.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

11 Aralık 2015 Cuma

Karne: Sporting Lisbon 3 - 1 Beşiktaş


Goller: Mario Gomez (58')
En iyi üç: Ricardo Quaresma, Mario Gomez, Atiba Hutchinson
En kötü üç: Tolga Zengin, Dusko Tosic, Cenk Tosun

Karne:

Şenol Güneş5.0
Beşiktaş6.5
Sporting Lisbon6.1
Manuel Grafe7.5


Tolga Zengin0.6
Dusko Tosic4.0
Luiz Rhodolfo5.5
İsmail Köybaşı (85')6.6
Andreas Beck6.0
Atiba Hutchinson6.6
Oğuzhan Özyakup5.6
Jose Sosa (80')6.3
Ricardo Quaresma7.8
Olcay Şahan (72')5.8
Mario Gomez6.7


Necip Uysal (72')5.4
Cenk Tosun (80')5.1
Kerim Frei (85')5.4


Takım Ortalaması5.5

Anket: 83 kişinin katılımıyla tamamlanmıştır. İlginiz için teşekkürler.


23 Yorum:

yani yönetim ve teknik ekip olarak bir reaksiyon göstermek için illa sezonun kaybolması mı gerekir?
iki sezondur aynı kişi tek başına avrupa dan eliyor koca takımı,bunun bir yaptırımı olması gerekmez mi?

Basar dedi ki...

Sorunlar bas bas bağırıyordu:
1) Kalecin kötü, 2. kaleciyi de rakibine verdin. Transfer? "Gerek yok, hemşerim var!"
2) Hızlı stoper ihtiyacın var. Transfer? Gerek yok, kankam Ersan var.
3) Orta sahaya ihtiyacın var. Veli, Tolgay sakat. Atiba maşallah ahtapot gibi ama hücum yönü yok. Transfer? Gerek yok, Necip ile idare ederiz.
4) Bonus: Solda Biliç'in abisinde Motta'yı almışsın, İsmail tam kapasite iyileşmiş. Daha hocan yokken gidip 3. bir adam alıyorsun. Aldığın Beşiktaş'a yakışır olsa bari, gidip gençlerden adam alıyorsun..

Sonuç: 500 k € galibiyet primi, 4 m € tur atlama primi alamıyorsun. İlerleyen turlarda da alınabilecek muhtemel primlerden ve stadyum gelirlerinden oluyorsun. Muhtemelen aynı sıkıntılardan sene sonunda CL'ye de katılamayacaksın, şampiyon da olamayacaksın. Buralardan da kaybın olacak.

Nasıl, yapmadığın yatırıma değdi mi?

Şimdi git ve Tolga'nın 1 yıllık sözleşmesini imzala!

Bu yönetim artık miyadını doldurmuştur, gelebileceği/yapabileceği en iyi nokta bu kadar. Yazık Beşiktaş'a!



planck dedi ki...

Valla yazık beşiktaşa, gruptan çıksak 40m€ alacaktık tolga yaktı beşiktaşın geleceğini, taraftar da td'yi, yönetimi,stadı ne varsa klübe dair yaksın herkes rahata ersin. Bu ne lan? (gruptan çıkma primş 400bin€dur, herkes birilerine sallamak için sıfır ekliyorken ben de duramadım.)

teahead dedi ki...

İlk defa bir oyuncuya sıfır verdim.Umarım takım toparlanır da derbiden galibiyetle ayrılırız.

YSY dedi ki...

Şampiyon olursan 5 milyon € ödül var. Ya aslında uefa nın büyük bir maddi getirisi yokda prestij, avrupada görünme vs gibi etkileri var. Yoksa geçen sene liverpool kendi liginde şampiyonlar ligine kalabilmek için uefayı bizim maçta feda etti.

Şimdi önemli olan bu travmadan çabuk çıkmak. Gs maçına taşımamak bu işi

Unknown dedi ki...

Oturup yenilen gollerde defansın hatalarını, adam paylaşımlarındaki yanlışları, takımın kırılganlığını filan konuşabiliriz. Tamam da arkadaş, bir kaleci sürekli olarak bir takımı nasıl sabote edebilir ?

