.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

13 Ağustos 2015 Perşembe

Fenerbahçe - Beşiktaş

Bursaspor başkanının, "Beşiktaş ne verirse versin, Ozan'ı Beşiktaş'a vermeyeceğim" açıklaması son derece matrak değil mi? Ortada bir ticaret var, iki talepkar kulüp var ve sen birini yekten reddediyorsun. Neden? Çünkü onu sevmiyorsun. Adam, Ozan'ı Beşiktaş'a vermeyerek Beşiktaş'ı cezalandırdığını düşünüyor, çok enteresan bir ticari bakış. Halbuki kendi açısından Ozan kapıdan çıktığı an nereye gittiğinin hiç öneminin olmaması gerekiyor. Ozan'ın kapıdan çıkışı, Bursaspor kasasına ne bırakıyor, esas meselesinin o olması lazım. 

Yabancı sınırının kalkması, Türkiye gibi denetlenmeyen, kontrol edilmeyen, pazar işleyişi şeffaf olmayan ülkelerde, adaletsizliğin artmasından başka bir işe yaramaz diyorduk, işte bunlar ufak ufak örnekler. Neden? 

Ozan Tufan transferi bize Mehmet Topuz transferini andırıyor. Neredeyse tıpa tıp aynı belki de. Oyuncu Beşiktaş'a gitmek ister, kulübü Beşiktaş'a satmak istemez. Sonunda ne olur hatırlıyor musunuz, valiler, siyasi partilerin il teşkilatları devreye girer, acayip şeyler olur ve transfer şehrin karşı yakasına gerçekleşir.

Normal bir ülkede yaşıyor olsak, Bursaspor ve Kayserispor delegelerinin, kendi başkanlarını iyice bir silkelemeleri gerekir. Sen Ozan'ı Beşiktaş'a satmayarak kulübü nasıl zarara uğratırsın diye. Bir kere olay buradan başlar. Bursaspor'un oyuncu satışı, senin kişisel tercihlerinle mi gerçekleşir diye ikinci bir kere daha silkelemeleri gerekir. Tüm bunlar kulüplerin içinin boşaltılması, delegelerin, seçimlerin, yönetimlerin esasında göstermelik olması neticesinde gerçekleşmiyor, gerçekleşmeyecek.

Fenerbahçe cephesi diyor ki, Fenerbahçe bir oyuncuyu isterse gider alır. Hele Beşiktaş'sa, havasını alır. Zaten yıllardır olmakta olan bu. Eğer bu, şeffaf, izah edilebilir yöntemlerle olsa eyvallah ama kabul edilmeli ki, Fenerbahçe'nin bu büyüklük algısı, belli oranda illegaliteye dayanıyor. 

Fenerbahçe Beşiktaş'tan daha büyük camia. Taraftar gücü daha fazla, etkili taraftar gücü daha fazla, devletin ve bürokrasinin gücünü Beşiktaş'tan daha fazla kullanabiliyorlar. Örnekler üzerinden gidelim, Beşiktaş ve Fenerbahçe Robin Van Persie için tıpa tıp aynı teklifi yapsalar, oyuncu Fenerbahçe'yi tercih eder. Çünkü Fenerbahçe daha fazla bilinirliği olan, daha havalı, daha güçlü bir kulüptür. Sporcular cafeye gittiklerinde de Beşiktaş'lı oyunculara göre daha fazla itibar görürler, İmar izni olmayan yere kat çıktıklarında da daha kolay yapabilirler. Fenerbahçe'li oyuncuların hakemle olan ilişkileri Beşiktaş'lı oyunculara göre bambaşkadır. Kulüplerinin gücü neticesinde hakemleri ezerler, Mhk'yi ezerler, Federasyon başkanını ezerler. 3 Temmuz'un baş aktörü Beşiktaş olsaydı, 2 hafta içinde 2. lige gitmiştik, bunu da herkes bilir.

Bursa başkanı Şenol Güneş'e gider yapıyor da, aynı şartlarda Fatih Terim'e gider yapabiliyor mu? Yapabilenini gördünüz mu bugüne kadar? Aziz Yıldırım'a gider yapabilenini gördünüz mü? "Ben bu oyuncuyu Fenerbahçe'ye vermeyeceğim" diyebilenini... Arada İlhan Cavcav yapıyor, sonra Fenerbahçe'ye veriyor, o ayrı :)

Bunun çok basit bir sebebi var. Yarın işimiz düşerse, Fenerbahçe kulübüyle iyi ilişkiler kurmak bize avantaj sağlar diye düşünüyorlar. Sadece kurumsal olarak değil, bireysel olarak da. Bakın bunların büyük bölümünün adı illegalite. 

