.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

6 Kasım 2015 Cuma

STSL 11 Bursaspor - Besiktas



Tarih: 08 Kasim 2015 Pazar , 20.15

Stadyum: Bursa Ataturk

Hakem Hakkında Bilgi: Mete Kalkavan ( Geçen sezon : BJK  3g 1b / B.S. 2g )

Sakatlığı Bulunan Oyuncular: - / Tolgay Arslan , Veli Kavlak 

Cezalı Oyuncular :  Tomas Sivok / -

40 Yorum:

Ιωσήφ dedi ki...

Bu maçta puan kaybetme olasılığımız kuvvetle ihtimal. Takım çok yorgun, Bursaspor bu mücadeleye geçen hafta çarşamba günü oynadığı maçtan sonra yeteri kadar dinlenmiş ve daha konsantre olmuş bir şekilde çıkacak.
Öte yandan Bursasporun top oynadığı filan yok. Kazandıkları maçların tamamına yakını berabere bitmesi gereken ve rakip takımların daha etkili futbol sergilediği karşılaşmalardı ( Sivas Kasımpaşa Eskişehir )

İnşallah kazanan taraf biz oluruz, ama omuhtemel bir puan kaybı benim için sürpriz olmayacak.

BurkayJK dedi ki...

Adam gibi adam Tomas Sivok

Unknown dedi ki...

Bende aksine kazanacağımızı düşünüyorum rahat bir şekilde.ama futbol un ön görülemez aksilikleri ve bu sene ki takımların beşiktaş maçlarında kendilerini ispat etmeye çalışmaları beni de düşündürmüyor değil.
İnşallah şartlar ne olursa olsun kazanan biz oluruz.

yilmaz dedi ki...

takım bu aralar biraz kırılgan gibi. Umarım en az hasarla atlatırız.

Kömür Kentli dedi ki...

Bende rahat bir şekilde kazanacağımızı düşünüyorum. Sezon başındaki Şenol Güneş ve bursaspor başkanı arasındaki gerilim takıma olumlu yansıyacaktır.

Adsız dedi ki...

Bence zor maç. Takım yorgun, bu bizimle ilgili dezavantajımız. Rakiple ilgili dezavantajlar ise kanat oyuncuları ve Necid gibi hata katsayısı düşük bir golcüleri olması.

Avantajlarımıza gelir isek; şimdiye kadar az gol atmalarının en temel nedeni orta alanda Josue dışında hücuma yönelik ciddi bir oyuncuları yok. Mesele sadece bu sayısal eksiklik de değil. Bu bölgede oyunun her iki yönü bağlamında bir hayli uyum sorunları yaşıyorlar. Ve defansın ortasında en hızlı oyuncu el bombası Dany; ki son ana kadar sakattı, keşke oynasa.

İsmail'in karşısında Cucak olacak büyük ihtimal. Bu maçta savunmada beklerimizin önemi çok büyük. Eldeki 3'lü içinde Cucak'ın tarzını da düşünerek ben olsam Motta'yı oynatırdım. Ama olmayacağına ve hoca büyük ihtimalle yine İsmail'i oynatacağına göre öncelikle Ersan'ın o bölgeye katkısı büyük önem taşıyacak. Hay ax. Beck-Rhodolfo yerine İsmail-Ersan oldu orada. Umarım şişmeyiz.

Ertuğrul Rıza'nın işlerini de gördükten sonra orta alanda sert oynayacak muhtemelen. Hızlı tek pasla ilk 30 dakikada yemeden gol bulursak maç yüzde 90 bizim.

