.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

2 Ekim 2015 Cuma

STSL 07 Eskişehirspor - Beşiktaş


Tarih: 04 Ekim 2015 Pazar , 17.00

Stadyum: Eskişehir Atatürk

Hakem Hakkında Bilgi: Deniz Ateş Bitnel ( Geçen sezon : BJK - / E.S. -)

Sakatlığı Bulunan Oyuncular:  Ali Şaşal Vural  / Tolgay Arslan , Veli Kavlak 

Cezalı Oyuncular :  - / -

35 Yorum:

Basar dedi ki...

6-4 alırız ama defansımız kevgir gibi!

2 maçtır ilk yarılarda sonsuz pozisyon verdik. Evet çoğu rakip fener ve Sporting seviyesinde güce sahip değil ama bu seviye devam ederse sürpriz yenilgilere gebeyiz (hatta zaman zaman fark yiyebiliriz)

Bu maç özelinde takımın yorgun olacağını düşünüyorum. Normalde alacağımız bir maç fakat beraberlik şaşırtıcı olmaz.

Coolio dedi ki...

Şenol hocanın rotasyon anlayışını merak ediyorum. Haa bu maç rotasyon maçı değil diyen olabilir ama rakibin zayıflığı nedeniyle ve üst üste 2 zor maç sonunda birileri dinlenmeli. Töre tek başına takımın hücum gücünün yarısını temsil ediyor ama bu maç en fazla 45dk oynamalı. Mental yorgunluğa girdi. Dünkü maçın ilk yarısındaki kötü performansı bence mental yorgunluktan kaynaklanıyor. Beck hiç oynamayıp Serdar 90dk oynamalı. Ersan'da oynamamalı bence ama Şenol hoca onu kesmeyecektir.

bc dedi ki...

Sol bek sıkıntısına en ideal çözüm hoffenheimda hatrı sayılır sayıda maçı sol bek oynamış beck diye düşünüyorum. Sağa da geçen sezonun ikinci yarısında taş gibi top oynayan serdarı koyup bek işini kotarabiliriz. Şu üç sol beki toplasan bir serdar etmez bence.

Barreto dedi ki...

Acaba Tosic de Ersan yerine sol stoperde daha yararlı olabilir mi?

QuaresmA dedi ki...

Tolga
Beck Rodolfo Ersan Tosic
---- Atiba Oğuzhan -----
Cenk - Gökhan - Quaresma
-------- Gomez ---------

Kısacası Veli dönene kadarki bana kalırsa ideal kadromuz. Gökhan/Quaresma maç içinde pozisyon değiştirebilir ama oynadıkları sürenin en az 3'te 2'sinde Q17 solda oynamalı çünkü diğer mevkilerde daha fazla sırıtıyor, Gökhan daha versatil bir oyuncu.

Maç içerisinde Oğuzhan muhtemelen 90 dakikayı çıkaramayacağından oyundan düştüğünde yerine Sosa, Cenk/Gökhan/Q17/Gomez 4'lüsünden gününde olmayanın yerine 60-65 gibi Olcay. Son değişiklik de taktiksel veya sakatlığa bağlı.

QuaresmA dedi ki...

Rotasyon yorumlarına ise şu açıdan katılmıyorum; milli maç arası geldi zaten. Bu maçta yorgun oyuncular son kurşunlarını kullanıp arada dinlenebilirler. Bence bu maçta rotasyona ihtiyacımız yok.

Ekrem35 dedi ki...

@Basar
Gerçekten şu iki maçta çok fazla gol yiyip fena halde dalga konusu olabilecek kadar pozisyon verdik. Bunun nedeni defans oyuncularımız mı yoksa orta sahadaki problem mi henüz net olarak çözemedim. Bu sorunu çözdüğümüz takdirde başka bir sıkıntı yaşamadan her maç üstüne kpyacağımıza inanıyorum.

Bu maç için de rotasyon gerek yok. Ligde bu maçlarda asla puan kaybetmemeliyiz. O yüzden gökhan da oğuzhan da aradan önce var güçlerinle oynamalı.

Üç puan olsun sakatlık olmasın. Güzel olsun inşallah

Ben Besiktas'in cok pozisyon verdigini dusunmuyorum. Eger tempolu futn verirsiniz. Bu bir tercih meselesidir.

