.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

8 Aralık 2015 Salı

UAL 06 Sporting Lisbon - Beşiktaş


Tarih: 10 Aralik 2015 Perşembe , 22.05

Stadyum: Jose Alvalade

Hakem : Manuel Grafe

Sakatlığı Bulunan Oyuncular:  Carlos Mane , William Carvalho , Gutierrez , Bruno Paulista , Jefferson / Ersan Gulum , Gokhan Tore (Belirsiz)

Cezalı Oyuncular :  -  / -

Yayın : TRT

125 Yorum:

dominic molise dedi ki...

3-1 yeniliriz.
diger mac da berabere biter, eleniriz .o(

ayrica bence kesinlikle as kadroyla cikmaliyiz.
ben ismail'i keser motta'yi oynatirdim ama nerdeeeeeee?

bir de kenarlarda q7 ve q17 ayni anda oynayinca cok verimsizler.
bence q17 ve sosa ile baslanmali.

necip-ati
q17-oguzhan-sosa

bence ideal kadromuz bu.
oguzhan necip'in yerine oynarsa orta sahada ilk mactaki gibi etkisiz kalabiliriz.
hatirlarsaniz ilk yarim saatte 4 yapabilirdi herifler deplasmanda. hem de pozisyon bulmanin cok zor oldugu olimpiyatta.

tek umutlu oldugum nokta besiktas'in top oynamayi seven bir takim olmasi.
zemin guzel olacak, sporting de turkiye'dekiler gibi kapali oynamayacak.
iyi futbolun oynandigi maclarda besiktas en az rakibi kadar iyi oynuyor yillardir.

sansimiz bol olsun.
bence bunlari yenersek gs macinin gerginligini yari yariya azaltmis oluruz.
gs bizi yense bile takim moral olarak cokmez.

Basar dedi ki...

Çift çapa - şok pres

6-4 alırız

turgay dedi ki...

lisbonda bu kadar oynamayacak varsa en azından 1 puan alırız diye düşünüyorum

fidddas dedi ki...

eksik oyunculara Motta'da eklenmeli. UEFA listesinde yok kendisi...

yilmaz dedi ki...

Tahminim gollü beraberlik.

Adsız dedi ki...

Ben enseyi henüz o kadar karartmıyorum. Sporting son 4 lig maçını da göreceli zayıf rakip takımlara karşı oynayıp hep 1-0'la kazanmış.

Hücumda yapılması gereken orta alanda pas yapmaktan çok, hızlı toplarla ileriye çıkabilmek. Geçen yıl çokça yapıyorduk ama bu sezon bunu az yapabildik. Eğer Şenol Hoca bu maçta orta alanda pas yapma tercihinde bulunursa fecaat olabilir, SL'nin en iyi tarafı orta alan.

Kilit Necip'in performansı. Atiba'nın bıraktığı boşlukları doldurabilir ve orta alanda hızlı pas yapabilirse çok büyük fark yaratmış olur. Hoca Q17'nin artan performansıyla bir tarafta onu tercih edecek gibi. Töre ve Kerim halen yetersiz, Olcay da formsuz (zaten pek onun maçı da değil). Sosa hamle olsun dedik ama kanat oynatılması işini bu maçta denesek fena olmaz. Direnç bakımından da iyi olur.

Muhtemel 11:

Tolga
Beck-Rhodolfo-Tosic-İsmail
Necip-Atiba
Oğuzhan
Q17-Olcay
Gomez

Bence Olcay yerine Sosa sağ kanat, Q17 sol kanat olsa en ideali olur.

Maç postunda öyle yazmış ama William Carvalho sakat görünmüyor fekat. Keşke olaydı. Atiba'yı bile ezip geçebilir bu monster.

Unknown dedi ki...

Geçen yıl Liverpool maçından sonra kapatmıştık avrupa ligi defterini (brugge maçları ihmal edilmiştir). bu yıl varsın 2 maç erken kapansın şu defter, saçmalamanın alemi yok. Ptesi gs maçını kazanarak rakiplerden birini ligden koparmak varken, sonu gelmeyecek bir maceraya girmeye gerek yok.

Sahada görmek istediğim 11:

Günay
Beck-Pedro-Miloseviç,Tosiç
Necip-Serdar Kurtuluş
Kerim-Muhammed Enes/Eslem-Mustafa Pektemek
Cenk Tosun

Sahaya çıkacak 11:
Tolga
Beck-Rhodolfo-Tosiç-İsmael
Oğuzhan-Atiba
Quaresma-Sosa-Olcay
Mario Gomez

ayrıca şu etkinlik fenaymış:
http://www.dailymail.co.uk/news/article-3350949/Now-s-ICE-gesture-Hockey-fans-celebrate-goal-throwing-28-000-teddy-bears-rink-sick-children.html

gelecek 23 nisanda şu olayı yapabilsek güzel olurdu.

Adsız dedi ki...

@emir mfc

Möhteşem bir şov olmuş. Eğlenceyi bir kenara bırakın, insanların bir arada uyum içinde yaşadıklarını öğreten olaylardır bunlar. Yannız bizde olmaz ve olamaz o tür işler.

Bizde Çarşı Van için atkı attığında olan:

http://www.hurriyet.com.tr/van-a-yardim-icin-atilan-atkilar-icin-ceza-verdiler-19164990

"ben annamadım abi niyea atkı atıyon naeyi protesto ediyon maça geliyon dakımını desteklesene yeaaa".

Adsız dedi ki...

https://eksisozluk.com/bir-insan-neden-besiktasi-tutar-sorunsali--4985156

http://www.emlaktasondakika.com/haber/sektorden-haberler/fenerbahceden-besiktasa-dermanin-hikayesi/109206

"Mimarların işleri ile kurduğu ilişki biraz farklıdır. Kağıt üzerinde kurduğunuz dünyanın ete kemiğe bürünüşü çok emek isteyen, heyecanlı bir süreçtir. Vodafone Arena benim için sadece zamanımı ve emeğimi verdiğim bir iş olmanın çok ötesine geçti. Hem mimar hem de taraftar olarak ruhum burada. Stada başlamadan önce ben Fenerbahçeliydim, aradan geçen sürede Beşiktaş ruhundan etkilendim. 13 yaşındaki kızım da Fenerbahçeli'ydi. İkimiz de Beşiktaşlı olduk. Halen Fenerbahçe'de yüzüyor. Başkana bundan sonra kongre üyesi olacağımızı söyledik."

Sonuç: troller bitmez.

Unknown dedi ki...

Galatasaray'ın Astana maçını izledim. Galatasaray hiçbir varlık gösteremedi. Tamam derbilerin havası farklı olur ama eğer iyi oynayıp da şu takımı yenemezsek çok çok yazık olur.

Hadi be kartallarım, Fenerbahçe'yi yenerek bir adım attınız, diğer adımı da atın. Beter olsunlar batsınlar çıkamasınlar. İçimdeki cimbom nefreti bambaşka! ('Cimbom' nedir ya?)

Unknown dedi ki...

derbide chedjou orada herhalde oynatılmaz, muhtemelen asıl mevkisine alınacaktır. solda da olcan olmayacağı için gaza gelmeyelim. ayrıca bizim sağ kanadımızda da geri vites q17 oynayacak, astana'nın sağ açığı gibi bir pırpırımız yok (holosko bile şu maçta arka direk koşuları ile iş görebilirdi). kısaca denizli hangi maçta ne deneyebileceğini iyi biliyor ancak taraftarlarının gösterdiği tepkiler eğer medyada işlenirse, bizim adımıza pozitif yansır. takım morali birazda olsa etkilenecektir.

hola madrid!

YSY dedi ki...

O denizlininde aklı dursun inşallah, her türlü taktiği yanlış çıksın. Uyuz herif g.tüne vura vura gitti hemen gs ye. Herneyse haftasonu gs yi yenmek isteyen atibanın bu maçta yedekte oturması için dua etsin.

Ayrıca katılıyorum, bu sene şu avrupa sevdasından realist penceresinden bakarak vazgeçelim derim. Geçen seneki beşiktaş bana avrupa ile ilgili daha çok umut veriyordu ama bu sene o ışığı göremiyorum hatta ligi geçen seneye göre daha yakın görüyorum. Şu yıllardır beklediğimiz şampiyonluk yakınlaşmışken sonu gelmeyecek bir turnuva için yakmayalım kendimizi. Bu sene şampiyon olup kadroyu elden geçirdikten sonra seneye avrupa düşünülsün.

BurkayJK dedi ki...

@emir mfc

Aslında o yorumum Galatasaray'ın genel görüntüsüydü, Astana maçına özel diyemeyiz. Son birkaç lig maçını biraz izleme fırsatım oldu ve gerçekten göze hoş gelen bir şey göremiyorum.

