.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

11 Haziran 2015 Perşembe

Beşiktaşımıza Hoş Geldin Şenol Güneş




Burak Yılmaz'ı , Şelçuk İnan'ı yeniden dizayn edip Engin Baytar'dan , Volkan Şen'den verim alabilen bir teknik direktör bence en başta Beşiktaş'ın "yapılanma" temasının sac ayaklarından biri olmalıydı . Geç olsun , güç olmasın , takım hala genç ve Slaven Biliç'ten öğrendiklerinin üzerine koyabilir.

Vodafone Arena'da  tam da taraftarın istediği gibi 3 topta vızır vızır rakip kaleye inen bir takımla çıkma ihtimalimiz bile heyecan verici.

Detayını daha sonra tartışırız hep birlikte ama öncelikle hoş geldin Şenol Güneş .

74 Yorum:

planck dedi ki...

şampiyon yapıp yapamayacağı tartışılır ama gökhan'ın, tolgay'ın, ozzy'nin değerini +15M€ yapabilme ihtimalimiz var artık. güneşli günler umarım güzel günleri de getirir hep söylediğimiz üzere.

Barreto dedi ki...

Yönetim olabilecek en iyi seçimi yapmıştır. Temennim odur ki: Şenol Hoca Biliç'in cefasını çektiği "proje"nin sefasını sürer. Biz de taraftar olarak mutlu oluruz.

EC dedi ki...

Takiminin hakkini kulup yoneticilerinden daha fazla arayabilecek, degerlerimize deger katabilecek bir teknik adam.. Ulke Futbolunda Milli Takim duzeyinde en yuksek basariyi yakalarken yine Senol Gunes vardi.
Durust ve lafini esirgememesi onu Renkli Istanbul Medyasinda popular yapmadigi icin hep Luks Istanbul Sosyetesi burun kivirdi kendisine..

O bence Besiktas ile birlikte hepsinin burnunu surtecek ve halkin takiminda halktan biri basarili olacak.. hemde Demiroren e ragmen!

Hosgeldin... #SenolGunes

turkkant dedi ki...

Ş. Güneş'in takımı geliştireceği muhakkak. Bu konuda maharetli olduğu konusunda herkes hemfikir zaten. Kritik konu doğru bir takım kurabilecek mi?

Özellikle kaleci konusunda ısrarcı olmayacak gibi görünüyor. Bana göre bu büyük yanlış olur. Cenk'in, Tolga'nın bu saatten sonra uçacağına inanıymak bana gerçekçi gelmiyor. Muslera-Volkan karşısında en zayıf pozisyonumuz kale...

Stoper ve sağ bek alınacak gibi... Olcay'a da bir alternatif bakılıyor sanırım...

yilmaz dedi ki...

Gelmesine çok taraftar değildim. Ama artık geldi, takımın teknik direktörü benim baş tacımdır.

Gecesini gündüzüne katacağına, aldığı parayı sonuna kadar haketmek için çaba sarfedeceğine zerre şüphem yok. Memleketin O'nun gibi düzgün adamlara çok ihtiyacı var, bu adamlar kazanmalılar ki ülke kazansın.

yilmaz dedi ki...

Yalnız, tutamıcam kendimi, Pektemek diye diye Bilic'i yerin dibine soktunuz, Güneş de ilk 11'e direkt yazarsa Pektemek'i çekeceğiniz var benden, şimdiden söylim :).

cochise dedi ki...

biraz fazla çocukça olabilir ama ben artık ıkınıp tıkanan takım izlemekten çok yoruldum. İzleyene zevk bir takım olacağız inşallah. Sırf bu bile benim için yeterli. Hele Sergen, Denizli, Abdullah Avcı falan gibi isimlerin bahsi geçtiği mutluyum.
Herşeye rağmen inanıyorum ben Şenol Hocaya.
ÖZetle mutluyum bu hoca tercihinden ..

Unknown dedi ki...

öncelikle geçtiğimiz sezonun ardından bu sezon ki forma tasarımlarımızdan siyah ve çubuklu olanı beğenmedim, olmamış. geçtiğimiz oldukça başarılı tasarımlarla yüzbinlerce forma satılmış, bir yerlerde 400 bin rakamnına yaklaşıldığını görmüştüm. bu sezon bu sayılara ulaşılması mümkün değil bence..

şenol hoca konusunda ise ben umutluyum, transfer seçeneklerimizin sınırlı olduğu ortamda elindeki oyunculara değer katan bir hoca başımın tacıdır. ayrıca hoca çok önemli tecrübelere de sahip ve elindeki 14 -15 kişilik oyuncu grubu ile zirveye oynayacak, yine son haftalara kadar iddiası olan bir takımı mevcut oyuncu grubu içerisinden de çıkarabilir. kaldı ki son trabzon macerasında elindeki sınırlı malzemeden maksimumu almayı başarmıştı.

tosiç'in ardından, bir sağ bek, bir stoper, bir sol açık ve bir defansif ortasahayı bonservisi olmadan veyahut da kiralık olarak kadroya katabilirsek sonucun bu sezondan daha iyi olması olası gözüküyor. bunun için yerel liglerdeki oyuncu havuzu da değerlendirilmeli. örneğin adem büyük kiralık olarak takıma katılabilir veya bonservisi olmadan alınabilir. basında yer aldığına göre önder özen ile sorunları varmış..

hayırlısı olsun inşallah,ne diyelim öncelikle beyefendi kişiliğiyle tanınan ve her zaman futbola profesyonel yapılanma doğrultusunda bakan,sistem ve iyi bir futbol adamı başımızda artık.

ben başarılı ve zevk veren takım izleyeceğimize inanıyorum.
ya da umuyorum diyelim. :)

Köfteci dedi ki...

Beşiktaş'ı yönetecek 2 Trabzonlu'dan biri oldu, hoş geldi sefa geldi. Umarım diğerini biraz dizginleyebilir.

Unknown dedi ki...

bu arada şenol hoca içinde gitarcı diyorlar :)

http://i.hizliresim.com/yM9DPj.jpg

BJK4EVER dedi ki...

Senol Gunes'in filozifik aciklamalarini pek begenmiyorum. Her FB macindan sonraki sikayetleri de sikici acikcasi. O 'adam' sifatinin abartili oldugunu dusunuyorum. Bunlari kenara koyarsak; en buyuk soru isareti winner ozelliginin olmamasi, hatta bizimle paralel bir loser ozelliginin olmasi. En buyuk artisi tecrubesi, cogu kisi tarafindan 'sempatik' gorulmesi ve ciddi anlamda genc ve patlamaya hazir oyunculardan full verim almasi.

Acikcasi Oguzhan, Frei, Cenk Tosun, Atinc gibi oyuncularin ciddi anlamda patlama yapmasi cok mumkun bence. Onun disinda onceki takimlarindaki oyun tarzina bakarsak orta sahada tipik onlibero yerine teknik ve cift yonlu oyunculari tercih eden, hucumda da oyuncularina sinirsiz ozgurluk verip yeteneklerini gostermelerini saglayan, ofansif ve akici futbol oynayan bir hoca.
Su sekil bir 11 cikmasi mantikli bence;


--------------------Tolga------------------

Serdar------Franco-------Ersan------Tosic

------------Oguzhan------Tolgay-------------

G.Tore--------------Sosa------------Frei

--------------------Ba----------------------

Acikcasi sol acik ve onliberonun gelecegini zannetmem. Takimda Omer'in de gelmesiyle bir forvet bollulugu olacak. Forvet veya Sosa'yi kanada atip cift forvete gecme opsiyonu ciddi olarak dusunulebilir. Onun disinda Frei'nin veriminin artmasi oldukca mumkun. Orta saha transferi bence sartti, ama Atiba kaldigina gore o da zor. Kaleci transferi hala sart bana gore, ama Senol hoca yerlilere guveniyorum derse hic sasirmam.
Bu opsiyonlarin disinda kadrodaki net eksiklikler stoper (3) ve sagbek (1), ki buradaki sayisal eksiklik kafadan zaten net. Bence sagbek ve stoper kacinilmaz. Duruma gore de kaleci, orta saha ve acik alinir gibime geliyor. Romero, Johnson ve kalburustu bir stoperle transfer donemi kapatilabilirse ben sikayet etmem. Civelli olmaz o isim insallah.

can dedi ki...

Civelli'nin Nice'e transfer oldugu yaziyor transfermarkt sitesinde- ki bu konularda pek yanildigini gormedim.

can dedi ki...

Uc buyukler hep ayni yerli-yabanci teknik direktor dongusuyle hareket eder. GS yabancidan umdugunu alamayinca oz evladina, Fener oz evladindan istedigini alamayinca yabanciya dondu. O yuzden yerli olacagi kesin gibiydi, Senol Gunes de uygun bir secimdi. Hayirli ugurlu olsun. Ben temkinli bir memnuniyet icindeyim. Bu kadar cok cikis beklenen gencin oldugu ve transfer yasakli bir takim icin en uygun isim olabilir. Winner olmamasi meselesine gelince: Benim nazarimda Gunes Trabzon'da sampiyon oldu; winner olamayan Trabzon yonetimi denilebilir pislik icinde yuzen Turkiye futbol ortaminda. Ki dunya ucuncusu olmus, 2 turkiye kupasi 2 super kupa kaldirmis, zupper ligimizde en cok galibiyeti yasamis ve puani toplamis bir teknik adamdan bahsediyoruz. Bilic'ten sonra winner oglu winner sayilir.

ideal 11 dedi ki...

sende anadoluda dolaşırsan winner olamazsın aga.ersun yanal winner olarak mı geldi.kim anadoluda winner olmuş aga.bu ülkenin gerçekleri var.


mustafa denizli nin fatih terimin anadoluda şampiyonlukları mı var?en büyük winner denilen denizlinin anadoluda ne yaptığını biliyoruz.

turkkant dedi ki...

