.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

8 Kasım 2015 Pazar

Karne: Bursaspor 0 - 1 Beşiktaş


Goller: Oğuzhan Özyakup (89')
En iyi üç: Oğuzhan Özyakup, Atiba Hutchinson, Olcay Şahan
En kötü üç: Gökhan Töre, Jose Sosa, Ricardo Quaresma

Karne:

Şenol Güneş7.0
Beşiktaş6.1
Bursaspor6.6
Mete Kalkavan5.1


Tolga Zengin6.8
Ersan Gülüm6.4
Luiz Rhodolfo7.0
İsmail Köybaşı6.8
Andreas Beck6.7
Atiba Hutchinson7.3
Oğuzhan Özyakup7.9
Jose Sosa (46')5.5
Ricardo Quaresma (73')5.6
Gökhan Töre5.3
Mario Gomez (85')5.9


Necip Uysal (46')6.8
Olcay Şahan (73')7.3
Cenk Tosun (85')6.4


Takım Ortalaması6.5

Anket: 134 kişinin katılımıyla tamamlanmıştır. İlginiz için teşekkürler.


101 Yorum:

planck dedi ki...

maçla alakalı değil ama kalkan var :) https://twitter.com/raif_junior/status/662618341513764864

Adsız dedi ki...

@planck

Başkan ilk defa net konuştu ve konuştuğunu birden fazla taraftar kaynağı da doğruluyor. Çatının kalkması haftaya bitiyormuş. Tek sorun, kalktıktan hemen sonra çim işine başlayamayacağımız. Kaplamalar için saha içinde vinç kalmak durumundaymış. Ama bu hale gelmemiz bile çok büyük gelişme. Önce bunları okuyan herkes içinden bir nazar değmesin desin, geliyoruz.

Adsız dedi ki...

Devre arası için kaleci ve stoper transferi konuşuluyor. Her iki bölge de uygun. Ama üstüne bir box-to-box transferi yapılmadan bu iş olmaz. Atiba-Oğuzhan orta sahasının yanına böyle bir transfer şart. Hem ucuz hem de başarabilecek isimler için istikamet: gurbetçiler. Bu isimlerin halen takımda baskın bulunan benzer ekiple uyum sorunu filan da olmaz, bu da en az 1,5 kat artısı. Fakat tekrar edeyim: Şenol Hoca 10 yıl geriden geliyor, devre arasında orta saha transferi asla yapmaz. Yapılacaksa Başkan'ın inisiyatifi gerekli. Bu sefer de teknik ekibe müdahale olur. Nereden baksan değnek hesabı.

YSY dedi ki...

@james sneijder

Bende bu konuyu düşünmüştüm bugün. Şuanda atiba bizi götürsede bunun sakatlığı var cezası var hiç olmazsa adam 32 yaşında en fazla bu tempoyla 1 sene daha oynar. Yaş mevzusunu niye dile getirdim atiba bizim oyun yapısında tam kilit taşı ve herkesin performansı onun performansına göre şekilleniyor. Bize atibayı yedekleme anlamında ve gelecekte kullanmak adına yeni atiba lazım. Peki bu konuda tolgay niye olmaz desem biri bana açıklayabilir mi ?

Zaitsev dedi ki...

@james sneijder

Bundan sonra gelecek olan gurbetçilerde yabancı statüsünde oynayacak. yabancı da bakılabilir o yüzden.

Golü de Gökhan Töre'ye yazmışız :)

planck dedi ki...

kadroda ortasaha için atiba-veli-ozzy-sosa-tolgay-necip varken oraya yapılacak transfer 6 aylık kiralık oyuncu olursa olur, tolgayın durumunu görmeden oyuncu almamak lazım bence. sosa giderse aslında bilal kısa gibi yedekliği sorun etmeyecek tecrübeli birini alabiliriz, veya cambiasso gibi bir veteran da olabilir. sol beke transfer yapılsa yadırgamam, sonuçta 3 tane oyuncu da olsa kontratları da bitiyor işe yarayacak oyuncular da değiller ama ortasaha işi sıkıntılı bu yüzden. yedek kalacak box-to-box tr'ye niye gelsin?

Armagan dedi ki...

Bence Tolgay'ı oraya transfer edebilsek çok güzel olur,tıpkı Oğuzhan da yaptığımız gibi(evet hala mükemmel değil belki ama çok büyük ilerleme kaydetti,takımı taşıyan 2-3 oyuncudan biri). İsmail ve Quaresma günün kötüleriydi, Sosa'ya kötü demek için belki sezon arasını beklemek lazım(olay bence TR'de yaşanan olaylarla alakalı olabilir). Bir süredir takip edemedim, tosic olayı çözüme kavuştu mu? Çünkü hocanın denemesini isterim.

Denildiği maçın neredeyse tamamında iyi oynayamayıp kazanmasını bildik, psikolojik olarak direnç kazandıran maçlardan biriydi. Bence Rhodolfo bu maçta fark kazandırdı(hataları da vardı).

gole ayrı bakmak lazım : https://twitter.com/turkishgoals/status/663447911578132480
olcay 3 kişiyi sürüklerken,pasıyla 5 kişiyi oyundan düşürüyor ve boş koşuya devam ediyor!(son dakikalarda koatik bir oyun oynanmaya başlamıştı) aslında töre aldığında geri verebilirdi, 2 kişiyi görünce hızlı düşünüp gönderdi. atiba garantici davranıp sabretti ve savunmayı şaşırttı. oğuzhan vururken töre önünü açıyor, oyun okuması başarılı. "vitamin"li vuruşla köşeye gidip gol oluyor.

notlar: haberin alt metni tehlikeli sanki ---> http://t24.com.tr/haber/fenerbahce-teknik-direktoru-vitor-pereira-bu-ulkedeki-herkesi-susturacagiz,315809

Son olarak "Kargalar sürüyle Kartallar yalnız uçar..."

Adsız dedi ki...

Bence mesele Tolgay'ın dönecek olması değil. Bu sezon özelinde düşünelim. Tolgay talihsiz şekilde sakatlanmadı ve hep oynadı diyelim. Ama geçici sakatlık ya da kart nedeniyle bir şekilde oynayamadı. Yine bu maçı aynen yaşayacaktık. İşin daha dramatik kısmına gelir isek; eğer işi sıkı tutarlarsa, ki öyle olmalı, Tolgay 25. haftadan önce oynayamaz. Tam verimli hali ise 30. hafta gibi olur. Diğer yandan Veli dönerse 3 tane DM olur ve bu bir sorun değil, zaten Atiba en fazla bir sezon daha. Gurbetçi dememin nedeni hem görece ucuz maliyetli olması hem de takımda oluşmuş bulunan ortama uyum sağlayabilmesi. Yoksa mesela al getir Arturo Vidal'in benzerini kimse keşfetmeden, hayır diyen davul olsun. Öte yandan bence 2 box-to-box ve 1 DM ideal orta saha zaten.

Başka bir unsur daha var aslen. Gelecek biri olursa ligin de ötesinde tüm sezon boyunca Avrupa'da çeyrek final ve Türkiye kupası için uğraşan bir takım için yılda en az 60 maç demek olan ortamda bir şekilde oynar ya da yedek kalır. Alternatifi de bir seçenektir. Misal @Murat'ın dediği gibi AL'yi şimdiden boşlayabiliriz. Ama hem o hem bu hem de şu diyerek eldekilere dayanmak biraz absürd oluyor.

Armagan dedi ki...

Denilen olay şöyle olabilir belki: Satın alma opsiyonlu kiralanır kaliteli bir çift yönlü orta saha. Yıl sonunda necip,veli,sosa ve gelecek x kişisi arasında seçim yapılır, en kötü verim alınan oyuncu gönderilir(piyasa göz önüne alınarak). Atiba bence sözleşme sonuna kadar tutulmalı (haziran 2017), gelecek yılda da etkili olacaktır. Zamanla, 4-5 yıla, Atiba'nın yerinde Eslem'i görmek çok iyi olurdu.

(Başrolde yönetimin vizyonsuz yatırımları var, Veli-Necip'le 2019'a kadar uzatmakla kadro şişkinliği arasında bağlantı göremediler mi?) Zaten eğer 3 kulvar isteniyorsa kadro genişliği ve derinliği arasında bir denge sağlanması gerekiyor. Kadrodaki çift yönlü oyuncu sayısını(ve tabii kalitesini) arttırmadıkça vites arttırmak mümkün olamayacak genele baktığımızda.

Adsız dedi ki...

Esat Armağan Kaymaz

+1

Adsız dedi ki...

Çok yazdım, sürekli yazıyorum diye ilave bir şey yazmayayım diyorum ama ekşi'de biri Olcay'la ilgili bir post etmiş dayanamadım; içinde şöyle bir olay var:

"olcaya faul yapıldığını göremezsiniz mesela. çünkü top gelir gelmez atmaya çalışır."

Buradaki diğer arkadaşları bilemem, ama şahsen Beşiktaş'ın oyun tarzı olarak görmek istediğim şeyin bir parçası da bu zaten. Bundan bilmem kaç yıl önce mahalledeki toprak sahaların birinde maç ediyorduk. 11-11 olmasa bile bayağı kalabalıktı ortam. Oynayanların içinde amatör lisansına sahip olsa da uzundan kıyısından futbola "resmi olarak" bizden daha fazla dokunmuş olan apartman komşusunun oğlu da vardı. Bir pozisyonda 1'e 4 hücum ediyorduk. Pas vermeyip o 1'i geçmeye çalıştı ama geçemeyip heba etti. Tabii biz çemkirdik. Yanıtı beni o teen yaşımda akıl ve izan çerçevesinde deli etmişti: "Pas topla giderken artık gidemeyeceğini düşündüğün zaman verilir, kaleye gideceğimi düşündüm".

Evet Olcay "çoğunlukla" topu gelir gelmez atmaya çalışır. Sadece bir tek şey söyleyeceğim. Beşiktaş'ın Bursa maçında attığı golü "oluşumundan itibaren" 94 dakika boyunca oynadığı oyunla değerlendiriniz, sonra 7 tane olmasa da 1 tane farkı söyleyiniz.

Haydi hayırlı traşlar.

EC dedi ki...

Sadece sunu belirteyim: 10.2 sn de ( Ismail --> Cenk --> Ismail --> Oguzhan --> Olcay --> Gokhan --> Atiba --> Oguzhan ve Gol ) Dk. 89 ve muthis bir sevinc, tum takim & yedekler dahil orada.

O dakika ya kadar kosmus, beyine giden oksijen azalmis ve 8 dokunusu makinavari 10.2 sn de yapmak her takimin yapabilecegi birsey degil.

Fenerbahce gol atti, Dk. 78 futbolcular bile fazla kasmadi. Pereria tribun icin top toplayici cocuga sirinlik yapti. Kulube de sarilacak adam bulamadi.

Gokhan Tore ve Quaresma macin ilk dakikasindan itibaren ciddi, top tutmadan takimla oynasalardi belki daha once isi bitirecektik. Gomez i harciyorlar - Toroglu dedi bunu.