Bizler yasalar çerçevesinde yaşarız. Olabilecek olan olur, olamayacak olan olamaz. Olamayacak olanı, oldurabilen bir mecra varsa, o illegaldir. Beşiktaş taraftarıysan, Fenerbahçe'yle değil, tam da bu düzenle savaşmalısın. Bursa başkanı köşeye sıkıştırılmalı, bu oyuncuyu Fenerbahçe'ye satmaktan avantajın nedir? Sen ticarette "senin tipini beğenmedim, malımı sana satmıyorum" diyebiliyor musun? 

Mehmet Topuz transferinde Beşiktaş Fenerbahçe'ye değil, siyasi partilerin il örgütlerine karşı mücadele etmeliydi. O valiyi deşifre etmeliydi mesela. Arkadaş, senin ne işin olur futbolla. Mhp'de hangi birim transfer işlerine bakıyor? 

Fenerbahçe'yle maddi anlamda yarışamayız. Tek boyutlu baktığımız için esas gerçeği kaçırıyoruz. Beşiktaş ne Mehmet Topuz transferinde, ne Ozan Tufan transferinde Fenerbahçe'nin ekonomik büyüklüğüne yenilmedi. Beşiktaş, spor baronlarına, sistemi elinde tutup yöneten figürlere yenildi. İllegal şekilde. Sadece transferde değil, hakemlerle, federasyonlarla ilişkisinde de buna yeniliyor. 

Beşiktaş asıl savaşını buralara karşı vermeli. Bunu yapabilmek için de, öncelikle tertemiz olmak gerekir. Beşiktaş kulübünün bu tip alengirli işler içerisinde olmaması gerekir. Eğer Beşiktaş da bu işlerin içindeyse o zaman ne Bursa başkanına, ne Süleyman Hurma'ya iki çift laf edemezsin. Ancak Şenol Güneş'in yaptığı gibi kendini savunursun. Oyuncu ayartmakmış. Ulan Beşiktaş hangi oyuncuyu ayartarak transfer edebilmiş? Ligin tüm değerli oyuncuları Fenerbahçe ve Galatasaray'a gidiyor zaten? 

Fenerbahçe'li arkadaşlar... Sizin Fenerbahçe'nin büyüklüğü dediğiniz şeyin bir bölümü maalesef illegalite. Kurumsal veya bireysel etki gücünü kullanarak sistemi eğip bükmek, zorlamak, bazen iptal etmek ve bazen de kusursuzca uygulanmasını sağlamak.  Bir oyuncunun transferinde "Fenerbahçe isterse alır" diyorsanız ve bu maddi güçten bağımsızsa, orada şeffaf olarak açıklanamayacak bir takım ilişki ağlarından bahsetmek zorundayız. 

Parayı veren alır düzeninden, Fenerbahçe isterse alır düzenine geçiyorsak, orası ancak bir 3. dünya ülkesi olabilir. O çok sevdiğiniz Fenerbahçe de 3. dünya ülkesinin takımı olarak kalır. "Bu" olmakla övünen Fenerbahçe'liler görüyoruz ki, onlar gücün müptelası olmuş durumdalar ve farkında değiller. Fenerbahçe sandıkları şey, " hukuku, kuralları esnetip, eğip büküp istediğini çekip alabilme gücü aslında. " Fenerbahçe, bu 2 transferde Beşiktaş'ı maddi olarak ezmediyse, ne oldu? Nasıl oldu? Açıklayın o zaman. 

Geçen senenin sonunda Rıdvan Güntekin'e soruyor, Beşiktaş kaç kırmızı kart gördü? Güntekin cevaplıyor; 10. Peki Galatasaray kaç kırmızı kart gürdü; 0! E tamam ne konuşuyoruz o zaman. Bunları birbirinden ayrı konular olarak görmeyin. "Ne var canım, Galatasaray ve Fenerin büyüklükleri hakemleri de etkiliyor olamaz mı? Senden iyi kabadayı olur kardeşim... En azından bu bakış açından.

