.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

4 Mayıs 2015 Pazartesi

Karne: Trabzonspor 0 - 2 Beşiktaş




29 Yorum:

turkkant dedi ki...

Eğrisi doğrusuna geldiği bir maç oldu. Trabzon'ı pasifize ettik, ama Trabzon bu maça özel formu, oyuncu tercihleri iyi değildi, bu işimizi kolaylaştırdı.

Ben "düşük tempo-oyunu öldür" futbolunun mevcut Beşiktaş'a uygun olmadığını düşünüyorum. Belki Tolgay-Sivok etkisi oyun olgunluğu bir seviye arttığındandır, plan işledi. Diğer açıdan Ba'nın golüne kadarki oyun tattim edici değildi bence.

Sosa ve Ba gerçekten son yıllardaki en iyi transferlerimiz, bu kadar saha içinde etkili oyuncular uzun zamandır almamıştık. Ba'yı herkes eleştiriyor, ama ekstra golleriyle kaç maçı açtık anımsamıyorum. O gol olmasa bu maç keçiboynuzu gibi devam ederdi. Benim seyrettiğim, Ferdinand'la beraber Beşiktaş'a gelmiş en etkili santrafor...

Cüneyt Çakır'a ise söyleyecek laf bulamıyorum. Sivok'un pozisyonunda Sivok aleyhine faul vermek... Ferrari'nin oyun dışında dirseğini kaçırmayan!, deparlı penaltıya koşan hakemden bahsediyoruz!

@türkkant

OlcaY'ın sağ bek oynadığı bir maçta o bölgeden hemen hiç tehlike yemedik.

Bu sanırım maç özelinde söylenebilecek herşeyi söylüyor en azından karşımızdaki takım hakkında fikir veriyor.

"Şampiyon gibi oynamak" dediğim aslında biraz bu. Oyunu domine etmessiniz ama kontrol edersiniz. Demba şapkadan tavaşan çıkarmasaydı bu maçı alamazdık şeklinde bakmıyorum ben. Beşiktaş pozisyona girerdi ha atardı atamazdı orası başka konu ama kazanacak kadar girerdi.Oyun o şekilde gidiyordu ikinci yarıda .

Şampiyonluk hiç olmadığı kadar net görünüyor ufukta artık , umarım sakin kalabiliriz.

turkkant dedi ki...

@Övünç

Sürekli olmasa da, Olcay'ın dönem dönem sağ bekte kullanılabileceğini düşünüyorum. Gol öncesi presi de aslında golün hazırlayıcısı oldu.

Aynı fikirdeyim seninle. FB ve GS maçları aşağı yukarı aynı oyunu oynadı Biliç. Birinde FB attı, birinde biz... GS'ye bu oyun yeter mi? Genelde GS orta sahası yüksek tempoda sorun yaşıyor, ama bu seviyelerde tempo tam Selçuk-Melo'nun isteyeceği oyun...

cochise dedi ki...

@turkkant
1)GS'yi tempodan öldürmezsek onlar bu tempoda bizi yer. Ama tepmoda bayılırlar. Umarım bayıltırız

2)Olcay ancak böyle kısa anlarda sağ bek düşünülmeli. Ama ciddi bie maçın tamamında çok çok zor. Çünkü temel bir sorunu var savunmasını top kapmaya çalışma üzerine kuruyor. Ön alan oyuncusu iken gayet mantıklı ama arkada ciddi sıkıntı. Zaten dün aslında açık verdi ama Trabzon orayı işleyemedi. Ama böyle htiyaç duyulan anlarda elbette düşünülebilir. Pancu da sağ bek oynadı zamanında bir maç..

yilmaz dedi ki...

durun bakalım, bu günkü maç gösterecek gs maçının stratejisini.

Ben bu akşam bir sürpriz bekliyorum. gs'nin çok önemli iki eksiği var. akhisar da tam gs defansını seven arıza oyuncularla kurulu bir takım. Burada takılırlarsa seyreyle sen cümbüşü.

takıma gerçekten tebrikler.içerde oynadığı 14 maçın 10 unu kazanan takıma karşı pozisyon bile vermeden kazanması takdir edilecek bir sonuçtur.(hem fb-hem gs bu takımı bu sezon 4 maçta da yenememiştir.)

bu maçta beni en çok sevindiren son zamanlarda pek alışık olmadığımız olay biliç in iyi performansıdır.

saha içinde de artık bu takımın 11 oyuncusu olduğunu gösteren tolgay ın iyi performansı ayrıca takdire şayan.

artık ne olur klasik beşiktaş hatalarını yapmayıp ipi göğüslesin bu takım.bu yıl gerçekten camia olarak top yekün hak ettik.

