.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

22 Şubat 2015 Pazar

STSL21 / Eskişehirspor - Beşiktaş


Tarih: 22 Şubat 2015 Pazar, 19:00

Stadyum: Eskişehir Atatürk

Hakem Hakkında Bilgi: Ali Palabıyık.

Sakatlığı Bulunan Oyuncular: Tolga Zengin, Alexander Milosevic, İsmail Köybaşı, Cenk Tosun

Muhtemel 11'ler (NTVSpor)

Eskişehirspor: Boffin, Kamil Ahmet, Sezgin, Mustafa, Kaan, Lawal, Sissoko, Onur, Serdar Özkan, Emre, Mori

Beşiktaş: Cenk, Serdar, Franco, Ersan, Motta, Veli, Atiba, Gökhan, Sosa, Olcay, Demba Ba

25 Yorum:

dominic molise dedi ki...

sabahtan beri 8.ye kontrol ediyorum, tek bir yorum yok .o((((
ben yorum yapayim madem;
eskisehir'de eksikler var. omer sismanoglu oynamiyor, ki kendini kolay unutturabilen bir oyuncu. hele bizim gibi asiri unutkan oyuncularin icinde pozisyon bulabilirdi. ortasahanin baltasi hurriyet oynamiyor; orta sahalarinin daha yumusak oynayacagi kesin. hem sakatlik riskimiz de azalmis oldu.
sissoko ve lawal'in ikisi de iyi oynuyor. orta sahayi direncli tutmamiz sart.
mori'yi pek izlemedim ama sanki karambol golcusu gibi geldi bana.
aslina bakarsaniz eskisehir'de pek bisey yok.
benim fikrim bu.

besiktas nasil kazanir? "orta sahayi kitlersek her turlu gol buluruz" taktigi bence ideal ki gercekten de her turlu gol buluyoruz.
zeminin ve havanin cok kotu olacagi kesin.
bizim futbolcularin inanilmaz yorun olacagi da..
konsantrasyonlari da minimumda olacaktir.
serdar ozkan tehlikeli olabilir, pek sevdigimiz turde bir oyuncu degil. hizli ve seri. mori'ye uygun karambol pozisyonlari yaratabilir. pek alan vermemek lazim.

skor tahminim: 0-1; kotu oyun, iyi galibiyet, super 3 puan.

cenk tosun neden iyilesmedi daha anlamiyorum.
pektemek bey ne durumda? sanki maca baslasa ilk yari bitmeden sakatlanir gibi hissediyorum.
tek forvetle nereye kadar gider bu takim hic bilemedim. defans da 2 kisi resmen.
orta saha alalim dedik; yedekler tolgay, oguzhan falan ama defans yedegi atinc, bek yedekleri yok, forvet yedekleri hep sakat..

bence tam 4-4-2'lik macti ama 2 forvetimiz bile yok.
kadro tahmini yazmiicam, zaten kadro belli.
kadro istegim -ki mumkun degil-:

tolga-serdar-franco-atinc-motta
frei-tolgay-atiba-sahan
pektemek-cenk

boyle kotu sahalarda pozisyon bulmak, top surmek, calim atmak cok zor. bence uzun top oynanacaksa da 2 forvet sart.

hayirlisi..

dominic molise dedi ki...

hakem hakkinda bilgi:
palabiyik gecen sene rize'ye besiktas macinda 2 tane penalti uydurdu, bu sene de antep-fener macinda fenerbahceye 80. dakikada super bedava bir penalti caldi
(eksisozluk'ten sizin icin arastirdim, degerimi bilin.)

YSY dedi ki...

Hoca rotasyona gitmiş. Atiba franco töre gitmiş yerine oğuzhan frei ve necip var. Necip stoperde, tahmin ediyorum liverpool maçı için görmek istedi.

YSY dedi ki...

Aha demba ba ısınırken sakatlanmış. Sıçtık

Barreto dedi ki...

Bakalim bu kadro ile kazanabiliyor muyuz?

Bol şut atalım.

can dedi ki...

3. dakikada aciyorum maci ve Mustafa'nin kafasi gene yarilmis. Trajikomik!

Stoper rotasyonunda Necip'in Atinc'in onunde olmasinin aciklamasi ne?

YSY dedi ki...

Muhtemelen puan kaybı yaşayacağız. Vakti gelmişti. Beraberlik iyi sonuç olur.

BesiktaskUlan dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
BesiktaskUlan dedi ki...

Maç bitmedi, sonuç ne olur bilinmez.

Pozisyon buluyoruz, onca eksiğe rağmen gayet iyi oynuyoruz. Fakat artık maçtan ümidimi kestim, çünkü CENK var.

CENK = KARAMBOL = GOL.

Mustafa zaten gereksizin önde gideni, önündeki topa vurmaktan aciz, olan pozisyonu bile bozma yeteneğine sahip, bu herifin top oynaması Beşiktaşlıların utancıdır.

