.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

29 Eylül 2015 Salı

UAL 02 Beşiktaş - Sporting Lisbon


Tarih: 1 Ekim 2015 Perşembe , 20.00

Stadyum: Atatürk Olimpiyat Stadı

Hakem Hakkında Bilgi: Paolo Tagliavento

Sakatlığı Bulunan Oyuncular:  Tolgay Arslan , Veli Kavlak / Ewerton

Cezalı Oyuncular :  Olcay Şahan  / Joao Mario

Yayın : Trt

80 Yorum:

Basar dedi ki...

6-4 alırız

Unknown dedi ki...

Sezonun geride kalan kısmında fener maçı da dahil oynayacağımız en zor maç bu maç olacaktır. Tabi saha içinden bahsediyorum. Lokomotiften 3 yediler belki ama Sporting de Benfica ve Porto gibi harbiden modern bi futbol oynuyor. Seri, hiç oyalanmadan kaleye gitme derdindeler.

Tabi daha önceki büyük maçlarda açık oynayan, futbol oynamaya çalışan takımlara (Arsenal, Tottenham vs.) karşı çok iyi kontra oyunları oynadık. Ama defansta Ersanın olması ve ortasahanın biraz yumuşak kalması beni bu maç için tırstırıyor açıkçası.

Ama takımın üstünde bi Güneş parlıyo, bizim gördüklerimizden fazlasını görüyor sağ olsun, var olsun.

Basar dedi ki...

Q17 oynasın. Hem ergenler mutlu olsun hem de belki Portekiz'de piyasa yapar, devre arası gider

Unknown dedi ki...

Sosa, Tosic ve Olcay'i keser bence.

Geri dortluyu bozmaz, belki Ismail ile baslar. Orta saha Atiba-Necip-Oguzhan, ileride Tore-Quaresma-Gomez oynayacaktir.

Ekrem35 dedi ki...

Bu maçta artık cenk tosun ilk onbir başlar diye düşünüyorum. Büyük ihtimal olcay yerine q17 oynar. Motta yine kadroda yoksa tosic'i ismail ile bu maçlık değiştirebiliriz.
Kim oynarsa oynasın galip gelelim, güven hiç azalmasın. Sakatlık olmasın üç puan olsun güzel olsun inşallah.

Unknown dedi ki...

10 milyon euro sosa gazlaması haberleri var, yuhh derim.. yanında pektemek de promosyon olarak verilebilir..

Motta uefa listesinde yok . Ben Hocanın mecbur olmadıkça hiç bir maça Necip ile başlamayacağını düşünüyorum . Oyun felsefesi el vermez ...Quaresma'dan ise kurtuluş yok bu maçta ...

Basar dedi ki...

32 yaşında oynamayan baş belası adama 1,2 milyon bonservis, 1,768 milyon yıllık net para, 2 yıllık sözleşme... Menejer Mendes'e ne verildi onu da bilmiyoruz! peh peh peh

Yediğimiz çok sağlam kazıklardan biridir!

Senede 3 milyona oynayacak Gomez ayarı free agent bir sürü adam bulurduk. Hem başa bela olmazdı, hem kadro genişlerdi, hem de sağlam katkı yapardı. Şu kadarcık görüşü bile olmayan bir başkanımız var!

Bu takım şampiyon olacaksa ergen zekası ile olmaz!

Basar dedi ki...

Feyyaz, İlhan Mansız... Sırada inşallah Cenk Tosun var!

planck dedi ki...

aksilik çıkmadan çatıyı kaldırabilirsek stad bitti sayılır gerisi kolayca gelir. ama çatı işi cidden zor, hadi bakalım.
https://twitter.com/VodafoneArena/status/649133772475113472

Barreto dedi ki...

Blogdaki diziliş&taktik uzmanı zevata soruyorum.

Bu maç özelinde değilde genel olarak, Cenk ve Gomez'i beraber kullanmak adına, 4-3-3 orta üçlü Oğuzhan-Atiba-Sosa ileri üçlü Cenk-Gomez-Töre, olacak şekilde takım çıksa nasıl olur?

planck dedi ki...

gençler maçı olur

Coolio dedi ki...

Net striker özellikleri olan adamların kenar forvet olarak oynatılmasına gıcığımdır. En uçtakinin biraz arkasında oynayabilirler yani 4-4-1-1 olsun bizim olsun. Kanatlar Töre ve Olcay olsun. Metin Ali Feyyaz koysun.. pardon o araya karıştı..
Sosa da Olcay, Töre ve Oğuzhan'ın yedeği olsun. Ama ısrarla 4-4-2 veya benzeri formatların olmayacağına veya kolay uygulanabilir olmadığını söyleyenler var. Bir bildikleri vardır diyorum.

Adsız dedi ki...

Jesus orta alanda sağlam ve dinamik futbol oynatmaya çalışıyor. Ancak takımın başında yeni olmasından ve yeni transferlerin varlığından sanırsam, lig maçlarında 4-4-2 oynatmasına karşın Portekiz ligi gibi bir yerde gol sorunu var (lig ikincisi fakat 6 maçta 9 golle 7. sırada). Avrupa’da ise ilk maçında 4-2-3-1 denemiş ve kendi sahasında Lokomotif’ten 3 yemiş. Sakatlığından dolayı bu maçta William Carvalho denilen monster DM’sini oynatmamış. Son lig maçında ise son 21 dakika oyuna sürmüş, demek ki az çok oynayabilecek halde. İnşallah bizim maçta oynamaz diyeceğimiz bir adam olduğu için önemli, orta alanda çok sakat bir adam. Orta alanda forma vereceği kesin olan Adrien Silva ise box-to-box oynuyor. Bu taktikte Montero forvet arkası, 4-4-2’de ise ceza alanı içi oyuncusu. Jesus Lokomotif maçı sonrasında oluşan baskıya rağmen, bir Avrupa maçında deplasmanda oynayacağı için yine 4-2-3-1 oynatacaktır zannımca. Carvalho-Silva-Montero’lu bir orta saha bizim için defans bakımından çok sorun yaratabilir. İlaveten kadroları henüz yüzde yüz tam oturmasa da geniş; adamlarda Teofilo, Aquilani ve Bryan Ruiz yedek olabiliyor, böyle bir durum da var.

4-3-3 formasyonu ofansif bir format ve Beşiktaş'a uyması pek mümkün değil. Öncelikle hcumda bek performası kilit bu sistemde. Bireysel performanstır, takım defansıdır dikkate almazsak kadrodaki bazı oyunculara uyabilir ve son 3’lü bakımından Gomez’in çok seveceği bir şekil olur. Amma velakin, yine bireysel performsnları geçerek, defansif olarak çökmeye yakın bir hal alması da kuvvetle muhtemel. Zira orta alanın iki yönlü çok koşması gerekli. Özellikle 4-3-3’deki eforlu hali düşünürsek ve üstüne takım henüz derbiden çıkmışken çok zor olur diyorum. Orta alanın rakiple yeterince uğraşamaması ise zaten hücumu baltalayacak en önemli unsur. Böyle bir durumda tek avantaj, aynı bizdeki gibi bir bekleri ve bir stoperleri: düşüşte olan sağ bek Pereira ve stoper Naldo. Genç bir stoperleri daha var belki onu oynatır ama o da çok iyi değil.

Hocanın Sosa’nın formsuz halinde Necip-Atiba ve önlerinde Oğuzhan ile sahaya 4-2-3-1 çıkması olası. Sosa’ya saygı duyduğu için ısrar edip Atiba’yı tekli yaparak çıkması da. Ben olsam 4-2-3-1 çıkar, duruma göre DM’lerden birini kesebilirdim.

