.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

28 Ağustos 2014 Perşembe

180 dakika büyük oynamak


Kademeli savunma. Akıllı oyun. Defansta mantıklı pas yapacak, oyun kurmaya çalışacak özgüven. Rakibi, Arsenal'i iki maçta da 10 kişi bıraktıracak bir psikolojik üstünlük. Her şey var ama işte rakip Arsenal olunca, bir anlık konsantrasyon kaybının domino taşı gibi etkiler yaratıp kademeyi bozması ile gol yiyebiliyorsun. Dem Baba da gününde olmayınca, o topu içeri ittiremiyorsun kuyruğuna kadar gelmişken.

Geçen maç sonrası şöyle demiştim:
Beşiktaş'ın bir Avrupa maçında bu denli büyük oynadığı sezon 2003-2004 idi. "Büyük" kelimesini özellikle tercih ediyorum, zira şansın yaver gider, "iyi" oynarsın ama bu takım bu akşam hem fiziği ile (belki son 10 dakika istisna olsun), hem de ekseriyetle aklı ile büyük oynadı.

Aynısını bir daha diyorum. İngiliz spikerlere "Arsenal verilmeyen penaltılara dua etsin" (mealen) dedirten, savaşan, direnen, hata yaptığı an telafi etmeyi başaran bir takım var, ve bunu Avrupa arenasında yapıyor. Evet, Manchester'ı deplasmanda yenen, Kupa 2'de turlar atlayan Beşiktaşlar gördük ama yıllardır böyle bir Beşiktaş izleyeceğimi hayal dahi edemezdim. Bu bozulmazsa, mental olarak zaten parçası olduğumuz Şampiyonlar Ligi'ne seneye elimizi kolumuzu sallayarak gideriz; bu sene de Avrupa Ligi'nde Nisan ayını görürüz.

Bir adet yaratıcı ayak olsa, Veli %100 ile oynayabilse, Pektemek'in ayağının ayarı kaçmamış olsa... Keşkeleri saymak, yaratmak kolay. Fakat bir Avrupa maçından sonra verilmeyen penaltıya kahrolmak yerine "helal olsun bu takıma" dedirtecek kadar büyük oynamaya paha biçilemez işte. (Portekiz'den yediğimiz kazıklar listesine Pedro Prançao'yu (düzeltme: Pedro Proença, Prançao nereden çıktı fikrim yok) da ekledik gerçi, etti 6)

Takımın neye sahip olduğu, ne ile bir tık üste çıkacağı artık bariz bir şekilde gözükmekte. Yönetim bilançoya baksın, hamlesini yapsın ama bu takımı bozmak pahasına işler yapılmasın. Sahadaki takımın dili bülbül gibi şakıyor.

53 Yorum:

Armagan dedi ki...

Öncelikle helal olsun bu takıma.

Arsenal'dan daha genç bir takımın "büyük" oynaması cidden işlerin genel olarak yolunda olduğunu gösterir.tecrübe anlamında çok önemli maçtı...Hakem falan konuşulur ama kendi eksiklerimize bakalım:

-atiba sakatlık dönüşü isteneni veremedi.75ten sonra kesilmeye başladı,bu da seri oyununu engelledi.veli ise ilk yarıdan konsantrasyon sorunu yaşadı,geçen maçta da bu sorun vardı.umarım çözümü bulunur.

-ilk yarıdaki mücadeleyi ikinci yarıya yeterince taşıyamadık,bunda da yenen golün inanılmaz katkısı var, ama son dakikalar herkes "haydi!" demiştir.

