.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

25 Şubat 2015 Çarşamba

UEL 2.Tur-2.Maç / Beşiktaş - Liverpool / KARTALLAR YÜKSEK UÇAR !


Tarih: 26 Şubat 2015 Perşembe

Saat/Yayın: 20:00 / Star Tv

Stadyum: Atatürk Olimpiyat Stadı

Hakem Hakkında Bilgi: Damir Skomina

Sakatlığı/Cezası Bulunan Oyuncular:  Alexander Milosevic, Tolga Zengin  , İsmail Köybaşı , Cenk Tosun , Ersan Gülüm , Ramon Motta , Gökhan Töre ( belirsiz) , Demba Ba ( belirsiz) / Jon Flanagan , Steven Gerrard  , Mamadour Sakho , Lucas ( belirsiz) , Brad Jones ( belirsiz) , Lazar Markovic , Jose Enrique ( belirsiz) , Jordan Henderson , Phillippe Coutinho , Glen Johnson

70 Yorum:

Çok kontrollü bir maç bekliyorum. Buradaki Arsenal maçı tadında olur muhtemelen.

Gol yemediğimiz sürece işin içinde kalırız.

Yakalayacağımız 1-2 pozisyondan gol çıkartırsak nefis olur.

~Poseidon~ dedi ki...

ilk golu biz atarsak işin rengi çok ama çok değişir. Yeter ki mağlup duruma düşmeyelim.

sherlockholmes dedi ki...

şöyle gol yemeden 2-0 kazanmamızın formülü nedir arkadaşlar : ) yok mudur bildiğiniz toplu bir totem

turkkant dedi ki...

Beşiktaş zaten kabus olan savunması iki eksikle çıkıyor. Hücum futbolu ile Liverpool'dan gol yememe ihtimalimiz çok düşük. Bildiğimiz Biliç 3 gol atma üzerine plan kurmaz. Zaten kurmasın da, gerçekçi değil.

Aynı ilk maç gibi, kapalı, kontrollü oyunla maçı götürmeye, öndeki yetenekli ayaklarla bir tane sıkıştırmaya bakacaktır. Ha bir tane yetmiyordu değil mi, kolay gelsin...

sherlockholmes dedi ki...

liverpool'un hafta sonu kendi evinde manchester city ile çok önemli bir maçı var. bence olimpiyat stadının koşullarını da göz önünde bulundurarak fiziksel anlamda en hazır futbolcularımıza şans vermeli bilic. taraftarı arkamıza alıp çok sert oynarsak ingilizlerin buna karşılık vereceklerini sanmıyorum. gerçi bizim çocuklar sertliği yanlış anlayıp kızarmaya çok müsaitler. oda ayrı bir dert.

Hocam öyle bir formül olsa diye girip abuk tespitler yapmayayım şimdi :)

Beşiktaş'ın oyunu çok değişiyor bu tarz maçlarda. Bir ön görüde bulunmak zor.

Bu işler ben olsam şöyle şöyle yapardım denemeyecek kadar çok detay , planlama ve o anın koşullarının birleşimini gerektiriyor fakat benim aklımdaki senaryo şöyle :

Bence oyunu 4-1-2-2-1 diziliş. En gerideki 1 Sosa önünde veya hemen sağında solunda Atiba-Veli , Önlerinde Töre-Tolgay en önde Ba.

Töre ve Tolgay'ı merkezde Henderson ve Allen ile 1'e'1 oynatıp top almalarını veya rahat top çıkartmalarını engelleyip ortada üstünlüğü almaya çalışırım. Ba'yı Emre Can'ın üzerine salar diğer stoperleri serbest bırakırım. Emre Can ve Allen hataya fazla meğilli adamlar. Veli ve Atiba'dan duruma göre Coutinho-Lallana veya İbe-Moreno'ya karşı kademe yapmalarını ve bütün kaptıkları topları Sosa'ya atmalarını isterim. Sürekli Emre Can'ın tarafını zorlarım.

Tabi en kritik nokta bizim beklerin birebirde geçilmemeleri :/ Bunu günlerdir kafamda kuruyorum . Töre'yi özellikle Henderson'a salıp boy ve hız avantajını almak nedense bana çok mantıklı geliyor(kısa boylu olduğu için daha seri olmasından dolayı avantaj diyorum).