Bir sporsever olarak, bir vatandaş olarak Şenol Güneş'in geçmişte söylediği bir cümleye sığınmaktan başka çaremiz yok; "Bu ülkede hukukun gücü yok, gücün hukuku var. Hiç değişmedi ülke..."


27 Yorum:

yilmaz dedi ki...

Bence Beşiktaş fenerden fazla ücret filan önermedi (Bahsi geçen rakamlar 7.5 - 8 m€. Fikret Orman transfer stratejisi olarak bir oyuncuya max 6 m€ bonservis veya imza parası önerebileceklerini Divan kurulunda söylemişti). Bursa başkanı suni bir kriz çıkartarak zaten taraftarının husumetle baktığı beşiktaş üzerinden taraftar sempatisi toplama derdinde.

P R N C P S dedi ki...

Fenerbahçe senin keşfettiğin forveti sana rağmen gitmiş kulübünden satın almış seni zarara uğratmış.
Yine aynı Fenerbahçe sözleşmedeki serbest kalma maddesini kullanarak sağ bekini transfer etmiş seni zarara uğratmış.
Şimdi sen kalkmış, kişisel bir çatışmadan ötürü Beşiktaş'a oyuncu satmam diyorsun, sana zarar veren kulübe satıyorsun.
Demek ki önemli olan kulüp değil, kişi!

monochrome dedi ki...

Söylediklerine katılıyorum ama burada bence başka daha önemli bir detay var. Fenerbahçe bir gün önce transferden çekildiğini açıklamış, çünkü Beşiktaş transferi bitirmiş, tek mevzu para peşin mi verilecek, taksitle mi. Oyuncu da Beşiktaşa'a gitmek istiyor. Beşiktaş bunun pazarlığını yaparken, Bursa başkanı işi kızıştırmak Fenerbahçe'yi transfere dahil etmek için gecenin bi körü Beşiktaş'a oyuncu vermem gibi bir şey söylüyor. Fener hop atlıyor. Madem öyle 6.5'a bana ver oyuncuyu diye teklifte bulunuyor. Burada en önemli nokta sırf parayı peşin alabilmek, iki gram daha fazla para koparabilmek için, Bursa başkanının nefret söylemi yaratarak Fener'i transfere dahil etme çabası. Ticari kaygıları anlayabiliyorum, netice de aynı fiyata taksitli satmak yerine peşin paraya adam satmış oldu Bursa. Ama bunu bilinen en kötü yol olan nefret söylemi geliştirerek yapıyor olması bence direk suç unsuru olmalı. Yıllardır iki kulüp arasında yaratılmaya çalışılan husumetin üzerine benzin dökmek "normal" bi düzende cezalandırılıyor olmalı, ki burada kimsenin umurunda değil. Bazı spor programları konunun buraya gelebilmesi, Bursa başkanının ağzından o kelimeleri alabilmek için çaba dahi gösterdiler. Aynı programlar Bursa-Beşiktaş arasında oynanacak maçtan sonra da, düzenin nasıl düzeltilmesi gerektiği üzerine de etik, ahlak bekçiliği formalarıyla programlar yapacaklar. Sistemin aynı şekilde işlemesini sağlayanlar, sistemi en çok eleştiriyor gibi görünenler. Bence yeni kurulan bu spor medyası düzeni bataklığı daha da derinleştiriyor.

alper dedi ki...

@Gürcan Ulusoy'un kafa çalışıyor zehir gibi bir arkadaş.Çok takdir ediyorum fitbola bakışını ve gerçekleri söylemesini.

Ama ben bir alttaki posttada bu kadar güzel ifade edemesem de Ozan transferini bu açıdan çok istemiştim.Bana ne yav illegaliteye bulaşarak adam transfer etmişiz arada metazori kullanmışız.Ozan Tufan'ı transfer eden kim olursa olsun haram yolla kanunsuz yolla zor kullanarak transfer etmiş olacaktı dğer rakiplere karşı ve ben bunu bizim yapmamızı istedim.Bu kadar basit.Çünkü bunu bugün yapan adam sezonun en kritik yerlerinde de bu gücü kullanır ve şampiyonluğa ulaşırdı kullanamayan adamda şampiyonluğa el sallardı.Biz yine daha sezon başlamadan üstelik şampiyonluğa el salladık.3. lüğümüz yine yeni yeniden şimdiden hayırlı olsun.