BJK4Ever'ın kadro yorumuna büyük oranda katılıyorum.

Mutlaka takviye yapılması gereken pozisyonlar bence kaleci ve stoper. Kaleci konusunda görüşlerimi yazdım. Şu an elimizde 4 stoper var (ersan-atınç-moloseviç-pedro) muhtemelen bir isim ayrılır. Pedro'yu satmaya kalkarlar, olmadı Atınç ya da Miloseviç kiralanır. Deneyimli, usta bir stoper alınır.

En öncelik olmasa da takviye lazım pozisyonlar sağ bek ve ön libero. Sağ bek kesin alacaklar gibi. Bence Gökhan İnler hamlesi çok yerinde olurdu. Deneyimiyle Tolgay-İnler ikilisi çok klas bir orta saha kurgusu olabilirdi, ama Atiba'yla yenidiler -demek ki düşünmüyorlar.

Sol kanat ise öncelikli değil. Olcay-Frei-Töre üç kanat oyuncumuz var. Sosa kanada çekilebiliyor. Pektemek-Ömer Şiş gerektiğinde kanada kaydırılabilir. Bence bu yoklukta parayı öncelikli pozisyonlara harcasınlar.

can dedi ki...

Bu arada winner olup olmadigini tartistigimiz adam UEFA'nin 2002 yilinda dunyanin en iyi teknik direktoru sectigi adam. Ironi su ki bu mantikla Ertugrul Saglam disinda winner yok uc buyuk calistirmayan hocalar arasinda.

ideal 11 dedi ki...

şenol hoca klasik dm ile oynamaz genelde.colman selçuk ikilisi ile türkiyede önliberosuz oynayan ilk hocalardan.belkide tek.

bekler hücumcu olur.

orta ikiliden biri om ye yakın(bellushe)diğeri cm ya yakın (ozan-colman)

kanat forvet mutlaka olur.umut ve bakambu kanat forvet olarak dikkat çektiler.geçmişte.

çok muhtemel orta ikili tolgay ve atiba dan oluşur.sosa forvet arkası.

bence olcay şahandan daha fazla gol atabilecek kanat forvet arıyordur.yada olcay şahandan kanat forvet yaratacaktır.

töre yi daha fazla ceza alanı içinde göreceğiz.bursada da volkan şeni ceza alanı içinde şeneri hücum kanadında görüyorduk.

buzkan dedi ki...

stoper olarak toramanda dönecek sanırım

Coolio dedi ki...

@ideal11
"bence olcay şahandan daha fazla gol atabilecek kanat forvet arıyordur.yada olcay şahandan kanat forvet yaratacaktır."

kesinlikle katılıyorum. Ayrıca Demba gol kralı olacaktır. (Trabzonda Burak, Bursada Fernandao gibi). Necip'i artık çok çok daha az göreceğiz maçlarda. Herkes Kerim, Oğuzhan, Töre (takımda kalması durumunda) seviye atlayacağına inanıyor. Benim asıl beklentim Muhammed. Eğer sene başında kadrodaya dahil edip sonra bu çocuğu adam edip bir yere getirirse asıl bomba o olur.

Bu arada basın toplantısında kaleye kendisinin trasnfer olduğunu, Tamer'in de sağbeke geçeceğini söylemesi komikti.

Bjk_KnightS dedi ki...

Şenol hocanın İstanbul'a çok geç geldiği kanısındayım. Ama iyi ki geldi düşüncesindeyim. Bilic yerine şimdiye gelse şu an 2 3.lük yerine daha iyi bir başarı olabilirdi. Bu senede elbet 3.lük başarı değildir ama bilic'e nasıl sabrettiysek şenol hocaya da sabretmemiz gerek ve destek vermek gerek. genç oyuncuların oynaması konusunda ilk defa bu kadar özgür bir hoca ile çalışıyor olabiliriz son senelerde. onun için desteği esirgememek lazım.
bjkever hoca şenol hoca bile olsa oğuzhan tolgay ikilisi olmaz orta sahada. eski takımlarında da koyduğu orta sahalardan biri savunma yapmayı bilen ayağı düzgün orta saha. selçuk-ozan. oraya atiba ya da veli düşünülüyor olabilir ama bence bu ikisi de bjk ilk 11 için yeterli oyuncular değil. gökhan inler cidden çok güzel olur ama transfer yasağı varken çok zor.
demba ba fernandao'nun gol kralı olduğu ligde aynı oyun anlayışıyla gol kralı olur ama bence iyi bir teklif varsa 8+ satılabilir.
gökhan töre de aynı şekilde yabancı sınırlaması yokken 10+ teklif olursa satılıp yerine kanat forvet oynayabilecek bir oyuncu çok daha iyi fiyata alınabilir.
sol bek tosic ile defansif ağırlıklı olmuşken sağ beke ofansif bir bek çok iyi olur. glen johnson gelirse şık olur ama zor bence.
atınç için teklif oldğu falan yazılıyor. teklif varsa satılabilir. biz genç olarak bakıyoruz ama 22 yaşına geldi. oraya iyi bir stoper lazım. atınç'ı her ne kadar sevsek de pozisyon bilgisi veya hızdan ikisi de olmayınca çok kötü goller yiyebiliyorsunuz.
iyi bir kaleci'de şart. romero falan çok zor da eğer mert günok la anlaşılırsa süper olur. fb'nin yabancı kaleci isteğinden sonra mert'te kafası çalışıyorsa fb ile yeni sözleşme imzalamaz.

BJK4EVER dedi ki...

Bence olmamasi icin bir neden yok. Tolgay-Oguzhan ikilisi bence Colman-Selcuk ikilisinden defansif olarak kesinlikle asagida kalmiyorum. Oguzhan fizik kalitesini 1 tik yukseltirse ve Sosa defansif anlamda her zaman yaptigini yaparsa sikinti olmaz.

Adsız dedi ki...

Sizce sağ bek için Glen Johnson mı yoksa Micah Richards mı daha iyi olur bize ?

Erdal dedi ki...

Toki Arena'daki son Gs maçının ikinci yarısında orta sahada Tolgay - Oğuzhan ikilisi, önlerinde Sosa ile oynamıştık yanlış hatırlamıyorsam ve Tolgay çıkana kadar Gs'ye top göstermemiştik. Bana kalırsa bu senenin en iyi oyunlarından biriydi, gol atamamak şanssızlık ve Muslera etkisiydi. Şenol hoca ile bu sene buna benzer çok oyun oynarız gibi geliyor bana.

Tolgay - Oğuzhan ikilisinden verim alabilmek için Oğuzhan'ı hem mental hem de fiziksel açıdan kuvvetlendirmek gerek. Benim Şenol hocadan en umutlu olduğumu konu bu. Bu potansiyeli var, inşallah bunu başarabiliriz. Üst düzey takım olabilmek için yapmamız gereken öncelikli iş bu.

İkincisi ise doğru ve sık bindirme yapmayı bilen bekler. Şenol hoca Bursa'da sağda Şener, solda da Emre ile bu oyunu çok güzel oynattı. Sağbeke keşke Şener'i alabilsek. Şimdilerde hiç adı geçmiyor ama geçen sezon ve devre arasında talip olduğumuz Norveç'li Linnes de bu açıdan oldukça fayda sağlardı. Hiçbiri olmuyorsa (ortada Tolgay - Oğuzhan ana eksen varsayımıyla) sağbekte Atiba bile kullanılabilir. Atiba'dan asist, gol katkısı fazla gelmez ama orta saha oyuncuları ile al-ver yapma ve bindirmelerle onlara alan açma konusunda bence fena sayılmaz. Ama bizi üst düzeye de taşımaz. Glen Johnson'ı son dönemde fazla takip edemedim ama Liverpool'a ilk geldiği yıllarda çok iyi değildi diye aklımda kalmış. Kariyer ortalamasına baktım transfermarkt'tan, 22 maçta bir gol, 11 maçta bir asist şeklinde özetlenebilir. Bu da ortalama bir sezonda 1,5 gol, 3 asistlik katkı ediyor (lig için). Atiba veya Serdar'dan fazlası ediyor (gerçi Atiba'nın sağbek oynadığı PSV verileri çok iyi ama o kadar çok golün atıldığı ligi veri alamıyorum doğrusu), ama Şenol hocanın oynatmak isteyeceği akışkan futbol için uygun mu bilemiyorum. Johnson'u iyi bilen arkadaşlar yazarsa memnun olurum.