Unknown dedi ki...

bence bu mac Atiba-Necip baslamaliyiz ve kesinlikle oyunu kendi yari sahamizda kabul edip hizli hucumlarla sonuca gitmeliyiz. kendi sahamiz ve kazanmamiz gerekiyor ama bu sefer durum farkli:

(1) S.Lizbon bu sene oynayacagimiz en ust duzey takimlardan biri
(2) Ilk maci kendi sahalarinda kaybettiler, dolayisiyla maci kazanmak icin oynayacaklar. Dolayisiyla 60'a 0-0 girildiginde risk almak zorundalar.
(3) Kontrataklarda nasil zayif kaldiklarini Lokomotif macinda gorduk.

QuaresmA dedi ki...

Necip'in böyle maçlarda kırmızı yemeyeceğine inancım yeterince olsa tamam diyeceğim. Ayrıca Necip sahadayken (özellikle) baskı yediğimiz anlarda orta sahadaki pas trafiği çok saçmalıyor. Pas trafiğinin aksaması demek aynı zamanda top kayıpları yüzünden defansif zaafiyet anlamına da geliyor, yani Necip sahada olma sebebini de kendi kendine yok ediyor.

Atiba-Oğuzhan, önlerinde Olcay'ı bile yeğlerim çünkü Olcay maç başına kaybettiği 10 topu, 10 tane de top kazanarak telafi ediyor. Gol katkısı yapma ihtimali de var Avrupa maçlarında daha az olsa da.

QuaresmA dedi ki...

GS'nin bu sene ligde iddialı olabilmesinin tek yolu Avrupa'da erkenden havlu atıp lige odaklanabilmeleri - ki o da olacak gibi görünüyor. Bence Kazak takımı rakiplerini kara kışta Dünya'nın öteki ucuna gömerken GS de 2 puanla elenecek. Yani kazanamamaları bizim için iyi olmadı.

Bizim için tek olumlu yan yavaş yavaş Hamza'nın kredisini tüketiyor olması. Genel kanaatin aksine Hamza, GS tepe yönetiminde kafası çalışan tek adam. GS taraftarı genele vurduğumuzda futboldan en az anlayan ve kulübe değil, başarıya aşık, barzo ve ergen gibi kötü karakteristikleri içerisinde en yoğun bulunduran camiadır ve kendi adamlarını yeme konusunda 1 numaradır. GS taraftarı sorunun kadroda değil, Hamza'da olduğunu düşünüyorlar ama geçen seneyi çok çabuk unutuyorlar. Çok dalga geçilen "takım içi denge" mevzusunda bile aslında haklı adam.

Neyse ki bu gidişle Hamza'nın biletini kesip şampiyonluk yolunda önümüzü açacaklar gibi görünüyor.

Unknown dedi ki...

benim kafamdaki takım şu şekilde;

--------------Tolga------------------

Beck---Rhodolfo---Miloseviç-----Tosiç

Gökhan----Necip----Atiba-------Sosa

-------------Oğuzhan----------------

-------------Gomez------------------

Son fener maçında görüldü ki Oğuzhan ile güçlü ortasahalara karşı direnmemiz mümkün değil, ancak Oğuzhan olmadığında da takımın hücum akışkanlığı oldukça azalıyor. Sosa-Oğuazhan göbeği olduğunda bu bölgede bir türlü çalışmıyor! Bu yüzden Necip ile başlamamız gerek. Necipli sistemin getirileri şunlar olabilir:

Daha sert daha sıkı bir orta saha dizilişi elde ediriz.
Necip ve Atiba ikilisi ortada sıkı bir ikili olurlar, defansif anlamda takım bir seviye atlar. Necip her ne kadar top kullanma başarısı düşük olsa da ortasahada görev aldığında kesici rolünün hakkını veriyor. Atiba'ya iyi dememeyi tercih ediyorum. Zaten iyi dediğimiz çok yaşamıyorken gerek yok. Diğer taraftan Ersan'ın son performansı sonrası artık hepimiz Miloseviç-Rhodolfo birlikteliğini merak ediyoruz. Önlerindeki Necip-Atiba orta sahasının yüksek top kesme kabiliyeti bu tür testleri yapmamıza imkan tanıyabilir. Oğuzhan ise bu iki oyuncunun ortasında yer alarak hem onlara destek görevini hem de onlardan aldığı toplarla oyun kurma işini yapabilir. Bu sistemde Beck ve Tosiç'in ileri çıkışları önemli hale geliyor. Gökhan Gönül-Caner bekleri bizde olsa daha akıcı bir oyunu da elde edebilirdik. Sosa ve Gökhan kanat değiştirdiklerinde Beck'in yaptığı bindirmeler anlam kazanır, Sosa mutlaka Beck'in yapacağı bindirmelerin ödülünü verecektir.

Top hakimiyetini sağlama konusu:
Gerek Sosa-Gökhan Töre kanatları, gerekse de Oğuzhan ile topun kontrolünü kağıt üzerinde sağlayabiliriz. Sistem ne kadar işler orası tartışmalı. Orta sahaların baskısı azaldıktan sonra Cenk-Necip değişikliği ile Oğuzhan geriye çekilebilir.

Kağıt üzerinde bu sistem çalışabilir. Henüz bir deneme görmedik.

ideal 11 dedi ki...

emir mfc

--------------Tolga------------------

Beck---Rhodolfo---ersan-----ismail

c.tosun----Necip----Atiba-------gökhan

-------------Oğuzhan----------------

-------------Gomez------------------

kafamdaki ilk 11 bu ama sanırım querasma başlayacak ilk 11 de.

atiba yı tek bıraktımı büyük sıkıntı oluyor defansif anlamda.fener maçında gördük bunu.ilk yarıda 4 pozisyon buldular necipsiz orta saha ile.

aslında veli dönerse şenol hoca atiba yı biraz daha hücuma kaydırabilir.bence bu kadronun ideal orta ikilisi kesinlikle veli atibadır.atibayı kesinlikle defansif oyuncu olarak görmüyorum.ayakları iyi pas alışverişi iyi ve hücuma çıkan bir oyuncu.atiba cm veli dm dir aga.

ideal 11 dedi ki...

ayrıca töre nin sol açık performansı dikkate değer.2 maç önce sol açıkta iken golünü attı.fener maçında da sol açıktan asistini yaptı.

olcay şahanın takıma verdiği enerjide çok değerli bence.cenk tosun ile değişmeli oynamalılar sağ açıkta.

şenol güneşin yerinde olsam q7 için takım içi birlikteliği bozmam .bu takım koşarak bazı şeyleri yaptı.q7 nin kaprislerini koşmamasını kabul edemez.

devre arası sosa yı iyi fiyata satarım.oğuzhan ile yola devam derim.q7 ve sosa çıktığında taşlar daha net ve istikrarlı yerine oturacaktır.cenk tosuna gelecek olan veli ye yer açmak lazım.

Ekrem35 dedi ki...

@övünç şentürk

Motta'nın uefa listesinde olmadığı hatırlatması için teşekkürler. Ben unutmuşum onu.
Q17 bu maçta oynayacakmış olumlu bir şeyler yapar diye beklicez bakalım. Gol yeriz gibi geliyor da inşallah önce yemeyiz sonrasında pek golü çıkarabilecek bir takım değiliz henüz.
Ersan,gomez ve sosa oynamaz diye düşünüyorum. Hava soğuk bugün ama yağış beklenmiyor. En azından yağışın kötü etkisi olmasın şu olimpiyatta.

