.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

18 Aralık 2015 Cuma

STSL 16 Osmanlıspor FK - Beşiktaş


Tarih: 21 Aralik 2015 Pazartesi , 20.00

Stadyum: Osmanlı Stadyumu

Hakem Hakkında Bilgi: Alper Ulusoy ( Geçen sezon : BJK - / OS1g )

Sakatlığı Bulunan Oyuncular: Artur Moraes , Lukasz Szukala , Avdija Vrsajevic / Tolgay Arslan , Tolga Zengin(Belirsiz) 

Cezalı Oyuncular :  Serdar Deliktas / -

62 Yorum:

Emrah dedi ki...

Osmanlıspor denilince aklıma 27.10.2014 tarihinde http://www.besiktasscout.com/badou/ adresinde çıkan yazı geliyor. Yazıyı okuyup "Aaa iyiymiş aslında, alıp kiralasak ve tutarsa oynatsak iyi olur" diye düşündüğümü hatırlıyorum. 1990 doğumlu, 2 sene önce 9 gol, 8 asist, geçen sene 4 gol 3 asist yapmış bir merkez orta saha oyuncusu olması ve sözleşmesinin bitecek olması gayet cazip görünüyordu. Osmanlıspor bu arkadaşı 330.000 euro bonservis bedeliyle almış ve muhtemelen elemana da 500.000-700.000 euro civarında birşey veriyordur. Bu sene ligde 15 maçta 8 gol 1 asistle oynayan bir orta saha oyuncusu. Defansif özellikleri oldukça gelişmiş olan (ofansif orta saha olmayan) bir futbolcu için süper bir istatistiğe ulaştı. Üstelik attığı gollerin birçoğu da zor sayılabilecek goller. Fiyat/Kazanç süper olmuş. Bu sene Tolgay'ın da yokluğunda eksikliğini iyice hissettiğimiz gol atabilen merkez orta saha ihtiyacını bu adamla bedavaya giderebilirdik ama kısmet değilmiş. Yabancı sınırı kalktığı için bu gibi adamları bonvervisiyle alıp kiraya verme, tutarsa kullanma yoluna da artık gitmemiz gerektiğini düşünüyorum. Büyük takımlarda bu tip 20-30 taneye kadar kiralanan futbolcu oluyor. Adamlar tutarsa kullanıyor, tutmazsa zaten gençken ucuza aldıkları için çok bir maliyeti olmuyor.

EC dedi ki...

Gollu mac olur.. +7 yazin..

Bu maçta mutlaka günay olmalı kalede.osmanlı çok hızlı kontra yapan ve defansın arkasına atılan toplarla etkili olan ya da olmaya çalışan bir takım izlediğim kadarıyla.
günay ayakları ile oynamayı seven ve devamlı defansın arkasında ki boşlukta gezen bir kaleci,daha az pozisyon veririz.(tabii günay ın çıktığı toplara vurması kaydıyla)

ideal 11 dedi ki...

osmanlıspor un sırrı orta sahadaki üçlü. (mehmet güven-dm-musa çağıran-cm ve ndiaye cm-om )

bu üçlüyü büyük takıma koysan bence sırıtmaz.hepsinin ayakları iyi.yeteneksiz değiller.

kanat açıklarında torje ve aminu umar gibi iki koşan oyuncu var.tehlikeli dinamik bir 5 li bu.

çok iyi bir kadro mühendisliği görüyoruz.

Unknown dedi ki...

Meşhur Töre akımı tişört olacak dendi ve muhteşem tasarım tişörtler satışa sunulmuş. Tişörte şuradan bakabilirsiniz; http://kartalyuvasi.streamprovider.net/uploads/products/1000x1000/5656U0300602_884.jpg

Kartal Yuvası tasarım ekibi her kimse, gerçekten çok başarısız. Şunu bedava verseler en fazla evin içinde falan giyerim. Formanın üzerindeki BJK amblemine hiç girmiyorum bile.

Yeni yönetimle birlikte Kartal Yuvası mağaza sayımız üç katına falan çıktı. Ayrıca gelir olarak da muazzam bir gelişme var, bu konularda bir şey diyemem ama hala profesyonel kulübe yakışmayacak eksikler var. Bazı tasarımlar çok kötü ve nasıl kabul görüyor anlamış değilim. Hiçbir şey bilmiyorsanız rakip takımlardan kopya çekin. Dünyada siyah-beyaz renge sahip takımların ürünlerine bakın. Neyse, beğenen alır giyer.

Takım bir hafta dinlendi, yedeklerimiz de formda. Tokatlar geçeriz, rahat olun.

teahead dedi ki...

