.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

18 Ağustos 2014 Pazartesi

ŞL-PO / Beşiktaş - Arsenal


Salı / 21:45 / Milorad Mazic (SIR)

Hakem hakkında bilgi: Mazic Beşiktaş'ın daha önce karşılaştığı bir isim: 2011-12 sezonunda Dinamo Kiev'e karşı deplasmanda 1-0 kaybettiğimiz maçı yönetmiş. Geçen sene ise Arsenal'in evinde Napoli'ye karşı 2-0 kazandığı maçın hakemi oymuş. Millî maçları takip edenler, kendisini 1-1'lik Türkiye-Macaristan Dünya Kupası elemeleri maçından da hatırlar.

Mazic, kartlar konusunda tıpkı Feyenoord'a karşı oynadığımız rövanç maçının hakemi gibi oldukça cömert: 0.27/mac kırmızı, 4.37/mac sarı kart tercih ediyor. Bir iyi haber, kartlar konusunda ev sahibi takımı daha çok kolluyor.

Durumu şüpheli oyuncular: Atiba Hutchinson, Gökhan Töre.

27 Yorum:

Özgür dedi ki...

Daha kuralar çekilmeden önce arkadaşım, "inşallah size Arsenal çıkar da bende iddaa'ya kaldığım yerden devam edebilirim." demişti. Şom ağızlının dediği çıktı. Kuradan sonra bende, "Arsenal'i en az bir maç yeneceğiz, sende o Tempobet hesabını k..ına sokacaksın." dedim. Biz bu Arsenal'i yeneceğiz. Ben takımıma güveniyorum. Beşiktaş, kaybedecek hiç bir şeyi olmayan bir yerde şu anda, korkusuz oynayacağımızdan hiç şüphe duymuyorum. Kazanacağız...

alper dedi ki...

Blogun yegane sahibi ve tek gerçek Beşiktaşlısı post açmış.Helal olsun.

3 atarız.3 gün önce STSL emeklisi Jedinak'ın oynadığı takıma 3 gün önce ıkına sıkına gol atan takıma 3 bile az ama biz 3 atarız.

AQ-47 dedi ki...

6-4 alırız :)

JimmyLue dedi ki...

Atiba'nin olup olmamasi fark yaratacak. Atiba'siz Veli-Necip orta sahasini dusunmek dahi istemiyorum. Aci cekeriz. Yeteri kadar dar bir kadroya sahibiz. Gol yemeden, gec dahi olsa -bir sekilde yapabilecegimiz skor umutlari Londra'ya tasir. Cok zor mac. olimpiyattaki kalabaliga cok is dusecek. Akilli taraftar gerek, cok ses yapan degil. Dogu ust'teyim. Atkilar, zivanalar.. her sey hazir.

Beklemeye koyulduk.. Aksam olsun artik.!

Armagan dedi ki...

avantajlı skor birçok insanın önceliği ama benim isteğim iyi oyun,yani gol atılır yenir-ne şanssızlıklar gördük yani- ama iyi oyunu oynamak,pes etmemek mücadele etmek zor olandır.beşiktaş mücadele demektir!

yarın mustafa,olcay,motta,veli,kerim gibi oyuncular için psikolojik bir sınır olacak,özgüvenleri gayet yerinde umarım bunu iyi oyunla daha da yükseltirler.yensek de fark falan olmadan yenilsek de umarım iyi oyun oynarız...

Basar dedi ki...

İçimdeki ses 2-0 yeneceğimizi söylerken mantığım yenileceğimizi söylüyor!

Eleneceksek bile Arsenal'e inanılmaz zorluk çıkarttığımız 2 maç olmasını umuyorum. Lige fark yemiş, morali bozulmuş bir takım ile başlamamayı diliyorum.

cochise dedi ki...

eğri oturup doğru konuşmak lazım. bu turu geçmek neredeyse olası değil. Bunun bi yolu varsa da tempoyu düşü tutup şu maçı çaktırmadan 1-0 kazanmak (onlar da gaza gelmesin şans galibiyeti gibi görünsün hatta) 2. maçta da yenik duruma düşüp arsenal rahatladıktan sonra yine çaktırmadan araya 1-2 sıkıştırmak. Geçen seneki Fener stayla oynarsak 2-4 felan bitebilir maç. O nedenle sert, dişli ama düşük tempolu oynamalıyız.

