.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

13 Ağustos 2015 Perşembe

STSL 01 Mersin İdman Yurdu - Beşiktaş



Tarih: 16 Ağustos 2015 Pazar, 22.00

Stadyum: Mersin Arena

Hakem Hakkında Bilgi: Bülent Yıldırım ( BJK 2g 1b 1m / MİY 1g 1m)

Sakatlığı Bulunan Oyuncular:  -   / Tolgay Arslan , Veli Kavlak , Dusko Tosic , Jose Sosa ( Belirsiz )

Cezalı Oyuncular :  Murat Ceylan / -

109 Yorum:

Coolio dedi ki...

Bülent Yıldırım: 1 - BJK: 0

Adsız dedi ki...

Eksiklikler çok,hazırlık maçında Mersin daha diri gözüktü bizim takıma göre.Orta alanı bırakmadığımız sürece olay beraberliğe ilerler eğer ilerdeki 4lü bir şeyler çıkarmazsa.sosa umarım oynar,evet mükemmel oyuncu değil ama takımın beyni şu anki kadroda.oğuzhan'ın duran topları kullanması fark yaratabilir q17 yerine.

Bu maçın yanında fb ve gs maçını izleyeceğim,normalde geçen sezonlarda hiç yapmadığım bir olay.Bize verilmeyenlerle-onlara verilenleri görmek adına güzel olacak.Kamooyu yaratmak adına yapılan hataları yazarım veya bir net sitesi oluşturabilir ama görüntüleri lick tv farkıyla maçtan sonra nereden bulacağımı merak ediyorum(oly maçında bir türlü yandan görüntüyü vermeyen rejiyi hatırladım).

Ekrem35 dedi ki...

6-4 alırız yorumunu aradı gözlerim hemen. Çok geç olmadan gelsin bence :) atiba- necip ortasahası, havanın sıcaklığı derken kısır bir maç olur gibi. Galibiyet ve 3 puan bizim olur inşşallah.

BJK4EVER dedi ki...

Bu macta dogru mesaji vermek onemli bence. Atiba-Oguzhan'li orta alan, cift forvet ve bol gollu bir galibiyet lazim bize. Rakiplere ve Anadolu takimlarina 'Anadolu takimlarini dove dove yenecegiz, anca derbilerde bizi alt edersinz' mesajini vermek sart. Gectigimiz yillarda da hep lige iyi baslamistik ama o mesaji verememistik. Defansif, sakin, reaktif bir futbol yerine catir catir ofansif, sert, agresif bir futbol oynamamiz sart, eger hedef sampiyonluk ise. Umarim bu mesaji veririz. Senol Gunes'in kuracagi ilk 11 bence bu acidan direkt bir mesaj olacaktir.

Coolio dedi ki...

bende katılıyorum. Necip-Atiba ikilisiyle çıktığımız maçta kısır futboldan çok rakiplere verdiğimiz mesaj bize zarar veriyor. Haa Q17 sürekli top ezip bize atak olarak döndükten sonra hücum ağırlıklı kadroyla çıkmışssın ne yazar?

Basar dedi ki...

Adettendir... 6-4 alırız! Lige boyle başlayalım

Ortada halen Necip ile başlamak azap verici. Cok cok cok geç kaldık oraya transfere. Hatta 1 degil 2 adam çok iyi olurdu (inler+Ozan veya inler+Rode)

Sezona guarejma golu yemiş, orta sahasız kalmış ve stadsız giriyoruz. Bu sefer Kotu başlayıp iyi bitirelim...!AMİN!

Basar dedi ki...

@roadrunner guarejma serbest vuruşlarda topu kimseye bırakmaz. Inşallah kendisine transfer teklifi gelir (edemediğim sakatlansın duasının pozitif versiyonu)

EC dedi ki...

Hakemle daha ilk mactan sindirmeye calisacaklardir. sakin kalip, kartsiz ama sert mucadele ile yenmek lazim..

Yukarida bir arkadasinda dedigi gibi, goruntulu analiz yapip kime ne verildi, ne verilmedinin raporlanmasi yapilip, FIFA, UEFA, gerekirse Avrupa Insan Haklari Mahkemesine kadar sikayet etmeliyiz.. ki Utansin bu TFF , MHK , Lig Katar TV ve Politikacilar!

Basar dedi ki...

Abi ne olur su herkes bize karşı psikolojisine daha lig başlamadan girmeyelim!

Unknown dedi ki...

Necip'in orta ikilide de hiç bir işe yaramadığını hazırlık maçlarında gördük. Defansif sertlik bile katamıyor oraya çünkü hala pozisyon almayı öğrenemedi. Daha da öğrenmesini beklemiyorum. Necip kalacak gibi görünüyor ve bence tek işe yarayabileceği iş iki farklı öne geçilen ve orta sahanın oyundan düşmeye başladığı anlarda biraz kesicilik yapmak olacaktır. Şenol hoca umarım Oly maçındaki gibi bir kadroyla çıkmaz. Her türlü sürpriz denemenin Necip-Atiba'dan iyi sonuç verme potansiyeli var. Rahat takılmalı bence.

Nacizane önerim
Tolga
Beck Rhodolfo Milo Motta
Atiba
Sosa (Oğuzhan)
Gökhan Quaresma
Olcay
Gomez

şeklinde bir şeyle çıkmak olacak.

Olcay'ı orada görmek isterim. Hücum pres katkısı vereceğini, gol yollarına daha kolay sızabileceğini, Gökhan ve Gomez'le uyumlu işler çıkarabileceğini düşünüyorum. Quaresma'da bu sistemde işe yarayabilir getirdiği toplarla.

alper dedi ki...

Mersin ve M.Bakkal kolay lokma.Güzel maç olmaz ama bi şekilde yener geliriz.Dert etmeyin.İlk hafta hakem hata yapmaz idare eder.Hatanın!! haftaları daha gelecek..Tahmini skor 1-3.Goller.Töre,Oğuzhan,Gomez.

~Poseidon~ dedi ki...

Necip yerine Serdar Kurtuluş'u ortada başlatmak bana daha akıl karı geliyor. Ofansif performansı soru işaretleri ile dolu olsa da defansif olarak bizi tatmin edebilir gibi geliyor bana.
Ayrıca Necip'e nazaran uzaktan şut alternatifi eklemiş olur takıma.

İçimdeki iğrenç ses beraberlik diyor ama Şenol Hoca'nın hürmetine bol gollü, clean sheetli bir galibiyet için her türlü totem denemesine açığım. :)

~Poseidon~ dedi ki...

Diğer bir konuda Ersan'ın geriden çıkarken garip yerlere attığı zehirli toplar. Birinin Ersan'ın kulağını çekip sen karışma şu işe bırak Rhodolfo yapsın demesi lazım. Yoksa koca sezona bu tarz toplardan yiyeceğimiz en az 5-6 gol, 1-2 kırmızı kart yazmak lazım.

turkkant dedi ki...

Kısa bir sezon öncesi değerlendirmesi yapayım. Geçen seneden bence daha zor bir yıl olacak.

Fener 2-3 basamak daha iyi bir takım oldu. Şampiyonluğun favorisi.

GS takımı doymuş ve yaşlı, Selçuk-Melo ikilisinin formu bu sene akıbetlerini belli eder. Ben bu sene şampiyon olacaklarını sanmıyorum. İki ya da üçüncü olurlar.

Lige geçen seneki sorunlarının yarısını çözmüş, yarısını çözememiş olarak başlıyoruz. Ne eksik kaldı?

1. Stat sorunu çözülemedi. Ligin yarısında, muhtemelen derbilerin tamamında göçebeyiz.

2. Kalecide rakiplerin çok gerisindeyiz.

3. Veli-Tolgay sonrası orta sahada problemli.

4. Hamle stoperimiz ikinci kalite.

Altıncı hafta Fener maçından sonra önümüzü görürüz.

sadrazam dedi ki...

........Tolga.........

Beck Rhodolfo Ersan Motta

..........Atiba...........

.........Oğuzhan..........

Gökhan.....Sosa.......Olcay

...........Gomez..........

sadrazam dedi ki...

......Tolga......

Beck...Rhodolfo...Tosic

....G.İnler...Tolgay...

Töre.....Sosa.....Olcay
(Q17)
.....Tosun...Gomez....

Böyle daha mı iyi oldu sanki?

alper dedi ki...

Gokhan Inler, €6M karşılığında Leicester City'de ...Bu kötü oldu..

planck dedi ki...

31 yaşında 6M€ etmezdi Gökhan. Ozan'a da 7M€ verilmezdi. Yapılan transferler ve satılan oyunculardan sonra yönetim belki biraz kendine fazla güvenmeye başlamış olabilir. oyuncu mu yok, ederinin üzerinde para vermeyiz diyorlar büyük ihtimalle. Ama bu saate kalınca transfer artık ederine bakmadan çok göz önünde olmayan isimleri işi uzatmadan halletmek lazım.

Basar dedi ki...

Şenol Hoca bursalı topçuları amma ayartmış! Alayı fenere transfer oldu!

Kumpasınızı sevsinler...!

Adsız dedi ki...

Lawal demeyin gözünüzü seveyim. Es-Es en az 3-4 keser ve o paraya çok daha yararlı çok adam var hala. Tipik bir Eneramo etkisi. Burada yazan her Beşiktaşlı o bölge için 10'ar liste yapar ama hala Lawal derseniz bu sezon biter benim gözümde.

Ayrıca şuna üzüleyim mi diye bayağı bir düşündüm; oldukça vicdan sahibi bir insan olarak denesem de yine de üzülemedim (nedense):

http://www.hurriyet.com.tr/spor/futbol/29805632.asp

Hatta: Umarım kümeye. Acırsam anam avradım olsun.

alper dedi ki...

Beyler bizim takımın ne transfer yapsakta bekleri yeterince hücuma çıkan adam değiller.Hazırlık maçlarında edindiğim izlenim bu yönde.Beck ve Tosiç ikilisi için.Hazır Rhodolfo gibi eli yüzü ayağı düzgün bir stoper bulmuşken soluna Ersan ve ya Tosiç sağına Miloseviç'li bir 3-5-2 denesek.Gomez yanına Cenk Tosun'da hani kötü durmaz.Olmaz mı?