Ekleme: De Sutter sadece 5 maçta 187 dakika süre alabilmiş. Ey Bursa, oynatmayacaktınız niye yangından mal kaçırır gibi aldınız adamı. De Sutter takım oyuncusu; sağına soluna bakar, buna göre pozisyon alır ya da rakip defansla boğuşup kendine alan yaratır. Sizse gidip hamle golcüsü olarak verim almaya çalışıyorsunuz. Önce takımı tanıması için süre lazımdı, sonra da 90 dakika sabredilmesi. Yazık.

met1903 dedi ki...

bursaspor taraftarının gazıyla açık futbol oynayacaktır,bize karşı bu tarz oynayan takımların (mersin,antalya) düştükleri durum ortada,en az 3 fark bekliyorum.
tolga
beck-rhodolfo-ersan-deli iso
atiba
q17 sosa ozzy töre
gomez

Basar dedi ki...

Defansımız kötü, gol yeriz. Ritim bulup topa tutmamız lazım ki maçı kazanalım.

Not: son senelerde Bursa Maçlarını bir sekilde kazanıyoruz.

cochise dedi ki...

Bursa gaza gelip açık oynarsa rahat kazanırız. Ama takım bariz yorgun. Özellikle Atiba'da net bir güç düşüklüğü var. Oğuzhan'da da keza. Sene başında ortalama da olsa kiralık da olsa bir orta saha diye yalvarırken bu günleri düşünüyorduk.

(Atiba ve Necip kart cezalısı falan olsa takımda defansif orta saha yok. Hocanın tek eleştireceğim yönü de nolur nolmaz diye sıkıştığında orada oynatacağı adamları rahat maçlarda bile denemedi.)

Bir şeklide ilk golü atmamız lazım. Yoksa kasımpaşa maçındaki gibi sağlam efor sarf edemeyebiliriz.

ozkankaya35 dedi ki...

Bursa yı yakından izliyorum...bizim için tansiyon hariç zor maç olmayacağını düşünüyorum...gönlünüz ferah olsun...4 maç 12 puan inşallah

ozkankaya35 dedi ki...

Bursa yı yakından izliyorum...bizim için tansiyon hariç zor maç olmayacağını düşünüyorum...gönlünüz ferah olsun...4 maç 12 puan inşallah

Adsız dedi ki...

30 dakika baskısı bitti, bundan sonra daha rahat oynarız. Maçın gidişatına göre her bi olay Sosa-Oğuzhan da bitiyor ve bugün ikisi de henüz vasat ne yazık ki. Birinden biri iş yapsa değişir. Öte yandan Q17 ve Töre bugün geçtiğimiz haftalardan daha iyiler ama bu sefer de Gomez kötü.

Bu arada İsmail yine alanını boşaltıp alakasız yerlerde pres yapıp pas atmaya çalışıyor. Hoca devre arasında sağ orta alanda ne yaptığını sorsa iyi olur.

Adsız dedi ki...

Hahaha. Herifler sahaya attıklarıyla Josue'yi de tutturdu, görebildiğim o da kallavi bir küfür sallayıp atılanı dışarı gönderdi. Bakalım 10 kaplan gücündeki fenerasyon bu maçtan sonra bunlara kaç maç kapatma cezası verecek.

Adsız dedi ki...

Bursa bize göre sol kanattan atak yapıyor, Necid içeriye girerken müdahale yapan Ersan ve Atiba?

Murat dedi ki...

Sikik uefa kupasindan kurtulmamiz lazim sampiyonluk icin

Murat dedi ki...

Gol yemeden bitirmek iyi olacak ilk yariyi

kokocambo dedi ki...

bunu yazmayı aklımın ucundan geçirmezdim ama şu ana kadar takımın en iyisi ismail bence. oğuzhan çok etkisiz, ileride bir iki pozisyonda hızlı tek pas girişimi dışında hiçbir şey yapmadı takım. Cucak, ah cucak...

kokocambo dedi ki...

bizde ersan bursa'ya, rakipte dany bize çalışıyor. Orayı bir kaşımak lazım.

BJK4EVER dedi ki...