-ve geldik en önemli ve ders alınması gereken şeye.etkili hücum.yine diyorum arkadan hızlı top gelmezse,önde çok kısır organizasyon oluyor sete set kalınca.orta sahanın hızlı paslarla ve driplingle geçilip 3. bölgeye en kısa sürede varılıp,tercihen ba'ya ve pektemek'e aktarılması lazım.yoksa ağır gelen takım kapanan rakibini açamıyor.(2+2=4).burdan anlaşılan---> 1.oğuzhan tercihen ileri de değil ön libero yedeği olarak oynatılması,kendisi de bu bölgede daha iyi olduğunu ifade ediyor.veli veya atiba kötü mü oynuyor al oğuzhan'ı necip yerine.tabii güç çalışmalı kendisi başta.
2.hücuma dönük ama savunmayı da yapabilen orta saha.
3.pektemek'in sağ kanat oynaması riskli hareket,evet birkaç iyi deneme oldu ama asıl yeri ileri uç,serbest forvet olmalı.
4.bu orta saha transferi yapılana kadar ba,pektemek'in gerisinde orta sahaya yakın oynatılmalı.daha çok oyunda tutulmalı.
5.sağ bek transferi.artık anlatmıyorum bile.solda ismail motta'yı kesebilir,hız çalışması lazım.

her şeye rağmen,bu heyecanı yaşattıkları için tebrik ediyorum.eksikliklerle kapatılırsa üstüne koymuş olan takım iyice tamamlanacak.yolumuz açık olsun...

YSY dedi ki...

Hayırlısı olsun. Nasipten ötesi yok bu kadarmış. En azından sahadan başımız dik ayrıldık. Takımımla gurur duyuyorum. Canları sağolsun.

YSY dedi ki...

Ayrıca yönetim bu dakikadan sonra 10 numara transferi yaparmı bilmem. Oğuzhan bizi bu sene idare eder diyebilirler. Sadece tahmin.

Massaro dedi ki...

Veli gibi tek yönlü demode
oyuncu yerine Ernst gibi biri

Olcay ve Mottanın tamamen kesilmesiyle

ceyhun dedi ki...

pedro franco ile ilgili yorumu anlamadım shelbyl. beğenmedin mi, kazık mı yedik?

eğer öyleyse katılmıyorum da sen başka bir şeyi kastettin sanki:)

Özgür dedi ki...

@Ceyhun Pedro Franco değil, Pedro Proença. Hakem yani. :D
Pedro Franco Portekiz'li değil zaten yahu. :D

ceyhun dedi ki...

ben maçtan sonra kafayı çizmişim o zaman:D

f yerine p yazdı diye düşünüp fazla da incelememiştim:)

teşekkür ettim özgür

Ahahhahaha, duzelttim. Ukranya gibi, Markus Oyrello gibi bir sey yaratmisim orada.

YSY dedi ki...

Buraya kadar bence teknik direktör ve ekibi elinden geleni yaptı. Oyuncularda ellerinden geleni yaptılar ama esas belirleyici olan iki takım arasındaki kalite farkı oldu. Pektemek-olcay vb oyuncuların hepsi çok özverili ve çok iyi niyetliler ama işte kaybettiğimiz noktada hep burası oldu. Bizi tr liginde idare edebilirler (ki derbilerde yoklar) ama üst düzey avrupa maçlarında ön alanda iş bitiricilikte tıkanıyorlar. Avrupada iş yapmak istiyorsak bunun üzerine koymalıyız. Dikkat ederseniz hep iyi oynadık diyoruz ama pozisyonumuz yok kornerimiz yok. Sebebi bence ilerideki oyuncu kalitemizin yetersiz olması.

ideal 11 dedi ki...

dinamo moskova 7 milyon avroya harika oyuncu valbuena yı alıyor.sen çalım atma sevdalısı gökhanı 4,5 milyona alıyorsun.ben bu mantığı anlamış değilim arkadaş.tarihinde genç oyuncu alıp sattığında yok.amaç nedir???

dinamo 5,5 milyonada büttner i almış.mükemmel bir solbek.

çalım atarak problem çözen oyuncu mantığıda önder özenin enteresan fikirlerinden biri.

şu büyük takım oyuncusu nedir olayını çözebilmiş değiliz maalesef.

ideal 11 dedi ki...

ismail çok iyidi gene.bence orta sahada bile kullanılabilir.nuri şahin etkisi yaratabilir.pektemek de sınıfı geçti.

veli atiba olmazsa olmazlar.

olcay idare eder.

lakin bence en büyük sıkıntı sağ bek ve sağ açık.gökhan töre bence büyük takım oyuncusu değil.oraya ruiz cuk oturur.

yabancı sağbek alınırsa ismail sol beke geçer motta ya kulübe yolu gözükür.

kadroyuda yazalım

tolga

transfer-pedro-ersan-ismail
ruiz--veli-atiba--olcay

pektemek-ba

mustafakamış dedi ki...

