.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

7 Şubat 2015 Cumartesi

STSL19 / Çaykur Rizespor - Beşiktaş

Tarih: 08 Şubat 2015 Pazar

Saat: 19:00

Stadyum:Yeni Rize Şehir

Hakem Hakkında Bilgi: Cüneyt Çakır (Rize/Beşiktaş Karnesi : 24 maç 7g 5b 12m/ 24 maç 10g 5b 9m) 

Sakatlığı Bulunan Oyuncular: Tomas Sivok , Daniel Opare , Alexander Milosevic , Atiba Hutchinson(Belirsiz)

Çaykur Rizespor'u Tanıyalım: 

http://www.transfermerkez.com/2014/08/inceleme-caykur-rizespor-2014-15.html

Rizespor'un son 3 iç saha maçı : 

Torku Konya  1-1
Gaziantepspor  0-1
Karabükspor   0-3

60 Yorum:

Basket takımımızın da play-off dışında kalmasına az kaldı ... Diyecek kelime bulamıyorum artık.

can dedi ki...

Ovunc ufak bir duzeltme: Mersin I.Y. degil Caykur Rize'yi taniyalim olacak. Bu arada sitenin her yerinde beliren tuhaf isaretler (girilmez sokak tabelasina benzeyen) ne ola ki?

takımımız fb-ts beraberliğinden sonra bugün oynayacağı rize maçında ki futbol ve skoru ile ben bu ligde şampiyon olurum ya da ben 3. büyük olarak kalmalıyım'ın cevabını verecek bence,bu maçı o açıdan merakla ve heyecanla bekliyorum.

Unknown dedi ki...

Beyler E sport için de birşeyler karalayın :) dehset takım var orada.

Ligde 6da 6 yaptılar. Durdurulamıyorlar. Böyle giderlerse seneye Dünya Şampiyonasında yer alırlar.

Bu sene Şampiyona Avrupa'da yapılacagı için, müthiş bir reklam söz konusu olabilir.

Kücümsemeyin son macı 40bin kişi izledi. Dünya kupasında Stad full dolmuştu. Kapasiteyi bilmiyorum.Türkiye Finalinde Ülker Sports Arena full cekmişti. Yani burdan gelecek basarı ismimizi Avrupa'da daha cok söz ettirir. Güzel Hamle. GG WP :)

BJK4EVER dedi ki...

Kandemir'in gitmesi icin neler olmali bilmiyorum.
Surekli butce farki vs deniyor. E arkadas GAziantep'le de mi butce farki var? Pinar Karsiyaka ile de mi butce farki var? Takim berbat durumda. Eskiden de dusuk butcelerle oynuyorduk, ama o halimizle bile Efes'e, Ulker'e kafa tutuyorduk bir yere kadar. Bu sene o da yok, rezalet durumda takim.

Scouting becerisinden dolayi getirildi adam. 2 sene oldu, bir 10-12 yabanci oyuncu transfer edildi, Broekhoff disinda vay arkadas dedirtecek transfer yok. Lofton zaten tanidigimiz bir adamdi. Simdi bu adam bunu da yapamiyorsa ne kaliyor ki geriye?

Motivasyon desen; ben senelerdir derbilerde bu kadar silik bir takim hatirlamiyorum. Burak Biyiktay doneminde bile. Su son 2 senede kazandigimiz veya basa bas goturebildigimiz derbileri de tamamen Lofton'in insanustu disi gayreti ve performansi sayesinde goturmusuzdur. Takim halinde bir istek, disiplin vs alakasi yok.

Taktiksel bilgi desen, inanilmaz berbat. Hem hucumda hem savunmada sete set oyunlarda berbatiz, savunma zaten hak getire. Anternorler molayi takima fayda saglasin diye alirken, bizimkisi molayi bizim takim iyi giderken frenlemek icin aliyor, mola almamasinin nedeni de rakibin gazini bozmamak! Resmen saka gibi.

Simdi Kandemir'i tutanlar zamaninda Aybaba'yi da tutan insanlardi. Ikisi de yetersiz iste birader, neyin hesabi yapiliyor anlamiyorum. Gonderin gitsin iste, bu kadar zor mu?

EC dedi ki...

Mac a 25 dk kaldi.. FB nin tokezlemesinden sonra BJK yi durdurabilecek tek sey..Cuneyt Cakir.. Bizim baskan degilde FB nin ki aramistir kesin.. Zaten Demiroren den desturlu ve ayarli geliyorlar.. Taraftar olarak yasal cercevede yuruyus yaparak, FIFA ve UEfA ya dasosyal medyadan olan biteni yansitarak BJK nin haklarinin gaspina duyarlilik yaratmaliyiz.. Baskan ve Yonetim konusursa stad insaatini durdurturlar..

YSY dedi ki...

Bu takım nasıl şampiyon olacak bilmiyorum. Rezalet yani başka birşey demiyorum.

can dedi ki...

Her zamanki gibi cok etkisiz oynadigimiz bir ilk yariyi daha geride biraktik. Rize topa cok daha fazla sahip oldu, daha cok pas yapti, ikili mucadeleleri kazandi. Bizse faul yapmak ve alelacele kontraya cikmaya calisirken topu kaybetmek disinda gorunmedik sahada. Bunun en buyuk nedeni orta sahada ismi olan ama cismi olmayan Oguzhan. Sosa da berbat oynadi, cok fazla pas hatasi yapti ama en azindan oyuna katilmaya calisti. Oguzhan'in ismini bile duymadim. Muhtemel bir Tolgay degisikligi bile bu maci koparmak icin yeterli olabilir ama bu oyun gelecek icin umut vermiyor.

Selim dedi ki...