Coolio dedi ki...

Son 5 maçta Töre değişmeli artık. Sazı eline alıp maçı götürsün değil, tam tersine takım oyunu ile basit bir şekilde hedefe gitsin ve sadece doğru anlarda (sağ ayağıyla attığı gol ve Brugge'e attığı gollerdeki gibi) insiyatif alsın. Çünkü görüldüğü gibi Sosa ipleri eline aldı. Orta sahada patron benim dedi ve takıma resmen liderlik ediyor. Hemde Emre, Melo gibi kavga liderliği değil, oyun liderliği. Diğer oyuncular her bıraktığında o hoop daha bitmedi kendinize gelin diyor oyunuyla. Aynı şekilde Ba'da son 5 hafta babalığını yapacaktır. Oyuncuların ceza sahasında onu görmeleri gerek, çünkü heyecanlanmadan çok iyi gol vuruşu yapabilen bir tek o var.
Defans hattı için daha kolay çünkü canla başla mücade edecekler. Sivok ve Atiba şampiyon olup güzel bir kontrat (bizle veya başkasıyla) imzalamak istiyor. Tolgay şampiyonlar ligi istiyor. Olcay ve Mustafa'nın azminden şüphemiz yok, yetenekleri ölüçüsünde iş yapsınlar yeterki. Geriye bir tek Töre kalıyor. Potansiyel var, sadece doğru yönlendirilmeli.

Not: Opare'nin maçtaki hatası Serdar'ın GS maçındaki hatası ile birebir aynı. Şansa gol olmadı. Demekki hepsinin başından geçmesi gerekiyor bu tecrübenin.

YSY dedi ki...

Gs nin puan kaybedeceğini sanmıyorum. Maçı kurtaran çok fazla süpriz oyuncuları var. Yasin, emre çolak, selçuk, hakan balta, umut gibi. Bunlardan birisi illaki gol atıyor.

Bizdeki gibi belirli başlı oyunculara kümelenmiyor gol sayıları.

sherlockholmes dedi ki...

Gs nin puan kaybedeceğini sanmıyorum. Maçı kurtaran çok fazla süpriz hakemleri var. fırat aydınus, halis özkahya, mete kalkavan gibi. birisi illaki eyyam yapıyor.

Bizdeki gibi götleri başları ayrı oynamıyor.

Bu saatten sonra herkes her maçta puan kaybedebilir.

Kendine dermanı olmayan 2 hafta öncesine kadar ligin en az gol atan takımı olan Balıkesir , ligin en az gol yiyen iki takımından birine 2 diğerine 3 gol atıyor deplasmanda. Üzerine ne konuşacaksın abi bunun ?

Ayrıca ben Gençlerbirliği'nin şampiyonu belirleme hususunda derbiden bile etkili olabileceğine inanıyorum.

Basar dedi ki...

Ben mi duygusal davranıyorum yoksa Günay gerçekten iyi bir kaleci mi?

Bana oynadığı 1,5 derbi ve diğer 3 maç performansı güven verdi. Burada da 5 maç ortalaması muhtemelen 7,5 civarında çıkacak. Gerçekten bir yeteneği varsa neden Mersin'den gönderildi ve bizde 3. kaleciydi diye de soruyor insan. Ya hocalar gerçekten inanılmaz tutucu ya da bu çocukta sorumluluk alınca performansı yükselen bir yapı var.

İnşallah nazar değmez!

BJK4EVER dedi ki...

Hocalarimiz sandigimizdan daha az bilgili maalesef. Hepimiz biliyoruz ki Tolga ve Cenk sakat olmasa Gunay'a sira gelmesi imkansizdi. Ve biliyoruz ki Tolga oynasaydi son maclarda yine tonlarca sacmalik yapardi, yine o aglak suratini gormek zorunda kalirdik. Ki Bilic'in ilk net tercih hatasi da degil bu, digger ornekleri defalarca verdik.

Onun disinda Trabzon'un kotu oynamadigini, bizim oynatmadigimizi dusunuyorum.
GS'nin Akhisar ve Mersin maclari kolay degil. Ozellikle bu aksam Chedjou ve Melo'suz puan kaybi surpriz olmaz bence.

cochise dedi ki...