Umarım Avrupa Ligi'nde gruptan çıkabiliriz. Şu an moral, motivasyon ve özgüven açısından önem arz ediyor. Ayrıca derbide diri bir Atiba için dinlendirilmesi gerektiğine sonuna kadar katılıyorum. Şenol Güneş'in bu konuda bir hamle yapacağını düşünmesem de umutla bekliyorum. Veli döneydi iyiydi.

carlito dedi ki...

yorumlarda bu kadar çok kişinin uefa'nın gözardı edilmesi gerektiğini düşünmesine şaşırdım doğrusu.. tamam belki kupaya ulaşacağımıza inanmıyor olabilirsiniz, bu defansımızla ve statsızlıkla ben de beklemiyorum bunu.. ancak yarışılan her kulvarda başarının hedeflenmesi gerektiği zihniyeti artık oturmalı kafalarda, büyük takım böyle olunur.. türkiye kupası bile olsa farketmez, Beşiktaş forması çıkıyorsa sahaya en üst nokta hedeflenir her zaman.. ha kadro kaldıramıyor bu maratonu mu diyorlar, o zaman ona göre kadro kurulsun kardeşim, sadece lige göre değil.. Beşiktaş'sın sen Başakşehir değil!

maça gelince.. evet dürüst olayım ben de tırsıyorum.. zira ilk maçta ikinci devre toparlamış olsak bile ilk yarıda bayağı sallamıştı bizi adamlar, bu maçta da galip gelirlerse turu geçecekleri için (onlar bizim gibi lige bakalım boşver uefa'yı demezler, emin olun) asılacaklardır.. tabii beraberliğin bize yarıyor olması bir avantaj, ama beraberliğe yatayım derken mağlup olma riski de var.. sahaya en iyi kadroyla çıkıp kazanmak için oynamak gerek.. "en iyi idman maçtır" düsturuyla, orada ideal kadroyla turu geçmeye yetecek skoru almak emin olun moral ve özgüven olarak gs maçına da iyi yansıyacaktır..
tahmini kadro yapamıyorum ama çıkması gerektiğini düşündüğüm 11 şöyle:
günay
beck rhodolfo milosevic tosic
atiba oğuzhan
gökhan sosa olcay
gomez

kalede Günay tercihim elbette rotasyon için değil, geçen sene bence oldukça iyi bir performansı vardı.. yeni kaleci gelene kadar oynaması gerektiğini, geldikten sonra da Tolga'nın gönderilip 2. kaleci olması gerektiğini düşünüyorum..
İsmail'den o kadar yaka silkmiş durumdayım ki, motta UEFA'ya bildirilen kadroda olmadığı için sol bekte tosic'in oynamasına razıyım şahsen..
Necip'in ikinci yarıda muhtemel skoru korumamız gereken anlarda oyuna girip direnç sağlayan oyuncu olması daha mantıklı geliyor bana..
quaresma'nın da fazla top ezmesi nedeniyle daha çok mücadele edecek Olcay'a yerini bırakıp ikinci yarıda girmesi daha iyi olabilir, zaten sonradan girince daha etkili oluyor..

eyyorlamam bu kadar...

Basar dedi ki...

Yahu biz hem 2. tura çıkıp hem gs'yi yenemeyecek kapasitede miyiz? Bu kadar ufuksuz olmayalım. İlerleyen turlarda kadro yetmeyecekse o zaman devre arası transferi ile kadro genişletilir.

3 büyüklerin yatırımlarını çıkartması için üçünün de birlikte mutlaka üst turlara çıkması gerekiyor. Mümkünse orta vadede CL'ye 2 takım ile katılalım.

gs'li filan ama bu konu hakkında alayınızı Hıncal Uluç trollesin.

Not: Lizbon şöyle iyi, böyle güçlü, biz Avrupa'da bu yıl iyi değiliz filan ama Avrupa'da oynadığımız 5 maçta henüz yenilmedik ve beraberlik bize yetiyor.

Basar dedi ki...

Birde olaya şu açıdan bakın:

Liverpool maçında 70.000 taraftar vardı. Yaklaşık 5.000.000 tl gelir elde edilmiş olsa bir oyuncunun parası çıkar. Fena mı?

yilmaz dedi ki...

Avrupa ligini boşverelim diyen arkadaşlara katılmıyorum. Zaten bizim diyip demememiz bişey ifade etmez de, umarım takım da böyle düşünüyordur. Ligin 15. haftasındaki bir maç için koca bir mevsim avrupada oynanan maçların özetlerini izlemeyi gönlüm kaldırmaz. Hikaye geçen sene acı sonla bitti, bu sene üstüne koymalıyız. Ayrıca eğer biz ileriki yılların hesabını yapıyorsak, iplemediğimiz skenderbeau galibiyeti de, gs'nin benfica galibiyeti de aynı "puan" olarak. BATE, metalist,kiev gibi takımlar avrupa liginde topladıkları puanlar sayesinde zaman zaman cl'de 3. torbaya yükseldiler. Zenit düzenli cl'de oynayabiliyorsa kendi lig şampiyonluğunun yanında avrupa liginde final, çeyrek final oynadığı sezonların da kaymağını yiyor. Biz ise Avrupa ligi kuralarında bile 2. torbada zar zor yer alabildik. İşin özü kazanılacak her maçı kazanmamız lazım.

Ha bu arada, kupa için kimse ümitlenmesin Sevilla 3. olmuş :D

cochise dedi ki...

UEFA'dan elenmek tahmin edilenin aksine takım üzerinde menfi bir etki yaratacaktır zannımca. Zaten bu maçtan sonra aylarca maç yok. Devam etme psikolojisi özellikle Avrupalı oyuncuların konstantrasyonunu artıracaktır. Başar'ın da dediği gibi seyirci geliri meselesi de ayrı bir artı. Eğer kupada tam rotasyon yapılırsa (Eslemli, Muhammed Enesli) geçen seneki yoğunluk sorunu yaşamayız. Zaten Tolgay ve Veli'nin nasıl geleceği devre arasına kadar belli olur. Ön alandaki oyuncuların yeterince dinlenecek aralığı oluyor. Temel sorun Oğuzhan/Atiba ve Rodolfo (Beck yorulmuyor sanırım. Aslında Bir DC/DMC tadında bir oyuncu bulsak Ozzie hariç herkesin yoğunluk sorunu çözülür.

Maça dönersek; bize karşı futbol oynamak isteyen takımlara karşı oyun anlamında sorun yaşamıyoruz. Geriye Tolga'nın saçmalamaması; gol pozisyonlarının da Gomez'e denk gelmesi kalıyor... Tam %50 maçı. Ben yine de umudu seven biri olarak kazanacağımızı düşünüyorum. GS maçı açısından bakarsak ise asıl kaybedersek daha çok zorlanırız ..

JimmyLue dedi ki...

Kaybedersek kesinlikle daha zora girer, ki gs maçından çıkacak kötü sonuç da özgüven kırıcı olur. Sağlam, rakibi kendi sahamızda karşılayıp alan daraltarak oynayıp hızlı-dikine oynayacağımız oyunla hiç de zor olmamalı. (bkz. geçen seneki partizan, iki yıl evvel 3-0 bursa-abarttım farkındayım- ve hatta tottenham 1-1 deplasmanları)
Euro cup'ın oyuncu değerlerine katkı, stad ve maç kazanma gelirleri, prestij, motivasyonu olumlu kılma gibi gözardı edilmemesi gereken faktörleri var. Bahsedildiği gibi, bu maçın ardından uzun bir müddet ara verilecek ve devre arası kadronun da genişlemesiyle geçen yılı egale eder ve hatta geçebiliriz de.. Bu takım artık Euro leage takımı oldu ve birçok takımdan da daha tecrübeliler bu zeminde.

teahead dedi ki...

Yalnız dünkü mac sonrası denizlinin burak için en büyük golcü demesi herkeste bir has.. cekmesine sebep olmustur.ben cok guldum.

yilmaz dedi ki...

bir de tarafsız gözle bakarsak, gecenin en keyifli geçmeye aday maçlarından biri. Tam denk güçlerin mücadelesi gibi.

teahead dedi ki...

Beşiktaşın avrupada mücadele etmesi takımda eksik olan özgüven duygusunu geri getirebilir.ben iyi oynayacagımızı düsünüyorum.

planck dedi ki...

biliç olsa turu kesin geçeriz, gs maçı da en iyi berabere derdim. şimdi tur belli olmaz, gs maçı en kötü berabere diyorum. bu maçta da 75'e berabere girersek kazanırız.

Armagan dedi ki...

