.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

21 Aralık 2015 Pazartesi

Karne: Osmanlıspor 2 - 3 Beşiktaş


Goller: Mario Gomez (34'), Jose Sosa (49', 90')
En iyi üç: Jose Sosa, Mario Gomez, Atiba Hutchinson
En kötü üç: Tolga Zengin, Olcay Şahan, Luiz Rhodolfo

Karne:

Şenol Güneş6.3
Beşiktaş5.5
Osmanlıspor6.9
Alper Ulusoy3.4


Tolga Zengin3.8
Ersan Gülüm5.6
Luiz Rhodolfo5.1
İsmail Köybaşı5.2
Andreas Beck5.5
Atiba Hutchinson6.4
Oğuzhan Özyakup (81')5.6
Jose Sosa8.6
Olcay Şahan (46')4.9
Ricardo Quaresma (66')6.0
Mario Gomez6.9


Kerim Frei (46')5.9
Necip Uysal (66')5.6
Cenk Tosun (81')5.8


Takım Ortalaması5.8

Anket: 90 kişinin katılımıyla tamamlanmıştır. İlginiz için teşekkürler.


55 Yorum:

EC dedi ki...

Tum etkili ataklar, yedigimiz goller bizim sol kanattan geldi.. Son dakika asirtmasi da, ismail rakip ataklarinda ofsayti bozmayim diye bu sefer de bolgesinden kacan ilk Suriye li oldu... Onceki post altinda arkadasin biri Ismail dokturuyor yine yazmis.. Orta saha ve hucumda aldiginda toplari yavas kullaniyor, atilmasi gereken paslari bir kez olsun, dogru olarak ve zamaninda atamiyor.. Tosic bence en azindan saglam savunma yapiyor.. Degisiklik zamani.. Karsi takimlar Ismail madenini isliyor, insallah Senol Gunes goruyordur!

Hakem, TFF gudumlu, ince ince dogramayi o yapti.. Bize karsi yapilmis neredeyse 100 tane faul var, ilk yarida Oguzhan in asiline bastilr vb hic kart gostermedi. Orta sahada bize pas yaptirtmadilar, pres ve faul ile bozdular Oguzhan i. Atiba da etkisiz gunlerinden birindeydi ama yine de vasat ustuydu.

Olcay hayaletti resmen..Q17 daha fazla yapabilir ama artik eski guc ve hizi yok, calim atip adam gecemiyor ya faul aliyor yada erken orta yapiyor o nedenle biraz daha takim oyuncusu gorunumunde.. Pili bitmis acikcasi.

5.ci hakem nasil gormez o penaltiyi? Bizi Sampiyon Yapmayacaklar.. Sosa Gomez, Tore , Cenk cikip maclari alacak.. Hakemleri de yenerek.. Baska yolu yok..

Iyi bir 3 puan oldu.. Tolga ilk golde kalesinde dursa, yemeyecek o golu. Bir de rakipler de ogrendi, sahanin sagina dogru, orta cizgiyi bile bulamayan degaj, kale vurusu ve geri pas donusu yapiyor, tum rakipler artik topluyor armut gibi bu toplari.. Yazik.. Ruhen bitmis..

turkkant dedi ki...

Devre arasında Sosa bu sezonun şu ana kadar hayal kırıklığı tweet'i attım, ikinci yarı maçı aldı. :) Tüm som haftalara gelirken düşerken Sosa'nın çıkması çok iyi oldu. İki kötü oynadığımız maçı (Kayseri ve bu maç) neredeyse tek başına aldı. Zaten Sosa geçen sezon gibi oynasaydı şu an en az 3-4 puan fazlamız vardı.

İsmail Köybaşı hücum ederken iyi sol bek, savunurken değil... Bu arada iyi oynuyor, ama ligde gol asisti yok. Zamanlama konusunu bir türlü çözemedi.

Devre arası transfer olayına ben şöyle bakıyorum. Stoper de eksik kaleci de... Ama muhtemelen iki üst seviye oyuncu demek, eldekilerden iyisi için 5-10 m. euro harcamak demek. Ben bir alırım, ama tam alırım. En iyisini alırım. Bas tüm paranı kaleciye, 2 sene sonra yine kaleci aramakla uğraşma. Stoperde ise kiralık, miralık GS'nin City'den aldığı gibi bir alternatif bulursun elbet.

sadrazam dedi ki...

Gese maçından sonra karne notu vermeme kararı aldım. Herhalde bende bir gitmezlik var diye düşünüyorum. Takım ortalaması'nın 7.5 olduğu oyunda, 8.7 ile ismail maçın oyuncusu olmuş. Takım geneli 8,3 alırken, takımın hocası ne yaptıysa artık 8.1.
Karne notlarının bir anlık öfke veya galeyan ile verildiği düşüncesindeyim. Yoksa ismail bir sol bek olarak tabela değiştirmediği, çizgiden top çıkarmadığı halde 7.5 takım ortalamasının 1.2 puan üzerinde puan almasını açıklayamayız.

sadrazam dedi ki...

@turkkant
yapma hocam ne olur. Hücum ederken iyi bek:
200 maç-15 gol-43 asist(Caner)
321 maç-12 gol-48 asist(gökhan)
tabela yapar. Savunurken iyi bek alan kapatır, kademe yapar, ters kademe yapar, pas arası yapar,çizgiden top çıkartır, oyun kurar......

İsmail koyunun olmadığı yerde keçi misali. Biz çıtayı İsmail'in gese maçı performansı olarak koyarsak hata ederiz. Bizim 10 numaramız dün akşam 3 puanı bir taraftan aldı, diğer tarafa koydu. Rakiplerin bekleri senede 2-3 kere aynı işi yapıyor. Maç kazandırıyorlar. Bazen savunurken, bazen hücumda. İsmail bu dengenin neresinde?

WiLdHoney dedi ki...

