.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

17 Şubat 2015 Salı

Maç Raporu: Beşiktaş 3 - 2 Bursaspor


Goller: Demba Ba (23', 90'), Gökhan Töre (87')
En iyi üç: Gökhan Töre, Demba Ba, Jose Sosa
En kötü üç: Tolga Zengin, Olcay Şahan, Atınç Nukan

Karne:

Slaven Bilic7.7
Beşiktaş7.8
Bursaspor5.0
Mustafa Kamil Abitoğlu3.5


Tolga Zengin (15')3.3
Atınç Nukan5.7
Pedro Franco7.0
Ramon Motta7.3
Serdar Kurtuluş7.3
Veli Kavlak (72')6.6
Atiba Hutchinson6.9
Jose Sosa7.9
Olcay Şahan (62')5.3
Gökhan Töre9.0
Demba Ba8.4


Cenk Gönen (15')7.2
Kerim Frei (62')7.7
Oğuzhan Özyakup (72')7.4

Tablolarla ve formülasyonla arası iyi olan varsa linki kaydedip sezonun tüm puanlarını güncel şekilde takip edebilir:
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1OPeRICGK68PpyH0mDMprSsh86xuQDhG6S187LsRCpA8/edit?usp=sharing

Bu verileri Türkçe cümlelere çeviren olursa ben de çok sevinirim şahsen. Tabloyu okuma konusunda takılınan nokta olursa sorabilirsiniz.

9 Yorum:

Emre Toraman dedi ki...

Tolga'nın sakatlığı vesilesiyle küçük bir Tolga vs Cenk karne sonuçları değerlendirmesi yapayım. Bir oyuncuyu değerlendirirken direk puan ortalamasına bakmak adil olmayacaktır. Çünkü bir oyuncunun bir maçtaki performansı değerlendirilirken takımın o maçtaki ortalaması da mutlaka bir girdi olarak kullanılmalı diye düşünüyorum. Bu yüzden birkaç farklı kriterde değerlendireceğim:

Tolga oynadığı 20 maçın 10'unda takımın o maçtaki ortalamasının üzerinde puan alırken Cenk'te bu durum 6'da 6. Ne Tolga ne Cenk hiçbir maçta takımın en iyisi olamazken Tolga 3 maçta(2'si son 2 maç) takımın en kötüsü olmuş.

Bir diğer kriterim oyuncuların maç puanlarının takımın o maçtaki ortalamasının ne kadar altında-üstünde olduklarının toplamını ve ortalamasını değerlendirmeye yönelik. Kabaca toplam/ortalama katkı puanı da denebilir.

Tolga'nın burada 20 maçta elde ettiği toplam puan -5.58, ortalaması -0.28 olmuş. Bu alandaki en iyi maçı 1.59 ile Konyaspor maçı olurken, en kötü maçı son oynadığımız Bursaspor maçı olmuş: -3.60.

Cenk ise 6 maçta 2.27 toplam, 0.38 ortalama puana ulaşmış. En iyi performansı 0.78 ile Karabükspor maçı, en kötü performansı da 0.11 ile içerdeki Partizan maçı olmuş.

Bu alandaki takımın enlerine bakarsak, Sosa 20 maçta 16.96 ve 0.85 ile hem toplamda hem ortalama olarak takıma en çok katkıyı veren oyuncu olmuş; Necip ise 15 maçta -15.32 ve -1.02 ile hem toplamda hem de ortalamada en zararlı.

Emre Toraman dedi ki...

Bir de sürekli böyle değerlendirme yapmam mümkün olmayabiliyor farkındasınızdır ki. Tablolarla ve formülasyonla arası iyi olan varsa linki kaydedip sezonun tüm puanlarını güncel şekilde takip edebilir:
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1OPeRICGK68PpyH0mDMprSsh86xuQDhG6S187LsRCpA8/edit?usp=sharing

Bu verileri Türkçe cümlelere çeviren olursa ben de çok sevinirim şahsen. Tabloyu okuma konusunda takılınan nokta olursa sorabilirsiniz.

WiLdHoney dedi ki...

Alakasız olacak ama, Kandemir'in istifası ve üzerine Bartzokas'ın getirilmesine dair bir post açılsa diyorum. Malum güzel şeyler olacak gibi geliyor, ya da öyle istiyoruz belki...

Konuyla ilgili bir post hazırlıyorum ben fakat bu aralar biraz soğuk algınlığı problemi sebebiyle akşamları genelde uyuklayarak geçiriyorum.