TFF ve Demiroren in mallari sessiz sessiz, derinden iste boyle dograr takimlari. Mete Kalkavan ve Ali Palabiyik gelecek vaad edenler ama ayni Cuneyd Cakir taktigi yapiyorlar. Siritkan Ozkahya ve Emrecim Bulent Yildirim bu kadar ince yapamiyorlar dogramayi, daha bodozlama daliyorlar takima..

Besiktas bunlari yenmeli.. 11 hafta da hakemlere de iyi koyuyoruz gostere gostere,,

nuri mu dedi ki...

@james sneijder
kardeş şenol hoca 10 yıl geriden geliyor orta saha transferi istemez demişsin ama adam sene başında orta sahada sayısal eksikliğimiz var transfer lazım demişti yanlış hatırlamıyorsam, hatta rhodolfo geldikten sonra da bunu yeterli görmeyip bir stoper daha diye tutturmuştu ama ipleyen olmadı. transfer istemediği tek mevki kaleydi elimizdekilere bakıp gerekirse sonra alırız demişti..
ayrıca hoca istese bile sene başı orta saha transferi için bir sürü uğraşıp beceremeyince dm veli var cm için de tolgay var diyen yönetim devre arası da yine böyle diyebilir diye düşünüyorum..

keşke bayernden sebastian rode alabilsek, gurbetçilerde olduğu gibi alman olduğu için bu da uyum sorunu pek çekmez.. ama adamların ikinci planda düşündükleri yedek oyuncusu bile transfermarkt a göre 10 milyor Euro...

mehmetozy dedi ki...

öncelikle maçın 85. dakikalarında şöyle dedim; şu takım fenerbahce kadar top oynadı bugün hatta daha fazlasını ve 3 puanı hakediyor. sonunda eğrisi doğrusunu buldu.
atiba ile ilgili yazılanları söylenenleri gördükçe hepimizde bir algı oluştu.
atiba haftaya dinlendirilmeli acilen yedekleyecek birini bulmalı, kaldıramaz vs. vs. ya arkadaş sağlıklı bir futbolcunun haftada 1 bazen 2 maç oynamasının neresi zor anlamıyorum. gerçekten belki yanlış düşünüyor olabilirim ama ne var yahu haftada 90 dakika, avrupa maçları haftasında perşembe-pazar maç yapmasında. istisnasız her hafta çok efor sarfettiğini ve önümüzdeki hafta dinlendirilmesi gerektiği yazılıyor burada, yazılı ve görsel basında. ne var arkadaş oynar işte, her maç 90 dk oynar işini yapar sonra diğer maçı bekler. öylede yapıyor zaten adam.
bir diğer konuda başıma birşey gelmeyecekse tüm iyi niyetlerine rağmen ismail ve necip'i takımımda görmek istemiyorum. ayrıca q17, g.töre arasında birisi kenara çekilecekse bu kişi g.töre olmalıdır. her maç ikinci yarılarda ya da 60'da 70'de g.töre sahada kalırken bu adamın kenara alınmasına üzülüyorum.

Coolio dedi ki...

Maçları 90 dk izleyemiyorum maalesef. Özetlerden gidebiliyorum bu sene. Dolayısıyla maç geneline yayılmıyor olsa da son dakikalarda attığımız gollerin nerdeyse hepsi 4-5 seri pastan oluşmakta. Ve de bunların hepsi galibiyet golü. Yani son dakikalarda puanlar gidiyor baskısı altında bu paslaşmalar takdir edilmesi gereken bir gelişim. Ama aslında hep şişiriyorlar, sen sadece gole denk gelmişsin özetlerden derseniz anlarım.

@mehmetozy
yorgunluk konusunda haklısın, sağlıklı adam haftada 2 maç oynamalı ama sanırım sorun mental. Türkiye'de takımlar çok baskı altında oynuyorlar. Bu bizde çarpı 2 olarak yaşanıyor liderken. Bu da dolayısıyla fiziksel yorgunluğa yol açıyor. Atiba yorgun mu bilemiyorum ama tek ve kilit olduğu için ara ara dinlendirmek fena olmaz. Geçen hafta Rodolfo'nun yorgun olduğunu bir kaç pozisyondan net anlayabiliyorsun, bacağı gitmiyor topa müdahele yapabilmek için.


@zaitsev

bir önceki posttaki Sosa yorumuna çok güldüm.



Unknown dedi ki...

Takımın Lokomotif maçında ki ekstra eforun etkisi bu maçta ayukka çıktı.
Tahminimden daha zor bir 3 puan oldu açıkçası.bjk her hafta ekstra! Motive olmuş takımlara karşı oynuyor.bir de bursa nın sidik yarıştırma motivesi de eklenince kuduz olmuş gibi bir takım ile oynadık.bende istiyorum konya gibi motive bir takım ile oynamak.bir bok yapmayan fener e eşlik etmesi takdir gerektirir!! Rıza ve mehmet in bjk motivasyonlarını aykut da da görmeyi diliyorum.
Süper bir maç değildi.süper oynamadık ama süper bir dakika da süper bir gol rakiplerin ve rakip taraftarın hayallerini ve temennilerini kursağına çaktı!! Eminim ki gece yatağa yattıklarında sanal beraberlik ile bitirmeye çalışmışlardır maçı.

Maçın hareketi,anı,özeti herşeyi ozzy nin "motherfucker" ı

fidddas dedi ki...

Eğer milli maçlarda sakat vermezsek(milli maçlarda bizden kimse oynamasın) sivas maçına da aynı kadro ile çıkarız gibi...
Keşke töre yerine olcay oynasa daha iyi olur.
Ancak AL maçında kadroda köklü değişiklik yapıp akhisar maçında yine tam kadro çıkmalıyız...
AL maçı için kadrom
Tolga
Serdar Rodolfo Milo İsmail
Necip Oğuzhan
Kerim Mustafa Ricardo
Cenk

tolgayın sakatlığı bizi çok bozdu, ayağı top yapan, koşan ve şutu olan bir ortasaha eksiğimiz var.

Blogta dillendirilen yeni bir gurbetçi ya da alman önerisine %100 katılıyorum. Takım genel havası ile alman takımı olmaya gidiyor. Güvenilmez afrikalı ve latin ağırlıklı olmasından iyidir. Afrikalı ve latinlerin bize gelen kalibredekileri için performanslar çok dalgalı oluyor.
Bizim gibi takımlar için takımın hep minimum %50-60 ile oynaması gerekiyor.

Tolga Ciğerci gelse 1 ay içerisinde atibayı dinlendirmeye başlar, yunus mallı gelse sosayı devre arasında yollarız gibi geliyor bana...

Ya da scoutlar baksınlar oradakilerden...

Takımın artık ne vereceği belirli gibi, bunun üstüne çıkmak için potansiyeli olan oyuncularımızın isteği ve mental yeterliliği gerekiyor...
Trabzon maçından beri yenilmedik...

Ayrıca necip yetenekleri ölçüsünde çok faydalı, golden önceki müdahalesi çok iyiydi.

kadroyu fenerbahçe gibi bir sezonda değiştiremeyiz. 2-3 yıl alacak bazı oyuncular ile vedalaşmamız...
biz daha önce daha kalitesizleri ile denedik fenerbahçenini yaptığını, bir sürü borç ve başarısızlık kaldı o günlerden ki mevcut durumda bunun etkisini görmeliyiz... fenerbahçe bursalıları olmasa 10 puan daha az alırdı.
Transfer iyi ama oyuncuların birbiri ile oynama alışkanlığı çok önemli...

Devre arası 2 transfer olur. bir defans bir ortasaha.
bana kalsa 3. olarak genç bir kanat forvet bulsak çok iyi olur(eğer bu sistem ile devam edeceksek)


sports guy dedi ki...

Quaresmayla gokhan tore beraber oynamaz deniyor inatla. Dogru olabilir, ama bunu soylememizin asil sebebi mac icerisindeki kanat degisiklikleri bence. Quaresma fiks sag, Tore fiks sol kanat oldugunda isler bence ikisi. Sorun rotasyona gitmeye basladiklarinda cikiyor ortaya. Sene basindan beri quaresma sol kanattan gelirken bir kere heyecanlanmadim mesela. Orada calim aksiyonu yok artik, calim olmayinca ortasi da yok, yok oglu yok. Gokhan desen sag kanattan gelirken tek bildigi sey hafif soluna cekip vurmak. Bugun bi kere orta acti sagdan, saskinliktan birami deviriyordum yeminle.
Benim anlamadigim, senol hoca bunu gorebilecek kapasitede bir teknik adam olmasina ragmen niye israrci bu konuda? Garip geliyor bana.

turkkant dedi ki...

Büyük oranda ben de Q7-Töre beraber oynamazcılardanım. Özellikle de bu seviye sert, git gelli ve kazanmamız gereken maçlarda. Git gel uzadıkça Olcay büyür, Quaresma küçülür. Ama iç sahada rakip alana yıkarsın / ya da rakip oyunu kendi sahasında kabullenir, o zaman bir nebze (formda) Quaresma işe yarayabilir.

Olcay'sız Oğuzhan ve Olcay'lı Oğuzhan arasında da büyük fark var.

Esas sorun, Quaresma da Töre de Beşiktaş'ın tek paslı çabuk oyununa uygun stilde oyuncular değiller. Ağaç yaşken eğilir, Töre'nin hala düzelme şansı var, Quaresma'nın yok.

Coolio dedi ki...

@turkkant

Evet bence de Töre'de düzelme şansı var, Querasma'da yok. Ama Töre kendi yeteneklerine ihanet etmede o kadar ısrar ediyorki. Top kaybı, basit oynayamaması, bir adım sonrasını düşünmemesi, umursamazlığı, geriye yardım etmemesi... Şenol hoca veya başkaları bu çocuğa telkinde bulunuyorlardır elbette? Yanılıyor muyum? Acaba Şenol hoca'nın yetenekli oyuncuya özgürlük tanıması olayının bir sonucumu bu? Yoksa bir sorun gözükmüyor mu onlar tarafından? Bunu çözemessek ikinci yarı çok zorlanırız.

Coolio dedi ki...

Bir de yayıncı kuruluşun Oğzuhan'ın kendine kendine ettiği küfrü özet görüntülerde göstermesinin amacı nedir? Bİr ceza ihtimali mi var? Niye yani? Cidden anlamakta zorluk çekiyorum. Birine edilmiş küfür olsa hadi anlarım. Müthiş yayıncılık yapıp küfrü bulduk işte havası atarlar ama bu öyle değilki. Anlayan biri varmı?

Unknown dedi ki...

yakın tarihte yeni bir basketbol postu gelir mi acaba?

Uluğ ve Elonu transferleri ile bir değişim söz konusu oldu. Sanki yeni bir post ihtiyacı doğdu...

YSY dedi ki...

Ya ona bakarsanız ronaldo messi yılda 70 maç yapıyorlar e bizimkiler insanda bunlar robot mu ama iş öye değil işte bu adamdan ancak bu kadar performans beklersin. Öyle olmasa zaten bizim ligimizde ne işi var. Adamın yorgunluk yaşadığı ay gibi ortada. Eğer maç temposu demiyorsanız o zaman akşam karı kıza gidiyor bu adam ondan olabilir :)

YSY dedi ki...