Adsız dedi ki...

Bu arada bir müddettir her Bursa yönetiminin taraftarına prim yapmak adına körüklediği Beşiktaş düşmanlığı hakkında.

Beşiktaşlılar; sizden bahsederken “büyük Beşiktaş taraftarı” derler, taraflı ya da tarafsız. İçinizde gereksiz konular barındırmadığınızda gerçekten de öylesiniz bana göre. Bir spor kulübü yönetiminin yaptığı dengesizliklerle o kulübe yıllarını verip sevgi beslemiş ve gönül vermişlerin hali arasındaki farkı da herhalde en iyi siz bilirsiniz, malum yılları da yaşamış taraftarlar olarak.

Diyeceğim odur ki; ne Bursa taraftarının sizinle, ne de sizin Bursa taraftarıyla alıp veremediği bir konu yok aslında. Olgunluk, gerektiğinde her şartta gösterilmesi gereken bir erdemdir. Bu yüzden de Beşiktaş-Bursa kulüpleri yönetimleri ekseninde her ne olmuşsa ve oluyorsa olsun, büyük Beşiktaş taraftarı olarak bize düşen bu mesnetsiz düşmanlığa dayanak olmamak, çanak tutmamaktır.

Bunu yaparken de şu unutulmamalı: “kendilerini 5. büyük sanıyorlar” ya da “bizimle aşık atıyorlar” türünden sözler bir anlam ifade etmiyor. Madem sevinmek için sevmedik diyoruz, sonuca bakmadan desteklerini sunan diğer taraftarların sahiplenme içgüdülerini de anlayabilecek halde olmalıyız.

Bu saçmalığa bir son verme şansı var. Yeter ki egolarınızla davranmayın ve karşıda sizin gibi olanları anlamaya çalışın.

Peki niye Bursa düşünce acıma hissi duymayacak mışım? Bakınız bir kulüp yönetimi etikten bahsediyor, ama TD’si Süper Lig’deki rakip bir takıma serzenişte bulunurcasına böylesine laflar ediyor, ama aynı kulübün başkanı o etik laflarını söz konusu rakip kulübe söylemiyor. Bütün bu olanların hiçbir yerindeyse taraftar yok. Yeterince açık mı?

Bursa taraftarını 1963 yılında kurulan 52 yıllık köklü Bursaspor’un taraftarı olarak kabul ediyorum, herkese de aynısını tavsiye ederim.

yilmaz dedi ki...

kadro tahminim:

tolga
beck-rhodolfo-ersan-motta
atiba-necip
töre-ozzie-olcay
gomez

mersin gibi dirençli bir deplasmana atiba ozzie ortasahası ile gideceğini düşünmüyorum hocanın. q17'de bence ikinci devrede oyuna girecek. Mersin gibi bir takımı ilk yarıda çözemeyebiliriz. Quaresma'nın da en iyi yaptığı şeylerden biri kapanan rakibi gerek faul alarak, gerekse şutlarla zorlamak.

skor tahminim de kazanırız sanki, ama 1-0 2-1 gibi bir skor olur.

Adsız dedi ki...

Mersin maçı tahminim: Hoca Kerim'le başlayacak ve Q7 sonradan oyuna girecek. Töre hazırlık maçlarının aksine çok daha iyi oynayıp bir gol atacak. Gomez'den gol yok ama etkin oyun var. Oğuzhan yine içinde patlayacak. Olcay ilk 11 veya sonradan girer bilinmez ama bir şekilde 2. golde payı olacak. 0-2'den sonra abukluğunu Ersan'ın başlattığı ama Rhodolfo'ya yazılacak yenilen bir golle 1-2 bitecek maç. Dediydi dersiniz.

BJK4EVER dedi ki...

Mersin transfermarkta gore ligin en ucuz kadrosuna sahip. Gecen seneni ustune cok onemli transfer falan da yapmadilar. Bu takima direncli diyip orta sahayi saglam tutup reaktif bir kafa yapisiyla cikacaksak hic cikmayalim bence, sampiyonluktan falan da bahsetmeyelim. Hic transfer de yapmasaydik hedef ucunculuk diye yola ciksaydik. Gs ne olursa olsun gecen senenin flas ekibie karsi bilal-selcuk ile cikiyor, biz hala atiba-necip. Bu kafa yapisiyla da sampiyonlugu zerre haketmezsin zaten.

yilmaz dedi ki...

@BJK4EVER daha ilk maçtan x olursa çıkmayalım, y olursa şampiyon olmayalıma başlamışsın mübarek.

Ayrıca da "Bilal'e 1 Selçuk'a 2 inadına Atiba Necip ulan" yeter yaaa.

Mersin'in transfer yasağı var .

@yılmaz

3 senedir denenmiş ve tutmamış Necip-Atiba-Veli 3'lü kombosundan 2'li yapmak iç karartıcı . Kaybedeceksek yeni birşey deneyip kaybedelim. Ne bileyim ortasahaya Olcay olur , veya çift forvet olur .

Prensipite Beşiktaş'ın kısırlığının ana sebepleri değiller belki ama hücum çeşitliliği konusunda elimizi epey daralttıkları da bir gerçek .

EC dedi ki...

http://amkspor.sozcu.com.tr/2015/08/14/lejyoner-degirmeni-besiktas-435145/

birisi dugmeye basti daha lig bile baslamadan..

hazir olun Besiktaslilar..

Sozcu/AMK de bile bunu yaziyorlarsa.. ( yazarken o transferleri yapanin AMK Tup Kafasi oldugunu belirtmiyor bile )

" Beşiktaş, son on yılda üç büyük takım arasında en fazla yabancı transferine imza atan kulüp oldu.


Üç büyük takım arasında son 10 yılda taraftarına en az şampiyonluk yaşatan takım Beşiktaş. Siyah-beyazlılar bu periyotta tam bir yabancı futbolcu değirmemine döndü. 10 sezonda toplam 48 lejyoner ile sözleşme imzalayan Beşiktaş’ın kasasından bonservisler icin 87 milyon 750 bin Euro çıktı. 48 oyuncuyla toplam 171 milyon 167 bin 500 Euro’luk kontrat imzalandı. Harcanan toplam 259 milyon Euro’ya yakın ücrete rağmen son 10 yıldaki şampiyonluk sayısı 1’de kaldı.

ÜÇÜNCÜLÜĞE ABONE OLDU

Siyah-beyazlı ekip 1 kez de ligi ikinci bitirdi. 5 kez üçüncülük koltuğuna oturan Kartal, 2 kez döndüncü, 1 kez de 5. olarak sezonu tamamladı. Siyah-beyazlılar en fazla bonsevis ücretini 12,5 milyon Euro ile 2009-10 sezonunda yaptı. 2012-13 sezonunda ise alınan 4 yabancı için bonservis ödenmedi, sadece 1 milyon Euro kiralama bedeli verildi. 2010-11 sezonunda alınan 6 yeni yabancının kontratlarında toplam 37 milyon 880 bin Euro’luk garanti ücret yazıyordu.

Q7 VE ÇETESİ

Beşiktaş’a 2010-11 sezonuyla birlikte Portekizli akını başladı. Ricardo Quaresma, Simao, Hugo Almeida ve Fernandes transferlerinin ardından 4 Portekizli için “Q7 ve Çetesi” yakıştırması yapıldı. Zaman zaman İspanyol Guti de bu dörtlüye eklendi. Bir sonraki sezon Portekizli Bebe ile Brezilyalı Sydnei’nin yanı sıra Portekizli teknik adam Carvalhal’in de katılımıyla bir anlamda çete büyüdü.

Ancak Q7 ve çetesi Beşiktaş’ta şampiyonluk yaşayamadı. Aldıkları yüksek ücretler nedineyle sürekli gündemde kalan Portekizliler, birer birer kulüpten ayrıldı. Quaresma, 73 resmi maçta 18 gol, 27 asistle oynadı. Simao, 62 resmi maçta 13 gol, 12 asist üretti. Bu üçlü arasında en uzun süre forma giyen Almeida oldu. Portekizli, 110 maçta 47 kez fileleri havalandırdı, 20 de asiste imza attı
"

Yoruq dedi ki...

Orta saha ikilisi Atiba- Oğuzhan şeklinde kurulmalı bence de. Sosa takıma döndü ancak riske edilmeyecektir. Olcay'ı bu ikilinin önünde oynatmak iyi bir fikir olabilir ceza sahasına adam sokma anlamında. Hem yer yer kenara geçip Quaresma'yı serbest pozisyona çekmek de mümkün olur.

İkinci seçenek 4-4-2ye dönmek. O taktirde Gökhan-Quaresma ikilisini kaldırmaz takım savunması. Olcay'ı ikisinden birinin yerine oynatıp en azından orta saha direncini arttırmak lazım.

Yani her halükarda Olcay oynamalı gibi görünüyor:)

Transferle ilgili not: Allah aşkına bu Lawal muhabbeti nerden çıktı. 5 para etmez adamın peşinde koşuyoruz, nefret ettiğim oyuncu tipi. Eskişehir başkanı da çıkmış 5 milyon istiyormuş, Allah akıl fikir versin. Bu çakal sürüsüne bedava kiralık oyuncu gönderirsen eğer, başkan sana da yuh olsun.

yilmaz dedi ki...

@Övünç Şentürk abi gidin söyleyin o zaman hocaya ne diyim şimdi ben? ben böyle çıkacağını tahmin ediyorum dedim. Bu formül bizi şampiyon yapar demedim, zaten yorumumda kazanırız ama zorlanırız dedim.

Bana kalsa 4 forvet oynayalım yani benden yana sıkıntı yok.

Şimdi telefon açıyorum , Yılmaz böyle tahmin ediyormuş ama biz itiraz ediyoruz o yüzden gerildik , sen böyle çıkarma diyecem hocaya ...

planck dedi ki...

hoca q7 ve gomezi kesiyor sanırım necip olcay cenk oynuyorlar

yilmaz dedi ki...