GS defansına dikkat edin. Tarihinin belki de en berbat dörtlüsüyle oynuyor adamlar. Rakibin hiçbir atağını tek seferde savuşturamıyorlar. Adam paylaşımı yok, ideal tandem yok. Ama kaleci sayesinde tutunabiliyorlar lige. Hatta (her ne kadar şaibeli olsa da) gelenden gidenden 4 yedikleri sezon şampiyon olabiliyorlar. Ya biz?

Dandik yabancı kuralının başımıza bela ettiği Tolga; yer tutamıyor, çizgiden çıkamıyor, zayıf refleksleri yaşının da etkisiyle ölmüş, yan toplarda berbat, topu oyuna sokamıyor, degajları orta sahayı dahi geçemiyor, geçse de geçmese de hemen hepsi rakibe gidiyor, kaptan olmasına rağmen kırılganlıkta liderliği kimseye bırakmıyor, hatalı bir gol yediyse mutlaka ama mutlaka aynı rezillikte ikinci golü de araya sıkıştırıveriyor, defansı yönetemiyor,
takım bunaldığında reaksiyon gösteremiyor, ağabeylik yapamıyor, asla maç kurtaramıyor, iki senedir Avrupa'daki en kritik maçların en kritik periyotlarında yaptığı abuk hatalarla tüm emekleri heba ettiği gibi takımı baltalıyor, milyonlarca euro gelirden de gençlerin vitrin fırsatından da mahrum bırakıyor.

ve biz hem daha iyi olan, en azından maç kurtarabilen, Cenk'i rakibimize yok pahasına satıyoruz hem de bu adamın önüne kaleci almıyoruz. Net biçimde YK-TD rezilliğidir bu. Mutlaka hesabını vermelidirler.

Kasımpaşa 3 şut 3 gol. (1 golde net, birinde dolaylı biçimde hatalı)
Akhisar 3 şut 2 gol, (2 golde net hatalı)
Moskova 1-2 şut 1 gol, (net hata)
Lizbon 4-5 şut 3 gol. (susalım)

Bu ne yav?

Basar dedi ki...

@planck


Bir şeye sıfır filan eklemiş değilim. Ben böyle biliyordum. Doğrusu da 860 k € (500 + 360) gelirden olmuşuz. Geçen sene olduğu gibi bir tur daha atlasak yanına 750 k € daha ekle. Geçen gün yazdığım Liverpool hesabına da bakabilirsin, oralardan da kaybın var. Rakamlar yanlış olsa bile bakış açım değişmedi.

Bu takıma yapılması gereken kadro mühendisliği yapılmadı. Güzelim takım efsane olacakken potansiyelini çarçur ediyor. 1. sınıf hücum gücünü 2. lig seviyesinde defans ve kaleci seçimleri ile başarısızlığa mahkum ediyorlar.

Bunları yazmak bir şeyleri yakıp yıkmak değildir. Ben sadece artık bu yönetimin başarılı olacağına inanmıyorum. Maalesef yerine gelecek daha iyi bir aday da yok.

Ayrıca "Bu ne lan?" ne demek arkadaşım? Fikir mi tartışacağız, abuk subuk kahvehane ağzı ile polemik mi yapacağız? Varsa karşı fikrin yaz, beni farklı yönde düşündür.

EUFA rakamlarının doğrusu da burada:
Fixed amounts (€228.6m)

Each of the 48 clubs involved in the group stage will receive a group stage allocation of €2.4m.

On top of this, there will be performance bonuses: €360k for every win and €120k for every draw in the group stage. The winners of the groups will receive a qualification bonus of €500k and the runners-up of €250k.

The teams playing in the round of 32 will receive €500k each, the teams playing in the round of 16 will receive €750k each, the quarter-finalists €1m each and the semi-finalists €1.5m each. The UEFA Europa League winners will receive €6.5m and the runners-up €3.5m, inclusive of their ticketing revenue share.

A club could receive, at best, €15.31m, not counting the market pool share.

