.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

1 Şubat 2015 Pazar

Karne: Beşiktaş 2 - 1 Mersin İdman Yurdu




28 Yorum:

Özgür dedi ki...

Devre arasının takıma ne kadar iyi geldiğini iki üç maçtır net bir şekilde görüyoruz. ilk yarının sonundaki aşırı yorgunluk durumu sezon sonunda tekrarlanmayacak, bu da sevindirici. Tolgay transferi takımın dinamo ihtiyacını karşılayacak. Bir de ayaklı jeneratörümüz Kerim Frei var zaten.

Bu maç özelinde ben Ramon Motta'nın çok iyi olduğunu düşünüyorum. Bu adam sürekliliğini arttırabilse, çok iyi oyuncu aslında. :D

turkkant dedi ki...

İstekliydik, mücadeciydik ama oyun vasattı.

Kısa notlarım:

- Sosa iyi değildi. Fizik olarak sorunu var sankş. Onun iyi olması çok önemli. Maç sayısı azaldıkça deneyimli oyuncuların faydası kritik. Bu Sosa seviyesi bizi şampiyon yapmaz.

- Olcay hakikaten çok etkili oyuncu. İki maçtır yaptığı koşular tam santrafor koşusu. O koşuları yapabilen kanat oyuncusu çok azdır. Misal ilk yarı Oğuzhan sağdan bir orta yaptı, Töre ceza sahasının 5 metre gerisindeydi.

- Çok kritik 3 maçlık bir seriye giriyoruz. Rize-Eskişehir deplasmanları, Bursa içerde. Bu maçlardan çıkartılacak sonuç biraz da devamını belirleyecek bence. Özellikle Rize deplasman, olimpiyatta Bursa... İş zor...

- Tolgay iyi kumaş, yalnız sanki ikili mücadele agresyonu biraz düşük gibi... Daha ısırıcı olmalı.

- Şu Bellushi nasıl kaliteli bir oyuncu. O masıl bir asistti! Yaş 32 olmuş, seneye sözleşmesi bitiyor. Valla salla Atiba'yı al, koy 18'e, 2 sene daha oynar, müthiş klas...

turkkant dedi ki...

Bu arada, şaka maka, F. Belluschi Beşiktaş'a gelsin, eldeki tüm orta sahaları cebinden çıkarır...

Armagan dedi ki...

maçın adam(lar)ı : serdar ve olcaydı. olcay'ın bu kalitede oynadığı oluyordu ancak serdar bindirmelerle ekstra katkı sağladı,pas yüzdesi de iyiydi.

hızlı başladık, 30da sonuç aldık. penaltı meselesine falan girmiyorum. genelde hücum yapmaya çalışan, üstünlük kurmaya çalışan bizdik. kontraatakları da iyi kestik, veli-ersan-pedro iyiydi bu işte.

tek sorun hala son vuruşlar da etkili değiliz, bu takım son vuruşları halletse 20dk. 2-0 yapıp postalayacak kapasitede, tsl deki birçok takım için konuşursak.
önceden hücum yaparken ayağımız dolanırdı, sonra ceza sahası çevresinde dolanır oldu. şimdi de ceza sahası içinde dolanıyor. biraz sakin şekilde 2 fazla pas yapılsa çok farklı sonuç olabilirdi.

savunmaya 4/4lüktü, arada adam kaçırmalar oldu ama olur o kadar.

son vuruşlar iyi olsun artık!

Unknown dedi ki...

önümüzdeki haftaya dikkat etmemiz gerek çünkü sonrasında bursa ile oynuyoruz, birçok oyuncumuzda kart cezası sınırında. haftaya kart görmeleri halinde bursa maçında çok sıkıntı çekeriz. ayrıca bursada da sınırdaki iki üç oyuncu bu hafta kart görerek cezalarını haftaya gençlerbirliği maçinda çekecekler. haftaya dikkatli olmamız o açıdan şart. hoş biz ne kadar dikkat etsek de kasabın teki haftaya gelip bizi doğrayabilir, tek yapabileceğimiz akıllı uslu oynamak..

bu haftadan aklımızda serdar'ın iyi oyunu kalacak, bunu bir kenara yazalım çünkü bazı oyuncularımızın beklenmedik bireysel iyi performansları yarışta bizi çok etkileyecek, gs (son bir kaç haftadır emre çolak'tan) ve fb (bu hafta selçuktan)'de bu işi yapan adamlar çokça çıkıyor. bizimde bu sayıyı arttırmamız lazım.. motta ise aslında sol bek olmasa iyi topçu ama sol bek olunca iş değişiyor! kronik olarak orada oynayan adamımızın performansı dibi görüyor!

