.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

10 Ağustos 2015 Pazartesi

Olympiakos Maçı Notları

Lig öncesi son ciddi hazırlık maçımızı Olympiakos karşısında oynadık . Son düzlüğe girerken bazı artı ve eksileri daha net görmüş olduk . Maçtan aklımda kalanları standar prosedürden aktarayım :

- Hücum organizasyonu konusunda geçen senenin üzerine koyduğumuzu söylemek çok zor . Hala üretkenlik konusunda büyük sıkıntılarımız var.

- İleride yaptığımız baskının zamanlamaları ve alan paylaşımı konusundaki arızalar sürüyor . Şurada yapılan analiz söylediğim şeyin kafanızda canlanması ve maçı o gözle izlemeniz konusunda biraz ışık tutabilir.

-Rhodolfo beklediğimin çok önünde görünüyor . Açıkçası vasat bir stoper  bekliyordum ama hamle zamanlaması , topla ilişkisi ve pozisyon bilgisi uzun süredir Beşiktaş kadrolarında yer alan bütün stoperlerden iyi gibi . Kısa sürede farklı tarzda takımlara karşı denendiğinde daha net bir yorum yapılır. Savunmanın zayıf halkası Ersan'ı ne kadar tolere edebilecek göreceğiz.

-Bekler hücuma destek konusunda çok yetersiz . Bu konuda oyuncu tipi kadar orta ikilimizin top saklama , takımı hücuma çıkartma gibi konularda vasatın altında olmalarının da etkisi var. Bununla birlikte defansif olarak dikkatli ve konsantre görünüyorlar.  Motta aynı tarz penaltılar yaptırmaya devam ediyor . Sene sonu bitecek sözleşmesiyle Osmanlıspor yolunu tutar bu gidişle ...

-Mario Gomez şimdiye kadar pek karışmadığı " yaratma " kısmında da var olacak gibi görünüyor . Takım onu bu tarz oynamaya itecek gibi . Sanki Töre ile aralarında bir kimya oluşmuş gibi . Biraz ağır görünmesine rağmen repertuarından birşeyler göstermesi ilerisi için umut verici .

-Quaresma için ne desem boş , onun da yapacağı birşey yok , Adamın karakteri bu ve bile bile lades dersen ne alacağını kabul edeceksin .

-Gökhan Töre , Quaresma'nın daha da verimsiz versiyonuna evrilmeden kendine gelse iyi olacak . Necip'i beyin dalgalarıyla kendi açığını kapatsın diye programlamasıyla adamın yerini kaybetmesi bir oldu . Bunun sonucunda orta sahada geniş alanlar ve top yapma izni verdik .

- Takımın duran top kullanamaması gerçekten içler acısı bir durum . Sahada 1.85 üzeri 3 oyuncu varken bile yerden korner kullanıp , baraja frikik takıyoruz .

-Orta saha "takviyeeee" diye ağlıyor . Veli bu sistemin ilacı değil , Tolgay'ın nasıl döneceği belli değil , Necip'i zaten sayamıyorum , Oraya 1 değil , 2 takviye şart .

-Burada bir türlü tutturamadığı derby stratejisini ilk maçta Arsenal'e deplasmanda tutturan Biliç'e de tebriklerimizi iletiyoruz ...


77 Yorum:

planck dedi ki...

ozan için 7M€ haberleri geçiyor, ama hiç sanmıyorum öyle bir parayı vereceğimizi. bence en sonunda kiralık alıcaz, sene sonunda da ahmet bulut ozanı avrupaya uçuracak.

buzkan dedi ki...

beck > serdar
tosic > motta > ismail
rhodolfo > ersan > franco
olcay > q17 > g7 > kerim
tosun > gomez > 0 > pektemek

sezon içinde bu sıralama çok değişecektir ama şimdilik böyle.
kaleciler içinse
topu oyuna sokamayan > doğru pozisyon alamayan > 0 > topu tutamayan.

turkkant dedi ki...

@Buzkan
:) komik ve güzel yorum olmuş...

yilmaz dedi ki...

bilic iyi ki devam etmemiş bu sene. Dün son dakikada yenen golden sonra "bişiktiş iyini titimiyir" geyikleri dönmeye başlardı daha lig başlamadan. Ne kadar kurtlu bir taraftar kitlemiz de olsa yeni gelen bir hocaya bi 5-6 ay zaman tanırız. İnşallah hocamın da şansı yaver gider de ilk yarının sonunda yeniçeriler bitmez tepesinde. Ondan sonrada "hanimiş istikrar". Şenol güneş'in bu takımda olabilecek maksimum ömrü 2 yıl. O da en az bir lig kupası kazanmak kaydıyla. Bu durumu, getirenler getirmeden önce, şenol hoca gelsin diyenlerde demeden önce adları kadar iyi biliyordu işin garibi.

Ben dün akşamki oyunu ve gündüz oynanan arsenal whu maçlarını izledikten sonra, td değişikliğinin bize ne kattığını anlayamadım. He "pektemek,necip,ismail" var tabi. Onlar dün oyuna girmedi zannımca.

Ιωσήφ dedi ki...

Yeni transferlerden Rhodolfo, Beck ve Tosic'in gösterdikleri performanstan memnun kaldım. Beck ve Tosic sakatlık ve kart cezalısı olma durumları dışında her iki kanadın banko isimleri. Rhodolfo sevgili Övünç'ün de belirtmiş olduğu üzere Beşiktaş'a yıllar sonra gelmiş olan en derli toplu stoper oyuncusu. Sezgileri, zamanlaması, oyun görüşü, müdahaleleri yerinde ve son derece dengeli.

Bana göre takıma 3 transfer lazım. İki ortasahaya, bir de savunmada Rhodolfo'nun yanına... Ersan Gülüm'e pimi çekilmiş bomba misali her an takımı yakmaya yatkın görüntüsüyle sezon boyunca katlanılamaz. Çok net bir stoper transferi olmazsa olmaz. İnşallah Şenol hoca gereken neyse yapar.

Unknown dedi ki...

Başkan Ozan için 7 milyon euro verirse şehrin anahtarını da alır gelir ya da gelecek transfer sezonu için kulübün depolarına bolca kestane yığar! olmadı şeftali..

Benim beklentim daha düşük maliyetle (muhtemelen kiralama yoluyla) kalitesi çok da fena olmayan iki merkez orta sahanın takıma katılacağı yönünde. bakalım

BJK4EVER dedi ki...

