.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

30 Ağustos 2014 Cumartesi

STSL1 / Mersin İdman Yurdu - Beşiktaş



Cumartesi / 21:45 / Tolga Özkalfa

Sakatlığı bulunan oyuncular: Tolga Zengin, Demba Ba, Mustafa Pektemek.
Cezalı oyuncular: Oğuzhan Özyakup.

97 Yorum:

Bu arada oguzhanin durumu nasil supheli? Bildigim kadariyla 2 mac zaten cezasi var kirmizi karttan dolayi...

Beynim surcmus, bu postlarda genelde supheli oyunculari yazdigim icin :) Sag ol.

Basar dedi ki...

Basın ve lig tv 4. Yıldızın peşine düşmüş... Şu 2 transfer olursa uzunca yıllar bekleyebilirler gibi duruyor.

Bu yıla camia olarak en hazır takım Beşiktaş!

Zor mor 0-2 alırız

ya arkadaş bu nedir ya,ne biçim bir kader bu yine daha ilk maçtan bir çuval eksik,sakat 3 puan için değilde ilerisi için korkutuyor.

Ugur dedi ki...

İyi başlangıç yapmak önemli lige de. Gerçi son 10 hatta 15 yıldır ilk maçlardaki aldığımız sonuçları ve eksikleri (Tolga, Demba Ba, Oğuzhan, Mustafa) düşününce karamsarlık oluyor ister istemez. Yönetiminde inatla hala şu sağ bek ve ofansif orta saha trasnferini yapamamasına anlam veremiyorum cidden. Ben ümidi kestim açıkçası bence kimseyi almadan kapatıyor olacağız transfer sezonunu.

Deniz dedi ki...

Transferler yalana bağlamış sanırım. Sağ bek bence çok kritikti.

Bu maçtan ise ümidim yok. Çok yorulduk Arsenal maçında, Mersin çok sıcak, beraberlik iyi sonuç diyorum.

Batistuta35 dedi ki...

Ba oynamazsa cenki oynatıp 0-2 alırız.

Barreto dedi ki...

Cenk tosun un bu fırsatı kendisi ve Besiktas için degerlendirmesi lazım.

Sen sagol, ne demek:))

du, levande dedi ki...

mustafa, cenk çift forvet. gökhan 11'de, ismail yine sağ bek, franco yok. franco dışında eldeki en iyi kadro olmuş sanırım ama o niye yok acaba?

cochise dedi ki...

çok yazılacak, ilk ben olayım; şu maçın böyle bir sahada oynanmasını sağlayan herkesin Allah belasını versin. Yani kaptanlar falan bir araya gelip diyemiyor mu çıkmıyoruz sahaya diye. bu ne lan. spikerler de olur öyle şeyler düzelir havasında; arada yapar yetkililer diyor. böyle büyük bir yalakalık ortamında artık en gerekli eleştirileri de göremeyeceğiz demek ki. şimdiden iki oyuncu sakatlandı, herhalde tesadüf değildir.

takıma gelince fiziksel ve mental bir yorgunluk var. ayrıca oğuzhan, demba ve pedro olmayınca resmen "akılsız" oynuyoruz. gol kalite farkından geldi yoksa mersin daha inançlı... pedroya alışınca sivok çok kazma geldi gözüme, osa eskiden ayağı iyi düşünürdük..

Ugur dedi ki...

Yıl 2014 olmuş 1. ligde oynanan sahaya bak arkadaş. Amatör kümede böyle zemin olmaz cidden. Patates tarlasından farkı yok. Yazıktır ya. Spikerler de hala ambiyanstı yok akustikti onu anlatıyor.

Özgür dedi ki...

Pirinç tarlasından bozma saha için bir şey demiyorum, o konu bolca konuşulur nasıl olsa.
Cenk Tosun bugün kaçırdığı gollerden sonra takkeyi koyup düşünür herhalde neden Mustafa ile Demba Ba'nın arkasında klubede oturması gerektiğini. Ya da düşünmesin bence kendini geliştirmek için daha çok çalışsın.

Unknown dedi ki...

bu gece de fena futbol oynamadık, attığımızın çok daha fazlasını atabilirdik ama yaptığımız bireysel hatalarla gol de yiyebilirdik. takımdaki akıl eksikliği oyunun hızlandığı anlarda çok fazla ortaya çıktı. ne diye alınan her topla adamların koşa koşa üstüne gittik anlam veremedim. zaten çarşamba gecesinden yorgundu takım hala yardıra yardıra adamların üstüne gittik.. özellikle motta'ya beyin nakli şart! takımda en çok aksayan adam, sağ bek alınacaksa sola ismail geçer ve motta onu kulübede bekler.. pektemek'e de nazar değecek diye konuşamıyoruz..

Armagan dedi ki...

2.yarıyı izleyebildim.
öncelikle bu sahada oynatan her kimse varsa ameneke.veli ve mersin'den oktay sakatlanmış,mersin lig düşerse bu nedenle çok büyük haksızlık olur.acil düzeltmeleri lazım.maçla ilgili:

- pedro>sivok bunu tekrar farkettim,herhalde dinlendirmek için yedekte bıraktı.
-ismail sağ beke iyice alıştı ama yine de transfer sonrası sola bekleriz.
- kerim>olcay bence olcay'ın 30,kerim'in 60 olması lazım en azından bu form durumuyla.
-töre nedense kötüydü,çok top kaptırdı ve hızlı geldiler bu nedenle.yeni transferin yedeği olacak inşallah.
-cenk'in yedekte durmasına içim yanıyor resmen,form düşüklüğünde direkt mustafa'nın yerine konulmalı.kendisi benim için maçın adamıydı.
-kerim havadan tek olmayaak yere attı,kalecinin yüzüne,bilic kerim,olcay,töre,cenk,mustafa'ya karşı karşıya ne yapılmalı öğretmeli.sonra bu golleri çok ararız.

son olarak bilic motta*ismail,pedro*sivok,olcay*kerim,gökhan*transfer,cenk*mustafa,hatta necip*oğuzhan rekabeti pekiştirmeli.formu kötü olanı gözünün yaşına bakmadan kessin.(frei görmek için bir sezon daha beklemeyelim)( son not:%67 ceza sahası içinde kullanılmış şutlar,güzel gelişme... http://www.whoscored.com/Matches/851044/MatchReport/Turkey-Super-Lig-2014-2015-Mersin-Besiktas )

Armagan dedi ki...

https://twitter.com/OptaCan/status/505819333667614720 şöyle bir istatistik var,cidden harika.umarım devamı gelir.bu takım taş gibi savunma yapıyor artık,bir de hücumu becersek en azından tsl'nin tozunu attıracağız.
son dakikaları çok sakin oynadılar,özellikle cenk-pektemek-frei'a tebrikler.

Ugur dedi ki...

Saha dışında yoruma gelecek olursak. İlk yarı sahada futbol adına birşey yoktu 2 takım adına da. Sıkıntıdan 20. dk da maçı izlemeyi bırakacaktım. Ben kesinlikle ayağı iyi olan, driplingi olan, teknik, ileriye top taşıyabilecek, dar alanda adam eksiltebilecek kesinlikle 10 numaraya ihtiyaç var. Ligde özellikle iyi kapanan, 11 kişi savunma yapan rakiplere karşı sadece açıkta oynayan Gökhan, Kerim ve Olcay 3'lüsünden birşey yapmasını bekleyemeyiz. Necip hücumda sıfır. Atiba'nın hücuma katkısı sınırlı, Veli de keza öyle. Forvete top taşıyacak adam kesin ama kesin şart. Oğuzhan da bunun %100 çözümü değil. Ben sağ bekten önce bu transferi daha önemli görüyorum açıkçası.

YSY dedi ki...

En azından üç puanla başladık bu sevindirici.

mustafakamış dedi ki...

Bu sene ah adam gibi bir forvetimiz yok arkadaş demeyeceğiz.Demba ve Cenk ikisi de tam bir merkez santrafor.Birinin sakat ya da cezalı olması durumunda kara kara düşünmeyeceğiz.M.Pektemek iyi bir top taşıyıcı bugün cenk'e serviste yaptı.Almeıda'nın geçtiğimiz son üç sezonda kaçırdıklarını hatırlayalım bir gol vuruşu estetiği olmadığı gibi zamanlama becerisi de çok zayıftı.Cenk kaçırsa da köşe bıraktığı plasede ayak içini kullanıyor oluşu çok önemli.Beşiktaş bu sene Anadolu takımlarının hepsinin sahalarında favoridir.Yenileceğini sanmıyorum anca beraberlikler alır;yenilmez, iş yukarıdaki takımlarla yapacağımız müsabakalarda biter.Maç sıcak nemli bir havada oynandı zemin de çok kötüydü.Arsenal maçının fiziksel yorgunluğunu bariz gözledik.Şu şöyleydi bu böyleydi deyip birbirimize maç anlatmanın manası yok herkes izledi.Ancak gözüme bir detay ilişti.Gökhan Töre'nin kaptırdığı bir top sonrası Necip soyadı Uysal rakibini yere indirdi kart gördü.Buraya kadar her şey normal ama Necip Gökhan'a sert bir şekilde dönüp koşsana diye bağırdı.Geçtiğimiz yıl da yine sert bir tartışmaları olmuştu.Anladığım kadarıyla en azından iyi bir iş arkadaşı bile değiller.Necip'e başkan olsaydım şunları sorardım Sen mi büyüksün giydiğin forma mı?Gördüğün kart mı ağır yoksa sen mi hafifsin?Bir yıl geçmiş aradan neyin peşindesin arkadaş?Gökhan'ın işi top kaptırmak senin işin durdurmak.Yapabildiğini yap seni sırf bu takımın öz değeri diye taraftar bağrına basıyor.Mustafa Denizli'den bu yana futboluna ne ekledin sen!Saha içinde Beşiktaş formalı hiç kimseyi terörize edemezsin Necip Uysal.Beğenmediğimiz yerden yere vurduğumuz ve hâlâ da vuracağımız Töre'nin asistiyle galip geldik.Kenarda,içerde,kampta,tesiste eğer kendi davanı sürüyorsan mümkünse bırak git bizi.Beşiktaş'ta bağırman için Hakkı Yeten olacaksın Baba olacaksın.Sen adam olacaksın ki seni izleyenler bile hizaya girsin.İnşallah denk gelir de okursun bu satırları.