Bu arada atladığımız bir konu olabilir yukarıda bir arkadaş hatırlatmış hoca ortasaha istedi leiva falan derken elde ancak yüksek maliyetli obi mikel kaldı oda son dakika işi. Hocada sonra bu kadar para vermeyelim bunlarla idare eder veli-tolgayı beklerim dedi sanırım. Yanlış hatırlıyorda olabilirim

QuaresmA dedi ki...

Bence Q17 de, Gökhan da solda daha iyi. Q17 beğenseniz de beğenmeseniz de ortalarının 80%'ini trivela ile yapıyor, yakaladı mı da çizgiye inip rabona ile yapıyor hatt. Bu saatten sonra bu değişmez. Ayrıca sırf artistik olsun diye bunları yaptığı düşünülse de aslında böyle ortalar yapmaya alışık olduğu için böyle yapıyor. Üstelik iyi de yapıyor, takımın en iyi orta yapan kanat oyuncusu. Ama kornerleri falan kötü atıyor çünkü kornerleri trivela ile atmak mümkün değil.

Gökhan'da ise sıkıntı şu. Sol ayaklı ama sağda oynadığında soluyla şutları bence yeterli değil. Solda oynadığında ise ortaları yeterli değil (bence). Ama topla hızlı ve akıllı oynadığında çok iyi adam geçiyor. Pasları da iyi doğal ayağı solla. Bunları solda daha iyi yapar. Aslında bence yeteneklerine göre Gökhan'a en uygun pozisyon 10 numara veya gölge forvet. Topla dikine gitme özelliği olduğundan 2 adam geçebilirse gol pozisyonu olur zaten. Kanatta 2 adam geçince gol pozisyonu olma ihtimali daha az.

YSY dedi ki...

Şenol hoca sosa yı kanatta denese iyi olabilir. Bu adam bayernde ve metalist böyle oynadı. Aslına bakarsanız son iki maçtır puanları son dakika kurtarıyoruz. Eyvallah kasımpaşa ve bursa kolay rakip değiller ama lokomotif maçlarına bakıncada acaba biraz çözüldük mü diyorum. Geçen sene şenol hocalı bursanın yaşadığı ivme kaybını bizde yaşarmıyız ? Yoksa sadece tipik beşiktaşlı evhamı mı yaşıyorumda takımdaki bu durum sadece yorgunlukla ilintili ?

Adsız dedi ki...

@Nurettin İnce

Hocam hoca transfer talep etmedi demek istememiştim aslen:

http://www.futbolarena.com/haber/besiktas/211406/senol-gunesten-transfer-aciklamasi.html

Benim takıldığım Atiba'nın yanına birisinin gündeme gelmesi konusu. Halen tek alternatifi Necip ve Leiva ya da Obi Mikel çok iyi transfer olurlardı orası kesin. Ancak bizim bariz bir pas trafiği ve gol sorunumuz da var. Bakınız Leiva 206 maçlık Premier Lig macerasında 1 gol 11 asist üretebilmiş. Bir nevi Atiba'nın karbon kopyası zaten (bu ligde açık ara en iyi top çalan eleman istatistiklere göre). Obi Mikel'de ise bu sayılar tıpatıp aynı, maç sayısı ise 229. Çünkü ikisi de DM oyuncusu. Bakınız FB orta sahasına 3 DM koydu ve bunca transfer maliyetine karşın hücum organizasyonu yapamıyor.

Bizim takımda halen temel gıda maddesi olarak ihtiyaç diye bağıran şekilde box-to-box bir adam yok. En çok benzeyen Sosa, o da tam değil ve büyük ihtimal Arjantin'e gidemediği için kafası karışık (burada bu konunun sorun olacağını yazanlara o dönem katılmamıştım ama artık olay belli gibi). Haydin bu halini önceden bilemezdik diyelim. Şimdi şöyle bir durum var:

Transfer sezonu kapanmadan Veli'nin ve Tolgay'ın durumu belliydi. Veli'nin dönüşü belirsiz, Tolgay'ın ise çapraz bağları kopmuş; resmi rakam 6 ay dedi, sen de tam hazır olması 9-10 ay. Şimdi şöyle garip bir durum ortaya çıktı. Geçen sezon Tolgay ve Veli varken bile orta alanda oyuncu eksikliğini çok yaşadık. Şimdiyse yaşanan bu eksikliğe karşın bu 2 oyuncu da yok.

Öte yandan Leiva ya da Obi Mikel'in maliyetleri nereden baksan en az 5-10 milyon avro sözleşme bedeli bandında ve haydi kiralık aldık diyelim, alacakları da yıllık 2,5-3 milyondan başlar. Hiç bir İngiliz takımı kiralık ücreti almadan da oyuncu göndermez gerçi.

Bir de bir takımın A, B, C hatta D planı olmaz mı. Leiva-Mikel ikilisinden biri için uğraşırsın, öte yandan maliyet olarak çok daha az seviyedeki de hazır tutarsın. İşte dedik, Almanya’da tonla gurbetçi var. Beşiktaş gibi bir takımın bu ikiliden birini alamıyorsam başka bir oyuncu almayacağım deme lüksü yok aslen. Halbuki niye kasasın ki, bu adamlardan sadece birinin maliyetine hem DM hem de bir box-to-box rahat alabilirdin. Gurbetçi bulamasaydık da uyum bağlamında Alman olsun diyeydik DM adayı olarak da 3 isim bulabilirdin. Tolga Ciğerci dememin nedeni de DM değil daha çok BtB oyuncusu aslen. Bu DM/BtB ayrımı öyle böyle değil çok önemli aslen.

Bu yüzden tersinden bakalım. GS Melo yerine BtB Bilal’i aldı. Ancak halen kadrolarında DM olmamalarının sıkıntısını yaşıyorlar. Bunda Sneijder’in serbest takılmasının da etkisi var. Böyle bir adamın Avrupa’da ciddi kulüplerde forma giyememesinin nedeni de bu, oralarda kimse bu kadar serbestliğe izin vermiyor ve illa böyle oynayacaksa arkadaki ikiliden yani Selçuk İnan-Bilal Kısa’dan birinin çapa yani DM olması gerekiyordu. Gelelim zurnanın zart dediği yere. Madem sakatların dönüşü de bir etken, DM yönüyle sahada yer alan Veli çok daha önce dönecek. O halde öncelik Leiva-Mikel değil bir BtB olmalıydı.

Bir de hoca demiş ki ben sezon başı Atiba’nın yerine takviye istemiştim, yani daha sakatlıklar olmadan. Bakınız eldeki DM’ler: Atiba-Veli-Necip ve bir DM daha bakıyormuşuz, hatta transfer tamamlanana kadar en çok buna uğraşmışız. Özetle sakatlıklar olmadan önceki transfer önceliğiyle olduktan sonraki aynı. Tablo bu.

Yoksa hocanın level atlattığı konusunda bir şüphe yok. Hem daha hücumcu hem de bireysel oyuncu gelişimini yaşayan bir takım olduk.

Mete dedi ki...

Maça Bursa hızlı ve agresif başladı ilk 15 dk'dan sonra hızlı çıktığımız ve Gomez'le sonlandıramadığımız atakla yerini Bursa açısından realiteye bıraktı ve cezayı kesebileceğimizi farkettiler. Evet Şenol Hocanın dediği gibi belki ilk kez oyun üstünlüğünü alamadık ama onların da bize kabul ettirdiği pek üstünlük olduğu söylenemez. İkinci yarının küçük bir bölümü sahamıza yerleştiler ondan sonra da maç yine eski seyrine döndü. Son dakikada da boşluğu bulduğunda nakavntlık yumruğu çakan bir boksör gibi işi bitirdik.
Şu bir gerçek ki bu takım Trabzon maçı harici ligde ve Uefada yenilmiyor. Kazanırkende Biliç dönemindeki karın ağrıları yaşamıyoruz. Bunlar ilerisi için önemli veriler. Sen aynı maç trafiğinde Bursa deplasmanına çıkıp kora-kor mücadele yaparken rakibinin bir tanesi helva gibi Rize karşısında 20.dakikada adalelerini kopartıyor diğeri 52.dakikada henüz kaleye şut atamamış. Ligin epey üstünde olduğumuz bir gerçek. Maç gergin, dakika olmuş 90 ve bu ligde iddia ediyorum hiçbir takımın atamayacağı güzellikte şiir gibi gol atıyorsun. Bunlar kolay işler değil
Bu arada Alex'in hangi imzası gerçekmiş? :)))

Adsız dedi ki...

@Mete

except:

Bu maçta attığımız gol geçen sezon örneğini bir sürü gösterdiğimiz, bu sezon ise ara ara yapabildiğimiz şekilde hızlı ve tek topta geldi.

Bir de daha erken, Rıdvan'ın gazına gelmeyelim derim.

-I am not a man of Besiktas, I am a man "for" Besiktas-

QuaresmA dedi ki...

Obi Mikel Nijerya milli takımında da 71 maçta 4 gol 10 asist yapmış sadece. Genelde oynadığı rakiplerin zayıf takımlar olduğu düşünülürse kesinlikle aradığımız adam Obi Mikel değil. Yerine Fener'li Alper Potuk'u yeğlerim, hatta bizim başkan Aziz ile kavga etmeseydi oldukça mümkün bir transferdi de.

Adsız dedi ki...

@QuaresmaA

Ekleme yapayım.

28 yaşındaki Obi Mikel bu sezon takımı Chelsea'de 12 maçın 5'inde 173 dakika oynadı. Bu sezon ekibi halen 20 takımlı Premier Lig'de 16. sırada.

Gerçi iyi ilişkiler içinde olduğumuz Chelsea'den alamadık ama tarih bunu da not etsin. Yoksa buna karşın transferi için sırada Southampton'dan Aston Villa'ya en az 10 Premier takımı olduğu bilindiği halde niye bize vermesinler akıl izan almıyor.

Bakınız: wet dreams

Unknown dedi ki...

hocanın isteği sanırım atiba'nın bir üst modeliydi, bu sayede atiba mükemmel bir joker olacaktı ancak olmadı. melo tarzına daha yakın, oyunu daha önde karşılamamızı sağlayacak, özellikle defansif açıdan katkısı yüksek olacak bir isim istediğini düşünüyorum. hoca her ne kadar ayağı daha düzgün oyunculardan ortayı kurmayı yeğlese de, kanat oyuncuları topla oynamayı bu kadar seven bir takım için defansif özellikleri veya defansif sorumluluk duygusu daha gelişmiş bir oyuncunun olması gerektiğini düşündü herhalde. bu sene bir kaç maçını izledim, salif sane 25 yaşında, defansif açıdan oldukça meziyetli ve bizim ligimizde 196 cm boyu ile fark yaratır. ayakları da fena değildi. beğendim, takip etmenizi öneririm. keşke olsa kontenjanım da ise medel var. ayrıca fabian ernst ile bu bölgeye alman liginden oyuncu transferi için konuşulabilir. hatta almanyada yetişen ve oynayan türk asıllı oyuncuları takip etmesi için ücret karşılığı anlaşılabilir de.

biraz interneti karıştırınca şu isimler karşıma çıktı:
alamancılar; levent ayçiçek (mc), suat serdar (mc), ceyhun gülselam :), Kenan demirbay
diğer oyuncular; jonathan de guzman (mc) ve henrique (dc) kadro dışı durumdalar,
kevin prince boateng (basında kesin çıkar!) kadro dışı,
felipe santana (dc) kadro dışı

Mete dedi ki...