Alex Song olamazmi? Barcelona kesinlikle dusunmuyormus ve su an teklif yokmus. Sadece maasini karsilayarak bile kiralauabiliriz buyuk ihtimalle. Tolgay donunce stopere bile gecebilir hatta. Mukemmel olurdu bizim icin.

planck dedi ki...

hoca fena yardırmış yahu hiç affetmemiş. ozanın transferi yattıydı herhalde böyle girdiğine göre.

Yani şu ergen muhabbetini yapmak istemezdim ama ŞEnol Hoca içimin yağlarını eritti vallahi ya . Bu Recep Bölükbaşı , İbrahim Hacıosmanoğlu gibi saçma sapan adamlara böyle ayarlar lazım :)

turkkant dedi ki...

Görünen o ki, G. İnler de Ozan Tufan da Beşiktaş'a gelmeyi tercih ediyor. Gökhan'a Beşiktaş'ın önderdiği kontrat Avrupa'dan başka takım zor veriyordur, biz 2 m. önermiş olsak, vergi oranı yüzünden Alman-İngiliz takımının 3,5 m. euro önermesi lazım. Kimse o parayı 30 yaşındaki İnler'e vermez. Muhtemelen şu anda Napoli'yi yıldırıp işi cüzzi bir bonservise kapatmaya çalışıyoruz. Genelde Avrupa'da oyuncunun isteği ön planda oluyor, böyle durumlarda.

Türkiye'de ise tam tersi, M. Topuz olayı malum, kulüp kim çok verirse ona satar, oyuncu da bir şekilde ikna edilir. İş açık artırmaya dönmek üzere -ki Bursa'da tüccar zihniyetiyle üç kulübü birbirine kırdırmaya çalışıyor. Ben mevcut rakamın artık Ozan'ın değerini aştığını düşünüyorum.

Bizim öncelikli ihtiyacımız merkeze pasör ve deneyimli oyuncu. Ozan Tufan dinamik ve toy. 5 m. euro üzeri rakamlar çok. Töre'yi 5'e almıştık, Ozan da o civarda eder.

QuaresmA dedi ki...

buzkan

"topu oyuna sokamayan > doğru pozisyon alamayan > 0 > topu tutamayan" kaleci sıralamanı çözemedim :) Birinci sıra Günay olamaz çünkü olayı topu oyuna sokmak ama genel konsensüs olarak sıfırın altında da görülmüyor, o yüzden "doğru pozisyon alamayan" Günay sanırım. Topu Cenk de oyuna sokamıyor ama Tolga daha kötü soktuğundan 1 numara Tolga mı? "Topu tutamayan" ise 3 kalecimiz de olabilir, zaten en çok kafa karıştıran da o özellik oldu.

cochise dedi ki...

Tolga > Günay > 0 > Cenk diye okudum ben onu :) Topu tutamayandan kasıt kurtaramamaktan ziyade bloke etme özelliğinin olmaması bence. Cenk'in de en önemli "nitelik"lerinden biri bu.

Adsız dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
buzkan dedi ki...

teşekkürler türkkant.
cochise'nin yaptığı sıralama ve açıklama bana tercüman olmuş.
oyuna sokamayan tolga, bloke edemeyen cenk, doğru pozisyon alamayan ise günay.

nuri mu dedi ki...

Türkiyede ederinden fazla paraya alınan neredeyse tüm futbolcular baskı altında kalıp göstereceği potansiyelin çok altında kalıyor ya da bu ağırlığın altında ezilip hiç bir varlık gösteremiyor.. a.potuk, t.çamdal, e.zengin, m.topuz güncel örnekler bizde a.akman, 2.nihat dönemi, mesela tabata bile 2-3 milyona alınmış olsa belki daha faydalı olurdu veya göze batmazdı herhalde.. Ertuğrul sağlam gibi birkaç örnek sadece istisna olur..
ozan tufan 7 milyon avro ya beşiktaşa gelirse bu bedelin karşılığı artan beklentileri karşılayabilir mi bilmiyorum, gerçekten çocuğa da yazık olur diye düşünüyorum..
adam meziyetli ama aylarca süren transfer söylentisinden sonra o kadar abartılıp o kadar beklenti yükseltiliyor ki millette, birden gelip performans olarak uçmasını bekliyor herkes...

nuri mu dedi ki...

http://www.fanatik.com.tr/2015/08/11/besiktasa-hizli-stoper-sart-615850

evet en az bir orta saha şart ama bizim aylardır feyyaz uçarın da bugün yazdığı üzere iyi bir kaleci, mevcut stoperin yanına bir stoper şart, demba ba nın yerine alınan m.gomez ve ileriye yapılması beklenen transfer tercihini q7 nin tercih edilmesiyle bakalım hücum anlamında geçen seneden daha iyi olabilecek miyiz ?..

Özgür dedi ki...

Bu zamana kadar sezon öncelerinde yaptığımız hazırlık maçlarında saçma sapan yenilgiler aldığımızda ya da ne oynadığımızın belli olmadığı oyunlar oynadığımızda, sonrasında o sezonu domine ediyoruz. Ya şampiyon oluyoruz ya da şampiyonluğu kıl payı kaçırıyoruz. Galiba hocalar sezon öncesinde kurdukları yapılarla nasıl bir oyun planı yapmaları gerektiğini tam olarak bulamasa da, nasıl bir oyun planı yapmamaları gerektiğini çözüyorlar. Bu yılda hazırlık maçları hiç zevk vermedi, demek ki sağlam bir sezona giriyoruz. :D

Ouuvv Ozan Tufan diye ortalığı uyutup Denys Garmash'ı alırsak efsane ötesi transfer olur . Tam ihtiyacımız olan adam tam .

Coolio dedi ki...

@Övünç

sadece basını oyalayıp, az maliyetli, işe yarar başka bir adam almak efsane olmaz aynı zamanda adamın fiyatını 7-8 euro'lara kadar çıkartıp fenere aldırmak da efsane olur..

Unknown dedi ki...

@Övünç Şentürk

2 sene önceki ya da Kiev'le aynı grupta olduğumuz dönemdeki Garmash'ı anımsıyorum. Harika bir takviye olur. Ozan'dan da çok daha güvenilir.

