.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

30 Nisan 2015 Perşembe

STSL 29/ Trabzonspor-Beşiktaş


Tarih: 03 Mayıs 2015 Pazar, 19:00

Stadyum: Trabzon Avni Aker Stadı

Hakem Hakkında Bilgi: Cüneyt Çakır

Sakatlığı Bulunan Oyuncular:   Tolga Zengin , İsmail Köybaşı , Veli Kavlak / Musa Nizam , Aytaç Kara ,Mustapha Yatabare 

Cezalı Oyuncular :  Serdar Kurtuluş , Necip Uysal

35 Yorum:

Normalde hakemler açıklandıktan sonra postu gönderiyordum ama tatil öncesi can sıkıntısından fazla sabredemedim . Tartışmaya açıyorum o sebeple.

Sakatlar bilgi geldikçe güncellenecektir.

6-4 alsak fena olmazdı.

cochise dedi ki...

Opare'nin sakatlığı hakkında bilgisi olan var mı? Şu maçta çok işimize yarardı. İyi hızlı atağa çıkıyorlar. Böyle hızlı bir oyuncu bulduk bari oynatabilsek.

Unknown dedi ki...

Ersan maça yetişecekmiş gibi görünüyor, özellikle yabancı sınırı muhabbetinde çok önemli. Zaten Ersan varken bile ideal yabancılardan bir ödün vermek gerekecek gibi.

En azından Veli dönebilseydi Veli-Tolgay yapıp Atiba'yı sağa atabilirdik. Maça kadar Bilic'in kafasında deli sorular:)

Unknown dedi ki...

@Övünç

Bu arada Cüneyt Çakır açıklandı. Benim içimden geçen de Cüneyt'ti bir gün bunu söyleyeceğim de aklımdan geçmezdi. Ama en azından sahada diğerlerine göre daha sakin bir adam.

yilmaz dedi ki...

açık konuşmak gerekirse trabzonun gs maçındaki presi gözümü çok korkutmuştu. Lakin çabuk yoruldular Yusuf oyuna girene kadar seyrettiler maçı.

Bizim maçta da böyle bir presle başlarlar mı bilmiyorum. Böyle olursa sosa ve töre gibi oyunun yönünü her iki tarafa da değiştirebilen oyuncularımızla pozisyon üretebiliriz. Bence eski sisteme dönüp olcay-töre'li kanat formasyonuna geçmeliyiz. Bu şekilde Oyun disiplinini çabuk kaybeden rakibin boşluklarını doldurabiliriz. Bu maç özelinde ortasahada veli sertliğine gerek olmadığını düşüünyorum. Yine de sağlam bir başlangıç için veli ile başlanabilir.

opare sivok ersan motta
atiba-veli(sosa)-tolgay
töre ba olcay

~Poseidon~ dedi ki...

Kafama takılan tek konu Beşiktaş'ın gol yediği / attığı anlarda yaşadığı konsantrasyon, disiplin kaybı.

Yesek de atsak da fark etmiyor takım hemen cıvıtıyor arkadaş.

Umarım yarım sıfır bile olsa kazanırız şu maçı.

@poseidon

Açıkçası Biliç'i eleştirirken bir türlü ifade edemediğim konu bu aslında.

Takım bütünlüğü , kurgu , Oyun yapısı gibi kavramları birbirinden ayıramassınız. Metin Tekin'in sıklıkla söylediği güçlü oyun , sahada ne yapmak istediğini bilen yapının Beşiktaş'ta rakiplerinin önünde olduğu yargısına ben hiç bir zaman katılmadım. Sıklıkla Samet Aybaba dönemine vurgu yapmamın sebebi de budur.

Oyun modernleştikçe , futbolcular daha fazla andoide evrimleştikçe artık " x takımı bize karşı çok iyi mücadele etti" cümlesi geçerliliğini kaybetti. Artık çok fazla mücadele etmek sıradan bir olay çünkü. Çok mücadele ederek fark yaratmak bizimki gibi 3. sınıf liglerde oluyor artık.