Bu arada Atiba meselesi çok can sıkıcı. Koca sezonu atiba-veli ile geçirmek mi istiyor Biliç anlayamıyorum. Daha ilk maçtan ah vaha başlarız. O pozisyonu oynayacak 2 adam artı 2 idare edecek (Necip+oğuzhan; denense Serdar) bu sezon bitmez. En son Ertuğrul Sağlam döneminde önemsenmemişti de Cisse sakatlandığı 2. yarıda Serdar ÖZkanlar falan orada denenmek zorunda kalmıştı.

Her musibette bir cihet-i nimet var denir; umarım Atiba'nın sakatlığı birilerinin akıllarını başına getirir.

sonuç olarak 1-0 olsun bizim olsun.

Bence de maçın skorunu Atiba belirleyecek .

Atiba'sız orta sahadaki akıl baya bir azalıyor.

Jones'un kalması bu yüzden önemliydi aslında . Kalması neden hiç düşünülmedi anlamıyorum.Kontenjan sorunumuz yok , maaşı da o kadar yüksek değildi . İlla ki katkı vereceği maçlar olurdu .

Feyenoord maçları bir algı karmaşası yaratmış çok bariz bir şekilde. Cenaze sebebiyle de biraz aksama oldu muhtemelen ayrıca yöneticiler doğal olarak eleyeceğiz filan diyorlar ama o kademede pek inanç olduğunu da sanmıyorum ben . Yoksa o transfer 10 kere yapılırdı şimdiye kadar.

Serdar - Cazorla/Chamberlain/Sanchez eşleşmelerini düşünüyorum da yine bir ürperti geldi .

İnşallah herşey istediğimiz gibi olur , Büyük Başkan'a Galibiyetle veda ederiz.

theotheo dedi ki...

beşiktaş şu anki kadrosuyla bırak arsenali, fenerbahçe veya galatasarayla oynadığı hiç bir eleme serisinden galip çıkamaz. 10 seride 1 olur bu oran bunu kabul edelim önce.

bu takıma öncelikle çok iyi bir sağ bek çok iyi bir stoper gelmeli. caner erkin diye bağırdık çağırdık alınabilirdi. yılda 4.5 milyon euroyu versen geliyodu olmadı.

ayrıca çok iyi bir önlibero sağlam bir 10 numara ile bu takım o zaman arsenalle yarışabilir düzeye gelir.

doğruya doğru konuşalım.

YSY dedi ki...

@cochise

Bence tamda bilic dediğin gibi oynatacak takımı. Hayal kurmayalım, gaza gelmeyelim çok çabuk umut bağlıyoruz takıma. O iş anca yüz yılda bir falan denk gelecek gs bir ara 92-93'te manchestera yapmıştı. O tarz birşeyler olabilir yani.

alper dedi ki...



Real-Barca-Bayern vs ön eleme oynuyor mu?

Basar dedi ki...

Nereden bakarsanız sadece 2 transfer yaptığımız bir transfer dönemi geçti, geçiyor... Ömer ve Almeida gitti yerine Cenk ve Demba Ba geldi. Oynamasa da Fernandes ve çok beğenmesekte Jones gitti ama yerlerine adam alınmadı. Sağ bek zaten kronik bir sorun!

Kısacası forvet bölgesi güçlenirlen orta sahada geriye gidiş, defansta ise statükoyu koruma durumu oldu. Bu kadro ile çok anormal birşey olmazsa Arsenal'i eleyemeyiz (ki konuştuğumuz takviyeler ile bile zor olur)Ligde ise yine çok zorlanırız. Orta saha ve beke katkı verecek, yine orta sahayı yedekleyecek 3 adam ile UEFA ve lig gerçekçi hedefler olur.

Malesef Gökhan Süzen, Sezercik, Uğur Boral gibi oynamayan oyunculara neredeyse bir adam transfer edecek para ödüyoruz. Kadro şişkinliği hafiflese bile hala sorunumuz var.

alper dedi ki...

Arsenal oynuyor.O zaman koyalım götüne gitsin be Beşiktaşım.

AQ-47 dedi ki...

