.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

24 Ağustos 2015 Pazartesi

Karne: Beşiktaş 1 - 2 Trabzonspor


Goller: Ricardo Quaresma (56')
En iyi üç: Atiba Hutchinson, Andreas Beck, Oğuzhan Özyakup
En kötü üç: Ricardo Quaresma, Ramon Motta, Gökhan Töre

Karne:

Şenol Güneş5.2
Beşiktaş5.0
Trabzonspor6.6
Ali Palabıyık3.7


Tolga Zengin4.9
Ersan Gülüm4.5
Luiz Rhodolfo5.7
Ramon Motta2.7
Andreas Beck6.3
Atiba Hutchinson6.8
Oğuzhan Özyakup (84')5.9
Olcay Şahan (69')5.5
Ricardo Quaresma (60')2.6
Gökhan Töre2.9
Cenk Tosun (62')4.8


Mario Gomez (62')5.4
Necip Uysal (69')4.4
Kerim Frei (84')4.4


Takım Ortalaması4.8

Anket:



60 Yorum:

sadrazam dedi ki...

Töre-17 numara-Motta birbirinden ayıramadım, hangisi daha kötüydü acaba?

Basar dedi ki...

Bu hafta Tosiç dönmüyorsa solda Beck sağda Serdar oynamalı.
Hainin yerine Olcay, Töre'nin yerine Kerim, Sola kayan Olcay yerine Sosa oynamalı. Takımı birde bu varyasyon ile görelim.

Hain truva atı direk kadro dışı edilmeli! Böyle bir adama ihtiyaç yok, görüldüğü üzere büyük maç filan da kazandıramıyor. Ayrıca, kendisini Türkiye'ye ilk gelen Cirque du Soleil ekibine dahil edip gönderelim.

Zaitsev dedi ki...

@ sadrazam

O listeye Olcay ve Tosun'u da eklemeyi unutma.

planck dedi ki...

http://www.milliyet.com.tr/Skorer-Tv/video-izle/Ugur-Meleke-ile-Besiktas---Trabzonspor-sonrasi-Ozel-II-9939Wh4dtdKZ.html

CDiS dedi ki...

Beşiktaş çok kırılgan. Taraftarı, yönetimi, futbolcuları.. Herkes çok kırılgan, ligin ikinci haftası, hemen Quaresma gitsin, Töre gitsin, bu kaleciyle bir şey olmaz, Beck çok kötü falan filan. Kendi kendimizi demoralize ediyoruz, koskoca sezon oynanmadan bitti gözüyle bakıyoruz. Bu kadroda Demba Ba/Gomez değişikliği dışında hepsi takviye isimler, geçen sene son 4 haftaya lider girmiş takım, bir anda kara bulutlar dolaşıyor her yerde. Anlamak çok zor..
Yıllardan beri süregelen temel hata, kötü giden bir şeyin gerçek nedenini düşünmeden, onu çözmeyi düşünmeden, günah keçisi aramak, bulmak, linç etmek ve kaybetmek. Quaresma 'nın yaptığı şey aptalcaydı en hafif tabirle, ama bu tip kırmızı kartları 2 sezondur sürekli görüyoruz zaten. Geçen sene Atiba 'nın gördüğü kartı hatırlayın, ne demek istediğimi anlarsınız. Gelecek hafta, Töre 'nin, Atiba 'nın, Beck 'in hatta gelir oynarsa Lucas Leiva 'nın bu tip kart görmeyeceğinin maalesef garantisi yok.
Sorun, disiplin ve konsantrasyon. Çözüm Şenol Güneş. Sadece Güneş..

Unknown dedi ki...

mümkünse töre'nin yerine frei oynamasın yada şenol hoca için adama ps kolu takalım, öyle oynasın. ne oynadığından, mevkisindeki oyuncunun ne yapması gerektiğinden bu kadar bi-haber bir adam daha görmedim. kusura bakılmasın ama erman güraçar'ın kanat versiyonudur hatta sertan eser'in yurt dışı görmüşü olarak tanımlarsak daha da yerinde olur. bu kadar yani bu adam ve hala bu adamdan beklentide olanlarımız var. paf takımdaki enes bundan 10 kat daha futbolcu.

Massaro dedi ki...

@Basar
bu seneki Trabzon ile gecen 2 senedeki Trabzonu ayni goruyorsan bravo, bak su ustteki mesajlara herkes Mbia, Ndoye'nin alinmamasindan yakiniyor, Yusuf Erdogan baya gelistirmis kendini, Onur Kivrak donmus, arti Sota faktoru var. Biri istatistigini cikarsin ama Sota'ya karsi genel bir basarisizligimiz var, acayip kapaniyor, negatif futbol oynatiyor, Senol Hoca da bundan bahsetti.

@planck,
hayir bu bloglar herkesin 100 tane tahmin yapip 97 tanesi tutmayip, 3 tanesi tutunca "ahaaaaaaaa demistimmm ya" yerleri degil. Ha ayni adamlar 97 tane tutmayan vizyonunu da soylerse o zaman saygi hakederler. Mactan hoca Senol hoca cok ciddi analizler yapti, Sota'nin negatif futbolundan bahsetti, konusmamiz gereken bunlar, cok az konusuldu ustte.

Futbol 11 kisinin oynadigi bir oyun, hocasi var hakemi var, ve butun basarisizliklar bir adamin hareketine baglaniyorsa orada komedi var.




---
Bunlari gecin, Ilhan da Nouma da surekli kirmizi kart gorurdu bu ligde, sanirim herkes en fikir bu sene Besiktas'in en buyuk rakibi kendi taraftaridir.
Hazirlik kampi kotu gecti, adamlar birbirine alisamadi, yoksa takim toparlayacaktir.

---
2009dan beri ilk kez isik veren bir BJK var, daha resmi Mac oynamadan Senol gunes I istifaya cagiranlar var, kimler bunlar? Bilic'e 2 felaket sezon atdindan manifesto adayanlar.

Bu takim mental olarak cokmus, harbi bir enkaz var, Bilicle gelen bir skoru tutamama enkazi, gecen seneki Brugge maci en buyuk ornektir.

Rasim Kara ve Rizada da aynisi oldu, bazen diyorum biz lafta halkin takimiyiz, o kadar aciz ki Toshack, Tigana, Bilic, Schuster gibi ustten gorenlere. Bilicmis, koy takimk west ham a gitmek icin yanip tutusan sezon bitmeden boslayan bilic.