UEFA Europa League

Group Stage fee €2.4m

Group Stage performance €360k win / €120k draw

KO Qualification bonus €500k winners/€250k runners-up

Round of 32 €500k

Round of 16 €750k

Quarter-Finals €1m

Semi-Finals €1.5m

Final €6.5m winners / €3.5m runners-up

Market pool (€152.4m)

The amount of €152.4m will be distributed according to the proportional value of each TV market represented by the clubs taking part in the UEFA Europa League (group stage onwards) and be split among the clubs participating from a given association.

planck dedi ki...

@basar,

3 sene önceki konum ile şuanı karşılaştırınca türkiye şartlarında (romantik değil realist düşünürsek) klübü (futbol takımını değil klübü) çok daha ileriye götürülebileceğine inanmıyorum. 3-5 futbolcu daha alıp şampiyon olunamaz mıydı, olunurdu belki. Altınsay kalamaz mıydı, kalırdı belki. Fakat bu dünyada herşey mükemmel olamıyor, hele ki türkiyede. Tr'deki diğer yönetimlere bakınca, diğer adaylara bakınca ben kendimizi şanlı görüyorum. klasik beşiktaşlı olarak elimizdekine bok atmaktan, mükemmele yol almak için yapılan eleştrinin ucunu kaçırdığımızı, %10luk fark yaratacak bir eleştirinin haftalar boyu toplanıp kartopunun çığa dönüşmesini izleyince, kalecinin yediği golün, alınmayan stoperin staddan, ödenen borçlardan, alınan sponsorluktan daha önemli hale geldiğini görünce sinirlenip kahvehane ağzına dönüyorum.
ps: Fikrini değiştirmek gibi bir amacım yok, zira türkiyede kimsenin fikrini konuşarak değiştiremezsin.

Emrah dedi ki...

Olumlu yönden bakarsak devre arasında kaleci transferi kesinleşti. İnşallah bu sefer yine vasat birini almazlar. Gs maçını normal şartlar dahilinde rahat almamız lazım ama bizimkilerin gol kaçırma tutkusu ve Podolski ve Sneider'in olmadık yerlerden gol atmaları biraz endişelendiriyor.

emruli dedi ki...

Blogu uzun yıllardır takip ediyorum. Su ana kadar hic yazmadım. Sebebini bilmiyorum ama cartalete'de de boyle olmuştu. Belki gec isiniyorumdur. Bugun itibariyle yazar olarak da aranidayim.

Oncelikle ufak bir oneri. Bir seyleri sıcağı sıcağına yazmak getirdiği heyecana ek olarak ciddi anlamda akılcılığı götürüyor. Mactan sonra disimi sıkıp uyuyabilirsem uyuyayim dedim. Dayanamadım blogu okudum, anlamsız yere esimin kalbini kırdım. Ama su an cok daha iyiyim ve olaylara daha mantıklı bakabildigimi dusunuyorum. Sizlere de oneririm.

Dün akşam itibariyle Şenol Gunes hoca degil kivamina gelinmiş. Bir alternatif senaryomuz olsun. Dakika 67, kalede, muslera demiyorum, meslegi kalecilik olan herhangi biri var. Pozisyonu rahatlıkla kurtarıyor. Rakip uzerimize geldikçe tam Oguzhan'lik maca donuyor ve ikinciyi buluyoruz. Ilk 60 dakikadaki performansa bakınca cok mu hayalci? Bizim gibi hayatını bu takima adamislar ne zaman bu kadar skor yazarı oldu? Dun sportinge karşı deplasmanda, mevcut kadro yapisiyla nasıl oynanması gerekiyorsa öyle oynadığımızı düşünüyorum. O guzel oyunun ardindan boyle salak 2 gol gersen hocanın da takımın da çökmesi cok doğaldır bence.