Sosa ciddi anlamda rahatsiz ediyor artik. Gecen seneki mucadeleci yapisi yok. Zaten hucumda oynadigi mevkiye gore kisitli katki sagladigi biliniyordu, hic cekilmiyor. Yerine o bolgede 2. forvet olarak Cenk, Olcay ve hatta Mustafa oynasa cok daha farkli olur. Senol Gunes illa o mevkide pas oyununa katki saglayacak bir isim ariyorsa da Oguzhan'i ileri atip 2. yarida Veli ve Tolgay'i kullanmakta fayda olur. Sezon basinda kendisini isteyen Arjantin takimi hala istiyorsa devre arasinda gonderilsin, artik bir fayda gelmeyecegi asikar.
Ilk devre bizim icin pek iyi gecmedi. Bir 5 dakikalik bolum disinda hic tempo yapmadik, asiri reaksiyoner bir mentalitedeyiz, belki yorgunluktan dolayi. Tam Bilic doneminde ilk yariyi cope attigimiz maclara benziyor. Ikinci yarida da tam biraz tempo yaparken sacma bir defans hatasiyla 1-0 geriye dusup maci ceviremezsek tam Bilic donemindeki BJK maci olacak. Umarim oyle olmaz.
Atiba'daki yorgunluk cok bariz, haftaya rotasyona girmeli. Tolga yere yatabilecegini gosterdi ilk yarida. Takimin en iyisi Ismail'di onun disinda. Ikinci yarida Sosa ve Tore yerine Cenk/Olcay/Frei girerse kopartabiliriz maci.

cochise dedi ki...

Tahmin ettiğim gibi orta ikili çöküyor. Ribaund toplamada ve topla çıkmada ciddi sorun yarattı atiba-oğuzhan yorgunluğu. Sadece fiziksel değil mental de olabilir. İkisi de her maç 90 dakika oynuyor.

Necip girse fizik gücümüz ve tempomuz artar ama iki alansızla (iso-necip) alan parsellemek sıkıntı olacak. Ayrıca topla çıkmada da sorun Necip'in varlığı ama orta sahamız da boş.

Hakem iyi başladı ama sonradan seyirciden etkilendi.

Gomez daha istekli, daha içinde oyunun ama hiç yapmadığı şekilde fırsat heba etti.

Quaresma fena değil ama oyunun içine daha fazla girmeli İyi paslar verdi ama temposu hiç yok. Oyundan çıkabilir.

Töre (bugün daha paylaşımcı, son dakikada yaptığı hata hariç) ve Sosa son maçlara göre daha iyi daha hareketli ama son 15 dakika topu oralara dahi getiremedik.

Maç iyi gitmiyor gibi ama kolayca değişebilir. Topun biraz daha kıymetini bilip daha sakin oynamak gerekiyor. Tabii burda rodolfo'ya iş düşüyor. O da sağolsun bugün bütün topları rakibe verdi. Zaten git gide daha kötü oynamaya başladı. anlamadım bu işi.

EC dedi ki...

Valla bazilarinin bu Ismail de ne gordugunu anlamis degilim hala! Ismail basi kesik tavuk! Nerede ne yaptigi belli degil... Defans topu sisirdikce oyun kontrolunu ele alamiyoruz. Hala Quaresma ve Tore takim icin degil, kendi egolari icin oynuyor. Quaresma Gomez e pas verebilecegi anlarda vermedi yine.. Sosa da durgun.. Belki Necip girer ve Oguzhan i ileri alip, Atiba ya destek yaptirtir hoca..

Hakem dangalak ve dengesiz!

Adsız dedi ki...

@kokocambo

İsmail yalancı okey. Bu maçta hücum etkinliği hakkında laf edemem çünkü sürekli pres yiyoruz. Amma velakin defansta birebirdeki müdahaleleri dışında ani hücumlarda pozisyon kaybediyor. Allahtan Ertuğrul Cuenca'yı sağda Cucak'ı solda oynatıyor. Muhtemel nedeni: Cuenca birebirde daha fazla etkinken Cucak'ın pasla içeriye girmesi. İkinci yarı inşallah yerlerini değiştirmez.