Basar dedi ki...

--------------Tolga------------------

Beck---Rhodolfo---Miloseviç-----Tosiç

Gökhan----Necip----Atiba-------Sosa

-------------Oğuzhan----------------

-------------Cenk------------------

Basar dedi ki...

Franco kayboldu gitti. Bence hazır orta sahada sakatlarımız varken, o bölgeye evrilmesi denenebilir. Bu kadar da kötü bir futbolcu olduğunu düşünmüyorum, Necip kadar katkı verecektir orta sahada.

Coolio dedi ki...

@basar
Franco'ya sempati duymama rağmen geldiğinden bu yana fiziksel olarak güçlenmedi. Bu şartlar altında özellikle Avrupa takımlarına karşı bariz ezilir. Milo'yu takip ettiğim kadarıyla kendini güçlendirmeyi başarıyor. Bir de oyunda görsek güzel olurdu. Şenol hoca herhalde Ersan er ya da geç kart cezalısı olacak o zaman Milo'yu oynatırım diye de düşünüyor olabilir.

@ideal11
İdeal orta saha bana göre Atiba-Veli değil, Atiba-Tolgay. Ama Tolgay'ın döneceğinden şüphen olduğu için öyle dediysen bilemem.

Bu maçın en çok merak edileni bence Cenk'in nasıl dahil olacağı. İlk 11'mi, sonradanmı? Eğer ilk 11 oynatırsa Gomez ne diyecek? Derbide 2 gol attım, kendimi göstereceğim avrupa arenasında (ligden daha çok önem veriyor bence) nasıl oynatılmam diyebilir. Dolayısıyla Gomez ile başlayacaktır.

Bu arada Olcay cezalıymış , onu atlamışız. Bu transfermarkt'a hiç güven olmuyor :)

Hocanın oyun felsefesinde hiç bir zaman önce tutayım sonra vurayım olmadı. Şenol Güneş her zaman ilk golü atmak için sahaya çıkar . Muhtemelen ya 4-4-2 ya da Oğzuhan'lı merkez ikiliyi göreceğiz. Asıl sıkıntı Gökhan ve Quaresma'nın aynı anda sahada olmasını nasıl tolere edebileceğimiz ? Bu maç bunu test etmek için doğru maç değil bence . Oyunun gerçekleri onu gösterse de Atiba-Necip ikilisi çok büyük sürpriz olur.

Coolio dedi ki...

Querasma malum Portekiz ekibini karşısında bulunca bir de geçen hafta oynamadığı için topa olan özlemi de arttığı için kendisinden bol şımarık, bol ayağında top tutan = bol top kaybeden, sonra sinirlenip bir tekme savuran bir performans bekliyorum.. umarım öyle olmaz tabiki de..

SinnFein dedi ki...

Dostlar ben birşey merak ediyorum ve sormadan edemeyeceğim..
Sormadan öncede kendi görüşümü ifade edeyim de linç yaşamayalım şurada! Querasma'dan vb transferlerden nefret ederim.. Benim için takım oyuncusu herşeyden önce gelir. Bu yüzden Q17 transferini kesinlikle istemiyordum ve karşıydım..

Şimdi bu gerçekliği ifade ettikten sonra sanırım meramıma gelebilirim.

Arkadaşım anladık Querasma'dan nefret ediyorsun! Anladık adam saçmalıyor! Anladık yeri geldi mi faydası da olmuyor da arkadaş her iki yorum da bir bu dır dır nedir yahu? Yok şu kadar alıyor? Yok Töre o o akdar alırken bu bu kadar almamlıymış da; yok şimdi iki top kaptırır tekme savurur da kırmızı görür de falan da filan! Geçenlerde bir arkadaş da yazmıştı; benim için bir oyuncunun üstüne Beşiktaş forması varsa o adam sahada olduğu müddetçe desteklemektir Beşiktaşlılık..

Daha ligin başı arkadaşım. bu adamdan sen burada iki kelam yazdın diye kurtulamayacağız! Sen burada içini döktün diye de bu adamı göndermeyecekler de! Tama artık bitti arkadaşım. uyan kendine gel! Taraftar olarak sen takımın içine kömür atıyorsun! Töre sakatlansa, cezalı olsa bu adam onun yerine gelecek ve ufak da olsa birşeyler yapabilme potansiyeli olan bir adam. Yaş itibariyle gittikçe de olgunlaşıyor. Belki girecek birşeyler yapacak.. Bir durun artık yahu! durun ziyade yeterin artık.. Bitti abicim bitti.. Bu adam bu takımın oyuncusu ve öyle ya ada böyle ara oynayacak bize maç getirecek.. Sene sonunda da durumuna göre elden çıkaracağız..

Bak yine net ifade edeyim bende istemiyorum. Ben de ismini tam yazamadağım Dzsduzak gelsin istedim. hatta remy falan olsun dedim ama olmadı işte.

Neyse meramım buydu sadece. Akşam için de umarım kazanırız. Ondan ziyade şiir gibi oynarız da keyifli bir maç olur.. Yoksa hiç UEFA kupamız yok, senelerdir şampiyonluğumuz yok.. kazansak da kaybetsek de keyif alalım yeter..

ekozu1903 dedi ki...

@Sinnfein

hislerime tercüman olmuşsun. eline sağlık

QuaresmA dedi ki...

Sinnfein

Ergen Quaresmasporlular kulubune hosgeldin. Bu macta sirf su bos goygoyu ve Dzudszak midir ne sikimdir o muhabbeti bitirmesi icin Q17'nin cikip maci getirmesini umuyorum.

WiLdHoney dedi ki...

Tartışma yaratmak için değil ama bu sene Bursaspor'un 2 maçını Lig TV'den takip ettim ve özellikle Dany ve adını yazamadığım bu sebeple yukarıdaki yorumlardan kopyaladığım Dzudszak isimli arkadaş için izledim, bende hiç öyle süper topçu vb izlenimi uyandırmadı, Dany ise ilginç bir şekilde gözüme baya iyi göründü ama asıl bir Zenci var onlarda Fati (yada Faty olabilir) baya baya iyi bir topçu.
Biz alsaydık sanki elde patlama ihtimali varmış gibi geldi bana.
Onun dışında @SinFenn çok güzel yazmış.
Akşama umarım sakatlık olmadan, ceza olmadan 3 puanla bitiririz maçı, ama zor görünüyor.

Pheaglix dedi ki...

@SinnFein

desteklemek ve sahada görmek istemek ayrı şeyler. şahsen quaresma'nın gelmesinden zerre memnun değilim, ama sırf o quaresma olduğu için tribünde asla tepki göstermem, normal şartlarda bir beşiktaş oyuncusunu ne kadar savunursam onu da o kadar savunurum. ama bununla quaresma oynamasın yine takım oyununu baltalayacak demek ayrı şeyler. çok basitçe; töre ve quaresma aynı anda oynadıkları zaman ikisinin de verimi düşüyor, ve töre'yi gerek diğer oyuncular ile ilişkisi gerek takıma katkısı açısından ilk 11'de quaresma'ya tercih ederim. quaresma töre formda ve sağlıklı olduğu sürece ancak hamle oyuncusu olarak bu takıma katkı sağlayabilir. nasıl mustafa'yı, ismail'i, motta'yı, necip'i, olcay'ı, atiba'yı (theo), ersan'ı, tolga'yı sahada görmek istemeyenler var, aynısı quaresma için de geçerli.

