında yaşayan, futbolun estetiğinden yoksun, 15 maç üstüste 0 gol, 0 asist ile oynayan, ne hikmetse içeri katetmesine rağmen gol sayısı da he ryıl düşen, faydasız bir adamı destekleyen adamdır, eğer onun q17 sinden rahatsız olmuyorsan , olcaydan da olma, sen dedin diye oynamadı, içeri girince de iş yapamadı, iyi töre olsaydı o oynayacaktı,

eğer sen q17 bir gol 1 de penaltı yaptırdığı, gerçekten iyi oynadığu maçta bile eleştirdiysen, sen de sıktın hocam bunu bil, olcay oynar mı, oynar, yerine adam alınmazsa ismail de oynar, tolga da oynar, fakat olcay'ın oynadığı her takımda q17 de oynar , yeter ben de sıkıldım, fakat sizin nefretinizden de sıkıldım, benim hayalimdeki beşiktaşta q17 iyi bir yedek olur, olcay ise kadroda olmaz, ben 4- 5 gollü, hem de içeri iyi katettiği söylenen 10 numara kabul edemem, yuhalanan nani, zar zor teknik direktörün gözüne giren volkan şen'in gol-asitlerine bakarsan

ne yani, kağıt üzerinde q17 idi, fakat gomez olcay olduğunu anladımı, 10 -13 asist falan mı yaptı olcay gomeze aceba

QuaresmA dedi ki...

Töre iyice güreşçi gibi oldu o sakatlıktan sonra. Top oynadığı dönemdeki gibi beslenip habire yattı herhalde, o kiloların başka bir açıklaması olamaz. Profesyonel bir futbolcu nasıl kendinde bu kadar kötü bakar?

QuaresmA dedi ki...

Bu arada başka bir takımla anlaştığını da düşünmüyorum ben. Her sezonun ikinci yarısında kontak kapatan şişman topçuyu ne yapsın Avrupa devleri?

Satılabiliyorsa satılsın bence. Ölüsü, şişman hali bile iyi top oynuyor aslında ama ileride durumun daha iyi olacağını düşünemiyorum ne yazık ki.

Hidayet dedi ki...

@cochise

bak bakalım hocam , gomez'e asist dağılımı nasıl olmuş ;

https://twitter.com/bjk_analiz/status/732889237822054400

Basar dedi ki...

Şu Quaresma konusuna ben de bir yorum yapmak istiyorum.

Bize geri gelmesini hiç istemedim, sene başı saydırmanın dibine vurdum. Trabzon maçında yaptığı affedilir gibi değildi. Fakat sezon geneline bakınca iyi bir sezon geçirdiğini, kendine gayet iyi baktığını (hem aynı salondayım hem de kişisel çalıştırıcısını tanıyorum) ve bize pozitif katkı yaptığını (özellikle ikinci yarının başında) itiraf etmek durumundayım. Sezonun geneline bakınca tam istediğimiz oyun sistemine uyan kanat adamı değil fakat mümkün mertebe oyun sistemine uymaya çalıştı.

Zaman zaman top ezdi, kendine oynadı ve gereksiz kart cezaları aldı ama Gomez'i iyi besledi, ligin en fazla isabetli orta yapan oyuncusu oldu, geriye gelip top da çıkarttı. Bazen de taraftarı heyecanlandırdı (son maç yaptığı efsane vuruş) Tabi takımın hocası hoca, kare ası da baba olunca takıma katkısı arttı. Bence fayda maliyet olarak sınıfı geçti.

Hidayet dedi ki...


@cochoise

sezonun ikinci yarısını neredeyse tamamen sakat geçiren töre ise olcay'dan sadece 1 eksik asit yapmış gomez'e, olcay 3, töre 2, sosa 6, quaresma 6, yani gomez'in attığı gollerin neredeyse yarısının asisti quaresma- sosa ikilisinden, yani ben bu adamı beğendim diye , hayalperest taraftar olmami, kabul edemem , kusura bakma , ve mesela olcay için asla istanbul büyükşehir maçı gibi alıp, tek başına çevirdiği, sonradan girip etkili olduğu (m, demirkol, özellikle son yazılarının başlıklarını okumanı öneririm, ve u. meleke, bak bi hocam başlıklara ) maç gözteremezsin, seviyormusun, beğeniyormusun, beşiktaş'ın oyuncusu, saygı duyarım, ama sen de bana duy, bu adam da beşiktaş'ın oyuncusu ve bu sezon hiç de fena değildi , 32 yaşında bu adam...