Ama geçen sene az süre alabilmiş. Nedenlerini bilmiyorum kariyeri düşüş eğrisinde gibi. Nedenini bilen aydınlatabilir mi? Ben ilk etapta Kiev'in kadro kalitesini yukarı çekip şampiyon olmasıyla ve Garmash'ın rotasyona düşmesiyle ilgili olabileceğini düşündüm ama bilmiyorum. Ligde 10 maç oynamış geçen sene.

turkkant dedi ki...

Ozan Tufan işinin suyu çıkmaya başladı.Takım kimyası açısında da sıkıntı durum.

Beşiktaş orta sahasında şu an ne eksik? Oyunun ritmini ayarlayacak, pasör, oyunu kuracak orta saha.

Atiba-Ozan ikilisi yapsan, bu ikili aynen Veli-Atiba ikilisi gibi oyun kurmada sıkıntı yaşar.

Ozan-Oğuzhan yapsan deneyim olarak çok toy kalır.

En ideali Gökhan İnler-Ozan. Birbirlerini tamamlıyorar. Biri deneyimli, pasör, pozisyon bilgisi yüksek; diğeri enerjik, fuleli ve yetenekli. Ama ikisini almak zor görünüyor.

7 m. euro + maaş yaklaşık 10-12 m. euroluk bir paketten bahsediyoruz. 7m euro üstüne satmak düşük olasılık. Bunun yerine Alex Song'u filan kiralama işine girsek keşke.

Armagan dedi ki...

Ozan işi Josef de Souza'daki gibi 8m alıyor ya muhabbetine döner,olacağı varsa da olmaz,denildiği gibi ünvan altında ezilir.

Maçın 40 dk.dan sonrasını izledim ama fenalık geldi,sosa'nın olmayışı başsız bırakıyor bizi bu konu atlanıyor cidden.q17 oraya monte edilebilir mi bilmiyorum ama yaptığı zorlamalar belki 10 numara olarak işe yarabilir.öyle bir durumda sosa sağda,töre solda,atiba-transfer ortadaki 2li olarak oynabilirler.Kaleci konusunda Günay'ın en iyi seçenek olduğunu düşünüyorum,sadece biraz zaman vermek gerekiyor(penaltı atışında Tolga'nın pozisyonu amatörceydi).Stoper konusunda Ersan-Rhodolfo kötü değildi,ileride baskı kurduğumuz maçlarda Pedro-Rhodolfo da denenebilir.Motta ve Gökhan'ın ilk golde de hataları vardı,Tosic'in sakatlığı çok sorun değildir umarım.

Kısa sürede transfer işi neticeye kavuşsun da ideal 11'i görelim artık, q7 "hata"sında sonra iyi bir hamle gerekiyor transferde.

alper dedi ki...

Ozan BJK ya hayırlı olsun.Perşembe ortalık sakinler Cuma KAP gelir.

Köfteci dedi ki...

Arsenal maçı da amma abartıldı ha. Bir kere Arsenal - West Ham maçına derbi diyemeyiz. Beşiktaş - Kasımpaşa maçı ayarında bir maç. Biliç muazzam bir takım savunması yaptırdı, defans hatasız oynadı, Cech iki hatadan iki gol yedi, Arsenal Wilshere-Arteta'nın eksikliğini hissetti, Mesut-Sanchez-Ramsey berbat oynadı falan filan. Yapabileceği en iyi müdafaayı yaptı, ortayı kilitledi oyunu kanatlara sürmeye zorladı ve ceza sahasını da iyi kapatıp hızlı toplarla çıkmaya çalıştı. Klasik Bilic organizasyonu, taktiksel olarak son derece iyi kurgulanmış bir oyun. Geçen sene Şezni mi vardı kalece hatırlamıyorum ama o da iki tane ikram etse biz de galibiyetle dönebilirdik. Bilic üst düzey takımlara karşı iki üç tane daha bu şekilde sonuç alabilir fakat kendi ayarındaki takımlara karşı olan maçlarda göreceğiz esas maharetini.

Ozan meselesinde ise 7 milyon Euro yani 20 milyon lira vermenin karşılığını bence şu iki şekilde alabiliriz: 1.Bir iki sene oynatıp 10+ civarı Avrupa'ya satmak 2.Uzun yıllar(7-8 sene) üst seviye top oynamasını beklemek. Ozan'ın bu ikisinden birini başarabilecek potansiyeli var mı yok mu bilmiyorum, en fazla 4-5 maçını izlemişimdir. Pek intizamsız bir yazı oldu ama inşallah bir Ayhan Akman yada Köybaşı olmaz.

alper dedi ki...

Bu arada 7-8 milyona Ozan almak değil de Garmash almak ve bunu efsane transfer olarak kakalayanlar gitsin kumda oynasın.Elin oğlu Atınç'a 5 verip alırken auuvv sen 20 yaşında,milli takımın banko oyuncusuna,senin en çok ihtiyaç bölge için ve istikbalide aşırı parlakken 7-8 vermek aptalca öyle mi?Ozan Tufan transferi STSL için FB ve GS ye hodri meydan demektir,masaya çıkarıp .ikini vurmak demektir,kritik Anadolu deplasmanlarında lehine verilecek ve kilit açacak 1 yada 2 penaltı demektir.

alper dedi ki...

Milanda da hiç akıl yok.Gencecik Romagnoli için 25 kağıt vermişler alsana sen 1e 2 ye Puyol vidiç vs gibi yaşlı,tecrübeli bir adam.25 kağıtada İntere kakala Romagnoliyi efsane ötesi transfer olsun.

Ιωσήφ dedi ki...

Alper

Ozan Tufan'ın hala Beşiktaş'a transfer olacağına gerçekten inanıyor musun ? Bursa'nın çapsız başkanının son açıklamaları bu transferin gerçekleşebilme ihtimalini kesin olarak ortadan kaldırdı.
Ozan renklilerden birine transfer olacak. Yönetim diğer alternatif isimlere -başta Gökhan İnler - olmak üzere yönelecek. Umarım o.saha dışında savunmada Rhodolfo'nun yanında oynayacak bir stoper transferini de gerçekleştirirler.

planck dedi ki...

futbolcunun hangi takıma gideceğini başkanların karar verdiği devirler geçti artık, hele ki futbolcunun sağlam bir menejeri varsa. ahmet bulut ozanın hangi takımda daha fazla parlayıp avrupaya daha fazla paraya satabileceğini düşünüyorsa o takıma gidecektir. hatta bence hala kiralık gelme olasılığı bile var. inler de yine bize gelmek istediği için %80 gelecek bence.