Basar dedi ki...

@Mustafa Kamış

Sana katılamıyorum arkadaşım. Gökhan'ın işi top katırmak, Necip'in ki de kapmak değil. Futbolu takım olarak oynuyoruz, top kaptırılabilir (ki tamamen egoizmden kaptırdı) ama peşinden geri koşmamak takım arkadaşlarına yapılmış ayıptır. Feyenord ve Arsenal maçlarını takım olarak bütünleşip oynadığımız için iyi kapattık.

Ben Necip yerine Gökhan'ın gitmesini tercih ederim zira geçen sene gece kulübünde vurularak takımın ahengini bozdu. Muhtemel 20 m €'dan olduk. Galatasaray herhalde Gökhan'a duacıdır. Aynı egoistliğe, saçmalamaya, takımın ahengini bozmaya devam ediyor...Arsenal maçlarında Necip'in dakikası ve katkısı Gökhan'a göre çok daha fazlaydı. Sezonun en önemli maçlarında hazır değildi!

Emrah dedi ki...

@Mustafa Kamış
Ben de tamamen tersini düşünüyorum. Gökhan Töre golün asistini yaptı eyvallah ama rakip takıma 2-3 katı asist yaptı, adamlar değerlendiremedi. Fizik olarak bitik, koşmaya mecali yok ve bazen çok gereksiz riskler alıyor. Zaten zamanında Quaresma'nın yaptığı gibi her topu ayağına beklemesine, ataklarda hiç aralara kaçmamasına çok sinir oluyorum. Düzelir diye bekleyip duruyorum ama hiçbir gelişme yok bu konuda. Zaten sırf bu yüzden bize gelene kadar tek bir golü olmayan bir ofansif oyuncuydu. Olcay ile Gökhan Töre'nin dengeli bir karışımı şeklinde olmalı kanat oyuncusu. Biri topla hiç gidemiyor ama çok güzel koşular yapıyor diğeri de hiçbir zaman araya koşu yapmıyor, topla oynama hastası. İkisini toplasan bir Olcan Adın anca eder şu anki performanslarıyla. Tabi Gökhan Töre daha 22 yaşında, gelişebilir ama o yönde bir ışık göremedim henüz. Ayrıca Necip dün ofansif olarak da fena değildi. 2 tane gol pası bile verdi yanılmıyorsam. Atamayanlar atmış olsa 2 asist yazılacaktı Necip'e:)

Yönetim yönetim olsa maçı Cumartesi günü ve bu statta oynatmazdı. Maçın Pazar oynanmamış olması için hiçbir bahane/mazeret yok. Futbolcular resmen tükendi bitti ikinci yarıda. Bu patates tarlasında 2 tane futbolcunun dizi dönmüş olsa sorumlu Federasyon ve kulüp yöneticileri olacaktı. Yazık günah arkadaş...

sherlockholmes dedi ki...

necip'e futbolcu diyen adam başka bir şey izlesin. gökhan töre olmasa dün gol falan atamaz. 0-0 biter ya da 1-0 yenilirdik. bu kadar top kaptırma nedeni de mersin'in boktan zemini.

Ugur dedi ki...

Sosa akşam 19:30'da İstanbul'a geliyormuş. Hayırlı olsun. 4-2-3-1 sistemi ile oynayacaksak eğer Olcay yedeğe düşer veya formsuz olması durumunda Gökhan. Umarım Linnes veya başka bir sağ bek alınır. Ayrıca, dün akşam Ntv Spor'da Ali Ece ve Güntekin Onay'da bahsetti. Orta 3'lü de Atiba-Necip ve Veli'den 1'si sakatlansa orda da alternatif yok. Jermaine Jones kadroda tutulsaydı diyor insan keşke şu rotasyonu gördükten sonra. Hatta aynı şey Hilbert için de geçerli son 2 sezona bakarsak.

Tolga/Cenk

Sağ bek/Serdar
Franco/Sivok
Ersan/Atınç
Motta/İsmail/Uğur Boral

Atiba/Necip
Veli

Gökhan/Kerim
Oğuzhan
Sosa/Olcay

Demba Ba/Mustafa/Cenk

YSY dedi ki...

Açıkçası sosa yerine ruizi yada ben arfayı daha çok tercih ederdim. Aldığımız adam tam bir 10 numara değil daha çok kanat oyuncusu. Bence gökhan yada pektemek kesik yer gibi geliyor.

Şu saatten sonra Mustafa'yı kolay kolay kimse kesemez.

Enteresan bir rotasyon tarzımız olacak gibi.

Tahminimce iç saha maçlarında Oğzuhan-Atiba-Sosa , deplasmanda Oğuzhan-Atiba-Veli gibi birşeyler olabilir.

Oğuzhan'ı orta ikiliye monte edip , forvet arkasına Sosa'yı koyduğumuzda biraz kırılgan olmaz ihtimalimiz var ama Sosa takım oyununa yatkın bir adam olduğundan 3 oyuncunun da etkin olduğu bir savunma anlayışı olabilir.

Bu arada Sosa tam olarak bir playmaker oyuncu profilinde . Kanatlara yatkın değil.Düzenli bir milli takım oyuncusu olması bekleniyordu Estudientes zamanında ama Bayern'den sonra bir türlü beklenen patlamayı yapamadı.

Yine de bir Batalla etkisi yapabilecek potansiyeli fazlasıyla var.

BJK4EVER dedi ki...

Sosa'nin tam bir playmaker oldugunu nereden cikarttiniz bilmiyorum, ama o tip bir oyuncu degil. Klasik 10 numara degil, playmaker hic degil.
Daha cok top tasiyan, fiziksel gucu yuksek, teknigi iyi bir kanat/forvet tipinde oyuncu. Olcay'in daha teknigi diyebiliriz kendisi icin.
Acikcasi Ruiz, Belhanda, Ben Arda, Sosa arasinda en az istedigi oyuncu Sosa idi. Bence bizim daha cok klasik bir 10 numaraya ihtiyacimiz var, oyuncu profili olarak da tecrubeli, lider ozellikli, winner, kolay skor yapip mac kazandiran bir 10 numara. Bilic bunun tersine daha cok takim oyununa yatkin, forvet arkasinda tum bolgelerde oynayabilecek, fiziksel gucu yuksek, biraz Oguzhan-Olcay karisimi bir oyuncu tercih etti.
Takim sablonuna uygun bir oyuncu Sosa, ancak yarin oburgun bir Anadolu takimi bize karsi kapaninca veya one gecince maci cevirecek yaraticiligi ve skoru zorlanmamiz yine kuvvetle muhtemel. Kotu transfer yaptik demiyorum, ama yanlis oyuncu tipini transfer ettik bence. Hayirlisi olsun.
Bu arada sunu da belirteyim; Hollanda'ya yeni donduk ve Feyenoord ve Arsenal maclarinin analizini ve ozetini Hollanda televizyonunda seyrettim. Ne gariptir ki Arsenal macinda Mustafa'nin penalti pozisyonunda iyi bir aci verilmedi, ama Hollanda televizyonu ne hikmetse dogru acidan net bir bicimde kayan oyuncunun topa mudahalesinin olmadigini, topu Mustafa'nin tipledigini gosterdi. Nitekim yorumcu olan Pierre van Hooijdonk da 2 pozisyona net penalti seklinde yorum yapti. Isteyen olursa link paylasabilirim. Bu da gecenlerde Turk medyasinin BJK'ye bakis acisinin guzel bir gostergesi bence.

BesiktaskUlan dedi ki...

Sosa transferini beklemiyordum doğrusu, hatta bu hamle ile biraz kafam karıştı.

Fakat azıcık dedikodu kazanından faydalanıp, kendi kendime çıkarımlar yapmak istiyorum, neticede, iki gün sonra tüm bu yazdıklarım boşa gidebilir ama Beşiktaş'ıma feda olsun.

Bryan Ruiz'in Twitter'dan bizi takip etmeye başlaması, önceki transferlerin gidişatını hatırlattı. Artık tüm dünyada böyle bir "mesaj" verme geleneği oturdu, Twitter ciddi bir araç oldu.

Bana göre sanki Bryan Ruiz de Beşiktaş'a gelecek gibi. Yani Sosa esasında "playmaker" olarak değil, kanat forvet olarak alınmış olabilir. Üstelik de Olcay'ın yerine...

