.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

17 Ağustos 2015 Pazartesi

Karne: Mersin İdman Yurdu 2 - 5 Beşiktaş


Goller: Cenk Tosun (9', 44', 68'), Olcay Şahan (73'), Kerim Frei (90')
En iyi üç: Oğuzhan Özyakup, Cenk Tosun, Olcay Şahan
En kötü üç: Tolga Zengin, Mario Gomez, Ersan Gülüm

Karne:

Şenol Güneş8.5
Beşiktaş8.2
Mersin İdman Yurdu4.2
Bülent Yıldırım6.4
Tolga Zengin5.5
Ersan Gülüm6.0
Luiz Rhodolfo7.0
Dusko Tosic6.5
Andreas Beck7.1
Atiba Hutchinson7.8
Oğuzhan Özyakup (74')9.6
Ricardo Quaresma (46')6.2
Olcay Şahan8.2
Gökhan Töre6.3
Cenk Tosun (82')9.4
Necip Uysal (46')6.5
Mario Gomez (74')5.9
Kerim Frei (82')6.9
Takım Ortalaması7.1

Anket:



58 Yorum:

WiLdHoney dedi ki...

Oguzhan, Olcay ve Cenk'e helal olsun, diğer arkadaşlara da teşekkürler, umuyorum geri dörtlü bir arada oynama alışkanlığını ve lig tecrübesini artırdıkça çok daha iyi olacaktır.

Valla bu Olcay'a hayret ediyorum ben ya . Adam aynı anda maçın en fazla top kaybedeni , en çok pas arası yapanı oluyor . 1 gol 2 asist yapıyor filan . Çok acayip adam . Olsa dert olmasa dert .

Geçen senelerdeki gibi böyle dandik takımları yenip overconfidence yaşamamak lazım . Takımın gösterdiği şey 3 senedir ümit vericiydi , gerisini getirmek önemli.İnşalla bu kez başladığımız gibi bitiririz .

yilmaz dedi ki...

Geçen senenin Bursa'sı gibi çok atıp çok yiyen bir takım olacağız gibi gözüküyor. Takımın defansif zaaflarından dolayı qauresma, töre ve olcay 3'lüsünden birinin yedek bekleyeceğini tahmin etmiştim. Ama hoca taraftarın da istediği gibi ozzie'yi merkez ortasahaya alıp önde 3'ünü de kullandı. Çok çok verimli bir maç oldu. Cenk Oğuzhan ve Olcay harika anlaştılar. Töre ve Quaresma tüm estetik çalım denemelerine rağmen onlardan rol bile çalamadılar.

Ozzie'ye hep güveniyordum. Geçen sene de harika bir başlangıç yaptı. Sonra bir kaç hafta sendeleyince önce taraftar çekti ipini sonra da hoca. Hoca hiç güvenmedi Ozzie'ye. Daha önce herkes en ağır şekilde eleştirirken bile(%80'i haklı eleştirlerdi) durumun geçici form düşüklüğü olduğunu, Oğuzhan'sız Beşiktaş'ın kalitesinin yarı yarıya düştüğünü düşünürdüm. Oğuzhan Beşiktaş'ın ve -her ne kadar umrumda olmasa da- Türk futbolunun geleceğidir. Bu, bu maçın sonucu da değildir.

nuri mu dedi ki...

q7 yerine sosa, gomez ve yeni orta saha gelip takıma adapte olunca çok daha iyi olacak inşallah.. ayrıca ihtiyaç sırasına göre ön liberodan sonra önce hızlı bir stoper sonra da kaleci alınması lazım bir de tosic ve beck in biraz daha performans arttırması..

Coolio dedi ki...

cenk zorla çift forvete döndürecek bu takımı. umarım gerçek çift forvet olur, sağ açık, sol açıkta oynayan forvet modeli olmaz. Bu arada Pektemek'de West Ham'a gitsin artık, orda şans verir Bilic ona.

Tosic'in hatası aynı Motta hatalarındandı. İlginç oldu.

Tolga her maç gözüme daha antipatik geliyor ama yapacak bişey yok. kaleci ve stoper transferleri seneye yapılacaktır.

planck dedi ki...

cenk gol atamayıncaya kadar ilk 11 çıkar, gomez de o sırada takıma alışır zaten. olcay acaip hırslanmış. q17 beklenilenden çok daha sade oynadı. ama bence derbilerde olcaydan ziyade ona ihtiyaç olacaktır. ozzy olcay cenk'in yanına töre değil de sosa gelse verkaç manyağı bir takım oluruz valla. bir de atibaya laf edenler herhalde utanmışlardır. herşeyi yaptı herif üstüne %98 pas yüzdesi. ozzy bence hocanın defansif anlamda dediklerini yapmasın bu kadar yeter yoksa seneye takımda göremeyiz :) defansif anlamda da kendini geliştirdiği anda 15 fln diyordum ama cidden 25M€'ya elimizi öpene satarız. bir de şenol hocanın taktiğiyle passolig olimpiyat fln hikaye olur herhalde, her maç dolar stad nerde oynarsak oynayalım. zira oyuncular da aç, tek maçlık performans olacağını sanmıyorum ve üstüne herkesin yedeği var. ozzy-sosa, olcay-kerim, gökhan-q17, cenk-gomez. tek olcayla kerimin özellikleri tutmuyor. defansın arkasına atılan ara topları için sanırım hem cm hem hızlı stoper lazım bir de gözü açık, ayakları iyi kaleci.

Mayor dedi ki...

gecen 2 sezondan en buyk farkimiz hucumda olmus.
bu kadar cok pozisyon ve verim beklemiyordum acikcasi.
daha once hatirlarsaniz mac boyunca ortalama 2-3 pozisyona girip birinin iyi gunu ise gol atabiliyorduk.
Mersin tabii burada gercek rakip degil bunu test etmek icin. cunku rakip basklili oynarsa ileri dortlunun ne kadar organize atak gelistirip gelistiremeyecgini tahmin edemiyorum.
ozellikle mac cikmaza girerse q17 ve g7'nin sahsilesmesinden korkuyorum.
burada geride kalan adamlarin baskiyi kaldirabilmesi ve topu rakip alana gecirebilmesi lazim.
Bu isin ustasi Tolgay'di maalesef. Neyseki Atiba iyi basladi.

