.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

15 Şubat 2015 Pazar

Karne: Beşiktaş 3 - 2 Bursaspor




43 Yorum:

BesiktaskUlan dedi ki...

Önceki post'tan buraya taşıyorum;

O kadar anlattık arkadaş.

1- "Bursa'nın 15'ten fazla maçını izledim. Birkaç büyük maçta karar vermeyin, en azından geçen haftaki GB maçını izleseydin, o çıkışın bizim gibi inişli çıkışlı olduğunu görürdün.

Bursa ligin ilk yarısında 2-3 maç hariç, kör topal gitti, sonuna doğru toparladı, şu anda da GS maçı haricinde yine biraz şansla ilerliyor, son dakika gollerine bakıyor."

Yazdık, Bursa'nın bir numarası yok dedik, İNANDIRAMADIK. Yerden kalkmayan, tekme tokat adama dalan, iki pas yapamayan Bursa'yı görünce, "aaa ileride baskı yapmıyorlar" diye şaşırıyorsunuz.

Yapmadılar, çünkü güçleri yok zaten. Biz de Atiba-Veli ile oynayınca belleri kırıldı.

Atınç'ın asistleriyle 2 gol buldular, olmayan pozisyonlardan, onun dışında kalemize gelemediler.

Demek ki Olimpiyat Stadına sığınmaları boşuna değilmiş. Sonunda anlaşılmıştır.

2- Beşiktaş'ı Kayseri, Rize maçlarıyla eleştirmeyin, elbet geri döner dedik, ona da itiraz ettiniz.

Olimpiyat Stadı şartlarında mükemmel oynamıyoruz zaten, sağır sultan biliyor ama Bursa'ya karşı kaç tane net pozisyon yakaladık, sayamadım.

Kalecileri sayesinde son dakikaya kadar durdular karşımızda, yoksa maç çoktan bitmişti.

Gelelim en önemli kısımlara;

Serdar gerçek bir yıldız olmaya doğru ilerliyor, hayretler içinde izliyorum.

Atınç meselesinde Bilic'e hak vermişsinizdir umarım. O boyla hava topu alamayan, 3 gol fırsatı yaratan, sakarlığıyla saç baş yolduran adama Beşiktaş forması fazla gelir.

Demek ki Bilic'in bildiği bir şey varmış. Oynaması için çok çalışması gerekiyor, yoksa kiralık gider.

Tempolu falan oynamadık, hatalar da yaptık ama Bursa karşısında galibiyeti hak eden taraftık. "Real Bursa'nın" da foyası ortaya çıktı.

Beşiktaş eski günlerine dönüyor, kimse felaket tellallığı yapmasın.

cochise dedi ki...

@besiktaskulan
hacı seni okuyan da rahat yendik sanar. son saniyede attık golü. 60 dakika bursadan çok da iyi değildik. hatta 45-60 arası net, onlar üstündü. ama 60 sonrası oyun için alınlarından öperim oyuncuların. görmek istediğimiz beşiktaş bu dedim. berabere bitse de helal olsun diyecektim. Bunda Biliç'in değişikliklerinin katkısı büyük oldu. Hata yaptığını düşündüğümüzde nasıl eleştiriyorsak burada da övgüyü hak ediyor.

Merak ediyorum bugün de oğuzhan vitamisizi, bu çocuk hiç işe yaramaz vb. yorumları olacak mı?

Bir de pedroyla çok uğraşılıyor, güçsüz hamlesiz, hava topunda zayıf vb. diye; Atınç-Fernandao ile Pedro-Fernandao mücadelelerini bir karşılaştırısak Pedro gösterişsiz olsa da ne kadar iyi bir savunmacı olduğunu daha iyi görürüz.

Atınç hatalar yaptı ama açıkçası Ersan da aynılarını yapıyor. Allahtan motta iyiydi bugün yoksa daha da kötü olurduk. Ve seneye birinci önceliğimiz bu hamleli ama kaliteli stoper meselesi olmalı.

Yediğimiz golde top bakambuya gelince oh dedim bu kazma dağlara taşlara vurur. Zira bursanın pozisyon harcama mekanizması ama herif şık santrafor vuruşu yaptı.

Ben hem veliyi hem de atibayı çok beğenmedim. Mücadele zaten ediyorlar eyvallah amapas tercihlerinde çok hata yaptılar. 60 öncesi tutuk oyunda bunun da etkisi var.

İşler kötü gittiğinde gökhan hep irade koyuyor bazen saçmalıyor bazense bugünkü olduğu gibi çok çok etkili.. Bir yıldaki gelişimi muazzam. Böyle devam ederse, diğer eksiklerini de atarsa durdurulamaz olur.

Eğer liverpool serisini hasarsız atlatırsak her şey çok daha iyi olacak. Hele elensek bile arsenalvari gurur verici bir mücadele olursa o gazla ligde işi alır götürürüz.


not: rize maçıyla da mersin maçıyla da eleştirirm takımı elbet (o aralar buralara yazamadım ama eleştirenlere katılıyorum); onları yenemezsen bunun anlamı kalmıyor ve kimse buradaki beşiktaşlıların skora göre yorum yapmasını beklemesin.

BesiktaskUlan dedi ki...

@cochise

Eğer rahatlıktan kastın maçın son dakikaya kadar sürmesi ise şüphesiz rahat değildi. Ama maç boyunca söylediğin dakikalar hariç, yediğimiz gollerde bile -pozisyon vermedik- gayet rahattık. Bursa'yı oyundan düşüren bizim oyunumuzdur. Bu da başarıdır.

Ayrıca benim söylediğimi okuyan şurayı es geçmez;

"Olimpiyat Stadı şartlarında mükemmel oynamıyoruz zaten, sağır sultan biliyor ama Bursa'ya karşı kaç tane net pozisyon yakaladık, sayamadım."

