.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

20 Ağustos 2015 Perşembe

STSL 02 Beşiktaş - Trabzonspor


Tarih: 22 Ağustos 2015 Cumartesi, 21:45

Stadyum: Atatürk Olimpiyat Stadı

Hakem Hakkında Bilgi: Ali Palabıyık ( Geçen sezon : BJK 1m / TS 2g 1b 1m)

Sakatlığı Bulunan Oyuncular:  Tolgay Arslan , Veli Kavlak , Jose Sosa ( Belirsiz ) / Jose Bosingwa , Mehmet Ekici , Mustapha Yatabare

Cezalı Oyuncular :  - / -

134 Yorum:

Mayor dedi ki...

Zor rakip + zulumpiyat
olasi skorlar:
1-0
1-1
2-1
2-2

Coolio dedi ki...

5-2 olsun bizim olsun :)

Unknown dedi ki...

TS maçı ilk maçın gazından sıyrılarak takımın durumunu biraz daha net görebileceğimiz bir maç. Bakalım takımın hücumdaki hareketliliği ve bolca pozisyon bulması bu maçta devam edecek mi. Ya da mersinin tehlike yarattığı hızlı atakları daha güçlü bir takım nasıl değerlendirecek.

Bir de Şenol Güneşin kadro konusundaki tutumunu görmüş olacağız. Olcay'ı mı kenara çekecek Q17 yi mi. Yoksa Sosa'yı dönmesine rağmen kenarda tutup ilk maçın kadrosunu bozmayacak mı. Sosa'yı kenarda tutması daha olası bence, ama ben olsaydım eğer sağlam döndüyse Sosayı alırdım Q17 yerine.

Stadın dolmamasıyla ilgili olarak da, daha önce de bazı arkadaşların dediği gibi, Passolig nanesi yüzünden içi kan ağladığı halde maça gitmeyen bir tayfa var . Onlar da haklı, takımı yalnız mı bırakalım deyip gidenler de haklı. Bakalım bu boykot nereye kadar sürdürülebilecek.



Armagan dedi ki...

kısacası: Mbia-okay-Özer vs. Atiba-Oğuzhan-Q17 . seri paslarla çıkarsak takım savunması da olsa duramazlar karşımızda. yine ve yine unutulmamalı ki yapılamayan her hücum savunmaya yüktür, o nedenle atağı sonlandırmak öncelik olmalı.

Ekrem35 dedi ki...

Gözlerim yine 6-4 alırız yorumunu arıyor. Miy maçından sınra şenol hocanın oğuzhanın defansif yönü ile ilgili söylediklerinden sonra oğuzhanın bu maçta defansif olarak performansını merak ediyorum. En belirleyici oyuncumuz oğuzhan olacak yine. Geçen hafta hücumda olağanüstü oynarken atibanın yanına gelmede sıkıntı yaşadı. Güzel bir cumartesi akşamı sevgili ile buluşmak için çıkacağız yollara. Yemişim passosunu ligini. Güzel olsun üç puan olsun inşşallah.

sadrazam dedi ki...

Kafa yormaya gerek yok, H1 olur.
Bosingwa , Mehmet Ekici olmaması farkı yaratır.
Tahmini skor:3-1,4-2

Özgür dedi ki...

Trabzonspor=Mehmet Ekici

Bu adam sakatsa Trabzon komple sakat demektir, %90 topa sahip olma oranıyla bile oynasalar (ki yarısı bile zor) atacakları en fazla 1 gol. Belki o bir golü yeriz ama atacağımız en az 3-4 katı olur. 7+ bas gitsin. :D

Hele Mbia'da sakatsa zaten bu takım Differdange ayarında bir şey haline geliyor.

QuaresmA dedi ki...

Leiva geciyor. Aradigimizdan daha defansif oldugundan bahsedilmis ama bence mumkunse alip gecmemiz gereken bir oyuncu. Leiva Ingiltere liginin defansif ortasahasi olabilir ama yetenekleri bizim kazma ligde cift yonlu is yspar. Misal Melo da Serie A'nin ve Brezilya'nin defansif ortasahasi olarak geldi ama 10 numarali formayi giyip ilk sezonunda 10 gol atti. Leiva bizde oldukca is yapar ama kirmizi kartlara dikkat etmek kosuluyla.

Basar dedi ki...

6-4 alırız, o olmazsa 5-2 alırız, en kötü 1-0 alırız.

Leiva gelsin. Kim olsa Necipten iyidir!

Adsız dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Adsız dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Adsız dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.

Uyuz muhabir mode on

" Lucas Leiva hayırlı olsun "

Uyuz muhabir mode off.

Fikrim sabit , Lucas Beşiktaş'ın kalitesine muhakkak etki edecektir. Özellikle Mersin maçında göze batan defansif karar yeterlilikleri konusunda takımın kompaktlığına katkısı büyük olur ama oyuncu tipi olarak ne istediğimizin belirsizliği bence yine sıkıntı.

Ozan Tufan - Gökhan İnler - Lucas birbirlerinden çok farklı tipte oyuncular. Tek benzerlikleri merkez orta saha olmaları . Biz filtreyi merkez orta saha olarak yapınca ya ihtiyacı belirleyemiyoruz ya da aslında hepsine ihtiyacımız var bu da doğal olarak kötü bir senaryo .

Ha belki Şenol Hoca Gomez'i tariflediği gibi Lucas'ı tariflemiştir , sonuçta profil olarak melekleri çok net açıklanabilir bir adam , orası ayrı .

Abi şu taraftarlık müessesine bakış açısı çok acayip .

Yani bir bakıma 2 bakış açısına da hak veriyorum .

1-Sevgi emek ister . Seviyorum diyorsan katlanacaksın.

2-Spor taraftarlığının özü eğlenceye dayanmalı . Bu iş eğlenmek için , güzel zaman geçirmek için var . İnsanların Cumartesi gününü ulaşımı berbat , akustiği berbat , seyir zevki berbat bir yerde 4 saatini yolda harcamak istememelerini normal karşılarım .

İki yönden bakanı da suçlamam açıkçası . İş Vodafone Arena'ya döndüğünde 2. opsiyon zaten 1. opsiyonun gölgesinde kalacaktır .

Pheaglix dedi ki...

@james sneijder

kesinlikle katılıyorum, o stadın dolmaması istanbul seyircisinin ayıbıdır. osmanlı stadına ulaşım muhtemelen olimpiyattan daha beter ve stad toplu taşıma ile gidilince maç sonunda şehir merkezine dönmenin ciddi sıkıntı olduğu bir yerde, ona rağmen bi saat nefes alamayarak yolculuk edip dolduruyoruz stadı.

leiva'yı opsiyonlu kiralamak ortasahadaki sorunun büyük çoğunu çözer, türkiye ligi için fazlasıyla yeterli bir oyuncu. tolga'da gelirse orta saha sıkıntımız olmaz, ama o bölgede çok ciddi şişkinlik olur (ki veli dönünce onu nereye oturturuz en ufak fikrim yok). aslında şu west ham haberi gerçek olsa da keşke 5m euro gibi bir ücrete atiba'yı alsa bilic.

bu arada içimden bi ses maça necip - atiba - oğuzhan - töre - q17 - cenk ile başlayıp ilk yarıyı çöpe atarız diyor, umarım saçmalıyordur.

Adsız dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Yoruq dedi ki...

Leiva transferi çok isabetli.
İki ayrı orta saha formasyonu kullanacağız sanırım.

Nispeten zayıf rakiplere karşı Leiva-Ozzy, önlerinde Sosa, kenarlarda Olcay ve Töre/Q7

Derbilerde Atiba- Leiva, önlerinde Oğuzhan/Sosa, kenarlarda Töre-Q7
Hatta Sosa'yı kenarda kullanmak da mümkün topa daha fazla hakim olmak istendiğinde.

Şimdi transfer düşünülürse ilk tercih oyunu iyi okuyan, defansın arkasını süpürebilecek, çizgiye hapsolmayan bir kaleci. Valdes çok mu absürd bir tercih olur acaba?

Defans için Ersan'ın zamanla ilerleme kaydedebileceğini düşünüyorum. Mersin maçında en azından uzun top oynama sevdasından vazgeçmiş gördüm. Pozisyon hataları için de Şenol hocanın ufak bir dokunuşu olabilir belki ya da öyle ümit ediyorum.

Bu arada Mersin'in fazla hafife alındığını düşünüyorum. Lig standartlarına göre iyi bir kadroları var bence. Nakoulma- Welliton gibi fuleli bir ikili neredeyse hiçbir Anadolu takımında yok. O yüzden biz bu defansla çok pozisyon veririz tezini doğru bulmuyorum. En azından bundan daha fazla vermeyiz diyebilirim, enseyi karartmaya gerek yok.

Ekrem35 dedi ki...

@james sneijder
Bir izmirli olarak yıllarca bu sevdaya yzak kaldım iç geçirdim hep maçları izlerken şimdi tayin çıktı istanbuldayız maç nerde olursa olsun gitmek için elimden geleni yapıyorum. Maç gününe kadar 45-50bin bilet satılır diye bekliyorum. Geçen sene ankaradaki taraftarımızın yanında istanbul taraftarımız bu sene de sınıfta kalır passolig de bahanesi olur. Neyse çok yazdım. Övünç özdem twitterda stoper de alınacak diye yazmıştı. Bunun için isim duyan oldu mu? Ben hiç duymadım görmedim acaba ben mi kaçırdım?

Adsız dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
cochise dedi ki...

Kaleci işi hiç konuşulmuyor; büyük hata olacak diye korkuyorum..

Geçen sene 10 numara ararken de birbiriyle alakası olmayan 3-4 oyuncu ile görüşüyorduk; bu yönetimin "akıl"la transfer yapmadığı kesin..

Son maçta kısacık oynasa da Gomez'in savunma arkası koşularını çok beğendim. Trabzon maçında Gomez ile Oğuzhan ya da Sosa aynı anda oynamalı diye düşünüyorum. Zişra Töre ya da Q17 o pası atmaz Olcay da atamaz ..

Bu maç için takıma çok güveniyorum. Rahat kazanırız gibi geliyor ..

turkkant dedi ki...

@cochise

Daha dün biriyle bu konuyu konuştuk. M. Gomez'e ortaları kim atacak diye. Töre-Q7'nin tercih yavaşlıkları ile Gomez'in saniyelik pozisyon alma becerisi arasında bir tezatlık var.

Bu arada, Ozan'la kesin anlaşılmış, İnler'i de istememizin sebebi, Ozan'ı Valencia'nın bir sene sonra 10 m. euroya alma garantisi vermesiymiş -tabi Beşiktaş'ta performans göstermesi kaydıyla. Ben dahil herkes başkanın 7 m. euroyu nasıl vereceğini konuşuyorduk, anlaşmada Valenci da olduğu içinmiş meğer. Büyük takımda test etmek istemişler. Olay tabi Bursa'nın çıkarlarına tam uymayınca iş suya düştü.

Zaitsev dedi ki...

Valencia Ozan'ı almak istedi zaten ama 3 milyon avro'ya. Ozan için 1 sene sonra performansa bağlı 10 milyon avro garantisi verecek olmaları mantıksız. öyle bir niyet olsa bu sene oyuncuyu 2-3 milyona kiralar 10 milyon avro opsiyon koyardı anlaşmaya. Geçen sene Benfica'dan kiraladıkları Andre Gomes'i bu sistemle satın almışlar mesela(5e kirala 15e al). Beşiktaş'ın elinde 10-11 milyon avro transfer bütçesi var. Ozan'ı almak için Valencia'nın taahhüdüne ihtiyaç yok. Sorun Bursa'yı ve Ozan'ı ikna etmek. 2si de daha fazla ücret ve bonservis almak için bizi kullandılar.

esas sorun 3 milyon ederi olan oyuncuya 7 vermek mantıklı mı? Ülke olarak en pahalı transferin Arda o da 12 milyon avro. 7ye aldığın adamı 15-20 arasında satmalısın ki yatırım olsun bir anlamı olsun. ben Ozan'ın 2ci bir Topuz olma yolunda ilerlediğini düşünüyorum. inşallah yanılmam.

@ Yoruq

Ersanda bu sene bende aynı beklentilerdeyim. Geçen sene ki defans kurgusunda sorumluluk alma işi onun üzerinde kalıyordu top kullanma konusunda. bu sene Rhodolfo Beck Tosiç onun üzerindeki bu yükü epey azaltacaklar gibi gözüküyor. Tosiç Tolgaya geri pas vermemek için gol yedirdi ama umarım topu taça vurur haftaya :)

sadrazam dedi ki...

Ekşiden sonra burada da oldukça popüler olmuş, kimin kaç kuruşluk Beşiktaşlı olduğunu sorgulama durumu.
Ne kadarlık ürün aldığı, kaç deplasmana kaç olimpiyata maça gittiği, Hangi GSM operapörünü kullandığına göre kategorize edilebiliyor demek ki taraftarlık.
"Bugün Beşiktaş için kaç para harcadın?" sorusunun cevabıyla bulabileceğinizi sanıyorsunuz tüm sorunların cevabını.

50 kere dedik ki Yönetim ile ilgili, Stad ile ilgili bir post açın da yazalım.
Ödünüz kopuyor bir yerde Fikret Ormanın eleştirilecek diye. Sor Bakalım neden Olimpiyat diye, hani Ağustos 2014 diye, Beşiktaş Klübü Başkanı camiasına yalan söyler mi diye.
Koca Blogda yazılan şeyler dön dolaş al külah ver takke.

