.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

2 Ekim 2015 Cuma

Hayalimdeki Teknik Direktör Açıklaması

İyi akşamlar arkadaşlar,

Avrupa kupası maçları Beşiktaş için kendini test etme maçlarıdır. Yerel ligimizde iyi veya kötü aldığımız sonuçların, Avrupa kupalarında sağlamasını yapmalıyız. Beşiktaş yerel değil, uluslararası bir değerdir, bizim de burada bulunma nedenimiz budur.

Maçın ilk yarısında rakibimizin bizden daha disiplinli olduğunu gördük. Kalite, yeterlilik vs konularında dönem dönem, göreceli olarak iniş çıkışlar gösterebilirsiniz, -kaldı ki bizim öyle bir sorunumuz yok- lakin rakibinize saha içi disiplini konusunda yenilmek kabul edilemez. Biz rakipten daha disiplinli olacağız, rakipten daha fazla isteyeceğiz, kapasitemiz neye yetiyorsa sonuna kadar gideceğiz. Yenileceğimiz değer; organizasyon, konsantrasyon veya bütünlük eksikliği olmayacak.  Bu maçı bir test kabul ettiysek, ilk yarıdaki performans için, aşama kat etmemiz gerektiğini açıkça ifade ediyorum.

Maçın ikinci yarısında disiplin, bütünlük konularında daha iyiydik, oyun arzumuz arttı ve bir kaç teknik detayda değişikliğe giderek maça ortak olduk. İlk yarıdaki olumsuz görüntüyü dağıttık, Avrupa testinde çok başarılı olabileceğimize olan inancımızı pekiştirdik. Sıradan bir konuşma yapıp "Kaybedebilirdik, kazanabilirdik" demeyeceğim. Oyuncularıma da aynı şeyi söyledim; "Maçın ilk yarısında -skor ne olursa olsun-, mağlup olan taraf bizdik. Maçın ikinci yarısında ise -skor ne olursa- olsun galip olan taraf bizdik."  Yapılan hatanın rakip tarafından değerlendirilememiş olması, hatayı göz ardı edilebilir kılmaz. Aynı şekilde, organizasyonunuz her zaman sonuç da vermeyebilir. Ben futbola sonuç üzerinden değil, oyun üzerinden bakarım.  

Bundan sonra Beşiktaş olarak, oyunu birlikte ele alış, taktik, takım disiplini ve arzu konusunda bu maçın ikinci devresindeki uygulamalarımızı temel alıp bunları daha da derinleştirmek için yarından itibaren çalışmalara başlayacağız. Beşiktaş, genç oyuncuların büyük sorumluluk aldığı bir takım. İniş ve çıkışları zaten bekliyoruz. Beşiktaş taraftarı içini rahat tutsun. Beşiktaş her gün üzerine koyuyor ve koymaya da devam edecek.

Hepinize teşekkür ediyorum.

8 Yorum:

Unknown dedi ki...

Hoca ilk yarida kotu, ikinci yarida iyi oynadigimizi kabul etti. Eksiklerimizi n oldugunu da her mac soyluyor. "Kazanabilirdik, kaybedebilirdik, macin hakki beraberlikti" derken tespit yapiyor, bir nevi herkesin gordugunu soyluyor.

Evet biraz klise gelmis olabilir ama bizim gordugumuzu hocanin da gordugunu hissettirdi bana. Onemli olan da budur.

Barreto dedi ki...

Hoca çoğu zaman elindeki malzemeden alabileceğinin azamisini alıyormuş gibi bir hissiyat oluşuyor bende. Uzun zamandır olmayan bir hissiyat. Sürpriz olmayacak bir yönetim krizi ile karşılaşmaz isek bu hissiyat kalıcı olacak.

EC dedi ki...

