.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

19 Haziran 2015 Cuma

2014-2015 Sezonunun Değerlendirilmesi: Futbolcular




Önce tatlısıyla sonra acısıyla bir sezonu daha geride bıraktık.  Yaz boyunca yapacağım diğer çalışmalar gibi biraz arşivlik olması biraz da transfer konuşurken geriye dönüp rahat bakabilmek amacıyla tüm futbolcular hakkında kısa yorumlar hazırladım. Oyuncuların yanında parantez içinde yer alan rakamlar bizler tarafından verilen puanların ortalamasını temsil ediyor. Savunma oyuncuları ve defansif orta sahalar için sahada olduğu sırada yediğimiz golleri de ekledim. Ofansif orta saha ve forvet oyuncuları içinse dakika başına gol ve asisti koydum.

Tolga Zengin (5.70)
Alındığı sene fena performans göstermemişti.  Müthiş kurtarışlar yapmasa da en azından güven vermişti. Bu yıl toplam 29 maç oynamış. 26 gol yemiş. 10 maçta gol yememiş. Bu açıdan fena değil gibi ama çizgi kalecisi olma mevzuunu abartması (Brugge maçı ile doruk noktası), sürekli sakatlanması, kafasını maçlara yeterince veremediğini belli etmesi ile bu yıl güven de vermedi. Yabancı sınırının da kalkması ile 2.75 milyon € verildiği düşünüldüğünde kötü bir transfere dönüştü.

Cenk Gönen (6.60)
Bu yıl toplam 17 maç oynamış. 17 gol yemiş.  4 maçta gol yememiş. Çok yetenekli hatta Volkan/Muslera tarzı zor kurtarışlar yapabilecek tek kalecimiz. Ama bu yıl da güven vermemeye; iki iyi bir kötü oynamaya devam etti.  Çok pozisyon veren küçük takımın çok kurtarış yapan kalecisi olabilir ama Tolga’ya göre bu yıl bir tık ileride olsa da o da memnun etmedi.

Günay Güvenç (6.89)
Yılın son maçlarının sürprizi oldu. 11 maç oynayıp 9 gol yemiş.  3 maçta gol yememiş. Yetenekleri sınırlı olabilir ama ne yapması gerektiğini iyi bilen bir kaleci görünümü verdi. Kolay kolay hatalı gol yemeyen ve oyunu iyi takip eden, ayakları düzgün yapısıyla iyi bir yedek kaleci olacağını gösterdi. 3 tane farklı özelliklere sahip ve iyi denilebilecek kalecimiz var ama hiçbiri çok iyi değil. Rakiplerden görünür bir şekilde geride kaldığımız pozisyon.

Pedro Franco (6.32)       
(37 Maç 3.118 dakika) (Sahadayken yediğimiz gol sayısı: 30; 103 dakikada 1 gol)
Çok iyi başladığı sezonda birkaç maçta kötü oynadıktan sonra büyük bir kesik yedi. Bazı şeyleri çok iyi yapan ama hız, sertlik konularda zayıf bir oyuncu. Yine de çok ‘akıl’lı bir takım olmadığımız için Biliç’in Pedro’yu oynatmama takıntısını anlayamadım. Brugge maçlarındaki kendi hatasının günahını Pedro’ya yıktı. Geçen sene de ancak mecbur kalınca oynatmıştı.  Defoları olsa da sahada yokken savunmamızın oyuna akıl koyamadığı kesin. 

Ersan Gülüm (5.70)         
(37 Maç, 3.084 dakika, 1 asist) (Sahadayken yediğimiz gol sayısı: 35; 88 dakikada 1 gol)
Boylu poslu, kuvvetli, yavaş olmayan, iyi sıçrayan, ayağı çok da kötü olmayan bir savunmacı ancak bu kadar kötü oynayabilir. Sakarlıkları, gereksiz faulleri, alan paylaşım hataları bu yıl beni çok yordu. Gerçekten iyi teklifler varsa hiç düşünülmemeli.

Tomás Sivok (5.96)         
(21 Maç, 1.725 dakika, 1 asist) (Sahadayken yediğimiz gol sayısı: 16; 107 dakikada 1 gol)
Şahsen sevdiğim bir savunma oyuncusu yapısına sahip değil. Ancak kendi sahamızda olmasa da rakip ceza sahası içindeki hava topları hâkimiyeti muazzam. Sözleşme yenilememek için yapılan saçma işler yüzünden çok fazla oynayamadı. Böyle örnek bir sporcuya yapılan muamele akıl alır gibi değil.  Performans değerlendirmesi yapacak kadar çok oynamadı ama çevikliğinin azalması dışında her zamanki gibiydi. 

Atinc Nukan (6,72) 
(17 Maç, 1.149 dakika, 1 gol) (Sahadayken yediğimiz gol sayısı: 9; 127 dakikada 1 gol)
Genelde kolay maçlarda oynamasının da etkisiyle dakika başına yediğimiz gol bakımından en iyi savunmacımız. Ayrıca en çok puanı da alan savunmacı. Bunda elbette duygusal bakmamız da etkili. Zaten puanlamalarımızın kusursuza yakın olduğunu düşünüyorum birkaç oyuncu haricinde. Biri de Atınç. Yine de bu yıl ışık verdiği kesin. Hava toplarında çok başarılı. Ama kondisyon ve gücü halen yetersiz. Üst kaslarını çok geliştirmiş; biraz da bacak çalışmalı.

Ramon Motta (5,56) 
(40 Maç, 3.370 dakika, 4 gol 2 asist) (Sahadayken yediğimiz gol sayısı: 36; 93 dakikada 1 gol)
Ülkemiz standartlarının üstünde tekniği var ama fizik olarak yetersiz. Savunması bir hayli kötü. Kendini vermediği maçlarda çok ciddi defo yaratıyor. İyi şutları var ve top sürebiliyor. Ama ortaları vasat daha kötüsü pas oyununa hiç yatkın değil. Tolgay’lı hücuma yatkın düzende biraz daha iş yaptı ve ilk yarıdaki gibi takımın en kötülerden biri olarak bitirmedi ama yine de vasat. Rakamları ise fena değil.

İsmail Köybaşı (5,21) 
(25 Maç, 1.571 dakika, 1 asist) (Sahadayken yediğimiz gol sayısı: 14; 112 dakikada 1 gol)
Sezon başındaki sağ bekteki fena olmayan defansif performansı, orta sahada da etkin olabilirmiş görüntüsü “acaba mı” dedirtmişti ama bir kez daha hayal kırıklığıyla bitti. Motta’dan kötü bir yıl geçirdi.

Serdar Kurtuluş (6,39) 
(40 Maç, 3.282 dakika, 2 asist) (Sahadayken yediğimiz gol sayısı:2 9; 113 dakikada 1 gol)
Biliç’in geçen seneki Bursa maçından sonra gereksiz taktığı isimlerden biri de Serdar oldu. Bu yılbaşında da oynatmak istemedi; mecbur kalınca oynattı ve başlarda fena performans göstermedi. Ani presli, golü atakla değil de şokla bulma oyunu çökmeye başladıkça Serdar da vasatlaştı. Bu da bence Serdar’ın “gerçek futbol” oynarsak sağlam defo yaratacağını gösteriyor. Tolgay’lı oyunu oynayacaksak –ki oynamalıyız- bu beklerle o oyun olmaz. Bu bekler Anadolu takımlarında iyi oynayabilir ama seviyeleri o kadar. (Ben hala Serdar’ın DOS oynayabileceğini düşünüyorum)

Daniel Opare    (5,83) 
(13 Maç, 1.029 dakika, 1 gol) (Sahadayken yediğimiz gol sayısı: 8; 128 dakikada 1 gol)
Çok hızlı –hatta topsuz belki de en hızlı- bir oyuncu ama o kadar. Önde baskı tarzı bir oyunda arkadaki gedikleri kapama işlevi görebilirdi ama bonservisini almayı gerektirecek bir performans ortaya koyamadı.

Necip Uysal (5,25) 
(37 Maç, 2.422 dakika, 1 gol 2 asist) (Sahadayken yediğimiz gol sayısı: 21; 115 dakikada 1 gol)
Çok konuştuk, çok tartıştık. Kendine çok iyi bakan, fizik kalitesini hep koruyan, yürekli bir oyuncu. Bu kısmıyla örnek bir sporcu. Keşke futbol dışında bir alan seçseymiş. Fizik kalitesi ve çalışkanlığı sayesinde halen umudum var ama bu yıl ki performansıyla yine birçok kez saç baş yoldurttu. Yine de gerektiğinde iyi jokerlik yaptı, hakkını yemeyeyim.

Atiba Hutchinson (6,50) 
(43  Maç, 3.648 dakika, 2 gol 3 Asist) (Sahadayken yediğimiz gol sayısı: 37; 98 dakikada 1 gol)
Necip için saydığımız tüm olumlu özelliklere bir de futbolu bilmeyi eklersek Atiba’ya ulaşırız. Belki özel bir oyuncu değil ama çok istikrarlı ve ne verim alacağınızı biliyorsunuz. Yine neredeyse tüm maçlarda oynadı. Keşke hücumda da biraz iş yapabilseydi ama onun kapasitesi de bu kadar. Gözünüz kapalı savunmanın her yerinde oynatacağınız bir oyuncu olarak böyle uygun bir maliyetli sözleşmeyi hak etti.

Veli Kavlak (6,11) 
(35 Maç, 2.838 dakika, 1 gol) (Sahadayken yediğimiz gol sayısı: 31; 91 dakikada 1 gol)
Varken eleştirdiğimiz yokken aradığımız bir oyuncu. Önemli maçları bu yıl da kaldıramadı ve çok hatalar yaptı. Ama savaşçılığı birçok maçta çok işimize yaradı. En büyük sorunu pozisyon bilgisi iyi olmadığı ve top dağıtamadığı için tek ön libero oynayamayacak olması. 2 ön libero da olunca hantal bir takıma dönüşüyoruz. 2 metre yanına düzgün pas atamasa da ara pası atabiliyor ve iyi şut çekiyor. Seni ne yapacağımı bilemedim Veli Kavlak. Sanıyorum en uygunu 3’lü orta saha oynayıp Veli’yi hafif önde kullanmak.
-----------------------------
Tolgay Arslan (6,42) (22 Maç, 1.528 dakika, 2 gol)
Bir diğer sürprizimiz. Çok uygun bir fiyata geldi ve hemen kendini kabul ettirdi. Topu rakip sahaya çok iyi taşıdı. Alışık olmadığımız dripling’ler yaptı. Şimdi küçümsense de tarihi galibiyetimizde başrol oynadı. Bana göre ikinci yarının en iyi oyuncularındandı. Şansızlığı ise takımca çöktüğümüz döneme denk gelmesi oldu.