Ben zaten muhalefet bir insan olarak Biliç eleştirilerinin hiç birine katılmıyorum ve tam tersine iyi yapıyor denilen şeyleri gayet kötü , kötü yapıyor denilen şeyleri gayet iyi yaptığını düşünüyorum.

Mesela yetenek-detay korelasyonunda ve takım kurgusunda son derece vasat bir iş yapıyor. Beşiktaş'ın pres açıları-Pres zamanlamaları-oyuncuların beraber hareket etme becerileri - topsuz oyun koordinasyonu Beşiktaş'ın kadro kalitesinin altında . Zaten oyun açmakta - baskı kurmakta ve 1-0 oynayamayıp bu kadar risk içeren bir kurguda savunma yapmasının sebebi bunlar.

Maç stratejileri , rakip analizleri genelde çok doğru oluyor . Oyuna müdahaleleri etki anlamında başarısız olabilir fakat tam tersine yaptığı değişiklikler bence kağıt üzerinde hep en doğru değişiklikler. Eskişehir maçı , Balıkesir maçı vs maç içerisinde yapılanları ben hep olumlu gördüm kendi adıma.

Neyse sene sonu uzun uzadıya bir analiz yapacağım inşalla görüntülü olarak.

Bu maçı neden bilmiyorum ama çok sıkıntıya girmeden kazanacakmışız gibi hissediyorum . Mehmet Ekici oynamaz ve duran top golü yemezsek şeklinde bir "if " koymayı unutmadan.

BJK4EVER dedi ki...

Fantastik ve sira disi oynamalar yerine mumkun oldugunca en mantikli 11 nasil cikar onu dusunmek lazim bence.
Atiba'yi beke cekmek fikri dogru gelmiyor, cunku hem bekte yetersiz hem de orta sahadaki sogukkanliligimizi kaybederiz. Veli-Tolgay enerjik, ama fazla heyecanli bir orta saha olur.

Bu mac icin bence en dogru sey su an en formsuz olan yabancimiz Ba'yi kenara cekip tekrar tek forvete donmek. Mustafa son maclardaki formuyla oynamayi hak ediyor. Isler kotu giderse Ba ve Cenk'e forveti tazeleme opsiyonumuz her zaman olur. Orta sahayi kalabalik tutup kontrollu oynamak mantikli olur, zira Trabzon cok ani parlamalari olabilen, ama genel olarak kontrollu ve hatasiz oynayamayan bir takim. Sete set giden bir macta elbet hata yaparlar, ki kalabalik bir orta saha ile oynarsak alani bosaltmadan 3-0'lik macta yaptigimiz erken sok presleri yapip onlari hataya zorlayabiliriz. Benim gormeyi umdugum kadro:

---------Gunay----------

Opare--Sivok--Ersan--Motta

-------Atiba--Veli---------

Sosa-------Tolgay-----Tore

----------Mustafa----------

Opare olamazsa sakatligi iyilestigi takdirde Ismail'i dusunebiliriz. Atiba'yi beke cekme fikri hala dogru gelmiyor acikcasi.

ekozu1903 dedi ki...

bu hafta yasanabilecek sıkıntı oyuncu degisikligini nasil yapacagimiz.misal bjk4everin kadrosunda ba yi oyuna almak için ya atiba cikacak (ki ortasahada atiba onemli) yada opare cikacak 2 3 oyuncunun yeri degisecek. (ismaili dusunmek bile istemiorum.kendisine futbol hayatinda basarilar dilerim) Allah bilice zihin açıklığı versin :)

YSY dedi ki...

Üstümüze gelen takımlara karşı iyi oynayan beşiktaş sene başında kaldı arkadaşlar. Şuanda bize pres yapan takım bizi çok zor durumlarda bırakıyor çünkü pres yediğimiz zaman topu kaptırmadan çevirebilecek yetenek, soğukanlılık ve özellikle maçın ilerleyen dakikalarında fizik kondisyonumuz yok. O yüzden inşallah pres yapmazlar bize.

raison dedi ki...

