.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

27 Ağustos 2015 Perşembe

STSL 03 Gaziantepspor - Beşiktaş



Tarih: 28 Ağustos 2015 Cuma , 21:15

Stadyum: Kamil Ocak Stadı

Hakem Hakkında Bilgi: Cüneyt Çakır ( Geçen sezon : BJK 5g 1m / G.S. 1b 1m)

Sakatlığı Bulunan Oyuncular:  - / Tolgay Arslan , Veli Kavlak 

Cezalı Oyuncular :  El Yasa Süme / Ricardo Quaresma

53 Yorum:

WiLdHoney dedi ki...

hayırlısı bakalım. Q7'siz neler yapabileceğiz hakkında bize çok güzel fikir verebilecek bir maç olacak.

Pheaglix dedi ki...

etiketler :)

gomez ilk 11 başlar. tolga - beck - rhodolfo - ersan - tosic - atiba - oğuzhan - gökhan - olcay - cenk - gomez 11'i ile başlarız, sosa 60 gibi oyuna girer, rahat bir galibiyet alıp döneriz, yönetim neyse ya transfere ihtiyaç yok nasılsa veli gelecek der (mutsuz son).

cochise dedi ki...

gomez-cenk pek ihtimalli değil. İkisi de secondry striker tribi oynayamaz. Misal Cenk'te kenar forvet potansiyeli var ama o iş başka 2. forvet oynamak başka. 2. forvet Pektemek gibi adamdır (Pektemek oynamalı anlamı çıkmasın tabi). Daha forvetli oynayalım diyorsak 4-3-3; ortada atiba-sosa-oğuzan 3 forvet ise; Ceng-Gomez-Olcay. Topu rakip sahaya taşırsak-yığarsak bu kadar gol koklayan adama bakarken maymun olur rakip. Ama böyle adamlarla oynarsak da hücumumuz hantallaşabilir. Olcay yerine Cenk desek çok birşey değiştirmez artısı-eksisi. Yani bence daha ofansif olmamızı sağlayacak şey orta sahdaki defansiflerin yerine bir ofansif daha koymak ve topa hükmederek bu defansif orta saha eksikliğini sorun olmaktan çıkarmak. Çift forvetten daha çok pozisyon buluruz bu anlayışla emin olun.


Not: Şimdi burada bazı arkadaşlar var büyük takım olmak ile ya da gol için oynamakla 2 forvet oynamayı denk tutuyor. Oysa futbol denge oyunudur ve iş dengeyi nerede nasıl kurduğuna bağlı; sıfır forvetle bile 15 pozisyon bulabilirsin. Matematik ve geometrinin önemi büyüktür. İşte ligin bug'u çift forvet; Galatasaray öyle şampiyon oldu deniyor. Doğru ama kim o çift forvet ona bakmak lazım. Umut'u yada elmander'i oraya koyunca orta sahaya bir teknik ekleyebilirsin. Ya da Melo gibi Selçuk gibi çift tarafı yapan olunca işler kolay. Beşiktaş Denizli döneminden beri çifte döndüğü hemen her maç daha kötü oynadık. Çünkü ne yazık ki çift yönlü oyuncumuz çok az Derine koyabilecek bir azmanımız (Vieira ekolü) yok. Yoksa gerçekten Pektemek olabileceği oyuncu olsa çift forvet süper olur. Yani özeti çift forvet için gerekli hususlar; safi kanat oyuncuları- çift yönlü orta saha oyuncuları ve birbirini tamamlayabilecek forvet. Bu üçünden en az iki şart. Bizde bir tek Töre-Quaresma ile kanat işi var. Ama bu ikilinin göbeği Atiba-Veli-Sosa-Oğuzhan o-la-maz. Bir ihtimal daha var o da baklava/diamond. Ama DOS'larımız bunun için yeterli değil (Topal lazım buna). OOS'larımız da buna uygun 10 numara değil.

cochise dedi ki...

ha bir de unutmadan 4-6 alırız :)

Adsız dedi ki...

@cochise

Gayetten tebrik ederim çocuğa anlatır gibi anlatmışsın :)

Ama nirdeaa benim yaldız Kovarejmaaaaaa yeaahhhhh

Pheaglix dedi ki...