Celtic Fenerbahce'ye karsi 14 gol denemesinde bulunmus. Astana Galatasaray'a karsi 17. Sporting bize karsi 10 denemede bulundu diye isyan ediyoruz. O ortasahasizliga karsi o temponun hakki 10 pozisyondur en az zaten. Futbolda biraz da rakibin beceriksizligine ve kalecine guvenmen lazim bu isi yani.

Gecen seneki Besiktas'in savunma kurgusu oyle cok iyi degildi. Ortasahani Veli-Atiba yaparsan bir zahmet daha az pozisyon ver. Anadolu takimlarina karsi 1-0 one gecip iki pas yapamayip 80+'da gol yiyecegime daha cok atak yaparim, yersem de yerim kismet n'apayim.

Ha, denebilir ki "bu futbolla Avrupa'da ilerlenemez." La zaten Turkiye takimlarinin bu sene Avrupa'da 3 tane yendigi takim var, Atromitos, Skenderbau bir de bilmem ne yani. Oluru bu.

Sen TR icin oturt oyununu, SL icin zorla, oyuncular ozguven kazansin yeter. Sonra ortasahaya Atiba'nin daha iyisini alirsin artik tasarruf ettigin parayla.

Ben Besiktas'in savunmasinda aman aman bir gerileme gormuyorum. Sadece degisen tercihler goruyorum. Bu malzemeyle bu yemek ortaya cikiyor.

Adsız dedi ki...

Reel anlamda geçen yıldan bu yana hücumda kadrosal değişen olaylar Demba Ba-Gomez takası ve Q17 transferi. Beşiktaş hücumda hala varyasyonları oyuncuların performansına bağlı olan bir ekip konumunda. "Tabela" için önemli bir diğer farkı da unutmayalım: diğer 2 rakip de şu ana kadar geçen yıldan kötü.

Savunma olarak gerileme kısmı henüz vital seviyede olmasa da takım savunmasında. Stoperimizin ve bekimizin biri daha iyi ama takım eldekilerle daha fazla hücumu düşündüğü için bu konuda zaaf gösterilmemesi imkansızdı zaten. Gerçi artık Beşiktaş için mesele teneke olduğu için Antep ve Konya kadar risk alabilir artık. Çünkü hedef Anadolu takımları olacak, diğer türlü biraz ciddi her rakipte riski de geçip doğrudan zar atıyor olacağız (TS maçı gitti, elde var FB maçı).

Bu gerçeğin de ötesinde; transferde çok daha iyisi yapılabilirdi, olayını umarım devre arası dönemi ve sezon sonu iyi hatırlarız.

beşiktaş ımız 7.hafta da,2.kez gündüz oynuyor. fb ve gs ne zaman oynayacak merak ediyorum bu ötelenmeden rahatsız olan ben miyim sadece yaa.

bu amk yerinde fener illa akşam oynayacak başka bir seçenek yok,beşiktaş ı kim siker mi? diyorlar yani.

başakşehir ile oynadığımız hafta da aynı boku yemişlerdi.o kadar da uzun boylu değil, "hop durun bakalım "diyecek bir yöneticimiz yok mu?

Pheaglix dedi ki...

lick tv için bizim ya da fener'in gündüz oynaması gerekiyordu, biz maçımızı istanbul'da yaptığımızdan bize verdiler gündüz maçını. bu kez bize karşı kasıtlı olarak yapılan birşey yok gibi, tabi milli maç arasından hemen önce fener evde biz deplasmanda avrupa maçı oynamadan bilemeyiz.

alper dedi ki...

Bir Başka Gece'de Çetin Çeki kime şarkı söyletecek acaba?Olmadı Cenk Koray Tele Kutu sonrası skoru söyler..Pazar günü 5 te maçmı olur yav.

Barreto dedi ki...

Pazar maçlarının aslında 14:00 --15:00 te oynanması lazım, ailelerin maça rahat gidebilmesi ve tam bir pazar eğlencesine dönüşebilmesi bakımından.

Adsız dedi ki...

Yarın aynısından biz de istiyoruz:

https://vine.co/v/e2a9OUK9EEz

cochise dedi ki...

bir sürelik yurtdışı molasından sonra tekrar burdayım. 8 maç sonra bir derbi izlemedim ve kazandık. Bir sonraki GS maçını da izlemeyi düşünmüyorum :)

Dünkü Galatasaray maçını izledim; hakem faktörü dahil ya da hariç o maçı GS'nin alması bir futbol mucizesidir. O kadar vasat oynadılar ki.. Ama hakem gerçek çok can sıktı. Yani el olduğu o kadar bariz bir pozisyonu vermemesi inanılır gbi değil. 10 inç'lik tabletten izlerken bile plot kameradan ilk izleyişte el var diyebildiysem hakemlerden en az birinin o pozisyonu anlamama şansı yok. Selçuk'un Mehmet'e yaptığı da net br penaltı ve onun da görülmeme ihtimali yok. Kafasına doğru gelen topa sıçramaya çalışan adamı vücutla değil el ile itersen penaltı olur. tartışılmaz bile.