Bir şey yapıyor olmakla bir şey yapmaya çalışmak farklı şeyler.Beşiktaş sahada mücadele ediyor,oynamaya çalışıyor,direniyor,ortak oluyor ama bölgesel kollektif oyun kurgusunu kısmen yapabiliyor.Mesela takım müdafası yeterince iyi yapılıyor fakat dönen topları bölgelere etki yaratacak şekilde aktarmakta başarılı olunamıyor.Başarılı olunduğunda ise ileri uçtaki kombine pas aktarımı hızlı ve etkili bir şekilde geliştirilemiyor.Bu akşam arsenal'i eleyebilirdik.Ama Arsenal gibi takımları eleyebilmenin sadece mücadeleyle mümkün olmayacağını unutmamalıydık.Biliç'in skora etki edecek tutarlı bir girişimi olmadığını düşünüyorum.Belkide bu oyuncu kalitesiyle yapabilceği pekte bir şey yoktu.Takımın kazanma motivasyonuna kendisini her şeyden daha çok inanarak maça hazırlandı.Wenger bu tutkulu takıma dur diyebilmek için kendi oyunlarını oynamaları gerektiğini biliyordu.Ne olduğunu anlamadan 3 sn içinde ceza sahasından girildiğinde tabela değişmişti artık.Kaleci altı pasa çok yakın çapraz pozisyonlarda alan daraltmak için biraz önde olur.Çünkü topa vurulan yerle kale arasında max.10-12mt vardı.Tolga doğru yerdeydi.Bu tür pozisyonlarda kalecilerin en çaresiz kalacağı vuruş topu köşelere değil kalecinin kol altı dediğimiz bölgesine yani atlayamayacağı yalnızca eğilebileceği yere topu plaseyle bırakmak.Sanchez'di sanırım bizde köşeye atarsan gol olur zihniyetine gönderme yapar gibiydi vuruşunda.Bu vuruş bir golcü vuruşu kale sahasını iyi okuyan bir vuruş.Arsenalin golü çok önemli değil Tolga'ya haksızlık etmemeliyiz.Bu sene Beşiktaş için başarı ligdeki kazanma isteği ve istikrarına bağlı olacak.Arsenal maçındaki yetersizlikler lig stabilinde giderken yeniden ortaya çıkacak mı göreceğiz.Her maçımızı Arsenalle oynamadığımız gibi her maça da arsenale hazırlanır gibi hazırlanmayacağız.Takımın sezon başı bir ritim tutturduğundan bahsetmek doğru olmaz geçen sene gs maçıyla olanları herkes biliyor.Bu takımın yeni transferlere ve bu transferlerle en az 10 resmi maça ihtiyacı var.İyi sabahlar.

YSY dedi ki...

Bu maçın en büyük kazancı tecrübe oldu bence. Şimdi bölgelere tek tek bakmaya kalkışırsak işin içinden çıkamayız her yere transfer lazım olur ama bu senelik en acili 10 numara ve sağ bek.

sadrazam dedi ki...

1. torba - Villareal-lyon-İnter-Napoli
3. torba - Everton-L.Moskova-Real Sociedad
4. torba Feyenoord - Saint-Etienne - Hull City

En zor böyle olur zaten gurubumuz.
Şimdi düşündüm de Sağ bek ve iki orta saha transferi ile En fazla everton ve napoli zorlar bizi.


yilmaz dedi ki...

boşa kura çekmeye gerek yok birinci torbada kiev var :D

yilmaz dedi ki...

bi de celtic ile legia'nın eşleşmesini isterim

theotheo dedi ki...

net bir 10 numara net bir sağ bek ve stoper bu takım bu sene yarışır.

Barreto dedi ki...