@cochise

şenol hoca'nın ne cenk'i yedek oturtmak istediğini ne de gomez'i yedek bırakabileceğini düşünmüyorum. bence oyunu tamamen rakip yarı alana yıkmaya çalışıp cenk'in kenar forvet olmaması defosunun etkisini azaltmaya çalışırız. söylediğin orta saha eksiği üçüncülüğe abone olmamızın en önemli sebebi. geçen senelerde fb ve gs cümbür cemaat rakip yarı sahaya yüklenirken arkalarını toplayan topal, emre, melo, selçuk gibi oyuncuların çok gerisinde ortasahamız (hatta ibb a.k.a. başakşehir belası sırf bu yüzden başımızda). tam bu yüzden leiva gelse ciddi anlamda seviye atlayacaktık, hem defansif anlamda belki de piyasadaki en iyi dmclerdendi, hem de ofansif anlamda fazlasıyla yeterli olabilirdi lig için.

bu arada ligin bug'ı rakip yarı sahaya yığılıp aynı zamanda rakibin hızlı çıkmasını önlemek. tabi ligimizde o savunma güvenliğini sağlamak diğer liglere kıyasla daha kolay olduğu için orta sahadan adam eksiltip ikinci forveti alınca sıkıntı olmuyor, o yüzden ligin bug'ı çift forvet gibi görünüyor. terim'in galatasaray'ından melo ve selçuk'u çıkartıp veli ve fernandes'i koysak avrupa ligini ancak hakem desteğiyle görürdü.

QuaresmA dedi ki...

Fatih Terim 90% çift forvet oynar Türkiye Ligi'nde. 6 Süper Lig şampiyonluğu var. Elbette daha önce de yazıldığı gibi bunun için uygun forvet ikilisini bulmak lazım. Cenk hala genç sayılır ve kendisinden belirli rollere oturması beklenebilir. Şu an Cenk Tosun daha çok oyun stili son vuruşçu gibi olsa bile özellikleri gölge santrafor olmaya uygun.

Açıkçası Cenk Tosun bu takımın vazgeçilmez oyuncusu olmak istiyorsa futbolunu çeşitlendirmeli. Sadece beleşçi forveti sistem kaldıramayabilir. Kanat forvet, gölge forvet gibi destek rolleri de becerebilmesi gerekiyor Olcay gibi.

Ha bu arada hiç olmadı Olcay'dan da Gomez'in yanına ikinci forvet olabilir. Ama Cenk'i bir yerlere monte etmeye çalışmak daha olumlu olur bence.

QuaresmA dedi ki...

Fener Liverpool'lu Markoviç'i de kiralamış. Vay anasını, ne hücum hattı kurdular.

planck dedi ki...

bizim ters ayaklı kanatlar ve santraforlar son manu maçında rooneyin attığı 1. ve 3. gollerin asistlerine iyice çalışsalar aslında bizim ligte bu taktikten çok iş çıkar.

cochise dedi ki...

@planck
Eğer Quaresma-Töre o işleri yapsın ikisi de 10 asisti geçer. Yapıları da uygun (özellikle Töre çaprazlama katediyor). O pası atacak yetenek haydi haydi var. Ama yapmadılar-yapmıyorlar-çok yapmayacaklar gibi de görünüyor. Bu işler zor olan basiti oynama erdemi gerektiriyor. Basit gibi görünen havasız işler. Quaresma bu saatten sonra olmaz da belki Töre bu basit ince işlere yönelir inşallah.

Unknown dedi ki...

@QuaresmA
bizde q17 uyuzunu getirdik, vay a.q böyle işin...

Unknown dedi ki...

Tolga/Beck-Rhodolfo-Ersan-Tosic/Atiba-Oğuzhan-Sosa/Olcay-Töre-Gomez 11'i ile çıkarız.

Ben Milosevic-Rhodolfo ikilisini görmek isterdim ama Şenol Hoca kullanacak gibi durmuyor.

Ekrem35 dedi ki...