Son olarak sadrazamin dedigi dizilis ideal bir formasyondur, tosic ve Beck varsa, stoperin de yavassa 3 lu oynarsin, senol hocada bir kac haftaua doner umuyorum

Pheaglix dedi ki...

quaresma ilhan ya da pascal gibi karakter koysun sahada, onların yaptığı katkıyı yapsın, ondan sonra onun da kırmızıları tolore edilir. ama adam ne pascal gibi rakibi korkutuyor, ne ilhan gibi isyan ediyor, ne de ikisinin yaptığı skora ve oyuna katkıyı yapabiliyor. hatta onun üstüne hızlı oynamaya çalışan (veya oynaması gereken) takıma el freni olup üstüne durduk yere takımı on kişi bırakıyor. onun da üstüne dangalakça atıldığı maçtan sonra adına tezahürat yapılıyor sanki marifetmiş gibi, taraftar korkusundan seçim yatırımı olarak alınan oyuncuya ceza kesilemiyor.

ancak yazın yapılabilecek en kötü transferlerden biri olması ve sırf seçim için bile bile lades denerek alınması artık beşiktaş'ın oyuncusu olduğu gerçeğini değiştirmiyor. sahada absürd birşey yapmadıkça ıslıklanmaz, tribüne çağırılır, gol atarsa quaresma diye bağırılır.

bu arada n'doye'yi kötü bulan bir tek ben mi varım? klasik anadolu topçusu gibi oynadı, kweuke'den bir artısını görmedim maçta.

Adsız dedi ki...

Bi dakka bi dakka. Öyle 3-5-2 ideal formasyondur diyerek % 97 tutmayan tespitlere yenilerini eklemeyelim lütfen. Önce o tespitler %97'yi bulsun sonra konuşuruz. Hem herkesin olduğu bloglarda o ne öyle ideal budur filan. Yakışmıyor. Birisi ben demiştim diyecek sen buna takacaksın, ama "ideal diziliş budur aga" deyince bu gayet normal oluyor he mi?

Birisi yoksa insan-olay-ideal mi dedi.

Hayırlı işler.

Massaro dedi ki...

Pheaglix,

Ndoye'yi sadece 2 Mac izledim ama begenmedim. Hep kendi futbolcumuzu yere vurarak bir yere gelemeyiz. Adamin biri Gekas i Gomezden uste koymus, Alman liginde oynamis ikiside istatistikleri belli. Nouma ve ilhan ruhlu oynuyordu da subjektif bir degerlendirme.

Ilhan in Chelseayi yendigimiz macta atilmasi q7 den daha aptalcaydi, Nouma efsane genclerbirligi macinda Thomas ile olan kisisel husumetinden dolayi kirmizi gorup yakmisti bizi, Fatih akyele attigi tekme, ismail gulduren ile munakasalarindan da kirmizi gormustu. Leeds maci disinda bi seye isyan edip gordugu kirmizi hatirlamiyorum . Nostalji insaninin gecmisle ilgili sadece iyi seyleri hatirlamasidir.

Basar dedi ki...

@massaro
Evet Trabzon geçen yılki Trabzon degil, bunu kabul ediyorum. Fakat oynadığımız oyun geçen yılın gerisinde şu maç için.

Bunun ana sebeplerinden biri evet Quaresmadır. Zaten buradan yola çıkarak yönetim hatalıdır diyorum. Hem yanlış (quaresma) hem eksik hem de geç kalmış transfer politikası guttu yönetim.

Son olarak, bu arkadas icin derbi (zor maç) kazandırır diyorlardı. Nasıl kazandırdığını gördük. Senin de ifade ettigin gibi Gecen yıla göre güçlenen bir rakibi 10 kişi kalarak yenemezsin.

EC dedi ki...

Besiktas icin Trabzon macindan cikarilacak en hayirli nokta; Senol Gunes in Q17 yi kizaga cekmek icin elini guclendirdi.. ben Q17 nin 4-5 haftalarda takimi yakacagini dusunuyordum ama daha 2ci hafta da yapti.. hep tribundeki kendisini destekleyen ergen taraftara oynadi..

daha macin basinda topuk paslari, sov amacli kendini yere atmalar ve en cirkini aslinda, bir tac atisi icin, takimin yanina yavas yaklastigini gorunce hincla topu topu yere vurmasi ile zaten kendisini takimdan ayirip, diger arkadaslarini tribune sikayet etme moduna donustu..

attigi gol yuzde yuz sans!

kendisi pimi cekilmis el bombasi!

Senol Gunes adam ederse eder, cezasi dolunca son 10-15 dk larda galip oldugumuz maclarda seyirci ( pardon ergen) gazi alinsin diye sokulur.. onun disinda go to hell Quaresma!

Tore de kendisinde olan potansiyeli Q17 e benzemek ve onunla sidik yaristirma isine donustururse 10 - 15 mil Euro larda olan degerini 1/3 indirir.. acilen uyanmali ve takim icin oynamali..

bir de mumkunse antremanda Motta nin ayagini kiriverin.. laubali ve gerzek!

digerleri icin fazla soyleyecek birsey yok.. Trabzon orta sahasi ve defansi iyi bloke etti bizi.. gecen yilki takimdan eser yok ve zayif takimlara bu sekilde ciddiyetle hazirlanirlarsa bence ligin en disli takimi olurlar..

enseyi karartmaya gerek yok, Senol Gunes bu gorduklerimizi kesin goruyordur..

Antep de iyi futbol ve guzel bir galibiyet aliriz yine..

#Yalakasaray in durumu ortada.. bu yil #saray FB ye isik yaktigi icin gecen yil son 10 hafta giki cikmayan Aziz Yildirim daha 2ci haftadan hak aramaya basladi ki Rize macinda aleyhlerine de pek fazla birsey yapilmamisti..

hadi bakalim

Flaming Buzz dedi ki...

quaresma güzellemesi yapsak laf söylenmeyecek demek ki. görünen köy kılavuz istemez diyoruz, ama hala aynı laflar. burada pektemek içinde aynı şeyler söylendi, ismail içinde, aralarında zerre kadar fark yok, buna da olmuyor diyoruz ona da. ilginç, gerçekten ilginç, argüman ortaya koyulsun, laf sokmakla olmuyor bu işler.

tekrar ediyorum, bu hain daha öncede yaptı, geldiği ilk sezon ilk iç saha maçında da yaptı. ben diyorum ki bundan sonrada yapacak. quaresma gözleri öyle bir boyamış ki düşman ilan ediliyoruz sonrada nereden saldıracağını şaşırıyorlar. İnşallah İnşallah bundan sonra yapmaz, İnşallah çıkar adam gibi top oynar, şampiyonluğa katkı sağlar. O zaman bende alır şapkamı önüme koyarım. sıkıntı şu quaresmayı beğenmiyoruz diye beşiktaş düşmanı ilan ediliyoruz. bırak git ya eyyam üstüne eyyam, goygoy üstüne goygoy. he he bi tek sen beşiktaşlısın. yaşasın quaresma, yaşasın trivela.

sadrazam dedi ki...

Maçtan önce H1 olur diyen bendim evet. Rahat kazanacağımızı düşünüyordum. Ekici ve Bosingwa olmayışı, Tosic'in sakat olduğunu bilmemem bu tahminimin ana argümanları idi. Lakin Motta,Töre ve 17 numaradan işin aslı böyle rezil bir performans beklemiyordum. Daha doğrusu Şenol hocanın bu kadar sistemsiz, kaos futboluna izin vereceğini tahmin edememiştim. Zaten her tahminimiz doğru çıksa iddaa'dan voleyi çoktan vurmuş bu satırları Bahama sahillerinden yazıyor olurdum.