QuaresmA dedi ki...

Quaresma konusunda buradaki kişilerin önemli bir çoğunluğu olumsuz bakıyordu geldiğinde. Hatta ben de aslında direk Olcay'ı kesebilecek kanat forvet tipi bir forvet bekliyordum Quaresma yerine. Quaresma'nın Gökhan Töre ile rotasyona girmesi beklendi genellikle ve aslında herkes fark etmiştir ki iyi ki gelmiş çünkü ikinci devre Gökhan Töre'ye kalsaydık bitmiştik, bence şampiyon olamazdık.

İlk geldiği zamanki fiziksel gücünde değil ne yazık ki, bu yüzden eskisi gibi adam geçemiyor ama bu konuda hala etkili. Quaresma'nın ne kadar etkili olduğunu karşısında oynayan beke sorun, her maça ceplerinde sarı kartla başlıyorlar. Yaşıyla ve Şenol Güneş etkisiyle belli bir mental olgunluğa ulaştığından dolayı fiziksel yetersizliğinin farkına vardı ve çalımları azaltıp ortaları arttırdı. Bu da olumlu etki yaptı çünkü içeride Mario Gomez var. Mesela karşı kanatta da Thomas Müller tipi biri olsa bu ortaların verimliliği daha da artardı. Şimdi asist rakamlarına bakıyoruz ediyoruz ama neredeyse her maç Mario Gomez'in direk kafasına kestiği mutlak gol pozisyonu bir ortası da oluyor. Eskiden onları Almeida'ya kestiğinden ve o kaçırdığından verimliliği sorgulanıyordu. Verimliliği yine sorgulanır tabi, rakamlarını hala yeterli bulmayanlar olabilir ama esas yeri olan solda oynamadığını da unutmamak lazım. Zaten çok gol atan bir topçu değil ama sağ kanattayken gol atma ihtimali daha da düşük.

Hidayet dedi ki...

bir de şu açıdan bakalım, iflah olmaz hayalperestleriz ya :))

https://twitter.com/bjk_analiz/status/732891502981054464

yani gomez q17 konusunda, sosa hakkında haklı çıkmış, töre hususunda yanılmış :))

Basar dedi ki...

Şu istatistikleri de dikkat çekici:
Ligin en çok isabetli orta yapan oyuncusu (QuaresmA'nın düşüncesi kesinlikle doğru)
11 sarı 2 kırmızı ile ligin en hırçın oyuncusu

Hidayet dedi ki...

@ quaresma

hocam tabiki de haklısın ,ben de olcay'ı kesecek, ikinci forvet özelliği olan 10-12 gol atabilecek bir kanat oyuncusu beklerdim, halen de beklerim, benim için olcay'ın performansı kabul edilemez, fakat, gomez'den önce n'doye yi almaya kalkan yönetimden bahsediyoruz, quaresma dönmek isteyince almıştır, e para da makul, paktemek fazla alıyor herhalde adamdan, bu adamın performansını beğenen, gomez'in akılcı tutumunu anlamaz gibisinden, mantık basiretinden yoksun anlayış niye, nerden çıktı şimdi q17, e gomez'e yapılan asistler, istatistik ortada, yönetim gomez'in isteklerini dikkate alsa , sence kim daha çok korkar, q17 mi olcay mı :)

Coolio dedi ki...

Sene başından beri Gomez ile ilgili hep kısa kısa yorumlarda bulundum. bu röportaj sonrasında insanların beğenilerinin artmış olması biraz üzücü çünkü şu röportaj olmasaydıda adamın bu karakterde, efsane bir adam olduğu idrak edilsin isterdim. Neyse.. istatistik harici takıma olan etkisi sezon sonu net olarak anlaşıldı ama istatistik bakımından da attığı gollerin haricinde bir rekoru var bence. Toplamda 26 gol atmış, her maç banko ve tek santrafor oynayan bir oyuncunun düştüğü ofsayt sayısı bakımında da bir rekor kırdığını düşünüyorum (adam zeka ve disiplin makinası olduğu için ofsayta düşmek onun için hakaret gibi bişey muhtemelen). Ofsayt ile duran pozisyonların takıma verdiği zararı zaten herkes hesaplayabilir.