YSY dedi ki...

Oyunumuzu daha iyi hale getirmemiz lazim. Bursa tarzı takımlara karşı bu oyunla puan kaybedersin. Devre arasının esas bu konuda iyi gelmiş olmasını umuyordum.

Basar dedi ki...

Bizim maçımızın nerede oynanacağına nasıl deplasman takımı karar veriyor anlayamadım!

Bilen birisi varsa teknik olarak açıklayabilir mi? Bu iş fenerasyon ile Beşiktaş arasındaki anlaşmaya bağlı değil mi?

fkerim dedi ki...

Abi oyunumuzu daha ileriye nasıl getireceğiz ben anlamıyorum. Rakiplerin pozisyonu yok neredeyse her maç, hakemler desen aleni doğruyor ve takım son 9 maçın 8 ini kazanmış ve stadın yokken yapmış bunu. Puan kaybettiğimiz maçların 4 ü rezil zeminli olimpiyatta. diğierinde erciyeste 10 kişi ile maçı çevirip son 5 dk ya galip girmişsin. rakiplerin nasıl kollandığı ortada. Yorumcular bile artık taşşak geçer gibi yorumluyorlar pozisyonları bkz (denizli tümer ikilisi). gs maçının özellikle özetini izledim melonun pozisyonu özetlerde yok düşün adamları orada bile kolluyorlar. Böyle bir ortamda takımın liderin 1 puan gerisinde ve sen hala daha iyi olması lazım diyorsun.
Son olarak ligde Bursa ayarında oynayan başka takım yok tek kaybımız bursadan olsun o da adil bi şekilde olsun gocunmam.
Not: gs den nefret ediyorum.....

thegultek dedi ki...

İyi haftalar herkese...
Yukarıda sorulmuş da ben de sorayım bir kez daha...
Benim kendi saha maçımı nerede oynayacağıma dair niye deplasman takımından icazet almam gerekiyor...
Teknik olarak bilen biri açıklayabilir mi?
Sonuçta 3 maç 9 puan bize yeter.
Bursa'yı yeneriz çok net...

planck dedi ki...

hatırladığım kadarıyla sene başında yedek stadla beraber iki stad bildiriliyor ve ikisinden biri maç yapılabilecek durumda ise stad değişimi söz konusu olamıyor. Uefaya olimpiyat harici bir istekle gitmek söz konusu olamıyor bu yüzden. Ama tff diğer takımı ikna edersen eyvallah diyor.

Ben açıkçası hak veriyorum Olimpiyat'ta oynamak istemelerine. Kimse babasının hayrına oynamıyor bu ligi , herkes puan almak , maç kazanmak istiyor.

Sorun şu ki her konuşmasında futbol romantizmi yapan bir teknik adamın , futbol oynamaya elverişli olmadığı besbelli bir statta maç oynamak istemesi . Şenol Güneş'in samimiyeti benim gözümde inandırıcılığını kaybetmiştir .

kokocambo dedi ki...

Övünç'e katılıyorum ancak şenol hocadan bağımsız olarak Bursa yönetiminin tasarrufu da olabilir. Daha önce kupa maçında "apartmanların arasında maç oynadık" diyerek tepki göstermişti federasyona.

Ayrıca, oğuzhan'ı yeme klişesi başladı birkaç haftadır. Ben dün önceki haftalara göre beğendim. Pres yaptı, toplu ve topsuz oyunda çabaladı. Sırf birileri ekmek yiyecek diye vurun abalıya muamelesi görmesi kabul edilemez. Seviyoruz her türlü.

planck dedi ki...

http://www.ligtv.com.tr/haber/ersan-oguzhana-canli-yayinda-boyle-takildi

Basar dedi ki...

Lig TV'ye de şunu sormak lazım:

Kardeşim siz dandik sahada seyircisiz ve heyecandan uzak maçlar mı yayınlamak istiyorsunuz yoksa dünkü gibi dolu tribünler önünde oynanan heyecanlı maçlar mı yayınlamak istiyorsunuz?