Hidayet dedi ki...

hakikaten son zamanlarda okuduğum ülke futbol sosyolojisini en iyi anlatan yazı, ellerinize sağlık. fakat ben bu olayda şenol güneş'in zamansız konuşarak, beşiktaş'a gol yedirdiğini düşünüyorum, prestij anlamında, yoksa ben başından beri o.tufan transferini istemeyenlerdenim, beşiktaş için bu "m.topuz'u satmıyorum, stadımı vermiyorum, o.tufan'ı satmıyorum" sözleri çok dillendirilmeye başladı son senelerde, mahallenin palazlanmak isteyen bitirimlerinin en zayıf gördükleri "dayı" yı indirmeye çalışıp, diğerleinin aferin'ini almayı amaçlamaları na benzetebilirim, e sen zaten, fiziki, ekonomik anlamda bir de zor durumdaysan... yani şenol hoca konuşmakta haklı, fakat zamanı yanlış, daha doğrusu oyuncuyu almak istiyorsan hala, yanlış, zaten ne oldum delisi olan, ağababa'larına rüşdlerini ispat etmek isteyen böyle yeni yetme bitirimler için " al da at" dercesine fırsat yaratmamak gerektiğini düşünüyorum, beşiktaş kesinkes bu işin hesabını sormalı, ne biliyim belki saçma ama " biz de şu andan sonra bursa'dan yolu geçmiş hiçbir antronör ile bundan sonra çalışmayacağız gibi" ya da elindeki hiçbir oyuncuyu ne olursa olsun bursa'ya vermemek gibi, ya da bursa'nın en yakın rakibi kim ise onu bir nevi elden çıkarılmak istenen oyuncularla desteklemek gibi....uzar gider, bunları deklare etmeden, savaş tamtamları çalmadan alttan alta yürüterek de yapılabilir, şahsen kesinlikle beşiktaş'ın bu adama ve takımına pişmanlık yaşattırması gerektiğine inanıyorum, yine mahallenin efendi abisi olalım, fakat yumruğumuzun da balyoz olduğunu bilsinler.

cochise dedi ki...

@alper
Bir yol daha var dostum. Madem böyle bu ülke diyip akıl kullanarak yabancı sınırının kalkmasını fırsat bilerek çok kaliteli ve saygın oyuncularak alarak 5-10 puanlık hakem maniplasyonunu da ezerek unları parçalamak. Geçen sene biz UEFA'da yarı final oynasaydık bu işler bu kadar kolay olmayacaktı.
Bir diğer yöntem Gürcan'ın dediği deşifre. Rapor çıkar kardeşim. Bağımsız kuruldan ondan bundan geçen senenin üç büyüklerin maçlarındaki hakem performanslarına ililşkin bilimsel rapor çıkart. Ve her maç sonu bağır bunu. Ben buna benzer birşey yapayım dedim ama vakitsizlikte 10. haftadan öte gidemedim. "beşiktaşa verecekler şampiyonluğu" denilen dönemde bile ezilmişiz. Benim senin gibi amatör/gönüllüler yerine profesyonellerle götürelim bu işi yahu.

ÖZetle demek istediğim şey şu: Görünen yollar senin için kapalıysa; o yoldan ezik büzük geçmeye çalışma; başka bir yol ve başka araçlar, yöntemler bul. Belki kestirme bi yol bulacaksın kim bilir ,,,

BJK4EVER dedi ki...

Ne ozan tufanmis be. Bu kadar tatavaya degecek oyuncu degil ama bursa baskaninin haddini bildirmek gerekir. Teklifinizi aciklayip daha iyi teklif yaptiginizi ama ego ugruna kabul edilmedigini ama bundan dogan zararin bursa baskani ve taraftarinin meselesi oldugunu soyleyip fitneyi sokmak, rezil etmek gerekir. Onun disinda mesela dsudszak'i gerekirse cok yuksek maas verip aralik ici ayartmak guzel hamle olur, en kotu ihtimalle fiyat yukseltip adamlari zarara sokariz. Bir sekilde bursayi pisman etmek gerek. Onun disinda senol hocani karakterini pek sevmem acikcasi ama bence dogruyu yapti. Bjk antrenorunun itibari 5 tane ozan tufandan daha degerli.

cochise dedi ki...

