.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

29 Ocak 2015 Perşembe

Maç Raporu: Gençlerbirliği 0 - 2 Beşiktaş


Goller: Demba Ba, Olcay Şahan
En iyi üç: Kerim Frei, Demba Ba, Gökhan Töre
En kötü üç: Oğuzhan Özyakup, İsmail Köybaşı, Ramon Motta

Karne:

Slaven Bilic7.3
Beşiktaş6.8
Gençlerbirliği4.7
Mustafa Kamil Abitoğlu3.7


Tolga Zengin6.9
Ersan Gülüm5.9
Pedro Franco (90')5.9
Ramon Motta5.4
Serdar Kurtuluş7.2
Atiba Hutchinson7.2
Necip Uysal6.6
Oğuzhan Özyakup (63')4.5
Olcay Şahan (90')7.1
Gökhan Töre (89')7.4
Demba Ba7.8


Kerim Frei (63')8.3
İsmail Köybaşı (89')4.9
Atınç Nukan (90')5.9

9 Yorum:

Deniz dedi ki...

Töre 7.4, Olcay 7.1 :) En iyi üçe Olcay girmiş :)

Ahahaha, Olcay'a gol atti diye torpil yaptik :P

Duzelttim simdi sag ol.

turkkant dedi ki...

Yeni sözleşmelerden ben en çok "idare-i maslahatçı" mantığa takıldım. GS-FB oyuncularının kontratları misal gösteriliyor, ama bir kupa kazanmamış bir oyuncu grubundan bahsediyoruz. Tabi ki, onlardan az alacaklar -ya da almalılar.

Ersan'ınki mesela gayet tuhaf biz söleşme. Üç zararı var. Birincisi, iyi bir sezonun ardından onun yarısı alan 3 stoperimiz de fazlasını talep edecek. Haliyle Beşiktaş'a orta dönemde maliyeti 2-3 m. euro artacak. İkincisi, neden 4 sene? İki kez çapraz bağı götürmüş bir stoperin 30+'daki hali Gökhan Zan olur. Üçüncüsü, Beşiktaş'a oyun lideri bir stoper lazımdı. Hazır biterken Ersan'ı bırakıp, üstüne 2-3 m. ekleyip bir adam alabilirdin. Şimdi 4 stoperle stoper rotasyonu tamamlandı. Dördüncüsü, sol ayaklı olduğundan ya Atınç'ın gelişimini tıkayacak, ya da 4. stopere düşüp fahiş maliyetli "yedeğin yedeği" olacak.

Pektemek doğruysa forvete de, Niang benzeri daha üst kalite, sonuca etki eden adam alma hayalleri de bitti demektir.

Bari sene sonu Tolga'yı Trabzon'a filan postalasalar da, Avrupa'dan Ospina filan daha üst seviye bir kaleci getirseler.

Bence bu şartlarda Atiba ile sözleşme yenilememek lazım. Yenilenecekse de 1+1 gibi çok kısa dönemli, oyuncuyu motive tutacak bir kontrat olmalı.

planck dedi ki...

oğuzhanın olmuş halini almışız yaw

BesiktaskUlan dedi ki...

İsmail'e o bölgede yazık oluyor. Derhal bir ustanın -tercihen marangoz- eline vermeli, meslek sahibi etmeliyiz. Yoksa yeşil sahalarda harcanacak...

Yaşı genç, iş öğrenir, kolunda altın bileziği olur.

Sonra da hayatını gül gibi geçirir, gider.

Sen neymişsin be İsmail... Tolgay'ı bıraktım, seni düşünüyorum.

Halı sahaya çağrılacak adam değilsin ve bu lafı ilk kez sonuna kadar hak eden Beşiktaş futbolcusu olmayı başardın.

gökhan dedi ki...

iki kere bağ koparmış futbolcunun düşmesi normal ama ismail'in şu halini açıklamak gerçekten de mümkün değil. ki sezon başı da at gibiydi. motta'nın arkasında kalmanın etkisi mı yoksa başka bir problem mi var bilmiyorum ama artık olmayacak gibi. bir futbolcu için bunu kolay kolay söylemem ama gs maçının son dakikası ve sarıyer maçındaki performansı söyletiyor işte. valla üzülüyorum haline ya.

nkonrat dedi ki...

Takımın oyuncu kalitesi yükseldikçe eldeki vasatların defoları daha çok göze batmaya başladı. Biz bu İsmail'e bunca sene nasıl katlanmışız,Necip'ten bir cacık olmayacağını şimdiye kadar nasıl anlamamışız diye üzülüyor insan.

Tolgay harika bir transfer olmuş. Sadece defansın önünde değil, Sosa'nın yerinde de çok iyi performans verebilecek gibi görünüyor. Opare de iyi bir kazanım bence. Önündeki Töre topu oyalarken çizgiye doğru süratle inerek hucüm opsiyonlarımızı arttıracaktır. Töre gibi topu iyi saklayan bir açığın arkasında geri dönme sorunu yaşayacağını sanmıyorum. Milosevic hakkında bir şeyler söylemek için henüz erken olsa da ben ondan da umutluyum.