.............Kaleci............
..Beck.......Rodolfo.......Tosic..
..............Levia.............

Töre.....Sosa.....Oğuzhan......Olcay

.........Gomez.........Tosun.......

Önceki postta belirttiğim 3-5-2 tamamen kendi fantazim olup Türkiye şartlarında böyle bir beklentiye girmek abest olurdu. Ülkemizde 3'lü savunma ile lige başlayıp 6.haftayı görebilecek hoca tanımıyorum maalesef. İçerisinde bulunduğumuz medya-taraftar-lig standart'ı üçgeninde bunu deneyebileceğimizi dahi sanmıyorum.

@Pheaglix Ndoye hakkında yalnız değilsin.önceki postlarda da çok beğenmediğimi belirtmiştim. Çift forvet oynayan takımlarda statik uzun santrafor etrafında verim alabileceğiniz, kaleye otobüs çeken anadolu takımlarında orta sahanın önünde, sağında, solunda +15 gol, +10 asist istatistik yapabilecek bir oyuncu. Trabzon'a bazı maçlarda katkı sağlayabilir.Bizim için ise bu oyun sisteminde aynı Gomez de olduğu gibi hatalı bir tercih olacaktı.

Mbia ve Ndoye'den ziyade Cavanda'yı beğendim ben.Ayağı fena değil ve bu Fizik kondisyon'la, İtalya geçmişi de düşünülerek iyi bir hocanın elinde 10 numara stoper olurmuş.Bilemedin iyi bir çapa. Yaşı da genç, bir ara bizimle de ismi anılmıştı. Atiba'dan sonra, rotasyonda böyle insan yiyen siyahi bir azman olsun isterdim.


Pheaglix dedi ki...

@massaro

herhangi bir yorum zaten özü itibariyle subjektiftir, ki bana sorarsan objektif diye birşey yoktur, ama işin felsefi boyutunu geçiyorum. ama genel anlamda objektif olarak kabul edilen yorumlar yapmak istiyorsak burada oyuncuların istatistikleri dışında birşey konuşamayız. nouma sahada kendini tutamıyordu, ama şahsen gördüğü kartlarla quaresma'nın gördüğü kartları bir tutmam. ilhan'ın chelsea maçında gördüğü kırmızı biraz daha benziyor quaresma'nın en son kartına, ama onda da oyun içinde sayılabilecek bir anda görmüştü ilhan kartı adrenalin, dalgınlık vs kabul edilebilir bir durum o an (topun başında beklerken hakem burnunun dibinde düdüğü gösterdikten sonra topa vurarak değil.) hepsini geçtim, quaresma bu iki oyuncunun yağtığı katkının yarısını yapsa bu kadar laf edilmezdi kartına, ama takımdaki üçüncü senesinde o katkıyı yapmayı bırak o ışığı vermiyor (artık ışık vermelik ne kaldıysa). şöyle düşün, o kırmızı kartı birebir aynı şekilde mustafa pektemek görmüş olsa (ki beşiktaş'ta işi yok onu ekleyeyim) taraftar çıkarken alkışlamaz sahaya iner kovalardı.

neyse tartışmanın alemi yok, taraftar quaresma konusunda ikiye bölünmüş durumda ve quaresma takımı taşıyıp şampiyon yapmadıkça ya da çıktığı tüm maçlarda geçen maçtaki gibi kartlar görmedikçe iki tarafın da aksini düşünmeye niyeti yok, yapılabilecek tek şey takım için en iyisini ummak.

Basar dedi ki...

@CDiS

" ama bu tip kırmızı kartları 2 sezondur sürekli görüyoruz zaten. Geçen sene Atiba 'nın gördüğü kartı hatırlayın" yorumuna katılmıyorum. Evet geçen sene bir sürü kırmızı aldık ama Atiba'nın ki hakemin haksızlığıydı, Töre'nin fuck offu maçta yaşanabilecek bir hadiseydi. Hain Quaresma zaten ilk pozisyonda kırmızıyı hak etmişti. Avrupa maçında bu harekete kimse sarı vermez. İlk kartında hem pozisyonda lakaytlik vardı hem de hiç gerek yokken meslektaşına karşı yapılmış hayvanlık vardı. İkinci pozisyonda hakem hem düdük çaldı, hem düdüğünü gösterip beni bekle aslanım dedi. Bunu göstere göstere demese eyvallah ama bu pozisyonda da hakeme karşı saygısızlık yaptı. Hakem de çok doğal olarak sarı çıkarttı.

Evet Şenol Hoca'nın disiplini sağlaması gerekiyor ama bu hainin disipline olacağı filan yok!

@Massaro
Ilhan ile Nouma kırmızı kart gördüler ama takıma inanılmaz faydaları vardı. Bu arkadaşın böyle bir faydası da yok. İlaveten, İlhan'ın 2003'te şampiyon olduğumuz yıl kırmızı kartı yok, diğer sene Samsun faciasında kart gördü. Zaten o maçta kart görmeyeni dövüyorlardı...Pascal'ın ise şampiyon olduğumuz yıl ligde sadece 1 kırmızı kartı var (sanılanın aksine fener maçı değil).

Evet bu sene Beşiktaş'ın en büyük rakibi taraftarıdır. Bu hainin yaptığı hareketi alkışlayacağına onu ıslıklayarak soyunma odasına gönderse bir daha meslektaşlarına, hakeme, takım arkadaşlarına ve onu destekleyen taraftarına böyle saygısızlığı bir daha kolay kolay yapamazdı. Bu alkışlama ile takım içindeki oyunculara disiplinsiz olmanız veya takımın başarısız olması önemli değil, bize oynamanız yeterli mesajı verilmiş oldu! Bu teknikten taktikten çok daha önemli bir husus.

cochise dedi ki...

genel değerlendirme yapmak için 31 ağustosu bekliyorum. Yerinde katkılarla (kale-stoper-6 ve 8 numara) bir numaralı aday olabiliriz. Ya da bu katkılar uyapılmaz ya da yanlış tercihlerle yapılırsa üçüncülük iyi diyebiliriz. O nedenle genel konuşmak için bence erken. Ama Quaresma meselesinde ben de Şenol Hoca'nın elinin güçlendiğini düşünüyorum. Dikkat çekilmemiş iki şeyi yazacam;

-Birincisi Quaresma o ilk pozisyonda kırmızı görebilirdi, sarı da görmeyebilirdi. Gelişi çok sertti ama Yusuf'a neredeyse değmiyor ama herif harika artistik yapıyor. Yine de hakemin bakış açısı ile kırmızı olmalıydı. Sarısı olmaz o pozisyonun. Ama bunlar çok önemli değil .Oyun içinde göreceğimiz işler. Görmememiz gereken ise Quaresma'nın taca çıkan topa hafifçe bile koşmaması ve bir topu gereksizce rakibe teslim etmesi. Ardından yaptığı saçma dalıştan sonra sarı kartı almasına rağmen Yusuf'a yerde bulaşması ve ayağıyla dürtüklemesi. Amasız tartışmasız ikinci sarıyı orada haketmişti zaten.