@Övünç Şentürk derdimi anlamatım galiba. Bundan dolayı yaşanan bu absürt dialog yüzünden blog ahalisinden özür dilerim.

beagle dedi ki...

Sezona umutsuz girerken oynadığımız maçları gruplayayım dedim:

Lig maçlarının çoğu - Derbi(Zorlu Maçlar)- Avrupa Kupası (Salak Ertuğrul gibi 8 yenmemesi gereken maçlar)

3 ana grup çıkıyor. İçlerinde de ayrılır ama teze girmeden bir soru: Bugun bu kategorinin her birinden maça Beşiktaş yıllardır aynı kadro, sistem ile çıkmıyor mu? Savunma önünde 2 kazma(pardon çapa) garanti.

Sonrası makara, ilk yarılar gol atamayan eziktaş ikinci yarılar dili dışarda ite kaka bir gol atıyor, kaleci, defans vb hatalar ile zaten o kadar da geri yiyor. Hakem suçlu, federasyon suçlu, kaleci suçlu ama Cenk Tosun'u bir sezon yanında oturtan gerizekalı ile bunu onaylayan yüreksizlerin suçu yok. Hep gözümüz derin futbolda da bi de sahaya baksak. 9 kişilik anadolu takımına 2-0'dan 2-2 verdiğimizi dünya gözü ile gördük.

Daha önce de yazmıştım ama tekrarlayayım. Demba Ba geçen sezon "muhteşem" denen döneminde attığı gollerin çoğunu Mustafa Pektemek yakınında oynarken attı. Öyleki ilk yarı uyuyordu, Pektemek girince Demba gol buluyordu. Sonra Trabzon maçında kasap ikisinin de kemiğini kırdı. Duman olduk.
Kasap görevini yaptı da, camia, futbol akılları Demba Ba ikinci yarı niye bu halde hiç konuyu sahada aramadı.

Beşiktaş'ın şu anda iki baş belası var. 2. önlibero ve 6 numara kalitesinde 10 numara. Önlibero işini anlattık zati. Gelelim 10 numaraya. Yemişim futbolcu isimlerini, BJK'de ileri uca yanımda gomezle beni koysan bir kaç tane yazarım, kafasına da 3-5 tane kondururum lig boyu. Sosa, Fernandez, X,Y,Z de duran toplar hariç anca o kadar yapıyor zaten. Alamadığımı Diego'yu FB'de gördünüz, bizde 15 gol atar mı sezonda?

Basın baştan aşağı renkliler ve onların altında çalışan BJKliler dolu. Yazmaz, risk almazlar BJK de gerçek sorun nedir diye.

FB 2 önlibero ile oynar, çünkü maçı kazanana kadar faul yapması ve son dakika penaltı atması serbest. Ceza alanında BJK futbolculara attıkları son 10 künde hakemler tarafından 30 puan ile ödüllendirildi.
GS BJK'nin gidişini Feldkamp ile 8 stoperli sistem yapıp durdurdu. Bülent çirkefinin kardeşi Mert orta sahada BJKli öldürmeye teşebbüsten hapis yatmalıydı, onlar şampiyon ilan edildi. Ama sondan bir önceki hafta Şampiyonluk maçı sonlarında Stoper Küçük Ali topu altıpastan üstten auta attığı için aldılar. Yoksa tüm pisliğe rağmen 4. şampiyon bizdik.

BJK'nin ne olduğu bellidir. Maçı hakem kararına bırakmadan kazanmalıdır. BJK forması ile amatör takım sürsen maçların çoğunda favoridir. (Bir çoğunuz görmedi ama BJK Amatör takımı bir zamanlar federasyon kupasında önüne geleni yeniyordu. Bizim A takımla eşleşmeselerdi iyiydi :))

Yanisi şu elimizdeki Gomez,Tosun,Pektemek,Şişman 4lüsü bizi şampiyon yapabilecek bir bolluk. Necipi değil de onları oynat be Şenolcum. Valla çoğu takımı yeneriz, yenemediklerimizi diğer türlü de yenemiyonuz zaten yıllardır.

BJK4EVER dedi ki...

Sagop hocam icim ferahladi. Tam olarak anlatmak istedigim bu. Ustteki 11'le macin nasil gececegi belli. Yaraticilik sifir hucum gucu sifir gomez 4 oyuncu arasinda kaybolur. Belki kontraatak vs birsey olur 1 tane atariz kazaniriz. Bu kadroyla 2 gol atmamiz cok cok zor, 3 gol mucize. Artik ilk yarilari cope atan tesasufi gollerle mac kazanacak bir takim gormek istemiyorum sahada. Vura vura soke soke mac alan takim istiyorum.

b.b.king dedi ki...

franco önliberoya evrilemez mi dostlar, ne dersiniz?

@bb.king

Hocam evrilmesi sorun değil , ondan önce Serdar evrilir zaten , bizim sorunumuzu çözecek adamlar değiller . Futbol zekası olarak Olcay o adam aslında ama o da yetenek olarak vasat altında . O pozisyonu dolduracak adamın 1. önceliği defans olması , ancak forvet arkasında Alex kanatlarda da herhangi 10 gol 10 asist oyuncuları varken mümkün olmalı benim şahsi fikrim .

Biz ön libero aramıyoruz , biz merkez orta saha arıyoruz , daha doğrusu ben öyle düşünüyorum.

planck dedi ki...

veliye 3. kez ameliyat kararı çıkmış, aralıktan önce dönmesi zor diyolar..

planck dedi ki...

Dzsudzsak: "Hava alanı ve hotel çalışanları bana hep Beşiktaş’ı anlattı.Bursaspor ile anlaşamazsan Beşiktaş’ta git dediler"

kokocambo dedi ki...

Cenk'i gs'a veriyoruz sanırım. Muhtemelen kiralık gidecek ama ben her türlü para kazanılması taraftarıyım. Zaten, İstanbul'dan başka yerde alamaz o parayı.

BJK4EVER dedi ki...

Franco anca defansif 433 oynayan takimda dmc olur. Ofansif bir takimda veya 2li orta alanda oynayamaz. Hiz ve dinamikligi stoper olarak bile tartisilirken orta alanda yapamaz. Serdar ve franco anca olaganustu durumlarda bjkde orta alanda dusunulmeli.

Cenk bana hala gore potansiyeli cok yuksek kaleci ve mevcut kaleciler arasinda 1. Tercihim. Gsye giderse uzulurum hele ki bonservisiyle verilirse.

Adsız dedi ki...

2 ön libero değil 2 merkez orta saha fikri kesinlikle doğru. DM+DM+CM üçlüsü yerine DM+CM+CM olayına geçmek şart. Gomez gibi statik bir golcü, Töre+Q17 gibi oyun alanları kısa kanatlar varsa toplamda pas trafiğini öne yığman gerekir, ya da son 10 yıllık tabiriyle set oyununa. Bu ise ancak 2 CM ile olur. 2 orta sahaya ihtiyaç var demiştik. 1 DM 1 de CM alsan yeni-DM + Sosa + yeni-CM ile iş kotarılabilir. Yedek CM olarak Oğuzhan da var. 2 CM alsan DM olarak Atiba oynar, gerektiğinde Serdar ve Necip de süre alabilir. Ama 2 DM alınırsa hücum tarafı sadece orta alan için değil bahsedilen nedenlerle tüm takım adına tökezler.

Geçen sezon Veli-Atiba'lı kadroda iyi işler yaparken Olcay sadece 2. striker olarak değil aynı zamanda 2. ve 3. bölge arasındaki hareketliliği ve hücum presi ile alanı genişleten isimlerdendi. Ama herkesin hemfikir olduğu üzere, eldeki imkanlarla yapılabilecek işlerle ideal bir kadroda yedek kalacağıydı. Yapılan transferlere karşın o ideallik hala yok maalesef. Bu şuna benziyor, vejetaryen pizza yemek isterken müthiş bir döner menü getiriyorlar. Oysa gelecek olanın tadı kötü de olsa sen vejetaryen olduğundan yine asıl sipariş ettiğini istersin.

Bu arada Kallström sakat vs deniyordu adam son 2 sezon Gomez'den çok daha fazla maç ve süre aldığı gibi, bedelsiz gittiği Grashoppers'da 5 maçın 5'inde de 90 dakika oynamış. Ki 1 sezon önce Arsenal kadrosundaydı vatandaş. Kaçan üst düzey bir CM daha. Ne Ozan ve İnler sevdaysıymış arkadaş. Ya benimsin ya da ben toprak olurum. Dıkşın dıkşın.

Adsız dedi ki...

Şunu da belirtmek gerekir. İleri 3’lüde yer alan Gomez-Q17-Töre ekibinin hücum performansı için set hücumu şart, ama bu hücum bakımından. Takım defansı içinse yine sorunlar olabilir. Modern futbolda hücum atraksiyonlarından başlayan takım defansı için ilk bakılan konu dönen toplar. Bu konuda ilkinin yıllardır bilinen halinden, ikincisinin de geçtiğimiz sezonki performanslarından Gomez ve Töre’nin sorunlarını biliyoruz, bazıları hala Q17 değişmişse diyor ama bana göre pek değişmediği için o da çok farklı değil. Gerçi set hücumunda süreklilik gerektiği için bu konu ayrıca hücum için de önemli ama pek gerçekçi olmasa da haydi onu Gomez’in yazma oranı ve diğerlerinin kısalan alan özgürlüğü ile atraksiyonlarıyla geçtik diyelim.

Bu durumda orta alanı CM’lerin performansıyla es geçersek bekler ön plana çıkıyor. Beşiktaşlıların genel yorumları aksine -en azından- bu konuda pek karamsar değilim, çünkü Tosic de Beck de geçen sezon elde olanlardan daha dinamik oyuncular. Özellikle Beck. Tosic’in sıkıntısı ise Beck kadar hızlı olmadığı için “ona göre” daha statik oynamaya çalışıyor. Hoca uğraşırsa o da olur, bana göre potansiyeli var. Hazırlık maçlarında gördüğüm enerjisini iyi kullanabiliyor.

planck dedi ki...

cenk hakikaten gidiyor gibi. refleks olarak muslera ile kıyaslanabilecek ligteki tek kaleci ama umarım ondan yer tutmayı, maça konsantre olmayı vs öğren(e)mez. hakikaten potansiyelli adamdı ama kaleyi teslim edemediğimiz kaleciyi rakibe gitmesin diye satmamazlık etmek olmaz. umarım gözü kapalı kaleyi verebileceğimiz bir kaleci ile anlaşırız.