Elbette bu senaryodaki en kötü nokta sağ bek oluyor haliyle. Başkan en son "3 transfer" demişti, oraya da biri gelecek, bu kadar baskıyı kaldıramazlar ama birkaç gündür yöneticilerin, "Linnes artık gelemez" beyanlarını dikkate alırsak, o transfer yatınca, yönetim "yerli bir sağ beke" dönüş yapmış olabilir. Yani, Linnes transferi kapanınca, "Madem oraya yerli alacağız, o zaman Ruiz de gelsin" benzeri bir mantık güdülmüştür belki de.

Kısacası, Sefa Yılmaz ya da benzeri, en azından savunma yapabilecek, kademeye girebilecek, sıradan bir sağ bek bile, bu kadromuzda iş görür.

Tarık Çamdal gibi şişirme topçuları GS alsın, bize düz bir sağ bek dahi yeter artar. Tabii Beşiktaş taraftarının yıllardır gelen "sağ bek fetişizmi" ve hatta uzun süredir kangren bölgemiz olduğu için takıntı halini alması bir tarafa, çok da mühim bir mevki olarak görmüyorum. Elimizdekiler yetersiz fakat Dani Alves'e de gerek yok.

Tolga
Sağ Bek Yerli - Ersan - Pedro - İsmail
Atiba - Veli (Oğuzhan)
Bryan Ruiz
Mustafa - Ba - Sosa

Bu kadro bence gerçekten de takdire şayandır. Umarım Beşiktaş yönetiminin aklında da benzer bir tablo vardır, en azından öyle hissediyorum.

Hem ters köşe olur hem de gücümüz ikiye katlanır.

kalabay dedi ki...

Ben arfa'nin alinmamasina sevindim
Takim ici duzeni fena bozacak bir oyuncu tipi

Ugur dedi ki...

@Besiktaskulan

Hocam güzel demişssin de, ben Ruiz transferinin olacağını sanmıyorum. Sosa alındı. Ayrıca, Türkiye liginde şuan hangi sağ beki alabilirsin ? Bursa'da Şener var bildiğim kadarıyla bize katkı verebilecek onu da trasnferin son günü Bursa 4-5 milyon euro'dan aşağı vermez. Tarık'ı Galatasaray aldı zaten.-ki 4,5 milyon euro ve oyuncu vermişler hayatta o bonservis bedeli edecek bir oyuncu değil Tarık. 4-5 milyon euroyu çöpe atacağımıza transfer yapmayalım daha iyi bence. Linnes veya son dakikada şapkadan tavşan çıkacaksa ona razıyım tabi.

BJK4EVER dedi ki...

Bence de yerli sagbek olmaz. Bu ligin 'patlamis' sagbeklerine verecegin para direkt cope gitmis. Anadolu'dan gelen oyuncularin 90%'i zaten pek iyi yaramiyor, rotasyon oyuncusu veya takas malzemesi oluyor. Belki GS son 2 seneyi toplam 0 gol 1 asistle kapatmis bir beke 4.5 milyon euro verecek kadar enayi olabilir (ki bahsettigimiz oyuncu da stoper-bek degil full-back), biz bu tur hatalara dusmeyiz. Ha, sagbek alinacaksa anca bonservissiz olursa alinsin, veya scout ekibi bulabilirse 2. ligten veya Almanya'dan potansiyelli yerli bir back alsin, hayir demem. Ama ligden alinacak bir yerli sagbeke odenecek 1 milyon euro bile cope atilmis para bence. Bu arada illa o tarz bir back alinacaksa benim tercihim Veysel, Tarik, Sener, Koray degil de Erdem olurdu, o ayri konu.

BesiktaskUlan dedi ki...

@Ugur

Hocam, her dediğine, her kelimene imzamı atarım. Kesinlikle aynı fikirdeyim. Keza benim yazdığım bu senaryonun gerçekleşme ihtimali "neredeyse" yok denecek seviyede.

Fakat sonradan aklıma geldi, sağ bek için neden ciddi ciddi Necip'i düşünmüyoruz? Hem orta saha rotasyonu için formda kalır hem de orada yeterince "sağ bek" vazifesi görür. Gökhan Gönül'ün dahi yerlerde süründüğü bir döneme girdik, ülkede o bölgenin adamı bulunmuyor, bu vaziyette Necip gayet de idare edebilir.

Ama elbette tüm sözlerim SL için geçerli, eğer gerçekten EL'de başarı isteniyorsa, muhakkak bir yabancı gerekiyor. Yine de EL'nin dahi bizde gösterildiği gibi kolay olmadığını ve zaman gerektirdiğine inanıyorum. Bu sene olmaz, sonra olur, mümkün olduğunca "ekonomik" krizimiz unutulmadan transfer yapılmalıdır tabii ki.

Sonuçta ben de yönetimin "sağ bek baskısına" dayanacağını sanmıyorum. Koca sene, bizim seviyemizdeki takımlar için çok da gerekli olmayan bir "hücumcu bek" uğruna, tepelerinde "Demokles'in Kılıcının" sallanmasını istemezler. Bunu göze alamazlar.

Ama taraftar olarak çok fazla şey istiyoruz. Her mevkide esaslı rotasyon, eksiksiz bir takım haline gelmek kısa sürede olacak iş değil, fakat bunu ısrarla talep ediyoruz. Bazı şeyleri de "idare" edebilmeliyiz.

Taraftara da hak veriyorum, en ufak bir "umut ışığından" faydalanmak istiyoruz. Hemen EL'yi alalım, Demba Ba oynarken SL'e damga vuralım vs...

Diğer yandan bir kadronun iskeletini kurmak benim nazarımda daha mühim. Adım adım onu yapıyoruz, bu bile yeterli gelmeli aslında.

Fakat başarıdan vazgeçmeyi bırakın, riske dahi atmak istemiyoruz. Taraftar da haklı gerçekten.

Sonuçta yabancı bir sağ bek ile kapatacağız muhtemelen transferi. Ama orta saha için dahi "yedek" isteyenleri gerçekçi bulmuyorum. Hem Türk olacak hem de Veli'den -şu anda aklıma kimse gelmiyor- muhtemelen kötü olacak bir oyuncuya tahammül edemeyiz zaten.

Oysa orada Pedro da oynar, Sivok defansa geçer vs... Azıcık da idare etmeli ve sabır göstermeliyiz.

Bakalım neler olacak.

Biliç'in yerli stoper ısrarının altında Ruiz-Sosa'yı beraber oynatmak olabilir mi acaba ? Gerçi Ruiz'in geleceğine dair tek gelişme twitter meselesi.

Bence dün Pedro'nun takım için ne kadar önemli olduğu çok net ortaya çıktı.

Ersan tam bir İbrahim Toraman sıtayla dandunlarıyla " Bana Pedro'yu verin " diye yalvardı resmen.

Ayağa çıkmakta acayip zorlandık ki karşımızdaki muhtemelen ligin en kötü 2-3 takımından biriydi.

Pedro'yu kesmek gerçekten düşünülmemesi gereken bir iş.Hatta stoperde Sivok'la dönüşümlü oynayacaksa birisi , bu Ersan olmalı.

can dedi ki...

Acikcasi ben Diego ve Belhanda transferleri yattiktan ve Mustafa'nin form ve enerjisinin Ba'yi daha degerli hale getirdigini gordukten sonra Bilic'in hucumcu ortasaha icin fikir degistirdigini dusunuyorum. Ruiz, Ben Arfa, Sosa hepsi ayni tip oyuncular; herhalde Bilic kanatta kullanabilecegi, ve takimin 4-2-3-1/4-4-2 alternatif formasyonlarini oynayabilmesini saglayacak bir hucumcu istedi. Bu anlamda da Sosa oldukca tecrubeli bir oyuncu. Gol/asist katkisi anlaminda cok verimli gorunmese de bu zuper ligimizde ne yapacagina dair tam bir veri sayilmaz. Ozellikle fiziksel olarak belirli bir yeterlilik duzeyindeyse. (Bkz. Olcay, Gokhan) Sosa'nin gecen sene Atletico'da sikca kenarda oturtmus gibi gorundugu Diego'dan daha cok katki sunmasi hic sasirtmaz beni.

Tarik'a verilen paralar delilik. Bu da yerli bek transferinin imkansiz oldugunu gosteriyor, ama Avrupa'daki yerli menseli oyunculardan biri bulunabilirdi bunca zamanda sanki. Neyse her kosulda birilerinin alinmasi gerekiyor o mevkiye. Sag bek transferi yapilirsa, Bilic'in Serdar'i defansif orta sahada degerlendirmesi sart. Aslinda Baroni bostayken orta sahaya alinsa miydi diye icimden gecirmiyor da degilim, orda oyle bir oyuncuya cok ihtiyacimiz var aslinda. Yoksa bu sene orta sahada adamsiz kalacagiz.

Fener ve GS'nin transfer yapamadigi, elindeki yabanci oyunculari elden cikarmak icin korkunc paralar harcadigi bir ortamda 5+3'e gore planlama yapan tek takim oldugu gorunen Besiktas'imizda gecen sene sikca bu noktayi vurgulayan Ozen'e tesekkur etmek gerekiyor sanirim.

Basar dedi ki...