Basar dedi ki...

Çakma imparatoru Ozan'ı gsye aldırmaya Çalışıyor. Bu atarın giderin sebebi bu...

Unknown dedi ki...

@alper

Ozan için dediğini anladım da Garmash'a 35 yaşında muamelesi yapman epey komik olmuş.

Ozan'dan ciddi kar edilebileceği mevzusu da bana pek ihtimalli gelmiyor. Zaten min 7 mil euro verileceği konuşuluyor. Bu tür oyun bilgisi vasat Türk orta sahalar Avrupa piyasasında çok para etmez. Ligin seviyesi ortada. Daha ucuza ortalama bir Orta Avrupalının daha iyi alan kapatıp, pas organizasyonuna gireceğini bilirler. En iyi örnek Arda bile 12 mil euroya gitti bu ligden ve ofansif özellikleri olan bir oyuncuydu. Kesinlikle kötü diyemeyecemiz Topal'ın La Liga fiyatı 5 mil euro. Ozan'ın Topal kadar oyuncu olabileceği bile belli değil daha.

Ιωσήφ dedi ki...

planck

Burası Türkiye ve burada hala başkanların borusu ötüyor. Bugün Anadolu takımlarında forma giyip te, ben şu takımda oynamak istiyorum deyip direnebilecek hiçbir oyuncu yok. Yapamazlar... Hele hele Bursa gibi bir şehirde bu imkansızdan öte.

Ozan Tufan Bursaspor'un akşam ki idmanına çıkmış, ben bir iki gün içinde Bursaspor'un FB ile anlaşmaya vararak Ozan'ın gereksiz biçimde yılan hikayesine dönen transferinin sonuçlanacağını düşünüyorum. Takımda kalması sürpriz olur.
İki cezasahası arasında sürekli olarak gidip gelen, enerjisi ve dinamizmi ile oyunun temposunda belirleyici bir rol oynayan potansiyeli yüksek bir isim olması nedeniyle transferinin gerçekleşmesi durumunda bizim adımıza gerçekten çok büyük bir kazanım olacaktı. Açıkçası bu sebepten hasıl biraz buruk olduğumu ifade etmek isterim. İnşallah o bölge için yapılacak olan transfer bu burukluğu giderecek türden bir hamle olur.

alper dedi ki...

@Ιωσήφ

Perşembe günü adı bizle geçmeye başlar tekrar Cuma günü KAP gelir.Rahat ol arkana yaslan.FB Volkan'ı aldığı alacağı için Ozan transferinde bizim verdiğimiz paralara çıkamaz,çıkamadı.Şimdiden Hayırlı Olsun.

alper dedi ki...

Bursa bize satmazsa seneye de UEFA'dan FFP konusunda sağlam bir uyarı ya da RED yiyecek.Elleri mahkum.Kestane şekeri takasına bile olur o iş artık.Recep Başkan sadece tükürdüğünü nasıl yalayacak ben onu merak ediyorum.

BJK4EVER dedi ki...

Valbuena 5 milyona lyonda. Ozan icin konusulan 7 milyon euronun sacmaliginin farkina varilmasi acisindan guzel bir kiyas bence.

beagle dedi ki...

Bu Sevilla Turk takimi yakalarsa ne oldugunu anlamadan 5 olur. Sonrasi insafa kalmis.

Ozan genc takimdayken 2 sene sakatliktan oynayamamis. Kilosunun kortizondan olabilecegini dusunuyorum. Kilolu, hizlica kosan bir oyuncu moment geregi buyuk risklere gebe. Lig 2 3 senede yabanci normalizasyonu gecirdiginde degeri cok supheli olur. Yani gelmezse aglamam. Gelirse guzel kumar derim.

Özgür dedi ki...

Ulan Konoplyanka, gelseydin şu an Quaresma tartışmalarıyla birbirimizi yemiyor olacaktık...

ozkankaya35 dedi ki...

Yilin asisti pektemek in hakkiydi,quaresma çakmasinin değil...

Zaitsev dedi ki...

@ Özgür

Konoplayanka yeteneğinde bir oyuncu vizyonu varsa bu yaşta gelmezdi Türkiye'ye zaten gelmedi. niye gelmez? buradan gideceği takım ispanya üzerinden örneklersek zaten max. sevilla şansı varsa A. Madrid olur. Adam zaten Sevilla'ya gitti iyi oynarsa buradan da R.Madrid, Barcelona, MANU filan. böyle topla giderse zaten çok kalmaz Sevilla'ya güzel para kazandırır.

@ alper

Elin oğlu çok az oynayan Atınç'a 5 milyon avro veriyor ama hep oynayan Ozan'a 3 milyon avro veriyor. O zaman biz niye 7 veriyoruz? ne gerek var. zaten Bursa'nın başkanı bu kadar konuşmanın üstüne satmaz bize.

Bursa başkanı bizi kullanıp fiyat arttırıyor. FB'ye gazlayacak büyük ihtimalle. Bu paralara transfer olursa Ozan 2. Topuz vakası olur. Para konuşur modunda olduğunu düşünüyorum Ozan'ın. FB Şampiyonlar Ligi elenmesinin kapatmak için alır Ozan'ı kapatır kulubeye.

Ayrıca 7 milyon avro verdikten sonra o bölgeye bir adam bulunur her türlü. Garmash'ta 25 yaşındaymış. alınsa bizim işimizi görecektir. Ozan'ın ne olacağı belli değil.

@ Esat Armağan Kaymaz

Baskı kuracağımız maçta Rhodolfo-Pedro çıkarsak kontradan çakarlar affetmezler :) Bekler olmazsa da açık alanda perişan ederler :) Bekler bindirmezse de tam baskı olmaz. zor o iş.

@ ozkankaya35

istikrarlı bir şekilde mesajları nasıl 3er 3er yolluyorsun merak halindeyim :)

alper dedi ki...

Konoplynka iyi topçuymuş ..Alamadık vs de scout ekibimizde iş var en azından bunla teselli bulabiliriz.

Adsız dedi ki...

@alper

Konoplyanka zaten tanınan bir futbolcuydu, pek de scout başarısı sayılmaz yani.

@Alper

Ama sana göre s.kimizi masaya vurup Olcan'ı veya Volkan Şen'i almalıydık Konoplyanka yerine ...

Coolio dedi ki...