Şenol hocanın takımları genelde ligin en çok gol atan takımları olur. Bir çok arkadaş Ba'nın gol kralı olacağından bahsetmiş. Ben de bu görüşe katılıyorum. Bunun yanında Şenol hocanın en çok verim alacağı oyunculardan birinin de Olcay olacağını düşünüyorum. Samet Aybaba'lı sezonda özellikle ilk devrenin ortalarından sonlarına kadar ligi sürklase ettiğimiz dönemde ve dönem dönem ikinci yarıda hızlı oyunu çok iyi oynayan bir takımımız vardı. Olcay bu tür oyunlarda verimi çok artan bir oyuncu. Onun sıkıntısı kapalı savunmalara karşı, pas oyunu oynanması gereken durumlarda ceza sahasına koşu yapmaktan başka bir katkısının olmaması. Bu anlamda, o bölgeye muhakkak takviye şart. Danny'yi alabilseydik keşke. Bonservisi elinde olan kim var bilemiyorum, adı her takıma yazılan Konoplyanka dışında.

JimmyLue dedi ki...

2 yıl evvel Bilic'le anlaşma yapılmadan tek isteğim Güneş'in td olmasıydı. Şu an eldeki en mantıklı alternatifti ve en azından adı geçen garip garip adamlardan biriyle anlaşılmayıp yeni bir yılı da çöpe atma ihtimali ortadan kalkmış oldu.

Çöpe atılmaktan kastım; şampiyon yapamasa da bazılarınızın da bahsettiği gibi oyuncu değerlerini arttıracak bir adam Güneş. Bu adamlar gidecekse Ts'deki gibi bedava değil, kulübe para kazandırarak gidecek adamlar -ki hali hazırda Töre, Ozzy, Ba, Sosa, Pedro gibi Eurocup'ta piyasa yapan; Kerim, Milosevic, Atınç gibi de hot prospectler var.

Bu yıl Bursa'nın Gs, Fb ve bize karşı oynadığı maçlarla birkaç extra maçını izledim. Savunmada çok dağınık, dengesizlerdi. Güneş faktörü bir yandan yıllar sonra Kadıköy, toki'den galibiyetle dönme inancı-şansı sağlarken, diğer yandan Biliç ile alışkın olmadığımız farklı mağlubiyetleri de beraberinde getirmesi olası.

Eğer ki Tosiç transferi (defansif-durağan-sağlam bek) bir plan ve td onayı ile yapıldıysa sağ beke iyi bir attacking full back alınmalı. Bence en kritik nokta bu. Serdar ile devam etmek hücumda yine 2 kişi eksik oynamak anlamına gelir.

Ayrıca defansta saydığımız 4 adamdan 1 tane sağlam stoper çıkmayacağını düşünüyorum.
Kesinlikle lider bir stoper ve yanına onu tamamlayacak bir şablon oluşturmak gerek.
Miloseviç ile ilgili milli maçlardan çok güzel referanslar geliyor ve kanımca Pedro da yanında hamleli- sert- uzun bir stoperle fark yaratır.

Güneş'in elinde 2 yıldır direkten dönen, genç ve artık tecrübeli sayılacak bir kadro var. Winner- loser meselesini kenara bırakıp artık transfer politikasını izleyip, eleştirmek gerek..

ideal 11 dedi ki...

şenol hoca nın A planı bence takımda hücumcu bekleri devreye sokmak olacak.bu sayede açık oyuncularından daha fazla skor elde edecektir.tosic bunlardan biri.

olcay 8 sosa 5 töre 4 gol atmış.bu rakamlar sıkıntının bu oyunculardan çok beklerde olduğunu gösteriyor.beklerin hücuma katılması kanat açık oyuncuları forvetleştirir.

bursada ise volkan şen 12 gol 10 asist bakambu 13 gol 5 asist josue ise 7 gol 6 asistle oynamışlar.sebeb?şener ve aziz behic in sürekli bindirmeleri.

EC dedi ki...

http://www.fanatik.com.tr/yazarlar/mehmet-demirkol/umut-varsa-gunes-var/607500

Guzel yazmis Sn. mehmet demirkol... Taraftar Brugge macinda kilitlendi o dogru.. Ama takimin buhran yasamasinda futbolcularin ne yapsa olmayacagina karsi beliren umutsuzlugu da ana etkenlerden birisiydi! Biz ne zaman ataga cikmaya calissak, durdurulduk, atagimiz kesildi, hakemler geldi onumuze baraj kurdu, disari cikan toplar bize karsi icerde sayildi! ...

Taraftarlar olarak hepimize dusen.. Bu sene daha ilk hata da ortaligi ayaga kaldirip TFF UEFA FIFA ve medya nin gozune sokmak.. Gece yarilari siyahhh / beyazz diye twiter da bagirilacagina TFF ye bagirin.. MHK ya bagirin.. Son 4 sezonda daha once hic olmadigi kadar hakem hatasi yapildi, yaratildi Besiktas aleyhine.. Bu hakemlere hadleri bildirilip, ayaklarini denk almalari saglanmali.. Birincide calmaz ama 2ci de baskidan etkilenecektir!

Saray dan buyuk, TFF den buyuk, Demiroren den buyuk Allah var... Beddualarimiz zaten yerini buluyor Demiroren hareket bile edemez hale gelmis ( bel fitigi) Turkiye de nereyedeyse hicbir maca gidip futbol izleyemiyor.. Yandas ve yalaka medya dan baska medyaya konusamiyor.. Sonu yakindir!

#AllahBelalariniVerecek

Erdal dedi ki...

@ideal11 Tamamen aynı düşünüyorum. Şener adı geçmeye başladı sağbek için. Hücuma derinlik kazandırma adına çok iyi olur. Fener'de Gökhan'ın yedeği olacağına Beşiktaş'ta 11'in değişmezi olabilir. Ayrıca Şenol hoca stoper ve sağbekin haricinde ön alanda her iki kanatta da oynayabilen bir futbolcu istemiş söylenen doğruysa. Son derece yerinde istekler. Bu anlamda eğer hedefleri sona ermediyse Babel veya alınabilirse Volkan Şen çok iyi olur. Ama bizimkilerin Olcan'ı alması da ihtimal dahilinde. Franco'ya karşılık Josue de gündemdeymiş ama Sosa/Tolgay/Oğuzhan varken ben gerekliliği konusunda şüpheliyim. Ama Allah'ı var güzel serbest vuruş kuşlanıyor, köşe atışı/serbest vuruştan çok gol attırır :)

Adsız dedi ki...

Daha önce de yazdığım gibi Şenol Hoca’nın bek ve DM tercihleri bakımından tamamen ayrı düşünüyorum.

2010-2011 sezonu
Sol bekler: Cale – 23 maç (gol ve asisti yok), Ferhat Öztorun – 8 maç (gol ve asisti yok), Brozek – 7 maç (gol ve asisti yok).
Sağ bekler: Serkan Balcı – 31 maç (golü yok, 7 asisti var), Tayfun Cora – 3 maç (gol ve asisti yok), Mustafa Yumlu – 2 maç (golü yok, 1 asisti var)

2011-2012 sezonu
Sol bekler: Celutska – 10 maç (1 gol ve 1 asist), Cech – 24 maç (1 gol ve 1 asist), Ferhat Öztorun – 7 maç (gol ve asisti yok), Eren Albayrak – 1 maç (gol ve asisti yok)
Sağ bekler: Serkan Balcı – 33 maç (golü yok, 2 asisti var), Mustafa Yumlu – 4 maç (golü ve asisti yok)

Tablo gösteriyor ki Trabzonspor’a Şenol Hoca’dan önce gelen Serkan Balcı’nın 2010-2011 sezonundaki 7 asisti dışında Trabzon’un bekleri hep karavana. Serkan’ın 1 sezon sonraki düşüşü ise ilk sezondaki başarısının sistemsel olmadığını gösteriyor. Zira o 2.sezon takıma eklenenlerden bazıları şunlar: Adrian, Sapara, Volkan Şen ve 2. devre Olcan Adın. Bu kadro içinde Şenol Hoca zamanında gelenlere bakıldığında Hem Celutska hem de Cech hücum performanslarından çok defansif performanslarıyla ön plana çıkmıştı.

Karşılaştırma yapmak gerekirse vasat Motta bu sezon 26 maçta 2 gol ve 2 asist üretirken, hücumu çok eksik dediğimiz Serdar 27 maçta 2 asist yapmış.

Öte yandan Klasik DM ile oynamaz denilen Şenol Hoca kadrosunda Colman ve Selçuk varken Selçuk gidince 5 milyon avro sözleşme parası verip üstüne yıllık 1,625 milyon avro ödediği DM Zokora’yı aldırmış. Üstelik Colman'ın Trabzon'da her daim CM oynadığını, oynadığındaysa klasik bir CM olduğunu da pek söyleyemeyeceğim.

Yorum yok.

Adsız dedi ki...

Daha önce Hoca hakkında yazdığım formasyona uygun olarak; orta alanda Sosa, Tolgay ve Atiba kadrosu varken yanlarına Josue'nin gelmesi Şenol Hoca'nın sürekli akışkan ve alan değiştirmeli 2. ve 3. bölge arası planları için çok ve çok iyi olabilir. Orta alan bu şekilde olunca kanatlar ve golcünün de onlara uyması gerekli. Hocanın kanatlardaki birincil önceliği içeriye akıllıca ve takımla birlikte kat eden oyuncular. Burada daha fazla aksayan taraf Töre ile kıyaslanınca Olcay olduğu için alternatifi aranıyor. Bu demektir ki Töre'yi de biraz "adam" edecek.

