.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

1 Ekim 2014 Çarşamba

AL C2 / Tottenham Hotspur - Beşiktaş


Perşembe / 22:05 / Manuel Grafe (ALM)

Hakem hakkında bilgi: Grafe daha önce ne Tottenham'ın, ne de Beşiktaş'ın maçını yönetmiş. Ortalamanın epey üstünde kart gösteren, penaltı kararı vermekte çekinmeyen (ve bunda ev sahibi takıma daha tolere olan) bir hakem. Ramon Motta'nın oynamaması gereken bir maç derim ben.

Durumu şüpheli oyuncular: Mustafa Pektemek (takımla çalışmalara Pazartesi günü başladı).

Not: Eskişehirspor maçının karne notları da şurada.

27 Yorum:

can dedi ki...

Bilic'in bu macla ilgili surekli hucum oynayacagiz demeci vermesi beni endiselendiriyor. Sanki alin bakin hucum oynadik, ne oldu gordunuz deyip nispet yaparcasina. Kendi sahamizda gucsuz takimlara karsi hucum oynatsin diye bir tarafimizi yirttigimizda tinmayan adam deplasmanda Tottenham'a hucum oynatacagim diyor. Umarim ya bizi yiyordur ya da gercekten bir bildigi vardir (Tottenham'in savunma sikintilarini kendimiz cok acik vermeden avantajimiza cevirebilecek bir plan gibi)

can dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
can dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Ekrem Ph.D. dedi ki...

Beşiktaş bu tip maçlarda sıkıntı yaşamaz. Yine Arsenal maçında olduğu gibi kafa kafaya oynayacaktır. Bizim asıl sıkıntımız kapanan takımlara karşı tempoyu arttıramamamız ve kilidi açacak varyasyonları yapamamamızdır. Yani en çok sıkıntıyı iç sahada TR liginde çekeceğiz gibi gözüküyor.

Coolio dedi ki...

@Ekrem

Katılıyorum. Çok sıkıntı yaşamayız bu maçta bencede (bu kazanırız demek değil). Tarafsız bir izleyici açısından yine çok zevkli bir maç olacak (Arsenal maçları gibi). Bizimkiler güzel çimi bulmuşken daha da şevkle oynayacaklardır. Erken gol ligdeki görüntünün aksine şahane olur çünkü daha çok geniş alan boluruz ve artık Ba bulduklarını yazar bence.

Arsenal maçlarındaki oyun bu maça yeter ama o futbolu oynayıp oynamayacağımız şüpheli olduğu için benim için hiçbir sonuç süpriz olmaz. Fakat kağıt üstünde bu maçın favorisi Tottenham'dır. Bu maçta yenilmemiz gruptan çıkma şansımızı çok etkilemez, sadece liderliği etkiler. Kalan maçların hepsini kazanacak gücümüz var. Olası bir yenilgide gruptaki durumumuz çok kötü gibi görünecek ve bundan dolayı herkes karamsarlığa kapılacak diye korkuyorum. Bu yazıyı eğer yenilirsek enseyi karartmayın diye yazdım.

Barreto dedi ki...

Demba ba'dan Almeida yaratmaya çalışmak! Sistem Demba ba yı dışlayıp, Töre ve Olcay'ı pozisyona sokuyor. Gol atmak için 115bin metre koşmana gerek yok. Yedek Tottenham dan dersler. Bizimkiler beceriksizlikte kendilerini daha da geliştirmişler, bravo. Saha halı gibi gözüküyor ama bu zemin de belki bize uygun değildir. Bu sakarlıkla beraberlik güzel olur, galip gelirsek komedi...

cochise dedi ki...

yazık olacaktı; gerçi beraberlikte de yine de yazık oldu ama olsun. yenilseydik moraller çok bozulurdu...

Barreto dedi ki...

Veli'siz göbeği beğendim. Olcay'ın 10 net pozisyonda anca 1 gol atabiliyor olması kahredici. Biliç'in değişiklikleri fena değildi bu sefer. Veli'siz ortasahayı, Olcaysız hücumu ve çift forveti daha heycan verici buluyorum.

YSY dedi ki...

Sosa direk oynar. Veli ye galiba klübe gözüktü. Kerimin de sürekli oynaması gerektiğini düşünüyorum.