Devre arası için ihtiyaç listesi daha da netleşiyor, hem devre arası hemde önümüzdeki sene için;
(Orta saha için Tolgay ve Veli'nin 2. yarıya hazır olarak döneceğini varsayarak)

1. Kaleci : Ne olursa olsun, maliyeti yüksek bile olsa üst seviye bir kaleci gerekli.

2. Stoper : 1 Adet sağlamından stoper gerekli, hızlı ve sert olması gerekli, lakin Dany gibi değil, kafası çalışan olmalı ve takımı geriye çeken değil, ileride durmasını sağlayan, keşke İtalya ligine bir baksak, orada kalbur üstü bir adam mutlaka bulunur diye düşünüyorum.

3. Sol Bek : Motta ile olmayacaksa devre arasında satılmalı, yerine İsmail'i yedeğe itebilecek bir bek alınmalı. Tosiç'i saymıyorum, saymama sebebim Ş.Güneş'in onu İsmail'in yedeği olarak görmesi.

4. DMC-MC : Atiba'yı yedekleyecek ve emekli ettiğimizde onun yerine devam edecek bir adam lazım, aslında TS'de ki Aytaç Kara tam böyle bir adam bence ama, yabancı bakılabilir.

5. Sağ Bek : Beck'in daha çok bindiren versiyonu olsa keşke

6. Kaleci : evet tekrar bir daha kaleci, kalbur üstü bir kaleci aldığımızı varsayarak onun yedeği olabilecek kalibrede genç bir kaleci daha bulmalıyız. Ben malesef Günay'da o ışığı göremiyorum. Yerli olma durumu var elbet ama aranmalı şimdiden.

7. Golcü : Eğer M.Gomez bu sene bizimle iyi devam ederse ve sene sonunda Avrupa Şampiyonasına giderse, bizde kalacağını düşünmüyorum.

cochise dedi ki...

Ligin başından itibaren maçlarımızın özetlerini izliyorum notlar alarak. Quaresma'nın faydalı olduğu neredeyse tüm hareketleri tek atımlık. Ceza sahasına sokulan ve tek vuruş/pas yapan bir adama evrilse müthiş vücut dengesi, kuvveti ve sağlam (kuvvet/denge/yön) ayağıyla o kadar katkı yapabilir ki. Ancak dünkü (ve geçmiş kariyerinin çoğunda olduğu) gibi çizgiye tıkalı ya da ayağında top tutan oyununu oynarsa iyi işler yapıyormuş gibi görünüp hiç katkı sağlayamaz.

Dün ve bir süredir Ankara'nın havası rezalet; çok soğuk. Şöyle ki ben biraz dışarıda oturuyorum ve civarımdaki ağaçlar kar yağmış gibi bembeyaz ama yağış yok. Yani kırağılar erimiyor. Zemin muhtemelen betona dönmüştür. Oğuzhan/Sosa/Olcay gibi pasa dayalı oyuncuları zorlaması normal. Ama işin kötüsü bir süre boyunca bu ülkede havalar böyle seyredecek. Ama işin iyi tarafı önümüzdeki iki üç ay istanbul dışına sadece trabzon ve rizeye gidiyoruz. Başakşehir-fener-kasımpaşa deplasmanlarımız var. Önümüzdeki 12 maçın 10'u İstanbul. Muazzam bir avantaj olabilir. Özellikle yıllardır yoğunluk ve yorgunluktan şikayet eden takımımız için. (Kupa maçlarını saymadım zira o konuda rotasyona devam olur gibi görünüyor)

Sosa ya da 10 numara meselesi ise apayrı bir konu. Belki bir yazı lazım. @BJKEVER gibi arkadaşların Sosa'dan beklediği şey dünkü maçta yaptıkları. Ama Sosa o oyuncu değil. Daha çok; iyi haliyle bile 7 gol 10 asistlik bir ofansif orta saha. 10 numara değil. 10 numara dediğimiz şey zaten biraz eski kalan bir anlayış. Bu aşırı kompakt devirde ancak çok çok üst düzeyleri devam edebiliyor. Yani Alex gibi 20 gol 15 asist yapacaksa ancak yer bulabiliyor kendine. Sosa'nın ise temel işlevi oyunu rakip sahaya yıkmayı sağlamak, topu taşımak, tehlikeli yerlerden fauller almak, pozisyonların hazırlığında görev almak, oyunu açmak.. İyi ayağa sahip bir oyuncu. Ama gol sezisi, ceza sahası koşusu yok. Gol bölgesine çok yakın oynamadığı için gol/asist rakamları "10 numaraya" göre düşük kalıyor. Aslında kenar forvetlerimiz/ofansif orta sahalarımızdan birisi Bakambu ve hatta Holosko (iyi bir oyuncu olduğu için değil sadece olması gereken oyuncu niteliğini anlatmak için) gibi bir oyuncu olsa bu blogda bir çok kez konuşulan Sosa sorunu akla gelmezdi. Bu tip oyuncular olmadığı için Sosa'yı sorun haline getiren arkadaşları da anlıyorum. Ama Sosa’nın futbol tarzını eleştirirken bir şey yapmıyor denmesini de doğru bulmuyorum. Yerine misal Scarione (aralarından futbolculuk kariyeri ve kalitesi açısından bir gömlek fark olsa da gol sezisi ve koşusu olan bir oyuncu Scarione) olsa ya da Bryan Ruiz (bizim maçta sahada yoktu ama tolganın da sayesinde golünü attı) bu sefer de ‘hiç oyuna katılmıyor, ne iş yapıyor bu adam, gol atacak da bunun sahada gezinmesini bekliyoruz’ vb. eleştiriler geleceğine de adım gibi eminim. Yani benim çözümüm Sosa’nın yerine gol atanını değil, Olcay’ın ya da Quaresma’nın yerine gol atanını bulmak. (üstelik o tip oyuncuyu bulmak daha kolay)

YSY dedi ki...

Beyler bariz görünen kaleci ve stoper eksikliğinin haricinde birşey almazlar bu takıma öyle bi para yok çünkü.

cochise dedi ki...

@ysy
zaten bence de daha öncelikli olan oralar. bizimki sadece zihin yormaca

Unknown dedi ki...