Uğur Boral  (7 Maç, 405 dakika, 1 asist) (405 dakikada 1 asist)
Yaşı geçkin bir oyuncu olarak geçirdiği ağırlık sonrası takımda abilikten başka rolü kalmamıştı. Her şeye rağmen diğer oyuncuları daha az yormak adına biraz daha süre alabilirdi. Yapabileceği en büyük katkı da bu olurdu.

José Sosa (6,62) 
(37 Maç, 2.642 dakika, 5 gol 9 asist) (528 dakikada 1 gol) (293  dakikada 1 asist)
Enteresan bir sezon geçirdi. Takıma gelir gelmez ağırlığını koydu. Daha sonra bir ara yetenekleri kaybetti. (Bel fıtığının da etkisiyle olması muhtemel) Takımın en kötüsü olduğu maçlar geçirdi. Ama daha sonra tekrar toparladı ve bir lider gibi oynadı. Fark atsak da yenik duruma düşsek de konsantrasyonunu kaybetmeyen tek oyuncuydu. En çok bu mental özelliklerini beğendim. Çok yetenekli bir oyuncu olduğunu düşünmüyorum ama geri adım atmamasıyla ve diğer özellikleriyle uzun süredir görmediğimiz bir liderimiz oldu. 

Oğuzhan Özyakup (5,90) 
(42 Maç, 2.241 dakika, 3 gol 12 asist) (747 dakikada 1 gol) (186 dakikada 1 asist)
Yeteneklerinin hayranıyım. Rezalet performans gösterdiği düşünülen bir sezonda dakika başına asist ortalamaları belki de ligin en iyisi. Öyle bir oyuncu ki beş dakikada 3 tane gol yedirecek hata yapıp 2 de asist çıkarabilir. Oyun görüşü herkesin üstünde ama basit oynamayı becerememesi en büyük eksiği. Sezonun başlarında üst düzeydi. Oyundan çıktığında gol yiyorduk. Daha sonra 2. Lig topçusuna dönüştü. 2. Yarıdaki Fenerbahçe maçıyla tekrar etkili olmaya başladı. Ama ortalamada önemli bir faktör olamadı.

Olcay Sahan (5,92) 
(48 Maç, 3.476 dakika, 9 gol 11 asist) (386 dakikada 1 gol) (316 dakikada 1 asist)
Tabelada her zamanki gibi başarılı görülüyor ama bu istatistiklerin çoğunu sezonun ilk yarısında yaptı. O yüzden Olcay’ı bu yıl biraz başarısızmış gibi anıyoruz. Atiba’dan sonra en çok dakika alan oyuncu olması bunda etkili olmuş olabilir. Sadece fizik olarak değil kafaca da çok yoruldu bence. Aldığı süreler ve beklentiler biraz daha azalırsa Olcay’dan verim almaya devam edebiliriz.

Kerim Frei (5,73) 
(48 Maç, 2.113 dakika, 4 gol 1 asist) (528 dakikada 1 gol)
Bir önceki yıl bir faktör olabileceği izlenimi vermemişti. Bu yıl da birçok maçta çok kötü oynadı; hiç katkı veremedi ama bazı maçlarda biraz daha yontulduğu takdirde sağlam bir faktör olacağını gösterdi. Takım oyununu biraz daha geliştirmek kaydıyla bu yılın ana rotasyonunda yer alacağına inanıyorum.

Gökhan Töre (6,39) 
(43 Maç, 3.420 dakika, 9 gol 11 asist) (380 dakikada 1 gol) ( 310 dakikada 1 asist)
O yokken tıkanıp kalıyoruz. Varken de canı nasıl isterse öyle bir oyun oynanıyor. Topu harika taşıyor ama sonrası kısmet. İşler kötü gittiğinde ise sorumluluk almaya çalışarak iyice batırıyor. Gol ve asist rakamları fena değil ama çok daha fazlasını yapabilirdi. Çok daha üst düzey bir futbolcu olabilir ama tıkandığı yerde de kalabilir.  İyi bir teklif olursa (en az 7) gönderilmesinin faydalı olacağı kanaatindeyim. Kendisiyle ilgili “sol tarafta daha takım oyuncusu oluyor” diye bir yorum gelmişti. Gerçekten de öyle. Bunun üzerinde durulmalı.

Demba Ba (6,26) 
(44 Maç, 3.367 dakika, 27 gol 7 asist) (124 dakikada 1 gol) (481 dakikada 1 asist)
Demba’yı anlatmaya çok gerek yok sanırım. Çok iyi bir sezon başlangıcı yaptı. Yıllardır aradığımız oyuncuyu bulduk dedik. Ama 2. Yarının genelinde gözden kayboldu, zaman zaman Almeida’ya bağladı. Bunda nefesinin yetmemesi ve gücünün tükenmesi kadar oynadığımız oyun da etkili oldu. Demba Ba’nın iyi oynaması için takımın da iyi oynaması gerekiyor. Öyle topu atıp gerisini ona bırakacağınız bir adam değil. Çok dikkat çekilmeyen bir husus ise 10 numara kıvamındaki pasları. Asist rakamları da bunu doğruluyor. Bu yıl oynadığından çok daha fazla katkı potansiyeline sahip.

Cenk Tosun (5,62) 
(28 Maç, 1.104 dakika, 9 gol) (123 dakikada 1 gol)
Sakatlıkların da etkisiyle çok iyi bir sezon geçirdi diyemeyiz ama dakika başına gol istatistikleri iyi. Az süre aldı ama gole yatkın bir oyuncu olduğunu gösterdi. Gol vuruşları süper olmasa da gol pozisyonuna girme kısmında çok başarılıydı. Takım oyununa çok yatkın görünmedi. Biliç daha pratik bir hoca olsaydı daha çok kullanırdı. Fizik kalitesini biraz yetersiz gördüm. O kısmı geliştirirse uzun yıllar faydalanacağımız bir oyuncu olabilir.

Mustafa Pektemek (4,65) 
(30 Maç, 1.544 dakika, 5 gol 2 Asist) (309 dakikada 1 gol)
Ersan gibi Pektemek de yapabileceklerine oranla oynayabileceği en kötü futbolu oynamaya devam etti. Yine kafayı gözü yardı. Biraz makul ve sakin oynasa; gereğinden fazlasını yapmaya çalışmasa çok faydalı olabilirdi. Ama birkaç maç haricinde bu yıl da olmadı, olamadı. Tabelada Motta’yı ancak bir golle geçebildi.  Şenol Hoca bir şeyler değiştirebilir mi acaba? 

Puanlarımıza göre en iyi 11

                  Günay
Serdar-Franco-Atınç-Opare
       Atiba-Veli-Tolgay
Sosa-Demba Ba-Gökhan Töre


80 Yorum:

Coolio dedi ki...

eline sağlık.
analizlerin %99'una katılıyorum ama detaylardan ziyade sonuç kısımlarında (yeterli, yetersiz, gitsin, kalsın gibi) aynı noktadayız zaten.

turkkant dedi ki...

Tebrik ederim, gayet isabetli bir değerlendirme olmuş.

planck dedi ki...

çok iyi toparlamışsın abi tebrikler.

bu arada ba hakkaten gidiyor galiba hem de 14M€ verenlerden birini seçmesi gerekiyor diye açıklama yapmış çebi ntvye. adamın secdeleri şampiyon yapmadı ama şl geliri gibi para getircek gibi görünüyor :))

EC dedi ki...

Cok faydali bir analiz olmus.. Tesekkurler.. Mrrak etteigim en son da yazdigin kadroyla hic sahada kalabildi mi takim? Bu takim sahada olsaydi acaba neler yapabilirdi dusunmesi bile heyecanlandirici..

Simdiden ozledik Besiktasi..

cochise dedi ki...

@EC
hatırladığım kadarıyla o takım hiç olmadı..

Bu arada kiralık oyuncularımızla ilgili de bir bölüm açmayı düşünmüştüm ama yazıyı çok uzatmak istemedim. Zaten uzun oldu. Yine da kayıtlarımıza girsin. Onların birçoğunu izleme fırsatım olmadı ama istatistikler en azından zayıf da olsa bir yorum yapmayı sağlıyor.

Kiralananları gençler/tecrübeliler olarak iki gruba ayırırsak gençler hiç ışık vermemiş. Muhammed Demirci zaten hayal kırıklığı. Emre Metin, Serkan Yavuz, Hasan Türk, Tugay Kaya, Koray Yıldız gibi oyuncular alt liglerde ilk 11 oyuncusu olamamış. Berat Çetinkaya Sarıyerde oynayamazken ikinci yarı Pendik’te bir çok maç ilk 11 oynamış. Kadir Arı ve en çok merak ettiğimiz oyunculardan Alperen Doğan 3. Ligde de olsa takımlarının önemli oyuncusu olmuş. Özellikle Alperen Eyüpspor’un şampiyonluğunda önemli rol oynadığını biliyoruz. Biraz daha ön plana çıkan oyunculardan Ümit Karaal’ın 2. Yarı kiralandığı Elazığspor gibi vasat bir takımda sadece 5 maç oynayabilmesi düşündürücü. Furkan Yaman da alt yaş gruplarında çok gol atsa da 2. Yarı oynadığı 2. Lig takımında 8 maçta bir gol atabilmiş. Sinan Kurumuş da 2. Ligin kötü takımlarından Tepecik’te iyi iş çıkarmış ama seviye çok zayıf ve bu çocuk da 21 yaşını bitirecek yakında. Belki bir yıl daha şans verilebilir. Söylemesi üzücü ama işin aslı bu oyunculardan Alperen harici herhangi biri iyi bir takımda oynayabilirse çok şaşırırım. (Furkan pozisyon değiştirirse belki. Bu fizikle forvet oynayamaz.)

Tecrübeli arkadaşlardan Filip Holosko zaten takımdan ayrıldı ayrıca Rize gibi bir takımda bile çok da etkili olamadı. Toraman Sivas’ta çok da oynayamamış. Gökhan Süzen de Antep’te vasat bir sezon geçirmiş. Sezer diğerlerine göre biraz daha etkili bir sezon geçirmiş. 3 gol 3 asisti var. Ömer Şişmanoğlu ise kiralıklardan faktör olan tek oyuncu. 9 gol atmış. Karambol golcüsü olarak faydalanabiliriz ama fazlasını vereceğini düşünmüyorum. Özetle bu tayfadan da gelip takıma ciddi katkı sağlayacağına inandıracak bir performans gelmemiş.

cochise dedi ki...

