.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

6 Ağustos 2014 Çarşamba

Forvet gibi forvet



Maçın tamamını izlemedim, o yüzden bütün maçı yorumlamam mümkün değil; ancak sıcağı sıcağına bir şaşkınlık/sevinç/heyecan hissini kelimelere dökmek uygun geldi.

72:40 falandı, Feyenoordlu oyuncular pası sol beklerine verdi, ve defans oyuncuları birbirlerine çok yakın ve çizgi hâlinde gibilerdi. Birden Ba en sağdaki stoperin arkasından kaleye doğru koşu yapmaya başladı. Sol bek, refleksif olarak kalecisine dönecekken o koşuyu gördü ve oyunu ileriye çevirdi. Şöyle bir akıllı hareket görmeyeli o kadar uzun süre olmuştu ki, tivit atacaktım, sonra nazar değer diye çekindim.

Sonrası malûm, gene aynı akıl dolu hareket ve üçüncü gol. Üçüncü goldeki vuruş, kaleciyi yatırış... Böyle hareketler görmeyeli ne kadar olmuştu sahi? (Manşonsuz laf çaktığım doğrudur)

Şimdi elimizdeki örnek sayısı 1 (bir), fakat Ba'nın varlığı Pektemek'e de, Olcay'a da ayrı bir güven vermiş sanki? Açıklamak mümkün, bütün hücum yükünün sende olmadığını biliyorsan, bazı riskleri daha kolay alır, "bu fırsatı değerlendiremezsek yandık" diye düşünmezsin. Olcay'ın ikinci goldeki çalımları aslında hep yaptığı şeyler ama, bu sefer bir soğukkanlı bitirdi pozisyonu, orası farklıydı.

Ba direkt Nouma gibi girdi sahneye. (Barcelona'ya atılan golü herkes hatırlamış zaten Twitter'da) Olcay, Pektemek ve Cenk'ten İlhan-Ahmet Dursun arası bir şeyler çıkar. Veli-Atiba zaten ortasahayı götürüyorlar. Oğuzhan gerçekten "X faktörü" olursa, Necip'ten sağ bek yapabilirsek, Motta ile İsmail'in verimi de üst düzeye çıkarsa...

Bir Ba nelere kadir arkadaş, maçı hangi hissiyatla açtım, hangi hissiyatla bitirdim. Sen Beşiktaşlısın, küçük düşün.

Yok yok, hoş gelmiş, sefalar getirmiş. Benim için son böyle heyecan yaratan transfer Ernst'ti. Bir garip oldu böyle.

109 Yorum:

buzkan dedi ki...

en son bir maçta hangi oyuncumuz 3 gol attı
avrupada bir maçta 3 gol atan oyuncumuz var mı
ben ikisini de hatırlamıyorum hatırlayabilen var mı?
(ali ece güntekin onay)

theotheo dedi ki...

ya birader dediğimiz buydu ya. adam bu işte. çakıcak fenerede cimboma da yürücek. bu adam işte.

yeter mi yetmez. bi de bunun gibi 10 numara lazım. karakartal ya.

bunu demeye çalışıyoruz yıllardır.

Armagan dedi ki...

3 golden çok gollerin kalitesi baya iyiydi,şansa da 3 gol atılır ancak bunlar baya hazırlanmış organize gollerdi.buna şaşırmak/sevinmek normal çünkü birkaç sezondur bulamadığımız durumlardı(td veya oyuncu kalitesi yetersizliğinden).

10 numara ve sağ bek alınsın bu takım birkaç kulvarda çok ileri noktalara gelir.sağ açık üstüne kreması olur çünkü kerim'e bel bağlamamak lazım(ve yedeği holoskoya).olcay'ın 1-2 gömlek üstü adam da alınırsa,o da çileği olur ve takım şampiyonluğun en güçlü adayı olur.(o nedenle umarım gelecek tura kolay rakip gelir!).

Ugur dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Ugur dedi ki...

Yanlız bu maçtaki sistemle oynanması durumunda Lanzini veya benzeri 10 numara tarzı oyuncu transferi çok da faydalı olmaz. Maç sonu Ali Ece de Ntv Spor'da bahsetti, şu sisteme her 2 kanatta da oynayabilecek yeri gelince forvet arkası da kullanılabilecek Bryan Ruiz falan cuk oturur. Sağ tarafta Gökhan Töre, sola da Olcay ile değişmeli Ruiz olsa ve çift forvet Ba, Mustafa/Cenk bir de iyi bir sağ bekle takım gayet iyi olur.

BesiktaskUlan dedi ki...

Demba Ba zaten kalitesini gösterdi ama onun dışında benim dikkatimi çeken ve hepsinden daha önemli olarak gördüğüm özelliği, Beşiktaş'a "emeklilik fonu" için gelmemiş.

Pas istiyor, kızıyor, bağırıyor, çağırıyor, yanında iki kişi var ama "ben bunları hallederim, siz bana atın" dercesine koşu yapıyor, araya kaçıyor...

Kısacası "oynamak" istiyor.

İşte bu kadarı bana yetti, kalitesi de işin kaymağı haline geldi.

Basar dedi ki...

Ayrıca büyük takım çift forvet oynar!

Selim dedi ki...

Demba Ba'nın 2. goldeki fake hareketi ve pozisyon alışı mükemmel.

İlk golü de Pektemek'e yazmak lazım sanırım.

Unknown dedi ki...

10 numara, sağ açık ve sağ bek alınmalı ama bunların üçüne birden ortalama adamlar alacağımıza, sadece adam akıllı bir sağ bek alırsak daha da farklı bir takım izleriz. her şeyi hemen yapmaya çalışmayalım, yavaş yavaş adım adım gidelim, üstüne koymaya devam edelim.

Bir zamanlar ben burada Fernandes ve Almeida Beşiktaş'ı baltalıyor dediğimde "troll" diyenler vardı .

Götünden soluyan , hiç hazır olmayan Demba Ba'nın , Almeida'nın en iyi halinden 5 kat büyük golcü olması ne kadar trajikomik değil mi ?

Sadece arka direğe gidip kendini saklıyor diyordum , yok pres yapıyor , yok top indiriyor , yok yanındaki adamlar yetersiz ...

Hani tek maçlık mevzu üzerinden konuşulmaz da nerede duracağını bilen bir forvet bizi geçen sene şampiyon yapabilirdi ...

Bu arada inşalla Arsenal veya Napoli'ye denk gelmeyiz . Takımın maç içerisinde oyunu rakibe teslim ettiği dakikaları böyle harcamaz onlar. Bir anda 3 olur ne olduğunu anlamazsın .

theotheo dedi ki...

burda bi hıyarto vardı. işte demba ba yerine 8 tane atiba mı ne alınırmış :D işte bu zihniyeti değiştiriyoruz. bak adam 1 günde bir senelik parasını çıkarttı. bahsettğimiz şey bu ak.

sneijdere laf edenler vardı burda. sonuç ortada. bu tarz adamlardan zarar gelmez. kimden zarar gelir biliyomusun?

ömer şişmanoğlundan.

ulan önder özen misin nesin lan bi tane aldığın adam doğru çıkmadı nasıl iştir bu. abisiyle iş yapıyo diye kovdurmaya çalıştığın bilicin aldırdığı atiba dışında bi tane adam olmazmı o kadar transfer içinden. yazık.

buzkan dedi ki...

avrupada ilk üçleyen youla malmö deplasmanı. demba ba ikinci üçleyen unuttuğum yoksa.

JAMES WHITE dedi ki...

Doğru tespitler. Güzel bir yazı. Benim yazımdan da link vereyim size :)
http://besiktasmacyorumlari.blogspot.com.tr/2014/08/besiktas-3-1-feyenoord-06agustos2014.html

Barreto dedi ki...

Allah pektemek ve Demba ba'yı nazardan ve sakatlıklardan korusun. Amin!

Maçın son 5-10 dakikasını stres yapmadan izlemek ne güzel bir şeymiş, özlemişiz.

Ben de 4-4-2 ye uygun olan Ruiz i tercih ederim. Ligde rahat kazanmak için sahada 2 klasik santrafor muhakkak bulunmalı.

Fazlası degil Motta'nın sağbek versiyonu bir oyuncumuz olsa takım bir tık yükselir.

cochise dedi ki...

