.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

22 Eylül 2014 Pazartesi

STSL3 / Bursaspor - Beşiktaş


Pazartesi / 21:30 / Cüneyt Çakır

Hakem hakkında bilgi: Cüneyt Çakır geçen sene tam 4 maçımızı yönetmiş, bu maçlarda 2 galibiyet (Kayserispor (2-1) ve Erciyesspor (3-2)), 1 beraberlik (Fenerbahçe (3-3)) ve 1 mağlubiyet (Galatasaray (1-0)) almışız. Çakır, Fenerbahçe maçı haricinde vasatın üstünde puanlar aldı yönetimiyle. Dünya Kupası'nda da en başarılı hakemlerden biri olduğu için, bu maç özelinde bu faktörü göz ardı edebiliriz herhalde.

Durumu şüpheli oyuncular: Mustafa Pektemek, Tolga Zengin.

14 Yorum:

bu maçtan sonra yok bizim takımın kalitesi yok,bizim takımın sistemi şöyleydi demeyin artık uyanın romantik beşiktaş taraftarını yiyorlar. tüm türkiye ve medyası olarak yiyorlar hem gazetede hem tv de.kaliteli fb-gs takımlarını görüyorsunuz ve izliyorsunuzdur umarım.
akşam ö.özen e rastladım tv de yok gökhan kendini atmaz da haram puan istemez de ya bırak kardeşim bu ağızları adam kendi gördüğünü kendi tekzip ediyor.o pozisyonun neresini konuşuyorsun.adam düpedüz sahtekar.beşiktaş ta kimler görev yapmış diye hayıflandım dinleyince. geçen hafta verilmeyen penaltıları görüp,bu penaltıyla 3 puan kazanan takımları görünce.türkiyede sistem ve taktik konuşanın aklına turrrp sıkarım.ancak kendinizi kandırırsınız.

Coolio dedi ki...

Yönetim'in federasyona çıkışmamasının tek nedeni devam eden stad projesidir. Federasyon başkanı ve tüm yönetim kurulu Tayyip tarafından atanmış iken bizim yönetim federasyona karşı çıkıp Tayyibi kızdırmak istemiyor. Olay bu kadar net. Aynı sebepten ötürü taraftar grubumuza da başka konularda arka çıkılmıyor. Yoksa şu anki yöneticiler konuşmayı bilmiyormu zannediyorsunuz? takım puan kaybettikten sonra koltukları tehlikeye girdiği için mikrofon uzatıldığında en kolay şey olan federasyona atıp tutmayı onlar bilmiyorlarmı? Sabredin arkadaşlar, devlet desteği olmadan stad yapmaya çalışıyoruz. Bu maddi açıdan bizi çok zorlasada ileride elimizi hem maddi hemde manevi rahatlatacak. Bugün GS'nin iktidar korkusu bu yüzdendir. Stadınızda herhangi bir siyasi parti mitingi düzenlenmesini istemiyorsanız şu an yöentime destek olmak gerek.
Yönetimin ise bu şartlar altında yapabileceği en iyi şey daha iyi bir geçici stad bulmak ve takımı motive etmek. Ama en büyük iş taraftara düşüyor. Maçın olduğu stadı doldurup adam gibi destek ile hakemi etki altına almamız gerek. FB'nin yıllardır yaptığı gibi. İngiltere'de her stadda yapıldığı gibi. Şarkılar türkülerle değil, ıslık ve tempo ile. Sonra yeni stad ile daha kaliteli transfer ve daha kalabalık bir kitle ile başka konuları konuşuyor olucaz.

GeceGezgini dedi ki...

Geçen seneki Bursa maçının benzeri bir maç olacağını tahmin ediyorum. Sahadaki Demba ba, Sosa, Oğuzhan , Gökhan Töre, Atiba aynı anda olursa sorun yaşayacağımızı sanmıyorum. Hücuma katkı verebilecek bekleri de bu maç görevlendirirsek; İsmail ve kısıtlı katkısı bile olsa Serdar yada Ümit Karaal, bu maçı rahat alırız.

Bir yanım böyle bir midesizliğe , böyle bir yüz kızartıcı ortama , adaletsizliğe , iğrençliğe tahammül edemiyor , bir yanım Süleyman Seba diyip kenara çekiliyor .

Hani romantiklik yapıp Beşiktaş konuşmaya da devam ediliriz ama bu adamların yüzü kızarmıyor be aga.

Hak edilmemiş başarıdan mutlu olanların bu kadar çok olduğu bir ülkede Beşiktaşlı olmak bir gururdur benim için.

O yüzden bizim lobimiz olmasın . Ötekiler lobileri olmasından utansın hocam , biz onlara değil onlar bize özensin.

En azından olması gereken budur bence. Olmuyorsa orada , taraftarlıktan , futboldan çok daha büyük sorunlar vardır ki bunu günlük hayatımızın her saniyesinde yaşıyoruz bu ülkede.

Neyse ,

6-4 alırız bu maçı ...

aynen övünç kardeş..ya ama insan kızıyor istemeden de olsa bunları gördü mü sinirleniyor göz göre göre hakkımız yeniyor bu ülkede yıllardır......sonra dedim ki iyi ki beşiktaşlıyım.

Basar dedi ki...

Herkese Beşiktaş'ın Dervişi kitabını okumasını tavsiye ederim. Özellikle de o devirleri yaşamamış 20'li yaşlardaki genç arkadaşlara.

Bırakın şampiyonluklar onların olsun, şerefli ikincilikler yeter bize! Özellikle de adı Süleyman Seba Sezonu olan bir sezonda...

BesiktaskUlan dedi ki...