Osmanlıyı tokat manyağı yapacagımızı dusunuyorum.Takım artık gücünün farkında.Hücum oyuncuları formunda.(oguzhan ve olcay haric)
Kaleci konusunda Gunayın ben yetersiz oldugunu dusunuyorum.Tolga kaleye gecmeli ve bizim de gecmisi unutmamız gerekiyor.Şampiyonluk yolunda hiç bir oyuncu dıslanmamalı.

Skor tahminim 1-3

BJK4EVER dedi ki...

Bizim macta kaplan kesilen Gencler ve Akhisar kalecilerinin rakiplere karsi performansina bak hele. Allah belalarini versin. Akhisar'in hele takim olarak (resmen yuruduler sahada).

turgay dedi ki...

Geçen yıl da aynıydı Akhisar canla başla oynadılar bize karşı gsye yata yata maç bitirdiler bugün de böyle oldu ha keza gençler yıllardır berbat kadro kurup nasıl düşmüyorlar araştırmak lazım kokuşmuş ligin kokuşmuş takımı

beagle dedi ki...

Antep, sivas ve kayseri Fenerin paf takımları, karadenizin küçük takımları, manisa, akhisar ve gençler GS ye yatarlar... bu pislik her sene böyle gider. Şifo Antalyaya bize faul yaptırmadan açık oynatıyor diye söylemediklerini bırakmadılar. Artık Antalya maçlarımız da zor geçiyor.

Emrah'ın söylediği Ndiaye gerçekten ilginç adam. Hat trick yaptı bu sene. Santrafor oynuyor sanmıştım bir ara. Orta saha özelliklerine alıcı gözle bakıp palazlanmadan alınabilir. Osmanlı ile de ilişkiler iyi herhalde. Pektemek, Pedro ve Motta'yı vereceksen böyle takımlara vereceksin.

Enteresan birşey söyleyeyim, pilot takımımız Bayrampaşa'da İlker Avcıbay var. Tolga'yı gönderiyorsak tek kaleci yetmez. İlker'i de çekmek düşünülebilir. Aslında Günay'ın Bayrampaşa'da oynaması, Tecrübeli İlker'in kulübede oturması daha mantıklı.

Basar dedi ki...

Akhisar gs'nin paf takımıdır. Oradan hoca vb. yetiştirir. İleride Cihat gs'nin başına geçerse şaşırmayın...

dominic molise dedi ki...

beyler besiktas'a kaleci buldum
nicola leali
bye,

bugunku mac skoru; 2-3

cochise dedi ki...

Leali'yi yedirmezler kardeş :)

cochise dedi ki...

bu arada melo 2. kırmızısını görmüş; 5 de sarı
italya 12 maç 2 kırmızı
Türkiye süpppper ligi 108 maç 4 kırmızı

czeslaw dedi ki...

leali'nin hayali bile güzel. :)

Unknown dedi ki...

Sevgili medyamız ve spor yorumcularımız adamı kahraman ilan etti ve hala da gs nin onun gibi bir kahramana ihtiyacı olduğunu söylüyorlar.zavallı gs taraftarları da onun gibi akli dengesi yerinde olmayan bir adama tapmadıkları kaldı..gerçekten zavallılar! Süper ligimizde dönen dolapları görmüyorlar veya işlerine gelmiyor,hatta daha da vahimi bjk taraftarlarını paranoyalık ile suçluyorlar.

Unknown dedi ki...

Bu akşam yine karşımızda taş gibi takım olacak..hadi biz lideriz motivasyonları ayrı oluyor.aga fener ile aramızda 20 puan yok ki! Rakipler nasıl motive nasıl taktik teknik açıdan fener e bileniyorlar aman allah! Dün gençlerbirliği denen bir şey vardı sahada.gerçekten de bir "şey".futbol takımı değil ona eminim.bizim gençler maç geldi aklıma birden!küme düşme hattında kensi sahasında şut orta atak oyun maç skor lig küme umsurlarının hiç birinin telaşını yaşamayan bir takım..ne mutlu rakiplerimize.

Unknown dedi ki...

Haaa birde maç sonrası hakem isyanları yönetici beyanları!! Korkarım tüm maçları kazanmadan şampiyonluk hayal.

Unknown dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
QuaresmA dedi ki...

Normalde teknik direktörler rakip oyundan düştükten ve maç belli bir farka ulaştıktan sonra takımı geri çekerler rakibe saygıdan. Bu Benitez efendi ise son dönemlerdeki kariyerindeki başarısızlıkları örtmek adına bunu yapmıyor. Bizim malum Liverpool maçında da takımı 6-0'da falan geri çekmesi gerekirken adilik yaptı. Dün de Rayo yalandan 2 kırmızı yemiş, ona rağmen gidip 10 tane atmış takımı. Adamlık falan değil bu Benitez'in takımı durdurmaması.

Unknown dedi ki...