Özgür dedi ki...

Her şeyi bir kenara bırakıyorum, sadece hakem diyorum ve kenara çekiliyorum.

JimmyLue dedi ki...

11 tane yorum var hepsi de saka gibi..

Ben bu takimin boyle bi mac oynadigini -iceride dahi- epeydir gormedim. Bu oyun, bu sahsiyetin 5'te 3u sampiyonluk getirir. Evet dis etkenleri saymazsak, farkindayim lakin fark atacagimiz yerde berabere kaliyorsak ve buna hickimse sevinmiyorsa ve rakip Tottenham ise ve stad klasik ingiliz stadiysa bi sacmalamayin derim..

Sevgiler!

Turkiye Ligi'nde, Avrupa standardinda en yakin top oynayan takim Besiktas.

Su takima tez elden duzgun zemin bulunmazsa, bu seneye yazik olacak.

delgado dedi ki...

Dunya futbol tarihinin en iyi hakem performansiydi galiba.

Takim gayet iyiydi. Velisiz ortasaha yaniltmasin, Tottenham son 20 dakika birakin kosmayi adim bile atmadi niyeyse. Golu erken bulsak farka giderdik. Her seye ragmen helal olsun. Butun taraftarlarin imrenerek izledigi karakterli ahlakli takim gibi bir takimiz.

Kerim de once futbol zekasini gelistirsin. Bu haliyle bu takimin ilk 18inde yer bulmasi mucize. Olcayi mi kesecek, Gokhani mi kesecek onlarin arkasinda en az onlar kadar etkili Pektemeki mi kesecek.

Hepsine helal olsun. Bilic'e de helal olsun şiir gibi oynadık. Sosa çok acaip bir adam lan!

YSY dedi ki...

Dereyi görmeden paçayı sıvamam. Şu balıkesir maçını kazasız belasız atlatsınlarda. Yine anadolu takımlarına moral kaynağı olmak istemiyorum. Şu maçıda yenelim, yenelim ama öyle sidik zoruyla falan değil çatır çatır oynayarak.

Unknown dedi ki...

Oyunu akici yapan, her 20 sn de uflemeyen bir hakem.. Futbol oynamaya musait (harika degil) bizim TR deki patates tarlalarindan sonra oldukca iyi bir zemin de, Takim iyi yardimlasti, iyi pas yapti. lloris iyi bir kaleci , cok top da onun uzerine geldi.. Boyle saha bulsak bizim takim Turkiye liginde kolay mac kaybetmez.. Veli ksan, top kapan ama kaptigi toplari o kadar da etkili kullanamayan bir oyuncu.. Her mac 11 de baslamasi gereksiz.. Bilic in israrla soyledigi stad olayina cozum bulunmali.. Gidin Izmir de oynayin en az 30bin kisi gelir, havasi ve saha kosullari da Istanbul Ataturk stadi yaninda wembley gibi kalir.. Hakemlere karsi cozum yok, maalesef onlari da top yapip kaleye gommek gerek.. Ince ince dogruyorlar, akinlarimizi kesiyorlar, oyunda tempo yapmayalim diye ugrasiyorlar.. YonetiWm Avrupa dan hakem istedin olmazsa..
EcO Luksemburg

can dedi ki...

Etkileyici bir performansla performansa gore sonuk ama gene de cok onemli bir sonuc aldik. Ligde bu oyunun sergilenememesin tek nedeninin zemin oldugundan emin degilim (sanki basta Ba olmak uzere oyuncular farkli motive olmuslar bu maca) ama takimin pas trafigini gorunce olimpiyat stadini yapan ahlaksiz alcaklara bir kere daha kufrettim. Fener ve GS'nin cok ciddi sorunlari varken bu seneyi cifte kupa senesi gibi altin tepsiyle onumuzde bulabiliriz, umarim oynayacak stad bulunamamasi, hakem katliamlari gibi ucube sebeplerin kurbani olmayiz.

Mayor dedi ki...

Ne oldu bizim kasimpasa stadi maceramiz?
Taraftar mi istememisti oraya gitmeyi?

Selim dedi ki...