@Basar

Ben Seba ile büyüyen bir nesildenim, onun Metin-Ali-Feyyaz'ı ile hatırlıyorum Beşiktaş'ı. Feyyaz, Fener'e gittiğinde ağlayan çocuklardan biriydim.

"Şerefli ikincilikler yeter bize" lafını doğru anlamıyoruz, bizim şerefli olmamız için bir tane körkütük "şerefsizin" olması gerektiği gerçeğini kaçırıyoruz.

Şerefsizle mücadele etmemeyi "Beşiktaşlılık duruşuna" yakıştıramıyorum. İşte bizim ikilemde kaldığımız nokta bu, yoksa kimse "biz de şerefsiz olalım" demez bu camiada, diyemez.

Biz bunu derken, "Beşiktaş'ın hakkı yeniyor" diye üzülmüyoruz, emin ol Antep'e -bize tüm yaptıklarına rağmen- daha fazla üzüldüm. Çünkü ben bir Beşiktaşlı olarak "şampiyonluk değil" aksine adalet istiyorum. O yüzden de onlar gibi lobimiz olsun, çatır çatır şike yapalım demiyoruz. Ama biz buna ses çıkarmadıkça daha da beter bir hal alıyor.

Beşiktaş'ın sezon boyu penaltısı verilmese, 10.-11. olsa bana ne? Ben sahadaki Beşiktaş'ı değil, dışarıdaki Beşiktaş'ı tutuyorum zaten.

Seba onu dediğinde Beşiktaş güçsüz bir takımdı ama artık sözümüz geçiyor, gücümüz artıyor, kendimizi tanıyoruz, "darbeden" yargılanıyoruz vs... Niye bu futbola adalet getirmeyelim?

Sahadaki Beşiktaş'tan bahsedersek, "şerefli ikincilik" yeter ama saha dışındaki Beşiktaş için adalet daha mühimdir, ben buna bakıyorum.

Anlaşamadığımız nokta bu işte. Beşiktaş dervişi olabilirim ama bu ülkenin insanını aldatan, şerefsizlik yapanlara tahammül gösteremem.

Aradaki fark budur.

alper dedi ki...

Veli değil Oğuzhan çıktı.İnanılır gibi değil..

Biliç hoca moca değilsin lan sen.Yazık..

Walla inanamıyorum oynanan futbola.

Geçen maçtan sonra söylediğim buydu. İşte tempo böyle yapılır.Hem defansif hem ofansif.

Bursa 35'e kadar o kadar yüksek tempoyla ve sıkı markaj - presle oynadı ki ben ilk defa Pedro Franco'nun 3 defa üstüste hatalı pas yaptığını gördüm . O derece isteksiz-hareketsiz oynuyoruz.

35'ten sorn a düşen tempoda bile hiç bir şey üretemedik.Zaten ayakta zor duruyor bizim elemanlar.

Bu maçı oyuncu değişiklikleri ile filan değiştiremeyiz. 0-0 çok iyi sonuç olur.

delgado dedi ki...

veli birkaç pozisyon haricinde ikinci yarının en iyisiydi. hadi veli-atiba'nın ofansif temposu az da, oğuzhan ikisinden de kötüydü bu anlamda ilk yarı. biliç doğru karar vermiş.

bir de, böyle karakterli ve iyi niyetli oyunculara sahip bir takım olduğumuz için şükrediyorum. fernandao, civelli gibi adamlara sahip olmak da vardı. şükür.

sherlockholmes dedi ki...

teşekkürler sosa. teşekkürler bilic. bursa ilk yarı kendini çok yordu. ikinci yarı babayı aldı. sosa üst düzey futbolcu. her topu olumlu kullanıyor. en az 10 asisti var sakatlanıp ölmezse.

planck dedi ki...

admin konuyu kilitlesin bence bu hafta kimse birşey yazmaz artık nasılsa.

mustafakamış dedi ki...

Maçın gidişatı bizim lehimize olduğu Bursa bastırdığını zannettiği andan beri belliydi.Ama Bursa'nın karşısında son üç yılın en kötü performanslarından birisini ortaya koyan bir Beşiktaş oluşu işi biraz zorladı.Beşiktaş saha dizilimindeki topla oyun sistematiğini beklerin çalışmamasıyla 9 kişiyle idare etmeye çalışıyor.Ben Beşiktaş'ın 2 kişi olmadan çatır çatır top oynadığı zamanları hatırlıyorum.Ama sürekli oynamaya çalışması zor görünüyor.İsmail ve Serdar'ın bokundan kerpiç olmaz.İsmail'in sol bek olamamasına kendisinin engel olduğunu daha önce yazmıştım.Serdar'ı yazmayacağım veteran liğinden sokağa kaçmış hali var.Bekleri çalışmayan takım sahanın iki yakasını doğru kullanamıyor demektir.Sahanın iki yakasını kullanamayan bir takım nasıl kazanır ? kazanırsa ne kadar süre kazanır tanısaydım eğer Serpil Hamdi Tüzün'e sorardım.Kolları olmayan adamdan saka olur mu hadi oldu bu saka nasıl yangın söndürecek.Dostlar sizi seviyorum her şeye rağmen şu galibiyetin keyfi ve şımarıklığı var ya güzel bir şey.Hayırlı geceler...

Takimin Sosa'nin zekasina uyum saglamasi lazim, bunun icin de Sosa'nin daha cok oynamasi lazim. Oguzhan'in bugunku hali gercekten uzucuydu.

Atiba(Veli)-Oguzhan-Sosa ortasahasini da gorebilmek nasip olur umarim.

Yorum Gönder

Ara