Gelelim detaylara: Bence necip'in 1-1'den sonra girmesi gerekiyordu ama Oguzhan'in yerine. Senol Hoca elimdeki en yetenekli adamı çıkarmak istemedim dese bir sey diyemem. Evet su ana kadar Cenk Tosun'u Gomez'in yanina koydugu tum maçlarda takimin performansi daha da dustu ama Pektemek bir alternatif degil demek ki. Evet hoca kalecilerle devam edecegim dedi ama stoperlerle devam etmeyecegim de dedi ve kimse sallamadi. Hoca kaleci alalım deseydi üst duzey bir kaleci alınacağına inaniyor musunuz? Bugunun badem gozlusu Cenk gecen sene sonunda 3. kalecilige dusmedi mi? 3 stoper toplamda 1 stoper etmiyor dogru ama dunyada butcesi oranında yuzde yüz nokta atışı transfer yapabilen bir takim görmedim. Evet hocamiz panik, mac ici değişikliklerinde hata var ama bizde Uefa kupasinda gruplarda elenen Besiktas'iz. Bilic kotu, Senol Gunes kotu. Eee kim iyi? O iyi olan bize gelmeye can mi atiyor?

Dun yenildik, cok kotu oldu. Pazartesi muhtemelen Galatasaray'i ve hatta Burak Yılmaz'ı ayaga kaldıracağız. Ama kalecinin her geleni yedigi bir mactan sonra biz de boyle yaparsak Beşiktaşimizi kim ayağa kaldiracak?

Sevgiler..

planck dedi ki...

ManU örneği var önümüzde, para var, en iyi tdlerden biri var, stad doluyor ama Fergi gideli ne düzgün bir oyun var ne şampiyonluktan bahsedilebiliyor. İyi ki ManU taraftarı olmamışsınız arkadaşlar.

Unknown dedi ki...

Dun gece uyuyamayanlar kervanindan katiliyorum. Sporting macinin analizi icin hic paragraflar duzmeye, uzun uzun dusunmeye gerek yok. Ne yaptigini son derece iyi bilen, kazanmasi gereken rakibine pozisyon dahi vermeden hucum presle kaptigi toplarla etkili olan ve bu futbolu sahane bir golle taclandiran takimimiz vardi. Gomez golu atmadan once, "bu takimla gurur duyuyorum" dedim. Liderlik, tur, moral hepsi gelmisti. Mac aslinda lizbonlu oyuncular icin de bitmisti. Motivasyonlari kalmamisti, yine elendik avrupa liginden diye dusunerek fazla da zorlamiyorlardi. Karsilarinda Besiktas vardi cunku.

Sonra Tolga tam anlamiyla bir cuval inciri berbat etti. Brugge macinda da aynisini yapmisti, gerci o turu gecmeyi hak etmemistik ama normal bir kalecimiz olsaydi Brugge'u da eleyebilirdik. Bundan sonra Tolga Zengin, o arabesk/fasist/populist soylemlerini ve adamlik naralarini da alip gidecek bu takimdan. Asla ve asla bir daha bu formayi giymemeli. Fevzi'den de beter bu. Fevzi en azindan mac kurtariyordu.

Lizbon deplasmani normal bir yenilgiyle bitseydi takim bunun ustesinden gelirdi. Lakin sahane top oynayip kalecin yuzunden tura veda edince oyuncularin mental dengesi bozuldu. Son saniyelerde Oguzhan'in, Necip'in yaptigi hareketlerden, yuz ifadelerinden cok net belli oluyordu.

Simdi Senol Hoca buyuk hocaligini gostermeli. Hoca teknik direktorluk kabiliyetleri anlaminda belki de ligin en iyisi fakat bugune kadar kriz yonetimi, buyuk maclarin stresini kaldirma konularinda basarili bir portre cizemedi. Beni endiselendiren bu. Mustafa Denizli de tam tersi. Boyle anlarla yasiyor, motive oluyor.

Tolga Zengin rezaleti yuzunden derbiye Galatasaray'dan daha stresli cikacagiz. Onlar kaybederse havlu atacak, deplasmana geliyorlar ama biz daha stresliyiz. Bravo Tolga. Bravo!

Bu sartlar altinda Fenerle oynayacak olsak felaket derdim fakat Galatasaray gercekten cok kotu oynuyor. 3-0 kazandiklari Bursa maci dahil. Galatasaray'a karsi pozisyon bulmayani dovuyorlar, e bizde de Gomez var.

Erken gol bulup 10-15 dakika gozumuz Podolski'nin uzerinde olmali. GS cozulebilir, tarihi fark bile olabilir bu mac. Ya da bitik aslani Tolga'nin elleriyle uyandiririz. Ortasi yok.

Coolio dedi ki...