Adsız dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Adsız dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Adsız dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Yoruq dedi ki...

Sivasspor Pektemek'e talip olmuş. Pektemek+Necip+Motta'yı kullanıp Aatıf'ı alsak güzel olur. Eldeki yararsız isimlerden kurtulup kulübeye iyi bir takviye yapmış oluruz.

Taraftar sayısı ile eleştirilerin biraz abartılı olduğunu düşünüyorum. Bir kere taraftar sayısı belli bir dönem dışında rakiplerin çok altında kalmadı. Derbilerde 30-35bin aşıldı çoğu zaman, bu zaten İnönü'nün kapasitesine denk düşüyor. Yarın da en az 30bin kişi olur zaten.İstanbul'un göbeğinde stad dolduramadı rakipler geçen sene, ülkede genel bir heyecan azalması var bu konuda. İstanbul Ankara kıyaslaması adil değil. Her iki statta da maça gittim. Ankara'daki stad da benzer bir ulaşım zorluğuna sahip fakat yine de Olimpiyat başka türlü bir eziyet. Bunun yanında Ankara'da Beşiktaş'a aç bir kitle var halihazırda ve insanlar bu fırsatı kaçırmak istemiyor. Kaldı ki kontenjan zaten öyle aman aman değil, 17bin sanırım.

Pheaglix dedi ki...

iyi de inönü yıkılmadan önce de dolmuyordu ki? olay stadın inşaatının geç bitmesi desek, onda da ilk sezon olaylı galatasaray maçından sonra yine boş kaldı tribün, 10-15 bin kişiye oynandığını hatırlıyorum maçların hatta daha az da olabilir.

mesele harcanan para ile beşiktaşlılık sorgulamak değil. hepimizin ortak noktası beşiktaş sevgisi değil mi? karşımızdaki ne derse desin nasıl sorgularsa sorgulasın beşiktaş sevgimizden eminiz. ben de bu ortak noktamızdan yola çıkarak istanbul taraftarına göstermedikleri özveri yüzünden tepkiliyim. bi fenerbahçe ve galatasaray'ın iç saha maçlarına bakıyorum, stad çoğunlukla dolu (fenerbahçe galatasaraya kıyasla fersah fersah üstün bu konuda) ve kendi evlerinde oynadıkları maçlarda taraftar hakemi ciddi baskı altına alıyor. bir de bizim maçlara bakıyorum, rakiplerimize kıyasla çok daha az kişi geliyor maçlara, o gelenler de maçı umursamayıp şarkı türkü söylüyor. hakemler tarafından doğranmamızı tamamen taraftarın tutumuna bağlamıyorum ama üzerlerinde yeterli baskıyı oluşturamamamızın çok ciddi etkisi var. rahat ortamda büyük takımı yakalayınca "bakın korkusuzca büyük takım aleyhine çalıyorum düdüğü" diye şov yapıyorlar. (ki bu konuda yönetimin de ciddi suçu var, olimpiyat gibi taraftarla ve sahanın iki ayrı güneş sisteminde olduğu bir stad yerine nevzat demir'de oynasak maçları taraftarın maça etkisi daha büyük olurdu)

özet: herkesin beşiktaş'ı nasıl sevdiğine kimse karışamaz, herkesin beşiktaş sevgisi bidir. ancak ankara'da oynanan maçlara gidiş geliş toplam iki saat nefes alamayarak yolculuk yapmak, belki şehir merkezine dönememe riskini alarak giden bir kişi olarak istanbul'da oynanan maçlarda boş tribünleri görünce ister istemez sinirleniyorum.

not: osmanlı stadının kapasitesi 19 bin, ama biletler satışa çıktıktan iki gün sonra neredeyse tamamı satılmış oluyor. stad kapasitesi daha büyük olsa o da dolar burada.

Basar dedi ki...

@sadrazam
Eleştirinin nedenini anlayamadım. Guarejma transferi konusunda bir hayli eleştiri oldu, kendi adıma transferin gecikmesi ile ilgili de eleştiri Yaptım.

Bunun dışında burada kim ne kadar Beşiktaşlı tartışması hiç yapılmadı. (Ben kendi adıma herkesin benim kadar rahatsız olduğu kanısındayım)

Stadyum postu da açılsın, öncelikle ne zaman açılacağını bilen varsa o başlasın...

beagle dedi ki...

Takım tarihinde kalecilerimizden az gol atma ihtimali olan Amaral vardı (272 maç 2 gol). Şimdi veliahtını bulmuşuz, ilgileniyoruz. Charles Kabore (228 maç 2 gol) 50 maç daha dişini sıkarsa geçecek :). Bu adamların rakibe gol atması, hakemlerin Beşiktaş'a gol atmasından az ihtimal.

Şunu merak ediyorum. Arkada 4 savunmacı varken, böyle bir adamı sahaya koyduğunuzda sistem niye 4 bla bla diye yazılırki. Bariz rakip kaleyle en işi olmazından 5. savunma oyuncusu. Eziksek, ezikliğimizde dürüst olalım. 5-4-1 oynayacağımızı söyleyelim.

QuaresmA dedi ki...

Ruyamda 3-2 aldigimizi gordum. 90'da frikikten atip kazaniyorduk.

Rakibin eksikleri goz onune alindiginda "kagit ustunde" zorlanmamamiz gerekir ama Besiktas icin kolay mac nadirdir. Rakip de Trabzon en nihayetinde. Ters bir skor da surpriz olmaz.

Sarper dedi ki...

stad inşaatında çalışan kişilerden duyduğum kadarıyla (duyumculuk mode on) stad yine uzayacak. sezon içine yetişirse ne mutlu diyorlar.

can dedi ki...

Gecen haftanin gaziyla icim kan aglayarak da olsa yillarca suren direnisime son verdim, gittim ip kutusuna varincaya kadar sezonluk digiturke (curumus futbol duzenine, Katar sermayesine) servet bayildim. Trabzon filan anlamam, kim ciksa yenicez artik.

Emrah dedi ki...

Motta tel tel dökülüyor. 20 dakikada 6 basit top kaybı yaptı ve sarıyı da gördü. Çıkart hoca acilen

QuaresmA dedi ki...

Rakibin beyaz yabancısı yok, fiziksel olarak üst düzey Premier Lig seviyesine çıkmışlar olmayan paralarıyla yaptıkları transferlerle.

planck dedi ki...

takım omurgası için 3-4 isim sayılır ya, mbia tek başına omurga olmuş.

QuaresmA dedi ki...

Hakem de ağır eyyam kralı çıktı, kim kendini atsa zart çalıyor. Ne İstanbul takımı, ne Akp takımı yansın, başım ağrımasın kafasında. Haliyle tempo da yapılamıyor maçta. Atan alır, 1-0 biter. Kimse de atamayabilir.

planck dedi ki...

abi adam kaç faulümüzü vermedi nereye çalıyor yaw.

planck dedi ki...

ikinci yarı q17 - sosa, motta - serdar, beck sola şeklinde başlamak lazım. kırmızı gördüğümüz an fizik olarak eziliriz. ayrıca zaten hep soldan gelmeye çalıştık ama birşey çıkmadı motta ve q17den.

Armagan dedi ki...

hakemi yoksayarsam
kompakt oynayamamanın cezasını çekiyoruz,yine kopuk bloklar oluştu ve etkili atak oranı az. cenk'in çok gömülmemesi gerekiyor,geçen haftadaki ekstra pasları yapmalıyız. bir de aman kartlara dikkat,özellikle motta yine adam kaçırıyor yine eldeki bomba etkisi.

QuaresmA dedi ki...

Ben olsam 65-70 gibi Olcay-Sosa değiştiririm. Olcay her ciddi maçta olduğu gibi hücumda yine kara delik ama defansif katkılarına da ihtiyacımız var. 65-70 gibi Olcay'ın azalan enerjisini Sosa kompanse ederek hücumsal anlamda da avantaj sağlar. Sosa'yı önceden almak bu planı işletmez. Q7-Töre'ye bu maçta 90 dakika ihtiyaç var çünkü rakibin fiziksel üstünlüğüne karşı tek avantajımız bireysel yetenekler. İkinci yarıda bir ara Cenk-Gomez değişikliği de lazım ama 46. dakikaya değişiklikle başlayacağımızı sanmam.

Basar dedi ki...

Bak Sakatlansın filan demiyorum direk ayağı kırılıp sezonu kapatsın!

Armagan dedi ki...

orta saha sosa diye bağırıyor

QuaresmA dedi ki...

Orta saha transfer diye bağırıyor.

beagle dedi ki...

Bir takımın en başta başkanı, büyük miktarda taraftarı ve bazı futbolcuları gerizekalı olursa böyle olur tabi.

Quavejmaaa quavejmaa ole ole oleee

Bonservis ödedik ya buna :)))))

can dedi ki...

Şenol Güneş’in iyi yönetemediği bir maç. Quaresma ve Töre takımı 9 kişi oynattı ve Quaresma’nın atılacağı ilk yarıdan belliydi. Buna rağmen oyunculara güvenip devre arasında değişiklik yapmadı ve kumara kaybetti.

Ama maçı asıl kaybeden yönetim oldu. Orta saha ve defansta yapılması gereken transferler yerine Quaresma’yı alınca böyle oluyor işte. Orta sahada bonservissiz aldığı Mbia’yla Trabzon seni eziyor, defansta Ersan adamını iki kere kaçırıp golü yediriyor.

Quaresma’nın transferini eleştirenlerin ne söylediği daha iyi anlaşılmıştır. Bir futbolcu bu kadar karaktersiz olamaz! Katkıdan çok zarar verirken, önce şans golüyle beraberliği sağlayan, sonra da kendini zorla attırıp maçı kaybettiren adam oldu.

Hakemlerin gene bizi doğrayacağı bu maçtan belli oldu. Bir takımı kendi seyircisi önünde bu kadar ezmek olacak iş değil. Trabzon’a federasyon seçiminde ödediği diyetin karşılığı mı bu, yoksa gene bizim için sezonun preview’i mi göreceğiz.

Maç için söylenebilecek tek iyi şey yeni transferlerden Rhodolfo ve özellikle de Beck’in iyi performansları. Beck bugün defansla hücumu birleştiren tek adamdı, bir tarafını yırttı diğer arkadaşlarını yönlendirmek için. Uzun zamandır bek izlememiş gözlerimin pası silindi.

Armagan dedi ki...

oyun disiplini yok, takım oyunu yok. iyi oldu, boyumuzun ölçüsünü aldık. kötü tarafı orta sahadan gidemiyoruz çıkamıyoruz 70-85 arası ve td buna önlem olarak gol sonrası frei'ı alıyor.neyse lig sonunda hata yapacağımıza şimdiden sorunları yaşayalım.
bu organize atak olayı neden bir olup bir olmuyor çözebilmiş değilim.

Bu mactan sonra hala daha Kuarejma umudu besleyen varsa butun parasini Milli Piyango'ya yatirsin, ayni hesap.

Basar dedi ki...

Takımı satan hayvanı alkışlayıp ona tezahürat yapmak Beşiktaşlılık değildir! Adam bildigin hain, Truva atı... Onu tekrar, bile bile takıma kazandırmak yöneticilik nasıl yapılmaz sorusunun cevabıdır!

schwadorf dedi ki...

Quaresma'da da, onu alkışlayan taraftarda da mercimek kadar beyin yok, kimse kusura bakmasın.

Şu kırmızı kartı dünyada Quaresma'dan başka futbolcu görmez.

kokocambo dedi ki...

Şu kazma trabzon'a nasıl yenildik akıl almıyor gerçekten. kü17'nin saçmasapan iki kartı, iki gole mal oldu resmen. Takımın en kötüsü motta ve hemen ardından hiçbir yararlı işi olmayan töre'ydi. Atiba, iki maçtır zirve oynuyor resmen ancak belki de yanlış tercihleriyle iki golden etti. Ya Allah aşkına, biri şu tolga'ya rüzgara karşı ısrarla neden topu diktiğini sorsun ya, lütfen!... Leiva, nasıl bir performans gösterir ama Trabzon'u her gördükçe mbia diye ağlayacağız anlaşılan. Ne eksik ne fazla, tam bizim için gediği dolduracak bir adamdı.

Basar dedi ki...

Hainden digerlerine gelemedik.

Hoca bu kadarsa Bilic'i bile ararız, lakin takım gecen senenin gerisinde. Oyun disiplini yok, orta saha yok, töre ile hain takımı 9 kişiye mahkum etti! Biliç'e aynı değişiklikleri yapıyor diye kısıyorduk, Şenol'da 2 haftada aynı adamları oyuna soktu. Orta saha Sosa diye ağladı bir ara... Adamı kulübede çürüttü. Ayrıca gecen yılki ucuz kart görme hastalığı da devam ediyor!

Gelelim Töre kardeşimize... Kardeşim kılavuzun karga olursa burnun boktan kurtulmaz! Q7'ye ozenmeyi bırak, git Robben'e ozen!

Bu sene 4.-5. Oluruz

WiLdHoney dedi ki...

