.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

3 Temmuz 2014 Perşembe

Transfer Postu

Bu postta kurtlarınızı atabilirsiniz. Yorum kısmı sizindir...

117 Yorum:

alper dedi ki...

Eyvellah babacan..

Eski postta kaldı yorumum ama buraya direk yazayım.Extensor nam şahıslı yazarın yazısını paylaşan veya o yazıdan buraya gönderme yapanın............Ona mı kalmış BJK yazmak eleştirmek akıl vermek.En nefret ettiğim şey 1-gs li olmak 2-gs li olup bjk ya akıl verenler.
eski bodyci şimdinin bedelli çıksında askerden yırtalım düşüncesinde ki yeni yetme azılı gs taraftarı yeminli bjk düşmanlarıdır bunlar başka bişey değil.

theotheo dedi ki...

geçen cem dizdar doğru bişeyler söyledi. geçen sene yaptığın en iyi transfer atibaydı diye. gerçekten bu beşiktaşın harabiyetini açıklıyor. takımın nasıl bir çöküş içinde olduğunu açıklıyor.

necip uysal yılda 900 bin euro. vay ak ya. ramon motta. yılda 1.1 milyon euro. lan bunlar kim. bu iki adama 2 milyon euro veriyosun üstüne az daha koy selçuk inan oynuyo lan. böyle iş mi olur.

koskoca beşiktaş takımının şu anda stoperi yok. ersan franco sivok topla 1 stoper etmez. sağ beki yok. sol bek diye aldıkları adamın hali belli. kanat oyuncun iyi kötü kiralık vardı onu da alamadın. iyi kötü bi 10 numaran ve forvetin vardı. bedavaya gitti. sahada şu ana kadar toplasan 10 maç adam gibi oynamamış oğuzhan bu takımın 10 numarası olacak. sergenin tümerlerin alilerin oynadığı bu takımın 10 numarası oğuzhan olacak vay be nası bi dünya.

zizou dedi ki...

gs prandelli ile anlaşmış. kötü oldu.

alper dedi ki...

GS nin Prandelli ile anlaşması ile FB nin şampiyonluğu ve 4.yıldızı şimdiden hayırlı olsun.

İnternet ve tv sağolsun beni düşünce tembeli yaptı.Belli başlı kriterler edindim kendime onlara bakıp kolaylıkla karar verebiliyorum.NTV Spor da Yensen de Yenilsen de isimli programa katılan Kahır ekseriyetin ve özellikle GS li takımının Prandelli transferinden mutluluk duyduğunu,iyi hoca olduğu laflarını vs görünce iyice rahatladım.Demmek ki fitboldan anlamayan bir hoca getirmişler GS nin başına.Devre arasında kovulur.BJK için iyi olmuş bu sene de hala ikincilik şansımız var demektir..

besiktask dedi ki...

bu gerizekalı beceriksiz basiretsiz başkandan ve yönetimden birşey beklemeyin bu sene 3.lük bile hayal olur.

Ugur dedi ki...

Bir önceki postta eleştirmek istediğim konu eldeki stoperlerin yetersizliği idi. Arkadaşların bazıları Yalçın Ayhan derinlik katar vs gibi yorumlarda bulundu. Yalçın Ayhan'la vs ile uğraşılacağına önce ilk 11'deki kaliteli stoper sorununu çözmek lazım. Sivok geçen sene 2. yarı top oynamadı, Ersan keza yılın yarısını sakat geçti, Franco da ilk devre oynatılmadı. Kalite ve devamlılık konusunda stoperlerde ciddi sıkıntı olacak gibi duruyor malesef. Sağ bek, sağ açık (geçen seneki sistemle oynanmaya devam edilecekse), ofansif orta saha ve forvet de bariz eksikler. Geçen yılı aramayız umarım bu sene...

Unknown dedi ki...

Öncelikle forvet ve defans mevkine kendini kanıtlamış isimler getirilmeli. Bunları yıldız olarak da tanımlayabiliriz.

Ofansif orta sahaya (gerektiğinde sol-sağ açık) Lanzini hamlesi olabilir. Yeteri kadar izlenmiştir, ona göre bir rapor hazırlanmıştır herhalde.