Yapmayın hocam. İlk yarıda orta sahadan top almaya çalışan, oyunu yönlendirmeye çalışan isim Oğuzhan'dı. Ekşide de dikkat ettim, Oğuzhan'a karşı bir linç kampanyası başlatılmış cidden. Bu ilk yarı için en iyi isimlerden biriydi Oğuzhan, Serdar ı beğendim bir de. Töre'nin umursamazlığı, Demba nın etkisizliği benim daha çok canımı sıktı açıkçası.

Barreto dedi ki...

Oguzhan i ben begendim. Sosa cok kotu gozuktu gozume.

can dedi ki...

Valla arkadaslar belki siz haklisinizdir, ama ben acikcasi Oguzhan'i hic gormedim oyunun icinde. Sosa berbat, Ba kayip, Tore sorumsuz, Motta etkisiz eleman, hepsi tamam ama orta sahada oyunun icinde olmamak gibi bir luks yok iste. Oguzhan'a karsi bir linc kampanyasi oldugunu da dusunmuyorum. Oguzhan 60 dakikalik kondusyonuyla yuceltilirken yapilan daha sorunluydu bence bugunki elestirilerden.

can dedi ki...

Boyle kaleci olmaz olsun. Bu ne artik ya!

Basar dedi ki...

Maç bitmedi belki alırız ama ben inancımı kaybettim! Rakip gol yemiş 10 kişi kalmış, iki dakika Bi topa bas be arkadas. Sen kalkıp kontra yiyorsun...

Basar dedi ki...

Bu sene şampiyon filan olamayız, inanmıyorum ben artık... Bu oyunla haftaya 5 yeriz Allah korusun!

can dedi ki...

9 kisilik kapanan takima karsi macin son 10 dakikasinda formasyon degistirmeden orta saha cikarip orta saha alan bir hoca ile kimse sampiyon filan olamaz.

YSY dedi ki...

Yatın kalkın kırmızılara dua edin. Haftaya bursa bizi bu oyunla düzer hemde feci düzer.

BJK4EVER dedi ki...

Rezil bir performans, kim ne derse desin. 9 kisi kalmis bu kadar dandik bir takima karsi forveti ciftlemeyeceksek ne zaman ciftleyecegiz? Elalem Webo'yla forveti ciftlemekten +10 puan kazaniyor senede, bizde hala tik yok anasini satayim. Bu kafayla daha cok sacma sapan gereksiz sekilde puan kaybederiz, hep sans yanimizda olmaz maalesef.

Onun disinda seneye alinacak ilk 2 yabanci bence sagbek, orta saha falan degil; kesinlikle kaleci ve solbek. Tolga ve Motta tam anlamiyla etkisiz adam, hele Tolga inanilmaz. Kac hafta evvel de Cenk oynamaliydi diye yazmistim, hala ayni sekilde dusunuyorum. Net olarak Cenk Tolga'dan onde bence. Motta'nin sergiledigi performansi bu sene Serdar sergileseydi yemedigi kufur kalmamisti. Solbek sorunu su an sagbekten daha buyuk.

Oguzhan bence hala Atiba veya Veli ile yarisacak capta degil, ancak su son 2 hafta eskiye gore daha iyi bence.

can dedi ki...

En son ne zaman lehimize iki kirmizi kart bir penalti, ustelik de aleyhimize dramatik bir karar verilmeden verilmistir bilemiyorum. Berbat oynayan Ba ve Tore'ye ve pespaye bir kenar yonetimine ragmen bu maci kazanmamiz ancak boyle mumkun olabilirdi. Son on dakikada Tolgay girip Oguzhan cikarken ben Atinc'i oyuna alip rakip ceza sahasina surmesini filan bekliyordum (bir keresinde Saglam'in bize karsi yaptigi gibi).

BesiktaskUlan dedi ki...

Tolga'nın bir hatası yüzünden maçı veriyorduk, yoksa geri kalan her şey aynıydı.

İlk yarıyı yedik, ikinci yarı oynamaya başladık. Sonuçta da kazandık.

Ama Oğuzhan giderek yükseliyor bence, son 20 dakikadaki artık klasikleşen düşüşü haricinde maçın içindeydi, pas kombinasyonlarında bulundu, sorumluluk aldı.

Bugün Demba ve Töre'den faydalanamadık, o yüzden de biraz aksadık.

Temel sorun hep dikine oynamamız. Buna can dayanmaz, her kaptırılan topta geri koşmak da cabası.

Takımı biraz daha yavaş oynatmalı, rakibe o kadar kişi yüklenmemeliyiz. Bizde planlı/programlı hücum sıkıntısı var, sürekli tempo ile oynayan takımlar böyle sorunlar yaşayabilirler.

Spikerin de söylediği gibi; "Rize, bu yılki en iyi maçını oynuyor. Fener maçından daha farklılar"

Eğer mesele "rahat kazanmaksa" o konuda güzel oynamadık ama hiçbir noktada Rize bizden üstün değildi, haliyle beraberliği ya da mağlubiyeti de hak etmedik.

Maçın hakkı buydu.

Lig asıl bu haftadan sonra başlıyor bizim için.

Bundan sonra hataya ya da rahat oyuna tahammülü yok fikstürün. Oğuzhan'a şans vermek için Atiba'yı kesmediğimiz sürece sorun yaşayacağımızı düşünmüyorum. Eski formasyona dönünce, tempo yakalayabiliyoruz.

Ha bir de, Sosa gerçekten yıldız bir oyuncu. Maçı bırakmadı, tek başına aldı. Hakkını vermek lazım.

Lig başladı, hayırlı olsun.

Bu yorum yazar tarafından silindi.
Barreto dedi ki...

Umarım bugün tanık olduğumuz "sampiyon şansı"dır.

yilmaz dedi ki...

olcay -> kerim
veli -> atiba
oğuzhan -> tolgay

şu değişiklikler 2 hafta sonraki liverpool maçı 11-11'e ve 0-0 giderken yapılsa bile risk sayılmaz. rize maçında rakip 9 kişiyken yapıyoruz. Valla olacak iş değil.

can dedi ki...