Yazıklar olsun demekten başka birşey gelmiyor elimden, şansına attığı bir gol ve maç boyunca yaptığı tek olumlu hareket kırmızı görmek olan bir adam, geçen sene umut bağladığımız en önemli adam Töre ise ortalarda yok, ve buna çözüm bulacakmış gibi Görünmeyen bir teknik ekip, Allah sonumuzu hayretsin!!!

Yani burada amiyane bir tabir olamaz , herif bildiğin gerizekalı . En süzmesinden gerizekalı .

Geçen sene de söylüyordum , bu sene de aynı olay , bazı oyuncular topsuz oyunda çok statik . Böyle beraberliğe yatan fizikli rakiplere karşı hep zorlanacağız çünkü statik adamlarla tempo arttırmak çok zor . Bekler sürekli sıkışıyor , çıkamama problemi onlara yazılıyor ama ilk sorumlular direkt Quaresma ve Töre . Sürekli ayağına isteyerek oynuyorlar savunmanın dengesini hiç bozamıyorsun böyle olunca. Yapacak bir şey adamların oyun karakteri böyle .

Bu arada Cenk'e saygım sonsuz ama Gomez tahtaya ilk yazılır geri kalan takım sonra , o kadar net .

Unknown dedi ki...

töre'yi acilen takımdan kesmek lazım, bir kaç hafta kulübede dinlensin.

beck ve atiba gecenin ayakta kalanlarıydı.

takke düştü kel göründü, ortaya adam lazım. hala transfer dönemindeyken, gidip ne lazımsa almak gerekiyor. artık kaleci mi, sol stoper mi yoksa orta sahaya top kesecek bir kazma mı.

hazır gitmişken bir iki tane de hakem getirmek lazım..

QuaresmA dedi ki...

Öncelikle söylemek gerekir ki bu mağlubiyetin en büyük sebebi başkandır çünkü transferde çingene pazarlığının da belli bir müddeti var. Veli'den sonra Tolgay da sakatlanalı 1 ay oldu ve ligin 2. haftasına geldik. Bir noktadan sonra parayı bastırıp alacaksın, yapacak birşey yok çünkü muhtemel kaybedeceklerin kazanacaklarından daha fazla.

Ama yine de enseyi karartmaya gerek yok çünkü yarısı baştan kurulan bir takımız ve henüz 2. haftadayız. Can sıkıcı olan ise Trabzon'un maçı net hak etmiş olmasıydı.

Quaresma konusuna gelirsek; kusura bakmayın ama yetenek alerjisine kapılmışsınız. Quaresma bugün kırmızıyı 2 sebepten gördü: Birincisi, disipsizlikten değil, aptallıktan. İkincisi, yetenek alerjisi ile olumsuz kamuoyu yaratan kitlenin etkisiyle. Aynı pozisyonda Nani veya Podolski'ye ikinci sarı çıkar mıydı? Hakemin eline taraftarın yarısına yaranabilme, yarısına "ben haklı çıktım" diyebilme kozunu verirseniz o da cart diye ikinci sarıyı çıkarır.

Yetenek alerjisi tabirini kullanmamın sebebi şu: Q17'nin bugün attığı golü bugün maksimum 10 futbolcunun atmasını geçtim, hayalini kurabilir. İkincisi, Gökhan Töre'ye bomboş kaleye atması için pas veriyor ama Töre boş kaleye gelişine vurmak yerine önce kontrol edip pozisyonu hiç ediyor ama maçın faturası yine Q17'ye çünkü sizi için haklı çıkmak Beşiktaş'tan daha önemli. Gol girer, kaçar bu önemli değil ama gelip bir futbolcunun başarısızlığını Beşiktaş'ın başarısının üstüne koymak benim ağırıma gidiyor. "Gol girer, girmez" bu olağan ama o atağın dönüşü Trabzon golü oldu. Ama fularlı taraftarın dili sadece Q17'ye uzanır.

Unknown dedi ki...

aynı pozisyonda melo'ya sarı kart çıkmazdı, hatta bundan sonra melo'nun rakibin ayak bileğine basmasına da sarı kart çıkmazdı, hatta ondan sonra rakibine tükürmesine veya kafa atmasına da sarı kart çıkmazdı. kısaca bu kadar ucuz kart kimseye çıkarılmazdı. oyunun bize döndüğü dakikalarda kırmızı kartı gördük. yönetimden birilerinin çıkıp olaya el atması lazım. artık küfür mü ederler, hakem odası mı basarlar, yoksa hakemlerin yedi sülalerine mi basarlar bilmem!

schwadorf dedi ki...

@emir mfc, hakem düdüğümü bekle dedikten sonra topa vuran oyunculara sarı kart çıktığını onlarca, yüzlerce kez gördük. Sadece bize çıkan türden bir kart değil bu, hemen "hakemler bizi doğruyor" psikolojisine girmemek lazım.

Böyle bir şekilde kırmızı kart görmek ise Quaresma'ya mahsustur.

beagle dedi ki...

Ya hocam ne gol atması. Orta yaptı gol oldu.
Alerji bizde mi körlük sende mi? Gördüğüm yeteneği söyleyeyim, birinci sarı öncesi dışarı çıkmayacak topa trabzonlu götünü yırtarken, jog atıyordu, tsli topu yakalayınca çift daldı.
Hakeme bağırma, topu yere vurma gibi hareketlerden kart görmedi. Sonra hakemi mecbur bırakacak bir kart gördü.
Duran topları iğrenç kullanıp ön direği aşıramıyor. Takımın ebesini belliyor.
Gerizekalı Qımıl zararlısı işte.

Tosiç'in varlığının ne kadar fark yarattığını da kanat etkisiziğimizde görmüş bulunuyoruz. Tosiç o kanatta iyi top yapıyor ve ofansif tehdit yaratıyor. Beck gayet iyi.

Oğuzhan süper devam ediyor, takımı kurtarmak zorunda kalmazsa daha da iyi olacak. Gomez de hiç sakata benzemiyor. 11 kişiyken girse maçı alacak güç ve iştahta görünüyor. Bir şu qımılı kuveyte paketlerse sezon iyi bitebilir.

Basar dedi ki...

@guarejma
aslında ben suçluyum bu kırmızı karttan, haini her Allah'ın gunu gazladım her gördüğüm yerde...

Yeteneğini sevsinler o hainin, bu yetenekle ancak sirkte oynar!

Bu haini bir daha oynarken izlemek istemiyorum

Massaro dedi ki...

Q7nin yaptığı aptalcaydi Alex de aynı şekilde kırmızıyla.atılmıştı dudukten ince vurduğu için

AMA

Maci izlemeyen biri bu yorumlara bakinca sanirki quaresma cikmadan once besiktas net pizisyonlar buluyordu, bastiriyordu. Q7 atilmasaydi bile en fazla beraberlik gozukuyordu, yani bu o 2-1 den Ferrarinin atilip 4-2 yenildigimiz gibi bir domine ettigimiz bir mac degildi, topla oynadik ama kisir macti, nedenler

* bu takımda Ozzie ve Sosa hariç kimse 10 numara oynayamaz!

* Cenk tek forvet değil, yıllardır izliyorum adam ciddi defanslara karşı hep kayboluyor, milli takımda dahil. Bu adam hep küçük takımlara parlıyor. Gomez, cenkin 60 dk da yapamadıklarını., 10 kişiyle yaptı
* motta maçın görünmeyen katliamı

Maçın iki kırılma ani
* gökhan in pozisyonu
* Atibanin Gomeze atamadığı pas, çıldırdım Atibayi severim ama bu Adam hic Gomez'i izlememis. Gomez un kosu yoluna pas atacakken ve bu Gomez'i tam istedigi pozisyonlardayken, terse atti. Bakin kotu pas atmasi degil mesela, Gomez gibi bir adamin hic yapmayacagi hizli depar atmasini gerektiren bir pasti ki. Gomez de cildirdi zaten

Bu takım bu beklerle 4 lu oynamamalı, 3-5-2 ile bu takım eser

Erhan dedi ki...

Bu maçın gitmesinin sebepleri gökhan töre'yle atiba'nın saçmalamasıdır net! Biliç'i o kadar severdim ama bugün emin oldum ki oyunculara bildiğin korku aşılamış. Adam ara pas atamadı ya la, sanki Dalsim, uzatıp alıcak 5 metreden Gomez'e gidicek topu. Kimse Quaresma'ya carlamasın. Adam bildiğin kendini göstermek istiyo, tek isteği faydalı olmak. 2. yarı doğrudan alıcaktı Sosa'yı Olcay'ın yerine Şenol Hoca neyse bu ders olmuştur da Quaresma olayını yönetmek lazım saçmalamasalar bari. Başkan Alaçatı'da göbek atadursun, umarım birileri sağlam CM için uğraşıyordur.

Unknown dedi ki...

Bahsettiğim(iz) tam da bu idi. Kuvarejma budur. Bundan fazlası da olmayacaktır. Derbi kazandıracaktı. Buçuk derbiyi satmasın da, başka ihsan istemez.

Fikret Orman seçim kozu diye içine tükürdü takımın. Geçmiş olsun.

Ben şu yazıyı da buraya bırakayım. Nasılsa Mayıs ayında paylaşılmaya başlanacaktır.
http://cartalete.blogspot.com.tr/2012/08/quaresmanizm.html

Ekrem35 dedi ki...

Şirinevler dolmuşunda ayakta stadtan çıkmaya çalışırken yazıyorum: takımın değil maçın en kötüsü motta. Bu kadar kolay adam kaçıran ve pozisyon alamayan bek görmedim. İkinci yarı tam önümüzde olduğu için tamamen çıkdırttı. İkinci olarak beck serdardan şu ana kadar formayı alacak bir oyun oynamıyor bana göre. 3. Olarak q7-17 konusu. İlk kırmızı kartı tamamen lakayıtlıktan görülmüş bir kart rakip topa koşarken sen de yalandan da olsa koşsan o kartı görmeyeceksin. 4.olarak töre. Çok
Çok çok formsuz. Maç sonu bütün takımın tribüne çağırırken töre soyunma odasına doğru yürüdü. Takım tribüme geldi ve tribün "gökhan töre gelecek yoksa çıkmıcaz" diye bağırmaya başladı. Gelen olmayınca tolga tünele doğru koşup töre'yi aldı ve geldi. Sonra töre üçlü çektir falan dendi tatlıya bağlandı ama şimdilik bence. Bir dahaki
Sefere affetmez taraftar. 5.olarak hakem maçı geren düdüklerle ayarsız kararla maçın önüne geçti. Arkadaşlar yazmış q7-17 nin ikinci sarısını görecek renkli topçusu yok. Son olarak şunu söyleyim atiba harika oynuyor bu hafta canlı seyrettim daha eminim takımın en iyisi kesinlikle atıbaydı. Hatta bugün için atiba>m'bia

Unknown dedi ki...

@schwadorf

biz bu filmi daha önce de gördük, bir değil, iki değil, on değil, yüz değil. farklı sezonlarda isimleri yıldan yıla değişen kasaplar tarafından doğrandık.

bu gecede doğrandık, oyunu oynamaya çalışan, bir şeyler deneyen takım bizdik. farkındaysan ilk yarı boyunca trabzon sürekli yattı. en ufak temasta yerdeydiler, sürekli oyunu soğutmaya çalıştılar. ikinci yarı bizimkiler oyunu hızlandırmaya çalıştı, yine oyunu hızlı başlatmaya çalışırken bu pozisyona kart gösteriyorsan ve biz bunu kabul ediyorsak, o zaman ligi unutalım abi. gerçekten ligi ilk 5 içerisinde bitiremeyiz bu şekilde. bir taraf futbol oynamaya çalışıyor diğer taraf oynatmamaya çalışıyor, sahada anti futbol var. sen bu oyuna federasyon olarak prim tanırsan tabi bu oyunu izlemeye kimse gelmez, böyle izlenemez bir şeyi de insanlara satamazsın. bu tarz futbola prim tanıdığın için zaten milli takımından da avrupaya giden takımlarıdan da bir bok olmuyor. makedonyanın köy takımı gelip atıyor bir tane avrupada ön elemede gidiyor takımın. veya şampiyonuna gelen giden 4 atıyor. veya yunanistanın beşinci sınıf takımına karşı faulle gol atıp, penaltısı verilmeyip ite kazanabiliyorsun.

QuaresmA dedi ki...

Yahu ne ortası? Ceza sahasında topçu mu var da ortalasın? Bahsettiğimiz bireysel yeteneğin ortaya çıkması bu işte. Arkadaşlar biraz objektif bakmaya çalışalım ve şu soruyu yanıtlayalım: Aynı durumlarda GS veya FB'li topçular kırmızıyı yer miydi, yemez miydi? Bu olumsuz kamuoyu yaratmaktır işte. Nouma da geri dönüşünde aynı olumsuz kamuoyu etkisiyle İstanbulspor'a karşı kırmızı kart görmüştü.

Belki theo zihnyeti olaccak ama başlangıç 11'i 55 milyon euroluk takım, 65 milyon euroluk takımı yendi. Bu olağan. Ama olağan olmayan Trabzon kim, Beşiktaş kim? Bu 2 takımı arasında bu derece kadro kalitesi yakınlığı olmamalı. Hala 2 transfer gerekiyor. Transfer sezonunun başından beri M'bia yazanları tebrik ediyorum.