@BJKEVER
hem ozan hem ducak hem de şenol hoca konusunda +1

bu arada hakem meselesi ile ilgili ligin başından itibaren bir raporlama düşünüyorum; umarım halledebilirim..

planck dedi ki...

iş adamı olan yöneticilerle, en azından başkan, ikinci başkan gibi klübü yöneten adamların iş adamı olduğu bir klüpte ne yan yollardan fb ve gsyi alt edebiliriz ne de çözüm için alternatifler geliştirebiliriz. ha başkanın soyadı koç veya sabancı olursa o ayrı. ülkedeki spor yöneticilerinin kuyrukları iş hayatlarında birbirlerine bağlı, zaten klüp yönetimine girmenin de siyasete girmelerin de hepsinin özü iş bağlantılarını arttırmak. seba'nın da gücü bu ortamlardan bağımsız kendi bağlantıları olmasıydı zaten. ffp olayı ile beraber zaten klüplerde iş adamlarına ihtiyaç minimuma indi, ancak belki torunoğulları gibi pazarlık yapmasını bilen adamlar yönetimlerde işe yarayabilirler. onun dışında ihtiyaç yok, üstüne bizim için artık bu kurulu düzenin dışına çıkmadıkça da ses çıkartıp başarılı olma ihtimalimiz de yok.

planck dedi ki...

ozan konusunda bizimkilerin daha iyi teklif yapmış olmasına ihtimal vermiyorum, tek olay ozanın bize gelmek istemesiydi. ama topuz tv'ye çıkıp bile bjk'tan başka takımda oynamam dediği halde alındı, ozan o olayın yanında solda sıfır. ayrıca bursanın seviyesine inip haddini basın yolu ile haddini bildirme işinden yine biz zararlı çıkarız, bursayı kaale almamak en iyi ders olur ama dsudszak'i ayartmak gibi alttan alttan faliyetler yürütme konusunda destekliyorum. ama kesinlikle basın yoluyla muhattap alınmamaları gerekir.

geçen senenin hakem hataları analizi burda, ama basında dolaşıma sokulmadıkça kimsenin haberi olamıyor görüldüğü gibi..
http://besiktasliyiz.net/2014-15-sezonu-hakem-hatalari-dagilimi/

@Cochise

Tam olarak aynı şeyleri yazacaktım .E senin lobin yok , hakemi yenemessin filan tavuk-yumurta paradoksuna dönüyor bu iş .

Bu döngüyü kıracaksan , başarılı olarak kırabilirsin . Ligde kısıtlanıyor musun , Avrupa'da başarılı ol . Avrupa'da 2-3 sene üstüste çeyrek final gör bakalım ne oluyor ? Sen sürekli enerjini yarışamayacağın rakiplerle yarışmaya harcıyorsun eline hiç birşey geçmiyor .

Gürcan son derece net açıklamış . Fenerbahçe 'nin temelinde güç için herşeyi yapmak var. Adamların kodu bozuk .Tabi ben analiz edebildiğim 90'ların sonundan günümüze olan dönemi konuşabilirim öncesini konuşmak haksızlık olur ama görünen bu . Şimdi siz de şike yapmışsınızdan filan girerler ama ne dediğimi anlamak isteyen anlar zaten .

burada en son kızılacak kurum fenerbahçedir. yazıyı okudum begendim de ama her fikrine katılmıyorum.

bursa başkanı için ne dediysen doğru tespittir. beşiktaş tarafından da bakarsan dışarıdan bakınca,td ve başkan artık her kimler ise onlar ellerine yüzlerine bulaştırmışlar ve bu transferi becerememişlerdir.realite budur.

fenerbahçe ise ne kavga ediyorsunuz kardeşim nedir problem deyip, işe girişip 2 günde transferi bitirmiştir.topçunun da ben burada oynamak istemiyorum param az diye ağlamasını da "tamam lan ağlama al sana para,gel oyna fener de" deyip transferi bitirmiştir.tebrik etmekten başka yazı yazılamaz bu durumda.bunları sağa sola kıvırıp takımımızın başarısızlığını aklamaya çalışmanın manası olmadığını düşünüyorum.

hee burada ki akıl adamların bakışı haklı olabilir.bu transferin fener açısından gerekli,gereksiz,teknik,taktik,eder,etmez muhabbeti yapılır durur. o konu ayrı ve zaman gösterir doğruluğunu veya yanlışlığını.

amaaaa sokaktaki beşiktaşlı çocuğa kalan yine hüsran ve biz istediğimiz futbolcuyu alırız len diyen fenerli bebelerdir.çünkü halk kazananı haklı görür bu ülkede bu böyledir.

ve tabii ki bu konular herkesin bilinç altına yerleşir, adamlar büyük takım olarak kazanır ve sen derbide sahaya çıktığında da büyük olan taraf için gereği yapılır bu ülkede.ve bizler de çoook hakemlerden bahsederiz daha..sezon başlamadan boyunuzun ölçüsünü aldırdınız,yani yukarıda alper in dediği yerlere kadar bu iş.

cochise dedi ki...