"Ikinci kirmizi kart biraz agirdi" diye bir manset gordum ntv'de, kim bu vicdansiz diyerek girip bir baktim ki konusan Besiktas yoneticisi. Adil oyunun a'sinin olmadigi bir ligde fairplay performanslari sik sik sacmaliga kaciyor. Top yokken tabanla rakibin dizini tekmeleye verilen kirmizi kartin nesi agir allah askina?

BesiktaskUlan dedi ki...

Fenerbahçe'yi de gözümüzde büyüte büyüte bir hal olduk.

Adamların iyi oynadığı iki maç var; biri TS diğeri Kasımpaşa.

Kasımpaşa, bugün Mersin'den 6 gol yedi. Başka bir şey demeye gerek yok.

TS ise dengesiz bir takım ve dün kötü oynadı, sahada yoktu. Ama buna rağmen FB'nin net gol pozisyonu 2 ya da bilemedin 3'tür, 4 olmaz. Ayrıca bizim TS'yi darmaduman ettiğimizi de unutmayalım.

Bunu yazma sebebim de takımın kötü oyununu sahiplenmek değil, "FB bizden daha çok hak ediyor" baskısına boyun eğmeyelim diyedir. Adamların orta bile yapmadığı bir top gidip Balıkesirspor kalesinde gol oldu ama puan hanesine 3 yazıldı, bitti.

Ayrıca Bursaspor'un oyununu çok beğensem de, bize karşı direnemeyeceklerini düşünüyorum. Volkan cezalı, gol atma konusunda çok büyük sorun yaşıyorlar, Fernandao balonu dışında önemli bir son vuruşçuları yok. BUgün GB maçında, GB'nin net penaltısı verilse oturup ağlarlardı. Bir de tabii son dakikada gol bulma şansları var, birkaç haftadır öyle sekiyorlar.

Bir tek Joseu denilen bebenin şutlarına engel olmak gerekiyor, onu da Atiba-Veli ikilisi oynarsa yapabilir. BUgün Bilic'in yegane hatası Oğuzhan ile başlamaktı, şapkadan tavşan çıkarmanın anlamı yok.

Açıkçası kötü oynasak bile yenilmeyeceğimizi düşünüyorum. Onların da GS maçı yanıltıcı oluyor, bu GS'yi perişan edemeyen, eli ayağına dolaşan tek takım biziz, haliyle biraz kalite takımı karşısında bulunca dağılıyorlar.

Bursa maçı post'unda ayrıca yazacağım ama 3 haftadır "şahane" oynamama lüksümüzün olduğunu düşünüyorum. Daha önce de dediğm gibi, Bursa maçında, ilk yarıdaki oyuna dönmemiz şart, artık zamanı geldi.

Fakat hem lider hem de rekortmen bir takımın birkaç haftalık dandik oyununa bakıp, sonra da 6 yiyen Kasımpaşa'yı yenen, TS gibi gol yeme rekotrmeni takıma gol atamayan FB'den kötü olduğunu ya da şampiyonluğu hak etmediğini söylemek doğru değil.

FB gol yollarında muazzam sorun yaşıyor ve o kadroya rağmen çözüm bulamıyor. Penaltısız maç kazanmıyorlar, bizim bu kadar celallenmemiz yersiz.

Bursa'dan itibaren oyun anlamında da çıkışa geçeriz, yoksa 3 maçlık seriden sonra daha ne kadar çıkış yakalanır, onu ben de bilmiyorum...

YSY dedi ki...

Yapılan oyuncu değişikliklerini oyuncuların kötü oynamasına bağlıyorum.

BesiktaskUlan dedi ki...

Ha bir de yöneticilerin saçma sapan açıklamalarıyla uğraşıyoruz.

Ulan her maçtan sonra, "Olcay rakip oyuncunun eline çarptı, sarı kart olabilirdi :(" ya da "Motta adamın ensesine üfledi, bu bize yakışmadı :/" diye saçma sapan sağa sola yazıp, sonra da Beşiktaşlılık Duruşu diye baskı kurarsak taraftar olarak, sonucu budur işte.

Nur topu gibi zerikalılık.

Kusura bakmayın başka açıklaması yok. Şu pozisyona "ağırdı" diyen adam, rakip takımda olsa "sığır" der dalga geçerdik. Adamın dizine, kasten vuruyor, neredeyse kıracak, bizimki de "ağırdı" diye koz veriyor rakibe. Ya hu sen nasıl bir adamsın?

Ulan dün Egemen rakibi tokatlıyor, Mahmut Uslu çıkıp, "bizi sahada yediler" diye ağlıyor. Bir ALlahın kulu soramıyor o pozisyonu, bu da hasır altı ediyor. Bir de bizimkinin yaptığına bak.

Hayır doğru olsa kızmam, yalan söylesin demiyoruz ama futboldan da anlamıyor demek ki. Buna kırmızı vermese asardık o Cüneyt'i be, yapmayın böyle.

Uğraştığımız saçmalıklara bakın...

BesiktaskUlan dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Armagan dedi ki...

https://eksisozluk.com/entry/49032068
5. paragraf

hala son şutlarda berbaatız! isabetli şut sayısımızı merak ediyorum(goller ve sosa'nın saçma frikikleri hariç)

BesiktaskUlan dedi ki...

Bu arada "forveti çiftlemekten" bahsedenler için; Cenk ve Mustafa ilk 18'de yoktular diye hatırlatalım.

Ha yok illa Atınç girsin, ileri gitsin, doldur boşalt olsun, buna da taktiksel formasyon değişikliği denir diye ısrar ediyorsanız, sizin bileceğiniz iş tabii. Mustafa Denizli-Ertuğrul Sağlam referanslı bu olaya da güvenebilirsiniz.