-İkincisi ise Gökhan Töre zararlısı Q17 oyundayken saçmalasa da kırmızı sonrası bir dönem geçen seneki iyi oynadığı anlar gibi oynadı. Golü yedirecek hatası zaten evlere şenlik ama uzun vadeli baktığımızda ben yaklaşıma ve zihne odaklanmak istiyorum. Töre farklı bir insan. Zor bir kişilik. Quaresma transferi, teknik olarak hata ve takıma dinamik riski dışında Gökhan Töre olacak en kötü hamle olacak gibi. Gökhan satılıp yerine Quaresma alınsa çok daha mantıklı olacaktı. Quaresma'nın en büyük riski açıkçası zaten ince bir ipin üstünde duran Töre'yi yanına çekmesi olacaktır.

Bu arada sonlara doğru bir pozisyonda Oğuzhan ne çalım attı ya. Sonra topu yarım saha sürdü. Gomezle anlaşabilseler pozisyonun akabinde gol içten bile değildi. O çalımı Q17 atsa fanatikleri, "bakın işte takımda o çalımı atabilecek, yoktan pozisyon yaratabilecek topçu mu var takımda" derdi.

Quaresma konusunda verilirdi verilmezdisinden çok önümüzdeki en net verinin Porto kariyerinde 40 maçta tek sarı kart görmüş olmasıdır .

Bütün maçları 90 dakika izlemeden hakem yorumları , maçın adrenalin seviyesi filan dikkate alınmadan baktığınız zaman ben tek çıkar yol görüyorum , o da bu adamın Beşiktaş'ı zerre umursamadığı ve küçük gördüğüdür .

İşin kötüsü diğer futbolcuların tavırlarını etkileyebilir çünkü nasıl bir terbiyesizlik yaparsa yapsın adamın taraftar nezdinde kredisi azalmıyor. Yarın Quaresma çıksın kurtarsın moduna girmek çok çok tehlikeli olacak .

Bu transfer Fikret Orman 'ın en büyük hataları listesinde kafadan ilk 3'e girer ve Quaresma kaynaklı olsun olmasın bu sezonki başarısızlık zaten başkanlığı kaybetmesine sebep olacak .

Unknown dedi ki...

onyedinumarasporlu değilim, onu belirterek başlayım,

dün akşam gs maçında gerek podolski gerekse de sneijder, tıpkı 17'nin yaptığı gibi kırmızı kart görebilecek sertlikte fauller yaptılar. oyuna sonradan giren melo da sarı kart görebileceği bir faul yaptı. hakem takdiri ile sarı kart dahi görmedi hiç biri. üstelik bütün maç hakeme söven sayan sneijder sadece sarı kart gördü.

sonuç: hakemler derbi yada sıradan maç fark etmeden, oyunun sertlik derecesine, maçın temposuna bakmaksızın, herhangi bir insiyatif yada yorum kullanmadan, kitapta yazan ne ise yorumlanması gereken pozisyonlarda bize onu çalıyorlar, kartı yapıştırıyorlar. yani bütün takdir hakları bizim aleyhimize oluyor, konu renkliler olduğu zaman mesela volkan'ın penaltı çalınan pozisyonda kırmızısı es geçiliyor, sneijder'in küstahça tavrına göz yumuluyor, yada tıpkı bizimki gibi kartlık olan pozisyonlarda kart görmüyorlar. rekabet ettiğin takımlara uygulanan bu aşırı toleranslı tutumlar sebebiyle her sezon önemli virajlarda kaybediyoruz.

uzun lafın kısası çok fazla iyi niyetli olmaya gerek yok, sahaya çıktığında hakemi de yeneceksin, başka çaresi yok. 100. yıldaki kadro hakemi de yenebiliyordu, samsun maçında ise artık b.kunu çıkartmak zorunda kalmıştı hakemler ve kamuoyu yaratılarak al aşağı edildik. bu sene ligi şampiyon bitirmek istiyorsak yine bunu yapmak zorundayız. sahadaki oyuncular % 100'ünü vermek zorunda.

WiLdHoney dedi ki...

Töre satılıp, Q7 alınmalı fikrine katılmıyorum. Gerekirse ve iyi teklif vardıysa Töre satılmalıydı evet ama yerine Q7 değil başka birisi alınmalıydı. Q7 bu takıma hiç geri gelmemeliydi, keşke bir dönem bizde oynayan ama takımın kötü olmasına ve içinden geçtiği döneme kurban giden über yetenek olarak kalsaydı.
Eğer Şenol Hoca istemdiyse, gerekirse istifa ile tehdit edip vazgeçirmeliydi yönetimi, o dönem elinde bu güç vardı, şimdi Q7'yi kadro dışı bıraksa olmaz, bırakmasa takım dingonun ahırına dönecek ve bundan en büyük zararı tabiki biz ve Şenol Hoca görecek.
Keşke ama keşke Q7 defteri hiç açılmasaydı, bunu şimdi söylüyorum, sene sonunda üçleme yapmamızda en büyük katkıyı sağlayan kişi olsada söyleyeceğim, çünkü Beşiktaş bir kişinin kumarına maruz bırakılacak bir takım değildir, olmamalıdır.

cochise dedi ki...

@wildhoney
dostum ben zaten karşıydım ama demek istediğim başka. Evet hiç alınmamalıydı. O ayrı. Ben başka bir tehdite dikkat çekmek istedim...

turkkant dedi ki...

Lucas Leiva transfer olmuşsa, birincil alternatiflerde hayal kırıklığı yaşayıp bu kadar az zaman kala bu maliyetle çok iyi transfer.

Ayağı ön libero için Türkiye standartlarında düzgün oyuncu. Çok top çalıyor. Pozisyon bilgisi, temposu iyi. Dezavantajı Melo-Mbia-Topal gibi alternatifleriyle karşılaştırınca biraz ufak tefek. Onlar kadar ısıran bir oyuncu değil. Daha çok çabukluğu, pozisyon alışı ve sezgileriyle top çalıyor. Duran toplarda defans-ofansta da önemli silah olamaz. Driblingi, şutu, yaratıcı pası orta şeker. Pas özürlü Atiba ile çift oynarlarsa hayalimizdeki orta saha olmaz.

Tek ön libero Leiva önünde Oğuzhan-Sosa'nın sağ iç-sol iç oynadığı takım teknik kalite olarak da, tempo olarak da iki rakibimizden daha iyi olur. Bu üçlü sadece fizik olarak sınıfta kalır. Arkaya sert, çabuk bir stoper bulunursa o tarafı da bir şekilde companse edebiliriz. Tabi bu üçlü Töre-Q7 ile olmaz, defansif dengeyi sağlamak için Olcay mutlaka oynamalı.