6-4 alırız etiketi çok iyi olmuş yorumlarda aramadan direkt görmek güzel oldu gülümsetti. Bugün güzel bir maç olacağını ve iyi futbolla kazanacağımızı düşünüyorum. Geçen hafta hayırlı bir mağlubiyet oldu bana göre. Hem motta'nın ne kadar kötü olduğunu hem de q7-17 ile töre'nin ilk onbir başlamasının çok da yaratıcılığa katkı yapmadığını görmüş olduk. Bu akşam umarım tosic sakatlığını atlatmıştır ve 11 başlar. Gomez'i de oğuzhanla beraber ilk onbirde görmek istiyorum bu maçta. Hayırlısı olsun 3 puan olsun bizim olsun.

Bugün fantastik bir post daha yapacağım , twitter'dan yayarsak eğleniriz baya :)

Bu arada Lucas Leiva transferi olacak gibi görünüyor.

Coolio dedi ki...

@Ekrem35 bencede her ne kadar geçen haftaya kızmış olsakta hayırlı bir mağlubiyet oldu hemde erken yaşanmış oldu.
Ayrıca Gomez'in ilacı bencede direk Oğzuhan'dır. Güzel işler yapacaklardır. Ama unutmamalıki Oğuzhan'ın yıldız olduğu her maçta +2 oyuncu daha destek vermiştir (al-ver, ver-kaç, al-at adını ne koyarsanız koyun toplamda kendi dahil 3 kişiyle yapıyor Oğuzhan bunu). Gomez'in haricinde Olcay'da tüm kabiliyetsizlğine karşın ilk maçtaki gibi görevini yerine getirmeli.

Bunun haricinde Töre'nin bu maçta geçen haftalardaki kötü oyununu/tavrını değiştireceğini düşünüyorum.

Unknown dedi ki...

kalecisi olmayan komidin üzeri çocuklarına cenk'i niye veriyoruz ki? adam dany gibi truva atı da değil! sözleşmesi kallavi oldu anladık, kurtulmak lazım ama sözleşme bitene kadar anadoluya kiralık gönder! günahımı vermem bu komidin oğlanlarına!

Coolio dedi ki...

@emir mfc

ayrıca stad paylaşmama olayını da ne çabuk unutmuş bizim yönetim!! Ben o stadda oynamalarını istemiyordum ama farketmez, zor zamanında herifler paylaşırız deyip paylaşmadılar daha ötesi varmı? Cenk'in oynayacağı bir yere gitmesini bende isterim ama niye GS? ulan isteyen varmı desen en az 10 takım çıkardı.. Haa Cenk'i beğenmeyen biri olarak GS'ye pek bir faydası olaacağını düşünmüyorum ama biraz prensiplerin olsun.. haa zaten KÜ17'yi tekrar getirirken prensiplerinin olmadığını göstermişti ama insan bir umut bekliyor..

Massaro dedi ki...

Senol hoca umarim 3-5-2 cikarir, ya da en az 2 forvet. Fenerbahce'ye bakiyorum Sener, Caner gibi bekler var, bizdeki gibi tek yonlu oynayan beklerle 4 lu defansi ne kadar daha oynayacagiz merak ediyorum.

Bu maci yenmen lazim, Cenk ve Gomez gibi kalburustu iki adamin varsa, bunlari beraber oynatmali en azindan gormeli. Ayrica Cenk ve Gomez tutarsa takim Q7-Tore bagimliligini biraz azaltabilir

Tolga
Serdar -Rhodolfo-Ersan
Beck - Atiba- Oguzhan - Tosic/Tore
Sosa
Gomez-Cenk

Ortada iyi top yapar bu kadro

Ekrem35 dedi ki...

@coolio
Evet haklısın oğuzhan konusunda. Bunu da dediğin gibi olcay ile yapıyor genelde. Çünkü olcay tek top oyununa al vere yatkın bir isim. Burda mı geçmişti bilmiyorum ama q7'ye olcay'ın beynini taksak efsane bir topçu çıkardı ortaya.
Neyse gomez'in istediği topları q7 ve töre'den alamayacağı çok açık. Gomez'e o topları atabilecek 2,5 adamımız var. Oğuzhan-sosa ve yarım olarak da olcay. O yüzden bu isimler oyundan çıktıktan sonra gomez'in oyuna girmesi bana göre gomez'i bitiriyor, faydalanamıyoruz.
Bir de geçen hafta da söyledim ama beck ileri doğru tek top atmadı aldığı topu rdolfho veya atiba'ya attı. Bu maç daha çok ileri doğru hamle yapar umarım.

cochise dedi ki...