Adsız dedi ki...

Efenim orta saha için transfer düşünülmüyormuş devre arasına kadar. Tolgay dönene kadar eldekilerle idare edecekmişiz (bana göre forma alması 30. haftayı bulur). 2.lik için hedef koymak şart, malum stad bitecek ve de -ülke puanı ne olur bilmem ama- CL olayı var. Dalga geçmiyorum gayet mantıklı ve olumlu bir hedef. Bana göre Avrupa Liginde geçen sezonki başarılar zor olacağı için ahalinin aksine CL için ağırlığın lige verilmesi taraftarıyım.

beagle dedi ki...

Hala bayrampaşa'ya vermemişiz. Şu dakika yapabileceğimiz çoğu transferden daha verimli olacağı muhakkak.
http://www.tff.org/Default.aspx?pageID=30&kisiID=1046805

Büyük büyük büyük babası denizciymiş, neneyi brezilyadan almış. Oğuz ÖnLiberinho Aksoy. 18 yaşında Brezilyalı oyuncumuz...

Adsız dedi ki...

Sarı kart olmayan pozisyonda sarı yedikten sonra asabiyet gösterdiği için 2. sarıdan atılan Es-Es'li oyuncu özelinde lig henüz ilk maçı tamamlanmadan bitmiştir beyler. Sonuç herkese hayırlı ve uğurlu olsun. Ne güzel ne de ilkeli hakemlerimiz var oysaki. Gerçi yerim ben onların ilkelerini öğün arasında. Çünkü toplasan en ufak paketinden bir çıtır çerez etmez. Atiba'yı atın siz çizgiye basıyor hala.

Adsız dedi ki...

Buyrunuz:

http://www.maraton.com.tr/sezonun-ilk-kirmizi-kartini-goran-causic-gordu_258936.html

- Rakibe tabanla bilinçli saldırgan bir giriş var mı?
- Top rakipteyken mi yapılıyor?
- En azından, topun mesafesi rakibe daha mı yakın?
- Hepsinden önemlisi, amaç topa mı rakibe mi müdahale?

Faul, çünkü amaç ne olursa olsun sonunda rakibe darbe geliyor. Ama kesinlikle kart değil çünkü bakınız: yukarıdakiler. Zaten illa ve zorla bir kart olacaksa bu kırmızı olur sarı neden?

Önemli değil aslında, ben öyle gördüm derler biter. Önemli olan, geçtiğimiz sezonlarda da beklediğimiz üzere aynı muameleyi her maç objektiflikle görmek. Göreceğiz nasılsa.

Zaitsev dedi ki...

Maçı izlemedim ama Ahaber ve FBTV'den biraz takip etmeye çalıştım. sanki FB çok gol atayım havam olsun Avrupa Ligine düşüşümüz unutulsun diye kastırdı ama olmadı. Yorumlar ise süper sanki Es-Es değilde rakip Milan'mış(maksat renkler tutsun) :) Şu topa vurup, itiraz edip 2.ci sarıdan atılan topçuları da dövmek lazım. 3-4 tanesi dayak yese hepsi adam olur :)

Bu Cenk olayı biraz saçma geldi bana. Haber 7 atmış bir haber. diğerleri üzerine zıplamış gibi duruyor şimdilik. Tesislerden çanta toplatan bile var. Valdez gelecekmiş. Valdez gelecekse zaten vay halimize. Cenk sanırım kampta sakatlandı ve kondisyoner ile çalışıyor. o yüzden Olimpiakos maçı kadrosuna da alınmadı. bütün haberlerdeki 3.cü kaleci vurgusu da bu yüzden herhalde. Ne zaman sakatlanacağı belli olmayan Tolga ve FB maçında ağlamasa çoktan taraftar gözünde Cenk ve Tolga mertebesine düşecek Günay'ı kolayca ekarte edip oynayabilecekken Muslera'nın arkasında Ziraat Türkiye Kupası topçusu olmak istemesi?? yönetiminde bunu kabul etmesi.. bilemedim çıkar kokusu 2-3 güne.

Yoruq dedi ki...

Fernandao çabuk almış yeni kulübüne. Daha 3.dakikada yere yatan kaleciyi görünce kendini bırakıverdi. Hakem cephesinde değişen birşey yok. İlk dakika Meireles net kartlık hareket yaptı, es geçildi. Öyle ya fener'in orta saha direncine halel gelmemeli.

@james sneijder
Hocam transfer yapılmayacağı bilgisini nereden duydun?
Benim de hissiyatım Garmash ve Boyko transferleri ile sezon kapatılır.

Adsız dedi ki...

Maçın tamamını izledim. 2-0 yerine 6-0'da olabilirdi. FB ofansif olarak o derece iyiydi ama takım defansları zayıf Eskişehir ataklarında bile bazen bocalayacak kadar şüpheliydi. Zamanla bu yönleri biraz güçlenir ama olsa olsa % 20 artar daha fazla değil. Bu maç bir göstergeyse Pereira top rakibe geçtiğinde ilginç bir sistemle takımını kendi yarı sahasına gömüyor. Gördüğüm kadarıyla Nani hazırlık maçları+bu maçta bir şey yapmadı. Çünkü takımı daha çok fiziksel oynamaya çalışıyor. RVP ise oynadığı az sürede aralara filan kaçtı ama kariyerinin gösterdiğinin aksine genellikle ayağına top bekler gibi davrandı. İki türlü nedeni olabilir; ya yanındakileri henüz tanımadığından ya da fiziksel olarak kasmıyor. Söylediğim gibi ciddi atak yemediler ama Şener oynadığı kanadı defansta bir hayli boş bırakıyor diyebiliriz. Diego kadroya girmek için çok kasıyor belli ki. Hücumda iyiydi. Fakat ciddi rakip hücumlarında ne yapacağı hala meçhul. Toplamda ise FB'de ciddi bir gaz havası seziliyor. Böyle durumlar bana hep takım oyunu eksikliğini hatırlatır. Ama genellemek için henüz erken. FB Yasin'e endeksli GS'den iyi orası kesin. Biz ise bu ikiliye oranla en bilinmez haldeyiz.

@Yoruq

Nette bu yöndeki bazı yorumları okuduktan sonra transferleri medyadan birkaç gün önceden bildiren 2 twitter sayfasına baktım 2-3 gündür çıt yok. Lawal dışında ciddi isim de yok, ona da Es-Es 5 çekince kapandı diyorlar (1 de isteseler olmasın zaten).

kkkam dedi ki...

Şimdiden Türkiye süper ligi ya da adı halt ise Beşiktaş'ın içinde bulunduğu saçma sapan organizasyonu izleyeceklere sabırlar dilerim.Bence boşuna izleyip zamanınıza ve sinirlerinize yazık etmeyin.

Ozan Tufan'ın A planı olduğu çok açık , Gökhan İnler'in de bir örtü olarak kullanıldığı da açık . Az çok tanıdıysak o paralara 31 yaşında adam almayacağımız belliydi zaten. Opsiyonlardan bir tek Garmash'ın adı geçiyor bazı yerlerde.

Ali Ece Kranevitter demiş ama çok zor o iş .

Yekta filan olmasın da gerekirse transfersiz girelim ...

Yoruq dedi ki...

@james sneijder
Hiç haber çıkmaması konusunda haklısın. Yönetim baya içe kapandı, 2-3 kişi dışında kimseye bilgi sızmıyor bence. Ozan konusunda dahi çıt çıkmadı o da ilginç. Böylesi daha iyi, pazarlık konusunda elimiz zayıflıyor olay medyaya düşünce. Ukrayna basınında haberler var kaleci alacağız kesin olarak bence. Orta sahaya 2 tane lazım ama 1 oyuncu gelecek gibi görünüyor.Hele Veli'nin 3ay daha olmadığı kesinleştikten sonra transfer yapmamayı göze alamazlar.

Cenk'in satılması yerine düzenli oynayacağı bir takıma kiralanması taraftarıyım. Bu yılki durumuna göre seneye son bir şans verilebilir. Gs' nin de işini görmemiş oluruz. Oraya kesin bi oyuncu alacaklar, gidip biraz para bayılsınlar.

Armagan dedi ki...

Maçı 60a kadar kesik kesik izleyebildim, açıkcası hakem yönetimini başarılı buldum diyebilirim, kırmızı kart olayı da doğruydu. Kötü tarafı özellikle bizde saçmaladığını farketmek oldu malum hakemin, her neyse. Denildiği gibi fb'nin savunma hattı birçok sıkıntılara gebe: Şener-Ba-Alves-Kaldırım bence hepsi el patlamaya müsait el bombası, rakip çok zorlamamasına rağmen hatalar oldu, Ba yılın kazığı olma yolunda ilerliyor sanki. Önlerindeki Souza-Meireles ikilisi için ne iyi ne kötü diyebilirim, 4-4-2 için yeterli değiller bence. Eğer orta alanı pasla hızlı aşıp, 2-3 kişi kendini öne atılabilirse, kontradan rahat gol yemeleri olası.

Transfer olmaması gibi bir saçmalığı düşünmek istemiyorum bile, evet saçmasapan adamlar alınmasın ama A planının Tufan olmasını kabullenemem.
Zayıf rakiplere denildiği gibi 4-4-2 oynatılmasına katılıyorum, burada illa ki hücum özellikleri iyi,aynı zamanda fizikli bir CM alınması şart. Yani Necip'i 11'e koyarak 20 hafta idare edeceğimizi düşünülüyorsa bile bile lades demiş olacağız.Hatta Q17 nin ceza sahasında civarında bize verimli olacağına düşündüğümden hücumda 4-3-3,savunmada 4-4-2 ye dönebiliriz. İlk haftalarda bunlar bir an önce denensin, sonra 25. haftada zorunluluktan deneyip farketmeyelim.

Unknown dedi ki...