@Övünç

"Ben zaten muhalefet bir insan olarak Biliç eleştirilerinin hiç birine katılmıyorum ve tam tersine iyi yapıyor denilen şeyleri gayet kötü , kötü yapıyor denilen şeyleri gayet iyi yaptığını düşünüyorum."

Bu cümlene büyük ölçüde katılırım. DAha uygun bir zmanda bu konuyu açıp tartışalım.

"Mesela yetenek-detay korelasyonunda ve takım kurgusunda son derece vasat bir iş yapıyor. Beşiktaş'ın pres açıları-Pres zamanlamaları-oyuncuların beraber hareket etme becerileri - topsuz oyun koordinasyonu Beşiktaş'ın kadro kalitesinin altında."

Bu cümleyi ise tam olarak anlayamadım.

https://vimeo.com/120586173

Anladığım gibiyse cümlen, bu video söylediklerinle tezat olabilir.

Yazının tamamı http://premieretouche.com/2015/02/25/besiktas-liverpool-maintaining-balance-to-maintain-hope/

Not: Yazıda bizim çok sık yaptığımız gibi oyuncu değişikliklerinden bahsedilmemiş. Ecnebiler maçlara başka gözle bakıyor :)

@raison

Tam olarak söylediğim bu vimeo'da saklı.

Beşiktaş ana plan olarak , yüksek konsantrasyon ve fizik güç gerektiren bu oyunu bu sezon kaç defa oynadı ? 2 Arsenal maçı , 2 Totthenham maçı , 2 Liverpool maçı , başka ? Başka yok. Halbuki bu Beşiktaş'ın 1. planıydı Biliç ilk geldiğinde. Oyunu hücumsal anlamda domine etmese bile hem defanstayken hem ofanstayken son derece organize bir şekilde kontrol eden takımdı Beşiktaş. Geçen seneki Trabzon-Bursa serilerine baktığınız zaman Türkiye'ye sahayı dar eden Hırvatistan'ı görebiliyordunuz. Beşiktaş oraya çok rahat evrilebilecekken çok daha fazla doğaçlama takılan bir takım haline geldi.

Neyse yazıp yazıp siliyorum bu konuyu keşke bir gün toplanıp konuşsak zira söylemek istediğim çok şey var ama kelimelere dökerken yolumu şaşırıyorum. Uzun bir konu :)

Yoruq dedi ki...

@övünç

Peki bahseetiğin tüm maçların premier lig takımları ile olması bir tesadüf mü? Bana kalırsa ülkemizdeki rakiplerin futbola bakışı ve oyunu kabız hale getiren hakem yönetimleri bu konuda büyük engel.
Doğaçlamanın daha ön plana çıktığı fikrine katılıyorum. Takımın hücumda fazlaca Töre'nin ayağına bakmaya başladığı bir gerçek. Ama bu değişimin bir ölçüde Bilic'in inisiyatifi ile gerçekleştiği de düşünüyorum. Oyunu kontrol ederken ofansif olarak çok üretken olamazken, zaten sakar ve yetersiz defans oyuncuları yüzünden bir şekilde pozisyon veriyorduk. Bilic bence pozisyon verip gol yemeyi göze aldı, en azından yediğimden fazlasını atarım diye düşünmeye başladı. Derbiler hariç bu düşünce lig için uygun bence, devam edilmeli.

planck dedi ki...

https://www.facebook.com/TV1903/videos/831066060303356/

schwadorf dedi ki...

İlk yarıdaki Trabzon maçındaki performans Arsenal, Tottenham, Liverpool maçlarının seviyesindeydi, hatta bence Bilic geldiğinden beri oynadığımız en iyi oyundu. Hatırlamak isteyenler için;

http://besiktasliyiz.net/besiktas-vs-trabzonspor-sok-pres/

Bu oyunu neden sürekli ya da en azından daha sık oynayamıyoruz tartışmak lazım. Övünç'e katıldığım nokta takım bu oyuna daha iyi evrilebilecekken çoğu zaman Sir Aybaba dönemindeki şuursuz oyunu oynuyoruz. Belki bunda nispeten kolay maçları minimum efor sarfederek kazanma isteği de etkilidir (özellikle 2-3 kulvarda devam ediyorken) ama berabere veya mağlup oynadığımız maçlarda bu plansızlık kendini çok fazla belli ediyor.