Barreto dedi ki...

Oğuzhan 1,5 milyonu garantileyince herşey bitti moduna geçmiş gibi. Milne'nin Metin Tekin'e yaptığını Biliç'ten beklemeli miyiz?.

GeceGezgini dedi ki...

Ben dün oynanan futbolu beğenmedim açıkçası. Özellikle Ersan ve Motta dün tam el bombası pimini çekmiş şekilde sahadaydılar resmen. Fb, Gs ve Bursa bizden daha etkili oynadılar bu hafta bence .

Sıradan oyuncuları ufaktan değerlendirmeye gelirsem ;

- Serdar: Olcay önündeyken özellikle oldukça etkili bindirmeler yaptı. 2. yarının son 30 dk Miy' in siyahi arkadaş oyundan çıkınca daha da etkili oldu.

- Pedro: Bence çok formsuzdu dün, uzun paslarının hiçbiri isabetli değildi ve niye uzun pasla çıkmaya çalıştık anlamadım. Oğuzhan'la kısa oynayabilirdi.

- Ersan: Tam el bombasıydı dün.

- Motta: El bombası 2'ydi dün.

- Veli: Pas trafiğimizi aksattı dün bence. Birkaç çapraz olumlu pası vardı sadece

- Oğuzhan: 8 numarada bence fena oynamadı dün. Ancak Tolgay' ın kupada yaptığı gibi daha fazla insiyatif alması gerekiyor, moralsiz oynuyor gibiydi.

- Töre: Goldeki asisti dışında ben yine beğenmedim Töre' yi

- Olcay: En etkili isimdi maçtaki.

- Sosa: Fizik olarak hazır değil gibiydi ama yine de hücum bölgesinde en fazla pas yapan oyunculardan birisiydi.

- Demba: Fizik olarak hala %100 değil, ne zaman olacak o konu hakkında da bişey kestiremiyorum

- Bilic: Kerim' i Sosa yerine Töre ile değiştirebilirdi. Atınç hamlesini ise anlıyorum ama Olcay yerine Pedro yada Ersan ile değiştirebilirdi.

yilmaz dedi ki...

Görünen o ki biz oğuzhan'ı göndermeden rahat etmeyeceğiz. Medyada da çok ağır eleştiriler okudum bugün. Bazı oyuncular negatif enerjiyi bir kez verdikten sonra üzerlerinden o imajı atamıyorlar. 40 defa diye diye oğuzhanın gamsız, vitaminsiz (favorim de bu laf), tembel, gece hayatına düşkün, sorumluluk almayan bir oyuncu olduğuna beni de ikna ettiler en sonunda.

İnşallah göndeririz de adam kariyerini kurtarır. Biz nasıl olsa onun yerini doldururuz(Kendisinin en fazla PTT ayarında bir oyuncu olduğu idda ediliyor zira), Tolgay da geldi nasılsa.

Pacman gibi oyuncu yiyoz şerefsizim.

BesiktaskUlan dedi ki...

Oğuzhan'ı hepimiz eleştiriyoruz ama birkaç haftadır gayretinde bir artma söz konusu. Bİr önceki post'ta da yazmıştım, bu çocuk çalışıyor, bir şeyler yapmak istiyor, biraz zamana ihtiyacı var.

Meşhur tembelliğini geride bırakmış gibi.

Zaten Ersan-Oğuzhan söyleşisini izlerseniz göreceksiniz.

Ersan, "Çok çalışıyor, bakın, göğsü bile şişti" diyor. Belli ki spor salonundan çıkmıyor.

Oğuzhan da, "Çok çalışmanın karşılığını anında alamıyorsunuz, bunu öğrendim. Yeni yeni sahaya yansıtmaya başlıyorum" demişti.

O kadar ağır çalışmanın karşılığını aldıkça daha güzel oynayacaktır.

Açıkçası sahada fark ettiğim ufak değişimin bir temele dayandığını görünce kendisiyle ilgili umudum da arttı.

Belki bu sezon da değil, ama gelecek sezon Oğuzhan'la ilgili karar zamanı olacaktır. O da bunun farkında.