@emruli
hoşgeldin öncelikle ve dediklerine katılıyorum.

Hoca defans istiyorum dedi alınmadı (Ersan'ın satılmasına bağladılar yeni transferi). Hoca iyi bir defans hattı kurarak ve de Tolganın da performansını arttıracağını varsayarak nispeten az sıkıntı yaşayacağını düşündü. Bütçe yok, para yok. Hem kaleci hem defans alınamayacağını biliyordu onun için hakkını defanstan yana kullandı. Düşünün onu bile alamadılar. Hoca orta sahada sayısal eksikliğimiz var dedi ama yönetim alamadı. Hocaya bu yönde suç bulamıyorum.
Oyuna bakarsak; son yıllardaki en çok pozisyona giren takımı izlemiyor muyuz? Evet işlemeyen yönler de var ama bu futbol zevk vermiyormu size? Herkes gol kaçırma rekoru kırıyor, hoca ne yapsın?
Lisbon'u ablukaya almışız kendi sahasında ama yine hoca mı suçlu? Tolga'yı bu klübe getiren o muydu? Dediğim gibi bütçesi olmayan yönetimden isteklerinin hepsinin karşılanmayacağını bildiği için öncelikle defans istedi, sonra da orta saha istedi ama ikisini de alamadılar. Sanki yönetim önüne Petr Czech, Curtois gibi liste koyduda hoca yok ben Tolga'yı istiyorum dedi? isteseydi de zaten alamayacaklardı.
Ayrıca Cenk ne zamandır değerlendi de satılması sorun oldu? Ben hala iyiki de gitmiş diyorum. Takımdan ayrılmak isteyen adamı tutmayacaksın, bu kadar basit. Berbat ötesi bir kaleci zaten. Gelişemedi, olmadı.
Burada kızılacak biri varsa o da yönetimdir. Transferler bu kadar boşlanmaz. Şimdi Tolgayı değiştirmen gerektiğini tüm menejerler biliyor. hepsi %50 fiyat arttırdı bugünden itibaren.

Selim dedi ki...

@emruli,

Hoşgeldin, içimden geçenleri yazıya dökmüşsün. Şu net ki birçok taraftarımız da acıdan besleniyor, ben burda bile pek çok kişinin galibiyetlerde hiçbir sesi çıkmazken ilk başarısızlıkta takımın üzerine çullandığını gördüm, bu kişilerin bugüne kadar yapılan bütün güzel işleri ilk başarısızlık durumunda çöpe attıkları aşikar.

Basar dedi ki...

Beyler kim bunlar (acıdan beslenen, ilk yenilgide takıma çullanan?) Takımı ne zaman kazanmış ta övmemişiz? Klişe lafları bir kenara bırakalım lütfen...

Mutlak doğru ve mutlak yanlışlar yok hayatta. Dün üst düzey oynadığımız bir maçı 2. lig düzeyindeki bir kaleci ve defans yüzünden kaybettik. Burada net bir planlama hatası gözüküyor. Bu takımın çok daha fazla potansiyeli var ama yönetim bir türlü beceremiyor.

Şu uefada yarı finale çıksan Ozzy'i Töre'yi kaça satarsın? Adamlar Carvalho'yu 40-50 milyona okutacak belki final görürlerse bunun da üzerine koyacaklar. Fena mı olur sende bu iki oyuncunu UEFA'da parlatıp 15-20'ye satsan.

Bu vizyonu koyabilecek Altınsay'ı küstür, Özen'i kov, bu tarz adam da profestonel olarak bulundurma, taraftarı da linç et...

Tamam yazmayalım böyle şeyleri.

emruli dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
emruli dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Zaitsev dedi ki...

Oyuncuların piyasa yapmasını kenara koyarak para mevzusuna dalıyorum. Gelecek para belli. senin oyunculara verdiğin maç başılar primler yol paraları vb. giderler. UEFA'da tur atlamak ancak kendini kurtarır. tribün hasılatı derseniz? 1-2 maç hayrına olimpiyata gidelim o da fit olur. yarı final-final yapmadıktan sonra bence maddi olarak çok bir zarar yok. piyasa yapacak oyuncularımızda biri Chelsea'den biri Arsenal'den çıkma çocuklar. zaten piyasaları var.