Rakibin tek hizli oyuncusu(Nakulma) bizim agir oyunculari ipe dizdi maaelsef. Baska rakipte Nakulma gibi 2 adam olursa isimiz cok daha zor. Bence defansa takviye yapilmayacak onun yerine Senol hoca'nin bu gedige bir cozum bulmasi lazim. Ya orta alanda ciddi pres yapip rakibin ileriye top gondermesini yavaslaticaz ya da ayedigimizden cok atmamiz laizm her mac.

Orta sahaya takviye yapılması muhtemel . Duyumculuk kariyerim bu transferlere bağlı. Rode veya Lawal'dan biri olacak diye düşünüyorum .

rode sınıf atlatır bize,olacaksa o olsa bari.ayrıca gerçekten bir kaleci ihtiyacımızın varlığını ispatladı dün gece tolga.

her yıl boyle baslıyoruz.sonra düşüş yaşıyoruz bu sene takım devamını getirebilir umarız.

Yoruq dedi ki...

Oğuzhan'ın yanına oyuncu bakmak lazım. Atiba'yı Neciple yedekleme riskine girmeyelim. Oğuzhan olmadığı zaman alınacak oyuncu-Atiba ikilisi orayı kotarır. Adayım John Obi Mikel.

Sosa bu sistemde parlayacaktır. Muhtemelen Gökhan ya da Quaresma'dan birini kesmek gerekecek. Dünkü oyunu ile Olcay'ı kesmek zor. Hatta daha kontrollü oynamak gereken maçlarda Sosa sağa çekilip orta saha daha sağlam hale getirilebilinir.

Son olarak Gökhan dün çok kötü bir izlenim bıraktı bende. Sürekli arkadaşlarına sitem eden, eli sürekli havada, memnuniyetsiZ bir oyuncu izlenimi bıraktı. O kadar kopuktu ki üç değişiklik hakkının kullanıldığından bile habersizdi.

Adsız dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
QuaresmA dedi ki...

Beklenen ortasaha oyuncusunun eksikliğinde Şenol Hoca'nın kurguladığı sistem mükemmeldi. Form durumlarının farkında olduğu Oğuzhan ve Cenk'i mutlaka oynatmayı planlamış ve bunun için Gomez'i şimdilik kulübeye almayı göze almış gibi görünüyor. Beklenen ortasaha oyuncusunun gelişine kadar bu şekilde idare edebiliriz. Blogda daha önce Q17'yi 10 numara mevkisinde değerlendirebileceğimizi yazmıştım ama ortasaha transferine kadar Oğuzhan'ı tolare edebilmemiz için Olcay'ın ortada devam etmesinde fayda var. Kötü top kontrolü, teknik beceriksizlikleri falan can sıksa da nasıl çok top kaybediyorsa çok top da kapıyor ve hücum gücü katıyor, ortalığı çok karıştırıyor. Bu karışıklık da genelde bizim adımıza olumlu bir perfect storm ile sonuçlanıyor, daha doğrusu dün öyle oldu. Ayrıca Olcay'ı 10 numarada oynatabilmek Q17-Töre kanatlarının skor verimsizliğini azaltan bir faktör.

Yine de Cenk'i mükemmel formuna ve efektifliğine rağmen bir şekilde kanat forvete çekmemiz gerektiğini düşünüyorum. Kendisinin de bu rolü oynamayı öğrenmesi gerekiyor. Forvetin birini kanada çekebilmemiz bize derbi ve Avrupa maçlarında istediğimiz sertliği sağlar. Dünkü formasyonla ise ciddi maçlarda kevgire dönebiliriz.

Bence Gomez'in formuna da bağlı olarak ideal 11 şimdilik (yani ortasaha gelene kadar) şöyle:

Kaleci (Çok fark etmez)
Beck - Rodolfo - Ersan - Tosic
------ Atiba - Oğuzhan -------
Q17/Töre --- Olcay --- Cenk
------------ Gomez -----------

Gomez o maçta hala formsuzsa Cenk forvete, Q17/Töre ikilisinden biri kanada.

Ortasaha transferimiz gerçekleştikten ve uyum sağladıktan sonra:

Kaleci
Beck - Rodolfo - Ersan - Tosic
------- Atiba - Transfer -----
Q17/Töre --- Oğuzhan --- Cenk
----------- Gomez ------------

Q17/Töre yazdığım yerlerde şimdilik ilk tercihim Töre. Solak olması da önemli avantaj o mevkide ama dün izlediğim Töre midemi bulandırdı. Dün izlediğim Töre karakteri en sevmediğim futbolcu tipini geçtim, en sevmediğim insan karakteri idi: Kaprisli.

Cenk'i kanat forvete çekmemiz elbette Cenk'in verimini düşürür ama bizim asıl amacımız Cenk Tosun'a bol bol gol attırmak mı, yoksa maçları kazanmak mı? Bunu hesaba kattığımızda Cenk'in rolünü Gomez'in formunu bulmasıyla oraya kaydırmamız gerekiyor. Bakın Biliç'in sistemi ligde nasıl çalışmamış ama Avrupa'da çalşmışsa, tam tersine dünkü sistem de ciddi maçlarda mahvolur. O yüzden lig için, Mersin için, ilk maç için düşünülenler, yapılanlar güzel ama 1-2 modifikasyon gerekiyor formasyonda. Ama yine de şuna emin oldum ki Şenol Hoca'nın kafası çok iyi çalışıyor, taraftar olarak gözümüz arkada kalmayacak gibi. Eminim dünkü kadroyu kimse tam olarak kuramazdı ama Şenol Hoca "dün için" takımdan maksimumu çıkardı.

Son olarak biri topçulara asker selamının nasıl verileceğini göstersin. Koskoca kulüpte askerlik yapmış 1 Allah'ın kulu yok mu? Şaşırtmayacak şekilde yine en iyi Olcay vermiş :)

Adsız dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.

@james

Genetik okuyup ikisinin kodlarını birleştirirdim .

Şaka bir yana , Hıncal'ın hiç unutmadığım bir lafı vardır ; zamanında Türkiye -Finlandiya maçında Mustafa Denizli'nin Ali Eren ile başlamaya mazaret olarak Ali'yi Litmanen'i marke etmesi için oynattığını söylediğinde cevaben " yarın Almanya ile oynayağız , onlarda 10 tane Litmanen var , napacaksın 10 tane Ali Eren mi oynatacaksın " demişti. Her yere gideri olan bir örnek bu.

Yarın Trabzon ile oynayacağız 10 tane Nakoulma var onlarda. Bir tanesi bu kadar can sıkabiliyorsa bir kaç tanesine karşı belki Ali Eren'ler lazım olabilir :)

Adsız dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
turkkant dedi ki...