Basar dedi ki...

İsin başka bir tehlikesi daha var, bu hain yüzünden tribünler bölünecek. Başkan bu kadar mı tecrübesiz bunu göremedi?

WiLdHoney dedi ki...

@Cochise,
Dediğin diğer şeylere katılıyorum haklısın, bende sadece ve sadece artık Q7'nin bu takıda bir işi olmadığını anlatmak istedim, yoksa görüşlerimiz ortak.
@Basar,
Belki de başkan bir karışıklığın ona iyi geleceğini düşündü, iki taraftan Q7Sporlu olanları yanında görmek istedi, sanırım bir tarafa yaranmanın ona iyi geleceğini düşündü.
Epic Fail'in sözlük anlamı gibi bir durum bu.

cochise dedi ki...


Dün Arsenal-Liverpool maçının ilk yarısını alıcı gözle izledim. Leiva gelsin direk top çalma kralı olur. İlk yarı ortasahada çok iyi direniyordu. (Tabii ikinci L'pool hapsolmuş ama o kısmı da ben görmedim).
Ayağı da epey temiz. Atiba'yla falan kıyaslanmaz. Ama evet atiba ile iki önlibero olurlarsa lezzetli olmaz. Çapa olarak tatlı oynar.

planck dedi ki...

rodgers bırakmak istemyormuş eleman gidecem diyormuş iş hala çözülmüş değil..

Adsız dedi ki...

Enseyi karartanlar:

- Kerim yetersiz diyorduk, alınan kanat oyuncusu el bombası oldu.
- Demba Ba zaman zaman arıza veriyor diyorduk, Gomez her ne kadar çok üst düzey bir golcü olsa da, tek tip oyun elemanı olduğunu gösterdi. İşin trajik tarafı Gomez şu anda FB'deki orta sahanın önünde oynasa 2 maçta en az 3 yazmıştı.
- Stoper gerekli diyorduk, iyi bir eleman geldi ama Ersan'ı unuttuk. Keşke 5 milyona Çin'e gidebilseydi. Stoper konusu tipik "gücün zincirin zayıf halkası kadardır" olayı çünkü. Hoca İsveç milli takımına yine çağrılan Milosevic'i hiç düşünmüyor belli ki. Nedendir bilinmez.
- Kaleci lazım diyorduk gelmedi.
- DM-CM-CM formatı için Sosa-Oğuzhan dışında alternatifimiz yok dedik, özellikle bir CM gelmeli diye söyledik. Biri alınmadı. Elbette bizim çok üst düzey bir box-to-box'umuz olamaz, fakat herkesin oto/elettronik alırken söylediği gibi, muadili hiç mi yoktu.
- Hocanın şu ana kadarki performansı.

Umut verenler:

- Bekler her iki tarafta da 1,5 derece iyileşti. Yeter ki Motta'yı bir daha görmek zorunda kalmayalım. Beck'in hali zaten az çok belli ve daha da iyi olacak. Tosic'in defansı genel değerlendirmesini yapmadan Motta'dan iyi, hücumu ise çok daha iyi.
- (geldiğini varsayarak) Leiva Atiba'dan çok daha fazla katkı verecek bir isim. DM için gayet iyi transfer. Liverpool bile Premier Lig'de Henderson sakatlanınca hücumu kısıtlı Leiva'nın ağzının içine bakacak halde. Gerçi öte yandan koskoca Liverpool bile bu kadro planlama hatasını yapmış da denebilir. Yazık lem Premier Lig'deki takımıma.
- Renklilerin kötü hali (GS'den pek bir şey olmaz da, 10. hafta civarı FB iyi hale gelir yannız).

Enseyi karartma konuları içinde 2-3 kadro eksiği olmasa umudum hala tam gaz yerinde olurdu; şimdiyse devre arası işlerine kaldı.

PS: N'Doye değerlendirmesi için 2-3 maç daha bekleyin derim. Bizim maçta hem taktik işleri vardı, hem de takımı daha fazla tanıyacak.

Adsız dedi ki...

Güntekin Onay:

"Maalesef Quaresma’nın veya Beşiktaş’ın bir yerlere gitmesini istemeyen insanlar bunu özellikle abartıyor olabilirler. ‘Yakalamışken vuralım’ düşüncesiyle hareket edenlerin olduğunu düşünüyorum. İşin acı tarafı, Beşiktaşlı olan insanlar da bunu yapıyorlar. Quaresma, eleştirilebilir ama bu kadar sert eleştirilecek bir şey yapmıyor. Bunu kabul etmek lazım. Quaresma, Beşiktaş için bir değerdir ve önemli oyuncudur. Herhangi bir ahlaksızlığı ve agresifliği de olmamıştır. Kartı gördükten sonra da bir kelime etmeden çıkıp gitti”

Benim takıldığım konulardan biri de buydu aslen. Pascal-İlhan derken, kendisi dışında, ki buna Alman Beck dahil, herkes hakeme ne oluyor tadında laf ediyordu ama hazretin rahatı gayet yerindeydi. Br A4-Q7 tercihi değil tabii.

alper dedi ki...

Beyler sövmeye geldim.Hazırmısınız?

Cenk Gönen'i gs'ye vermişiz diyorlar.Kaça verdik bilmem.Sanırım 500-600 bin avrodur.

Muslera'nın yedeği İsmail Çipe denen hiç tanımadığımız biri iken ve cacık olmayacağı belli iken o yedek kaleciden Cenk Gönen'i ezeli ve ebedi düşmanımız ve bizi her an her platformda .ikmeye çalışan rakibimiz GS ye verenlerde .ike sürülecek akıl yoktur.

Yakarım o Cenk Gönen'i gene vermem bu şartlarda o GS ye yav.Ufak takımız cacık olmaz bizden amk.Ulan benzin döküp ateşe ver Cenk Göen'i ver ailersine 3-5 milyon tazminat gene verme GS ye Muslera'nın yedeği o çucukken.

Hatta ver Cenk Gönen'e 10 milyon avro vurdur ayağından Muslera'yı Cenk yatsın içeride krallar gibi yaşatalım mapus damında adamı.Gs kalsın o yedek kaleciye.Büyük takım böyle düşünür.

alper dedi ki...

Seyrek giriyorum buraya.Malum çoluk çocuk iş güç.Bu posta yazılanları okudum.Aklıma gelenleri kusayım hemen.

1-N'Doye=Isaac Promise.10 gol atsın bu ligde.ikimi keser yerim.Cardozo alır formayı.Vermezse Şota kabız bir TS lur bu sezon.İl5 5'e girerler ama bu yıl o kesin.

2-Q17 nin ölüsünü,dirisini,mezarını,mezarına toprak atanı,O toprağı atan küreği yapanı .ikeyim.