Alakasız bir konu olacak ama üzerinde durulması gerektiğini düşünüyorum. Birçoğunuzun bildiğini tahmin ettiğim bir Furkan Yaman'ımız vardı. Şu an Eyüpspor'da 15/6 istatistiği ile kiralık oynuyor. Bu çocuk zamanında Dortmund'un ciddi ilgisini çekmiş biriydi. 3. ligde kiralık oynayacağına Avrupa'nın ortalama bir kulübüne kiralık verilebilir. Seneye de Pektemek'e güle güle Furkan'a merhaba deriz. Artık zamanı geldi.

Altyapı istatistikleri;

U14 Ligi: 23 Maç - 27 Gol
U15 Ligi: 21 Maç - 22 Gol
U16 Ligi: 18 Maç - 21 Gol
U17 Ligi: 31 Maç - 32 Gol
U18 Ligi: 2 Maç - 1 Gol
U19 Ligi: 20 Maç - 13 Gol
U21 Ligi: 16 Maç - 8 Gol

Unknown dedi ki...

@Faruk Yesiltepe

Fenerin oyun sistemi rakibi kalesine getirmemek ustune kurulu. Gencler anca faul yapabildi dun, ozel bir isteksizlik yoktu. Biz acik,direkt hucum futbolu tercih ettigimiz icin bizim macta rakiplerin de nispeten kaliteli oyunculari sahneye cikabiliyor. Tercih meselesi. Ben sahsen memnunum bizim tarzimizdan, ama Fener bu sekilde skor almaya daha yakin gibi duruyor ne yazik ki.

Soyle soyleyeyim, Osmanli-Fener maci oncesi fenerin gol yemeyecegini net soyleyebiliyorsun, bizim ise gol yiyecegimiz belli acaba 3-4 tane atabilir miyiz diye dusunuyoruz. Atamazsak son dakikalar stres dolu oluyor cunku.

Bizim kazanmamiz hucum oyuncularimizin becerisine kalirken fenerin kazanmasi da rakip hucum oyuncularinin yaraticiliklarina/becerisine kaliyor. Yani 2-3 adam gecen kanat oyuncularin, ortadan delip giden CM'ler olmadan fenere pozisyon bulmak cok zor.

Yine duran top disinda tabii.

Unknown dedi ki...

@Burkay JK

Furkan Yaman'i ozel kilan hicbir yetenegi yok ne yazik ki. Bence hic vakit kaybedilmesin. Boy pos fizik yok, ustun bir calim/dripling yetenegi yok. Bitiriciligi, golculuk sezgisi de bana ust duzey gelmedi. Eyupspor'da gol atmaya benzemez Super Lig.

beagle dedi ki...

Pardon ama Edu'nun, Nobre'nin milyon eurolar kazanarak top oynadığı Beşiktaş'da Furkan Yaman sallayarak oynar.

Furkan'ın özelinden başlayalım. @Burkay'ın verdiği istatistiklerde U17 sonuna kadar mükemmel görünüyor değil mi? Çünkü o seneye kadar yaşıtlarıyla oynuyordu ve genelde tek forveti güzel oynayarak hem atıyor hem de takımının şampiyon olmasını sağlıyordu. 18 yaşına geldiklerinde U18 ligi kaldırıldı aniden U19 ve PAF'da oynamaya başladılar. Takımları dağıtıldı, karıştılar. A takım kampı falan gördüler. Çocuklar bu yüklemeyi ve şoku pek kaldıramadı. Furkan'ın arka çapraz bağları koptu. Milyon Eurolar kazanmayan, kariyerinin başındaki bir genç için bunalımı düşünün. Neyse gene de o sakatlıktan döndü ve geçen sene Federasyon kupasında, sakatlıktan dönmüş ve ağırlaşmış halini izlediniz.

Ayaklarına hakim, 180 boyunda ve kalıplı olması sayesinde sırtı dönük oynamayı beceren bir forvet şu anda. Sakatlık sonrası ağırlaşması, lig zorluğunun artması gibi sebeplerle leblebi gibi gol atamıyor artık. Ama o yaştakilerin hiçbiri atamıyor. Üstelik bazıları çok daha gazozuna lig olan u21'de bile atamıyor. (Atabey çiçek, recep niyaz, batuhan bilgiç vb vb...)

Neyse Furkan şu anda kökten Beşiktaşlı, kalıplı, sağ, sol, kafa gol geçmişi olan, millilik, şampiyonluk vb bilen genç bir forvetimiz. Geçen yıl BJK forması ile ilk golünü attığındaki sevinci de unutulmaz. Özellikle şarkılar yazılan Demba Ba'nın parası geciktiğinden bütün ikinci yarı Beşiktaş'ı hiçe sayıp yatıp, iş işten geçtikten sonra arkadaşı Fenerbahçe'li Musa Sow için GS maçında kıçını yırtmasını izlemiş bizler için...) Bu takımda CVsi kuşağında ülkenin en iyi 3-5'inden biri olan Furkan'ı bile yetiştirip oynatamayacaksak, bizden bir halt olmaz. Lejyonerler, Töre gibi Beşiktaşlıyım diyenler bile, gün olur Bedroomlardan toplanırken, Furkanlar sahada savaşır.

