.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

3 Ağustos 2015 Pazartesi

NK Zadar Maç Notları



 Aslında böyle bir yazı yazma niyetim yoktu ama yine hem yorum kısmını rahatlatalım hem de yeni transferlerimizin ilk defa başladığı maç hakkında kısa kısa fikirlerimi paylaşayım istedim.

- Quaresma  giderken ne idiyse yine aynı Quaresma . Hem iyi , hem kötü anlamda .

-Serdar 'ın orta saha performansı hiç sırıtmıyor , bekte yaşadığı ağırlık sorunu  göze batmadı, gayet fit durumda , aktif ve hareketli bir oyun oynadı. Lig seviyesinde Necip'ten iyi sinyaller veriyor.

-Rhodolfo'nun 60 metrelik tam isabet çapraz topları çok dikkat çekiciydi . 45 dakikada 4-5 tane uzun top attı Olcay'a . Ayrıca iki pozisyonda kazandığı topla birlikte direkt hücuma katıldı. Uzun zamandır bunu deneyen stoper görmemiştim .

-Cenk Tosun , Slaven Biliç'in kulaklarını çınlatıyor . Şenol Hoca'yı zorla 4-4-2 oynattıracak sanırım .

-Kerim Frei bu maça mı özel bilmiyorum ama geçen seneki yerden kalkmayan halinden çok farklı. Sert faullere rağmen ısrarla top sürdüğü bir kaç pozisyon oldu . Fizik olarak çok daha sağlam görünüyor .

-Eslem , lütfen Hasan Türk v2.0 olma evladım .

-Olcay , topla arasındaki bir dargın bir barışık ilişki sanırım onu kanat opsiyonları arasında epey gerilere itecek . Hem dribling , hem top kontrolü , hem şut , hem pas konusunda aynı anda bu kadar istikrarsız bir adam dünya futbolu görmemiş olabilir.

-BJK TV , sene olmuş 2015 hala ütüyle maç yayını yapıyorlar ...

-Bekler çok garantici oynadılar , sorumluluk aldıklarını söylemek zor . Andreas Beck'e biraz daha süre verelim . İsmail maalesef ağaçların arasında kaybolduğu için birşey diyemiyorum .


97 Yorum:

Adsız dedi ki...

Bence:

- Hem son maçta gördüklerim hem de söylenenler doğrultusunda Küonyedi değişmez. Bu şekilde bir kanadımız kırık sezona başlayacağız. Kesilmesi ise kriz yaratacak, bu basbariz. Şu anda muhtemelen ne düşündüğünü söyleyeyim; standart bir kanat oyuncusu olarak yeteneklerim belli, ama taraftar benden daha fazla şey bekliyor, trivela rabona istiyor.
- Olcay bu şekilde karambole oynanan hazırlık maçlarında bir şey göstermez, takımla birlikte oynayan bir adam. Kapasitesi zaten belli ama imkan olmuşken yerine daha akılcı bir transfer yerine Küonyedi alındığı ve ceza alanında gizli golcümüz pek olmadığı için yine yeniden vazgeçilmez olacak. james dediydi dersiniz :)
- Eslem’de özgüven ekliği yok, yani Hasan’ın potansiyeline karşın ortaya net bir şey koyamamasının en büyük nedeni olan konu. Önce de belirttiğim gibi sorunu çok geniş bir alanda oynamak istemesi. Bunu muhtemeldir çevresiyle iletişime henüz yeterince alışkın olmadığından yapıyor olabilir, üzerine düşülürse düzelir. Toplu-topsuz olgun çocuk; oynadığı bölge olarak bu çok önemli.
- Kerim geçen sezon yeterince şans alamadığı için kişisel gelişim gösterememişti, hazırlık maçlarında da geçen sezonki halinden pek değişen bir şey yok. Kapasitesi bakımından yapması gereken tek şey çizgiye inmek ya da kahraman olmak değil pasla içeriye girmek. Orta yapabilitesi zaten zayıf ama hızlı. İçeriye girmek için 3 kişiyi geçmek yerine pas atıp sonra da doğru yere koşmayı öğrense büyük oranda sorunu kalmayacak. En az 1 sezon kredisi var yanlız.
- Serdar mı Necip mi derseniz elbette Serdar. Necip topsuz oyunda yok. Serdar’ın oyun görüşü ve açısı daha iyi.
- Rhodolfo ligimizde az bulunan türden soğukkanlı bir stoper. Biraz GS’deki Semih buna uyuyor ama Semih kadar dağınık değil.
- Beck izlediğim hazırlık maçlarında hep üstüne koyarak ilerliyor. Bu ise takıma alışma döneminde olduğunun göstergesi. En beğendiğim tarafı hep oyunun içinde.

Son olarak, şu anda Şenol Güneş’in yerinde olmak istemezdim. Tolgay ve Veli de sağlıklı olarak kadroda olsaydı ve hocam hiçbir oyuncu transfer edemiyoruz denseydi herhalde bunu daha çok tercih ederdi.Tabii bu "şu anda" geçerli. Kumarbaz olduğundan değil mecburen kumar oynayacak, inşallah tutar.

kokocambo dedi ki...

Ozan için pekto + 4m avro teklif edilmiş, zaten bunun üzerine en fazla İsmail bonservisli yahut satın alma opsiyonlu kiralık verilir. Necip ve Ömer, o pozisyonlardaki sayısal eksiklikten kalacaklar mecburen.

Adsız dedi ki...

Ozan Tufan transferinde takas işi gayet mantıklı, hem Beşiktaş hem de Bursa için.

Lakin bu transfer hikayesi bize şunu gösterdi: yabancı sınırı kalkmış olsa da bizim kulüplerimizin "gerçek" scouting işlerini yapamadıklarını ve muhtemelen bir 10 yıl daha yapamayacaklarını. Sınır yokken bile Tufan için 6-7 milyon laflarının havada uçuştuğu ortamda bu yalın bir gerçek.

Bize yararlı olabilir ya da olmayabilir ona bir şey diyemem. Fakat nerede tonla genç ve yabancı potansiyeller? Bakınız çok değil tam 1 yıl önce Aranguiz şimdi Ozan için istenen bedel civarı bir rakama Brezilya takımına transfer olmuş. O zaman yabancı sınırı yoktu belki ama hala 5 yabancı oynatabiliyordun.

Not: Ayrı konu ama bize göre Avrupa'ya daha izole ülkenin milli takımının kalesinde Claudio Bravo, defansında Isla ve Medel, orta alanında Aranguiz ve Vidal, forvet hattında Alexis Sanchez ve Vargas var beyler. Fazla lafa gerek var mı? Elbette gazoz ağacında yetişmişlerdir. Hem Beşiktaş'ta Sampaoli ismi geçmiş ama kimmiş adını hiç duymadım. Rabona yapıyo mu ondan haber ver.

WiLdHoney dedi ki...

Ütü önemli ütü...

frd dedi ki...

Bu sezonun anahtarı kesinlikle hocanın defans ikilisi tercihi olacak. Rhodolfo'yu banko yazarsak, yanına hoca kimi tercih edecek. Pedro'nun herhangi bir şansı olduğunu sanmıyorum. Miloşun da Şenol hocanın sistemi özelinde ağır kalma ihtimali bize Ersan Rhodolfo ikilisini gösteriyor ki, Ersan'ın dağınıklığı en büyük sorun bana göre. Burayı halledebilirsek orta sahayı Serdarla belli bir süre idare ederiz. Öncelikle bir stoper alıp, orta saha trasferini daha sonraya bırakmak daha mantıklı gibi ama bu konuda hiçbir adım olmaması beni ürkütüyor.

cochise dedi ki...

İnternette kısmen uzak kaldığım uzun tatilim bitti. Hazırlık maçlarını izleyemedim ama geçen yıldan farklı olarak Avrupa elemesi maçımız olmadığı için erken form tutmaya da gerek yok. O yüzden maçlarda önemli olan oyuncuların iyi hazırlanması ve Hocanın takımda ne yapabileceğini görmesi. Umarım bunlar olmuştur. Bana umut veren ise Biliç'in 2 yıl boyunca çok ihtiyaç olduğu halde Serdar orta sahada bir kez bile denememiş olmasına rağmen Şenol Hocanın bunu denemesi oldu. Necip aşkı herifin gözünü kör etti resmen.
Quaresma transferine çok muhalefet etmiştim ama artık alındığa göre umut az olsa da biraz bekleyelim.
Diğer transferlerle ilgili de herkes yeterince şey söylemiş. Bir ilavem Gomez meselesi ile ilgili. Bazı arkadaşlar -haklı olarak- Türkiye tarihinin en yüksek profilli yabancı transferlerinden birinin hadi kendine denk olan RVP'yi geçtim bi tık alt olan Podolski-Nani kadar bile ses getirmemesine takmış. Aslında bu bize bir ders vermeli; biz renklilerin yolundan gitmek istesek de o yol bize kapalı. Gürcan'ın ve son zamanalarda Rüzgar Sağnak'ın da dediği gibi biz diğer iki takımla aynı kulvarda olup başarılı olamayız; biz sadece yıldız getirerek değil akıl koyarak onların üstüne çıkabiliriz. Son yıllarda akıl biraz arttı ama hala yetersiz... Tüpçü'nün zararları birazla toparlanmıyor ne yazık ki...

@Sneijder

Benim notlarım maç özelinde o sebeple bazı düşüncelerinin genele uyarlanmış olduğunu düşünüyorum .

Bu bağlamda Kerim - Eslem ve Olcay için yaptığın yorumlara katılmıyorum .

Ben Kerim'in geçen sene göre güçlü göründüğünü düşünüyorum . Bu tarz futbolcular fizik olarak güçlendikçe akıllarındaki şeyi yapmakta daha büyük rahatlığa kavulurlar .

Hasan Türk zaten hazırlık maçlarının yıldızlarındandı Aybaba'lı sezonda . Lige bir anda 11 başlayınca nasıl göçtüğünü biliyoruz . Eslem'de öyle bir hava seziyorum ben açıkçası . Çünkü birebir aynı profilde oyuncular gibi geliyor bana .

Olcay yeteneksiz abi , ister takımla oynasın , ister tek oynasın istatistik yapıyor mu yapıyor , o zaman susalım oturalım dersen olduğun seviyede kalırsın bu kadar basit .

turkkant dedi ki...

Bence bu sene şampiyonluk yolunda en büyük riskler şunlar:

1. Stat. İlk yarının tümünü statsız geçirebiliriz. Bu da, en önemli olan FB ve GS maçlarını Olimpiyatta, ciddi bir iç saha avantajı olmadan oynamamız demek olacak.

2. Kaleci. Kaleci kalitesi olarak rakiplerimizden çok gerideyiz.

3. Takım kimyası. İdeal 11 şu an yok, Ş. Güneş farklı varyosyanlar deneyecek. Her birinde bir kimya sorunu ufukta görünüyor. Örneğin, kanatlarda Q7-Töre oynarsa gol sıkıntısı, orta sahada Oğuzhan-Sosa oynarsa agresyon sıkıntısı, oynamazsa oyun kurma sıkıntısı, çift forvet, tek forvet her durumda bir kimya sorunu var. Ş. Güneş bunu Bursa'da da yaşadı, çok gol attılar, ama orta üçlünün defansif zaafiyetleriyle bol gol yediler, kanat savunmaları sıkıntılıydı, ligi altıncı bitirdiler.

4. Fener'in dördüncü yıldız iştahı. Bazen iyi olursunuz, ama rakibiniz fazla iyidir. Geçen sene öyle bir sıkıntı yoktu, iki rakibimizde gayet vasat sezonlar geçirdiler. Bu sene Fener farklı. Buna ilave, RVP-Nani gibi oyuncular geçen seneki Sneijder-Muslera gibi denklem değiştirebilirler. Bizde bunu yapabilecek şu an M. Gomez var, ama yine büyük oranda takım oyunuyla sonuca gideceğiz.

Bence stoperi eldekilerle idare ederiz, gerekirse Tosic de stopere kayar. Üst seviye bir kaleci ve üst seviye orta saha ile ciddi şampiyonluk adayı oluruz. Aksi durumda kağıt üzerinde Fener favori.

ekozu1903 dedi ki...