İyi başladık:) Maçla ilgili notlarım:

-4-1-4-1 ile müthiş bir hücum zenginliği yakaladık. Şenol Güneş sistemin en güzel yanı, çok hareketli olduklarndan ön oyuncularının marke edilmeleri çok zor oluyor. Biliç'in Beşiktaş'ı daha muhafazakardı. Kim nerede oynadığı çok belirgindi, haliyle önlemi daha kolaydı. Tabi her sistemin bir dezavantajı var, savunma yerleşmesinde oyuncular pozisyon dışı kalabiliyorlar.

-Uzun soluklu başarı için hep beşinci vites olmaz. Gerektiğinde vitesi beşten üçe, ikiye düşürmek lazım. Mevcut takımda Emre Belezoğlu, Selçuk, Melo, Meireles gibi oyunun ritmini ayarlayacak oyuncu sıkıntısı var. Böyle bir transfer olursa takım daha olgunlaşır. Benim arzum orta sahada "2-1" yerine "1-2" oynamamız. Haliyle bence Sosa-Oğuzhan'ın arkasına Melo'nun 3 yıl önceki hali gibi ayağı temiz, fiziği güçlü bir ön libero gerek. Tabi umarız Sosa fişi çekmez!

-Q7-Töre'den biri oynar. İdeal takım solda Olcay, sağda biri, ortada Atiba-Oğuzhan-Sosa gibi. Sosa ve Olcay'ın defansif kalitesi takım kimyası için önemli. Belki daha az cafcaflı ama çok daha solid bir takım oluruz. Forumdaki çoğu arkadaşımız bir futbolcuyu sadece teknik özellikleriyle değerlendirme hatasına düşüyor. Olcay'ın ceza sahası koşuları bir melekedir, çalışarak ve kafa yorarak edinilen... Onun o koşularını atamadıkları, hep ayağa istedikleri sürece Q7-Töre her zaman eksik olacaklar.

-Geçen seneden beri söylüyorum, Oğuzhan bu takımın en yetenekli oyuncusu. Örneğin Selçuk da 10 numaradan merkez orta sahaya dönüştü, ama Oğuzhan'ın Selçuk'tan bir ekstrası var çalımla dribling özelliği. Üç konuyu hallederse ligin Sneijder ile beraber bir numaralı oyuncusu olabilir.

1. Defansif agresivitesini artırmalı, bu fizik kaliteyle mümkün.
2. Şutları daha güçlü olmalı. Hala olması gereken sertlikte değil.
3. Oyunun temposunu ayarlayabilmeli. Sürekli dörtnala koşmaya çalışan bir at gibi şu anda.

QuaresmA dedi ki...

- Olcay bize geldiğinden itibaren lig+kupa+Avrupa'da 9445 dakika oynamış, gol+asist toplamı 57. 165 dakikada bir gol katkısı yapmış.

- Q7'nin bize geldiği sezondan itibarenki ikinci Porto serüvenini de kattığımızda lig+kupa+Avrupa'da 10206 dakika oynamış, gol+asist toplamı 75. 136 dakikada bir gol katkısı yapmış.

Olcay'ın istatistikleri o kadar iyi değil. İstatistikleri bir ilüzyon çünkü sezonun neredeyse tüm maçlarında oynuyor ve çoğunda 90 dakika oynuyor. Bu sebepten sezon istatistikleri hep yüksek çıkıyor ama dakika başına baktığımızda Olcay'ın gerçek verimliliğini görüyoruz. Daha önceki bir postta yazdığım gibi yıllarca tek forvet oynayan Beşiktaş'ta eli ayağı düzgün bir kanat forvetin yapması gereken rakamlar bunlar, hatta daha fazlası olmalı.

Olcay'ı aşağılamıyorum, değerli bir oyuncumuz, ama bu "Olcay'ın istatistikleri" konusu istemeden de olsa çok yanlış yorumlanıyor.

Adsız dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
QuaresmA dedi ki...

Q7'de de Atletico Madrid, Braga, Porto, Dinamo Kiev maçları falan var. Geçen seneki Şampiyonlar Ligi maçlarını da katıyorum. (Bayern, mayern)

UEFA ön elemelerini attığımızda UEFA Kupası+geçen seneki Şampiyonlar Ligi ön elemeleri+Porto'nun aradaki Avrupa maçları:

- Olcay: 964 dakika, 4 gol+asist (241 dakikada 1 gol katkısı)
- Q7: 1867 dakika, 15 gol+asist (124 dakikada 1 gol katkısı)

Derbi maçları hiç açmayalım bile.

yilmaz dedi ki...

@QuaresmA Olcay'ın gol/asist istatistikleri kadar maç oynama istatistiği de çok iyi. Bize geldiğinden beri yanlış hatırlamıyorsam sadece 1 maç kaçırdı o da kart yüzünden. Asıl Quaresma'ya göre artısı sanki bu. Daha güvenilir bir oyuncu.

Ah bi de o uzun süren form düşüklükleri olmasa :)

Adsız dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
QuaresmA dedi ki...

yilmaz

Ben Olcay'ın devamlılığından faydalanmayalım demiyorum ama onu A planı yaptığımızda veya direk 11 oyuncusu olarak konumlandırdığımızda bu işin olacağını düşünmüyorum. Yeteneği ölçüsünde küçük maçlarda iş yapıyor ama büyük maçlarda yokları oynuyor. Ezdiği toplar, kötü top kontrolü, kaçırdıkları çileden çıkarıyor - ki Olcay pek çoklarına göre takımın mental ve fiziksel olarak en güçlü oyuncularından birisi. Demek ki yeteneği yetmiyor.

Burada niye transfer sezonunun en başından beri harıl harıl sol kanat konuştuk o zaman? 1 maçla hemen geçen seneki sol kanat oyuncumuzu gözümüzde büyütmeye başladık bile. Niye? Çünkü yerine genel olarak sevilmeyen bir oyuncu geldi. Kimse kusura bakmasın ama Q7 gittikten sonra puan kaybettiğimizde, Olcay kötü oynadığında sevinen; Q7 başka takımlarda iş yaptığında sevinen kitle ile şu anda Q7'nin başarısızlığını bekleyen ve bu sebeple gözüne perde indiren kitle arasında hiçbir fark göremiyorum. Q7'yi Jimmy Durmaz, Olcay'ı Thomas Müller yapmanın lüzmu yok. Q7 Q7'dir, Olcay Olcay'dır.