@planck
Bu güzel olmuş buna ilişkin denecek şey "kime göre hatalı, zaten siz beşiktaşlıların tarafınıza istersiniz". Neyse bu konu zamanı gelince yine konuşuruz, dediğin gib asıl önemli olan dolaşıma sokulması ..

Ben geneldeki "Şenol Güneş konuşmasaydı" eleştirisine katılmıyorum . Konuşmasaydı tam olarak suçlandığı şeyi yapmış olmak ile itham edilecekti .

İçten içe hepimiz alınsın , mesaj verilsin istedik bu net bence , içinden Ozan gelmesin diyen tek taraftar yoktur , sıkıntı olmamasının suçlusunu aramakta. Yazıda vurgulanan nokta bu zaten , olay Beşiktaş alamadı değil , olay Fenerbahçe'ye verildi .

Zaitsev dedi ki...

Bursa'da Beşiktaş'a topçu satan başkan tribünden dünya küfür yer muhtemelen bir daha seçilemez. o konuşmuş öteki daha çok para vermiş hepsi hikaye bunların. Adam bizi kullanıp 3-4lük Ozanı 7ye gazladı o kadar basit. Onu geçtim Ozan'da gördü parayı hemen imzaladı. Topal ve Souza da sakatlık yorgunluk vb. sıkıntı olmazsa Ziraat Türkiye kupası topçusu olur.

@ talipyeşiltepe

Fenerbahçe epeydir uğraşıyordu Ozan için. 2 günde bitmiş birşey yok. ama FB bu paraları vermediği için bugüne kadar bitmemişti transfer. Bence FB Shaktar'ı eleseydi yine bu transfer olmazdı. Taraftarın gazını almak için açtı musluğu Aziz başkan.

beagle dedi ki...

Dszudszak 2 gün düşünme molası almış. Haydi be bari Bursa'ya bir tane çakın. Adam vallahi billahi lazım. Duran topu 1 kişilik barajın üzerinden geçirebilen adam yok takımda.( Abartıyorum azıcık :) )

Coolio dedi ki...

bende @Zaitsev gibi düşünüyorum.

Mantıklı gelen senaryo: FB ve BJK Ozan için bayağıdır masadalardı. Ozan'ın tercihi nedeniyle BJK daha yakındı sonuca ama FB ŞL'den elenince taraftarı susturmak için daha çok asıldı ve daha çok asıldığını gören Fikret Orman en nihayetinde 7-8 lere çıkacağını gördüğü transferi gerçekleştirmeyecek olmasına karşın sırf fiyat arttırıp Fener'e maliyetini arttırmak için masada kaldı. Bütün bu pazarlıktan karlı çıkacağını bilen Bursa başkanı da bilerek konuşmadı belki BJK de alabilir diye (BJK'ye satmam gibi şeyler demedi en başta). Fener son rakamı arttırıp işi kesin olarak bitirince Bursa başkanı da BJK'ye satmam lafını söyleyip taraftar gözünde prim yaptı. Emin olun BJK o fiyatı verse satacaktı. ve yine emin olun Fikret Orman sadece işi kızıştırmak için sonuna kadar masada kaldı. Ve Ozan'ı alamamamızdan ötürü beceriksizlikle suçlanmasının önüne geçmek içinde "Şenol Hoca öyle konuşmayacaktı" haberlerini gazlayıp Şenol hocanın sözlerine bağlandı yani yoksa alıcaktık mesajı verdi.

Bu hikayede her klübün zarar gördüğü noktalar olsada aslında tamamen 3 klüpte (daha doğrusu başkanlar) bu işten "kazançlı" çıkmıştır.