Övünç Özdem'in muhabirliğini beğenirim. Şanslı arkadaşımızda titiz çalışmasını olay yerinde tespit etmiş:)

Yazdıklarını değerlendirmelerimizi yaparken dikkate almakta fayda var.

http://www.ntvspor.net/yazar/ovunc-ozdem/1883/bir-anda-tum-havayi-degistirdi

Coolio dedi ki...

linkteki yazıda belirtilen KÜ7 izlenimleri ile @GeceGezgini'nin izlenimleri birbiriyle tamamen ters. Yazıdaki benzer izlenimler diğer muhabirler tarafından da aktarılmıştı. Hatta aynı kelimelerle aktarmışlardı (hava değişti, artık çok farklı gibi başlıklar). Net olarak medyanın yıldız severliği, yazacak bişey bulamamaları (çünkü analiz yapacak yetenekleri yok), sadece birilerinin istediklerini veya istemediklerini yazmaları ve aslen BJK düşmanı olmaları nedeniyle kaale almıyorum. Şanslı arkadaşımızın izlenimleri ve verdiği örnekler çok netti dolayısıyla onun dediğine inanıyorum. Haa zaten KÜ7 daha gelmeden aynen böyle olacağı çok belli değilmiydi? Net olarak şahane bir kriz bizi bekliyor. Oynatsak ayrı kriz, oynatmasak ayrı kriz.. Bravo Fikret başgan..

planck dedi ki...

işte artık gomez geldiği takım olarak kü7ye tavır alınırsa bence kriz olmayabilir hele ki takım iyi gittiği gol sıkıntısı yaşamadığımız vakit. umalım ki iş o raddeye gelmesin.

bir nokta da takımın tamemen hücum kurguları üzerine çalışması, ki biliç bunu pek yaptırmıyordu, ama onun yerine takım olarak hareket etmeyi genlerine işledi oyuncuların. umarım ocak geldiğinde takım defansif anlamda bildiklerini unutmuş olmaz.

Adsız dedi ki...

Kaleci: Yabancı Kaleci
Sağ bek: Andreas Beck
Sağ stoper: Rhodolfo
Sol stoper: Ersan veya Şenol Hoca'nın Pedro'nun yerine istediği stoper
Sol bek: Dusko Tosic
Defansif orta saha: Gökhan İnler
Defansif orta saha: Ozan Tufan
Sağ açık: Jose Sosa
Sol açık: Gökhan Töre
Santrafor: Mario Gomez
Santrafor: Cenk Tosun

----------------------------------------------------------------------------

Böyle hayal ediyorum...

Unknown dedi ki...

@Orao

Çok yatmadı aklıma ama Quaresma denilen apaçinin olmadığı her kadroya tereddütsüz imzamı atarım.

Evet mantıklı, on numara :)))

Adsız dedi ki...

İçim yanarak söylüyorum ki Tolgay'ın bu sezonu bitti, bu sezon kendisinden verim alamayacağız. Peki madem kendisinin kadrodaki yerini ikame etmek istiyoruz, Aquilani hala boşta. Neyi bekliyoruz ? Bunun yazmamın sebebi milletin Ozan Tufan'ı tam bir box to box sanıp Tolgay'ın yerine koyması. Yukarıdaki kadroda yazdığım gibi Ozan Tufan bana göre bir defansif orta sahadır. Tolgay'ın ikamesi Gökhan İnler de değil, Ozan Tufan da değil. Ha eğer ki 2 DMC'li 4-2-3-1 oynayacaksak eyvallah (ki Şenol hoca pek sevmez), ya da yukarıda hayal dediğim kadrodaki gibi 2 DMC'li, 1 AMR, 1 AML'li 4-2-2-2 oynayacaksak eyvallah (bu kadroda 2 DMC yazmamın sebebi de Aquilani isminin hiç geçmemesi) fakat Tolgay'ın yerine orta saha arıyoruz denip adı geçenlerin Inler ile Tufan olması beni şaşırtıyor. Hem Ozan hem Gökhan'ı alabiliyorsak takım cidden seviye atlar, keşke öyle olsa. Fakat Tolgay ve Veli sakatlandıktan sonra onların ikameleri olarak Inler ve Tufan'ı gösterirseniz yanlış gelmişsiniz demektir. Umarım meramımı anlatabilmişimdir, saygılar.

Dipnot: Atiba ile sözleşme yenilememiz cidden hataydı. Şuan Trabzon'da olan M'bia boştayken alınsa bu kadar sancı çekmeyecektik bana göre.

beagle dedi ki...

Futbol takip yilimin 30u gecmesi serefine desteksiz atayim. Qimil7 zararlisi sezona 11 baslar. Fb macina kadar 11 puanla geliriz. Haydin gazlari ile 3 0 maglubiyet. Qimil 45 75 arasi kirmizi kart veya oyundan cikarken sovup ortaligi yikma icra eder. Transfer haberlerini okumaya baslariz da kongre haberleri de gelir bu sefer.
Bizi sezona bu pembe hayallerle baslatan fikocuguma sevgiler. Ulan koca dunyada futbolcu mu kalmamisti?

Unknown dedi ki...

Arkadaşlar GS taraftarı, Zlatan'ın alınamayacağı açıklandığı için #YaVizyonYaİstifa diye kampanya başlatmış Twitter'da. TT olmuş hashtag :) Podolski ile bir parmak bal çalınınca havalarından yaklaşılmıyordu, sonra Nani-RVP-Gomez-Quaresma-M'bia filan patlayıp kendileri çöplerinden kurtulamadığı gibi üstüne de neden kurdurulduğunu anlayamadığım İbra hayali (şimdilik) fos çıkınca zıvanadan çıktılar. Biz hep Theo familyasından yakınıyoruz da, hakikaten profil ve zeka düzeyi olarak bizimkilerden çok daha kötü bir noktadalar :)

Bilmiyorum blogun formatına uygun mu ama diğer takımları pek (hatta hiç) konuşmuyoruz. GS-FB için öngörünüz nedir bu sezon ?

GeceGezgini dedi ki...

Övünç Özden: "Antrenmanlardaki konsantrasyonu, kendini takımdan üstün görmeyen hali ve daha istekli olması yeni sezonda farklı bir Quaresma olacağını işaret ediyor. "

Dediğim gibi 1.5 saatlik antrenman izlenimimle ahkam kesemem ama bir pozisyon anlatmak istiyorum; Muhammed Enes yarı saha maçta Quaresma'ya biraz tatlı sert girdi. Sonra Quaresma yere oturdu, tüm oyun durdu, Muhammed Enes baya çekinerek Quaresma'yı kaldırmaya çalıştı ama Quaresma çocuğu tersledi ve geçti kenara 5 dk oturdu. Sonra oyun yeniden başladı.

Neyse, ben çok sinirlendim antrenman boyunca Quaresma'ya, belki fazla önyargılı izlemiş de olabilirim antrenmanı :) İsmail dışında Quaresma'nın geldiğine sevinen yok gibiydi :)

ozkankaya35 dedi ki...

Gecen yilki gibi boktan olcaklar...ama karsilastirma vs düşünseydik Beşiktaşlı olmazdik... Teo yu geturin bana

ozkankaya35 dedi ki...

Gecen yilki gibi boktan olcaklar...ama karsilastirma vs düşünseydik Beşiktaşlı olmazdik... Teo yu geturin bana

Adsız dedi ki...

@Övünç

Yazmaya çalıştıklarımın çoğu aslında takımdaki sistem sorunuyla ilgili, hoca da zorlanıyor besbelli; takım henüz tam oturmadı deyip duruyor.

Kerim'i 3 hazırlık maçında tv'den izledim. Aynı adam geçme odaklı hamleler ve aynı sonuç odaklı olmayan paslar vs. Şunu söylemek de lazım, takımın geçen sezon oturmuş halde göründüğü bazı maçlarda iyi iş yaptı; ki ben de zaten Kerim'e yeterince süre vermediği için Bilic'i eleştirenlerdenim, zaman ver ve böyle takım olmaya yaklaşmış bir ekipte pişsin ki kendini de geliştirsin. Ancak takım yerleşmezse (bu süreci baltalayacak hamle malum) onun bu kısır hali de devam eder diye düşünüyorum.

Eslem'le Hasan'ın farkını ben şöyle gördüm: Konu orta alan olduğu için Hasan topu alıp tercih yapma durumuna geldiğinde hep yanına yaklaşan deneyimli abilerinden birine atmayı tercih ediyordu. Eslem ise hem daha fazla topla gidiyor hem de dikine pas atmaya çalışıyor. Niyet buysa malzeme de var demektir bana göre.

Olcay'ın über yetenekli olduğunu düşünmüyorum zaten. Asimetrik bir adam ve ister ilk 11 isterse de yedek, bu tür adamlara gerektiğinde her takımın ihtiyacı var aslında. Bizde ilerde kesin ihtiyaç haline geleceğini düşünmemdeki temel nedense yine oyun kurgusundan kaynaklanıyor. Eldekiler ve gelenlerle olması muhtemel ilk 11 çerçevesinde karınca kararınca kafamda bir oyun oynatmaya çalışıyorum, bir tane hücum opsiyonunda bile evet bu kesin başarılı olur diyemiyorum. Böyle zihinsel "run" işi yapmak öyle çocuk oyuncağı değil elbette ve ben de bu konuda çok başarılı sayılmam. Fakat takımdaki birçok oyuncuyu o kadar çok seyrettik ve genel zaafları o kadar tartıştık ki naçizane gördüğüm bu. shelbyl güzel bir tespitte bulunup takımda en zeki görünen oyuncunun Sosa olduğunu, ama seviye buysa sıkıntı oluşturacağını, çünkü Sosa'nın seviyesinin en az 2. hatta 3. sırada kalması gerektiğini yazmıştı. Olcay'ın konumu için de bu geçerli.

Adsız dedi ki...

Renkliler bakımından güncel ve kısa bir tespitte bulunayım mesela. GS Melo'ya karşı Medel'i istemiş, İnter de üstüne 5 milyon verirseniz olur deyince yok bir de para mı vereceğiz diyerek vazgeçmişler. Daha bunun pazarlığı vs de vardır eminim. Geçen sezon Sneijder'in ağzına bakıyorlardı şimdiyse Sneijder + çeyrek Podolski'nin. Hep böyle kalsınlar en güzeli. FB'de ise sezonu erken açmalarına, defanslarına ve yedeklerine yoğunlaşın derim. Tonla adam aldılar ama Pereira'nın oyun sistemi bireysel oyuncu performanslarına dayandığı için yedekleri çok da yeterli olmayacak. Pereira şunu "doğru olarak" biliyor orası kesin: bir takıma level atlatmak için hem bir oyun sistemi hem de bunu vasatın üstünde uygulayacak bireysel yeteneklere ihtiyaç var. Ama sen bir Barça değilsin sonuçta ve işte o yedeklerden dolayı bir yerde tıkanırsın. Bu yüzden yarınki Shakhtar maçında kendilerine bolca şans diliyorum. Turu geç FB, FB turu geç. GS'nin cukkasının bölünmesi de cabası. Zaten diğerinin para konusu malum nedenlerle pek yok.

Adsız dedi ki...

Hep söylediğim, altyapı için alanında uzman olmuş isimleri getirme meselesi Ali Ece ekseninde bir miktar başarılmış (biraz eski de olsa ben yeni okudum):

http://www.aliece.com/2014/10/bjk-altyapisinin-hakiki-gercekleri-aynen-devam-et-emhrah-bayraktar/

"Hamdi Tüzün “Önce iyi insan sonra mümkünse iyi futbolcu” derdi. Bayraktar ve değerli ekibi, bu konuda da Beşiktaş altyapısının medar-ı iftiharı Tüzün’den ilham alarak oyuncuların sosyal, kişilik gelişimleri için de eğitici organizasyonlar düzenliyor. Ben Ali Ece olarak bizzat haftada en az 1 gün gidip çocukların sorularını cevaplıyor, ihtiyaçlarını öğrenip yardımcı olmaya çalışıyorum. Tekstilci bir arkadaşım ücretsiz olarak gönüllü şekilde eksik malzemeleri tedarik ediyor. Oyuncular istedi, kırmadı Feridun Düzağaç geldi, hayat ve Beşiktaş tecrübelerini paylaştı! Metin Tekin bizzat kendi mevkisinde parlak bir gelecek vaat eden U17 takımının sağ açığı Rıfat Can Aslan’la bir araya gelip tecrübelerini aktardı. Çok yakında U21 takımının talebi üzerine Güntekin Onay gelip modern futbola dair parlak fikirlerini paylaşacak."

Hoş ben daha profesyonel şekilde misal defans için 2 haftalığına ederi neyse ödenip Baresi'nin getirilmesi türünden demiştim ama bu bir başlangıç olabilir. La Masia'n yoksa La Masia'yı ayağına getir. Bakınız: Baresi ile 8 haftalık defans okulu. Neden olmasın?

kokocambo dedi ki...