İkinci yarıya hazır bir Veli olacağını düşündükleri için orta saha almayacaklar, orası kesin. Bana göre, eğer kaleye adı geçen isimlerle anlaşamazsak kaleci bulmak için de ekstra bir çaba sarfedilmeyecek ve bunun pişmanlığını çok ağır yaşayacaklar. (Devre arası iyi bir kaleci bulmak ne kadar kolay?) Tabi idareten Tolga'nın iyisini bulurlarsa bilemem ama uzun vadeli bir isim alabileceklerini hiç sanmıyorum. Fakat stoper kesin olarak alınacak diye düşünüyorum.

turkkant dedi ki...

Cochise Sosa meselesini nefis özetlemiş. Hem gol-asist yapıp orta sahayı da organize eden oyuncu dünyada pek yok. Zaten Alex gibi kaç oyuncu kaldı? Dediği gibi daha önemlisi kanat forvetinden birinin -Olcay-Q7-Töre vb.- senede 12-13'ü zorlaması... Olcay 10 atarken çok sıkıntı olmuyordu, ama şimdi takım normalin 1,5 katı gol atıyor Olcay yarım sezonda 3 golde kaldı.

Sosa bu maçı da es geçse 1 gol 2 asistle ilk yarı bitiriyordu, bu da çok düşük. Son 3 maç dışında kapasitesinin altında bir sezon geçiriyor.

Benim kıstasım Sneijder, 5 milyon euroya oynayan adama geçen sene 10 gol 3 asist yapmış. 10 gol atmasın 6-7 gol, 6-7 asist yapsın Sosa işini yapmıştır. Onun ötesi 20 milyon euro çünkü... Fiyat/kalite anlamında Sosa ligin en iyisi olabilir.

@Sadrazam
Haklısın İsmail hücum bek gibi görünüyor, ama asist gol anlamında görüntü iyi değil. Yine de asist-gol yapacak yetenekleri var, güven ve zamanlama konusunu hallederse sezonu 3 gol 6 asistle bitirirse şaşırmam.

turkkant dedi ki...

Stoper konusunda da şöyle bir düşüncem var. Bize gereken agresif, çabuk 1.80-1.85 arası bir stoper. Yani Toraman'vari, Serdar Aziz vari, orta sahanın yumuşaklığını agresif oyunuyla kompanse edecek bir oyuncu. Bu oyuncuları da Avrupa'dan öyle ucuza getiremiyorsun. İşimiz çok kolay değil. Gelen adamdan sonra tandemimiz çok yavaş muhabbetleri başlayabilir.

İkincisi stoper sol ayaklı olmamalı. İki sağ ayaklı bir arada kullanırsın, ama iki sol ayaklı stoper aynı anda sıkıntı. Rhodolfo'ya bir şey olsa Ersan-sol ayaklı stoper sorun olur.

QuaresmA dedi ki...

Olcay 10 atarken de sezonun tüm maçlarında neredeyse 90 dk oynayıp, zayıf rakiplere karşı 10 atıyordu. Bize onun 2 gömlek üstü kanat forvet lazım.

O olmuyorsa çift forvet 442 veya 4411 gibi birşeye döneceksin, Gomez'in arkasında gölge forvet oynayacak. Ya aslında bu sezon gol sıkıntımız yok. Kanadın biri kanat gibi, öteki kanat forvet olacak klişesine çok takıldık. Gol atmada sorun yaşamıyoruz ki pek de. Kimisi nispeten defansif rollerde olsa da aynı anda Gomez, Gökhan, Quaresma, Oğuzhan, Sosa sahada oluyor ideal 11'de. Geçen sene bunların birkaçının yerinde Olcay ve Veli oluyordu ve gol sıkıntısı büyüktü. Şimdi en küçük sorunumuz gol sıkıntısı. Hiçbir şey üretemiyorsak bile flair'i yüksek çok topçuyla oynadığımızdan birisi atıyor. Dün Sosa'nın attıkları çok mu organizeydi? Yarın Sosa atmaz, Q17 atar, Gökhan atar. Gomez her maç bir şekilde atıyor zaten.

turgay dedi ki...

aşağıdaki caps'i ekşi sözlükte gördüm de bu gomez nasıl adam arkadaş. daha gol olmadan gol sevinci yaşıyor. capste göreceksiniz oğuzhan en yakın olan adam topa ama o bile çizgiyi geçince seviniyor sosa zaten ağlarda görünce seviniyor. ilginç olan Q17 şut kale önünde sekerken hala bana neden vermedin der gibi kollarını vücuduna yapıştırmış :) neyse sonuç itibariyle tüm rakiplerimizi yine endişelendiren lan bu beşiktaş yenilmeyecek galiba dedirten bir galibiyet aldık. tolgay'ın liverpoola attığı golden sonra ilk kez bu kadar sevindim bir gole bu yıl. çok güzel oldu bu galibiyet.

http://imgur.com/YSH7vlV

QuaresmA dedi ki...

@ turgay

Başıma birşey gelmeyecekse orada Q17 haklı, topu oraya açmak daha iyi bir tercih. Ama aslında Sosa da haklı çünkü Sosa ceza sahası dışında boş kaldığında vurabilir. Sosa veya Q17 ceza sahasında boş kalıp vurduğunda, Q17 veya Gökhan birebiri zorladığında (2'ye 1 değil ama) veya ceza sahasında Gomez hiç pası düşünmese ve direk vursa bunlar da bana göre iyi tercihler.

Takım oyununun cılkını çıkarmamak ve futbolun esas amacını (gol atmak ve maç kazanmak) unutmamak gerekiyor.

turgay dedi ki...

@ QuaresmA

bence de doğru olan topu boştaki adama vermesi ki sosa'nın oradan golü atabileceğine çok az insan inanır. bende top ayaktan çıktığında Q17nin boş olduğunu gördüğümde adam boş yaa derken gol diye lafımı bitirdim. o pası beklemesi ve o serzeniş bence de doğru. demek istediğim şuydu aslında 4 farklı karakterde adamın şuta olan tepkilerinin ne denli farklı olabileceği. herkes kendi açısından bakarken bir golcünün golü nasıl hissedebildiğini görebiliyoruz. allah gomez'i alıp getirenden razı olsun.