Öte yandan Şenol Hocanın gölcü bölgesinde çok seçici olmak isteyeceği çerçevesinde bu oyun tarzına uymama potansiyeli olan bir Demba Ba'nın kriz yaratabileceğini düşünüyorum. Demba Ba takım oyununu çok iyi okuyan ve dinleneceği zaman takım savunmasına gelerek burada rakip atakları karşılarken aktif dinlenme yapabilen bir oyuncu. Ancak konu bu değil, kapasite ve oyun anlayışı konusu. Bekleyip görelim; dilerim adapte olur.

Demirkol bir takımın fanatiğidir veya değildir, ama son yazılarından birinde Töre ve Demba Ba konusuna boşuna değinmedi: "Siyah-Beyazlılar'ın yıldız oyuncuları Demba Ba ve Gökhan Töre'nin iyi oyuncular olduğunu ancak vazgeçilmez olmadıklarını belirten Demirkol; "Beşiktaş'ın her ikisinden de yararlanabileceğini düşünmekle birlikte; eğer gitmek istiyorlarsa Şenol Güneş'in dediği gibi 2 dakika bile düşünmeden yollanabileceklerini düşünüyorum. Çok iyi oyuncular ama vazgeçilmez değiller." diyerek sözlerini tamamladı."

Adsız dedi ki...

Kanatlar konusunda ekleme yapayım. Bazı oyuncuların asıl sorunu oyunu okuyamamak ya da topun nereye gittiğini görememek değil. Tersine bunları gördüğü halde tercihlerini "kendine göre" kullanmak. Ligi matematiksel olarak 3 bölüme ayırırsak, ortadaki kısım hariç (ki onda da fiziksel sorunu olduğu yazıldı ve çizildi) Sosa'nın bence son derece akılcı ve yararlı oyununun altında yatan da bu. Eleman bazen kısırlıktan sıkılıp topu alarak driblingle kaleye de aktı, bazen de şut çekip yazdı. Fakat bunların hiçbiri "ben bunu yapmak istiyorum" mottosuyla yapılmadı.

Bana göre bazı oyuncular gayet bilinçli bir şekilde kanatlarda olması gerektiğinden daha fazla sabit kalırken ve bu konuda eleştirilecekken, birden topla içeri dalıp gol atıp maçı alınca her ne kadar müthiş bir başarı gibi görünse de, amaç aslında kahraman olup gündem yaratmak gibi; buysa içeride bir yerlerde daha da derinleşen yaraların tetikleyicisi durumuna gelebiliyor. Çünkü bu yapılmasa maksimum yüzde 50 şansla yapılan bu hamlelerin yerine çok daha fazla imkan oluşturulabilir-di.

Şenol Güneş hoşgeldi. Bundan sonraki en temel kriterim bahsettiğim bu konuyu ne kadar düzgünce yönetebileceği ve oturtabileceği ile ilgili. Hem bana göre -daha önce işler iyi giderken de defalarca yazdığım gibi- Biliç'te yeterli düzeyde olmayan oyuncu yönetimi, hem de taktiksel açıdan.

Yoksa hala aynı fikirdeyim; "ligimizi tanıyan" "yeri geldiğinde caponca gibi sert konuşabilen" "karizması göklerde tabelası diplerde" türünden lafzalar hiçbir şey ifade etmiyor. Hele ki bizden 2 sıra üstteki renklilerin oynadığı futbolu gördükten sonra. Önce futbolu-muzu konuşalım. Yeterince eminsek garabet bölgelere geçebiliriz. Ben değilim.

ideal 11 dedi ki...

şenol hoca ömer şişmanoğlundan bir burak yılmaz yaratırsa şaşırmam açıkcası.ömerin özellikleri burak yılmaza çok benziyor.sprinter.defansın arkasına sarkar.son vuruşlarıda fena değildir.

az süreler aldığı zamanda bile oldukça fazla gol atmış.

http://www.transfermarkt.de/omer-sismanoglu/detaillierteleistungsdaten/spieler/50774

Adsız dedi ki...

Ömer Şişmanoğlu mu.

Kontrollü hızlanma. Hamle zamanlaması. Çapraz koşu.

Bu özellikler doğuştan yokken ve üstüne zamanında geliştirilmemişken +20 olan bir golcüye verilebildiği başka bir evrende neden olmasın.

Sadece vuruş özelliklerine girmiyorum, çünkü sadece o her daim her anda geliştirilebilir.

Karşı bağlamda örnek mi; bakınız bir dönem Beşiktaş'ın da TD'si olan Guiseppe Maezza. Bu özelliklerden sonuncusu dahil dördüne de genetik olarak sahipti. Yakın geçmişimizdeki örneği Inzaghi'dir. Ki Liverpoolluların millilerinden Sturridge de açık açık ben Inzaghi'yi örnek alıyorum arkadaş, demiştir.

Özeti: Ben sakat değilim diyen bir C.Tosun Şişmanoğlu'na açık ara fark atar. Farkın nedeni ise ikisinin de fundamentali Almanya olmasına karşın Tosun'un o bahsedilen özelliklere tamamen olmasa bile daha fazla sahip olmasıdır. Yoksa bunlardan ötesi de şart zaten.

turkkant dedi ki...

Transfer işleri nasıl sonuçlanacak belli değil, ama şöyle bir sıkıntı var.
Biliç'in iki sezonunda yaklaşık 30 m. euro sırf bonservislere harcandı. Özellikle geçen sezon Töre-Ba-Sosa'nın performanslarıyla yarışı son haftalara kadar taşıdık. Bu üç oyuncunun maliyeti 15 m. euroydu. Bu sezon bonservissiz transfer yapamama durumu var, rakiplerimizin öyle bir durumu yok.

Fener ciddi bir transfer bütçesiyle kadrosunu güçlendirecek. GS'de Ş. Ligi'nden gelen paralarla bütçe sıkıntısı olmayacak gibi. Şenol Güneş şanssız adam. Elinde hem ciddi bir bütçe yok, hem de sezonun en az üçte birini (muhtemelen yarısını) statsız geçirecek.

Gs ve Fener 15-20 milyon euro harcayıp kadrolarını güçlendirirlerse, işimiz bayağı zorlaşacaktır.

kokocambo dedi ki...

Ersan'a 5m€ verilip de satılmıyorsa, kulübü kapatıp Osmanlı tulumbacısı açsınlar

Ben bu Beşiktaş'ın çocuğu - yabancı döngüsünün kırılmasından dolayı mutluyum.

Bundan 3 sene önce Samet Aybaba geldiği günden beri bu yapılanma için Şenol Güneş tercih edilmeliydi diye defalarca yazmışım ekşisözlüğe . Altında yatan sebep sabit . Sorunlu - egosu yüksek Türk oyuncudan verim alabilmek her babayiğidin harcı değil. Çekirdeğiniz bu kadar yerliyse bu işi ustasına teslim etmek gerekir.

Beşiktaş bir sistem kuruyor ama bunu saha içi sistemi olarak ön görmüyor. Daha çok oyuncu parlatıp satmaya yönelik yetiştirici bir model prensip alınmış durumda.

Böyle bir sistem yaratacaksan önceliğin saha içinde bütünlük yaratmak değil , oyuncularına değer katmak olmalıydı . Bugün Beşiktaş kadrosuna baktığınızda ederinin altında performans veren pek çok futbolcu saymanız olası değil mi ?

Ben öncelik olarak oyuncuları seviyelerini üste çıkarmasını bekliyorum . Oyuncuların seviyesini üste çekmesi Beşiktaş'ı otomatik olarak bir basamak üste koyar diye düşünüyorum . Beşiktaş'ın elindeki base potansiyel bence iki rakibinin de ilerisinde . Bakıyorum üzerine koyabilecek adamlar sadece Beşiktaş'ta var , diğerleri zaten sınırda oynuyorlar.

Kısacası ben pozitif düşünüyorum Şenol Hoca konusunda , tabi zaman gösterecek ne olacağını.

Yoruq dedi ki...

Transferde öncelik olarak belirlenen bölgeler isabetli bana göre. Bütçe kısıtlaması alternatifleri epey daraltacak maalesef, zaman da daralmak üzere. (Yıl ortası transfer döneminde yıllık maaş ödemelerini gösteren bir tablo yapmıştı bir arkadaş, onu biri ekleyebilir mi bu arada? )

Sağ bek için Richards ve Johnson bekleniyor gibi ama Fb Şener konusunda ciddi ise ingilizleri fazla da beklememek lazım. Malum, aadamla ülkeleri dışına çıkmıyorlar kolay kolay. Eldeki en makul alternatifi de kaçırmayalım.

Stoper bölgesi epey karışık. Bir takviye yapılacağı muhakkak ama elde fazla sayıda stoper mevcut, bunlar ne şekilde eritilecek meçhul. Sivok'un dönmesi söz konusu, inşallah yeni transfer olarak lanse edilmez:)
Franco maksimum ederini bulmuş görünüyor, 3-4 milyon civarında satılabilirse harika olur. Çebi'nin söylediği doğruysa Ersan'a gelen teklif değerlendirilmeli diyeceğim ama takım içinde uyumu arttıran önemli bir figür gibi de duruyor bi yandan. Atınç için bundesligadan teklif geldiği haberi çıkmıştı. Şenol hocanın stoper sıralamasında ilk 3te olmayacaksa yedek durmasının onu daha öteye götüreceğini zannetmiyorum, uygun bir kiralama anlaşması ile gönderilebilir. Milosevic muhtemelen 4.stoper olarak kalacak.