Sivok'un gönderileceğini düşünürsek, sert bir stoper (bu muhtemelen yabancı olacak) ve yanına onu tamamlayabilecek bir yerli stoper şart. Bu Yalçın ya da Ersan olabilir, orasını hazırlık kampı belirler. Şahsi kanaatim, ikisini de Avrupa Ligi seviyesine uygun bulmuyorum.

Bunun yanı sıra Töre ile anlaşılırsa nefis olur. Kendisi süper bir futbolcu değil ama geldiği günden bu yana gelişimini görmek zor değil. Potansiyelli, birkaç sene sonra 15'e satabilirsin. Üstelik yerli ve piyasada alternatifi yok. Bu anlamda yerinde bir hamle olur.

Sağ bek için görüşülen veya anlaşılmış bir isim olabilir. Koray, Erdem ve Şener'in isimleri geçiyordu. Bu isimlerin arasında Şener biraz daha ön plana çıkıyor.

Yönetim 12-13 milyon bütçe ile şampiyonluğa nasıl oynayacak bilmiyorum. Bu kadar aciz durumda olmamalıyız. Kaynak elbet yaratılır, yaratılmalı.

Emre Toraman dedi ki...

Cenk Tosun'dan acayip ümitliydim. Yabancı forvet gelse bile 2-3 haftadan uzun sakatlanırsa Cenk formayı alır ve vermez diyordum. Ama sakatlık Cenk'i buldu. Transferi erteleme şansı da kalmadı yönetimin artık. Gelen adam da Cenk dönmeden sakatlanmasa bari.

Ya bu Sivok'un futbol hayatı mı bitti? Adam ligin en iyi stoperi değil miydi? Takımda sağ bek yok ve yine oraya yama yapmaya kalkacaklar ve "bir tane düzgün sağ bek olsa şampiyon olurduk." geyiğini seneye 1500. kez yaptıracaklar. Kulübün en önemli gündemi Oğuzhan'ın yerine ve 3 tane kaliteli stoperin olduğu bölgeye transfer yapmak. Sağ bek yok, sallayan yok.

beagle dedi ki...

Sivok ligin en iyi stoperi değil, Beşiktaş'ın Rahim Zafer ve Sellami'den beri en kötü savunma lideridir. Zapo'nun bir ıskaya kurban gidişi sonrası kadroya kalıcı girdi. Girdiğinden beri önemli derbi galibiyeti, kupa veya 70 puan yok. Öyle bir savunma gediği ki tarihimizde de gedik açtı.

Transfer yapılmasın, Sivok gitsin, vasat sayılacak (Ersan, Berat, Yalçın vb) kim oynara oynasın rahat 5-6 puan fazlamız olur. O derece yani. Özen'in 1. tercihi sağlam stoperlerden biri gelirse de Pedro ile iyi tandem olur ve takım bayağı güçlenir. Arkası sağlam bir takımda da Pektemek, Tosun, Frei gibi adamların iyi yanları ortaya çıkar.
Almeida'nın gidişi sonrası duran top savunması da düşünülürse, en önemli eksiğimiz sert, sağlam, fizikli stoperdir.

Emre Toraman dedi ki...

bence franco ve ersan ilk 11 icin yeterli sakatlik olmazsa ama ersana guvenmek de buyuk kumar gibi sakatlik gecmisine bakinca. sivok francoyu yedeklemek icin kalabilir, ama ersani yedekleyecek adamin da sert ve kalin hamleli olmasi sart. yalcin tarz olarak uysa da ersanin uzun sureli sakatligi ihtimalinde (ki hic az degil) dogrudan 11 oyuncusu olmaya yeterli degil bence.

ama "yalcin+maliyetli sagbek" vs "maliyetli stoper+eldeki sagbekler" de benim tercihim yalcinli formul olur.

Emre Toraman dedi ki...

yalniz ben elimizdeki en degerli oyuncu oldugunu dusundugum oguzhana yer bulamiyorum bir turlu 4-2-3-1'de. 4-5-1 ideal sistemiydi ama ona da donulmez artik.

sol bekten forvet arkasi yapmis ve hic de azimsanmayacak katkisiyla sampiyon olmus takimiz ama oguzhanda bir turlu goremiyorum orada oynayacak isigi. forvet arkasi oynamayi ogrenmektense savunma yapmayi ogrenmek calismakla daha kolay ogrenilebilen bir yeti sonucta. orta ikiliye bari evrilse bu sezon.