Quaresma ve Cucak karsilastiracaksak sunu unutmamali: Ikisi de tipatip ayni katkiyi veriyorsa takimda hangisini istersin? Ben Cucak'i isterim, cunku Fenerbahce maci sonrasi cekilen soyunma odasi fotografinda herkesin yuzu gulerken bir tek somurtan o olmaz.

Quaresma'nin yeteneklerine laf eden yok. Zaten bu Besiktas takiminda sikinti yaratan yetenekleri.

GS'de Podolski oyundan alininca su sisesi tekmeliyor, Fener'de van Persie trip atiyor. Yalniz degiliz bu konuda. Sikinti daha buyuk. Turkiye'ye sirf "seni kral yapacak bu taraftar" vaadiyle kariyerli yabanci getiriyorsan, o adam kral olmazsa suratini asar.

Besiktas'in bu iki geleneksel olarak kollanan rakibi karsisinda one cikacagi ozelligi kliselesmis "kolej takimi" muhabbeti. Kalitesi tartisilmaz, saygi duyulan kaleci ve forveti alip, gerisini boyle dizeceksin sahaya.

Quaresma'ya takim arkadaslari, onun bekledigi kadar saygi duyuyor mu, ve hatta hic duyabilecek mi? Bizim meselemiz burada basliyor.

Quaresma meselesi takım arkadaşları ile arasındaki saygı sevgiye bağlanacak ise eğer bu konu taraftarın tutumundan bağımsız tartışılamaz.

Bugüne bugün oynanan bütün maçlarda Quaresma için tezahürat yapıldıysa ve bu adamın diğerlerine oranla verdiği katkı göz önüne alınırsa , herhangi birimizin iş yerinde torpilli arkadaşı hakkında düşündüğünden farklı şeyler hangi futbolcunun aklında oluşur ki ?

Shelbyl'in söylemine aktılıyorum ve arttırıyorum . Ronaldo gibi bir ego sahibi olmak istiyorsan , kendin atmadığın zaman gole sevinmeyip , katkın olmayınca galibiyetten mutlu olamıyorsan , önce istatistik kağıdına bir dönüp bakman gerekiyor .

Quaresma fayda verse de vermese de kral olmak istiyor . Tarhi tekerrürden ibarettir . Olmadı , olamadı , olamayacak bu kadar basit. Hep aynı şeyi diyorum . Quaresma kendisine biçilen rolü kabul ederse faydalı olur . O rol de arkadaşların yazdığı gibi Gökhan Töre'yi yedeklemekten fazlası değil .

Basar dedi ki...

@shelbyl

Buraya gelme sebebi "Turkiye'ye sirf "seni kral yapacak bu taraftar" vaadiyle kariyerli yabanci getiriyorsan, o adam kral olmazsa suratini asar." ifadesindeki gibi mi yoksa Porto'dan 600 k alırken 3 katı maaşa geçmek mi?

@Övünç
Evet rolü aynen yazdığın gibi. Bundan fazla da katkı veremez, Şenol Hoca da bunu gösterdi. En ergeni bile merak etme bunu kabullendi veya kabullenecek. Lakin ilk 11'deki adam 1,5 milyon garanti para alırken yedekteki pespaye 1,768 milyon alıyor! Bu durumda sadece tribündeki adam değil yönetimdeki adam da ayıp etmiş oluyor.

SinnFein dedi ki...

Dostlar ben hepinize katılıyorum. Kesinlikle haklısınız.

Bende aynı şekilde düşünüyorum. Gökhan Töre'nin yedeğinden fazlası değildir bu takımda. Alınması da hatadır. Sehlby'nin dediği gibi biz bir adım öne çıkaracak tek şey kolej takımı havasıdır. bunun için de Queresmalar değil; alınacaksa bile bu karakterdeki yıldızlar alınmalıdır -ki bence Sneijder takımı sahiplenme, arkadaşlık, saha içi liderliği gibi etkenlerde bunu çok iyi gösteriyor-

Benimd erdim her iki yorumda bir bu adam için yazılan yorumlar. yoksa bende sizden farklı düşünmüyorum inanın. Hatta düşünmekten ziyade istemiyorum da..
ama bıkkınlık geldi yahu! Derdim buydu benim o kadar. Baştan aşağıya her yorumu okuyun iki yorumda bir Q17'nin saçmalıklarından bahsediliyor.

Yedek olarak oynayacak net. Bunu kabul ederse oynar. Etmezse zaten sene sonu yolu açık olsun.

QuaresmA dedi ki...

Quaresma'dan kanat yedekleyicisi rolü vererek verim alamayız. Bu rolü vermek veya vermeye çalışmak demek Quaresma'nın verimliliğini direk sıfır olarak kabullenmek demek. O halde hiç oynatmamak bile daha mantıklı, en azından Kerim daha fazla süre alır.

O halde önümüze 2 farklı opsiyon çıkıyor:

- Quaresma'dan tam verim almaya çalışmak, haliyle takım kimyasını bozma riskine girmek mi?

- Quaresma'dan verim almayı unutup, takım kimyasının bozulması riskine hiç girmemek mi?

Daha önce burada yazılmıştı; aynı şeyi tekrar tekrar yapıp farklı sonuçlar beklemek deliliktir diye. Biz ikinci opsiyonu 3 senedir deniyoruz ve sonuç 0 kupa. Ben de Podolski tipi bir kanat forveti yeğlerdim yerine ama bu alındı artık. Bırakalım da bu defa riske girip ilk opsiyonu deneyelim, belki farklı bir sonuç elde ederiz. Hadi diyelim herkes Q17 hakkında her şeyi çok iyi biliyor da Şenol Hoca da mı futboldan hiç anlamıyor da bu adamın alınmasına okey verdi? Veya fırsatını bulduğunda oynatmaya çalışıyor? Çünkü o da farkında sezon başından beri doğru dürüst top oynamasa bile Quaresma'yı kazanmanın potansiyel getirilerinin.

Olmazsa da zaten Olcay Molcay ile üçüncü oluyoruz en kötü, değişen birşey yok.

Coolio dedi ki...

@SinnFein
"Yedek olarak oynayacak net. Bunu kabul ederse oynar. Etmezse zaten sene sonu yolu açık olsun"

Durum böyle değil maalesef. Dolayısıyla burada Q17'den rahatsız olduğu için eleştiren veya dert yananların aslında tasası daha büyük sorunlara yol açacak olması.

"Yedek olarak oynayacak net." : Maçlarda quareeeeejma diye bağıranlar olduğu sürece (en yakın örnek FB maçı) yedek oynamayabilir.

"Bunu kabul ederse oynar." : Etmedi, etmiyor, etmeyecek. Ederse diye başlayacak bir cümle kurmanız dahi ilginç. Bunu kabül etmeyeceğini görmek için daha kaç sezon bizde kalması gerek?

"Etmezse zaten sene sonu yolu açık olsun" : En büyük sorun da bu zaten. Kabül etmeyince iş sene sonu gider kadar basit çözümlenemeyecek. Etmemesi demek sürekli antremanlarda, maçlarda huzursuzluk çıkarması ve takımı olumsuz etkilemesi demek ve puan kayıpları demek ve/veya başka türlü kavgalar demek.. Bizi en çok korkutan sorunda bu zaten. Sürekli bu adamı yazıyor olmamız işin bu raddaye gelme ihtimalinin çok yüksek olması nedeniyle endişe etmemizden kaynaklanıyor. Ve maalesef sorun oraya geliyorsa kadro dışı kalır kurtuluruz diyemiyoruz.