Sol kenar için Konoplyanka adı heyecan verici olsa da aradığımız adam değil sanki. Bize gol katkısı daha fazla olan, kenar forvet oynayabilen Babel tipinde biri ama asla Babel olmamalı.Atıf Şeşu bana göre başka alternatif olmazsa takasla alınabilir, bilmem siz ne dersiniz.?

Gelecekler dışında gidecekler de kritik. Sosa ilgili canımı çok sıkan haberler var.Bana göre "asla satılmaması gerekenler" sıralamasında ilk sırada gelir, ne yapıp edip ikna edilmeli. Aynı şekilde Ozzy ve Tolgay da kalmalı. Töre ve Ba için teklife göre düşünürüm.

Bu arada Muhammed Rosemborg'a gidiyomuş ne iş anlamadım. Şenol hoca onu da adam eder belki diye bi ümidim vardı ama bakalım hayırlısı.

sherlockholmes dedi ki...

kartalbakışı sitesi Konoplyanka ile her konuda anlaşıldığına dair özel haber yapmış. gerçi pek güvenmiyorum ama izleyen arkadaşlar ne der bu adam hakkında merak ettim.

Adsız dedi ki...

Konoplyanka transferine hala inanmıyorum fakat hakikaten alınabilirse benim aklımın erdiğinden beri yapılan en iyi 3 transfer arasına kafadan girer.

Yönetime sitem: Yahu madem Konoplyanka'yı bile alabilecek durumdaydınız, neden yok yere M'bia'yı trabzon'a kaptırdınız ? Veya neden de Jong ile anlaşmadınız ? Ben defansif orta saha mevkiisinin seviyesinin yükseltilmesini bekledim sezon bittikten sonra fakat Atiba ile sözleşme yenileyip o bölgeyi yine Atiba (Necip) yaptık. Umarım stopere Ranocchia, sağ beke de Richards ya da Johnson alınabilir, o zaman cidden 1 tık seviye atlamış olabiliriz.

tarik dedi ki...

Demba ba haberleri doğru mu acaba?

yilmaz dedi ki...

Konoplyanka transferinin olması bence de çok zor, çünkü çok göz önünde olan potansiyelli bir oyuncu. Eğer yapabilirsek tek bir yolla yapmış oluruz, devre arasında ön mukavele filan imzalamış olabiliriz belki. Ama öyle bişey olsaydı, çoktan resmiyete dökülürdü.

Ben içinde "doğan, kartal, 1903" ibaresi bulunan hiç bir haber kaynağına güvenmiyorum. Geçen sene de Beşiştaş Rakitic'i imzaya filan bekliyordu bu kaynaklara göre. Fazla ümitlenmemek lazım bu konuda.

turkkant dedi ki...

İşin garibi şu. Bu takımda en ciddi sorunun stoper, kale ve sağ bek olduğunda neredeyse herkes hemfikir. Şu anda konsantrasyon varsa yoksa sol kanat...

Kono iyi oyuncu olabilir, ama zaten bir sezonda 1-2 yüksek bütçeli transfer yapabiliyorsun. Stoperini mi değiştirmek istersin, kaleni mi, yoksa her sezon düzenli 10 golü 10a yakın asistli olan Olcay'ı mı? Üstelik arkasından gelen Frei'ın bu sene patlama yılı olabilecekken, ya da Pektemek&Sosa kanada devşirilebilecekken?

Konoplyanka isteyenin ekonomideki fırsat maliyetinden haberleri yok muhtemelen... Rakibin kalesinde Muslera oynarken, sen bu sezona adamın dibi Tolga'yla mı çıkacaksın? Tandemin Ersan-Franco mu olacak? Güneş daha ofansif oynayacağını beyaz etti, haliyle bizim defans hattının kalitesini artırmak daha da bir önem kazandı.

Yoruq dedi ki...

Işin basına yansıyan tarafını biliyoruz sadece, stoper transferinin ikinci plana atılması senin yorumun. Piyasa değeri 10-15 milyon civarında görünen bir oyuncu yakalamışsan beklemeden alırsın gücün varsa . Kaldı ki o bölgeye zaten oyuncu bakılıyor, Babel'i almak daha mı ekonomik olacak?

Konoplyanka gelirse belki de Töre satılacak, gelen sıcak para ile üst düzey bir stoper getirme şansımız artmış olacak.

Adsız dedi ki...

Madem transfer sezonundayız, ergenler yapıyor da bizim neyimiz eksik :) Tabii bunu yapmamın diğer nedeni Beşiktaş takımının -iyi veya kötü- Şenol Hoca ile yeniden reset yapacak olması. Hoca yerli oyuncular için gayet olumlu olsa da, Trabzon performansı transferi sevdiğini gösteriyor. Bu konu ilerki günlerde çokça gündeme gelebilecek bir husus.

-Ergen mode on-

Transfer işin işin özeti şu: nispeten "hafif" bütçeli bir sezon geçirmek istiyorsan transfer edeceğin sözleşmesi olmayan oyunculara (ki bu zaten zorunluluk) yıllık alacakları olarak toplam 4-5 milyon avroluk bir bütçe ayırırsın. Orta düzeyde bu 8-10, yüksek düzeyde 12-15 olur. Halen konu hafif ve orta arasında gidip geliyor. Vasatın üstü düzeyde kaleci, stoper, sağ bek ve sol kanat oyuncularının tamamı için 10 milyon yeter de artar bile. Konoplyanka için yıllık 3 milyon civarı bir öneri yapılmış. Geri kalan parayla da diğer 3 bölge rahatlıkla doldurulabilir.

Yukarıdaki kategoride olan oyuncular için sözleşmeler 3 yıllık olsa harcayacağın toplam 30 milyon avro. Diyelim ki UEFA bize ceza vermedi ve sözleşme bedeli olan oyuncularla da ilgilendik. Demba Ba'nın sözleşme bedeli 6 milyon ve yıllık aldığı 3 milyon civarında. Bu 10 milyon toplam maliyet bakımından oyuncu başına Demba Ba'nın yarısı demek (Şener olayında yönetimi eleştirmiyorum; çok allayıp pulladılar adamı, yeter ki yabancı sınırlaması olmayan sezonda daha uygunu alınsın).

Ben olsam allayıp pullayıp Demba Ba'yı 10 milyona okuturdum (çok yüksek rakam değil; ciddi taliplileri var zaten). Bu şekilde o 10 milyonu 12 eder, Atiba'nın alacağı rakamı da düşüp Mbia'yı da alırdım (Trabzon'la 2,5 milyona anlaşıp diğer tekliflere bakmaya gitmiş; Beşiktaş'a bu rakama gelirdi). Misal Gignac'a Demba Ba'nın aldığı rakamı ver gelir mi gelmez mi o zaman görürdün. Ki ben en çok Gignac'ın Jardel stili takipçiliğini sevdim.

Ergenlik hakkında son söz: Maalesef eleştirdiğim ve eleştireceğim PES/FM oynayan gençlikten daha kötü bir futbolcu planlaması yapan yöneticilerle karşı karşıyayız. Bu açıdan Şenol Hoca gelmeden yararlı olabilecek bir Tosic dışında bir transfer olmaması da iyi bir durum.

-Ergen mode off-

Adsız dedi ki...

Bir parantez de Glen Johnson hakkında; Opare gayet gayretli ama bir o kadar da bazı fundamental eksiklikleri olan bir oyuncu-idi. Johnson ondan 2 tık daha ötede. Ama sorun şu ki, bir bek olarak tıpkı onun gibi fundamental problemleri var. Onunkisi daha çok mental (sürekli kahraman olacam formatında arkayı boş bırakması gibi; ki bu geçecek gibi değil) ve Liverpool Arbeloa kabızından kurtulmasını müteakip maden bulduğunu sanarak çok yüklü bir miktarı onun için tosladı.

Gerçi Rodgers'in gol atamama problemini çözmek için defansı üçleme çabalarının temel nedeni Johnson değildi, amma velakin Johnson söz konusu defansif anlamdaki sorunları nedeniyle o üçlü defansın sağını birçok maçta Emre Can'a teslim etmek durumunda kaldı, o derece. Öyle ki Ere Can'ın asıl bölgesi DM olmasına karşın. Johnson bazı maçlarda sol bek de oynadı. Bunda kadrodaki sol beklerden 1 İspanyol'un formsuzluğu ve sakatlıkları kadar diğer İspanyol'un (Moreno) hücumda yapabildikleriyle ilerde görev alması da etken oldu. Ama defansif sorunları değişmedi. Netçe itibariyle kadronda Skrtel, Sakho ve Lovren gibi stoperlerin olsun, hatta Toure yaşlanmasına ve çok fazla ağırlaşmasına rağmen yine de potansiyelli olarak yedekte beklesin, 38 maçta 48 gol ye. E Premier Lig kaldıurmaz bunu tabii. Liverpool son 5 yılda hiç bir şeyden çekmedi beklerinden çekmediği kadar. Premier Lig'deki takımım ne kadar da Beşiktaş'a benziyormuş meğer.