@alper

bu tarzda dünya kadar adam varken yani bunun gibi potansiyelli genç-orta yaş arası oyuncu veya potansiyelini göstermiş orta yaşlı ama top seviyeye çıkamamış oyuncu varken senin Ozan'a 7 euro harcanmasını istemeni anlayamadım. Ozan beğendiğim bir oyuncu ama bu paraya alabilceğin çok adam var. Sonra da gelip Konoplynka iyi adammış demen aslında aynı doğrultuda garip. Yani kendi içinde tutarlısın ama tutarlı bir şekilde farklı bir bakışın var. Tabiki iyi adam. Onun gibi daha çok var zaten 7 eurolara alabilceğin. Her istediğini alamassın belki ama 7 euroya Ozan'ın işini görecek iki adam alırsın.
bu arada büyük bonservis paraları altında ezilen Türk futbolcu sendromu bugüne kadar aşılamadı.

alper dedi ki...

Bursa'da başarısız bir başkansan ve taraftarın hedefiysen salla Beşiktaş'a gündemi değiştir kendini kurtar olayı uzun zamandır var.FB-GS rekabetinin dışına çıkarıp BJK-Bursa rekabeti oluşturmaya çalışılarak algılarla oynanarak BJK nın GS,FB ile değil Bursa ile rekabet edebileceği,ettiği izlenimi uyandırılmaktadır adı süper ligimizde.Bu minvalden bakınca Ozan Tufan transferi BJK için herkese bir had bildirme ve naçizane görüşüme göre meydan okuma transferi olacaktır.Ozan Tufan'ın iyi topçuluğunun istikbal vaad edişinin yanında bu transferi çok istememin ana nedeni bu bakış açımdır.

alper dedi ki...

Topuz,Alper,Diego transferlerinde olduğu gibi Aziz Başkan basar parayı alabilir Ozan'ı.Bu kahvede ki sıradan insanın gözünde FB nin büyüklüğünü! BJK nın parasızlığını ve diğerleri yanında küçüklüğünü(rekabet edemezliğini) bir kez daha tescil etmek anlamına gelir.Bu döngüden çıkmak,FB ve GS ile yanyana olduğumuzu bir kez daha test edilemeyecek şekilde göstermek ve Bursa'ya da sen kimsin yahu demek açısından ve de takım içi eksik bölgeye nokta transfer olması babından istenmek bu transfer tarafımdan.

alper dedi ki...

Gençler Pedro Franco için ne düşünüyorsunuz?Satılır mı?Takasta kullanılır mı?

Bunu Ayhan Akman , Ertuğrul Sağlam , İbrahim Toraman , İsmail Köybaşı , Gökhan Töre gibi transferlerde yapmadık mı zaten ?

Daha 2 sene oldu Alper Potuk'un Fenerbahçe'ye ne kattığı ortada değil mi ? Yemişim kahvedeki Şükrü amcanın büyüklük kavramını bütün transferleri onun isteğine göre mi yapacağız ?

Ozan Tufan iyi futbolcu , Garmash'da iyi , Gökhan İnler'de iyi , Rode zaten başka bir olay. 7 m €'ya diğer 3'lüden birini bağlayabiliyorsan zaten en az Ozan kadar iyi bir futbolcu almış oluyorsun . Yaş-Potansiyel ıvır zıvırlar denklemi çeşitlesen bile fiyat performans olarak daha kötü bir iş yapma ihtimalimiz yok zaten . Mesaj kaygısı ne zaman Beşiktaş'a hayırlı oldu ki ?

Ha keza Fener sadece şovenizm için Ozan'ı alıp 15 maçta bile 11 çıkarmaz . Böyle de gerizekalı , plansız adamlar . Aynı Alper'e , Salih'e yaptıkları gibi ... Adamın kariyerine tecavüz eder bırakırlar yazık olur ama bunu seçiyorsa da yapacak birşey yok .

Zaitsev dedi ki...

@ Alper

Bursa başkanı piyasayı yükseltmek için bildiğin ortalığı karıştırıyor. herkese ders vermek için havaya para saçmak nedir? ondan sonra talip olduğun her oyuncunun başkanı aynı şekilde başlayacak bağırmaya çağırmaya. yok öyle bir dünya. Valencia 3 milyon avro önermiş adama sen niye 7 + oyuncu veriyorsun? 7ye aldığın oyuncuyu kaça satabileceksin sonra? 7 milyon avro bonservis verdikten sonra oyuncu bulursun zaten. 20 yaşında potansiyel alacağına 24-25 yaşında olmuşunu alırsın?

Ozan'ı 7ye almak değil Oğuzhanı 500 bine Tolgay'ı 450 bine almak başarıdır. GS'den 9 milyon bonservis istenen Gomez'i bedava getirmek büyüklüktür.

Biz para saçma toplarına girdik geçmişi unutma. FB-GS gibi büyük olduğumuzu para saçarak kanıtlamaya çalıştığımız Demirören dönemini sonra batma noktasına geldik UEFA'dan ceza aldık 1 sene men edildik 2.ci seneden zor kurtulduk... Para saçarak büyük olunmaz. GS-FB'nin yanında bizim hep paramız az olmuştur. yeni olan birşey değil bu.

BJK-Bursa rekabeti nedir ayrıca? bari TS deseydin. bizim aramızdaki rekabet-düşmanlık Rize'nin ligde kalıp Bursa'nın düştüğü zamanlardan kalmadır. Sıkışınca o yüzden bize sallarlar. Ciddiye alınacak bir tarafları yoktur.

Kahvedeki adamın, yanımdaki arkadaşımın ne dediği önemli değil. Futbol 11e 11 oynanan bir oyundur. ne kadar yıldız getirirsen getir olay takım oyunudur. Korkmadan yılmadan inanarak disiplinli oynadığın sürece sonuç hep başarıdır.

BJK4EVER dedi ki...

Ozana basip parayi almak (ki bunun icin 10lara cikmak gerek 7ye birakmazlar bile bence) bizim buyuklugumuzu degil gerizekaliligimizi gosterir. Nasil ki topuz odenen 9m euro bir yerlerine girdiyse ozana odenecek paa da girer. Asil buyukluk bursa baskaninin transfer kizistirmasina girmeyip siktiri cekmek ve o paraya 2 tane tas gibi orta saha alip fbnin ozandan alacagi verinin kat kat fazlasini almak. Kesimal sezer ozer topuz kaldirim emreciksin a.bilgin g.unal yekta say say bitmez. Bu tarz boktan oyunculara o paralari vermek bence mallik, buyukluk degil. Iyi ki olmadi ozan.