@eagle abroad
Çok geç kaldın

AQ-47 dedi ki...

Adam hala Caner'e 4,5 milyon maaş versek geliyordu diyor...

AQ-47 dedi ki...

Sonra bir de ekonomi falan yazıp duruyor...hem de uzun uzun...kendine bir dünya kurmuş ordan yardırıyor...

alper dedi ki...

Atiba yok.Wolfsburg-Ernst hatırladım birden. Demba Ba secdeye varsın başka bişey istemem.

Emre Toraman dedi ki...

theo, arsenal eslesmesinde bahis sirketlerine gore turu gecme ihtimalimiz ortalama %20 gosterilirken bu fb ya da gs ile %10 olur orani nereden cikiyor? arsenali geceriz demiyorum bak, %20 diyorum sadece. %1 degil yani senin dusundugun gibi diyorum.

tamam sag bek, 10 numara lazim, defansif/box to box ortasaha iyi olur. bunlari herkes biliyor da, 3 transferle arsenalla yarisacak duzeye gelinmez, %20 yi %25-%30 yaparsin.

Ugur dedi ki...

İlk yarıda Olcay var mı yok mu belli değil resmen. Defansa da yardım etmiyor Alexis 2-3 deparla duman etti bizim sol kanadı. Olcay'ın 2. yarı başında çıkıp Gökhan yada Kerim'in girmesi lazım. 10 kişi oynatıyor resmen takımı.

Necip cok yoruldu , ortaya adam sart , veli'de de kramp var .

İyi gidiyoruz .

Ugur dedi ki...

Yazık oldu...Demba Ba'nın ilk yarı sonundaki ve Olcay'ın 2. yarı başındaki pozisyonlarından biri girse en azından 1-0 alsak şu maçı çok iyi olurdu. Böyle maçlarda 3-4 pozisyona giriyorsan atman lazım. Olcay, Motta çok kötülerdi. Veli'nin de son dakikadaki hatası hiç olmadı. Orta sahada Veli Necip olmuyor 2 aynı tip adam. En azından birisi hücuma katkı verebilecek yetenekte olsa ilerde farklı birşeyler yapabilirdik. Oğuzhan hücuma dönük orta saha için aranan adam değil ne yazıkki Veli/Atiba-Oğuzhan orta sahası yapıp Oğuzhan'ın yerine artık Belhanda mı olur Ruiz mi olur onun olması lazım/lazımdı. Motta bu formuyla İsmail'in yedeği olur. Sağ beke de çok acil hızlı ve kaliteli bir transfer şart. Yine de takımın mücadelesi iyiydi ama tur zor şu sonuçla.

BesiktaskUlan dedi ki...

Ben "toplama" bakma taraftarıyım, o yüzden de "yazık" olmadı aslında.

Beşiktaş uzun soluklu bir proje halini aldı. Geçen seneki "umut veren" takımdan bir adım daha ileri taşındı, üstelik bunu bünyesinde -Mustafa gibi- oyunculara "değer" katarak yaptı. Bir iki transfer ile devamı da gelebilir, gelecek sene bambaşka bir kimliğe bürünebilir, sistemi kusursuz olabilir.

Beşiktaş tarihinde, sadece iki kadro "Avrupai" oyuna yaklaşmıştı. Biri MAF diğeri ise İlhanlı-Pascallı 100. Kadrosu. Bu sene de onları andırıyoruz.

Elbette gönül yenmek isterdi ama bence kaybedilmiş bir şey yok. Hazırlık ve Şampiyonlar Ligi maçlarına bakarsak, ki belirteyim Şampiyonlar Ligi maçlarından bahsediyoruz, sonuna kadar bir sistem içinde oynayan bambaşka bir takım görüyoruz. Hayır, tek maçlık heves değil, bu yılı da bir sürü saçmalıktan verebiliriz ama sonraki sene için umut taşıyoruz yine.

Arsenal'i yenmek bir mucizedir, her zaman olmaz, bazen böyle muhteşem oynarsın ama yine de başaramazsın. Fakat esas olan, "yenebilecek" oyunu oynamaktır. İşte bunu yaptığımız sürece kazanan biz olacağız. Defansa çekilmeyen, ileride basan, kendine güvenen, fiziği oturan bir takımla çok büyük başarılara erişebiliriz, hele ki UEFA gibi kupalarda.