Q7'yi A planı yaptığımızda da olmadı ama B planı olarak daha çok güven veriyor :)

beagle dedi ki...

Taraftarı, basını her yıl aynı gaza gelmiyor muyuz... Samet Aybaba boktan ötesi bir oyun oynatırken en iyi hücum bizde falan diyordu herkes. Arka kevgir olduğundan rakipler saldırıyor ve fırsat buluyorduk halbuki. 4-2-3-1 ve Biliç, Önder Özen'i bitirecek seçimlerdi. 4 maç kazandık vay arkadaş olduk. Sonrası Demba Ba ile bile geçemeyen hücum kabızlığı, derbi mahkumluğu, sabit 3.lük.

Mersin geçen yıl 2 kere yenebildiğimiz çok az rakipten biriydi. Demekki bize çok ters gelen sertlik ve kapalılıkta oynamıyorlardı ve transfer yasağı ile girdiler sezona. Bu maçın ilk yarısını 4-1-4-1 ile oynarken önde bitirdik. İlk yarı yaklaşık 3 dakikada 1 şut çekerken, 4-2-3-1 e döndüğümüz ikinci yarı rakibin kırmızısına kadar 10 dk.da 1 şut ile gidiyorduk. Yani Oğuzhan methiyeler düzülen haldeyken bile 10 numara/AMC wtf pozisyonunda yeterince etkin olamıyor.

Şenol Güneş faktörü en azından olumlu düşünce ile şansımızın dönmesini
falan sağladı ama orjinal sisteme dönüldüğü anda takım elimizde patlar.
Senaryoyu yazalım:
- Cenk gol atamadığında kesilir. Gomez girer.
- Oğuzhan AMC'de tekme manyağı olur. Zaten herkesin başka favorisi olan bir pozisyondan anında düşer. Sosa-Qımıl-Olcay vb...
- FB maçına Atiba-Necip-Sosa-Qımıl-Töre-Gomez çıkıp efendi gibi 2-0 kaybederiz.
- Kişi adlarına takılır dururuz, o oynasa bu oynasa diye. Hoca maskara olur.
- Sonra hakemlere yanarız
- Maç oynanırken tabletten kongre, transfer haberleri okumaya başladığımızda Eziktaş'da herşey yolunda demektir.

Veyahut Şenol Güneş sonraki maça Atiba-Oğuzhan-Sosa benzeri bir kurguyla çıkar ve artık sistemimiz bu der. Beşiktaş gibi top oynar. Şerefimizle kazanırız.

planck dedi ki...

bence hoca kaleci+defans+atiba'yı sabitleyecek kalanların içinde önyargısız şekilde form durumlarına ve rakibe göre oyuncu seçecek. bu yüzden ilk 11den ziyade ilk 15imiz olacak bu sene.

Özgür dedi ki...

Yok abi hiç bir şey olmaz bu Şenol'dan. Zaten yönetim basiretsizlik abidesi. Bak Fener'e şakır şakır oyuncu alıyor, büyük takımsan basacaksın parayı alacaksın abi.

Bak Galatasaray'a Sneijder var abi adamda, yetinmiyor gidiyor Podolski'yi alıyor. Sen kimi alıyon? Kim abi Quaresma kim? Mario Gomez diye bi adam almışın geçen sezon 4 golü var adamın. Hadi onu da geçtim, yedeği kim bu adamın? Yok. Adamın yedeği Cenk Tosun ya. Cenk Tosun sanki çıkıp bir maçta üç gol atacak.
Vizyon yok abi yönetimde. Beğenmediğiniz Demirören gidiyordu çat çat çat basıyordu parayı alıyordu yıldızları. Anadolu takımları korkuyordu abi adamlardan.

Fenerbahçe'ye bak abi. Adam Nani'yi aldı yetmedi Robin Van Persie'yi aldı. Yetmedi gitti Fernandao'yu aldı. Adamın üç forvetinin üçü de gol krallığı yaşamış adamlar. Adamın kalesine bir tane Portekizli aldı, adını bile bilmiyorum, düşün yani adamın yaptığı transfer sayısını. Feghlui'yi alıyor abi adam. Var mı bizim yönetimde böyle bir vizyon. Ozan Tufan gibi bir maestro aldı abi adamlar.

Sen Olcaylara Oğuzhanlara Cenklere paraları bayılırsan her sezon üçüncü olursun tabi.

Olcay Oğuzhan Cenk Tosun üçlüsü ligde bir maç kazandırabilir mi abi? Anadolu takımlarının hangi defans oyuncusu Cenk'ten korkacak, hangi hoca özel önlem alacak abi bu adama? Gomez desen zaten ne olduğu belli değil. İyi oyuncu olsa Beşiktaş'a mı gelir abi? Bırakın bu işleri.
Vizyon yok vizyon.

Sen böyle saçma sapan transfer yaparsan Mersin gelir Takar 5 tane gönderir evine. Sonra da gelirsiniz burada bağırır durursunuz.

Theo Mode off


Yalnız yazdığım yorumu sonuna kadar okumazsanız sıkıntı büyük. :D
Blogda eksik kişiler olduğunu gördüm de teksiklikleri hissedilmesin diye uğraştım biraz. :D
Yalnız Theo olmak da zormuş be. Bir insan neden bu kadar çaba sarfeder ki troll olmak için.

Özgür dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Zaitsev dedi ki...

@ Özgür

yazının sonuna zor geldim. içimden yeni bir theo hatta alper geldi diyerek ama sonunda epey bir güldüm :)

Quaresma iyidir Olcay iyidir gereksiz tartışma. 2sinin de ön plana çıkan farklı özellikleri var. Quaresma'nın varlığı öndeki kanat oyuncuları için bir tehdit. Geçen sene ne Kerim ne de Olcay sağda efektif oynayamadılar verilen sürelerde. bunun sonucu Töre kesilmemenin verdiği güvenle yaydı hatta şımardı. Bu sene işler farklı Töre artık beni kesecek kimse yok diye öyle yayarak çalım atarak oynayamaz. Keza Olcay'da biraz daha düşünerek oynayacak ve topa vuracaktır.

Oğuzhan sahayı görerek topla gelince daha efektif olacağını gösterdi bu maç. onun yanına daha mücadeleci bir adam lazım. Sağlam bir Veli gibi. süper top kullanmasına gerek yok. Defans bölgemiz Beck-Rhodolfo ve Tosiç ile daha düzgün ve mantıklı top kullanma kapasitesine ulaştı. Oğuzhan da orada oynatılırsa sağlam bir kesici iş görecektir. Necip'i Biliç geçen sene stoper sağ bek diye mundar etmeseydi hepimiz bir acaba derdik ama şimdi çok azımız o acabayı diyoruz :)

@ beagle

Abi sen Mersin'i beğenmemişsin ama 2013-14'te 2.ci ligden çıkıp transfer yapamadan 7.ci oldu adamlar 2014-15te. geçen senede yasaklıydılar.

yilmaz dedi ki...