@övünç
heyecanla bekliyoruz

@emireri
Cenk truva atı olamayacak kadar karakterli bir insan ama o truva atlığını bilmeden yapacak; en güvenilen yerde fahiş hatasını yapacak :) Dünyanın en iyi kaleci antrenörü adam edemediyse kimse edemez. Cenk'i yedek kaleci almak büyük hata. As kaleci olarak alsan daha mantıklı. Ben kaleci konusunda yabancı sınır kalktığından beri Günay yedek kalecim olsun hem Tolga'yı hem de Cenk'i, gönderelim isterdim. İSter Trabzon'a ister GS'ye farketmez. Günay gitse daha çok üzülürdüm açıkçası. Diğer ikisi safi maaş yükü. (Ben her şeye rağmen kaleci alınmazsa bu yıl Tolga'nın geçen yıldan iyi olacağını düşünüyorum)

Unknown dedi ki...

@cochise

eğer tolga'nın motivasyonunu yukarı çekebilirsek kaleci sorununu çözeriz bence. tolga'nın sorunu hiçbir zaman fiziksel olmadı, formdan yana da pek sıkıntı çekmez, direkt olarak söyleyebilirim ki mental problemleri var adamın. iyi bir mentor ile çalışırsa, taraftarın tepkisi azalırsa tolga çizgide kötü kaleci olmadığını yeniden gösterir. yan toplar yine allah'a emanet tabi.

cenk'in ise sözüm ona potansiyelinde oynadığı tek maç dahi hatırlamıyorum. vefasızlık olarak algılanacak belki ama ciddiyim hatırlamıyorum. söylendiği gibi dünyanın en önemli antrenörüyle 2 sezon geçirdi. geçtiğimiz sezon arasında sözleşmesini uzattık bu adamın ve hala beni ateşe attılar bla bla bla.. başkanın su sözü oldukça haklı " kaleci ile alakalı transferimiz hakkında Cenk'in bir mutsuzluğu var. Bizim de Cenk alakalı mutsuzluğumuz var."
bugüne kadar kulübe hiç bir katkısı olmamış bir kalecidir cenk. muslera gs'yi şampiyon yaptı, volkan'ın da feneri kurtardığı 4-5 maç rahat bulabilirim geçtiğimiz sezon. ancak biz tek puanı kalecimizle kurtaramadık arkadaş! l'pool maçında lovren topu tribüne atmak yerine kaleye atsa, sabaha kadar penaltı atılsa cenk bir tane çıkaramazdı!

benim sorunum gs ile, her türlü yavşaklığı yapmış bir takıma yağmurlu havada bir bardak su vermem. herkese 1 olan adama gs için kapıyı 5ten açarım. cenk'in sözleşmesi ödenmeyecek cinsten de değil, yanılmıyorsam 950.000 euro. pektemek'in yarısı. cenk gitsin ama gs'ye değil, her ne kadar onları yakacağını bilsem de...

planck dedi ki...

yahu gs'nin yedek kalecisi yok değil, eray var. sakat ama 2 haftaya dönecek diyorlar. yani cenk gidince yine 2. kalecilik mücadelesi verecek. ayrıca cenk'te 700k€ bonservis verecek başka klüp de bulamayız. gökhan cam transferinden çok farklı olacağını sanmıyorum.

tolganın mental sıkıntısı bir yana sık sık sakatlanması gibi bir problem de var. başkan söylemişti 262 antremanın 150 tanesine tolga katılamamış. cenk ve tolgaya güvenmediği belliydi sezon başında zaten ama geç kaldılar artık.

QuaresmA dedi ki...