Bu arada BJK forması giyen her adamı desteklemek zorunda değilim. Ben sadece takımımı desteklemek zorundayım. Q17'den nefret edenlerin maça gidip sadece onun aleyhine tezarahut yaptığı filan da yok. Dolayısıyla tek eleştirdiğimiz mecra burasıyken takıma zarar veriyor muamelesi görmek absürd oluyor.

Unknown dedi ki...

@Coolio

"Bu arada BJK forması giyen her adamı desteklemek zorunda değilim. Ben sadece takımımı desteklemek zorundayım. Q17'den nefret edenlerin maça gidip sadece onun aleyhine tezarahut yaptığı filan da yok. Dolayısıyla tek eleştirdiğimiz mecra burasıyken takıma zarar veriyor muamelesi görmek absürd oluyor."

Yuzde yuz katiliyorum. Bu mantikla Ferrari'ye de sattigi FB derbisinden sonra destek olmamiz gerekirdi. Ligde tek maglubiyetimiz var, orada da cok begenilen Q17 kirmizi kart gormeseydi en azindan berabere kalirdik.

Adsız dedi ki...

Maalesef beklenildiği gibi orta alanda çöktük. Bundan sonra duran toplar, ceza alanı dışı şutlar ve Q17-Töre'nin sihirbazlıklarına kaldık, ne kadar yapabilirlerse artık. Ortadan gelmek pek mümkün değil, çok çok zor. Oğuzhan-Sosa değişikliği de işe yarayabilir, Sosa FB maçındaki gibi halen nanay. Necip-Atiba'dan birini kesmek ise bizi iyice göçertir. İlaveten alternatif bir umut olaraktan: Q17-Cenk değişikliği ve Töre sola. Aslında garip bir olay var: orta alan dışında defansif olarak çok kırılgan oynuyorlar. Hangi hücum tercihi olursa olsun, az biraz organize olabilsek.

Adsız dedi ki...

Daha adamların yedeklerinde Slimani ve Montero var. Of ki of.

Adsız dedi ki...

Trivela öğrenip deneyeceğine önce hücum eden arkadaşının önüne topu indirmeyi öğren yeğen.

Pheaglix dedi ki...

ismail cidden futbolu unutmuş.

Ekrem35 dedi ki...

Orta sahada rakibe karşı duramıyoruz. Ceza sahamıza kadar çok rahat gelip yay etrafında da paslaşıyorlar kolayca. Oğuzhan olduğunda yumuşak kalıyoruz o yüzden böyle oluyor diyorduk şimdi ne diyeceğiz bu duruma? Necip ve atiba varken bunlar oluyor.
Bu sezon ki en kötü 45 dkmız olabilir neyse ki 1-0 ile kurtardık. İkinci yarı beraberlik iyidir.

QuaresmA dedi ki...

Necip -> Oğuzhan
İsmail -> Tosiç yapılmalı. Özellikle İsmail çıkmazsa maç utanç verici bir skora bile gidebilir, zaten ofansif katkısı yok. Necip'in oynamasının etkisini de topla oynama yüzdelerinde görebiliriz.

Rakip gerçekten çok iyi, biz de bir o kadar kötüyüz. Hakem de en az bizim ligdeki hakemler kadar kötü. Bazı kararlarına bakınca hani sanki Sporting'e bahis oynamış diyeceğim.

Unknown dedi ki...

BoQ17 yine berbat oynuyorla soze baslayabiliriz. Kendisine eli belinde Sosa eslik etmekte.
Atiba ilk yarida çok etkisiz, pas atmakta zorlaniyor, pozisyon kaybi yapiyor. Ortadaki en iyi oyuncumuz, en fazla Atiba - Sosa kadar pozisyon hatasi yapan, Necip. Tore ve Gomez istekli ama oyunlari anlamsiz kaliyor.
Yapilacak Oguzhan takvjyesi ile ortasaha toparlanir, bu kadar yerlesim hatasi yapan takima illa ki gol buluruz.

Gecenin bizin adimiza en iyisi ise Tolga.

ideal 11 dedi ki...

q17 çıkar cenk tosun girer.

sosa çıkar oğuzhan girer.

gomez de bişeyler eksik.gol attığında da bu fikrim değişmemişti.cenk tosun daha fazla arıyor maçlarda.

veli nin önemli olduğunu bu maçta daha fazla anlamdım.

necip birazda zorunluluktan oynuyor.

Adsız dedi ki...

Maçı "alan paylaşımı" olarak izleyen yayıncı spikerlerin Joao Pereira'yı göklere çıkarmasına karşın (42. dakikada Sporting ceza alanı önünde yapılan ortayı Aquilani'nin kesmesine karşın hala Pereira kesti diyerek) halen hücumu Beck-İsmail farkına rağmen bize göre sola yığmış haldeyiz. Ki rakibin as sol beki Jefferson bu maç kadrosunda bir nedenle yok. Bu durumda birinin Q17'ye hep sağda kal demesi lazım bi zahmet. Zira kanatlardan bir fark olacaksa bu Töre ile olacak gibi.

@QuaresmA

Aynen. İsmail lig tarihine en genç emekli olacak oyuncu olarak geçmeye aday. Sol kanadımız komple yok gibi. İlaveten hakem gerçekten kötü. Adam 3D gözlükleri takmış Jurassic Park izlemeye gelen babaanne gibi.

Emrah dedi ki...

Quaresma dışarı Cenk Tosun içeri

ideal 11 dedi ki...

köybaşı hulk a benzemiş

QuaresmA dedi ki...

Selçuk İnan bile bu kadar yalandan faul almıyor.

ideal 11 dedi ki...

demba ba nın tekniği gomez den iki gömlek üstündü.gomez ayaklarına hakim değil aga

Adsız dedi ki...

Jesus sen DM çıkarırsan ben de box-to-box alırım dedi. Bizim içinse kötü oldu. Artık tamamen Oğuzhan-Sosa'ya bakıyoruz.

ideal 11 dedi ki...

töre gene soldayken golünü attı.

Adsız dedi ki...

Ergenimiz hazır kaleye şut atmayı da başarmış ve mutlu olmuşken yerine Cenk girse fena olmaz.

Unknown dedi ki...

dakika 69 q17 malının artistik ayak dışı pas verecem diye oyalanmasa gol atacağız sayesinde tartışmalı ofsayta düştü gomez

daha ikinci dakikada defansın arkasına gomeze atılan topta defansın araya girmesiyle sol kanada q17 malının koşu yoluna gitti top gomez alman mantığıyla doğal olarak koşu yapıp topu atacagını düşündü (bkz fener maçı gökhan orta gomez gol) ama bizimki topu aldı sağına çekti vs derken gomez savunmanın arasında kaldı zaten malın açtığı orta da defansa çarpıp pozisyonu pic etti...
bu adam hiçbir zaman değişmeyecek....

Adsız dedi ki...

Abi adam serbest vuruşta bile yumuşakta olsa kaleye vuruyor ya. İpimle kuşağım hali ancak böyle olabilir.

Gomez nasıl kaçırdın ya la onu.

Adsız dedi ki...