Günay'ı açıkçası test edemedik henüz. Ben kaleyi doldurduğunu düşünmüyorum. Auta giden bazı şutlara atlayışlarına bakınca bir muslera-volkan beklentimiz olmasın. Hatta bizim Cenk gibi çevikliği de yok. Ama bizim asıl ihtiyacımız olan özelliklere sahip:

1)Oyun konstantrasyonu, takip etmesi ve ayakları. Ayakları hem düzgün hem de oyunu iyi takip ettiği için yerinde çıkışlar yapıyor. Kalede tolga hatta cenk bile olsa karabük maçını kaybederdik. Tolga ya da Cenk gibi kalecilerde önde savunma kuraazsın; takım mesafelerini kısaltmazsın ama Günay bu konuda gerçekten çok iyi.

2)Sakinlik; Geçen sene Tolga'dan da bu yüzden memnun kalmıştık ama bu yıl çizgiden çıkmaması ve ayak sorunu can yakmaya başlayınca o sakinlik bir işe yaramaz oldu.

Mersin'nde neden tutmadı dersek orada çizgi alecisine ihtiyaç var. Günay büyük takım kalecisi. çizgi kalecisi değil; çizgide bi hakan arıkan olamaz amma çizgi kalecileri de büyük takımlara gitmiyor. Ha günay büyük takım kalecisi de onun üzerine takım inşa edilir mi? bence olmaz zira günay büyük takımın 2.kalecisi şimdilik. Misal Cenk küçük takımların büyük kalecisi olur. 50 gol yiyen bir takımda 5-6 dandik gol sırıtmaz bir çok kurtarış karşısında. Ama bizim gibi sayıca az pozisyon veren takımda o iş olmuyor. Her ne kdar işler kötü gidiyorduysa da Brugge maçında o golü yemesek; belki de kanser manser o maçı alacaktık. Braga'yı elediğimiz maç da az kanser değildi..

cochise dedi ki...

bu arada akşam akhisar çelme takarsa değil takmazsa şaşarım..

Basar dedi ki...

Kaleyi yazdım ama en ucu da yazmadan geçemeyeceğim. Pektemek'ten de @cochise'nin kaleciler için yazdığı gibi büyük takım oyuncusu olmaz. Son dakika'da golü yazmış olsa bile fikrim sabit (zaten o golü ben Oğuzhan'a yazarım)

Enerjik olabilir ama çok heyecanlı ve çok sarsak. Büyük takım forveti ileride top saklar veya tutar, Mustafa'da hiç böyle bir özellik yok. Buna ilaveten, dün kaptırdığı toplar bumerang gibi döndü. Kanatta iş yapabilir belki ama iyi niyetine rağmen en uç forvet için oldukça yetersiz bu kardeşimiz.

Son haftalarda enerjik ve heyecanı değil, sakin topçulara ihtiyacımız var.

cochise dedi ki...

@basar
öbür posta d yazdım. Pektemek her topa vurmak zorunda olduğunu düşünüyor. Daha önce de taça çıkmasın diye çevirdiği top pozisyon olmuştu bir maçta. Dün de misal çok sert bir top atılıyor, yumuşatamayacağı belli yine de ayak koymaya çalışıyor, topu alamadığı gibi takım ileri çıkmaya çalıştığı için kontrpiyede kalıyor. Dün dediğin gibi 5-6 tane o tip pozisyon oldu. Halbuki gerçek forvetler o tip pozisyonlarda vurmayıp rakibi bozmaya çalışır; kendi yaşayacağı sorunu rakibe yığar. Pektemeği çok seviyorum; hakikatten istisnai özellikleri var ama gerçekten büyük takımın ana planı olamaz. En kötü tarafı da o maçta pektemekten ne alacağına dair fikrin yok. İyi senaryo ile kötü senaryo arasında dağlar kadar fark var. Misal Cenk'in iyi kötü ne yapacağı belli...

Herkesin hemfikir olduğu konu Mustafa Pektemek'in tek forvet olamayacağı gerçeği.

Bununla birlikte kadroda bulunması bütün lig özelinde en fazla esneklik kazandıran forvet olması muhtemel.Mobilitesi çok yüksek , presi , pozisyon takibi çok iyi , yoktan var ettiği pozisyonlar oluyor.

Bununla birlikte çok telaşlı ve sürekli kendini ispat etmesi gerektiğine dair bir inancı var. Çok şey yapmak istiyor , sakin olamıyor. Ben bunu bonservisinin ve sakatlıklarından ötürü aldığı paranın hakkını veremediğini düşünmesine bağlıyorum . Bir şekilde sakinleştirildiğinde işler nasıl değişir bilemiyorum ama Gençlerbirliği'nde izlediğim Pektemek'in gösterdiği potansiyelin %50'sini gösteremediğini söyleyebilirim .