Gerçekler:
-Takım avrupa ligi'nin grup aşamasında en az gol yiyen 2. takımı(Napoli 1 gol, Villareal,Schalke ve Bjk 3 gol).
-Cenk Tosun geçen sezon ligde attığı gol sayısına çoktan ulaştı(5 gol) ve sonraki 5 maçta sadece 53 dk zaman bulabildi.Avrupa liginde bu sezon en çok gol atan oyuncumuz(6 golün 2'si).
-Töre'nin son 9 maçta ve Olcay'ın son 7 maçta gol ve asist katkısı yok.
-Sosa Kayserispor maçında 79 gün sonra gol attı ve hem gol hem asist yaptığı tek maç oldu.(Geçen sezon yaptığı maç sayısı yine 1)
-Atiba 19 maçtır 90 dakika oynuyor,herhangi bir kart görmedi.(Geçen sezon ligde oynadığı 30 maçın 1inde sarı ve kırmızı kart gördü- malum Konyaspor maçı,sonrasındaki Gs maçını kaçırdı).
-Lizbon en son 01-02 sezonunda lig şampiyonu oldu.Yakın zamandaki başarıları 07-08de uefa kupasında çeyrek final, 11-12 sezonunda ise avrupa liginde yarı final oynaması.Geçen 3 sezonun 2sinde avrupa ligi gruplarından çıkamadı. Liginde topa sahip olma oranında ilk sırada (%68).
-Skenderbeu Avrupa'da gruplarda ilk defa oynuyor ve 3 puanı 5 Kasım'daki maçta Sporting'i 3-0 yenerek aldı.
-Oynadığımız H grubu,Avrupa Ligi'nde üst tura katılmayı garantileyen takımın bulunmadığı tek grup.

Cenk,Sosa,Q17 oynamalı.Eğer gücümüzü 100 üzerinden hesaplarsak,55-30-15(lig,al,kupa) diye ayırmak mantıklı olabilir.Tolga devam etmeli,Ersan oynarsa Tosic solda denenmeli derim(İsmail'in konsantrasyon sorunu ortaya çıkabilir).

BJK4EVER dedi ki...

Pes vallahi. Avrupa'dan elenelim diyenlere hic katilmiyorum ve anlam veremiyorum.

Bir defa yorgunluk diyecek olursak; subata kadar zaten baska mac oynanmayacak, Sporting son mac. Ki turu gecersek yari finale kadar sadece 6 mac oynaniyor. Ceyrek finale kadar 4 mac. Ki ceyrek final/yari final seviyesine gelirsek o heyecanla gazlariz zaten.
Ki devre arasinda bircok oyuncu dinlenme firsati bulacak ve 2 sakat oyuncu donecek, muhtemelen transfer de olacak.

Konsantrasyon dersek; gecen sene UEFA'da varken takim liderdi ve ikisini beraber goturuyordu. Elenip haftada tek maca dusunce sampiyonluk gitti, bunu nasil aciklayacaksiniz? Mac ve kazanma ritmini kucumsememek lazim, bunun bize cok sey kattigini dusunuyorum.

Ki Avrupa ligi kalite olarak CL'nin cok cok altinda olsa bile hem prestij acisindan, hem genc oyuncularin ve takimin tecrube kazanmasi acisindan, hem Besiktas'in puani acisindan (ilerki yillar icin) oldukca onemli ve goz ardi edilmemeli. FB'nin Benfica, BJK'nin Valencia maclari hala akillardaysa bunun bir nedeni var elbette.

Eger tasarruf edeceksek boktan Turkiye kupasinda etmeliyiz. Gerizekali Bilic gecen sene Turkiye kupasinda 6 mac full as kadroyu oynatarak takimi asiri yordu. Turkiye kupasinda tamamen yedek+profesyonellesmis A2'lerle cikmaliyiz. 1 tane as oyuncu bile oynamamali, cunku TR kupasinin ne maddi ne prestij acisindan hicbirsey katmadigi asikar. Hatta sirf Turkiye kupasinda oynatmak icin 4-5 ekstra A2 oyuncusuyla profesyonel sozlesme bile imzalanabilir.

Adsız dedi ki...

@BJK4EVER

+1

Bir kulüp takımının hafızası olmalı. Geçen yılda yapılanları bu sezonki oyuncular unutmamalı, unutamaz.

Ve aynen tıpkı katılıyorum. Bana göre de tenekeden farksız Türkiye kupası için kadro geçen sezon boşuna yoruldu, hatta Veli bu yolda sakatlandı (Adanademir maçı). İlla bir kanalı es geçeceksek bu Türkiye kupası olmalı. Hem biz saf mıyız saftirik miyiz, elinde böyle bir imkan var, koysana Eslem'i Muhammed Enes'i oynasınlar, ak mı kara mı ortaya çıksınlar böylelikle de. Tüm dünya bunu yapıyor biz yapmayınca akıllı mı oluyoruz.

Camiada baskı var vs lafları külliyen hikaye. Beşiktaşlı bir teneke almazsak çıldırmayacak, çünkü çoğunluğu halen tıkır tıkır giden (maşallah) stad inşasına bakmakla bitince oluşacak müthiş atmosfere yoğunlaşmış durumda. Ya ben bu yönetimi anlamıyorum. Kullansana bu pozitif ortamı.

Adsız dedi ki...

İlave: Sanal baskı ortamı yapanlar medya. Taraftarın ne düşündüğünü, neyi ne zaman beklediğini bi zahmet ölçün, bir yeriniz eksilmez. Beşiktaşlı doğru iş yapıldığı zaman sonuç kötğ olunca sadece sessizce hayıflanıyor. Son 15 yıl bize size bir şey öğret(e)medi mi?

beagle dedi ki...

İstatistiksel verilere hakim arkadaşlara bir soru:
Ön elemeler hariç avrupa kupası maçlarından sonraki lig maçında nasıl bir performans gösteriyoruz?
Bendeki hissiyat %60-70 puan kaybettiğimiz yönünde.

Eğer bu doğruysa en kötü sezonlarımızda bile bu maçları da içeren galibiyet oranımız %50 civarında olduğuna göre normal bir maça göre puan kaybetme oranımız, avrupa maçı sonrası 2 katına çıkıyordur.
Şampiyonluğa bu kadar hasretken, pek de para bırakmayan AL de Atiba, Oğuzhan, Gomez riske edilir mi?

Adsız dedi ki...

@beagle

İlk AL maçı sonrası:
Beşiktaş-Gençlerbirliği: 1-1

2. maç sonrası:
Eskişehir-Beşiktaş: 1-2

3. maç sonrası:
Antalya-Beşiktaş: 1-5

4. maç sonrası:
Bursa-Beşiktaş: 0-1

5. maç sonrası:
Beşiktaş-Akhisar: 0-2

Görüleceği üzere Akhisar maçı hariç ciddi bir defect yok. Ki o maçta da tonla gol kaçırdık ve kimse oynanan oyunu yorgunluğa bağlayamaz.

Özellikle Atiba'nın yorulduğu gerçeği var o ayrı. Bu yüzden ve daha da önemlisi SL'nin orta alanı nedeniyle Necip-Atiba şart diyorum.

beagle dedi ki...

James bursa ve eskişehir maclari gayet defectli. Antalya maci da uc noktada tartisilir. Benim kastim birkac yillik istatistikti ama bu yilki maclara bakinca 1 rahat galibiyet, 1 oyunda maglup skorda galip bursa maci, olasi beraberlik de eskisehir maci goruyorum. Yani 5 macta 10 puan almisiz, yetersiz ama idare eder. Normalde 8 almaliydik. 1 direkten donen girse, 1 düdük farkli calsa 6 puan isten deildi.
Uefa olmasa 13 puanlik bir mac grubu olmaliydi bunlar.

Adsız dedi ki...

@beagle.

lol. Tersine Akhisar maçında atmamız gerekenlerin yarısını atabilseydik 3-2 biterdi.

Bir de 15 puanlık seri olmasını engelleyen ve artık standart hale gelen Anadolu kaplanı unsuru var:

http://www.ligtv.com.tr/lig/spor-toto-super-lig/ozet/2015-2016/5/genclerbirligi-1-1-besiktas-mac-ozeti

Yani bir başka Ahtapotiç vakası. Niye ve nedense bu vatandaşlar bir tek bizim maçlarda böyle konsantre oluyor. Bu vesileyle bundan sonra gariban Anadolu takımı muhabbeti yapan olursa dümdüz giderim şimdiden söyleyeyim. Umurumda olamazlar. Önce renklilere karşı şekilli oynasınlar.

met1903 dedi ki...

@james sneijder
necip-atiba orta sahasının olmayacağı ilk sporting maçının ilk yarısında açıkça görüldü,o ikili ön geçtiğimiz maçlar dışında hiç bir zaman işe yaramadı,yaramayacak.necip'ten veli effect bekliyorsun anladığımız kadarıyla ama olmaz o iş.tahminim, şenol hoca'nın atiba-ozzy-sosa üçlüsüyle çıkıp, ilk yarıda gerekli skoru aldıktan sonra ikinci yarı kim yorulmuşsa onun yerine necip'i koyarak skoru tutmaya çalışacağı yönünde.skor tahminim 1-1 veya 0-2 alırız.

Hasta ti dedi ki...