Ama dediğim gibi oluşacak tablo muhtemelen Arsenal maçının kopyası olacak veya Tottenham maçındaki 4-1-4-1'in bir benzerini göreceğiz. Bu şekilde Hoca Atiba'yı sola atmak konusunda da daha rahat bir hareket alanına kavuşur. Necip'in Tottenham maçı performansı fena değildi.

yilmaz dedi ki...

@turkkant beşiktaşın topuyla tüfeğiyle saldırarak liverpool'a 3 gol atma ihtimali %5 ise, temkinli oynayarak gol yememe ihtimali %1.

Bence de bilic temkinli oynayacaktır ama ben olsam büyük olan ihtimalin peşinden koşarım.

turkkant dedi ki...

@yilmaz

Öyle ama yukarıdaki yorumlardan birinde bahsedilen olabilir. Lig maçı yüzünden çok kasmayabilir L.pool. Uyutursun 1 tane atarsın, uzatmaya gider, seyirci, hava, mücadele derken ondan sonra her şey olur.

Başta muhtemelen hızlı başlarlar, şok golle maçı erkenden bağlamak için. O gol gelmezse maçın gidişatı içinde daha kontrollü oyuna geçebilirler. İlk 15 dakika yememeye dikkat etmek lazım.

Coolio dedi ki...

Benim tahminim şöyle, evet Bilic temkinli oynayın diyecek ama uzun zaman sonra ilk defa dolacak staddaki seyircinin etkisiyle istemedende olda saldırı moduna geçeceklerini düşünüyorum. Arsenal maçının başında çok etkili başlamıştık hatta gol kaçırmıştık. Gerçi onun bir nedenide o zamanlar karşı kalede prese paşlıyorduk. Takım yorulduğundan bu yana pres başlangıcını geriye çekti Bilic. Ama bu maça özel ileride pres ile sonuç alaibliriz ama bu sefer atılan golden sonra iyi kapanan modumuzu kaybedip, skor koruya(maya)n moda geçeceğimiz için yine sıkıntı yaşarız. Özet olarak
o son penaltıyı yapmayacaktık. Ceza olarak Motta bugün top toplayıcılık filan yapsın, ne bileyim tribünde 90dk bağırsın, bişey yapsın..

BesiktaskUlan dedi ki...

Açıkçası bu maçla ilgili alabileceğimi en iyi skor 1-0'dır. Daha iyisini yapamayız manasında demiyorum ya da daha kötüsünü, sadece en aşağı konsantre olmamız gereken, bize yetebilecek olan skordur.

90 dakika içinde 1-0'a bağlayıp penaltılara kadar gitmek makul. Bu tarz büyük takımları elemenin yollarından biri de budur. Tabii bunu planlayamazsın, öyle bir netlik yok, sadece demek istediğim 1-0 olur ve penaltılara kadar giderse kimse hayır demez. O yüzden 2-0'ı düşünerek hareket edeceklerini sanmıyorum.

Liverpool'un buraya nasıl bir kadroyla geleceği de önemli. Ama daha da önemli olan, Olimpiyat'ın bize avantaj getireceğidir. Kim olursa olsun, bu sahada güzel top oynayamaz. Haliyle de şartlar eşitleniyor aslında, bir nevi, harcamamız gereken efor kendiliğinden düşüyor. Koşma manasında değil, rakibin de top yapamaması nedeniyle.

Bu maçtan önce, şu oynasın bu oynasın demek imkansız, çünkü hakikaten başka bir dünya, başka bir planlama gerekiyor. O kadarını kendi açımdan haddini aşmak olarak kabul ediyorum. Burada işin tamamı teknik ekip ve futbolculara düşüyor. Yani defansta Necip de oynasa Atınç da oynasa, laf edilemez, çünkü muhakkak en doğrusu bu gelmiştir diyerek geçeriz, geçmek zorundayız. O kadar güvene layıklar.

Şahsen umutluyum, zaten bu takımın oynadığı her maçtan umutluyum. Eğer 90 dakikayı atlatabilirsek, penaltılara kadar götürecek gücümüz var, bana öyle geliyor.

Öyle bir maç ki, tüm yorumlar afaki, tüm tahminler zoraki... O yüzden 80 bin taraftar Olimpiyat'a gidiyor zaten.