Coolio dedi ki...

Özetlerden izledim golleri. O golde de benim dikkatimi çeken şey Gomez'in gol olmadan sevinmesiydi.

Beğenmeyenler vardır eminimki Gomez'i ama karakter olarak harbi karakterli adam.

Unknown dedi ki...

gökhan inler bu sezon başında transfer olduğu leicester city'de 4'ü lig olmak üzere toplamda sadece 7 maç oynamış. euro 2016'da oynamak için ayrılacak, ayrılmak istiyor haberleri (1, 2 ve 3). kiralamak için fazlasıyla iyi bir seçenek!

(1) http://www.dailymail.co.uk/sport/football/article-3369274/Gokhan-Inler-prepared-leave-Leicester-save-Euro-2016-dream-Switzerland.html
(2) http://www.espnfc.com/story/2766319/gokhan-inler-considering-leicester-city-exit-says-agent
(3) http://www.skysports.com/football/news/11712/10107197/euro-2016-dream-may-force-gokhan-inler-move-from-leicester

Unknown dedi ki...

Euro 2016da oynamak isteyen ancak miloseviç ve gökhan inler örneklerinde olduğu gibi takımlarında forma şansı bulamayan oyuncular kimler acaba? Bakmak lazım.

QuaresmA dedi ki...

Sezon başında ben de Demba Ba'yı tercih ederdim Gomez'e. Mesele kimin daha iyi forvet olduğu kıyaslaması değil. Çünkü Demba Ba hem bizim ligimize, hem de takıma daha uygun geliyordu, lakin Gomez gerçekten efsanevi bir futbolcu ve profesyonel olduğundan dolayı sisteme elinden geldiğince uyum sağladı ve her maç gol atan durdurulamaz bir forvet haline geldi. İçeri şişiriyorsun gol, iyi orta açıyorsun gol, karambol oluyor gol, oyun sıkışıyor ve ceza sahasından vuruyor gol. Tekrardan milli takıma seçildiği için kendisinin de en üst seviye takımların birinden teklif gelmediği sürece ayrılmaması gerekiyor.

Lakin sırf bu tip topçular için UEFA Kupası bile olsa Avrupa'da yürümek gerekiyor. Hadi bu sezon Euro 2016 gazıyla motivasyonu azalmayacak ama bu tip adamları sırf bizim Süper Lig ile motive etmek imkansız.

Sampiyon olursak, Euro 2016'da ne yapacagindan bagimsiz olarak Gomez bizde kalabilir. Hatta Euro 2016'da iyi performans gostermesi bizim isimize dahi gelebilir, cunku "Avrupa'da silinmistim, TR'de bana eksenli bir takimda kendimi gosteriyorum, iyi de para aliyorum kemiksiz, milli olmaya devam ederim bu cizgide" gibi ikna olunabilir bir mantik silsilesi gelisebilir. Sneijder gibi mesela.

Ote yandan seneye 31 yasinda olacak, hala daha genc sayilir, Arsenal'in forveti 29'luk Giroud mesela. Neyse kismet.

sports guy dedi ki...

Shelbyl'e katiliyorum. Gomez'i elde tutmanin yolu dangalak Avrupa Ligi'nde ilerlemek degil, ligde sampiyon olup sampiyonlar ligine gitmek.

Gecen sene bana takim o "sampiyonluk hissini" bir turlu veremiyordu, o yuzden avrupa'da ilerlemek cok onemliydi benim icin. Brugge macinda kahrolmustum elenirken.

Bu sene oyle degil. Fener'in kadrosu genis olsa da psikolojik olarak ligle eleme turlarini birlikte goturebileceklerini sanmiyorum. Biz devam etsek fiziksel olarak goturemezdik. O yuzden hic bir avrupa macinda aman aman bir heyecana kapilmadim. Hazir grup da biraz zorken elenmek iyi firsat oldu bu takim icin.

Ikinci yariya hem stadin acilmasi ihtimali, hem sakatlarin iyilesmesi, hem de mac trafiginin azligi sebebiyle azami umutla bakiyorum ben.

Konya maci cok zor gececektir, ama o maci da bir sekilde alirsak, cok zorlu bir kis fiksturunu minimum kayipla gecmis olacagiz.

sports guy dedi ki...

Aklima gelmisken, konya maci ekstra onemli su asamada. Fener'de nani-fernandao ikilisi cezaliyken icerde bile olsalar sivas'a puan kaybetme ihtimalleri cok yuksek.

planck dedi ki...

takımın bu seneki özeti: https://twitter.com/KartalloCom/status/679414829120139264

EC dedi ki...

Sivas Feneri yener... Galatasaray da kazanamaz.. Not alin..

YSY dedi ki...

Valla fenerin bu oyunla sürekli maç kazanması sinir bozucu ama stilleri böyle. Çok süpriz olmazsa fenerin maçları genelde mağlubiyetten ziyade berabere biter bu sene.

JimmyLue dedi ki...

http://www.fanatik.com.tr/yazarlar/nilay-yilmaz/buyuk-firsat/638202

planck dedi ki...

Pazartesi günü Ankara'da oynanan Osmanlıspor U-21 mücadelesi sırasında, buzlu zeminde sağ ayağının takılması sonucu sağ dizi dönen U-21 Futbol Takımımızın genç oyuncusu Eslem Öztürk'e, sağ diz ön çapraz bağ kopması ve iç menisküs yırtığı teşhisi konulmuştur.

WiLdHoney dedi ki...

JimmyLue,
Yazı için çok teşekkürler, çok aydınlatıcı ve güzel bir yazı, umarım orta yol bulmayı isteyenler çok yoktur.

BJK4EVER dedi ki...