Onun dışında, "oyun geliştirme" olayına katılmıyorum. Bilic'in dediği gibi, "Biz diğer takımlardan iki kat daha iyi olmak zorunda kalıyoruz"

Bu hakemlere rağmen, pozisyon vermeyen, her maçın en az 30 dakikasını taş gibi oynayan bir takıma sahibiz. Dünyanın hiçbir takımı 90 dakika şahane maç oynayamaz.

Önemli olan o minimum miktarını düşürmemektir. Trabzon maçındaki gibi bir efsaneyi her zaman bekliyoruz, hata ediyoruz.

Oyuncuları biraz rahat bırakalım.

Zaten başlarında bir HAKEM belası var, her maçta doğranıyorlar, bir de biz vurmayalım.

Gayet iyi oynuyorlar, bunu 45 dakikaya yaydıkları zaman eskiye döneceklerdir.

Sonuçta ilk 10 maçta hiçbir şey oynamayan fakat hakemlerin yardımıyla dibimizde duran Fener takımıyla uğraşıyoruz. Biz daha hiç kötü oynamadık, buna hakkımız olmadı, bize izin vermediler.

Temmuzdan beri oynadığımızı düşününce de her şey ortada aslında. Tamam, profesyonel çocuklar ama Temmuz'dan beri maç yapıyorlar, onlar da insanlar.

Eğer FB'nin kötü zamanlarında destek verilmeseydi ya da bize hakkımız verilseydi şu anda 10 puan öndeydik.

Daha iyi bir oyun şekli bilmiyorum, olamayacağına inanıyorum.

Biraz sabır... Bu haftadan itibaren GS ile puan farkını açmaya başlar, haftaya da FB'yi geçerek adım adım gideriz.

Kimse merak etmesin, gelecek bizim!

Unknown dedi ki...

hocam ilk 2 yorumu okurken anlam veremedim. Nasıl Motta dün iyiydi? bu adam Servetten bacak arası yedi yapmayın lütfen. cok aksattı kanadını cok berbattı. Ersan da keza öyle.

Ayrıca Sosa cıkıncaya kadar savastı. Her presi Sosa yaptı yılmadı. hala fiziki yetersizlik diyorsunuz? bu adam daha ne yapsın? ilk goldeki en büyük pay Sosa'nındır. dahasını bilmem.

Oguzhan bence dün iyiydi yapmadıgı şeyleri yaptı. Serdar ise müthişti.Cok kritik hamleleri ve presleri vardı. Hücum bölgesindeki presiyle en az 3 4 top kazanmısızdır, savunmadakileri söylemiyorum bile.

Takım iyi gidiyor en azından gol atacaklarını biliyoruz.Gol atsınlar da her mac süper oynamasınlar bırakalım da.

fidddas dedi ki...

geçen yıllarda ve sezon başında gölü yediğimizde yenisini atamayacağımızı düşünüyordum.
ama son 5-6 maçtır, yenildiğimiz galatasarat maçı dahil gol yediğimizde oyun kötü bile olsa bir şekilde atacağımızı hissediyorum. ba, töre, olcay bu hissi vermeye başladılar... bunun teknik taktik ile alakası yok zaten.... bu hissi bana verdikleri için bile takıma teşekkür ederim...
bir kaç yorumda söz geçmiş takıma aşırı yüklenmemek gerekiyor. genel olarak büyük bir ön yargı ve taraflılığa karşı mücadele ediyoruz.
takım hakkında biraz biraz daha pozitif olmak gerekiyor.
ama sol bekte motta gerçekten berbattı :)

alper dedi ki...

way arkadaş ya. oğuzhanı yiyip bitirmişsiniz ya lan. az once demirkolun lafını gorup sulalesinin hatrını sormuşken burada da oğuzhanın meze yapıldığını gordum ya. ayıp ayıp. oğuzhana bu maçta kötü diyen gitsin polo izlesin dicem de önder özen de beğenmemiş. ama bence bi kıpırdanma var. oğuzhanda tr deki hiçbir 8 numarada olmayan yetenek var. bence çok iyi yerlere gelecek. mottayı begenmedim. ersan ın uzun pasları çok güzeldi. adam gibi hakem olsa ilk yarı üç olmuş, serkan denen kalitesiz de atılmıştı. bilici seviyorum. sosaya kötü diyen net kötü niyetlidir. evet.