Hayırlısı olsun diyelim.

yilmaz dedi ki...

herşey bir tarafa da, ne olur maç 20. dakikada bitmesin. Arsenal maçı gibi olsun, son dakikaya kadar küçük de olsa bir ümidimiz olsun. o kadar güzel taraftara yazık olmasın yeter.

Liverpool'da Sakho ve Henderson'ın maç kadrosunda olmayağına dair bilgiler düşmeye başladı.

İşler çok değişebilir gerçekten.

Liverpool'un mecburiyetten 4'lü savunmaya dönmesi olası.

Lucas-Gerrard-Henderson olmayınca Emre Can Orta sahaya kayacak ve Allen ile ikili olacak ki olabilecek en güzel şey olur. Johnson'da sakatmış , sağ bekleride yok. Çok karışacak çok ...

~Poseidon~ dedi ki...

Coutinho Henderson Sakho Gerrard İstanbul'a gelmedi. Fırsat bu fırsattır kanatları kitler orta sahada veli atiba ikilisini bozmassak yürüme ihtimalimiz belirdi gençler.

Ben Bilic yaldır yaldır saldırmak yerine, baskıyı yavaş yavaş arttıracaktır diye düşünüyorum. Hedef bana göre yemeden tek atmak sonrası allah kerim

Hakem biraz korkutuyor beni pek sertlik ile arası iyi değil. Bizim biraz da ihtiyacımız sertlikle rakibi sindirmeye çalışmak olmalı ama hemen kızartır gibi duruyor hakem.

Flanagan sakat , Johnson sakat , Sakho yok , Emre Can orta sahaya geçecek.

Savunma kurgusunu 3'lü tutmak isterse oraya Moreno'yu filan çeker. 4'lüye dönerse Moreno - Lovren - Skrtel - İbe gibi birşeyler görebiliriz.

Şans yüzümüze mi gülüyor ne ...

schwadorf dedi ki...

@yilmaz

Benim de aklıma Lazio, Valencia maçları geliyor. Umarım aklımıza gelen başımıza gelmez.

Maçı uzatmaya taşıyabilirsek %90 turu geçeriz diye düşünüyorum. Hatta sadece uzatmadaki 30 dakika değil, normal süre içerisinde de dahil olmak üzere Liverpool oyuncularının göstermesi gereken her ekstra efor haftasonundaki M.City maçları düşünüldüğünde onlar için problem olacaktır.

sherlockholmes dedi ki...

son gelen haberler ışığında liverpool'un muhtemel 11'i şu şekilde olabilir.

mignolet(brad)- manquillo- skrtel- lovren- moreno- emrecan- lallana- allen- ibe- sturridge- balotelli.

eğer rodgers çok daha genç isimlere de şans verirse skrtel, emrecan ve sturridge de yedek soyunabilir.

çok sallama bir ilk 11 olmamıştır herhalde : )

fidddas dedi ki...

oynayabilecek oyuncuları ;
Kalecilerin herhangi biri, Toure, Skrtel, Lovren, Manquillo, Moreno, Emre Can, Joe Allen, Lallana, İbe, Balotelli, Sturridge, Sterling, Lambert, Borini.
Kalanı da gençler olacak.
twitterda gördüğüm bir onbire göre 3-4-1-2 bekliyorlar.
Mignolet
Manquillo-Skrtel-Lovren
Ibe-Emre-Allen-Moreno
Lallana
Balotelli-Sturridge

Emre Allen Lallana orta sahasını sindirirsek forvetlerini tehlikesini azaltırız.
sonrasında iş Sosa-Demba ve Gökhan'a kalıyor.
umutluyuz, bekliyoruz.

Barreto dedi ki...

Sanki turu geçecekmişiz gibi bir hissiyat var bende. Böyle 3-1 PSG / 3-0 Barça arası bir şey... Bu işin hissiyat kısmı, futbolun doğası ve Beşiktaş'ın mazisi bakımından iyi kötü hic bir skor sasirtici olmaz.

Biliç'in lig ekmegimiz Avrupa tatlımız açıklamasını begendim, umarım ilgili herkesi etkiler.

EC dedi ki...

Besiktas oyle bir takim ki.. kazandigi her zaferi maalesef kendi medyasina, kendi Federasyonuna ve hatta kendi kulubu icindeki sahte Besiktas'lilara ragmen kazaniyor..