@quaresma olcay'ın büyük maçlardaki verimsizliği konusunda hemfikirim. Ama yine de fener'e iki golü gs'ye bir asisti var. Rakamlar az olabilir ama 3 yıldır yaptıklarımız da zaten üç aşağı beş yukarı bu kadar :D Zaten Quaresma'nın takıma özellikle Olcay'ın eriyip gittiği dönemlerde büyük katkı sağlayacağını düşünenlerdenim. Ama şu anki formuyla Olcay'ı kesemez gibi.

Bir hemfikir olduğum konu da özellikle son yıllarda taraftarımız kendi tuttuğu/yerdiği oyuncuların/teknik direktörlerin karşılaştırması üzerinden birbirleriyle çatışma halinde (Ne cümle ama :P). Bi dünya adam peydah oldu kendi istemediği oyuncu oynadığında "inşallah sakatlanır" diye dua eden. Ben 1 yıldır bundan şikayet ediyorum.

beagle dedi ki...

Zaitsev begenme konusu degil, bize ters gelmeyen stil yazmisim. Gecen yillarin antalyasporu gibi. Ortalama ustu bir takimdi ama kasap degillerdi. Biz hep yeniyorduk. Oguzhan ve Cenk ile Basaksehiri veya bir iki haftaya belli olacak dip takimlari yenebileceksek sorun yok.

Coolio dedi ki...

Trabzon maçında Olcay bu performansına devam eder. Adam bayağı bir yeteneksiz ama yaptığı koşular bu takıma hayat veriyor özelliklede Oğuzhan oynuyorsa. Yni herkesin dediği gibi top kontrolü çok kötü ve paslarıda çok kötü. Özetleri bir daha izleyin her verdiği pas arkadaşının bacağını uzatarak topu kontrol etmesine neden oluyor. Bir nedeni de her zaman koşu halinde olduğu için ince ayar pas vermek zor tabi. Neyse TS maçlarında her zaman Olcay iyi oynamıştır. Bu maçta da iyi oynar ve istatistik yapar ve sonucunda da Töre ve Q7 birbirlerinin alternatifleri haline gelirler. Onun yerine de Sosa oynar. Defansif açıdan da biraz daha dirençli oluruz ve Necip'in girmesine gerek kalmayabilir. Bunun haricinde ben Şenol hoca Cenk+Gomez dengesini nasıl kuracak bilmiyorum. Cenk'in çok gol atması işleri değiştirdi. Yoksa kafasında ilk tercih Gomez'di bence. Beraber oynarlarsa kim oynamayacak?

@planck'a katılıyorum. Defans+Atiba (veya yeni transfer) sabit gerisi şartlara göre hep değişebilir bir düzen göreceğiz.

Unknown dedi ki...

faydasız pektemek ile kweuke'yi takas etsek ya bari, adam da webo potansiyeli var..

Zaitsev dedi ki...

@ Emir Eri

Kweuke bizde Emenike'ye döner. zaten benzer oyuncular. hem büyük takımla takas yapan anadolu takımının yöneticilerinde de kafa yoktur. Kweuke alsa alsa 500-600 bin avro alıyor. onu verip üstüne 1.5 milyon avroluk Mustafa'yı mı alacak adam. kazancı nerede bu işin? Geçen sene Holosko'yu kiraladık maaşının yarısını biz verdik.

@ yilmaz

Olcay'ın golleri var ama attığı gollerin yanında o maçlarda kaçırdığı net gol pozisyonları da var. geçen sene deplasmandaki FB maçında mundar ettiği pozisyonları soksa yenmiştik. sokamadık onları geldi 80 küsürde Sow çaktı bitti maç. Olcay'ın top sürmesini filan geçtim ben. son vuruş çalışsa bile her sene en az 5-6 gollük katkısı olur takıma. forvetin çevresinden iyi giriyor pozisyona. takipçiliği güzel bitiriciliği tırt.

Unknown dedi ki...

her transfer kazanç olmuyor sanırım, ne yazık ki bu ülkede böyle. bazen sırf takımdaki sorunlu oyunculardan kurtulmak adına transfer yapılabiliyor. akşam hikmet karaman ile yaşadığı diyalog sonrası rize bu transfere onay verebilir diye düşünüyorum. pektemek'in yıllık ücretinin yarısını biz verelim yine, kweuke'nin de yıllık ücretinin tamamını. iki tarafta karlı çıkabilir bu işten. gerekirse sezer öztürk, gökhan süzen gibi oyuncuları da ücretsiz paket olarak gönderirsin. hiçbir fayda görmediğin halde parasını ödeyeceğin bu oyuncuların yine maaşlarını biz öderiz, hiç değilse gomez ve cenk'in ardından güvenebileceğimiz üçüncü bir oyuncumuz daha olur.

emenike vs kweuke olayına ise katılmıyorum. başka tipte iki oyuncu, emenike karabükte iken de defans arkasına sarkmaya çalışan tipte bir oyuncu idi. bence kweuke'nin mudaili mert nobre olabilir, nobre'ye göre bir nebze de olsa daha iyi verim alabiliriz. pektemek özgüveninin kaybettiğinden beri bu takımın oyuncusu olmaktan çıktı. o yüzden artık olmasını beklemek yerine bir an önce elden çıkarıp yapılan yatırımı amorti etmek lazım.

WiLdHoney dedi ki...

kaynağı belirsiz bir Pektemek > Başakşehir muhabbeti var, eğer gerçekten olursa bu durumda birde forvet ihtiyacımız doğar bence, Ömer'in hala bize ne vereceği belli değil, keşke ikisini birden paket yapsak ve yerlerine bir kanat forvet alsak.
Başlamışken, bir orta saha ve Pedro'nun yerine hızlı ve sert bir stoper alıp, Cenk'i de bir yerlere (Tolga'yı göndermeyi tercih ederim aslında) gönderip, yerine bir yabancı kaleci alabilsek.
Hoppp yepisyeni bir takım olduk galiba....

yilmaz dedi ki...