Unknown dedi ki...

Takım içerisinde en çok dikkat çeken isim Tolgay'dı bence dünkü maçta. Atibanın yanında Veli olduğunda çok net yaşadığımız topla hücuma katılma konusunda yaşadığımız sıkıntıyı Tolgay gerçekten çok iyi çözdü son maçlarda. Kendine güveni var ve çok rahat çalımlarla sahanın en riskli yerlerinde hücuma akabiliyor, kaleye şut tehditi oluşturuyor, bir kaç maç sonra paslarında da gelişme olacaktır eminim. O biraz da oyuncularla birlikte oynamayla ilgili bir durum.

Ayrıca Sosa kendinden bekleneni tam oalrak yapmaya devam ediyor. Oyun içinde sakin kalarak oyunun akışını sağlamakta maalesef alternatifimiz yok. O yükseldikçe Demba da yükselmeye başladı. Kalan 5 haftada da bu ikilinin omuzunda olacaktır yük.

Coolio dedi ki...

@ökkeş

son cümlenden devam edersek eğer, dediğin gibi Sosa'nın yükselişi ile Ba'da yükselişe geçti. Aynen ligin ilk yarısında Töre'nin yükselişinde Ba'nın golleri sıralaması ile aynı durum. Dolayısıyla Ba aslında son 10 haftada düşüşe geçmiş gibi gözükmesinin nedeni onu besleyecek birinin olmamasıydı. Hem Sosa hem Töre düşüşe geçince tabiki golcünüz de gol atamaz. Son 5 hafta 15 puan almak istiyorsak Töre'nin de bunlara katılması şart ötesi.

Tolgay ise Sosa'yı kurtaran adamdır. Ona pas opsiyonu açan, yorulduğunda o görevi devralan bir adam. Dikine adamda geçiyor, şutda geçiyor, pas da veriyor. Tolgay'daki şu oynama isteğini Oğuzhan'dan bekledik hep. Oğuzhan'ın oyun zekası daha yukarıda ama oynama isteği yok işte. Şu son 5 maçta sonradan girerek bişeyler yaparsa yine çok faydası olaiblir.

Basar dedi ki...

@Övünç
Gençler'e çok saygı duyarım (İzmir'imizin Altay'ı gibi) ama büyük takımda oynamak ile Gençlerbirliği'nde oynamak arasında fark var. Orada gösterdiği potansiyeli artık burada gösteremeyeceğini düşünüyorum. Pektemek bu takıma sonradan girdiği maçlarda enerjisi ile katkı verebilir, 2. forvet olarak katkı verebilir, bir nebze kenar forvet olarak katkı verebilir ama asla ve asla tek forvet ve santrafor oynayamaz. Dün Cenk ile başlasaydık, golü bu kadar beklemeyebilirdik.

ökkeş ve coolio'ya katılıyorum. Ba'da 2 sorun vardı, ilki yeterli beslenmemek. İkincisi ise son sezonlarında ilk 11 oynamamış olması. Dünkü maçta bu iki sorun da bertaraf oldu. İnatçı Biliç'in Cenk'e son 5 maçta sıkışmadıkça asla yer vereceğini düşünmüyorum bu yüzden kalan maçlarda umarım Ba'nın yorgunluk sıkıntısı olmaz.

turkkant dedi ki...

Ben Cenk yorumlarına katılmıyorum. G. Antep'teyken sert maçlarda kaybolan bir forvetti. Zaten en büyük sıkıntısı fiziksel. Mücadele gücü düşük bir oyuncu.

Özetle Peketemek'in yapmadığı sırtı dönük oyunu Cenk de kotaramaz. Ha bir tane bulur skoru yapar o ayrı, ama mücadele, ön oyuncularından pozisyonunu kaybedenin yerini kapama filan defansif anlamda Peketemek'in gerisinde... Ben olsam ben de o riski almazdım...

Bu saatten sonra artık kavga dövüş mücadele... Sonucun oyundan daha önemli olduğu haftalara giriyoruz.

@başar

Doğru , potansiyeline ulaşma ihtimali yok , tek forvet oynayamaz , zaten maaşı da verebileceği katkı için yüksek bu konularda hem fikirim .

Bununla birlikte Demba BA'yı beslenme sıkıntısını gözönünde bulundurarak koruma altına alıp , Mustafa'yı niye kurtların önüne atıyoruz ? Aynı sıkıntıyı o da çekiyor , oynadığında Cenk de çekecek. Sıkıntı buysa niye Almeida'yı gönderip 6 m € masrafa girdik ?