Bence transferin 1. önceliği sağbek olmalıydı. Tüm seneyi İsmail'i sağbekte izleyerek mi geçireceğiz? Lahm mı İsmail, adama da yazık bu kadar güçlüyken solda çok daha verimli olacaktır.

Haberler Sosa'yı hoca istedi gibi yazıyor ama bana göre maddi durumun ciddi bir etkisi oldu. Ayıp değil, bütçemiz Belhanda ve Ruiz'e yetmedi. İstatistiklere bakınca Ruiz çok ileride gözüküyor ama onun da kariyerinin büyük bölümü pandispanya Hollanda liginde geçmiş. Sosa ise daha büyük takımlarda oynamış. Sanıyorum Olcay'ın pozisyonunda oynayacak, umarım iyi katkı verir. Biliyorum Olcay'ı çoğunluk beğenmiyor fakat sezon ortalamasının 9-10 gol, 6-7 asist düzeyinde olduğunu unutmamakta fayda var. Zaten gol kısırlığı çekiyoruz, bu pozisyona gelen oyuncunun bu istatistiğin altında olmaması gerekir.

Bu sezon ile ilgili en sevindiğim olay safraları atmış olmamız. Toraman, Sezercik, Eneramo gibi oynamayan birçok oyuncunun yükü üzerimizden yavaş yavaş kalkıyor.

Ben bu sezon için umutluyum.

cochise dedi ki...

Sosa kesinlikle süper transfer. Ruiz de olsa olurdu; çok yönlülüğü, takım oyuna yatkınlığı iyiydi; ne alacağın da daha çok belliydi ama Sosa'dan alabileceklerin daha fazla; alırsan tabi.

Ben Arfa ve Belhanda bu ikisinden de bi tık yukarıda kalitede oyuncular. Ama ben onlardan verim alamayacağımızı düşünüyordum. Sorunlu oyuncuları yönetme konusundaki başarılarımız ortada.

Olcay'ı çok sevsek de onun yedek olacağı bir Beşiktaş'ın daha güçlü olacağı açık. Üstelik artık Oğuzhan olmayınca başı kesik tavuk durumuna düşmeyiz. Ve hatta oğuzhan'ın keyifle paslaşabileceği bir adam olması bence harika bir gelişme. (Sosa'yı genelde Oğuzhan'la birlikte oynatacağını varsayıyorum).

frei için fazla ümitlenmeyin; daha bir süre için yapacağı katkı 60 sonrası ortalık karıştırmak olacak. Onu iyi yapıyor ama düzen oyununu bir türlü beceremiyor. Yetenekleri az bulunur olduğu için gözden çıkarılamaz ama keşke kadromuz yeterli olsaydı da onu da kiralayabilseydik. Ancak o 30 dakikalık katkısına dahi ihtiyaç çok.

Sezer Öztürk ve Eneramo da kiralanmış. Maaş yüklerimiz azalıyor; sevindirici. Ancak kontenjanı madem bu kadar boşaltacaktık için bir kaç yabancı kiralasak ne güzel olmaz mıydı? düşük maliyetle..

Armagan dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Armagan dedi ki...

açıp bakmıştım dün kadroya,takıma uygun bulmadığım 4 isim vardı:gökhan süzen,uğur boral,eneramo,sezer öztürk.2si gitmiş,elde kaldı 2.özellikle süzen'in oturduğu yerde 0.5 milyon£ kazanması absürd ama sezer,eneramo,holosko,toraman pişmesi için ömer,muhammed gönderilmesi iyi oldu.(süzen için antep'e gitti haberleri var)

sağ bek diye karalar bağladığımız bugün de,yönetimdekilerin oturup düşünmesi lazım: ismail sağda zorlanmaya başlarsa ne yaparız diye,atiba oynatmak hata.necip,serdar ise yetmiyor,yetmeyecek.kırılgan bir takım olduğumuz aşikar,bu sezon da burdan gol yersek onca emeğe yazık olacak.molde yönetimi kabul etmedi diye suya düşmesi ayrı olay,bunun dışında en az 2-3 opsiyonüstünde de durulmalıydı...neyse 12ye kadar kansere devam :)

Selim dedi ki...

Colman boşa düşmüş, sizce iyi bir alternatif olmaz mı bizim sistemimize? Gerçi sorunlu bir futbolcu.

QuaresmA dedi ki...

Colman 2-3 yıldır doğru dürüst top oynamıyor, bitik bir oyuncu. Onun için bundan sonrası hep yokuş aşağı.

Her sene saçma sapan bir şey yapmayı başarıp başarısız oluyoruz. Üç aydır bir tane sağ bek alamadılar. Sanki Linnes gibi bir futbolcu yok gibi aylardır peşinde koştular. Bir ay önce alamadıysan başka birisini bul. Şimdi son dk birisi gelecek mi diye bekliyoruz. Böyle planlama mı olur? Geçen sene en çok sıkıntı yaşadığımız bölge sağ bekti ama sona bıraktık. İnsanı umutlandırıyorlar sonra saçma sapan bir şey yapıp yine moralimizi bozuyorlar. Her sene aynı şey bıktım artık.

YSY dedi ki...

Ben sağ bek olayından umudu kestim. Orada ismail yada atiba olacak büyük ihtimal. Hayırlı olsun.

alper dedi ki...

15 eylül ...bjk-rize...pazartesi
22 eylül...Bursa-bjk..pzartesi..

İnce sikiş teknikleri çok erken başladı.

Ugur dedi ki...

Şu sağ bek transferine diyecek birşey yok cidden. Tamam Sosa hamlesi güzel oldu eyvallah da. 3-4 aydır sağ bek de sağ bek. Herkes TV'lerde bir tarafını yırttı, sosyal medyada taraftarların yazmadığı şey kalmadı. Yönetim bu konuda ciddi başarısızdır. Molde ile neden anlaşılamıyor anlamış değilim. Olay bence tamamen para. Bak Galatasaray'da 2 günde Pandev, Dzemaili isimleri çıktı basına yansır yansımaz adamlar İstanbul'a indi iş bitti. Ha adamlar iyi futbolcudur kötü futbolcudur bilemem - ki ikisi de kariyer olarak, oynadıkları takımlar olarak, isim olarak Linnes'ten üstünler. Parayı bastırdı GS getirdi transferin son gününde. Çok matah birşey mi parayı bastırıp getirmek tabiki değil Tarık Çamdal transferinde mesela ben yukarıda veya önceki postta yazdım eleştirdim verilen paraları. Ama buradan şu noktaya gelicem. 3-4 ay uğraşıyorsun, artık yumurta kapıya dayanmış ve belliki elinde başka alternatif yok Linnes'ten başka. Takımın kanayan yarası sağ bek için gerekirse son dakika 500.000 Euro veya 1 milyon Euro fazla verip alıcaksın bu adamı. Fiyat farklarının öyle aman aman olduğunu düşünmüyorum. Burada vermediğin 1-2 milyon euro Uefa'da veya ligdeki derbilerde sana pahalıya patlarsa kafanı sonra çok taşlara vurursun da iş işten geçmiş olur...Hayırlısı olsun ne diyelim.

alper dedi ki...

Linnes zu M.United diyorlar.

YSY dedi ki...

@Uğur

Yorumuna katılıyorum. Yani adamlar bir fiyatta diretip daha da inmiyorlarsa artık ya alırsın işine gelmiyorsa başkasına bakarsın. Saçmalık oldu bu iş. Amiyane tabirle mal adamın kapısında çingene pazarlığı yapar gibi yatıp durmanın anlamı yok. Alacaksan al alamayacaksanda başkasına git bak. Diyorum bir ihtimal devre arasına mı bıraktılar bu işi. 10 hafta sonra norveç ligi bitiyor.

BesiktaskUlan dedi ki...

Madem Linnes için "devre arasını" bekleyeceğiz, o zaman Nijeryalı 17'lik çocuğu ne yapacağız? Benim hatırladığım kadarıyla esas planımız, bu sene idareten birilerini bulmak, ardından da o çocuğa yavaş yavaş şans vermekti.

Ayrıca Linnes başarılı bir topçu olabilir ama bu kadar beklemeye değecek midir?

Hala aynı şeyi savunuyorum, bence sağ bek mühim bir mevki değil. Arkadaşların da dediği gibi Almanya'dan kalburüstü Türk gençlerden biri getirilebilirdi, hiç değilse günü kurtarırdık ama niye öyle bir planlamaya ya da alternatif duruma girilmedi, bilemiyorum. Sonuçta Olcay'ın sağ bek halini bulsak kafi gelirdi.

Ha, şu saatten sonra, öyle bir şey olmayacak gibi duruyor. Daha önce de söylemiştim, sağ bek mevki için "devşirme" oyuncu taraftarıyım.

Necip ya da -benim favorim- Olcay'dan o mevkide faydalanabiliriz. Özellikle de Olcay'ın özellikleri o bölgeye haddinden fazla uygun. Yeterince hızlı, çalım yese bile geri dönebilecek, savunmanın içine kat edebilecek, üstelik penaltı riski de bulunmayan, hamlelerinde nispeten başarılı bir çocuk. Şimdiki mevkisine göre çok daha faydalı olur.