3-G.Töre'ye laf söyleyen çarpılır.Yardıma gelmiş kafa vurmuş adamın önüne gitmiş.O topu oraya değil taç çizgisine doğru vurması gerektiğini bilecek kadar zeki olsa BJK de olmazdı zaten.Ama bu takımın tek umududur gol bölgesine gitmek için.Şuan iyi başlamadı ama düzelir o.Kurşun yedi bir hafta sonra sahadaydı o çocuk.Ona güvenin.

4-Tosiç> İsmail+Motta
Tosiç=Mutlu Topçu...Dibine kadar sömürmek lazım..

5-Ş.Güneş bizi şampiyon yapamayacak bu netleşti.Şmapiyon yapacak hoca ilk yarı sarı kart görmüş ve hiç bir şey yapmayan Q17 yi (kırmızı görebilir düşüncesiyle) devre arasında dışarı alırdı.Bunu yapacak .aşşağı yokmuş.

alper dedi ki...

6-Bu kadro yapısıyla BJK 3-5-2 oynar.Beck-Rodolfo-Tosiç-Atiba-Leiva-Oğuzhan-Töre-Olcay-Gomez.

Tolgay gelince Atiba kızağa.

Sosa yı ben Oğuzhan'ın gerisinde düşünürüm yedeklemesinde kullanırım.

7-GS yi saymayın bu yıl.UEFA dan FFP cezası alabilirler ama büyük ihtimal iç dünyada pazarlık yapılıp FB ye şampiyonluğu vermek karşılığı cezadan yırtarlar.Nasılsa yıldızları 4 lediler.FB de yetişir yıldız olarak onlara bu yıl.

sadrazam dedi ki...

@alper
vay ağzının yayını .ikeyim.özlemişiz bilader. Daha çok gel.

Adsız dedi ki...

ne diyim yalan mı diyim alper az geldi ama çakra açtı vesselam :)

sadrazam dedi ki...

@alper 3-5-1 de iyiymiş.

Adsız dedi ki...

Cenk'i unutmuş zaar. Zaten yazdıklarımı kadro yazmasına göre dememiştim :)

Pheaglix dedi ki...

yalnız alper'in cenk ile ilgili dediği doğru (gerçi dediklerinin hemen hemen hepsi doğru), şu durumda gs'ye cenk'i vermek büyük aptallık olur. gitsinler akhisar'ın kalecilerinden birini alsınlar. cenk'i de kiraya versek keşke anadolu kulüplerinden birine, bol bol jeneriklik kurtarış yapma şansı olur orada, belki seneye herhangi bir rotasyon oyuncusu için takasta kullanma şansımız olur.

Adsız dedi ki...

@Pheaglix

Taraftarın önemli bir kısmında "vizyon" denilen ne idüğü belirsiz bir kavram oluştu ve bu kavram tamamen yönetimsel açıdan kullanılıyor. Sanırsın ki Perez Real'in kadrosunu bizzat kendi şekillendiriyor, ya da yalelli adamlar Premier Lig'de futbolu baştan aşağı çözmüş.

(her nedendir bilinmez nedenden, bir kısım Beşiktaşlı rahatsız oluyor diye tırnak içinde) "hep dedik ve diyoruz", scouting işi öyle isim yapmış adamları nispeten hesaplı kapatmakla olmuyor. Tonlası var da, bakınız Sevilla'dan Krychowiak. Adam box-to-box özellikleri de olan ön liberoda über sınıfına geçmiş halde şu anda. Yaşının da genç olması hasebiyle bir sonraki transferi La Liga ya da Premier Lig'de ilk 3-4 takımdan birisi olacak. Peki çok değil 1 yıl önce Sevilla kaça almış kendisini? 5,5 milyon avroya. Biz henüz çok az önce Ozan'a 7 milyon + 1 oyuncu sayarken.

Koskoca kulüp yabancı sınırının kalkması kesinleştikten yani 8 ay sonra bile uygun bir kaleci bulamıyor. Transfer diye bula bula getirdikleri de malum. Hani her musibet bir ders çıkarır desem neyse; bunların bir ders almasını bırak tekrarlardan da ders almıyorlar.

Adsız dedi ki...

Kahretsin, yine ben demiştim moduna gireceğiz ama Sergio Romero boşta ey yönetim dediğimizde burada zaaflarından bahsedilmişti de bir hayli boşta kaldıktan sonra ManU transfer etmişti. Halen ManU'da 3 maç 270 dakikadır gol yemedi. Gerçi illa ki yer, onu bekleyip öyle konuşalım bi zahmet. Öyle ya De Gea'yı kesti adam mutlaka yer.

planck dedi ki...

Eray sakatlandığı için çipe 2. kaleci oldu, eray 2 hafta sonra düzelince cenk gitse bile 2. kaleciliği garanti olmayacak gs'de. ama bence de oynayabileceği bir takıma kiralanması daha mantıklı.

planck dedi ki...

lucas işi yatmış..

Pheaglix dedi ki...

@james sneijder

romero'nun de gea'yı kesmesi transfer söylentilerinden dolayı. iş kesinleşene kadar de gea'yı oynatmayacağını söylemişti sanırım van gaal, eğer real'e gitmez de manu'da kalırsa romero tekrar yedeğe çekilir büyük ihtimalle. ha tabi manu'da yedek oturacak olması zamanında romero'nun üstüne atlamak yerine şimdi beto peşinde koşmamızı (yalnız yine portekizli, ama en azından mendes'in oyuncusu değil) mantıklı kılmıyor.

kulübün scouting işi üzerine fazla konuşmanın alemi yok bence, ortada scouting falan olmadığı ayan beyan ortaya çıktı bu transfer döneminde. 17 yaşında gelecek vaadeden fm transferi falan yapalım demiyorum (yapsak harika olur orası ayrı ama beklentiyi çok yüksek tutmuyorum), ama adı bizimle anılan oyuncuların patır patır türkiye ligine gelmesi hala menajerlere bağlı olduğumuzu gösteriyor. scout ekibimize sevgiler, tam anlamıyla yattıkları yerden para kazanmışlar yıl boyu.

bu arada leiva ilaç olurdu ortasahaya, bu defa başka takımın sakatlığı yüzünden eksik kaldık. muhtemelen lawal'ı fahiş bir fiyata alıp ortasaha transferini kapatırız. yine bize hüsran, yine bize hasret var bu sezon da.

Massaro dedi ki...

basar, pheaglix

tabi ki yorumlarimiz genellikle subjektif ama Ilhan 10 dakika icerisinde ayni hareketle iki tane ayni sariyi gorunce de bugun Q7'ye verilen tepkiler olmustu. Hani o gunku tepkileri ben hatirliyorum mesela.

Yalniz Q7 nefreti bazilarini oyle kor etmis ki adam Q7'nin attigi golde bile orta yaptigini iddia edebiliyor ciddi ciddi!
Actim golu tekrar izledim Q7 topa vurdugunda en yakin BJK'li kaleye 25 metre mesafede, adam topa vurmaya karar verdiginde ise 30-35 metre mesafede, adam acik acik kaleye bakip olcup biciyor. Yani bu nasil bir aymazliktir, "hakli cikayim da ne olursa olsun" motivasyonu bu. Bu insanla hangi futbolu konusacaksin ki.