AÇıkçası sonuç gözleri biraz buğulamış sanırım. Çift forvet doğru bir seçenek olabilir uzun vadede ama dün çok da zarar verdi. İlk yarı yaklaşık 20 dakika rezalet bir top oynadık. Ama öyle böyle rezalet değil. o ara dikkatli incelediyseniz asıl sorun çift forvet ile orta saha arasında inanılmaz boşluk olması ve oralardaki tüm topların rakipte kalması idi. Mustafa daha arkada oynamaya bşladığında bu sorun azaldı. ama attığımız gole kadar da doğru dürüst oyun oynamadık. O gol de iyi oyundan değil gazlı bir press anından kaynaklandı. Ben daha çok ikinci yarı 1-1'den sonra bi an sendelsek de sonraki kalkışı ve ondan sonraki hakim oyunı beğendim. Fakat twitterda da biri yazmıştı Oğuzhansız bu takım başı kesik tavuk gibi. Atiba-Veli'yi bozmak zor. Pektemek'i bu haliyle kesmek zor. Açıkçası nasıl bir oyun düzeni gelecek bundan sonra merak ediyorum. Bu adamları kesmeden 'kafa'lı bir takım nasıl oluşturulacak. Bu da Biliç'in çözmesi gereken şey. Bir dönem -sanırım tigana- ricardinhoyu sol; deşgadoyu sağ kanat gibi oynatmıştı ama yalancı kanatlar; daha ziyade oyun kurma göreleri vardı. Bu açıdan Ruiz mantıklı bir hamle olabilir. (Tabi kupa öncesi 2.5 iken önerilen bir oyuncu olduğu ama sallanmadığı konusu sinir bozucu ama yapacak bir şey yok..)

cochise dedi ki...

Bazı oyuncularla ilgili notlarım;

-Demba ba hiç hazır değil, ama sadece golcü yapısıyla bunları yaptı; tam hazır olunca yakar yıkar ortalığı

-Mustafa fizik ve kafa olarak çok hazır, biraz da futbol öğrenirse tadından yenmez :)

-Necipten hiç bir şey olmaz diye düşündüm ilk yarı. 2. yarı biraz toparladı ama her an kırmızıyı da görebilirdi. Sonuç olarak beşiktaşın en fazla 25 kişilik kadrosunu doldurmalı.

-Rakipten net güçlü değilsek Olcay fazlalık. Eğer iyi oynayabiliyorsak, rakip sahada isek faydalı olabiliyor. Tabi takım savunmasına dünkü muazzam katkısını es geçmeyelim.

-Kerim frei'yi hiç beğenmedim. İlk yarı bir şeyler yapmaya çalıştı ama 2. yarı kayboldu. çok güçsüz, yere meyilli ve kafasını kaldırmadan oynuyor pas oyunu yok ama yapabildiği tek şeyi Beşiktaş'ta başka yapan yok (ani hızlanma/çalım/ yön değiştirme ) şimdilik mecbur katlanmalı. ama bu adama uzun vadeli plan yapılmaz. 2'ye falan okutulursa da elden çıkarılabilir. Şu haliyl en fazla son 20 dakika ortalık karıştırıcı oyuncusu olur.

-Tolga'ya olumsuz bir şey söylemek istemem. çok severim. Çok büyük karakter, iyi oyuncu ama büyük kaleci değil bu çizgiye saplanma alışkanlığını bırakmazsa -ki bu yaştan sonra zor- olamaz da. geçen sende bir çok maçta çıkması gereken toplara çıkmadığı oldu ama sonu gol olmamıştı sanırım. Dün golde eğer çizgide değil de 2 adım önde olsa o topu o kadar kolayca alırdı ki...

can dedi ki...

@ Cochise
Bu büyük zaferin ardından üç beş yorum yazmak için girdim, söylemeyi düşündüğümü pek çok şeyi benim yazacağımdan iyi yazmışsın, ellerine sağlık. Bir iki ekleme yapmak istiyorum.

- Mustafa'nın savrukluğuna rağmen hızı ve enerjisiyle parlattığı performansı Demba Ba'nın kondüsyon eksikliği ve orta sahadaki etkisizliğimizle birleşince acaba forvete transfer gereksiz bir lüks mü diye oldukça hayıflanmıştım ama görünen o ki Ba'nın yaptığını yapabilen futbolcu uzun zamandır terletmedi bu formayı. Portekizli Veysel'den sonra ilaç gibi bir bitiricilik performansı.

- Ba'nın takıma yaptığı en önemli etkilerden biri tamamen gözden kaçtı. Birinci maçtaki hakem berbattı ama dünkü hakem skandaldı. Necip'e çıkan sarı kart, sonrasında Feyenoord'un sol bekine düşünüp düşünüp çıkaramadığı net kırmızı kart, 22'ye 6 faule rağmen eşit çıkan sarı kartlar, Tolga'ya yapılan inanılmaz net faule devam kararı... Ama Necip ve İsmail'e oldukça sert çıkabilen hakem kendisine Ba'nın çektiği fırçadan sonra kart gösterebilmek şöyle dursun resmen kendini toparladı. Paranoya olabilir ama Ba'nın müdahalesi olmasaydı türü kaybettirebilecek bir hakem hatasıyla yüz yüze kalmamız çok olasıydı diye düşünüyorum.

- Tolga dün inanılmaz çok hata yaptı ve bir iki kurtarışı hariç çok kötü bir maç çıkardı. Olimpiyat'ın rüzgarı da kalecilere yardımcı olmuyor, tamam da gene de Tolga tecrübesinde bir kalecinin konsantrasyonda ve toplara çıkışta yaşadığı bu sıkıntı umarım ilerde bize çok pahalıya malolmaz.

-Kerim Frei iyi niyeti, patlayıcı hız ve driplingiyle iyi işler yaptıysa da sağ kanadı götürebilmesi çok mümkün görünmüyor. Futbol bilgisi, pas yetisi filan hep çok zayıf. Daha geniş bir kadromuz olsaydı da bir sene kiralanıp kendini ne kadar geliştirebileceğine bakıp ona göre geleceğine karar verseydik keşke. Özetle geçen sene çok beğenmediğim Töre oldukça büyük gereklilik uzun dönemde.

- Dün, Bilic'in eksiklerimizden dolayı oynatmak zorunda kaldığı 4-4-2'nin çok iyi işlememesine rağmen böyle iyi bir sonuç vermesi büyük şans. Bilic belki ligde 10 kişi kapanan takımlara karşı çift santraforlu diamond 4-4-2'li bir oyuna dönmek zorunda kaldığında daha az tereddüt eder.

-Son olarak aslında 4-4-2 bize 4-2-3-1'den daha mı iyi giderdi bu kadro yapımızla? Orta sahaya 10 numara değil de Fernandes'in düzgünü bir oyun kurucu merkez orta saha alıp forvette çok güçlü bir hale gelebilirdik bu durumda (kolay değil tabii öylesini bulmak). Ama zor seçimler tabii bunlar. Umarım Bilic dün göstermek zorunda kaldığı esnekliği sezonun tümüne yayabilir.

Unknown dedi ki...

başka bir yerden konuya bakmak istiyorum dün eğer Oğuzhan sakat olmasaydı bizim yine bu kadro ile çıkacağımızı düşünmüyorum hatta dembaba yedek oturtulup 60. dakkadan sonra oyunun gidişine göre ya mustafanın yerine girecek ya da ilk maçtaki gibi oğuzhan etkisiz kalmış ise oğuzhanın yerine düşünülecekti. Yani dün uygulanan sistem bence bilicin aklında olan bir sistem değil eldeki oyuncu topluluğu onu bu sisteme sürükledi sene başından beri biliç 10 numara transferi yapılması lazım diyor eğer 10 numara transferi isteniyorsa TD'nin ilk tercihi 4-4-2 diildir bence...

yarın bir gün lanzini-ruiz yada herhangi bir 10 numara geldiğinde Mustafa yine ikinci forvet olarak yedek kulubesine gidecek ve son 20 dakkalarda maç kurtarıcı olarak girecek ve bitirici forvet olmadığında yine yuhalanacak bence şu anda blogda mustafa’ya methiyeler düzenler o gün geldiğinde küfredecekler… Mustafanın bitirici forvet olmadığı aşikarkan 3 senedir biz onu o şekilde kullanmaya çalışıyoruz GS’de FT zamanında Elmander ne ise bizde eğer 4-4-2 oynayabilirsek Mustafa o olur ama tek forvetli düzende Mustafa her zaman başarısız olur 4-2-3-1 oynanacaksa Demba ba çıkarsa oyuna Cenk girer 4-4-2 oynanacaksa mustafa 90 dakika oynar Cenk-Demba ba değişmeli oynar

can dedi ki...