@Emir Eri haklı ya da haksız kenardaki hocasına canlı yayında küfür eden, hocasının kararını saha içinde tatbik etmeyen bir adamı pektemek gibi yeteneksiz de olsa bu anlamda hiçbir falsosu olmayan bir adama tercih etmek, bilemedim. Ya göndereceksek gönderelim Pektemek'i de yerine önerdiğiniz adam bu mu Allah aşkına? Hakikaten inanamıyorum.

nuri mu dedi ki...

@ QuaresmA
''Olcay'ın istatistikleri o kadar iyi değil. İstatistikleri bir ilüzyon çünkü sezonun neredeyse tüm maçlarında oynuyor ve çoğunda 90 dakika oynuyor. Bu sebepten sezon istatistikleri hep yüksek çıkıyor ama dakika başına baktığımızda Olcay'ın gerçek verimliliğini görüyoruz.''
sezonun tüm maçlarında ve çoğunda 90 dakika oynuyor diyorsun da benim mantığıma göre bu olcay için daha kötü çünkü dakika başı gol oranını düşürüyor ama sen bu sebepten istatistikleri yüksek çıkıyor diyorsun nasıl oluyor?
hem tüm maçlarda çoğu zaman 90 dakika oynuyor dediğin olcayın niye dakikası q7 den daha az? (9445 & 10206)
peki Q7 niye tüm sezon ve maçlarda onun kadar oynayamıyor, hakkı mı yeniyor her gittiği yerde acaba?
bir de hangisi takımına daha az defansif zafiyet yaşatmış, daha az takımını satmış, daha az takımda huzursuzluk ve problem çıkartmış, sakatlıktan daha çabuk dönmüş veya profesyonelliğin gereği kendine iyi bakıp sakatlanmamış, vs.vs.vs. bununla ilgili bir istatistik veri var mı?

nuri mu dedi ki...

geçen sezon olcay 48 maçta 9 gol 7 asist yapmış Q7 43 maçta 10 gol 5 asist yapmış böyle baktığımızda Q7 daha başaralı değil mi, daha az maç ve dakikada yaptıkları katkı birbirine denk görünüyor ama
Q7 ligde 74 gol atıp +61 averajlı bir takımda bu istatistiği yapıyor olcaysa pek fazla ofansif oynatmayıp aşırı sağlamcı oynatıyor diye eleştirdiğimiz bilicin ligde 55 gol atıp +23 averajlı takımında..
demem o ki istatistiği oraya çekip buraya çekip illa ki Q7 yi kral topçu ilan edeceksiniz..
Q7 hepten karşı değilim, takımda disiplini bozmayıp, saha içinde laubalilik yapmayacak bir Q7 beşiktaşın kulübesinde olsun isterim. gömülü defans oynayıp geride kamp kuran takımlara karşı girsin ikinci yarı açsın kilidi.. bu kadar yani daha fazla bir şey beklenmemeli hele tüm sezon boyu buna güvenip gözü kapalı ilk onbire yazmalar, oyunu bunun üstüne kurmalar falan.. daha neler adamın tarihinde yok böyle bir şey....

Unknown dedi ki...

@yılmaz

karşısındaki adam hikmet karaman ya, fatih terim'in çakması. hal ve hareketleri terim'e benzeyen bir adama ben 5 dakikadan fazla dayanamazdım. saygı dediğin olgu hak edilir, kazanılır bence ve ne yazık ki karaman da ben saygı duyulacak bir karakter göremiyorum. tabi benim naçizane fikrim bu, beğenir yada beğenmezsiniz, ancak dünyada pek çok oyuncu daha önce hocalarıyla bu tip polemikler yaşamıştır. Daha beteri için bkz:

http://webarsiv.hurriyet.com.tr/2001/02/19/295772.asp

Zaitsev dedi ki...

@ Emir Eri

Kweuke ile Emenike hızlı, kuvvetli, top sürebilen güce dayalı oynayan futbolcular. Antrenörler farklı şekilde kullandılar diye farklı topçu olmazlar. 4 sene önce karabükte Kweuke olsa Fener o kafa yapısıyla onu alırdı. Esas sorun kimse Rize'ye Karabük'e kapanmaz. Sana ise FB-GS ve belki TS kapanmadan oynar. Kweuke kapalı defansta iş yapar mı? Rize'de bunları yapmak kolay. Youla da Gençlerbirliğinde canavar gibiydi sonunu biliyoruz. Ayrıca dün attığı gollerden önce mundar ettiği 2 pozisyon var. bu transfer bana mantıklı gelmiyor.

Bunların hepsini geçtim. Hikmet karaman öyle böyle ne farkeder? Yönetim Hikmet hocayı oraya koyduysa topçu da onun dediğini yapacak. penaltıdan sonra antrenöre dönüp küfretmesi nedir? Ya hakem atsa ne olacak. 92de golü attıktan sonra direk tribüne gitmesi ve sonrasında ağlaması Hikmet karaman'ı harcamak kendini sağlama almak için uyguladığı bir tiyatro.

Hoca ile topçu polemik yaşar. kavga eder ama bunlar soyunma odasında kampta tesiste olur. Pascal-Scala örneği kampta olan birşey ve yaşayanlar paylaştığı için biliyoruz. bu sahanın ortasında aleni bir aksiyon. aynı şey değil.

Rize yönetiminin kadro dışı veya para cezası uygulaması yapması lazım. yapmıyorlarsa Hikmet Hocayı kovacaksın. 2sini de yapmazsan istifa edeceksin.

yilmaz dedi ki...

@Emir Eri Hikmet Karaman'a yapmış olması birşeyi değiştirmez, hadi diyelim haketti, Şenol Güneş'e karşı yapmayacağına dair bir veri var mı elimizde? Nihayetinde hocasını küçük düşürdü. Aralarındaki muhabbeti bilemeyiz, neden bu kadar doldu bilemeyiz ama daha yaptığı hareketin üstünden 24 saat geçmeden bu adamı Beşiktaş'a yakıştırman olmamış bence.

Unknown dedi ki...

haklısınız eyvallah!

sherlockholmes dedi ki...

lucas leiva ismi geçiyor beyler. ne dersiniz faydalı olur mu ?

Barreto dedi ki...

Şu yazıya bir gözatıverin derim.

http://forum.webkartallari.com/thread/cicim-haftalari/

Lucas Leiva elbette faydalı olur . Hem Necip'ten hem Atiba'dan defansif melekeler konusunda oldukça üstün bir oyuncu ama Beşiktaş'ın ön alan oyuncuları merkez ikiliyi rakiple başbaşa bıraktığı sürece Matic olsa dayanmaz . Ön alan oyuncularının kesinlikle takım savunmasına yardım etmesi gerekiyor.