Hele Sosa onun bölümünde, Oğuzhan'a biraz daha yakın oynarsa tadından yenmez bir takım oluruz. Oğuzhan'ın yokluğunda da Kerim, Sosa'nın yerini alır, Sosa ortaya geçer vs... Epey kullanışlı bir orta sahamız olur kanaatindeyim. Bir de tabii Oğuzhan'ı harcamaz, Atiba gibi mühim bir dinamizmi orta sahadan kaybetmeyiz.

Ama hiçbiri olmasa dahi, Necip ile de orayı idare edebiliriz. Gelen topu önündeki adama versin yeter, artar.

Linnes ısrarını çözemedik, afaki konuşuyoruz mecburen...

du, levande dedi ki...

17'lik nijeryalı çocuktan vazgeçildiği haberi vardı geçen hafta.

http://www.medyabesiktas.tv/haber/besiktas-musa-muhammed-transferinden-vazgecti_h14.html

şampiyon falan olunmaz böyle. 3 aydır vasat bir sağ bek peşinde koş, b planın olmasın ve sağ bek transferi yapamadan transfer sezonu kapansın. bravo valla diyecek bir şey bulamıyorum. şimdi ilk yarıyı liderin 10 puan gerisinde kapatırız, korkudan şimdi harcayacakların paranın daha fazlasını harcayıp saçma sapan bir sağ bek alırlar, adam alışacak diyesiye ligi bitiririz. seneye aldığımız adamın parasını verip yollarız. 3 tane vasıfsız herif futbolcularımızın ve teknik direktörümüzün geleceğiyle oynadı. en kolay iş transfer yapmak diyordu başkan ama yanılıyor. en kolay iş transfer yapmamak. çebi 1 hafta önce tv'de göz kırpıyordu çok iyi oyuncular gelecek diye. yalan söylemekten bıkmadılar. ibrahim altınsay mı çıkıyor kim çıkıyor bilmiyorum da acil birilerinin artık devreye girmesi lazım. başkan olma hevesindeki, zengin olmaktan başka hiçbir özelliği olmayan adamın eline bakmamalı beşiktaş transfer yapmak için. bunu söyleyeceğim aklıma gelmezdi hiç ama keşke tamer kıran kalsaydı. çok sinirliyim, kusura bakmayın.

Ugur dedi ki...

Sinirlenmemek mümkün değil. 1 tane orta kalite bir oyuncu alınamadığı için sezonun içine edilmez umarım. Sonra başkan Dany transferinde olduğu gibi sağ bek almamakla hata yapmışız vs. gibi cümleler sarfeder de atı alan üsküdarı geçmiş olur çoktan. Yazık cidden çok yazık diyecek birşey yok. Bu kadar çapsız olunmaz. Bilic sol bek olan adamı 3-4 maçtır sağ bek oynatıyor ama yönetim o kadar çapsız ki mesajı hala alamıyor. Demba Ba'yı sağ bek oynatsa Bilic vay be ne güzel oynattı orda derler o derece oldu artık.

Wallahi gerçekten sağ bek almadılar.

Armagan dedi ki...

burada amacım yönetim savunmak değil,ki bu olayla son düzlükte geride kalan atlet gibi oldular, ama durum göründüğü kadar da berbat değil:
-hemen kötü senaryoları düşünmeye gerek yok,ismail sağ beke çıktığı ilk maçta Arsenal'daki Cazorla'ya karşı gayet tatmin etti,o bölgede orta üstü oynayabilir.tek sorun onun performans düşüklüğü olma ihtimali ve motta'yı kesemeyecek olma durumu.kötü senaryoda,ismail sola geçtiğinde yerine atiba veya necip geçecek mecbur.

geçen yıla göre bu ilk 11,sağ bek olmamasına rağmen,(4-4-2 olacak umuyorum) birkaç gömlek daha üstün,bu yıl içinde daha ortaya çıkacak bence.(ki o Dany'li,Almedia'lı kadro 62 puanı çıkardı yani...)

-şu anda ilk 11'de sağ bek dışında ciddi eksiğimiz yok (geçen yıl 5 bölge saymışım:sağ bek-sol açık-forvet-sağ açık-orta ofans :4-4-2 düzeni,pektemek,frei'ın gelişimi ve cenk,sosa'nın alınması son 4 bölgeyi tamamlar galiba,sağ açıktan şüpheliyim sadece) .onu da ara dönemde tamamlayacaklar galiba.(6 ocak-2 şubat)

(yedek stoper atınç denenmeli neden bir semih olmasın.sağ bek aslında ümit karaal denebilir hazırlık maçlarında ismail'den daha iyiydi sağ bekte.oğuzhan fizik yapıp veli'yle forma savaşına girmeli ki ön libero'ya yedek +1 daha olsun)

-ben bu yıl stsl'de 67-72 puan hedef bekliyorum.
avrupa'da en en kötü son 32 olmalı.
bu olanları unutmadan,en önemlisi demoralize olmadan destek olalım yeter ki...

can dedi ki...

Bu buyuk hatayla gene takimdaki taslarin yerine oturma ihtimali baska bahara kaldi. Sorun keske sadece sag bek olmamasi durumu olsa. Iki adet sol bekimizden birini sagda kullanmak, ilk ceza sakatlik durumunda zaten eksik oldugumuz orta sahadan devsirme yaparak butun takimin iskeletiyle ve muhtemelen de kaderiyle oynamak demek. Yabanci orta uzeri bir sag bek bulup almak bu kadar zor mu? Gercekten bu yonetimde zerre akil yok, elleriyle yaptiklarini dakka beklemeden dotleriyle yikiyorlar.

alper dedi ki...

Kaç para ulan bir sağ bek amk.

Takımın geçen seneye göre daha üstün olduğu tek taraf ki onu da ancak sezon bittiğinde doğrulayabileceğiz :

Kağıt üzerinde

Ba+Sosa>Almeida+Fernandes

Onun dışında yine aynı takım . Yine ilk sakatlıkta sefilleri oynayacağız muhtemelen.

Hani antrenman sahasının zemini azılı suçlu olan bir kulüp olarak bu kadar tedbirsiz olmamız kabul edilebilir bir şey değil.

Eneramo ile Sezer'i üstüne para verip göndereceğine bir zahmet Enver Cenk'i alıver abi. Bonservisi çok mu pahalı ? Kiralık iste , Holosko'yu üstüne para verip göndereceğine Koray Altınay'ı iste. Niye böyle bir kıyak yapma ihtiyacı hissediyoruz biz anlamıyorum.
durumda sözleşme fesihleri için uğraşan Gs ve Fb ile aynı miktarda para ödemiş durumdayız neredeyse oyuncu fesih ve kiralamaları için.

Özgüvenini daha sezon başlamadan bitirdiğin Serdar'ı ne yapacağız ?

Önder Özen boş yere kaçmamış kulüpten ...



YSY dedi ki...

Muhtemelen yönetim ismail'in ve genel olarak takımın performansını gördükten sonra sağ bek'in o kadar da acil olmadığını düşündüler çünkü nede olsa arsenal'e karşı dünyaları oynayan takım oo anadoluda anasını ağlatır diye düşündüler. Bilic'e de ufaktan baskı yaptılarsa bilic'te olur idare ederiz dediyse ki en son açıklamasında öyle diyor bu sebepten yatırdılar transferi. Neyse bir iki maç şu sağ bek başımıza iş açarsa o zaman yönetim anlar neyin ne olduğunu. İnşallah öyle birşey olmaz.

cochise dedi ki...

en başından beri yapılan en büyük yanlışı yine yaptılar. Algı meselesini hiç önemsemeden ortalığı karıştırdılar. Hatta sadece bu yönetim değil taa Tabata zamanında da bu olmuştu 10.5 numara diye tutturmuştu Denizli; sonunda kazığı yemiştik. Yahu arkadaş iki seçenek var Sağ Bek'te rezalet durumdayız mutlaka birini almalıyız dersen ve iyi-orta kiralık falan birini alırsın. Almazsan orada 5/10'lik oynayan tüm adamlarını en baştan ateşe atarsın. Ya da şu transferi gizliden yürütürsün; elimizdeki oyuncular bu bölgede yeterli ancak daha iyisini bulursak alırız yoksa transfer yapmayız dersin. Alamazsan da kimse sana niye alamadın demez; en fazla yanlış değerlendiriyorsun oyuncuları der. Bu ne ya; hem bir şart gibi lanse et o bölgeye transferi, sonra da kimseyi alma. Dalga mı geçiyorsunuz yahu. Hilbert'e parasını isterken almanlık yaptı diye gıcık ol gönder; sonra da böyle maymun olursun işte. Hoş Gökhan Töre'nin arkasında Dany Alves olsa ne olacak; adam neredeyse hiç kaçan sağ beke top yuvarlamadı. Yuvarladıkları da pozisyon oldu zaten.

Sözün özü sağ bek gerekli bir transferdi; ama yaygara koparılacak kadar mı emin değilim. Fakat bu kadar yaygara kopardıktan sonra bu transfer yapılmak zorundaydı!!!

Armagan dedi ki...

hayırlı kadrolar :(4-4-2)

--------------tolga (cenk)--------
ismail(atiba)-pedro(sivok)-ersan(atınç)-motta(ismail)
--------------atiba(necip)-veli(oğuzhan)--------------
sosa(frei)-------------------------------------töre(olcay)
---------------ba(cenk)-pektemek(cenk)------------


(4-2-3-1)

---------------------tolga (cenk)---------------------
ismail(atiba)-pedro(sivok)-ersan(atınç)-motta(ismail)
--------------atiba(necip)-veli(oğuzhan)--------------
sosa(töre)----------oğuzhan(pektemek)---------olcay(frei)
----------------------ba(cenk)-----------------------------

yilmaz dedi ki...