Ayrıca bu sabah Altınordu ile oynadığımız U-21 süper kupa finalinin tekrarını izledim. Bizim çocuklar fena değil ama birçoğu pozisyonlarında (Fatih, Beytullah, Hamza) rakiplerine göre daha fizikli olmanın avantajını kullanıyor. Yani aralarında gelecekte A takımda oynatabileceğimiz çok oyuncu olduğu düşünmüyorum ama Eslem Öztürk net olarak tüm futbolculardan bir adım önde. Bir de Muhammed Enes Durmuş inanılmaz hızlı. İyi işlenirse faydalanabiliriz.

U-20 dünya şampiyonasını izleyen oldu mu bilmiyorum; ben de çok az süreler baktım; aklımda Sırbistan’ın 20 numarası Sergej kaldı. Bir de Brezilya’dan Guilherme...

cochise dedi ki...

Son olarak Demba Ba'dan bu yıl daha çok şey beklediğimi yazmıştım ama 14 milyon euro'lar gerçekse elbette satmak daha dorğu olur. Sonuçta neredeyse şampiyonlar ligi geliri...

du, levande dedi ki...

Mertcan Aktaş kiralık değil miydi Karagümrük'te? İlk devre takımın en önemli oyuncusu durumundaydı ama ikinci devre hiç oynamamış, sakatlık durumu oldu herhalde.

Barreto dedi ki...

Eline, emeğine, zihnine sağlık. Blogdaki puan ortalamaları da gayet isabetli duruyor.

BJK4EVER dedi ki...

Luiz Adriano'nun adi niye gecmiyor, su an bosta degil mi? Ideal Demba Ba veliahti iste, kalite ve oyuncu karakteri acisindan buyuk fark yok, ustelik daha genc. Ver senelik 3 milyon euro gelsin.

Demba Ba icin 14 milyon euro'yu gectim 10 milyon euro'nun ustunde teklif varsa satilmali. Hala sagda solda en iyi adamimiz, satilir mi, yerine adam bulamayiz vs diyenler var. Serdar Kurtulus, Burak Yilmaz, Bobo, Pancu, Fernandes, Quaresma, Almeida ders olmamis ki hala satilmasin diyen cahiller var.

Su son 10 yilda sattigimiz ve yerini dolduramadigimiz tek adam olmustur o da Ilhan Mansiz. O da bizim kendi beceriksizligimizden, kendisinin yeni takimindaki muthis performansindan degil. Hem agzinin suyu aka aka Porto, Dortmund gibi takimlarin icraatini izlerler, ama kendi takimina gelince kimseyi satmak istemez salaklar.
Demba Ba'yi nasil 6'ya bulduysan tekrar bulursun, hatta daha ucuza da bulursun. Oyuncu satarken bu kadar zorlaniyorsak kafa yapisi olarak asla duzluge cikamayiz. Aynisi Ersan icin de gecerli, 4 milyon euro'luk teklif varsa 1 saniye dusunemezsin.

turgay dedi ki...

bizlik bir sorun olduğunu düşünmüyorum. burada oyuncular sıkıntı çin gibi futbol sektörünün hiç takip etmediği bir yere gitmek isteyip istemediği ile alakalı olur. yoksa demba ba'ya verilen yıllık ücret bile acayip para. ersan mesela milli takımda bile tercih edilen oyuncu olmuş çin'e gitmek ister mi zannetmiyorum. ben töre'nin gelecek yıl kalsa bile üzerine koyarak gideceğini düşünmüyorum. bu kadar teklif alan türk oyuncunun kalınca bir sonraki sezon tamamen dağıldığını çok gördük. bence 10 milyonun üzerindeki tekliflerde rahatça satılabilir. bir sonraki satıştan %30 veya 20lik bir payda koparırsak daha da güzel olur.

ancak gidenleri yeri de doldurulmalı. bu kadar para kazanıp gidip şamil gibi ahmet ilhan gibi oyuncular alınacaksa seneye zaten garanti olan 3.lük bile tehlikeye girer. mesela trabzonun alamadığı mbia bize çok katkı sağlar orta sahada. ayrıca çok fazla sözleşmesi biten oyuncu var. bunlarla ocak ayında anlaşmamız lazımdı ki şimdi böyle zorluk çekmemeliydik. evet cezamız var ancak elinde satabilecek oyuncu da var. görünen konoplyanka'ya kanalize olmuş bir transfer sürecimiz var ve bu da çok olabilir bir transfer gibi de durmuyor. acilen sermaye arttırımı da yapılmışken transfere kanalize olmak lazım.

Yoruq dedi ki...

Dembaba Çin'e gitmeyeceğim diye diretirse sıkıntılı bir süreç olabilir. Yönetimin bu dönemi ılımlı bir iletişim ile atlatması gerekiyor. İngiliz takımlarının vereceği para girilecek riske değmeyeceğinden Çin'e gitmediği taktirde motive bir şekilde takımda kalmasını sağlamak gerekecek.
Transfer politikası da sanırım bu transfere göre şekillenecek. Sözleşmesi biten oyuncular bahsi dünya futbolu için yeni bir bela olmaya başladı. İmza parası, yüksek yıllık ücret, sonraki satıştan oyuncuya yüzde derken neredeyse kontratlı oyuncu almaktan daha maliyetli bir iş hâline geldi.
Yine en uygun seçenek satın alma opsiyonu ile oyunu kiralamak gibi görünüyor.

QuaresmA dedi ki...

Demba'yı satalım tabi 14'e, daha sonra aynı kalibrede bir forvet bulmak için 30 milyon ve birkaç sene harcayalım. İlhan ve Nihat'ı sattığımızda da çok akıllıca iş yaptığımızı düşünmüştük.

JimmyLue dedi ki...

Ilhan, Nihat ile Demba dinamikleri farkli. Mansiz satildiginda Zafer Biryol'u bile alsak eminim sampiyonduk. takim forvetsiz oynamisti sezonun geri kalanini hatta ilie'yi sirti donuk forvet oynattigimiz bile olmustu hatirlarsaniz..
Demba bu takimin her seyi olmadigini gosterdi. Satmayip ne yapalim? 14 milyon euro'dan bahsetmekteyiz..
Bonservisli oyuncu alamamaktan bahsetmekteyiz. ne yapalim ?
Ben de Tore'nin satilmayip Gunes ile iyi bir ivme yakalayabilecegini dusunuyorum. Stad en gec kasimda bitecek, pek extra biseyi kalmadi. Britos ile anlasildi yaziyor. Makul bir transfer olur. Italya'dan -ki Napoli- son 4 sezon 100 maca cikan bir adamdan bahsediyoruz. Tabii ki planli olmak gerek. Yanina bir adet daha kisa stoperle olmaz. (bkz pedro) Gelirse Pedro ancak yedekleyebilir Britosu.
Neler dusunuluyor bilmiyorum ama gorunen o ki su an sadece ve sadece Demba'yi satmaya odaklandik. Umarim yonetimde is bolumu vardir ve bir yandan da listedeki alinmasi planlanan adamlari boslamiyoruzdur..

Adsız dedi ki...

http://www.milliyet.com.tr/Skorer-Tv/video-izle/Demba-Ba-transferini-duyan-Besiktaslilar--ouFvBsF5xPDp.html

EC dedi ki...

http://www.ntvspor.net/haber/futbol/132710/turkiye-prens-aliyi-destekledi

Istedigimiz oyuncu gelsin.. Messi bile gelse bu adamla zor! Ocagimiza resmen incir agaci dikti pezevenk! Saka gibi oldu isler bu ulkede! Yalan soyleniyor ve ne guzel yalan soyledi diye alkislaniyor!!!
Satirbaslarina bakin hele :
1) Eğer kulüpler Birliği Başkanı ve diğer 16 kulübün başkanı bir açıklama yaptıysa bunun adına baskı diyemeyiz! Peki ne vahiy mi geldi?

2) Bu UEFA kriterlerine paralel uygulayacağız. Büyük camialar gereksiz harcamalarla paldır küldür aşağı gidiyor. Transfer maliyeti gereksiz yüksek. @Besiktas i babam gelip batirdi, evrak da sahtecilik yapti, 200 ustunde transfer yapti, tabata ya 8.5 koybasi na 6.5 mil€ bonservisi laundring icin de babam verdi!

3) E-Bilet'in kaldırılması gibi bir şey yok. Çünkü kanunlaştı. Sezonun ilk maçlarında 40 bin ortalama seyirciye oynuyordu, şimdi 70'bine çıktı. Firma, federasyon, kulüpler çalışıyor. Sahada konusulanlari duyar olduk lan! Seyircisizlikten!

Allah Turkiye yi bu adam ve bu adam kafasindaki olanlardan kurtarsin!

#AllahBelaniziVerecek!

Basar dedi ki...

Şenol Hoca bir şeyleri değiştirecekse Pektemek'ten başlasa ne harika olur. Korkunç paralar ödüyoruz bu çocuğa.

Basar dedi ki...

Oyuncu ederini bulunca satılmalı. Demba çok faydalı oldu ama "bi Alex değil"di! 30 yaşındaki adama 14 veren bulmak çok zor. O paraya 2 tane Demba ayarı adam alırsın. Kendisi de gitmekten yanaysa kalması mental sıkıntı yaratabilir.

Töre de gidebilir. Şenol Hoca daha ne kadar üstüne koyar bilemiyorum. En iyi kararı Şenol Hoca verir.

Son olarak, Ersan'a 4 veren varsa bir saniye bile düşünmeyelim (Ersan'ın da gönlü varsa)

can dedi ki...

Her yerde Ochoa laflari dolasiyor. Umarim dogru degildir cunku bir cizgi kalecisine daha ihtiyacimiz yok.

can dedi ki...

Demba Ba'yi 14 milyon euroya satmak Besiktas tarihinin en buyuk transfer basarisi olur. Hadi insallah.

Basar dedi ki...

Cissé lafı dolaşıyor. Tanıyan var mı? Göbek adı Demba, Ba'nin bir dönem takım arkadasi...

Türkiye'de hiç bir kulübün herhangi bir oyuncusunu 14 m €'ya satmama lüksü yok.

Zaten sorun Demba'nın gitmesi değil , yerine gelecek oyuncu.

Hem yarışmacı hem de oyuncu geliştiren bir yapı istiyorsak karavana atma lüksümüz yok . Buradan sonra Katar'a gidecek adamlara yatırım yapacaksak 2. bir Demba Ba bulma ihtimalimiz de bence düşük . Papiss Cisse olabilir . Demba kadar etkili olur diye düşünüyorum . Jonathan Soriano ismi geçmiş , efsane olur direkt.

Unknown dedi ki...