Bu sezon kadro derinliğimiz sorun olacak gibi. Bu sene ağırlığı lige verip şampiyonluğu zorlamalıyız. İnşallah Napoli ve Everton'un ikisi ile birlikte aynı gruba düşmeyiz. Takım gruplarda ne kadar az yıpranırsa ligde o kadar avantajımıza olur. Şampiyonlar ligine kalsaydık belki 8-9 milyon avro takviyemiz olacaktı ama ŞL maç dönüşlerinde takım daha fazla yıpranırdı bence. Dişimize göre olduğu için EL'de rotasyon ve nispeten kolay maçlar Türkiye ligi için olumlu olabilir. Üç cephede savaşacak kadromuz olmadığı kesin.

BJK4EVER dedi ki...

Mac hakkinda birsey soylemeyecegim. Cocuklara helal olsun, cok yazik oldu.
Ama dun aksam ve bu sabahtan beri NTV Spor’u izliyorum ve uzuluyorum. Resmen BJK’ya uvey evlat muamelesi yapiyorlar. Iki tane net penalti olan pozisyonda penaltimiz yendi dememek icin 40 takla attilar resmen. Ustelik BJKli dedigimiz Guntekin Onay ve Metin Tekin yapti bunu maalesef. Sadece Ali Ece mactan evvel Arsenal’in adi nedeniyle hakemden cekindigini soylemisti, muhtemelen konusursa yine o konusur. Ama kivirmalari inanilmaz. Vay efendim acilar tam iyi degil, pozisyon ani gecikmis, hakem cok yakinmis da karar verememis vs. Resmen kirk takla attilar. Hatta kirmizi kart icin bile ‘TR liginde olsa buyuk bir takimin ic saha macinda o kirmizi karti veremezler’ diye yorum attilar.
Yazik arkadas. Bi Turk takiminin hakki goz gore gore gasp edildi. Ilk pozisyonda kamera arkasindan olan acidan net gozukuyor topa Mustafa’nin dokundugu ve topu onune cektigi, hala kem kum etmeye calisiyorlar. Motta pozisyonunda net bir aci yok, ama gercekleri siralarsak;
1 Motta net pozisyonda ve rahat bir sut acisinda.
2 Motta’nin sirtinda gozu yok, Wilshere’I goremiyor.
Temas yoksa Motta neden dusuyor, arkasinda birinin olmadigini gormemesine ragmen? Wilshere bile ‘galiba dokundum’ diyorken, Wenger bile ‘penalti pozisyonlarinda sansliydik’ darken bu neyin cekememezligi arkadas? Bu ilimli yorumlari acaba neden milli takim ve FB maclarinda goremiyoruz?
Birde sabah Mert Aydin’I dinledim, o da penalty pozisyonlarinda yuvarlak konusmak icin catlayip durdu. Sonra BJK Avrupa liginde nereye kadar gider diye sordular. Vay efendim BJK sezonu erken acmis da o yuzden erken forma girmis de, 2015’te ne olur belli olmazmis. Ne alaka arkadas? FB Arsenal’a la eslestiginde ve hicbir varlik gosteremeden 5 yediginde erken acmamismiydi sezonu? Young Boys’ta elendiginde? Takim catir catir oynuyor, hakkini vermek zor mu? Birde gecen sene de 4’te 4 ile baslamisiz, sonra ne zaman tokezleriz diye bekleniyormus da formdan dusmusuz. Sanki gecen seneki GS maci ve ondan sonraki olaylar son derece olagan ve normal. Ayrica net hatirliyorum; birkac sene evvel GS ve FB 9-10 maclik seriyle baslamisti lige. O zaman kimse vay efendim sezonu erken actilar, ne zaman tokezleyecekler vs demiyordu. Herkes takimlarin muthis oldugunda, rekabetin ust duzey ve muhtesem oldugundan vs bahsediyordu. Yazik, gercekten yazik arkadas. Ayni adamlar 2 gun evvel de Volkan’in ayiligina ‘Volkan sevinip havaya sicrarken Melo’nun sirtina carpti’ diye yorum yapti. Yazik, gercekten yazik. Daha 3 gun evvelki FB-GS derbisinden sonra ve BJK’nin Arsenal deplasmanindaki performansindan sonra hala bu sekilde yorumlar yapiliyorsa yazik bu ulke futboluna. Bu da bizim, ne kadar iyi olursak olalim, ligde kolay kolay sampiyon olamayacagimizi (hatta yapilmayacagimizi) gosterdi.