Sene basi ben de stoper transferinden yanaydim, ama su an emin degilim. Stoper alirsak Ersan'in yerine olacak ve Ersan'in form durumunu gececek veya hemen uyum saglayacak biri gelir mi bilemem. Rotasyon icin alinacaksa; 17 lig maci icin gereksiz olur, ki Franco ve Milosevic'e yine de sans vermeliyiz. Ersan icin Cin'den cok iyi bir teklif yoksa bence bu sene stoper isini ertelemeliyiz.

Kaleci mutlaka sart ve kilit. Bence tartismaya gerek bile yok. Kaleyi 4-5 sene koruyacak, tartisilmayacak biri bulunamiyorsa bile Avrupa'dan orta halli bir kaleci kiralanmali 6 ayligina. Ikinci yariya Tolga'yla devam edersek ben birsey olabilecegine zerre inanmiyorum acikcasi, guvenim tamamen sifir.

Ikinci transfer bolgem de solbek ve 10 numara. Atiba ve Oguzhan daha fazla dinlenecek, Necip var ve ustelik Veli ve Tolgay donecekken orta saha bence asiri luks olur. SOlbek'te Motta ve Ismail savunma anlaminda berbat, Tosic ise genel olarak yetersiz. Beck kadar oynayabilecek bir bek olsa yeterli olacak. 10 numarada da bahsettigimiz gol ve kapali savunmalari acma sikintisina yardim olacak bir oyuncu hala lazim bence. Puan kaybettigimiz maclarin cogu kapali savunmalari acamamaktan mutevellit. Bunda da iyi duran top kullanamayan, uzaktan sut cekemeyen, ceza sahasina fazla girmeyen bir 10 numaranin etkisi var. Belki Kayseri ve Osmanli macinda bunlari yapti Sosa, ama elestirilmesinin nedeni zaten bunu senede 3 macta anca yapmasi. Bize bunu senede 15-20 mac yapacak oyuncu lazim.

QuaresmA dedi ki...

Fikret Orman tam orta yolcu bir adam. Etrafınızda da vardır, en zıt tiplerle bile iyi anlaşabilen kişiler. O yüzden Fikret Orman'ın bu dava sayesinde tüpçüyü mahvedeceğini sanıyorsanız çok yanılıyorsunuz. Bunda tüpçünün mevkisinin de etkisi var. Ama işin sonunda başkan bu davayı koz olarak kullanır, tüpçü de mevkisini. Sonuç olarak da orta bir noktada buluşurlar. Ama bu orta nokta yazıldığı gibi 100 milyon TL ile 100 milyon doları kafa kafaya değiştirmek gibi birşey değil. Tüpçü istese bizi mevkisi sayesinde mahvedebilir, daha önce yapmadığı şey de değil. Bu dava kozu bu açıdan elimizde bir malzeme olacak.

Unknown dedi ki...

Beşiktaş muhabirlerinden Fırat Günayer transferlerle ilgili birkaç tweet atmış;

Kaleci transferinde son durum..
En önemli aday hala Boyko..
Teklif edilen diğer isimler Ochoa ve Mandanda..

Stoper transferinde son durum..
En güçlü aday Douglas..
Alternatifler Papy, Welington (Gum), Kabore..

Kaleci adayları arasında Mandanda varsa en fazla onunla ilgilenmek gerekmiyor mu ya? Ben çok iyi bir kaleci diye biliyorum. Yaşı 31 ve fizik durumu iyiyse 3-4 sezon kaleci sıkıntısı çekmeyiz. Bize uyar mı, stili falan nasıldır bilen arkadaşlar analiz yapsın lütfen. Saçma gelebilir ama adamın FIFA rating'i bile 83 :)

Basar dedi ki...

Rodolfo'yu beğenmeyen sadece ben mı varım? Sadece açık alanda değil tüm oyunda ağır ve hamlesiz. Sezon başından beri net hatasından en az 6-7 gol yedik. (Hayır hiçbiri açık alan holü degil) son Osmanlı maçında yine uyudu, adamı dondurdu ve vurdurdu. Bence oldukça vasat bir transfer yaptık.

Elimizde senede 80-90 oyuncu oynatan Brezilya milli Takımına hiç girmemiş bir oyuncu ile Kolombiya milli takımı oyuncusu var. Bence Pedro bir çit daha iyi.

Yinede defansa takviye yapacaksak (pedronun da kullanılmadığını düşünürsek) sağ tarafta oynayacak, hatta ve hatta Rodolfoyu taça çıkartacak bir oyuncu almamız gerekiyor.

cochise dedi ki...

@Basar
Ben rhodolfoyu başlarda çok beğeniyordum. Sakin, topu iyi kullanan, iyi bir tekniğe sahip oyuncu. Genelde duruş bilgisi çok iyi olduğu öyle atlayıp zıplamadantopa vuruyor. Özellikle hava toplarında Beşiktaş'a gelmiş en iyi stoperlerden. Ama maçlar ilerledikçe ve tempoyu kaldırmakta zorlandığı belli oldukça vasatlaştı. 6-7 fazla iddalı ama sanıyorum 4 gol yedirdi. Ama onun dışında iyi top kullanma özelliği de zayıfladı. Sanıyorum bu lig ona fazla sert geldi. Özetle ben de ilk yarı itibariyle çok beğenmedim genel performansını. Rezil falan diyemem ama olması gereken bu değildi. (Yine de geçen seneki Sivok'tan net iyi ama ölçü o olmamalı sonuçta Bursa'nın önemli oyuncusu olamayan bir adam) 3.5 değil de 1-1.5 milyon euroluk bir oyuncu benim gözümde. Fener 7 verip 3'lük oyuncu alıyor. Biz bunlarla rekbet etmek için 3.5 verip 3.5'lık almalıyız.

Ve milli takım meselesine katılıyorum. Bu nedenle Douglas da beni düşündürtüyor. Üstelik Güney Amerika takımları temel oyuncularını çağırmadığı çok maç da yapıyor. U-21 dahi olsa bir kere Brezilya Milli takımına çağrılmamış adamlara 3-4 milyon vermek konusunda olumsuzum açıkçası.

Coolio dedi ki...