Transfer filan yapılmalı mı evet yapılmalı. ama max. oyuncu sayın belli. edebileceğin max. zarar belli. doğal olarak verebileceğin toplam kontratlarda belliyken nasıl olacak bu işler? bu şartlarda ancak Cech'i istanbula getirir gezdirirsin. Avrupada olsa çoktan kayyuma devredilecek bir takımız. arada bir de stad yapılıyor olmayan parayla.

devre arası Ospina kiralanabilirse 2 taraflı bir kazanç olur. o kendini ispatlar bizde kaleyi biraz daha sağlama alırız ama çok değil.

Cenk Gönen gitsin diye tencere takılıp oynandı zamanında.şimdi Cenk badem gözlü oldu. Adam gideceğim dedi ve gitti. gideceğim diyen topçudan kalsa da hayır gelmez. bence de Cenk Tolga'dan iyi kaleciydi. dün ilk golü yemezdi en azından.
Altınsay küstürüldü gitti deniyor. 50 yaşında adamlar çocuk gibi küsüp istifa ediyorlar. 2 taraf ortada anlaşamıyorlarsa tek suçlu yoktur. 5 yaşında çocuk gibi bilya kavgası nedir ya??

Dün akşam Tolga ilk golde batırınca gündem oldu günün kötüleri kendilerini kurtardı. Dün akşam Olcay ne yaptı Oğuzhan ne yaptı ben anlamadım. Sosa bir var bir yok. Oğuzhan'ın inatla Olcay'la oynama fantezisi takımı kilitledi. biz nasıl öne geçtik onu da anlamadım. zaten sosa-oğuzhan yine ortadan kayboldular bir ara uzun top atmaktan yoruldu defans ve kaleci. Açıklarımızın haline bakınca kesinlikle Kerim formayı hakediyor.

bu arada 1. sınıf hücum gücü denmiş. 1. sınıf hücum gücü Akhisar maçını kazanır. 70 orta bilmem kaç şuttan gol çıkarır. 2-0 yenilmez. bu kadar pozisyon bulup maçların son 10 dakikasında bir kontra yemeyelim diye dua ettirtmez. 1. sınıf olma potansiyeli olan bir hücum gücümüz var. o da gelişecek daha.

Adsız dedi ki...

@Coolio

"Sanki yönetim önüne Petr Czech, Curtois gibi liste koyduda hoca yok ben Tolga'yı istiyorum dedi?"

Hocam bir futbol takımı TD'sinin öncelikleri olur (bi zahmet). Konoplyanka ve Leiva işleriyle değerlendirince asıl Czech ve Curtois peşinde koşanlar belli olmuyor mu? Biz kanat dedik, orta saha dedik, illa ki Konoplyanka ve Leiva mı olması gerekiyordu; kaleci için illa Czech mi lazımdı?

Ha, yönetim bunları yaptı derseniz, ben yine TD'ye dönerim. Benim ihtiyacım bu bölgeler, bana oyuncu lazım ben illa ki isimli ztar istemiyorum diyebilmeli bir teknik adam. Hani bir yerden vuracaksınız da bari tam tersinden vurmayın.

Adsız dedi ki...

Halen devam eden oylamada Olcay'la Oğuzhan'ın neredeyse aynı puanı alması da ayrıca enteresan. Senin golcün altıpastan kaçırınca sorun yok, Olcay büyük oranda kendi başına mücadeleyle kazanarak oluşturduğu ya da ceza alanında tam doğru yerde olduğu pozisyonlarda atamayınca hepten tukaka. Bu presin rakibin defansı ve orta alanı bağlantısında yarattığı kopukluklara girmiyorum bile. Madem "etkisiz"di ve çıktı, üstüne 2 gol daha yedin ve düzgün atağın bile yok (Not: Olcay'a verdiğim puan 6, şu anki ortalaması 5,7)

Selim dedi ki...

@Basar,

Eleştirimi üstüne alma lütfen. Yapıcı eleştirilerle yıkıcı olanların farkı çok açık. Ben bloğu uzun zamandır takip ediyorum ve hem çevremde, hem de bu blogda bu yaklaşıma sahip olanların sayısı azımsanmayacak kadar çok.