JAMES WHITE dedi ki...

Beşiktaş'ın büyük oynadığı bir gerçek. Bu sene böyle bir takım beklemediğimi ben de itiraf etmeliyim. Arsenal sadece ismiyle kazandı. Tur bizim olmalıydı ama şans faktörü onlardan yanaydı.
Benim maç yazımı da aşağıdaki linkten okuyabilirsiniz.

http://besiktasmacyorumlari.blogspot.com.tr/2014/08/arsenal-1-0-besiktas-27agustos2014.html

yilmaz dedi ki...

@BJK4EVER

yazdıklarında haklısın, ama demirkol'un hakkını yememek lazım 3-4 defa söyledi sonra "iyi de motta vuruş pozisyonundayken niye düşsün" diye. Ayrıca volkan-melo'nun bizim takımımızın önüne geçmesiyle ilgili bir eleştiriyi de mutlu ulusoy yazmış.

http://www.ntvspor.net/yazar/mutlu-ulusoy/1333/tatava-ve-tantana


Zaten asıl önemlisi kimin ne düşündüğü değil, gerçekler.

bu 180 dakikanın gerçeği de Beşiktaş'ın doğru yolda olduğu ve salak sulak hatalar yapmazsa (bir iki mağlubiyette hoca değiştirmek gibi) önümüzdeki bir kaç yıla damga vurabileceği. Sizi bilmiyorum ama ben bu 180 dakikayı liverpool-united galibiyetlerinin toplamından bile daha değerli görüyorum.

yilmaz dedi ki...

bir de sosyal medyada oğuzhan ile ilgili çok fazlaca olumsuz yorum var. Kesinlikle katılmıyorum. Maçın iyilerindendi. Çok güzel top dağıttı, sorumluluk aldı. Ve benim en sevdiğim özelliği oyunu hızlı oynaması. Topu eveleyip gevelemiyor.

Ayrıca bu iki maçta ikili mücadelelerde de çok top kazandı. Bu ivmeyle devam ederse, veli ya da atibadan birini keser ve bize bir ekstra hücumcu oynatma opsiyonu yaratır diye düşünüyorum.

blackeyes82 dedi ki...

Beşiktaş eleseydi şansa kazanılmış bir tur olmazdı. Feyenoord ,Chelsea, Arsenal maçlarında olduğu gibi şansa değil, bilerek oynadı. Neden eleyemedik? istatistiklere bakarsanız görürsünüz. Kaleyi bulmuş bir şut yok. Nasıl gol atacaksın ki ? Gol atmazsan nasıl eleyeceksin? Dün eksik olan şey buydu.

alper dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
YSY dedi ki...

Abi dese ne olacak. Tut ki dedi ne değişecek. Bence onlarda görüyor ama şu maçı iki penaltıya indirgemektense yapıp yapamadıklarınızı tartışmak büze daha çok şey katar.

alper dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
alper dedi ki...

@YSY

Ya desin içim serinlesin olay budur.Gerçeği ben görüyorum.Bana tere sat gerçek satma.

alper dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
BJK4EVER dedi ki...

Ortam hazirliyorlar hocam. Yarin oburgun BJK yine sistematik olarak sindirildiginde diyecekleri seyler belli; BJK sezonu erken acti ve o yuzden sonra dusus yasadi, hatali Bilic. Iste zaten takimin hucum hattinda kalitesi yetersizdi, Arsenal’a o kadar iyi oynayip sut bile cekemediler vs. Bunlari soyleyecekler, yol yapiyorlar.
FB ve GS’yi hazirlik maclarinda gorduk, Super Kupa’da gorduk, BJK’yi de gorduk. Bu 2 takim 10 uzerinden 3-4 ise BJK rahat 7-8 durumda su an, ama hala cikip da 1 kisi BJK rahat goturur agir favori demiyor, isi ‘BJK de ciddi bir aday sampiyon olabilir’e getiriyorlar yorumlarda.
Hersey belli arkadas. Benim istedigim sey baskan cikip acik acik konussun. Biz iyiydik, Arsenal’la basa bas oynadik, ilk mactaki pozisyonlar ve ikinci mactaki verilmeyen 2 penalti goz one alindiginda turu gecmeyi hak eden taraf bizdik. Ancak UEFA ve hakem Arsenal’I istedi ve izin vermedi, saglik olsun. Ligde de rakiplerimizden cok ustunuz, gecen seneki gibi sistematik bir sekilde sindirilmezse bu takim, rahat sampiyon olacagiz. Bu sekilde hodri meydan demesi lazim arkadas.
Bu tur seyleri bugunden yazmassak, konusmazsak ileride basimizi cok taslara vururuz. Basin bu sekilde davranip hem bizi pesimistlige surukluyor, yavas yavas sindiriyor bizi. Buna artik dur diyelim birader.