Quaresma, bir sonraki cumlende aslinda tespiti de yapmissin ama oncesinde "yetenek alerjisi" demissin. Hayir, yetenek degil gerizekalilik alerjim var.

Attigi gole gelince, 10 kisi atar demissin ama aynisini 20 dakika sonra Motta da atiyordu ruzgar sag olsun. Ku7 o pozisyonda sut cekmedi, orta yapti. Vucut dilinden gayet asikar.

Bu takimin, herhangi bir kalite seviyesinde buyuk ligler tecrubeli bir kaleciye, ortasahada kirilganligi azaltacak gene ayni tecrubede bir adama ihtiyaci var. Ha bir de Gokhan ile Ku7'yi ayni anda oynatmamayi basarabilecek cesarette bir teknik ekibe.

Ustteki iki hamle 2.lik demek olur. Bu sene sampiyonluk zaten hayal, Aziz Basgan tarla/insaat demeyecek.

Tabii Besiktas'in ismi Mbia ile anilirken nasil TS'ye gitti bu adam (aynisi N'Doye icin de oldu), onu ayrica sorgulamak lazim ama transfer sezonu hala bitmedi.

Massaro dedi ki...

Bonservissiz pismis Mbia yi almaktansa Milosevic, Pedro, Motta yi alip ' aha bakin bizim super scout ekibi var bunlar geleceen yildizi' diyen yonetim anlayisi Mbia yi Trabzona kaptirmis olabilir mi?

kokocambo dedi ki...

Takıma Mbia da lazım, Milo, pedro gibi yatırımlık oyuncular da... sem'in sorusunun cevabı: menajerler.

Massaro dedi ki...

Arsenal, Porto gibi takimlar yedirmezler genc yetenekleri.

Zaten besiktas tarihinde bilinmeyen genc olarak gelip parlayan iki tane isim vardir sadece
- Les Ferdinand
- Ronny Johnsen

Onlardan da duzgun bi para gelmemistir yanı bjk a bir faydası olmamıştır, Bobo dışında gelip tutan adam olması, onu da 26 yasında bonservissiz sattik hesap et işte.

10 tane takoz alıyoruz yıllardır futbolcumuz bir gram ileri gitmiyor, beck, tosic, rodolfo ya verilen parayla bi sağlam stoper alirdin

planck dedi ki...

https://twitter.com/PortuGoal1/status/635193002877693952

bir de şu maçta atibaya laf edilmez yahu ayıptır.

Pheaglix dedi ki...

bu arada golümüz de gol değil, top durmadan serbest vuruş kullanmışız onu atlamayalım.

gözünüzü seveyim quaresma'nın gördüğü kartı savunmayın şurada gs veya fb'den biri olsa görmezdi diye. her ne kadar ne mal olduklarını bilsek de o düdüğü gösterdikten sonra embesilce erken kullanılan serbest vuruşa sarı vermeyecek üst düzey hakem yok ülkede. gerçi fb ya da gs'de de böyle salakça bir kart görecek oyuncu yok, o ayrı mesele. bence o kart olmasa maçı almıştık. rüzgar bizden yanaydı, gomez muhtemelen gökhan ya da quaresma yerine oyuna girecekti, saçma sapan bi gol yiyen trabzonspor o moral bozukluğunun etkisinden çıkamayacaktı vs. en azından izlerken gol ve kart arasında maçı alacağımız hissini vermişti takım. tabi daha sonra zaten fiziken üstün trabzonspor karşısında 10 kişi kal, hücuma bile çıkamadan maçı bitir.

iyi tarafından bakarsak en azından orta saha transferi sonrası quaresma'yı yedek kulübesine oturtma lüksü oldu şenol hoca'nın.

not: kırmızıyı gördükten sonra quaresma'ya tezahürat eden taraftarın toplam üç beyin hücresi ya var ya yoktur.

Bu yaza kadar, yabanci siniri vs. sebebiyle gene bir "makul suphe" taniyordum ama bu yaz olanlari gordukten sonra, TR'de transferlerin nasil dondugune dair cok net bir fikrim oldu.

Kulupler menajerlerin oyuncagi. Mbia'nin, Cucak'in, N'Doye'nin TR'ye gelecegi yazin basindan belliymis. Menajerler bunu bilip fiyat arttirmak icin ellerinden geleni artlarina koymuyorlar, kulupler de basiretsiz oldugu icin bu cark donuyor. Ha, Fenerbahce ve Trabzonspor'un (hello Mr. Hurma) dahil oldugu durumlarda derin bazi etmenler de devreye giriyor muhakkak.

Olay bu yani. Yonetime Mbia'yi kaptirdi diye az kizarim, ama esas "lan Cambiasso, Aquilani, Kallstrom ellerinde bonservis Avrupa'nin vasat takimlarina ucuza giderken n'abiyordunuz lan?" diye kizarim.

Erhan dedi ki...

Sen o ara pası atmayıp saçma sapan "kendince garanti" yere atıyosan ederim ben Hocam.
Bu takım 8 senedir defanstan top çıkaramıyor aynı sebepten. Şenol Hoca halledicek ama, öğreticek büyük takım olduğunu, ben güveniyorum.

Adsız dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Adsız dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
turkkant dedi ki...

Bence hayırlı mağlubiyet. Tüm sezonun özeti niteliğinde ma.

-Maçın adamı Q7 mi, Töre mi karar vermek zor, biri atıldı, diğeri boş kaleye atmadı, üstüne ikinci golün asistini yaptı. Bu iki oyuncudan "en fazla" birinin oynayacağı gün gibi aşikar. Umarım Güneş gereksiz ısrar yapmaz.

-Q7 için Ö. Özen güzel söyledi "Neşelendirir, mutlu etmez."

-Töre de sezona çok kötü başladı, keşke satsaydık diyeceğim, ama zaten yönetim satma konusunda çok hevesliydi, talibi hiç çıkmadı. Akılsız topçu, gol pozisyonundaki halinden de şu belli, şu an ciddi konsantrasyon sorunu da yaşıyor.

-Sosa'nın ortalarda görünememesi endişe verici. Geçen sene başında "Ba-Sosa-Oğuzhan" performans verirse finali yaparız demiştim, Ba-Sosa yaptı, Oğuzhan yapamadı, bu sene de iş "Gomez-Sosa-Oğuzhan"a bağlı.




Unknown dedi ki...

tosiç bütün hafta idmanlara çıkmamış diye duymuştum, övünç özdem ntvspoda söylemişti, maçtan birkaç saat önce, hatta ismail'in oynayacağını falan söylemişti. muhtemel sebebi bu olsa gerek. yoksa geçen maç kadroya almadığı adamı niye oynatsın hoca.

ülkedeki transfer olayı ise tamamen menajer eliyle yürüyor orası kesin, bunu atletico gibi akıl süzgecinden geçirip iyi yaparsan iyi yerlere geliyorsun, yapamazsan dünya kadar parayı sokağa atarsın. kaçırdıklarımız m'bia, dzsudzsak. beluschi, şener gibi oyuncular. hepsinin de ne vereceğini üç aşağı beş yukarı biliyorduk. bu oyuncular takıma katılmış olsaydı bugün daha iyi yerde olabilirdik, üstelik adamlar bütün kamp sezonu da takımla birlikte çalışabilirdi ama biz taraftarı yatıştırmak için quaresma aldık.

bu arada atiba o pası atamadı ama 10 dakika sonra oğuzhan attı, bu sefer gomez koşmadı, verkaç için içe döndü. kısaca takımın geri kalanı ile gomez arasında bir uyum yok. bunun sebebi de biraz çingene pazarlığına döndürdüğümüz transfer süreci oldu. bir ay kamp yaptı takım ama takım ilk forveti kampın sonuna ancak gelebildi. quaresma saygısızlık veya disiplinsizlik olsun diye topa vurmadı, oyunu hızlı başlatmak istedi. bunu bilinçli olarak mı yaptı bu tartışılır. bence hakem de gayet art niyetli davranarak ve oyuncunun sarı kartı olduğunu unutarak kart gösterdi. aklında quaresmanın sarı kartı olduğu olsaydı o kartı adım gibi biliyorum vermezdi. hakemle ilgili sorun ise başka yerde, oyunun hızına yetişebilmek için çoğu zaman oyunu yavaşlatma gayretleri var. sorun burada bence.

şenol hoca da maçtan sonra benim söylediklerim minvalinde açıklamalar yapmış, biz oyun oynamak istedik, rakip bozmak istedi. maçın kalanında olduğu gibi oyuncum orada oyunu hızlı başlatmak istedi, ama karttır ama doğrudur bu tartışılmaz, oyunu durduruyorsa sarıyı verecekti tabi.

birde kafa olarak bizimle olmayanlar var. geçmişte olduğu gibi bugünde bu durum sıkıntı yaratıyor. bu oyuncuları bir şekilde motive etmek şart. gitmek isteyen sosa ve töre gibi adamları satmayışımızın bedelini umarım bu sezon ödemeyiz. yine elimizde patlayacaklar gibi bir his var içimde ama hayırlısı.

Flaming Buzz dedi ki...

stadtan geliyorum, adam kırmızı kart gördü, biz hala quaresma quaresma. sinirlendim ne bağırıyonuz adam kırmızı kart gördü dedim, önümdeki bir adam nasıl beişktaşlısın sen, çıkar üstündeki formayı dedi, yanında bayan olmasa muhtemelen kafa göz dalacaktım.

Evet beyler bayanlar, buyrun size Quaresma. bir maçı daha sattı, darısı diğer maçlara.

Flaming Buzz dedi ki...

yorumlara bi göz attım. @Quaresma kardeşim, çok haklısın yetenek alerjim var ve fularlıyım, amacım polemik yaratmak değil bu arada yanlış anlaşılmasın lütfen.

Yaşasın maç satan q7ler, yaşasın orta yapayım derken yanlışlıkla atılan goller, yaşasın yan tarafa doğru atılan çalımlar, yaşasın orta sahada yanından geçen adamı kovalamayanlar, yaşasında yaşasın

Adsız dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Adsız dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Flaming Buzz dedi ki...

@Sneijder

Hocam, tam aklımdan geçiyordu, sen benzer bişe yazmışsın.

bundan bilmem kaç maç sonra veya oynadığı ilk maçta, alır takımı uçurur, ya da giden maçı çevirir, oturur seviniriz, hatta feneri haşat eder rakip önemli değil. sonuçta maçı alan beşiktaş olacak.ve o zaman şunlar söylenecek; işte gördünüz mü beğenmediğiniz q7yi, sizin futbol bilginize vs, daha bi sürü goygoy. ama daha önce yapıklarını hemen unutacağız. neyse daha fazla uzatmak istemiyorum.

en başından beri bu adam şenol güneşin başını yer diyordum. tek sevindiğim nokta, şimdi ipler hocanın eline geçti ve bu daha 2. maçta oldu. daha sonra görülmesindense şimdi görülmesi iyi oldu.

Unknown dedi ki...

Trabzonsprolu arkadaşla maçı izliyoruz, arkadaşa dedim şu şoparı 2. yarı da oynatıyor, hem gökhan töre formsuz hem de bu adam, zor gol atarız bu şekilde size,
sonra bu adam gol attı (orta yapayım derken-olimpiyattaki rüzgar sağ olsun) arkadaşım sen öyle diyosun ama adam attı golü dedi, önceki gelişinde de aynı şekildeydi, bir iki güzel hareket veya gol, ondan sonra ya sahada gezer ya da kırmızı yer durduk yere dedim, ardından kart geldi. Çok tanıdık sahneler nedense.

Ve hala başka takımlara göstermezler o kartı diye savunanlar var bu şoparı,
Nasrettin Hoca'nın bi sözü var: 'Hırsızın hiç mi suçu yok.' o hesap bu da.
yapmayın arkadaşlar hala savunmayın şu adamı göz göre göre, hakem düdüğü gösteriyor mu gösteriyor, devamında adımlayarak yürüyor mu, eee hala neyi savunuyoruz. Bu adam beleşe kart yedi. Hadi takımı arkdaşlarını bu maç sattın, en azından direkt kırmızı filan yeseydin de 2 maç rahat etselerdi adamlar.

Adsız dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Massaro dedi ki...

Önder Özen guzellemeleri ve buradaki 'aha ben demiştim' vizyoner görümlü egoboostercularin yorumlari uzerine, bence başkan yarın Q7 yı gondersin de son 3 sene de derbilerin krali, şampiyon Beşiktaş i geri getirsin geç olmadan

Adsız dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
planck dedi ki...

massaro +1000 bence tüm spor dallarında sporcular ve takımlar ile ilgili yorum yapmak, tahminlerde bulunmak yasaklanmalı. bu ne kardeşim ya sonra gelip biz demiştik diyolar. forumları blogları falan kapatalım sadece maç sonuçlarını istatistikleri yayınlayalım.

bence quaresmaspor diye bi takım kurulsun, yenilsen de yensen de taraftarın senle yapın bizim de eziyetimiz bitsin.

