.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

28 Ağustos 2015 Cuma

Uefa Europa League 15/16 NtvSpor Mode On : RakipleriNizi Tanıyalım



Uefa Avrupa Ligi'nde temsilcimiz Fener pardon Beşiktaş'ın  rakipleri belli oldu .

RakipleriNize bir göz atalım :

Sporting CP : Fenerbahçe teknik direktör Perreira'nın yakından tanığı bir takım , Fener'in rakibi olsaydı daha detaylı konuşabilirdik .

Lokomotiv Moskova :  Eski Beşiktaşlı Fernandes , bir türlü yeni Galatasaraylı olamayan Niasse'li bir takım . Fenerbahçe ile hiç bir alakası olmadığından dolayı çok önemli bir rakip olacaklarını sanmıyoruz.

Skenderbau :  İnanın hangi ülkenin takımı olduğunu bilmiyoruz . Daha önce Fenerbahçe ile oynamadıkları için hiç bilgimiz yok .

Temsilcimiz Fenerbahçe'ye sorun çıkarabilecek bir takım olmadığı için grup sonucu da çok önemli olmayacak . Başarılar Fenerbahçe !

17 Yorum:

Unknown dedi ki...

:) aynen bu ayarda bir parodi izledik. gruptan biz çıkıp onlar çıkamadığı zamanda şu parodi dönecek: umudumuz beşiktaş, haydi beşiktaş ülke puanını ayağa kaldır yoksa x ülkesi bizi geçecek..

sherlockholmes dedi ki...

fenerbahçe taraftarı olsaydım yorum yazardım o yüzden yazmıyorum.

QuaresmA dedi ki...

UEFA Kupası için net kötü kura. 4. torba takımı kolay ama sırf bize değil, herkese kolay. Yine de vizesiz 2 deplasman olması olumlu. Bu sene Beşiktaş'ın et mi balık mı olduğunu hala çözemedim ama çıkarız herhalde gruptan :)

Deplasmandaki Lokomotiv maçının tarihini bilen var mı? 3. torbadan Lokomotiv'in gelmesi kötü olmuş ama en azından maça giderim.

WiLdHoney dedi ki...

Zor bir kura oldu çok net, 3. torbadan gelen Fener'in şansına bizden çok daha kolay bir gruba düşmesi ise Beşiktaş şansızlığının net göstergesi.
Genede çok ümitsiz değilim, belki bir ihtimal 2.liği alırız.

Unknown dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Unknown dedi ki...

---------- Milli Maç
13.09.2015 Başakşehir (E) tahmini
17.09.2015 Skenderbau (D)
20.09.2015 Gençlerbirliği (D)tahmini
27.07.2015 Fenerbahçe (E)tahmini
01.10.2015 Sporting CP (E)
04.10.2015 Eskişehirspor (D)tahmini
---------- Milli Maç
18.10.2015 Ç. Rizespor (E) tahmini
22.10.2015 Lokomotiv Moskova (D)
25.10.2015 Antalyaspor (D)
01.11.2015 Kasımpaşa (E)
05.11.2015 Lokomotiv Moskova (E)
08.11.2015 Bursaspor (D)
---------- Avrupa Şampiyonası Eleme Maçları
22.11.2015 Sivas (E)
26.11.2015 Skenderbau (E)
29.11.2015 Akhisar (E)
06.12.2015 Kayseri (D)
10.12.2015 Sporting CP (D)
13.12.2015 Galatasaray (E)

Armagan dedi ki...

3. torbadan girmesi kesinleşen beşiktaş 2. torbadan elemelere girip görenleri şaşırttı. şimdi rvp'nin oğluyla ilginç paslaşma anları...

QuaresmA dedi ki...

Fener'in grubu da o kadar kolay değil, Avrupa gediklisi takımlar var. Bizim Sporting ve Lokomotiv kağıt üstünde sağlam takımlar olsa da Avrupa'da pek iş yaptıkları yok. Hatta açıp aramadım ama Sporting'in birinci torbada ne işi var bilmiyorum.

Açıkçası Uefa Kupası'nda 1-2-3. torbalar arasında öyle dramatik farklar yok. 1. torbanın en tepe birkaç takımı dışında 1-2-3. torbalar Avrupa'nın gediklisi olup öyle çok da fazla iş yapmamış takımlarla dolu. 4.- torba da genelde takım puanı 0'a yakın olan, grup aşamasını ilk defa gören takımlar. Misal UEFA tarafından 2 sezonumuz çalınmasa muhtemel biz de ilk torbada olurduk, zira her katıldığımızda iyi-kötü birşeyler yapıyoruz.

Başkan Arnavut takımının başkanını Lokomotiv'i yenmesi konusunda gazlamayı başarırsa sıkıntısız çıkarız.

planck dedi ki...

ahaha iyi post olmuş.

Coolio dedi ki...

yine o kelmi çekti kurayı?

Unknown dedi ki...

Beşiktaş'ın geçen yıl transferini bir türlü beceremediği Martin Linnes ilk defa bu seviyede fenerbahçemizin yıldızlarına karşı oynayacak.. bu tarz haberleri de bekliyoruz..

czeslaw dedi ki...

hakkımızda hayırlısı olsun.

bu arada @sherlock kahkaha attırdı. :)

Adsız dedi ki...

Post gerçekten muhteşem olmuş, Övünç'e hem tebrikler hem de teşekkürler. Tüm Beşiktaşlılar Beşiktaş'ın 2., FB'nin 3. torbadan kuraya gireceğini bilse de malum medya ısrarla tersini söylemeye devam etti; nedendir kim bilir demiyorum, buradaki herkes biliyor.