Benim bu sezon için çekincelerim var ve her geçen gün artıyor.

-Orta saha transferi çok gecikti, kim gelirse gelsin uyum süreci falan filan derken 4-5 hafta geçecek.
-Stat yok, yokken bütün derbiler içerde. (tesadüf :)
-Forvet hattına Gomez geldi, müthiş transfer. Cenk de formda ama sistem olarak ikisinden de hem aynı anda hem de zaman zaman rotasyonlu şekilde yararlanmamız gerekiyor ve henüz yapabileceğimize inanmıyorum. Yapsak dahi 35-40 maç için bu ikili kombinasyon ne kadar götürür bizi bilmiyorum. Mustafa'yı zaten saymıyorum.
-Forvet hattını karşılaştırmak gerekirse Fernandao çıktığında Sow oyundayken Van persie giriyor, biz de ise gomez>cenk değişikliğinden sonra başka mermi yok. Olcay belki. Böylece yine geçen senekine benzer bir format oluyor. Demba her maç çok iyi oynasın her vurduğu gol olsun, çünkü o çıkınca giren adam atamıyor, yok ya? Aynı şey Gomez'in başına gelirse napıcaz?

-defans ikilisi hala oturmadı. Rhodolfo bence gayet uygun, yanındaki adam hala belirsiz. Ersan saatli bomba.

- Kalede alternatif yok, Cenk kalsa da yok, gitse zaten yok.

-Orta saha için Necip - Serdar kurtuluş demek çok duygusal geliyor bana. Karşılaştıralım: Atiba-Necip-Kurtuluş-Oğuzhan. Selçuk - Bilal - Melo. Meireles-Ozan-Topal-Souza. Derbilerden umudu kesebiliriz bu adamlar karışalacaksa.

Unknown dedi ki...

atiba ve westham 5 milyon euro haberleri var.. 32 yaşında bir adama 5 milyon euro!

basın son kozlarını oynuyor :)

stada yine mühür vurmuş zabıta,nedir bu düşmanlık,hayret yaa

Unknown dedi ki...

stada mühür olayı bence çok yanlış değil, sonuçta orada yaralanmalı bir kaza oldu, insanların canı yandı ve belki sakat kalacaklar, belki de hayatlarına mal olacak bu kaza. bu tip olayların tekrar yaşanmaması için gerekli önlemlerin alınacağına emin olmak zorunda devlet. yaşanan olay zaten çok saçma bir olaydı, bunların hesabının önceden yapılması lazımdı. bir yerlerde birileri kusur işledi ve suçlunun kim olduğunun bulunması gerekiyor. bunu bulmak da ülke de olmayan adaletin ve devletin işi. umarım inceleme ve araştırma işleri çabuk biter de inşaat yeniden başlar.

Unknown dedi ki...

orta saha içinde medunjanin gibi bir adam da iş görür, tabi fener ve gs'nin o bölgedeki oyuncularının kalitesi ile kıyaslanamaz ancak eldekilerden iyi olduğu da kesin gibi.

Adsız dedi ki...

Kulüp hiç kasmasa da Arsenal'in gözden çıkardığı Flamini ve Tolga Ciğerci'yi birlikte alıp bu işi kapatsa. Flamini Atiba gibi statik değil ve çok hareketli. Ciğerci ise hem hızlı oyunda pas yapabiliyor hem de o hep özlenen duran topların gerektiği gibi kullanılabilme işini iyi kotarıyor. Hertha bizim yapmamız gereken bir transfer yapıp oynadığı bölgeye Darida'yı iyi bir fiyata almış zaten. Ocak ayında satmayız diyorlardı şimdi Darida transferiyle gözden çıkarmışlar gibi görünüyor, bu sezon B takımında oynamış. İkisinin total sözleşme maliyeti Ozan için Bursa'ya vereceğin kadar bile olmaz. Al sana DM+CM.

turgay dedi ki...

@james sneijder

yüzde yüz katlıyorum. ciğerci alamancı alt yapısıyla flamini de tecrübesiyle ihtiyacımız olan isimler. inler'in nasıl bir paraya gittiğini görüyoruz. o paralara biz çıkamazdık. ingiliz takımları yeni yayın anlaşmasından sonra acayip para harcıyorlar. ama ciğerci ve flamini bizim orta saha için hedeflerimiz olmalı

Armagan dedi ki...

Flamini f/p olarak mükemmel transfer olabilir, bizim ağır ligimizde kesinlikle iş yapacaktır. Güncel değerinin 4 milyon€ olması gerçekten harika, üst düzey lig deneyimi olması fazladan artısı. Orta alanda Flamini-Sosa ikilisi geçici olarak denebilir.Kanatlar yapmaları gerektiği gibi savunmada katkı sağlarsa 4-4-2 ye geçilebilir.Yoksa Olcay'ın oyuna girmesi lazım, o zamanda Q17 transferine ne gerek vardı diyebiliriz, neyse durumu zaman gösterecek.

ozkankaya35 dedi ki...

Burada bütün yazdiklarini bi oku...bi arpa boyu,kimyasi biraz zayifcana cocuk...ölü ve dirilerden birazcik sonra yaz bana...şeytan bunun neresinde...

kokocambo dedi ki...

ozkankaya35

Abi sen zamanda bir yerde sıkıştın mı? yorumların yankı yapıyor

Pheaglix dedi ki...

@ozkankaya35

abi david lynch filmi gibi yorum yazmışsın

@pheaglix

hahahaha , Wallahi aynı şeyi düşündüm , ne demek istemiş diye de kafa yoruyorum 1 saattir :)

Abi Tekrara giriyor ama bize dmc lazım değil yapmayın etmeyin ... Chelsea'de dmc'nin kralı var zaten bir yere de postalayamadılar al Obi Mikel'i mis . Ama bize lazım adam değil. Belluschi kaçırmamız çok büyük bir mallık ...

Adsız dedi ki...

Obi Mikel için sıraya girmiş bir hayli orta-üst seviye takım var. Kadrolarında geçen sezon neredeyse hiç maç kaçırmayan bir Matic’in yanı sıra, pişsin diye sürekli kiraladıkları ve bu sezon kadroya katılan 20 yaşındaki elemanları da duruyor. Ki Chelsea kadrosunda Ramires gibi hayvani bir adam varken Matic ondan daha fazla süre almış. Obi Mikel ise sürekli forma giyebileceği bir takım istiyor. Flamini ile en büyük farkları ise yaşları ve Mikel’in 2 katı haftalık ücret alması (75.000-40.000 pound).

Flamini DM olarak çok seri ve ileri hızlı çıkıp hücuma katılabilen bir oyuncu. Bu özellikleriyle 4 yıl kaldığı Milan’da DM-CM olarak neredeyse eşit sayıda maçta oynamış.

Eldeki DM oynayabilecekler: Atiba-Necip-Serdar. CM oynayabilecekler: Sosa-Oğuzhan-Tolgay (sakat). Bu durumda bana göre bu 2 adam boşlukları doldurur.

Yoruq dedi ki...

Peki şöyle bir soru sorayım. 2 transfer yapma şansınız olsa kaleci-stoper-DM-CM bölgeleri için nasıl bir kombinasyon yapardınız?

ozkankaya35 dedi ki...

David linklater olsaydi isterdim,..ayni seyleri konusuyorrsunuz duraksamadan...dmc amc. Sony e sovdurtmeyin...salarim teo yu,..

BJK4EVER dedi ki...

Yonetime hic agir elestiride bulunmadim hatta fiyasko denen eneramo sezer dentinho transferlerinde bile bende mantik var. Ancak cenki gsye verirsek hele ki 700.000 euro gibi komij bir rakama en agir elestiriyi hak ederler. Anadoluda olsa asgari 2m euro ederdi. Arasin dursun pezevenkler, gunahimizi bile vermemeliyiz.

Atiba icin de 5m euro deniyor. Zerre inanmiyorum ama gercekse bence satilmali, sartlar ne olursa olsun.

Cift forvete donersek necip ve sosanin yanina 2 orta alan oyuncusu yetecektir. Tek forvetle devam edeceksek zaten kayip bir sezon olur bizim icin.

Pheaglix dedi ki...

@Yoruq

çok net kaleci + cm

stoper (milo ve ersan) ve dm yi (atiba, serdar ve mecbur kalınca necip) idare ederiz bir şekilde ama kaleci ve cm hayati önem taşıyor. geçen seneki takımda üst düzey kaleci ya da üst düzey cm ikilisinden birisi olsa şampiyonduk.

Ben de çok net kaleci diyebilirim zira kanat organizasyonumuz plansız. Kağıt üzerinde tek umudumuz Ba'dan iyisini almış olmak . Onun dışında bekleri değiştirdik ama hücum varyasyonları ile meşhur bekler değiller. Bu durumda Şenol Hoca'nın risklki GungHO hücum stilini takıma aşılaması , daha fazla risk almamız lazım . Risk alacaksan en iyi kaleciyi alacaksın . Kalecin Harun olursa Bursa olursun , Muslera olursa GS olursun . Aradaki mantık görünüyor.

Flamini'nin hiç bir hücumsal işlevi yok . Çok iyi top keser , pas istasyonu olur , iyi pozisyon alır , başka da numarası yok . Bize lazım olan bu mu ? Gökhan İnler'in ekstrası var , hem çerçeve gördü mü çakar , hem ceza alanı çevresinde daha çok dolaşır . Ozan zaten başka bir stil . Bence Atiba o işi görür hatta Serdar bile görür . Bize tempocu adam lazım . Ozan biçilmiş kaftandı o iş için . Kendine yazık etti . Alper'i verseler bize iyi olur aslında :)

Tek yorumumla Muslera'yı bitirdim :)

Unknown dedi ki...

Hakemler geçen sezon kaldıkları yerden devam ediyorlar, formları üst düzeyde,
dün fırat aydınus, bugün de barış şimşek 'abi nerede kalmıştık?' diyerek sezona başladılar.
işin ilginç yanı bugün gs'nin ilk pozisyonundaki bariz ofsayt pozisyonu hakkında lig tv yorumcuları 1 (yazıyla bir) kelime dahi etmediler, bu kadar ikiyüzlülük olmaz.