Altyapıdaki başarılı gençleri A takımlarda denememek için tek geçerli sebep fiziksel yetersizliktir. Misal Tayfun Aydoğan Furkan'ı besleyen ekürisi 10 numara idi. Ama fiziken üstün değildi. Çıkamazsa anlarım. Ama Furkan Yaman, Oğuz Aksoy, Alperen Doğan gibiler hızı ve sertliği yüksek 2. ligde pişiyorlar ve en geç bu yaz takıma kalıcı şekilde katılmaları gerekir. Bu adamları kadroya alıp 2-3 sene sabredeceksin. Bak Roma ne yapıyor Salih'e. 3 maç oynatmadıkları adama 15 Milyon yatırıyorlar. Bizde aynı şey olsa ne haldeydi Salih acaba...

Armagan dedi ki...

Normalden farklı olarak bu maçta top yapmalıyız, rakip sanki şampiyonluk maçıymış gibi devamlı saldırıyor. belli bir süreden sonra dayanamazlar diye tahmin ediyorum, orta saha-savunma hattı dengesi nin hızlı hücumlarda sağlanması şartıyla...

Armagan dedi ki...

15 dk'dan sonra oyun dengelendi, ismail-olcay hattı pek güven vermiyor. hücum anlamında konsantre değiliz, yine ceza sahası civarında çok savurganız. özellikle hızlı çıkmayı beceremiyoruz, oğuzhan-sosa'nın topu doğru anda kanatlara göndermesi gerekir. tolga'nın oyun içinde kalması gerekiyor sürekli. derken...

hayalet dedi ki...

Yine Tolga......

BJK4EVER dedi ki...

Ilk 20 dakika berbattik, sonunda golu de yedik. Tek umit verici olay rakibin kapanmamasi acik oynamasi. Yoksa sittin sene bu zeminde kapanam rakibe 2 gol atamayiz. Olcay ve sosa sayesinde yine 9 kisiyiz sahada. Tek zorlayan yine quaresma. Rakibin solbeki sari almisken quaresma ile zorlayip attirmaliyiz.

Huzeyfe dedi ki...

Totemim tersine donmus. Izlemiyordum, acar acmaz gol oldu.

Armagan dedi ki...

Oğuzhan'ın çabası, etkili duran top ve Gomez'in iyi kafa vuruşu.
bazen 1 oyuncuya 3-4 kişi basıyor, savunmada bu endişeyle gelen kaotik futbol bilinçaltında pek olumlu şeyleri çağrıştırmıyor olsa gerek. klasik oyunda çıkarken oğuzhan'ın, ilerde sosa'nın top sürmelerine ihtiyacımız var, birebir savunma yapmaya çalışan rakibin dengesini bozmak için.

Huzeyfe dedi ki...

Iki dakika telefona bakmaya gittim, golu yedik. Boyle birsey yok.

Emrah dedi ki...

Tolga yine durduk yere gol yedirdi. Rhodolfo da Ndiaye'yi boş boş izledi ikinci golde. Hakemi güzel baskı altına aldık son pozisyon sonrası. Bir gol borcu var:)

Minostaurus dedi ki...

İsmail şov devam ediyor. Hoş ortasahamız sürklase edildi. Oguzhan'lı ortasahanın defoları. Almadık ki atletik bir ortasaha. Bu maçı alacaktık Tolga'nın da morali düzelecekti. Olmadı olamadı. Bu maçta ben 1 puana razıyım açıkçası.

cochise dedi ki...

Sosa'nın ve Olcay'ın genelde haksız yere eleştirildiği maçların aksine rezil oynadıkları bir maç. Sosa Çıksın Necip girsin olcay çıksın Töre girsin artı etki olur. Bu arada Quaresma'nın en çok bir şey yapmaya çalışan oyuncu olması bir şekilde iyi oynadığı izlenimi yaratıyor. Ama birşey yapmaya çalışırken çok şeyi de batırıyor. İki kişiyi çalımladıktan sonra top kaybının ya da defalarca boş orta yapmanın bana bir katkısı yok. Serbest vuruşları genelde en iyi o kullanıyor. Asisti bir artı puan ama onun başlarda Sosanın presle kaptığı topu %100 pozisyon olacakken batırması.
Bıraksa Sossanın karşı karşıya kalacağı topa ofsayttayken müdahale etmesi vb. Yine de diğerleri berbat olunca kötü onların yanında parlıyor...
Ofnsif anlamdaki tüm oyuncularımzla berbat bir maç çıkarıyoruz. Ama rhodolfo adama biraz yaklaşsa ve rahat vurdurmasa ya da %100 penaltı verilse çok farklı olurdu

cochise dedi ki...