@Yoruq

Bence iyi oynadığımız maçlardaki rakiplerin ortak özellikleri Premier Lig takımı olmaları değil futbol oynamaya çalışan takımlar olmaları. Ersun Yanal göreve başladığında TS böyle bir takımdı. (şimdi bilmiyorum, takip etmiyorum) Bursa maçları keza öyle. GS ve FB maçlarını hatırlarsanız futbol oynayarak değil, bizi oynatmayarak, oyunu soğutarak, kapalı savunma yaparak kazandılar. Ligin dibindeki Balıkesir'e, Erciyes'e, Rize'ye, Eskişehir'e puan kaybetmemiz tesadüf değil.

BJK4EVER dedi ki...

Gunay
Opare
Sivok
Ersan
Motta
Atiba
Tolgay
G.Tore
Sosa
Olcay
Mustafa

11 oldukca guzel ve mantikli.

Basar dedi ki...

Oyuna Cenk yerine Mustafa ile başlamak bende beraberliğe oynuyoruz algısı yaratıyor. Mustafa'dan santrafor olmaz, yardımcı oyuncu olur. Umarım Olcay veya Töre gununde olur!

kokocambo dedi ki...

15-20dk'dan beri sorduğum soru şu: Niye ısrarla bosingwa-özer üzerine motta-olcay kısırlığıyla gidiyoruz? Hâlbuki sağ kanattan töre-opare ile birkaç organize atakla çok rahat gol bulabiliriz.

BJK4EVER dedi ki...

Mustafa-Olcay'li 11'den cok daha baskili, presli bir oyun anlayisi beklerdim, ama baya kontrollu ve agir tempoyla oynuyoruz. Mustafa cift forvette ne kadar etkiliyse tek forvette o kadar etkisiz gozuktu. Olcay yedek kaldigi surede formundan birsey kaybetmemis masallah, hala rezil bir form durumuna sahip. Hic beklemeden Olcay-Cenk degisikligini yapip cift forvete gecmeliyiz. Bu kontrollu futbolla gol atmamiz tamamen tesaduflere kalmis durumda maalesef. Olcay-Cenk ve oyunun ilerleyen bolumlerinde Frei-Sosa ve Mustafa-Ba degisiklikleri oyunu getirir bize.
Onun disinda Mustafa-Tore eslesmesini hic kullanmadik, ki Opare de ortalama ustu bir hucum bek. Ama bu eslesmeleri hic degerlendiremedik. Bu mac 70-75'e kadar 0-0 goturup kazanabilecegimiz bir mac degil. Bu kadar kotu/eksik bir Trabzon yakalamisken galibiyet icin oynayip catir catir kazanmaliyiz.
Bu macta yine bu sacma korkak anlayis yuzunden yarisa havlu atarsak harbiden yaziklar olsun. Sir Aybaba doneminde de tam istim ustundeyken yine bir Trabzon deplasmaninda goz gore gore korkak bir sekilde 0-0'a oynayip sampiyonluga psikolojik olarak havlu atmistik. Insallah aynisi olmaz. Sampiyonluga havlu atacaksak da kartallar gibi korkmadan oynayarak atalim bari.....

Mayor dedi ki...

Bu macin krali bana gore Tolgay'dir.
En kotusu de Cuneyt isimli hakem.

Umit dedi ki...

sosa'ya tolgay'a ve atiba'ya helal olsun.

BJK4EVER dedi ki...