Medya Pazartesi iyi yuklenmisti Bilic ve Takima.. FB de kaybedince ruzgari kestiler - Besiktas icinde iyi oldu Akhisar Galibiyeti ama Bilic e yapilan sallamalar, Kartal a yapilmadi! Medya FB yi rahatsiz etmekten korkuyor..
Federasyonun Super! Baskani Tup Kafa Demiroren bakalim cesaret edip de agzini acabilecek mi? Aziz Yildirim Ozgur Yankaya hakkinda verdigi demeclerle resmen karakolluk olmasi gerekir ve savcilar gorevlerini yapmali ama nerde o adalet! Demiroren de MHK de Aziz Yildirim a karsi duramaz.. saklanacaklar.. zaten sonra milli maclar arasi filan gelecek..

bunlar olurken Demiroren Dinazoru Sn. Karadeniz e ne demeli? Adam resmen Besiktas dusmani ve hala yonetimde.. atilmali bu kafadaki adamlar..

ne olursa olsun Liverpool Maci: "Bu Takim a tesekkur etmek lazim.." yener ve elersek super olur.. yenilirsek de saglik olsun.."

Yoruq dedi ki...

Bilic basın toplantısında kıymetli şeyler söylemiş. Bazı mercilere gereken cevaplar verilmiş, umarım yönetim de bu sözlerin altını dolduracak güvenceyi kendisine vermiştir.

Sterling hücum futbolu oynayacaklarını belirtmiş. Sanıyorum güçlü bir başlangıçla işi erkenden bitirmek peşinde olacaklar. Atmosferin sıcaklığı ile 1-0'ı çabuk telafi etme telaşına düşmekten korkuyorum. Çata-çat oynayıp, oyunu rus ruletine döndürmektense olabildiğince durağan ve gerekirse bayık bir oyun oynamamız gerektiğini düşünüyorum. İlk maçtaki kadar tedbirli oynamalı, gol konusunda tok gözlü olmalıyız. Saçma gelebilir ama; erken bir gol bulursak oyunun tamamen aleyhimize gelişeceğini düşünüyorum. Mümkünse 60-65 dakika rakibi uyutup son bölüme hem enerjik hem ümitvar girmeliyiz. Sınırlı bir sürede yoğunlaştırılmış bir oyun ancak aradaki kalite ve atletizm farkını ortadan kaldırabilir. O yüzden mümkünse "kartal gol gol gol" tezahüratı bu maç için rafa kaldırılmalı.

İşler istediğimiz gibi gider buradan tur çıkarırsak sonrasında sadece finale göz kırpan bir takıma değil, yıllardır süregelen, şanssızlık, ayak oyunlarının her türlüsü, dramatik sonlar, tepetaklak olmalarla örülü makus talihini de yırtıp atan bir BEŞİKTAŞ'a şahitlik edebiliriz. Yarın; bambaşka bir noktaya evrilen, yeni bir karakterle ivmelenen Beşiktaş'ın nirengi noktası olabilir.

Ya olmazsa?
Kendi kendime skordan bağımsız olarak takımı alkışlayacağıma şimdiden söz verdim.
Çünkü her bir oyuncunun ve teknik ekibin elinden gelen gayreti göstereceğine inancım tam.

Çünkü her birinin bu zaferi benden daha çok istediğini biliyorum.

Çünkü beni, bu takımın kendi kariyer planlarından çok daha fazla anlam ifade ettiğine inandırdılar.

Ben bu takımdan razıyım.
Allah hepsinin yardımcısı olsun...

Basar dedi ki...

İçimdeki çocuksu bir his bu maçı alacağız diyor! Alamazlarsa canları sağ olsun, bu sene Avrupa'da güzel maçlar izlettiler bize. Seneye CL'de görüşmek üzere!

dominic molise dedi ki...

cok bariz 0-2 olacak ve 78. dakika golu ile 1-2 bitecek
(totem)

cochise dedi ki...

Aklım 1-1 ya da 1-2 diyor kalbimse 3-1

2 seçenek var;
1-salağa yatıp düşük tempoda araya bir tane sıkıştırıp 1-0'a oynamak.
2- seyirci gazıyla kontrollü bir tempoda 3-1'e oynamak.

2'si de çok zor zaten bu tur her haliyle zor. Biliç ne tercih yaparsa yapsın diyecek bir şey yok; çocuklar da ilk maçtaki kadar mücadele etsin yeter.