Cenk ise kaleci falan değil. Elli kere yazdık, bu adamın oynadığı maçta kazanmamız mucizedir diye. Liverpool'da es geçtim aptal hareketlerini ama hala şunu kaleci görenler, gitsin biraz futbol izlesinler.

Yeter be. Yediğin gole tüküreyim. Son dakikadaki karambolde kale içinde bekleyip, topa hamle yapmayan kaleciliğine de, sana para verip sözleşme uzatana da...

Tolga bunun yanında Cech gibi kalır. Bu herifle doğru düzgün maç kazandığımızı hatırlamıyorum, hepsi mi tesadüf?

Birkaç kere önceki maçları da çıkarttık söyledik, bu herif kaleci değil diye elli kere ispatladık. Hala bu heriften umudu olanlar, bir galibiyetten sonra gaza gelenler vardı. Alın size Cenk. Maçın içine etti herif, olacak iş değil.

Abicim, adamda temel kalecilik bilgisi bile yok. Liverpool'da baraj kurduramayan, burada bacak arası yiyip ON DAKİKA ayağa kalkamayan, karambol yaratıp kale içinde top bekleyen adamdan kaleci mi olur?

İkinci yarı aslar girsin, en az beraberlikle döneriz. Bence de puan kaybının zamanı geldi, geç bile kaldık. Yine de kazanırsak helal olsun derim.

schwadorf dedi ki...

Yorgunluk, eksikler, akılların Liverpool maçında olması vs düşünüldüğünde maçtan önce de puan kaybı olası görünüyordu ama şu dakikadan sonra 1 puana sevinirim açıkçası.

Sosa çok çok kötü başladı (ilk 15 dakikada 4 top kaybı yaptı), sonradan biraz toparladı ama iyi halini bildiğimiz için bu oyunu sırıtıyor.

Hakem kararları tuhaf. Bize çıkan 2 sarı kart da şaka gibi. İkinci yarının başlarında beraberliği yakalayamazsak bizden birilerini oyundan atacak, çok belli.

Son dakikada Lawal dirsek atıyor, yere düşerken iki kere tekme sallıyor ama lehine faul çalınıyor. Bir de ödül olarak FIFA kokartı vermişler bu adama, ülke hakemliğinin özeti.

alper dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
YSY dedi ki...

Bu hafta avrupadan elenelim aq kaldıramayacak bu takım. Lig gidecek yoksa. Zaten en kötü bir sonraki tur eleneriz birisine.

BesiktaskUlan dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
YSY dedi ki...

Geçmiş olsun. Usttede dediğim gibi beklenen bir sondu. Ligde uzun zamandır iyi oynamıyorduk. Sonunda kamyonu devirdik.

BesiktaskUlan dedi ki...

Her Beşiktaşlı, şu maçta puan kaybedileceğini biliyordu zaten, şaşırtmadı.

Liverpool maçından sonra kaldıramadık, bizim için fazla güçlü oldu UEFA kurası, dengemizi bozdu, herkesin beklediği gibi.

Altı üstü bir mağlubiyet olarak görüyor, anında karaları bağlayacak olanlara da başarılar diliyorum.

Geçmiş olsun hepimize.

NOT: Mustafa Pektemek diyor ve susuyorum.

Biliç bu maç bence muhteşem teknik direktörlük yaptı. Bundan ötesi olmaz.Yapılabilecek herşeyi yaptı.Elinde 2. bir forvet yok yahu ne yapacak adam ?

Sorun neydi diye kafa yorduğunda kapanan takımlara karşı birşeyler üretemediğimizi 9 kişilik Rize'ye karşı da görmüştük.

İleride baskı yapıyorsun 1 tane dönen top alamıyorsun. Lawal'ın başına geçersin top almasını engellersin , Mori'nin başına geçersin top almasını engellersin.Aynı şey 30 defa oldu ileri gidiyorsun dönüyor Lawal alıyor 50 metre , Mori alıyor bir 50 metre daha ne baskının hayrını görüyorsun ne fazla adamın.Bunları oyuncuların insiyatif alıp görmeleri lazım artık.

İlerleyen haftalarda can havliyle böylesine kapanan 2 tane hızlı adamı olan her takıma sorun yaşayacağız çok bariz. 2. forvet düzeldiğinde işler biraz yoluna girer belki ama burada mental olarak bir problem de var bence. Takım olarak ne yapacağını bilememe durumu var. Hani sürekli söylediğim hurra hücum problemi.Sürekli dikine gitme arzusu.

Kapanan takımlara karşı oyunu açma zaafiyetimiz , Liverpool gibi aşırı eforlu bir maç sonuyla birleşince kaçınılmaz olan geldi bence. Bu maçı yıldız adamların alması gerekir ama onlarda haftalardır alıyorlar zaten 1 hafta izin kullansınlar bir zahmet...

Barreto dedi ki...