Diger abzurt nokta da Senol Gunes taraftardan cekinikip Q7'yi oynatiyormus. Senol Gunes, derbilerde basabas oynayabilmek icin Olcay'dan ziyade Q7'yi oynatmayi bulmanin farkinda, zamaninda ozene bezene yarattigi Burak, Selcuk, Enginli kadrolarin Quaresma'nin 20-25 metrelerden attigi golle bittigini kendisi iyi biliyor, yoksa Senol Gunes Q7'nin faydasiz oldugunu dusunse yarin direk keser kadrodan. Senol Gunes dedigin adam en gucsuz zamaninda, tum medyanin baskisina ragmen aylardir topa vurmamis Hakan Sukur'u oynatip, sezonun yildiz oyuncusu Ilhan'i kesmis bir adam, simdi su guclu, kendini kanitlamis haliyle mi Q7'ye kesik atamayacak?

Hele durun hele soluklanin, Senol Gunes herkesin bitik dedigi Burak Yilmaz'i, Volkan Sen'i yola getirmis, Q7'yi de getirecektir.

Yahu bu kadar vizyoner arkadaslar var, bazen diyorum ki skybet gibi sitelerden bahis oynayip paranin dibine vurup da su Besiktas yonetimine girip, dediklerini bir bir yapsalar.

can dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
can dedi ki...

@Massaro
"Haklı çıkayım da nasıl olursa olsun" diye değil de ciddi ciddi Queresma'nın o golü bilerek attığına inanıyorsan bence bir nöroloğa görünmen iyi olabilir. Oliver Sacks'in filan çok güzel tariflediği insanların mimik ve yüz ifadelerine anlam verememeye yol açan bir nörolojik problemden muzdarip olabilirsin. Quaresma'nın o golü attıktan sonraki surat ifadesini görüp de orda şut çektiğine inanmanın açıklaması ancak bu olabilir. Elindeki yegane argüman olan ceza alanına en yakın Beşiktaşlının 30-35 metre ötede olması konusuna gelince bu elemanın oyundan ne denli kopuk, ne denli lakayıt olduğunun göstergesi yalnızca. Tıpkı ilk sarı kartından önce ben televizyon başında bile o topun çıkmayacağını ve Yusuf'un topa yetişeceğini görmüşken onun görememesinde olduğu gibi.

Unknown dedi ki...

kaldı 5 gün leiva'da yemediğine göre, lawal'e doğru gidiyoruz.. o da olursa tabi! son gün 10,5 numeroyu 8 milyon usd karşılığı transfer etmiş takım yine sokağa para saçacak.. zerre akıl yok bunlarda..

madem lawal'e gideceksin, git transfer sezonunun en başında, adam oradaydı zaten, vakit kaybetmezdin. iki transfer haberi yaptırsan adam eskişehirde idman yapmayı bırakır zaten, mecburen satarlardı. adam da kamp dönemini takımla birlikte geçirirdi.

bu arada twitter'da gürcan yazmış, alex song niye zorlanmaz? zaten vermeye yer arıyor barcelona diye.. hakikatten niye düşünülmez?

alper dedi ki...

Beşiktaş Offers Chelsea €5 Million for Mikel Obi http://bit.ly/1PME44b

WiLdHoney dedi ki...

madem beceremeyecekler ellerine yüzlerine bulaştıracaklar, bıraksınlar dağınık kalsın artık ama, artık anlaşılan ne bir scout ekibimiz var, varsa bile ne onların bulduklarına değer verip ilgilenen var, ne de adam gibi bir yönetimimiz var, Lawal bu şartlarda getirilirse, Eskişehir aptal değil, hem elimizden Ömer'i bedava alır, hemde cebini doldurur. Bende o adamı hiç suçu olmamasına rağmen her sahada gördüğümde küfürü basarım.
Bu kadar dağınık ve bu kadar saçma işler yapacaklarına yapmasınlar, alt yapıdan bi veleti çıkartıp işte bu bizim yeni adamımız burada bu oynayacak desinler, laf eden adam değil.

Evet yönetim dağılmak üzere . Snow ball effect resmen , neye el atsalar ellerinde kalıyor. Şimdi Cenk gider , muhtemelen kaleci alınamaz sonra Tolga sakatlanır , son gün denildiği gibi 5-10 verip isimli adam almaya çalışılırken diğer mevkiler unutulur , ortaya saçma sapan bir görüntü çıkar .

WiLdHoney dedi ki...

@Övünç,
Cenk gider, en az onun kadar gereksiz olan V.Valdez'e eşek yüküyle para öderiz. Sonra bu sebeple bir stoper ve orta saha almayız, sonra devre arasında V.Valdez'i gönderecek takım ararız.

Flaming Buzz dedi ki...

Batı tribününde, gölü önümden attı adam, topa vururken içimden küfrediyordum, ortada kimse yok nereye vuruyon sen topu diye, sonra çılgınlar gibi sevindik orası ayrı.

Q7 sevgisi bazılarını öyle kör etmiş ki adam Q7' nin attığı golü bilerek attığını iddaa edebiliyor ciddi ciddi!

Hala anlamayanlar için not düşüyorum, ben diyorum ki bu adam bu takıma zarar veriyor, benzer eleştiriler başka oyuncular içinde yapılıyor, mesela motta, pektemek. bu adamlarda beğenilmiyor ve eleştiriliyor. aynı şekilde bende q7 yi eleştiriyorum, bunun q7 sevgisi, nefreti vs ile alakası yok. neyse anlamamakta ısrar edelim, dilimde tüy bitti.

fkerim dedi ki...

ortada oyuncu yokken orta açmışşsa gerizekalıdır.
yok o açıdan kaleye vurmuşsa yine gerizekalıdır.
başka diyecek sözüm yok.

planck dedi ki...

adam kaleye vurmuş üstelik rüzgarın şiddetini yönünü falan düşünmüş, sergen misali, lütfen..

cochise dedi ki...