Oyuncu özelinde baktığımızda aranan sertliğe derman olur , hava toplarındaki zaafiyetimize ekstra bir katkı daha sağlar , çok iyi bir kesici olduğu gibi pas özelliği de üst seviyedir . Takımın rölantiye geçtiği anlarda topa sahip olma anlamında pozitif katkısı olacaktır.

Oyuncu tipi olarak ben hala ceza sahasını zorlayan bir oyuncuya ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum .

Armagan dedi ki...

@planck +1
orta saha ve forvet oyuncularını (Atiba hariç) az çok aynı seviyede görüyorum şu anki form durumlarıyla.kim formdaysa o alacak formayı oyununu oynayacak. yapamadı mı, çekersin kulübeye tekrar sırasını bekler. hocanın bu adaletli dağıtımı bile bizi yukarı taşır.
sen ben yok beşiktaş var!

Adsız dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
QuaresmA dedi ki...

@ Nurettin İnce

Olcay'ın istatistiklerine ilüzyon dememin sebebi Olcay hakkındaki 2 laftan birinin her zaman toplam sezon istatistiğinin yüksek olması. Ben de neden yüksek olduğunu ve toplam dakika açısından baktığımızda toplam sezon rakamlarının aslında o kadar da verimli olmadığını, hele ki Avrupa maçları kıyaslandığında Q7'nin yanına bile yaklaşamadığını (verimlilik açısından aşağı yukarı yarısı) rakamlarla gösterdim. Artık daha ne kadar açık anlatılabilir bilmiyorum.

Olcay'ın toplam dakikası daha az çünkü Olcay'ın bize geldiği günden itibarenki rakamlarını, Q7'nin de bize ilk geldiği günden itibarenki + Porto'daki 2 yılını koydum. Yani Q7'nin Katar sezonunu saymadığımızdan, Q7'nin 1 fazla sezonu var, bu sebepten dakikası daha fazla.

Bir sonraki postunda yazdığın mantık doğru. Ofansif takımın topçuları daha fazla istatistik yapar. Bu bir faktör. Ama madem geçen sezonki rakamları istatistiksel olarak karşılaştırılamaz buluyorsun; istiyorsan 2 oyuncunun da sırf Beşiktaş'ta Avrupa ve derbi rakamlarını çıkaralım. Adım gibi eminim ki Q7 yine verimlilik açısından Olcay'ın önünde olur.

Basar dedi ki...

Q7 Olcay Karşılaştırması yapmak, olaya yanlış acıdan bakmaktır. Q7 yerine takıma(o pozisyona) başka bir ismin transfer edilmesi gerekirdi.

Bunun sebepleri ise... Bu oyuncunun kanat forvet olarak istatistiği düşük, oyuna katkı verdigi kadar el freni etkisi de yapıyor, problemli, takım icinde sevilmiyor(du), son olarak Beşiktaş'ta nefret ettiğimiz bir donemi simgeliyor.

Derbi kazandırabilir deniyor...olur mu? Isterse olur ama isteyip istemeyeceğini kestiremiyorsunuz. Kaldı ki gecmis derbi karneside pek bunu söylemiyor. 7 mac, 1 galibiyet 2 beraberlik 4 yenilgi...

cochise dedi ki...

@nurettin ince
dostum eğer derdin istatistikleri yapıbozuma uğratmaksa emin ol Quaresma kaybeder. Zira Avrupa istatistiklerinin çoğunun sadece adı Avrupa. lafı ilk geçtiğinde araştırıp şunu yazmıştım;
"gollerinin üçte biri, asistlerinin dörtte biri dandik uefa ön elemeleriyle (helsinki, vikingur, plzen -tamam bu dandik değil-) türkiye kupası maçları. Ligde iki yılda toplam 40 maç oynamış ve 8 gol 14 asist. bu açıdan baktığımızda da zayıf istatistikler."

Ayrıca "olcay'la aynı istatistik yapacaksa Q7 başarısız demektir. oyunu dinamitlemesi ile rakibin ilgisini çok çekmesi (haksızlık etmeyelim o sahadeyken rakip illa ki ekstra tedbir alır) dengelesin birbirini takım savunması. Olcay'dan gözle görülür fazla tabela yapmalı ki diğer defolar kapansın." demişim.

Ama bence bunların bir önemi yok artık. Öyle ya da böyle bu adam geldi ve oynuyor. Hep destek tam destek mode on. Son maçta alıcı gözle baktığımda zaten sinirim geçti. Zira biz bu adamın aynısına iki yıldır tahammül ediyormuşuz (Töre). Bu tarz bir adamın şart olduğunu da kabul ediyorum. Rakibi şaşırtma-ilgi çekme gibi. Tek sorun bizi de şaşırtıyor ne yapacaklarının belli olmaması! Savunma arkası koşuları sebebiyle de Olcay'ın da vazgeçilmez olduğu anlaşılıyor. (İdeal Beşiktaş'ımda Olcay yedektir ama Q17'nin değil; o tarzın daha iyisinin). O yüzden bu iki ekolü karşılaştırmak yerine beraber verimleini en üste nasıl çıkartırız ona bakmak lazım. Zira sağ bek stoper karşılaştırması gibi bir şey oluyor.

Takım iyi oynadıkça, iş yaptıkça Q17 de kapris yapmaz ve verim alırız (yedekliği bile dert edemez). Diğer parçalar işlemez ve onun önemi artarsa bizim için sıkıntılı zaman başlar. Yani işler iyi giderse tam iyi gidecek; kötü giderse hep beraber batacağız..

@basar derbi kazandırıyor lafına ben de gıcığım. Çok da öyle bir şey yok zira. Ama o deplasmanda Fener'e tek kale yaptığımız maçın mimarı da Q17 idi. Q17 transferine çok karşı çıktım ama hakkını vereyim.

@cochise

Bence de karşılaştırma yersiz .

Olcay'dan Quaresma yetenke seviyesi beklenemez ama Quaresma'dan Olcay'ın fiziksel yetisi ve takım savunmasına katkısı beklenmeli. Günümüz futbolunda takım savunmasına katılmayan 1 kişi bile büyük gedikler açar . Zaten Gökhan Töre'nin Liverpool maçlarındaki savunma konsantrasyonu buna en güzel örnek . Bugün Hazard , David Silva , Bale hatta Neymar gibi adamlar bile takımla birlikte pozisyon alarak savunma direncini arttırıyorlarken , pas atılmadı diye yürüye yürüye etrafına çemkiren adamlara yer yok .