Yoktan da anlamak gerek...
Ya da en azından maça çıkan kadrodan haberdar olmalı...

Bu değişikliklere itiraz edenler, yerlerine kimi alırlardı onu da söylesinler bir zahmet. İsmail ya da kaleci Cenk uygun mudur acaba?

Ah Beşiktaş taraftarı, ah... Hocaya nereden vuracağınızı şaşırıyorsunuz bazen.

can dedi ki...

@ BesiktaskUlan

Bana dogrudan tas atmissin, o yuzden cevaplayayim. Kenarda forvet olmadigini bildigim icin ceza sahasina butun toplari indirebilecek Atinc'in alinmasi gibi ortodoks olmayan bir taktik uygulamaya referans verdim. Ama elbette ki defanstan bir kisi cikarip, orta sahayi cogaltmak da bir opsiyondu,. Sorun, 9 kisi kalmis ve hem fizik hem de moral olarak tukenmis bir rakibe karsi hic bir pozisyon bulamayan ve penalti olmasa gol atmaktan cok uzak takimina (ki lehine penaltinin onlarca hafta calinmadigi bir takimdan bahsediyoruz) mudahale edememek. Atinc meselesi degil.

YSY dedi ki...

Yani evet hocanın çok fazla yedek opsiyonu yoktu. Belki pektemek olsaydı önce onu alırdı. Ayrıca bugün rizeye karşı kim oynasa zorlanırdı onların da hakkını yemeyelim ama 9 kişiye karşı böyle de olmamalıydı. Psikolojik baskı olduğu hissediliyordu oyuncularda ama artık bitsin şu psijik işler gına geldi.

YSY dedi ki...

@can

Ceza sahasına orta mı geldi. Ben göremedim de. Yanlış anlamayın hocayı kollamak için demiyorum. Bence takımda ki sorun daha baska birşey. Teknik taktik değil gibi, ruh yok sanki.

BesiktaskUlan dedi ki...

@can

Bilic, Atiba'yı soktu, Oğuzhan'ı öne attı, Beşiktaş formasyon değiştirdi. Oğuzhan oyundan iyice düşünce de yerine Tolgay'ı koydu, onu da ileri yolladı. -Kendisi pek gidemedi-

Atiba desen ceza yayının etrafında gezdi. Hatta bir sürü pozisyonda vurmadığı için hatalı davrandı. Buraya kadar zaten yapılması gereken yapıldı.

Rakip 9 kişi kalınca defanstan birini çıkart demek epey kolay bir eylem. Pedro'ya ya da Ersan'a bu kadar güvenmek ne kadar doğru acaba? Şu ligdeki hangi hoca -Hamza, İso hatta Ersun dahil- bunu yapıyor? Bu doğrudan, hızlı çıkan, kapanan takıma, "gel bana at" demekten başka bir şey değil.

Hem defansı eksilteceksin hem de herkesi ileride tutacaksın, çat diye yersin golü anlamazsın. İki kişilik defansımıza rağmen, Rize'nin İrlandalı futbolcusu ne kadar zorladı defansı, hatırlayın. Çünkü Atiba ve Tolgay ileride konumlandı, geri dönemediler.

Ayrıca kanatlarda Kerim ve Töre oynarken, Atınç'ı sokup orta beklemek de biraz hayal. Adamların orta yeteneği zaten yok, nasıl bir karambol bekliyoruz ki?

Burada yegane aktivite, Kerim'in oyuna sokulup, Olcay'ın sahada kalması ile olurdu. Olcay çift forvete geçebilirdi fakat onun bile katkısı belli değil, haddinden fazla zarar vermesi muhtemel.

Bizim eksiklerimizden en mühimi Gökhan Töre'nin, Atiba'nın şut atmamasıdır. Yoksa bu maçta farka giderdik, o kadar da oyuncu/sistem değiştirmeye gerek yok.

Ayrıca Ertuğrul'un o denemeleri de tek bir maçta sonuç verdi, bir daha da denemedi. Ben böyle dengesiz hocalardan çekinirim, mümkün olduğunca oyunu tutmak gerekir.

Bilic savunucusu değilim, daha doğru düzgün takım da kurulabilirdi, hhatta iyi oynasa da Oğuzhan'la başlamamalıydı. Fakat bu maçta Töresiz, Dembasız takımı ayağa kaldırmak imkansızdı. Mesele Demba'yı etkin kullanabilmekte.

İşin özü, bu maç özelinde raki 8 kişi bile kalsa yapılacaklar bunlardı bence. Onun dışında Bilic'in hataları dağları aşar zaten.

BesiktaskUlan dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
BesiktaskUlan dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
BesiktaskUlan dedi ki...

@YSY'ye katılıyorum.

Bu maçta ruh yoktu, onu da anca Demba liderliğinde, Töre oynadığı vakitlerde kazanabiliyoruz.

Başka türlü ayağa kalkamazdık, kalkamadık da zaten. Yani orta/pas/formasyon/değişiklik meselesinden daha ciddi bir sorunumuz vardı.

@can

Bu arada "kadro bilmeme" konusundaki lafım sana değildi. Kadroyu bilmesen "Atınç girsin" demezdin zaten, onun farkındayım.

turgay dedi ki...

ilk yarıdaki elle müdahaleyi yazmamış arkadaşlar ama net penaltıyı orada verse hakem çok rahat maç seyrederdik. rizenin net golcüsünün olmayışı bizim için avantajdı. böyle oynamaktan çok her pozisyon yere yatan hakeme oynayan takımlara karşı ben iyi oyun falan beklemiyorum kazanalım olsun bitsin. zaten biz oynama derdi olan takımlara karşı son derece başarılı maçlar çıkarıyoruz. kaybettiğimiz fb ve gs maçlarında rakiplerimiz top oynama derdin olan takım gibi çıkmadılar sahaya. ama bize karşı top oynamaya gelenler hep dirençle karşılandı oyun oynarak gönderildi. bizim oyunumuz rakiple alakalı diye düşünüyorum

BesiktaskUlan dedi ki...