Eleştirileri yaparken kulubün içinde bulunduğu durumu ele alarak yapmak gerekli. Sonuçta bu takımı nerelerden alıp bu noktaya getirdiklerini göz ardı da etmemek lazım, iyi bir hücum hattından bahsediyorsak bunu oluşturan da onlar. Ben rakiplerimize göre takımımın ve yönetimin bulunduğu noktadan harcadığı paralar ve diğer etmenler de göz önüne alındığında memnunum. FB,GS hatta TS'nin harcadığı paralar ve oluşturdukları kadrolar da ortada. Orta saha transferi dışında da yönetimin aksiyonlarını eleştiremem. Kaleci transferi kolay bütçelerle yapılmıyor maalesef, biz de bu bütçeyi başka şekilde kullandık, sonuçta bu bir karar.Bence hem Şenol Güneş, hem de yönetim Tolga'dan ümitliydi fakat bu kadar düşük performans göstereceğini tahmin edemediler.Umarım devre arasında bu sorunu da çözecekler, çünkü artık kangren oldu. Defans konusundaki eleştirine de katılmıyorum, yapılan defans transferleri f/p oranında çok iyi performans aldığımız oyuncular oldu, buna Tosic de dahil, benim görüşüm.

Adsız dedi ki...

Bu hikayedeki her karakter ve her şey farazidir:


Sevgili günlük

Bugün de çok sıkıcı geçti. yine camdan sokakları izledim ama hep aynı insanlar geçiyor. sokağın karşı tarafında iki kız daha var, onlar da camdan ortalığı izliyorlar. Annem önce dışarı bakıyorum diye bana kızıyordu, sonra baban görmediği sürece bir şey demem dedi.

Dün dışarıda bir düğün vardı. Hep birlikte gittik. Biraz eğlenmek güzel olacaktı. Ama onu da yengem zehir etti. Diğer iki kız sürekli gelin ve damatla oynayıp durdu. Yengem de bana sen niye hep kenardasın biraz kendini göster diyerek kızdı. Ben de onlar gibi oynamak istedim ama onların ben buradayım demek için yaptıklarını görünce içimden gelmedi. Sonra eve döndük, bir kavga bir figan. Babam anneme o da babama bağırıyor, ne için olduğunu anlamadım bile.

Sevgili günlük ben sürekli bu sokaktan dışarı çıkmayı düşlüyorum. Eğitim görmek ve insanlara kendimi göstermek istiyorum. Bana sürekli diğer iki kızdan daha güzel ve meziyetli olduğumu söylüyorlar ama umurumda değil, çünkü ben daha ötesini düşünüyorum.

Ertesi gün de aynıydı. Camdan baktım ve aynı insanlar geçti. Bir ara şık giyinimli bir adam bana bakıp niye hep penceredesin dedi, abim onu hemen kovdu.


Altınsay ve onun gibi düşünenlere selam olsun.

EC dedi ki...

Deplasmanda. Beraberlik de yeter iken, harika etkili ve umit veren bir ilk yari ve 2.ci yari baslangici yapmissin.. Harika bir gol de bulmussun!
...
...
...

Sonra kontrataktan gol ye!
..
Tolga sicti, geri bakti, geri cekildi, topa hamle edecegine.. Takim da orada coktu.. Beraberlik hala yetiyordu.. Takimda haydi beyler diyecek bir agabey gerekli.
Hala toy bizim cocuklar.. Tolga kendi arabeskliginden takima da sahip cikamiyor. 2.ci golu daha topa vurulmadan yedi - U Meleke deyisiyle-..

Her sonucta bir hayir vardir.

Takimi silkeleyecektit bu sonuc. Hakem fazla karismazsa, Galatasaray a fark atmamiz gerekir. Kaleye de Tolga disinda herkesi koyalim artik. Takimdaki kredisi tukendi bence..

Lig Sampiyonlugu, yeni stadimizda Sampiyonlar Ligi su an herseyin onunde.. FB ve GS diger turda elenir zaten..

#GunlerdenBesiktas. En zor gunde de..

Yorum Gönder

Ara