@ovunc senturk
arkadaşlar. bu sitede genel bir ilgi, "algi":) olusuyor; zamanla.olusturuluyor :)
herkes herkesin lafini caliyor, makyevelist dusunceden tutunda, yok "o elzem" yok bu "mutevellit". oyuncular uzerine gereksiz performans analizinden tutunda, yok efendim "2 kulvarda yarisilir mi" sorulari soruluyor.
yarin maci var besiktasin. oyuncumuza gercekten "2 kulvara gerek var mi?" sorusu ne mantikla soruluyor? yolculuk mu etmesin bu adamlar? maca cikip antremana cikmasinlar o zaman? dugunleri de ertelensin. arkadaslariyla stresli tavla turnuvalari da yapmasinlar.
genel gecer fikirlerle doldurmayalim aklimizi, devrik cumlelerin etkisi ne kadar vurucuysa, bu anlik etki yapan analizlerimiz de o kadar vurucu oluyor uzun zamana yayarsak.
ne yapalim; sampiyon olalim, tore 10 gol 10 asist yapsin, quaresma ongoru neyse disina cikmayadursun, gomez bizde kalsin, besiktas 2 kulvarda olmasin, ismail'i bosa cikaralim sene sonunda, necip yetersiz.
cok guzel yorumlar, zihin acan fikirlerle dolu burasi ama genelin disina cikmayi, "ilerlemeyi" , bir nevi "sıkılmamayi" engelleyen surulerce efendim "o oyuncu pas atamadi", "otekisi hafta ici mac yapti yorgun", "ah keske su oynasaydi" yorumlari dolucasina.
nedir eksigimiz. oyun planimiz mi? oyuncularin kaynasmamasi mi? bence de topu kenardan kenara uzun yollicak oyuncumuz yok, ama necip mi yetersiz? kim atamiyor bu pasi? mesela 2 kulvar dami olmayalim? o pas gelecekmi kanattan kanada? ne konusuyoruz biz burda
***lig tv'de sosa'ya sorulan sorudan yola cikarak "2 kulvar cok olabilrimi" sorusu***

Murat dedi ki...

Stadin muhtesem atmosferiyle takimi costuracagi dusuncesini abartmamak lazim bence..besiktas taraftarinin itici guc oldugu kadar gömücu guc oldugunu unutmayalim..takimin bir yuvasi olacak bu basli basina super tabii ama taraftar bilinclenmedikce micariz

Basar dedi ki...

@met1903

benim hatırladığım o maçta Sosa'yı çıkartıp Necip'i alınca 2. yarıda toparlandık. yanlış mı hatırlıyorum?

carlito dedi ki...

@Basar

yanılmıyorsam o maçın ikinci yarısında Töre'nin attığı golün asistini Sosa yapmıştı, hatta sezonun en güzel asistlerinden biriydi..

daha önce bir yorumda belirtildiği gibi Oğuzhan ve Sosa'lı bir orta saha ile başlayıp, bu isimlerin yaratıcılığı ile ilk yarıda gol bulursak, ikinci yarıda Necip'in oyuna girip ortaya koyacağı dinamizm ile mücadeleci bir kimliğe bürünebilir takım..

bir önceki yorumumda Töre'nin sakatlığını unutarak kafamdaki 11'de ona da yer vermiştim ama onun yokluğunda mecburen Quaresma ve Olcay oynar kanatlarda.. bu iki ismin formu, maçın sonucu açısından belirleyici etkenlerden olacaktır..

Unknown dedi ki...

Elenelim, riske etmeyelim yorumlarına gülüyorum. Mario Gomez-Sosa-Q17 gibi adamları süper lig'le mi motive etmeyi düşünüyoruz? Nasılsa bir yerde eleniriz mantığıyla bakarsak lige de çıkmayalım bence (nasılsa kaç senedir aynı şey oluyor) ek olarak brugge maçından önceki hava ile sonraki havayı hatırlayalım yorum yaparken. Takımdaki özgüven sorununun resmen başlangıcıydı. Sporting'i yenersek veya üstün bir oyunla istediğimizi alırsak galatasaray kaçsın. geriye dönerken bu kadar sorun yaşayan bir takım eğer biz günümüzde olursak mahvolur.

QuaresmA dedi ki...

Burada Gökhan Töre'yi en ağır eleştirenlerden biriyim ve Q17-G7 birlikte oynamaz diyenlerdenim ama bu maçta ikisi birlikte oynamak zorunda, hem de oldukça uyumlu oynamak zorundalar. Bu tip favori olmadığımız maçlarda risk almak gerekiyor ve en iyi oyuncularımızı yedek bırakarak olmaz bu.

Gökhan sağda gerektiğinde kanat forvet gibi oynamalı, Q17 ise solda oynamalı çünkü trivela ortaları sıradan ortalarından daha iyi ve kestirilemez. Ama Olcay bu maçın adamı değil, örneklerini çok gördük bunun. Top kontrolünde bir dolu hata, karşı karşıyalarda kötü ve beceriksizce vuruş tercihleri ön görüyorum Olcay için bu maçta. Yedekten girer kondisyonlar azaldığında.

QuaresmA dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
QuaresmA dedi ki...

Gökhan yokmuş ya, o zaman Olcay göreve. :D

Unknown dedi ki...

beşiktaş alır maçı :)

Adsız dedi ki...

@met1903

Sporting orta sahası cidden sakat. Necip bir Veli değil elbette, ama eldeki malzeme bu. Önünde Oğuzhan-Sosa'lı Atiba bu maçta iyice ısınacak (bunun GS maçına yansıması da cabası). Bir ihtimal daha var (ölmek olmadan) Sosa geçen sezonlardaki top performanslarından birini oynayıp orta alanda defansın boşluklarını doldurabilir ve Oğuzhan da çok az gösterebildiği BtB performansını sergileyebilirse Necip'e gerek kalmayabilir.

carlito ve QuaresmA'nın dedikleri doğru, kanatlara müthiş iş düşecek. Ama kafadan orta yapıp bunu beceremeyen şekil yerine hızlı hücumda oyun alanlarını genişletip içeriye sağlam kat etmeleri kaydıyla.

Ne olursa olsun Kerim max. son 15 dakika haricinde, o da 1 farklı önde değilsek oyuna girmesin.

Unknown dedi ki...

Mantık dahilinde konuşanlara gülmeden önce avrupa liginde devam edecek takımlara bakmamız gerek,

Dortmund
Man utd
Sevilla
Liverpool
Tottenham
Schalke
Napoli
Bilbao
Leverkusen
Valencia
Shakhtar
Porto

Başka sözüm yok.

Adsız dedi ki...

@emir mfc

Geçen sezonki performansımız olaydı şunu derdim: O listeden doğrudan çekineceğim 3 takım var: Napoli (şampiyon adaylarımdan biri), Sevilla ve Bilbao.

Diğerlerinden o kadar çekinmezdim açıkçası. Misal ManU gerçekten çok kötü, Dortmund ve Porto halen istikrarsız, Liverpool'un ne yaptığı henüz belli değil, Tottenham balon, Schalke bir iner bir çıkar, Leverkusen defansı evlere şenlik, Valencia ve Shakhtar bildiğin kötü.

Bu sezon içinse: bilemiyorum Altan bilemiyorum.

Not: İşin komik tarafı, Bilic West Ham'da da aynı bizde oynattığı topu kapma ve hızlı çıkış işini uyguluyor PL'de. Biz halen daha çok pasla çıkma işine evrilmeye çalışıyoruz. Eldeki oyuncularla Avrupa'da uygun mudur, muamma.

Adsız dedi ki...

Hakem olabilecek en iyi isimlerden biri. Bizimkiler gayet konsantre gözüküyor. Haydi inşallah.

Adsız dedi ki...

Sosa halen aktif ama Oğuzhan beklemede. Biraz daha aktif olmalı. Olcay iyi, Q17 fena değil.

O pozisyon nasıl kaçar Gomez. Zaten topu saklayıp duvar olmazsın, pas trafiğinde vasatsın ve gerektiğinde kanatlara da açılamazsın. Eh o halde?

planck dedi ki...

gomez yine almedialık yaptı yaw noldu bu adama? sene başında 1 adımla on side olan adam kaç maçtır 1 adımla offside oluyor. ben anlamadım.

Adsız dedi ki...

Q17 kırmızıya gidiyor söylemesi. İkinci bir Atletico vakasını kaldırmaz bazı taraftar. Bunu bilsin.

Adsız dedi ki...

Olcay adamsın.

Murat dedi ki...

Helal olcay be yuregine kurban

planck dedi ki...

q17 iyi niyetli bence artistlik peşinde değil, tabi bu ilk 30 dk için geçerli.
olcay resmen gattuso gibi ısırıyor ama teknik de o kadar olunca işte..

planck dedi ki...

bu arada tosiç ersan gibi önde basıyor ismail içeri kayıyor fln güzel ama sonra yerleşmede sıkıntı oluyor bazen, dikkat etmek lazım.

Adsız dedi ki...

@planck

Tosic'in hamleleri yerinde. Sorun her zamanki gibi İsmail'de.

Adsız dedi ki...

Katılıp katılmamanız size kalmış. Bana göre gayet bariz bir şekilde:

Demba Ba > Gomez.

sherlockholmes dedi ki...

ilk yarıda harika bir futbol oynadık. resmen kitledik sporting'i. q7 beni mest etti olcay ve gomez'e yolladığı gollük paslarla. ah ulan bir de golü bulabilseydik. haydi koyup geçelim be şunlara.