Demek ki vurduk, parçaladık, darmaduman ettik gibi bir iddiamız yok ama her halükarda Bursa'dan daha iyi oynadık, pozisyon bulduk, o şartlarda çatır çatır maçı kazandık.

Daha ne kadar rahat olmalı ki? 5-6 atınca mı rahat olacağız? Onun dışında futbol bu, son dakikada gol yersin, şanssızsındır, ona "rahat kazanamadık" denmez, rahat bitiremedik maçı denir aslında. Yoksa oyunun bütününde rahatsız edemediler.

Golü yedikten sonra, "Skoru koruyamıyoruz" diye yazmak için sıraya girenler, attığımız zaman, "irade koyduk" demeye de çekinmesinler. O da bir başarı, son dakikaya kadar vazgeçmedi takım.

Ayrıca kim skora göre yorum yapılsın diyor ki? Kendi kendinize bir şeyler atıyorsunuz ortaya.

Bizim iddiamız "takım kötü ama bu maçlar kıstas olmaz" babındaydı. Şahsen yazdığım, "Beşiktaş, Rize'yi dağıttı" ya da "Kayseri'yi parçaladı" lafını gösteremezsiniz. Kör değiliz, oynanan oyunu görüyoruz.

Ama futbolda neyin olup olmayacağını tartışıyoruz. Bursa maçını kazanacağımızı iddia ettik, "3-5 tane yeriz" diye ortalığı inleten insanlar oldu. Şimdi biz buna itiraz etmeyelim mi?

Bursa bizi dağıtacak, diyenlere en güzel cevap sahada verildi. Biz de esas gücün burada ortaya çıkacağını söyledik ve haklı olduk. Bu kadar basit.

Kötü oynayınca eleştirmeyin diye bir şey söz konusu değil. O postlarda yazılanlar ortada. Biraz daha makul kelimeler seçmeliyiz yazarken.

Onun dışında artık Liverpool maçını bekliyoruz. Orası bu sezonun dönüm noktası olabilir.

Unknown dedi ki...

iyi futbolu hatırladığımız maç oldu, iki tip takımı yenemiyoruz veya yenerken zorlanıyoruz; pas oyununu iyi oynayan takımlar (bu grupta rize ve konya gibi takımlar var, ayağa pas oynamaya ve oyunu yavaşlatmaya çalışıyorlar) ve oyuncu bazında bizden daha tecrübeli takımlar (gs, fener ve arsenal). ikinci gruptaki takımları henüz yenemedik. sakin oynamayı beceremiyoruz bir türlü, maçtan önce rüştü'nün bir yorumu vardı ligtv'de tam olarak söylediğini yazamayacağım ancak rakiplerin sakin kaldığı, kendi oyunlarını oynadıkları takdirde bizim oyunun kontrolünü kaybettiğimiz minvalinde bir şeyler söyledi. ilk gruptaki takımları ise zorda olsa yenebiliyoruz. bursa bu iki gruba da dahil bir takım değildi, yapısal olarak bize benzeyen bir takımdı ve bize benzeyen oyun yapısına sahip takımları da yenebiliyoruz. liverpool'un da bu grupta olması bizim için bence önemli bir avantaj. esasında hakem fernandao'nun kalp masajında kırmızı kartı çıkarta bilseydi, bugün oyunu çok daha önce koparabilirdik, lakin hakem yine beklentileri haklı çıkardı. neyse...

bence atınç fena değildi, fernandao'nun saçma sapan hareketinde atınç'ın sağladığı hava topu üstünlüğünün rolü çok büyük. çünkü atınç fernandao'yu tam manasıyla sindirdi. hatalar yapmadı mı yaptı ancak hata sayısı ersan'ın ortalama hata sayısının çok da üzerinde değil. bugün defansın önündeki oyuncuların dönen topları etkili kullanamaması bizi zorladı. sürekli yana oynadılar, pas sayısında bursa'ya bariz bir üstünlüğümüz olmasına rağmen, verimli pas sayımız düşüktü. oğuzhan oyuna dahil olduktan sonra daha çok pozisyon bulmamız da bu yüzden. örneğin bir pozisyonda frei için araya çok güzel bir servis yaptı, lakin gökhan araya bencillik yapıp girince olası bir asist de heba edilmiş oldu. ancak zaman zaman töre'nin bencilliğinin işe yaradığı da bir gerçek ve bu bencillik de oyuncunun oynama iştahına çok güzel bir işaret.

biliç diğer maçların aksine yerinde değişiklikler ile maçın gidişatına olumlu yönde etki etti. bu da güzel bir gelişme. kötü olan ise tolga'nın formsuzluğu..

BesiktaskUlan dedi ki...

@Emir Eri'nin söylediklerine katılıyorum.

Doğru tespitler içeriyor. Bu sezonun özeti gibi ama yine de Rize ve Kayseri maçlarının çeşitli şartlardan dolayı istisna olduklarını düşünüyorum. Zaten konuşmuştuk.

İki kişiyi okudum ve Atınç konusunda yanılabileceğimi düşündüm. Yine de Ersan'ın daha az sakar olduğunu, Atınç'ın maç içinde moralinin bozulduğunu, toptan kaçtığını düşünüyorum.

Motta'yı unutmuşum, bugün o da elinden geleni yaptı, tebrik etmek gerek. Oğuzhan ise gittikçe daha iyi oluyor. Biz de haftalar önce kötülemiştik ama son 3-4 maçtır düzelmeye başladı, tekrar ümitlendim.

Bu arada Bilic, her zamanki oyuncu değişikliklerini yaptı. Yani yine bildiğimiz adam ve esas gücümüz de buradan geliyor. Göz göre göre yapıyoruz ve kimse buna önlem alamıyor.

Bu maçla ilgili şunu tekrar edip kaçayım; "Tempolu falan oynamadık, hatalar da yaptık ama Bursa karşısında galibiyeti hak eden taraftık. "Real Bursa'nın" da foyası ortaya çıktı."

Unknown dedi ki...