Şimdi umarım Victor Valdes'i almayız. Victor Valdes elbette ki Tolga ve Günay'dan daha iyi kaleci ama ona ödenecek miktar kadar fark yaratacak bir oyuncu değil. Victor Valdes'i almamızdansa kalede Tolga/Günay'ı görmeyi yeğlerim.

Unknown dedi ki...

@planck

tolga'nın sık sakatlık yaşaması konusunda haklısın ve 700.000'i verecek başka enayi de bulamayız onda da haklısın. sorun camia olarak gs. etik davranmaktan bi haber bir camia olarak gs. direkt rakibin gördüğün bir adama elindeki çöpü bile vermekten imtina edersin, verirken kılı kırk yararsın, süründürürsün. gs camia olarak her türlü pisliği hak ediyor. yani bizim daha ilkeli davranmamız gerekiyor bence. galatasaray'ın sıkıntısı sadece sakatlık değil, eray oynamaz diye bakıyorlar. adamlar musleradan sonra kim oynar diye bakıyorlar ve o bölgeleri kağıt üzerinde de olsa cenk ile dolacak.

Adsız dedi ki...

İlk 11 genel beklentiye uygun olmuş:

Tolga, Beck, Ersan, Rodolfho, Tosic, Oğuzhan, Atiba, Gökhan, Sosa, Olcay, Gomez.

Benim açımdan Rhodolfo-Ersan yerine Rhodolfo-Milosevic olsaydı tastamam olurdu orası başka.

Bu maçı almaya ihtiyacımız var orası kesin.

Mete dedi ki...

Hoca Pedro ve Milosevic'i yedeğe dahi koymamış. Demek ki stoper transferi de yüksek ihtimal

Adsız dedi ki...

Doria ve Milosevic arasında pek fark olmadığını anlayıncaya kadar ilk yarı biter zaten :)

Adsız dedi ki...

Zira stoper kalitesiyle sağ-sol ayaklı oynama arasındaki tercih arasındaki farkı bir zahmet öğrensinler. Yine deneyerek öğreneceğiz, hayırlısı olsun. Hani o hep bahsedilen ama esamesi okunmayan scout ekibi var ya, onlara en içten selamlarımı gönderiyorum.

cochise dedi ki...

tolga çizgiden çıktı kafayla top uzaklaştırdı; bir de üstüne eliyle çok iyi hızlı atak başlattı. şaşırttı beni. unutmadan yazayım dedim :)

planck dedi ki...

biliç westhamdan kovuldu takımın başına geldi herhalde, ilk yarı öyle gibi geçti.

Armagan dedi ki...

sosa formsuz. takım olarak hücumu sonlandırma adına sorun yaşıyoruz, çıkarken ağır kalmak kapanan savunmayla karşılaşmamıza neden oluyor. orta sahayı hızlı geçip, ceza sahasında sabırlı ve soğukkanlı şekilde vurmalıyız.takımın alışma süreci de var daha, özellikle gomez için.

Erhan dedi ki...

çok mu basit top kaybediyoruz yoksa bana mı öyle geliyor?

cochise dedi ki...

Sosa niyet olarak çok iyiydi ama sonuç hayal kırıklığıydı. Çıkması doğru oldu. Yedeklere bakınca da en iyi oyuncu Cenk. Çift mi yapar cenki kenar mı yapar görecez. Atiba yerine bir canavarımız olsa daha iyi olurdu işte böyle anlar için ..
Töre de Quaresmasız daha bi mantıklı ve efektif.

cochise dedi ki...

çifte geçtik; oyun üstünlüğünü tamamen verdik; şimdi kontradan atarız bi tane :)

planck dedi ki...

ozzy olcay töre baya kötü günlerindeler. kerim girse fena olmayacak ama kim yerine bilemiyorum.

Armagan dedi ki...

bu asistten sonra töre in q17 out, kenardan gelen oyuncu olarak cenk etkili oluyor.

pardon 2. asistten sonra demeliydim :D

planck dedi ki...

mersindeki aksiyonların hiçbirini göremedik ne oynadığımızı ben anlamadım ama 4 attık. haliyle biraz yalancı bir skor oldu, mersindeki 5 gibi değil. 3 haftada 10 gol attık bu arada, 80 gol atıp şampiyon olamayabiliriz bence :)

Mete dedi ki...