Barreto dedi ki...

@alper
Bu üslupla muhatabım olamazsın. Kötü söz sahibinindir. Küfür ima etmeden de yorum yapabilirsin. Kendine saygın olmayabilir, başkalarına olsun bari.

cochise dedi ki...

Sivok süper görünümlü berbat stoper. Adamın en iyi özelliği gol atması. (küçük görülecek de bir şey değil bu hava topu yeteneği hatrına tutulabilir) En verimli pozisyonu ra oynadığı Denizli dönemindeki yarı libero yarı çapa pozisyonudur bence. Çünkü hücumcuyu hiç rahatsız etmiyor, dalgın ve doğru yerde durmuyor. Ama ne idüğü belirsiz bir adam alınana kadar bir sene daha katlanılabilir. Çünkü hatırlatmak lazım sahada 5 yabancı olacak sadece ve bütün pozisyonlara yabancı koyamayız. yani yedek kalabilecek bir yabancı stoper lazım.

Yalçın'ı devre arasındaki bir postta yıl sonu sözleşmesi bitecek futbolcuları yazdığım bir postta yazmıştım. Yalçın transferine kızanlar bi zahmet bir de öneri getirsin yerli olarak. Hani Ömer Toprak'ı ben de isterim ama gerçekçi olalım. Yalçın transferini beğenmeyenler bi zahmet isim de belirtsin o muhteşem yerli havuzumuzdan. Atınç oynasınlara falan hiç girmeyiz umarım.

Eğer iyi forvet, 10 numara, sağ ön (ve defans) transferleri gerçekleştirilirse geçen seneden daha iyi oluruz. Ama benim için temel sorun Biliç. Takımı kompakt oynatması müthiş başarı. Hele bu kadar kısa sürede. Ama oyuncu seçimleri, oyuncu gelişimine katkısı ve hatta oyunucudan anlayışı çok zayıf. Kendisine güvenim bayağı azaldı. Fakat mali durumu bu kadar kötü bir takımı çalıştıracak hoca da kolay bulunmaz. Allahtan devreye Ünal Aysal girdi de Prandelli'yi getirdi. Çok sağlam hocadır ama yapı adamıdır. Türkiye'de bir yapı kurmaya izin verilmeyeli çok uzun yılar oldu...

sadrazam dedi ki...

@beagle değinmiş,

Almeida'nın gidişiyle duran top savunmamız açık verebilir.

Stoper olayına çok takılıyoruz gibi,
Franko-Ersan birlikte oynadıkları o çok kısa sürede oldukça başarılıydılar. Ersan hava kakimiyeti olan, göreceli sert ve hamleli, Franko ise pozisyon bilgisi yüksek, topu oyuna iyi sokan, oyunu okuyabilen bir stoper. Ben Franko'u Gökhan Keskin'e benzetiyorum biraz. Özellikle yerden yatarak-kayarak doğru zamanlama ile yaptığı müdahalelerde.

Anlaşılan sağ bek ile ilgili olarak da ilk yarı için Serdar-Necip ikilisi ile idare edip, ikinci yarı şu alıpta lisansını çıkaramadığımız siyahi çocuk bekleniyor. Ortada şampiyonluk gibi bir hedef olmadığından (!) kabul edilebilir.

Bence tüm parayı 10 numara, forvet ve Töre için harcamalıyız. Hata yapmadan bu 3 transferi yapıp, önümüzdeki senenin kadrosuna BANKO yazabilirsek, Prandelli avantajını da kullanarak belki bir 2. şansımız olur.
Eldeki safralardan (Toraman,sezer, eneramo, süzen, Boral,Holosko) kurtulabilirsek belki devre arası şansımızı tekrar deneyebiliriz.
Bu arada Pekdemek'i kendi haline bırakırsak seneye febe de görebiliriz. Oynamayacaksa halen pazarı varken satılması taraftarıyım. Umarım yönetim Fernandes, Almaida, Q7 bedelsiz gidişlerinden ders çıkarmıştır.