Özeti:

Sosa'yı çıkarıp Q17'ye bu kadar tahammül eden bir hoca ile futbol entelektüeli bağlamında bir taraflarımın uyuşması mümkün değil. Nokta.

ideal 11 dedi ki...

sosa töre oğuzhan ve hatta kerim frei varken q17 ye ihtiyaç görmüyorum şu takımda.takımda yetenek eksikliği olur anlarımda takım zaten yeteneklerle dolu.şenol hoca sanırım q17 ye son şanslarını veriyor.benden günah gitti demek istiyor herhalde.90 dakika oyunda tutmasının açıklaması yok.

ideal 11 dedi ki...

şenol güneş in ikinci yarı hamleleri oldukça riskliydi.kaleci tolga gününde idi.riskli oyunu seviyor şenol hoca.kayıp bir 90 dakika olarak görmüyorum.maç her iki takımada gitti geldi.oğuzhan bu takım için olmazsa olmaz.

Unknown dedi ki...

Su son iki macta totalde 10 gol yesek normaldi, atamadilar, atamadiklari kadar da tolga kurtardi. Beck ikinci yari on alanda yaptigi presle iyi oynadi ancak hucum eden rakiplere karsi basimiz cok agriyacak. Sol tarafsa bildiginiz otoban zaten.
Sosanin bu kadar kotu oynarken yaptigi asist cok guzeldi. Tam zamaninda ve bitirici noktaya topu cok guzel birakti. Onun disinda gorev anlaminda cok kotuydu.
Atiba ilk yari Neciple beraber cok kotuydu cunku ikisi de topu oyuna sokamiyor. Sosa da yetersiz olunca geriye kisir bir takim kaldi. İkinci yari topu verebilecegi Oguzhan yaninda olunca daha iyi gorundu.
Bu aksami unutmak lazim ve takim savunmasini iyilestirmek lazim..

Ekrem35 dedi ki...

İlk yarı takım olarak çok kötüydük ikinci yarı oğuzhan değişikliği ile toparlandık yenemediğimiz bu akşam yenilmemek önemliydi.
Q17 ne olcay'ın ne de töre'nin yedeği olabilir şu takımda ancak kerim'in yedeği olabilecek bir performansa sahip.
Son olarak tolga'ya nazar değmesin maşşallah.

Herkes Ismail'in ikinci yari performansini begenmis ama bence macin totalinde epey iyiydi. Pas hatalari haricinde -ki onu alternatifleri de yapiyor- mudahaleleri yerindeydi ki ilk yarida iki-uc tane atak kesti.

Devre arasinda Twitter'a yazmistim; Necip - Oguzhan degisikligi lazim diye. Ilk yarida sorun sahaya dizilimimizdi. Oguzhan cekip cevirene kadar bir 5 dakika daha surdu spnra toparladik. Gokhan ile Quaresma cizgide top istiyor, Gomez ortada yalniz, Necip'in zekasi top dagitmaya ve oyunun hizina yetmiyor. Ortasahamiz ve hucum hattimiz cizgi halinde diziliyordu, araya da Sportingliler yerlesiyordu.

Rakip hizli tempoyla oynuyorsa, ve senin elinde ortasaha direnci opsiyonu yoksa, tempoya uyum saglarsin, rakibin defansif kirilganliginin uzerine gidersin ki gittik de zaten.

Quaresma bile Oguzhan girdikten sonra biraz daha takimla birlikte oynamaya basladi. Bence gene de cizgiye atilacak oyuncu Sosa olmaliydi, degisiklik Ku17-Cenk olmaliydi ama kismet. Hocanin kontra dusuncesini anliyorum en azindan. Denemeye degerdi.

QuaresmA dedi ki...

İlk yarıyı çöpe attık, buna rağmen kazanabilirdik ve başarabilirsek harika olurdu. Sporting bence gruptan kesinlikle çıkar. Lokomotif ile şanslarımız 50-50. Umarım artık kadro tercihleri netleşmiştir ve daha fazla 45 dakikayı çöpe atmayız.

Şenol hocayı cesaretinden dolayı tebrik ediyorum ama İsmail kumarını hiç beğenmedim. Ayrıca umarım artık kadroya ilk ismi yazılması gereken oyuncunun Oğuzhan olduğunun farkına varmıştır. Necip zorunlu kalmadığın sürece 11 başlamaz.

Sosa'daki düşüş gerçekten düşündürücü. Ne ofansif katkısı, ne defansif katkısı var. Bu sezon ne işe yaradığını çözemedim.

Tolga, Atiba, Oğuzhan çok iyiydi. Gökhan da iyiydi ama topu çok eveleyip geveliyor. Bu saatten sonra Avrupa transferi yapmazsa bu değişmez. Lucescu zamanı Hasan Şaş'ı andırıyor oyunu. Çok aktif ama daha verimli olabilir.

Mario Gomez etkili değildi ama bu onun suçu değil, hiç beslenemedi.

Quaresma gerçekten berbattı, çok fazla atağı hiç etti ve ortaları bugün çok kötüydü. Eleştiren arkadaşları (her olumsuz hareketini buraya an be an yazmayı abartılı bulsam da) anlıyorum ve muhtemelen bu düşüncem burada benimsenmez ama en berbat hali bile Olcay'dan daha etkili. Çünkü aradaki siklet farkı muazzam, Quaresma sürekli topla boş alanlarda buluşabiliyor ve bugün her ne kadar atakları olumlu değerlendiremese de izlerken bir heyecan yaratıyor. (Bu heyecan hadi trivela yapsın da görelim heyecanı değil, yanlış anlaşılmasın) Son 30 dakika Oğuzhan ve Gökhan ile uyumları iyiydi, takım da epey gol pozisyonu yakaladı bu sürede. Bu uyumun daha sürekli olması için oynamaya devam etmesi gerekiyor. Hatalarına kafayı takıp vazgeçilmez ise daha iyi olacaktır.

Emrah dedi ki...

Oğuzhan müthiş oynadı. İkili mücadelelerde de Necip'ten fazla top kazandı galiba. Takımı tek başına toparladı. Ah bir de çok güzel getirdiği topta kolayı yapıp golü yazıverse 10 üzerinden 10 puanı hak etmişti. Garibim Atiba'nın herhalde ciğerleri parçalanmıştır. Şenol hocaya Q17'yi oynat da Portekiz'e okutalım diye yönetimden rica gelmediyse bu maçta 90 dakika tuttuğuna inanamıyorum. Ersan'ın ileriye şişirmeleri haricindeki bütün ataklarımız paşamızda son buldu. Top kayıpları ve düştüğü ofsaytlar yüzünden takım su kaynattı. Geriye gelmemesi yüzünden kanat çok aksadı. İki maçtır şansa kurtarıyoruz. Bakalım ne kadar devam edecek. Lokomotif maçını almamız lazım şimdi.

Adsız dedi ki...

@QuaresmA

Olcay'daki futbol zekasını Q17 ya da Töre'deki yetenekle birleştirebilsek abartmıyorum top 10'a girecek bir oyuncu olurdu.

Bu bağlamda Q17-Olcay tespitine katılmıyorum. Nedeni gayet basit: İstediğin kadar topla buluş ve istediğin kadar hücuma katıl; neticede "bir kanat oyuncusu olarak" oynadığı devasa süre boyunca içeri kat edemiyor ve doğru zamanda 2nd striker olamıyorken, bir topu bile havadan oyuncularla buluşturamamak nedir hocam? Yerden bir şeyi yok zaten. Üstüne üstlük kıyaslayıp "berbat hali bile Olcay'dan etkili" dediğin adam onun hücum presinin 10'da birini bile gösterdiyse ve sen buna evet diyorsan bir daha burada yazmam, o kadar açık söylüyorum.