Cochise'a katıldığım bir diğer nokta da Olympiakos maçının aksine Quaresma'nın çok daha derli toplu ve takımın bir parçasıymış gibi hareket etmesi oldu . Quaresma'lık işlevini Gökhan gördü bu maçta . Tavırları da beni fazlasıyla rahatsız etti . Umarım kendisine çeki düzen verir .

Basar dedi ki...

Söylemek istediğimi benden güzel ifade etmiş...

"Ama işte “bu adam nasıl olsa topu içeri atar” rahatlığı da tehlikeli olabilir. Kağıt üzerinde soldan Quaresma kessin, soldan Gökhan Töre aksın, Mario Gomez bulduğunu kaleye vursun sistemi güzel duruyor. Ama o iş, Simao – Quaresma kanadıyla pek yürümemiş, Beşiktaş ligi beşinci bitirmişti. Öyle bir sistemde, Mario Gomez de Almeida gibi ıssız bir forvete dönülebilir, Olympiakos maçında olduğu gibi yalnızlıktan rakip stoperlerle verkaça girmek zorunda kalabilir. Elbette daha bitirici ve daha doğru koşular atan bir santrfor olmasıyla, Almeida’ya nazaran daha çok gol atacaktır sistem ne olursa olsun. Ama forvet koşularıyla onu destekleyecek birilerinin kısacası Podolski’lerin, Müller’lerin olması, kalitesini daha net açığa çıkarır. Öylesi de sadece Olcay var. Şu Demba Ba'dan düşen parayla gole yakın oynayacak yabancı bir kenar forvet de alınırdı sanki" Cartalete

turkkant dedi ki...

Forum şu an gol ve asit sayılarını konuşuyor, ama inanın sene boyunca bunu fazla konuşmayacağız.

Şenol Güneş'in takımı her halikarda golü atar, bol bol da atacağız. Bu sene daha çok orta sahadan yenen ani kontraları, kaleci ve stoper performanslarını konuşacağız.

Aslında bu sebeple bence takımın 8 değil, 6 numaraya ihtiyacı var. Atiba'yı güvenilir bir yedek haline getirecek Alex Song, Obi Mikel, Lucas Leiva tarzı bir oyuncuya.

Keza üst kalite kaleci & stoper transferi... Haldır huldur giderken Tolga rakibe attı, Cenk sektirdi, Ersan uyudu, Franco ağır kaldı filan affetmez bu sistem.

cochise dedi ki...

@turkkant
bu söylediklerin zaten olmazsa olmaz. Büyük ihtimalle olmayacak; o yüzden de olmaz. Gerçek bir kaleci; seri ve kaliteli bir stoper; vee orta sahaya bir canavar alınmazsa biz iyi gideriz ama bir yerlerde dökülürüz. Ama bunlar alınırsa biz de varız yarışın sonuna kadar. ve pektemeği yollayıp yerine kenar da oynayabilecek birini alma niyeti olsa tadından yenmezdi. Herkesin dediği gibi Mbia ve bir de Ndoye'yi biz alsaydık ne güzel olurdu ..

Adsız dedi ki...

Hesabımla ilgili sorunları tamamen çözmüş olarak; Son maç Oğuzhan'ın daha doğrusu Şenol Hoca'nın şapkadan davşan çıkarmasıyla çok değişti aslen. Kısacası hücumda vites atma çabası, diyelim. Bireysel fan'ı olmama karşın halen takımın oyun tipi bakımından hazzetmediğim (bu da böyle bir tezat işte) Gomez bu yeni oyun sisteminde gol atabilir mi? Sadece lig bakımından: evet, hem de nasıl. Peki bunun için sorun var mı? Evet, hem de nasıl. Halen Oğuzhan o formata girmiş gibi görünüyor, öncelikli bilinmez: peki ya diğerleri. Ayrıca her takım bu kadar ceza alanı dışı alan bırakır mı, peki ya takım savunması, vs. Ama şu bir gerçek: TS savunmasını göz önüne alınca fanları için çok önemli, ama takım için o kadar da değil şekilde Q17 bir "emare" yapacak. Gol yiyeceğimiz kesin şekilde 3-1 diyorum.

Kısacası biraderler, hep dediğim konuya yeniden dönüş yapmak zorundayız: Olcay'ın performansına. Görünen ilk maçta pek anlaşılamamış, TS maçından sonra çok daha iyi anlaşılacak buna eminim.

PS: N'Doye hazırsa bir şey yapmak için çok kasacak. Videolarını 'bayağı' izleyen biri olarak stoperlere değil Atiba'ya bakar olay. Zaten bizzat bu yüzden alsaydık demiştim.

nuri mu dedi ki...

@ cochise
abi ndoye ve mbia nın yanında Q7 nin yerine bursanın 1.6 milyona aldığı Dzsudzsak’ı (evet ismini copy paste yaptım) alsak sanki daha da güzel olurdu. hatta ndoye olmazsa pektemek ve Şişmanoğlu nun yerine de yine bursalı de sutteri alıp gomez-cenk-sutter üçlüsü de olabilirdi, en azından de sutter in ömer ve pektemek e göre takıma ne katkı vereceği belli..

turkkant dedi ki...

@Cochise

Valla belli olmaz, son dakika akşam pazarından stoper mi olur, kaleci mi, orta saha mı bilemem, ama iyi 1 oyuncu düşürebiliriz.

3 net transfer hayal de, keşke 2 olsa.

Bence 30 yaşındaki N'doye yerine 23'lük Cenk'i Şenol Güneş'le denemek çok yanlış bir karar olmadı. Alternatifleri Pektemek ve Şişman da fena oyuncular değiller. Belli olmaz onlardan biri de iki ay sonra başka bir hale gelebilir.

Keşke Töre'yi satabilseydik esas. Potansiyel sorun. Ondan gelecek 8-10 süper olurdu. Zaten alternatifini almıştık -Q7, genci yavaş yavaş piyasaya çıkıyordu -Frei, hiç olmadı Sosa sağa Oğuzhan ortaya seçeneğimiz vardı.

planck dedi ki...

q17'ye şimdiden klip yapmışlar yaw. işin kötüsü fena da olmamış :)
https://www.youtube.com/watch?v=Tf3KKdcm5SE

Unknown dedi ki...

Thank you for sharing this thought provoking post
Achat bien


Yorum Gönder

Ara