Ha, şu maç için Motta olsa daha iyi demiştim ama onun halen oynanan oyunu düşününce arızaları da başka türlü aksederdi.

cochise dedi ki...

@BJKEVEr
Sosa yorumuna katılmasam da (ilk 30 dakika Bütün presler ondan başladı, gayet mücadeleciydi); Biliç dönemi Beşiktaşına 10 puan veriyorum. Watz up grubunda da aynı şeyi yazdım. Bu tip maçların çoğunu da kazanamıyorduk. Ama oyun hala değişebilir..

Adsız dedi ki...

Hep dedik yine diyelim çünkü tekrar edilmesi maç ve maç gereken konu: orta alandaki eksiklik. Halen orta alandan hücum çıkaramıyoruz. Bugün Barça Messi'siz halde orta alanındaki etkinliğiyle maçı aldı götürdü, daha doğrusu topu ortada tutup ileriye gönderebilecek oyuncuları sayesinde. Kadromuzda halen her maç en az 6-7/10 yapabilecek bir box-to-box yok. Leiva gelseydi de aynı şey olacaktı o bakımdan. Şenol Hocanın en büyük defecti nedir deselerdi herhalde bunu söylerdim: bir 10 yıl geriden geliyor.

Adsız dedi ki...

Josue'nin İsmail'e hareketi sarı falan değil doğrudan kıpkırmızı.

Adsız dedi ki...

Bir Ankaralı olarak bu maçta da yine bir Jap bizi buldu diyorum:

https://www.youtube.com/watch?v=68qa5bHWZTY

fidddas dedi ki...

yillarca bursada yasamak zrounda kalmis biri olarak bursaya son dakikalarda atilan galibiyet golunun tadi bambaska....

Murat dedi ki...

Kazandik ama bu ismail kafasiz ya..son dkdaki nasil bir top uzaklastirmadim ey tanrim..o kadar guzel bir gol attik ki tum oyun odakli kotu dusuncelerimi erteliyorum..

planck dedi ki...

maçın son düdüğüyle ozzyden gelen motherfucker baya iyiydi :)

cochise dedi ki...

apartmanı inlettim valla
ne goldü yaa, koçum benim; yıllardır bugünler için savunuyomuşum oğuzhan'ı. Sadece gol değil mevzu, atağı da o kurdu. Zaten Olcay girince birden kendini buldu.
Puan postu açılınca detaylı yazayım; şu anda son dakika golü sarhoşuyum :)

Adsız dedi ki...

@fiddaas

Yalanım yok, henüz dakika 20 filanken taraftarının yaptıklarını görünce keşke böyle bir golle maçı alsak dedim. Möhteşem oldu :)

@Murat

no negative ways :)

https://www.youtube.com/watch?v=ncbEucjsNFU

Adsız dedi ki...

Bir noktaya daha temas edeyim. Olcay niye var diyenlere, işte var. Eleman girer, çıkar, ileride pres yapar vs. Ama kimse fark etmese de ya da etmek istemese de satrançtaki vezir olamasa da en azından bir at ya da fildir. Kısacası emektir. Olcay bu takımda olamaz diyenlerin bu maçta berbattı demeleri aralarındaki korelasyon bozukluğuna girmiyorum bile. Respect pls.

Pheaglix dedi ki...

biraz da biz kötü oynayıp maçın sonunda gol atıp kazanalım.

sports guy dedi ki...

Oraya bi vitaminsiz 3 puan daha yazmanizi rica edecegim efenim.

Ne vurdu be ozzy kardesim.

Adsız dedi ki...

@cochise

Compromise sıkıntım olduğundan şimdi yazayım.

Oğuzhan mevcut form durumuyla halen kadrodaki en efektif orta alan oyuncumuz, ama bana göre halen yeterli değil.