Sosa beni morarttı :)

Armagan dedi ki...

Olcay-kerim doğruydu ancak necip-q17 değişikliği arkaya daha çok yaslanmamıza neden olacak. sosa orta alanda etkili değil, kanatta ne yapabilir göreceğiz. oğuzhan'ın daha çok topla buluşması gerekiyor orta sahada. Necip'in faul yaptığı nokta, savunma anlayışının öngörüsüzlüğüne bir örnek.

Murat dedi ki...

Boyle oynamayalim haci ya..bu nedir?

Sanki jamaika takimi minsk'te mac yapiyo..pas hatasi yarismasinda tum takim..maglubiyeti hakediyoruz..adamlar oyundan dusuyorlar yavastan son dakika golu gelebilir

Minostaurus dedi ki...

Ben demiştim alırız diye :P

planck dedi ki...

dominic kardeş saygılar :)

Armagan dedi ki...

Son dakikalarda Tolga'nın tutukluğuna rağmen iyi savunduk rakibi. olcay-kerim oğuzhan-cenk değişikleriyle oyunu kazandık bence. sosa'nın son golünde, forvetlerin de içerdeki karışıklığı yaratması etkili oldu. iyi paslaşıyoruz ancak sert basan rakipler hala bizi zorluyor. top sürme 2. bölgeden itibaren başlasa adamlar çok daha kolay çözülürdü, onu da oğuzhan yapamadı maç akışı içinde.

cochise dedi ki...

Sosa belki de bu yıl en kötü oynadığı maçı üstelik tüm takımın berbat oynadığı halde kopardı. Herhalde blog'daki arkadaşların Sosa'dan beklediği bu. Ben ise aslında oyundaki katkısını daha çok önemsiyorum ama 3 puan geldikten sonra önemli değil nasıl olduğu :)
genel olarak kötü oynadığımız bir yıl olsa bu tip galibiyetler sinir bozar ama böyle bir yılda bu tip maçlar nazar boncuğu olsun.
Necip gerçekten çok da iyi oynadığı bir yıl olsa da güvenilmez bir oyuncu olduğunu gösterdi; yaptığı faul ve son dakikada az kalsın Rhodolfo'nun ayağından rakibe veriyordu topu.
Genel olarak berbat oynadık; defansif olarak ise iyice berbattık. Top çıkaramadık. Atiba'nın durgun gününde olması çok etkili oldu. Hak etmedik ama olsun arada..

Ekrem35 dedi ki...

Bazı oyunculara fazla yükleniypruz ve bazı oyuncuları yeteri kadar eleştirmiyoruz bence. Örneğin ismail'e yaptığımız eleştirinin kat be kat fazlasını bence rodoholfo hakediyor. Geldiği günden beri büyük takım oyuncusu gibi oynadığı maç yok nerdeyse. Bugün de yine bir sürü hatayla oynadı maç boyunca. Hiç yakıştıramıyorum kalitesini takıma açıkçası.


Neyse şans yanımızdydı da galip geldik. Son haftayı da kazanıp lider bitirmek nasip olsun ilk devreyi.

sherlockholmes dedi ki...

sosa resitali izledik bu gece. aten bu adamı beğenmeyen kesinlikle futbolun fesinden anlamıyordur. ayağına aldığı her topu olumlu kullanan takım sıkışınca sürekli faul aldıran fırsatını da buldu mu yapıştıran saygıdeğer bir abimiz. her yerinden öpüyorum sosa. takım yorgunluktan geberirken çıkarıp masaya vurdu eleman.

beagle dedi ki...

@dominic molise
Kardeşim madem geleceği okuyon, az detay ver de stresten ölmeyelim :) O kadar dayak yiyorduk ki maç boyu tek dayanağım "arkadaşın içine doğmuştu, 3-2 alırız" oldu.

Şaka bir yana gene verilmeyenlerle 30-35 faul yapıldı bize (resmi rakam 27). Karşı takımın aldığı sarı kart sadece 2. Ulan kaleci ve teknik direktörleri faul yapmıyorsa bazı adamlar 4-5 faul yaptı demek ki. Kartına, sıfatına, fenerasyonuna...

kokocambo dedi ki...

trabzon'dan sonra, yine sert ve biraz eli yüzü düzgün orta sahayla karşılaşınca yan yana iki top yapamadık, ilk golü yiyene kadar böyle geçti. o dakikalara kadar sosa ortalıkta bile yoktu, ozi keza. genel olarak kötüydük, bekler ama özellikle ismail felaketti. ersan ismail ikilisi ayarlı bombaydı adeta. q17'in zaten maçta iki tane olumlu hareketi oldu, biri gol oldu öbürü de gomez olsaydı muhtemelen gol olacaktı. maçın en iyisi atiba'ydı bence. kendisi istemedikçe asla topu kaybetmiyor. ikinci olarak da, tam zamanında golleri bitiren sosa'ydı lakin duran topları gerçekten çok etkisiz, golden öncekine resmen sövdüm olduğum yerde çok kötüydü. tolga, hayatında kaleden çıkmak için iki defa girişim yaptı, biri gol oldu öbürü de oluyordu az daha. sen kal abi, kabullendik artık. çıkma oradan. tehlikeli bir rakipti, koyduk geçtik. badou çok fena adam bir de.

cochise dedi ki...