İnsan istiyor ki, tuttuğu takımın yönetimi "Demba bu fiyata tutulmaz hemen satalım ama yerine de şunu alalım" diye bir plan yapsın. Ama eminim ki çoğumuzun böyle bir planlama olduğuna inancı yoktur.Çok mu zor bunun planını yapmak, arkadaşların bazısı kolay mı adam getirmek falan diyor. Arkadaş sadece son yıllarda bu memlekete DembaBa, Sneijder, Diego geldi ospina, tevez, nani, van persie isimleri de gelebilir. Sen de kendi bütçene göre illa birini düşürüceksin ya.

@Basar Pappi Cisse den bahsetmiş mesela. Aldığı rakamları bilmiyorum ama Demba nın yerini doldurabilecek potansiyeli var. Demba'nın 14 mn € gibi bi fiyata satılması mümkün olursa, 6-7 milyona gayet iyi bir forvet bulunabilir.

yilmaz dedi ki...

@ökkeş sarıtürk transfer yapması için oyuncu satması gerektiğini bilen bir yönetim eğer oyuncu satmaya bu kadar istekliyse heralde alacağı bir futbolcu da vardır. Ama malum forvet piyasası pahalıdır. Şu an Almeida'yı bile geri istesek kulübü kapıyı muhtemelen 4-5 m€'dan açar (hala bir takımda ise :))

Top-class bir forvetin bize gelmesi için çok da bir neden yok açıkçası:

Ne fazla para verebiliriz, ne şamp. ligi vaadedebiliriz, ne de -açık konuşmak gerekirse- başarı vaadedebiliriz.

Dolayısıyla Persie filan bize olmaz. Olsa olsa Ba türevi bulunduğu kabın şekline girebilen "uysal" oyuncular olabilir.


Adsız dedi ki...

Öncelikle analiz müthiş olmuş cochise'in emeğine sağlık. Böylelikle verilen puanların ne kadar dengeli olduğunu da görmüş olduk. Ayrıca tek tek oyuncu analizlerine de imzamı atarım.

Transfer konusunda herkesin çektiği karın ağrısını ben de çekmekteyim. Yöneticiler acemi oldukları bu alanda çok falso veriyorlar. Bilinen bir konudur, birden fazla seçeneğin olduğu durumda kovalayabileceklerini iyi hesaplaman lazım. Futbolcu transferinde bu konu 2. hatta 3. seçenek oyuncularla da görüşmek ve belirli bir noktaya gelmek demek. Sadece söylentilere göre denilebilir ki bu pek yapılmıyor. Misal Konoplyanka için uğraşılıyor ama bu bölge için 2. sırada gösterilen Sako için aynı çabanın sarf edildiğini sanmıyorum. Sonuçta ne olur, ilki de ikincisi de olmaz ise sonunda da o çok bahsedilen ve haklı olarak tukaka edilen futbolcu simsarlarının önerdiklerine kalınır. Mesela ben olsam Sako ile anlaşır, diğer vatandaşa da süre veririm. Böylece elin de güçlenmiş olur.

Demba Ba elbette satılabilir, o paralar söz konusuysa satılmalı da. Malum sözleşmesi devam eden bir oyuncu satarsak bu halde bir oyuncuyu da transfer edebiliyoruz. Bu konuda da çok hazırlıklı olunduğunu sanmıyorum. Öncelikle takım için gerekli golcü formasyonu nedir bu belirlenmeli, bunu da TD ile yapmalılar. Şenol Hocanın bu konudaki karnesini pek parlak görmeyenlerdenim. Yöneticilerden de pek umudum yok açıkçası. Sonunda iş Demba Ba'nın satılması ve hocanın "bana Cenk ve Mustafa yeter, Ömer de gayet başarılı" demesine gelirse fecaat olur orası kesin.

Stoper için Britos oldu diyorlar, güzel iş. Westermann adı da geçiyor. İstikrarlı bir adam. Fakat 10 üzerinden 7'yi pek geçtiği söylenemez, 6'nın altına da düşmez. Pozisyon bilgisi, disiplini ve fundamentali üst seviyede. Ancak bir eksiği var, o da çok hızlı olmaması. Biraz GS'de oynayan Stumpf, ya da daha az oranda Zago tarzı bir oyuncu. Zago'dan eksiği topla çıkışlarının onun kadar iyi olmaması. Britos ile birlikte değerlendirirsek iyi bir ikili olma ihtimalleri yüksek. Ben daha iyi bir vatandaş isterdim orası başka. Ama sözleşmesi elinde işte.

Sağ bek hala soru işareti. Yüsek ihtimalli görünen Nyom'un hem fiziki yapısı hem de mücadeleciliği Atiba'ya çok benziyor. Mücadele gücü ise ondan daha üst seviyede. Yani defansif anlamda sorunu yok. Amma velakin hücumda vasat. Öyle adam geçmesini, çok düzgün orta yapmasını vs beklememek lazım. Gerçi bu haliyle gelse Şenol Hocanın bankolarından olacağına eminim, her maç ilk 11 yazar. Fakat neredeyse 15. yılına girecek hücumcu bir bek beklentisinde yeni bir hüsran olur. Onun da sözleşmesinin elinde olması önemli bir etken tabii. Bulunabiliyorsa başkası olmalı. Tek seçenek Nyom olacaksa da git al Mbia'yı Atiba'yı da sağ beke çek olsun bitsin.

Yönetimde transferlerin sağlığı için tek güvendiğim şahıs Erdal Torunoğulları. O da karar verici olmaktan çok iş bitirici rolünde maalesef.

QuaresmA dedi ki...

Demba'yı 14'e satalım satmasına da yerini doldurabileceğimizden emin miyiz? Bir arkadaş o paraya 2 tane Demba alırız demiş ben 1 tane bile alabileceğimizden şüpheliyim. Transferleri yapan kişiler bu işi ne kadar iyi biliyor da Demba'nın yerini dolduruyorlar? İlhan düzeyinde forvet bulmak 10 yılımızı aldı :)

Ederini veya fazlasını bulan oyuncuyu Porto satar, Sevilla satar veya Tottenham satar ama o mantalite burada işlemiyor. Tutmuş oyuncunu, hele ki bu forvetse, bence elinde tutabilmelisin. 1 milyar TL borç var zaten, 14 milyon euro'ya oyuncu satarak mı kapatılacak o borç?

Demba'dan önce 25+ gol atabilen forvetimiz İlhan'dı, ondan öncekini hatırlayan var mı? Oktay mı, Feyyaz mı, Büyük Ali mi?

beagle dedi ki...

Analiz gerçekten süper olmuş.

Gençlerle ilgili birkaç katkı yapayım. Mertcan Aktaş özellikle türkiye kupası maçlarında öne çıktı. Sakatlık sonrası son halini bilemiyorum ama değerli merkez orta saha özellikleri vardı. Biraz da zorluk derecesi yüksek maçlarda ofansif oynadı. A takımda oynamış Hasan ve Muhammedin hallerine bakarsak aldığı sorumlulukla Mertcan Aktaş'ı kampa götürüp iyice değerlendirmemiz gerekir.

Furkan önceki sene bir bağ sakatlığı geçirdi ve biraz ağır görünüyor. 1.80 civarında boyu, kalınca vücudu ile golcüden çok duvar olabilen, bilekle iş yapabilen ve golü bilen bir forvet olarak bakmamız lazım. Tabi yürekten Beşiktaşlı olmasını da göz önünde tutarak Ömer Ş. gibi adamlarla uğraşmayıp A takımda dakika vererek pişirebiliriz.

Somaspora gönderdiğimiz Fevzi Can Bozkuş, zorlu alt liglerde fena olmayan miktar oynadı ve goller attı. Herhalde menejer desteği olmamasından ismi nedense çok öne çıkmadı ama yaş grubunda sağ, sol, kafa, ceza alanı dışı, çalımla girerek gol gibi beşleme yaptığı maç var. Alt ligde de oynadı işte. Kesinlikle bir kamp ve bir kaç hazırlık maçı hakediyor.

Karagümrük ve yönetimimiz arasında bir kazık yiyen Recep Akkemik ilk yarı takımsızdı. İkinci yarı o kadar maç eksiğine rağmen 9 gol attı. Bildiğim kadarı ile Atınç gibi sıkı kas çalışmış ve fiziken hazır gençlerimizdendi.

Türkiye kupası maçlarında gayet enerjik, güçlü, kesici ve top tekniği fena değil görünen Oğuz Aksoy'u aniden Elazığa kiralamak berbat bir karardı. 1. lig kurtlar sofrası ve şehir takımlarında baskı büyük. Oğuz, Ümit'e göre çok daha yeterli görünmesine rağmen orada çok az süre aldı.

Diğer gençlerle birlikte gruplarsak:

Fiziken hazır ve değerli olanlar yani seneye U21 ve A takım arasında oynatarak yararlanılabilecekler - Oğuz Aksoy, Alperen Doğan, Furkan Yaman

Kamp haketmiş olanlar - Mertcan Aktaş, Fevzi Can Bozkuş, Muhammed Enes(u 19), Eslem Öztürk, Recep Akkemik

Altyapı takımlarımızda öne çıkanlar, kadro durumuna göre A takımla görmek iyi olacaklar - H. İbrahim, M. Raşit, Alpcan Arıcı, Furkan Akbulut

Sedat, Devrim, Gökhan, Tayfun Aydoğan ve kaleciler gibi yeterince emin olamadığım ama yetenekli oyuncu adayları da var.

Yoruq dedi ki...

Aranızda takip edenler vardır muhakkak, ilk kez gördüm burada yazılanları.
@brothersbjk
@ikidirekarasi
@fightforus

Bu hesaplarda paylaşılanlar doğruysa ki öyle görünüyor transfer falan hikaye kulüp bitmiş.

Adsız dedi ki...

Gençler demişken Muhammed'i beğenmeyip, sözleşme imzalamamış Rosenborg. Ben sözleşme imzalayıp, 30 maç oynayabileceği bir PTT takımına kiralanması taraftarıyım (GBB macerası faciaydı.)

@yoruq

Yazdıkları şeylerin çoğunluğu standart kongre geyikleri .

Kulüp başkanlığı işindeki rantı anlamak ve anlatmak zor. Kimse Gökhan Süzen'e 1.1 m € bonservis , Sabri'ye 5 m tl sözleşme yapacak kadar gerizekalı değil . Mevcut siyasi ortamın küçük bir yansıması sadece . Paralar birilerinin cebine giriyor . Bunu engellemek kongre üyesi olup örgütlenmekten geçer . Beşiktaş bitmiş demekten değil hocam ...

cochise dedi ki...

İyi bir oyuncunuz için iyi paralar tekfil edildiğinde ne yapmalı konusunda bir tane doğru yok. İşler biraz fifty fifty. Misal Gökhan gelişmini sürdürecek mi yoksa bencillik meselesini abartıp bu değerlerin de altında mı kalacak. Yine misal Fernades'e iyi paralar teklif edildiğinde çok az kişi razı gelmiştir. Ama sonrasında tarihimizin en büyük hatalarından biri oldu.