Aklıma gelen birkaç şeyi daha yazayım.

Anadolu takımları, Beşiktaş'a karşı oynarken, FB ve GS maçlarına göre 14 metre daha geriye çekiliyorlarmış. Bir nevi ceza sahasına doluşuyorlar denebilir. Tabii kimseye, böyle oynama diyemeyiz. Fakat söz konusu Beşiktaş olunca, epey kapandıklarını ve efor sarf ettiklerini, haliyle açmakta zorlandığımızı söyleyebiliriz. Baskı konusunda sorun yaşamıyoruz ama bunu çözmek için uzaktan şut çekmemiz lazım. Onu da denemiyoruz, tek sorunumuz budur.

Diğer yandan bize karşı top oynamayı düşünmeyen, vatan millet Sakarya yapan takımlar, söz konusu GS olunca, 5 yemek için çabalıyor, top oynamaya çalışıyorlar. Rize bugün futbol namına hiçbir şey yapmamakta direndi, fakat GS maçında sereserpe oynamayı seçtiler.Bu da bahane değil, maksat farkı göstermek. Adamlar sonuna kadar haklı, çatır çatır kapansınlar, sözüm yok.

Ayrıca FB, GS maçlarında, Antep'e, Rize'ye yapılan haksızlıklardan bahsediyoruz, iş Beşiktaş'a gelince hep mağdur biz oluyoruz. Çünkü Anadolu takımları da Beşiktaş'ın diğerleri gibi kollanmadığının farkında. Rizeli çocuk o hareketi FB'li birine yapamaz, yapmaz, yapmadı. Anca Beşiktaş'a karşı deneyebiliyor. Umarım bu da, bu maçtan sonra değişir.

Bursa maçında da böyle bir oyun oynarsak işimiz zor tabii ki, bana göre bu maçları kazanmak önemli, gerisi faso fiso. Ama Bursa'dan sonra, "kötü oyuna ses etmeyenlerin yüzünden bu hale geldik, sonu belliydi" diyebilirsiniz.

Haklı da olursunuz.

Fakat ben takıma ve Bilic'e, 2-3 haftalık kötü oyun kredisi tanıma taraftarıyım. Bu sene yaptıkları, her halükarda kayda değer. Son on maçın 9'unu, son 9 deplasmanın 8'ini kazanan takımı eleştirmek mantıklı gelmiyor.

Bazen de penaltıyla kazanmak bizim hakkımız. Çok takılmamalı. Zaten şampiyon olmasak da kızmam, o ayrı mesele.

BJK4EVER dedi ki...

Cenk ve mustafa yoksa furkan ne gune duruyor? Onu kadroya almamak hata degil mi? Rizesporla mac yapiyorsun 2. Forvetin yok, tam rezalet. Kaldi ki forveti ciftlemek icin illa santrfor sokmaya da gerek yok. Atibayi sarkik oynatip sari kartli ersani cikartarak freiyi forvete cekebilirdi veya atinci pinchitter olarak kullanabilirdi. Hasan kabze, webo, umut bulutu ve zamanindaki katkilarini vs bilmiyoruz sanki. Bu kadar skor taraftarligi yapmayin arkadas. Bu mactaki antrenor pasifligini, korkakligini gormuyorsaniz pes!

BesiktaskUlan dedi ki...

Furkan kiralık gitti.

Başka sözüm yok hakim bey...

YSY dedi ki...

Furkanı soksa şu yorum kesin gelirdi; "He hocaya bak kurtarıcı olarak 19 luk (bu arada yaşını bilmiyorum sadece tahmin) furkanı soktu. Kafaya bak."

İkinci dediğin opsiyon daha geçerli. Bence yapabileceği tek hamle de buydu ama denemedi bu açıdan eleştirilebilir.

BesiktaskUlan dedi ki...

Skor taraftarı diye milleti eleştireceğinize, önce takımınızda kim oynuyor, kim oynamıyor, kim gitti, kim geldi onu bilin, doğru düzgün taraftarlık yapın.

Ondan sonra gelin taktik tartışalım.

Ayıptır be.

On sekizi bilmiyorsun, hala "o yoksa" diye ahkam kesiyorsun, bari 20 küsur kişilik kadrodan haberin olsun.

Anlat canım, taktik maktik heyecanlı oluyor. Kabze, Webo, Umut forvet değil zaten, Atınç onların yaptığı işi yapabilir falan filan.

Ne günlere kaldık...

Bir yazıp sildim , sinirler abuk sabuk yazmışım okuyan olduysa da kusura bakmasın .

Gerçekten hem takım , hem kenar yönetim olarak içler acısı bir maçtı.

Rakibin 9 kişi kalması ihtimaline göre plan yapılmaz ama kazanmanız gereken bir maçın son 20 dakikası için bir planınız olması gerekir.

Bütün işi Gökhan Töre'nin , Sosa'nın bireysel performanslarının sırtına bırakarak çözebileceksek kenardakilere niye para veriyoruz ?

Rakip 9 kişi ve 25 dakika tek pozisyon üretemedik.

Bunu rakip çok iyi yerleşti , takım yorgun , kötü günümüzdeyiz filanla açıklayamassın. Bu düpedüz bir saçmalık.işin kötüsü ben kendi adıma rakip 9 kişiyken o golü atamayacağımızı tahmin etmiştim pek çoğunuz gibi.Zaten biz atamadık onlar yediler.Yahu skor 2-1'ken korkudan ileri bile gidemedik .

Haftaya muhtemelen , hem de Volkan Şen yokken , bu son haftalardaki muhteşem performansımızın mükafatını alırız Bursa'dan .