Türkiye'ye gelen yabancı forvetin performansı aşağı düşüyor. Ba'da gördüğümüz düşüşü Gomez'de de görmeye başlıyoruz.

Bence Gomez Ba'dan daha iyi bir forvet her şeyi artı/eksi listelersek ve formdan bağımsız bakarsak. En azından aldırdığı bir derbi var şimdiden, ki çok mühim bir kırılma olacak bu Beşiktaş'ın iskeleti için.

beagle dedi ki...

Tosic solbek, tore sol acik, olcay sag oynarsak gomez tadindan yenmez. Hele bir de tamamlayici forvetle. Demba ba kaostan gol atar, gonez sistemden...

Adsız dedi ki...

@shelbyl

Futbolda sadece golcüler için tek bir kriter söz konusu: yazabildiklerin. Nasıl ki N'Doye konusunda çuvalladıysam Gomez konusunda da ısrarım devam edecek. Ha bu maçta 1 gol çakar 3 puanı getirir bilinmez, ama ceza alanı içinde pas beklemekten başka meziyeti olmayan kim olursa olsun Demba Ba ile kıyaslamam, dediğim gibi benim görüşüm.

Armagan dedi ki...

Arkadan çıkmakta zorlanıyoruz, az pasla ceza sahasına sarkmak gerekiyor...

Adsız dedi ki...

Şimdi nazar değdireceğim ama Tosic'in içine ne kaçtı acaba?

Adsız dedi ki...

Hay antoni kuin. Kaleci lazım dedik ama dinletemedik. Beşiktaş teknik yönetimlerinin sağırlığı artık kronik bu kesin.

Kalenin yerini kaybedecek kadar şuursuz bir kalecisi olabilir mi bir takımın yahu ...

Adsız dedi ki...

10 sene öncesinden mi takip ediyor demiştim? 15 yapalım şunu. Olcay'ı çıkarmanın başka açıklaması yok çünkü.

Armagan dedi ki...

20dk,necip doğru hamleydi, umarım dengeleriz oyunu...

Adsız dedi ki...

Bu arada müptelalarına soruyorum: Oğuzhan nerede bu ana kadar?

Basar dedi ki...

Defol git Tolga.. Allah belanı versin!

QuaresmA dedi ki...

2 senedir aynı terane. Yazık günah valla şu futbola, şu emeklere. Sırf eski öğrencisinde ısrar edecek diye.

Huzeyfe dedi ki...

Birseyler yazacaktim Tolgayla ilgili. Gerek yok heralde. Kaleye beni koysan ilk golu yemem. Ikinciyi de yemem hatta.

can dedi ki...

Tolga ve Rhodolfo'yla bu kadar oluyor. Lizbon deplasmaninda oynanabilecek en iyi oyunu oynayip, 1-0 one gecip, sonra da boyle iki gol yiyorsun. Transfer sezonu gelince umarim bunlar degerlendirilir.

Armagan dedi ki...

Oyun kontrolden çıktı,en azından dengelememiz lazım,yine travmatik maça dönüştü kaleci hatalarıyla...

can dedi ki...

Bu arada Gunes'in de mac ici hamleleri hic yerinde olmuyor. Bilic'i ayni nedenle elestiriyorduk, Gunes'i de es gecmeyeyim. Takim yaptigi degisikliklerden sonra tamamen dagiliyor kac mactir.

Adsız dedi ki...

anlamadığım konu şu: bir TD'nin Olcay'ı çıkarması için koskoca ilk yarıyı izlememesi lazım. Böyle ihmalkarlık olur mu? Mızrak çuvala girer mi? Haydin orta alana değişiklik yapıyorsun, Oğuzhan ne yaptı o ana kadar?

YSY dedi ki...

Ulan tolga sen ne rezil bi kaleciymişsin be arkadaş. Yazıklar olsun.

Necip değişikliği geç geldi

Huzeyfe dedi ki...

Bu sene izledigim maclar: TS, Gencler, KPasa, Eskisehir, Akhisar, Lokomotif (icerde,ikinci yari), SL(10 dk-3 gol). Lanet bi hayatim var.

BJK4EVER dedi ki...

Club Brugge macindan sonra Tolga'ya kufur etmistim. Hatta Fikret Orman o gece parasini neyse odeyip takimdan kovmali demistim. Akhisar macinda takimin anasini sikti, birsey yapilmadi, kendimi tuttum. Bugun yine catir catir top oynayan takimin anasini sikti, tek basina takimi eledi resmen. Uzun zamandir bu kadar maclara tek basina negatif etki eden, tek basina bir takimin kaderini bu kadar degistirebilen, takimin oyunuyla kendi performansi arasinda bu kadar fark olan bir oyuncu gormedim. Herseyden evvel takimin emegine yazik.

Maddi durumu gectim, mantigi gectim. Bu gece Fikret Orman gerekirse cebinde parayi odeyip kontratini fesih edip gondermeli takimdan. Artik Besiktas oyuncularina da yazik. Bu geceden sonra hicbir oyuncunun Tolga'ya iyi bir gozle bakacagini da zannetmem. Yok annesi olmus, adammis falan hic umrumda degil. Bu kadar pasif, tribunlere oynayan, takimin emegine yazik eden bir oyuncunun basari hedefleyen bir kulupte olmamasi lazim. Bu kulup basari hedefliyorsa Tolga'yi takimdan kovarak net bir mesaj vermesi lazim. Olur da gonderilmezse pazartesi gunu 70.000 kisi isinma turlarinda kufur etmeden, sadece Tolga'yi protesto edip o maca cikmamasini saglamali. Cok agir gelebilir ama bunu yapmali bu taraftar. Besiktas formasi giyen kutsaldir vs gibi laflar hikaye. Sahada kartallar gibi oynayan 10 kisinin emegini goz gore gore gasp eden bir yetersizin hakki degil o forma. Umarim bir sekilde bu kulupten kovariz Tolga'yi. Tek dilegim budur bu macta sonra.

theotheo dedi ki...

ya çok açık söylüyorum. tolga ve tosic gibi iki amelenin olduğu bir takımdan başarı bekleniyorsa. ben hiçbirşey bilmiyorum.

GENE OLMAYACAK. yıllardır yazıyorum. beşiktaş bu yılda başarılı olamayacak. başarılı olma yolunda da değil beşiktaş. tamamen geriye gidiyor.

ismail-tosic-rodolfo-beck-tolga

bu 5 linin en iyisi ismail. böyle bir takımdan ne çıkar.

Unknown dedi ki...

Atan ile tutanın iyi olacak lafı deyimleşmiş hatta atasözü haline gelmisken bizim iyi bir tutanımız yok maalesef.. hatta sol bekimiz ve stoperimiz de yok amk..

kokocambo dedi ki...

Maç bitti. Geçmiş olsun.

Tolga'nın bjk kariyeri de benim için bitmiştir. Maçı istediğimiz gibi götürüp, öne geçip, rakibi uyutmaya başladığımız anda brüj vol.2 ile uyandırdı beyefendi hatta maç boyu varlığı yokluğu bir ruiz'den süper bir gol yiyip diriltti adamları. Benim için tolga zengin bitmiştir arkadaşlar. Kendisine ts vb kariyerinde başarılar dilerim.

Maçın en iyileri; sıralamasız sosa iso ve q17 oldu. Özellikle q nun performansı son maçlarda çok şaşırtıcı. Helal olsun. Sosa da ivme yakalamaya başladı gibi.

Unknown dedi ki...

iki yıldır elendiğimiz maçlara tolga damga vuruyor..

Adsız dedi ki...

@theotheo

Yine mayına bastın. 3 gol de Tosic'in olmadığı yerden geldi.

Hoş bastığın mayınları toplasak dünyanın öteki ucuna yol olur.

theotheo dedi ki...

ulan koskoca beşiktaşın stoperi rodolfo ve tosic çok net söylüyorum bu iki salak adam. ptt liginde falan oynayabilir. ulan nerden buldun yani çok açık söylüyorum.

biri açıklasın. rodolfo nerden bulundu kimin aklına geldi.

ulan sosa diye bir adam var. ben ne oynadığını çözebilmiş değilim geldiğinden bu yana. çok iyiymiş. nerde ak.

BAKIN

bu takım fener maçını bala kazandı, ezildi. gs maçını da yüzde 90 kaybedecek, buraya yazıyorum. eğer gs maçını beşiktaş kazanırsa bu bloga bir daha yazmam.

beagle dedi ki...

Olcay cikip necip girince 3-1 demistim. O bile zor tutacak. 4 e gidiyor... ilhan mansizi en iyi zamaninda yedek birakan salaktir kendisi. Toreyi kaybetti. Solbekte en saglam tosicken ismaile dondu. Bok yemesini kabul etmedi, tosici de stoper etti. 10 kere cenk gomez denedi 1 kere pektemek gomez deneyemedi. Zeka özürlü baskanin varsa hocana sasmayacaksin...

theotheo dedi ki...