Rhodolfo bariz bir şekilde maç temposunu kaldıramadığı için hamlelerde gecikmeye başladı, yani brezilya liginden ilk defa dışarı çıkan bir adam hem lig hem avrupa derken hemde tempolu oynadığımız düşünüldüğünde yoruldu. ilk geldiğinde hamleleri yerindeydi ama son 5-6 maçtır ayağı gitmiyor resmen (yorgunluktan diyorum). Ama yine de pozisyon bilgisi (yorgunluğunu böyle telafi ediyor) ve topu kullanma özelliği nedeniyle kötü adam diyemem. Bu sene alışma dönemi olucak. Hakemlere, rakip forvetlere, ülke yaşamına ve maç temposuna alışacak. Önümüzdeki sene daha iyi olur. Dolayısıyla üstünün çizilmesinden ziyade kalması ve yanındaki adamın yani Ersan'ın değiştirilmesinden yanayım. Rhodolfo'nun eksiklerini kapatacak bir adam bulursak bence Rhodolfo'da bu kadar tartışılmaz.

Pedro'nun tarzı da Rhodolfo'ya çok benzediği için kalmasından ve onu yedeklemesinden yanayım (yanlarında oynayacak adamı bulabildiğimiz takdirde). Ama oynamak istediği bir takıma gitmesini de anlarım.

Batistuta35 dedi ki...

Kupa maçlarının başlıklarını neden açmıyorsunuz

cochise dedi ki...

Pektemek savunmaya yardıma geliyor sağolsun; bir tane tehlikeli frikik oluşturdu. Bir gereksiz penaltı yaptı ama hakem vermedi. birinci bölge yasaklanmalı bu çocuğa; keşke balayına falan çıksaydı Hamza oynardı hiç değilse

BurkayJK dedi ki...

Necip, Tosic ve Motta'yı Sivas Belediye 11'inde görmeye bile tahammülüm yok ya.

planck dedi ki...

André Carrillo için sevilla ile kapışıyormuşuz diye haberler var.

teahead dedi ki...

Cenk in sivas bld ye attığı golde pektemek in kosusuna dikkat etmenizi isterim.
Şenol hocam şu pektemek i gomez in yanında bir denese.Ben eminim daha çok pozisyon/gol olur.

Coolio dedi ki...

@teahead

Pektemek'in artılarıyla eksilerini tartıya koyduğunda kurtarmıyor hiç bi şekilde. Sen sadece artılarını düşünüp böyle bir öneride bulunuyorsun. Eksileri ise maç kaybettiriyor.

Bu sene oynamayanlardan Pektemek ve Motta temelli olarak gönderilmeli.

QuaresmA dedi ki...

Pektemek'i göndermek demek yeni sözleşmesini feshetmek demek, bu da büyük maliyet demek. Satamazsın çünkü market değeri şu an sıfır. Takaslamak çok çok zor çünkü uzun sözleşmesindeki rakamı takaslayacağın takımlar ödeyemez. Ayrıca kim ister ki? Kiraya verecek takım bulsan bile kiraya vermenin bize faydası yok sayılır. Dursun işte, kupa maçlarında falan oynar. Belki ileride Şenol Hoca ondan verim almanın yolunu bulur. Ben de Pektemek'ten umudu kestim ama maliyetli bir şekilde oyuncu göndermek takımı güçlendirmediği gibi ekonomimizi de zayıflatır.

Coolio dedi ki...

Diğer oyuncular için öyle diyemem ama Pektemek'in düzenli oynamak istediği bir takıma gitmek istediğini ve bunun için ücretinde düşüşü dahi kabul edeceiğini düşünüyorum. Ama Motta için aynısını diyemem mesela.

Pektemek ligde ilk 18'e bile giremiyor. Evet kupa maçlarında oynuyor ama ben kupa maçlarında potansiyeli olan, tercihen genç bir oyuncunun süre alıp, pişmesi için bir fırsat olarak görmek isterim. Yıllarca denenmiş ama hiç bir şekilde bişey verme ihitmali olmayan adamların yedek bile olmasının zarar verdiğini düşünüyorum. Birşey verme ihtimali olan başka yedeklerin önünü kapıyorlar. İsmail'de bence bu sınıfa giriyor ama Şenol hoca 3 bek arasında onu öne aldığı için direk gönderelim diyemiyorum. Yoksa onunda daha fazla yer işgal etmesi zarar veriyor bize.

QuaresmA dedi ki...

Miloseviç'in kırmızı kartı da bir mesajdı bana kalırsa. "Ben kupa topçusu değilim, ya oynat ya da gönder. Zaten oynayan diğer stoperler de ahım şahım değiller. Euro 2016'da oynamak istiyorum." mesajıydı o kırmızı.

Bir açıdan haklı da aslında, hiç oynatılmayacak kadar kötü bir oyuncu değil ama şanssızlıkları var. Birincisi stoperde rotasyon olmaz, değişiklik de daha nadiren olur. İkincisi ise 2 oyuncu arasında çok fark yoksa Şenol Hoca Türk olanı oynatır, yani Ersan'ı kesmesi için Ersan'ın büyük form düşüklüğü yaşaması lazım. Üçüncüsü de adamı hiç oynatmayıp bir de üstüne hala transfer düşünüp 4. sıraya atmayı planlıyorsun. Kariyeri açısından Beşiktaş'a gelmesi olumsuz oldu, bu açıdan Miloseviç için üzgünüm. Yaptığı faul ise ahlaksızlık tamamen, savunacak bir yanı yok. İsveçli adam bir de, mutsuzluktan bizim ligin kasaplarına dönüşmüş.

czeslaw dedi ki...

milosevic twitter üzerinden özür dileyip, kramponundaki çivinin rakibe takıldığını söylemiş. tweeti görünce pozisyonu tekrar odaklanarak izledim, açıkçası da hak verdim. kasıtlı yaptığını düşünmüyorum.

ayrıca ligtv'deki ''quiz'' programına katılan takım arkadaşları, genel olarak ''takımın en sessizi kim?'', ''en ağırbaşlısı kim?'' gibi sorulara sürekli ''milo'' cevabını veriyorlar. mesaj vereceğini ya da verirse bile bu şekilde mesaj vereceğini sanmıyorum. keşke banko oynayabileceği bi' takıma kiralayabilsek. pedro ve milo'yu bu şekilde öldürmenin hiç anlamı yok.

https://twitter.com/MilosevicAlex/status/680033888857624577

https://twitter.com/MilosevicAlex/status/680034044495720448

QuaresmA dedi ki...