Beşiktaş'ın yapısal problemini forvetin yetersiz beslenmesine bağlama fikrine sıcak bakamıyorum açıkçası.

Burada bir karar verilmiş yüksek yüzdeyle bitiren 2 adam alınmış . Oyunu tutalım bulduğumuzu atalım şeklinde bir altyapı anlıyorum ben bu transfer stratejisininin ana fikrinden.Yani az pozisyona giriyor oluşumuz bir karar gibi görünüyor bana.

Nitekim Demba Ba 112 dakika/gol oranıyla en yakın rakibi Cardozo'nun tam 11 dakika önünde gol oranına sahip. Fernandao 132 , Burak 132 , Fenerlileri saymıyorum bile.






Bu arada Veli bir kaç hafta daha iyileşmeyi verse fena olmaz sanki :)

Hani Biliç'in yine bağnazlığı tutar Atiba-Veli canımızı sıkar durup dururken , gerek yok .

alper dedi ki...

Trabzon'un bu maç özel oyuncu tercihleri denmiş yukarıda da..Adamlar kimi oynatacaktı pardon?Trabzon deplasmanlarını çok büyütüyorsunuz gençler..Rüştü atıldığı maçta 10 kişi yenmişiz biz onları artık içeride dışarıda yeneriz yeni Hamiler,Ünallar,Tolunaylar,Hamdi'ler gelirse o başka.

alper dedi ki...

33.hafta GS maçında tur atarız o kesin de.O şerefsiz güruhun şerefsiz takımı bakalım ışıklarımı kapatacak stadımı sulayacak maç bitiminde ben onu merak ediyorum.

Coolio dedi ki...

@Övünç

"Sıkıntı buysa niye Almeida'yı gönderip 6 m € masrafa girdik ?"

aslında kendi sorunun cevabını kendi yazında vermişsin. Evet pozisyona girme sıkıntısı yaşıyoruz ve de sezon başında yönetim/teknik ekip dediki madem az pozisyona giriyoruz o zaman yapılacak iki şey var. birincisi tüm orta alan ve kanatları kaliteli oyunculardan oluşturmak ki bu maliyetli bir yöntemdir. ikincisi ise mevcut orta sahaya az takviye ve hücumuda tek ama yıldız golcü takviyesi yaparak öbürüne göre daha az maliyetli yöntemi seçtik.

Dolayısıyla az pozisyona giren bir takım için bulduğunu atan forvet lazım, bu da maalesef Almeida değildi. Bu Ba'dır. Yedeği olarak da yerli Cenk düşünüldü.

Az pozisyona girişimiz eldeki kadro doğrultusunda bir zorunluluk, karar değil. karar ise bu kadroyu bol pozisyona sokacak bir kadro ile değiştirecek bütçenin olmayışı nedeniyle yukarıda değindiğim çözümün gerçekleştirilmesi.

Umit dedi ki...

gs'nin maçı tam beklediğim gibi geçti. anlaşıldı kendi göbeğimizi yine kendimiz keseceğiz. olacaksa böyle olsun zaten. yok beşiktaş derbi kazanamamışmış yok şuymuş buymuş. takalım gs'ye şampiyon olalım tüm hesaplar kesilsin. tabii futboldaki diğer malum yan faktörleri düşünmeden bunları yazıyorum. bunlar sonuca etki edecekse şampiyon filan olmayalım hiç mühim değil.

schwadorf dedi ki...

Galatasaray belki bu seneki en rahat maçını oynamıştır. Akhisar sezonu bitirmiş, uzatmaları oynuyorlar. Bizim maçta da böyle olurlarsa rahat bir galibiyet alırız.

Ben hala Galatasaray'ı yenerek şampiyon olacağımızı düşünüyorum. Evet belki son yıllarda GS'a karşı şansımız tutmuyor, TT Arena'da galibiyetimiz yok ama herşeyin bir ilki vardır. Bilic ve çocuklarda bunu başaracak güç var.

Armagan dedi ki...

aklıma geldi hesap yaptım,malum maça kadar:
#kart - kişi

3 kart - gökhan,atiba,cenk g.,pedro,tolgay,opare,sivok,sosa,günay
2 kart - motta,ersan,atınç
1 kart - olcay,frei,demba ba,tolga

ceza sınırları bu şekilde.kenarda dursun.

Yorum Gönder

Ara