Super bir galibiyet aldik, cok cok kritik. Melo ve Chedjou'suz GS yarin hakem destegini almazsa yuksek ihtimalle puan kaybeder.
GS macina kadar puan kaybi yapmamamiz lazim, ki bu gorunenden daha kolay aslinda. Fener'in Sivas ve GS'nin Mersin ve Akhisar maclari var, kolay maclar degil. Konsantre olursak 3'te 3 yapip buyuk avantajla Toki Arena'ya gideriz.....

Yoruq dedi ki...

Sosa sen ne büyük oyuncusun be helal olsun
Tek pozisyon vererek maçı bitirdik
Ersun Yanal gibi futbol aklı üst düzey olan bir teknik adam gs maçındaki orta saha yerine çift ön liberolu düzeni tercih ediyorsa bu bizim takımın farkını gösterir.
Denizi geçtik çayda boğulmayız inşallah.

Basar dedi ki...

Tüm maç iyi taktik futbol oynadık, 2. Yarı inanılmaz top oynadık. Tolgay ve Sosa acayip etkiliydi. Töre, Ba ve Oğuzhan fişi çekti.

cochise dedi ki...

Helal olsun herkese. Biliç de yapacağının en iyisini yaptı. Dembanın sonradan girmesi iyi oldu. Dinçlikle daha diri kaldı. Daha fazla gol de atabilirdi. Töre kötü ynamaya devam ediyor ama yine de vazgeçilmez. Gitti asisti yaptı. Ama Tolgay ve Sosa maçın yıldızlarıydı. Sosa son haftalarda çok büyük oynuyor. İyi oyundan farklı bir şey yaptığı. yıllar sonra Büyük oyuncumuz olduğunu gösteriyor. KAsımpaşa maçında da takdir etmiştim. Herkes fark olunca salmıştı Sosa hariç. Renkliler için her deplasman potansiyel puan kaybı.

Haydi bakalım. kara göründü. Ha gayret.

schwadorf dedi ki...

Güntekin Onay sene başında Beşiktaş ilk 6'ya giremez diyordu. Şimdi "Ben hep Beşiktaş'ın iyi bir kadrosu olduğunu düşünüyordum, bu sene statsız haldeki performans abartılacak birşey değil" diyor.

Beşiktaş adama etek giydirir.

YSY dedi ki...

Baya sabırlı ve olgun oynadık. Biraz buradaki liverpool maçına benzettim. Tebrik ediyorum. Fazla söylenecek söz yok. İnşallah sene sonu şampiyon oluruz.

Yoruq dedi ki...

Güntekin'e gün geçtikçe uyuz olmaya başladım. Adam sürekli açık arama, Bilic'e laf sokma peşinde. Sayesinde Rıdvan'a saygı duyar hale geldim.

cochise dedi ki...

ekleme yapayım Ersan bugün beni şaşırttı. Hiç sakarlık yapmadı. keşke hep böyle oynasa ama biliyoruz ki imkansız..

Atınç yine girdi oyuna yine sırıtmadı. Aferin çocuk. Sen olacaksın. En azından rotasyon oyuncusu..

Bir de pektemek tercihi çok sorgulanıyor. Cenk çok daha iyi bir forvet olsa da bu tarz kompakt oyuna pektemek kadar uygun değil. üstelik pektemek takım boyunun kısalmasına da çok katkı veriyor. Amma velakin şu kendine atılan topları uygun bir yere indiremeyecek olsa da vurmaya çalışması çok çok zarar verdi. Bir çok kez hızlı atak başlangıcına dönüştü. Oysa izlese Demba'yı; topa kontrollü vurmayacaksa geriye doğru rastgele vurmaktan çok rakibi bozmaya çalışıyor...

Armagan dedi ki...

bu maç 1-1 bitseydi acaba ne yazılacaktı merak ediyorum.iyi oynadık ama çok yetersizlikler/yapmadıklarımız da vardı bence:

- etkili gelinen pozisyonları çok kolay harcıyoruz. nasıl bu kadar iyi gidip, bu kadar oynuyoruz ceza sahası içinde şaşıyorum.