Eksiklerin yerine de kim oynarsa oynasın bir yerde defo oluşuyor o nedenle oradaki tercihleri için de saygı duymaktan başka yapacak bir şey yok.

haydi hayırlısı...

sherlockholmes dedi ki...

2-0 kazanıp ingilizlere olimpiyat'ın gerçek yüzünü göstereceğiz. yok öyle her zaman 3-0 geriden gelip kupa almak. bu kez baba'yı alacaklar : )

kokocambo dedi ki...

Bir de, şarkı söylemeye gidecekler, lütfen ihtiyaç sahiplerine versin biletlerini. Adamlar bilet olmadan 50 kişi Almanya'dan gelmişler ya. Manyak mısınız oğlum :D

AÇıkçası sakatlık haberlerinden sonra ben de oldukça iyimserim.

Olabilecek en iyi şey Balotelli-Sturridge'li bir 4-4-2'ye dönmeleri olur. 3-4-3 ve Sterling'in oynaması , bizim gibi panik havasına sahip bir takım için daha kötü . Hani ilk yarıyı 0-0'a bağlarsınız ama gol atmanız gerektiğinde bunu panik olmadan başarabilmek bizim tarzımızdaki bir takım için çok zor.

Bakarsınız Trabzon maçına başladığımız gibi de başlayabiliriz.

Basar dedi ki...

Hocam "bu sezon Arsenal ve Tottenham maçlarında İngiltere’de iyi piyasa yaptın. Hâlâ da kendi imajını kovalamaya" devam et bu akşam lütfen!

Coolio dedi ki...

@Basar
Hatta bu maç öncesi 70 bin kişi Bilic'e tezarahut yaparak bence gereken dersi medyaya ve yönetime verebilir. Hatta maçtan sonra elensek dahi benzer destek süper anlamlı olur..

Coolio dedi ki...

Bu arada bugünkü Hakan Çalhanoğlu-Fatih Terim görüşmesinin kendisi ve yapılan açıklamalar filan umarım Töre'yi etkilemez. İster istemez adamın aklı orada konuşulanlarda olur..

Basar dedi ki...

@Coolio

Bunlar ipe sapa gelmez söylemler! Lig için kupa maçlarını sallayan bir sürü takım gördük ama bugüne kadar ama lig için Avrupa kupası maçı sallayan bir Türk takımı görmedim ben.

Sonuç ne olursa olsun bu sezon Avrupa'da keyifli ve turnuva takımı gibi top oynadık. Bu illa ki takıma tecrübe olarak birşey katmıştır.

En çokta elini diktiğimin keltoşunu morartmak için Liverpool'u elememizi istiyorum. Bir sonraki turda elleri titresin Beşiktaş'ı çekerken kavasın!!!

planck dedi ki...

Maç 0-1e gelirse rölantiye almak keyfini çıkartmak ve lig maçına fazla yorulmadan, motivasyon kaybetmeden çıkmak lazım. yoksa üstüste 4 yenilgi almak kaçınılmaz olur.

Unknown dedi ki...

Bence Beşiktaş için en iyi plan yukarida çoğu arkadaşın da dediği gibi 0-0'ın üstüne yatıp 65-70ten sonra Olimpiyat Stadına yakışır bir şekilde kaos futbolu oynamak olur. O dakikadan sonra baskı kurmak için fiziksel dayanıklılık gerekebilir ama 70 bin taraftarın gazıyla yorgunluk falan vız gelir. Ben şartları bizim Juventusu 1-0 yenip elediğimiz maça çok benzetiyorum. Liverpool eksikleri de göz önünde bulundurursak Beşiktaşın eleyemeyeceği bir takım asla değil. Fazla gözümüzde büyütmeden ama sabırlı da oynayarak son 16'ya kalmamak için hiçbir sebep yok. Dileğim yarın maç başlığına girdiğimde yorum sayısının az olması. Malum Beşiktaş kazandığında eleştirmek için fırsat kovalayanlar pek ugramiyor buraya :) Kalbim sizinle başarılar kara kartal

Unknown dedi ki...

Rodgers'in 3'lu defanstan vazgececigini dusunmuyorum.. Bence boyle bir 11 geliyor

Mignolet
Toure Skrtel Lovren
Ibe Can Allen Moreno
Lallana Sterling
Sturridge

YSY dedi ki...