@sneijder

birader mesele oyuncu değil zihniyet.

bak sen beşiktaşa rodolfo beck tosic falan alıyosan bu bir zihniyettir, bir zihniyet ortaya koyuyorsun.

bu daha önce fink falandı.

bu değişmiyor. fikret orman ve yönetimi bu işi kıvıramadı kaç sene oldu. stadı yapıp çekip gitmeleri lazım.

koskoca beşiktaş bir avrupa maçına tosic rodolfo tolga gibi bir iskeletle çıkıyorsa ve bu takım yıllardır aynı yalanla uyutuluyorsa.

hadi samet zamanı anlarım feda dedik. ulan kaç sene geçti o mevkiye kaçtane adam aldın. boşa. lan o harcadığın paralara yazık be. franco dediniz patladı. milosevic dediniz ortada yok. ersan kazma. rodolfo tosic komedileri, daha bir sürü adam var ak.

lan 1 tane tutmaz mı. tutmaz.

Murat dedi ki...

70 dkda kurdugun krallik 5 dkda yikilir boyle.rezil oyna yenil yoluna bak..iyi oyna boyle yenil bunun cerehatini temizlemeye ugras.tolganin isi bitti.taraftar onune cikmamali daha..gecen sezonun brugge deplasmanin kopyasi oldu.umut yikan bir mac oldu bakalim reaksiyonu ne olacak takimin.endise var merak var sinir var..drama

Adsız dedi ki...

evet sayın seyircirer. gs maçını kazanırsak bu bloga bir daha yazmam diyen theo'nun bu yöndeki 358. söylemini de bir müdet sona çiğnediyini göreceğimiz için bu olay süprüz deyil.

Adsız dedi ki...

En çok da geçen senenin futbolunu ve golcüsünü beğenmeyenlere kızıyorum.

theotheo dedi ki...

burda sneijderin franco için yazdıklarını çıkartın. gülersiniz ak.

kasımpaşadan 2 haftada kovulan adam geldi bizde futbol koordinatörü oldu bilicin üstüne.

verimsiz bir sürü saçma sapan transfer. işe yaramaz bir sürü adam. giden tonla para 1 milyar tl borç. hala geçemediğimiz bir stad.

DİYORUM BEŞİKTAŞ GS Yİ YENSİN BLOGA BİR DAHA ADIM ATMAM.

benim klasik her sene tutan iddialarım.

YSY dedi ki...

Ligi koyalım ligi...

Adsız dedi ki...

aynısını dedik ya zaten. "klasik iddiaların". tuttu ama hala buradasın. seni de anlıyorum sosyopat olmak kolay değil.

kokocambo dedi ki...

Basit bir elenme meselesi de değil. Takım üstünlük kurmuş,maçı bitirmeye gidiyoruz belki, tek başına bir yetersiz bitiriveriyor olayı. Şimdi bunun psikolojisi sadece ona değil, tüm takıma etki eder. Resmen tek başına nasıl verebiliyor muazzam yetenek. Akıl almıyor. Gs maçı olmasa, başka bir maç olsa neyse. Yazık.

kokocambo dedi ki...

Ozi etkisizdi. Olcay da sadece pres, tek top. Zaten o üç pozisyonu bitirebilecek meziyette olsa, bu seneye kadar en az 5m'a yollardık bir yerlere. Meziyet yok ama kafasını da kullanmıyor. Büyütmeye gerek yok, basit işlerin adamı. Daha fazlasını yapacak yeteneğine mentalitesi de yok.

Adsız dedi ki...

Bu arada dominic'ten en yakın zamanda bir kupon bekliyorum:

"dominic molise

3-1 yeniliriz.
8 Aralık 2015 15:21"

cochise dedi ki...

Daha takıma ya da oyunculara laf eden olursa taş olsun ne diyim. Bugünün iki kahramanı var biri tolga- diğeri de kaleci alınmamasını sağlayan her kimse. Aynı şeyi yaparsna aynı sonuç olur. Şampiyonlar ligi seviyesindeki rakibi deplasmanda sindir; doğru dürüst pozisyon verme, öne geç. Rakip seyirci bile maçtan umudunu kessin. Rahat rahat oyna. Sonra kalecin mal gibi iki gol yesin. KAzanamazsın böyle bir maçı. Devre arasında gerçek bir kaleci alamazsak bu yılın sonu da berbat olur. Garanti. Durup durup küfrediyorum. Arkana bakmak ne lan arkana bakmak ne. Önüne baksa top kucağına alacak. Ama Tolga'ya da değil onu as kaleci yapan zihniyete sövmek lazım. Lanet olsun. O kadar insanın emeğini bir herif hiç ediyor.


Bir de sen ne mal spikersin lan. Utanmadan bu işten para kazanıyon. Bütün isimleri karıştırdın, yorumların hepsi hatalı. Yediğimiz golde tolgaya bile hata bulamıyorsun. MAl herif bırak bu işi.

YSY dedi ki...

Bence tolgayı maça çıkarmasınlar gs maçında. Zaten şurada devre arasına 3 maç kaldı devre arasında ya gider yada 3. kaleci olarak oturur. Aksi halde gs maçında yapılacak hatalar ve neticesinde yaşanacak olaylar bütün sezonu mahveder. Böylr bir risk almaya gerek yok koy mis gibi günayı devam et.

Unknown dedi ki...

Tolga zengin i tebrik ediyorum huzurlarınızda..geçen sene brugge maçı bu sene lizbon maçı.

BJK4EVER dedi ki...

@theotheo

FB macinda da demistin aynisini, yendik. 3 ay yazmadin simdi yine hortladin. Yeter be arkadas.

Onun disinda Olcay-Quaresma farkini tekrar gorduk. Hucumda 2 tane yetenek fakirini kaldirmiyor bu takim maalesef. Bu kadar iyi oynayip sadece 1 gol cikarmak (o da tamamen Quaresma'nin kisisel becerisi) gercekten olacak is degil. Sosa ve Olcay'dan maksimum 1 tanesi oynamali, obur turlu takimin kalitesi onarilmayacak sekilde dusuyor.

Adsız dedi ki...

@kokocambo

"Ozi etkisizdi" ve "Olcay da sadece pres, tek top" derken kimi ne ile kıyasladığını, daha doğrusu hangi performansı beklediğini de yazmanı beklerdim şahsen. Ozi "yoktu", belki de bunu demek istemiştin. Olcay ise "çabaladı".

Oğuzhan sahada bile yoktu, belki bu şekilde daha açık ifade ettim.

Huzeyfe dedi ki...

1. theo'ya katiliyorum. Rhodolfo, Tosic, Franco, Milosevic yerine bir (sayiyla 1) tane dogru duzgun stoper alinmaz miydi?
2. Gecen sene bunlarin aynisi yasanmis, kaleci lazimken yedek kalecini gonderiyorsun.
3. 2 tane as orta saha oyuncun sakatlanmis, yerine oyuncu almiyorsun. Atiba yerlerde kac mactir, zaten takimin da orta sahayla ayakta kaldigi belli oldu.

Gecen senenin golcusu ikinci yari yatmis, derbilerde esamesi okunmamis, hocasi sezon bitmeden baska takimla anlasmis, ikinci yari takimini satmis. Nesini begenelim? Sampiyon mu olduk? Bir basarimiz mi var? Ikinci bile olamadik.

Basar dedi ki...

Bu takım geçen senenin gerisinde. Net belli oluyor. Transfer vizyonu olmayan yonetim ve takıntılı hoca ile 3.lukten öte gidemeyiz. Kaleci-stoper-orta sahaya bir takviye bağırıyor yazdan beri Bu elenme basit bir elenme değildir! Takımın özgüveni biter bu saatten sonra.

QuaresmA dedi ki...

Brugge maçında hata Tolga'nın, Akhisar maçında hata Tolga'nın ama hala oynatılıyorsa artık hata Tolga'nın değil, kalede olmasına sebep olanlarda. Başkan eğer başkanım, yönetim eğer yönetimim diyorsa hemen yarın Tolga'nın sözleşmesini fesh eder veya süresiz kadro dışı bırakır, ki teknik direktör bir daha aşka gelmesin.

Eğer sağlam kaleci transferine yol açacaksa hayırlı bir mağlubiyet oldu, belki de şampiyonluğu getirdi. Tabi bu maç ertesinde travma yaşamazsak. Ulan böyle durumlarda tecrübeli bir kaptan toparlasın diye umarız ama kaptan takımda ilk dağılan kişi.

QuaresmA dedi ki...

Tolga yerine GS maçına Günay çıksa da kötü, hangisi daha kötü kaleci emin değilim. Neyse en azından yuhalanmaz, kredisi var.

mustafakamış dedi ki...