- 1-0'dan sonra nasıl orta sahayı karşı tarafa bu kadar bıraktık anlayamıyorum. ilk yarı çok iyi savunduk ama 2. yarı özellikle son 15 dk pinpon gibi gidip geldi ataklar.

- olcay ve pektemek hücumdan çok savunmada katkı yaptılar. olcay'ın bu yanını daha sık kullanabiliriz.

sosa,atiba ve belki de tolgay ekstra oynadılar. demba ba ve günay da baya iyi maç çıkardı.

umarız sonuna getiririz bu sefer.denildiği gibi çok az bir kısım kaldı. sakince,her maçı şampiyonluk maçı gibi stresli olarak değil de kendi oyunumuzu oynamaya çalışırsak 75+'yı zorlarız.ne olursa olsun bilic'i bu yolda tebrik ediyorum şimdiden.

yilmaz dedi ki...

Güntonun gizli bir gündemi var ve ne olduğunu çok merak ediyorum. Bugün de kazanmak zorunda olan takım nasıl Ba ile başlamaz diye bir tesbit zçtı.

yilmaz dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
yilmaz dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Armagan dedi ki...

şöyle bir istatistik var, burada da dursun:
https://twitter.com/ugurcanerdem/status/594934012004536320

maçı düşününce her şey kurgulanmış,planlanmış hissi veriyor. olcay erken beke çekilse sıkıntı yaşardık. cenk'i kenara çekemez, pektemek'i oynattı. değişiklik zamanları yerinde,sakatlık riskini düşündü, o da oldu. top oynayan takımı oynattı, değişikliği son dakikalara kadar bekletti. özellikle ba-opare değişikliğiyle, taktik konusunda fark yarattı bugün kanımca.

bir de takımın geri çekilme olayını ve son vuruşları hallederse cillop gibi takım olacak gerçekten.

EC dedi ki...

Takim sakin kaldi bugun...

Trabzon, seyircisi ve sozde! en iyi hakem CCakir in ince hesaplarina ragmen. (ceza sahasi icinde calabilecegi 2 net penaltimiz vardi veremedi! - FB olsa aninda calar serefsiz! - )

Medya, LigTV, TFF ve Ankara ya ragmen seyircisinden uzakta - ne zaman ritm tutsa ya saha yada tribun kapatma ile taraftar & takim ayarini bozmaya calisti durdu PFDK si - bu takimin bugun bu pozisyonda olmasi takdire sayandir..

Sampiyonluk ve dogrudan katilim BESIKTAS Kulubunun finansal acidan belini dogrultmasini saglayacaktir.
bakildiginda transfer de de Demiroren Salaginin Yaptigi Salakliklari yapmayan daha bilincli bir yonetim var ve iyi fiyatlara iyi oyuncular aldik. taslar yerine oturmakta. ( hala Ersan, Necip, Pektemek e o paralar verilir mi beaa !!! diyenler vardir)

diger takimlara bakin! Trabzon seneye avrupaya cikamazsa batar, GS zaten gumlemek uzere Saray Yalakalari her turlu pisligi yapacaklardir Sampiyonluk icin.. FB Aziz$ ile isi goturur ama takim tikandi, kalecisi is, defansi is orta sahasi is yani cogu yasli, enerjilerini ve isteklerini kaybettiler..
is hakemlerin son dudugune kalirsa kesin GS ye dogru ufleyeceklerdir, sahada sakin kalarak, o golleri sadece rakibe degil, yukarda saydigim tum etkenlere karsi atmak lazim! Fanatik i, Haber1903 u, Fotomac i , NTVSpor u Lig TV si, Milliyet i hergun Besiktas a karsi yazilar hikayeler uretse de birlikte durdugunda taraftarlarlarimizla biz bu isin ustesinden geliriz...

Tebrikler Besiktas.. Bu cocuklar bugun ellerinden geleni yaptilar.. tesekkurler.. Merci..Gracias..DankeSchon..Thank You..

Yorum Gönder

Ara