Peki Johnson bize gelse ne olur? Defansif olarak Serdar'dan farklı olmaz, ama hücumda önemli oranda fark ettirir.

Zaitsev dedi ki...

kim gelirse gelsin önünde Gökhan Töre'nin oynadığı hiçbir bek 1-2 asisti geçemez :) asist yapması için önce topun ona gelmesi lazım :)

Adsız dedi ki...

@Zaitsev. Bu yüzden ben ilk önce Hocanın Töre üzerinde yapabileceği değişimlere bakacağım. Töre 2-3 ayda değişme emareleri sunamazsa bu hem onun hem de diğer değişim gerektiren oyuncuların halindeki değişmezliği göstereceğinden yeni bir Aybaba sezonu yaşamamız olasıdır.

Not: FB tam bir el bombası stoper transfer etti, hem de kallavi bir sözleşme parası ödeyerek. Kendisi birebirde inanılmaz olup, buna karşın rakip ataklardaki pozisyonları izlemesiyle bilinir o bakımdan :) Söylenildiği gibi gelişmeler varsa Beşiktaş vakit kaybetmeden Britos ile imzalamalı. Mevcut Beşiktaş takımı açısından şöyle bir etki yaratır o bakımdan:

https://jrotman.files.wordpress.com/2011/12/solution-piece-of-puzzle1.jpg

Armagan dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Armagan dedi ki...

Denilen transfer ücretleri konuşuluyorsa:

-dembaba 12+€ya düşünülmelidir.(evet kendisi bu yılı iyi bitirdi denilebilir ancak bazen bekleneni veremedi)
-töre 6+€ya düşünülmelidir.(inişli-çıkışlı grafik güven vermiyor,fırsat varken gönderilmeli bence)
-ersan 4+€ya düşünülmelidir.(bu fiyatla diğer bölgelere rahat takviye fırsatı doğar)
-olcay 4+€ya düşünülmelidir.(ederini bulmuşken gönderilmeli)

oğuzhan,sosa,tolgay elde tutulmalı. zaten yukarda saydığım 4 adamdan 2'sini gönderirsek(yanlarında umarım ki tolga ve pektemekle birlikte) rahat bir şekilde diğer bölgelere de etkili isimler konuşulabilir.

Anladığım kadarıyla Sosa kalmak istemiyor ki Konoplyanka ısrarının sebebi de bu . Senelik 2.5 m € net teklif edilmiş ve üstüne bir de teminat durumu var. Yani parasını tıkır tıkır alacak muhtemelen .

Ersan-Olcay-Franco'yu totalde 10 m €'ya elden çıkarabilmek büyük yönetim başarısı olur .

Bu arada Kjaer'e verilen paraya inanamadım ben de . Yıllık 4m €'lardan bahsediliyor ki takım içi dengeler acayip sarsılacaktır orada . Yavaş bir oyuncu , Chedjou gibi aslında takım savunmasında iyi ve savunması geriye yaslı bir takımda ederinin üzerine çıkmış bir başka adam . Enteresan gerçekten .

Adsız dedi ki...

Yönetim bu transfer döneminde ilk defa "işte bu" dediğim bir hamle yaparak Porto'ya Pedro-Josue takasını önermiş. Gerçekse hem olma ihtimali yüksek hem de mevcut kadroda gayet iyi bir iş olur.

Sosa'nın durumunu bilmiyorum ama vasat üstü Arjantinli oyuncuların gurbet ellerde sıkıntı çektikleri bilinen bir gerçek. Gitmesini istemem çünkü bu sefer Şenol Hoca ile gerçekten kilit adam halinde. River'ın bile mali tabloda dağıldığı bir ortamda Arjantin takımının da öyle 4-5 verebileceğini hiç sanmam açıkçası. Tahminim: istemese de kalır.

Başka takımın aldığı oyuncu niye bizi gersin, ama işte konu genel futbol bağlamında. Kjaer son dönemde olduğu halini en güzel PSG hezimetinde göstermişti. Ki o maçta İbrahimoviç yoktu ve PSG hücumları kopuk kopuktu. Buna rağmen 6-1 bitti:

https://www.youtube.com/watch?v=ZmzrH15nniA

Genel performans olarak hamle zamanlaması ve mücadelesi iyidir:

https://www.youtube.com/watch?v=AZkbM3SJrjs

Ama işte tam da Övünç'ün dediği gibi takım defansında çok yavaş kalan bir adam. Sitelerde sözü edilen Chygrynskiy bile çok daha etkili bir stoper benim gözümde. Zira kemik tabir edilen bir mücadele anlayışı ve istikrarı var. Görünen o ki bizim lig takımları transferde hiç akıllanmayacak.

Bu arada transferde yönetime bir akıl veren olduğunu gösteren emareler var. Her kimse biraz daha cesur olmasını ve gerekirse aklındakiler için yöneticilere rest çekmesini diliyorum.

BJK4EVER dedi ki...

Bahsedilen rakamlar dogruysa o oyuncular acilen gonderilmeli. Yabanci kisitlamasinin olmadigi bir ortamda yerleri cok rahat dolar.

Franco-Josue takasina niye sicak bakilir anlamiyorum. Franco bence ciddi potansiyeli olan oyuncu, Josue de Bursa topcusu iste, fazla ozelligi yok. Oguzhan ve Tolgay dururken (ve Sosa gitmemisken) Josue-Franco takasini yapmak sacmalik benim gozumde.
Konoplyanka'yi alabilirsek buyuk is yapmis oluruz. Onun disinda Chrgynski, Johnson, Romero transferleri bize buyuk guc katar. Britos'u acikcasi hic izlemedim, tanimiyorum.

ideal 11 dedi ki...

Konoplyanka nın çok fazla abartıldığını düşünüyorum.çok fazla izlemedim.avrupa ligi yarı final ve final maçlarında dikkat çeken bir oyuncu olarak görmedim.zaten ukrayna ligi istatistikleri abartılacak bir oyuncu olmadığını gösteriyor.

http://www.transfermarkt.de/evgen-konoplyanka/detaillierteleistungsdaten/spieler/58949

olcay şahan ile aynı mevkide oynuyor.şahanın istatistikleri daha iyi.

zaten sözleşmesi bitmiş bitecek oyuncu çok iyi olsa helede genç ise avrupada anında kaparlar aga.yeni bir krasic vakıası olabilir.dikkatli olmakta fayda var.dar alanda çalım atabilen inceci bir oyuncu değil izlediğim kadarıyla.

Coolio dedi ki...

Kime teklif geliyorsa satılsın. Herkesin yeri dolar. Zaten katkı olarak bize şu adam olmazsa biteriz dediğimiz kimse yok. Aslında Veli-Atiba var ama onlarda Bilic'in taktik planlama(ma)ları neticisende ortaya çıkmıştı. Şu an GS'de Sneijder gideceksek olsa durun bir yerine adam bulamassak satmayalım denir ama bizde öyle bir adam yok. Para ediyorken sat hepsini eğer gerçekten teklif varsa tabiki.

Gelecek oyunculardan çok ben gitmesi gerekenler konusunda takıntılıyım. Cenk Gönen, Pektemek ve İsmail'i ben bu takımda daha fazla görmek istemiyorum. Onlara verilen her dakika bu takıma ihanettir. Yerine altyapıdan birlerini oynatsak en azından o çocukları kazanırdık. Necip'de bunların arasında olmalı ama altyapı durumundan yırtıyor. Gerçi Şenol Hoca Cenk konusunda olumlu bişeyler söyledi ama belli olmaz belki gitsin der.

Bu arada Muhammed belki adam olur demiştim ama anlaşılan Şenol Hoca bile onda umut olmadığını görüp gitmesine onay vermiş. Ben Eslem'den çok ama çok umutluyum. Yaşında göre çok soğukkanlı ve iyi bir oyun görüşü var.

raison dedi ki...

Ne kadar rahat söylüyoruz. Sosa kalmak istemiyor, Demba Ba gitmek istiyorsa gitsin Töre yi elden çıkaralım diye.

Bunlar ciddi sorun. Ciddi ciddi tartışılması gereken birşey. Özeleştiri gerektiren birşey.

Bu adamlar neden gitmek istiyor? Bu adamların gitme nedeni gelebilecek yıldız oyuncuların gelmek istememe nedeni değil mi?

Yerlerini doldurabilecekmiyiz gerçekten. Hangi dünyada yaşıyoruz da tatlı rüyalarda yaşayıp güzel güzel hayaller kuruyoruz takımla ilgili.

Bir değil iki değil birçok futbolcu gitmek istiyor takımdan. Tehlikenin farkında değilsiniz galiba.

can dedi ki...

Demba Ba takımdan kafaca ayrılmış, bundan sonra devam etmek büyük problem yaratır, hemen satıp kurtulmalıyız. Aslında bunun böyle olacağını devre arasında tahmin etmiş, bir arkadaşımla uzunca tartışmıştım, para ederken satalım, sonra elimizde patlayacak belli ki diyerek.