Benim acayip umurdum kırıldı açıkçası. Hani kötü oynarken kazanmak , şampiyonluk için bir ihtiyaçtır ya , bu maç , bu aforizmanın özelinde bile kabul edilebilir değil .

planck dedi ki...

Biliç geldiğinden beri takımın uzak ara en akılsız oynadığı maçtı. Sahada hiç bir zeka kırıntısı bulamadım afedersiniz. 80den sonra da dayanamayıp kapattım zaten. İlk yarı rize çok istekliydi, devamlı önde bastılar fizik olarak da dirilerdi vs oynatmadılar eyvallah ama 9 kişi rakiple oynarken hala çalımla adam geçmeye çalışıp doldur boşaltla gol ararsan, 50 metrede statik oynayıp yardımlaşmaya gitmezsen, hem de bunu bu hafta yaparsan baya baya salaksın demektir. 1.5 yıldır takımı ilk kez eleştriyorum, çoğu kez eleştrilere karşı korumaya çalıştım ama bu kadar zekasızlığı da kaldıramadım. Eğer haftaya bursa 10 kişi sahaya çıkarsa 2-0 önde başlarlar yeminle, rakip eksik kalınca bizimkilerin IQdan 50 puan siliniyor.

nkonrat dedi ki...

Herşey bir yana bu defansla işimiz zor. Geçen hafta Motta’ın rakibine sadece eskortluk yapmasıyla gol yemiştik, bugün de Serdar benzer bir şekilde gol ortasını engelleyemedi. Tolga da boşa çıkınca yine ucuz bir gol yedik hem de 10 kişiye karşı. Şampiyonluk kaçarsa bu defans yüzünden kaçacak. Karşındaki takım istediği kadar kapansın sen bir kere kilidi açmışken hemen üstüne gol yiyerek rakibi tekrar motive ediyorsun. 9 kişi kalmış bile olsalar herkes ekstradan koştuğu için o direnci kırmak daha da zorlaşıyor.

Bazı arkadaşlar Oğuzhan’ı beğenmemiş, hatta sahada dahi görmemişler. Maçı izlemeden böyle yazdıklarını düşünmüyorum ama önyargılı olarak izlemişler, bu kesin. Bence çok iyi oynadı, ilk golü getiren atağı da rakipten top çalarak o başlattı. Tolgay’ın gelmesi Oğuzhan’ı daha da hırslandırmış ve pabucun pahalı olduğunu anlamasına sebep olmuş. Biliç de ondaki bu olumlu değişimin farkında ve özgüven bunalımı yaratmamak için elinden geldiğince onu sahada tutuyor. Doğrusu da bu zaten. Mukavele yapmakta nazlanan Atiba’dan veya mukavelesine serbest kalma maddesi koyduran ve takıma uyum sağlayıp sağlamayacağı henüz belli olmayan Tolgay’dan ziyade şahsen Oğuzhan’ın oynamasını yeğlerim.

Furkan bugün Menemen Belediyespor’la maça çıktı ve tek devre oynadı. Kiralık gitmemiş olsaydı bile henüz böyle maçlara çıkabilecek kapasitede değil. Gelecekte de bizde oynayabileceğini sanmıyorum. Ben asıl Pektemek’in olmamasına şaşırdım. Kupa maçında sonradan oyuna girmişti. Bugün de en azından 18’de olabilir, maske takarak da olsa son dakikalarda oynayabilirdi, eğer başka bir sakatlığı daha yoksa.

can dedi ki...

Birinci yarida Oguzhan'i begenmeyen bendim, sozlerimin arkasinda da duruyorum. Biri oyuncu istatistiklerini paylasirsa daha iyi anlasilir neyi begenmedigim. Onyargi meselesine gelince: sifir profesyonel kariyerle geldigi Besiktas'in feda senesinde yokluktan forma bulup sonrasinda 2,5 senede 90 dakika mac oynayacak kondusyona ulasamayan bir futbolcudan bahsediyoruz. Ne onyargisi allasen?

Unknown dedi ki...

bazı yorumlar cidden komik arkadaşlar. Beşiktaşkulan'a %90 civarı katılıyorum. Daha takımda kimler var diye bakmadan ahkam kesiyorsunuz. Biraz bilincli olalım.kalite düşmesin.

Ayrıca Bilic'i hatalı gösteren tayfa, bilmem macı izlerken farketti mi? Bilic oyunculara sakin olun dedi cogu kez. Fakat bizimkiler o telaşla ne yapacaklarını şaşırdılar.Topu Kerim ve Töre'ye atıp beklediler. Ki cok yanlıs bir hamle,zira Töre bugün en kötü macını oynadı resmen takımı yavaslattı, Kerim ise aradıgı boslugu bulamadı. Cok zorladı.

Bilic Atiba ve Tolgay'ı rakip sahaya yerleşelim diye aldı.Pas opsiyonu için aldı. Fakat bizimkiler pasla içeri girmek yerine içerideki tek adama orta acma girişiminde bulundu(acamadılar da) Cogu zaten Töre ve Kerim tarafından kaptırıldı. Mac bu sekilde gecti benim izlenimim bu. Burda suclu Bilic degil, 9 kişiye o sahanın Rize tarafını dar edemeyen futbolculardır kimse kusura bakmasın.Atiba topu ayagına aldıgında cogu zaman pas opsiyonuna girişti zaten. Bunu en iyi Sosa yaptı. hep ver kac kovaladı ki dogru hamleydi.yapmamız gereken buydu.

Ben de macta cok kızdım ama Bilic'e degil oyunculara.Sut vuramayan Ramon'a. Ersan'a, bize Hakan arıkanı hatırlatan Tolga'ya. Ama Bilic'e degil. eldekilerle bu oluyor arkadas daha napsın?

Bir de defanstan adam cıkarıp ileri takviye olayına gülüyorum.Holosko ve o İrlandalı yeterince sıkıntı verdi bence. fantaziye gerek yoktu.