Adsız dedi ki...

Atiba ya da Serdar'ın aynı işi göreceğinden gayet şüpheliyim; Ozan ise genç hali dışında bence abartıldığı kadar değil.

https://www.youtube.com/watch?v=BQjx-EqnHps

Inler'in son 2 sezonluk istatistikleri: 19 maç - 1 gol. 32 maç - 2 gol 2 asist. Ayrıca yumuşak takıma böyle diklenen bir adam gayet iyi olurdu. Barton'dan farkı oyunun içinde diklenmesi. Barton ise kendi halinde takılırken bana dokunanı yakarım tadında.

Neyse, DM-CM geyiğini kişisel olarak burada bırakıyorum. Zevkler ve renkler tartışılmaz tabii.

GS'ye gelince; tam bir boşbalonus bu haliyle. Geçen sezonki 55 maç-28 stadlık eforda Bilic'in de katkılarıyla son 4-5 haftada düşmeseydik, üstüne Yasin beni göndermeyin mesajı vermek için kendini yırtmasaydı böyle balına da şampiyon olamayacaklardı. Şimdi görüyoruz ki 2018'e kadar kapak atmış şeklinde o halinden pek eser yok. Podolski tahmin ettiğim gibi tam bir elde patlayan bomba. Gücü ve hızıyla muktedir olmuş bir adam bunları da yarıya indirince böyle çok ayağındaki topları da kaybediyor işte. Sneijder sanki kafa olarak uzatmaları oynuyor. Bilal işi olmamış, aslında tutmamış; uzaylı gibi gezindi adam. Selçuk kadar dağınık bir orta alan oyuncusu çok azdır ligimizde öyle de iddialıyım. İşte yine duran toptan kankası Burak'a top attı da oldu diyelim. GS'nin özellikle bekleri defansta tam bir felaket. İşte Telles'in hücumda az biraz farkı var. Olcan zaten rahatsız oynuyordu, bir de Hamza Hoca onu garip bir yerde oynatınca iyice uçuk haller sergiledi. Bu nasıl bir taktikle maça başlamadır gerçekten ilginçti. Sonradan uyanıp Burak'ı oyuna alınca olay bir miktar değişti tabii. Melo Bilal'in yerine oynayınca biraz da level atlarlar gibime geliyor.

Sivas özellikle Batuhan'ın ve Burhan'ın saçmalamaları olmasaydı golü yedikleri ana kadar en az 5 yapmıştı. Kaçanlar öyle böyle değildi. 3'e 2 hatta 3'e 1 yakalamışken son pası veremeyişler, pas verme yerine dağlara taşlara atmalar vs tüm amatör işleri yaptılar. Bunda en büyük etkense GS'nin gerçekten 50-55. dakikaya kadar ben gol atamam ama yiyebilirim formatında olmasıydı. Oysa iyi bir takım oyuncusu gelmeye başlayan sinyalleri sezer ve ona göre oynardı. Sergen de olayı göremedi ve takımın 2-0'dan sonra geriye yaslanmasını seyretti. Haydi bunu yaptın ve kontraları düşünüyorsun, Chahechouhe zaten tek başına rakibi yıpratabiliyor nasılsa (tek başına bir yere kadar ama öyle düşünüyor diyelim), savunması aksamaya başlayan eski Karabüklü Özmert'in yerine kadrodaki diğer Karabüklülerden Yiğit İncedemir'i de geç oyuna aldı. Cicinho-Orhan Gülle değişikliği ise tam bir fecaat oldu. Yapması gerekense bir diğer hamleyse 2-0'dan sonra Burhan'ı çıkarıp yerine İbrahim Akın'ı sağ kanada almak olmalıydı. Çünkü Burhan aksamaya başlamıştı.

Kısacası Sergen için daha çok yol var. Kadro ve futbol anlayışı fena değil, ancak eğer PES/FM formatından farklı olmak gerekiyorsa, bu maçın gidişatındaki hamlelerle oluyor. Bir de koca takımın santraforları sadece Batuhan ve Eneramo olmamalı. Sivas gibi bir takım için Afrika'dan ya da Brezilya'dan ucuz yollu iyi bir santrafor mutlaka bulunabilirdi. Cicinho'ya sorsalar şöyle yıllık 500bine oynayacak ve bu kalibrede yararlı olabilecek en az 10 adam söylerdi. Zira Batuhan ince işler yapacak diye bekleyerek sezon geçmez.

Tek rakip FB.

Not: Dexter'a katılıyorum, Sivas'ın 1,5 penaltısı verilmedi.

Yoruq dedi ki...

Lucas Leiva adam mıdır?

Adsız dedi ki...

Leiva işte tam da Övünç'ün söylediği tarzda ve bana göre çok da gerekli olmayan bir DM.

Liverpool'un az gol yiyeyim ve orta sahada bir balans unsuru olsun diye oynattığı ama geçtiğimiz sezonlarda az gol atma nedenlerinden biridir Leiva. Melo'ya göre daha soğukkanlı ve garantici bir Brezilyalı öyle söyleyeyim. Gerçi Liverpool'a ilk geldiği 2-3 sezon hücum yönü de gayet başarılıydı. Eğer bir flashback yapıp o haline dönüşecekse bilemem tabii. Her orta-üst Brezilyalı gibi şutu vardır fakat.

Ya Övünç, Flamini'yi beğenme Leiva'yı getirsinler gördün mü şimdi :))

Yoruq dedi ki...

Bence Şenol hoca Oğuzhan'ı muhakkak düzenli olarak 11'de oynatmak istiyor. Orta sahaya o yüzden daha defansif, Oğuzhan'ı tolere edecek bir adam bakıyor olabilirler Atiba'nın yerine. Öyle bir durum olursa Necip'i de elden çıkarmak iyi olur. Mustafa-Necip-İsmail paketi yapıp Sivas' tan Aatıf'ı almak güzel olur bence.

Vallahi Flamini üstü Leiva'da çekilmez :)

Tabi ki bu adamlar bize level atlatır , sonuçta Veli'den , Necip'ten CL Finali görmüş adamlara terfi ediyorsun ama Beşiktaş'ın bugünkü problemlerinin çözüm kaynağı değiller onu demek istiyorum kendi adıma . Orada Leiva oynarsa biraz daha az gol yiyebiliriz fakat az gol atmaya devam ederiz. Oğuzhan'ın yanına daha sert bir adam koyma fikri de olabilir yoruq'un dediği gibi.

Oğuzhan'a güvenerek yola çıkmak , alınabilecek bir risk .

sadrazam dedi ki...

Cenk'in ne çok fanı varmış arkadaş. Boşa dememişler" kör ölür, badem gözlü olur " diye.

Unknown dedi ki...

Ozan Tufan'ı bilmem de M'bia ve Beluschi'yi bu maliyetlerle kaçırmak büyük hata oldu bizim için. Hatta ve hatta Bilal dahi güzel bir tercih olabilirdi. O dönem ihtiyacımız yine vardı, yönetim ve teknik kadro başlangıçta algılayamadı bu adamları kaçırdık, yazık oldu. Aklıma şuan Yunus Mallı geliyor, yine alman kültüründe yetişmiş Oğuzhan'ın biraz daha gelişmiş hali, Tolgay'ın muadili olarak. Maliyet açısından bizi çok zorlamaz diye düşünüyorum.

cochise dedi ki...

@emir eri
diğerleri tamam da Bilal Akhisar-Beşiktaş maçında Galatasaraya transfer olmuştu. O "küçük" detayı atlamayalım

Armagan dedi ki...

Gördük ki Melo ve Sneijder olmayınca, gs bu kadroyla gayet sıradan bir orta sahaya sahip.Tabii bunda Hamza hocanın garip kurgusu da var ancak bloklar arası bu kadar açıklık olması normal değildi, çok fazla kaçırdılar arkaya. Bence maçın adamı Atıf ama Burak da iyi oyun sergiledi. Anlamadığım : Bu kadar pozisyonda nasıl bu kadar az gol olur? Bu öyle bu maçlık bir olay değil gibi gözüküyor, zira ligin zaten olmayan kalitesi açısından üzücü bir işaret. 2-0 dan geri dönebilmek de, Sergen hocanın katkılarıyla tabii, gs için önemli bir işaret.

Bu arada Sabri'nin efsane ortalarını görmek beni tatmin etti.

Bu akşamki kadroyu merak ediyorum,dediğim gibi 4-4-2 bu maçlarda denemeyeceksek ( ileriden 4lüden savunmaya kimler destek verecek onu da görürüz) ne zaman deneyeceğiz merak ediyorum. Cenk kalitesinde bir forvetin kenarda beklemesi üzücü.

BJK4EVER dedi ki...

Quaresma'nin forvet arkasi olmasi birtek bana mi sacma geliyor?
Bana gore Quaresma'nin solda, Olcay'in ortada oynamasi cok daha mantikli.

Birincisi, Quaresma'nin en onemli ozelligi adam eksiltmesi. Bunu 2 stoper ve 2 onliberonun arasinda yapacagi yerde tek rakibi (bek) olan ve onu eksilttigi an pozisyon yaratabilecegi bolgede yapmasi daha mantikli. Kanatta merkezden cok daha fazla bos alan bulacak.

Ikincisi, ne kadar topla fazla oynadigi ve top kaybi yaptigi ortada. Bu top kayiplari elbette kanattan ziyade merkezde cok daha fazla tehlike ve kontra atak yaratma sansina sahip.

Ucuncusu, defansif yerlesimde rakip beki kovalamak yerine orta alanda 3. adam tutmayi tercih ederim. Ligimizde zaten hucuma cikip etkili olabilecek bek sayisi bir elin parmagini gecmez. Rakip beki savunmaktan feragat edip orta sahayi saglam tutmak daha mantikli.
Merkezde oynamasini mesrulastiracak tek olay bence uzaktan iyi sut cekmesi, ama bu da bize senede en fazla 3-4 gol kazandirir. Kanatta oynasa +10 asist yapma olasiligi daha cazip bence.