@ Deniz
Kesinlikle cok isabetli tespitler ama bir teknik direktor rakibin zorluk derecesi ve oyunun gidisine gore oyuncu dizilisinde ve oyun tarzinda degisiklik yapmayacaksa ne ise yarar bilemiyorum. Avrupa maclari, derbiler, zor deplasmanlar, tamamen kapanan Anadolu takimlari, rakibi bogman gereken maclar, doldurt bosalta donmek zorunda kaldigin dakikalar vs. Bunlarin hepsinde ayni dizilis ve ayni oyun tarziyla devam edemezsin. Guclu bir defansif orta sahamiz olmadigi icin takimimizin Veli-Atiba ikilisini bozma luksu zor maclarda pek olmuyor da ligde pek cok mac var ki cift on liberoyla oynamanin senin icin hic bir anlami yok. O zaman Mustafa-Ba ikilisi ve Atiba tek on libero cikmak defansif olarak bile daha olumlu bir etki yapabilir. Ben futboldan anlamayan siradan bir vatandasim ama Besiktas ayarinda bir takimi calistiran insanin Bilic'in gecen seneki gayri-esnek tavri icinde olmasi anlasilamaz geliyor bana. Tek mantikli aciklamayi, Bilic belirli bir oyun sistemini yerlestirmeye calisiyordu ve varyasyonlari zamanla denemeye baslayacaktir diye yapiyorum. Yoksa bu sene de Ba ciksin, su girsin filan duzeyinde giderse isler kritik maclarda gene tokezleriz durduk yere.

Unknown dedi ki...

@can aslında benim düşüncem maça göre taktik değiştirmenin yarar getirmeyeceğinden ama bi kaç tane varyasyonu oyuncuların bilmesi gerektiğini düşünüyorum çünkü senin taktiğin aynı kaldığı durumda en fazla 1- 1,5 sene bundan ekmek yiyebiliyorsun (bknz tikitaka) geçen sene mancininin başarılı olamamasının sebebi bence oyunculara ezberletmeden sürekli taktik değiştirmesiydi. zaten takım 4-2-3-1'i oynayabiliyor 4-4-2'de de bi kaç takviye ile başarılı olabilir... bir de 4-2-3-1'i 4-3-3'e de evrilebilir hale getirebilir kanatta oynayabilen bir 10 numara sağ bek sağ açık ve BTB transferi ile bu 3 varyasyonuda oynayabilen bir takım olur Beşiktaş ama biliç için öncelik bence hep 4-2-3-1 olacaktır ve bence de öyle olması gerekir diye düşünüyorum...

Minostaurus dedi ki...

Biz neden 4-3-1-2 oynamiyoruz ya da dusunmuyoruz bile ? Kanatlar bu kadar islemezken iyi bir sag bek ve 10 numara sonrasi bu duzeni oturtabilir, Oguzhan'i daha geride - bence olmasi gereken yerde- savunma zaafiyeti cok da yasamadan degerlendirebiliriz. Motta ve Ismail ileri - geri oynayacak cigerde futbolcular, eksigimiz ayni isi daha da iyi yapabilecek net bir sag bek. Denenebilir diye dusunuyorum.

Demba Ba'yı Beşiktaş'a Önder Özen'in aldırdığını, 6 aydır bu işin için uğraştığını da ekleyelim şuraya bilmeyenler için.

Ugur dedi ki...

Lanzini muhabbeti de kapandı sonunda 2-3 aydır hergün hergün. Birleşik Arap Emirlikleri'ne satmışlar. 21 yaşında oraya transfer olması da garip.

Lanzini ismini bu kadar medyaya ufurmeye merakli yoneticilerimiz ve onlarin kanka muhabirleri olmasaydi iyiydi.

can dedi ki...

Lanzini'nin transferi ile ilgili haberi Turkiye basini disinda hic bir yerde bulamadim. Tamamen bizim basinin uydurdugu bir yalan veya River Plate veya menajerlerin bir stratejisi olabilir bence. Zaten eger haber gercekse gelmemesi cok da hayirli olmus derim; Arjantin'in en buyuk kulubunde oynayip, bir suru Avrupa kulubunun transfer radarindayken bu karari veren oyuncunun Besiktas'a nasil bir faydasi olurdu bilemiyorum.

QuaresmA dedi ki...

Kedi, ciğer ilişkisi bir yana... 170 boy, 65 kiloluk 10 numaranın, Avrupa'ya adımını atmamış bir oyuncunun ligimize uygun olacağına inanmıyorum ben. Lanzini tamam genç, amma velakin potansiyeli bir Bryan Ruiz'den öte mi ?

Bana kalırsa fazla tatava yapmadan mücadeleci 10 numara Bryan Ruiz'i al geç. Beşiktaş bir Porto, bir Benfica olmayı aklına getirmemeli. Oyuncu alış-satış gelirleri hariç gelirleri bu tip takımların üzerinde. O halde potansiyellisini almaktansa direk hazırnı almak, yani Rus kulübü gibi olmak daha mantıklı değil mi ? Rus kulüplerini Katar gibi görmeye gerek yok, Rus/Ukrayna takımlarının kaç tane UEFA kupası var.

QuaresmA dedi ki...

Toraman da gitmiş. İyisiyle kötüsüyle bu forma için her sahaya çıktığında daima ter akıttı.

Ulan o zaman Yalçın niye veto edildi ? Derinlik için stoper gerekiyor şimdi. 3.5 stoperle bu iş sıkıntıya biner, hele ki Avrupa serüvenimiz uzun sürerse.

Toraman ve Sezer olayini (ve e alakali olaylari), uzerinden donen hesaplari biri cikip aciklasa keske ama hayal tabii.

Emre Toraman dedi ki...

mini etek getirdim. feyenoord'la olasi rakipler arasindaki ucurum dikkat cekici.

https://drive.google.com/file/d/0B1KwReW8rivNWEQzUU1BQkxrWDg/edit?usp=sharing

QuaresmA dedi ki...

Medyaya çok net düşmedi ki. Bilinenler Sezer'in yedek kalması sebebiyle antrenman eforunun düşmesi üzerine Toraman'ın birkaç defa uyarması (uyarmaları kibarca değildir elbet) ve mevzunun fiziksel kavgaya dönüştüğünden ibaret.

Toraman'dan kaptanlığı alıp da resmen Sivok'a vermek kimine göre doğru gelebilir. Ama bunu yaptığın zaman bile takım içi liderlik Türk olan Toraman'da olur, yani bu süreç sancılı olur. Ben takımın en eskisi olan Türk oyuncunun disiplin veya çalışma anlamında eksik bulduğu oyunculara uyarılarda (veya daha sert tepkilerde) bulunmasında bir yanlış göremiyorum.

Kaldı ki bunlar koca koca adamlar. 25-26 kişilik bir oyuncu topluluğunda herkesin birbiriyle can ciğer geçinmesi mümkün değil. 1 yıl boyunca kadro dışı bırakmak nedir ? İşte Toraman da gitti, birkaç ay önce 1.5 milyon euro verilen Sezer'in de muhtemelen futbol hayatı bitti. En basitinden yatırımına sahip çıkamamak bu. GS ve FB'de de oluyor böyle şeyler. Ya medya görmüyor, ya da kulüp kendi içerisinde hallediyor. Doğrusu da bu. Her kavga edeni cezalandırırsan oyuncu kalmaz takımda.

QuaresmA dedi ki...

@ Emre Toraman

Porto gelmesin de kim gelirse gelsin. Ters giden bir iç saha maçında başlayacak olası Quaresma tezahüratları turu geçtim, tüm sezonu baltalar.

Ugur dedi ki...

Valla bence şu 5 takım içinde en makul Zenit ve Porto. Hatta 1-Porto 2-Zenit bile denebilir bana kalırsa. Arsenal ile Napoli bizi düm düz ederler, Leverkusen de gelirse şansımız olabilir yine ama diğer 2 takım daha dişimize göre. Porto geçen sezon Benfica'nın 13, Sporting'in 6 puan gerisinde 3. bitirdi ligi. Son 1-2 sezondur eski güçlerinde değiller. Tabi bizdeki bu kura şansı ile gider Arsenal'i çekeriz.

Unknown dedi ki...

@QuaresmA

medyaya yansımıyor diyosun ya.Hah işte tam o noktadasın. tam da o noktada,o işi gören adamı savunuyorsun. Takımın medya kolu toraman. gittigine cok sevindim.

Unknown dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
QuaresmA dedi ki...

@ Tarık Kırtan

Ben ona inanmıyorum işte, ortada Toraman'ın medya köstebeği olduğuna dair bir kanıt yok. Olsa 2 farklı başkan takımda tutar mı ? Yönetim için takım içi köstebek olabilir, ama medya köstebeği olduğu yıllardır söylenir lakin bence hurafe.

Emre Toraman dedi ki...

porto, leverkusen karsisinda teknik direktorlerinin yeni olmasi avantaj olabilir. zenit'in halihazirda 3 mac yapmis olmasi da bir dezavantaj kabul edilebilir. @QuaresmA mantikli bir acidan yaklasmis olsa da bu riske ragmen porto en tercih edilebilir takim bence de. 2. olarak zenit yerine leverkuseni tercih ederim. arsenal, napoli karsisinda bence de sansimiz yok.