Flaming Buzz dedi ki...

ilginç olan noktalardan biri şu, q7yi eleştirdiğin zaman sanki adamın anasına bacısına küfrediyosun. hiç bir şekilde eleştiri kabul edilmiyor. cevaplar arkasından geliyor; "iyi o zaman necipi ismaili mustafayı izleyin sizi ancak onlar paklar."

yukarıda yazdığım gibi, quaresmayı niye alkışlıyorsunuz adam kırmızı kart gördü dediğimde, karşımdaki adam beşiktaşlılığımı sorguladı, eliyle formasını tutup çıkar üstündeki formayı dedi.

ciddi şekilde düşünüyorum ama anlamlandıramıyorum, en basit ve en açık tabiriyle bu adam bu maçı sattı, herşeyden vazgeçtim, şu maçı değiştirin mayıstaki telekomda olacak galatasaray maçı yapın, ve şampiyon olmak için maçı almamız lazım, böyle bir durumda, yine toz kondurmayacak mıyız bu adama? goygoy üstüne goygoy.

neyse ciddi ciddi b.ka sardı muhabbet. beni şuan saha içi ilgilendiriyor, şu maçta gayet açık gözle izledim adam orta sahada bir tane adam kovalamadı, kuzey kalesinde sol çaprazda yana doğru bir çalım attı, bütün millet oooooo yaptı ama ataktan hiçbişe olmadı. bi tane ara pası atmadı, top taca gidiyo diye topa koşmadı sonra adama çift daldı. ortada kimse yokken bakın tekrar söylüyorum ORTADA KİMSE YOKKEN, orta açtı yalandan gol oldu. sonra gitti saçma sapan sarı kart gördü ve kırmızı (gsye fbye olsa çalmazlardı abi deniyor kesinlikle yüzde yüz katılıyorum).

rica ediyorum biri dalga geçmeden ciddi ciddi bu adamı niye savunduğunu bana ve eleştirilerimin niye haksız olduğunu bana anlatsın, rica ediyorum. ben anlam veremiyorum.

Bu adamı eleştiriyorum çünkü takıma zarar verdiğini düşünüyorum, sizde tabiki tersini düşünebilirsiniz, eğer böyleyse kendi argümanlarınızı yazın lütfen. sıktı artık q7yi beğenmeyen futbol konuşmasın tatavası.

Yoruq dedi ki...

Mağlubiyet orta sahadaki zaafiyetten kaynaklanmadı.Tam aksine en iyi iki isim Atiba-Oğuzhan'dı. Kanat aksiyonlarındaki kısırlık ve yavaşlık nedeniyle Ts defansı iş yaptı göründü. Ben açıkçası beğenmedim Ts' yi. 35dk bir kişi fazla oynamalarına rağmen kazanma adına fazladan bir şey ortaya koymadılar. Q7 -Töre ikilisi fazla lüks. Kırmızı teorik olarak doğru fakat yine aynı standart sıkıntısı var, böyle kart Kadıköy'de çıksın adamın hakemliğini bitirirler. Derbileri 11 kişi bitiremiyoruz maalesef. Töre berbat ötesi. Orta sahaya gelecek adamın (leiva?) Pas metrajı uzundur umarım çünkü bu kanatları işe yarar kullanmanın tek yolu tek pasta yön değiştirip savunmacısı ile teke tek kalmasını sağlamak. İkisinin de arkadaşları ile varyasyona girip birşey üretme becerisi sıfır. Ya da diğer çözüm hızlı bir şekilde 442ye geçiş yapmak. Gerekirse daha fazla uzun oynayıp Sosa-Olcay 'la yapılacak şok preslerle hücuma geçmek. Bu yol lig için daha kazançlı olabilir. Aslında bu konuda hocanın tavrını anlayacaktık ki 10kişi kaldı takım. Soruldu mu bilmiyorum ama benim için günün en kritik sorusu o yüzden şu olurdu hocaya: Quaresma atılmasa Gomez kimin yerine girecekti?

Flaming Buzz dedi ki...

bu arada tekrar yazayım vizyoner kimliğimle zira egoboost için lazım olacak ileride. argüman sunmayıp yaftalayarak insanların yazdıklarına cevap verebilirim böylece.

bu maçlardan bir kaç tane daha göreceğiz.

Not: ufak bi açıklama; neden göreceğiz diyorum, çünkü daha önceden çok gördük, yani söylemeye çalıştığım şu; fal açmıyorum, gelecek okumuyorum, gördüklerimden çıkarım yapıyorum.

turkkant dedi ki...

Çok da can sıkmamak lazım. Çok iyi değildik, ama ligin dördüncü en kaliteli kadrosuna karşı bu kadar ofansif bir kadroyla oynamamıza rağmen Q7 atılmasa büyük ihtimal maçı alacaktık.

Lucas Leiva gelirse bu lig için dört birinci sınıf oyuncumuz olacak göbekte: Oğuzhan, Atiba, Sosa, Leiva... Maçına göre üçünü değişmeli oynatırsın, çok zayıf rakibe çift santrafor çıkıp ikisiyle bile idare edersin.

Sosa forma girerse, Oğuzhan böyle devam ederse ve hoca Töre-Q7'den birinin oynadığını bir sisteme dönerse gayet sağlam ve dengeli bir orta-ofans hattı olur.

Mesele daha çok savunmada, maalesef ve maalesef hala savunmada. Rhodolfo yavaş, bu adamın ekürisinin daha iyi bir kesici olması lazım. Hele sol bek ve kale soru işaretiyken... En azından üst kalite bir stoper daha alsınlar. Hoca Pedro ve Milo'yu almayarak aslında çok net bir mesaj verdi yönetime. Akşam pazarından umarım bir stoper çıkarırlar.

Basar dedi ki...

@massaro
Geçen yıl Trabzon Maçlarını kazaniyorduk, sağ olsun sizin guarejmanız ile bu yıl o bile olmayacak!
Transfer takım güçlensin diye yapılır, bu haini aldığımız gun takım zayıfladı! Bu Truva atının alternatifi Necip, İsmail filan değildi, dszudzak'tı, N'doye'di. Bu adamlardan biri takıma artı deger katacaktı, bizim sirk cambazını Alınca takım geçen yılın gerisine gitti.

Bilmem derdimi anlatabildim mi?

BJK4EVER dedi ki...

Quaresma'ya yoneltilen elestiriler acimasizca bence. O golu atmasa biz bu futbolla ve kisirlikla gol bile atamayacaktik, tipki gecen sene kapanan takimlari acamadigimiz ve 4 derbide 1 gol atamadigimiz gibi. Teknik yoruma girmeyecegim. Mersin gibi zayif ve 10 kisi kalmis rakibi yendikten sonra da girmedim. Dunku gibi 10 kisi kaldigimiz ve Trabzon gibi guclu bir rakibe yenilmisken de teknik yoruma girmeye gerek gormuyorum. Acikcasi ne Mersin maci sonrasi soylendigi kadar iyiyiz, ne de Trabzon maci sonrasi yerin dibine sokuldugumuz kadar kotu. Birkac haftanin daha gecmesi lazim eksiklikleri ve takimin durumunu net bir birimce gormemiz icin.

Kirmiziya gelirsek; Quaresma orada gereksiz bir is yapti, eyvallah. Ancak en az onun kadar sacma gorup kritik macta takimini yalniz birakmiz oyunculara bunun ceyregi kadar elestiri gelmemisti. Olcay FB macinda 35. dakikada tac cizgisinde rakibini cekerek kirmizi gordu. Atiba dunku gibi hakemle inatlasarak ikinci saridan atildi ve GS derbisini kacirdi. Quaresma'nin ceyregi kadar elestirilmemislerdi.
Bakin, Quaresma uyarilmali ve ceza gormeli, hepsine eyvallah. Ama yonetimin bu tutumu deli ediyor beni arkadas. Mactan sonra hala cifte standarttan bahsetmiyorlar birader, deliriyorum!

Bize karsi kurallar masallah eksiksiz uygulaniyor. Ama bu siktigimin liginde neden Halis Ozkahya Atiba soz konusu olunca 1 cm'i onemsiyor da 2 hafta sonra kendisinin yonettigi bir macta bir penaltida 8 kisi iceride oluyor? Neden bu siktigimin liginde G.Tore fuck off diyince derbi kaciriyor ve 3 mac ceza aliyor da BJK-FB macinda Emre Belozoglu ayni kelimeyi hakemin gozu onunde 5 defa soyluyor ve hakemin bir anda kulagi tikaniyor? Neden bu siktigimin liginde Delgado provokatif olmayacak bir sekilde kart istediginde ikinci saridan bir derbide atiliyor da hakeme her turlu el kol hareketi yapip baski altina alan Melo, Caner, Emre dokunulmaz?

Bu cifte standarti dile getirip hakemleri baski altina almak bu kadar zor mu? Boyle bir aciklama yapmak bu kadar zor mu? "Ali Payabiyik cok guzel bir mac yonetti. Quaresma'yi atmasi tamamen dogruydu, biz de kendisine gereken cezayi verecegiz. Hakemlerimizin bu kadar cesur ve sert olmalari ve tolerans tanimalari cok guzel. Bu kirmizi kartla da 2. haftada bize gore ligin standardi konulmustur. Bu haftadan sonra ozellikle rakiplerimizin ic sahada oynadigi maclarda kendini yere atmak, rakibe kart gosterilmesini istemek, dudukten sonra topa vurmak, hakeme asiri itiraz etmek gibi kurallara gore sari kart olan hareketlere hicbir tolerans gostermeden sari kart gosterilmesinin ozellikle takipcisi olacagiz. Eger bir rakibimize bize gosterilmeyen tolerans gosterilirse bu cifte standardi biz seyircilerimize aciklayamayiz ve ic saha maclarimizdaki hakemin can guvenliginin sorumlulugunu alamayiz. Bu standartin ozellikle takipcisi olacagiz bu haftadan sonra".

Bu kadar basittir bu is arkadas. Ozellikle saydim; tam 3 defa Trabzon'lu bir oyuncu dudukten sonra topa vurdu. O da pozisyondan hemen sonra degil, dudukten 5 sn sonra laubali bir sekilde. Kural sari diyor? Kac sari verdi? Sifir. Quaresma'ninki kuralsa o kural degil mi? 3 oyuncu takimin 4'te 1'i demek. Takimin 4'te 1'i sari gorunce teke tekte, kontra ataktan elin kolun baglaniyor, oyunun sekli degisiyor. Ayni cifte standart faullerde de oldu. Macin basinda Oguzhan ve Quaresma tatli-sert itildi tehlikeli noktada, faul calmadi. Ama mac icerisinde ondan cok daha yumusak hareketlerde dudugu cart diye caldi. Sacma sapan sekilde kestigi avantajdan bahsetmiyorum bile. Ince ince kiyildik bu macta, Quaresma pozisyonu da tuy dikti. Biz de hala kendi takimimiza sahip cikmayip oyuncumuzu kotuleyelim, olacak is degil.

turkkant dedi ki...

@bjk4EVER

Q7'ye kızılmasının sebebi sadece o değil ki. İlk pozisyonu düşün, koşar adım gitmesi gerekirken aheste aheste taça yürüyor, Trabzonlu topu çevirince koşup çift dalıyor. O bile kırmızı olabilirdi. Çift sarıdan atılan çoğu oyuncu o sarılardan en az birini oyun içinde görmüştü. Bir oyuncu bir maçta iki tane ciddiyetsiz sarı kart görüyor.

İkincisi, bir Önder Özen güzellemesi daha yapalım, Q7 ile yarışan takım olmak zor, Q7'li takım gayet kaliteli ayaklara sahipti, bir kere 4. bir kere 5. oldu. Defansif olarak takımı bir kişi eksik oynatan bir oyuncunun "Alex istatistiği" yapması lazım, öyle 5 gol 6 asistle o iş olmaz...

Ben yine de sene içinde Şenol Güneş'in Yattara'ya daha çok yedekten dönem dönem kullandığı gibi, Q7'den de belirli bir verim alacağını umuyorum.

gözden kaçmış galiba maç 1-1 devam ederken,aykut kazmasının hücumda pres yapmak isteyen gomes e bakarak,bilerek ve planlayarak attığı dirseğe neden kırmızı çıkmadı,neden faul verilmedi.piç tv yanlışlıkla tek tekrar verdi ve pozisyonu uzaydan vermesine rağmen cok net gözüktü ve ardından pozisyon gömüldü.

akşam iddiaya girdim piç tv nin sitesine girin,o pozisyon olmayacak diye ve tabii ki haklı çıktım özetlerde yok.

sizlere danışmak istedim bu pozisyonu, görüşlerinizi merak ettim.

sadrazam dedi ki...

Maç biteli 12 saat olduğuna, sinirler bir nebze yarışıp beyne oksijen gitmeye başladığına göre birkaç cümlede ben yazayım.
1) hemen bu gün, yarın değil iç saha maçlarını konya,ankara ve 6. Haftadan sonra antalya da oynamak için girişimlere başlanmalı.

2) qbilmemkaç fikonun seçim yatırımıdır.takımın değil camianın içerisine bırakılmış el bombası dır. Şenol hoca da en başında tavrını çok net belli edip transfere karşı çıkmalıydı. Önder özenin sezer transferinde yapamadığını ben şenol hocadan beklerdim.

3)Taraftar dahil stadyumdaki kötülerin sıralamasını yapsak hakemler ilk 10 a dahi girmezdi.Bana kalsa 17 numaranın daha ilk sarısı net kırmızı olmalıydı.Ayrıca hareketli duran topa orta yaparak gol attığımızıda unutmamak lazım.Bence hakemler bizim ligimiz standartlarında maç yönettiler. Ne eksik, ne fazla.