BJK4EVER dedi ki...

Sahi bir de unuttugum potuk veysel camdal var. Bunlar da allahtan bize gelmedi gelse onlar da bir yerimize girerdi. Biz yine oguzhan olcay tolgay tolga cigerci gibi oyunculari bulalim bunlara ders verelim. Buyukluk budur.

Unknown dedi ki...

sosa yine sakatlanmış.. bu bütün sezon böyle gider artık..

BJK4EVER dedi ki...

Satilmali cift forvete gecmeliyiz diyince burada edilmeyen laf kalmamisti. Alin sosayi iste....

beagle dedi ki...

Ozan'ın ele yüze bulaşması, Dszudszakı da Bursa'nın getirmesi sinirlerimi allak bullak ederken, gazetelerde Şenol güneş sistemi değiştirmeyecek, Töre ve Q17 forvet hattı yazması ile tepemden buhar çıkıyor.
Stratejik plan yaparken rakiplerinden farklı, üstün neyin var ona bakacaksın. BJK'ye bakınca solbek dışında ofansa çıkmayacak bir savunma hattı ve santrafor mevkisinde Türkiye için zengin bir grup var. Quaresma çirkefine verilen forma Cenk Tosun'a verilmeyecekse Beşiktaş tutma sebebim olan takımdan çok uzağa gitmektedir.

cochise dedi ki...

@BJKEVER
Beşiktaş'ın geçen senede totalde en iyi oyuncusu ve zorluklarda direnen karakter koyan neredeyse TEK oyuncusu satılmalı diyene laf edilmesi anormal değil. LAf edilmemişse anormal olurdu açıkçası. Hele gerekçe olarak sakatlık vesaire değil de 4-4-4-2 gösterilirse iyice komik olur. Sosa kanatta oynarsa da herkesten fazla iş yapar (Bayern Münih falan birşey biliyordur zaar)

Haa bu oyuncu çok sakatlanıyor, o yüzden başımıza iş almayalım diyeninki ayrı bakış açısı ona saygı duyarım. Kariyerinde 5 haftadan uzak kalmamış sahalardan ama olsun bu bel meselesi sıkıntılı olabilir. Gerçi heralde sağlık ekibi bir tekrarlayacak bir halt olsa ameliyat neyim önerirdi.

Bu muhabbetlerin sebebi de bir oyuncunun belinde ağrılar hissetmesi nedeniyle antremanı yarıda bırakması. En azından bir sakatlık açıklaması okumadık. Bugün de takımdan ayrı da olsa çalışmış. Ortada ah'lık vah'lık bir şey yok.

Ayrıca böyle gaddar bir bakış açısı ile "bak işte Tosiç gibi vasat aldılar hemen sakat çıktı" da demek mümkün.

Haklı çıkma arzusu bazen realiteyi ve hatta takım sevgisini bile perdeliyor. Umuyorum bu blog'daki hiçbir Beşiktaşlı kardeşim bu tarz bakmıyordur futbola.

Unknown dedi ki...

http://www.fanatik.com.tr/2015/08/12/dzsudzsak-bursaspor-icin-turkiyede-616048

Olmuşla ölmüşe çare yoktur denir ama şu haberi görünce, bizim gül gibi takım olmuş takıma bunun yerine Q7'nin alındığını düşününce kendimi pıçaklayasım, intaar edesim geldi valla.



Unknown dedi ki...

Dnipro'lu Jaba Kankava'nın ismi geçiyor. Dnipro'luları menajerler bize çakmaya çalışıyor sanki. Douglas, Boyko şimdide Kankava.

Ben Garmash'ı tercih ederim. Kankava hem daha yaşlı hem de tek yönlü bir oyuncu. Veli benzeri hatta daha serti.

cochise dedi ki...

@marrtin wörms
bütün transferler zaten birilerinin çakamsı üzerine gibi gelmeye başladı.Fikret Orman ne güzel tatlı tatlı kandırırdı bizi ilk başlarda; futbolcuyu kaynağıdan bulacaz vs. Önder Özen (başarılı ve doğru isim olmasında bağımsız) de bu tatlı kandırma hikayelerinden biri. Bu kadar sevmesem bi dakka tahammül edemem bu ülkenin futboluna ama seviyorum ne yapayım, ne yapayım seviyorum

alper dedi ki...

Önder Özen topçu mopçu bulmasın bir zahmet.Franco-Dany izlemeye niyetim yok.Yorumculuk yapsın o.

turkkant dedi ki...

Böylece Ozan Tufan defteri kapandı. Yabancı sınırı olsaydı büyük kayıp, ama mevcut durumda dünya pazarında 10-15 m. euroluk bir bütçeye daha kalitelisini bulmak mümkün.

Bizim için iyi bir gelecek hamlesi olabilirdi. Aynı Alper Potuk gibi.

Şimdi artık "G. İnler-Oğuzhan-Sosa" orta sahasını oluşturup önümüze bakmak lazım. Bu üçlünün iyi geçireceği bir sezon bizi ciddi şampiyonluk adayı yapar. Atiba güvenilir bir yedek orta saha. Tek sorun Oğuzhan beklediğimiz patlamayı yapacak mı? Tabi bir de Sosa geçen seneki formunu koruyacak mı sorusu var.

Fener cephesinden Ozan Tufan transferi orta saha alternatiflerini çoğalttı, derinlik kattı; ama bu sezon için büyük fark yaratır mı? Şüpheliyim...

turkkant dedi ki...

Benim hayalim Gökhan'ı ucuza kapatıp bu parayı Alex Song'a yatırmak. Ön liberoya koyarsın, gerektiğinde Rholodfo ile çift stoper yaparsın. Bir hamleyle iki eksiğimizi kapatır.

Alex Song lazım mı , kesinlikle lazım . Kalite yükseltmek için alınır ama birinci öncelik değil bence . Bize ortasahada yetenek kadar zeka katacak bir oyuncu da lazım . Pozisyon bilgisi yüksek , uzak mesafe tehdidi olan , ceza sahası koşuları yapan bir adam .