Franco'ya yol verilmiş galiba ama işin garip tarafı, orada zaten dört oyuncu var ve altyapıdan yahut gelecek için genç bir oyuncuyla beşlenmesi gerekirken şimdi serdar aziz falan işine girilmez umarım. Hem gereksiz maliyet hem de fark oluşturacak biri değil. Keza, bursa da bırakmaz. Her ne kadar franco bizim lige uygun olmasa da, takımda olmasını en azından bu sezon için isterim. Ozan işi de, bizim istediğimiz şartlarda gerçekleşir inşallah.

nuri mu dedi ki...

serdar kurtuluş, motta gibi adamlar ön liberoda denenirken franco burada denense nasıl olurdu acaba.. en olumsuz konuşan bile franconun kumaşına laf etmiyor, herkesin fikir birliğine vardığı en büyük defosu kafa topları ve hızı olduğuna göre bu bölgeye çekildiğinde bu defoları o kadarda sıkıntı yaratmaz herhalde..
ayrıca baktığımızda bana göre veliden daha düzgün ayağı var defansif katkısı da stoper geçmişinden dolayı içgüdüsel olarak daha iyi olacaktır sadece veliye göre biraz daha naif kalıyor gibi ama stoper için yeterince sertliğe ulaşması zor görünse de ön libero için yetecek sertlik kazandırılabilir..

ozan tufan da sağ bekten bozma orta saha oldu ama tam bir dmc değil bence daha çok cm tarzı oyuncu şenol hoca colman-selçuk ozan-bellusci tarzı bir ikili oluşturmak için ozanı istiyorsa eyvallah ama bu sefer de yanında onu tamamlayabilecek tek oyuncu olan tolgay bir sene yok sayılır, oğuzhanın oynaması ise sıkıntı olur. tolgay sakatlanmamış olsa bence ozan-tolgay ikilisi tek yönlü klasik defansif orta saha ile oynamayı sevmeyen şenol hoca için ilaç olurdu ama sosa ile oğuzhanın olduğu orta üçlüyü defansif yönü kuvvetli bir orta saha tamamlamalı bence
ozana tu kaka dediğim anlaşılmasın şenol hocanın olmasından mütevellit alınması ozan tolgay ikilisi için iyi bile olacağı kanaatindeyim...

yıllarca necip in sağ bekte denenmesini konuştuk bence franconun gönderilmesi yerine burada denenmesi fena olmaz,, görüşlerinizi de merak ediyorum doğrusu..

WiLdHoney dedi ki...

Denys Boyko konusu hakkında bilgi sahibi olan var mı? Gerçekten ilgileniyor muyuz bu arkadaşla? ya da herhangi başka bir kaleci ile?

planck dedi ki...

Beşiktaş, Şenol Güneş'in raporu doğrultusunda yabancı kaleci için arayışlara başladı ( Ntvspor )

kokocambo dedi ki...

Cenk kesin gidiyor bu durumda yahut tolga ts'ye kiralanabilir mi diye de duşunuyorum. Orada kaleci eksikliği var. Türk kaleciler hakkındaki televole görüşüm, rüştü kime vârisim dememişse o kalsın ve ısrar edilsin.

Adsız dedi ki...

35.000 defa dedik kaleci gerekir diye. Yabancı hoca olmaz ligi tanımıyor denildi. Ligi tanıyan hocanın jetonu yeni düşmüşse kime ne diyelim. Bu saatten sonra tüm takımlar kadro planlamasını yapmış ilk 11'ini şekillendirmiş. Üstelik stratejik bir bölgeden bahsediyoruz. Şimdi bul iyi bir kaleci bulabilirsen.

Adsız dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Adsız dedi ki...

Eski kalecimiz Fevzi'nin annesi trafik kazasında ölmüş. Ne kötü kaderi varmış bu adamcağızın. Allah gani gani rahmet eylesin mekanı cennet olsun. Başın sağolsun Fevzi.

kokocambo dedi ki...

Aynen. Genel olarak, kim olursa olsun sakatlık gibi sürpriz olmadığı takdirde kamp sonrası yapılan transfer işi sakat. Adı geçen adam yerel bir tip, tamamen yabancı lig, defans grubuna tamamen yabancısın ki, transfer sürecinde muhtemelen lig başlayacak. Orası burası derken neredeyse ilk 11 oluşturacak kadar transfer yapmış oluyoruz.

planck dedi ki...

şimdi kaleci transferi yapılması yapılmamasından iyidir sonuçta. 3 tane yerli ve oynayan kalecinin olduğu, ki ikisi milli olmuş, takıma gelir gelmez kaleci istiyorum demek eski bir milli kaleci için söylenmeyecek birşeydi belki. potansiyellerine antremanlardaki performanslarına bakmak kişisel olarak tanımak istemesine birşey diyemiyorum ben. performans arttırma ile ünlü olan bir hocanın önce elindekilere bakmak istemesini de çok eleştiremiyorum. ismi geçen boyko cenk ile aynı yaşta, yer tutuşu refleksleri iyi gibi ama asıl yediği gollere bakmak lazım. cenkin de kurtarışlarının videosunu koysan 5e satarsın.

Adsız dedi ki...

@planck

Dnipro'yu finale çıkaran defansın önemli elemanlarından biriyle Cenk'i ya da diğer kalecilerimizi kıyaslayamam maalesef. Diyebilirsin ki eleman son 1 sezonda patlama yapmış, olabilir. Belki sevgilisi ayar yapıyordu ya da belki ev taksitleri filan vardı kim bilir. 1 sezon azımsanmayacak bir kriter değil. Uefa'nın 2014-2015 Avrupa Ligi altın 11'i kadrosunda ilk sıradan sonra 2. sırada düşündüğü bir kaleci sonuçta.

Konu da bu aslında. Şenol Güneş oyuncuları bu kadar maçta deneyerek sonuca varacaktıysa niye yerli hoca aldık? Futbolla ilgili her bir nanenin değerlendirildiği internette Mourinho için yeni takımını anlaması azami 3 ay deniyor. Ekstrem bir örnek belki, ama adam ülkeden ülkeye sıçrıyor. Geçtiğimiz sezon takımı canlı izleme fırsatım olmadı. Buna rağmen ben gördüm, görüyorum. Bahsettiğimiz kişiyse Beşiktaş'ın teknik direktörü ve karşı karşıya lig maçı yapmışlığı bile var. Bir de şunu yazayım: Sturm Graz ve alt sıra Hırvat-Sloven takımlarıyla yapılan maçlarda mı tanımış kalecileri?

Bunların da ötesinde görüp de rahatsız olduğumsa bir gerçek değil bir sezgi; hoca yönetimin hamlelerinin dümen suyuna çok gidiyor gibi. Bu olayın müptelası olabilir, ama ben genelde sevmem.

Haydi bakalım şimdi kaleci için kolay gelsin. Neresi kolaysa.

Adsız dedi ki...

Bir de şunu kaçırıyoruz: Harcanan bir bütçe var. Evinizin bütçesi olarak düşünün. Aylık mutfak masrafı için diyelim 500 TL ayırdınız. Evdeki herkesin taleplerini de göz önüne alarak listeyi tamamladınız ve alışverişi bitirdiniz. Sonra küçük kızınız "baba ben 20'li çokomel de istiyorum" dedi. "Önce deseydin ya, ona göre yedek temizlik bezi almazdık" demeniz gayet doğal değil mi.

Ya da tersinden bakalım. Sağ bek, sol bek, stoper, sol kanat ve golcü bölgesi için çok daha hızlıca karar verilebilmesinin nedeni nedir mesela? Kalecilerin gizli silahı mı?

Adsız dedi ki...

Kjaer, demiştim.

Zaitsev dedi ki...

Dnipro'nun kalecisiyle bizim kalecileri karşılaştırmak için defansları ve takım savunmalarını karşılaştırmak lazım. Üst düzey ekstra işler yapan kalecileri bir kenara koyarsak bir kaleci önündeki oyuncularla büyür veya küçülür. Önündeki stoperler iyi açı kaparlarsa sana da düşünecek bir köşe kalır. Dnipro'nun sadece kaleciyle UEFA finali yapması benim açımdan imkansız.

NTVspor haberi olmasa balon diyeceğim ama hala bir belki var aklımda. Yönetimin hedef saptırması da olabilir. Gündemi dağıtıp orta saha transferini alttan bitirmeye çalışılıyordur belki.

Elimizdekilerden iyi bir kaleci gelecekse süper olur ama orta sınıf vasat bir kaleci alınacağına alınmasın gerek yok. Avrupa'ya bulaşmadan Güney Amerika'dan filan bir kaleci bulunsun. iyi kaleciler çıkıyor. Alman, İngiliz, Fransız hiç gerek yok. Güzel kurtarış videolu kalecilere ise hiç gerek yok.

Transfer olacaksa da Tolga-TS işi olmaz. TS Onur'u affetti, üstüne bir de yabancı kaleci alıyor görünüşe göre. O kapılar kapalı artık.
Öncelikle Günay'ın yollanacağını düşünüyorum. Günay'ın tek avantajı düşük ücretidir diğer 2 kalecimize göre..

Muhammed Demirci Belçika ligine gitmiş diye bir altyazı okudum. gören okuyan var mı?

Bu arada Pereira erken goygoy'a başlamış. İsmail'in günahı neydi be :)

QuaresmA dedi ki...

FB ile GS ülkenin Şampiyonlar Ligi kontejanının canına okuyor resmen. Bu sene Türkiye ligi Avrupa'nın en değerli 6. ligi oldu ama neye yarar?

cochise dedi ki...

@james
Kjaer'in on dakika videosunu izledim ve adam nasıl bu paralara alındı dedim. Adamın iyi olabileceği tek formasyon kapanan takımda oynamak ya da yanına cannavaro gibi hızlı adam. Ligde daha çok can yakar. Ama Fener'e müstehak zira dünya yıldızı almış gibi davranmışlardı ..

kokocambo dedi ki...

Weidenfeller tarzı ne alacağımız belli olan bir kaleci dışında şu aşamada, bu sezon başka bir kaleci olayına girilmemeli, hele g.amerika hiç. Mami ile bağlar ne zaman ve niçin koptu ben kaçırdım orayı. Adam, biliçli ilk sezonda ligde gol bile atacaktı oysa. Mutlaka yetiştirme bedeli, trye transfer yahut takıma geri dönebilir gibi şartlar konmalı sözleşmeye eğer irade hakkımız varsa.
Kjaer ile alves daha ilk maçta burada konuşulan defoları gösterdiler hatta istanbuldaki maçta üçlük olacaklardı ama kısmet rövanşa imiş. Açıkçası hem ülke futbolunun nicelikte sanal değeri (bkz. Vodafone dışındaki sponsorlar) ama nitelikte tamamen çöp oluşu hem de gs nin payının eksilmesi bağlamında fb nin gruplara kalmasını isterdim. Nihayetinde her turdan ve puandan biz de faydalanıyoruz. Fb taraftarının akşamki durumu ve gs nin ibra muhabbeti tamamen sonuç odaklılık, şımarıklık, görgüsüzlük cehalet ve fanatiklik. 4 haftada, 10 senelik sürekliliği alt etmeyi düşünmek. Komik.

Coolio dedi ki...

Cordoba bize küs değilse sorsalar ya ona, varmıymış beğendileri birileri o coğrafyadan.

Gerçi para kalmadıki nasıl alalım? bonservissiz öylesine birini alacaklar herhalde. Cenk'i de kiralık göndereceklerdir. Bu saatten sonra Tolga gitmez küçük takıma. Zaten Cenk'in gitmesi daha iyi olur.

Bu arada FB veya diğer takımlarımız avrupa ligine kalırsa bizim alacağımız pay azalıyormu? ŞL'dekine benzer bişey vardır herhalde?

ekozu1903 dedi ki...

@gecegezgini

antremanı izleyip sen de övünç özdemin dikkatle antremanı takip ettiğini yazdığın için linki paylaştım. yoksa senin dediklerine tezat olsun niteliğinde paylaşmadım. yanlış anlaşılma olmasın diye vurgulamak isterim.

ayrıca şanslı arkadaş derken de hakikaten öyle olduğunu düşündüğüm içindi:) zira ben de orada olmayı çok isterdim. umarım hep böyle şanslı olursun. :)

Unknown dedi ki...

Şenol Güneş kaleci istiyor haberleri doğru ise de Şenol Hocanın da hocalığı sorgulanır geçen seneden kalecilerde bir değişiklik yok şimdi mi farketmiş kalecilerin eksikliğini bu saatten sonra alınacak kaleciden pek hayır geleceğini düşünmüyorum inşallah yanılırım.. orta saha transferi için İnleri Ozana tercih ederim tecrübe bence bu sene bizim daha çok ihtiyacımız olan şey.. olcay konusunda kafasında yapmak istediği çok şey var ama ayakları bu işleri yapamıyor onun içinde Beşiktaşta oynuyor. her sene yaptığı istatistiklerden ve devamlılığı sayesinde ayrıca Q7nin neler yapacağı belli olmadığı için ilk 11 oyuncusu olur diye düşünüyoruö..

Zaitsev dedi ki...