@beagle
Genç oyuncularla ilgili eklemeler için sağol. Sen bana göre daha iyimsersin. umarım haklı çıkarsın. Neyse ki muhammed enes'i bir tek ben görmemişim. Bu arada Boluspor'da da wonderkid olan bir muhammed enes olması ne enteresan.

@övünç
sadece kongre üyeliği de değil baskı unsuru olacak bir taraftar grubu yaratabilsek o bile etkili olur. Ama bu iş nasıl olur'u bulamıyorum. Zira öyle bir işe girilmeye çalışılsa bir çoğu çıkarını düşüneceği için mahvedilir.

Yazıda da geçmişti ama hakikatten çok iyi puanlamışız ya :)

QuaresmA dedi ki...

Bak mesela Ersan'ın 5 milyona satılmasına tamam, çünkü bizim yöneticiler bile o parayla Ersan'ın yerini doldurabilir. Hiç olmadı duygusallığı bırakıp git o parayı paralı asker Egemen'e ver, gözün arkada kalmasın.

kokocambo dedi ki...

Ersan gidecekse, Egemen'e bakmaya gerek yok. Britos'u getir, olayı kapat. Atınç'la beraber 4 stoperimiz olacak. Altyapıdan bir genç yahut Berat'ı da beşinci olarak bulundur. Kaldı ki, Egemen'e ts saçar paraları gider ersun hocasının yanına. Serdar Aziz'i bu ortamda boşa para harcayıp almanın da mantığı yok. Egemen gelecekse 2 milyon tl sabit artı 20-25 bin tl da maç başına kulüp terchili 1+1 yıllık yaparım. Yapılabilirse de, en güzeli maç sınırı koyulur. Yoksa, ts verir zaten olmayan paralarından.

Franco çok konuşuldu ama Ba'yı istediğimiz fiyattan okutabilirsek ve çok güzel bir teklif yoksa takımda tutarım. Ekstradan stopere arayış ve masraf çıkmaz hem.

Sezer'le Süzen'i bedelsiz gönderilecek diye okudum dün. Saçmalık ötesi! En azından biri bile Üçyüz beşyüz verilebilir bence. Beşiktaşlılardan fayda görseydik, Karşıyaka'ya güzel iteleyebilirdik aslında ikisini de :P

Adsız dedi ki...

Ersan hakikaten 5 milyon euro'ya satılıp (ben hâlâ inanmıyorum) Ranocchia ve Zambrano alınırsa (ikisinin de bizimkilerin aklına geleceğini düşünmüyorum ama hayal işte) o zaman stoper hattında atlayacağımız levelın rakamını tahmin edemiyorum. Öyle olsa keşke ya.

Adsız dedi ki...

@Orao. Hayaline rakam katayım. Ranocchia İnter'den yıllık 2,2 milyon alırken Zambrano E.Frankfurt'ta 500bine oynuyormuş. Sanırım Zambrano için söylenen net rakam da, Ranocchia için vergiler filan derken meblağ düşebilir tabii. Geçen yıl Mancini varken GS'nin Ranocchia'yı kiralık olarak almasına ramak kalmıştı. O dönem genelde yedek soyunan eleman bu sezon ilk 11 başlayıp bir de kaptan yapılınca medyaya iyi ki GS'ye gitmemişim bak kaptan oldum vs demişti. Amma velakin İnter kendisiyle sözleşme yenilemedi. Zambrano ise yine geçen yıl sözleşmesi devam ederken Milan'ıydı Liverpool'uydu birçok büyük takımın radarında olmasına karşın nedense boşta kalması kesinleşince bir takımla ismi pek duyulmadı; önümüzdeki sezon için -yine- GS'nin planları hariç. İtalyan futbolcuları verimli yaşlarındayken yurtdışına sürüklemek biraz zordur. İlaveten Beşiktaş'ın garip bir şekilde defans oyuncularına 2 ve üstü verdiği pek görülmemiştir. Fakat Zambrano neden olmasın-dı? -dı dedim çünkü söylediğin gibi Beşiktaş'ın böyle bir planı yok gibi.

Bu arada Ersan'dan sonra şimdi de Atınç'a kallavi bir teklif yapıldığı iddia ediliyor. Alman ikinci lig takımı olmasından mütevellit pek inandırıcı gelmedi. Ancak takımın sponsorunun Red Bull olması ve başında da Rangnick'in bulunması diğer taraftaki kefeyi de ağırlaştırmıyor değil. Bu adam tam bir genç oyuncu seçme ustası çünkü.

Alman 2. Ligi derken ilginç olansa, geçmişte Bundesliga'da yer aldıkları halleriyle bildiğimiz Kaiserslautern, St Pauli, 1860 Münih, Fortuna Düsseldorf, Bochum ve Nürnberg gibi takımlar dururken bu sezon Ingolstadt'ın şampiyon olması ve Darmstadt ile birlikte doğrudan Bundesliga'ya yükselmeleri. Karlsruhe ise Hamburg'la play-off oynayıp son anda yükselmeyi başaramamış. Yan bilgi: Ingolstadt 1. kalecisi bize gelip kısa süre kaldıktan sonra hayalet gibi ayrılan Ramazan Özcan.

Ben Ersan'ı iyi hatırlayacağım . Sakatlanana kadar memleketin en potansiyelli stoperiydi . Maaşında indirime giden nadir oyunculardandı , Porto maçında çizgiden çıkardığı topu zaten hepimiz hatırlıyoruz . 2 senedir sakarlıkları can yaktı ama hala kötü bir oyuncu olduğunu düşünmüyorum . 5m € kazandırıp gidiyorsa yolu açık olsun .

Atınç'ı Hamburg istiyor deniyordu . 6 ay önce para bulamadığı için kampa gidemeyen takımdan bahsediyoruz. Bundesliga 2 tarihinde 4 m € bonservis ödeyen takım yok. Bu olmayacağı anlamına gelmez elbet ama bu ilki yapmak için Atınç'tan daha iyi yüzlerce adam bulunur.

Bakary Kone 1. opsiyon şu anda ki en büyük sıkıntılarımızdan olan geriden oyun kurma işine ilaç olur. Bununla birlikte çok sert bir oyuncu değil , Pedro Franco'nun upgrade versiyonu . Yanına sert stoper isteyen bir adam.Zambrano bu konuda biçilmiş kaftan olur . Müthiş bir ikili olurlar diye düşünüyorum . Britos'ta Zambrano ile benzer tipte bir oyuncu . Hava toplarında Zambrano'dan daha iyi . ikisi de Ersan gibi sık faul yapar .

Yedek beklemeyi sorun etmeyecek stoperimiz bir tek Atınç var. İlerleyen dönem için sıkıntı yaratabilir giderse eğer .

Adsız dedi ki...

@james sneijder

Abi rakam bilgilendirmelerin için teşekkürler. Eğer söylediğin gibi İtalyan oyuncuları verimli döneminde koparamayacaksak yani Ranocchia gelmeyecekse ok. Bir de Vlaar'ın bu zamana kadar herhangi bir takımla imzalamamasını ilginç buldum. Bizimkilerin Zambrano'yu da Vlaar'ı da alıp stoper bölgesinin transferini kapatmasını isterim fakat söylediğin gibi farklı işler peşinde koşuyorlar. Ranocchia-Zambrano ikilisi olmuyorsa Zambrano-Vlaar da çok iyi olur.

Tek gerçek var ki yönetim; ince eleyip sık dokumuyor, işi baya baya ağırdan alıyor. Bu gidişle yakında biz oyuncu alamadan elle tutulur bütün free agentlar elden kaçmış olacak. Gönül ister ki kampın başlama tarihi olan 1 Temmuz'a kadar bütün transferler bitsin, kampa tam kadro başlayalım. Fakat yönetimin aşırı ağır davranmasıyla bu mümkün olmadığından en azından o tarihe kadar stoper ve sağ bek transferleri bitirilip kampta takıma uyumları arttırılmalı. Stoperlerin uyumu hayati bir konu özellikle.

Sözleşmesi biten tam da bize uygun sağ bek ve stoperler varken ve bu iki bölgeye de kesinlikle transfer yapılması gerekliyken yönetimin hala daha hiçbir transferi bitirememesi ne kadar plansız ve vasıfsız olduklarını gösteriyor. Bu arada kaleye keşke Zieler gelse.

dominic molise dedi ki...

'sozlesmesi biten oyunculara hala imza attirmayan yonetim' deniyor abi hala.
ordan da plansiz ve vasifsiz deniyor yonetime.

skrtel, johson, britos gibi adamlara teklif goturdu beyler yonetim bildigim kadariyla.
surec boyle isliyor demek ki. nicin bunu dusunemiyorsunuz?

~Poseidon~ dedi ki...

Yönetim yapması gerekenleri yapıyor şu anda. Öncelikle teklifleri değerlendirip kendi transfer bütçesini belirlemeye çalışıyor. Bu zamana kadar yaptığı hamleler ile kendine büyük bir kaynak oluşturdu. (4.5 Ersan + 14 Ba + 3,5 UEFA'nın harcamaya izin verdiği para. 22 Mi. € para yapar.

Bu arada da gözüne kestirdiği bonservisi olmayan futbolculara yöneldi onların da tekliflerini toparlamaya başladı. İsmi geçen oyuncuların hepsi iş yapabilecek potansiyeli fena olmayan adamlar.

Yani an itibarı ile FB gibi har vurup harman savurmuyor elinden geldiğince temkinli yaklaşıyor olaya ki bence o şekilde davranması normal.

Emrah dedi ki...

Ersan ciddi ciddi 5 milyona gidiyor galiba. Vay anasını! İster misiniz seneye Pektemek'i 6-7 milyon euroya okutalım:)

Unknown dedi ki...

Arkadaşlar 'transfer dönemi' gibi bir başlık açılabilir mi?

Transfer dönemi postu açma planım var . En azından içeriğin biraz dolması için mevcut Ba - Ersan transferlerinin noktalanmasını bekliyorum .

QuaresmA dedi ki...

Keşke Niasse'ı biz alaydık, taş gibi topçu. 2 taraf için de olumlu bir sonuç olurdu. Goygoycu GS taraftarı yüzünden verim de veremeyecek ve 2 taraf için de olumsuz sonuçlanacak şimdi.

Adsız dedi ki...

Tahmin ettiğim gibi Şenol Güneş yabancı kaleci istemem eldekilerle ilgilenirim demiş. İnşallah yaptıklarında başarılı olur ne diyelim.