Bu arada takıma çok kızdım ama Ankara'da inanılmaz bir soğuk var. Ve de sağlam bir ayaz. Maçın oynandığı yer iyice bozkırın ortası. Biraz anlayış göstermek lazım..

BJK4EVER dedi ki...

Ben bu macta beraberligi hicbir sekilde kabul etmezdim. Osmanli'da 3-4 iyi arap var, ancak genel olarak kadro kalitesi cok dusuk, ozellikle defansif berbat. Araplardan 2 tanesi olmasa zaten Mersin, Kayseri seviyesinde bir takim olurlardi. 1-0'la 1-1'in arasindaki periyotta biraz kendimiz gibi oynayinca rakiple aramizda ne kadar fark oldugu net goruldu zaten. Bu tur maclarda beraberlige razi olacaksak hayatta sampiyon olamayiz.

Onun disinda gecen hafta bahsettigim birsey vardi, yine gozukuyor. Onde basan ve bol bol sok pres yapan takim haliyle bos alan birakacak, ama bu bos olani birakirken erken faul yapmasini bileceksin. Bu futbolu epic seviyede oynayan Barca ve Bayern bile yapiyor bunu, obur turlusu mumkun degil. Akhisar'in ilk golunde ve Osmanli'nin 2. golunde yapilmayinca ne oldugunu gorduk iste. Ben defansa kizamiyorum, cunku rakibi oraya kadar o kadar kolay getirirsen cezalandirir. Orta sahada keseceksin pozisyonu. Bunu da Ismail'in sari gordugu pozisyondaki gibi gec ve hayvan gibi girerek degil, erken ve tatli-sert sekilde (rakibin 2-3 defa yaptigi gibi) yapacaksin ki kart gormeyesin. Bu tur pozisyonlarda son 15-20 dakika haric hakemler hicbir zaman sari kart gostermiyor. Belki de orta saha oyunculari topu faulsuz kapip kontra ataga gecme dusuncesinde, ama bu dusunceyi bazen bos verip profesyonel olmalari lazim, yoksa gercekten zor. BJK seviyesinde top oynayan takim boyle pozisyonlar vermemeli.

Onun disinda Sosa sasirtti. Benim temel elestiri noktam kotu oynamasi disinda skora katki saglamamasi ve mac kazandirmamasi. Bugun de tam bunu yapti; helal olsun. Insallah devami gelir.

Tolga'ya diyecek laf yok artik. Klasik Tolga maci oldu. Ustune gelenleri kurtardi; yine temel kaleci hatalari yapti. Hadi ilk gol neyse ama macin sonlarina yine sacma sapan bir asirtma golu yiyecekti; defans topladi arkasini. Bu tur seyler artik gol olmadi diye gozden kacmamali. Ki ilk yarida savunma arkasina atilan bir topta, ikinci yari bir geri pasi pozisyonun da Rhodolfo kaleciye guvenmeyip topu disari atti. Bu da Tolga'nin durumunu ozetliyor zaten. Kalitesizligi disinda durusuyla da takima guven vermiyor; resmen takimi tedirgin ediyor. Transfer olsa da olmasa da artik o formayi giymemeli Tolga. Olmuyor iste, zorlamamak gerekir.

beagle dedi ki...

@ekrem35
Hocam başka maç izledik herhalde. Bugün İsmail ile Ersan'ın tarafı kevgirdi, Beck ise açık ara en kötü maçını oynadı.

Arkada son topları karşılayan, ayakta kalıp yere düşen diğer aptal savunmacılara zaman kazandıran, en önemlisi kaleye yakın atılan toplara kafayı vuran hep Rodolfo.

Evet hızlı değil, evet yırtıcı değil. Mesela 2. golü zaaflarından kurtaramadı. Ama Rodolfo ve Atınç oynamadığı zamanlar bütün kornerler kalemizde gol tehlikesiydi. Arkaya atılan toplarda kaleciyle karşı karşıya koşanlar, kırmızı kartlar offf offf. Rodolfosuzluğu aklınızdan bile geçirmeyin. Kalanlar cidden berbat!!!

BJK4EVER dedi ki...