@BesiktaskUlan

ben en çok sahadaki oyuncularımızın kazanma isteğine sevindim, görece olarak rakipten çok daha fazla istedik kazanmayı, erciyes maçının sonuna benzeyecek diye de korkmadım değil. bazen topa da yuvarlak olmaması gerektiğini kabul ettireceksin. maç 2-2'ye geldikten sonra ofsayttan bir gol atıp bir de penaltı golü bulduk. 90+'da gelen bu çaba muazzam. liverpool maçına da bu maçın skoru güzel yansıyacaktır..

Rize olayında ise haklısın mühendislik harikası!!!! rize stadında sahanın ilk yarısında oynadığımız kısmı güneş almıyor, bugünkü rize maçına bakan olduysa yada olursa öğle vaktinde o kısmın nasıl güneş almadığını görürsünüz. doğal olarak sahanın yarısının zemini çok kötü ama bu sahanın düzgün tarafında iyi oynayan rize gerçeğini değiştirmiyor. tribünden takip ettiğim ilk yarıda adamların bizden net olarak daha iyi oynadığını söyleyebilirim. ikinci yarı takımların hücum ettikleri kaleler değişince bizim daha iyi gözükmemiz de bu yüzden. son olarak liverpool maçında umutlu olmamın diğer bir sebebi de saha zemininin iyi olacak olması, bizim oyun stilimiz kesinlikle düzgün bir zeminde oynamayı gerektiriyor.

Unknown dedi ki...

ayrıca serdar son bir iki aydır iyi oynuyor ama koray altınay'ı (23 yaşında) da kesinlikle kadromuza katmalıyız, bu formunu devam ettirirse hem serdar ile güzel bir takım içi rekabet olur hem de yerli oyuncu grubumuzu geliştirmiş oluruz.

EC dedi ki...

Besiktas istekliydi.. Tolga 3-5 hafta yok! Cenk e cok is dusecek ve belki onu 1 kademe atlatacak maclar geliyor.. Oguzhan gayet iyiydi, Kerim de oyle. Olcay amigoluga soyundugundan beri sahada geziniyor. Gokhan cok denedi sut ve calim sevdasiyla da el freni oldu... Son vurdugu da girmeseydi zaten hepimiz asacaktik onu.. Demba bosa kacmisti ve o yine vurmayi denedi..becerdi sonuncu da.. Besiktas saldirmali.. Defansi 1 dk ligina bile yapamiyor takim..
Hakem oyunlarini oynayacakti ama seyirci gurultusu onu da etkiledi.. Bursaspor pili bu kadar.. Atinc hata yapsada bence Fernandao yu sildi.. Ersan olsaydi daha cok hata yapar ve kirmizi bile gorebilirdi.. Atinc i Ingiltere de de baslatirdim ben, ayaga uzun topu da bayagi iyi cunku, L'pool baskili anlarinda Gokhan ve Kerim e uzun top acabilir..

Tebrikler Besiktas

Unknown dedi ki...

son olarak liverpool'da sterling sakatlanmış, bizim maça durumu şüpheli, diğer sağ açıkları markoviç de cezalı.. sanırım özellikle o bölge olcay/frei değişimleri ile maç boyunca işlenebilir..

Kaynaklar:
http://www.physioroom.com/news/english_premier_league/epl_injury_table.php

http://www.uefa.com/uefaeuropaleague/season=2015/matches/round=2000588/match=2014588/prematch/background/index.html

YSY dedi ki...

Bencede artık olcayın yerine frei denenmeli. Adamı küsturmenin anlamı da yok. Olcay efendi biraz klube görsün belki oda toparlar kendini.

Bu arada bursa nın ikinci gol ofsaytmış. Ayrıca bu sene ilk defa lig maçında olimpiyatta kazanmışız.

Daha once de yazmistim, iyimserlikten degil ama oyuncularin motivasyonunun azimsanmayacak bir faktor oldugu dusunmemden oturu bu macin farkli olmasini bekliyordum, nitekim cidden bilenmisler, Kayseri macinda olmayan motivasyonu da buraya aktarmislar. Daha tehlike canlari calmiyor. Motta'nin 2 ay olmamasi da hikaye cikti, su bizim saglik ekibinin bu huyu biraz sinir bozucu.

Cenk bu macta guven verdi. Atinc'i hala daha Ersan'a tercih ederim, en azindan beriki ogrenmeye hevesli ve kendine "guveni" kendine yeteneginden fazla degil henuz. Serdar bugun muthisti, hatta Sosa ile birlikte takimin en iyisiydi. Ba kalite iste, adam butun mac vasati asamiyor belki ama skor tabelasinda iki defa ismi yaziyor. Olcay'da bir formsuzluk var ama ofletecek kadar degil henuz. Oguzhan da biraz silkinmeye basladi, hayirlisi.

Ha, Twitter'da da yazdim ama Mustafa Kamil Abitoglu bu ligin en yeteneksiz, en basiretsiz, en eyyamci hakemi, tartisilmaz bile. Ulan gozunun onundeki pozisyona sari kart veriyorsun, Dunya Kupasi finali yonetsen bile bahane olmaz (ki nitekim De Jong'un pozisyonu elestirilmisti), sacma lig macinda nasil veremezsin ev sahibi lehine o karti ya?

YSY dedi ki...

Şunuda ekleyeyim; hala ileride çoğalma sorunumuz devam ediyor. Yoksa kanatlarda töre ve kerim freinin oynamasının bir anlamı kalmıyor. İçeri girmeleri lazım yada içeri de fazladan oyuncumuzun olması gerekiyor. Atınç'la olacak gibi değil, sakarlıkları ersan ile aynı diye mazur göremeyiz. Liverpool maçında delik deşik olur bu oyunla o yüzden sivok yada en kötü necip oynasa daha iyi olur gibi.