Emre Toraman dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Emre Toraman dedi ki...

ne zamandir yapasim vardi ama useniyordum. onder ozen odulleri dagitinca ve burdaki sivok elestirilerinden hareketle gaza geldim. goal.com'dan gecen sezon ligdeki tum maclarin oyuncu puanlari, son iki sutun da toplam mac sayilari ve puan ortalamalari: https://drive.google.com/file/d/0B1KwReW8rivNR1BESDFLNXJHSGM/edit?usp=sharing

tablodaki maclarin sirasi su sekilde: http://www.goal.com/tr/results/team/be%C5%9Fikta%C5%9F/2214?ICID=FX_TN_97

Sivok enteresan bir adam . Yüksek toplarda iyi , zamanlaması fevkalade , ayağı da nispeten iyi . Onun dışında bir stoperde olması gereken temel özelliklerinin hepsi vasat. Markajı iyi değil , geriye kaçarak savunma yapıyor , hamleli değil , pozisyon bilgisi gerçekten zayıf .

Aslında yapılan tespitlerin çoğu doğru.

Stoper kesin lazım . Sağlam bir Ersan işimizi görür ama daha sert ve Pedro'yu tamamlayacak bir adam şart.Lescott hem tecrübe hem sertlik olarak biçilmiş kaftandı ama yalan oldu. Balanta diyorlar ki mümkün değil , Moledo transferide baya bir çıkmaza girmiş , anlaşılan bizim hesabımız savaşı da düşünerek ucuza kapatmaktı . İsmi geçen oyuncuların büyük kısmı da Ersan'a göre fark yaratacak adamlar değil.

Sağ bek lazım çünkü sürekli soldan oyunu başlatıp akan yada at Töre'ye yardırsın stili hücum anlaşıyı özellikle 2. devrede çok tıkandı.Beşiktaş'ın 2 kanadı da verimli kullanması şart.

Ofansif orta saha lazım , Oğuzhan'ın o adam olmadığı ortaya çıktı. Oğuzhan Beşiktaş'ın topu rakip sahaya götürmesinde çok daha etkili.Bir nevi Arsenal'de Ramsey'nin rolü Oğuzhan için ideal. Biraz daha sert ve tempolu oynaması gerekli.

Forvet zaten lazım.

Sağ kanat Töre'nin yerine adam lazım.

Bence şu dünya kupasından sonra Jones'un da takımda tutulması ciddi şekilde düşünülmeli. Jones hem Atiba'dan hem Necip'ten hem de Veli'den daha kaliteli bir oyuncu . Bir dolu vıdı vıdı edildi ama Amerika Milli takımında da ofansif olarak kullanıldı kendisi. Klinsmann'ı yerin dibine sokan görmedim.Biliç'e ağır sövülmüştü yanlış hatırlamıyorsam.

Gelecek adamlara göre bu sene ne olacağımız ortaya çıkar.Biliç'in inatçılığı tutmaz ise ve bir iki iyi adam alabilirsek o kadar umutsuz olacak bir durum yok.

helldoradotcom dedi ki...

Arkadaslar Sivok'a yorumlarda biraz haksizlik yapildigini dusunuyorum. Tamam kesinlikle Lugano veya Alves degil ama GS bu ligde Gokhan Zan'la sampiyon oldu 2 sene evvel. Ve ayrica Sivok'un oynadigi yillarda Toraman faktorunu de atladiginizi dusunuyorum. Toraman'la birlikte oynayip da bu kadar yil Besiktas'ta kalabilmesi bile basil basina bir basari oykusudur. Bence stadimiz ve paramiz yokken bu yil Sivok ile idare edilebilir. Ayrica sag bek icin de para harcanmasina gerek yok. Ust seviye bir golcu ve ortasaha ile bence bu sezonluk transfer kapatilabilir. Sonucta min 20 macini olimpiyat stadinda oynayacak bir takima altin semer takmanin bir alemi yok. Messi'yi bile getirsen parlak bir sezon olmayacagi garanti. Bu sefer 3. veya 4. oldugun bir sezonun ardindan Messi'yi de begenmeyecek bu basin/taraftar. O Zaman bu sene bu parasizlikta yaptigin tum tarnsferler de cop olacak. O yuzden bence bu yil mumkun oldugunca az para harcayalim. Bir de cok alakasiz olacak ama yeni stadta 2,5 hafta sadece 3.000 kombine satabilmisiz amk! Ne desek bos! Ben bile gittim 10 sene sonar kombine aldim bu sene ama belli ki yine kombineler 8.000 de kalacak.