Geçen hafta buraya Kayseri maçı akabinde hocanın hoca olmadığını yazmıştım.Sövüşken hoca karşısına Tolga'yı alıp istediği kadar küfür edebilir.Bu arada burada Biliç'in kurduğu takım dediğim de hocasına laf söyletmeyenler de vardı.Bu maç hocanın hoca olmadığını ispatlamıştır.Gerisi laf-ı güzaf.Beşiktaş ağır taştır altında kalır adam.Öyle Bursa,Trabzon hocalığıyla Beşiktaş'ı çalıştıramazsın sen.1-1 olmuş oyunu tutmak için Necip'i sokuyor.3 yemiş Freı oyuna sürüyor.Beşiktaş'ın oyunu kimse inkar etmesin geçen senenin artığıdır.Geriye Şenol Güneş'e p.tesi Cincon'u olmadığı şampiyonluk yarışına sokma görevi kaldı.Şu taraftarın şu geceki kahrına bak Onur azıcık Onur'un varsa çek git Güneş hocanla yeterki bize kalsın karanlık.Biz çıkarız akı ak beyazı beyaz biz çıkarız.

cochise dedi ki...

Vala günay da hatalı gol yiyebilir, acemilik yapabilir ama Tolga da yapıyor. Hiç değilse ayağı düzgün. Gitsinler Ospina'yı getirsinler, şampiyonluk da gelir yanında. Bi ara Ospina'nın yeterliliği tartışılıyordu. Herhalde bir adet damacana'dan daha etkili olur!!

sherlockholmes dedi ki...

güya futboldan anlayan bir ekipsiniz arkadaş. beşiktaş bu gece portekiz liginin namağlup liderine sahayı dar etti. tolga dangalağı devreye girene kadar jorge jesus kenarda tırnaklarını yedi.

şenol güneş'in asıl imtihanı şimdi başlıyor. ya duygusal davranıp tolga'yı koruyacak ve birlikte trabzon'a dönecekler ya da tolga'yı siktir edip hak ettiği şampiyonluğa kavuşacak. kendinizi ve takımı tribe sokmayın da derbi de negatif etkide bulunmayın. saray sultanlarını sahaya gömeceğiz. astana'nın titrettiği takıma tecavüz edeceğiz. lütfen tolga beyinsizi dışında takıma sahip çıkın.

Adsız dedi ki...

Futbolumuzda en sevmediğim olay, bariz ihtiyaçlar varken gelen yerli hocanın "elimizdekiler yeterli" söylemiyle işe başlamasıdır.

Geçen sezonda teneke alamasa bile önemli işler başarmış bir takım devralmışsın (futbol yorumcularının en iyi ve pozitif futbol oynuyor dediği ekip bir de) üstüne transferlere de tek kelam etmemişsin; böylece kusura bakma hocam en büyük sorumlu sensin. Gomez ismi dahi geçerken benimsediğim tarzda olmadığını söyledim, hala da aynı görüşteyim. Öte yandan bir golcünün yaptıklarıyla tüm ekibin sezon sonu performansını masaya koyanlara ise sadece gülerim, hiç kusura bakmasınlar; çünkü ben yapamadıklarına daha çok bakarım: "i am not a man of the people, i am a man for the people".

İnanmadığım işler hakkında niye taraf olayım. Kısır döngüye hazır olun. Bu arada GS maçını yendiğimizde bir daha yazmayacağını söyleyenlerin de takipçisi olun pls :)

Sağlıcakla

Unknown dedi ki...

cochise +1
aynen hocam enteresan bir taraftar topluluğuyuz amk ikinci kalecimizi muslera gibi bir kalecisi olan rakibimize verip eldeki tek üst düzey kalecimiz tolga iken ospinayı tartışabiliyoruz.. enteresan ...

Unknown dedi ki...

Kalende tolga varsa yukarıda saydığımız takımlarla rekabet edemezsin, edemiyorsun.

60 dakika pozisyon üstünlüğü bizde idi, oyunu istediğimiz gibi yönettik, sonra 2,5 pozisyonu olmayan bir takımdan 3 gol yedik. Paramız yoksa pancuyu getirelim geri, olmadı şenol hoca kaleye geçsin. Tolga kadar oynar, oynamazsa da en kötü tolga kadar oynar.
Futbol olarak portekiz liginin en iyi takımına yenilmedim, sadece kalede kaybettik. O kadar.

kokocambo dedi ki...

@James

Herkesin maçı izlediğini düşündüğüm için kısa kesiyorum. Dediğin doğru. Olcay'ın standardı bu, susu pusu yok. Değerlendirirken de o yüzden uçurmayalım derim.

Hiç oynamamış gunayı gs maçında oynatmak da çok zor iş. O yüzden gd maçı olmasa keşke. O maç özelinde ikisi de fark etmez benim için lakin, tolga artık zirvede bırak kanka. Git kendine daha fazla sövdürmeden...

Unknown dedi ki...

30 küsür yıldır bu takımı tutuyorum(doğduğumdan beri) ne maçlar izledim!!hakem katliamları ile kaybettiğimiz maçlar.!
Ama tolga kadar zarar veren hiç bir hakem hiç bir unsur görmedim!!
Ya aga bu kaleciye nasıl böyle bir takımın kalecisi emanet edilir.tek dileğim bir daha o kişiyi(içimden ettiğim hakaret ve küfürleri buraya yazsam men edilirim) bjk maçlarıda görmemek.görürsem yazıklar olsun bu camiaya!!!

Hasta ti dedi ki...

fiziksel yetersizlik uzerine beskitas severlere:
https://www.youtube.com/watch?v=vWz9VN40nCA

Huzeyfe dedi ki...

@james sneijder

"futbol yorumcularının en iyi ve pozitif futbol oynuyor dediği ekip" olmakla "teneke almak" arasindaki fark otuzbir cekmekle seks yapmak arasindaki fark kadar. Bu kafayla basarili olmayi beklemek de ilk yontemle nesli cogaltmayi beklemek gibi.
Insaat resimleriyle orgazma devam..

Unknown dedi ki...

Harika bir yorum.

cochise dedi ki...

yatamıyorum sinirden; inşallah tolga da yatamıyordur. Hiç değilse bu kadarcık bir zarar görsün.

Takımın ise ayaklarına sağlık; zaten defalarca konuşulan kısıtlılıklara rağmen aslında gayet iyiydik. Bu maçın skoru 3-1 değildi. İsmail sonlardaki bi iki hata hariç en iyi maçını oynadı. Goldeki aslan payı da onun ama bir kişi her şeyi batırmaya yetiyor futbolda.

planck dedi ki...

tolga gs maçında sahaya çıkarsa büyük ihtimalle bu sene kaybedilir. taraftar olay çıkarır, sinirler gerilir, maç kaybedilir, şenol hoca da kaybedilir. bence başkan da herhalde bu gece sinirden uyuyamaz, yarından itibaren son 3-4 maçta kaleye günay geçer.

YSY dedi ki...

Planck +1

Ben 10 dk içinde takımın bu kadar çabuk çözülmesini de tolganın hatasına bağlıyorum. Sen olsan sende aynısını hissetmezmisin ? Sen bütün hafta çalış gel sahalarında adamlara karşı üstünlük kur alsın öküzün birisi bir çuval inciri berbat etsin. Olacak iş değil. Allah en yakın zamanda kurtarsın bizi. Alacak adam çıkar inşallah bu dakikadan sonra

QuaresmA dedi ki...

Tolga'nın Transfermarkt sitesindeki değeri 3.5 milyon Euro ama esas transfer değeri şu anda SIFIR. Sözleşmesi de 2017 senesinin sonuna kadar. Bonservisle transfer gerçekleştirme ihtimali yok bundan sonra. Sadece ama sadece Trabzon'dan topçu almak istersek takasa sokabiliriz, o da Onur'u satarlarsa. (Ki onun da transfer değeri tartışmalı) Onlar dışındaki takımlar sözleşme maliyetini karşılayamayacağı gibi, karşılayabilecek olanlara da iteleyemeyiz.

beagle dedi ki...

Gencler ve ruhu gencler. Sinirinizi anliyorum ama bu haldeysek 7 bojtan stoper, 3 boktan solbek, Aumann dan beri sayisiz boktan kaleci transferi de etkili. Ospinanin da ayni bokun soyu olduğunu soylemek de abes birsey yok. Maceraya girmeden alman kaleci almak gerekir.

Huzeyfe dedi ki...

@beagle

Aumann mi? Ondan oncekiler iyidi Aumann ve sonrasi kotuydu anlaminda mi?

https://www.youtube.com/watch?v=arWd-7u8weA
https://www.youtube.com/watch?v=V_c5KNzRDKs

Armagan dedi ki...

Oynat uğurcum: http://www.uefa.com/uefaeuropaleague/season=2016/matches/round=2000658/match=2017057/postmatch/report/index.html?autoplay=true

Kalecinin işinin erkenden ortaya çıkması iyi oldu,2. yarının ortasında böyle bir kriz olsaydı çok daha büyük etkisi olurdu. Ancak denildiği gibi eksiklikler var.