Arkadaşlar valla kızmayın bana ama ben elenelim istiyorum. Daha öncede söylemiştim burada. Eğer bu takım avrupaya devam ederse ki kupa alacağına da inanmıyorum lige veda edin derim. Bundan sonraki avrupa maç trafiği çok daha sıkışık, bu takımın daha ilk elemede yorgunluktan nasıl dağıldığını bu hafta gördünüz kaldı ki zor maçlarımız derbiler hepsi duruyor daha. O yüzden temiz maç olsun sakatlık yaşamadan elenip bitsin bu iş.

sherlockholmes dedi ki...

YSY

kardeşim kusura bakma ama çok yanlış düşünüyosun. avrupa ligini kazanalım ligde küme düşsek umurumda olmaz. avrupa'da başarı demek taraftar sayını arttırmak demek, hakemlerin seni kafasına göre doğrayamaması demek.

beşiktaş avrupa ligini kazanmak için varını yoğunu ortaya koymalı.

schwadorf dedi ki...

Sosa'ya ne olmuş yahu? Space Jam filminde yeteneği kaybolan basketbolcular gibi, komik pas hataları, çime takılıp düşmeler vs.

BesiktaskUlan dedi ki...

Şimdilik iki şey söyleyeceğim;

Sosa'ya kim nazar değdirdi?
Opare varken Motta'ya gerek kalmadı.

delgado dedi ki...

balotelli'nin üzerine yükleneme, en basit topları kontrol bile edeme ve pasları tamamlayama. buna rağmen şu maçı 0-0 götür. bu beşiktaş'ın son 1 senedeki olgunluğunu gösterir ama diğer yönü ise şampiyon gibi oynayamayışını. bunun gerçekleşmesi için şampiyon olmak gerekiyor sanırım, olmuyor çünkü bir türlü.

neredeyse 4 forvetle ve 5 savunma oyuncusuyla oynayan bir takıma karşı hücumda sahanın ortasını daha iyi kullanmak lazım ayrıca. savunma aralarına zorlama uzun pasların anlamı yok, her topa en az 2 kademe geliyor zaten. umarım ikinci yarı daha farklı olur.

sherlockholmes dedi ki...

mustafa pektemek oyuna girmeli. liverpool'un kalabalık savunması arasında hayatta gol bulamayız gibi görünüyor. mustafa pektemek aşırı hırslı başlar. ingilizler demba ile uğraşırken asar belki bir tane.

schwadorf dedi ki...

Deplasman takımına bu kadar müsamaha gösteren bir hakem daha önce görmemiştim. İlk dakikadan itibaren vakit geçiren kaleciyi henüz uyarmadı bile. İki tane ciddi tehlikeli şekilde kalkan ayak pozisyonunda düdük çalmadı. Balotelli'nin kabak gibi dirseğini göremedi. Liverpool'u üzmemek için elinden geleni yapıyor.

tarik dedi ki...

Bu guzel oyuna kardeşlerimin yorumlariyla moral tazeliyim diye girdim, yorum kismini acarken yazdi tolgay beee.

schwadorf dedi ki...

Serdar hayatının maçını oynuyor bu arada.

BesiktaskUlan dedi ki...

Yılın maçını oynuyoruz, her şeyi eksiksiz doğru yapıyoruz.

Bu maçın kendi ruhu var ve biz onu yakaladık. Ah o son top direkten dönmeseydi, işi bitirmiştik.

Helal olsun Kartalım! Turu alın gelin!

Beşiktaş varsa umut vardır!

tarik dedi ki...

Yaz be demba be! Bu oyun, bu kadar kacan gol bana yeter. Baska gole ihtiyacim yok.

Selim dedi ki...

Alamazsak da penaltılarla, helal olsun be beşiktaşım!

can dedi ki...

Helal olsun!!!! Baska da diyecek bir seyim yok.

schwadorf dedi ki...

Ağlattınız be helal olsun size çocuklar, helal olsun!

BesiktaskUlan dedi ki...

Gurur duyuyoruz sizinle Kartallarım!

Türkiye futbol gördü, geleceğini gördü, yeni yazılacak tarihe şahit oldu!

Beşiktaş varsa umut vardır!

Daha da kimse Beşiktaşımıza laf etmesin, bu iş bu kadar be! Bizim gördüğümüz Avrupai takımı herkese kanıtladınız, her eleştiriye cevabı sahada verdiniz.