Takım tam 5 tane resmi maç oynadı. Sağ bek ihtiyacının bu kadar elzem olduğunu düşünseler gerçekten almazlar mıydı? Sosa yerine 3.6 m€ parayı "bastırıp" Linens alınmaz mıydı? Ben bu olayı çok abarttığımızı düşünüyorum. Türkiye'de sağ bekiyle fark yaratan tek bir takım var; gg ile fenerbahçe. O da bu sezon ne olacak belli değil. GS'de de Veysel var, hatırlatırım. Devşirme oyuncularla orayı kotarabileceğini düşünmüş ki teknik direktör almadılar.

Serdar geçen sene transfer olduğunda -daha lig başlamadan- tek eksik sol bek dendi (gazetelere konu olan capsler yapıldı hatta), şimdi o Serdar hala kadroda. Alınan sol bek de Motta. bi motta'yla şampiyon olmadık gördüğünüz kadarıyla.

Bu güntekin onay'ın maçlar başlamadan bu takım ilk 6'ya giremez demesi ve şimdi de takımı öve öve bitirememesiyle aynı yanılgı bence.

Armagan dedi ki...

amme hizmeti:
https://twitter.com/bjk_analiz/status/506514072482086912

https://twitter.com/bjk_analiz/status/506524194344292352

https://twitter.com/bjk_analiz/status/506517689670852608

https://twitter.com/bjk_analiz/status/506121534516510720

https://twitter.com/bjk_analiz/status/506130756952141824

https://twitter.com/bjk_analiz/status/506143713241079808

alper dedi ki...

Beşiktaş, transfere 9/10 sezonunda 23.570.000 €, 10/11 sezonunda ise 13.100.000 € toplamda 36.670.000 € harcamıştı.


Beşiktaş'ın borcu %77'lik artışla en çok 2010 Haziran ayında arttı. 2010 başında 103 Mil $ olan borç yıl sonunda 213 Mil $ seviyesine geldi.
Beşiktaş'ın net borcu bugün itibariyle 2012'in Mart ayından yani Fikret Orman yönetiminden önceki seviyesine kadar düşmüş durumda.

Jose Sosa, 9 yıllık kariyerinde sadece 1 kez kırmızı kart gördü. Bu kart 12/13 sezonunda bir lig maçında çift sarı karttan gelmişti

Jose Sosa kaydettiği 39 asistin 29'unu sağ kanat pozisyonunda, 9'unu sol kanat pozisyonunda, 1 tanesini ise forvet arkası oynarken kaydetti.

Jose Sosa attığı 18 golün 12'sini sağ kanat pozisyonunda, 5'ini sol kanat pozisyonunda, 1 tanesini ise forvet arkası oynarken kaydetti.

Jose Sosa, kariyerinin en iyi sezonunu Metalist formasıyla 12/13 sezonunda yaşadı. Sosa bu sezon çıktığı her 4 maçın 3'ünde skora etki etti.

Sosa, Atletico formasıyla 15 lig maçının 11'ine sonradan girdi ve 457 dk (net 5 maç) oyunda kaldı. 5 asist kaydederken hiç gol atamadı.

alper dedi ki...

Bir takımı sağ bek şampiyon yapmaz.Bir takımı daha ligin ilk maçında avrupadan dönerken mersin deplasmanında 3 gün sonra oynattırmazsan milli maç arası ligin daha 2. ve 3. haftaları pazartesi günleri maç yaptırtmazsan o taşşağın varsa şampiyon olursun.Gerisi laftır.

BJK4EVER dedi ki...

Sagbek konusundaki tepkilerin inanilmaz sekilde abartili oldugunu dusunuyorum.

Daha once de burada yazdigim gibi, benim icin 3 oncelik vardi transfer doneminde:

1 Almeida yerine kaliteli bir yabanci forvet.
2 Fernandes yerine kaliteli bir 10 numara.
3 Motta ve Tore'nin bonservislerinin alinmasi veya onlarin yerine baska oyuncularin gelmesi.

Bence bu yeterli olurdu. Gecen sene bence sampiyonluk Almeida ve Fernandes'in yeterince performans gostermemesi ve winner/is bitirici oyuncu olmamasindan dolayi kacti. Bu 2 oyuncu gelirse bence sorun cozulecekti. Elbette butce kalirsa diger transferler de dusunulebilir (alternatif 4. orta saha, alternatif 4. stoper, alternatif sagbek).

Benim icin sagbek kesinlikle elzem degildi, cunku Yerli sagbekin fiyat/performans acisindan yerlerde surunebilecegini biliyordum, ve takima ciddi anlamda level atlatacak yabanci sagbek alabilecegimize inanmiyordum.

Sagbek gelmedi diye sampiyon vs olamayiz dusuncesi komik geliyor. Benim hatirladigim kadariyla sampiyon olmus veya son haftaya kadar sampiyonluk yarisini surdurmus takimlarin sagbekleri:

- Ekrem Dag/Ibrahim Toraman
- Serkan Balci
- Ali Tandogan
- Sabri Sarioglu
- Cihan Haspolatli
- Abdurrahman Dereli

Bunlarla takimlar sampiyon olmusken sagbek icin Necip, Serdar, Ismail rotasyonu yetmez diyemezsiniz bana. Ki Sosa geldikten sonra mesela orta sahada kalite kaybetmeden Veli-Oguzhan-Sosa yapip Atiba'yi da sagbeke cekebilirsin.

Linnes bana gore bu mantiga uyan bir oyuncu. Ucuz, potansiyelli, yonetim denemis, ama anladigim kadariyla adamlar yerine adam bulamayacagi icin devre arasina sarkti (Norvec ligi bitecek o zamana kadar zaten). Linnes'in potansiyeline guveniyorlarsa da baska adam aramaya gerek yok, ki ortada alabilecegin 4 aylik Yerli yok, yabanci da Linnes'i istiyorsan gereksiz zaten. Ki bas parayi al mantigina da karsiyim; Linnes'in ederi 1.5-2 milyon euro civari ise 5 milyon euro basip almak sacmalik. Hele ki diger transferleri en ucuz miktara bitirebilmek icin bu kadar uzun sure bekleyip ugrasmisken.

Velhasilkelam, ben transfer doneminden oldukca memnunum ve yonetimi basarili buluyorum.
Bence en gereken 3 hamle yapildi mantikli maliyetler karsiliginda, diger hamleler icin ugrasildi, ama butce olmadigi icin ve dogru isimler bulunamadigi icin olmadi, bunu da dogal karsilamak gerekir.

Ki bakarsak Demba Ba tartisilmaz. Motta ve Tore'yi biliyoruz zaten. Sosa da benim istedigim tarzda bir oyuncu olmasa bile Bilic'in istedigi tarzda bir oyuncu, ve bos oyuncu da degil. Bence yonetime bir sagbek gelmedi diye bu kadar sallamak hic dogru degil. Hele ki daha 1 ay evvel hicbirimiz Linnes'in adini hic bilmiyorken.

Özgür dedi ki...

Hrkes bir kadro yapıyor, içimde kalmasın bende yapayım bir tane.

Tolga

Atiba---Pedro---Ersan---İsmail

Oğuzhan---Veli

Sosa(Mustafa)---Kerim Frei---Mustafa(Sosa)
Demba Ba

Sağ bek dışında defansımız çok iyiydi bence, Atiba'yı oraya çekince ön libero biraz güçsüz kalıyor gibi ama bence Oğuzhan ileriye topu taşıyacak adam olur, Veli de dili dışarıda gezen adam olur 6 ay bu şekilde çok rahat götürürüz.
Bu kadroya bu süreçte sorun çıkarma potansiyeline sahip tek takım Tottenham bence. Ne Fener'den ne de Galatasaray'dan çekinmem, isim olarak bakarsak tek çekinilecek takım Trabzonspor ama onlarda takım kuruyoruz ayağına 550 tane oyuncu transfer ettiler. Adamlar Trabzon'a alışacak, sonra hocaya alışacak, sonra birbirlerine alışacak da Trabzon takım olacak. Ölme eşeğim ölme durumu.
Trabzon demişken, adamlar 150 tane yabancı transfer ettiler, nasıl oluyor da yabancı sınırına takılmıyorlar bir türlü anlamadım. Ellerindeki bütün yabancıları sattı mı bunlar yahu? :S

Armagan dedi ki...

https://twitter.com/YARISAHA/status/506700379346976768

(bjk-23 futbolcu / maaş ort. 1.05
gs-32 " / " 1.53
fb -24 " / " 1.875
ts- 27 " / " 1.07 )

Beton Tahir dedi ki...

Sağ bekte olarak keşke yedekte bile olsa Rıdvan kalsaydı diyorum. İsmail'le beraber gelmişti ve süre almaya başladığında çok fena bir sakatlık geçirmişti.

Basar dedi ki...