Emre Toraman dedi ki...

gokhan tore yazildigi gibi 4 taksitle 3.5'a bitirildiyse transfer sezonunu hatasiza yakin goturmeye devam ediyoruz demektir. paramiz oldugunda da bu istikrar ve sistematigi bozmazsak gercekten umut var. bu duzen onder ozen etkisi mi bilic etkisi mi bilmiyorum ama eriksson olayindan buralara gelmek sevindirici.

yilmaz dedi ki...

olası eşleşmelerde toplayabileceğimizi tahmin ettiğim puanlar.

arsenal 0
leverkusen 0
napoli 1
porto 1
zenit 3

sonuç hepsine eleniriz, zenit belki :)

yilmaz dedi ki...

arsenal zaten şampiyonlar liginde birinci torba takımı. yüksek olasılıkla biz değil hiç bir takım arsenal'i gözüne kestirmiyordur. arsenalle bu kadar kritik bir yerde karşılaşmaktansa grup maçlarında karşılaşmayı yeğlerim. Buradan bize ekmek çıkmaz.

gerçekçi olmak gerekirse, beşiktaşın bir alman takımını yenebilecek olgunluğa henüz ulaştığını düşünmüyorum. ayrıca tarihte de almanlardan aldığımız tek puan denizli zamanında rakibin 10 kişi kaldığı maçta bizden daha alt torbada yer alan wolfsburg'dan 0-0 ile aldığımız beraberlik. (gerçi daha önce de hiç hollanda takımı yenmemiştik :D)

Nedense Napoli'den iki maçta bir beraberlik alırız gibime geliyor. Tamamen altıncı his, hiçbir futbol mantığı yok.

Porto iki maçta da başa baş oynayıp şanssız gollerle eleneceğimiz bir takım bence. geçmişteki acı tecrübelerimiz de bu düşüncemi tetikliyor.

zenit de de bizim büyük takımlarımızın havasını hissediyorum. Yüksek bütçelerle güzel takımlar kuruyorlar. Bizlerden farkları avrupaya hep gidiyorlar ve ilerliyorlar. Ama olası bir eşleşmede iç saha galibiyetini yakın görüyorum. Skorlara göre eleme ihtimalimiz olabilir.

Unknown dedi ki...

Kap'a aciklama geldi. Tore gelmis, darisi ruiz ve sag beke...

Emre Toraman dedi ki...

uefanin coefficient olaylarini inceledim de oneleme turlarinda galibiyete puan verilmiyormus. benim gibi 2 macta da yendik daha cok puan aldik diye sevindiyseniz oyle birsey yok. bu turda da kazanarak ya da berabere kalarak elenirsek en azindan puan aldik diye avunamiyoruz yani.

birkac not daha:

-bu turdaki 10 takim arasinda sonuncu siradayiz puanlamada.

-gruplara kalirsak ve sampiyon takimlar playofflarinda bir surpriz gerceklesmezse 32 takim arasinda sondan 3. sirayla 4. torbada olacagiz.

-galatasaray gruplara 3. torbadan katilacak ve bu turda bizim yerimize onlar olsa onlar da seribasi olamiyorlarmis.

-gruplara kalirlarsa arsenal ve porto 1. torba, zenit 2. torba, napoli 3. torbada. leverkusen ise arsenal, porto veya zenit elenirse 2, 3 takim da tur atlarsa 3. torbada.

-bu sezon toplayacagimiz puanlar eklenirken puanlari artik sayilmayacak sezon 2009/2010. yani puanimizi artirmak istiyorsak mustafa denizlili sampiyonlar ligi sezonundan daha fazla puan toplamamiz gerekiyor. galatasarayin ise puanini artirmasi icin uefada atletico madride elendigi sezondan daha fazla puan toplamasi gerekiyor.

-gruplara kalmayi basarirsak grupta 1 beraberlik alsak bile fenerbahceyi geride birakiyoruz. uefaya kalirsak da grupta 7 puan toplayinca yine fenerbahceyi geride birakiyoruz.

Barreto dedi ki...

Emre Toraman kardeş ön elemelerde puan alınıyor, lakin yarım hesaplanıyor. Yani şuanda iki galibiyet birer puandan iki puan toplamış durumdayız.


Turs şanslarımız
Arsenal %1
Napoli %15
Leverkusen %30
Porto %45
Zenit %45

Emre Toraman dedi ki...

@Barreto
senin dedigin ulke toplam puani hesaplanirken yapiliyor. ulke toplam puanina 2 puan ekledik yani. ulke toplam puaninin takim sayisina(5) bolumunun %20si de kulup puanina ekleniyormus ama onu simdi ogrendim. yani kulup puanimiza(turun getirecegi puanin disinda) 2 galibiyetle 2 degil, 0.08 puan eklemisiz.

oha su anda resmen sadece mac sonuclarina bakarak ulke ve kulup puanlarinin kusurlu hanelerini bile hesaplayabiliyorum :) yillardir merak ederdim bu sayilarin tam formullerini.

su anda 0.32 puanimiz var dun geceki karabuk maciyla birlikte. bunun 0.08i bizden, 0.04u bursadan, 0.04u karabukten, 0.16'si galatasaray'dan.

bu bilgiler isiginda gruplara katilirsak minimum 4.52, uefaya dusersek minimum 2.32 puanimiz oluyor.

Ugur dedi ki...

Töre eklemesi çok iyi oldu. Başkanı tebrik etmek lazım 2 aydır ciddi şekilde beklendi ve pazarlıklar yapıldı belliki. 4.5 milyon euro Gökhan için gayet makul bir bonservis. Gs'nin Yasin'e 2,75 m euro falan verdiği düşünülürse hele çok daha anlamlı oluyor bu transfer. İyi bir yerli çekirdek kadromuz oldu hem genç hem potansiyelli hem de kaliteli. Yedek kalmayı rotasyon oyuncusu olmayı bence çok sorun etmeyecek Ruiz ve sağ bek eklemesi ile çok ciddi işler yaparız bu sene.

Emre Toraman dedi ki...

legia warsaw in diskalifiye edilmesi cok komik, tam turkiyelik olmus yalniz.

gecen sene son uefa maclarinda kirmizi gorup 3 mac ceza almis.

bu sezon ilk turda st patrickle oynadiklari 2 macta ve bu turda ilk celtic macinda cezasini cekip 2. celtic macinin 86. dakikasinda oyuna girmis.

cezayi gerektiren komedi ise oyuncunun st patrickle oynadiklari ilk turda uefa kadrosuna dahil edilmemis olmasi ve kadroya dahil edilmedigi icin o 2 macta cezayi cekmis sayilmamasi :D

Ugur dedi ki...

Ya bura kura sansı nedir arkadas ya en cekilmeyecek takım geldi yine böyle şansın...

Emre Toraman dedi ki...

ne diyorduk? 2.32 puan.

neyse en azindan besiktas maciyla ayni saatte oynadigi icin arsenal macini kacirmis olmayacagiz. bekle bizi inter, sirada sen varsin.

Unknown dedi ki...

burası beşiktaş alayına gider, uğraşma bizimle g.toğlanı wenger,
bu hayat dediğin elbet bir gün biter, azrailin biziz g.toğlanı wenger!

nidaları altında arsenalle oynuyoruz, olimpiyat full çeker, 76000 kişiye oynarız yine, törenin bonservisinin kalanı da, feyenoord maçından sonra tamamlanmış olur. theocan kimi alırsak geçeriz turu??? :)

Armagan dedi ki...

rakip kim olursa olsun dik duruş gösterilmesi gerekir!

arsenal'a karşı hücum/defans dengesi korunup az gollü maçlar hedef olmalı.çok fazla kapanmanın bize zararlı geldiğini bildiğimiz için topu orta alana sıkıştırmamız ve hücumdayken arkada açık alan bırakmamamız lazım.savunmanın sınırlarını görmek için güzel mücadeleler olacak,eğer 120 dk.ya(ilk maç ve 2. maçın 30. dk kadar)kadar gol yemezsek gerçek anlamda başarılı sayacağım ancak bunun olma ihtimalini %10dan düşük görüyorum maalesef...

not:transferler konusunda acele edilmeli ki 2. maça yetişebilsinler en azından,listeler her turda yeniliyor ama gelecek hafta bitmezse sadece 1 değişiklik hakkımız olacak bildiğim kadarıyla.

blackeyes82 dedi ki...

Arsenal'i eleme şansımız ne ki?

QuaresmA dedi ki...

UEFA'daki kel bu eşleşmeleri bilerek ayarlamıyorsa ve aklı sıra şike cezaları vermeye çalışmıyorsa ben de neyim.

Top yuvarlak, turu geçme şansımız bence 20%, mesele o 5 taneden birini denk getirmek, getirilemiyorsa da mümkünse oradaki maçta fark yemeden elenmek. Buradaki maçta şansımız zaten yüksek.

blackeyes82 dedi ki...

Daha önce yapmışız. Şimdide yapabiliriz.

http://www.youtube.com/watch?v=DTcH8vEglDg

Ugur dedi ki...

Liverpool maçından sonraki lafını yedirsek Wenger'e çok hoş olur aslında...İlk maçta gol yemeden 1-0 veya 2-0 falan kazanabilsek harika olur ama çok zor.