Bir de yeni gördüm (@hidayet'in linkinde). Atiba bu sezon hiç kart görmemiş. Defansif orta saha için yine rekor denebilcek bişey.

cochise dedi ki...

@hidayet
okumadan otomatik yazdığına artık eminim. Ben diyorum ki quaresmaya kimse laf etmemiş. Konu quaresma değil. Sen diyorsun ki şöyle iyi böyle iyi. tekrar yazayım o arkadaşın yazdığında quaresmaya tek laf yok. tekrar yazayım istersen konu quaresma değil, olcay değil; kim oynasa daha iyi değil. Gomez röportajında kim oynasa daha iyiyi tartışmayalım diye içerikle ilgili söylediğin hiçbirşeye takılmıyorum bile çünkü oyuncu değerlendirmeleri lig bitsin hafta ya yapılacak.

Bir daha özet geçeyim: ben diyorum ki "konu quaresma değil neden olcay'a bağlıyorsun" sen diyorsun ki "bak işte quaresma ne işler yapmış". ben mevzuu olcay ya da quaresma değil diyorum. Sen "hayır Olcayın olduğu yerde quaresma haydi haydi oynar diyorsun". Olmayan bir tartışmayı yaşıyorsun umarım farkındasın..

Ne nefreti, ne? Son iki tartışmalı postta bir nefret varsa o da senin Olcay nefetin. Geçen maçtaki tartışmaya sen bağladığın için yazayım. Adama olumlu anlamda şov yapıyor dedim diye nefret mi etmiş oldum. Bu şovvari hareketler sonu taçla bitse bile işlevsel hareketler kadar anlamlı demek mi nefret? Yeterince işlevsel değildi diyip daha araya yorum girmeden sözümü geri alıyorum aslında çok 'key' iş yapmış bu kadarını yaptıktan sonra istediğini yapsın demek mi eleştiri? Uzatmak da istemiyorum ama denmeyen şeyler üzerinde polemik sürdürmek ne kadar saçma ya?

Şu anda yazdıklarınla ilgili sadece şöyle bakarak kendimi telkin edebiliyorum; Quaresma'yı çok sevmeyen herkesin nefret ettiğini düşünüyorsun; o yüzden o ön yargı ile girişiyorsun.

YSY dedi ki...

Daha önceki postlarda paranın saçılmaması gerektiğini söylemiştim. Hala arkasındayım ve zaten uefa kriterleri gereği saçamayızda. Bize müsaade edilecek bütçe ne olacaktır bilemiyorum ama şu gomez meselesiyle ilgili eldeki parayı birazda daha bu yönde kullanmak iyi olabilir. Adam illa sükse transferler ile kadro kurun demedi. Eksiklere bakıp iyi kadro kurmamız lazım dedi. Eğer eldeki bir iki oyuncuyu da satıp biraz daha bütçe ayırabilirsek o zaman hem gomez için hemde eksikler için hayli hayli para çıkarabiliriz. Üste kalır hatta.

Geçen sene 15 milyon euro bütçe ayırmıştık hatırladığım. Bu sene 20-25 milyon civarı olur gibime geliyor.

Bu arada yine deyinelim, Gomez adamsın :) Şu klübe geleli 1 senesi bile dolmamışken kendine sorumluluk addedip şu takımın menfaatini düşündün ya. Helal olsun aldığın para.

cochise dedi ki...

@hidayet
bu arada son verdiğin bilgi öyle yanlış ki. Yanlışın derecesi olur mu deme baya baya 'çok yanlış'. Zira Quaresma ve Olcay'ın ligde yaptı asist sayısı aynı: 6. Töre'ninki ise ikisinden de fazla: 7 (Amacım o daha iyi bu daha iyi değil; yine girişme Olcay'a sadece yanlış veri olduğunu belirtmek istedim).

Not: Tıklamayanlar için paylaşılan twitter sayfasına göre Quaresma diğer 3 kanat oyuncusunun toplamı kadar asist yapmış idi. Tabii gerçek verilerle yakından uzaktan alakası yok ..

cochise dedi ki...

İlgili twitter sayfasına da baktım sanıyorum yalnızca Gomez'e yapılan asistlerde Quaresma diğer 3 kanat oyuncusunun toplamı kadar asist yapmış ama bunu yazmadan bodoslama yazınca yanlış anlamaya açık olmuş ..