Bilic allah seni bildigi gibi yapsın

Unknown dedi ki...

Şu maç nasıl 0-4 bitti anlamadım. Takımın halini hiç ama hiç beğenmedim. Analizleri ve yorumları okumak faydalı olacak.

Unknown dedi ki...

oğuzhan bence yine fena oynamadı, elinden geleni yaptı hem hücumda hem de savunmada. beklerden oyuna katkı gelmeyince iyi kapanan rakibe zorlandık, frikik gelince olay bitti zaten. ondan sonra en iyi yaptığımız şeyi hızlı çıkışlarla skora gittik.

elde var 6.

oğuzhan 4 asist 1 gol
töre 2 asist
olcay 2 gol 2 asist
cenk 4 gol
gomez henüz 0 gol.

gürcan'ın posttaki hesap tutacak gibi :)

cochise dedi ki...

Quaresma transferine kızarken bazı arkadaşlar da bize kızıyordu.. Ya olay CM/FM olsa müthiş bir transfer. İyi oynar, oynayamazsa kenarda durur dersin. Gerçek hayatta öyle olmuyor öngörülebilecek öngörülemeyecek çok fazla etki oluyor işte; Gökhan Töre'nin Quaresma'lı ve Quaresma'sız haline bir bakın.

Bu arada her zamanki gibi iki forvet oynarken çok pis yamulduk. Ama frikik golü sonrası Necip'in girip tekrar orta sahaya hakim olmamız maçı o an bitirdi zaten.

Tolga ilk kez güven verdi uzun zaman sonra.

Yalnız skor aldatmasın. dakika 74'te 4-0 biter maç desen hiç kimse inanmaz. hatta 2-0'a bile kimse inanmazdı.

Neyse sonuç da çok önemli. ÖZellikle farklı galibiyetler göz korkutmakta iyidir.

Ekrem35 dedi ki...

İyi oyun beklerken biraz hayal kırıklığı oldu açıkçası. Zemin çok kötüydü top sürekli sekiyordu etkenlerden birisi olabilir. Bir de kamp yorgunluğu 1 hafta sonra iyice geçer o da etkendir diye düşünüyorum.
Beck için söylediğim eleştiriler bugün yerine övgüye bırakıyor. 2 haftadır dediğim ileri oynamama durumu bu maçta olmadı ve çok iyi oldu.
Rholdolfo bugün tamamdır bu iş olmuş dedirtti bana. Hep böyle devam eder inş. Takımımızı tebrik eder iyi haftasonları dilerim herkese.

Erhan dedi ki...

"Töre de Quaresmasız daha bi mantıklı ve efektif", buna katılmıyorum. İlk yarı Töre en kötülerden biriydi. Olay takımın alışması bence, özellikle Gomez'in... Ve top kaybı azalıcak. Olcay'ın da SS oynaması şart bence.

yilmaz dedi ki...

abi 2 deplasmanda toplam 9 gol atıyor takım, hala skor aldatmasın, hala iyi oynamadık... Bu ne abi. Siz ne zaman seviniyorsunuz anlayamıyorum, benim ayaklarım yerden kesildi şahsen.

3 haftada 10 gol attı takım. "İmi gili kim iticik!" dediniz, 80 gol hedef koydunuz %12'si 3 haftada tamamlandı. Güzel futbol oynamak için ne saha ne rakip uygun. Ligin de 3. haftası.

4-0'lık galibiyetten sonra taraftarda matem havası var resmen, bu ne yaa!

Erhan dedi ki...

@yılmaz Kerim'in golü sonrası nası içimin yağları eridi anlatamam. "Kaç oldu ya?" dedim. Yemin ediyorum bıktım yıllardır H0'lardan @Mete :)

Unknown dedi ki...