İsmail bugün özellikle asist pasından sonra üst düzey oynadı ve umarım bu maç onu etkiler. Tosic-Rhodolfo tandemi 3. gole kadar gayet iyi oynadılar ki oradaki psikolojik kırılmadan sonra doğru analiz yapmak zor.Adamların güçlü olduğu taraf orta sahaydı ve Atiba-Oğuzhan ikilisi bu maç hücumda "yapamadı". Garip gelecek ama Atiba'nın hücumda hiçbir katkı verememesi çok yoruyor takımı(oynama sıklığıyla da alakalı muhtemelen), sonunda top taşıyan oyuncuyumuz olamadığı için top en iyi ihtimalle kanatlara etkili bir şekilde gidiyor(bu sanırım Sosa'nın oyununu da etkiliyor). Evet amacım Fernandes peşinde koşmak değil ama q17 inin de bile ara sıra savunma katkısı verebildiği ortamda, Atiba'nın hücumdaki neredeyse 0'a yakın katkısı modern futbolda işimizi zorlaştırıyor. Tolgay takımla çalışmaya başladı mı emin değilim ama, paraya kıyıp sağlam bir kaleci almanın yanında, kiralık bir btb gerçekten fark yaratır. İstersen Atiba-btb, istersen btb-oğuzhan oynatırsın. Stoper-dmc karışımı oyuncu ise o pozisyonu şişirir.

Kısacası derbideki takım performansından çok bu ara dönemde yönetime çok iş düşüyor. Geri dönenlerin katkısının ne olacağı, yeni gelenlerin uyumu vs vs bir çok sorun olacak yine. En azından şu süreci 5-6 lig maçında törpülersek,çok sarsılmadan yolumuza devam etmiş oluruz.

Armagan dedi ki...

Bu arada yanlış görmüyorsam derbiden 1 gün sonra karabük maçı var. umarım şenol hoca tüm takımı değiştirir de pedro-milo yaşıyor mu, eslem muhammed ne durumda anlarız. Ayrıca cenk pektemek ikilisi ne kadar iş yapar, frei yedekten zorlar mı yoksa yıl sonunda değişikliğe mi gidilmeli mi gibi sorular yavaş yavaş cevaplanır.

ideal 11 dedi ki...

transfermarkt.de de tolganın kariyerine bir bakayım dedim.32 yaşındaki tolga transfermarkt.de ye göre sadece 2 sezon ful oynamış.yarım yamalak sezonlar diğerleri.

http://www.transfermarkt.de/tolga-zengin/detaillierteleistungsdaten/spieler/16816

benim anlamadığım günay neden gözden çıkarıldı bir anda.tolga 32 yaşında ama öyle çokta süper ligde oynamış değil.günay a şans ver.zaten şans verdiğinde başarılı maçlar çıkardı.almanya alt yapısı almış.kendine güveni olan bir kaleci.kornerden bir gol yedi diye forma yüzü görmedi.

ideal 11 dedi ki...

şenol güneş hakkında da bende soru işaretleri doğmaya başladı bu maçla birlikte.güneş sanki pragmatik bir hoca değil gibi.72 dakika oyuncu değişikliği yapmamasının izahı yok.takım fizik olarak düşmeye başlamıştı zaten.illa futbol oynayarak kazanmak zorunda değilsinki aga.çıkar sosa ile kü17 yi.koy necip ile serdarı orta sahaya.pres yapsınlar aga.futbol oynatma rakibe.

şuraya bak.sporting 18 faul yapmış.beşiktaş 6 faul.

bu maçtan sonra yönetimde de şenol güneş ile ilgili soru işaretleri doğmuştur muhtemelen.

beagle dedi ki...

@kuzeyfo
Aumann'ın ilk sezonu, Aumann'ın katkısıyla şampiyon olduk. Yazın sakatlandı mı, tedavi vb birşeyler oldu ama pek açıklanmadı. İkinci senesinde anormal yavaşladı. Ne geçirdiğini o da bildiğinden 32 yaşında futbolu bıraktı. Verdiğin özetler futbolu bırakmasına sebep olan dönemden.

Uzun dönemli sayarsam 7 Maçlık Asper en iyi performanstı ama adamı Daumdu herhalde,oynatmadı, kendi kankası bir berbat kaleci oynattı.

Kısa, maceracı şaklaban kalecilerle geçti ömrümüz. Muslera beklemedim ama bir tane Mondragon koyamadık kaleye bu kadar senede. Bir çoğuna göre en iyisi Cordoba Avrupa kalecisi değildi, kaleden çıkıp takımı, sezonu yakardı. Seveni varsa Shorumnu,Runje,Cordoba gibi kaleciler bence aynı kategoride. Mcgregor'u tercih ederim, en azından çizgide bekleyeceğini biliyorsun.

bc dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
bc dedi ki...

cümleten geçmiş olsun. yukarıda okuduklarımdan olması gerekenden daha pesimist bir izlenim edindim ama bu maç beni tam tersi umutlandırdı. maçın özeti aslında çoğu yorumcunun yaptığı gibi: takım iyi, kaleci kötü. üzerine çok üzülmeye gerek yok, önemli olan moral bozmadan -başta gs maçıyla- yolumuza devam etmek.

1. yukarıda zaten yazılmış, avrupa ligi bu sene ekstra güçlü. o takımlar karşısında geçen seneden daha ileri gitmemiz pek mümkün olmayacaktı (hatta muhtemelen ilk 16'da bela gibi bir kura çekip elenecektik). onun yerine artık motto haline geldiği gibi "ligi koyalım ligi". iyi bir ilk 14'ümüz var ama derin bir kadromuz yok. avrupa temposundan kurtulmamız bu sene işimizi görmeye fayda sağlayacaktır kesinlikle.

2. bu maç umuyorum ki ileride tolgadan kurtulduğumuz gün olarak hatırlanacak. tolga son maçlarda yaptığı fahiş hataları yapmadan önce de kötü bir kaleciydi, dünden sonra ise rezalet bir kaleci. artık ospina veya başka bir kaleciyi alıp yolumuza devam etme vakti. alınacak kalecide tek kriterim ligin en iyi kalecilerinden diyebileceğimiz biri olması. (tolga -dünden önce de- ligin en iyi 10 kalecisinden biri değildi zaten)

3. gs maçında kalede günay olmalı. tolgaya olan tepki yüzünden üzerindeki baskı çok olmayacağı gibi daha önce benzer durumda kendini kanıtlamışlığı da var. geçen sene de ilk lig maçına fb maçında çıkmıştı ve gayet iyi maç çıkarmıştı. günay tabii ki kimsenin ilk tercihi olmaz ama bugün itibariyle ehven-i şer; tolga gibi özgüvensiz bir kaleciyle çıkmak (hem dünkü travma hem de muhtemel taraftar tepkisini de hesaba katarak) daha büyük risk bence şu noktada.

4. quaresmanın gelişine ne kadar karşı çıktıysam da törenin şimdiye kadar yokları oynadığı bu sezonda çok kritik bir katkı yaptığı açık. umarım dünkü harika oyunu (3 gollük pasıyla maçı tek başına alabilirdi olcay ve gomez ilk yarıdaki pozisyonları bitirebilse) memleketinin sınırları dışında da devam eder; ki son birkaç maçtır hep belli bir seviyenin üzerinde oynadığını düşünüyorum. bu maçın da açık ara en iyisiydi.

5. defans hattımız tek tek üst düzey/kaliteli oyuncular değil ama ersanın da içinde olduğu arka dörtlünün uyumundan memnunum ben. birbirini gayet iyi tamamlayan bir dörtlü en azından: pozisyon bilgisi ve hava etkinliği yüksek stoperle agresif/atletik stoper; hücumcu/savruk sol bekle savunması 9/10 ama hücumu vasat bek. oyuncu değerlerinin tek tek ortalamasını alsa 5-6/10 eder belki ama birlikte 7/10'luk decent bir defans hattı oluşturuyorlar. burada çok harika bir takviye yapmadan da ilerlenebilir diye düşünüyorum.

6. olcaya ve isoya ne diyeyim bilemiyorum. olcayın hücum presi de gol koşusu da gol bölgesine girişi de harikaydı; ama o kadar pozisyon yakalayıp soğukkanlı kalamaması da bir o kadar sıkıntı. ondan sonra elinde rakibi domine ettiğin ama berabere bitirdiğin bir ilk yarıyla kalıyorsun. iso da bu maçta harikaydı (bence quaresmadan sonra en iyi ikinci oyuncumuzdu bu maç); ama diğer yandan da kayseri maçında yaptığı tarzda fahiş hataları da hep var. bana bu seneki hataları daha çok konsantrasyon kaynaklı gibi geliyor (kayseri maçı korner sonrası çıkmayışı da dün geriye düştükten sonra hatalara başlaması da bu tanıma oturuyor), o yüzden iyi başlayacağımız bir gs maçında etkili olabilir diye düşünüyorum.

7. takımın geçen senelerde bu tür travmatik maçlarda moralinin çöktüğünü görüyordum. dünkü maçta beni en çok umutlandıran 80 küsürde bile takımın hırslı oyununun devam etmesiydi. umarım bu maçta biriken hırsla gsye patlarlar.

Yorum Gönder

Ara