En kısa sürede yayınlamaya çalışacağım.

sadrazam dedi ki...

Bursa maçı özelinde; Slaven Biliç'in takım ortalamasının altında puan alması da ilginç olmuş.Ortalama altı puan veren arkadaşlar ne düşünmüş olabilir çok merak ediyorum.

Barreto dedi ki...

@ Emre Toraman

Çalışma için teşekkürler.

Aslında bu değerlerle ilgili maç zorluk düzeyi, oyuna sonradan girme, ve her bir oyuncuya yönelik beklenti analizi yaparak bazı ayarlamalar da yapmak gerek ama bunun için zaman lazım.

Basit istatistik teknikleri kullanarak bireysel ve takım ortalamaları ile standart sapma hesabı yardımıyla mukayeseli bir analiz yapmaya çalışırsak;
Değerlendirme kriterleri:
Bireysel ortalamalara göre takımın standart sapması:0,55
Takım ortalaması:6,24


Çok Zayıf:5,03 ve aşağısı
Zayıf: 5,04-5,68 arası
Orta:5,69-6,23
İyi: 6,24 – 6,78 arası
Çok iyi: 6,79 – 7,33 arası
Süper: 7,34 ve yukarısı

Analiz sonuçları:
Süper: Yok,
Çok İyi: Sosa, Ba, Töre, Atınç, Cenk Gönen
İyi: Hutchinson, serdark,Franco, olcays,
Orta: veli, kerim, tolgaz, oguzhan, cenkt, ersan, sivok, motta , tolgaya, mustafa
Kötü : Necip, İsmail
Çok kötü: Yok

En istikrarlılar (kendi performansı kendi ortalamasına göre 2 takım standart sapmasından daha az dalgalananlar) (En istikrarlıdan başlayarak)
Cenkg, tolgaya, serdark, franco, ismailk, atincn
En istikrarsızlar (kendi performansı kendi ortalamasına göre 2,5 takım standart sapmasından daha fazla dalgalananlar arasında ) (En istikrarsızdan başlayarak)
Necip, Ba, Mustafa, Cenk T, Olcay, Veli

Kısa değerlendirme: İsmail takımın en kötüsü ve maalesef istikrarlı biçimde kötü performans ortaya koymaya devam ediyor. Necip kötü fakat zaman zaman kendi ortalamasının bir hayli üzerine çıkabiliyor. Cenk Gönen, Serdar Kurtuluş, Pedro ve Atınç Biliç’i mahcup etmiyorlar.
Son söz:
Bu rapora göre 4-2-3-1 ideal 11’i: Cenk Gönen, Serdar Kurtuluş, Pedro , Atınç, Motta, Atiba, Veli, Olcay, Sosa, Töre, Ba olmalı.
Yani bu istatistiklere göre Biliç’ten bundan sonra Tolga Zengin ve Ersan yerine Atınç ve Cenk Gönen’i oynatmasını isteyebilirsiniz. Ama bunlar neticede istatistik abartmamak lazım.

WiLdHoney dedi ki...

@Emre Toraman ve @Baretto,
Süper çalışmalar ellerinize sağlık. Buradan da anladığımız Edin Terziç gayet güzel iş yapıyor ve Biliç'te bu bilgiler ışığında hakedene formayı veriyor.
Ayrıca bizim sağ bek sorunumuz yok, malesef sol bek sorunumuz var.

delgado dedi ki...

Bence macin en iyisi Franco ve Motta idi. Motta iyi bir hazirlik kampi gecirir ve konsantrasyonunu korursa bu performansini bircok macta daha verir, kelepir nokta atisi transfer yapamazsak sol bek boyle devam etmeli.

motta birkaç maç hakikaten kötü maçlar çıkardı,fakat bu adamı asmayı ve hemen sol bek aramayı gerektirmez. gs nin aldığı (dünya yıldızı alex telles) ile kıyaslıyorum normal olarak.ikiside brezilyalı. fiyat performans açısından baktığımda haksızlık ediliyor doğrusu.
yani motta yı kiminle kıyaslıyoruz marcelo ile yada jordi alba ile mi?
sonuçta sol bek ve sağ bek mevkileri futbolda kolay bulunan mevkiler değil diye düşünüyorum.tabii ki en iyisinin bizde olmasını isteriz.

Yorum Gönder

Ara