@ sherlockholmes

Asil Sosa'yi bu geceden sonra kahraman yapanlar futbolun f'sinden anlamiyor. Bu adam o kadar superse neden koskoca ilk yari boyunda sadece bu macta yapti bunu diye sorarlar adama. Yapistiran adamin gol ortalamasi 5 gol (senede 40 mac yapmasina ragmen). Bu nasil oluyor onun acikla hele bir zahmet....

Sosa bu takimin 10 numarasiysa bu gece yaptigini senede minimum 6-7 macta yapar, senede minimum 10 gol 10 asistle oynar.
Adamin istatistigi 18 mac 4 gol 3 asist, gecen sene 37 mac 5 gol 9 asist. Neyi tartisiyorsak.

ekozu1903 dedi ki...

sosanın ellerinden öptüğümüz bir maç oldu. sosa şenol hocayı da kurtardı bence. kerim değişikliği hiç olmadı. bu tarz direnç takımlarına törenin sahada olması lazım. en azından ikinci yarıda. ve sanırım kerim olmayacak.

sherlockholmes dedi ki...

bjkever

kardeş kusura bakma gollerin heyecanıyla üslubum biraz yanlış oldu.

yalnız sosa çok özel bir futbolcu. dilinden anlayıp doğru kullanırsan seni şampiyon yapacak niteliklere sahip bir adam. la liga'da simeone öyle akıllıca kullanmıştı ki bu adamı maç başına 30 dakika oynayıp atletico madrid'in şampiyonluğuna çok önemli katkı sağladı.

şenol hoca bu duruma uyanmaya başlamış olmalı ki necip-sosa değişikliğinden vazgeçip quaresma'yı çıkardı oyundan.

belki oyuna çok önemli katkısı olmadı ama hem quaresma'nın çok sert oynayan osmanlı karşısında olası bir kırmızı görmesini engelledi hem de sosa'ya gereken maç kurtarma şansını verdi.

tolga,olcay,ismail gibi akıl yoksunu bir sürü futbolcu varken elde sosa'ya sövmek ayıptır bence.

bc dedi ki...

Henüz yorumları okuyamadım ama sen nicki ahtapot molise yap başkan

Unknown dedi ki...

Ortasahası güçlü takımlara karşı q17 oğuzhan atiba sosa ve olcay/töre/kerim orta sahası fazla yumuşak kalıyor. Kasımpaşa, kayseri, akhisar ve son olarak osmanlı spor sert bir orta saha ile oyun kurmamızı engelledi. Bu plana karşı çift forvete dönme olayına girmek lazım. Rakip orta saha ile savunma arasındaki boşluklara zaten mevcut plan ile giremiyoruz. Başka birşey deneyerek üstesinden gelebilirdik ama cenk hamlesi çok geç geldi..
Bu arada ndiaye taş gibi adammış. Kenara yazmak lazım.

Ekrem35 dedi ki...

@beagle

Kardeşim rdoholfo ile ilgili düşüncelerim bu maçlık değil sadece. Keza ersan ve ismail'i de bu maç beğenmedim. Sene başından beri ismail'e yüklendiğimiz kadar rdoholfo'ya da yüklenmek eleştirmek gerekir düşüncesindeyim sadece. Beşiktaşın defansı olmak için yetersiz geliyor bana. Yabancı stoper alıyoruz ve kendisi hakkında yorumumuz en fazla eh işte oluyor. Mesela akhisar maçında yediği çalımı halısahada sen ben yemeyiz. Ceza sahasına kadar geri geri gelip en yapılmıcak zamanda hamle yapmak. Şu anda takımımızdaki en iyi defans olduğunu kabul etmekle beraber bunun üzücü olduğunu düşünüyorum.

kokocambo dedi ki...

yalnız, rhodolfo'yu eleştirirken, adamın bizimkilerle birlikte hiç sekmeden bir lig toplamı kadar maç oynadığını göz önünde bulundurun derim.

can dedi ki...

Bu mac Demiroren'in Besiktas'a ibra konusunda gozdagi verdigi mac olarak tarihe gecsin. Daha acik olamayacak penaltinin ve kirmizi kartin verilmemesinden bahsetmiyorum. Verilen verilmeyen sari kartlar kucuk bir futbol cinayetiydi. Osmanlinin bu kadar disli bir rakip olmasinda attigi dayagin da etkisi var. Neyse gene de haklarini yemeyeyim. Bir mac ne kadar hakedilirse o kadar haketmislerdi. Ama futbol boyle bir oyun. Uc kaleyi bulan sut attik, uc de gol.

planck dedi ki...

takım yoruldukça boyu uzuyor boyu uzadıkça yoruluyor. haftaların getirdiği bir yourgunluk da vardı bence, dk70de atiba burnundan soluyordu, sosa üstüste kolay pas hatası yapıyordu. ayrıca kısa pas ve driblingle kat eden bizim gibi takımlar için bu tip sert zeminler çok sıkıntı. rakip de maça 3-4 gün kala nasıl bilendiklerini anlatan röportajlar veriyorlardı, ortasahaları da gayet lig ortalamasının üstünde olunca baya zorlandık. haftaya da böyle bir maç olabilir, 3 puan alalım oyun önemli değil.