Bilerek yapmadıysa zaten "mesaj verme" yorumumun bir geçerliliği kalmıyor.

teahead dedi ki...

@coolio

Takım da oynayan her oyuncunun eksileri var.Hocanın görevi oyuncudan max.fayda saglamak.Q17 ismail ersan son maclar da kerimide sayabiliriz.Arkadaşlar hepimiz sunu gormuyor muyuz,bu takım yeterince gol atamıyor.bir cok atak cok cabuk harcanıyor.
Yapılması gereken takım hucumuna alternatif saglamak.bunu cenk ve olcay la yapamıyorsun.hele olcay icin senol hoca neden hala orada baska bir oyuncu denemiyor anlamıyorum.bugune kadar oyuncular hk cok fazla konusmadım ama artık bir sey soylemek gerekiyor.Olcay net bir sekilde bu takımın en kötü oyuncusu.adam hucum oyuncusu ama daha topa vurmasını bilmiyor.gerizekalı oturup sut calıssaba.sor gomeze nasıl yapıyorsun diye.tabi arkadas takımın nese kaynagı ya.bir sey soylenmiyor kendisine.oraya tıpkı bayern de müllerin oynadıgı gibi pektemeki bir deneyebilirdik.ben onun yapacagı defansı simdi..

Kusura bakmayın sabah biraz gerginlik var tabi..

teahead dedi ki...

Olcay modern kaos futbolunun bir numaralı oyuncusudur.

ozan dedi ki...

Pektemek ne zamandan beri Olcaydan daha iyi gol vurusu yapiyor.

Gecen sezon 5 golu var;

Trabzon bos kale kafa
Kasimpasa duran top kafa
Erciyes maci 3 kere zar zor kontrol edip sacma bir gol vurusu
Balikesir galibiyet getiren kafa golu
Feyenord kornerden kafa golu

19 mac oynamis ligde tek ayak golu 5-1 lik erciyes maci.
Gecen kupa macinda attigi gol bile sansa.

Pektemek>Olcay demek icin gol vuruslari kistas olamaz olsa olsa hava hakimiyeti ve kafa vuruslari olur.

Begenilmeyen Olcayin son vuruslarida oyle cok kotu falan degil. Gomez, Cenk, Oguzhan, Sosa dan sonra belki takimda ki en iyi son vuruslari yapan oyuncu.

Besiktas cok gol pozisyonu harciyor diyoruz, Olcay kadar Gomezde harciyor vsvs.

Olcay begenilmez falanda baska oyuncuya yer acmak icin surekli Olcayi elestirmek garip geliyor artik. 140 macta 30 kusur gol atmis, attirdiklarini saymiyorum bile, en cok kosan en cok isiran oyunculardan biri her mac. Olcaydan iyisini bulalim koyalim kadroya ama bu Pektemek degildir.

beagle dedi ki...

Teahead +1
Pektemek elimizdeki tek destek forvet ozellikli oyuncu. Ölüsü 10 atar 10 attirir.
Asiri duygusal ilk 11 oynacagina guvense daha iyi oynar. Kendini parcalamasa daha iyi olacak.
Olcay ise kenar forvetten elimizdeki kotulerin en iyisi ama kanattaki etkisizligini, daga tasa toplari gormezsen... Arada top kaparmi yes. O kanattan mac basi 20 orta yapsa 1 isabet saglar mi? Yapmaz ama belki. Gomezi olan bir takim icin kanattaki varligi icin büyük israf...

Coolio dedi ki...

Pektemek ölüsü 10 atar, 10 attırır : Atamadı, attıramadı.
Duygusal, oynayacağına güvense daha iyi oynar : Duygusallıktan çıkamadı.
Kendini parçalamasa daha iyi olacak : Parçalamamayı beceremedi.

Üzerine ekleme yapayım.
Kontratakta ne yapacağını bilemiyor, yanlış tercihlerde bulunuyor.
Orta sahaya yaklaşıp pas organizasyonuna dahil olduğunda basit oynayıp hızlıca topu ayağından çıkaramıyor.

Ve bütün bunları 4.5 senedir yapıyor/yapamıyor. Hala oynasa şöyle olurdu, böyle olurdu diye beklentiye girmenize insan hayret ediyor bazen:)

Elimizde tam o pozsiyon için daha iyisi yok diyebilirsiniz ama o pozisyon tatkik değişikliklerle zaten şu an farklı şekilde kullanılıyor. Takım lider ve en çok gol atan konumunda. Sorunumuz gol vuruşu veya gol pası beceriksizliği. Pektemek bu soruna ilaç olucak biri olduğunu şu 4.5 yılın hangi aşamasında size gösterdi?

Tekrar aynı şeyi söyleyeceğim kusura bakmayın. Eksileri ile artılarını tartıya koyduğumda eksileri ağır basan birini sadece artılarını hayal ederek umut bağlamak garip geliyor bana.

cochise dedi ki...

Pektemek tartışmasına şöyle bir katkı vereyim; Geçen maçta Watzup grubuna yazmıştım; Pektemek topu Shevchenko gibi önüne alıyor Baki Mercimek gibi kaybediyor :)

Eğer secondary striker'ın çok önemli olduğunu düşünüyorsak devre arası bi SS alalım diyelim anlarım ama pektemek demeyelim allah aşkına. Hayır geçen sene 26 maç oynadı; oynamamış adam olsa tartışalım da 26 maçın 3 ya da 4'ünde umulan katkıyı yapmış adam yahu.

Hatta şöyle söyleyeyim; Cenk ideal bi 2. forvet değil; onunla Gomez olunca tıkanma oluyor falan ama Cenk-Gomez ikilisinin en tıkanmış hali bile Gomez-pektemek ikilisinden evladır.