Neyse uzun yazı oldu Tebrikler Beşiktaş'ım.. nasıl olursan ol seviyoruz seni.

nkonrat dedi ki...

Oğuzhan 2,5 sene içinde çok fazla gelişme kaydetmemiş olabilir. Ama son iki haftadır iyi oynuyor ve çok da çalışıyor. Önyargı dediğimiz şey tam da budur işte: O 2,5 yıla kızıp şimdiki değişimi fark etmemek.

BJK4EVER dedi ki...

Kusura bakmayin beyler. Isimdeki yogunluk geregi ocak ayindan beri haftada 70-80 saat calisiyorum. Maclari seyeedecek zamani zor bulurken Besiktasin 4. Forvetinin kiralik gittigi haberini kacirmisim. Ama madem kaliteyi dusuruyorum ve bilincsiz taraftarim, ben de bir daha bloga girmem, yorum yapmam. Alin blog sizin olsun tepe tepe kullanin. Hadi hayirli isler.

BesiktaskUlan dedi ki...

Burada kimse, dakika dakika Beşiktaş'ı takip etmek zorunda değil, herkesin işi gücü var. Bunlardan bağımsız da yorum yapılabilir, hatta hepimiz saçmalayabiliriz. -Ben sık sık yaparım-

Ama bunu yapamazken, kadroda olmayan futbolcunun oyuna girmesini, etki etmesini bekleyip, kiralık gittiğini öğrenince de, "Beşiktaş'ın dördüncü forveti" diye aşağılamanın anlamı yok.

İlk 18'i bilmeden, maça hangi şartlarla çıktığımızı -sonradan bile olsa- araştırmadan eleştiri yaparsan, boşu boşuna okumuş oluyoruz. Cenk ve Mustafa'nın olmadığını bilmiyorsun, anladık, madem öyle Furkan'da niye ısrar ediyorsun? İşte esas sorun bu. Bilmediğinde ısrar, körü körüne eleştiri demek oluyor. Aynısını GS'li, FB'li biri yapsa burada taşa tutardık.

Beşiktaş'ı hatim etmeyin ama takip edemiyorsanız da büyük eleştiriler yapmayın. Biz de her maçı izleyemiyoruz, ama sonrasında gelip, "Ömer Şişmanoğlu niye oynamadı?" diye hesap sormuyoruz.

Herkes yazsın, kimse gitmesin ama herkes üç aşağı beş yukarı bilgi sahibi olsun istiyoruz. Temel bilgiler olmadan eleştiri olmaz.

Yoksa Atınç'ın oyuna girip girmemesini sabaha kadar tartışırız. Çünkü o bir bilginin sonucudur, imkansızlığın farkındadır.

Ha bunlar boş geliyorsa, temel tavsiyem şudur; madem yeterince takip edemiyorsun, bilmiyorsun, kimseyi "skor taraftarı" diye yaftalama. Bütün sorun bundan kaynaklanıyor.

Önce taraftarlığın gereklerini yerine getir, sonra laf yetiştir. Sorun kalmaz böylece.

Bu arada sağ bek sağ bek diye ağlarken nur topu gibi bir sol bek sorunumuz oldu ...

Geldiğinden beri hiç sevmiyorum bu Motta'yı da , İsmail üzerine gene biraz çekilebilir gibiydi , bu sene hiç çekilmiyor gerçekten .

sadrazam dedi ki...

Daha önce de önermiştim. Lütfen Maç devam ederken yorum girilmesin. Maçın heyecanı ile çok saçma ve mesnetsiz sonuçlar çıkabiliyor.

Sosa berbat diyorsun, 1 gol, 1 penaltı maçın adamı oluyor.
Dem ba etkisiz yazıyorsun, 1 gol, 1 asist.
Oğuzhan diyorsun, istatislikler yayınlanıyor en efektif pas yapan oyuncu çıkıyor.

Bu maç özelinde takımın, bireysel olarak oyuncuların, Biliç'in, gerizekalı idarecilerin eleştirilecek çok fazla hataları var. Ancak doğru analız yapamazsak hepsi havada kalır.

Alper dedi ki...

lan arkadaş boyle taraftar varken rakibe gerek yok harbiden. mersin maçında da ima ettim söyleyemedim ama bu maçta da oğuzhanı beğenmeyen gitsin polo izlesin.

biraz saygı duyun şu takıma. hocası ile oyuncusu ile stadsız, desteksiz!! deplasmandaki 10.maçından 9. galibiyetini çıkarmış. eleştirmek için eleştirmeyin "3 harfli spor gastesi".

Barreto dedi ki...

Galiba Cüneyt Çakır iki tane kırmızı çıkarınca bizim oyuncular ve hoca bilinçlerini kaybettiler. Öyleki bu bir rüya olmalı diye düşündüler. Lehimize böyle hakem kararları, ancak rüyada olur.

Başka türkü izah etmek zor oluyor.

Yorumlarda her şey ortaya konulmuş.
Sezonun ilk devresi biterken ve şu son bir kaç maçla beraber bu maçta iyice ayyuka çıkan kritik konular:

-Maçların ilk yarısında kontrollü ve bir o kadar isteksiz oyun
-Ceza sahası dışından şut atmamakta ısrar
-Demba Ba yı yalnız bırakmak
-Çift santrafor alerjisi
-Ceza sahası içinde çoğalmamak
-Ceza sahasına mümkün olduğunca az orta yapmak,
-Sıradan kaleci performansı
-Hocanın maçı seyirciden daha kötü izlemesi



çağlar dedi ki...

hadi burada taraftar olarak bazı arakdaşlar furkan'ı takip etmemiş olabilir ancak mesleği gazetecilik olan bir insan nasıl hala Furkan neden kulubede değil diye sorabiliyor aklım almıyor.

http://www.aljazeera.com.tr/gorus/heyecan-verici-bir-derbi-haftasi

SinnFein dedi ki...