@planck
bu konuya karışmiim dedim ama senin yazdığını görünce duramadım. Evet, bu bilerek kaleye vurdu diyenleri en önemli çürütecek husus da bu zaten. Yahu oradan kaleye vurdysa; o bombeli top o rüzgarda kaleye girdiyse (eğer rüzgar hızını ayarlayan özel bir teknik kullanmadıysa) yine berbat bir şuttur. Diğer arkadaşın dediği gibi kaleye vueduysa da vurmadıoysa da aynı sonuç çıkıyor :)

ideal 11 dedi ki...

massaro

şenol hocanın 32 yaşına kadar kimsenin hizaya sokamadığı q7 den efektif bir oyuncu yaratmasını beklemek boş bir hayalcilik olur aga.q7 nin yazılımında bu yok ki aga.onunçün gittiği hiçbir kulüpte tutunamadı zaten.son sezondaki istatistikleride abartılacak bir istatistik değil hani.6 gol 6 asist ligde.porto da oynuyorsun portekiz liginde oynuyorsun.vede hücum oyuncususun.normal.haliylen porto git başka yerde bireysel şovunu yap dedi.

q7 emekli sözleşmesini beşiktaşla yaptı.kemiksiz 1.8 milyon avro. yıllık.2 yılda 3.6 milyon avro.neden beşiktaş?istanbulda emekliliğini yaşayacak.efektif olmadığı halde halı saha topçusu olduğu halde yıldız egosunuda yaşayacak.yemede yanında yat.kadro dışı bıraksan ne olur.2 yıl istanbul gecelerinde keyif yapar.bir oyuncuyla son sözleşmesini yapmak büyük risktir aga.satsan satılmaz atsan atılmaz.katarı beğenmedi.katarda 2 yıl yatacağıma istanbulda yatarım diye düşünmüştür.

gördüğü kırmızı kart rezillik.bu kadar sorumsuz oyuncuyu kolej takımının içine yıldız diye transfer ediyorsun.son 2 sezonki kompakt oyunu ararsın sonra.kimse q7 efendi için ektradan koşmaz aga.koşmayıncada hatlar arası bağlantı kopar

planck dedi ki...

şimdiye banko oynayacak ortasaha, stoper ve kaleci işini çözseydik, q17yi bu kadar tartışmazdık sanırım..

Adsız dedi ki...

Hala aynı yanlışlar, tekrarlanan işler:

https://www.haber1903.com/n-10273-besiktas-lucas-leivadan-umudunu-kesmedi.html

Ya Liverpool'dan oyuncu ya da hiçbiri. Böyle transfer mantığı mı olur yahu. Konoplyanka için günlerce vakit geçiren sonra da malum birini getiren zihniyetin ders almamış halinin tekrarları. Olaya bak Leiva'nın Rodgers'ı ikna etmesini bekliyormuşuz. Ben o ikna işlerini bilirim, çok değil epey kısa süre sonra Liverpool bir fiyat çeker, aynalı sazan gibi kalırsınız ortada.

1 Eylül'de olacak olan: "Medyada yazılan ve çizilen söylentilere itibar etmeyiniz. Kadromuzda orta sahada oynayacak yetenek ve kalitede yeterince oyuncu var, onlara güvenimiz tam".

@planck

O işleri çözseydik bile tartışılırdı, mesele vatandaşın ipimle kuşaam formatından ötede, yani bunu bile es geçsek takım formasyonu ile ilgili çünkü. Halen oyun anlayışı bakımından ligin en mutant takımıyız.

Adsız dedi ki...

Q17’nün golü konusunda:

Ben de hiç sanmasam da velev ki topu oraya bilinçli bir şekilde şut olarak göndermiş olsun. Takım 1-0 yenik ve sen bir kanat oyuncusu olarak önünde tek defans oyuncusu varken takımla birlikte bir atak geliştirmek için içeri kat etmek yerine ya tutarsa diyerek bu şutu sallıyorsun. “Sonuca bak sonuca” diyenler, bırakın Pirlo ve Ronaldo’nun antrenman ve reklam görüntülerini, bu işleri layıkıyla yapabilen tek adam Maradona’nın bile aynı şekilde bu tür hareketleri sadece ve sadece yine yalnızca antrenmanlarda yaptığını unutmaktalar. Neden mi? İsmin Maradona olsa bile böyle lakayt işlerin takım oyununda yer yoktur.

Misal bakınız, İbra milli maçında o muhteşem golü nasıl atmış:

https://www.youtube.com/watch?v=GcCVfNA7otY

- Kendi ceza sahasından atılan karambol bir top
- Rakip ceza sahasında atak yapan bir takım arkadaşı yok
- Tersine defansa koşan 3 rakip oyuncu ve kaleci var
- Kaleci gayet salakça kalesini terk edip arkayı boşaltmış
- Bu halde yine salakça sadece zayıf bir kafa vuruşu yaparak topu İbra’nın önüne atıveriyor
- İbra da hem defans için geriye koşan oyuncuları ve kalecinin geriye hamlesini bilerek rövoşatayı “deniyor”. Deniyor, çünkü bu halde top ya tutar ya da tutmaz; fakat şartlar uygun.

İşte bütün bu farklar İbra’yı dünyanın sayılı hücumcularından biri yaparken, vatandaşı sözleşme bedeli olmadan boşta iken bile orta sınıf bir takıma dahi gidemeyen ama Beşiktaş taraftarının gazıyla seçim yatırımı olarak aldırılan bir oyuncu haline getiriveriyor.

Siz adamın her yaptığını alkışlayanlar olarak bundan sonraki maçlarda da benzer işleri denemesine sabır gösterecek hatta yine ve yeniden alkışlayacaksınız. Bir yandan da, yeterli ya da yetersizdir, koskoca takımı hücum anlamında oralara taşıyan Ekrem’lere de laf sallayacaksınız, “Ekrem’den mi pas alacaktı” diye. Tıpkı maç içinde kendisiyle gram olumlu pas trafiği yapmadığı Beck’in çabasıyla oluşturulan bu pozisyon gibi.

Bu hayranlıkla olay şu noktalara kadar geliyor: burada “neyse ki henüz” emaresi pek olmasa da bazıları demeye başlamış ki, kendisi defansif anlamda fazla bir şey yapmadığı için arkasındaki bek şöyle olmalı, takım şu şekilde oynamalı, vs vs.

Kendisinin istemediğini zaten biliyoruz da, bu konuda hocanın yeterince duruş sergilemediğini düşünenlerdenim.

Massaro dedi ki...

@flaming
ben de tv'de izlerken topa vurdugunda " nereye ortaliyorsun be adam" dedim, sonra tekrarlari izleyince adamin bariz bir sekilde vurdugu belli oluyor.

@planck
topla soyle boyle 25 yildir haftada saatlerce vakit harcayan, isi bu olan, profesyonel bir adamin ruzgari da hesaba katarak kaleye gidecek bir sekilde topa vurmasinin neyi bu kadar inanilmaz geliyor cok anlamiyorum. Dunyadan bundan cok daha inanilmaz isler yapan on binlerce insan var.

Bu adam yetenetklerinden dolayi Barcelona'ya alinmis bir adam, amator kumede oynayan bir takoz degil.
Eger futbolcular ruzgari hesaba katamayacak kadar zeka ozurlu olsaydi, cok komik sahneler gorurduk, pas oranlari yerlerde surunurdu o gunku macta.

@ideal11

yaratir yaratmaz onu bilemem, ama Senol Hoca sunun farkindaki derbilerde agirligini koyarak oynayan bir Besiktas'in yolu Olcay, Kerim'den degil, motive edilmis Quaresma, Tore gibi adamlardan geciyor.
Cunku sampiyonlugun yolu da derbilerden geciyor.
Bu adamlari hizaya sokabilecek mi bunu zaman gosterecek.

Unknown dedi ki...

As always - your articles are astute and insightful
Location longue durée


Yorum Gönder

Ara