G. İnler'in Schalke ile anlaştığına dair haberler var. Hatta Türk basını bitirmiş transferi.6-7 milyon avro bonservisten bahsediliyor. Bizim işin neden uzadığı ortaya çıktı. O bölgeye bu sene için kiralık birileri gelecek gibi. Ozan transferine çok para bağlamak ise hata olur...

Zaitsev dedi ki...

Şirketimiz profesyonel futbolcusu Muhammed Demirci Belçika'nın Mouscron kulübüne bedelsiz olarak transfer olmuştur. Oyuncunun ilk satın alma opsiyonu veya başka bir kulübe transferi halinde transfer bedelinin 50%'si Şirketimize aittir.

planck dedi ki...

İnler haberini yabancı basında bulamadım sadece schalkenin 7M€ bonservis önerdiği var, kesinleştiğine dair haberler sadece tr basını kaynaklı. İnler daha önce yanlış hatırlamıyorsam beşiktaşlı olduğunu söylemişti cidden bize gelmek istiyor gibi görünüyor, napoliye de illaki bjk'ye gitmek istiyorum derse hala 3M€'a işi bitirebiliriz sanki. ayrıca tamam iyi oyuncu da 31 yaşında 7M€ bonservis etmez yahu..

JimmyLue dedi ki...

Kaleci ihtiyacı şu an dank ettiyse vay halimize.. Sezon başlıyor ve kalemizin yetersiz olduğu henüz mü fark edildi? Keza orta saha transferinin de uzaması zaman ve puan kaybına neden olacak. Anlamadığım nokta halihazırda oturmuş olan kadroya 5 takviye yapıldı, fakat takım hazırlık maçlarında toplama takım denilen fenerbahçe'den bile daha az hazır göründü.
Hocanın her maça farklı oyuncu ve şablon değişiklikleri, hazır olmayan yeni transferler vs tabii ki etken fakat kanımca en az 2-3 hazırlık maçı daha oynamalıyız.
Neden bu kadar az hazırlık maçı yapıldığını da aklım almıyor. fb sezon açıldığında bizim 2 katımız maç yapmış olacak.
ilk 6 hafta sıcakta mersin-antep, içerde ts, başakşehir ve sonrasında fb ile hayati maçlar oynayacağız. zamanın değerini bilmek gerek..

Şu West Ham elenmese de bizim gruba düşse keşke :)

Zaitsev dedi ki...

Kulübün Resmi Açıklamasında Şenol Güneş'in kaleci istediği haberlerinin gerçekleri yansıtmadığı söylenmiş. Menajerler kaleci gazlamaya çalışıyor görünüşe göre.

Basar dedi ki...

Defansif (daha doğrusu çift yönlü) orta saha transferinde çok geç kaldık. Ne idüğü belirsiz guarejmaya zaman ve para harcayacağımıza keşke bu konuya eğilseydik.

Basar dedi ki...

Tamamen bizin basının haberi...

Schalke have beaten Leicester to the signing of Gokhan Inler, according to reports across Turkey.

New Foxes boss Claudio Ranieri had wanted Inler to replace Esteban Cambiasso in the heart of his midfield and the club had held talks about bringing him in.

But now the Switzerland international has snubbed interest from Leicester in order to pen a three-year deal with Schalke, it has been claimed.

The midfielder is of Turkish descent and media across the country are reporting that the deal is done after the Bundesliga club and Napoli agreed a fee of around £4.8m.

However, without official confirmation from either club, there is still a glimmer of hope for Ranieri.


Read more at http://talksport.com/football/leicester-city-miss-out-napoli-midfielder-gokhan-inler-150806161703#oQjqU9mDzvxVIEKO.99

Basar dedi ki...

Volkan Şen'i alsak ya! Gittik Allah'ın bidonu guarejmayı aldık.

QuaresmA dedi ki...

Quaresma eleştirisini anlarım da onu eleştirip yerine Volkan Şen'i istemenin mantığını anlamam mümkün değil. Volkan Şen koca götüyle Trabzon'da sahadan ağlaya ağlaya çıkarken Q7 Bayern Münih'e 2 tane sallıyordu.

Adsız dedi ki...

Ntvspor menajer gazlaması yapacak haber kanalı değil. Muhtemelen kaleci transferi opsiyon olarak gündeme gelmiştir ve bunu yöneticilerden birinden öğrenerek yazmışlardır. Orta alan kesin de, sanırım hocanın defans ısrarı muhtemel bir kalecini işini rafa kaldırdı. Orta alan ve stopere hazır olun derim.

Kjaer öyle böyle değil zaafları maç görüntülerinden bile bariz belli olan bir oyuncu. Üstüne tereyağı sürmek misali bir de Alves'in yanına alıyorsun adamı. O paraya hangi menajer itelemiş bilmiyorum ama iyi iş çıkarmış. Güzide medyamızın dünyanın 'sayılı' defansları arasında göstermesi, hatta ligimizin en yakışıklı oyuncu olduğunu söylemesi bir yana, Lille onun yerine gitti Civelli'yi aldı mesela. Bu bile FB taraftarını uyandıramamış-tı. Spor yazarları sadece penaltı pozisyonunda büyük hata yaptığından bahsetmiş. Oysa ilk golde de Alves'e çemkirmesine karşın adam paylaşımında Gladkiy kendisinde ve yakınında başka bir rakip oyuncu olmadığı gibi onu tutmaya çalıştığı bariz; ki sağ kanattan gelen top başka nereye gidecekti zaten. 3. golde de çok ileri çıktıktan sonra dönüşü ağır olunca Texeira aldı gitti.

https://www.youtube.com/watch?v=FudDrmllqnY

FB söz konusu olunca bizim açımızdan en büyük avantajsa Pereira. FT-HK modeli gibi little Mourinho formatındaki maç sonu açıklamaları inanılmazdı. Oysa Luce gayet olgun bir şekilde Pyatov'a müteşekkir olduklarından filan bahsetti. Trajik olansa Pereira gereksiz işler yapıp tribüne gönderilmeden önce spikerin "90 dakika maçı yaşayan bir teknik adam" demesi. İlla ki afili bir laf edeceksiniz, ama biraz futbolun gerçeklerine dayalı olsun lütfen.

FB'nin oluşturduğu tüm tehlikeler bireysel işlerden ibaretti. Öyle ki ilk yarı en iyi adam Meireles'ti o derece. Bunu takımın henüz yeni oluştuğuna filan bağlamak isterdim de, bu teknik-taktik anlayışla takım olmaları da zor zaten; 85. dakikada Topal'ın oyuna girmesi gibi. Ama şu göz ardı edilmemeli. Bu bireysel işler Avrupa'da sökmese de ligimizde gayetten iş yapar; hatta olay FB'nin de dışında, ülke futbolumuzun kötü halinin biricik nedeni de bu zaten. Bu göz ardı edilmemeli. Yani halen GS'den çok daha tehlikeliler.

Son olarak: Srna sen nasıl bir oyuncusun. İstisnasız olarak şu anda dünyadaki en iyi sağ bek.

QuaresmA dedi ki...

Fener'de değişen birşey yok ki, zaten hiçbir zaman Şampiyonlar Ligi ön elemesinden çıkamadılar ama devamında neredeyse her zaman şampiyonluğa oynarlar. Kaldı ki sil baştan kurulmuş bir ekip olduklarından şu anda sıkıntı yaşamaları gayet doğal. Ama ellerindeki pek çok avantaj (bireysel ayaklar, başkan, tüm alanlardaki güçleri vs) onları bu sene de şampiyonluğun en büyük favorisi yapar. Biz burada paragraflarca Kjaer-Alves ikilisinin uyumsuzluğundan, toplam yavaşlığından bahsedelim, ama sene sonuna kadar her türlü FB iş yapar. Ben GS hariç her zaman Türk takımlarını desteklerim Avrupa'da ama pragmatist bir açıdan bakarsak Şampiyonlar Ligi parasının sadece Galatasaray'a akmasına sevindim çünkü yine Özhan Canaydın veya Adnan Polat tipi iş yapmayan yönetim devrine döndüler. Şampiyonlar Ligi'nden gelen ekstra parayı yine vizyonsuz bir işe harcayacaklar ve dolayısıyla 30. haftadan sonra ortalıkta olacaklarını düşünmüyorum. Bu sene şampiyonlukta Fener ile çekişeceğiz.

Misal Fenerliler transfer sarhoşluğuna kendilerini çok kaptırdılar ama karşılarındaki Lucescu istikrarına karşı şansları zaten 80-20 idi. 3-0'lık skor şaşırtsa bile genel sonuç zaten beklenendi. Yerli çer çöpü (artı Egemen, Mert gibi işe yarar adamları) gönderip Nani, Van Persie, Kjaer alınca bir anda yılların Şampiyonlar Ligi takımına karşı favori olunmaz. 1 sene sonra olurlar. Amma velakin biz Şahtar karşısına çıksak ihtimaller 60-40 olurdu, hatta geçen seneki Demba Ba formunda yakalasak 51-49 lehimize olurdu. Çünkü şu anda biz Fener'den iyiyiz, ama büyük ihtimalle eğer dağılmazlarsa onlar bizden hem kağıt üstünde, hem saha içinde, hem de saha dışında daha üstün olacaklar. Yine de bu seneki şampiyonluk şansımız gayet iyi, çünkü Galatasaray liste dışı.

Fener'in en büyük dezavantajı; bu defa onların Mendes'in kucağına oturması. Yine de bizim zamanında Mendes'in kucağına oturmamızla onların oturması bir değil. Zamanında bizim Q7'mize, Guti'mize tekmeler atılıp sakatlanırken hem hakemler, hem de biz topçularımıza sahip çıkamadık. Kimse Q7'ye atılan tekmeleri konuşmaz ama kimse Q7'nin sinirlenip attığı tekmeleri ve yediği kırmızıları unutmaz. Biz Mendes'in kucağına otururken rest çektik ve dünyanın borcuna girip maksimum sportif başarıya oynadık. Herkesin bildiği sebeplerden olmadı. Ama Fener bunu yaptığı zaman şansları daha fazla. Çünkü insanlar Q7'nin, Simao'nun yediği tekmeleri görmezden gelirken Nani'nin yediklerini tam tersi şekilde hafızalardan çıkarmamaya çalışacak. Saçma sapan kartlar ve penaltılar oluşacak. Ve bunda Demirören yönetiminin, yavşak medyanın, futbol otoritelerinin, Q7'nin hataları olduğu kadar bizim de hatalarımız var. Q7'nin hatalarını unutamayız ama kabul etmek gerekir ki adamı çok çabuk "sattık". Ama benim içimden geliyor ki Q7 bize özlenen şampiyonluğu getirebilecek oyuncudur bu sezon. Q7'nin şampiyon yaptığı bir Beşiktaş ise o kadar eğlenceli ve gurur duyulası bir takım olur ki...

Bu arada sadece bir şeyi sorgulamak istiyorum. Q7 eleştirilirken en en en büyük argüman 45 dakikada 1.5 km koştuğu Atletico Madrid maçı. Bu konuda resmi bir veri var mı? Medya yanlışlıkla veya manipülasyon amacıyla bu veride yanlış yapmış olabilir mi? Çünkü çıkın şimdi koşu bandına, 4-5 km hızda 45 dakika yürüyün, tahminimce 2.5 km kat etmiş olursunuz. Q7 sahada öyle mal mal dolansa bile 1.5 km'den fazla yapar diye düşünüyorum.

Mevzubahis maç bu:
https://www.youtube.com/watch?v=ifiTD1ht7p8

Tamam bok gibi oynamış ama 1.5 km mevzusu bana çok şüpheli geliyor. Resmi veriyi kontrol edebileceğimiz bir yer var mı?

Adsız dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Adsız dedi ki...

Mesele TS eleştirisi değil çünkü olay onların dışında daha genel bir konu; futbolumuzun geldiği noktanın tespiti. Rakip 6 takımlı Makedonya liginin ikincisi. 120 dakikalık maçın son 55 dakikasını 10 kişi oynuyor. İki maçta da yenilmeyerek tur atlıyor. Nasıl mı? Takım oyunu oynayarak. Disiplin hiç eksilmiyor, herkes 1 kişi eksik kaldığında bile nerede duracağını, eforunu nasıl hesaplı kullanacağını biliyor ve ne olduklarını bilip her türlü taktiğini buna göre ayarlıyor.

İstediğin kadar Lazio’dan, Milan’dan, 2 sezon önceki Avrupa Ligi finalisti Benfica’dan, geçen sezonun Avrupa Ligi sahibi Sevilla’dan oyuncu getir, herşey takım olmakta kilitlenip duruyor. Bu konu ise öyle maç içinde beklemekle olmuyor. Doğru şekilde doğru zaman için sabretmekle oluyor. Bu ortamdaysa Şota’ya yazık oluyor orası kesin.

Dediğim gibi mesele kesinlikle TS değil, ülke futbolu bu halde. Hangimiz şu son çekilen ballı börek kuraya karşın Dünya Kupası grubundan çıkacağımıza büyük oranda inanıyor?