Zaten neden illa ki uzak forvetle oynuyoruz onu da anlamiyorum. Bu konsept iyi beklere sahipsen calisir. Bek cikar ve arka direge ortayi keser pozisyon olur. Caner-Gokhan'a sahipseniz Kuyt ve Sow etkili olur. Bizde bu konsept yillarca denendi ama Nihat, Mustafa vs olmadi iste. Biraz Olcay ve 1 sezon Holosko basarili oldu, o da arka direkte uzak forvet kosularindan ziyade savunma arkasina ve ceza sahasina yaptiklari kosularla oldu.

Zaten kanat organizasyon yapma sansi kisitli olan bir takimiz. Olcay solda oynarsa kanat akini surukleyecek tek adam Tore olarak kaliyor. Bu da sikisan oyunu acmada bize iyi opsiyon sunmuyor gecen sene gordugumuz gibi.

O yuzden Quaresma ve Tore'yi mutlaka kanatlarda kullanip 1'e 1 birakmaliyiz. Olcay'i da ceza sahasinda 2. adam olarak kullanmak istiyorsak forvet arkasi olarak kullanmamiz daha mantikli. Ceza sahasina daha fazla ve daha kolay kosu yapar ve gerekirse orta alani da 3'leyecek bir oyuncu zaten.

Eger Gomez'den maksimum verim almak istiyorsak ve Anadolu takimlarina karsi puan kayiplarini minimize etmek istiyorsak bunun en kolay yolu Quaresma-Tore'yi kanatlarda kullanip ceza alaninda adam sayisini Gomez, Cenk, Olcay, Mustafa, Omer ile mumkun oldugunca yuksek tutup forvetlere en fazla sayida gol attirmak. Turkiye liginde bu modern futboldan uzak doldur bosalt sistemi ise yariyor iste maalesef. Bu ligin dinamiklerinin farkli oldugunu ogrenmemiz icin daha kac sene gecmesi gerek acaba?

Adsız dedi ki...

Yunus Mallı #10 türünde bir oyun anlayışında oynuyor, bu yüzden de defansif tarafı biraz eksik.

M'Bia'yı çok komikçe kaçırdılar resmen; dün yine döktürmüş diyollar. Avrupa Ligi final maçında takımlarında öne çıkan ikiliden Konoplyanka'yı görüyorsun da öteki taraftakini nasıl görmüyorsun hayret. Atiba ile Haziranın ilk haftası sözleşme yenilediler bir de. M'Bia-Aqualiani sözleşmesiz paket; al ve git olayı idi.

Gerçi TS ilginç işler yapıyor. Şimdi de Senegal milli Djilobodji ile anlaşıyorlarmış. Takımlarından bir şey olmaz ama iyi transfer olur. İlavetten stoperliğini de geçtim yılda 6-7 golü var bu adamın.

Ben Trabzon maçını izledim dün . Mbia'ya çıkar Trabzonspor'dan Eskişehir'den hallice bir takım olurlar. Kendi işini yapıyor yetmiyor Okay'ın işini de yapıyor. Gerçekten çok büyük kayıp bu adamı kaçırmış olmak .

Quaresma'nın ortada oynaması yapacağı saçma top kayıplarının daha kolay tolere edilmesini sağlayabilir . Bekinin öne çıktığı anda yaptığı top kayıplarından çok pozisyon yememiz olası . Benzer sorunu Gökhan ile yaşıyoruz zaten . Adam Serdar'ı hayata küstürmüştü bir dönem .

Unknown dedi ki...

Bilal konusunda haklısın ben onu bilerek göz ardı etmiştim, maliyet olarak gsye de çok paraya imza atmadı tabi şampiyonluk hediyesi olarak hak ettiklerini saymıyorum.
Mallı #10 oynasın işte bizde, zaten bizde hücumda çeşitlilik aramıyor muyuz? Bence iş görür bizim için.
Quaresma Carvahal döneminde de ortada oynadığında oldukça etkili oluyordu, hatta manisa maçında sakatlanıncaya kadar da çok iyi performans vermişti serbest rolde. Bu akşam yeniden orda denenmesi faydalı olabilir, rakipler quaresma töre ve gomezle uğraşırken, geldiği sezonki performansına dönen olcay çok ekmek çıkartır oradan.

Armagan dedi ki...

Olcay gol attığı yerde, Q17 gol attığı yerde, Gökhan gol attığı yerde, sorun yok bence. Sadece verilmeyen paslar nedeniyle Gomez'in veya Cenk'in etkisiz kalmasından endişeleniyorum. Olcay'ın o top kontrolüyle orta alanda oynamasını beklemek zor olur, asıl o tehlikeli olabilir. Zaten yüksek ihtimalle değişmeli oynarlar,alanı çok fazla açmayıp önde baskı kuralabilirse gol atmamamız zor olur diye düşünüyorum. Savunma konusunda top kaptırmayıp atakları iyi kötü sonlandırırsak sorun olmaz, yani sete set yerine hızlı paslaşıp kaleyi denemeliyiz.

Atiba- Oğuzhan yumuşak bir göbek olacak ama Oğuzhan'ın zaman alması belki kendini parlatmasına neden olabilir. Muhtemelen savunmayı da önde kuracağız, bu akşam Beck ön plana çıkar diye tahmin ediyorum eğer Gökhan'la ver-kaç işlerine girerlerse.

beagle dedi ki...

Olcay, Qımıl17, Serdar, Necip, Atiba, Motta, İsmail, Kaleciler, Veli, Kerim... Bunlardan bir cacık olmaz. Bir kaç tanesi yedek olabilir o kadar.

Olcay ve Qımıl17 ile sistem mi olur allah aşkına? Ne gün ne yapacakları belli değil. Belli olan yaptıkları 10 hareketten 8ini beceremeyecekleri. Yormayın kendinizi. Fb maçını izledim, oldukça keyifliydi. TS maçlarının 3 ihtimali olması güzel.Mbia ne adammış be. Eto güzel gol atmış. Bu sene futbolsever takılmak lazım. Yoksa fikocum bize sezonun kaçanları listesi ve üzerine Sezer, Qımıl gibi transferle kafayı yedirecek.

Unknown dedi ki...

enteresan ali ece ntv de programda yoneticilere ozana 7 milyon euro vermeyi düşünüyorsunuz da niye yabancı oyuncuya vermiyorsunuz diye sorduğunu onların ise ozanı 7 ye aldıkları takdirde bir yıl sonra 9-10 milyona Valenciaya Satılacağına dair menajerinin sözleşmesine madde koyduracağını yani bir nevi kiralık gibi alınacağını soylemis tabi fenerle sözleşmesinde böyle bir madde falan yokmuş.. bence kariyeri açısından büyük aptallık yapmış...
Ayrıca yine bir yönetici Ukraynada bir kaleci ile ilgilendiklerini söylemiş ali ece de araya girip isim verme yoksa programda söyleyebilirim demiş.....

BJK4EVER dedi ki...

Quaresma 10 numara Olcay solda hic hosuma gitmesi. Olcay yine dar alanda beceriksizligiyle deli edecek, quaresma 5 kisi arasina dalip kalabalik orta alanda kaybolacak. Su zayif mersine karsi cift forvet cikmaya cekiniyorsak bu mentaliteyle nasil sampiyon olacagiz?

ozkankaya35 dedi ki...

Bjk4ever bu kadar uzun yazmak daha az yakisiyor sana...yilmaz ve kimyaci cocyk dahaha kisa cümleler kurabilseydi...4 keez bol sans

planck dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Armagan dedi ki...

Sıkıntı şu ki Atiba,Oğuzhan ve stoperler blok halinde savunmaya yapmaya çalışıyor ama set halinde gelmeyen takıma adam adama olmalı.

WiLdHoney dedi ki...

Oğuzhan hep böyle oynamaya devam eder mi acaba? Tosic çok sağlam oynadı, kuarejma olmasa da olur, Töre yok ortada, saman Alevi gibiydi. Rodolfo'yu beğendim. Bunlar elbette ilk yarı sonucuna göre, bakalım devamı nasıl gelecek

cochise dedi ki...

bu yıl da üçüncü olacaksak böyle olalım; yeter ya mıymıy oynayan takım görmekten bıkmıştım.

Fazla sayıda güzel atak yaptık ve o güzel atakların hiçbirinde gökhan töre ya da quaresma yok. Bu arada onların hakkını yemeyim rakibi meşgul ediyorlar. Ama ikisi çok fazla aynı. Birisi fazla. Quaresma bir pozisyon hariç zararlılık yapmadı ama o pozisyonunda karşı karşıya engelledi sola Cenk'e yuvarlamayarak.

Oğuzhan müthiş. Gürcan ve ben hariç inananı kalmamıştı herhalde. Ama oğzuhan ortada oynayacaksa yanına atibadan çok daha canavar bir orta saha lazım.

Rodolfo çok iyi, sakin vb. ama yanına hızlı bir stoper gerek.

Biliç olsaydı sanıyorum cenk yerine pektemek; ozie yerine de necip oynardı.

Beklerde Serdar ve Mottayı görmemek çok mutlu etti beni. Savunmadan çıkarken oralarda tıkanmıyoruz, bu bile yeter.

Tolga güven vermedi.

Özlemişiz ..

cochise dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Armagan dedi ki...

Şu anki takımın en önemli artısı top kaybının az olması, ceza sahası civarında sakin kalıp pas yapabilmek. Uzun zamandır görmediğimiz işler...bu arada tolga topa çıkıyor eskisine göre, bu da önemli işaret.
Belki sıkıntı olabilecek bir konu daha ara sıra topu tutan adama yaklaşmayı unutuyoruz veya ağır kalıyoruz, özellikle top çıkarırken tehlikeli olabilir boşa çıkılmaması.

Bu arada Cenk alev aldı hatrick geldi, şimdi bu adamı nasıl keseceksin,hücumdaki bolluk orta sahada da olsa keşke.

Pheaglix dedi ki...

gurbet kartalına ihtiyacımız var bu sezon ciddi ciddi 6-4 maç kazanabiliriz.

QuaresmA dedi ki...

Sistem sağlam karıştı şimdi. Cenk'i keseyim desen olmaz, Oğuzhan olmaz. Hücumda çok güzel bir bolluk var, yalnız Gökhan efendinin götü arşa ermiş. Hayırdır görmeyeli bize kupa mı kazandırdı bu arkadaş?