Özgür dedi ki...

Burada Zenit, Leverkusen muhabbetleri dönerken için için hep kendimi yiyordum, "Bizde ne zaman kura şansı oldu ki" diye, yine de bir umut bekledim, yine olmadı anasını satayım. Tamam yenilmeyecek takım yok, herkes herkesi yenebilir, olmadı birinin kıçına başına çarpar gol olur, rakibin her şutu direkte patlar falan da bizde de böyle şans yok. Lanet olsun o kurayı çeken ellerin sahibine, ne olurdu lan bir kere de gönlümüze göre rakip çekseydi.

Rakip kim olursa olsun, Chelsea, Liverpool, Barcelona vs. vs. alayını yendik biz, bir şekilde yendik. İnşallah Arsene Wenger bizi gereğinden fazla küçümser de ummadığı taş olarak başını yararız. Bilic'in de zekasına çok güveniyorum bu maçta. Eminim Arsenal'in açıklarını aramaya, kasetlerini izlemeye başlamıştır bile. Bulursun sen bir yolunu yoldaş, hadi yolun açık olsun...

Godspeed dedi ki...

@blackeyes82 1966'daki takimin iskeletini koruyalim demistim ben ama dinlemediler :))

Bir Beşiktaşlı olarak ne kadar üzgünsem bir futbolsever olarak o kadar mutluyum .

Londra'ya gittiğinizde bile Arsenal maçlarına bilet bulmanız imkanıza yakındır . Senede bir Premier League takımı izlemek de işin tek olumlu tarafı bizim yönümüzden :D

Gerçekten eleyemeyeceğimiz tek takımı %20 ihtimalle çat diye buluyor olmamızın artık kanserle , kura cenbaetliği ile filan açıklamak zor .

İçeride kazanalım bana yeter . Hem Arsenal izleyip üstüne bir de tokatlamanın değeri paha biçilemez.

Arsenal'in şu ana kadar çıktığı 12 CL ön eleme maçının hepsini kazanıp 29 gol atıp 3 gol yediği gibi bir gerçek var , ilk yenilgiyi bizden alsalar da Arsene'e ağzının payını versek süper olur.

yilmaz dedi ki...

hiç değilse ilk maç deplasmanda olsaydı. @özgür'ün dediği gibi, belki rakip yeterince konsantre olmayıp 1 farklı filan bir yenilgiyle istanbula gelebilirdik. orda da herşey yeniden başlardı.

blackeyes82 dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
blackeyes82 dedi ki...

@Godspeed tarih tekerrürden ibarettir. Bir avantajımız da Oğuzhan Arsenal'in alt yapısından yetişmiş. Arsenal'i tanıyor. zayıf noktalarını elbet Bilic'e söyleyecektir.

YSY dedi ki...

Buradaki maçtan değilde oradaki maçtan korkuyorum. Genelde ingilterede oynadığımız maçlar bol gollü geçiyorda.. :)

yilmaz dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
yilmaz dedi ki...

İngiltere deplasmanlarında 2000'den sonraki maçlarımızı bir algoritmaya sokarsak:

2001 leeds 0-6
2003 chelsea 2-0
2008 liverpool 0-8
2010 man u 1-0

2014 arsenal, yazmaya elim varmıyor :D

QuaresmA dedi ki...

Stoke City ve yanılmıyorsam Bolton ve Tottenham da var :)

yilmaz dedi ki...

@quaresma

oops onları atlamışım. Algoritma iptal :D

Ben Atinc'i ne zaman izlesem "e iyi bu cocuk epey potansiyelli" diyorum. Sonra butun bir sene adini duymuyoruz. Niye acep, bilen var mi?

Emre Toraman dedi ki...

oguzhandan merkez ortasaha olacak ya bence. forvet arkasini cok ihtiyac olursa yedeklesin falan da bu adamla ilgili uzun vadeli plan kesinlikle merkez ortasaha uzerinden olmali.

atinci ben onceki senelerde vucut koordinasyonu atletik gelmedigi icin begenmezdim de bu sene cok begendim hem hazirlik maclarinda hem bu macta. servet, gokhan zan soyle dursun mertesackeri bile begenmem sirf bu olay yuzunden ama atincin masallahi var.

ismail hucumda cidden cok ozellikli bir oyuncu beke gore(sag icten oyun kuruyor lan) ama savunmadan cikarken hatali paslari, orta sahanin gerisinde topu gevelemeleri oldugu surece gozum kapali yazarim adini dedirtemeyecek.

Emre Toraman dedi ki...

hep yoneticileri sucluyoruz yonetilenler olarak da, yoneticiler de sonucta toplumun aynasi. paralel evrenden degil bu toplumun icinden cikiyorlar.

su macta chelseayi isinmaya cikarken isliklayan, drogbayi her ayagina top geldiginde isliklayan bir toplulugu yonetecek adamin da entellektuel olacak hali yok yani. turkiyeyle ilgili herhangi bir alanda neden olmuyor sorusu deveye boynun neden egri diye sormak gibi oluyor.

Armagan dedi ki...

drogba olayı hoş olmadı ama onun dışında gerçekten hoş bir dostluk havası vardı.önemli bir turnuva oldu farklı oyuncuları görmek anlamında.

atınç hazırlık maçlarında da çok iyiydi,kesinlikle 4. stoper olarak yazılmalı.(sakatlık durumunda necip'in oynaması çok yanlış bir hareket olur böyle bir oyuncu varken)

ümit karaal serdar'dan daha iyi,en azından nerede duracağını daha iyi biliyor,serdar'ın yerine oynatılmalı en azından sonradan oyuna sokulup ısıtılmalı.

ismail köybaşı/motta rekabeti çok iyi,motta mücadeleci ama bence ezbere oynadığı anlar oluyor ve o anda hızlı oyunu/savunmayı bozuyor.ismail zorlanarak sağ bek'e yabancı için kontenjan açılabilir ancak hızlı takımlara karşı sorun yaşanabilir,ayrıca geçen yıl birkaç maçta maç içinde mental olarak ani düşüşler yaşıyordu.dikkat edilmeli kısacası oynatıldığında da oynatılmadığında da.

oğuzhan ne kadar yetenekli olsa da fiziksel olarak kendini geliştirmediği sürece yedek kalmalı.biraz demba ba'yla takılsın.

ba'nın 3 chelsea li oyuncunun üstüne sürüp,çalımlayıp,attığı şut gerçekten çok iyiydi,yılın transferi olmaya aday(sonrasında gelen gol falan da hoş oldu).tsl'de iyi ısınıp avrupanın tozunu attırır umarım.

can dedi ki...

Ne oluyor lan? Interneti bir actim, yedek kadroyla as kadrolu Fener'i, Chelsea'yi yenmisiz. Nazara gelicez sezon baslamadan. Arsenal'in hafife alacagi vardiysa da ciddiye alacaklar simdi :)

Özgür dedi ki...

Bugün Soma için yapılan, yarım maçlık turnuva iyi oldu. En azından şunu gördüm, geçen yılı açık ara farkla şampiyon bitirmiş ve kadrosunda neredeyse hiç değişiklik olmamış Fenerbahçe sahada yoktu. Tamam henüz hazır olmayabilirsin doğrudur ama yıllardır hep beraber oynayan oyuncular en azından biraz koordine olabilir, bir iki tehlike üretebilir diye düşünüyorum.

Çok fazla takip edemiyorum takımları ama kendimce az çok yorumlayacak olursam, Fenerbahçe neredeyse tamamen yaşlı oyunculardan kurulu 29-30 yaş üstü 7-8 tane ilk 11 oyuncuları var ve neredeyse ligler başlayacakken hala hazır değiller. Böyle yaşlı bir kadronun toparlanması beklediklerinden daha uzun sürer ve bence erken dağılırlar.
Galatasaray'ın da Fener'den çok farkı yok. Bu iki takım bence yılın balonu olacaklar.
Trabzon son zamanlarda leblebi gibi transfer yapıyor ama kimse bu oyuncuların hazırlık sürecini falan konuşmuyor heralde. Bu yıl umut ettikleri yerde bulamayabilirler kendilerini. Ama eğer klasik Trabzonspor hastalığından kurtulup bir yıl sabrederlerse, önümüzdeki yıl çok tehlikeli olabilirler.