Bursa: İyi paraya adam satıp gelirini yükseltmiştir. Ayrıca ettiği laf ile taraftarının gözünde prim yaptı
FB: İstediğim oyuncuyu alırım yaklaşımına sahip klüplerden hoşlanan taraftarlarını mesut etti ve ŞL elenmesini unutturdu.
BJK: Rakibine daha çok para harcattı ve aslında arka planda transfer görüşmesi yaptığı diğer oyuncuyu medyadan saklayarak fiyatının yükselmemesini sağladı

Ve bu sırada aslında gerçekte olan ise kendilerine ait olmayan, senin benim cebimden çıkan paraların saçma ötesi şeylere bu klüpler tarafından harcanarak ülkenin muhtemel gelişimine engel olunmmuş olmasıdır. Ve bunu yapan adamlar kendilerine ait olmayan paraları harcarken sahnede sundukları kavgaya rağmen aslında hepsi o koltuk sayesinde ceplerine para indirmekle yetinmeyip bir de birbirleriyle özel hayatlarında bir sürü ticari ilişkiler içinde olup, "milletin a.ına koyuyor" olmalarıdır. Biz ise burda sahnelenen oyunu izlemeye devam edelim.

Mete dedi ki...

Yazının anafikrine katılıyorum. Maalesef bu ülkede böyle bir durum mevcut.
Ozan transferindeki süreç kanaatimce daha farklı stratejiler içeriyor. Şöyle ki:
Bu takım zaten derin bir finansal sıkıntı içerisinde ki, daha geçen sezonun başında bu sezon için Avrupa kupalarından vetoyu yemişti.
Fernandao'yu, Belluschi'yi, elinden kaçırmışsın. 0 euro
Şener desen sözleşmesindeki 5 mil. tl gibi cüzi sayılabilecek bir paraya serbest kalıyor (1.6 mil euro)
Hem oyuncuların elinden gidiyor, hem de oyuncu alacak paran yok. Ne yapacaksın Ozan'ı satacaksın. Volkan'ı satacaksın. Ben satıyorum diyemezsin, camia takımı darmadağan ettin diye sana yüklenir. O zaman senaryoyu hemen yazalım.
Ben oyuncularımı satmak istemiyorum ama oyuncuların aklını çeliyorlar derim
Kim çeliyor diyeyim, en sevmediğimiz takım Beşiktaş yapıyor derim
Üstüne bir de Beşiktaş'a satmam dersem artık mevzu Ozan nasıl takımdan gider mecrasından kime, ne kadara gitti mecrasına kayar.
Futbolu yönetmeye soyunmuş insanların aşağı-yukarı zihniyeti maalesef bu.

Mete dedi ki...

Al işte Şenol Hoca'nın açıklaması da geldi.
''Sizin yüzünüzden oyuncuyu sattık durumuna getirirseniz, yalancı tüccarlık olur'' ifadesi mevzuyu zaten açıklıyor

alper dedi ki...

Gokhan Inler, €6M karşılığında Leicester City'de ..

Unknown dedi ki...

Mükemmel bir yorum olmuş.

Adsız dedi ki...

Açıkçası hem Cambiasso'yu, hem Aquilani'yi, hem Gökhan İnler'i kaybetmemiz beni endişelendiriyor. Umarım Naibi ayarlamıştır birşeyler, yoksa işimiz yaş...

Ya adamlar Ertuğrul Sağlam'ı bile çarkın parçası yapmışlar valla helal olsun .

Neymiş efenim Krasiç'i istiyormuş Hocamız ... Yapma yaa , ne gördün de istiyon acaba Krasiç'i ? Fener'e kontenjan boşaltacağını mı gördün ? Hani Antep'in Bruma'yı kiralaması gibi .

Adamların memleket için de ne çok pilot takımı var , biz de uğraşıyoruz Bayrampaşa'yı 2. lige çıkaralım filan diye ...

BJK4EVER dedi ki...

Bir Besiktas efsanesine yakisacak sey baskaninin o laflarindan sonra istifa etmek. Hadi profesyonelsin, bari canak tutma senin dedigin gibi. Bu tur kisilerib kuluple iliskisi ebesiyen tamamen kesilmesi lazim. O igrenc kulupte bulunduktan sonra hala bu adamin bjk efsanesi olarak anilmamasi lazim.

cochise dedi ki...

Ertuğrul şu hareketleriyle Beşiktaş efsanesi rütbesini kaybetmiştir bir çoğu gibi. Geçmiş olsun..

Coolio dedi ki...

http://besiktasliyiz.net/2015-16/

planck dedi ki...

cengiz abinin yazıyı okudum yine soğudum herşeyden. onun yüzünden wk okumayı bırakmıştım zati :P allah tr'de yaşayanlara sabır versin..

Yorum Gönder

Ara