4) Ben 17 numara atılmasa bile bu maçı kazanabileceğimizi sanmıyorum. Ayrıca maalesef 17 numara atılmasa gomez bence tosun un yerine girmeye hazırlanıyordu.

5) son durumunu elbette bilmiyoruz lakin ilk yarıda dahi takım sosa diye sayıklıyordu. birde dün sol ayağı ile boş kaleye yuvarlamak yerine, sağ ayağı ile kontrol etmeyi seçen töreden +10 gol istatistik beklemek hayal olur. Bu sistemde kanat forvetlerden + 15 gol bulamazsak, başarı hayal.

sadrazam dedi ki...

6)Trabzon hükümetin desteğini de alarak iyi transferler yaptı.Kavanda,mbia,ndoye net iyi transfer. Bosinwa ve Ekici gibi Trabzon için çok çok önemli 2 oyuncunun yokluğunda dahi sert bir ortasaha var ellerinde. Kavanda fiziksel olarak ligin en kuvvetli oyuncularından biri. Geçmişini bilmem ama stopere evrilebilirse, hızlı,sert kemik gibi stoper olur. Yanı demem o ki Trabzon da bir MİY değil.

beagle dedi ki...

Ya bu egobooster lafını kendine futbolcu nicki almış adam söyleyince daha bir komik oluyor. İyi topçuydun ama müzmin yedektin be Daniele.
Ha evet söylemiştik bu Qımıl zararlısı takımın içine eder diye. Etti mi etti? Oooh sağdan sağdan 10 level boost daha geldi.

Çifte standart işine de takılmayın. O ilk sarı karttaki beyinsiz laubaliliği yapan adam kralı olsa barınamıyor renklilerde. Bizim taraftar ve yönetimimiz ezik olduğundan bize layık oluyorlar.

QuaresmA dedi ki...

Yalnız ben Gomez'in Almeida'dan bile daha etkisiz olacağını düşünüyorum. Çok iyi forvet, her kaleyi görüşünde bu ortada ama biz bu adamı çok yanlış oynatıyoruz. Topla kendisi için uygun olmayan yerlerde buluşuyor ve kendisi için uygun olan yerlerde tam tersine hiç buluşamıyor. Haliyle top her ayağına geldiğinde de kaleyi görmeye çalışıyor illallah diyerek. Bu takım bu sene Gomez ve Oğuzhan üzerine kurulmalı gibi görünüyor ama şimdilik Gomez'in sistemdeki rolü üzerine hiç ama hiç oturmamış.

Ben bu yüzden Demba Ba'nın satılmasına karşıydım işte. Demba Ba'nın topla nerede, nasıl buluştuğunun çok bir önemi yoktu, bir sistemin olsa da olmasa da aşağı yukarı aynı verimi veren versatil bir topçuydu. Yıllar sonra ligimize de çok uygun forvetimizi bulmuştuk ve 1 sene sonra yine kaybettik. Dünya futbol piyasasının şartlarında değerinin üstünde satmış olabiliriz ama "bizim için" ederi kazandığımız miktar mıydı, bu tartışılır.

Flaming Buzz dedi ki...

442den alıntı, bütün yazıyı aşağıdaki linkten okuyabilirsiniz, katılmadığım noktalar olsada gayet güzel bir yazı olmuş.

http://fourfourtwo.com.tr/2015/08/23/7sinde-neyse-17sinde-de-o/

Bu golden 5 dakika sonraysa kendisini tanımayanlar ya da tanısalar da yeniden tanımaktan büyük mutluluk duyan Beşiktaşlılar için Quaresma’dan kariyer özeti gelecekti. Önce rüzgarın da yardımıyla attığı acayip gol ve akabinde “Düdüğümü bekle” diyen hakemi beklemeyip topa vurarak gördüğü ikinci sarı kart… Dertli gönüllere giren, işte benim Quaresma! Uymadı değil mi? Aslında Quaresma’nın takıma olan uyumundan daha çok uydu ama şöyle de diyebiliriz: Bir Quaresma 7’sinde neyse 17’sinde de odur!

O varken takım topu paylaşamıyor. En başta da kendi topla oynama süresinden çaldığı için belli ki huzursuz olan Gökhan Töre’yi bozuyor. Şenol Güneş, daha ikinci haftadan bu ikilinin beraber olmayacağını görmüş olmalı. Aksi takdirde Töre-Quaresma-Gomez üçlüsünün, Simao-Quaresma-Almeida üçlüsüne dönüşme ihtimali belirecek ve hem Beşiktaşlılar, hem de futbolseverler için Gomez’in Almeida’ya dönüşme sürecine tanık olmak oldukça hazin olacaktır.

Quaresma, en fazla Gökhan Töre’nin alternatifi olabilir. Onun dışında bu ikisinin ilk 11’de olduğu her organizasyon, koruma kalkanı kaldırılmış bir uzay gemisi gibidir. Uzaylılar saldırır, atmosferde kaybolur, göktaşı çarpar, her şey olabilir. Diğer yandan en fazla Töre’nin alternatifi olabilecek biri için vazgeçilen Balazs Dzsudzsak’ı bu sene Bursaspor’da izlemek de Beşiktaşlılar için bu sezon izlemesi hazin verici başka bir şey olacaktır. Tıpkı şu an yana yakıla merkez orta saha oyuncusu ararken, dün bonservissiz Trabzon’a gelen Stephane Mbia’yı seyretmek gibi…

Quaresma kendisini oyundan attırmadan önce Mario Gomez oyuna girecekti. Kırmızı kart çıkmasaydı yine Cenk’in “yerine” mi, yoksa “yanına” mı girecekti bilinmez ama 10 kişi kaldıktan sonra top hakimiyetini iyice kaybeden ve karşı kaleye gitmekte zorlanan Beşiktaş için Gomez’in yapabileceği pek fazla bir şey yoktu. Yine de 71’de Trabzon savunmasının az adamla yakalandığı pozisyonda Atiba, Gomez’in çaprazına değil de önüne pasını yuvarlayabilseydi hem Gomez’in Beşiktaş formasıyla attığı ilk golünü, hem de siyah-beyazlıların ikide iki yapışını konuşuyor olabilirdik.

Zaitsev dedi ki...

En baştan söyleyeyim bende gelmesinde hoşnut değilim Quaresma'nın.. dün akşamdan sonra hemen Cenk Gönen moduna almışız forum olarak :) Dün akşam Q17 saçmaladı kırmızıyı gördü yaptığı hatadır bizi zora soktu ama ilk 60 dakika rakip kaleye gidişler ve hücum organizasyonları hep Q17 ve Oğuzhan ile yapıldı. Töre, Olcay, Motta ve Cenk Tosun hiçbir şey yapmadılar. Quaresma atılınca ihale ona kaldı bu arkadaşlar unutuldu. Olcay ve Cenk geçen haftanın etkisinde kalmışlar belli ki. Töre zaten hala lige dönemedi. Motta Allah'a emanet. Yusuf karşısında hızını kullanırım diye düşündü herhalde hoca.

@ Flamming Buzz

Gökhan Töre'nin bozulması için Quaresma'ya ihtiyaç yok. geçen sene de top paylaşımı yoktu bizde..top eğer Sosa dikine çıkmazsa bir şekilde Töreye geliyordu o da istediği gibi takılıyordu. şu ana kadar bu sene kontrol Oğuzhan'da. Töre istediği zaman değil Oğuzhan istediği zaman pas alıyor. bu Töre'nin bozulması için yeterli. Ayrıca Gomez Almedia'nın girdiği pozisyonlara girsin fazlasını istemiyorum 30 golü bulur.

Gomez kırmızı olmasa da Cenk'in yerine girecekti. Cenk ne yaptı dün. Gomez'in 1-2 haftaya daha ihtiyacı var. İtalyanlar bizden geç sezon açarlar. O yüzden fiziksel olarak takımın gerisinde olması lazım Gomez'in.
Oğuzhan'ın arkadan topla gelmesi takım için olumlu. Ama önündeki 4 kişiden 2-3ü dün akşamki gibi oynarsa pardon oynamazsa oraya Fabregas-Matiç'i koysak nafile. ilk 45 dakika Quaresma dışı önde sorumluluk alan yok.
Şenol hocanın Olcay'ı ofansif orta saha rolünden hemen çekmesi lazım. MİY maçında olur ama bu tip maçlarda olmaz. sol kanat iyidir onun için. zaten oynayamıyor diğer pozisyonlarda. Sosa oraya yerleşmeli ya da Oğuzhan öne gelmeli.
Töre böyle devam edecekse yedek kalsın. 2 haftadır hiçbir şey yapmadı üstüne 2 gol yedirdi ama olsun suçlu Q17.
Taraftarda 5-10 dakika tezahürattan sonra kuru gürültü yapacaksa bence seyircisiz oynayalım maçları en güzeli.
en son olarak bye bye Motta.

sadrazam dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Flaming Buzz dedi ki...

@Zaitsev
Genel olarak katılıyorum hocam. GT için tamamen ayrı parantez açmak lazım.

Katılmadığım nokta şu; "ilk 45 dakika Quaresma dışı önde sorumluluk alan yok." bu böyle görünüyor ama işin arkası öyle değil. adam topu ayağından çıkarmıyor mecbur kalmadıkça ve herkes onun ayağına bakmak zorunda kalıyor. bide neden bilmem ilk yarı boyunca hep soldan geldik kötü ramona rağmen.

şu leiva gelsinde atiba leiva oğuzhan sosa 4lüsünden bi orta saha kuralım sonra herkes bildiği yerde top oynasın.

dilimden sosa düşmedi maç boyunca, gtden q7den olcaydan orta saha olmaz abi.

şimdi farkettim adama sinirimden maçtaki oyunumuzla ilgili çok bir şey yazmamışım. ben dün çok kötü oynadığımızı düşünmüyorum, son zamanların popüler tabiriyle enseyi karartacak bir durum yok. ama 2. maçtan bir not düşeyim iş böyle olmayabilir ama sanki bana ileride şenol güneşin sistemi ne, beşiktaş ne oynuyor üzerinden yazılar ve eleştiriler göreceğiz gibime geliyor ama bu şimdilik böyle sonra düzelir mi bilmem. bireysel ayaklara çok bağlıyız uzun vadede zararımıza olur eğer sistemimiz olmazsa.

sadrazam dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Zaitsev dedi ki...

@ Flamming Buzz

Oğuzhan geliyor ortada ne GT var ne Olcay. kimse top istemiyor ortaya çıkmıyor. bazen Cenk duvar oldu o kadar. O zaman da Oğuzhan mecbur Q17 üzerinden atağa çıktı hücumu döndürdü. Benim kastettiğim budur. Quaresma da çok zorlamadı eskisi gibi verdi aldı. Yoksa Oğuzhan da yeni yeni oynadığı Q17 yerine öncelikle 3 senedir oynadığı Olcay veya 2 senedir oynadığı GT ile aksiyon yapmak ister.
Maçı izlerken bende Sosa-Kerim-Gomez'i ne zaman oyuna sokacak diye bekledim. 10 kişi kaldığımızda GT-Kerim değişikliği bile iyi olurdu.
GT ve Q17 den 2 kanat olur belki de Olcaydan ofansif orta saha olmaz. oraya ayağının ayarı olan biri lazım. Sosayı 2sinin ortasına koyarsak hem topu iyi kullanırız hem Oğuzhan rahatlar hem de top bizde daha çok kalır.

Mayor dedi ki...

Rus gorunumlu Brezilya'li arkadas Leiva hakkinda ingiltere ligini takip eden birileri bilgi versin lutfen.
Adamin gol/asist istatistiklere bakiyorum da cok fakir.
Eger Melo tarzi bir adam aldiysak ne ala ama bir ortasaha icin cok silik geldi...

Yoruq dedi ki...

Bugün Bursa-Antep maçını izledim. Skordan bağımsız söylüyorum beğendim Antep'in oyununu. Mutlu hoca ile hücumda daha organize bir takım olmuşlar.Larsson, Camarra, Chibuike fena yabancılar değil. Bu hafta da işimiz kolay olmayacak gibi görünüyor.

Fener maçının ilk yarısı bitti. Yine kötü oyunla skor aldılar. Yine de geçen yıllara göre kötü durumdalar. Önceden topa sahip olarak bir şekilde oyununu kontrol ederlerdi kötü oynasalar bile. Bu yıl ya herro ya merro durumu var, her sonuca açık maçları.

Adsız dedi ki...

Biz hala Atiba o topu Gomez'e doğru şekilde yani koşu yoluna atsaydı vs diyelim, Greko yine yazmış hatta hat-trick yapmış. Bakınız özellikle ilk golünde 35 yaşındaki adam topu önüne mi istiyor berisine mi:

http://www.ligtv.com.tr/lig/spor-toto-super-lig/goller/2015-2016/2/eskisehirspor/theofanis-gekas-16381

2 yıl önce boşa çıktığında "daha ne bekliyoruz" demiştim. Şimdiyse artık "normal olarak" yaşına hürmeten 20. haftadan sonra yatışa geçer halde. Bizim açımızdan önemli olansa daha önce söylediğim bir konu: Mesele bireysel kalite değil; olması gereken format aksasa da, olmaması gerekenden daha çok iş yapıyor. Açık ve net.