@yilmaz

bence haklısın, öne geçtikten sonra iyi oynadık. geri yaslanmadık ve bitirme yüzdemiz oldukça iyiydi.

adamlar 75 dakika istediğini yaptı; her deliği kapatmaya çalıştılar ve çoğunlukla kapattılar.. muhammed'in kendi kalesine kafası ve gomez'in çaprazdan vurduğu dışında etkili şutumuz yoktu. pozisyon bulamadık, çünkü abuda ve abdulkadir defansın önünü çok iyi kapattı. kalecileri karşıdan oldukça iyi pozisyon alıyor. kabul etmek lazım adamlar geçen hafta trabzonun yaptığı gibi iyi savundular. biz ise gol oluncaya kadar çok yavaş top çevirdik. gomez çok çakılı oynadı, elinden geleni yaptı ama henüz uyumu yok takımla. beck çok defansif, tosiç çok top kaybı yaptı, atiba da tek yönlü. 4 oyuncudan verim alamayınca bunu yaşadık. istedikleri şekilde gidiyordu ki oğuzhan'ın golü geldi. ondan sonra geri yaslanmayan, kontraları iyi kullanıp iyi bitiren bir takım görüntüsü verdik. bence bu yıl öne geçtiğimiz maçlarda sorun yaşamayız, eğer bu yüzde ile bitirmeye devam edersek sözünü ettiğimiz gol ve asist sayılarını yakalar ve geçeriz. gomez form tuttuğu ve uyum sağladığı vakit, daha kolay olacak bu işler, ancak diğer oyuncuların gomez'e nasıl skor yaptırırız diye düşünmesi şart.

bireysel anlamda tolga oyuna oldukça motiveydi. beck ise her geçen hafta daha iyi oynuyor. rhodolfo da bence savunmaya "cuk" diye oturdu. ersan hatasız ve istekli oynadı, basit oynamaya çalıştı, ekstra işlere girmeden hamleli oynadığı sürece lig için yeterli. ben özellikle atiba ve tosiç'i, ikisinden sonra da sosa'yı beğenmedim. atiba ve tosiç ayaklarına gelen topları çok kötü kullandılar. sosa çaba gösterdi fakat gomez ile takımın geri kalanı gibi uyumsuz olmasından dolayı oyunda kaldığı 45 dakikada faydası dokunmadı. töre vasat giderken, golden sonra açık alanlar bulmaya başlayınca oyundan zevk almaya başladı, geçen haftaya göre daha hareketli ve istekliydi. olcay ve oğuzhan hücum anlamında gayret gösterdiler lakin rakip ortayı çok iyi kapattı. olcay kenarda zaten çok iş yapan bir oyuncu değil o da sürekli iç tarafta kalınca oyunu çözmek duran toplara kalmıştı. kampta bir muhabir oğuzhanın frikik çalıştığını, bu sezon frikikten gol atabileceğini söylemişti ki attı.

not: olcay yüklendiğimiz anlardan birinde topa gelişine yapıştırdı, top abartısız 20 metre farkla auta gitti. belki küfretti bir çoğumuz ama en azından oyunu orada öldürmüş olduk, kontra şansı tanımadık. eski dönemlerde çok defa bu toplar kalemize saçma sapan ataklar olarak geri dönüyordu. doğrusu bu değildir tabi ki ama bir şekilde atağı orada öldürmek şart. artı o tip pozisyonları bitirmeyi becerebilirsek savunmadaki yavaşlık zaafımız çok can sıkmaz.

Emrah dedi ki...

Töre 3 haftadır çok kötü oynuyor ve aşırı derecede top kaybı yapıyor bence. Bir kere de sağda Sosa'lı solda Olcay'lı denesek nasıl olur merak ediyorum. Artık 1-0'dan sonra kanser değil keyif olması bile yeter. Gürcan'ın postu ilk okuduğumda durum bayağı vahimmiş demiştim ama kariyer rekorları gerçekleşip şampiyon olursak Şenol hocanın heykelini dikmek lazım.

planck dedi ki...

4-4-2 oynamamız için sağda kerim veya sosa solda gökhan oynamalı, beklerde bindirme yapmalı. bugünkü 4-4-2 hiç birşeye benzemedi. ayrıca biliç takımın genlerine atiba velili 4-2-3-1i kazımış resmen.

Adsız dedi ki...

Number 1: Olcay müptelası değiliz elbette, ama kadro buysa eleman her daim oynar ve de yazar&asist yapar.