Armagan dedi ki...

Tamam her maç atmayacak ama ilginç bir istatistik : https://twitter.com/OptaCan/status/679034949807173632
Oğuzhan ve Sosa'nın etkisizliği büyük ihtimalle zeminle alakaydı, yükselen trend içindeler : https://twitter.com/demarkesports/status/679038847972347905 https://twitter.com/OptaCan/status/679037857613254656
Son olarak bu maçı 2-4 kazandık sayıyorum, emeği geçenlere selamlar(!) : https://twitter.com/firatgunayer/status/679036753274134532 https://twitter.com/OptaCan/status/679035620853809153 https://twitter.com/firatgunayer/status/679038175008956416

can dedi ki...

Bu arada mehter marsindan kafam sisti mac boyunca. Bir de Yeniceriler geri dondu pankartlari: Zombi Yeniceriler! Sirf bu yuzden yenelim istedim adamlari.

Ulan benim bildigim Yenicerilerin temel ozellikleri kabaca:

1- Kacirilan Hristiyan cocuklarindan olusup, donme olmalari

2- Bektasi olmalari

3- Erken modern donemin atesli silah kullanan en guclu ordularindan biri olmalarina ragmen zamanla askeri niteliklerini yitirmis bir cikar grubuna donusmeleri, arada kazan devirip padisah sadrazam filan kellesi istemeleri.

4- Peceli oglanlari, kulhanbeyi sarkilariyla simgelesen erkek erkege ask kulturleri

5- Osmanli devleti tarafindan "hayirli vaka" olarak tarihe gecen gunde toplu olarak katledildikleri

Simdi zombi yeniceri kultunu sahiplenen muhafazakar milliyetciler tam olarak bu maddelerin hangisiyle ozdeslesiyorlar?

can dedi ki...

Son olarak: Bu takimda hem defansif hem de ofansif olarak orta sahada cok buyuk bir eksiklik var, bunu da ne Tolgay ne Veli'nin donusu cozemez. Pres yapmayi, ceza sahasi onunde pozisyon almayi yirtici bir defansif orta sahanin olmayisi rakiplerin cok rahat sut atmasina neden oluyor. Tempo ayarlayamadigimiz icin de hem hucum hem defansta yerlesim problemleri yasiyor, donen toplari alamiyoruz. Gonul isterdi ki bu iki sorunu da cozebilecek komple bir defansif orta saha oyuncusu alabilseydik. Ama kadronumuzdaki ironi, bunu yapabilmek icin takimdaki en faydali adamlardan Atiba'dan vazgecmemizin gerekmesi.

YSY dedi ki...

@BJK4EVER

Yalnız şöyle bir durum var, sosa oğuzhanla aynı bölgede oynayınca etkinliği azalıyor fakat ne zaman oğuzhansız oynadı o zaman sosa iki katına çıkarıyor performansını. Bu akşamda kanata geçince bence efektifliği arttı.

Bu arada sorunumuz şu, çok dengesiz performans gösteriyoruz. Bir maç barça gibi diğer maç yerlerdeyiz fakat mesela fb öyle değil. Aşağı yukarı her maç stabil oynuyorlar ve vitor bizim ligin bug ını bulmuş. Savunma emniyetini hiç bozmadan ileride birşeyler yaparak ve oyuncuların bireysel katkılarıyla 1-0 maçları alıyor.

Sahi biz ne zaman şöyle çatır çatır bi ilk yarı oynayıp 3-0 la falan devre arasına gideceğiz ? İlla her iki maçta bir kalp spazmı yaşamak zorundamıyız ?

Alper dedi ki...

@ can

sen önce muhafazakar milliyetçi kim? osmanlıspor kimin? taraftarı kimler? bunları öğren gel ondan sonra burda ukalalık yap.

can dedi ki...

@ Alper alperr

Valla benim bildigim Osmanlispor Gokcek'in yavrusu, Osmanli ocaklari gibi bir AKP projesidir. Taraftari meselesine gelince gercek bir taraftari olup olmadigi tartisilir; belediye calisanlarina atilma tehditiyle zorunlu taraftarlik hizmeti yaptirildigini biliyoruz mesela. Onun disinda da partili trolll, ve belki es dost, futbol veya Osmanli severlik kontenjanindan ufak da olsa bir taraftar grubu vardir. Sozlerinin ukalalik kismini es gecerek Gokcek'e veya AKP'nin (en azindan onemli bir kesimine) milliyetci muhafazakar denilmesini neden problemli buldugunu tartismaya acigim. Bu tartismalar benim ekmek teknem -literal olarak.

Yorum Gönder

Ara