@james
Sezon başında Rıdvan bu Fb'nin 90-100 gol barajına ulaşacağını söylüyordu. Şu futbolu Fener oynasaydı sabahlara kadar futbol güzellemeleri dinlerdik. Hele şu golü atsa 10 sene sonra bu golün yıldönümü diye tekrar karşımıza dikerlerdi emin ol.
Biliç ve Şenol hoca arasında bir kere bariz felsefe farkı var. Geçen sene onlar hata yaparsa biz şampiyon olacaktık, bu sene kendi ipimizi kendimiz keseceğimiz çok belli.
Bu arada duran toptan gol atamadığımız yazılmış. Oğuzhan'ın golünde top bariz duruyordu. Atiba reyize selam olsun.:))

Adsız dedi ki...

En çok şuna gülümsüyorum: Olayı oyuncu bazındaki şekle indirgemeye çalışırken ve bu çerçevede düniya yaldızları fark yaratamamışken Olcay 75'de girer, topu o 3 kişi arasından süzüp en doğru yere atar ve boom. Hani o Bank Asya topçusu Olcay. Yedeklikmiş değilmiş vs. Yapar adam. Yapacak da.

Adsız dedi ki...

@Mete

Olan biten aynen anlattığın gibi, bununla ilgili ekleyecek bir konu yok.

Benim derdim genel durumla ilgili, başka bir olay değil. Rıdvan'ın en büyük özelliği sonuca göre konuşması. Bir tek oyuncu bazında o işi yapmıyor, çünkü akıllı bir adam. Geçen seneden bu yana mentalite bakımından büyük fark var ve bu yansıyor. Ancak dikkat edilirse gol için aday olacak oyuncu sayımız azaldı ve daha da önemlisi oyuncuların bireysel performanslarına çok daha fazla yükleniyoruz. Artıları biliyoruz, bunun üzerine böylelikle bir denge kurulması lazım. Oysa daha bu haftadan itibaren oyundan kimin çıkacağı ve yerine kimin gireceği belli oldu bile. Bu önemli bir gösterge, gerçekten.

Bu kadronun artık yıllanmış şekliyle birbirine alışmış halinden gerektiği kadar faydalanamıyoruz, kadro eksikliklerini yeterince dolduramadığımız gibi (emir iyi iş çıkarmış bu arada).

Kriter sadece ligse bunların etkisi daha az olur tabii, ligin kalitesi ortada ve FB berbat, GS olabileceği kadar dağınık. Derdim bunca kazanılmış icraata rağmen herşeyin 2006'da olduğu gibi lig kupasına bağlanması. Gerçi bunca popülerlikle bu da kaçınılmaz oldu.

Hayırlısı olsun

Unknown dedi ki...

@James sneijder
hocam ben Şenol hocanın leiva veya mikeli alın dediğine de inanmıyorum, ya yönetimin medyaya attığı yemdi veya sansasyonel transfer girişimiydi..
Çünkü hocanın trabzonda(selçuk colman) veya bursada ki (kinder sürpriz yeni yetme ozan belluschi) tercihlerine bakarsak kafasında planladığı ikilide oynatmayı düşündüğü oğuzhanın yanına @emir mfc nin de dediği gibi atibanın bir üst modelini istemiştir atibayı da muhtemelen yedek ve joker olarak düşünüyordu zira türkiyede hiç kimse bu sene atibadan bu yaşta böyle bir performans beklemiyordu..
ki bence q17 yi ne kadar istediyse veya ses çıkarmayıp onayladıysa mikel ve leiva da öyleydi bence...
açıkça çok ciddi bir sayısal eksiklik var, zaten bunlardan umudum yok alsinlarda kim olursa olsun demişte olabilir, zira o dönem skurtuluşu o bölgede alternatif olarak düşünüyordu daha kötüsünü alamaz herhalde bu yönetim diye düşünmüştür :)

Unknown dedi ki...

bir de keşke şu q17 ye ikinci defa bile bile ölü yatırım yapacağımıza hocanın deyimiyle beni alın diye ağlayan volkan şeni alaymışız..

Coolio dedi ki...

@nurettin İnce

hoca zaten sezon başı yaptığı bir röportajda ben transfer için oyuncu ismi vermem dedi. Bu yonetimin işidir, ben sadece eksik bölge, oyuncu özelliği gibi krtiterlerde görüşümü belirtirim, oyuncuyu yönetim kendi şartlarına göre bulur demişti.
Şenol hocanın zaten yabancı oyuncu izlediğini, takip ettiğini ve bildiğini düşünmüyorum. Yerli oyuncuları takip ediyordur biraz, o kadar.

turgay dedi ki...

@coolio

+1

şenol hocanın alıp da harikalar yaratan bir yabancı ben hatırlamıyorum türkiye'de. hele bi ara bütün çek, slovak ne varsa getirmişti trabzona. bu yüzden yönetim geçmiş yıllara göre yabancı oyuncu konusunda fazla menajer odaklı çalışıyor. dikkat edildiyse işler kızışınca hep piyasa da bilinen oyuncuların adı çıktı. ben beck transferininde biliç zamanında planlandığını düşünüyorum. şenol hoca transferde isim vermiyorsa oraya bu işten anlayan piyasayı bilen oyuncu takip eden birileri getirilmeli. yoksa işimiz transfer konusunda çok kolay olmayacak. yönetim pazarlık kısmını mükemmel yapıyor ancak oyuncu bulmada başarılı olduklarını düşünmüyorum.

QuaresmA dedi ki...

james sneijder

Amma abarttın Olcay'ı, alt tarafı 2-3 metre top sürüp en yakınıdakine pas attı. Beşiktaş'ın ileride oynayan topçusu bu, bunu da yapsın bir zahmet. 2 top kapsa, 10-11 kilometre koşsa da sevinsem moduna girildi iyice. Olcay her zamanki Olcay işte. Süper Lig'de Anadolu takımlarına karşı maçlarda her zaman bir faktör, ama nerede ciddi maç var orada Olcay yok.

Basar dedi ki...

Devre arası transfer olayına şu gözle bakıyorum...

Bugün gidin bir fenerli ve gsli arkadaşınızla konuşun, istisnasız inşalllah haftasonu yeniliriz de hoca kovulur modundalar. Aslında geçen sene de durumları parlak değildi ama biz hem Biliç'in West Ham transferi ile hem de takımdaki tükenmişlik sendromu ile şampiyonluğu altın tepside ikram ettik. Sadece şampiyonluğu değil 2.liği de ikram edip CL'ye hasbel kader katılma şansımızı yok ettik.

Bu sene rakiplerimiz sendeliyor sendelemesine ama bizde de görünmeyen bir sıkıntı var. Sezonu ciddi ciddi 14 oyuncu ile götürüyoruz. İlk yarı öyle ya da böyle geçer ama ikinci yarı programın sıkışması ile oyunculardaki tükenmişlik sendromu nüksedebilir. Buna ilaveten bir takım oyuncular kendilerini Avrupa Şampiyonası için yormayabilir (sakınabilir) Durum böyleyken mutlaka ve mutlaka takviye yapmamız lazım. Tolgay'a bel bağlamayalım, dönüşü neredeyse sezon sonunu bulur. Veli de ilave bir güç ama o da uzun süre oynamadığı için handikaplı.

Başta yazmam gerekeni şimdi yazayım: Kaliteli ara transfer CL parasını cebe koymak demek. Yatırımı buna göre planlamamız lazım.

hastati dedi ki...

benim dm'sizlikten sekerim dusuyor her mac. veli necip deil ama. hatta atiba da deil. atiba bu cabasiyla bxTobx isini halledelibilir, ceza sahasinda sayisal cogunluk yaratabilir. carpar marpar gol olur:) tayfur'un mustafa denizli milli takimindaki supriz oyuncu rolunu kotarabilir.
ama benim dm'em topu kesecek(necip gibi), yatacak alacak(rodolfo gibi), duracagi yeri bilcek(atiba gibi), topu saklicak(torenin kalca koymasii gibi), pas acisi yaratacak kendine(oguzhan gibi durtecek azcik topu), kodumu oturtacak(ersan gibi)...hepsi fazla gelebilir ama:) mevkisi dm olsun, bizim olsun. ernst'in bile iyisi olsun. olsun da olsun. kotu olsun. ama bisey olsun orada.
4-2-3-1 gibi ne idugu belirsiz bir sistem, ancak harika takimlarin harika 10 numaralarin,beklerin uygulayabilecegi sistem olmuyor bence. veli ve atibayla oluyordu. 2 cm'den 1.5 dm cikiyordu, hatta aralarina tolgay katilinca fena tokezledik gecen sene. kanatlarimizda bu seneki kadar "saksi deilim,en cok bana soracaksiniz" modunda deildi. o yuzden dm, jermain jones deil ama, hakiki dm. dm'de dm.

yilmaz dedi ki...

hevesinizi kırmak istemem ama devre arasında ortasaha transferi olursa taş çatlasa necip ayarında, nitelik değil nicelik olarak artı sağlayacak bir oyuncu olur. Tabii iş bu öngörü Sosa'nın satılmayacağı varsayımı üzerinden üretilmiştir :)

cochise dedi ki...

@james sneijder
geç oldu kardeş kusura bakma. O kadar yoğunum ki bir türlü fırsat bulamıyorum. Dünkü maçta ben oğuzhanın ve atibanın kötü oynadığını düşündüğümü devre arasında yazmıştım. Maçtan önce de tahmin ediyordum zaten. Zira ikisi de güç açısından çektiler. (Dakika 90'dan gelen golü birinin atması diğerinin asist yapması hoş bir ironi). Yani bu anlar için destekliyormuşumdan kastım attığı gol ve atağı başlatan/kuran insan olması. Yani "bir anda fark yaratma" meselesi. Haa yine de Olcay girdikten sonra iyi oynadığını ve sol önde iyi baskı yarattığımızı düşünüyorum. Olcay oyuna girdikten 80'e kadar güzel bir baskı kurduk. 80-83 Bursa tekrar baskı kurdu. 85 sonrası biraz da olsa oyun tekrar bize döndü.
Aslında bu maçla ilgili uzun yazmak isterdim vakit olamadı bir türlü. Şu noktalara uzunca değinmek isterdim;
- Necip girdikten sonra pozisyon vermememiz ama hücum etkinliğimizin daha da kısırlaşması
- Gökhan Töre'nin 2. yarı bir çok kez bayaa bi kenar forvet (olcayvari) gibi ceza sahası içine girmesi
- Hakem seyirciden baya etkilenmesine, bariz kırmızı kartı vermemesine, bizim adam dirsek yediğinden faul yaptığımıza hükmeden, faul olmayan pozisyonda sarı kart veren hakeme rağmen hala hakem diyebilen iğrenç bir rakibin varlığı,
- Ersan'ın bu yıl ilk kez geçen seneye bağlaması
- Beck'in ilk kez iyi yaptığı şeyleri pek yapamaması, Rodolfo'nun bu maçta berbat top kullanımı
- Gomez'in oyundan çıkarkenki olumlu tavrı

...

teahead dedi ki...