Brugge'den Meunier ile ilgilenildiği yazıyor. Dizinden sakatlanmış ama yaşı genç ve defansı da hücumu da çok iyi bir oyuncu; defans olaraktan bizim maçlarda Olcay'ı bitirmişti. Güzel hamle olur. Yanında da De Sutter alınsa en azından lig için sağlam bir golcümüz olur. Hareketli ve mücadeleci tarzı tam bizim lige göre.

Transfer için iyi niyetli düşünmek istiyorum ve kadro için 2 oyuncunun satılmasını beklediklerini umuyorum. Diğer taraftan söylediğim bir konuyu Sevilla bugün yapmış ve Konoplyanka görüşmeleri için artık yeter diyerek 1 hafta süre vermiş. Normali bu çünkü.

@dominic molise Dünya'da tek transfer yapan takım Beşiktaş olsaydı süreç belki böyle işliyordur derdim. Bu adamların sözleşmelerinin biteceği 3 gün önce belli olmadı. Tosic için işleyen süreç diğer transferlerde de aynı şekilde işliyor. Şu ana kadar en azından sağ bek transferinin bitmesi gerekirdi.

Transfer kısıtlaması içerisinde olan bir kulüp sözleşmesi biten kaliteli futbolculardan hiçbirini henüz transfer edememişse yöneticileri plansız ve vasıfsızdır. Boşta olan oyuncular tek tek kaçar, biz yine Motta gibi vasat futbolcuları 2-3 milyon euro bonservis ücretiyle transfer ederiz.

Neyse zaten kaleci transferi yapmayacaksak seneye bizi yeni bir üçüncülük bekliyor.

dominic molise dedi ki...

kaldi ki bana sorarsaniz besiktas transferi bu sene agirdan almalidir da zaten. sebeplerini siralayacak olursam;

1. transfer yasagi. oyuncu satmadan oyuncu alamiyoruz. bonservissiz yabanci oyuncu getirmek oldukca zor. liverpool, tottenham falan gibi kulupler konoplyanka'yi getiremiyor kac haftadir goruyorsunuz. tosic nasil geldi demis arkadasimiz. tosic turkiye'de zaten, genclerbirligi'nden besiktas'a geliyor. daha iyi teklifleri beklemek istiyorum diyecek hali yok.

2. oturmus kadromuz var. evet, bence rakiplere gore cok daha oturmus kadromuz var. galatasaray omurgasi sayesinde sampiyon oldu ama diger mevkiler sallantida. alti nike ustu mike hesabi mevkiler arasindaki kalite farki cok dengesiz. fenerbahce'yi zaten biliyorsunuz, yeniden yapilanmak zorunda kaldilar ki mantikli. besiktas'in transfere ihtiyaci oldugu bolge su an itibariyla bence yok. yani acil transfer yapilmasi gerekliligi olduguna katilmiyorum. kaldi ki gecen seneki kadro bence sampiyonlugu hak etmisti.

toparlayacak olursam besiktas bence transfer sezonunun bitmesine 1 gun kala bile transfer yapsa ben elestirmem. beklediler, fiyat/performans orani en yuksek oyuncuyu getirdiler derim. takima uyum sorunu ceker elbette yeni gelenler ama ilk 11'e direk olarak bir transfer ihtiyacimiz olmadigini yukarda belirtmistim. kaleci transferi bence olmayacak, ama gecen seneden farkli olarak bence kalecilerin hepsinin performansi artacak. ozellikle tolga (hic sevmesem de) sag bek olarak serdar 5 hafta rahat idare eder; stoperde yeni transfer milosevic ve necip bile olsa idare eder. orta sahada bu sene tolgay ve bence yeni transfer oguzhan var. sol acik olcay ve kerim frei var ki bence frei, yeni volkan sen olacak. forvette de omer transferi yaptik sayilir. bu saydiklarimin icinde bir tek milosevic necip bile idare eder kismi beni rahatsiz etti yazarken. stoper transferi icin belki acele etseler mantikli olabilir, onun disindaki mevkiler icin fikirlerim hala gecerli..

motta meselesine gelirsek;
"Buna göre daha önce kiralık kontratında satın alma opsiyonu 2.500.000 Avro olan oyuncunun transferi için, Corinthians kulübüne 1.100.000 Avro ödenecektir."

kap aciklamasi bu. 2-3 milyon verildigi yok. kaldi bence telles'den daha kotu bir oyuncu degil. buyrun bu da telles:
kırmızılı takım, futbolcunun bonservis bedeli olarak Gremio Kulübü'ne 6 milyon 150 bin avro ödeyecek.

bence besiktas ve taraftarlari olarak en buyuk sorunumuz fazla elestirel ve pesimist olmamiz. bunun sebebi de besiktas'in hep eziliyor olusudur bana kalirsa. yoksa bence gecen sene besiktas sampiyondu ve su an hepimiz mutluluktan ucuyorduk. neden mi besiktaas sampiyon olmaliydi? hemen aciklayayim onu da;

daha onceden belirtmistim, blogda baska arkadaslar da bu husustan bahsettiler. fenerbahce ve galatasaray ozellikle ilk yarida surekli olarak hakemler tarafindan iteklendiler.
fenerbahcenin penaltilari, melonun musleranin kirmizilari derken son haftalara dek yarista kalmayi basardilar. son duzlugu besiktas'in bu gerginlik ile gecemeyecegi belliydi. ozellikle galatasaray tam bir buyuk mac takimi. fenerbahce de ha keza oldukca tecrubeli oyunculardan olusuyor. emre belozoglu bile tek basina 10 puan kazandirdi son haftalarda. melo muslera sneijder ayni sekilde. bizde bunu yapacak kimse yoktu. gaziantep macinda 90 sut cekip gol atamadik, adamlar bir sut cektiler gol oldu. yaristan koptuk. penaltimiz verilmedi falan.

uzattim, bye.

kokocambo dedi ki...

Şenol hocanın açıklamasına göre, yönetim tarafından yabancı kaleci fikri belirtilmiş kendisine ama istememiş, bunu da risk alıyorum olarak belirtmiş devamında. Kaleci isteği yersiz değil ancak benim gözümde de öncelikli değil. Sonuçta, kaleci performansıyla net olarak kaybettiğimiz bir tek brugge maçı var. O bile, geri çevrilebilir bir maçtı neyse. Burada tek eleştirisi konusu olması gereken, Cenk'le bu ortamda yüksek meblağlı kontrat yapılması olmalı. Yoksa, 3 kalecimizi de para kazanarak yollamak çok zor. Acil olanları stoper ve sağ bek olarak belirtmiş zaten hoca ki, Ba'dan gelecek para ve çok muhtemel Ersan transferiyle üç mevkiye birden çok iyi transferler yapılabilir + olcay bölgesine de diğerlerinin durumuna göre kiralık falan bir şekilde gelecek galiba. Eldekileri çıkardıktan sonra, peşi sıra açıklanır diye düşünüyorum. Benim düşüncem, gelecek milyonların bir kısmının derhal stada yatırılması. Transferler kadar belki daha acil.

Bizdeki sorunun temelinde, önceki sisteme göre iyi bir yerli yatırımımızın olması (karşılığını da para olarak alacağız galiba) ancak ne kadar süreceği belirsiz gökten inme yeni sistemle(!) beraber bunun zorluğunu çekmemiz. Bize dışarıdan değersiz ancak kendi içinde külfetli olması da bundan. Olağan bir ülkede olsak, zaten böyle alelade bir değişimin içinde bulunmazdık ancak öyle olsa bile, bir arkadaşın vaktinde bahsettiği gibi, beşiktaş futbol yatırımları aş olarak dava açılıp çatır çatır tazminat alabilirdik.

Adsız dedi ki...

Takımın Ba'yı satması durumunda eldeki golcülerle devam etmesi en kısa tabiriyle ayağına sıkmak olur. Pektemek'i zaten geçiyorum. Yapacağı katkıyı tartışmadan, Cenk Tosun koskoca bir ligi tek başına kaldıramaz. Ömer ise iyi işleyen bir golcü ikilisinin arkasında sakatlıktır karttır süre almak için durabilir. Şenol Hoca bu ve diğer oyuncuları geliştirebilir ve parlatabilir, ki çok da güzel olur. Fakat bu ihtimal üzerinden iş yapmak ne derece doğru olur tartışılır. Zaten 3 kulvarda yarışacaksın. Bunu yapacaksan, hem bahsettiğim gibi eksiklikler yaşanacak, hem de kupa maçları da oynanacak, yeterli ortam var.

Geç kalınmasın, derken misal Guidetti boşa çıktı. FB ilgilendi sonra vazgeçerek gaza gelip Van Persie peşinde koşmaya başladılar. Hem de formu düşmeye başlayan 31 yaşındaki Persie için 3 yıllık kallavi bir kontrat önererek. Gignac olmadı, halen Beşiktaş için ideal oyuncudur bana göre. Premier Lig tecrübesi var ve yaş 23. En kötü Ba'ya verdiğin kadar verirsin ve yaptığın masrafa elden çıkarabilirsin. Ancak buradan görünen stoper ve sağ bek dışında golcü için bir isim düşünülmüyor gibi.

Kaleci olmayacak. Bana göre Sivok ve Ersan da gittiğine göre 2 stoper, bir sağ bek, bir sol açık ve bir golcü gerekli. Bana göre "Ülke futbolunun gelişimi için yabancı sayısını 5'e düşüyoruz" dedikten 6 ay sonra yabancı sayısını serbest bırakan federasyon başkanının da onun getirdiği futbol koordinatörünün de istifa etmesi gerekir. Etmediler işte. Ya söylendiği gibi bunun hukuki mücadelesini verirsin ya da bunu yapmadığına göre yeni hale göre iş yaparsın. Öyle açık farlara karşı gözleri dikili tavşan gibi bakakalmanın bir anlamı yok.

Bütün bunları sermaye artırımı yapıldığı ve sıcak para geldiği için yazıyorum. Yani stada para bulundu zaten. Bu nedenle başkan 20 Eylül açıklamasını çok önceden yapmıştı.

sedila dedi ki...

Demba Ba 13.5m € ya Cin'de. Hayirli ugurlu olur insallah.

Unknown dedi ki...

yönetimin geçtiğimiz sezon ve bu sezon belirlediği transfer stratejilerini destekliyorum. şöyle ki;

1- malum transfer kısıtları sebebiyle öncelik oyuncu satışlarına ve serbest oyunculara verilmeliydi. basından takip edebildiğimiz/okuduğumuz kadarıyla bizlerinde beğendiği ve takımda görmeyi istediği bazı serbest oyunculara teklif götürdüler ancak oyuncuların tercihleri sebebiyle sonuç alamadılar. oyuncu satma konusunda ise gayet mantıklı adımlar atılıyor ve burada başkanın trt'de dediği de bence son derece doğru; "yeni baştan takım kuracak değiliz, elimizdeki oyunculardan bize iskelet oluşturabilecek isimleri elde tutmak istiyoruz. her sezon sil baştan yaparak başarılı olamayız."