Ayrıca rıdvan'ın demesine göre bilic seneye premier lige gidiyormuş ve yerine sergen gelebilir dedi. Normalde sergen kesinlikle olmaz derdim ama siz ne diyorsunuz bu adam için? Aslında genel bir kanıya varmak için henüz çok erken, biraz daha görmek lazım örneğin işler kötü gittiğinde nasıl reaksiyon verecek merak ediyorum ama şuan için enteresan bir grafiği var ve hatırladığım bizde paf takım hocalığı yaparkende 10' da 10 yapmıştı. Bilmiyorum merak ediyorum bakalım neler yapacak ileride.

Sergen bir takimi bir devreden fazla calistirabilsin once, sonra Besiktas'in basina gecer. Iki senedir "planlama" icin ugrasan takimin basina su hala daha olgunlasmamis Sergen'i gecirmenin hicbir manasi yok.

planck dedi ki...

Beşiktaşın hedefini bir şekilde avrupa kupalarına katılmak olursa eğer sergen gelebilir.

Biliç tr liginden pl'ye biraz zor gider, ancak avrupada finale kalması trde dominasyon kurması gerekir. Olası senaryo simeone->man city, biliç->atl madrid olabilir. biz de klopp'u alırız :P

BesiktaskUlan dedi ki...

@shelby

İşte bunu anlatamadık millete.

Motivasyon farkı var, takımın kendini yormadan kazanacak gücü var, deli gibi seyahat ediyor, bir deplasmana gidiyor 3 maç oynayıp -2 Rize, 1 Kayseri- İstanbul'a dönüyor, birinde -Kayseri- yedekler çıkıyor, Uğur Boral falan oynuyor, diğerinde -kupa Rize- Kerim forvet oynuyor, ligdeki maçta -Rize- takım pozisyon vermeden gol yiyor, biraz telaş yapıyor, o da normaldir dedik.

Dinletemedik.

Bursa maçını bekleyin, sonra konuşalım dedik, "3-5 yeriz" dediler. Anlatamadık.

Skor taraftarı diyenler, daha Beşiktaş'ın kadrosunu bilmiyorlardı, onu da gördük.

Ya hu şu takıma azıcık güvenin, boyundan büyük iş başardı deyince, skor taraftarı ilan ediliyoruz. Alın işte, bugün oynadılar, niye bunu yorumlamıyorsunuz?

Kimse bu takıma efsane olur, kesin şampiyonluğu alır demiyor ama yaptıklarını küçümsemeyin artık. Çünkü bugüne boşuna gelmediler, lider olmaları tesadüf değil.

Şampiyonluk ihtimalimizi, "Hamza ve İsmail'in performansına" bağlayan adamlar iyi, biz kötüyüz, öyle mi? Onlar kim ya hu? Ne ara teknik direktör oldular? Hoca olarak muhatap/kriter aldığımız insanlara bak...

Sonra "FB bizden iyi oynuyor" diye kandırıyorlar insanları, yazıktır.

Maç izlemeden, basının gazına gelip eleştiri yapıyorlar, takıma haksızlık ediyorlar. Gördük o cevval Bursa'yı, hani nerede 3-5 atacak takım? Bir numaraları yok -henüz- Şenol Hoca'ya saygım sonsuz, o ayrı.

İnternetteki kötü niyetli, düşmandan beter Beşiktaş taraftarı arkadaşlar, Liverpool maçını beklemeye başladılar. Umarım onların da yüzünü güldürmeyiz.

BesiktaskUlan dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
BesiktaskUlan dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Özgür dedi ki...

http://www.fotomac.com.tr/besiktas/2015/02/15/liverpoola-karsi-umudumuz-yok

Bir şu haberin başlığına bakın, bir de içeriğinde Bilic'in sözlerine bakın.

Ya adamın söylediklerinden bir cümleyi kötü niyetli olarak cımbızlarsın onu bile anlarım da, söylemediği bir cümleyi başlık yapmanın adı şerefsizliktir!

Bu ülkede hiç bir özel kurum veya kamu kurumlarına, hiç bir kişiye saygım ve güvenim yok artık.

Maçı yorumlamaya gerek yok, biz kulüp olarak Dünya Kupası kazansak, "Beşiktaş kahve kupası kazandı" diyecekler nasıl olsa! Maç falan yorumlamaya gerek yok. Hatalarıyla yanlışlarıyla, yense de yenilse de Beşiktaş'ın bir maçını izleme zevkini alır geçerim.

YSY dedi ki...

@planck

Yani kafa karıştırmak için mi böyle şeyler çıkıyor bilmiyorum ama belki bir ihtimal şöyle birşey olmuş olabilir; Bilic eğer sene sonu şampiyon olamazsa iki senede 0 kupa ile yönetimin karşısına oturacak. Evet şartlar malum ama tablo böyle olacak eğer şampiyon olunamazsa. Bu yönetimin yeni anlaşma yapmama ihtimaline karşı belki premier ligden birisine anlaşamazsam gelirim sözü vermiş olabilir. Neyse konuyu daha fazla magazine bağlamayalım.

Dün ayrıca maçı izlerken şunu hissettim. Hani bursa'nın üzerimize gelip alışılan oynunu görmeyi bekliyorduk ama olmadı ya, işte bizde derbilerde dün bursanın bize düştüğü pozisyon gibi diğerlerinin karşısında öyle kalıyoruz. Bence bizim derbi oyunlarımızın bir similasyonu oldu. Bu sefer rakip değil biz büyük gibi oynadık. Derbilerde kesin ve kesin tempoyu sürekli yukarıda tutmalıyız. Başka çare yok gibi.

mehmetozy dedi ki...

artık biliç/ingiltere muhabbeti iyiden iyiye ayyuka çıktı, buna bir cevap vermesi gerekir sezon sonunda bırakacaksa. yönetimde planlamasını ona göre yapar. Bu arada sergen'in olma ihtimalini aklımın ucundan bile geçirmek istemiyorum. Ama allah var sarı çoçuk Edin terzic'in kalmasını çok isterim.
Tolga'nın form düşüklüğünü tartışmaya bile gerek yok fakat Cenk'in muhtemelen 1-2 maç içerisinde bize neden birinci kaleci olamadığını kanıtlayacağını düşünüyorum.