Bence son derece gercekci ( realist ) bir yaklasimi olan, duygusal anlarda da normal bir insan gibi tepkisini koyan, ( Ilhan Cavcav a, Bursa Baskani Bolukbasi na vb) her zaman daha iyiyi hedefleyen, elindeki oyuncularin kapasitelerini cabuk kavrayip, o kapasiteyi ortaya cikaracak calisma ve yonlendirmeyi hem fiziksel hem de psikolojik olarak yapabilen bir hocamiz var.

Bu Genc Besiktas takimindaki oyuncular icin cok buyuk bir firsat.. Sampiyonlugu da en az sokaktaki ergen taraftar da istiyor Senol Hocamiz... Istatistik acisindan ligde en cok galibiyeti bulunan hoca diye de duymustum..

Devam..

planck dedi ki...

Gürcan, sana göre hocanın yorumu senin istediğünin % kaçına tekabül ediyor?

Adsız dedi ki...

Maç postuna yazmamak için alakasız da olsa buraya yazıyorum, Gürcan kızmasın :)

Halen FB'liler Ozan Tufan'a yardırıyor. En çok şuna gülüyorum: Transfer edilme tarihi: 12 Ağustos 2015. 13, 14 ve 15 Ağustos tarihlerinde net yıkılıyordu, "herkes ister FB alır" diye. Biz Franco'ya Milosevic'e yazık, oynatmayacaksanız niye bir yere göndermediniz diye kendi futbolcularımız hakkında düşünürken, bu muhterem zatlar sırf Beşiktaş almasın diye transfer ettikleri şahsiyeti 2 hafta sonra yerin dibine batırıyorlar. Oyuncuların kariyerlerini hiçe sayarak yapılan bu alicengiz oyunlarıyla tarih tekerrürden ibaret olabilir, ama sırf isme ve cilaya kanıp o mahale giden genç futbolculara da küpe olsun bu vakıa. Ha, burayı okuyanlar bilir zaten gelmesini istemeyenlerdendim, ama bu ayrı bir konu.

Bu arada Liverpool Rodgers'a baybay demiş. Oh be kurtulduk sonunda. O bütçeyle kurduğu ve Premier Lig'de oynattığı ne idüğü belirsiz futbolla 3 yıl yine iyi kaldı orada.

teahead dedi ki...

Mac sonu yapılan sıradan acıklamalrdan sıkılan birisi olarak soyle bir sey eklemek isterim bilmem katılırmısınız.dinozor g.yazarlar ve eski topcular yerine futbol oynamamıs ama farklı yorum yapan isimlerin daha on planda olması gibi g.onay aliece demirkol u.meleke vs.cunku ben mac sonu sizleri ve bu soylediğim yazarları daha cok okuyup daha cok dikkate alıyorum.

EC dedi ki...

@Teehad

ulke de dinazorluk yeglendigi icin o adamlar bulunduklari programda maalesef konusturulmuyor bile bknz. Ugur Meleke - TELEGOl.. orada Engin Verel bos teneke gibi Umit Karan ile surekli sidik yarisinda..

bence next best thing on Sports Channel - ALi Ece, Ugur Meleke, Mehmet Demirkol, Adnan Bostancioglu, Feyyaz Ucar, Onder Ozen li program yapan koseyi doner..

Lig TV de maalesef Sansal BuyukA nin politize olusu sebebiyle ( aslinda tum kanal oyle) yanina aldiklari bile konusamiyor, ofsayta a ofsayt diyemiyor..!

Pierro ile nasil oynuyorlar! Amac FB ve GS yi yaris icinde tutmak! Podolski nin golunu pardon kolunu baska acidan veremediler bile!!! aleniligi belli olmasin diye!

Barreto dedi ki...

Quaresmasporluluk yalnızca Beşiktaş taraflarında görülen bir vaka değil. Diğer takım taraftarlarında ve medyada da çok sık görülüyor. Bu şartlarda Uğur Meleke ve benzerlerinin matbuatta yer bulabilmesi bile başarı. Futbol azıcık daha kureselleşsede Türkiye ligini sky veya ESPN den takip edebilsek. Ya değilse bloglarda tırmalamaya devam.

Yorum Gönder

Ara