2- konoplyanka sorunsalı; iyi bir oyuncuyu altını çiziyorum bonservis ücreti olmadan ve üstelik sevilla, liverpool, tottenham gibi kulüplerle rekabet ederek almak istiyoruz. bu önemli bir şey bence. transfer stratejisini bu adamın üzerine kurmak da bana göre oldukça mantıklı. sabredip, alıp, bu sezon faydalanıp, performans alamasak dahi en kötü ihtimalle önümüzdeki sezon bugünkü piyasa değerine yakın bedellerle ruslara, araplara veya çin ligine rahatlıkla iteleriz. amrabat'ın bile 3-4 milyon euro bedelle ispanyol ligine transfer yapabildiği bir ortamda, sorun yaşanması durumunda konoplyanka da herhalde alıcı bulur. kısaca bu adamı gerekirse transferin son gününe kadar bekler alabilirsek alırız. kısa vadede anlaşma olmazsa da, konoplyanka olmayacakmış gibi stratejiyi yeniden belirlememiz lazım. şayet transfer gerçekleşirse o zaman hanemize büyük bir artı olacaktır.

3- mevcut yönetim bugün demba ba'nın satılmaya çalışıldığı paraya yakın bir maliyetle geçtiğimiz yıl 3 oyuncu aldı, bunlar; Demba ba (6,5 m euro), Gökhan töre (4,5 m euro) ve Sosa (1,4 m + 2 m euro). toplam da 14,4 m euro yapıyor. hatırlayın, o süreçte çok seçici davrandık, sonuna kadar bekledik ve sabrettik. bu transferler şampiyonlar ligi ön elemeleri başladıktan sonra yapılmış ve pazarlıklar çok uzun sürmüştü (örneğin törenin 7,5 milyonluk opsiyonunu sezon sonunda kullanmadık, pazarlık yaptık, sabrettik ve aradaki farkla Sosa'yı da aldık). sezon içerisinde adamlardan aldığımız verim ve bugünkü piyasa değerlerini sanırım tartışmaya gerek yok. bugün baktığımız da oldukça düşük maliyetle ederlerinin çok altında bu adamları aldığımız konusunda hem fikiriz. o yüzden işaret edilen bölgelere transfer için belki biraz daha beklememiz gerekecek. yeter ki ba ve diğer potansiyel satışlardan gelecek paralarla yaratılacak transfer bütçesi, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi popüler olmak, taraftara şirin gözükmek veya taraftarı susturmak için yapılan saçma sapan transferler nedeniyle heba edilmesin.

4- federasyon seçimlerinin olduğu gün başkan ntvspor'a verdiği demeçte ba'nın yerine alternatif aradıklarını, mümkünse daha iyisini almak niyetinde olduklarını söyledi. fulham'dan mitroglu'nun da adı o röportajda zikredildi. isimler bazında şu gelir bu gelir dememek bence yönetim açısından doğru, ismi zikredilen oyuncu ister istemez daha değerli hale geliyor, yine aynı örneği verirsek geçtiğimiz yıl aldığımız üç isminde transferini basın son gün öğrenebildi. yukarıda da dediğim gibi maliyetleri istenilen seviyede tutabilmek için isimleri saklamak zorundalar. yani düşündüğümüzün aksine bence durumun farkındalar.

5-son olarak en sevdiğim kısım ben olsam; ba'dan gelecek paranın bir kısmıyla mbia ve orta sahaya sürekli oyuncu takviyesi yapan inter'den ozzy ve/veya tolgay karşılığında guarin'i alır, orta sahayı daha dirençli hale getirirdim. üstelik her iki oyuncuya da gelecek yıl yine aynı mantıkla asya ligleri veya katardan talipler olacaktır. diğer taraftan kalan parayla da defans bölgesine yatırım yapar, forvete ise mitroglu gibi kiralık bir oyuncu bakardım.

kısaca sıkıntılı bir transfer sezonu boyunca sabretmemiz şartoğlu şart!

Yoruq dedi ki...

Gelecek parayla eksik bölgeler doldurulur ümidiyle Dembaba'nın gidişine eyvallah dedik de yönetim bu oyuncu satma işinin suyunu çıkarmaya başladı. Sosa ve Töre bu saatten sonra kesinlikle kalmalı. Maksat oyuncu almaksa 19 milyon yeter de artar. Hiç paramıZ yok diye yol yapmasınlar.

Adsız dedi ki...

@Yoruq

Daha sadece Demba satıldı yahu ne suyunun çıkması :)

Unknown dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Unknown dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Unknown dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Unknown dedi ki...

Sosa icin 6 milyon € gibi bir oneri olduğu konuşuluyor. Bence gayet makul bir teklif. Yine 30 yaşında üstelik bel fıtığı gibi bir sorunu bulunan adami kar ederek satabilirsek iyi bir iş yapmış oluruz. Yerine alex song, guarin gibi 1 - 2 yas daha genc adamlar uzerine gerekirse para da verilerek alinabilir. Forvete de keske n'doye'yi alabilsek.

Adsız dedi ki...

@Emir Eri

kesinlikle katılıyorum. Önümüzdeki Pancu, Bobo, Quaresma, Fernandes gibi acı örnekler varken satılmasın diyenleri hiç anlamıyorum.

Unknown dedi ki...

Monacolu lacina traore'yi takip eden var mi? Adam herseyden once zenci, forvet ve 2,03 boyunda.. onemli olan boy degil islev derseniz bilmiyorum tabi.. adam monaco da pek tutunamamis ama simdiye kadar bonservisine 35 milyon euro harcanmis.. is yapar bence bizim ligde..

Unknown dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
GeceGezgini dedi ki...

Abi sosa' yı satıp alex song almak nedir. Önümüzde pancu örneği var diye Sosa'yı satıp alex song mu alalım :) Bir soluklanın lütfen, araştırın oyuncuları. Amc satıp dmc alıp ne yapacağız ?

BJK4EVER dedi ki...

Tolgay'i one cekmeyi kast etmis olabilir.
Bence oyuncular olarak tek tek bakmaliyiz.

Dema Ba'nin satisi o paraya kesinlikle cok dogru.

Ersan'a 5 milyon euro verilirse dusunmemek lazim.

Atinc'a 6 milyon euro verilirse dusunmemek lazim (potansiyelini tamamen gosterebilirse 8-9'lara cikabilir ama altyapidan cikan oyuncularin akibeti dusunulurse 0'a inme ihtimali cok yuksek, 6 milyon cok iyi para).

Gokhan Tore icin 15 milyon euro'nun altindaki teklifler degerlendirilmemeli bence. Hem potansiyelini yansitmaz, hem de genc ve uzun surelik kontrati olan cok yetenekli bir oyuncunun degerini yansitmaz.

Sosa icin ise bence 6 milyon euro cok iyi para. Sanirim 2.5 civarinda bir paraya gelmisti. Yasi 30'u devirmis ve fiziksel olarak ciddi sorunlari olan istikrarsiz, fazla skor uretemeyen bir 10 numara icin cok iyi para. Bence dusunulmeden o paraya satilmali.

Uzucu olan nokta Gignac, Luiz Adriano gibi oyunculari kacirmamiz oldu. Ama oyuncularin gittikleri takimlara bakarsak hicbir motivasyonlari kalmamis, buraya gelselerdi de tamamen para icin geleceklerdi.

Eger Atinc, Ersan, Ba, Sosa satilirsa bu toplamda 31 milyon euro demek. O paraya 1 forvet, 1 sagbek, 1 forvet arkasi, 1 sol acik, 2 stoper alinilabilir rahatlikla.
Tabii Sosa'yi satip 4-4-2'ye gecmeyi dusunurmuyuz bilmeme. Oyle bir dusunce olursak Konoplyanka cok cok kritik olur.

-----------------Cenk---------------------

Beck------Franco------Britos-------Tosic

Tore------Tolgay-----Atiba------Konoplyanka

----------Cenk-------Mitroglou---------------

Sadece defans soru isareti. Acikcasi oraya top-class bir oyuncu gerek. Bence Kone, Britos vs bu tanima uymuyor. Tartisilmayacak kalitede, tecrubede bir adam gelmeli oraya. Kaleci transferinin olmayacak olmamasi da uzucu, tek temennim Tolga'nin kaleye gecmemesi.
Elimize para gecmisken Linnes neden sagbek icin tekrar dusunulmez anlam veremedim dogrusu.



Unknown dedi ki...

@GeceGezgini

Takımın yeterince sert olmaması sebebiyle derbiler ve hedef maclarda üstünlük sağlanamadı. Misal bir melo'ya bir emre'ye sahip olmadığımız için o maçları kaybettik. Brugge maçlarında adamların bize oranla daha sıkı takım olmasına yenildik. Sosa Brugge serisinde, Liverpool serisinde ve derbilerde ortaya birşey koyamadi. Keza demba ba da aynı şekilde.
Atiba, Oğuzhan, tolgay yada sosa yeterince güçlü değiller bence, oraya onlardan bir tık daha kuvvetli en az bir adam lazım. Bu alex song olur veya mbia olabilirdi, veya guarin. Yani o bolge bence zayif kaliyor ve saydigim oyuncular bir sekilde takimlarinda gozden düşmüş, piyasa değerlerinin altinda alinabilecek oyuncular. Yani bence firsat oyunculari tipki demba ba da oldugu gibi gelecek sezon bir sekilde aldigimiz bedelin üzerinde bir fiyata satabilecegimiz her zaman piyasasi olabilecek oyuncular. Tabi tercih meselesi sosa takimda kalir seneye fitik sebebiyle yine fiziksel olarak inis çıkışlar yaşar sozlesmesi bittiğinde ise basar gider arjantine.

planck dedi ki...

Yiğiter Uluğ ile yollar ayrılmış, Rıdvan Akar iletişim danışmanlığına, Bülent Ülgen medya direktörlüğüne getirilmiş..

turkkant dedi ki...

Ba'nın 13,5 m. euroya satılması Çin kurabiyesinen çıkan ikramiye. 30 yaş için çok iyi para. Yönetime tebrik. Ersan ve Atınç konusu ise hayal olamayacak kadar güzel. Benim aklım almıyor, olursa muazzam iş olur.

BA'dan sonra aynı performansı veren adam bulabilir miyiz? Carew gitmiş Ailton gelmişti, kağıt üzerinde Ailton Bundesliga gol kralıydı, neredeyse 0 katkı verdi. Remy ve Chicharito Ba etkisi yaratır. Gignac, Luiz Adriano, Mitroglou fayda sağlar, ama aynı etkiyi yaratmaz.