Sezona başlarken doğrular:

Gol kısırlığı çeken takımın gole dönük hattı tamamen revize oldu. (Pektemek de bonus oldu)
Portekiz çetesinin kalan kısmının da takım ile ilişiği kesildi.
Sezer, Toraman, Süzen, Eneramo, Holosko oyuncuların yükünden kurtulduk, Ömer ve Muhammed gibi et mi balık mı belli olmayan oyuncuları kiraya verdik. Özellikle yukarıdaki oyuncular büyük yönetim hatalarıydı. Geçte olsa hatayı fark ettiler. Umarım bundan sonra Beşiktaş'ın parasını sokağa atmazlar.
Artık büyük takım sistemi 4-4-2'yi de varyasyonlarımız arasına ekledik.

Sezona başlarken yanlışlar:
Sağbek abi! Deniyor ki sağbek seni şampiyon yapmaz. Yapmaz ama ikincilikten eder mesela. Geçen yıl olimpiyat stadında yediğimiz iki gol de bizim sağ kanadımızdan gelmişti. 3-0 hükmen yenilmesek bile o maçı kaybedecektik.
İsmail iyileşmişken Motta'nın alınmasını anlayamıyorum. Kısaca sağbek yerine solbek aldık.
Bildiğim kadarı ile Sosa ve Gökhan aynı mevkinin oyuncusu. Hatta geçen sezonun yanlış transferi Berkant Kerim de aynı pozisyonda oynuyor. Hepsinin 1. pozisyonu sağ ileri. Bu yüzden benim bir miktar kafam karıştı. Sosa 2. pozisyonları olan mevkilerde umarım iyi verim verir.

Sezona birkaç ufak dokunuşla daha iyi girebilirdik ama buna da can sağlığı. En azından oynamayarak parak kazananlar ile ilişiğin kesilmesi ve en büyük kangren Almeida'nın değiştirilmesi bile önemli adımlar. Ben sezona umutlu giriyorum. Bu sezon şampiyonluğu zorlarız ama alamayız gibi geliyor fakat önümüzdeki 5 yılda 3 şampiyonluk 2 2.lik veya tam tersini bekliyorum.

serkan dedi ki...

@Övünç

Antrenman sahasının zemini değişmiş Ali Ece'nin dediğine göre.

QuaresmA dedi ki...

Bence Biliç her zamanki sistemden vazgeçmeyecek, kafasındaki ideal diziliş bu:


Tolga
İsmail - Pedro - Ersan - Ramon
Atiba - Veli
Gökhan - Oğuzhan - Sosa
Demba

yilmaz dedi ki...

olcay ne yapar eder alır o formayı.

zaten olcay'ın olayı skor yapmak. onu yapamadığında defosu ortaya çıkıyor. Ben rize maçıyla birlikte artık vites arttıracağını düşünüyorum. bence sosa daha çok gökhan ve ozzie ile rekabet edecek.

bana kalırsa, atibayı beke, ozzie'yi de veli'nin yanına koyarım. sonra artık 4-4-2 mi olur, 4-3-3 mü olur orasına karışmam :D

Takımda şapkadan tavşan çıkaran bir adam olsa sağ bek önemli değil diyebilirsiniz ama bizim takımımız kaliteli bir takım değil ve bu nedenle her bölgede belli bir ortalamanın üzerinde oynayan futbolcu olması gerekiyor. İsmail o bölgenin oyuncusu değil, Arsenal maçındaki performansı yanıltıcıdır çünkü çok çıkmadı ve hücuma yaptığı katkı sorgulanmadı. 30 maçta rakipler sana karşı kapanacak ve mecburen kanatlardan girmeye çalışacaksın. böyle olunca beklerinin hücuma katkısı gol atmakta önemli bir rol oynayacak. ismail çizgiye inip orta açamıyor çünkü adam solak. gökhan töre topu aldığında sağdan bindiren bir adam göremeyeceği için mecburen 3 kişinin içine girip, bol bol top kaybı yapıp istenmeyen adam ilan edilecek. (Gökhan töre'nin arkasında gökhan gönül varken nasıl oynadığını bir hatırlayın) Ayrıca, Motta'nın olmadığı maçlarda mecburen ismail'i sola çekip sağ bekte başka birisini kullanacak bilic. Bu da kadro istikrarı açısından çok büyük sorun.

Bu seneye kadar şampiyon olmuş takımların çoğunun kadrosu da bizim şu kadrodan çok daha güçlüydü kimse kimseyi kandırmasın, daha stoper ve orta sahadaki eksikleri söylemiyorum bile.

Barreto dedi ki...

Rakiplerin bize karşı aşırı kapanacakları maçlarda kanatlardan daha iyi hücum etmek için

Sağ bek: Olcay, Sağ açık:Sosa/Töre
Solbek İsmail, Solaçık: Töre/Sosa

Sosa ve Töre maç içinde duruma göre kanat değiştirir.

Böylece Ba/Pektemek/Tosun özellikle yüksek top olarak kenarlardan daha iyi beslenebilir.

kalabay dedi ki...

Acikcasi barreto'nun fikrini bir suredir ben de dusunuyordum.Olcay gayet rahat sagdan akacak sekilde 11'e yerlestirilebilir.Kesinlikle rakiplerin de beklemeyecekleri bir hamle

cochise dedi ki...

geçen sene Necip sağ bek oynar mutlaka denenmeli dedik durduk; en sonunda denendi ama tahmin ettiğimiz verim gelmedi; savunmasında sıkıntı olmadı ama o orta saha da korkmadığı zaman dikine iyi top sürüşünü bekte yapamadı. Keza Olcay da teoride o işi yapar ki sanıldığı gibi orta yapmayı beceremeyen bir adam değil; sağ kanata devrildiği maçlarda çok çok iyi ortalar çıkardı amaa oyun tarzı olarak çizgiye değil de içeriye çarpraz gitmeye alışmış ve sol ayağı çok iyi olmadığı için sağda oynamıyor. savunma yaptığı zaman adam geçirmediğini de gördük ama sürekli savunmada olmak bambaşka ve orada o konstanrasyonu hep göstermesi lazım ki kendisinin savunma sakarlıkları az değil. Daha erken denense belki ama şimdilik zor bence.

Üstelik her pozisyonun farklı zorlukları var; misal bekte çok koşuyorsun genelde de boş. gidip gidip geliyorsun görünmese bile. hele töre gibi beke top yuvarlamayan sağ ön varsa.

Bence bir oyuncunun başka bir pozisyona evrilmesi ve kısa sürede başarılı olması için sanırım en fazla tek pozisyon değiştirmesi gerekir. yani kanat oyuncusunu bekte deneyebiliriz. DOS'yi stoperde. forveti kenar forvet olarak vb. ama sol forveti sağ beke koymak sağlam bir DNA değişikliği demek. ama hayal edince olur gibi gelmiyo da değil...

Barreto dedi ki...

@cochise
Olcayı sağbekte oynatma önerisini sezonun tamamı için değil, rakiplerin bize karşı aşırı kapanacakları maçlar için yazmıştım.

cochise dedi ki...

@barreto

keşke bi hazırlık maçında deneseydi de görebilseydik...

Barreto dedi ki...

@cochise
Evet kesinlikle.

Alper dedi ki...

vay arkadaş sağbek yetmezliğinden gidecek ya bu taraftar. olcay sağ bekmiş.:)

ben kadro yazmaya geldiydim.

aha:

tolga
musa muhammed franco ersan ismail
töre atiba sosa olcay
mustafa ba

BJK4EVER dedi ki...

Taraftar ne zaman abuk subuk devsirme onerse ve denense, olmuyor iste arkadas. Necip sagbek dediniz, olmadi. Franco onlibero dediniz, olmuyor iste. Denemeyin arkadas. Ben bu takimin oyuncu devsirmelerinden biktim abi. Hele ki su forvet adami sag kanada koyup kanat performansi alamayinca kufur etme olayi birtek bizde var. Olcay sagbek falan olmasin abi. Olcay'in ozellikleri dogru kosu yapmasi, kolay pozisyona girmesi ve kondisyonu/mucadele gucu. Bu adam forvetin arkasindaki 3'lude oynar abi. Abuk subuk hamleleri niye dusunuyoruz ki? Yakinda birisi cikip 'Demba Ba fiziksel olarak cok iyi, top surmesi fena da degil, ustelik sag ayakli, bence mutlaka sagbekte denemek lazim' diyecek, ondan korkuyorum. Devsirmeleriniz olmuyor iste birader, zorlamaya gerek yok.

YSY dedi ki...

Bence serdar'ı tekrar koysunlar oraya. Ortalama birşeyler oynar zaten iyi kötü. Maceraya gerek yok.

Basar dedi ki...

Tüm sezon Olcay'dan, İsmail'den sağbek yaratacağımıza yarım sezon Serdar'ı izleyelim sonra da ya sağbek alalım ya da kiralayalım.

WiLdHoney dedi ki...

O falan değilde, bu sitede artık maç sonu puanlamaları olmayacak mı?

BesiktaskUlan dedi ki...

"Devşirme futbolcu olmuyor" denmiş, hatalı bir tespit yapılmış. Zaten kimse "sağ bek alınmasın" demiyor, o güne kadar bizi kurtarabilecek önerileri tartışıyor. Şimdi bakalım, neler olmuş, neler olmamış;

1- Necip, sağ bekte "olmadı" demek için biraz "insaf" gerekir aslında. Necip'ten sağ bekte, G. Gönül misali bir performans bekliyorsan, hiçbir zaman "olmaz" zaten. Ama defansif anlamda görevini yeterince yapmasını umuyorsan, bence onu gayet başarıyor. Sonuçta hatasız futbolcu yok, o da o mevkide hata yapacaktır muhakkak, fakat ofansif birtakım görevler yüklenmediği sürece Necip orada "ortalama" ve zaman zaman "ortalama üstü" performanslar gösterdi. Bence gayet de oldu.