Siklet farkının detaylarını ise gerçekten dinlemek istiyorum.

@shelbyl

İsmail'in iyi görünmesinin nedeni bariz bir şekilde hoca yönlendirmesi olan ve 30. dakikadan sonra ortaya çıkan sol kanat yüklenmesiyle oluştu. Gol de zaten bu şekilde geldi (hala Pereira dedikten sonra 2. yarı esamesinden laf etmeyen yayıncı vatandaşlara duyurulur). Elemanın inisiyatif aldığı tek dakika yok. Hani Beck hep eleştiriliyor ya hücumda kısır diye; Beck hücumda kısırsa İsmail ne? Savunmada ise ölümüne oynadı Alaman vatandaş.

QuaresmA dedi ki...

james sneijder

Hocam zaten kanadın birine Gökhan'ı, öbürüne Quaresma'yı dikelim demiyorum, bunun çalışması imkansız değil ama çok zor. Fakat Cenk girdikten sonra Gökhan'ın merkeze geçişiyle bu ikili uyum sağlayabildi ve yetenek gerektiren atak üretimimiz yükseldi. Bunun tersi de olabilir, Quaresma merkezde de düşünülebilir.

Oyuncunun oyun tarzı bu, ters kanat gollerini atamıyor haklısın ama bu her kanatta olan bir özellik değil.

Olcay topsuz oyunda iyi ama Quaresma da bu konuda iyi. Dikkat edersen topla buluşmalarının çoğu açık alanda ve iyi noktalarda, bugün tercihlerin seçiminde ve uygulamasında sıkıntı vardı. Olcay'ın defansif etkisi var ama top kayıpları da çok yüksek, bunları teraziye koyunca sıfıra sıfır elde var sıfır çıkıyor ortaya. Ben Olcay'ı verimli bulmuyorum, bunu daha önce de tartışmıştık bu blogda dakika başına istatistik üretiminde. İstatistikleri hep yanlış okunuyor Olcay'ın.

Ayrıca bugün Quaresma'nın defansif katkısı iyiydi bence. Kaç kere İsmail'in kademesine girdi. Kilometrelere bakalım, yine Quaresma standartlarının üzerindedir eminim.

Olcay ile arasındaki siklet farkını özetle açıklamak gerekirse; 2 oyuncunun kariyerlerini, tercih edildikleri takımları incelemek yeterli olur zaten. Siklet farkı Duisburg-Kaiserslautern arasındaki siklet farkı ile Porto-Barcelona-Inter arasındaki siklet farkı kadar.

Aslında habire Olcay-Quaresma kıyaslaması yapıp Olcay'a saygısızlık etmek istemem çünkü emeğine, mücadelesine saygı duyuyorum ama sonuçta bu 2 topçu şu an birbirinin alternatifi.

Oyuncu sisteme uyum sağlayıp, takıma ve taraftara geçmişi unutturmaya çalışıyor gibi geldi bana bugün. Kesilen ortalar 1 metre geriye gitse veya ince ofsaytlara düşmese bugün farklı şeyleri konuşuyor olurduk. Bana kalırsa ısrarcı olursak kendisini bulacak ve hem kendini, hem takımı toparlayacaktır. Bu maç özelinde eleştirileri anlıyorum ama yine de abartılı buluyorum çünkü maç boyu tırmalıyor birşeyleri, sorumluluk alıyor. Sorumluluk alan her zaman eleştiriye daha açık oluyor.

ideal 11 dedi ki...

geçen sezon sol kanat hücumunda galatasarayı hedefe götüren yasin telles snaijder üçlüsünü beşiktaşta ismail oğuzhan ve töre de görüyorum.

şenol hoca nın sol kanatta bu 3 lüyü bozmaması gerekiyor.

bu arada ismail oynadıkça daha iyi olabilir.potansiyel var çünkü.maç eksikliğide var şuanda.

ideal 11 dedi ki...

@ querasma

olcay ile kü17 arasındaki sıklet farkını söyleyeyim.kü 17 halı saha topçusu olduğu için gittiği hiçbir takımda oynayamadı.manajeri yoluyla malı götürdü sadece.

olcay ise 4 sezondan beri takımın en önemli oyuncusu.modern futbola kesinlikle uyan bir yetenek.evet bir sıklet farkı var bu olcay şahan lehinedir.

olcay şahanın bir tık üstü marco reus daglıs costa falan oluyor zaten.

takıma şu katkıları veren adama saygı duymak lazım
http://www.transfermarkt.de/olcay-sahan/detaillierteleistungsdaten/spieler/36200

bu istatistikleri yaparkende en çok koşan oyuncu oluyor.sırf istatistiğe oynamıyor.

sports guy dedi ki...

Notlar:

- İsmail'in bu takımda işi yok. Gerçekten yok. Hele hele İsmail ve Quaresma'yı aynı kanatta oynatmak tam anlamıyla bir intihar girişimi. Şenol hocanın bunu öngörememiş olmasına şaşırdım. Rakibin hiç mi maç kasedini izlemedin, veya Jesus'un oyun tarzını hiç mi etüt etmedin be hocam? Adamlar orta sahada presle kondisyonları yettiği kadar git-gel yapıp duruyor işte. Ve sağ sol kanat değişimlerini muazzam yapıyorlar. Böyle bir takıma karşı İsmail-Quaresma tercihi bize ilk yarıda çok daha pahalıya mal olabilirdi. 1-0 yenik kapattığımıza şükrettim ben ilk yarıyı resmen, ki benimle aynı düşünenler vardır eminim.

- Quaresma'ya gelince.. Bence Beşiktaş'a ikinci gelişinden beri en iyi oyununu oynadı. O bile kötüydü gerçi baya ama, bundan daha fazlasını da veremez işte bu adam. İki tane net gollük orta açtı mesela, bunları bile yapmamıştı bugüne kadar. Ortalardan ikisi de Gomez'e gitti, ilkinde nedense kafa uzatmamayı tercih etti Mario, ikincisinde savunma iyi kapattığı için hamle yapmasına rağmen vuramadı. Benim için bu adamın şu an tek artı yönü, tek hareket yapıp üzerine kestiği ortalar. Çünkü bu orta fakiri takımın santrforu Gomez'se arasıra Ricardo riskini alıp(özellikle geriye düşülen maçlarda) ona "Gomez'e orta aç" talimatı vermek futbol mantığına uyuyor. Ama bunu yaparken hem adamın oynadığı kanadın bekine "hücuma çıkma" talimatı vereceksiniz, hem de maç boyu yaptığı diğer aptallıklara katlanacaksınız. Bu iş böyle.

- Mersin flashbackleri yaşandı bu maç içinde. Takımda en güvendiğim "savunma oyuncusu" Beck bile deli adam kaçırdı arkaya. Ha bekler adam kaçırabilir, ama Beşiktaş'ın kaçırma lüksü pek yok. Çünkü adam kaçıran beklerin bu hatasını telafi edecek hızda hamle yapan stoper oyuncularımız yok.

- Rhodolfo o boyuna posuna rağmen çok fazla kayıyor. Olmayacak yerde de kayıyor. Fener maçında Volkan'ın attığı golün sorumlusu benim gözümde oydu mesela, bu maçta da çok riskli müdahaleleri oldu. Gerek yok yahu bunlara, fiziğini kullansan dağılacak adamlara ceza sahası içinde saçmasapan kaymaması lazım.