Ersan-Atınç-Pedro'nun durumuna göre 1 ya da 2 stoper transferi var. Bahsedilen rakamlara bence üçü de gitsin. Muhtemelen ancak biri gider. Tek stoper alırız, bu adamda karavana atmamak lazım.

Şu ana kadar basında geçen sağ bekler seviye atlatacak oyuncular değil. Üst seviye ön libero kovalamak yerine, 33 yaşında Atiba'yla devam ettiler. Fener Volkan'ın önüne harıl harıl kaleci bakarken, biz eldeki Şahin'lerden Mercedes yaratma hayalleri kuruyoruz. Sambade yapamadı, Güneş mi yapacak? Olmayacak duaya amin...

Umarım yönetim gidişatın farkındadır, bu sene de karavana çekerlerse Beşiktaş tarihinin en başarısız yönetimi olacaklar. Üstelik bu sene stat mazeretleri de olmayacak. Demirören'den dahi başarısız olmak zor iştir. Bunu başarırlarsa kolay kolay o koltukta oturtmazlar adamı. Sonra bütün sezon, "adam stadı yaptı, arifesinde bu tepkiler ayıp değil mi, vefasız taraftar goygoyları dinleriz..."

onu bunu anlamam da aga..eger su bugün haberlerde gördüğüm gibi gidip teofilo gutıerrez falan alınırsa yakarım kulübü :)))
..cok pis küfrederim şimdiden söyleyeyim.

Unknown dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Unknown dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Unknown dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Yoruq dedi ki...

@Emir Eri
Sosa ve Atiba Brugge maçlarında oynamadılar.
@ Bjk4Ever
Hocam 30 milyon euro gelir elde edip yazdığın kadroyu kuracaklarsa hiç uğraşmasınlar daha iyi. Mitroglou-Kono-Britos-Beck dörtlüsünü imza paraları dahil 10-12 milyona getirirsin, bahsettiğin paralar gelecekse çok daha üst düzey oyuncular gelmeli.

Ben Ersan, Atınç ve Dembaba hariç oyuncu satılmasına karşıyım. Zaten bahsettiğim satışlar gerçekleşirse, biri 11'e olacak şekilde en az 2 stoper, 1 sağ bek, 1 sol açık, 1 santrafor transferi şart. Rakamlar doğruysa gelecek para 23 milyon, oyuncuların yıllık ücretlerini de eklersek neredeyse 28 milyon euro bütçe yaratmış durumdasın. 5 transferi de rahat rahat yapabilirsin eğer para başka yerlere aktarılmayacaksa.

Sosa ve Töre gibi 11'e kafadan yazabildiğin ve verim alabildiğin yetenekli oyuncularla fazla oynamamak lazım. Eğer bu yıl şampiyonluk isteniyorsa ondan 6 ondan 15 kazanırım diye hesap yapmayacaksın. Oturmuş düzeni daha fazla bozmayacaksın. Yapabiliyorsan hızlı bir şekilde 5 transferi kampa yetiştirip takıma adapte edeceksin.

Isla Kiralık- 2.5 milyon yıllık
Britos 1 milyon imza- 1.5 milyon yıllık
Zambrano 2 milyon imza- 2.5 milyon yıllık
Sako 1 milyon imza- 2 milyon yıllık
N'Doye/Mbokani 7 milyon bonservis- 2.5 milyon yıllık

Toplam 11 milyon bonservis, 11 milyon yıllık ücret

Tahmini yazdım ama bu rakamları da çok aşmaz diye düşünüyorum.
Kaleci transferi şimdilik düşünülmediği için yazmadım

Günay
Isla Zambrano Britos Tosic

Tolgay Veli

Töre Sosa Sako
N'Doye

planck dedi ki...

Atınç gitmek istemediğini söylemiş sanırım. Rangnick'in elinden geçmek istemeyen adam ne kadar ilerler o da soru işareti.

Unknown dedi ki...

@yoruq

Peki neredeydi o tarihlerde sosa? Cezali miydi? Yoksa kadrodaki oyuncular asiri formdaydi da sosaya sezonun en önemli maçlarından birinde forma mi kalmadı? Liverpool macinda neredeydi peki? Rezalet performansi hala dun gibi aklimda. Fener veya gs macinda neredeydi her iki yarida da? Fıtık dedigin illet arada bir nuksediyor ve ister istemez hareketlerini kisitliyor. Gelecek sezon içerisinde de zaman zaman nuksedecek ve sosanin performansi dusecek. Su durumda, sosaya guvenip nasil takim kurarsin? Kurarsan o zaman sezon icindeki asiri dalgalanmalara da katlanirsin. Konya, antep, Gençlerbirliği maçlarında yildiz olan bir sosaya raziyiz demek ki. Hos konyayi antepi yenemedik ya orasi da ayri.

Adsız dedi ki...

Andreas Beck söylentileri ciddi ağırlık kazandı. Yani anlayamıyorum, bonservisli transfer yapma hakkımız doğdu diye illa bonservisli transfer mi yapmamız gerekiyor ? Bonservissiz Glen Johnson ile anlaşma şansımız varken illa bonservis goygoyu yapacağız diye Johnson'dan daha iyi olmayan Beck'i alırsak ağır mallık olur.

Bu arada bundan önceki söylentilerde geleceğine hiç inanmamıştım fakat Demba Ba'dan böyle bir gelir elde ettikten sonra ben Konoplyanka'ya istediği imza parası verilip imza attırılması taraftarıyım. Ciddi bulunmaz nimet, level atlatır Olcay'ın yerine.

Yoruq dedi ki...

Dostum niye çarpıtıyorsun?
Sen sahada olmadığı bir maçta yeterli performans gösteremedi diyorsun eleştirim buna, insanlara yanlış bilgi vermeyelim. Yoksa görüşlerine saygım sonsuz, adamı beğenmek zorunda falan değilsin. Sahada duruşuyla, karakteriyle Beşiktaş'a yakıştırdığım bir figür. Oyunun her iki tarafına da katkı verebilen modern bir oyun kurucu olduğunu düşünüyorum. Skora direkt katkısı daha iyi olabilirdi. Blogda verilen ortalama puanlar bakınca da takımın en iyilerinden görünüyor bir dönem hiç katkı verememesine rağmen. Ben olsam takımda tutar, kaptanlık veririm.

Unknown dedi ki...

Çarpttiğım birsey yok hocam. Haklisin benim hatam Brugge macinda yokmus adam eyvallah da diger önemli maçlarda neredeydi? Onu sordum bende. Adam potansiyel bir sakatlik taşıyor, fitik dedigin illetin ameliyatla da bir çözümü yok. Ben gerek sezon içerisindeki iniş çıkışları gerekse de sakatlik riski neticesinde satilmasi taraftariyim. Üstelik görece zor maçlarda beklenen performansi da sahaya yansitamadigi için bende hayal kırıklığı imajı yaratiyor. Bahsedilen teklif gerçekten de varsa bence satılabilir. Onemli olan aldigin oyuncuya deger katıp satabilmek bence. 3.4 milyon euroya alinmis bir adama 5 - 6 milyonluk bir teklif varsa adam satilmali. Daha iyisi bulunabilir. Gökhan töre disinda vaz geçilmez statüsünde bir oyuncumuz yok. Töre de oraya aday sadece, performansini ve oyununu gelistirebilirse oraya en yakin adaydir. Ancak sosa oraya aday degil cunku bir veya iki sezon içerisinde yasi itibariyle performansı oldukca dusecektir. Sözlerim bundan ibaret carpitmak gibi bir niyetim yok.

Hocam bence Sosa'ya uygun bir futbol oynanmadı Beşiktaş'ta . Skorer olmayan 10 numara gibi bir mevki yok artık dünyada . Sosa ile oynayacaksan ya 4-3-3'te merkezlerden biri ya da kanatta oyun kurucu oynatacaksın . Şut tehdidi neredeyse olmayan bir takımda inceci 10 numara hangi alanı bulabilir ki ? Zaten Beşiktaş'ın en büyük sorunlarından biriydi şut atamamak . Şut atamayınca savunmayı açamıyorsun . Açamayınca saçma sapan 10 kişinin arasına orta yaparak hücum arıyorsun .

Sosa'dan iyisini bulur muyuz sorusuna cevap verebilmek için öncelikle ne oynayacağımızı görmek lazım .

Bursa'dakine benzer bir sistem de acayip atıl durumlara düşecek olan Veli-Necip ikilisi ne olacak , Atiba'yı Ozan Tufan gibi kullanabilir miyiz , Tolgay-Oğuzhan-Sosa üçlüsü merkez ikiliyi kaldırabilir mi vs vs cevaplanacak sorular çok fazla şimdilik . Burada Sosa'ya çıkacak role bakmak lazım .



turgay dedi ki...

BECK 8 sezonda ortalama 27 maç oynayan sağ - sol oynayan bir oyuncu. glen johnsona ingiltereden bile teklif yok. bence bu karşılaştırma olmamış. ayrıca 1.7 milyon euro deniyor bonservisi için bence gayet makul. defansı komple yabancı yapmak en mantıklısı. ersan anlaşamadı deniyor ki bence kesinlikle anlaşması için baskı yapılmalı. umarım gider.

Emrah dedi ki...

Beck'i tanımam etmem ama son 3 yılda hemen hemen her maç oynamasına karşın ortalama 1 gol 3-4 asisti var. Alman-Türk ligi farkından 2 gol 6 asist desek bile hücum açısından Serdar'dan çok bir farkı yok gibi. Vasat görünüyor. Zaten solda da vasat bekin varken hiç ihtiyacımız olan tipte bir transfer değil bence.

Zaitsev dedi ki...

Beck ile anlaştık büyük ihtimal ama Glen Johnson ile ilgili görüşümü söylemek isterim :) Yurtdışında oynayan ingiliz oyuncu sayısı az hatta kariyerlisi yok bile denebilir. Ashley cole haricinde pat diye aklıma gelen başka oyuncu yok.. İngilterede maaşlarda iyi diğer liglere göre o yüzden Glen Johnson'u para ile kandırmakta zor bence. WBA ile filan anlaşır yurt dışına gitmez zaten. belki ingiltere italya..İstatistikleri ise: 2014-15 28 maç 1 gol 0 asist... 2013-14 30 maç 4 asist.. 2012-13 43 maç 2 gol 5 asist.. Standart sağ bek istatistiği. Roberto Carlos, Maicon, Lahm filan alamadığımıza göre bir ingiliz yerine bir alman her zaman iyidir...

Yorum Gönder

Ara