Uzun yıllardan futbolun doğduğu ülkede bu kadar iyi futbol oynayan bir Türk takımı izlememiştim. Arma çıkartılıp başka bir arma koyulsa ve önyargılardan kurtulunsa, tüm takım taraftarlarının ağzı açık izleyeceği bir performanstı. Takımımla gurur duyuyorum, Bilic reis e de helal olsun. Maç sonu sürekli stat ve zemin konusu dile getirildi, Artık yönetimin bu konuya bir çözüm bulması zorunlu.

mustafakamış dedi ki...

Helal olsun.İlk defa doğru düzgün bir hakem maç yönetti.Berabere kalmak büyük şanssızlık.İçimden şöyle oynasalar ya diye bir şey geçmedi şiir gibiydiler.Saygı duyulacak gerçek bir oyundu dün akşam oynanan.Hepsine teşekkürler helal olsun.

cochise dedi ki...

Takım müthişti ama lig için aldanmayalım. Arsenal'e karşı nasıl oynamıştık ve o Arsenal GS'yi neye çevirecekti az kalsın o kırmızı kart olmasaydı. (sanırım 6'dan aşağı olmazdı) biz tarz olarak arvrupai bir futbol oynuyoruz zaten ve zemin+hakem bizim için diğer takımlarda olduğundan daha önemli. Türkiye'de bu kadar iyi niyetli, oynatmaya dönük bir hakem bulma şansımız yok. Oyunu çirkinleştiren rakipler, daha da çirkinleştiren hakemler, daha daha da çirkinleştiren stad/sahalar...

burada da bir iki kişi olcay demiş yapmayın yahu; dün tottenham'a beşiktaştan kimi almak istersin desen heralde 3. tercihi falan olcay olurdu. Normalde yaptığı gibi pozisyona girme haricinde ortada olmama hali yoktu. Oyunun tamamen içindeydi. Bu yıl zaten geçen yıllara göre oyunun daha fazla içinde. Kerim'le Olcay'ı aynı cümle içinde kullanmaya utanırım açıkçası. Keşke KErim'i futbol öğreneceği bir yere kiralasaydık. Çünkü hızı eşsiz; ve sonradan kazanılabilecek birşey değil. Değil bizde, bu ülkede onun kadar hızlı/çabuk adam azdır. Ama bu futbol mantalitesi; saha görüşüyle 20 dakikadan fazla oynaması çok zor.

X factorumuz kesinlikle Sosa olacak; tam da ihtiyacımız olan adam. ben de 4-1-4-1'ciyim ama atiba'nın atletizmi Veli'nin top hakimiyeti ve defansif futbol aklının olmaması nedeniyle o tek DOS'yi kim oynasa bi eksiklik olacak. (Mehmet Topal bizde olsa keşke diyorum.)Biliç de bu işe çok sıcak değil belli ki. Dün röportajda 2 DOS ile de çok pozisyon bulduk falan filan dedi...

Barreto dedi ki...

İyi zemin kötü zemin hangi zeminde olursa olsun takım kazanacak kadar pozisyona girdiği halde berabere kalıyor. Zemin de zemin ah zemin vah zemin. Senaryo hep aynı çuvalla pozisyona gir kaçır. Bir iki oyuncusu hariç yedek ağırlıklı Tottenham'la berabere kaldık diye kendimizi kandırmayalım. Futbolun netice kısmında yokuz.

cochise dedi ki...

bir de tottenham yedek oyuncularıylaydı geyiği var. Üşenmedim her bir oyuncuya tek tek baktım. Tottenham 9 resmi maç yapmış; bizim maçta oynayan 11 kişiden 9'u en az 6 maç oynamış çoğu ilk 11 olmak üzere. Dün Demirkol da söylemişti; bu tip takımlarda şu yedek bu yedek demek o kadar kolay değil; çünkü sürekli rotasyon var zaten. en fazla 2-3 banko oyuncusunun olmadığı bir takıma yedek kadro diyorsak yuh. Ki o önemli oyunculardan oyuna girenler de oldu. Yani Eriksen, LAmela ve verthongen/kaboul ikilisinden biri (zira çirikeş de en az onlar kadar oynuyor; fazio rotasyonda pek yer bulamıyor ama o da 10 milyon euroluk yeni transfer, muhtemelen o da rotasyonun parçası olacak) haricinde gerçek anlamda eksik sayılacak kimse yoktu.