Neyse bize dönelim. Bize vermesinler böyle şeyler; hakkımız yenmesin yeter. Eskişehir vasat bir takım ama ligde adığı konum kadar kötü oyuncuları yok. Önemli bir sorun çok na-ofansif bir kadro ama Skibbe ofansif oynatmaya çalışıyor. Kolay gol atarız. İlla Gekas'ı bir kere kaçırırız. Kaan ortalar gelişine yazar.. erken öne geçersek fark olur; olmazsa 2-1 kazanırız...

sports guy dedi ki...

sahadaki mücadeleye nasıl yansır bilmiyorum ama, ben seviyorum arkadaş pazar akşamüstü maçlarını. hem daha bi BPL havası alıyorum, hem de koydum rakımı, izliycem işte keyifle. akşam olunca aynı keyfi alamıyorum.

maça gelirsek, es-es bok gibi takım. yani puan kaybı garanti :)

hah q17 11. kesin garanti :)

vurduğunuz gol olsun, maç sonu analizini keyifle yapalım çakır halimizle. hadi bakalım.

Pheaglix dedi ki...

ilk yarıyı çöpe attık gibi şimdiden.

Barreto dedi ki...

İlk 11 de olmaması gereken biri var.

beagle dedi ki...

Insallah capraz bag diye cok yalvardim ama nerdeee... sakatligi bile ise yaramaz qimil zararlisi.

Armagan dedi ki...

Mario gomez-orta ilişkisi sebebiyle kanatlardan çok zorluyoruz ama bence delici gücümüz merkezde. Bunu unutmamak gerek,3. bölgede hızlı paslaşarak açık oynayan her takımı cezalandırabiliriz.

BJK4EVER dedi ki...

Ya ne sikik hakemlerimiz var arkadas ya. Avantaj oynatilinca sari kart gosterilmez kurali mi kondu da benim haberim yok? FB macinin ilk yarinin son dakikasinda Topal kontra atagi kesti avantaja birakti kart yok. Bu macta macin basinda Sosa ilk yarinin sonunda Quaresma bicildi, avantaj verdi yine kart yok.

Podolski'nin gol attigi pozisyonun daha masumunu Gomez macin basinda yasadi (carpti ama kendisine net avantaj bile saglamadi) , bu sefer hakem el dedi ama gun GS o golle 3 puani cebe koydu.

Ne boktan hakemlerimiz var yahu. En ufak dokunusta faul calarlar ama sert artniyetli faullerde kart gostermezler. Adamin ayagini kirmaya kalkarsin sari verir, ama fuck off diyince (formaya da bagli) kirmizi olur.

Ya harbiden bir gun artik bir futbolcu mu olur taraftar mi olur dalsin sahaya hakeme bir guzel siddet uygulasin da butun hakemler hakemligi biraksin ve yabanci hakemler gelsin. Bu nedir arkadas yahu. Zaten ulkedeki futbol ortami boktan, bunlar da ustune tuz-biber oluyor.

Oyuna gelecek olursak; Sosa yine cok tutuk acikcasi (Quaresma'nin Sosa'dan fazla tepki gormesi hakikaten ilginc). Gomez bizim oynadigimiz oyun icin fazla hantal ve hareketsiz kaliyor, ama bitiriciligiyle yine fark yaratiyor adam. Rhodolfo hakkinda fazla yorum yapilmiyor, ama bence harbiden cok iyi oyuncu. Sivok falan yaninda hal etmis. Adam hem akliyla hem fizigiyle savunma yapmiyor, bir stopere gore oldukca teknik ve hic kritik hata yapmiyor. Yanina hizli ve atletik, iyi bir oyuncu koyarsak cok cok iyi bir ikili yakalamis oluruz. Onun disinda hic sevmedigim Tolga'daki degisim gercekten muazzam (sadece performans degil, mimik ve oyun tarzi anlaminda da). Ezik miymiy kaleci gitmis yerine nispeten guven veren, en azindan isini ciddi bir bicimde iyi yapan bir oyuncu gelmis.