@raison
Takımdan bir çok futbolcunun gitmek istemesi ciddi bir problem hakikatten ama çok da anlaşılmaz değil. Fenerbahce'den de pek çok oyuncu gitmek istiyor: Bkz. Emenike, Sow vb. Demba Ba'nın ayrılmak istediğini ifade ettiği röportaj durumu açıkça ortaya koyuyor. Şike, kirlilik, ödenmeyen paralar, takım otobüslerine silahlı saldırılar, kalitesiz futbol vs. vs.
http://www.worldsoccer.com/features/demba-ba-unfinished-business-with-the-premier-league-362938

Ama bütün bunu söyledikten sonra şunu da ekleyeyim. Demba Ba'nın bu kalitesiz futbol ortamında bile oynayamadığı fiziğiyle Premier'de gerçek bir alıcı bulması imkansız. Katar'a, Çin'e filan gitmek istemiyorsa aldık başımıza belayı. Gerçi stada geçilince ve Avrupa maçları başlayınca gene toparlanır bir süre ama sonra gene mizmızlanıp, en kritik zamanlarda takımı yalnız bırakır. O yüzden ben Sosa, Ba vs. vs. kim gitmek istiyorsa gitsin taraftarıyım. Besiktas'a katkıları tartisilacak adamların nazını çekebilecek durumda değil bu kulüp.

kokocambo dedi ki...

can'a katılıyorum. Aksine, oynamak istesin veya istemesin, oyunculara bağımlı olmamaktır temel mesele. Ederini bulmuşsa derhal, kafa olarak sorunluysa mümkün olan en az zararla (bu da bir kârdır) elden çıkarılmalı her oyuncu. Eğer barcelona gibi sahada messi merkezli bir yapı ama onun dışında bir fabrika değilseniz, bugünkü futbolun şirketleşme-piyasa biçimi bu yöntemi zorunlu hale getiriyor. Bir scout ekibi var ve sayısız profesyonel lig ve oyuncudan muhakkak çok iyi bir liste oluşturuluyordur ancak önemli olan bahsi geçen bağlamda bunları uygulamak ama önce bu iradeye sahip olmak gerek. Yoksa, uzaklara gitmeden fernandes ve almeida'dan nasıl zararlı çıktığımız ortada.

Takımın artık iskeleti görünür hale geldi ve oyunculara da artık bu süreçte tecrübesiz diyemeyiz. Lakin, Şenol Hoca'dan ziyade, ben yönetimin artık acemilik sürecini geride bıraktığını düşünüyorum ve fo özelinde yönetimin asıl sınavlarının bundan sonra başlayacağı kanaatindeyim. Artık bahane yok.

JimmyLue dedi ki...

Her şeye istatistik olarak bakarsak pek de sonuca gidemeyiz kanısındayım. Konoplyanka - Olcay kıyası yapmak akla hiç ama hiç yatkın değil. Ben yarı final, final serisinde sahanın en ilgi çekici adamı olarak bahsetmiştim Konoplyanka'dan. Pancu'nun da pek istatistiği olmazdı ama oyuna etkisi tartışılmazdı anımsarsanız.
Elzem olan kesinlikle stoper ama bahsetmeden edemeyeceğim ; Konoplyanka ile büyük iş yapmış oluruz ama inanmıyorum geleceğine - ki gs de hemen salça olmuş diye yazılıyor.

Sosa'nın gitmek istediği hangi kaynaklarda yazıldı? Ba da gitmek istemediğini söylüyor.
10 milyon üzeri veren varsa kesinlikle yok denilmemeli. Aynı şeyi Josue - Franco için söyleyemem. Franco kesinlikle potansiyeli olan ve kanımca başarısız olmamış bir adam. (Ersan'ın yanında kim olsa kötü resmi değiştiremez) bir adet Brugge maçıyla asmak çok yanlış. Pozisyon alma- sezinleme - geriden akıllı çıkma gibi özellikleri var. Bu adamı Kolombiya milli takımına alanlar salak olmamalı. 4Ever 'ın da bahsettiği gibi elimizde Josue'den daha potansiyelli ve büyük takım tecrübesi olan adamlar varken Josue transferi gereksiz. Soru Josue 'nin bizi nereye götüreceği. Aynı soruyu Konoplyanka için sorduğumuzda alacağımız yanıt pek farklı olacak.
Keşke Ersan'ı gerçekten Çinliler alsa, Chrgynski gelse.. Yetmiyor tabii G. Johnson'un iyisi ve kaleci de gerek..

planck dedi ki...

Demba'yı 8 veren varsa anında satalım valla.
Gökhan'ın Güneş'in elinden bir geçmesi lazım, potansiyel ederi 15M€ civarındaki adamı 6ya satarsak harbiden üzülürüz sonra. Bir sene daha görelim.
Olcay ve Ersan takımın arkadaşlık açısından çimentosu durumundalar. İkisi birden gitmemeli. Ersan'ın uzun süreli sakatlıklarını da göz önüne alırsak yerini doldurmak çok daha kolay olacaktır, ona gelen teklif değerlendirilebilir. Atınç'da takım kalır iyice görmüş oluruz.
Sosa çok değerli bir oyuncu, umarım bir sene daha kalır. Gitmek isterse de 6'dan aşağıya bırakmamak lazım.

Unknown dedi ki...

Dmytro Chygrynskiy? Bu vatandaşın son durumu çok kötü arkadaşlar evet Barcelona'ya transfer olmadan önce üst düzey bir stoper olacağı izlenimi doğuruyordu. Ancak, sonrasında kariyeri tepetaklak gitti. Üstüste sakatlıklar yaşadı Shaktar'da tutunamadı. Dnipro'ya kiralandı orada da form tutmadı. Kesinlikle formanın doğrudan teslim edileceği üst düzey bir transfer olmaz. Potansiyelini bulmasını bekleyeceğimiz stoperimiz ise Milosevic. Alınacağını da sanmam ama kötü transfer olur.

Bizim hepsi rotasyon düzeyinde 4 stoperimiz var. En akıllıcası 2'sini para kazanarak elden çıkartmak ve ilk 11 düzeyinde iki takviye yapmak. Takım omurgasını sağlamlaştıracak başlıca hamle bu olabilir. İlk başta teklifler olduğunu duyduğumdan Atınç ve Franco'nun para kazanılarak satılması gerektiğini düşünüyordum. Ersan-Çin meselesi doğruysa Ersan ve Franco'yu satabiliriz. Ancak Franco epey potansiyeli olduğundan direk para kazanmayı (4 mil euro min) istemeliyiz. Franco oyuncu tipi olarak lig dinamiklerine daha az uyumu ve Portekiz, İspanya vs gelişimi için daha uygun. Bu durumda, Milosevic bizim geleceği üzerine kuracağımız rotasyon oyuncumuz olur. Kendisi kadromuzda en umutlu olduğum oyuncu ve hala 900000 euroya almamızı çok başarılı bir hamle olarak görüyorum.

Bu durumda stoperlere para harcayabiliriz. Skrtel efsane olur ama hayaldan öteye gitmez. Vlad Chiriches, Totenham'da 4. stoper ve çok iyi bir PL macerası geçirmedi. Ortalama bir bonservisle ayrılabilir. Basel seviyesindeki takımlar ilgileniyor. Atletik, kariyerinin ortasında yeniden çıkışa geçeceği bir deneyime açık. En makul hedef. Bir biçimde transfer ekibi ve teknik ekibin gündemine girmesini isterdim. Yanına da yine top kullanma özelliği ile dinamizmi, pozisyon bilgisi görece dengede tecrübeli bir isim. Çok uçmaya yine lüzum yok. Mesela Stutgart'tan Daniel Scwaab. İzleyen var mı bilmem ama bizde çok iş yapar, mental açıdan da geriyi toplar.

Toloi yerine en azından iki senelik deneyimi olan Franco'yu önde tutarım bu arada. O da çok anlamı bir girişim gibi gelmedi. Gündemdekilerden Britos işe yarayabilir gibi duruyor sadece.

Zambrano hesapta Galatasaray'a geliyrodu ama o iş yalan oldu sanırım. Düşünülmeli kesinlikle. Britos denilgiği gibi iş yapar . Sergio Sanchez var ama kuvvetle muhtemel Valencia'ya gidecek. Ron Vlaar'ın ManU beklentisi vardı , Otamendi olunca o iş yattı sanıyorum . Olabilirliği var.

Milosevic konusunda Wörns'e kesinlikle katılıyorum. Üst düzey olmasa da potansiyelli bir adam . Fizik durumu el verirse bence Şenol Hoca direkt 11'e yazar .

Bu arada Şamil Çınaz dedikoduları var ki ne diyeceğimi bilemedim ...

Bunu bize yapma Şenol Hocam , daha ilk günden umudmuzu tüketme ...


turkkant dedi ki...

Transfer konusunu ben şöyle toparlaıyorum.

1. D. Ba bence bir sene daha kalmalı. Bütçe yaratmak için elden çıkartılacak oyuncu Ba değil. 1 sene daha oynar, seneye 4-5'e Katar'a bir şekilde satarsın. Zaten galiba henüz kendisi de daha alt bir lige gitmek istemiyor. Derdi İngiltere'ye dönmek. Oradan da 5-6'dan fazla bons veren olmaz.

2. G. Töre 7-8 civarına satılabilirse mutlaka satılsın. Bu sene belirli bir prim yaptı, ötesi olup olamayacağı meçhul bir oyuncu. Bence ihtimal 50/50. Satıp K. Frei-Sosa ile sağ kanadı idare ederiz. Onun parasıyla da stoper, beke vb. bütçe oluşur.