Bizi birinci dereceden ilgilendiren konu olaraktan, şimdi tukaka edilen adamlarla geçen sezon Premier Lig kulüplerine kök söktüren, sezonda 55 maç ve 28 statla tartışmasız rekor kıran, son 4 haftaya da şampiyonluğun favorisi olarak giren takımın takım olma halini sabote eden malum transfer diyorum başka da bir şey demiyorum.

Bu kendi aramızdaki lokal zidik yarışıyla futbolumuza cidden yazık oluyor.

@QuaresmA

O maçı bizzat takip eden biri olarak, rakam 1.700 metre olmasın maximum 2.500 metre olur ancak. Renklilerin saha dışı işlerinden bahsederken nasıl doğru sözler ediyorken, “bırak tonla diğer arızayı”, kulübün doktorlarını iplemeyip sakatım diyerek “kendi kafasına göre” birkaç ay memleketine giden vatandaşları savunmayı şahsen anlayamıyorum, zira hafzalam buna izin vermiyor. Tıpkı niye bu kadar balık hafızalıyız bunu da anlayamamam gibi. Ya da bize gelmeden önce “aslında yıllık 1,2 milyon alıyor” derken bizzat Portekiz kaynaklarından 600bin aldığının teyit edilmesi gibi. Aynı şekilde sözleşmesi elinde olan bir oyuncunun misal Bate gibi herhangi bir Avrupa takımına dahi transfer olamaması gibi. Ya da vatandaşın birinin Q7-Olcay kıyaslamasında “ama Olcay Arap ligine gidemiyor yaaa gördün mü” diyerek akıl sağlığımı yerinden oynatması gibi. Bakınız futbolcuların performanslarının bazen video görüntülerinden anlaşılabildiği kadar bariz olduğunu konuşuyoruz; Atletico maçının ilk devresinde oynadığı futbolun görüntüleri bile bir şey anlat(a)mıyorsa ben daha ne diyeyim. Özetle bak kardeşim bu şuna benziyor; şahsen sigara tiryakisiyim. Bana bunun zararını doktorum, ailem ve arkadaşlarım herkes tonlarca söyledi ama yine de içmeye devam ediyorum. Ama mesele beni, nedeni ne olursa olsun, cepten arayan birine zamanında geri dönmemem olunca acayip vicdan azabı duyuyorum. Niye mi? Konu “sadece” benimle ya da benim tercihlerimle ilgili değil de ondan. Tıpkı insanların yanında sigara içmemem ya da toplu yerlerdeki sigara yasağını sonuna kadar desteklemem gibi. Şahsen bizzat oynadıklarını dönemi yaşayan biri olarak ne MAF’a ne de Pascal’a sizinki kadar tolerans tanımadım. Tanısaydım Feyyaz’ın Büyük Başkana hitaben yazdığı sözleri elbette olduğu kadar bir değer ifade etmezdi. Çünkü Büyük Başkan Feyyaz’ı Küonyedinin zıçtığı şeylerin sadece yüzde 1’i için kulüpten uzaklaştırmıştı. Bilmem anlatabildim mi?

nuri mu dedi ki...

@ james sneijder
q7 hakkında dediklerine katılmakla birlikte konu olcay olduğunda sezonun belli döneminde istatistiğini yapıyor ondan sonra ortada görünmüyor yeağğ diyenler hala q7 nin bayerne bilmem kime attığı bir iki golü anlatıyor. ulan olcayın en kötü oynadığı maçı aç izle adam en azından koşup mücadele ediyor hücum anlamında dökülse bile defansta takımına yardım edip zafiyet vermiyor, q7 gibi takımı baltalamıyor..
şota konusunda ise insan olarak çok sevsem de hatta Kasımpaşa macerasından sonra (kayseri döneminde biraz umut verse de) benim pek umudum yok açıkçası..

ayrıca geçen hafta onur için beşiktaşa gelmesi nasıl olur diyenler dünkü maçı izlemişlerdir umarım..

ve bilici ne kadar sevip başarılı olmasını istesemde (ki ben beşiktaşta bir sezon daha kalıp vodafone arenayı görmesini isteyenlerdendim)West ham taraftarının Allah yardımcısı olsun, şimdiden kanser vakalarında artış olduğu söyleniyor. ilk maçta romanya takımıyla 2-0 dan kendi evlerinde 2-2 berabere kaldılar yanılmıyorsam West hamda kırmızı kartta vardı, ikinci maçta ise bir zamanlar almak için bayağı uğraştığımız lanzini nin golüyle 1-0 öne geçip sonra 2-1 maçı verdiler..

Coolio dedi ki...

@james
ya bu arada ntvspor ne zamandır saygın habercilik yapar oldu kaçırdım o dönemi?

Binlerce örnek var ama sadece bir tanesini veriyim: Gomez transferinin resmi açıklamasından önceki günlerden birinde CNBC-E'de (dikkatinizi çekerim aynı grubun finans kanalı, daha da kurumsal çalışması beklenilen bir kanal) gündüz yapılan finans yayını sırasında ekranın altına kocaman Son Dakika yazıp Gomez transferinin bittiğini yazdılar. Daha KAP'ta açıklama yapılmamış ve sen spor değil finans kanalından resmiyete dökülmemiş bir haberi son dakika diye koca koca kırmızı harflerle yazıyorsun. Tamda bir menejer, yönetici haberi veya tamamen muhabir sallamasıydı.. buralarda çalışan tiplerten çok kurumsal bir perspektif beklemeyin.. muhabirler haber veriyor onlarda haberi yayınlıyorlar. muhabirler ise tamamen sallamasyon çalışıyorlar. futboldan bir haber olan insanlar. ne verdikleri muhtemel 11'ler tutar, ne takım içi haberleri tutar.. bir de utanmadan antranör ile oyuncu arasındaki süper özel diyalogları haber yapmazlarmı işte orada bende film kopuyor. Atıyorum (zaten onlarda atıyor):
Bilic: sana bu maç öncesi çok ihtiyacım var. Sakatlık durumun nedir?
Töre: bacağım kopsada bu maçta oynamak istiyorum hocam. bende artık çıkışa geçmek istiyorum ve kendimi göstermek istiyorum.
Bilic: Tamam, sen sıkı bir şekilde çalışmaya devam et. Göreyim seni.

Bu örneği antranör ile başkan arasında geçen bir diyalogdan da verebilirim. Hem de sıcak bir örnek.

Şenol Güneş: Oğuzhan ile Sosa aynı tip oyuncu. Bana 1 değil 2 orta saha transferi lazım.

Takım içinde yaşanan bir olay olmuştur bu basına sızdırılır anlarım. İşte Ferguson ayakkabıya tekme atmıştır, Beckham'ın kaşına çarpmıştır ve bu diğer oyuncuların önünde olduğu için biri basına sızdırmıştır. ama iki kişinin yaptığı özel konuşmayı nasıl kelime kelime yazıyorlar? İşkembeden sallıyorlar bu kadar basit. Bunlar arasında kurum, kanal, gazete farkı gözetmiyorum hepsi aynı. Pardon Fanatik'i ayrı tutuyorum. Onlar daha da yalancı.

@james baştaki ilk cümle sana soruydu ama sonrası sana yönelik değil, medyaya olan nefretimi kustum. Yanlış anlaşılmasın.

cochise dedi ki...

Biliçi severim ama bu acerasında başarılı olmasını çok istemem. Zira memleketin genel sorunlarını (istikrarsızlık vb.) haklı olarak eleştiren ama bundan Biliç'in kalması gerektiği sonucunu (bence haksız olarak) çok insan vardı. Biliç'in (bana göre) yetersizliğinin ispatlanmasını görmek isterim. (Carvalhal'da da aynı hislere sahiptim. Tabii Biliç'i hoca bile denemeyecek adamla kıyaslamıyorum yanlış anlama olmasın)

Trabzonun elenmesi ve genel Türk takımlarının (ve hatta milli takımın) Avrupa'daki komik maceraları ile ilgili bir örnek vermek istiyorum. Dün bir halı saha maçı yaptık; bizdeki en iyi üçüncü oyuncu (yani ben) rakip takımda oynamazdı. Rakip bize göre o kadar güçlüydü. Ve fark attık. Sadece disiplinli oynayarak; haddimizi bilerek, oyundan zevk almaya çalışarak yaptık bunu. Karşı taraf sürekli çalımlar, baş döndüren pas trafikleri yaptı ama disiplinsiz ve laçkaca. Yenik duruma düşünce de gereksiz bir hırs; kendi içlerinde kavgalar vs. Bizim takımlar da avrupalı zayıf ama disiplinli rakiplere karşı böyle oluyor. Rabonitcki bizim ligde olsa belki ilk ona giremez ama üç büyükler hariç bütün takımları eleyebilir...

Zaitsev dedi ki...

Q7 gelmeseydi iyiydi ama alındı. genel olarak forumda sol açık gibi düşünülüyor ama esas G. Töre'nin oraya bir adam lazımdı ve orası içinde bir alternatif oldu.
Q7 ilk gelişinde durumlar farklıydı. kariyer olarak iyi durumdaydı. onu kesmeye yanaşabilecek oyuncu bile yoktu. ama artık kurt kocadı. arkadaş ortamına alternatif oyuncu olarak geliyor. Takım Alman kökenli oyuncu ağırlıklı. belli bir disiplin ortamından gelmiş herkes. Q7 uyumlu olmazsa barındırmayacaklardır. Kendi kafasına göre takılırsa Hamza gelmeden önceki Sneijder gibi topsuz koşu kralı olur :) Biraz akıllı olacaktır bu sene. Ayrıca 2016 Avrupa şampiyonasında kulubede olmak isteyecektir. ona göre oynayacaktır.

Q7 oynatılmazsa taraftar tepkisi olabilir. büyük camia isen antrenör isen taraftar tepki verecek diye düşünmezsin. işini yaparsın. Takımda iyi giderse kimse Quaresma var yok bakmaz. Hadi bu yaklaşım çok Polyyanna oldu.
2 senedir saha sorunlarında dolayı bazı maçlar haricinde taraftar desteğinden yoksunuz zaten. bu yetmezmiş gibi bu yoklukta 2013-2014 6-7 maç saha kapama cezası, 2014-2015 5 tribün kapama ve 2 milyon TL para cezası almışız taraftar aksiyonları yüzünden. bazen seyircisiz sadece loca ve sporsor biletlerine maç yapsak daha iyi olacak diye düşünüyorum :)

@ Nurettin İnce

Biliç Vodafone Arena bitince gelsin görsün taraftar olarak sorun yok bence :) ama antrenör olarak yeter artık. yapacağını yaptı güzel katkı verdi ama ötesi olmayacaktı.. Taraftar tepkisiyle gitmektense bu şekilde gitmesi daha iyi oldu. Ayrıca o kalsa FB ve GS maçlarında yine 4te 0 yaparız. sonra suçlu ararız kimi yönetim der 16da 0 oldu diyenler çıkar kimi oyuncu der. Adam FB ile GS'nin bizden büyük olduğuna inanmıştı onlara yenilmekten korktu beraberliğe oynadı ve hep yenildi. hakem federasyon bize karşıydı ama Biliç şampiyon olacağımıza inansa şampiyon olacak fırsat geçti elimize. imam cemaat işidir bu. antrenör pes ederse topçu da kasmaz. Sonra Antep, konya, akhisar maçlarında 2 puan alır oyle bakarsın GS'nin arkasından.

Olcay'ın top ezmesi filan bir dert ama diğer bir sorunu bitiricilik. arka direk bindirmeleri ile güzel pozisyonlara giriyor ama bitirme oranı düşük. girdiği pozisyonların yarısını tek vuruşla bitirebilse 20 gol yapar her sene. zaten onları sokabilse Türkiye'de ne işi var doğru Arap ligine :) son vuruş çalıştırılmalı kesinlikle.

kokocambo dedi ki...

Fb'nin yukarıda bahsettiğim sebeplerden ötürü şl'ye kalmasını istiyorum. Ek olarak, şl ve lig takvimi bir arada bence bizim işimize gelir. Ancak, bir Türk takımının böyle bir başvurudan sonuç alabileceğini düşünmüyorum.
Başkan, orta sahaya 2 transfer de olabilir dedi. İnşallah ozan ve inleri birlikte alırız.
Son olarak, kombine satışları yanıyormuş. Bravo.