Olcay girene hatta gole kadar kadar ne yaptı bunu da yazarsan bu maç özelindeki faydalarını kinaye değil gerçekten görmüş olurum. İşte "büyük oyuncular böyledir, bir anda fark yaratırlar" diyorsan sadece bunu dediğini yaz ki ben de inanmadığım bir konuda detaya girmeyeyim.

Ayrıca: Geel geel diyolardı Töre korner atmaya giderken. Malum Q17 korner atarken sahaya bir klozet kapağı atmadıkları kaldıydı. Maytaplarınız mı bitti Bursa seyircisi?

Adsız dedi ki...

"Compromise sıkıntım olduğundan şimdi yazayım." yerine "Compromise sıkıntım olmadığından şimdi yazayım." olacak, düzeltir özür dileriz.

Barreto dedi ki...

Şampiyon olacak takım böyle maç kazanabilmeli. Her maç rakibi ezemezsin.

İsmail'e fazla yükleniyorsunuz, el insaf. Sanki alternatifi Ramon/Tosiç değilmiş gibi...

Töre ve Q17 aynı anda kullanılmamalı. Gomez'i yutuyorlar.

Adsız dedi ki...

@Barreto

Haklısın İsmail hakkında çok yazıyoruz. Zaten Hoca da ilk devre sonrasında gerekli uyarıları yapmış olmalı ki ikinci yarı bölgesine çok daha fazla sahip çıktı. Muhtemelen uzun süreli oynamama ve kadro alternatifleri nedeniyle fark yaratma adına bu işleri yapmıştır. İkinci devredeki İsmail alternatiflerinin arasında en iyisidir bana göre de.

beagle dedi ki...

Sanki Oğuzhan Bursa'ya böyle bir güzellik daha yapdıydı eskiden :).

Neyse gelecek hafta nolur necip-atiba-ozzy başlamayalım. Bir maçı da ilk dakikdan kazanırız diye izleyelim be hoca. Olcay SS olsun razıyım. O derece...

Qımıl, Töre beraber oynamaza da %100 katılıyorum. Olmuyor arkadaş. Ha Qımıl ilk defa çok kötü değildi. Ama malum salak hep salak. Yanılmıyorsam Sosa ile giriştiler bir ara.

Zaitsev dedi ki...

Oğuzhan'dan önce top Atiba harici birisine gelse maç berabere biterdi. Top gülmesi gerektiği dakikada bize güldü :) Respect Atiba. Vilayet değil Bölge yapılmalı :)

Töre, Oğuzhan ve Sosa oyunun içinde olmayınca böyle oluyor maçlar. Lokomotif maçında da golü attıktan sonra olan şey bugün bütün maç oldu. oğuzhan gole kadar saklandı. Töre kornerleri ön direkte zayi etmekten başka ne yaptı hala çözmüş değilim. Arjantin'den Sosa'nın benzerini yollamışlar galiba. Estiduentes kadrosuna bakmak lazım orada mı oynuyor çaktırmadan :))

Şenol hoca kadro tercihi konusunda Biliç'e bağlamaya başladı. Takım yorgunken Kerim, Cenk tercih edilmeli ilk 11de. gerekirse 2. yarı as oyuncular oyuna girerler.her maç ön taraftan bir kişi dinlendirilmeli ilk yarılarda en azından. hem kafa karıştırmış oluruz. Töre'yi oynatarak kazanamıyorsak farklı bir şey yapmak lazım. Kesinlikle oyunun içinde olmalı. gerekirse 1-2 maç kanatlarda Q17-Olcay, Q17-Kerim denenmeli.

Göbekte oynayan Oğuzhan ve Sosa oyunu iyi yönlendirirlerse Q17 ve Töre aynı anda oynarlar bu takımda. Oğuzhan özellikle topu Töre'nin üzerine yığıyor. hem kötü Töre'yi daha kötü gösteriyor hem de yaramaz çocuğu yaramazlık yapması için gaza getiriyor...

Yorum Gönder

Ara