theotheo dedi ki...

@bjk4ever

gene başlamışsınız önceden atıp tutmaya birader. böyle bir iki maça bakıp takımı göklere çıkartıp yarın da yerlere indirirsiniz.

işte veya gs fb kötü diye. lig uzun bi maraton eğer iyi takımsan maratonda başarılı olursun tek maçlarda başarılı olmak çok önemli bir gösterge değil. yani fb gs maçını izleyip beşiktaşın onlardan çok daha iyi olduğunu söylemek büyük bir yanılgı.

beşiktaşın vasat bi baz kadrosu var ancak vasat olmasına rağmen gelişmeye açık oyuncularda var. bu kadroya yeni stad açılana kadar iki ekleme daha gelirse önümüzdeki sezon yeni stadda çok sağlam girebiliriz. ama 3.4 sene bu takımı uçup götürecek bir 10 numara şart bu takıma. fiyatı ne olursa olsun.

alper dedi ki...

@theo

Atıp tutmak değil realite bu.GS bir bruma'yı oyuna sokmak için 2 oyuncu birden değiştirmek zorunda kalıyor yabancı olayından dolayı.Sol bek oynatsa stoper oynatamıyor adam.onlar bizden parasız.alacakları yegane forvet bizim itin götüne soktuğumuz top oynamayı bile bilmeyen almeida en nihayetinde.kalsın burakla başbaşa bakalım 50 gol atabiliyorlarmı sezon boyu.

Volkan meloya atlıyor hakem elini cebine atıyor tam kırmızı çıkaracak aklına geliyor atarsam FB kalecisiz kalacak sarı kartla geçiştireyim diyor.Volkana meloya söz eden yok töre gece hayatı varmış sorunluymuş diyorlar.

stsl de kadro şampiyon yapmaz takımı camia yapar yönetim yapar.kim daha çok söverse aleni ve bağıra bağıra o şampiyon olur.
Biz çarşamba maç oynadık cumartesi lig maçına çıkıcaz fb pazar günü oynayacak.daha ilk haftadan sikiş pozisyonu hazır
uyanık olun

Deniz dedi ki...

cincona çıktı arsenal. bi görelim bakalım arsenalle mücadelesini paşaların.

Unknown dedi ki...

Birisi Mersin macindan sonra cikar bagirmaya kuarssma kuraesma diye... At gozlugu ile gezen taraftarimiz cok!

EcO - Luksemburg

Özgür dedi ki...

Bugün kuralar çekiliyor, hiç boşuna zahmet etmesinler bizim için, nasıl olsa rakiplerimiz belli. Bulunduğu torbanın en güçlü takımlarını yazsınlar bize, tersi mümkün değil. Kıyamet alametti çünkü...

yilmaz dedi ki...

@özgür

1. torbada kiev var. Kural gereği kiev varsa kiev gelir. Nokta :D

Özgür dedi ki...

@yılmaz

Ne Kiev'den ne Tottenham'dan ne Napoli'den zerre kadar çekinmiyorum.
Kiev'le oynadığımız 90+ Çanakkale geçilmez muharebesini bu sefer Dinamo Kiev 90 dakika yaşayacaktır.

QuaresmA dedi ki...

İlk torbadan Ukrayna takımının gelmesi iyi olur. Deplasman maçı tarafsız sahaya bile alınabilir.