Necip ile ilgili L.moskova macından sonra feyyaz ucar ve aynı aksam baska bir prog.da hasan sas oyuna girdikten sonra besiktas hücumunun durdugunu soylediler.Sosa icin de aynı hasan sas cıkmaması gerektigini ve form tutmaya basladıgını soyledi.Burada biz necibi ovup sosa yı elestiriyoruz ama futbol oynamıs bu iki insan tam tersini soyluyorlar.ilginc degil mi sizce de?

Mete dedi ki...

Mati Fernandez ismi dolaşıyor.
Bilen var mı, nasıl oyuncudur?

Coolio dedi ki...

@teahead

kesinlikle ilginç. Ben şöyle bir açıklama getirebiliyorum kendimce. Biz Sosa'nın kapasitesini biliyoruz ve şu anki performansı aslında verebileceğinin çok altında olduğu için eleştiriyoruz. Ama onlar sahada ne olmuş ona bakıyor muhtemelen ve FB'de göremedikleri, GS'de az görebildikleri hücuma doğru pas dağıtımı yapan bir orta saha oyuncusu görüyorlar. Dolayısıyla beğeniyorlar.

Ayrıca benim ilgincime giden basında Töre'nin bu şımarıklığının, umursamazlığının, doğru oynayamamasının çok fazla dile getirilmiyor olması. Kesinlikle bunu dile getirmemeleri daha iyi yoksa oyuncuyu daha kolay kaybederiz ama yine de ilginç. Veya sadece benmi görüyorum öyle?

Adsız dedi ki...

@Nurettin İnce

Hoca bu şekilde elbette doğruyu yapıyor. Yönetimin isimli oyuncular peşinde koşarak eli boş dönmesinin gereksizliğini de yazmıştık zaten (kuruyemiş gaz yapar). Yine de ortaya şöyle bir tezat çıkıyor: "Ben oyuncu istedim ama siz parasızlık gerekçesiyle olmayan başka bir nedenle alamadınız. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu" lafı eksikliği.

@QuaresmA

Nasıl ki Oğuzhan'ın gol atmasını maçtaki genel performansı şeklinde değerlendirmiyorsam, Olcay'ı da o hareketiyle değerlendirmiyorum. Sezon başında ondan daha etkin bir kanat oyuncusu bulunabilirse yedek olarak da iyi iş yapabileceğini düşünenlerdenim. Ama böyle bir oyuncu alınmadı. Bir de şimdi düşününce şunu göz ardı etmişim, kadrodaki oyuncuları düşününce Olcay onları da oynatabiliyor. Girdikten sonraki baskı bunun göstergesi, ama belki de en önemlisi Töre gibi bir adamın penaltı noktası üzerinde top aldığında her ne olursa olsun mutlaka kaleye vuracağını beklerken o geriye çıkarışı.

@Hasta Ti

DM işine katılmakla birlikte, BtB eksikliği varken önceliğin bu olmadığını düşünenlerdenim. Bana kalsa Leiva-Mikel işleri yerine aynı maliyete ikisinden de birer tane kapardım. Tolgay'ın verimli olduğu maçlarda yanında iyi bir Sosa oynuyordu, 2 DM'li halde yeteri kadar verimli olamaz Tolgay. Bana göre yanıtı aşağıda.

@cochise

1 ay sonra da yazabilsem her zaman okunursun dostum, bu her daim böyle.

Necip'le ilgili olay 2 BtB-1 DM yerine 2 DM-1 CM oynamamızla ilgili maalesef.

@Mete

Mati Fernandez kumaşı çok iyi bir oyuncu ve halen hem sözleşme süresi hem de durumu nedeniyle uygun bir opsiyon. Ama madem Sosa'yı göndereceğiz, bu gönderme işinin dışında niye Sosa gibi homesick olup memleketim de memleketim diyerek yakınan ve bu da performansına yansıyan bir adam düşünülüyor bilinmez. Çok örnekleri var da, en bilineni Riquelme'dir mesela. Vatandaş birden Arjantin'e dönme kararı alıyor ve bunu da yapıyor. Kendisini isteyen Avrupalı takımların futbol sorumlularına ise kısacası gelmeyin diyor, aldığı parayı üçte birine düşürme pahasına. Homesick olma olayında genellikle belirli bir seviye üstünde oynayan Arjantinli oyuncular 30 civarında ülkelerine dönüyor. Veron da buna başka bir örnek. Yoksa Belluschi tadındakiler biliyor ki dönseler Latin Amerika takım kadrolarında bolca bulunan gençler nedeniyle ne takım ne de kadro imkanı bulabilirler. İşte Sosa için de Estudiantes şansı doğduğu için durum böyle.

Adsız dedi ki...

Ekleme: Fernandez'in Şilili olduğunu biliyorum ama o da aynı halde. İtalya'da oynayan İtalyan kökenli Arjantinliler ise hep istisna olmuş, anlaşılabilir şekilde.

Mete dedi ki...

@james
belki de sosa ile birlikte düşünülüyordur.
defans için de Heiko Westerman adı geçiyormuş

Adsız dedi ki...

@Mete

İlginç olan istikrarsızlığının sadece psikolojik olduğu kariyerindeki rakamlarla bile belli olan Fernandez gelirse tutar mı bilinmez. Ben olsam fidddas'ın dediği gibi Afrikalı ve Latinlerle uğraşmaz doğrudan gurbetçilere bakardım. Hem maliyet, hem uyum hem de homesick faktörü nedeniyle.

Kendisini kulüp-milli takım olaraktan maçlardan ancak 5-6 kez görmüşlüğüm vardır diyerek, Westermann 20 küsür Alman milli olmuş bir dev. Ligimiz için iyi bir kesici ve vasat üstü bir pas dağıtıcı olur. En önemli özelliği ise kolay pes etmez. Ayrıca netten öğrendiğim, sağ ayaklı olmasına karşın sol tarafta stoper olarak da sırıtmaz imiş. Ancak bizim ihtiyacımız Rhodolfo yanına hızlı bir stoper. Westermann yaşıyla geldiği bu haliyle bunu karşılayabilir mi, bunu ancak Bundesliga'yı sürekli takip eden ya da Almancı blog sakinleri yanıtlayabilir. Aslında uzay ortamında ideali, orta alan için bakma dediğimiz L.Amerika'nın tersine, savunma için tonla alternatif sunması. İlginçtir ligimizdeki istisnasız tüm kulüpler G.Amerika'dan savunmacı getirme macerasında sınıfta kaldı, yani en azından performans/maliyet bakımından. Lugano istisnadır, ancak onun stilinin de ne kadar Avrupa için abuk sabuk olduğunu FB'den gittikten sonra görebilmiş olduk, malum bizim ligde yaptıklarına "sabreden" bir hakem güruhu vardı.

Netçede Ron Vlaar en son kötü sakattı. Atlatma imkanı varsa ben olsam direkman Vlaar derdim. Savunma konusunda badem ötesi olan Hollanda ekolü için istisnalardan biridir kendisi.

Mete dedi ki...

@james
Bu hızlı stoper mevzusu biraz karmaşık bir durum bence. Evet hız defans için önemli bir özellik ama Dany de hızlıydı. Bu sefer pozisyon almayı bilen bir stoper de olmalı diyeceğiz, sonra savruk olmasın, el bombası olmasın, ayağı da biraz düzgün olsun, iki pas yapabilsin, top kendine geldiğinde eline-ayağına dolaştırmasın gibi normal taleplerimiz olacak. Dolayısıyla bir defans oyuncusu alınacaksa öncelikle bakılması gereken özellik pozisyon alması, kesinikle top ayağına geldiğinde güven verebilmesi, biraz kalıp ve boy, hava hakimiyeti ve asgari defansif melekelerinin güçlü olmasına bakmak lazım. Bu özelliklerin üstüne, defansif liderlik vereceksen ayağl düzgün olmalı, yok eğer ikincil görev vereceksen kesinlikle sert olmalı. Bu özelliklerdeki oyuncunun hızlı da olmasını isteyince Denayer gibi belki bir gün olur mu acaba deyip pamuklara sararak olmasını bekleyen koca koca kulüpler var. Ha bir de bana sezonda 8-10 tane de duran toptan yazsın deyince onun da adı Otamendi oluyor.
Sözün kısası ben hızlı olmasa da yukarıda saydığım özellikteki her Almana fitim.

Adsız dedi ki...

@Mete

Sana göre bu şekildeyse o halde alınırsa Alman hayırlı olsun :) Perfekt match gibi.

planck dedi ki...

necip?
https://pbs.twimg.com/media/CTcpCuvWUAEEoHZ.png:large

Huzeyfe dedi ki...

Ya hizlisini yavasini birakin stoper bizde komple yok. Milosevic, Franco filan yalan. Gercekten, Ersan en iyi stoperimiz ve Ersan vasat bir stoper. Rhodolfo 28 yasinda bir defans oyuncusuna gore cok acemi. Ayrica yavas, ayagi duzgun filan da degil. Kasimpasa macinda gorduk, 2. gole bakin. Birsuru insan soyledi, Besiktas orta saha takimi diye bu hafta. Atiba acayip bir oyun oynamasa cok farkli bir yerde olabilirdik bugun. Milo'yu Franco'yu yollayip iki tane adam almak lazim. Atinc kalsaydi keske diyesim var.

WiLdHoney dedi ki...

Necip'in istatistiği etkileyici gerçekten ve bunların yanında benim hatırladığım 2-3 tane kafa ile çok güzel indirdiği ama kaçırılan vb toplar oldu. Bunlardan birisi bile gol olsaydı 1 tanede asist yazacaktı kendisine ve aldığı süre ile kıyasladığımızda ise bence muazzam bir ofansif katkı diyebiliriz. Bu şekilde devam ederse sezon sonu ortlam 4 gol 2 assist ve 10 civarı asist öncesi pas yazması lazım hanesine. Bence yedek bir DMC için süper rakamlar olur.
Ama bunun yanında bence en değerli katkı ise Olcay'dan gelmiş hepsinden 3'er tane ve kıyasladığında Q7'den daha iyi istatistik yapmış (Yaklaşık eşit süreler almışlar)
Şimdi kendisinin istatistikten ibaret olduğunu söylesek değil, garip işler yapıyor ve bir şekilde takımda pas opsiyonu oluyor, ceza sahasına giriyor ortalığı karıştırıyor, defansa destek oluyor, koşuyor basıyor falan. Garip çok tartışıldı, çok konuşuldu hatta bir ara Gürcan'ın bir yazısı vardı, bunlar gibi oyuncular için sanırım Holosko'dan başlayan bir yazıydı.
Benim kafam karışık açıkçası, bu kadar eleştridğimiz hiç ofansif katkısı yok dediğimiz ve görece az süre alan adamdan 4 kilit pas çıkmış.
Kazma dediğimiz adam hem atmış, hem attırmış, hemde yaratmış.
Çok bel bağladığımız bazılarından çok çok daha iyi rakamlar açıkçası.
Biliyorum pek biyere bağlayamadım ama amacım sadece bunların biraz daha konuşulmasını sağlamaktı.

kokocambo dedi ki...