Hidayet dedi ki...

ulan ne ahmak adamlar var, sen olcay hiç arap ligine düşmeyecek diye mantık kurarsan, ben de gidemez çünkü ona o parayı vermezler, almazlar derim, aklından zorun mu var,sen bu cümleyi kurarken akıl sağlığın yok ki zaten, senin mantığın zaten saçma, ben de aynı mantıkla sana cevap verdim, r.carlos gider, ama i.köybaşı gidemez, bu i.köybaşıyı daha iyi oyuncu mu yapar, şuna bak "olcay hiç arap ligine gitmeyecek" , kim tanır olcayı ulan zaten, niye alsın olcayı.

eğer sen olcayın en sıçtığı maçlardan biri olan liverpool maçını" olcay liverpool, q7 maccabi dir dersen" ben de aynı yıl adamın 2 gol attığı bayern maçını , oynadığı ş.ligini söylerim, ben hayatımda bu adam kadar sığ mantıklı birini görmedim, adam olcayı istatistik ile sunarken (çünkü oynadığı oyuna bakarsak ne kalas olduğu açığa çıkacak) q7 de spesifik durum seçiyor, onun beşiktaştaki gol/asist i önemli değil, kaç dakikada bir asist yaptığı önemli değil, geçen sene porto ile kaç gol attığı, başarısı, devamlılığı, asist sayısı değil,q7 için spesifik boka batırma var,

sen fm'de al olcayını oynat,istatistik yap, araplar istesin, satma,td'cilik oyna, quaresma ister oynasın, ister oynamasın, ben olcay yerine bin kere kerim'i, bin kere adını sanını bilmediğim adamın oynamasını, ona sabretmeyi, onu desteklemeyi, olcay'a sabretmeye tercih ederim, çakma teknik direktör...

Unknown dedi ki...

arkadaş bu anadolu grubunun icra kurulu başkanı tuncay özilhan sorsan beşiktaşlıdır ancak nedense herhangi bir spor dalında kulübe sponsorluğu yoktur, üstelik sürekli rakip takımlara çalışmakta. adam efes pilsen diye takım kurdu, yıllardır basketbol liginde mücadele ediyor. şimdide gaaassaray'a sırt sponsoru oluyormuş garenta isimli araç kiralama şirketi ile..

nuri mu dedi ki...

bizim 10,5 numara tabata da katara gitmişti demek ki tabata dünyaca tanınan Carlos q7 ayarı yıldız futbolcu oluyor bu mantığa bakarsak.. tuncay demiyorum çünkü onun iyi kötü bir Avrupa kariyeri var..
hele Ahmet dursun, çin de çok popüler olduğu için gitti zaten bundan 10 yıl önce çine..
futbolda ya çok iyi yeteneğin olacak ya da çok iyi menajerin olacak (mümkünse yetenek+menajer, ortalama bir yeteneğin varsa iyi bir menajer şart ama).. mal değil de elin ayağın biraz düzgün olsun normalde olabileceğin seviyeden daha yüksek takımda da olabilirsin menajerin sayesinde veya üçüncü sınıf liglerde bol sıfırlı kontratlara da imza atabilirsin..

@Zaitsev
hocam ben bilic hatasız günahsız demiyorum ilk sezon neyse de ikinci sezonunda şampiyonluğun kıyısından dönmemizde bariz hataları olmuştur ama bence bilicin takıma bir kimlik kazandırdığı ve seviye atlattığını düşünüyorum.
saha dışında iyi bir yönetim, futbol direktörü (önder özen) ve yerli bir yardımcı hocayla(ki futbol direktörü olsaydı gerek kalmayabilirdi belki de) bilic (ve takımın geleceği) çok daha iyi yönetilebilirdi bence...

planck dedi ki...

başkan bugün biliçi eleştirdi, geçen sene devamlı aynı isimleri oynattı hazır olan diğer arkadaşlara şans vermedi gibisinden. bir de toplantının bir yerinde gomez sanki ufaktan dokundurdu q7'ye "he is very VERY offensive" diyerek, benim tanıdığım almanlar için bu biraz sarcasm'a kaçıyor :)

QuaresmA dedi ki...

Demin Trabzon maçının geniş özetini izledim ve yukarıda bir arkadaşın dediği gibi M'Bia'yı almayarak çok şey kaçırmışız. Kaderde Tolgay'ın sakatlanması yazılıysa keşke 1 ay önce sakatlansaymış da M'Bia'yı biz alsaymışız. Net biçimde Melo'dan falan daha iyi, Trabzon'a gitmiş olması kendisi adına üzücü. Zaten M'Bia, Cardozo, veya ex-Milan'lı Constant vs Trabzon'da ne yapıyor anlamıyorum. Milletin vergileriyle oluşturulmuş haram bütçe sayesinde kapı gibi kontrat yapıyorlar ama sözleşmedeki o paraları alabildiklerinden şüpheliyim. Para bir yana, sen git Avrupa'nın baş altı takımlarında sezonlarca yardır, sonra git Makedon takımına 1*artist kalecin ve 5*artist hücumcuların yüzünden elenip rezil ol.

Adsız dedi ki...

@QuaresmA

MBia aynen bir yaradır benim için de. Bizim için biçilmiş kaftandı ama Atiba’ya güvenip düşünmediler bile. Oysa oynadığı bölge aynı nolsa da performanslar arasında çok büyük fark vardı.

Bilic’i savunduğum filan yok. Hatırlayanlar özellikle sezonun ikinci yarısından itibaren işler iyi giderken bile oyuncu yönetimi konusunda sorunlu olduğunu yazmıştım. Hatta bu nedenle ahalinin genelinden eleştiri de almıştım ama bu konuyu yazmaya devam ettim. Bahsetmek istediğim konu tukaka edilen o kadronun bunları yapmasıydı.

Q7 için durumlar değişti, artık forma aslanın ağzında ya da değişmek zorunda kalacak, diyenler için gelsin o link:

https://haber1903.com/n-9720-taraftar-quaresma-diye-bagirdi-iste-q7nin-tepkisi.html

Son olarak; hep düz mantıkla düşünebilenlere Tabata örneğiyle güzel bir yanıt verilmiş zaten. Öte yandan bu çerçevede bariz bir şekilde duran garabet bir durum da söz konusudur: Küonyedi’nin “möhteşemliğinden” bahsederken “çakma teknik direktör” olmama adına hiç futbolun teknik-taktik konularından konuşmuyorsak eğer, neyden bahsediyoruz? Bilmediğimiz başka kriterler varsa öğrenelim diye tabii.

Neyse ki objektif durumlar gösteriyor ki (eğer gerçeklerle ilgileniyorsak tabii) kariyerinde Porto dışında herhangi bir takımda tutunamayan bir şahsiyetten bahsederken, eğer çok vazgeçilmez durumdaysa 1,2 sözleşme bedeli ve 1,6 milyon yıllık ücrete nasıl alındığını da göremeyenlerin yorumları da elbette takdire şayandır. Tıpkı Porto’daki bu kısa döneminde kadroda bulunanlar arasında 2. en düşük ücreti alması gibi. Yine tıpkı kriter olarak Arap liglerini ortaya koyanların orada dahi barınamamasını görememesi gibi. Bu arada halen 34 yaşındaki Tabata hala orada ve hatta 2014’de 4 yıllık yeni sözleşme yapmış; yani Tabata ve 37 yaşına kadar.

Ntvspor en güvenilir kaynak değil elbette, ancak mevcutlar arasında en azından bir doğrulama yapmaya çalıştıklarını çok defalar gördüğüm için böyle yazdım.

QuaresmA dedi ki...

james sneijder

Quaresma'nın tepkisinden bana kalırsa gereğinden fazla çıkarım yapmışsın. O meşhur tezahürat yapılırken mikrofonu alıp biraz da Gökhan Töre için bağırın mı deseydi? Elbette sevinecek. Önemli olan geçen seferki gibi kendini takımın önüne koyup koymaması. Yoksa bu sezon attığı spektaküler herhangi bir golden sonra yine o tezahuratı duyacağız, bunun önüne geçmek mümkün değil. Taraftar bu tip oyunculara yıllardır aç. Bunu ergen tepkisi ile sınırlamamak lazım, her takımın taraftarı böyle bir yeteneği kendi takımında görmek ister. Formasının arkasına ismini yazdırabileceği işte en son Demba Ba geldi gitti. Ben 26 yaşındayım, o gün stadda olursam Q7'nin spektaküler golünden sonra ben de o tezahüratı yaparım. Gökhan Töre, Gomez, Olcay, Sosa atsın onlara da bağırırım. Elbette kazanan Beşiktaş çok güzel ama göze hoş gelen bir şekilde kazanan Beşiktaş daha da güzel :)

Ayrıca bize gelen oyuncuların maaşı konusuda baz almamız gereken kendi kadromuzdur, geldiği takım değil. Aynı goygoy Samet Aybaba geldiğinde de dönmüştü Buca'da şu kadar alıyordu, bizde niye bu kadar alıyor diye. Rafa Benitez Napoli'de x alıyosa Real Madrid'de en az 3x alır. Q7'nin maaşında hesaba katmamız gereken 3 faktör var:

- Porto'ya transfer olduğundaki futbol seviyesine karşılık bize geldiğindeki futbol seviyesi. Porto dip yapmış Q7'yi minimum kontratla bağlayabilir. İyi top oynamış topçu da kendi maaşını futbol çapı ile birlikte yükseltir.

- Türkiye Ligi'nin Avrupa'dan oyuncu getirirken maaşı yüksek tutması durumu. Bir nevi Katar sendromu. Doğru olmasa bile bir gerçeklik.

- Son olarak da kadro dengesi. Q7'nin Cenk Tosun ile aynı maaşı almasında bir sıkıntı görmüyorum. Necip'in maaşından alacak hali yoktu ya?

Q7'nin elimizde patlama ihtimali azımsanmayacak kadar yüksek. Ama rakiplerimizle mücadele edebilmek adına böyle riskler almamız gerekiyor. "Müzmin üçüncü" dönemine geçmeden önceki yakın dönem yıldızlarımızın hepsi biraz kırık adamlar: Sergen, Tümer, İlhan, Nouma, Ahmet Dursun vs. Şimdi de bu riske girmemizi yanlış bulmuyorum çünkü aksi 4 derbide 0 puan almak anlamına geliyor! Üstelik bu maliyetle Q7 elimizde patlasa bile o kadar da zarar vermiyor.

Adsız dedi ki...

İnşallah kardeşim inşallah. Nasıl ki Olcay takımın golcüsünden sonra gol ve asist olarak 2. üretkenliği gösterse de burada eleştiriliyor, aynı şekilde ve tamamen objektif olarak, Küonyedinin performansı da göklere çıkarılacak veya eleştirilecek. Sorun her zaman şu oldu: Düşük performansında bile hep var olsun anlamsızlığı. Ben öngörümü belirttim ve bunu yaparken haklı çıkarım diye hiç düşünmedim; aslına bakarsanız keşke haksız çıksam. Dolayısıyla başlangıç 16 Ağustos ve buyrun er meydanı. Ama eğer biri çıkar da "arkasında Tosic ve Motta ile ne yapmasını bekliyosunuz ya" derse hiç kusura bakmasın ve en yakın gezegene bir daha dönmemek üzere gitsin. Niye mi? Hücum 6'lısı olarak muhteşem denilen sezonlarda 5. ve 6. olarak yaşandı da ondan; hani sürekli 3. oluyoruz ya o bakımdan. Hayırlısı.

QuaresmA dedi ki...

Olcay her daim en golcü ikinci oyuncu çünkü her daim sahadaki forvete en benzer ikinci oyuncu. Dolayısıyla kendisinden bekleneni yapıyor, ne eksik ne fazla. Ama onunla yeterince olmuyor. Şimdi oturup istatistik incelemiyorum ama kritik maçlarda her daim toplu oyunda döküldüğünü hatırlıyorum. Hem yetenek olarak, hem de mental olarak o maçları kaldıramıyor bence. Ama bu demek değil ki Olcay'ı silip atmak lazım... Çünkü elimizdeki pek çok oyuncunun aksine Olcay en azından ondan beklediklerimizi genelde verdi. Ama takımın vazgeçilmez oyuncusu olarak yetmiyor.

Cenk
Beck - Rodolfo - Tosic - Ramon
Gökhan - Atiba - Transfer - Q17
Gomez - Cenk Tosun

Cenk Tosun'un şu anki form durumunu harcamak aptallık olur. Bir şekilde sisteme sokmak lazım.

czeslaw dedi ki...

@QuaresmA'nın paylaştığı video EL'de oynanan Atletico maçı değil yalnız; sezon öncesi hazırlık maçlarından biri. Yanlış hatırlamıyorsam Ernst'in golüyle 1-0 kazanmıştık.

Ayrıca benim için asıl sorun Quaresma'nın 1.7km ya da 13km koşması değil; bahsi geçen maçta arkasındaki beki tamamiyle unutmasıydı. Arkanda oynayan oyuncunun pozisyon alışkanlığı yok; idareten oynuyor, rakip o taraftan akın akın geliyor ve sen bırak savunma yapmayı, kameranın kadrajına bile girmiyorsun. İkinci 45'te Holosko'nun oyuna girişinden sonra oyunun renginin değişmesi de tesadüf değildi; @james'in bahsettiği ''takım oyunu'' olayını destekler nitelikte.