2- İsmail, üstelik sadece sol ayağını kullanan biri olarak sağ bekte gayet güzel vazifesini yaptı. Hatta sağ bekte birinci opsiyon haline geldi. Adam yalnızca defans oyuncusu da değil, sol açıkta dahi görev yapabilecek meziyette, buna rağmen sağ bekte "yeterli" performansı gösterdi. Bu da oldu.

3- Franco, bir kere ön libero gibi bir konumda oynadı, onda da yeterli bir performans sergiledi. Kendini o mevkide geliştirecek maç sayısına henüz ulaşmadı, üstelik de henüz yaşı çok genç. Bilic de orada ısrarla deniyor, antremanlarda o özelliklerinin üstünde duruluyor. Neye göre "olmadı" deniyor acaba? Daha adam oynamadı bile...

4- Atiba sağ beke çekildi, şimdi takımda hiçbir şey olmasa, herkes sakatlansa yine gözümüz kapalı oynatırız. Çünkü adam becerdi. Ha sen Dani Alves performansı beklersen, çok beklersin. Milli Takımın en formda oyuncusu olarak görülen Caner'in bölgesi, Danimarka maçında "koridor" oldu resmen. Her an her saniye muazzam şovlar izleyemezsin, o takımda, "idareten" ne kadar iyi iş çıkardığına bakmalısın. Atiba da gayet devşirme ve mevkide oynayabilecek kapasitede.

5- Beşiktaş'ta "devşirme" olarak performans gösteremeyen tek oyuncu Veli olmuştur. O da Atletico Madrid maçında, sadece bir kere sağ bek mevkisinde oynamış ve rezil rüsva olmuştur. O kadar zorlu bir tkıma karşı yapabileceği de budur, oysa önceden hazırlansa ya da denense, eminim ki o da belli bir standardın üstüne çıkacaktır.

Kısacası burada, sağ bek için "idare" edebilecek oyuncular tartışılıyor, kimse "orada kesin oynar" ya da "başkasını düşünmeyelim, sağ bek almayalım" demiyor zaten.

Ayrıca Serdar'ı zerre düşünmeyen bir hocamız var, üstelik o da sağ bek değil, devşirme. Şu takımdan, bugün itibariyle "devşirme" olmayan bir sağ bek çıkaramazsın, çünkü yok.

Bunu dikkate alarak konuşmak lazım.

Barreto dedi ki...

@BesiktaskUlan

aynen! eline sağlık.

Armagan dedi ki...

olcay 5-3-2 de sağ bek olabilir,yoksa kendisini 4lü savunmanın sağına koymak ayağına sıkmak demek bence.arkasına toparlayacak ekstra bir savunma oyuncusu gerekiyor çünkü oyunu her an batırabilir,yüksek oranda konsantrasyon beklenemez.kadro:

-------------tolga-------------
-----pedro-sivok-ersan------
olcay-------------------ismail
------------atiba(veli)----------
-----sosa(ozi)-------töre(kerim)
---------ba-----pektemek------

Armagan dedi ki...

http://www.transfermarkt.com.tr/niederlande/spielplan/verein/3379/saison_id/2013

kuyt'ın sağ bek oynadığı hollanda bizim için iyi örnek olabilir eğer böyle bir diziliş olacaksa.

cochise dedi ki...

bi tarafta aziz yıldırım'ın diğer tarafta ünal aysal'ın açıklamaları. tiksindirdiler beni ligden şimdiden

Basar dedi ki...

Çok önemli iki açıklama:
"İngilere'de bir laf vardır... Forvetiniz kaç kişi olursa olsun. 50'den fazla gol atamazsanız şampiyon olamazsınız. 20'den az atarsanız da küme düşersiniz. O yüzden dünya futbolunda herkes forvet satın alır. Biz de öyle yaptık ve forvete yatırım yaptık."

"Bu sezon sakatlıklardan cezalardan zarar görmezsek iyi bir iş çıkarabilir. Bizim takımımız tecrübesiz. Haftada üç maç olduğunu düşünürseniz... Oyuncularımın nasıl tepki vereceğini biliyorum. Ama bir sağ bekim daha olsun isterdim. Ama önemli değil. Bu koordinasyonu kurmaya çalışıyoruz."
Slaven Biliç

Kısaca şampiyonluğa oynayacağım ama süreç içerisinde sağbekten zarar görebiliriz diyor...

cochise dedi ki...

açıkçası biliç'in açıklamlarına yeni bir post açılmasını isterdim ama nerdeee. blog yöneticileri uykuda sanırım...

cochise dedi ki...

açıkçası biliç'in açıklamlarına yeni bir post açılmasını isterdim ama nerdeee. blog yöneticileri uykuda sanırım...

Barreto dedi ki...

@Basar

İlk yazdığın paragraf aklıma Serpil Hamdi Tüzün'ün bir lafını getirdi.

"Futbolcular üçe ayrılır: Kaleciler, Golcüler ve diğerleri..."

cochise dedi ki...

Keşke hocalar hep böyle çıkıp yaptıklarının arkasındaki mantığı aktarsalar. Hala katılmasam da maç sayısı artacağı halde rotasyonu azaltmasının kendince bir gerekçesi varmış. Geçen sen oynayamayanların diriliğini kaybettiğini; daha az bir rotasyonlar herkese çok zaman ayırmış olacağını söyledi.Hakikatten de geçen sene forvet çıkarıp bir pektmeği alıyor, bir ömeri bir de eneramoyu. Ritm yakalamaları mümkün değildi. Defansif orta saha için geçerli bir mantık değil ama bu sene herkes ritmli olacak. Beklenmedik fazla sayıda eksik olursa da U21'den destek alacak. Oturmuş bir düzen içerisinde 1-2 U21 oyuncusunun rahatlıkla idare edebileceğini düşünüyorum..

cochise dedi ki...

Keşke hocalar hep böyle çıkıp yaptıklarının arkasındaki mantığı aktarsalar. Hala katılmasam da maç sayısı artacağı halde rotasyonu azaltmasının kendince bir gerekçesi varmış. Geçen sen oynayamayanların diriliğini kaybettiğini; daha az bir rotasyonlar herkese çok zaman ayırmış olacağını söyledi.Hakikatten de geçen sene forvet çıkarıp bir pektmeği alıyor, bir ömeri bir de eneramoyu. Ritm yakalamaları mümkün değildi. Defansif orta saha için geçerli bir mantık değil ama bu sene herkes ritmli olacak. Beklenmedik fazla sayıda eksik olursa da U21'den destek alacak. Oturmuş bir düzen içerisinde 1-2 U21 oyuncusunun rahatlıkla idare edebileceğini düşünüyorum..

cochise dedi ki...

Keşke hocalar hep böyle çıkıp yaptıklarının arkasındaki mantığı aktarsalar. Hala katılmasam da maç sayısı artacağı halde rotasyonu azaltmasının kendince bir gerekçesi varmış. Geçen sen oynayamayanların diriliğini kaybettiğini; daha az bir rotasyonlar herkese çok zaman ayırmış olacağını söyledi.Hakikatten de geçen sene forvet çıkarıp bir pektmeği alıyor, bir ömeri bir de eneramoyu. Ritm yakalamaları mümkün değildi. Defansif orta saha için geçerli bir mantık değil ama bu sene herkes ritmli olacak. Beklenmedik fazla sayıda eksik olursa da U21'den destek alacak. Oturmuş bir düzen içerisinde 1-2 U21 oyuncusunun rahatlıkla idare edebileceğini düşünüyorum..

Basar dedi ki...

Tüm yazıyı okumanızı tavsiye ederim ama adam sorunu net olarak görmüş, çözümü de bulmuş. Aynı yazıda 4-4-2 oynayacağını, Hırvatistan ile de bu sistemde başarılı olduğunu belirtmiş. Sıkıntıları net olarak çok doğru analiz etmiş ve çözümü de uygulamaya başladı.

Oynayacağımız maç adeti beni de düşündürdü. Umarım 1. turdan Türkiye Kupası'ndan eleniriz. Daha sezon başı herkes patır patır sakatlanmaya başladı. İdman sahası değişti deniyor. Hocalar değişiyor, kondüsyonerler değişiyor, sahalar değişiyor bir tek değişmeyen takımın sakatları!

Bu tempoda bu sakatlık serisi ile sorun yaşarız yoksa ben de dar kadrodan yanayım. Safraları da elden çıkarmamız bilare iyi oldu!

Unknown dedi ki...

Sosa da yırtık varmış.. Ben bu tesislerin temeline!

Basar dedi ki...

Son cümlemi dpğrularcasına bir sakatlık daha oluştu. Ulan nasıl bir takımız arkadaş? Oynamadan sakatlanan adam bile bizde...! Bir imam, papaz, haham ve budist rahip ile okutun üfletin arkadaş şu Nevzat Demir tesislerini! Hiç olmadı Boluspor'u yolculuğa uğurlayan hocayı transfer edin.

Yorum Gönder

Ara