BesiktaskUlan dedi ki...

Tolgay esasında standart bir orta saha oyuncusu. Buradaki standart kötü anlamda değil, yeterli manasındadır.

Ve Necip, yıllardır Beşiktaş'ta oynayan, hatta kaptanlık yapan Necip, iki metre yanındaki adama pas atamıyor, Tolgay kadar kafasını kaldıramıyor, adama basıp top alamıyor.

Bu ülke futboluna yazık be.

Bu yabancı serbestliği iyi oldu, Necip'le falan Avrupa'da başarılı olmak mümkün değil.

Yıllardır söylüyoruz bu Necip'ten de İsmail'den de Cenk'ten de bir şey olmaz diye, ama ısrarla kontrat yapılıyor.

Bu nasıl mantık, anlamıyorum. Bizim göremediğimiz neyi görüyorsunuz? Yoksa bizim kulüpte de ahbap-çavuş ilişkisi mi peydah oldu?

İsmail iki kere ağır sakatlık yaşadı, sahip çıktık ettik ama karşısında sanki Sarıyerli topçu değil de, Alexis oynuyormuş gibi kanadın anasını ağlatması, zerre top takip etmemesi, ayakta bile duramayıp paso geçilmesi nedir ya hu? Nasıl açıklanabilir? Aldığı paranın her kuruşu haram yemin ederim. Sezon başındaki performansı birkaç maçlık gazdan ibaretmiş demek ki. Soldan gelen adamı Atınç kovalarken izleyen adamla işimiz olmasın artık.

Necip hele gözümüze gözükmesin. Maçtaki tek isabetli pasını 42. dakikada attı, o da üç metre yanındaki adama. Pas hatalarını falan sayamadım. Bu kadar mı rezil oynanır? Madem Tolgay da geldi, seninle işimiz bitti demektir. Bir arkadaşın da dediği gibi, kadro kalitesi arttıkça göze batıyorlar. Zaten kumaşlarını biliyorduk ama artık tahammül edilecek seviyeyi geçtiler.

Uğur Boral ayrı bir şey zaten. Bazı futbolcular vardır, kariyerinde zirveyi yakalayıp dibi görür, sonra ortalamaya gelir. Bu adam hep dipte. Bizim takımda İsmail o kadar kötü ki, bir şey yapıyormuş gibi duruyor ama rezilleri oynuyor. İkinci ligde zor tutunacak halde.

O zaman tüm takımdaşlarıma güzel haberi vereyim;

Bu futbolcuların hepsi yedek. Tek tesellimiz budur. O yüzden de yönetim acele etmese bile sorun yok. Sadece aldıkları para batıyor bana, gerisi hikaye.

Yenilere gelirsek;

Opare'ye kızamıyorum. 6 ay topa vurmayan bir adam, ona yorum yapmıyorum.

Milo ise standart bir adama benziyor. Franco'dan daha üstün değil, Atınç'tan farklı bir yönü de yok, niye daha deneyimli biri yerine tercih edildi, anlamıyorum. Bari Ersan'la sözleşme yenilemeseydiniz, o zaman tamam derdik. Stoper fazlalığından dolayı kafa karıştırıyor, yoksa iş yapar.

Tolgay ise kaliteli adamlarla bizi bir üst seviyeye çıkaracağını kanıtladı. İlk 11'de en iyi anlaştığı adam Sosa idi, sonra Demba ve Töre girince, daha da iyi bir hal aldı. Başta Necip'le yaşadığı kangrenden dolayı epey geriye koştu, etti. Sonlara doğru yoruldu hatta. Ama kaliteli ayaklarla iyi anlaştığını kanıtladı. İlk yarım saatteki çekingenliğini attı.

Güzel günler göreceğimize eminim fakat yıllardır peşimizi bırakmayan, "çöp futbolcudan kurtulamama" olayını da halletmemiz gerekiyor.

Yeter artık, bu adamların varlığından gına geldi.

glorfindel dedi ki...

Yabancı sınırı ne yazık ki Beşiktaş için bir çare olmayacak bu konuda. Sırf Beşiktaş'ın çocuğu kontenjanından Necip gibi bir yetenek fakiri 5 yıl daha takımda kalacak. Bir de kaptan olarak sahaya sürüyorlar o enteresan. Ayrıca bu maçta ne diye Uğur Boral ilk 11'de sahaya çıktı? Yok mu Beşiktaş'ın altyapısında bir tane sol açık oynayabilen adam? Bugün Uğur'dan kötü oynayamazdı hiç kimse. Artık Uğur, İsmail, Necip gibi adamlardan kurtulması lazım takımın, resmen kambur oluyorlar takıma.

Yorum Gönder

Ara