Ekrem35 dedi ki...

@pheaglix aynı fikirdeyim maç postundaki ilk yorumumda bu yorumu aradığımı yazmıştım :) kısır maç bekliyorum demiştim çom yanılmış oldum. Atiba bile öne doğru oynadı bugün. Savunmamız sıkıntılı araya atılan toplar tehlike oldu bu ortasha nedeniyle mi yoksa defans nedeniyle mi emin değilim. Bu arada oğuzhan ne kadar kötü topçu ya (burada nazar boncuğu var)

Unknown dedi ki...

İhtiyacımız olan adam tam olarak giunti! Futbola döndürebilsek keşke..

Sanırım flaminiyi alırsak bu iş olacak gibi, futbola döner mi bilinmez ama daha sosa takıma girmedi, oğuzhan da bu seneyi böyle oynar herhalde. Şenol hocanın elinde parlayacaktır. Vitaminsiz halinden eser kalmadı artık, hatta bugün gayet de vitaminliydi. Bu şekilde devam ederse zaten sene sonu transfer yapar. Atiba ilk yılını hatırlattı bana, yaptığı işler çok görünmese bile bu maç için o bölgeyi kotardı diyebilirim. Ancak oğuzhan ve atibanın baskısız futbolu sebebiyle özellikle ilk yarı araya çok top attırdık. Arkaya adam kaçırırsın ayrı konu ama adama da o kadar rahat pas imkanı vermezsin, misal Mehmet Topal bizde olsa o topları arkaya attırmazdık. Bu arada topal demişken keşke topalı alabilsek. Elimizdeki kadro tek eksiğini de tamamlarsa ilk iki sırayı kovalar, sonrası ise biraz futbol dışındaki etkenlere bağlı ancak böyle oynarsak sempati toplar ve oradan yürüyebiliriz.

Bu arada tolga niye atılmadı anlamadım.

QuaresmA dedi ki...

Tolga'nın pozisyonu mutlak pozisyon olmadığı, daha doğrusu hakem öyle düşünmediği için kırmızı olmadı. Tartışılır tabi.

Zaitsev dedi ki...

Oğuzhan geçen sezon sonunda da iyiydi de 85ten sonra girince bir şey görünmüyor..son 2-3 maç oynadı buna yakın bir görüntü verdi. tabi o takımda Töre'den kalan toplarla oynayabiliyordu burada direk topu dağıtan oyuncu görevindeydi. Ayrıca antrenör yaklaşımı çok önemli. geçen sene Sosa-Pektemek-Tolgay 3lüsü sakatlanmadığı sürece oynama şansı yoktu Oğuzhan'ın. o da farkındaydı bunun. son 2-3 maç şampiyonluk gidince oynattı Biliç efendi Oğuzhan'ı.

Şu kadro şartlarında Oğuzhan orada oynayacaksa ki bence oynamalı yanında Atiba yerine Necip olmalı. Necip sadece topa basmalı gelen topu da hızlıca Oğuzhan'a vermeli. Oğuzhan ile o bölgenin tekniğini arttırdık arkada da Rhodolfo-Beck-Tosiç takviyeleri oldu. Bölgenin tekniği ve aklı yükseldi. Necip oraya eksik olan güç-enerjiyi katabilir.

Esas sorun Töre, Q17, hatta Kerim'in topu paylaşmak istememeleri.. pas verme konusunda çok cimriydiler. son ana kadar kastılar topu vermemek için. bizi sıkıntıya sokacak bir sorun gibi. maçın gidişatı da oyuncuları bu rahatlığa yöneltti. bir golde Gomez'e attıraydılar iyiydi :)

@ cochise

Böyle oynayalım da 3.cü olalım. ama böyle oynarsak 3cü olmayız ;)

Tolga pozisyonunda top bizde. rakip topla gelmiyor. ayrıca orada topu ayağı ile uzaklaştırabilecek durumda. pozisyon hatası sonucu elle alıyor. ondan sarı kart. top adamda olsa ve aynı şekilde kesse kırmızıya gider.

Adsız dedi ki...

Öncelikle kadim zamandan beri hastalığımız olduğu için beklere özellikle baktım. Beck her maç üzerine koyuyor ve inanılmaz akıllı top oynuyor. Bırak kendi kanadını, 2 defa ters kademede stoper gibi top kesti ki savunma yönünden beni benden aldı. Kanadında Töre olduğu için vasat üstü görünen hücum performansı hakkında pek laf edemiyoruz şimdilik. Tosic çok faydalı olacağını gösterdi, hatta Beşiktaş'ta bir sol bekin hücumda bu kadar içeri girebileceğine alışmamış forvet oyuncuları nedeniyle bazen kendi oyuncularıyla pişti bile oldu; ancak öte yandan maçta göze çarpan 2 ciddi bireysel hatasından biri gol oldu. Bunlar düzeltilebilir sorun değil.

Oğuzhan'ın hazırlık maçlarında değişme emarelerini gösterdiğini söylemiştim ama bu kadarını ben de beklemiyordum. Hani bazı aksiyonlar vardır, rakip sonuçta Mersin, oyuncunun ciddi maçlardaki haline bakalım deriz, Oğuzhan'ın halinin rakiple alakası yoktu. Biz Töre'den beklerken Güneş etkisi Oğuzhan'da olacak gibi. Aman bozmasın. Şu da unutulmasın; Oğuzhan eleştirilirken bu halinin emarelerini bile vermiyordu, hoca etkisi bariz.

Olcay Q17 transferi ve orta alana yeterli transfer yapılmamasının de etkisiyle mevcut kadroda hala niye vazgeçilmez olduğunu gösterdi. Radikal şekilde daha net yazayım. Q17 yerine Macaroğlan, orta alana da misal Mbia'yı alsaydık Olcay yedek kalabilirdi, ama maalesef yönetim bu akılcı işleri yapmadı. Orta alan ne alaka derseniz; ceza alanı civarı ve içi işleri dışında, Oğuzhan ileriye çok çıktığında ve Atiba gerideki vakumu tek başına toparlayamadığında kendinden beklenebilir şekilde asimetrik işler yapmaya çalıştı/yaptı.

Bir parantez de Q17'ye. Bu maçta asıl yeri kanatta oynatılmadı ondan böyle oldu demenin pek mümkünatı yok maalesef. Zira özellikle Olcay oyun yapısı gereği 180 derece oynadı; yani istese kanada da geçerdi, kısa paslarla ceza alanına da girerdi. Zaten kendisini tanıyanlar olarak geçmişte kanat oynarken de sıkıldığı için alıp başını gittiğini ve ortaya hatta ceza alanı içine daldığını gayet iyi biliyoruz. Kendisi hakkındaki tek umudum, basit oynayan gurbetçi oyuncuların nasıl sonuca gittiklerine bakıp biraz feyz alması, başka da bir şey değil.

Bu arada Cenk ortaya bomba bıraktı. Şimdi kes kesebilirsen. Aslında oyun yapısı gereği Gomez'den daha hareketli olduğu için bahsettiğim o transfer eksikleriyle daha fazla süre alması gereken konumunda. Hep aynı şeyi yazıp durdum; Q17-Gomez transferleri yerine Sako-N'Doye-Cambiasso yapsaydık mevcut kadro iskeletiyle çok daha iş yapardık. En azından şimdiki gibi oyuncu tercihleri gibi görünen ama aslında oyun sistemiyle ilgili açmazlar halinde olmazdık.

Rhodolfo'nun, hatta bugün biraz daha derli toplu olan Ersan'ın (yine de totalde vasatlığı değişmez orası ayrı) bulunduğu stoperlerin Mersin'den 2 gol yemesinin nedeni orta alan. Kimse Atiba'ya laf edemez, adam bu yaşında hala en başındaki oyunu neyse onu oynuyor, ama oyunu böyle rakip ceza alanına güzel şekilde yıkacaksak Veli'siz yetmiyor işte. Zaten Veli'siz oynayıp oynamama tartışmaları varken şimdi uzun sürecek eksikliğiyle bu durum daha da ayyuka çıktı. Tekrardan; sözleşmesi elinde Mbia ve Aquilani ile olayı bitirebilirdik, yeter ki hayallere dalmayaydık.

Bundan sonra ne olur? Orta alanı daha güçlü 1-2 takımla oynadıktan sonra daha net yorumlarda bulunabiliriz, durum bu.

Not: 1-2 biter ve bunlar şunu yapar derken resmen ilk yarının aslını rüyamda görmüş gibi demişim ya la.

Adsız dedi ki...

Şunu da eklemek lazım. Oğuzhan'ın Olcay'la böyle anlaşması Q17'nin kanada, Olcay'ın da golcü arkası pozisyona geçmesi gerektiğini çok daha net gösterdi. Hoca da görmüştür eminim. Q17 kanatta oynaması gerekirden çok, Olcay golcü arkası oynaması gerekir olayı nedeniyle.

yilmaz dedi ki...

@james sneijder bence bir kaç maç ilerledikten sonra olcay sabit olarak 2. forvet / forvet arkası pozisyona yerleşecek. Hala daha deniyor hoca. Olcay'ın bazen uzun süren form düşüklükleri oluyor. Bizde oynadığı 3 senede de yaşadık bunu. Bu zamanlar için artık Quaresma alternatifimiz var. Quaresma'nın bir çok "olumsuz anlamda" artısı olsa da, ekstra şutlar, ekstra paslar ve isabetli ortalar konusunda ligin en iyilerinden biri denilebilir. Olcay'ın maç içinde ya da dönemsel form düşüklüklerinde Quaresma'nın ekstra çalım, pas ve şutları devreye girebilir. Ama ana plan olarak töre > olcay > quaresma > kerim şeklinde bir kanat sıralamamız olacak sanırım. İşin güzel tarafı bu oyuncuların hepsi %100 olmasa da forvetin arkasındaki 3'lünün her yerinde oynayabilecek oyuncular.

Unknown dedi ki...

thank you very much for sharing with us this great note.
Appartement à louer casablanca


Yorum Gönder

Ara