Bu yıl ligdeki en hazır ve uyumlu takım Beşiktaş. Eğer oyuncularımız çapraz bağlarının düğümlerini iyi attılarsa inşallah, saçma sapan sakatlıklar yüzünden üç beş oyuncumuz sezonu kapatmazsa şampiyon oluruz. He transfer gerekmiyor mu? Kesinlikle gerekiyor. Ama zaten kimse de yapılmayacağını söylemiyor. :D

Arsenal konusunda umudum var. Kuralar çekildiğinden beridir çeşitli ortamlarda dalga konusu oluyoruz. Arsene Wenger'i bilemem de Arsenal'li oyuncular da bence kafa olarak grupları düşünmeye başlamışlardır. Bizim en sevdiğimiz takımlar bunlar aslında. Yukarılarda bir yerler yorumumda bahsetmiştim, biz insanların "Ummadığı Taş"ız. Kafa olarak gruplara gitmiş oyuncuların zaaflarını etkili bir şekilde kullanabilecek, benim gözümde strateji uzmanı bir teknik direktörümüz var. Rakibi kim olursa olsun açıklarını çok iyi analiz edebiliyor Slaven Bilic.
Kadromuzdaki oyuncular da, teknik olarak üst düzey olmasa da çalışkan oyuncular. Yetenekleri ne ise sonuna kadar kullanmaya çalışıyorlar.

Artık klişeleşmiş bir örnek olacak ama, Dünya Kupası'nda kimsenin gol atacağına bile ihtimal verilmeyen Kosta Rika grubu lider bitirip elemeyi geçti. Demek ki artık futbolda bir şeyler değişiyor.

Çok konuştum, sonuç olarak biz bu Arsenal'i yenebiliriz, eleyebiliriz. 300 Spartalı gibi çıkar savaşırız. Eğer böyle yaparsak yensek de yenilsek de her halükarda kazanan biz oluruz...

Unknown dedi ki...

Her sey bir yana gecen sene Bilic'e gecen sene ben de dahil bir cogumuz yeterince esnek olmadigindan, denemeler yapmadigindan, taktik degistirmediginden giydiriyorduk. Hazirlik donemi olsun feyenord maci olsun hem taktik hem de oyuncu konusunda acik gorundu. Franco'yu on liberoda, ismaili sag acikta, umit'i sag bek gorduk. Ben adamin adil olduguna ve yarmis olmasa da akilli olduguna inaniyorum. Gecen sene Kerim, franco, mami vs meselelirinde ben hicbir veri olmaksizin hocanin hakli olmus olabilecegini dusunuyorum

Emre Toraman dedi ki...

tur bahisleri acilmaya baslamis:
http://www.oddschecker.com/football/champions-league/besiktas-v-arsenal/to-qualify

mevcut oranlara gore besiktasa en yuksek ihtimal veren %23.37 ile bwin. en dusuk ihtimal veren ise %18.57 ile betvictor.

mevcut oranlarda oynanan bahis miktari ise arsenal %91.67, besiktas %8.33.

Emre Toraman dedi ki...

http://www.oddsportal.com/soccer/europe/champions-league/besiktas-arsenal-6ZjNe6ao/

burdaki oranlarin ortalamasina gore de icerdeki maci kazanma ihtimalimiz %21.22, beraberlik ise %26.81.

YSY dedi ki...

Abi bakın yine sezon başı klasik şişirme olaylarına girdik, sonra patlaması güzel oluyor. Dünkü soma turnuvası falan hiçbirşey ifade etmez. Bu takım ilk mağlubiyette çorap söküğü gibi gelmesinde başka birşey istemiyorum. Henüz iyimser olmak için çok erken. Hersene aynı hataya aynı gaza geliyoruz.

can dedi ki...

@YSY
Cok onemli uyari ama unutmamak lazim ki atak orta saha ve sag bek transferi yaparsak uzun zamandir ilk defa yamali bohca yerine gercek anlamda planlanmis bir kadro ile girecegiz sezona. Bu transferlerin yapildigini varsayarsak, tek basina defansif orta saha mevkini doldurabilecek bir adamimiz olsa saka maka canavar gibi takim oluruz. (O da seneye insallah!) Fener ve GS ise felaket kayniyor. Ersun Yanal kovuldu kovulacak- ki dunku yenilgiler de cila oldu- Prandelli belirsizligi bir yana GS'de yonetim mali olarak dagilmis durumda. Eger Arsenal degil de sampiyonlar ligine kalabilmemizi mucizeye baglamayan bir kura cekebilseydik GS'yi mali ucurumun dibine itebilirdik. Uzun lafin kisasi bizden daha guclu ve oturmus kadrolara sahip en onemli iki rakibimiz icten karisik durumdalar. Bir 2008 cikar mi bu tablodan? Cok zor ama umut fakirin ekmegi.

can dedi ki...

Hahahaha! Ben daha yukardaki yorumu yazarken Yanal istifa etmis bile. Simdi iki rakip de yeni hocayla sifirdan basliyor; dileyelim, ekside bitirsinler.

Ugur dedi ki...

Fenerbahçe kendi bacağına kurşun sıktı resmen..Aziz Yıldırım olduğu sürece şaşırmamak lazım gerçi. Şuan cidden 3 büyükler içinde en aklı başında hareket eden ve dikkatli planlı giden yönetim bizimki. Şu 2 transfer ve biraz sabırla bu sene iyi olacak. Seneye stad da bitince çok daha iyi yerlere geleceğiz bu kesin.

11 puan öndeyken, önümüzü geleni yeniyorken sezonu 3. bitirmiştik. Büyük konuşmadan önce yaşadığımız ülkeyi, oynadığımız ligi hatırlamakta fayda var.

kapgan dedi ki...

Tarabzon batar Sefa beğendiğim bir oyuncu lakin 3,5 m eoroluk. bir oyuncu değil...

can dedi ki...

Lanzini gercekten gitmis Birlesik Arap Emirlikleri'ne. Bosa paronaya yapmisim. Su Ruiz ve Belhanda arasinda saglikli bir kiyaslama yapabilecek biri var mi blogda? Ruiz anlayabildigim kadariyla kanatlarda oynayabilen daha forveti ikileyebilecek bir tipken, Belhanda daha cok merkez atak orta saha niteliklerine sahip.

Özgür dedi ki...

Önder Özen'in çok istediği söylenen Hakim Ziyech neden hiç düşünülmedi alternatifler arasında acaba.

Bildiğimden değil de bir kaç videosunu izleyerek söylüyorum, bizim takımda gayet güzel işler yapabilirmiş gibi görünüyor. Maliyeti de nispeten daha düşük.

Armagan dedi ki...

şu 2 transferde de yaşı orta/geç adamlar alınmalı.takıma liderlik edecek adam olmalı özellikle orta saha oyuncusu.
ben orta saha oyuncusuna parayı kıyılması taraftarıyım,neden derseniz geçen sezon töre/olcay ikilisi kanatlarda dalgalı bir sezon geçirdi ve özellikle 2.devre beklenenin altında performans gösterdi.böyle muhtemel bir ortamda(kötü olanın kesilip kerim'in girmesi ihtimalini saymıyorum)rakip savunmayı hallaç pamuğu gibi atması gereken bir oyuncu kurucu olması gerek.yoksa ba'yı o noktada oynatabilir tabii bilic(röportajında bunun sinyalini verdi) ama bu tıpkı atiba'nın sağ beke konulması gibi oyuncudan tam verim alınmasını zorlaştırır.

ayrıca haziranda sözleşmesi bitecek futbolcular cenk,sivok,ersan,atiba,veli,pektemek,uğur boral,holosko,eneramo imiş.(cenk,ersan,atiba,veli,pektemek kalmalı tabii)
bu listede sivok bu sezonki performansına göre kalır/gider.
uğur boral'ın yerine para kazanılması halinde çok daha iyi bir oyuncu(olcay'ı kesebilecek bir oyuncuyla)gelir umarım.
holosko ve eneramo ise fırsat varken satılmalı artık.özellikle eneramo'nun şu anda fazlalık olduğunu anlamak gerek,yeni bir almedia vakası olabilir.
holosko ise frei,töre'nin olduğu yerde 3. tercih haline geldi.kaliteyi düşürüyor resmen.bu yıl iyi bir lig/avrupa performansıyla çürük elmalar iyice elenecek umarım gelecek yaz...

Molde-Stabaek maçını izliyorum şu an , bu Linnes çok sağlam herif . Gelirse çok net söylüyorum 2 gömlek atlatır takıma Serdar'dan sonra .

Tabi seviyenin düşüklüğü belki bir soru işareti yaratabilir ama resmen yardırıyor adam , ilk golün asistini yaptı , çok etkili bindirmeleri var , temposu çok çok iyi. Tommy Hoiland ile de iyi anlaşıyorlar.

Ruiz ile Belhanda arasında en bariz farklar Ruiz'in daha fazla takım oyuncusu olması.Hem daha disiplinli hem de defansif katkısı daha yüksek.Bununla birlikte Belhanda ofansif olarak daha faydalı bir oyuncu ama Fernandes tipi bir adam olduğundan kontrolü biraz sıkıntı yaratabilir İstanbul'da. Pas Ve şut olarak pozisyon bitiriciliği Ruiz'e oranla daha iyi.

Ruiz'i alıp satamayız , Belhanda'yı en kötü ihtimal aldığımız paraya satabiliriz .