QuaresmA'ya da katılıyorum, düşünüldüğü kadar kolay grup değil. Sporting bizi zorlar, onca etkili transfer ettiler ve ilk maç tarihine kadar daha hazır olacaklar, ikinci maça kadarsa tamamen hazır duruma gelirler. Lokomotiv ise Rus takımı işte, nerede ne yapacakları hiç belli olmaz. Yine de ölüm grubu değil orası kesin. Hani Beşiktaş'ın ligin her takımında kendisine "gösterecem lem kendimi" diyen bir eski oyuncusu ya da yapılmamış bir transferi olur ya, bu sefer Avrupa'da da oldu: Aquilani ve Fernandes. Gerçi Namibya'dan bir takımla eşleşsek orada da böyle biri çıkar ve şaşırmayız artık.

FB içinse kura ilginç oldu. Kağıt üzerinde kolay gibi gözükseler de istisnasız hepsi tempo yapan, fiziksel özellikleri iyi takımlar; aslına bakarsanız takım oynamaya çalışıyorlar zaten. Üstelik ayrı ayrı ekollerin fizik futbolunu oynuyorlar. Ajax'ın total futbol anlayışı, Celtic'in topu bir an önce rakip ceza sahasına yıkma düşüncesi ve Molde'nin tipik bir Norveç takımı hüviyetinde (Rosenborg buna yüzde yüz uymuyor mesela, onlar daha İngiliz) maç içinde sürekli yıpratıcı ataklar yapmaya çalışması (kendi kalibrelerinde tabii) bu farkları ortaya çıkarıyor. FB'nin hem takım hem de bölge bakımından en büyük zaafı defansken bu durumu daha da ilginç hale getiriyor. Bakalım ne olacak. Zira Pereira zamanla takım defansı oturtacak bir TD değil, olursa ancak zamanla takım hücumunu oturtur.

Adsız dedi ki...

Ekleme: Jorge Jesus'un takımına karşı oynuyorsanız orta alanı sıkı tutup akıllı top yapmalısınız. Üstüne eleman çok konuşulan Sporting transferi nedeniyle Avrupa'da bayağı kasacak. Portekiz Ligi gazozuna bir lig çünkü.

Lokomotiv'i çok seyretmediğim için az çok bildiğim oyunculardan: Oynarsa Boussafa, Tarasov ve Kasaev tehlikeli olabilir. Kadroya ve sonuçlara bakılınca ise Niasse ise ileri uçta herşeyleri görünüyor. Tanıdığımız adam yani.

Arnavut takımı hakkında herşey belirsiz. Sadece maçları random takip ederken Dinamo Zagreb'le kendi evlerinde oynadıkları ve 2-1 kaybettikleri maçın özetini izlemiştim. O özetin 5 dakikalık görüntüsünde tek tehlikeli pozisyonları serbest vuruş şeklinde olan goldü zaten. Yine de Rabotnicki örneği bir yerde küpe dursun.

Ve Beşiktaşlı oyuncuların zor rakipler karşısında daha iyi performans gösterdiği.

Kura uyaninca telefona bir ecnebi app'inden bilgi mesaji olarak gelmisti, bakip sovdum, yalniz sonra torbalara baktim da gayet iyi kura cekmisiz aslinda. Bu tur kuralarda onemli olan senden ustteki torba takimlarinin puan kaybetme potansiyeline sahip olmasi, Sporting'de o ziyadesiyle var. 3. torbadan orta/orta-ust takim cekmisiz ama olur o kadar yani, 4. torbanin da en gucsuzlerinden birisi bu. Iskenderleri iki macta da yenersek, Sporting-Lokomotiv dengesinden surpriz sonuclar cikabilir.

schwadorf dedi ki...

@james sneijder, bence tam aksine Jorge Jesus lige odaklanır bu sene. Portekiz ligini 10-15 yıldır Porto ile Benfica domine ediyor ve bu adamın Sporting'e gelir gelmez ilk söylediği şey "bundan sonra şampiyonluk adayları arasında en başa bizi yazacaklar"

Adsız dedi ki...

@schwadorf

O sözleri Sporting camiasına etmesi normal bence. Eşi dostu demiş ki iyi para kotaracak ama asıl neden farklı, 90 yaşındaki hasta babasının eski bir Sporting’li oyuncu olması hasebiyle onun dileğiyle hareket etti:

http://www.dailymail.co.uk/sport/article-3116643/Benfica-Sporting-Lisbon-just-six-minute-drive-Jorge-Jesus-journey-one-controversial-moves-football.html

Yazıdaki son yorum da Avrupa meselesine dikkat çekiyor:

“The intention is clear, to show like City and Atletico Madrid in particular that 'second clubs' can fight back against the global forces on their doorstep."

Yazıda bir de Nani bu amaç için kalacak mı diyor ama onu şutladı, nedenini FB’deki oyunuyla görüyoruz; Jesus’un kompakt oyununa uyacak bir tip değil.

İlaveten Avrupa konusu kendisi için hep ön planda. Braga’yı çalıştırdığı 2008-2009’da takımı lig 5. si olurken Avrupa Liginde son 16’ya kalmış, çeyrek finali PSG’ye kılpayı kaçırmış. 1 yıl sonra Benfica ile AL’de yarı finalde Braga’ya kaybetmiş, 1 yıl daha sonra CL’de ManU ve Basel’in olduğu grubu lider bitirip çeyrek finalde Chelsea’ye kaybetmiş, sonraki 2 sezon AL’de finalist, bir tek geçtiğimiz sezon CL’de gruplarda çuvallamış.

Bizim maçlarda hala istediği gibi bir takım olamayacaklarını umalım, gerisi kolaylaşır.

Yorum Gönder

Ara