Ikinci yarida ama bu laubaliligi birakmaliyiz. Eskisehir cok kalitesiz takim, ama yine de tehlikeli ataklar gelistiyorlar ve Gekas gibi bir killer var (oyunda kaldigini varsayarsak). 2-0 yapip oyunu oldurmeliyiz, yoksa tipik bir boktan golle 1-1 biten iskence macina donusecek potansiyel kesinlikle var. Gecen sene oyun olarak ustun oldugumuz ve kalitesi bizden 5 tik asagida olan takimlara karsi cok cok fazla puan kaybettik ve bu belirleyici oldu. Bu kontenjanda Genclerbirligi'ne karsi puan kaybetmisken bir de Eskisehir gelmesin yanina.

Adsız dedi ki...

Eskişehir çok kötü gerçekten. Bu tür bireysel defans işiyle 60-70'den sonra düşerler, hocanın Olcay-Cenk hatta belki Kerim yapmasıyla güzel işler olabilir.

Bu arada tersini düşünürdüm ama şimdi sports guy'a katılıyorum; maçlar geç saatte bitince garip bir darlık oluşuyor yarın iş filan.

Adsız dedi ki...

İlaveten; bu maçta şu ana kadarki haliyle Q17'yi savunacak bir konu olduğunu da sanmıyorum. Asisti 5 hafta idare ettirebilir gerçi.

Massaro dedi ki...

quaresma sag, gokhan tore sol da oynar, ters ayakla bu adamlari, ters kanatta oynatmanin bir anlami yok, hele Quaresma'yi. Bu macta bu artik net goruldu. Sagli sollu ortalarla bogacaksin rakibi, Gomez'in yanina Sosa da shadow 9 gibi girecek, donen ribauntlari da Ozzie ile toplayacaksin. Bu takim gereksiz sikistiriyor koselere, bakiyorsun 3 adam sacma sapan top yapiyoruz.

Ama esas sikinti hala beklerde, yani sezon bitecek belki biz bu iki bekten 0 gol 1 asistlik bir katki alabilecekmiyiz toplamda cok supheli. Hele Tosic, Ismail iyi de oynamisti halbuki Sporting'e karsi.

cochise dedi ki...

Quaresma ilk kez en kötü iki hücumcudan biri değil sanırım :) Töre çok kötü. ÜStelik etkisiz değil saçmalıyor. Geçen senelerde de ara ara olan g.t kalkıklığı kaynaklı saçmalamalarını yapıyor. Sosa da çok kötü ama en azından arada iyi işler yapıyor ve top çalıyor. Golün asistini de o yaptı sayabiliriz. Quaresma'yı da asist yaptığı için değil takımla birlikte oynamaya çalıştığı için beğendim. Yoksa asist pası çok kötüydü. Gomez harici kimse yetişemezdi.
Oğuzhan tam bir maestro gibi oynuyor. Müthiş. Ama böyle her işi yapmaya çalışırken enerjisini koruyamaz.
Atiba futbolu öğrenirken biraz da hücum çalışsaymış keşke. Ceza sahasına yaklaşınca apışıp kalıyor. Beck hiç geçit vermiyor ve orta ile değil ama paslarla iki key hareket yaptı bile.
Quaresma iyiyse Töre, yoksa quaresma çıksın Olcay girsin..

beagle dedi ki...

Welcome Tolga diyoruz. Sosa da buyuk problem. Sola pas atiyor gokhan 40 50 m kosup orta cikariyor. Sosa pasi attigi yerde durup rakip yari saha ortasindan Gomez ne yapacak diye izliyor.
Atiba Oguzhan oynuyorsak Saga olcay, destek forvete de pektemek daha makul. Sosa savunma yapiyor inanci koca bir hayalmis bugun acikca göründü

Massaro dedi ki...

su macin 2-1 e gelecegi o kadar bariz ki Besiktas kanserini bilenler icin diyorum, ne halta Gomez cikti bilmiyorum. Gokhan cikip Kerim girecekti yahu su maca

Adsız dedi ki...

Son 20 dakikalık laubaliliği elin oğlu affetmiyor işte.

O kadar pozisyon baş aktör Töre ve saz arkadaşları yüzünden kaçtı ki.

Armagan dedi ki...