Yani 6m €'yu gözden çıkarabiliyoruz madem o paralara şahane herifler var çok rahat da alınır muhtemelen :

http://www.transfermarkt.com/mads-albaek/profil/spieler/48805

Ozan'ın İspanyol versiyonu var :

http://bleacherreport.com/articles/2047855-scouting-report-sergi-darder-arsenals-lars-bender-transfer-alternative

Takımın yatırım durumu iyi hala satıp para kazanbileceği adamlar var . Bu bağlamda ben günü kurtarmalık Gökhan İnler'e de karşı çıkmam açıkçası . Bu adamdan temiz 2 sene verim alınır . Maaşla birlikte 8 m €'luk faturasına değer mi , orada çok emin değilim .

alper dedi ki...

Gökhan İnler daha iyiydi zaten ya.20 yaşında tıfıl,ben kadar memesi olan çocuğa o parayı vercemize G.İNler tecrübesi ile daha çok iş yapar.Gökhan İnler hayırlı olsun.

alper dedi ki...

Haa bu arada FB isterse alır.Nokta.

alper dedi ki...

Yıldırım Demirören'in çaldığı gong ile açılan borsa günü % 1,93 lük büyük düşüşle kapattı.
Elini değdiği her şey batıyor amk.Onun harcadıklarının ceremesini çekip FFP yüzünden eleman kaçırıyoruz.

QuaresmA dedi ki...

Ozan Tufan ve teknik direktörlerinin getirdiği adamlar sonrası Alper Potuk'u kelepir şekilde alsak nasıl olur?

kokocambo dedi ki...

Eses'te diego takımdan ayrılmış. Stoperi beşlemek için fazlasıyla ayıboğan.

beagle dedi ki...

@Martin Worns
Kimse cevap verdi mi bilmiyorum ama Garmash 2013-14 sezonunda 6 aylık diz sakatlığı geçirmiş. Tahminen çapraz bağdır. Ondan beri çok az oynamış

sadrazam dedi ki...

Ozan hususunda doğru strateji izledik bence. Febeden 1 fazla verip her daim alabileceğimiz mesajını verdik.Yeşil beyaz yavşak, transferi seçim yatırımı haline getirmesiydi sonuna kadar da Rekabet edebilirdik.@alper in dediği gibi bu piskolojik olarak önemliydi.

Adsız dedi ki...

Elbette burayla alakası olmayan müsebbibini bildiğim şekilde gmail hesabımın kişisel nedenlerle korsanca ablukaya alınması yüzünden şu anda bir nevi deneme modunda yazıyorum. Muhtemelen en kısa sürede farklı bir nick hesabı seçeceğim, zira olayın şifre kısmından daha komplike olduğunu kavradım.

Ozan transferi konusu birçok tipik olayı gösterdi. Öncelikle 8 yıllık saçma dönemin de etkisiyle Anadolu kulüplerinin Beşiktaş’ı yolunacak kaz olarak etiketlemesi; olmayınca renklilerin yapısını da bilmeleriyle üstüne fiyat artırma aracı olarak kullanması; uzunca süredir her Bursa yönetiminin tribünlere oynamak adına Beşiktaş’la gerilimi artırması; bir renklinin planlamasında olmasa bile sırf diğerleri almasın diyerek kulübede çürütme pahasına transfer yapması (ilk fark ettiğim Kemal Aslan’dır mesela) vs vs.

Daha önce de değinmeye çalıştım, 20 yaşında geleceğin kesin parlayacak yıldızı olarak görülen bir box-to-box için 7-8 milyon gibi rakamlar sayısı en az 20’ye ulaşan dünya kulüpleri için çerez parasıdır. Buna karşın bizim ihtiyacımız olan bölge hasebiyle iyi bir transfer olur muydu? Evet olabilirdi. Trajikomik olansa FB’nin 4-4-2 oynayacak iken ve Topal’ın yeri garantiyken bunu yapması orası kesin; ama bu trajiklik transfer olan oyuncunun konusu, dert o almasın ben alayım olunca ve söylediğim yabancı sınırı olmayınca (absürd bir şekilde kimin kaldırttığı da malum iken) konu Beşiktaş bakımından hiç de felaket halinde değil. Çocuk belki de bu yüzden Beşiktaş'ı çok istedi.

Sorun: bu bölgeye yapılabilecek bir transfer için bir miktar geç kalmamız, malum lig bu hafta başlıyor. Konoplyanka transferinin olmayacağını düşünen biri olarak haklı çıkmanın mutluluğunu yaşamadım tabii. Derdim bu işle gereğinden fazla vakit geçirilmesiydi, zira başkanın mantığı ya en iyisi ya da idare edeni şeklinde çalışıyor. Oysa Beşiktaş şu anki haliyle önceliği ihtiyaca vermeli, hele ki Tolgay bu şekilde eksik kalmışken.

Bu vakit konusu cidden sorun. Bakınız N’Doye’yi TS alıyor, Macar’ı Bursa, (hiç akıllıca görmesem de orası ayrı) RVP’yi FB, İnler için de GS devrede deniyor. Demek ki çok iyi tespitler yapabiliyoruz, ama geçici ütopyada yaşayan başta başkan olmak üzere yöneticilerimiz nedeniyle gerekeni yapamıyoruz. Demba Ba+Atınç’tan gelen yüklü meblağlar başkanın kafasını karıştırmış görünüyor. Her ne kadar tukaka görülse de Özen gibi bir futbol direktörünün eksikliği de işte bu noktada daha fazla ön plana çıkıyor. Kendisi Franco’yu getirmiş olabilir, ama aynı zamanda Demba Ba transferinnin hazırlığında kilit isimlerden biridir, tıpkı Atınç’ın A takıma çıkarılmasında olduğu gibi. Unutmayalım ki Tolgay gibi transferler de birilerinin görevdeyken verdiği listeler çerçevesinde yapıldı. Kısacası bir konuyu eleştirirken kaç tane başka faktör olduğunu bilmeden yapıyoruz, bu ise bizi yanılgıya götürüyor.

Bu durumdan sonra İnler kesin olur. Yanına orada burada söylenildiği gibi Rode de kiralık gelirse orta alanda sorun kalmaz. Fakat bu durumda da Rode taraftarın sevgilisi olur, sezon sonund gidecek diye başka kriz çıkar orası başka. Malum Beşiktaş'ta kriz bitmez.

Rode'yi hiç gerçekçi bulmuyorum ben. Wolfsburg kapısında yatıyor Bayern'in Rode için .