- Necip'i bu sene seviyorum, daha derli toplu top oynuyor, ama yedek oyuncu belli. Ya önde götürdüğümüz maçlarda girmeli, ya da Ozzy-Sosa ikilisinin forse edemediği maçlarda girmeli. Böylesine tempo yapan ve teknik kapasitesi yüksek bir takımın karşısında çok sırıttı.

- Tolga iyiydi, ve iyi olmasının sebebi de belli bence. Bazı kaleciler maç içerisinde oyuna dahil oldukça ısınırlar. Tolga'nın soğumasına maç hiç izin vermedi. Böyle olunca refleksleri de hep üst düzey kaldı. Maç boyu kalesine top gelmeyip gelen ilk topu içeri alabilecek bir kaleci Tolga, ama maç boyunca sıcak kalırsa çok iyi top çıkarır. Bugün de öyle oldu. Şenol hoca bu tarz taktiklerle oynamaya devam ederse, ki edecek, sezon boyu daha çok övgü alır.

- Töre'nin asıl yeri sol kanat. Adamı ne zaman efektif görsem orada yardırıyor. Bu bir problem, çünkü Şenol hocanın ideal 11'inin diğer oyuncusu Olcay'ın etkili olduğu yer de orası. Buna nasıl formül bulunacak ben de bilmiyorum, ama bir çözüm bulmak gerek.

- İki kelam de Jesus için edeyim. İyi takım kurmuş, oturdukça başarılı olacaktır. Yalnız oyuncularına çok, çok kondisyon yüklemesi lazım bu tarz bir futbolu sezon boyu oynatmayı planlıyorsa. Takımı 60'tan sonra net çöktü. Sürekli dikine, sürekli dikine oynamak, hücuma sürekli 5-6 oyuncuyla çıkmak kağıt üzerinde şahane bir sistem olsa da, pratikte uzun vadede uygulanabilirliği pek yok. İlk yarı gördüğüm Sporting Ancelotti'nin Madrid'iyse, 60'tan sonraki Sporting skor avantajını kaybetmiş olmasına rağmen canhıraş saldırıp kalesinde ekstra 4 gol görebilecek bir Sporting'di. Bizim futbol yorumcularının klasik deyişiyle "bu sezon böyle bitmez hocam" kısacası.

teahead dedi ki...

Macı canlı izleme fırsatı buldugum icin sunu net gordum.Necip atiba 11 inde besiktaş nasıl oynayacagını bilmiyor.Takım bence bu yuzden ilk yarı sacmaladı.Ayrıca geri dortlu de cok uyumsuzdu.

Ekrem Ph.D. dedi ki...

İsmaili beğenenler nesini beğenmiş ben de anlamış değilim. İlk yarı sol tarafı otobana çevirdi. İkinci yarıda da etrafındaki adamlarla al ver dışında pek bir şey yapmadı, son dakikalarda sonradan oyuna giren 95'li bebeden gol yedirtecekti az kalsın arkasını kontrol etmediği için..

Barreto dedi ki...

Olcay Q17 kıyaslaması abesle iştigal. Olcay gibilerine modern futbolda her zaman yer var. Diğerini yazmaktan usandık, her şerde bir hayır vardır diyelim.

İlk devre takım komple kötüydü ucuz atlattık. İkinci devre gayet iyiydik. İsmail fena degildi, Tosiç'ten kötü değildi en azından.

Rhodolfo yu ben beğendim. Hocanın müdahaleleri de Biliç'ten sonra çok lüks görünüyor. Tolga da iyi sinyaller vermeye devam ediyor. Bence lizbon'da kazanma ihtimalimiz ciddi oranda olacaktır.Takım bir seviye daha kaynaşırsa pekala galip gelebiliriz.

Adsız dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Adsız dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Adsız dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Adsız dedi ki...

SinnFein'in söylediklerine hak vererek malum postları sildim. Biraz da bilinçli silmiş olayım.

SinnFein dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
SinnFein dedi ki...

@james Senijder

:):)
Ya derdim post sildirmek değil. bu maçta da yukarıda yazılmış yine Q17 saçmaladı diye.. Ben biraz abartı buluyorum o kadar.

dünki maça gelince maçta tekrar gördüm ki; İsmail, Tosiç ve Motta aynı anda bekte olsalar fazla oynadığımızı kimse anlamaz. Hepsi birbiri ile daha nasıl kötü hata yapabilirim yarışması içindeler. Bunda devamlı eleştirilmeleri ve ertesi maçta kimin oynayacağı ile ilgili belirsizliğin de etkisi olduğunu düşünüyorum..
Necip malesef galibiyetten sonra son 20 dk'lık sürede oynayabilecek rotasynda yer alacak, Türkiye kupasında 11 çıkabilecek bir oyuncu ve Atiba ile inanılmaz uyumsuzlar. Bir ara aynı yere doğru koşuyorlardı..

Ersan yerine Miloseviç'i ne zaman deneriz merak ediyorum. Dün yine sakarlığı yüzünden hem kendi hücumumuzu kaybettik hem de neredeyse pozisyon veriyorduk. Hakem Özkahya olmayınca kartı gördü. Tek artısı bence takımın içindeki gizli lider olması. Gurbetçilere iyi abilik yapıyor diye tahmin ediyorum. Öyle bir havası var.

Q17 için yukarıda dedim. Bence Gökhan'ın yedeği olmalı. son 20-25 dk'da maçın durumuna göre karşı defansın dengesini bozmak amacıyla kullanılmalı. dünki maçta da bence kötü değildi ama iyi de değildi..

Ben geçen seneden beri Olcay'ı neden orta ikilide düşünmüyoruz diye hep aklımdan geçiririm. Tek pas ve hızlı hücum işini iyi yapıyor. Defansif katkısı çok iyi, sürekliliği ve enerjisi de bence yerinde. Bence denenebilir.. Ataba-Olcay ve önlerinde Sosa/Ozzy ile bir maç oynanabilir diye her maç aklıma geliyor ama bilmiyorum tabi. Sizlerin düşüncesi ne bu konuda?

Unknown dedi ki...

@SinnFein

Olcay 29 yasinda ve hayatinda merkez ortasaha oynamamis. Atiba'nin yaninda oynayan oyuncunun yeri geldiginde stoperlerin arasina girmesi bile gerekiyor. Olcay'in sakarligi da malum, bence o mevkiye ait pozisyon bilgisi yok. Bence 4-3-3'un kanatlari disinda bir yerde oynayamaz. Zaten kadromuzda kenar forvet ozelligi tasimaya yakin, Gomez/Cenk disinda en cok tabela yapacak oyuncudur.

Unknown dedi ki...

Bu mac hem ben hem de Senol hoca Atiba-Necip oynatarak yanildik. Adamlar ilk yari resital verdi. Oguzhan'in ikinci yari performansi ise Mersin macindan iyiydi resmen. Artik 11'den kesmeyelim bu adami, merkezde oynamayacaksa Sosa kenarda otursun, Oguzhan forvet arkasi oynasin.

Bence icerdeki Skenderbeu maci disinda her mac her sonuc olabilir. Cebimizde 7 puan, onumuzde iki deplasman bir ic saha maci var gibi dusunebiliriz.

Lokomotiv'i Rusya'da yenersek fisi cekeriz, beraberlik de kotu degil ama berabere kalirsak ya da yenilirsek Olimpiyatta kazanmamiz lazim ve bu beni korkutuyor. Niasse Teofilo'nun kacirdiklarini affetmez.

Yorum Gönder

Ara