Coolio dedi ki...

ligtv özetlerinde Serkan'ın maç başında Ba'yı biçtiği ve kart görmediği iki pozisyon yerine Veli'nin aut çizgisinde zenci oyuncuya kayarken bileğine de temasta bulunduğu ama faul verilmeyen pozisyon 3 açıdan gösteriliyor..vay anam vay.. ligtv'nin veya diğer medya organlarının bu rezilliği yapmalarına alıştım ama şu renklilerin her tartışmada "siz hakem, medya olaylarını çok abartıyorsunuz, bizede yanlış kararlar veriliyor" demeleine alışamadım arkadaş.. en aklı başında dediğim adam bile bunu diyor.. yazık..
yok artık bu kadar kötü hakem olamaz diyorsun ama bir sonraki maç daha kötü kararlar geliyor. biz takım olarka karşı çıktıkça adamların işin dozunu arttırıyor hemde medya desteğiylede.. bu kadar yoğun bir karşı güce karşı şampiyon olan takım görülmemiştir, heleki böyle genç bir kadroyla.. dolayısıyla mucize olarka görüyorum artık şampiyonluğu.. ikinci olup yeni stadla şampiyonlar ligi kovalamak başarı olacaktır bu rezillikler karşısında..

Basar dedi ki...

Ben takıma güveniyorum ve inanıyorum. Bu takım bu sene ipi göğüsleyecektir!

Lütfen kendinizi olumsuz düşünce ve çıkarımlara kaptırmayın. Takım iyi oynuyor ve hepimizin belirttiği olumsuzluklara çokta kafayı takmıyor.

WiLdHoney dedi ki...

Bu maçta Oğuzhan'ın gayet yeterli oynadığını düşünmekle beraber;
"http://www.ntvspor.net/haber/futbol/122613/neymarin-gelisimi " şu yapılan herneyse bizimkilerde keşke bizim vitaminsiz'e böyle bir kür hazırlasalar ve biraz güçlenmesini sağlasalar...

Coolio dedi ki...

Ersan&Oğuzhan röportajında Ersan kampta vücut çalışması için Oğuzhana biraz yardım ettiğini söylüyor.. bazen benimde yapmam gerekiyor diyede ekliyor!!! Bazen mi???? Yahu sürekli yapmanız gerek birader, niye anlamıyorsunuz bunu? Sürekli vücut çalışıp bilip bilmediğiniz kasları geliştirmeniz, temel kaslarınızı da güçlendirmeniz gerekiyor.. bu daha hızlı koşmanıza, daha yükseğe sıçramanıza, yere daha sağlam basmanıza, çalımı daha hızlı atmanıza, daha zor sakatlanmanıza yarar.. bunu bizim Türk sporcumuz bir türlü anlayamadı ya ben ona yanıyorum..

Coolio dedi ki...

düzeltme:
aslında bizim sporucumuz anladı ama tembelliğimiz, işin kolayına kaçma özelliğimiz ve de olağanüstü kazanılan paralar gelişime engel oluyor hep maalesef..

kokocambo dedi ki...

Konusu olmadığı için buraya yazıyorum; Yiğiter Uluğ ne de güzel cevap vermiş öyle! Başkan'ın AY'a üsturuplu çakmasının ardından ikinci güzel bir hareketin gelmesi son dönemdeki güzelliklere güzellik kattı nazarımda. Hakaret etmeden, antep başkanı gibi sokak ağzıyla konuşmadan da karşı çıkılabiliyormuş demek. Üstelik hak aramak yolunda söylenmiş her biri. Ama asıl demek istediğim, zöö geldi fenerli dediler, uluğ geldi gs'li dediler. Bunu diyenler de, önce bizim çerçöp eski bjkli bizim çocuk kontenjanından nemalanan ve onların yeni dönem yiyicileri ya da kafa olarak aynı tipteki ufuksuz elemanlardı. Renkli gelecekse böyle gelsin, yeter ki iyi adam olsun, iyi olanın bize faydasız olması ihtimalini çok düşük görüyorum. Hele bir de işinde de iyiyse...

yilmaz dedi ki...

@kokocambo

ayrıca aziz'in belaltı sataşmalarına "s.klemiyoruz" diye bile açıklama yapmadı ya yönetim daha çok mutlu oluyorum.

Üslup sorunu çözülünce bu ülkede bazı şeyler de düzelecek. Saygıdan, edepten başlamak lazım bazı şeylere.

Yorum Gönder

Ara