Özgür dedi ki...

C Grubundayız.
Tottenham-Beşiktaş-Partizan-Asteras Tripolis

Biz bu gruptan lider çıkarız...

QuaresmA dedi ki...

Tottenham kesinlikle Premier Lig'i ön planda tutar, bu yüzden eğer kupayı zorlamayı düşünüyorsak birinciliği zorlamamız lazım daha sonraki turda avantaj sağlaması adına.

Öte yandan son maçlara kadar gruptan çıkmayı hemen hemen garantilemiş olmamız lazım çünkü gerekirse Yunan ve Sırplar birbirine yatacaktır aralarından birinin çıkması için.

cochise dedi ki...

@quaresma
Arsenal maçı ve kura ile ilgili daha geniş yazacam; ama sırp-yunan konusunda açıkçası bunların birbirine nefreti türk nefretinden bile fazla olabilir o nedenle takılma oraya :)

Unknown dedi ki...

haftasonu tottenham'ı izlemiştim, chadli, eriksen, dembele ve lamella göze çarpan iyi oyuncuları ve hepsi ofansif ortasaha oyuncuları. hafta sonu oldukça iyi oynayıp qpr'ı 4-0'la net bir şekilde geçmişlerdi, iyi oynuyorlar, forvet hatları da adebayor ve soldado'dan oluşuyor. isim olarak kağıt üstünde iyiler ancak geçtiğimiz sezon da dahil olmak üzere çok parlak performansları olduğu söylenemez. benzer yapıya sahipiz, genç ve yetenekli ortasaha oyuncuları ile ileriye dönük bir takım kurdular. son maç londrada olursa, oraya kadar liderliği garantilemiş dahi olabiliriz. denildiği gibi tottenham'ın öncelikli hedefi PL'de üst sıralardan kopmamak olacağından dolayı avantajlı oluruz. biz nasıl olsa her halükarda kendi ligimizde şampiyonlar ligi potasında olacağız.. o yüzden bu turda tottenham iyi oldu..

partizan ve yunan takımını her iki maçta da tokatlarız. lider olup bir sonraki tur seribaşı olmamız dileğiyle..

alper dedi ki...

totnım deplasmanı:0 puan
partizan deplasmanı:1 puan
Tripolis deplasmanı:3 puan
Totnım içerde:1 puan
partizan içerde:3 puan
Tripolis içerde:3 puan

11 puanla çıkarız gruptan.Partizanı dışarıda yenersek lider olarak çıkarız.

hayırlı olsun.

Armagan dedi ki...

2 beklenen transfer olmazsa,bu grup bu takımı(sakatlıklar,kadro derinliği vs.) zorlar maalesef.yönetim uyumasın,son 2-3 gün kalmış,valla bu taraftara yazık olur.

CDiS dedi ki...

neyden bahsediyoruz, neyi hedefliyoruz ki? daha ligin ilk maçı 3 oyuncu sakat, demba ba, yıllar sonra gelen müthiş forvet dedik, hemen sakatlanmış. sanki bu takım, 3 gün önce çamur zeminde, kasap bir takımla oynadı ya da savaştan çıktı.

böyle olunca, motivasyon kalmıyor..

alper dedi ki...

Eski sportif direktörümüz ntvspor'a 90 artı programında yorumcu olarak geri dönüyormuş.

Kariyere bak..

Hayırlı olsun.

AQ-47 dedi ki...

Linnes hayırlı olsun

alper dedi ki...

Sosa hayırlı olsun.Çok dövmeli topçulardan hazzetmem.Kopuk topçu olur onlar.

alper dedi ki...

Sosa hayırlı olsun.Çok dövmeli topçulardan hazzetmem.Kopuk topçu olur onlar.

Armagan dedi ki...

haber kaynakları nedir?
kap'a bildirilmeden güvenemiyorum medyaya...

du, levande dedi ki...

pilot takım projesi ve musa muhammed transferinden vazgeçilmiş sanırım. musa muhammed'i teknik ekip beğenmedi deniyor eğer öyleyse vazgeçilmesi normal ama pilot takım projesi için önder özen en azından ayrılmadan önce o işi tamamlayabildi diye seviniyodum, üzücü oldu bu.