Motta'ya şaşırdım gerçekten adam 2 ay yok deniyor, 3 gün antrenmanana çıkmıyor sonra çıkıp sezonun en iyi topunu oynuyor.

Fizik olarak iyi durumda olduğumuzu söylemek zor. Bursa'nın ortasahayı bu kadar kolay geçmesi biraz can sıkıcı . Gerçi Bursa'da fizik olarak iyi durumda değildi . Yine çabuk ataklar denediler ama 3. bölgede diğer maçlarda oldukları kadar aktif değillerdi .

Takımın motivasyon seviyesi ise 2. yarı başladığından beri ilk defa bu kadar yüksekti . Kesinlikle hak ettiğimiz bir galibiyet oldu. 2. yarıda stoperde Şamil Çınaz olan bir takımı daha fazla zorlayabilmemiz gerek.Bu da o bölgelere 2. bir adam sokarak olur ancak .

Liverpool maçına bundan fazlasını vermemiz gerek fakat oradan bir süpriz çıkarmamız da şaşırtıcı olmaz.

Olcay bir garip adam yahu. Hiç ortası yok. Ya çok alakasız işler yapıp maç getiriyor yada tamamen ortadan kaybolup takımı 1 kişi eksik oynatıyor.

Barreto dedi ki...

Takım dibe vurmuş sanrısına kapılmıştık, öyle olmadığını gördük.

Bir kez daha hakemi ve çirkef rakibi (Şenol Güneş'i tenzih ediyorum) yenmek zorunda kaldık.

Takım böyle bir maçı 2-1 bitirmeyi becerebilse bir seviye daha yukarı çıkacağız.

Atınç'ı fazla eleştirmek bana pek isabetli gelmiyor. İlk golde sahanın en hızlı adamına geçildi. Yetişmesi imkansızdı. Durduğu yerdede bir sorun yoktu talihsizlik oldu. 2. gol her ne kadar ofsayt olsa da 1.96 boyla hava topunu vermemesi gerekirdi. Fakat maç tecrübesi az olan bir genç stoperin bu hatalarını kabul etmemiz gerek yoksa gelişim gösteremez. Ersan sahada olsa başka sıkıntılar yaşayabilirdik.

WiLdHoney dedi ki...

gene bir mucize galibiyet, gene Beşiktaş karakterine yakışan şekilde isyan eden, bırakmayan, zorlayan bir takım vardı sahada, kim ne derse desin, bu takım bireysel oyuncu yetenekler toplamından daha büyük top oynama başladı ve bunu yaparken geçen senelerde yapamadığı maçı çevirememe hastalığını da yenmiş görünüyor.
Çok büyük saygı duyuyorum hepsine, özellikle Serdar'a gösterdiği profesyonellik seviyesinden ötürü ve asla bırakmamış olmasından dolayı, Gökhan'a herkese inat kendin işine bakıp top oynamaya kendini geliştirmeye devam etmesinden dolayı, Sosa'ya gelir gelmez takımı sahiplenip yıllardır bu takımdaymış gibi oynamasından dolayı, Cenk'e gıkını çıkartmadan ettiğimiz onca lafa rağmen dün gayet güven verdiği için, Kerim Frei'ya bu adam süper yedek falan değil basbaya oynarken öğrenmeye devam ettiği ve devam ettikçe daha iyi olduğu için. Biliç'e yapmanın zor olduğu şeyi yaptığı hazır yıldızlardan ziyade kendi yıldızlarını yaratarak, takım oyunu oynatmaya çalıştığı için, varalım biz bazen onu ikinci bir planı yok diye eleştirelim, varalım biz saha kenarında çok panik diye eleştirelim, varalım biz onu eleştirmeye devam ederlim, o işine bakıyor anlaşılan ve Beşiktaş'ı tekrar kendi değerlerini büyüten ve yetiştiren bir takım yapmaya çalışıyor, hem de stadsız, hem de zirve yarışı içerisinde kalarak. Kısacası geride kalanlara ve ekibe çok saygı duyuyorum, sağolsunlar.
Theo'nun her dediğine olmasa bi katıldığım bir lafı var, Futbol iyi ve yetenekli oyuncularla oynanır ve starlar maç kazandırır. Biz işe kendi iyi oyuncularımız arasından potansiyel yıldız adayları üretmeye çalışıyoruz, başarılı olur olmaz bilemem ama başarısızlık bize Q7, Simao döneminde verdiğinden daha büyük zarar veremeyecek bundan eminim.
Umarım bu böyle devam eder, ve bu sene sonunda kupayı müzeye götürebiliriz, son olarak Biliç sezon sonu İngiltere'ye gidecek diyenler için, keşke gitse, bu adam iyi, bu adam naif bu adam hakediyor, kendisine ve rakiplerine saygısı var. Giderse canı sağolsun, ben oradaki hikayesini de heyecanla takip etmeye çalışırım, ama biz diyenler için; Biz Beşiktaş'ız büyük takımız gidenin yerini daha iyisi ile doldurabiliriz. Böyle olabilmektir bizi büyük yapan, telaşa mahal yok.

YSY dedi ki...

Taksit taksit yazıyorum ama ikinci yarı ilk on beş dakika da bursanın gelmesi normal yoksa biz ona müsaade etmesek maçın sonunu böyle getiremezdik. O kadarlık ciğerimiz yok diye düşünüyorum. Ayrıca topa sahip olma oranında %60'ları aşıp hala bulduğumuz pozisyon sayısının kısır kalmasının nedeni ileride çoğalamamak. Bunun üzerine gidilmesi lazım.

BesiktaskUlan dedi ki...

@Özgür

Küfür etmeden iyi tanımlamışsın yine, ben ağzımı bozacağım, olmayacak.