Coolio dedi ki...

Bu arada trt'deki programın tekrarını izlerken şu görüşümde ısrar etmeye devam ediyorum: Oğzuhan sene sonu gidecek. Oğuzhan demek oyunun beyni demek. Oyun anlamında yeri doldurulması en zor adam bence. Yönetimin işi gerçekten çok zor bu yaz. Umarım ellerinde bir liste vardır ve işe erken başlarlar..

yilmaz dedi ki...

burada yazılanlar ve gomez'in söyledikleri üzerinden söylemek istediklerim var:

Tolgay sorun çıkaryormuş, hoca kesin gitsin demiş:
Hocam çok severiz seni ama, Tolgay bu takımın kurtuluş reçetelerinden biri. Öyle kolay silinip atılacak bir oyuncu değil. Kabahati varsa oturup çözmek lazım her hata yapan oyuncuyu tefe koymanın anlamı yok. Tolgay'ı göndermek Ba'yı göndermeye benzemez. Tolgay bizim önümüzdeki yılların teminatı. Bu yüzden yönetim umarım böyle bir şey yapmaz.

Gomez ŞL seviyesinde takım kurmamız gerektiğini söyledi:
Gomez çok doğru bir tespit yapmış olabilir, ama kusura bakmasın da kadro konusunda yorum yapmasını doğru bulmuyorum. Belki de Beşiktaş bu seneyi de düşük bütçeli bir kadro ile geçirmeyi planlıyor. Sonuçta bir şampiyonlukla ne borçlarımız sıfırlandı, ne UEFA takibi bıraktı. Bahsettiği Real,City,Benfica'lı grupta patates olmamak için gerekli kadroyu kuracak maddi gücümüz var mı şüpheliyim. Üstelik -belki çok önemli değil ama- biz bu yıl da max. 22 oyuncu bildirebiliyoruz UEFA'ya. Yani diğer takımlardan 3 eksik. Ben bu çıkışı, Ergin Ataman'ın basketbol'a sponsor almazsanız giderim çıkışına benzetiyorum. Reis'e yakıştıramadım, umarım bizimle kalır. (Bu arada ben kalacağını düşünüyorum)

Yanisi, sonuçta Beşiktaş bir futbolcunun ya da teknik direktörün iki dudağı arasında olmamalı. Sonuçta doğru/yanlış bir strateji üzerine ilerliyor kulüp. Bu stratejileri bilmeden kulübün geleceğine yön vermeye yönelik söylemlerin bize faydası olmadığını düşünüyorum.

EC dedi ki...

Merhaba tekrar.. sosyal medya dan GOMEZ icin kampanya baslatsin bu taraftar..

Sevildigini hissetmeli..

Tr de vergi acisinda da cennette oldugunu..

eminim defans ve kaleci konusunda birseyler yapilacagina..

son olarak da;

Olcay da Quaresma da BESIKTAS in futbolcusu..

Quaresma bu yil hircinligina ragmen oldukca fazla ( kendisinden beklenmeyen bir sekilde ) olgunluk gosterdi. fayda/zarar denkleminde sonuca bakarak Faydasinin daha yukarda oldugu asikar..

benim lafim her kosulda Q17 Sever Taraftar a ( kirmizi gordugunde, sorumsuz davrandiginda da Quaresma Quaresma diye bagiran bir arabesk/ergen grubumuz var.. ) ona hatali oldugunda da bagirdiginda hata yapmayan canini disine takan Atiba ya Sessiz ama caliskan Sosa ya, hirsli ve saldirgan Oguzhan a haksizliklar etmedik mi?

sonucta

Olcay da & Quaresma da Besiktas in oyuncusu. Senol Gunes en az bizim burada irdeledigimiz kadar irdeliyor takim icindeki ayarlari.

onun isi bilen ve tecrubesi sayesinde gecen yil Gaziantep le berabere kalarak yasadigimiz cokus baslangicini bu yil Kasimpasa ya yenilmemize ragmen yasamadik..

bu Tecrubedir , Bilic donemine kiyasla..

Defans a ve Kaleye alternatifler uretirsek ve 17 mac MABED de oynarsak.. ben Sampiyon olacagimiza eminim.. Mayis 2017 #3cuYILDIZ...