Gurur duyuyorum!

İşte geleceğin Beşiktaş'ı! O kadar anlattık cemaate, bu takım başka dedik, öyle ufak tefek şeylere takılmayın, tarih yazacak takımın altyapısı, iskeleti dedik, inandıramadık!

Her zaman yanındayız Kartalım, bizi mahcup etmedin.

Maçtan önce 1-0'a razıyız, penaltılara götürmek dahi başarıdır demiştim, birebir gerçekleşince ne yapacağımı şaşırdım.

Evin içinde turlamaya devam ediyorum beyler.

Ben böyle bir Beşiktaş'a daha önce şahit olmadım, mazur görün.

11'i hak eden Tolgay'a, bizi Motta'dan kurtaran, geldiğinde saatçi denilen, scouta laf ettiren ama maçta herkese kendini gösteren Opare'ye, hiç vazgeçmeyen Töre'ye, ciğerini bırakan bal yapmayan arımız Olcay'a, yıldız gibi oynayan Serdar'a, orta sahanın kralı Atiba'ya, hata yapsa da yılmayan Veli'ye ve elbette takımın abisi, yöneticisi Demba Ba'ya minnettarım, harikasınız.

Bilic artık İngiliz takımlarına kendini kanıtlamıştır, herkes rahatlamıştır. "Liverpool için Eskişehir'de rotasyon olmaz" diyenler de bir daha Beşiktaş'ı ağızlarına almasınlar. Biz büyük takımız, büyük düşünüyoruz. Siz vazgeçin, biz kupayı istiyoruz!

O kupa buraya gelecek ulan!

Barreto dedi ki...

Tüylerim diken diken!

glorfindel dedi ki...

Gurbet kartalı'na haber verin, yıllar süren kehanet sonunda gerçekleşti.

Nazar degdirmeye korkuyorum ama, Serdar 10 uzerinden 15'lik top oynadi. Atiba da 10 uzerinden 10'luk. Opare'nin, Tolgay'in mental hatalari oldu, Veli o penaltiyi o enerjiyle nasil atabildi hala da anlamis degilim, hucum hatti ilk yarida uyudu (belki de taktik geregi) ama bu macin tartismasiz yildizi Serdar'dir benim gozumde.

cochise dedi ki...

işte bu be
ilk maçta da demiştim, bu haliyle elensek de alınlarından öperim diye. Sonuna kadar hakettiler, çok küçük detaylarla çok daha iyi bir takım olacağımıza inanıyorum.
Günün sürprizi de Opare çıktı. futbol aklı pek yok ama bu nasıl bir hızdır, nasıl gözükaralıktır. İlk yarı herkesin ayağı titriyordu bu kara koç Allah ne verdi yardırıyor.
Sosa çok kötüydü ama tolgay sağolsun kapattı onun kötülüğünü.

haydi bakalım. Bi yarı final görelim artık minimum

cochise dedi ki...

@shelbyl
Serdar'ı geçen sene bile çok savunmuştum. Arada beni bile çileden çıkardığı olmuştu. Ama tekrar gösterdi ki aslında çok iyi oyuncu ama onun olay tamamen kafada. Rahat hissederse çok farklı oynuyor. Bu ivmesini sürdürürse herkese şaşırtacak noktaya daha gelmedi emin olun...

planck dedi ki...

Bi daha sekiztaş diyenin ağzı kırıla!

YSY dedi ki...

Valla helal olsun çocuklar be helal olsun. Açıkçası turu gecsinler istememiştim ama bu oyunu görünce yazık olurdu elenmek. O yüzden hepsine tekrar helal olsun. Sosanın yapamadığını tolgay yaptı ve özgüvenli oynadı. Sosayı keser mi ? Bilmem artik orasını ama kesilecek adamlardan birisi motta. Opare direk ve net daha iyi mottadan.

Bu maçta elensek bile özgüvenle elenecektik ama elemek özellikle oyuncuların gelişimi açısından çok büyük katkı sağladı.

Özgür dedi ki...

Bilic gitsin yeaaağğ. Kendini İngiltere'ye pazarlıyor yeaaağ.

Unknown dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
planck dedi ki...

O DEĞİL DE theocan NERDE?

Coolio dedi ki...