Bu turnuvada elenmek koymaz bana, neticede kadronun gücü de bu kadar, tamam, şahane oynadık, gol atabilirdik, ama toplama baktığınızda şu topçularla daha iyisi olamazdı, maçtan önce herkes 0-0'a razı gelirdi.

Üstelik tarihinde ilk kez eleme maçında gol atamayan ve berabere kalan bir Arsenal'den bahsediyoruz. Acele etmeyelim, her şey olacak.

Geriye tek bir şey kaldı, "deplasmanda" oynamak. Eğer onu da halledebilirsek, İngiltere gibi bir yerde, bence bu takım tamamdır. Ama esas gelişimi orada süzebiliriz.

Bir de, son dakikalarda bir gol yiyecektik, direğe falan çarptı. Bence o pozisyon, "Beşiktaş kanserinin" kırılma anıdır, belki bir daha yaşamayacağımızı gösteriyordur.

Son olarak Demba Ba gibi yıldıza, Mustafa gibi ilk (!) kez gördüğüm adama, Veli gibi duvara, Ersan ve Pedro gibi muhteşem iki insan ile stopere teşekkür etmek farzdır.

Bu takımın yaş ortalaması da 24'tür. Daha ne olsun?

Minostaurus dedi ki...

Bence iyi mac oldu. Tek dilegim Arsenal'e sorun yaratmak bizim icin yeterli olmasin. Su an medyayi izliyorum sanki Besiktas mucize gerceklestirmis! Boyle birsey olmadigini Besiktas'i takip eden herhangi bir futbolsever gorur. Ana akim medya sunu anlamali bu takim iyi bir takim! Hele mevzubahis oyunu kitlemek ve rakibi durdurmaksa Besiktas Avrupa capindadir. Ben sampiyonlar ligini bilmem ama uefa'da sanssizlik yasanmazsa min. Ceyrek gorur. Simdi Mehmet Demirkol 'u dimliyorum, veli necip maximum'undaymis. 2 yil once sorsan bu adam veli bu kadar top oynar demezdi. Velhasil kelam, sanmayin besiktas kotu takim, algi yonetimine kurban gitmeyellim, bu takim herseye gene. Daginik oldu affola ama ben bu tKimi seviyorum ulan! Post etmeteden tekrar okudum berbat gercekten idare edin kardeslerim

YSY dedi ki...

Takımın özverisine ve geçmişe göre üstüne koyan oyuncularına hiçbir lafım yok hatta alınlarından öpüyorum ama bu takıma 10 numara ve sağ bek şart. Bu transferleri yaparsak avrupayı bilemem ama tr de sıkı oluruz.

Minostaurus dedi ki...

Abi korkmayin su memleketten bu kadar! Ha yapalim transferi fark atalim o ayri amabu takimTurkiye'de butun takimlari sadece yenmez ezer. Inanalim bu takima, begeemedigiz oguzhan'dan iyisi Sergen'den bu yana yok. Bu takim inanmali, neye biliyor musunuz ? Bu takim "2" buyukten daha iyi! Artik aksayan sag bekimiz yerine hayvanat merkez orta sahamizi, cigersiz sag aciklarimizi konussak! Bu takim hep kusursuzken mi sampiyon olmak zorunda ?

d.amokachi dedi ki...

Önce bir iki lakırdı Zulumpiyata edeyim. Oraya o stadı yapanın!!! Bence bu senede en büyük rakip stad olur. Maalesef Başkan ve tebaası Vodafone Arenayı yeni sezona yetiştirmek gibi bir beceriye sahip olmadığı için kombinelerde 2 yıllık satılıyor zaten. Maça gelince Arsenal gibi takıma daha ne kadar oynanır daha ne kadar pozisyona girilir bilemiyorum. Londra'da işimiz zor. Son kelamda Bilic'e Serdar Kurtuluş'u lütfen satsın! Takımın ikinci sol beki sağ beki oluyor, ön libero sağ bek oluyor hatta üçüncü sol bek geçen sene kiralık Ümit Karaal Chelsea maçında sağ bek oluyor ama Serdar olamıyor. Sat o zaman adamı para kazan!!!

Yorum Gönder

Ara