Simdilik keyfini cikaralim.. onumuzde Euro 2016 da Oguzhan a ve Cenk e de talipler cikabilir.
gorecegiz..

Erdal Torunogullari alir gelir ne gerekiyorsa disardan.. Serdar Aziz I de Senol hoca getirir.. adam resmen kendisini sakladi son 5-10 macta Bursa hem Avrupa Sampiyonasi hemde onumuzdeki sezon transferi icin..

yilmaz dedi ki...

@EC ben şahsen bizim taraftarın senin oyuncun benim oyuncum muhabbetinin ilk ne zaman başladığını merak ediyorum. Olcay'cılar Quaresmacılar, Kerimciler Töreciler, Ozzieciler Sosacılar valla bitmedi. Takım takır takır oynuyor işte, tüm oyuncular katkı yapmış. Necip Tosic de maç aldırmış, Alexis de, Marcelo da Tolga da... Oyuncusundan nefret eden taraftarı anlayamıyorum, anlayamıcam.

planck dedi ki...

bu arada gomezin kriteri tüm sezon takımda oynamak ve CL'de de başarılı olmaksa gidebileceği arsenal, tottenham ve belki dortmunddan başka takım var mı? italya ligini istemez, ukraynayı rusyayı istemez, 3. 4. torba takımlarının parası yetmez, 1. 2. torba takımlarının da bir çoğunun ihtiyacı yok, yedek olma ihtimali baya fazla olur. uefa kupasının kendisini kesmediği belli, yaşı daha ilerlemeden CL'de maça çıkmak istiyor gibi.

bir de aslında güneş'in söyledikleriyle, "tekrar ligde yarışmak için şampiyon olmadık, hedef CL", gomezin istekleri uyuşuyor. başkan gomeze söz vermekte, yapılacak şeylerle gomezin istekleri aynı olsa bile, ayak sürüyebilir.

cochise dedi ki...

@planck
ben de zaten sonradan bazı arkadaşların dediklerini de düşününce Gomez'in atla deve değil. Bizim de dediğimiz savunmanın güçlendirilmesi. Zaten (eğer Töre ile ilgili daha önceden yapılmış bir anlaşma yoksa) Boyko hariç takım gücünü çok etkilemeyecek ama para da edebilecek seviyede satabilecek oyuncumuz yok. (Belki Kerim) Bu durumda istesek de çok para saçamayız. Free'lerden Kale-sol bek-sol stoper + Topal ve Gökhan Gönül sanıyorum Gomez'i tatmin eder. Beni de :)

Unknown dedi ki...

Bu arada Gomez cl nden gruptan çıkalım yada final oıynayalım demedi, bir kaç galibiyet güzel olur dedi, geçen sene köy takımlarını bile yenemedik bu dev rakiplere karşı bu savunma ile ne yapabilirz dedi

beagle dedi ki...

Gomezi izlerken hem çoğunluğun olumlu görüşlerine sahip oldum hem de sadece @Yılmaz'ın biraz belirttiği gibi buruk bir tat aldım. Ben Beşiktaşlıyım arkadaş, vizyon falan tamam da o öyle olursa, bu böyle olursa kalırım falan falan. E gomezcim sen de iki tane daha takaydın Sportinge.

Alman realizminden konuşuyoruz ya, reel durum şu 1.3 M Lira (400M Euro) borcumuz var. Uefa ile bonservis harcamama anlaşmamız var ve elde Demba Ba cinsinden para getirecek kimse yok. 1000 Euro opsiyonunu da Gomez kullandırtmadı. Yemişim Şampiyonlar Ligini. Gomez'e, Robben'e falan yıllık 8-10 milyon eurolar verecek paramız yok. Versek de bi halt olacağı yok. Şimdi iyi dediğimiz topçuların alayı Şampiyonlar Liginde vasat veya altı kalacaklar gözümüzde(Atiba, Sosa vb). Adam kariyerinin sonunda "kendini gerçekleştirme" fantezisi yaşayacak diye daha yeni yataktan kalkmış hastayı riske atmamalıyız.

Santrafor hastasıyımdır, her golüne ayrı sevindim Gomez'in. Türkiye şampiyonluğu için kalmasını isterim, hatta bizim Hagimiz, Aleximiz olacaksa diğer oyunculardan misliyle fazla kazanması da kabul. Ama bu kadar rest varsa bay bay.