Bugün oynayan 27 oyuncu arasında en iyisi Serdar'dı. Efsane ötesi oynadı. Bir tane hata yapmadı, hatayı bırak ekstrem işler yaptı.
Onun dışında tüm takım çok iyiydi ama Atiba, Veli, Necip, Franco da süper ötesiydi. Bu arada Veli ile Atiba penaltı kullanırken bayılırlar artık diye düşündüm. Böyle bir efor olamaz...

BesiktaskUlan dedi ki...

Eee, Bilic "winner" oldu mu şimdi?

Ya da "B planı yok" muhabbeti bitti mi acaba?

Veyahut, ligde daha çok puan topladığı, Avrupa'da daha ileri gittiği Lucescu'dan, bunun yarısını yapamayan Şenol Güneş'ten, daha 15 maç görmeyen Sergen'den ya da İso ve Hamza'dan daha iyi hoca olduğunu kanıtladı mı acaba?

Bunun adı Beşiktaş devrimidir ve Temmuz'daki Beşiktaş geri dönmüştür.

Artık lige de bakılır, bu maçın yorgunluğu ayrıca tartışılır ama keyfini sürelim.

Bilic'i sevmeyen/iyi hoca olduğunu düşünmeyenler de azıcık tatile gitsinler, çünkü Beşiktaş tarihine geçti adam.

Oh be, klişeler biter sonunda.

Bu arada, stoperde her zaman desteklediğim Necip'i ve adamımız Pedro'yu kutlamayı unutmuşum. Onlara da helal olsun.

Serdar takımın yıldınız be, elli kere söylüyorum, doyamıyorum.

İşte Beşiktaş, işte gelecek.

O kadar dedik, biz bu takımın umudunu, potansiyelini seviyoruz diye. Eskişehir maçı sizin olsun, çünkü yarın öbür gün nefes bile aldırmayacağız rakiplerimize.

Belki yarın, belki yarından da yakın!

LAyLayLayLayLAyLaaaaaaay

OOO BEŞİKTAAAAAAAAŞŞ !!!!

YSY dedi ki...

En çok tolgayin böyle vurarak gol atmasına sevindim. İnşallah digerleride hep böyle uzaktan çakarlar

BesiktaskUlan dedi ki...

Bİr de tabii, "Beşiktaş'ın devre arası transferleri tırt çıktı" diyenlerin yüzünü görmek istiyorum.

Ulan bizi sadece içimizdeki anlaşmazlıklar yıkabilir, onun dışında Türkiye'nin en iyisiyiz.

Daha da iyisi olacağız.

Beşiktaşk ulan!

SİYAHHHH!

Özgür dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
GeceGezgini dedi ki...

Sosa' yı tekrar kanada mı alsak diyorum , Tolgay' ı da ortaya, Opare' yi de sol bek'e. Serdar ve Necip de ne güzel oynadı öyle. Tebrikler kartalım

czeslaw dedi ki...

Turu falan her bi boku boşverin beyler be, bağırınıza basın bu çocukları. Sevelim takımı olm, güvenelim çocuklara.

Sosa'yı saymazsak takımdaki herkes fazlasıyla iyiydi de; sevinmeli miyiz, üzülmeli miyiz bilmiyorum ama Necip Ersan'dan fazla güven veriyor orda. Bu maçtan ziyade geçen yıl ki Bursa maçından itibaren ben buranın adamıyım diyor sanki çocuk. Olur mu dersiniz?

Barreto dedi ki...

Serdar mi Fabio Grosso mu anlayamadim,
Opare'yi kazanmamiz harika oldu.

YSY dedi ki...

Opare ben sol bekde oynarım dedim. Ne olur adamım o formayı bırakma.

Yoruq dedi ki...

Çünkü her bir oyuncunun ve teknik ekibin elinden gelen gayreti göstereceğine inancım tam.Çünkü her birinin bu zaferi benden daha çok istediğini biliyorum. Çünkü beni, bu takımın kendi kariyer planlarından çok daha fazla anlam ifade ettiğine inandırdılar."

Demiştim. Yanılmışım. Benim inandığımdan çok daha fazlası varmış bu takımda. Hepsinin ayaklarına sağlık

Böyle şeyleri hiç sevmem ama içimden geleni de söylemeden geçemeyeceğim. Eve şimdi geldim Güntekin onay'ın sevinmesini ve konuşmalarını içime sindiremedim. Benim için bitmiş sanırım.

Unknown dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Yorum Gönder

Ara