Sasirmadim. Sadece Bilic ve 3-4-3 e sasirdim. Umarim takim da bizi sasirtir sezon sonunda sampiyon olur.

kokocambo dedi ki...

Şu maçta milyonuncu kez yaşadığımız kale içine kadar paslaşma huyundan vazgeçersek ve ozinin yaptığı gibi ilk fırsatta uzaktan şut atarsak her maç en az 2 golümüz var. Başka da kelimem yok.

YSY dedi ki...

@Barreto

Liverpool dan etkilenmiş olmasın? :)

Neyse arkadaşlar ağzımızın tadını inşallah bozmasın bu mağlubiyet. Kaza yaşadık ama eksiklikleri de görmek gerekir tabi ki.

Barreto dedi ki...

@YSY

Bana da oyle geldi:)

JimmyLue dedi ki...

macin ozeti: tum hatlarimizla bok gibi oynadik ve yenildik. Kanimca sezonun en kotu performansiydi (fb - gs maclari dahil)
Sosa'yi hic bu kadar bitik gormemistim. iki pas yapmaktan acizdi herkes.. 50 metreden topu uzaklastirmak icin atilan top bircok defa tehlike yaratti..Bu mactan ders cikarilacaksa Liverpool macina Necip baslamaz, Veli-Atiba bozulmaz ve takim topun degerini daha iyi bilir..

Yoruq dedi ki...

Bilic'in ayağını kaydırmak için akbaba gibi bekleyen elemanlara gün doğdu. Zaten geçen hafta yavaştan Sergen Yalçın diyerek yol yapmaya başlamışlardı. Allah'tan Sergen'in balonu bu hafta patladı da konuyu oraya bağlayamadılar.

Kaybın rotasyonla alakası olduğunu düşünmüyorum. Takım anlamsız bir şekilde ortada pozisyon dahi yokken golü yiyene kadar oyunu kontrol etti, golden sonra her zamanki gibi kapanan takımı açamama hastalığı nüksetti. Gökhan'ın oynaması durumunda durumun bambaşka olacağını iddia etmek bana göre art niyettir.

Yönetimin yapması gereken ilk iş yarın çıkıp Bilic'le 5 yıl kontrat imzalamaktır. Gerisi hikayedir.

cochise dedi ki...

ben dahil civarımdaki herkeste normal bir puan kaybına göre aşırı sakinlik var. Herhalde hakem rezaleti ya da iyi oynayıp da bir türlü topu kaleye sokamama gibi bir durum olmadığı; yenilgiyi sonuna kadar hakettiğimiz için gerginliğimiz az oldu.

Liverpool'un etkisi bariz ama inşallah şu maçı çok aramayız.

Biliç'e yıl boyu bir şeyler denemiyor diye kızdık; bu maçta her şeyi deneyesi tuttu. Şablon değişikliğine, giren oyunculara katılıyorum ama çıkanlara asla. Yahu Kerim -ki çok rezalet maçı var- en kötü maçını oynadı. Keza Sosa da öyle. Veli çıktı orta saha iyice çöktü. Neyse hemen herkes o kadar kötüydü ki taktik maktik konuşacak bir taraf kalmadı.

Pektemekle neden sözleşme yeniledik diye sorduran maç oldu bir taraftan. Demba yok cenk yok; Şu maçta işe yaramayacaksan ne zaman yaracayan.

Cenk çok kötü bir gol yedi, inanılmaz bir top çıkardı; keşke tersini yapsa. Ne yapacağını bilsek bari. Tolga da Cenk de 2. kaleci olmalı bu takımda ama sıra kaleye zor gelir; eksik çok.

Ben bu maçta bir tek Oğuzhan'ı beğendim sanırım. Yalnız onla ilgili de anlamadığım bir şey var; GS maçından bu yana takımın en çok koşanı ya da 1-2 oyuncusundan biri. Ama bu koşuyu nerede yapıyor anlamıyorum.

Neyse şu Liverpool'un temiz bir şekilde elenelim de lige dönelim.

YSY dedi ki...

Bu arada bu maçta ligdeki kendi koşu rekorumuzu kırmışız, enteresan. Daha da enteresanı takımın en çok koşanı 12,5 km ile oğuzhan. İşin bilinen kısmı ise topa sahip olma oranımız %68 ve pas sayımız neredeyse 600 e yakın (rakibin 2 katından fazla) ama pozisyon yok. Bugün elimizde başka forvet yoktu ama olsa da durumun değişeceğini pek sanmıyorum. Şu kapanan takımlara karşı oyunu açma ve ileride çoğalma işlerine bir çare bulmamız lazım.

Ayrıca bu puan kaybıyla derbilerden en az birini kazanmak farz oldu çünkü bu gs ile fb nin puan kaybedeceği yok, ikisi de iyi hava yakaladılar ve özellikle fb zor maçlarını bitiriyor.

Yorum Gönder

Ara