Bizim için yüksek profilli gerçekçi bir hedef pek yok açıkçası . Ya riske girip yatırım yapılır yada paşa paşa Gökhan alınır .

freshold dedi ki...

Bu memleketin futbolcu öğütme fabrikası yine iş başında. Daha olmadan harcanan değerler listesine Ozan da aday oldu. Orada kimi kesip de oynayacak bu çocuk. Tek kelimeyle yazık oldu.

Bu arada Joey Barton boştaymış galiba. Onu alsak bizde iş görürdü diye düşünüyorum.

Adsız dedi ki...

İnler için Napoli rakamı abartmış deniyor. Umarım söylenen paralara alınmaz. 7,5 milyon nedir öyle. Bu alemde bir tek İtalyan takımlarının eline düşmeyeceksin. Bağırsak filmini çekip araştırıp öyle pazarlık ederler.

Cambiasso ve Aquilani malum yavaşlıktan uçtu gitti.

- Orta alanı çekip çevirecek birini mi arıyoruz?
- Winner özelliği de olsun, yani hem üst lig tecrübesi bulunsun hem de pes etmeyecek yapıda olsun
- Gerektiğinde çirkef de olsun, takımı kibar feyzo formatında bırakmasın
- Hücumu da olsun, şut atsın pozisyona girsin

O halde istikamet: Flamini.

Ayrıca ilave bir box-to-box ihtiyacı daha halen duruyor bu arada.

Adsız dedi ki...

Gelinen noktada şu anki yöneticilerin yapmayacağına ergenlerin yazdığı nedenlerin haricinde sebeplerden emin olduğum 2 adım ile orta alanı çözebilir-dik.

Flamini + http://www.transfermarkt.com.tr/tolga-cigerci/profil/spieler/94199

Olacak olansa bedeli ne olursa olsun İnler olur ve transfer sezonu kapatılır.

Sezon hayırlı olsun bu arada.

cochise dedi ki...

@alper
Şu anki konularla hiç alakası yok ama tekrar Dany yazınca bi son kez yazayım. Bin kere yazıldı ama tekrar birileri bunla geliyorsa atlanmış heralde. Dany Biliç'in özel istek transferidir. (Terim'in de önerisi; ki bu bile zaten sorunlu bir transfer olacağını belirtiyor). Önder Özen ise istemediği halde bu transferi TV'de savunacak ve sorumluluğu üzerine alacak kadar adamdır.

(Ayrıca Franco'yu aldığın paraya satar mısın satarsın ki o da aslen Önder ÖZen transferi değildir. Fikret Demirer ve gönüllü scout ağı diye biliyorum.)

Önder Özen başarısızsa (ki evet ortaya somut bir başarı koyamamıştır) yaptıkları değil yapamadıkları için. PAra yok diyip 1 milyona holebas almayanların kısa bir süre sonra Kerim'e 3 milyon euro verdiğinde noluyo aga diyememesi; Franco transferindeki minimum fee hikayesinde ve bilimum konuda masaya yumruk vuramamasındadır.

Zaitsev dedi ki...

@ freshold

Daha önce yazmıştım. Birleşik krallık vatandaşları kolay kolay dışarı çıkmazlar. Barton, Watford tarzı bir takımdan bile teklif gelirse hemen imzalar. Bakınız örnek Glen Johnson. Tabi Barton aykırı bir adam. sağı solu belli olmaz. bize gelirse de en az 2-3 kırmızı garanti :)

@ alper

Ozan konusu gereksiz uzadı. FB parayı basar alır demişsin ama Bursayla aramızdaki sorundan sebep bize topçu satacak adam bir daha başkan seçilemez. Bursa başkanı bizi kullanıp FB'ye 7 milyon avro'ya gazladı Ozan'ı. işin özü budur. Ozan'da yedek oturması yüksek bir takıma giderek parayı tercih ettiğini gösterdi. Kafayı çalıştırsa Bursa'yla sözleşme yeniler oynayıp piyasa yapardı bu sene.
Dany konusunda ise gerekeni @cochise yazmış zaten. Franco ise yavaş filan ama milli takım oyuncusu oldu bize geldikten sonra. Porto transfer etmek istedi sezon başı. yavaş sallayalım. Biz bilmiyoruz futbolu Porto da mı bilmiyor :)

1-2 Alman gazetesinde Schalke G.İnler transferi haberi görmüştüm. 1 tanesi 6 öteki 7 milyon avro yazıyordu. 7.5 rakamı ise transfermarkt sitesinde yazan rakam. haberi yapan arkadaş oradan bakıp şişirmiş olabilir :)

Bu orta saha transferinde 1-2 isme çok takıldık. el altından farklı bir transfer olur mu acaba ???

BJK4EVER dedi ki...

Yemis sosanin isyanini. Bu adam besiktasin 10 numarasi, 4231in en onemli oyuncusu, sirf bunun yuzunden cift forvet oynuyoruz. Yemisim isyanini, onu ersan necip veli olcay da gosteriyor, sonuc?
Derbilerde sosa sahada var mi? Son gs macinda fena degildi, onun disinda sifir.
Avrupa maclarinda ne yapti? Sifir.
Belirleyici son 4-5 haftada ne yapti? Bir frikik golu disinda sifir. Fb-gs derbisi, akhisar antep macinin son anlarinda sahada yok.
Bu adam onlibero falan degil bjknin 10 numarasi, uyanin beyler. Sergen ve tumeri seyretmis insanlara sosa demeyin. Tore e ba varken sosaya gecen seneni en iyisi demek zaten ayri bir olay da, neyse. Benim nazarimda sosa bjknin 10 numarasi olmaz, anca orta saha ve kanat alternatifi olur. Senin 10 numaran sneijder, alex, sergen ise sampiyon olursun. Sosa ise 3. Olursun bu kadar basit bu olay. Bjknin 10 numarasi senede minimum 20 mumkunse 25 gole direkt katkida bulunacak. Sosa da bu rakam tas catlasa 10 ise fazla konusmaya gerek yok.

beagle dedi ki...

Ozde 4evera %100 katiliyorum. Bu dakika begenmedigimiz pektemeki sosa yerine oynatsak 2 kat daha fazla skor katkisi aliriz. Ustelik ceza alanindaki adam eksigimiz de epey cozulur. Bu oyunculara ve lige gore oynamiyoruz.

Duran top ve ekstra isini de bir zahmet kanattakiler veya orta ikiliden biri cozuversin.

Yorum Gönder

Ara