@Alper,

Geçen bir yerde daha yazdım ben bizim taraftarın romantikliğini.. Arkadaş hala Biliç, hala Oğuzhan bıdı bıdılığı.. Mersin maçını canlı izledim. Rize maçını da 1-1 olana kadar izledim.
Oğuzhan son iki maçtır gayet iyi oynuyor ve geriden takımı güzel yönlendiriyor. Bizde bir "bakın ne kadar objektifim, takımımı da yeri geldiğinde eleştirebiliyorum" hastalığı var.. Yok Ozzy kötüymüş! Yok forvet alınmamışmış!!

Ya arkadaş sen seyahatin ne demek olduğunu biliyor musun? Ben işim gereği haftanın 4-5 günü şehir dışındayım. Uçaktan indiğimde abondone oluyorum bu adamlar bir de üstüne efor sarf ediyorlar ve bunu her hafta yapıyorlar.. Stad yok, yönetimde para yok.. Hakemler, medya desen üzerimizde! Biz hala yok şöyleymiş de yok böyleymiş!!

Bence ayağa kalkıp alkışlamak lazım bu takımı

SinnFein dedi ki...

@Alper,

Geçen bir yerde daha yazdım ben bizim taraftarın romantikliğini.. Arkadaş hala Biliç, hala Oğuzhan bıdı bıdılığı.. Mersin maçını canlı izledim. Rize maçını da 1-1 olana kadar izledim.
Oğuzhan son iki maçtır gayet iyi oynuyor ve geriden takımı güzel yönlendiriyor. Bizde bir "bakın ne kadar objektifim, takımımı da yeri geldiğinde eleştirebiliyorum" hastalığı var.. Yok Ozzy kötüymüş! Yok forvet alınmamışmış!!

Ya arkadaş sen seyahatin ne demek olduğunu biliyor musun? Ben işim gereği haftanın 4-5 günü şehir dışındayım. Uçaktan indiğimde abondone oluyorum bu adamlar bir de üstüne efor sarf ediyorlar ve bunu her hafta yapıyorlar.. Stad yok, yönetimde para yok.. Hakemler, medya desen üzerimizde! Biz hala yok şöyleymiş de yok böyleymiş!!

Bence ayağa kalkıp alkışlamak lazım bu takımı

SinnFein dedi ki...

Dünkü maçta da sorun bence ön oyuncuların acaip etkisizliğiydi.. Mersin maçındaki presi yapamadılar. Birbirleri ile pas trafiği kuramadılar. Gökhan ve Demba Ba çok etkisizdi. Ben fikrim ki bunu her hoca yapamaz; böyle zamanlarda bir şok değişiklik yapılmalı.. Mesele daha 30.dk'da Gökhan beni değiştir diye bas bas bağırıyordu aslında. Böyle beklenmeyen şok değişiklikler hem takımı toparlıyor hem de oyuncuya çeki düzen verdiriyor.Biliç bunu bir kere Oğuzhan'a yapmıştı. İlk yarı bu denenebilirdi ve Frei ile takım bir ivme kazanabilirdi..

Sol bek konusuna gelince ben Motta'yı beğeniyorum aslında ama sanki oyun tarzımız ona çok uygun değil gibi. Mesela Fener'de çok rahat yıldız olabilirdi ama bizde biraz ofansif kalıyor sanki.

Coolio dedi ki...

@SinnFein

takımı alkışlamak gerektiğine yüzde yüz katılıyorum.. bu imkansızlıklara rağmen mücadeleden kaçmayan, fair play dersi veren lider bir takımı baş tacı etmek gerek..

konuyu değiştirmek istemem ama Motta'yı beğenmene de bir o kadar katılmıyorum. Saçma sapan top kaptırma rekoru kıran bir adam. Kim kaptırmıyorki diyeceksin ama çok saçma şekilde ve kötü yerlerde komik toplar kaptırıyor. Oyun tarzı uymuş olsa bile beğenmezdim. Ayrıca onu ofansif kalıyor şeklinde tanımlamazdım. Ne yeteri kadar ileri çıkıyor ne de çıktığında etkili bir iş yapıyor. Elbette sende adam için ölüp bitmiyorsundur ama senin gördüğün kadarda iyi gelmiyor bana.. İsmail'^den daha iyi o kadar.. Haftasonu uluslararası meclis futbol takımlarının maçları vardı.. Göbekli vekiller maç yapıyordu, İsmail'i orada bile oynatmam, gerisini siz düşünün.. Lütfen ne çabuk sildin adamı der gibi olmayın, ben onu 3 yıldır silmiştim..

SinnFein dedi ki...

@Coolio,

Ya tabiki Motta'ya bayılmıyorum ama şöyle bir Türkiye'ye ve bizim takıma baktığımda da Motta'nın yerine şunu koyarım da diyemem.. Caner diyenler çıkacaktır ama Caner'i alabilmemiz mümkün değil hem maaş dengesi hem bonservis vs..

Bizim taraftarımız Ümit K falan diyor ya ona biraz tepkiliyom ben aslında.. Zamanında M.Sedef diye bas bas bağırıyorduk ne oldu? daha olmadan adamları atıyoruz seyircinin önüne bir de biz zaten romantik duygusal taraftarız adamları ilk hatasında yakıyoruz. 20 yaşında bu adamlar biraz sakin olmakta fayda var..

Ayrıca takımdaki arıza kontenjanında adam lazım bize Motta'daki o arızalığı seviyorum. Melo ve adı lazım olmayan Belöz'ler gibi sevimsiz de değil.

Tüm bu ahval ve şeriatta! hepsini bir araya getirince bana doğru adam geliyor. Meramım budur ;)

yoksa çok da hayran değilim Motta'ya...

Yorum Gönder

Ara