Bir de hali hazırda Belhanda'nın lig maçlarına çıktığını , Ruiz'in ise Fulham tarafından hazırlık maçlarında bile oynatılmadığını düşünürsek , Arsenal maçları için Belhanda daha iyi bir tercih olacak muhtemelen ve yöetimde bunun farkında görünüyor .

Armagan dedi ki...

arsenal-city maçının son 30 dk sını izledim ben de,3-0 bitmesine rağmen benim gördüğüm zamanda city üstünlüğü vardı.arsenal çok iyi bir kontra takımı açık alan bırakmamak gerek,hücumcuların kağıt üstünde ismi harika ama koşan takımı geçmeleri zor oldu,atiba-veliye çok iş düşecek.sol bekleri baya iyi(gibbs galiba ismi),sağ taraf sıkıntı yaşamaz umarım.ancak stoperler ağır cidden(chambers,..) ve kalecinin yanlış çıkışları oluyor sık sık.dikine oyun onları ve uzun top ve demba ba faktörüyle istanbulda gol atacağımıza inanıyorum.

QuaresmA dedi ki...

Arsenal maçının kadrosunu bu gece vermek gerektiğinden bugün bazı transferler bitebilir. Belhanda veya Ruiz bugün biter gibi ama esas gereksinim sağ bek transferi çünkü Arsenal'in kanatları çok fena.

Ugur dedi ki...

Linnes Avrupa Kupası maçında oynamış, transfer edilse bile Arsenal maçlarında oynatamıyoruz. Başka da ismi geçen bir sağ bek yok medyada. Bakalım bugün ne çıkacak ben transfer olacağını sanmıyorum açıkçası umarım yanılırım.

QuaresmA dedi ki...

Valencia'lı Joao Pereira da gündemde galiba Linnes dışında. O oynayabiliyor ama o da Portekizli malesef. Linnes nasıldır bilmem ama onu alırsak özellikle oradaki maçta Serdar veya Necip'e kolaylıklar, bize de sabır diliyorum.

yilmaz dedi ki...

linnes olaydı iyidi. portekizli oyuncu konusunda da basının şişirmesi gibime geliyor. Nedense aynı basın defalarca da danny'nin adını geçirdi. sanırım portekizli oyuncuların menacerlerinin quality turkish media ile bir yakınlığı var.

alper dedi ki...

Belhanda hayırlı uğurlu olsun.Faslı olması hasebiyle Müslüman mı acaba kendileri?Bilen var mı?Demba ba ile cemaat oluşturma ihtimali var olabilir mi açısından sordum.

Basar dedi ki...

hayırlı uğurlu olsun nereden çıktı? :)
Sorunun cevabı ise evet.

Ugur dedi ki...

Liste Uefa'ya gitmiş Töre de eklenerek. 19 Ağustos'a kadar 1 oyuncu değiştirebiliyoruz. Bu tarihten sonra gelecek adam da zaten Arsenal maçlarında çok katkı veremez bence. (Çok hazır ve kaliteli bir adam olması lazımki, öyle bir adamı da bu zamanda zor buluruz) Belhanda alınsa bari en azından bireysel yetenek vs ile oyun sıkıştığında birşeyler yapabilir bu maçlarda.

QuaresmA dedi ki...

@ Ugur

Belhanda epey hazır sayılır. Ukrayna Ligi'nde 3 hafta oynandı. Tabi takıma hemen uyum sağlayamaz ama ikinci maçta rahatlıkla süre verilebilir.

QuaresmA dedi ki...

Arsenal çok güçlü bir takım olmasına rağmen onların da zayıflıkları var. Şöyle bir bakınca:

http://i.hizliresim.com/WWG19L.png

Savunmalarının zayıf karınları olduğu açık. Tipik güçlü rakip gören Türk takımı refleksiyle ortasahayı 3 tane defansif ortasaha ile (Veli, Atiba, Necip) doldurmak yerine bence 2 maçta da çift forvet oynamalıyız. Geriye yaslanıp Arsenal'i beklersek illa ki gol atarlar, hem de epey atarlar. Onlar da bizi orada domine ediyor çünkü. Çift forvet oynarsak hem pres gücümüzle onların rahat çıkmasını engelleriz, hem de yukarıda bir arkadaşın dediği gibi en büyük gol fırsatlarımız birinin bir taraflarına çarparak atabileceğimiz goller olacak. Çift forvet oynarsak bu olasılık 2 ile çarpılır. Kontraya çıktığımızda da 1 kişi daha kalabalık oluruz ileride.

Mustafa en ileride, Demba biraz gerisinde de olabilir gerektiğinde ortasahaya yardım edebilecek şekilde. Demba o pozisyondansa ileride daha etkili elbette ama bunlar hedef maçlar olduğundan biraz taktiksel varyasyon yapmakta fayda var.

cochise dedi ki...

@ QuaresmA
sanırım daha önce ben de yazdım; savunmaları gerçekten Arsenal kalitesine yakışmayacak kadar zayıf. Ama o savunmayı zorlamak acaba atak oynamaya çalışarak mı olur yoksa açık alanda yalnız yakalayarak mı buna karar vermek lazım. İkisi de olabilir ama ben çok hızlı futbol oynayan, ve çok çok hızlı oyunculara sahip bu takıma karşı alan daraltmanın daha mantıklı olacağını düşünüyorum. Üstelik savunmaları da ağır. Geçen sene pek kontra beceremedik ama bu yıl Demba Ba farkıyla iyi şeyler yapabiliriz...

BJK4EVER dedi ki...

Su an pek gundemde degil sanirim, ama sozlesmesi biten oyuncular cok cok onemli. Transfer bittikten sonra insallah beklemeden el atip bitiririz bu isi.
Cenk ve Atiba neyse de, onlarin yeri dolar, ancak Ersan, Veli ve Pektemek cok cok onemli. Ocak ayini beklemeden bu isi halledip hem oyuncu, hem bizim kafamizi rahatlatmak onemli. Ki bu sekilde takima da 'oynayan hak ettigini alir' mesajini veririz ve rakiplere de bir mesaj olur ustelik. Ki Veli ve Ersan'a bu sene icin ufak bir zam yapip jest bile yapabiliriz, bence son 2 seneki hirs ve performanslariyla hak ettiler.
Eger ocaga ve daha da kotusu yaza kadar beklersek bence FB ve GS'nun bu uc oyuncuya astronomik teklif (2m ve ustu) yapmamasi ihtimal dahilinde degil bence, cok sikinti yasariz. O tekliflere cikarsak takimdaki dengeleri bozariz ve cok para oderiz. Ki kaybedersek daha da kotu olur. 1 kayipta ciddi guc kaybimiz olur, 2 kayipta ciddi anlamda bir sportif, finansal ve psikolojik yikim olur, 3 kayipta son 3 seneki emekleri cope atabiliriz, bu kadar ciddi bakiyorum mu olaya. Bu oyunculari hazirlayip, pisirip, en faydali olacaklari donemde rakiplere hediye etmenin altindan kalkamayiz takim ve camia olarak. Insallah gereken yapar, ki eminim oyuncularla konusursak Olcay ve Tore'nin aldigi paralar gibi rakamlara hepsiyle cok zorlamadan imza atariz, ocaga kadar sarkitip baskalarinin oyuncularin kafasini karistirmasina izin vermemeliyiz.

BJK4EVER dedi ki...

Arsenal macinda bence buyuk degisikliklere ve rakibe ozel onlemlere gerek yok. Feyenoord macindaki takim mentalitesi safi bence, ki tam Avrupa'ya gore oynamistik.
Kale ve stoperler zaten belli.
Sagbekte Serdar yerine Necip'i tercih ederim, ekstra pres gucu, hizi ve orta sahaya destegi nedeniyle.
Orta ikili zaten Veli-Atiba olmali ve bozulmamali, ki sadece bu mac icin degil genel olarak bozulmamali, insallah Bilic de mevcut Oguzhan'i orta alanda denemek gibi islere kalkismaz.
Kanatlarda yine Tore ve Olcay (Tore'ye olgun degil dedik ama Frei onun da 1 gomlek altinda maalesef) oynar.
Forvet arkasi ve forvet de yeni 10 numara ve Demba Ba, Pektemek'in performansina lafim yok, ama Arsenal maclarinda tecrube ve kaliteden yana kullanmayiz tercihlerimizi.
Tek tereddut yasadigim mevki solbek. Motta genel oyun olarak vasatin altina hic dusmese de zorluk duzeyi yuksek maclarda hep defansif olarak sacmaliyip abuk subuk hatalar yapiyor, hep Serdar kotu cocuk olarak gorunse de Motta'nin ondan asagi kalir yani yok. Ismail baya hazir ve iyi gozuktu, ama onde oynadi ve ofansif yonu on plana cikti. Bekte nasil olur ve defansif olarak hazir mi gormek lazim, ama bence yine de Bilic riske girmez ve Motta'yi oynatir, cok da garip bir tercih olmaz.