Özet: Madem Olcay'ı sevmiyorsunuz, bari Cenk'i sol forvet yapalım. Bu kadar formdayken yazık olmasın çocuğa. :)

Coolio dedi ki...

@QuaresmA söylediğin herşey iyi güzelde o Cenk'i kaleye koymayacaktın.. orada bitirdin beni..
neyse bu Cenk-Tolga-Günay tartışması da Bilic kalmalımıydı-gitmelimiydi tartışması gibi kısır tartışmalarımızdan biri.

Bu arada KÜ7 işi olmazsa bize zararı sadece 1.6 milyon euro değil. Takım düzeninin, uyumunun bozulması, taraftar tepkisi, Şenol hocanın ayrılması, erken seçime gidilmesi gibi bir potansiyeli var. Bu transferin faydalı olmama ihtimali %95, olmadığı durumda yukarıdaki senaryonun yaşanma ihtimali de %95. Berbat bir kumar oynadı başgan.

Cenk'in bu moral ve performansla kesinlikle oynatılması gerektiğini düşünüyorum bende. Ancak sace ileri uçta oynamalı. Santrafor ve forvet oyuncularının kanatlarda oynatılmasına gıcığım..

Unknown dedi ki...

Orta saha takviyesi oldukça kritik ancak Ozan, Gökhan çevriminde dolanması haberlerin can sıkıcı. Umarım Sosa transferindeki gibi sağ gösterip sol vururlar.

Ozan meselesiyle ilgili problem oyuncunun potansiyelinden çok muhtemel katkısıyla istenen meblalar arasındaki orantısızlık. 5 milyon ve üzerine transfer edilecek potansiyelde bir oyuncu değil. Ayrıca tecrübeli, oyun bilgisi daha yukarda bir orta sahanın sorunumuzu çözme ihtimali daha yüksek. Bedava oyuncu ya da kiralık vs arıyor olsaydık seçenek sıkışıklığı makul görünürdü ama bu kadar bonservis gözden çıkarılıyorsa (en az 4 mil) diyelim, bir çok alternatif var hali hazırda Avrupa'da. Gökhan ve Ozan'a tıkanılması anlamsız. İnler kaliteli bir oyuncu ancak 31 yaşında, son sezonu formsuz geçen bir oyuncuya 4 mil euro filan vermek de çok akılcı görünmüyor. Belki 2 ya da 3. kez yazıyorum ama bonservissiz Aquilanı'ye hayıflanmamak elde değil.

Son döneme girdiğimiz için alternatif yokluğundan bahsediliyor ancak zaten büyük ligleri ortalama düzeyde takip eden herkesin bildiği çok ekstra izlemeye vs gerek duymadan zaten oyuncu veritabanında bulunması gereken bir çok oyuncu var. Aradığımız mevki ortalama bonservislere Avrupa liglerinde altyapısı, mental kapasitesi yüksek bir çok oyuncu bulunabilen bir mevki.

Son iki senede kimini az kimini çok izlediğim ve iş yapabileceğinden emin olduğum bir grup alternatifi sıralamaya çalışayım mesela. Ben yönetimin elinde olsam bu oyuncuların durumunu soruştururdum. Belki 1. belki 2. orta alan takviyesi olarak.

1. Luca Cigarini (Aquiani kaçtı dedik bu İtalyan vatandaş onun muadili bir oyuncudur örneğin. Gerçi Aquilani'ye asıl benzeyen Montolivo'dur ama onu Milan bırakmaz bu sene. Atalanta'da oynuyor 4 senedir. Defansif anlamda açık kapattığı gibi oyun geçişliliğini de sağlar.)
2. Juraj Kucka (Biraz kesenin ağzını açmak gerekebilir. Ancak Giunti etkisi yaratır. Epey zamandır Genoa'da. Serie A tecrübesi hayli fazla.)
3. Ogenyi Onazi (Bir ara ismi geçmişti. Umarım alternatifler arasındadır. Genç ve dinamik. Kazmalıkları da var ama bence Ozan'dan daha potansiyelli. Geçen sene düşüş yaşadı. Lazio'dan koparmak için fırsat olabilir.)
4. Christian Gentner (Stuttgart. Son sözleşmesi için yüksek yıllık ücrete imza atmak isteyebilir. Bence ilgilenilmeliydi. İlk etapta zor gözükse de Ernst'te ilk etapta bana kolay görünmemişti.)
5. Perparim Hatemaj (Bu daha düşük profilli ilk 4 oyuncuya göre. Atiba'nın alternatifi olarak düşünülebilir. Yıllık ücret, bonservis yüksek olmaz. Chievo'nun ön liberosudur yıllardır. Hayli de sert bir oyuncudur.)
6. Jacopo Sala (Genç/potansiyelli kontenjanından. Takip edenler Hamburg'dan yetiştiğini hatırlayacaklardır. Gökhan, Tolgay jenerasyonundan. Beklenen çıkışı yapamadıysa da Gökhan'ın Hamburg ve TSL performanslarını ve buradaki çıkışını bilenler iyi bir seçenek olabileceğini düşünebilirler.)
7. Simon Thern (Malmö'de çıkış yapıp geçen sene başında Heerenveen'e geçmişti. Dinamik, ofansif meziyetleri de olan İskandinav ortasahalardan. Piyasasının çok yüksek olduğunu sanmıyorum.)

5,6,7 Ozan, Gökhan vsden iyi oyuncular değiller elbette ama çok daha maliyetsiz alternatifler olabilirler ve Ozan kadar potansiyelliler bence. İlk 4 oyuncuysa direk 11'e yazılabilecek kalitedeler.

Uyumamak için elimden geleni yaptım bende gece gece :D

BJK4EVER dedi ki...

Hem cambiasso hem aquilani kacti bu arada. Ozan'a 2.5m eurodan fazla vermek bana da sacma geliyor yabanci kontenjani olmadigina gore. En kotu ihtimal buyuktakimlarda back-up/tribun seviyesine dusmus 1 adam kiralarsin maasini karsilayip.

czeslaw dedi ki...

http://tr.eurosport.com/futbol/super-lig/2015-2016/bayern-munih-ten-besiktas-a-sevindirici-haber_sto4850839/story.shtml

habere inanasım gelmese de isminin bizimle anılması bile sevindirdi.

Basar dedi ki...

Gomez CL ve dünya kupası kaldırmış adam, guarejma ne halt yemiş? Bu adam yıldız filan da degil, hiç olmadı. Olsaydı en azından Hagi etkisi yapardı. Bu adam hiçbir sey degil! Taraftar olarak boyle oyunculara da hiç aç değilim. Inşallah kendisine inanılmaz koşullar sunan bir teklif gelir ve takımdan biran önce gider...

Unknown dedi ki...

Olympiakos maçının devre arasından yazıyorum.

Ersan Adem Gülüm ve Necip Uysal'ı Beşiktaş 11'inde görmek beni kahrediyor.

(Necip şu an yokluktan dolayı oynamak zorunda biliyorum)

Unknown dedi ki...

oly maçının ilk yarısından kısa kısa

Olympiakos bizden bi tık daha iyi göründü. Orta sahamız genel olarak kötü. Hem ofansif açıdan çok sınırlı işler çıkıyor, hem de çok kolay geçiliyor. Kanatlar daha derli toplu. Totalde çok kötü diyemeyiz ama eksikler var.

Rhodolfo herkesin söylediği gibi gayet sağlam. Ayrıca Necip ve Ersan adamı kaç kere yakıyordu yine ayakta kalmayı başardı. Ersan'la uyumları ise iyi gözükmüyor. Daha doğrusu Ersan çok kötü görünüyor.

Necip felaket. Hiç bir işe yaramıyor. Dikine oynamasını filan beklemiyoruz artık zaten de alanını bile dolduramıyor. Ersan'la arkası dönük adama faul yapma konusunda yarışıyorlar. Serdar'ı daha iyi bulmuştum hazırlık maçlarında.

Beck uyum sorununu atlatıyor gibi. Tosic biraz ağır olmakla birlikte oyun bilgisiyle kotarıyor. Top tekniği de fena değil. Motta'yla kotarırlar.

Kaleci transferi yapmadığımız durumda Tolga oynayacak büyük ihtimalle. Şimdilik bir falsosu olmadı. Oyun başlatma anlamında 30'dan sonra gelişeceği yok zaten.

Quaresma'nın gelmesini istemeyenlerdenim. Ama yakınmaları da anlayamadım. Bence ileri üçlünün en aktif oyuncusuydu. Pas ilişkileri de kötü değildi. Gökhan çok kötü başladı ama devre sonuna doğru toparladı. Gomez henüz yeterince uyumlu değil ama koşuları, pozisyon alışı vs kalitesini gösterdi.

Oğuzhan yine ortalama bence. Geçen seneye göre değişen bir şey yok. Fizik zayıflığı kaybolmasına neden oluyor. Sosa'nın sağlıklı ve motive olmasını umalım.

Atiba defansif anlamda yerini doldurdu. Yaşına rağmen yanındakilerden daha dinamik.

Ersan-Milosevic, Necip-Serdar değişiklikleri yapıp bir süre de böyle izlemeli takımı Şenol hoca.

Unknown dedi ki...

Arkadaş bu q17 normal oynayamıyor mu anlamadım, her topta alengirli bir şeyler yapacağım diyor ama sonuç, hiçbir şey yapamıyor, arkadaş düz oyna biraz, her şeyi yaptın da topuk pasınla ribonan mı eksik kaldı.

ozkankaya35 dedi ki...

7 m luk sosa sağ mı

ozkankaya35 dedi ki...

7 m luk sosa sağ mı

beagle dedi ki...

Eveet döşeyelim.

Qımıl7'yi isteyen arkadaşlarla aynı evrende olmadığımızı sanıyorum. Paralel evrende büyük topçu herhalde de burda takımda nefret edilen, yararsız, artık ağır da bir garip topçu. Gomez gibi 190lık hedef içerdeyken rabona ile orta yapmayı deneyeceğine, bahçede duvara top vurdurup kendini dünya kupası finalinde hayal etsin. Alanın da aldıranın da...

İyilerden başlayalım aynen beklenildiği gibi savunma hattımız, uzadı, zekası arttı, tosiçle hücum, beckle garanti, Rodolfoyla savunmacılık kazandı. Bir zahmet Ersan yerine Milosevici koyup arkayı düzeltiyoruz. Atınç gitmese şık olurmuş. İlk fırsatta pedro ve ersanı okutup bir sağlam stoper daha lazım.

Gomez,e 0 isabetli orta geldi. Çok azı kendi hatası, adamları tanımamasından. Asıl problem ise ceza alanına giren 2. adam ve kenardan iyi orta yapan akıllı birilerinin olmaması. En yakın görünen Tosiç'in gomeze 4-5 gol attırabileceği. Töre ile Gomez ise birbirlerini sevmiş durumda, paslaşıyorlar, çakıyorlar. Qımıl7 ise cüzzamlı manyak konumunda.

Söylenebilecek son iyi şey Oğuzhan'ın bu sene diri olduğu. Geçen yılın ikinci yarısından beri mentalitesi değişti, ancak ceza alanı içi veya çevresinde gol tehdidi olmadığından AMC pozisyonunda bir cacık olmaz. Tolgayın alternatifi olarak oynamalı.

Birkaç iyi şey var da takım niye çöp? Her mevkide ahmak, kazma ve bitik oyuncular var da ondan. Atiba-Necip +Oğuzhan orta sahası 3 yetersiz demek. İyi bir takım bu oyunculardan en fazla 1 ini kaldırabilir. Atiba-Oğuzhan(Sosa)-Pektemek(SS) formasyonu tek çıkışımız olur.

Duran topları Qımıl7, Kerim falan kullanan bir takımda stoperler ileri koşarken lanet olsun boşa gidiyoruz diyor.
Dszudszak bundan lazımdı. 4-5 duran top baraj ve ön savunmayı aşamadı. Sanırım maçta kullandıklarımızın %80iydi. Bunu planlamamış olduğumuza inanamıyorum ama Quaresmayı alan bir başkanın planlama kapasitesi olduğunu da sanmıyorum.Hesaplarına göre stad 30 Ağustos 2014 de açılacaktı.

turkkant dedi ki...

Maçtan gözüme çarpanlar,

-Oğuzhan'ı daha iyi bekliyordum. Sürekli oyunun içinde olamıyor, kopuk kopuk performans gösteriyor. Gerçi bir sebebi de ön oyuncuların gayet statik ve ayağa pas isteyen oyunu. Frei-olcay koşu yapınca daha etkili gözüktü.

-Töre-Q7 işi sorunlu, biri oynar, diğeri alternatif olur normalde. Ya da Gomez arkasında daha ceza sahasına giriş yapan bir oyuncu oynamalı.