Leiva ilk Liverpool yıllarında hücuma da destek veriyordu, zaten çok az da olsa o gol sayıları bu yıllardan kalma. Basının Emre Can'ın arkasında kalması söylemi ise biraz üfürme, tipik masa başı haberi. Çünkü Emre Can geçtiğimiz sezon Leiva'nın oynamadığı maçlarda bile çoğunlukla sağ bekte oynadı. Zaten Leiva geçen sezon 20 Premier Lig maçında oynamış, ama full oynamamasının ardındaki asıl neden Lierpool'un gol kısırlığına çözüm için Henderson gibi oyun stilini çok beğendiğim CM tercihi. Hücumda Melo kadar katkı beklememek lazım, Melo Juve'deyken bu anlamda daha iyi işler yapmıştı. Fakat Melo'dan bir artısı da var, defansın önüne resmen kalkan oluyor adam, üstüne bizim gibi stoperlerden pas çıkarma fakiri takımlar için bu işi layıkıyla yapar. Sorunu bizim takıma göre bu paslarda hızlı olması. Evet şaka değil sorunu bu. Atiba yavaştır ama takımı tanır, Leiva'nınsa bunun için zaman ihtiyacı var.

Olcay'ın orta alanda oynamasını ise yanlış anlamışsınız. Ortanın ortasında pas trafiği düzgün işleyen ve tek golcülü bir takımda 10,5 numara olarak iş yapabilir, oysa biz bu hücum kısırlığında hala pas alamayan Cenk'e ve Gomez'e bakıp 10 numara özlemi içindeyiz. Artık Anadolu takımlarında bile 10 numara işi bitti, bizde de işlemez. Beşiktaş kulübü transferleri yaparken düşünecekti golcü üzerine takım kurulamayacağını. Dünyada örneği mevcut değil çünkü.

Bu sezonki 3 temel transfer faciası:

- RVP için uğraşıldı, başarılamayınca yıldız baskısı arttı ve sırf bunun için Gomez geldi. Gomez kötü olduğundan değil, takımın hücum yapısına bakılmaksızın eldeki yıldız diye alındığı için.
- Seçim için hesap yapılarak Q17 geldi; ki biz Töre iyiye doğru evrilir mi derken Q17 onun basic hali.
- CM transferi hiç düşünülmedi. Oysa Oğuzhan tempo yapacak oyuncu değil. Sosa ise ya fiziksel ya da bahsedildiği gibi ülkesine gidemediği için durağan. Zaten biz bu ikisi en iyi hallerinde olsa dahi bir box-to-box'tan bahsetmiş idik.

Yandı gülüm keten helva. Neyse en azından "yaldızlarımız" var.

Not: Gomez elbette gol atacak, hatta bunu artırabilir. Ancak fiziksel olarak hazır olmaması söz konusu değil. Zira basın toplantısında bizzat kendisi bu konuya değindi ve sorunu olmadığını söyledi. Bir Alman bunu söylüyorsa doğrudur.

Adsız dedi ki...

Kjaer çocuğu bırakmış yine :) FB'li dostlarımı dahi ikna edemedim tapıyorlar bu adama.

Neyse hep böyle olsun.

Adsız dedi ki...

Bu arada kayıtlara geçsin diye; über mensch hakemimi vermemiş ama, penaltı anındaki Volkan'ın pozisyonu niye sadece sarı? Adam topu kurtarsa önünde kaleden başka bir olay yok çünkü. Kaleye koşan FB'li oyuncu var demeyin gözünüzü seveyim, o ve arkasındaki vatandaşların Rizeli oyuncuyla yakından uzaktan ilgisi yok.

Zaitsev dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Zaitsev dedi ki...

@ james sneijder

Kjaer kaçan adamı çok iyi yakalıyor ama formasından :) Alper girmese maç daha önce dönerdi. RVP harici transferlerin gerisi naninaninaninani :)

Penaltı pozisyonunda Ahmet İlhan topu kurtardı ama o dürtmeden ve topun gittiği yerden pozisyon çıkmaz. oradan topu kaleye sokabilecek adam da Barcelona'da oynar :) ancak sarı olur o pozisyon. aynı pozisyon bize olsa ve kırmızı verseler çok pis söverim açık açık :)

beagle dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
beagle dedi ki...

James
Eyyam Cüneyt orada kabul edilebilir bir karar verdi, koşu çapraza top da kaleden açığa çekilmişti. Senin haklı olduğun ise ahmet topu sağla çok iyi çekmiş bir sonraki adımda solla boş kaleye bırakabilirdi.
Asıl Diego'nun ilk yarıdaki seri faullerine sarı bile çıkarmadı ya. Bu ülkede en nefret ettiğim insan tipi cüneyt. İşi biliyor ve pisliğin teki. Çocukken mahallede olsa her sabah akşam bir posta döversin.

FB maçı taktik açıdan çok eğlenceliydi. Geçen yıllarda 2 şekilde başarılı oldular. Birincisi ağır oynarken hakem desteği ve E.belözoğlu pisliğiyle winner işler yapıyorlardı. İkincisi ise 3 forveti cidden gol atabilen adamlardan kullanıyor hatta zorda kaldıklarında Kuyt esnekliği ile sahada 4 gol ayağı bulunduruyorlardı. Bu seneki transfer çokluğunda hem yeri zor dolacak adamları gönderdiler (Egemen gibi) hem de Fernandao'yu almışken yedekleyip destekleyecek biri yerine RVP'yi aldılar. Bugünkü puan kaybı çok basit şekilde Fernandao'yu RVP'ye kurban etmelerinden oldu. O ağır sahada ikinci yarı bastırmak zorunda kaldığında sahada olmasını isteyeceğin tek adam dışarı alınmıştı. Hoş oldu iyi oldu. O kadar yakın yaş ve kalitedeki futbolcuyu zor zaptederler.

Bu Gomez konusunda herkesi bir silkinmeye davet ediyorum. Sakat ve isteksiz olması ihtimallerini, geçen maçtaki görüntüsü yoketti gibi. Pivot özellikleri de olan bir gol makinemiz var ve biz Quaresma ve Töre gerizekalılarının top ezmesi, kart görmesi ile uğraşıyoruz. Sorun Gomez'in alınması değil skor yapmayan, ceza alanına girmeyen gerizekalı adamları kenar forvet pozisyonunda oynatmamız. Acilen kanatları top ezmek yerine servis yapan, orta çıkaran adamlara bırakmamız lazım. İdealen biri kenar özellikli, diğeri ikinci vurucu olsa daha iyi. Töre'den vazgeçemiyorsak ise herkesin Sosa diye yazdığı pozisyona Pektemek veya Olcay'ı kullanmamız mantıklı.

Ceza alanına top gönderilmesi ve ceza alanında gol koşusu yapılabilmesi açısından formasyonlarımız:

Kale+4 - Atiba Oğuzhan - Sosa- Cenk (arkada Tosiç şartıyla solda)- Kerim (veya Olcay)sağ kanat) - Gomez
Kale+4 - Atiba Leiva(Oğuzhan)- Töre - Sosa (Kanatlarda) - Pektemek(olcay) - Gomez

Mantık, top akışı, ceza alanında çoğalma, mücadele gücü konularının dengeli olması.
Geçen sene başı eksiklerden dolayı mecburen bu mantıkta başlamış ve hem Demba'yı ısındırmış beslemiş hem de özgüven kazanmıştık. Tabi sahada kımıl zararlısı bulundurmuyorduk.

Adsız dedi ki...

Penaltı pozisyonu için gayet iddialıyım (ne demekse). O mesafede topu kaleciden kurtarma hamlesi bizzat kaleci tarafından engellenen bir oyuncu için kırmızı dışında enternasyonel bir karar getirin gayetten kabul ederim.

RVP olayını bence şöyle abartmamak lazım, adam bildiğin müzmin sakat. Yani 3 maç oynar sonrasında 2 maç yok. Bu yeterli derseniz amenna.

beagle'ın yazdığı formasyonlara tamamen katılmakla birlikte, Pektemek'le bir olay olmayacağını düşünenlerdenim. Bir futbolcuyu kolay kolay çiz(e)mem, neticede futbol için tek kriter değiliz, ama Pektemek konusunda gayet eminim. Adamda bildiğin sezgi yok çünkü. Bu şöyle bir şey: Motta berbat bir defans oyuncusu, hücumda da tamamen dağınık. Ama onun hücum sezgisi bile bana göre Pektemek'ten iyi, o derece. Bunu nereden mi anlıyoruz. Bir hücum elemanı asla ve asla benden ne bekliyorlar diye düşünerek iş yapmamalı, ki bunlarda da bir sürü eksiğin var. Peki böyle düşünmek hatalı mı; elbette değil. Ama yeteneklerin böyle düşükse bir zahmet sadece "ben" ve beklentiler olayını bırakırsın. Bundan kaybediyor eleman. Yani bırak sana biçilen kumaşı, sadece takımın sesini dinle. Bak Olcay sırf bunu yaptığı için ne kadar gol ve asist yapıyor.

Adsız dedi ki...

Bu arada Motta-Pektemek derken bakayım diyerek; ilki geçen sezon toplamda 4 gol 2 asist yaparken ikincisi 5 gol 2 asist yapmış ya la. Şaka gibi.

ideal 11 dedi ki...

beşiktaşın bu sezonki en büyük hatası duşcak ve ndoye dururken q7 ve mario gomezi almasıdır.popülist transfer yapmak için takım oyunundan ve takım içi disiplinden tavizler verildi .beşiktaş koşan takımdır aga.bunu bozmamak gerekiyordu.kompakt oynamak dar alanda oynamak için koşmak gerekiyor.

topla oynama lüksü genelde bir oyuncuda olur takımlarda.bu töre idi.ve idare edilebilirdi.lakin q7 de gelince işler karıştı.

q7 nin en büyük zararı takımın kolej havasının bozulması olur ki buda son yıllarda izlediğimiz kompakt oyunun sonu demektir.

mario gomez bence yanlış transferdir şekil olarakta.cenk tosun tarzında bir oyuncu.son vuruşcu.top gelecekte gomez bitirecek.oysa demba ba oyunun içindeydi.pas alışverişleri çok iyidi.geçen sezonun gollerini izleyin.her pozisyonun içinde demba ba vardı.

ndoye transferi daha doğru tercih olurdu.bunu gördük.iki tane popülist transfer şenol hocayıda çok zorlayacak.q7 devre arasını anca görür.gomez ise dentinho gibi sezon sonu fiorentinaya geri döner.umalım ki gerçekten sadece kiralıktır.yoksa sezon sonu satın alma şartı büyük zarara neden olur.öyle söylentiler vardı basında.

demba ba transferi şöhret transferi değildi.geçen sezon.nokta transferdi.oynayan ve goller atan oyuncu alındı.şöhreti yoktu.

son 3 yılda 1 tane popülist transfer yapmayan ve bunu faydasını sahada gören (futbol olarak)beşiktaş ne oldu da birden bu sezon 2 şöhret transferi yaptı.ismi olan ama performansı yerlerde olan.bunu anlamak zor.medya baskısı mı başka şeyler mi bilemiyoruz.managerlerde var tabi işin içinde.

duşcak ı bugün izledim.çok etkili bir oyuncu.

ideal 11 dedi ki...

fenerbahçenin bir numarası yok bu sezon.aldıkları tek iyi transfer rvp.tabi sakatlanmazsa.diğerleri hikaye.elde patlayan ve patladıktan sonra satamayacakları yeni krasicler vs.eklendi.futbol falan oynadıkları yok.

galatasarayın durumuda çok kötü.takım fizik olarak bitik.transfer yok.

ama beşiktaşın durumu daha ilginç geliyor bana.sanki birileri q7 ve gomez bombasını bıraktı beşiktaşa.duşcak ve ndoye alınsaydı beşiktaşı kimse tutamazdı bence bu sezon.saha dışında bile.şimdi q7 ylen gomezlen uğraştıaracaklar beşiktaşı ve enerji boşa gidecek.

ideal 11 dedi ki...

gomez in boyuna bakıp pivot santrafor diyenler var aga.alakası yok.

gomez cenk tosunun uzun boylu olanı.net

son vuruşcu.duvar olmaz.defansın arkasına sarkar.burak yılmaz tarzı.

ben ndoye yi çok beğendim.müthiş hareketli.güclü hızlı ve oyunun içinde.

sadrazam dedi ki...

Bu takıma bir kere olsun 3-5-2 oynama şansı verilmeli.Özellikle kenar beklerimiz bu formasyon için oldukça uygun.

..............Kaleci............
..Beck.......Rodolfo.......Tosic..
..............Levia.............

Töre.....Sosa.....Oğuzhan......Olcay

.........Gomez.........Tosun.......

Her durumda kanat beklerinden ofansda faydalanamıyoruz nasıl olsa.
Böylelikle kısmen hızlı, ayağı çok düzgün, pozisyon bilgisi üst düzey bir defans hattı sağlanabilir. Yeni Brezilyalı baskı yediğimizde Rodolfo ile çift stoper olur, top bizdeyken çapa oynar.

Barreto dedi ki...