Bence sistem ve ruhun en kritik adamı Oğuzhan. Gomez hariç diğer oyuncuları tuttuğumuz, vasat üstü bir santrafor şu anki referanslarla rahat buluruz. Biraz savunma takviyesi yaptığımız takdirde en büyük şampiyonluk adayı da biziz.

Fikret Orman'a da altyapı konusunda katılmıyorum. Altyapının fiziken güçlenebilen oyuncularını A takıma çıkartır paşa paşa pişirir oynatırsın. Atınç Nukan, Sinan Gümüş, Volkan Demirel falan nereden çıktılar?
Fizik itibariyle benim bildiğim Oğuz Aksoy, Hamza Küçükköylü ve Furkan Yaman A takım düzeyini kaldırabilir. Bu sene gelen 1.87lik bir orta saha vardı o da olabilir. Gidip Dentinho Sezer gibi transferler yapacağına, kadronda güçlü altyapı oyuncularına yer bırak. Bir de kenar forvet Maharafa Tandinamız var. U19 da. Umar Aminu'yu alamıyorsan kendi elindekini oynatacaksın...



Unknown dedi ki...

Trtspor de ki türkler(ozzy,tolga,olcay) yabancılardan,yabancılar da türklerden bahsetmedi hiç..umarım suni bir arkadaşlık ortamı yoktur.! Biraz tırstım..gomez sadece q17 sosa dedi..töre'yi eminim araları iyi olduğu için söyledi.umarım paranoya olmuşumdur bu konuda.

QuaresmA dedi ki...

Boyko ve Tolgay 11'de bu akşamki maçta. Özellikle bu topçuları izlemek isteyenlere duyurulur.

Hidayet dedi ki...

@cochise

ey okuması eksik insan

"gomeze yapılan asist diye yazmışım", verdiğim linkte de zaten "gomez'e yapılan asist " diye yazıyor, hem linkte gomez'e yapılan asist diye var hem de ben yazmışım, daha neye anlatır gibi anlatayım, bilal'e anlatır gibi mi ? bodoslama yazmadım, fakat sen bodoslama anladın, daha doğrusu anlamadın

seni, ilk önce söylenen q17 aşığı taraftar benzetmesi, niye etkilemiyor da benim olcay etkiledi , ona niye demedin " gomez konusunda ne işi var q17 aşığı" lafının diye , q17 aşığı eleştirisi her zaman hoşuna gitti, fakat benim ki gitmedi, senden izin almam, istdiğimi yazarım, sen anlaması eksik bir insansın seninle uğraşamam, yazma boşa, linke bak bak otur

Hidayet dedi ki...

bir de " sanıyorum yanlızca "demezmi, saat 14:07 deki yazıma bak bakalım gomez'e asist dağılımı , okumadan yazdığına eminim diyen , her şeyi bildiğini zanneden bu şahıs, okumamış bile girimi, "sanıyorum yanlızca " ne demek onu anlamadım, verdiğim bilgi kesin yanlış, fakat linke bakmamış bile "sanıyorum yanlızca" herhalde q17 lehine olunca eli ayağına dolaştı, oysa q17 nin en iyi oynadığı maçta bile usulca "olcay'ın ters topu" nu hemen araya sokar, fakat gözü ne q17 görür ne q17 dolayısıyla aşağılanan , etiketlenen taraftar, fakat olcay demeye gör, her an tetikte...

Hidayet dedi ki...



not: 14:07 deki girime bakan arkadaşlar "gomez'e asist dağılımı" yazdığımı görecekler, okumayan ama başkasını okumamakla eleştiren zatın çuvallamasıdır

ozan dedi ki...

Enteresan mac oluyor, iddaada ust verenler 3 dakikada bayram etti.

Mac geyik diye atlanmasin Sosa super
gol atti.

Boyko kotu diyecem diyemiyorum ama Alexis kotu diyebiliyorum.

Seneye hakikaten isimiz cok zor. Umarim Gomez mevuzusu cok uzamaz uzarsa da olumlu sonuclanir. Isin kotusu sampiyona sonrasi Gomez gidiyorum derse alabilecegimiz Avrupali forvet Dzeko haric yok onun maliyet sampiyona sonrasi ne olur bilinmez.