Yine bazı arkadaşları hayretler içerisinde okuduğum o sabahlardan biri. Ersan rho kıyaslaması falan.

1.90 küsur boyundaki adam son maçta birkaç defa luciovari çalımlar attı, kpaşa maçı da aynı şekilde. Dar alanda kanat oyuncularıyla verkaç duvar pasından kaçınmıyor, kayarak müdahaleleri başarılı. Rakip son dk golü yemiş, 5-6 kişi önde basıyor, tolgaya mı versin topu? Yeni modelimiz, baskı yerken rhodolfoya vermek sanırım. Adam da gördüğü yere sallıyor mecburen. O topun ismaildeki biçimini gördük. En iyi stoperimiz Ersan'daki hali zaten malumunuz, olağan akışta bile bir kere bizim oyuncularla buluşmayı geçtim i, oyuncu bulunan herhangi bir alana düşmüyor.
Pedro'nun bu lige uygun olmadığını denedik gördük. Milo'da henüz bir şey görmüş değiliz. Önümüzde ismail ve necip gerçeği var.
Bilgisayar oyununda bile oyuncular bu kadar kolay satılmıyor artık, sakin.

Coolio dedi ki...

@kokocambo +1

Coolio dedi ki...

Rhodolfo'daki eleştirilerin biraz da aşırı yorgunluktan kaynaklandığını düşünüyorum. Brezilya'dan ilk defa dışarı çıkan bir adamın çok yüksek tempoda haftada iki maç oynayarak yorulması normal. Farklı özellikteki oyuncuları kıyaslamak çok zordur ama Ersan'dan iyi olduğu görüşündeyim. Ayrıca farkındamısınız bilmiyorum ama sezona sıfır adaptasyon sorunu ile başladı. İlk defa ülkesini/kıtasını terkedip yeni bir takımla sezona başlayan bir adam ve siz hiç uyumsuzluk gördünüzmü? GS'deki Şecu'nun ilk senesini, FB'deki Kayer'in bu sezonunu düşünün lütfen.
Yorgunluğa karşı önemli olan idare edecek bir yedek bulmak. Ersan'dan iyisini bulup Ersan'ı yedek yapmak işin doğrusu olsa bile devre arası olması zor. Bu sezonluk Milo'ya sabır göstermeliyiz. 1.5 senedir oynamamış bir adamı ilk oynadığı maçta asıp kesmek değil yani.

Zaitsev dedi ki...

Rhodolfo brezilya ligi devam ederken 12-13 maç oynamış halde geldi temmuz ayında. hazırlık kampı+sezon başı filan yorgunluk belirtileri normaldir. 6 aralıkta sezon bitiyor Brezilyada.. Ersan'dan ziyade Rhodolfo yerine Milo oynatılıp Rhodolfo dinlendirilmeli ara sıra...

Takımdaki oyuncu profiline bakarsak transferlerin Alman kökenli ülkelerden yapılması iyi olur. gelen oyuncu hem daha çabuk alışır ve adapte olur. hemde disiplinli olurlar. ne verecekleri ne oynayacakları bellidir...

fidddas dedi ki...

yabancı sınırlaması kalkmış olmasına rağmen ligteki takımların gücü artmadı. Çok fazla kof takım var. Evde ve deplasmanda bu takımlara hiç puan kaybetmemek gerekiyor.
şampiyonluk adayları haricinde başakşehir, kasımpaşa, akihisar(deplasmanda), bursa, osmanlı(deplasmanda), trabzon(deplasmanda) takımları ile olan maçlarda zorlanmak normal...
Bu sezon şimdilik trabzon, gençler ve kasımpaşaya puan verdik. Bursadan aldığımız galibiyet gençleri, fenerden aldığımız galibiyette evdeki trabzon maçını(o maç beraberlik olsa daha iyiydi.) nötrler diye düşünürsek diğer bu tabloya göre sürpriz puan kaybımız yok demektir bana göre.

şu aşamada galatasaray maçına kadar 9 puan yapıp, kalan üç maçtan da en az 7 puan çıkarmalıyız.
İlk yarı sonuna kadar puan farkını elden geldiğince açmak gerekiyor. devre arasında hem transfer hem ayak oyunu olarak diğer ikisinin ne yapacağı belli olmaz...
yukarıdaki takımlar haricinde evde ve deplasmanda hep 6 puan yazmalıyız. kaldı ki bu yıl takım kof takımlar karşısında hiç kaybedecekmiş hissi yaşatmadı. bu çok önemli. o tip takımlardan toplam 4 puan bile az. şampiyonluk için mutlaka hep 6 almalıyız.

ikinci yarıda 16 (14 gibi ama ) kişilik rotasyon bizi sıkacak... bir an önce kerimin, mustafanın, yeni transfer defansın ve yeni transfer ortasahanın(olursa) devreye girmesi gerekiyor.

ah be tolgay... şimdi olsa rotasyonumuza 2 kişi girmiş gibi olacaktı.


QuaresmA dedi ki...

@ WiLdHoney

Olcay'ın 3 gol 3 asistinden;

- Biri Mersin'e karşı 4-1 öne geçiren gol,
- Biri Mersin'e karşı 5-2 öne geçiren asist,
- Biri Antep'e karşı 3-0 öne geçiren gol,
- Biri Antalya'ya karşı 4-1 öne geçiren gol.

Yani 3 gol 3 asistinden gerçekten maça ciddi etki edenler sadece 2 asist ve bunları hiçbiri çok ciddi bir rakibe karşı değil ve hepsi Türkiye Ligi'nde.

Quaresma'nın 4 gol 1 asistinden;

- Biri Trabzon maçında beraberliği getiren gol,
- Biri Eskişehir maçında takımı öne geçiren asist,
- Biri Rize maçında takıma maçı kazandıran gol,
- Biri Antalya maçında takımı öne geçiren gol,
- Biri de Lokomotiv maçında takımı öne geçiren gol.

İkisi ciddi rakibe karşı ve tümü maça büyük etki eden goller.

Sene başından beri yazıp çiziyorum, Olcay'ın istatistikleri yıllardır yanlış okunuyor. Çok maç ve dakika oynamasına rağmen Avrupa Kupaları'nda sıfıra yakın, derbilerde de öyle. Kerim'in şu görünen istatistikleri de öyle. Bu rakamları NBA maçlarıda maç koptuktan sonra son çeyrekte istatistik kasan oyunculara benzetebilirsiniz. Kağıt üstüne birşeyler ekliyor ama aslında sonuca pek bir etkisi yok. Sırf mücadele ediyor, efendi oyuncu diye gözünüzde büyütüyorsunuz da büyütüyorsunuz.

QuaresmA dedi ki...

Ek olarak; Olcay'ın İBB maçındaki asistini de saymayacaktım da, doğru zamanda doğru yerde bulunup bir şekilde pas trafiğine olumlu etki etmiş en azından.

SinnFein dedi ki...

Ersan'ı beğeniriz beğenmeyiz ama bence takıma kattığı gizli bir ağabeylik liderlik duruşu var Ersan'ın.. Bu yüzden kolay kolay vazgeçilmemesi gerekir diye düşünüyorum.. Birde Kasımpaşa ve sonraki maçta (hatırlamıyorum şimdi) şunu fark ettim. Yanılıyorsam arkadaşlar düzeltsin beni... Ersan'ın şöyle bir faydası var. İlk hamle işini ve rakibi sarsma işini çok iyi yapıyor. Hafif ileri çıkarak Atiba'ya destek veriyor ve rakibin görüş alanını daraltabiliyor.. Yani Toraman, G.Zan Sivok gibi yıllarca geriye çekilerek oynama işini Ersan sayesinde bitirdik.. Rhodolfo gibi hamle işinde ve kademeye girme konusunda iyi bir adam gelince güveni de arttı.. Bu yüzden hızlı stoper yerine ki bu konuda Erman Günaçar ve Dany fiyaskosunu gördükten sonra Ersan'ın bir numara büyüğü düşünülebilir...

Orta saha konusunda bende BtB tarafındayım.. Yani Atiba -Veli(Necip) le kısırlaşıyoruz.. Atiba-Ozzy(Sosa) ile yumuşak kalıyoruz.. Çok iyi DM gelse bile yanında BtB net lazım.. DM'den alıp oyunu açacak yeri geldi mi Ersan-DM ile üçgen kurqcak alan daraltacak adam sanki daha iyi gibi...

Olcay konusunda ne işi var deniyor bu takımda falan gibi iffadeler var forumlarda hayretler içindeyim.. Takım dediğin şeyde Olcay gibi adamlar çok önemlidir.. Takımın birleştiricisi sevileni.. O yüzden sahada kulübede ne olursa olsun bu takımın en önemli adamıdır..

Huzeyfe dedi ki...

@kokocambo

Rhodolfo'yla Ersan'i karsilastirmak niye sasilacak birsey anlamadim. Karsilastirmadan nasil anlayacagiz? Ayrica kimle karsilastiralim?
Yatarak mudahaleleri yerinde degil. 11 haftadan 10 tane ornek verebiliriz. Fener maci 2.gol, Bursa macinda Necip'in kestigi top oncesi. Son cizgide, ceza sahasinda filan ayakta olmasi gereken yerlerde pazara gidiyor cok defa. Yok gitmiyor deyince duzelmeyecek olay. Acemi demistim, acemilikten kastim bu.
Agir demistim, kiyas uzerinden gidelim, Ersan'dan agir.
Ayrica Ersan kadar agresif de degil.
Ayagi duzgun degil demistim, ben isabetli uzun pasini hatirlamiyorum, Franco'nun arada oluyordu mesela soyle "oha pasa bak" dedirten toplari. Boyle birsey gormedim ben Rhodolfo'dan. Kpasa macinda cok anlamsiz bir top denedi, atti rakibe orta sahada. Dikkatli izlerseniz gorursunuz. Sonra Donk geldi yapistirdi.
Iyi ozellikleri de var mutlaka, disiplinli, cok calisiyor tamam ama beklenti bu degildi ki.