Number 2: "Gomez'e çok daha fazla gol imkanı tanımak lazım" diyenler işte o ilk yarıya baksın. Takımın oyun sistemi bu şekilde zorlama olunca bu etkisiz ilk yarı ortaya çıktı. Çünkü Gomez'e gol attırmanın iki yolu var; ya ortadan gidince koşu yoluna pas atacaksın ya da kanattan kendisini topla buluşturacak iş yapacaksın. O ilk yarıda ikincisi de 1 defa yapıldı ama yazamadı adam. Şimdi ben değil, 80'lerin golcüsünü severiz diyenler düşünsün.

Number 3: Beck-Tosic'in hücumda etkisiz görünmesinin nedeni defansif işler yapmaya zorlanmaları. Üstüne, geleneksel olarak beklerle hücum yapmaya alışmamış takım onların yaptığı bir sürü boş koşuyu etkinsiz kılıyor. Bu da ancak hoca marifetiyle çözülebilir.

Number 4: İşte hiç bir şey yapmadık ama bir serbest vuruşla 4'ü bulduk diyenler; büyük takımlar işte tam da böyledir. Bazen kapanan takımlara karşı frikikten atarsın sonra devamı gelir; bunda abuk hiçbir şey yok.

Number 5: Ersan beni gerçekten şaşırttı. Ama zaten ilk Liverpool maçında da öyle yapıp inanılmaz iş çıkarmıştı. Sorun istikrarsızlığı.

Number 6: Atiba bana alternatif bulun diye bağırıyor ve bu Necip değil. Çünkü Atiba'dan daha fazlasını yapacak ve onu yedek yapacak biri lazım.

Number 7: Şenol hoca istemeden de olsa geçen sezona dönerek 4'lü galibiyeti buldu. Geçen sezonu yetersiz bulanlar olarak burada bir sorun var diyoruz.

Son olarak, Oğuzhan'ın gelişimini tamamlaması için ramak kaldı. O da takımın teknik ekibiyle alakalı. Çünkü bu ara sadece gazla oynuyor.

Adsız dedi ki...

ekşi'den:

"besiktastan ziyade gaziantepin durumu hakkinda bilgi veren mac..antep bu aykut kocaman kilitleme sistemiyle ligde kalamaz..besiktasin bu maci farkli kazanmasi muhtemelen kendi aleyhlerine olacaktir..antepte bir tane vasatustu yabanci forvet olsaydi bu mac gecen haftaki bursa maci gibi biterdi...besiktas bu sene yaristan erken kopar..ikinci devre bizle galatasaray arasinda olur yaris..galatasaray bu besiktasi beslik yapar.."

He ya he. Başka takımın akibeti hakkında genelde yorum yapmam. Ama sana şunu söyleyeyim, takımının oynadığı Avrupa Ligi maçlarında bir hayli sürprize hazırlıklı ol. Senin gibi kesin konuşamam elbette, ama hiçbir detaya girmeden sadece sürprizlere hazırlıklı ol diyerek konuyu kapatıyorum.

Hayırlısı olsun.

Ozan Nazım dedi ki...

Güzel kardeşlerim şu Olcay'In 800.000 Euro bonservis ücreti , 1milyon Euro yıllık ücret (Pektemek/Gol demek yanlış hatırlamıyorsam 1,7 milyon Euro'ya imzaladı) gibi çağımızın futbol piyasasına göre son derece mütavezi bir maliyetleri varken ve geldiğinden beri 120 maçta 30 gol 30 assist ile oynarken daha ne yapması gerekiyorsa bir zahmet yazabilir misiniz?

Herkes de bir Olcay küçümsemesi görüyorum ve üzülüyorum çünkü bu klübün son 3 senedir de en istikrarlı ve en verimli (fayda/maliyet açısından) oynayan hücum oyuncusu Olcay.

Yaşım 40; 25 senedir Tribündeyim, ne beklediğinizi bilemiyorum ama bana 3 tane daha Olcay verseler açıkcası son derece mutlu olurum.

JimmyLue dedi ki...

@ozan nazim,

Canimsin!

Ozan Nazım dedi ki...

@JimmyLue

Bilmukabele!

Yorum Gönder

Ara