Gidecekler-kalicaklar-gelicekler falan filan cok karisik isler. Buyuk bir ihtimal hepsi Sampiyona sonrasina kalicak olmiyan butceyle de nasil olur bilmiyorum.

Bu arada Milli takima da 5 oyuncu verebilmisiz. Almasi gerekenlerin hepsini almis kadroya Terim bakalim ne kadar oynatacak bizimkileri.

Unknown dedi ki...

Trtspor de ki türkler(ozzy,tolga,olcay) yabancılardan,yabancılar da türklerden bahsetmedi hiç..umarım suni bir arkadaşlık ortamı yoktur.! Biraz tırstım..gomez sadece q17 sosa dedi..töre'yi eminim araları iyi olduğu için söyledi.umarım paranoya olmuşumdur bu konuda.

Unknown dedi ki...

Trtspor de ki türkler(ozzy,tolga,olcay) yabancılardan,yabancılar da türklerden bahsetmedi hiç..umarım suni bir arkadaşlık ortamı yoktur.! Biraz tırstım..gomez sadece q17 sosa dedi..töre'yi eminim araları iyi olduğu için söyledi.umarım paranoya olmuşumdur bu konuda.

@hidayet

Bak kardesim, bu post'a yaptigin 5. yorum asagida. Ustelik kimse boyle bir konu acmamisken (yorum yazip silen olduysa bilmem)

"adam bizzat töre- ricardo kanatları dedi, ama , yine damlamış anti q17 timi, her konunun içine katmasa olmaz, merak etme olcay demedi, onun kafasındaki takımda olcay'a yer yok, romantik q 17 liler burada da medya yalakası ,herkese mavi bncukcu, vejeteryan olmasa milan da oynayacak (sucuk,lahmacun yiyen vejeteryan !!!!!) timi nerede , ricardo-q17 kanatları dedi, olcay demedi, eh mario aşkolsun, üzdün bazılarını defol git"

Burada resmen sifirdan sorun yaratip ortaligi atese vermeye calisiyorsun. Bu blogda Quaresma hakkinda ekseriyetle makul tartismalar yasandi. Bu uslup, bu kindarlik ne bilmiyorum ama yarin takimin sampiyonlugunu kutlayacagiz. Bir yuzunu yika kendine gel derim nacizane. Sevgiler.

YSY dedi ki...

Olmadı yakışmadı. Şampiyon takım böyle bitirmemeliydi. Ayıp

Valla ben bu maç için, sene başında Euro2016 takvimi elinde olmasına karşın böyle bir takvim yaratmayı beceren gerizekalı TFF'yi suçlarım. Dingiller bir de Salı günü oynatacaklardı maçı. 2.5 sakatlık verdik hiç yoktan.

Unknown dedi ki...

Evet!! Hemde hiç yakışmadı...

cochise dedi ki...

@hidayet
değerli kardeşim, "öyle bodoslama yazınca" diye seni kastetmedim twitter sayfasını kastetmiştim. Ama böyle bir anlama açık bir şekilde yazdığım için kusura bakma. Sana o tarz bir şey söylemek aklımın ucuna bile gelmemişti. Zaten twitter sayfasının da suçu yok açıkça kabul edeyim saçma bir şekilde yanlış okumuşum. bi sonraki "sanıyorum" sırasında da hala tweet atan arkadaşların yanlış yazdığını düşünmüştüm, zira yine gomez'i görmemişim. aşağıdaki rakamları topla çıkar yaparak "aaa bunu kastetmişler demek ki" demiştim. Yoksa bu kadar açık yazılan birşeye rağmen "sanıyorum" yazma komikliğine düşmezdim. İnsan bu hata yapar, hele iddialı bir şekilde başkasını eleştirdiği şeyin aynısı yapar mı; demek ki yaparmış. Bu kısım benim hatam; polemiğin bu kısmından dolayı herkesten özür dilerim. Ancak keşke buradan genellemeler yapmasaydın, "Q17 görünce el ayağına dolaşıyor" falan hoş değil. Ve hala bunu yazdığına hala benim quaresma ile derdim olmadığını anlatamamışım. Sağlık olsun.

"Q17 aşığı" ile ilgili ilave bir şey demiyorum zira @EC kendini çok iyi anlatmış.

cochise dedi ki...

yaptığım yanlış okuma yüzünden yazdığım saçma giri'yi de silmiyorum ki ibret olsun :)

Yorum Gönder

Ara