@Coolio

Milosevic bu sene olmaz, dedigin gibi. Onu mu bekleyelim yani simdi? Kupada filan oynasin, yada kiralik gitsin tamam. Ama arkadas sonuc olarak bu takimin 3. stoperi kim? Tosic mi? 4. kim? Stoper yok diyorum yav, harbiden yok. Lazim. Rhodolfo cok iyi deyince problem cozulmeyecek ki. Orta sahayla ayakta duruyoruz. Gercek bu. Simdi soylemekte fayda var bence.

hastati dedi ki...

rodolfo metrekare acisindan da faydali bir oyuncu bence. basketboldaki pivot hesabi... futbol daha genis bolgelerde oynaniyor ama, yanindakilere temas imkanini kisitlamiyor, yetisebildigi surece. genis ve cussesine gore hareketli sayilabilir. atibanin on libero da siratmasinin sebebi de zaten ince, uzun olmasi diyebiliriz bu hesaptan gidersek. Conrad mcrae vardi efeste. bi nevi bizim atiba gorevi goruyodu. rodolfaya da tamer oyguc demek lazim. cok mu nostalji oldu:)
bu arada neden milli takimimiz katar'la oynuyor. puanimiz artsin diyemi.zevklimi olacak mac.yedeklerimi izlicez. neden var bu mac.

Emre Toraman dedi ki...

Scarione haberi, Fanatik'te bile olsa heyecanlandırmaya yetti beni. Hem gol koşusu, hem kısa mesafe asisti olan 10 numara cuk oturmaz mı bize? Yoksa pas istasyonu görevi daha mı önemli bizim takım için?

nuri mu dedi ki...

QUOROJMO TOKUMUN VE TURKUYONUN HOTTO DUNYONUN EN BOYUK FOTBOLCOSU OLCOY MU O KİM,, OLCOYUN A.KOYUM...

Trabzon maçında açtığı orta pardon gol niye artı hanesine yazılıyor anlam veremedim devamında piçlik yapıp takımı on kişi bırakan sanki başkasıydı..!
olcay daha iyi falan demiyorum evet futbolcu falan da değil tamam, ama bir diğer garip olan şey de fenerliler 1-0 a bağladık deyip kısır ve golsüz futbolu eleştirirken meğersem birinci golden sonra atılan goller hele maçı farka götürüp rakibin belini kıran, diğer rakiplerine gözdağı veren, Beşiktaş karşısında geriye düşmeye gör fark yemek işten bile değil algısını oluşturan gollerin hepsinin amk demek gerekiyormuş..
bilic zamanında skor 1-0 hatta 2-0 öndeyken 3-4 ü bulmayıp çekilince sonlara doğru çektiğimiz sıkıntılar hele bir de gol yiyip maç 2-1 e gelince dakikaları saymak daha elzemmiş meğer..
yok yani o kadar basitse bu q17 niye istatistik kasamıyor acaba... olcay zaten futbolcu değil size göre, onunla dünya yıldızını kıyaslamanız saçma değil mi?
olcay maç sonu kasacak tabi q17 dünya yıldızı o da maçın başlarında, beraberliklerde, derbilerde ve büyük maçlarda kassın bi zahmet, o kadarcık da olsun yani onun gibi büyük topçuya da o yakışır, daha aşağısı kesmezz...

Unknown dedi ki...

Ya bırakın Quaresma zararlısını, çatı kalktı çatı.

1 ay içinde zemin temizlense, 3 ay çim sürer. Toplam 4 ay. Bu sürede de çatı tamamlanır. Aynı anda içerideki ve dışarıdaki işler de büyük oranda biter. Aksamalarla birlikte Mayıs gibi stadyum hazır hale gelir diye düşünüyorum. Bu sezon her türlü dışarıdayız. Bu sene en kötü ikinci olup seneye o stadyumda Şampiyonlar Ligi müziğini çaldırmalıyız, başka şansımız yok.

Şu stada Şampiyonlar Ligi finali çok yakışır ama kapasiteden eleniyoruz. Stat bittikten sonra 2-3 sene içinde UEFA finali verirler.

Adsız dedi ki...

Veli takımla antrenmanlara başlamış. Halen DM sayımız 3'e yükseldi, hatta hoca Serdar'ı da o bölgede değerlendirse 4 olacak. Fakat hala hücumsal anlamda sıkıntıdayız.

Bu arada çatı kafesi tamamen kaldırılmış beyler, hayırlı ve uğurlu olsun:

https://pbs.twimg.com/media/CTnluaVWUAES1g9.jpg

Rolü bulunan tüm emekçilere sonsuz teşekkürler. Beşiktaş isek stadın açılışında hepsini sahanın ortasına davet edip taraftara alkışlatmalıyız. Beşiktaşlı ya da değil, hangi renklerin seveni olduklarının bir önemi yok. Onlar bizim sevgilimizi inşa etti. Çatı kafesi işi bittikten sonra taze taze:

https://pbs.twimg.com/media/CTn18S5W4AAVHvH.jpg

Netten araştırıp okuduğum kadarıyla hemen çim işine geçilemeyecek. Zira çatı kaplamaları ve ses sistemleri, aydınlatma işleri nedeniyle bir takım bağzı vinçler bir süre daha içeride kalmaya devam edecek. Fakat koltuklar için engel yok. Hepsinden sonra ise çim işi.

Olay şu; bu ses-aydınlatma ve dahi skorboard işlerinin dışında saha zemininde bulunan beyaz malzemeler çatıyı kaldıran halatların üzerilerine serilecek, sonra da çatıyı kaplayan malzemeler konulacak. Tamamı için 1 aydan bahsediyorlar.

Tünelin sonu göründü. Hayırlı ve uğurlu olsun Beşiktaşlılar. Diğer tüm başka konuları devre dışı bırakarak: Teşekkürler F.Orman ve yönetimi.

Adsız dedi ki...

Ayrıca sürecin en başından beri açtığı sitesine girerek takip ettiğim, şahsen tanımasam da kusursuz bir iş başaran Mustafa isimli Beşiktaşlı'nın sitesi:

http://www.mustafavmms.com/besiktas/vodafone-arena/

Emeklerine sağlık.

QuaresmA dedi ki...

Nurettin İnce

Dalga geçtiğin konuların 90%'ında aslında dalga geçmek isterken doğruları söylemişsin. İlk golleri atmanın son golleri atmaktan hem daha zor (kapalı defansa karşı), hem de daha değerli olduğu bir gerçek. Bu sebeple Q17 takımını deplasmanda 1-0 öne geçiren golü kaydederken, Olcay ise Mersin İdman Yurdu'na, Sivas'a, Antep'e kendisinin ikinci, takımının beşinci golünü kaydeder. Hatta bunu da Q17 gibilerinin attığı ilk gol sayesinde yapar.

Unknown dedi ki...

Allah akıl fikir versin ..

Adsız dedi ki...

İşin trajikomik tarafı tam da bu zamanda Olcay milli maçta yaptıklarıyla bir takım için ne olduğunu gösterdi. Darısı ilk golü atıp takımı kurtarması beklenenleri sevenlerin başına. Not: Sahi kriter bu mu gerçekten.

Unknown dedi ki...

ben de bir yandan maçı izliyordum bundan bahsedecektim ama q17sporlu arkadaşlar yine bir kulp takar diye boşverdim..

Ayrıca yukarıda daha önce ki yapmış olduğu yoruma bakarsak tek kriter tabi ki bu değil.
sırf mücadele eden, efendi oyuncuları gözümüzde büyütüyormuşuz.!!
demek ki kriterlere göre oyuncu, kıçını kaldırıp takım için mücadele etmeyen lakayt piç ama 'çok yetenekli be abi' olmalıymış..
bir de bitti denen burak ı gol makinesine çeviren jaja e.baytar vb gibi sorunlu adamlardan verim almasını bilen senol hocanın sayesinde o şimdiki istatistiği ve biraz adam olur gibi görünüşü,, yoksa mantalitesinde değişen birsey yok bence..
mesela eskisehirde artistiğe kaçmadan olması gerektiği gibi yaptığı asist q17 menşei bir asist mi allasen. bunlar pabucun pahalı olduğunu artık babasının çiftliği gibi gördüğü eski beşiktaşın olmadığını yavaş yavaş anladığının emareleri..

QuaresmA dedi ki...

Valla ben rakamsal konuşuyorum Nurettin İnce. Sezon başında da Q17'nin bizde oynadığı tüm süre boyunca ciddi maçlarda yaptıklarıyla Olcay'ın yaptıklarını yazdık. Olcay'ın attığı gollerin önemi Q17'ninkilere kıyasla hiç. Olcaysporlu ve Cucaksporlular'ın gözardı ettiği en önemli konulardan biri bu.

Dün attığı gol yine dediğimi kanıtlar sadece. Katar'a hazırlık maçında attığı golle milli takım için önemini kanıtlamışmış. :) Nasıl bir gözlükle izliyorsunuz futbolu?

Ha bana kalırsa yine de bu aralar 11'de Olcay ile başlarım o ayrı. Yalnız siktirboktan Katar'a, Mersin'e attığı gollerle gelip Olcay çok önemli topçu ve hücum pres yapıyor, Q17 ise şaklabanlık deyip nankörlük etmeyin. Q17'nin bu sene gollerini asistlerini çıkar, çok şey fark eder. Olcay'ınkileri çıkar pek birşey değişmez.

QuaresmA dedi ki...

Her neyse daha fazla yazmayacağım Olcay konusunda, sanki çok değersiz bir oyuncuymuş gibi yazmışım ama Olcay'ı kapasitesine yakın oynama konusunda severim. Tek sıkıntısı o üst limiti işte. Umarım takım adına bundan sonra daha fazla kritik gol atıp beni yanıltır.

planck dedi ki...

olay sadece gol/asist değil be abi, gözden kaçırdığın durum da bu sanki.. mesela diyoruz ki en önemli oyuncumuz ozzy. ozzynin yanında olcay varken ki faydası ile q17 varken ki oyununu maçlarda bir karşılaştır mesela.

neyse bence bu muhabbet çok boş artık, ikisi de takıma faydalı olsunlar, hoca zararı olanı fazla oyunda tutmuyor nasılsa, o kadar büyülütcek bir konu yok artık bence.

emireri dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Murat dedi ki...

Basket postu gelsin lütfen, eşeğin bi tarafına sokulan takım nasıl bu kadar değisti? koç ve elanu mu sır?

Anlamsız Quaresma aklama muhabetti baydı, bu adam 29 yasında buraya ilk geldiginde safi yetenekti ama akılsız, egitimsiz ve futbol bilgisi 0 bir adamdı, takım oyununda yoktu, sene 2015 artık yetenegi de kalmamıs neyi konusuyoruz hala, tamamen israf ve olcayın törenin ve kerimin ilerlemesine ket vuran denyo futbolcu modeli..

Adsız dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Zaitsev dedi ki...

@ Murat

bu takımda birisi gelişemiyorsa veya oynamıyorsa sorumlusu kendisidir. Quaresma'nın varlığı Kerim ve Töre'nin gelişmesine engel değil. iyiysen oynarsın. Antrenörün Şenol Güneş. Unutma..Olcay'da bu takımın abisi. yaş olmuş 28-29. bu saatten sonra ne kadar gelişirse bizim yararımıza ama zor. yetenek belli. işin özü bu takım için birinin varlığı ötekinin oynamasına/gelişmesine engel değil.