-Orta saha ikilisi çok düz olunca bir ara topa hakim olma 35-65'ti. Haliyle Gomez'e topu taşıyamadık. Bir değil iki adam lazım.

-Savunma daha iyi geçen seneden, ama Anadolu takımlarına karşı oyunu açacak klas bir bekimiz de yok, işin gerçeği. Beck Hilbert gibi delici değil, daha standart bir bek.

-Geçen sene stoper arandı, sonra nedense vazgeçildi ve sezonun büyük kısmında stoper anlamında sıkıntı yaşadık. Bu sene benzerini kalecide yaşayacağız. Bu kalecilerde ısrar bile bile lades.

Unknown dedi ki...

Quaresma nasıl bir grup taraftar tarafından katkısının çok üzerinde seviliyor ve abartılıyorsa bunun tepkisi olarak ekstra eleştirme huyu da başgösterdi gibime geliyor. Quaresma-Gökhan kanatları eğer içerde tek oyuncu bekleyecekse işe yaramaz bir oyun sistemi bunu söyleyerek başlayayım ama linç edilmeyeceksem Quaresma bugün o kadar da kötü değildi. Hatta bence ilk yarıda ilerdeki en efektif oyuncuydu. Son tercihlerde bir kaç hatası vardı klasiği fakat beklenmeyen 2-3 iyi pasını, doğrudan topu ileri taşıma hamlesini, pozisyon yaratmasını vs'de gördük. Takımda olmayan oyuncularla kıyaslayacak durum olmadığından diğer kanat alternatifleriyle kıyaslarsam eleştirdiğimiz pozisyonlar dahil topu oraya getirecek top sürüş kabiliyeti olan oyuncumuz pek görünmüyor. Gökhan'da ondan bir tık daha güvenilir ve bugün o daha da kötü oynadı örneğin. Üç tane anlamsız pas hatası, top kaybıyla doğrudan takım pozisyon yedi. Onları Quaresma yapsa asılmıştı. Ya da şöyle anlatmaya çalışayım Quaresma'nın ilk yarı oynadığı oyunu Kerim Frei oynasa ve oyundan çıksa 10 kişinin 9'u Kerim bu sene çok farklı diyecekti adım gibi eminim.

Her neyse yine de bize kanat forvet lazımken Gökhan stili bir oyuncu daha gelmesi dengesizliğe neden oldu kesinlikle. Bence quaresma-gökhan kanatlarıyla da olur ancak Gomez'in etrafında hücum pres gücü yüksek bir ikinci oyuncunun gezinmesi şartıyla. Sosa ya da Oğuzhan bu işi yapamazlar. Olcay ya da Pektemek denenebilir. Sosa fiziksel olarak iyi duruma gelirse daha çok geri ikilide arka oyun kurucu pozisyonuna evriltilebilir.

Milosevic pek süre alamıyor. Halbuki en umutlu olduğum stoperdi. Antreman performansı kötü olabilir. Ersan çok kötü başladı. Rhodolfo'yu da olduğundan kötü gösteriyor bence. Rhodolfo-Franco ise çok kötü sonuçlar doğurur. Ya Holosko bile perişan eder ya da savunmayı çok geride kurmak zorunda kalır, takım bütünlüğünü zedeleriz. Bu şartlarda stopere de transfer gerekecek gibi.

Unknown dedi ki...

Sosayı satmayışımızın bedelini güzelce ödüyoruz. Bir kez daha gitmek isteyen adsmı satacaksın. Yoksa satmadığın oyuncu koca sezon hiçbirşey vermiyor. Adam koca kampı sakatım ayağına yatarak geçirdi bugün yine oynamadı ve muhtemelen sezon boyunca da dönem dönem bu ayağa yatacak. Her arjantinli gibi adam da homesick hastalığı var. Mümkünse bu gece satılsın.
Ortaya rode ve inler transferi olursa sol stoper kaynakli foyalarımızın üstünü örteriz. Atiba bu sezon yedek takılır, ihtiyaç halinde oyuna girebilir. Keza necip de.
Quaresma ve töreye ayrı ayrı birer top verebilirsek takıma müthiş katkıları olur ama sahada tek top varken bu mümkün değil. Bu şekilde kanatlar çok top ezer. Quaresma amc oynatılabilir onun yerine de topsuz oyunda ondan daha iyi olan olcay oynar. Kerim frei ise ya beyin nakli yaptırsın, ya da artık başka topraklarda top koştursun. Oynadığı yarım saatte takımın tüm top kayıplarının kaynağı kendisiydi, bunlar arasında iki adet de ofsayt mevcut.
Motta bu takımın oyuncusu değil, çok savruk, dağınık ve sorumsuz. İkinci yarı girdikten sonra birçok pozisyonda arkasına adam kaçırdı ve yine penaltıya sebep oldu.
Son olarak orta sahaya birden fazla takviye şart. Biri kiralık bir bonservisle olabilir ama iki adam şart gibi.

Unknown dedi ki...

Rode ve İnler transferleri olursa direk favori oluruz ligde de Rode nasıl olacak pek mantıklı görünmüyor bana.

beagle dedi ki...

@Martin Wörns
Sistem konusunda aynı fikirdeyim. Pektemek destekli Gomez oynamalıyız.

Töre ve Qımıl7 konusunda zıtım. İlk yarı Tosiç oynarken Töre,Oğuzhan,Gomez grubu etkin olabilecekleri ışıkları verdi. Quaresma ne yaptı? Gomez gollük pas attı. Kaleye koşamadı, 0 a koşamadı, pas vermedi. Daha sonra gomez içerdeyken rabona dedikleri salaklıkla topu arkalara bir yere düşürdü. Azıcık önündeki toplara koşamadığını da görebilirsin. Frikik kullanıyor top tek kişilik barajı geçemiyor. Mental olarak işe yaramazdı, artık herşeyi bitmiş. Gecegezgininin anlattıklarına paralel olarak takımda geçen sene olan bütünlüğü anında bozmuş gibi. Gomez'le Töre'nin el çakmaları yakın oynamaları safları çok belli etti. Artık fiziken geri de koşamayacağı belli olduğundan bir senede 3-5 gol atacak, sorun çıkaracak ve geri koşmayacak bir adam sence bu takımda neye sonuç verir.
Devre arası Katar inşallah diyorum. Hatta mümkünse hemen şimdi...

kokocambo dedi ki...

Adam ters kanattan trivela'yla frikik kullandı ya, biriniz de değinmemiş :D sanırım beyni yakan pozisyon oydu :D

macta ki en dikkatimi çeken durum her aut tan sonra uyuz kaleci tolga nın oyun başlatmada ki aut atışı ısrarı ve her aut atışından sonra topu 5 dk geri almaya çalışmamızdı.(ozellikle ilk yarı)

tabii ki kaleci uzun da başlayabilir ama istisnasız her topu ellerinizle rakibe vermek,nasıl bir taktik anlayıştır.bu mu şenol hocanın oynattığı iyi futbol,çok yüksek hayal kırıklığına ugradım açıkçası.

aman geriden oyun kuran stoper,dengeli futbolu bilen bekler dedik,dediler bunun içinmi. dik topu şişir karşıdaki stoperlere gomez i ezdir . sekerse tehlike bırak şenol hoca bu işleri büyük takımların böyle bir sistemi olamaz.bizde gazetelerde okuyoruz "beşiktaş 2 saat taktik idman yaptı" diye :)) pöf diyorum bun taktiğe ben.

kişisel performans olarak girmeyeyim diyorum ama ersan ile necip kardeş gerçekten çok yetersiz değiller mi? bana mı öyle görünüyor.

Coolio dedi ki...

@Emir Eri hocam sende Feyyaz Uçar'ın kalemine benzer vurgular gördüm. tebrikler..

Evet pimi çekilmiş bombamız Q7'nin elinde gezmeye devam ediyor. Patlarken yanında kim olduğu önemli artık. Kim varsa o da gidecek onunla birlikte. Bunlar olduğunda basın ne yazacak onu merak ediyorum. Şu 2 haftadır Q7 çok farklı demekten başka bişey demeyen eyyamcılar biz demiştik bu iş olmaz gibi şeyler derlerse şaşırmam.

Motta yine, yeni, yeniden bir penalta daha yaptırdı. Cidden beyinsiz bir insan, daha ne diyim. Kerim'e beyin nakli isteyen arkadaşımızın teklifini görüyorum ve Motta ile arttırıyorum.

Bu arada Töre'deki umursamazlık devam ediyor. Geçen senenin sonunda başlamıştı ve bitmemiş anlaşılan. Kaptırılan toplar sonrası k.çını kaldırmayışı felaket. Benzer şeyi Q7'de yaptığında varın siz düşünün.

Tolga'nın futbol zekası yok, dolayısıyla oyunu ayarlayamıyor.

Ersan ve Sosa'ya teklif gelmişken satılmaması yazık oldu. Arkadaşın dediği gibi gitmek isteyen adamı hele hele bir de makul bir teklif gelmişse gödereceksin. Haa onları da gönderip iki adam daha alsaydık baştan sona takımı yenilemiş olcaktık, evet çok zor bir süreç olacaktı ama şu an onlar oynamayacağı için aynı durumu yaşayacağız.

Kaleci transferi seneye yapılacak ve ilk sıraya yazılacak. İşin önemli kısmı daha bu sene içinde birkaç oyuncuyu gözlerine kestirip devre arası sürece başlamaları gerek.

Bu arada geçen seneden Bilic'in içinde kalan Arsenal'in ligin ilk maçında yeni takımıyla eşleşmesi gerçekten kaderin cilvesi. 2 tane atıp tokatlaması ise çok çok güzel bir enstantane oldu.

sherlockholmes dedi ki...

reyiz gitsin arsenal'i yensin deplasmanlarda biz de hala tolga,necip,motta uğraşalım aq.

cochise dedi ki...

@sherlockholmes
Biliç'in Arsenal yenmesi çok da şaşıralacak bir şey değil. Burada Arsenal'e kök söktürmüştük. Onun defosu başka (UEFA'da da görüldüğü üzere). Ama o defoları, beklentisi PL orta sınıf takımı olmak isteyen WU için sorun değil zaten.

Hazırlık maçlarının hiç birini izleyemedim ama kadroda Necip falan görünce boğazımda bir yumru hissediyorum. Yahu Veli-Atiba orta ikilisi ile bile rakiplerin altında kalıyorduk; bu ön libero yetersizliği meselesini bir yıldır söylüyoruz. En fazla bir oyuncu alınacak gibi. O zaman umarım bu alınacak oyuncu sağlam bir çapa olur da 2'li ön libero düzenini bırakırız.

bu yıl lig tv falan almicam demiştim ama yine dayanamadım aldım digiturkplayi. Yıllardır ilk kez bu yıl çok umutsuzum. Kalitemizin bir türlü artamadığını ve temel sorunlarımızın aynen devam ettiğini düşünüyorum. (Misal Olcay'ı yetersiz buluyorsanız onun daha iyisini alırsınız anlarım ama Töre'nin bir değişiğini almak vs.) Umutlanınca hep ters köşe oldum bakalım umutsuz nasıl olacak işler ..

Ekrem Ph.D. dedi ki...

Takım geçen senelere göre sezonu ilk defa geç açtığı için geç form tutacak. O yüzden dünkü görüntü benim tam da beklediğim gibiydi. ilk 3-4 hafta kimse güzel futbol beklemesin, hocayı falan eleştirmek için de çok erken.

ekozu1903 dedi ki...

ligde hazır olma konusu da garibime gider. makro pencereden lige baktığımızda ilk 5 hafta lig yeni başladı, takımlar ancak oturuyor denir. sonra kış gelince hava koşulları nedeniyle zemin kötü, takımlar gerçek futbolunu sahaya yansıtamıyor olur. lig sonuna doğru hedefi kalmayan takımlarıın motive olması zordur. eee futbolsever olarak ne kalır elimizde?!34 haftalık lig maratonunda 20 hafta falan. eee adı üstünde süper lig.

Unknown dedi ki...

Bir şeyler söylemek için henüz çok erken ama benim genel görüşüm; yeni stada geçmeden kupa başarısı beklemiyorum.

Bir de hakkını yedirmeyen, çıkıp dobra konuşan yönetici(ler) lazım.

met1903 dedi ki...

y.kaleci-beck-rhodolfo-milo-tosic-atiba-ozzy-töre-q17-olcay-gomez q17 forvet arkası oynamalı pektemekle değişerek,onun dışında her türlü takıma zarar.

met1903 dedi ki...

bilicseverler başlamış gene,açın özetleri izleyin bari,biri duran toptan biri de uzaktan şutla tamamen şans eseri bir galibiyet aldı hammers, tahminim sezon sonunu göremez bilic.

Yorum Gönder

Ara