Hemen herkes herşeye değinmiş. Genel beklentim ve dikkatimi çeken bir noktaya değinmek istiyorum.
Bilmemkaçıncı “Geleneksel Enseyi Karartma Festivali” başlamış yine. Bu kadar olumsuz düşünmemek gerek aslında. Kendi adıma bu sezon şampiyonluk beklentim yok. Zaten 2003’ten beri şampiyon olamıyoruz. (2009’daki PTT 1. Lig şampiyonluğunu saymıyorum.) Ama iyi bir sezon geçireceğimizi düşünüyorum.
Ligi ilk ikide bitirebilmek için takımdan ve hocadan ilk devre minimum 36 puan bekliyorum yani 11 galibiyet 3 beraberlik 3 mağlubiyet. İlk 10 hafta beklentim 6-2-2 şeklinde. Takımı yerleştirmek zor olacak. Hocaya güvenim tam. Ligi 6. da bitirse stat bittiğinde çok iyi iş yapacaktır. Kulübün en büyük şansı 13-14 sezonundaki hoca ve sportif direktörün artık görev yapmıyor oluşu.
En büyük hata ise Q17’nin geri dönüşü gibi duruyor. Bu transfer camiadaki çarpık yapının kanıtıdır. Bu transferi patalojik vakaya dönüşen Quaresmasporlulara yazıyorum. Başkan reelpolitik icabı Q17’yi geri getirdiğini düşünüyor. Sanıldığından daha büyük bir risk olduğu bu maçta ayan beyan ortaya çıktı. Hala Q17’yi savunanlara hayret etmemek elde değil. Umarım bu hafta yaşananlar ders olur, ama pek kolay olmayacak. Bizde bu taraftar niteliği olduğu müddetçe “Beşiktaş kanseri” bakidir.
Saha içine biraz daha bakalım. Beşiktaş’ın savunmadaki en önemli zaaflarından belki de birincisi son maçta açıkça kendini gösterdi. Solbek ile sol stoperde Motta ve Ersan oynadığında, sol kenar ve sol kanal takımın en zayıf bölgesine dönüşüyor. Hele Veli’de yoksa. Karar verme, pozisyon bilgisi ve önsezi olarak fevkalade yetersiz bu iki oyuncu yanyana oynadığında sol açıkta oynayan rakip oyuncu maçın yıldızına dönüşüyor. Bunu geçen sezon defalarca gördük. Bu yumuşak karın yeni bir durum değil, bir miras Özen’den. (Haşmetmeab Özen’in Motta ve P.Franco transferleri ayrı bir tetkik mevzuu. Tıpkı Hilbert/Serdar Kurtuluş ve Dany transferleri gibi)
Oyunun bir devre boyunca bizim solumuzda oynanmasını izlemesi Şenol hocaya hiç yakışmadı. Bu maç gerçekten güzel bir ders olabilir.
Eğer, Q17’yi ilk 11’e mümkünse ilk 18’e almazsan.
Eğer, Mario Gomez’i kullancağın bir oyun stili geliştirirsen.
Eğer, Ersan’ın yerine doğru düzgün bir stoper alabilirsen.
Eğer, Töre’yi Q17’nin yaptıklarının tersini yapacaksın diye eğitebilirsen.
Eğer, eğer……
Who scored daki ısı haritalarında Töre ve Q17’nin sık kanat değiştirdiği anlaşılıyor. Q17 aldığı sürenin ancak yarısında sol açıkta oynadı. Geri kalan bölümde diğer tarafta veya ortada idi. Haşmetmeab Özen ise Şota’nın ısrarla Q17’nin kanadı olan soldan oynattığını söylüyor: tabii Şota’nın esasen Motta’nın üzerine oynadığını görmek istememesi anlaşılabilir. Motta’nın M’sini telaffuz etmedi. Ama hata elbette Motta’yı getiren beyefendide değil, hata onu ilk maç 18’e almayarak isabet gösterip, ikinci maç direk ilk 11’e yazan Şenol Güneş’te öyle değil mi?. Özen’in kararlarının o kadar da fantastik olmadığı zaman geçtikçe daha iyi anlaşılacak. Zaten Biliç bunu her fırsatta kanıtlamaya devam etmiyor mu?

Dün Bursa - Gaziantep maçını izledim . Antep'in yabancıları çok vasat adamlar. Larsson göze battı onu da bir an için Sebastian Larsson sandım ama değilmiş . Enteresan özellikleri var . Bursa'nın uyumsuzluğunu iyi kullandular ve maçı kitlemeyi başardılar . Standart futbol , bu haftada aynı senaryo olur. Orta sahayı çok adamla kapatan , alan daraltan , hızlı kanat adamlarıyla , uzun driblinglerle gol arayan zayıf bir takım . Zaten Türk futbolu iyice basma kalıp hale döndü . Hep aynı şeyi izliyoruz . Beşiktaş az biraz organize hücum edebilirse rahat kazanır .

Bursa'da acayip bir ego problemi olabilir gibi geliyor bana. Dzsudzsak'ın liderliğine nasıl tepki verecekleri biraz muamma . Stoch-Cuenca-Josue-Jorquera gibi ayağına top isteyen egolu adamlar var.

Lucas'ı Henderson sakatlandığı için bugün oynanacak Arsenal maçı kadrosuna almışlar , umarım transfer yalan olmaz . Yine bir adamla oyalanıp kaybedecek zaman kalmadı ...

cochise dedi ki...

@barreto
Şurada yazmaktan yoruldum millet tekrarlamaktan yorulmadı. Dany Biliç özel isteği transferidir. Hilbert meselesi de Fikret Orman'ın Hilbert bizi UEFA'ya şikayet etti diye biletini kesmesidir. PEdro bile Fikret Demirer transferidir. Adamın tek günahı kendi yapmasa da bu işlerin arkasında olacak kadar adam olması! Ne Önder Özen nefreti varmış arkadaş yahu. böyle abuk sabuk her şeyi ona sokuşturma yerine adamın başarısız olduğu şeyler ve olma sebeplerine yoğunlaşmak yarınlar için daha faydalı olacaktır.

Bu arada evet Motta'yı Özen getirmişti ama getirdiğinde lig başlamış sol beksiz kalmıştık ve parasız pulsuz birinin alınması gerektiği baskısı gelmişti. O ilk yıl çok da şikayet etmedik Motta'dan bu yüzden. Motta ile ilgili fecaat bir yıl o oyuncuyu görüp bonservisinin alınmasıdır. (Motta'dan önce 1 milyona Holebas önerildiğinde kabul de etmiştir üstelik ama para yok diye aldırılmamıştır; 2-3 hafta sonra ise para olmayan takım 2-3 yıl sonra anca verim verebilecek Kerim'e 3 milyon vermiştir o ayrı)

Bunları neden tekrar yazıyorum. Birincisi haksızlığa tahammülüm yok. İkincisi ve daha önemlisi bu yazılanlardan asıl çıkarmamız gereken sonuç berbat bir Yönetim anlayışı ile menajer işbirliğinin kucağına düşmüş durumdayız. Aradan Önder Özen'in günah keçisi yapmak bu işi kurtarmayacak. Ha Özen'e bu tekere neden çomak sokamadın derseniz o zaman işte hak veririm. Çünkü benim de ona kızdığım asıl konu bu..

cochise dedi ki...

@james
Kjaer aynı bizim ferrari. Böyle oynarlarsa mahveder onları ama çocuk yakışıklı. Ondan seviyo olabilirler :)

Coolio dedi ki...

@sadrazam önerine katılıyorum. o taktiği ve dizilişi denemek gerek. Haa sabah akşam oyuncularla yatıp kalkan, takımın %90'ınını eskiden beri izleyen bir antranörün aklına gelmemiş olamaz.

Beto ismi geçiyor kaleye . Stopere kiralık bir adam düşünülüyormuş , Lawal için de Süzen+Sezer teklif edilmiş kabul edilmemiş . Leiva için de sağlık kontrolü randevusu alnımış .

Yönetim yine can havliyle saldırıyor sanırım .

Beto müthiş olur kaleye . Eldeki safralardan kurtulup Lawal almak da iyi olurdu . Bu durumda ya Sosa ya kanatlardan biri gözden çıkmış sanırım . Oğuzhan'ın bu form durumuyla kesilmesi zor .

planck dedi ki...

Bu arada Rhodolfo'nun birkaç maç özetine bakmıştım eleman sol stoper oynuyordu, ersanla ısrar edeceğimize Miloyu sağa koyup sola Rhodolfo'yu koyarsak ya.. Neden denemedik acaba?

JimmyLue dedi ki...

Olacakları statta henüz 15-20. dk civarı Tolga sol arka kısma gelen Quaresma'ya topu vermeyip, ardından arkadaşın çılgınlar gibi el-kol yapmasıyla inceden sezmiştim. Ardından tek pas yapacağı yerde topu eveleyip gevelemeler ve ilk sarı kart.. Çıplak gözle arkadan bakıldığında topa girdiği sanılıyor ama sert bir şekilde (Mersin maçı'nı pek anımsattı: aynı ego, şımarıklık, ahmaklık ve akılsızlık) adamın ayağına müdahale ediyor.
Attığı gol saçma bir şekilde yaptığı ortanın 'bir şekilde' gol olması..
Ve gelelim bu arkadaşımıza alkış tutan beyinsizlere.. Bu beyinsizler ki Tolga'yı degajı taca çıktığı için yuhaladılar. Düşünsenize ligin 2. haftasının 50.dksı ve taca çıkan degaj yüzünden yuhalanıyorsunuz. Yönetim Quaresma hamlesiyle büyük risk almıştır fakat Töre yahut q7'den birini ikinci yarı çıkarmayan Güneş de hatalıdır.
Bir takıma 2 tane topa basan, tek top/hızlı oyunu oynamayan ve egosu yüksek adamın fazla-lüks olduğunu ve bunu takımın kaldıramayacağını anlayana kadar umarım her şeyi kaybetmiş olmayız.
Ayrıca Necip değişikliği ne kadar doğru ise Frei hamlesi saçmalıktı. Maç kırmızıdan sonra Sosa'yı elzem kıldı; 10 kişilik takımın top hakimiyeti ile yorgunluk önlenebilirdi fakat Oğuzhan da bitmişken deli fişek Frei düşünüldü..

Zaitsev dedi ki...

@ JimmyLue

Kerim hamlesi doğruydu ama daha erken yapılmalı ve çıkan Töre olmalıydı. Bu şekilde Oğuzhan kuvvetliyken ani çıkışlarımız daha verimli olurdu. TS bu kadar üstümüze gelemezdi.

cochise dedi ki...

bu arada lawal diyenler ne olur demesin. Şu son maçtaki yedikleri gol öncesi batuhanın karı karşıya kaldığı pozisyondaki hatasına bir baksın. Herhalde Fernandes'i direk hatırlarlar. Lawal çok yetenekli bir oyuncu ama olmaz. Olur gibi görünür ama olmaz.

planck dedi ki...

http://www.milliyet.com.tr/Skorer-Tv/video-izle/Ugur-Meleke-ile-Besiktas---Trabzonspor-sonrasi-Ozel-II-9939Wh4dtdKZ.html

Massaro dedi ki...

@Basar
bu seneki Trabzon ile gecen 2 senedeki Trabzonu ayni goruyorsan bravo, bak su ustteki mesajlara herkes Mbia, Ndoye'nin alinmamasindan yakiniyor, Yusuf Erdogan baya gelistirmis kendini, Onur Kivrak donmus, arti Sota faktoru var. Biri istatistigini cikarsin ama Sota'ya karsi genel bir basarisizligimiz var, acayip kapaniyor, negatif futbol oynatiyor, Senol Hoca da bundan bahsetti.

@planck,
hayir bu bloglar herkesin 100 tane tahmin yapip 97 tanesi tutmayip, 3 tanesi tutunca "ahaaaaaaaa demistimmm ya" yerleri degil. Ha ayni adamlar 97 tane tutmayan vizyonunu da soylerse o zaman saygi hakederler. Mactan hoca Senol hoca cok ciddi analizler yapti, Sota'nin negatif futbolundan bahsetti, konusmamiz gereken bunlar, cok az konusuldu ustte.

Futbol 11 kisinin oynadigi bir oyun, hocasi var hakemi var, ve butun basarisizliklar bir adamin hareketine baglaniyorsa orada komedi var.

Ayrica GS ve FB'ye karsi oynayip, son domine ettigimiz maclarda Q7 vardi, Olcay'in son dakkada atip yendigimiz macta bile fener tek kale oynamisti.
Senol gunes bunu bilmiyor mu en yakindan biliyorum, Trabzona ozene bezene yarattigi o selcuk, burakli kadrosunun bi Q7 goluyle coktugunu vs, bekletrin hucuma cikamadigini, ancak su varki q7 baya yavaslamis gozuktu bu sene.


---
Bunlari gecin, Ilhan da Nouma da surekli kirmizi kart gorurdu bu ligde, sanirim herkes en fikir bu sene Besiktas'in en buyuk rakibi kendi taraftaridir.
Hazirlik kampi kotu gecti, adamlar birbirine alisamadi, yoksa takim toparlayacaktir. 2008 den beri ilk kez takim isik veriyor, ve DENGELI ofansif oyun oynamaya calisiyor, Gunes daha resmi Mac oynamadan istifaya cagrildi. Bilic gibi tek maclik adamlara manifesto yazanlar gitsin west hami tutsun

Son olarak sadrazamin yazdigi 3-5-2 duzeni bjk in ihtiyaci olan duzendir, Tosic de Beck de hucum anlaminda 1, defans 9 gibi, bunlarla 4 lu oynanmaz. Leiva gelmese atiba oynar

Yorum Gönder

Ara