Unknown dedi ki...

ForzaBesiktas Forum'dan bir üyenin 2160p(4K) Vodafone Arena çekimi; https://www.youtube.com/watch?v=hHjGlBk2Wa4&feature=youtu.be

Adsız dedi ki...

@Burkay JK

Paylaşım için çok teşekkürler. Yannız eleman çok sağlam drone kullanıcısı ve video hazırlama üstadıymış. Bana fotoğraf/film konusunda deneyimli biri gibi geldi. Şiir gibi çekim yapıp müzik eklemiş. Emeğine sağlık.

Videoda da görüldüğü üzere halen süren 2 temel iş var. Çatıyı kaldıran hidrolik krikoların sökülüp taşıyıcı halatların çatal elemanlar vasıtasıyla çatı kirişine bağlanması ve zemindeki geçici çatı kafesi platformlarının sökülmesi. Sonra mevcut halatların üzerinde kafes seviyesinde ikincil halatlar bağlanacak ve devamında kaplamalar eklenecek. Kaplamalar eklenirken aydınlatma ve ses sistemlerinin monte edilmesinde sorun yok, sadece bunun için önce kedi yolları düzenlenecek. Görülen malzemeler zaten zeminde hazır bekliyor. Çatı bitmeden vinçler maalesef saha içinde kalıyor. Çatı bittikten sonra koltuk ve çim işi. İlginç olan, içeriden dışarıdan bilgi alan vatandaşlar loca işlerinin bitmesini en zor konu olarak görüyorlar, nedendir bilinmez.

Güzeli ve sağlamı olsun da bu sezon oynamasak da olur. Çok güzel ve rakipler için feci bir stad olacak fekat. Avrupa'daki en dik 3. tribünler olacakmış. Şimdiye kadar içeriye girip gezebilen şanslı azınlık kale arkasından bile sahanın içindeymiş gibi hissediliyor diyor.

Çatı kaldırma işinin direktörünün açıklamaları:

https://www.youtube.com/watch?v=yfchmcS0BJo

planck dedi ki...

valla nou camp da baya dik ve kalce arkası üstten gayet güzel maç izleniyor ve ilk 3.de değil diklikte. stad güzel olacak zaten de maç izlemesi en güzel stadlardan da biri olacak gibi.

Murat dedi ki...

@Zaitsev

Oynamayınca husursuzluk yaratan bir pislik var bu harika hava yakalamış takımda(senol hoca bile kesemez bu baskanın getirdigi gerizekalıyı maalesef), ve süre çalıyor bu 3 oyuncunun da oynayabileceğinden sırf, iyiysen oynarsın gol atıp yemezsek kazanırsın tadında bir yorum, geciniz lüfen. Kanat oyuncularımızın alacakları her fazla dakikanın gelisim olarak dönme sansı daha fazla, gelisimden kastım bireysel gelisimin yanında takım oyununu gelistirmeleri,Quaresma hıyarı kariyeri boyunca bencilliğinden vazgecmedi, vazgecmeyecek, o değismek hic istemedi ve degismedi, degismesini bekleyen aptaldır, en azından ayak uydurmaya basladı diyenlerse naif, maalesef ve su anda son kontratını yapmıs( bir arkadasımız bundan bahsetmısti burada, hatırlayamadım adını)bir sekilde Besiktasımıza zarar vermekle mesgul, fındık kadar futbol beyni olup bu kadar büyük egosu olması talihsiz bir durum.

Stadımızın bitmesine 2 3 ay kala ben bu herif hakkında daha fazla yazmasak diycem ama goreceksiniz ki bu adam dakika aldıkca ya da almadıkca daha ne haltlar yiyecek. Ya rol oyuncusu olacak ya da biran once Arabistana mı Portekize mi nereye s.olup gidecek.










turgay dedi ki...

drone ile yapılan çekimden sonra kesin karar verdim o üst tribünlerden kritik bir gol sonrası çok seyirci düşer aşağıya koruma demirleri şart oğlu şart. eski kapalı da bile gol sonrası 6-7 basamak aşağıya düşenleri gördükten sonra bu kadar dik tribünlerden düşmemek imkansız bence

Unknown dedi ki...

@james sneijder

Rica ederim. Çime başlamak için çatının bitmesi gerektiğine emin misin? Fikret Orman açıklamasında 15-20 gün içerisinde çime başlayacağız demişti. Eğer çim için çatının bitmesini bekleyeceksek bu fazladan 3 ay demek. Ben aynı anda hem çatı hem çim yapılıyor diye biliyorum ama dediğin gibi vinçler çatı montajı sırasında sahada kalmak zorundaysa çatıyı bekleyeceğiz. Bu durumda, sezon öncesi yapacağımız bir açılış maçı/turnuvası da zora girebilir.

@turgay

Üst tribünlerde koruma demirleri olacak. Şu şekil;

http://wowturkey.com/tr629/Abdullah_E_3523582382_c75ed43354_z.jpg (Mestalla)

Her şeyiyle harika bir stadyum olacak hissiyatı veriyor. Tribünlerin sahaya çok yakın olması beni fazlasıyla heyecanlandırıyor. Bir de akustiği merak ediyorum, umarım tezahüratlar boğuk seslere dönüşmez. Akustik ile ilgili de çalışmalar yapılmıştı.

planck dedi ki...

Çatının yukarı çekiken kısmı yarısı, kalanının montajı yapıldıktan sonra çimlere başlanacak, çatı kaplaması sırasında saha boşaltılabilecek diye biliyorum.

Adsız dedi ki...

19 Mart 2016...

planck dedi ki...

constant, solbek?

Zaitsev dedi ki...

@ planck

işe yaramayan sol bek rotasyonunu 4e çıkarmayalım bence :)

planck dedi ki...

valla adamın bizim maç hariç maçını izlemedim, milandan gelen siyahi olmasından başka fikrim yok ama bizimkilerden iyi görünmüştü bizim maçta. tabi olmaz diyosanız olmaz :) yanlız o rotasyon sezon sonu tosiç+yeni solbeke evrilebilir sözleşmeler bittiği için.

kokocambo dedi ki...

constant da, cavanda da, bizim ligde iş yapabilir ama genel olarak kötü oyuncular. rotasyonda kullanılırsa olur bak. cavanda'nın ts'ye mal olduğu gollerin haddi hesabı yok, klasik savruk kavruk afrikalı. constant'ı, bizim maçta oğuzhan'dı sanırım, mavi ekran verdirmişti, q17 de, cavanda'nın sağından solundan geçiyordu. hasıl, ikisi de kötüydü o maçta. ts de, mbia başta olmak üzere ortada basmaktan ve sertlikten başka bir şey yapmadı maçta.

ts'de önce yargı yönetimi düşürdü, futbol yönetimi karışık, para zaten malumunuz. geçen seneden beri dönem dönem yazdım, dağılmaya mahkumlar. constant'ı 2.5'a aldılar, 2 milyon fesih bedeli vereceklermiş şimdi. motta olmasaydı, toşiç'i stopere kaydırıp alınsın derdim belki. ismail'i duruma göre değerlendirip yine transfer yapma şansın olur çünkü.

tolga, brugge maçıyla ilgili ağrıları olmasına rağmen maça çıkarıldığını, yine de tüm hata ve sorumululuğu üzerine aldığını söylemiş. canı sağolsun. o maçın yarısı onun, yarısı da taraftarındı.

Unknown dedi ki...

Sivasspor maç post'u gelsin.

kokocambo dedi ki...

gs yönetimi'nin bir bildiği varmış demek ki, en güzel gollerini gs'ye karşı yedi adam.

https://www.youtube.com/watch?v=Wu64pNcfydI

JimmyLue dedi ki...

Mr. Quaresma Umraniye'ye karsi antrenman macinda mevzuu yapmis 2 penaltiyi kacirip 3.'yu atmaya kalkistiktan sonra.. akil-fikir.. karin agrisi.

Adsız dedi ki...

@JimmyLue

http://www.kartalhaber.com/umraniyede-quaresma-gerginligi-6901.html

Hocam sen de hep negatif yönünden bakıyosun olaya. Bi kere işi bilseydin bu tür hareketleri yapan yaldızların hep hırsından ve oynama isteyinden yaptıını bilirdin. Adam sadece kazanmak istediyi için bunnarı yapmış ya. Az biraz pozitif olun koskoca Porto'dan safi bizde oynamak istediyi için gelmiş daa napsın.

Bi de ilk golü atmış mı atamamış mı ona bakarık. Gerçi Frei atmış ama ben olsam gol de olsa asist de olsa ondan gayrilere yazmaz hepsini ona yazarık.

http://www.transfermarkt.com.tr/umraniyespor/kader/verein/24245/saison_id/2015

İpimle kuşaaam.

sports guy dedi ki...

@james

hocam senin bu siteye gösterdiğin özeni çok takdir ediyorum. klasik "ben bu eforu başka şeylere göstersem michael jordan olurdum yea" esprisi yapacaktım ama bu site için çok zayıf kaçar diye düşündüm. bu da cem yılmaz taktiğidir bu arada ha, espriyi yapmıyormuş gibi yapıp yine de yapmak :)

neyse, bence james'i sitenin onursal başkanı falan yapalım, yakışır.

bu arada sivasspor maç postunun gelmemesinin sebebini biliyorum ben. son maç bursa galibiyeti olmasa çoktan gelmişti o post. kıps kıps meseleleri yani.

Murat dedi ki...

Ruh hastası bu Queresma kuduzu, olm biraz bekleyeydin bari bir iki resmi mac sonra arıza cıkaraydın, tek cekincem bu herif konusunda hipina basının bize buradan vurmaya kalkışması..

Beyinsiz herif soyle ipini ceken bir hareket yapsa da siktirolup gitse, ya da hep diyorum ayagı da kırılabilir zerre uzulmem,boyle birsey düsünmek zorunda kalmak tatsız ama..for the greater good..

Adsız dedi ki...

@sports guy

Özen değil hocam. Günde ara ara toplamda 1 saat kadar Beşiktaş haberlerini bloglarını ve sitelerini + dünyadaki futbol işlerini takip etmeye çalışırım. Gevezeliğim bundan ve bu gevezelikle yazılanın yaklaşık yarısının fazla olduğunu ertesi gün tekrar okuyunca görüyorum. Herkes için geçerli, Beşiktaş söz konusu olunca içten yanmalı hale geliniyor. İtiraf: fazlası aşırı zarar ama hiç olmaması da aynı şekilde zarar olan ego konusunda (% 10-15 bandında ego iyidir. zira yaşadığımız alem ve zaman insan neslinin yapısına uygunluğu çoktan aştı. bir yerlerde ideal ortamın max 1.000 haneli mekanlar olduğundan bahsediyor doğru sanırım) bu site vasıtasıyla 0(zero) iken halen bir hayli yol da aldım (buranın özelliğinden değil buna benzer her ortamda böyle). Şimdi o bandı korumaya çalışıyorum. Arada atar oğlan haline gelince kırıp döktüklerim için affola. Bu arada özledik lem ligi.

Yorum Gönder

Ara