Ayrıca dün il 11 oynayan 3 oyuncusu altyapıdan diğer 8 oyuncunun ise ödenmiş bonservis ücretleri toplam 106 milyon euro. (tahmini değerden bahsetmiyorum doğrudan ödenmiş para) oyuna sonradan girenlerle 132 milyon euro.

Arsenal'i neredeyse tam kadro zorlayınca kötü hali, formsuz hali olur; 5-6 sakatla olmasına rağmen GS kevgir olunca Avrupa Devi olur. Totenham'ı perişan edersin, yedek kadro olur.. Sanki yedek kadro olup da rotasyonda yeri olmayan tecrübesiz oyuncular. HAdi diğerlerinden örnek vermeyelim; sanki manchester'ı deplasmnda 1-0 yendiğimizki gibi bi yedek ordusu. O maç için dense eyvallah ama şu maç için rakip de yedekti diyene gülerim.

BesiktaskUlan dedi ki...

Sadece tek bir şey demek istiyorum, "hakemi de yeneceksin" diyen arkadaşlar, hakemin asla "yenilemeyeceğini" bu maçta anlamışlardır umarım.

Ne kadar iyi oynarsan oyna, o penaltıyı çalması gerekiyor hakemin, aksi takdirde skora bakıp kendine kızarsın.

Adalet varsa, bu Beşiktaş'ta da iş var. Avupai bir takım olduğumuz, Türkiye ligine fazla geldiğimiz bir kere daha kanıtlandı.

Zeminden önce bize "Adalet" gerekiyor Türkiye'de...

YSY dedi ki...

Ben birtek şunu söylüyorum, bu performansın sürdürülebilir olması lazım. Saha zemin ayrı konu ama karşına akhisar belediye gelincede onu sahada ezebilmelisin. Dün önder özen çok yerinde bir tespitte bulundu. Beşiktaş savunma yaparken iyi hücum yapabiliyor ama bunu atak oynayabileceği maçlarda da yapabilmesi lazım. Yani aslında bu oyun şekliyle abartmayayım yeneriz yada berabere kalırız demiyorum ama yenilsek bile barcelona veya bayern munih'e karşıda fena oynamayız, ama rakip zayıf bir takım haline dönüşünce hem sürekli baskı altına almada ve motivasyon sağlamada sıkıntı yaşıyoruz. Buda zamanla öğrenilecek ve geliştirilebilecek birşey.

BesiktaskUlan dedi ki...

Ayrıca Milli Takımı, İzlanda'dan 3 gol yiyen, son senelerde Avrupa'ya giden her takımı fark üstüne fark yiyen, doğru düzgün zemini, adam gibi seyirci sayısı olmayan bir ülkede, hala ve hala, "Tottenham'ın yedekleri" diye rakip küçümsemek de bize mahsus bir özellik olsa gerek.

Adama sorarlar, "sen kimsin kardeş?" Hayır yani, biz kimiz ki, 132 milyonluk kadroya "yedek" deme haddinde bulunuyoruz?

Artık farkına varın, sizin ülkenizin futbolu beş para etmez, onların yedeklerine dahi direnemez. Çünkü o yedekleri sen ülkene dahi getiremezsin.

Bu kendine aşırı özgüven, kendini beğenmişlik neye dayanıyor acaba?

Haddimizi bilelim azıcık.

Bir de "bu maç yanıltıcı olur, adamlar yedek çıktı" demek hangi akla mantığa uygun? Tot. yedekleri Balıkesirspor'un oyuncularından kötü mü yani? Hadi "oyun mantalitesi" falan diye dillere pelesenk olmuş boş bir lakırdıyı kullanın ama şunu da unutmayın, sırf Türkiye'de futbol oynanmıyor diye doğruları yapmaktan vazgeçemeyiz.

Beşiktaş doğru futbol oynuyor, üstelik de toplamda 30 milyon bile etmeyecek bir kadroyla bunu yapıyor.

Kusura bakmayın ama Balıkesir'i, Sivas'ı yenmek için ben bu kaliteden vazgeçmem... Yemişim "Türkiye Süpersonik Ligi" safsatasını...

Yorum Gönder

Ara