Bilic'i gönderme furyası daha yeni başladı ama kesmedi, bir de rüzgarı tersine çevirmeleri gerekiyor. Ne de olsa gidince, "Ya bu yabancı hoca, Türk bırakıp gitmezdi, güvenmeyeceksin abicim" ya da "Bilic ne yaptı ya? O kadro şampiyon olurdu zaten" veyahut "Adam zaten Avrupa'da umudumuz yoktu diyordu" hadi o da olmadı, Beşiktaş hiç kupa alamadı, "Bir tane kupası yok ya hu? Ben bu Bilic sevgisini de anlamıyorum" diye anıracaklar.

İşte bu yüzden takıma sahip çıkmak elzemdir. Futboldan anlamayan yorumcular ayrı ama kasten kötüleyen çok adam var.

Bunların adını koymak bana yakışmaz.

planck dedi ki...

hadi basındakiler andaval bari siz yapmayın beyler:

Beşiktaş Kulübü, KAP'a bildirdiği yazıda Bilic ile 3 yıllık anlaşmaya vardığını ve ödenecek rakamı şöyle açıkladı:

"Slaven Bilic ile Profesyonel Futbol Takımımızın Teknik Direktörlüğü konusunda anlaşmaya varılmıştır. Sözleşme karşılığı kendisine;
- 2013-2014 sezonu için 1.500.000 Avro
- 2014-2015 sezonu için 1.600.000 Avro
- 2015-2016 sezonu için 1.700.000 Avro ödenecektir"

öyle sezon sonu oturup yönetimle anlaşmaya çalışmak gibi bir durum yok yani. çok küçük bir ihtimalde olsa gitme durumu olursa gökhanı ve hatta sosayı bile isteyebilir yanında, o zaman biliç+gökhan+sosa paket olarak 20M€ deriz :))

Barreto dedi ki...

Benim temennim Biliç'in başarılı olup, en az 3 sezon daha takımın başında kalması. 2. Gordon dönemi yaşatması. Şu anda endişelenecek bir durum yok.

Diğer taraftan ise Sergen'i tebrik etmek lazım. Sergen'in futbol zekasına ve kurnazlığına hiç bir şey diyemeyiz, hoca olarak disiplininin oyunculuğundan daha farklı olduğu söyleniyor.

Biliç'in ensesinde nefesi olmasa da, etrafında gölgesinin bulunması bizim için iyi bir şey. Şu anda ligde Rıza'nın MİYurdu'nu ve Sergen'in Sivas'ını ilgiyle takip ediyorum.

Mergan1903 dedi ki...

Maçın özellikle bizim üstünlüğümüzde geçen bölümlerinde Atiba'nın bazen Pedro ve Atınç'ın arasına girdiğini farkeden var mı? Kontrollü hücuma çıkarken böyle bir dizilişi sanki bir kaç defa hatırlıyorum. Hatta nadiren Veli de yapıyor bunu. Atiba araya girdiğinde Serdar ve Motta kanattan ileriye doğru gidiyor. Sanki modifiye bir 3-5-2 gibi. Düşünüldüğünde ihtiyaç duyduğumuz kalabalık hücum için teoride iyi bir uygulama. Ancak Veli'nin daha fazla aktif alanda olması şart. Belki bu nedenle Veli yerine Oğuzhan girince bu uygulamadan daha fazla verim aldık.

Böyle bir dizilişte Serdar mükemmel toplu-topsuz hücuma çıkış örkenleri gösterirken Motta nisbeten çekimserdi. Bunun sebebi taktik de olabilir (savunma güvenliği) kondüsyon da.

Bu arada sizlerden ricam sahadaki oyuncularımızın, özellikle de defansın ortasındakilerin, yaşlarına tek tek açıp bakmanız. Bu takım gelecek vaadediyor ancak bunun sadece Biliç ile olabileceğini düşünüyorum. Bu nedenle sezon sonu neticesi beklenmeden sözleşme uzatılmasının taraftarıyım. Aksi durumda Sergen hanmlesinin de çok erken bir hareket olacağını düşünüyorum. Böyle bir durumda sezon sonu sözleşmesi bitecek Şenol Hoca değerlendirilebilir. Ama ben yine de Biliç'in kalması için her şartın zorlanması taraftarıyım.

BesiktaskUlan dedi ki...

Bu arada, her zaman yapılması gerekenden bahsediyoruz, yapılınca atlıyoruz.

"Gökhan daha çok şut çekmeli, özellikle ceza sahası dışından" diye hepimiz yazdık ettik, adam sonunda onu da yapmaya başladı.

Bursa maçındaki golden hemen önce bir iki kere daha denemişti, inat etti, sonunda başardı.

Takım sürekli kendini geliştiriyor. Bir tane bile -11'de- geri düşen, arkada kalan adam olmuyor.

Teknik ekip de her şeyin farkında demek ki.

Geriye tek bir eksiğimiz kaldı; golün en beleşi olan "duran toplar" Onu da halledersek kimse karşımızda duramaz. TS, dünkü maçı sadece duran topla kazandı, arada buna da ihtiyacımız var.

Bu arada Frei-Olcay değişikliğinden bahsetmişsiniz. Ya hu ben bu Olcay'a anlam veremiyorum. Mesela kağıt üstünde bu adamla başlamam bile ama adam bir şekilde maçın içinde ve her an her şeyi yapabiliyor. Bu yüzden Bilic'e hak veriyorum. Kerim çok iyi oyuncu, katkısı çok yüksek gerçekten ama Olcay da öyle bir futbolcu ki, kenarda oturunca insanın içi rahat etmez.

Yıllarca çözemeyeceğimiz ama yine de vazgeçemeyeceğimiz bir oyuncu gibi duruyor. Frei-Olcay değişikliği kolay bir seçim değil, Bilic'e hak veriyorum.