BJK4EVER dedi ki...

Forvet arkasi icin 2 aday kaldi; 24 yasindaki ve 9-10 milyon euro fiyatli Belhanda ve 28 yasindaki 4-5 milyon euro fiyatli Ruiz, yillik maas olarak buyuk fark olmasa gerek.

Benim tercihim kesinlikle Ruiz olur. Bizim ihtiyacimiz bana gore belki oyun icerisinde surekli gorunmeyen, belki top rakipteyken fazla is gormeyen, ama takim kotu gittiginde veya zorluk duzeyi yuksek maclarda bir an ortaya cikip 1 gol veya 1 asistle maci cevirecek bir adam.
Ruiz bence bu tanima daha cok uyuyor. Twente'de baya macini 90 dakika ve canli izledim, Ingiltere'de pek takim edemedim. Kolay gol atip asist yapan, gol yollarinda cok etkili, asiri teknik ve oyun zekasi yuksek, duran toplari kullanir ve karakter itibariyle lider ozelligi olan ve tecrubeli bir oyuncu.

Belhanda'yi fazla izlemedim, ama ozet goruntulerde izledigim ve okudugum kadariyla daha cok dinamik, adam eksiltebilen, top suren, saga sola deplase olan tipte bir oyuncu. Olcay, Tore, Frei varken bence ihtiyacimiz olmaz. Ki karakter olarak da Afrikali/Fasli bir adam maalesef ve irkcilik olarak gormeyin, ama bu Fas milleti Allah'in belasi pislik bir millettir, ki sike mevzusuna vs bakarsak cok tekik bir herif gibi de durmuyor. Ruiz gibi lider ozellikli, efendi bir adam varken Belhanda risk olur bence.

Ustelik Ruiz daha ucuz.Belhanda'nin avantaji 4 yas daha genc olmasi ve ileride satma ihtimalimiz, ancak Ruiz 32 yasinda vs degil, 28 yasinda ve kafadan 3 sene yuksek verim saglar, ki bu verimi saglarsa ileride satmamanin farkini kapar, ki 5 milyonluk fiyat farki da zaten ciddi anlamda kapiyor. ) 5 milyon da devre arasinda kullanilir, veya gelecek seneye aktarilir veya en kotu stat yapiminda vs kullanilir iste.

Yonetimin Belhanda konusunda bu kadar israrci anlam veremiyorum.

QuaresmA dedi ki...

Ruiz ile Belhanda'nın geçmişlerini kıyaslayarak günümüze dair bir tahmin yapabilmek zor. Bakınca Ruiz daha gole yakın gözüküyor ama biri rahat Hollanda liginin, ötekisi de bizim ligden bile daha sert Fransa liginin topçusu.

Neyse biri olsun da.

yilmaz dedi ki...

bence;

tolga
necip-franco-ersan-motta

veli-atiba

töre-ozzie-ismail

ba

şeklinde çıkacağız.

du, levande dedi ki...

sözleşmesi bitecek oyuncular konusunda ersan ve mustafa'nın sorun çıkaracağını zannetmiyorum. özellikle mustafa bu kadar sene bu kadar sakatlığa rağmen kendisinden umudu kesmeyen kulübünden sonunda istenen seviyeye gelmişken ayrılırsa büyük ayıp eder. tamam profesyonellik falan ama yine de robot değil bu insanlar ve mustafa da her şeyin farkındadır diye düşünüyorum. ersan da yine kendisine ödenen paraların hakkını yeni yeni vermeye başlamışken takımdan ayrılmayacaktır ki transfer olduğu dönemki tavrından da bildiğimiz üzere beşiktaş'ı seviyor. ben veli konusunda endişeliyim çünkü her ne kadar bu sene değeri artık yavaş yavaş bilinmeye başlasa da hem kulübe bi vefa borcu yok diğer ikili gibi hem de futbolunu geliştirme konusunda çok istekli bi oyuncu ve artık avrupa'da devam etmesinin gelişimi için gerekli olduğuna inanırsa gidebilir. atiba'nın bi aksilik olmazsa iki sene daha uzatacağını düşünüyorum. cenk'e de galatasaray'dan falan teklif gelebilir bence ama oraya gitse de ikinci kaleci olarak kalacak o yüzden ayrılması mantıklı değil. bu arada sözleşmesi bitecek oyunculardan holosko'ya akhisar'dan teklif gelmiş sanırım 700 bin euro veriyolarmış ki eğer gerçekse çok çok iyi olur.

BJK4EVER dedi ki...

Kura sansimizla ilgili guzel bir yazi, paylasayim dedim.

http://www.aliece.com/2013/08/o-meshur-el/

Guzel yazmis Ali usta. Bizim bildigimiz o kura sanssizligi demek ki son 10-15 yillik birsey degilmis, taaa en basindan beri varmis.

Harbiden kendimi bildim bileli 1 tane iyi kura cekmedik, hep en guclu takim zart diye denk gelir. Matematikci gelip gorse bunu matematige kuser tovbe eder.


Bu sene de gittik hic sektirmeden en guclu 2 takimi cektik. En komigi olan da hepimiz adimiz gibi biliyorduk Feyenoord ve Arsenal cikacagini.


Hayir, bir de son 2 takim falan kalsa Arsenal ciksa neyse diyecegim. Kel dalga gecer gibi ilk topta BJK ikinci topta Arsenal'i cekti, sanki hic umutlanmayin alin lan der gibi.


Onun disinda EL'de 5. torbadan Tottenham'i cekmistik, CL'de 4. torbadan Almanya sampiyonu gelmisti. CL tarihinde ilk kez yakin tarihte CL'yi kazanmis 3 takim ayni gruba denk gelip bize dusmustu tabii (Porto, Liverpool, Marseille).


Onun disinda millete ceyrek finalde Viktoria Plzen falan gelirken bize daha ceyrek finale gelmeden son 2 finalist (Braga ve Atl. Madrid) cikardi. Baska takimlara CL kurasinda 2. turdan cikan takim bize EL 1. on elemesinde denk geliyordu.


Onun disinda bir ara hep bizim eslestigimiz veya karsilastigimiz takimlar gidip kupayi aliyordu o sezonda. Sevilla, Porto, Atletico Madrid, Valencia, gercekten olacak gibi degil.


Olur da Arsenal'i gecip CL gruplarina kalirsak o kel hic ugrasmasin.

Real Madrid

Manchester City

Paris Saint Germain

Besiktas


Mis gibi iste, elleri de yorulmaz. Tabii bunlarin yerine Barcelona, Bayern Munchen, Atletico Madrid, Liverpool, Borussia Dortmund, Juventus, Roma vs da gelebilir. Ama hic ugrasmasinlar, ne onlarin elleri yorulsun ne de biz heyecanlanmayalim bosuna.

alper dedi ki...

Alper,emre,topal,selçuk,diego,meireles,topuz gibi elemanları olan takım Veli'ye dönüp bakmaz bile.

Ocak ayında gelecek transfer yasağından sonra GS nin değil Veli'yi beni bile alacak hali kalmaz.

1,400 EURO + MAÇ BAŞI 10 BİN'E VELİ TAKLA ATAR İMZAYI ATARKEN.

Arsenal maçlarında G.Töre büyük silah olacak ve hissediyorum inanıyorum ümid ediyorum turu bize getirecektir.

Belhanda Cuma günü borsaya bildirilir.

Basar dedi ki...

BJK4EVER

Metin Tekin'in deplasmanda 2 PSVliyi bakkala kaleciyi de göz muayenesine gönderdiği gol unutulmazdı! Yazıyı okurken hatırladım!

Basar dedi ki...

Bu arada isterseniz bu yorumu silin ama kura çekildiği anda ilk yorumum "elini sikeyim" oldu. Okuyan herkesten ve özellikle bayanlardan özür dileyerek...

alper dedi ki...

Holosko+2,5 milyon Euro'ya Tarık Çamdal hayırlı olsun.

yilmaz dedi ki...

@alper o neymiş yaa o paraya öküz alırız.

Ugur dedi ki...

Tarık'ı çok fazla izlemedim ama Serdar'dan veya Necip'ten fazla katkı verebilir mi sağ bek için ? 91 doğumlu daha genç sayılır gelişebilir. Holosko şuan çöp zaten takasta kullanılmasında sıkıntı yok ama 2,5 milyon euro da verecek kadar iyi mi yani bu oyuncu ? Ayrıca resmi bir açıklama da yok henüz.

Adsız dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.

Tarık konusunda hiçbir fikrim yok açıkçası, ama 2.5 milyon Euro içinde Holosko'dan kurtulma bedeli de olur muhtemelen.

Gene de bu rakamlar üfürmedir, basın yoluyla fiyat yükseltme çabalarıdır; olursa daha aza olur diye umut ediyorum.

Yorum Gönder

Ara