Zaitsev dedi ki...

Yeni bir sarmala doğru yol alıyoruz galiba :) Olcay vs. Pektemek. Bu 2 arkadaşında top ayaklarına geldiği zaman topa 2 kereden fazla dokunmamaları gerekiyor. Daha fazla temas herkese zarar. düzelt pas / düzelt şut. top sürme ise katiyen yasaklanmalı.

Pektemek'te bir miktar potansiyel var/vardı ama bu kafa yapısıyla beklenen oyuncu çıkmaz ondan. Önce birşeyler ispatlamaya çalışmaktan vazgeçmeli. Topa bu kadar yapışmamalı. Gençlerbirliği'nde kimse birşey demez ama burası Beşiktaş. bunun artık farkına varmalı. Bu kontratla da 4 sene çakılı kalır kulüpte. Trabzon/Bursa veya şaşkın bir Katar kulübü bir güzellik yapmazsa.

Olcay topla yeteneksiz, son vuruşları iyi değil ama ara koşuları ve gol bölgelerine ters kanattan girişleri iyi. Olcay topla Töre, Kerim, Q17 aksiyonları yapmamalı. Daha basit oynamalı.

Elimizde yeterince denenmemiş tek opsiyona şans verilmesi gerektiğine inanıyorum. Olcay, Q17 Töre bunlardan çeşitli kombinasyonlar denedik. Kerim'de bu döngüde bir yer hakediyor. bunlardan daha kötü oynamaz diye düşünüyorum. Forvet arkası bile denenebilir.

Motta'nın sözleşmesi 2+1. bu sene bitiyor. devre arası kendini bir yerlere atabilir.
Rhodolfo/Milo/Franco aynı tarz oyuncular ve ancak 1 tanesi oynar ilk 11de. hepsi Ersanla 2li olur ama bu 3lüden 2li çıkmaz. Ersan maalesef hız ve sertlik olarak tek opsiyon yerinde. Milo ve Franco'dan birini yollanmalı.

Unknown dedi ki...

Üstlerde yazdığım şu yorumu bir kez daha yazmak istiyorum:

Beşiktaş muhabirlerinden Fırat Günayer transferlerle ilgili birkaç tweet atmış;

Kaleci transferinde son durum..
En önemli aday hala Boyko..
Teklif edilen diğer isimler Ochoa ve Mandanda..

Stoper transferinde son durum..
En güçlü aday Douglas..
Alternatifler Papy, Welington (Gum), Kabore..

Kaleci adayları arasında Mandanda varsa en fazla onunla ilgilenmek gerekmiyor mu ya? Ben çok iyi bir kaleci diye biliyorum. Yaşı 31 ve fizik durumu iyiyse 3-4 sezon kaleci sıkıntısı çekmeyiz. Bize uyar mı, stili falan nasıldır bilen arkadaşlar analiz yapsın lütfen. Saçma gelebilir ama adamın FIFA rating'i bile 83 :)

Buna ek olarak Adler adı geçmeye başladı. Ben bu isimler arasından direkt Adler derim. Transfer sezonunun sonuna kadar isimler söylenir yazılır çizilir Tolga'ya kalırız korkusu bir köşede dursun.

Armagan dedi ki...

Düz hesap bu şekilde giderse 80 gole dayanırız, Olcay olsa da atılıyor yani goller. Kaçıran kişi olarak onun dışında başkaları da oluyor.

Sorun takımın genel olarak çok kötü olan son vuruşlarında.Bu olay Pektemek'in gelişiyle çözülmez,zaten geçen yıl da çözülmedi. Genel olarak işleyen sistemi, her maç en az 3 tehlikeli pozisyon oluyor, değiştirmek pek doğru değil sanki. Şu özlenen başarı gelse, daha kaliteli isimler gelecek ama hayırlısı...

BJK4EVER dedi ki...

Rhodolfo yorumlarina hic katilmiyorum. Belki 2-3 golde hatasi oldugu soylenebilir, ama pozisyon hatasi yapmayan stoper yok ki. Zorlasan her golde defans oyuncusuna hata payi cikarabilirsin.
Evet Rhodolfo agir oyuncu, ama oyun zekasi ve sogukkanliligiyla bunu telafi ediyor. Bence gayet iyi oyuncu, ben begeniyorum son haftalarda performansi biraz dusse de.
Bence Turkiye liginde sampiyon olacak bir takimin 1. stoperi olacak seviyede oyuncu. Ha, siz CL seviyesinde oyuncu bakiyorsaniz o ayri konu. Ama o seviyede stoperi de 3.3 milyon euro'ya zor bulursun biraz.
Yaninda hizli, hamleli bir oyuncu oynadigi surece Rhodolfo iyi performans sergiler, ona yonetilen elestirileri agir buluyorum.

Mustafa Pektemek'in uzerinde bu kadar durmaya gerek yok. Kontrati nedeniyle atsan atilmaz satsan satilmaz, rotasyonda kalacak iste mecburen. Mustafa Besiktas'in 3. forvetidir ve o sekilde kalmalidir. Gonul isterdi o sacma sapan kontrati imzalamak yerine adami gonderelim ve Omer 3. forvet olsun, ama o nokta gecti. Bilic gibi adami 2. sol acik vs gibi kullanmadigimiz surece 3. forvet olarak kalir ve kontrati bitince gider. Daha fazla tartismaya, konusmaya gerek yok. Cenk'le de kiyaslamaya gerek yok. Aralarindaki kalite ve yetenek farki o kadar buyuk ki, oyuncu tiplemesi uzerinden gidersek bile kurtarmiyor. Illa ki rakibi dagitacak bir second striker ariyorsak bu isim tam olarak Olcay'dir. Daha once de demistim; adam eksiltecek oyunculari kanatta, Olcay'i da direkt 2. forvet olarak kullanmak cok daha mantikli olur. Ne kadar kaleye yakin oynarsa o kadar faydali olur Olcay.

Yorum Gönder

Ara