Bir de taraftarımızın Sivok sevgisine anlam veremiyorum. Hiçbir zaman üst sınıf bir oyuncu olmadı, daima idare eder durumdaydı. Şimdi aylardır yok ve sakatlıktan çıkmış durumda ve buna rağmen, Liverpool maçında onun oynamasını isteyenleri görüyorum, hayret ediyorum.

Bu adam, bu takımda o formayı almamalı, alamaz. Atınç'a daha çok güveniyorum. Artık Sivok'un bir seçenek olmadığını anlamamız lazım. "Tecrübeli Stoper" hasretinden dolayı kendimizi kandırıyoruz. Yokluğunu hissetmemiz için gereken zamanı çoktan geçtik, artık geride kaldı.

Ayrıca Bilic'i tartışıp, renkli basının oyununa gelmeyelim derim.

Sergen'i falan konuşmak hiç içimden gelmiyor, aman diyelim.

YSY dedi ki...

Bilic'in anlaşmasındaki son sene opsiyonlu değil miydi ? Ben yanlış hatırlıyor olabilirim. Şuan için avrupayı bilen, hazır ekibini sistemini oturtmuş, kağıt üstünde cv'si sergen'den kat kat fazla olan bilic'i bırakmak intihar olur. Ayrıca bizdeki misyonunu tamamlamadı henüz. Türkiye liginde birşeyler elde edebilmesi gerekir ki premier lige gidebilsin. Bence oda bunun farkındadır diye düşünüyorum. Burası bilic içinde iyi bir öğrenme yeri. Premier ligde yapacağınız hataların telafisi zor olabilir ama burası defoları daha kaldıran bir lig. Sergen ise göreceğiz bakalım. Shelbyl'nin dediği gibi hele bir devre sonunu görsün bakalım.

Unknown dedi ki...

Dilmen, Bilic'in İngiltere'ye transfer olup, gitme mevzuunu ortaya attı. Güzel !

Serpil Hamdi Tüzün hoca altyapıda oyunculara atmak istediği golleri hayal ettirir ve kağıda çizdirirmiş. Bugün Bilic tercihinin benzer bir hal olduğunu düşünüyorum. Beşiktaş futbol takımı -daha çok Önder Özen- bir hayal kurdu ve planlama yaptı. Uygun olarak Bilic'i seçti. Oluşturduğu takım Türkiye'de bilip, gördüklerimden farklı. Hal bu olunca; yönetimin hocasından, futbolcusundan vazgeçmeyeceği benim beklentim.

Sizlerde kötü ruhları çağırmayın.

Only Good Vibes Beyler !!!

Basar dedi ki...

Üzerimizdeki ölü toprağı gitmiş. Çok mutlu oldum, geçen hafta insanı umutsuzluğa götürecek kadar isteksizdik. Dün olabildiğince iyi oynadık, ikinci yarı ciddi bir baskı kurduk.

Ersan'ı aradık, maç malesef Atınç'ın tecrübesizliğinden gidiyordu. Gol atmak için çok çaba sarf ediyoruz fakat çok kolay gol yiyoruz. Bunu toparlarsak işler yolunda gider.

Dün Gökhan'ın yaptığını Sosa'nın, Kerim'in, Oğuzhan'ın, Olcay'ın hatta ve hatta Atiba ve Veli'nin de yapması gerekiyor. Daha da ötesi beklerin bile fırsat bulduğunda kaleyi yoklaması lazım. Yanılmıyorsam Motta bir pozisyonda kaleyi denedi dün.

Haftaya Eskişehir'den de kayıpsız dönebilirsek, fener maçına kadar nispeten çok sıkıntı yaşamayacağımız bir periyodumuz olacak. Perşembe-pazar biri yurt dışı biri yurtiçi deplasman maçına çıkacak olmak bizi ciddi anlamda zorlayacaktır. Eskişehir'de puan kaybı çok şaşırtıcı olmaz zira taktik varyasyon denemek için bile zaman olmayacak. Bu yüzden Bursa maçında alınan puan çok değerli. Ayrıca kupadan elenmemiz de çok çok iyi oldu. Hiçbir anlamı olmayan maçlar oynuyorduk.

Basar dedi ki...

Biliç, Gökhan, vb. gidecekse seneye CL oynayıp, kendilerini o turnuva ortamında parlatıp gitmeleri daha doğru bir kariyer tercihi olacaktır.

Aksi hamle hem manevi açıdan (erken zamanlama - hele ki Liverpool'a elenirsek) hem de maddi açıdan (pazarlıkta düşük noktada kalma) yanlış olacaktır.

Unknown dedi ki...

Bence güzel bir mac oldu.Ben de Beşiktaş adına bu futbolu bekliyordum acıkcası. Takım şaşırtmadı. Benim anlamadıgım ; takımı Rize,Kayseri macında da eleştiririm diyen bir insan cidden sahadakilerin insan oldugunu unutuyor mu acaba? BeşiktaşkUlan ısrarla bunu vurgulasa da siz eleştircem abi ben deyip inat ediyorsunuz.Yapmayın artık abi. Cidden hoş degil. Daracık bir rotasyonun var, Stad yok, sakatlılar basa bela, kırmızı kartlar havada ucusuyor, Yol yorgunlugu,Mac tempo yorgunlugu,Sezonun basından beri rakiplerinen kat kat fazla efor sarfetmen,3 kulvarda yarışman ve 2sinde cok basarılı olman.. Bunlar hiç mi etki etmiyor bu takıma? Robot mu bu insanlar? yahu gecen sene süper futbol oynayıp kaybettigimiz maclarda " bu takım top oynamadan da kazanmayı bilmeli abi" diyen de sizlerdiniz, simdi bunu yapına eleştiren de siz. Kusura bakmayın ama bazı kesimin sırf eleştirmek icin post kovaladıgını görüyorum. Ayıptır günahtır.

BeşiktaşkUlan son zamanlarda inanılmaz güzel postlar atıyor.Tam düsüncelerimi yansıtıyor eline emegine saglık. Cidden cok begeniyorum.