3. Olcay-Ersan filan haberlerini ben gerçekçi bulmuyorum. Keşke olsa, ama niye alsınlar? A. Nur Çebi muhtemelen birkaç menejerle kafe muhabbetini haber olarak servis etti.

4. Franco elden çıkartılabilir. Porto haberi doğru. Bizim lige uygun stoper değil. Bizim gibi minyon oyunculardan kurulu bir takıma da uygun değil. Josue takası neden olmasın? Töre'yi satar, Sosa'yı sağa kaydırır, forvet arkasına koyarsın.

5. Gözüken o ki Fener acayip para harcayıp takımı büyük oranda değiştirecek. Seneye ben GS'nin düşeceğini, FB'nin şampiyonluk favorisi olduğunu düşünüyorum. Biraz da kadromuz onların kadrosuna nazaran ne seviyede kalacağıyla alakalı.

6. Geçen sene Ba-Sosa-G. Töre ile son beş yılın en isabetli transfer dönemini geçirdik (Motta'yı saymazsak!). Bu sene de kaleci-bek-stopere benzer isabet oranını tuturursak taş gibi takım olur, aksi durumda işimiz zor...

kokocambo dedi ki...

Hala, Güntekin diyenler var mı aramızda bilmiyorum da, iyi güldüm: “Scouting ekibi var. Gidip onu izliyorlar, bunu izliyorlar Milosevic ile Pedro Franco’yu alıyor. “Bir tane oyuncu buldular mı, buldular da yönetim mi almadı?” bilmiyorum. Scouting ekibinden de olumlu bir şey çıkmadı. Yıllardır oyuncu izliyorlar. O yüzden Beşiktaş yönetimin kendisini ispat etmiş kariyerli oyuncular alması gerekiyor. Bu da kolay değil."

Ne parçada ne de bütünde hiçbir mantık ve çıkarım yok. Sallamaksa, tabii ki...

yilmaz dedi ki...

@kokocambo geçen sene bu zamanlarda beşiktaş ilk 6'ya giremez diyordu. Dolayısıyla çok da şeyapmamak lazım.

EC dedi ki...

haber1903 deki Besiktas dusmanligi yalniz had safhada!

FB ve GS den daha cok zarar veriyor kulube!

Adsız dedi ki...

@EC

Serdal Adalı'nın beslediği gglikler tarafından yönetiliyor, normaldir.

Yoruq dedi ki...

Tahminime göre Britos gelecek defansa, diğer adayları bağlamamız kolay değil gibi.
Bilgi sahibi arkadaşlara birkaç soru sormak istiyorum.

1.Britos lu bir defans kurgusu Oğuzhan-Tolgay orta sahasıyla oynamamıza imkan verir mi, en azından iç saha maçlarında?

2.Sol kenar için Sako ismi geçiyor alternatif olarak, beklenen gol-asist katkısını yapabilecek bir adam mıdır?

Adsız dedi ki...

Kendimce yorumlayayım.

1) Britos gerektiğinde DM pozisyonuna geçebilecek bir stoper pek değil. Daha çok mücadele gücü, sertliği ve 90 dakika istikrarlı olmasıyla ön plana çıkıyor. Çok hızlı değil ama yavaş da sayılmaz. Mesela hızının Kjaer'den daha iyi olduğunu söyleyebilirim. Bu ikiliyle nasıl oynar bilinmez. Derin bir İtalya deneyimi var ve Bologna'da stoper olarak döktürmüştü. DM moduna geçmese de olur, geride sağlam dursun denirse bunu rahatlıkla yapabilecek kapasitede. Özetle Beşiktaş'ın stoperlerden en çok çektiği konu olan geriye/arkaya atılan toplar ve rakip hücumcuların ceza alanında pozisyon bulmaları olaylarına son verir.

2) Sako, özellikle halen boşta olması hasebiyle de iyi transfer olur. 1-1,5 bandında bir rakama bize gelebilir ve bir gösterge olması bakımından, Beşiktaştakiler dahil ligdeki tüm yerli kanat oyuncularından daha iyi performans göstermesi oldukça muhtemel. Championship az buz bir lig değil. Orada 41 maçta 15 gol 10 asist gibi bir skor yapması ciddi bir emare. Ayrıca hayvani şekilde güçlü bir winger. Bu ise özellikle bizim lig için artı bir faktör. Geçen yıldan beridir Mali milli olmaya başlamış ve orada da 9 maçta 4 gol yazmış. Benim açımdan en önemli artısı içeriye rahatlıkla girip-çıkan ve rakip defansı bozmakla kalmayıp faideli şut da atan bir adam. Demba Ba kalacak olursa onu çok rahatlatan işler olur bunlar. Takımının averajla Premier Lig için play-off potası dışında kalmasıyla üst bir ligi isteme ihtimali de Beşiktaş'ın elini güçlendirecek bir faktör olur tahminimce.

Özetle madem yine ve yeniden para işleri de söz konusu, ben olsam kasmadan bu 2 adamı alırdım. Üstüne Pedro-Josue takası olursa gayet iyi olur. Pedro'da daha fazla gelişme beklemiyorum, olursa Milosevic ve Atınç'ta olur. Sağ bek elzem. Şimdi bu 3 adam olursa her birine yıllık makul miktarlar verilecek. Bir zahmet sağ bek için paraya kıysınlar. Kaleci için ideal aday Neto, ama geleceğini sanmam Juventus kendisine Buffon'dan sonrası için söz verdi deniyor. Romero da önündeki İtalya ligi için dandik stoperlere karşın fena bir sezon geçirmedi aslen. Fakat Şenol Hoca yerli kalecide ısrar ediyormuş. Hata ediyor tabii.

Sako güçlü , direkt kaleye giden bir adam . Galatasaray'a gelen Keita'ya çok benziyor stil olarak.

Wolves'u uzun süre sırtında taşıdı ve 1 sene daha Championship'te kalmak istemiyor . Villa ve WBA'nın talip olduğu söyleniyor. Paul Lambert kovulana kadar çok istekliydi ama Tim Sherwood'ın aynı isteği paylaşacağına şüpheliyim. Wba da çok para istediğini düşünüyor. Bizim için öncelik olduğunu sanmıyorum açıkçası 3. sıradadır Konoplyanka ve Babel'den sonra.

1.5 civarına gelebilir mi emin değilim. Haftalık 80 bin pound istediği söyleniyor , İngiltere için %45 tax ile baktığında net 2 m € istiyor demektir .

Harun gibi bir odunu milli takıma sokan Şenol Güneş'in bizimkilerden birini adam edeceğine inanıyorum ben açıkçası .

Ba satılacak. Bunun dışında Franco da satılmalı. Mustafa ve İsmail'den bir şekilde kurtulmalıyız. Diğerleri kalmalı bana göre. Gökhan'ın seneye daha iyi oynama potansiyeli var. Ersan ve Olcay ise ne kadar kızılsa da takımın karakterini oluşturan futbolcular. Ayrıca toplama takıma dönersek yine dezavantajlı duruma düşeriz. Kaleci, sağ bek, sol bek ve iki stoper almamız lazım. Yani defans hattı yeniden kurulmalı.

kokocambo dedi ki...

Ba'ya 13; Atınç'a da 4,5 verildiği ortamda hesap yapmaya gerek yok, satılsınlar. Atınç'ın durumu Ersan'a olan teklife göre değerlendirilebilir, hem kariyer hem de doğrudan düşünülmeyeceği için Atınç'ın gitmesini isterim. O zaman, Toraman aşığı yönetim de kendini tatmin etmiş olur, büyük kaptan sene sonuna kadar kalır ve yeni stadda jübilesini yapıp, güle güle deriz. Ersan bizden yüklü maaş alıyor ancak gönderebilmesi halinde ondan yana çok sıkıntı çıkacağını düşünmüyorum. Sadece bu iki transferle çok kaliteli 3 transfer yapılabilir. Atınca talip olan Alman kulübünü merak ettim ben. Gelişimi için süper bir fırsat. Dortmund koraydan umudu kesti mi yoksa :D

Yoruq dedi ki...

Anlattığınız kadarıyla Sako transferde ilk seçenek olmalı gibi görünüyor, Babel'den daha fazla şey katacağı kesin oyun karakteri bakımından.
Britos da o maliyete alınacak iyi bir adam gibi. Atınç giderse Franco'nun kalmasından yanayım. Sanki Britos tipi bir oyuncu ile uyumlu bir ikili oluşturur gibi geliyor. Söylendiği gibi Porto'ya gidecekse de Josue takası manasız olur bence, ihtiyaç duyulan bir bölge değil ve sıcak paraya ihtiyacımız var.
Sağ bek için bugün Isla adı geçti, bence sevindirici bir haber, katkısı Johnson'dan fazla olur.
Aslında kale için ben Günay'a güveniyorum ama diğer transferler bonservis ödenmeden yapılabilirse eldeki kaynak üst düzey bir kaleci için kullanılabilinir.
Bir de kadro yapayım:)

Günay (yabancı kaleci?)
Isla......Franco. .........Britos..Tosic
Tolgay. .....Ozzy
Töre. ............Sosa...............Sako
........................Ba............

Bu yorum yazar tarafından silindi.
Unknown dedi ki...

Bu düşündürücü yazı paylaştığınız için teşekkür ederiz
Agence immobilière maroc

Yorum Gönder

Ara