Olcay'ın oynatılmama nedenini oynadığı şu oyundan anladım,neredeyse beraberliğe neden oluyordu hücumdaki etkisizliğiyle. adam gibi sol açık transferi olmadı, uzun vadede baş ağrıtacak maalesef bu konu.

cochise dedi ki...

Olcay'ın etkisizliği mi? Girer girmez pas trafiğini ve pozisyonları artırdı. Bu saçma sonun baş sorumlusu lakaytlığını tüm takıma sirayet ettiren Gökhan Töre'dir benim gözümde. Bir dde Rhodolfo'nun yaptığı da akıl alır gibi değildi; üstelik pozisyonun başında da hata yapmıştı. İnşallah bir ders olmuştur bu laçkalık. Rakip bu kadar kötüyken bu sonuç oldu; biraz daha etkili bir rakip olsa giderdi 3 puan. Çünkü futbolda laubali moda girdiysen "hadi şimdi de çıkıvereyim noral moda" diyebileceğin bir oyun değil. O kadar kolay geçiş olmuyor ...

Senol Hoca takimin basina geldiginden beri en lakayit oyun buydu herhalde. Gokhan'in rakibi kucumseme tripleri sinir bozucu. Su macta da Gokhan'i kenara almayacaksak isimiz var.

Neyse belki mactan sonra hoca kulagini ceker.

Adsız dedi ki...

Hoca Töre'nin kulağını çekmeli. Cenk ve Oğuzhan da zaman zaman golü ben atacağım tribine uydular. 2-0'dan sonra rakip ceza alanı önünde ve içinde sağına soluna bakmadı elemanlar. Bir tek Cenk'in Olcay'a hızlı giden pası var. Geçen sezon en iyi yapılan iş bu yıl niye unutuluyor bilinmez.

Gomez çıktı çünkü ne kadar iyi bir golcü olsa da adamın pas ayağında ayar yok. Yorulunca bu özelliği iyice öne çıktı. Biz Olcay'a laf ederdik Gomez 2 metreye pas aktaramıyor. Çok ilginç gerçekten.

Oğuzhan iyi pas yapsa da dağınık oynuyor. Biraz daha fazla atak yönlendirmesi lazım. Gerçi ilk yarı iki tane kafasına göre takılan kanat oyuncusu olunca çok uzun ya da kısa pasları pek hoş olmayan Oğuzhan için bu zordu. Bu iki hazret ilk golde olduğu gibi max. 10 metre koşacakları alanlara top istiyorlar. İkinci yarıysa skora güvenip bencil işlere girildi.

Beklerin performansı vasat olsa da böyle sabit kanatlarla zaten bekler yeterince alan bulamıyor. Töre biraz daha fazla içeriye girdiği için sağdayken Beck'e, soldayken Tosic'e alanlar çıktı, onda da tüm yan toplarda Gomez'i yani rakip ceza alanındaki tek adamı topla buluşturmayı başaramadılar. İçeride tek başına bekleyen Gomez'e yüksek toplar atılacak o da yazacak formatı zaten çok hoş değil. Eskişehirli oyuncular da bunu maçtan önce kafalarına kazımışlar belli ki, Beşiktaş'la oynayan her rakibin yaptığı ve yapacağı gibi.

Hoca yine garip bir iş yapıp yedeklere bir stoper eklemeden maça çıktı. Gerçi Beck gerektiğinde stoper de oynar bana göre. Öte yandan Tosic'in İsmail'den artısı top rakibe gelmeden hamle yapabilmesi ve daha dikkatli oynaması.

Netçede kayıpsız geçen bir hafta oldu. Geçmiş olsun.

cochise dedi ki...

bir de eskişehirli oyuncuların kasaplığını atlamayalım. Hakem de izin verdi sağolsun.

Unknown dedi ki...

Selam gökyüzünün değerli hakimleri.. Bu maçın bende yarattığı duygu tamamen geçen seneki kanser edeci tutumumuzun bir yansımasıydı. Yine mi son dakikalara stresle gireceğimiz zamanlar başlıyor diye hissettim. Nedir bu bocalama tekerrürleri. Biz iyi bir takımız ve bunu futbolcular niye göremiyor. Bir sakin olun yahu. Efsane olmak için vakur adımlar atmalıyız. Rahat olacağımız maçları yaratan da sizsiniz. Ama ne olur bir sakin olun yahu. Stressiz maçlar dileğiyle. Ve elbette sonucu bizim kazandığımız maçlar..

Yorum Gönder

Ara