Atınc eleştrilmiş.Normal ama ben de Ersan'a tercih ederim. Topla cıkması Ersan'dan 10 kat daha iyi bu cocugun.illaki gelişecek.Ayrıca ilk goldeki Sosa'ya uzun pası kim attı diye bir bakın derim.

Serdar cok övülmüş,ben ise Motta'ya hayran kaldım.Müthiş oynadı 2. yarı. Oguzhan keza öyleydi.Gelişme var.Cok sevindim.

Bursa'nın 2. yarıdaki bir ara oyun kontrolünü ve ortasahayı cabuk gecmelerinin sebebini Veli olarak görüyorum. Kart yedi ve kırmızıdan korktugu icin ortasaha düştü.Bilic ise oyunu düzgün okuyup hemen oyundan cıkardı.Bilic bence bu mac cok iyi değişiklikler yaptı.Bursa bence kötü oynadı. max 4 tane atakları vardı 2si gol oldu ve 2side ufak hatalardan geldi. Olur öyle.

Ben bu takıma inanıyorum.Varsın Şampiyon olamasınlar ama ilk 2 kesin benim gözümde.

Saygılar

yilmaz dedi ki...

Bence -hele hele ortada sergen filan dolaşırken- bilic'le ağır başarısızlık yaşamadığımız sürece devam etmemiz lazım. O giderse de yerine yine bir yabancı gelmeli. Türkiye'den tek kabulüm Feyyaz'dır.

yilmaz dedi ki...

Ayrıca taraftar olarak hakkını yedğimiz Serdar'a da artık iade-i itibar zamanı geldi.

Aynı linç operasyonua Ozzie için de başlamıştı, ama görüyoruz ki Ozzie direkten döndü.

YSY dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
turkkant dedi ki...

Fener'in trabzon maçı gibi iyi oyun kötü puana giderken son 5 dakika çok ilginç işler oldu. Mükemmel puan.

Penaltı bence ucuz, ama bu sene Fener'e çok daha uyduruk öyle penaltılar çaldılar ki, pek umursamıyorum.

Aslında eğrisi doğrusuna geldi. Fernandao atılsaydı, muhtemelen Bursa kapanacak ve kapanan takımı açmakta çok zorlanacaktık. Atılmadı, hakem o kararın etkisiyle son dakika penaltısını çaldı.

Çok net artık belli ki, bu sezon orta saha presi ile kapılan toplara ani hücumlarla sonuç alıyoruz. Bu oyunu da ancak Atiba-Veli ile tüm maç yapabilirsin. Buraya kadar böyle geldik, olursa böyle olacak, sezon sonuna kadar Oğuzhan-Tolgay alternatiftir. Dereyi geçene kadar at değiştirilmez.

Ön dörtlüden her maç ikisi iyi oynayıp fişi çekiyor, Gençler maçında Olcay, Rize'de Sosa, bu maç Töre.

Beşiktaş'ın ön dörtlüsü birinci sınıf, orta ikilisi ikinci sınıf, geri beşlisi ise üçüncü sınıf. Ama doğru 2-3 dokunuşla çok iyi bir takım olabiliriz. Şu Franco'nun yanına büyük stoper işini sene başı düşünselerdi, bu sene en az 4-5 puan fazla alırdık.

Atınç'ı çok iyi bulmadım. Gol pozisyonu ve ıska olabilir, ancak son 4 dakikadaki baskıda iki pozisyonun kafasına da vuramadı. Fizik olarak düştü herhalde, yükselemedi son toplarda. Gelecekte sahada olma sebebi o toplara vurması olacak. Yine de ısrara devam, Ersan'ın üçte bir fiyatına, onun önünde stoperimiz olur 1-2 yıla.

Tolga formsuz yorumları var da, Tolga ne zaman formdaydı? Tolga bu kadar kaleci... Almadan önce de bu kadardı, şimdi de bu kadar. 14 yabancılı sistemde ilk iş stoper, ikinci iş kaleci transferi...

turkkant dedi ki...

Bence Biliç'in İngiltere'ye gidiyor haberleri menejerinin manipülasyonu. Bir sene daha kontratı var.

Sene sonu şampiyon olamazsak havanın bir anda tersine döneceğini biliyor, hazır ortam belirsizken kontrat uzatma derdinde.

Unknown dedi ki...

O degil de sunu izlediniz mi bir paylasayim... icim titredi onder ozen'e..

http://www.fanatik.com.tr/video-galeri/besiktas/efsane-marsi-birlikte-soylediler-68261

YSY dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Coolio dedi ki...

@turkkant

üçüncü iş sol bek mi orta sahamı olmalı karasız kaldım. Mümkünse ikiside olsun ama sınırlı kaynaklarla olmuyor maalesef.. Yönetimin sezon sonu transfer listesinde kaleci olmadığını düşünüyorum. Yavaş yavaş upgrade ettikleri bu kadroda geçen yıl kale ilk upgrade edilen mevki olmuştu. Dolayısıyla sıranın tekrar kaleye gelmesi için öncesinde düzeltilecek başka bölgeler var. Bu mantıkla düşünüldüğünde bile yönetimin kadroyu güçlendirme politikası ve harcanan paralar gerçekten takdir edilmeli. Hele hele oyuncuların yaşları ve kişisel özellikleri de düşünüldüğünde.. Elbette daha iyisi yapılabilirdi ama önümüzde Türkiye'de (3 büyüklerde) örneği olmayan bir modeli uyguluyorlar..

Neyse bence sezon sonu ilk 11 için iyi bir defans ve orta saha alacaklar. Bir iki de kadro zenginliği için yedek statüsünde oyuncu alırlar.. Gerçi bunları konuşmak için çok erken..

Bilic'in ayrılma olayıda tamamen basının işidir, şu an konuşulacak, tartışılacak bir mevzu değildir.

Yorum Gönder

Ara