QuaresmA dedi ki...

Belçika 2. liginden pilot takımı genelde çalışma izni çıkarabilmek için İngiliz takımları ayarlıyordu. Hatta şimdi Macaristan vatandaşlığı almak daha kolay olduğundan oradan takımlarla anlaşıyorlar. Belçika 2. liginden pilot takımın bize ne faydası var ? Oyuncuların oynayacakları lig ne rekabetçi, ne de buraya benziyor. Baskı yok birşey yok.

Bence bizim taraftar bu Belçika'daki pilot takımını biraz böyle Arsenal gibi hissedebilmek için istiyor :) Yani onlar yapıyorsa iyidir mantalitesi mi var anlamıyorum. Bana kalırsa bu tip bir pilot takım projesine girilecekse Türkiye 2. veya 3. liginde (bu liglerin ismi ne olduysa artık en son) mücadele eden, hata yaptıklarında tribünden küfür yiyecekleri, baskının olduğu bir şehir takımıyla anlaşmalıyız. Belçika 2. liginde rakipten 3 yediklerinde bile alkışlayacak taraftar ile ne gelişebilirler, ne de baskıya burada adapte olabilirler.

cochise dedi ki...

şu arsenal maçı ile ilgili iki kelam yazamadan konu eskidi. neyse benim tembelliğim. ama kısa yazmasam içimde kalacam; türkiye futbol tarihinde yeri olacak bir 180 dakika oldu. arsenali kötü haliyle bulmuşken falan diyen var. hakemin penaltıları es geçişini önemsemeyen var. bunların çoğu da beşiktaş eskiki. bu kadar eleştirdikleri takımın maçların sonları hariç ilk maçta arsenali ezmemi, ikinci maçta da başabaş oynamamızı kıskandılar bence. başka açıklaması yok. ulan tarihe bakıyoruz buna benzer bir performans göremiyoruz. bir kç tane tek maç. eşleşme olarak aynı büyüklük ama aynı zmanda kontrollülük 20 sene önceki Manchester GS eşleşmesidir. kimse uefa finali demsin. o maç geçen seneki Arsenal Fener maçlarından farksızdı. Terimin takımı açık ve büyük oynamış çok pozisyon bulmuş ama 10un üzerinde de net pozisyon vermişti. özetle bu kadar istisnai bir performans Volkan'ın kasıkları kadar anca değere layık görüldü. bunu da not edelim.

Oğuzhana bok atanlar(bu maçlar için) futboldan anlamayanlar. Takımları tanımayan birine sorsan MEsut mu Oğuzhan mı 50 M Eurodur diye, herhalde düşünmez dahi. Zaten şu performansı 2 maçtan birinde gösterse biz uçarız ama göstermeyecek biliyoru, çünkü fiziği yetmez. 5 maç böyle oynasa 2 ay sakat kalır.

Buradan nereye geliyoruz: Arsenal maçları lig için kesinlikle ölçü değil.Avrupa ligi için ölçüdür ve orada da başarılı olacağız olağanüstü şeyler olmazsa. ama ligde bu anlayışla başarılı olamayız. kompakt oynamak burada işe yaramıyor. çünkü gerçek bir futbol oynanmıyor burada. kavga döğüş. hakemler desen ayrı leş. penaltı falan meselesinden farklıca faul kararlarındaki saçmalıklar falan işi iyice arıştırıyor. KAdromuz zaen uzun bi maraton için çok çok yetersiz. özellikle orta sahada yeri geldiğinde 2-3 kart cezası sakatlık olacak. necipe mi bel bağlayacağız. buraya +3 için bi adam alınmamasına aklım ermiyor. 10 numara için de en az kalitelisi Ruiz olsa da adı geçenler arasında bence bizim için en iyisi. Çünkü Belhanda dahil ne yapacağı belli değil, çünkü iş disiplini az ama Ruiz'den daha az da olsa ne alacağımız belli.

YSY dedi ki...

Önder özen'in kartal gözü birimide kapatılmış. Bilmiyorum o bahsedilen birimle aynımıdır.

Yorum Gönder

Ara