Emre Toraman dedi ki...

alman altyapisi her zaman ovulur de, ozellikle son 10 yilda alman altyapilarindan cikmis ve alman milli takim havuzunda bulunmus oyunculara gurbetci alman ayirdetmeden cok fena salca olmali. adamlarin basarisinin jenerasyonla alakali bir durum olmadigi, bir strateji urunu oldugu o kadar belli ki. lucien favre i getiremedigimizde kendisini cok iyi bilmesem de alman ekolune yamanamadigimiz icin icim gitmisti baya.

ernst bir an once antrenor olsa da bir kac sene almanyada durup gelse cok mantikli bir kumar olur bence. gerci bir sezon bos gecirdikten sonra amator bir kuluple imzalamis bu sezon oyuncu olarak. antrenorluk dusunmuyor olabilir belki. umarim bir an once dusunur.

kokocambo dedi ki...

Hocam ernst mevzusu benim aklıma yrd antrenör olarak geldi. Almanca anlaşabilirlerdi biliç ile ve takımdaki birçok oyuncu da biliyor. İlhan Mansız bu anlamda çok faydalı olurdu ingilizcesi de vardı, forvetlere bitiricilik anlamında da getirisi olurdu şüphesiz. Neyse, önce transferleri görelim en kötü ihtimalle sezon sonu biliç'e yol verilir zaten o sabit.

Sivok 70 puan görmedi denmiş, kupa kazanmadı denmiş.(Türkiye'de 1 lig 2 Türkiye kupası, Çek Cumhuriyetinde 3 lig 4 kupa şampiyonluğu olmak üzere toplamda 10 kupa kaldırmış)

Sanırım Çekler hiç futboldan anlamıyor ve Manchester United maçından önce “Beşiktaş'ta, Sivok'un haricinde taktik futbolu bilen yok.” yorumunu yapan Martin Ferguson aptal adamın biri. Ya da 100 milyon euroluk transfer bütçemiz var ve o bölgeye David Luiz düşünülüyor!

İyi bir sağ bek, santrafor ve gökhan töre'yi alsınlar yeter. Lanzini iyi futbolcu gibi de şu bütçenin yarısını orta sahaya harcamak biraz lüks, saçma.

Emre Toraman dedi ki...

beşiktaşta yardımcı antrenörlük olayı ernste fayda sağlamaz bence teknik direktörlük öncesinde. almanların şu son 10 yıldaki stratejilerinin içinde biraz bulunması; stajerliğini oralarda, mümkünse şu atılımın temelleri atılırken aktif rol alan birilerinin yakınında tamamlaması başarı şansını çok artırır.

özellikle milli takımların yaşaltı seviyelerinde ya da federasyonun altyapı vs kriterlerini harfiyen yerine getiren bir kulüpte falan görev alarak bu süreçten geçerse çok sevinir ve ümitlenirim ben şahsen. tüm bunları yaptıktan sonra beşiktaşa neden gelsinin cevabını düşüneyim biraz :)

beagle dedi ki...

Bağımsız belli ki takımı pek takip edemiyorsun ya da dikkatli okumuyorsun. Kupaların alındığı sene (Denizli- 2009) Zapo vardı ve Sivok bir arkadaşın da dediği gibi çapa işi ile karışık görev yapıyordu. Banko 11 değildi, savunma lideri hiç değildi.

Senin o çok "bilen"lerin hiçbiri Sivok'u bıraktığımızda, 20li yaşlarda elinde bonservis dolaşırken kontrat önermiyordu. Ayrıca neyi tartışıyoruz savunma müdahelesi, kademesi, fizik gücü, boyu posu hatta hızı olmayan bir adama "iyi stoper" diyorsanız bu sizin hatanız. Adama savunma emanet edildiği yıllarda takım kevgire dönmüş, derbilerde tuttuğu adamların hepsi bize gol atmış hatta kornerde adam kaçırdığından sıklıkla kafa golü de atmışlar. Havadan iyiymiş :)
70 puan derken de atmışım 65 görmemiş 4 sezonun üçünde 55 -54 falan almışız. Yani Sivokla Gençlerbirliği seviyesini tutturmuşuz. Bravo 4.5 milyon Euro bonservis verip alana (Sinan engin akılsızı), bravo yerine adam alamayanlara...Geçen yıl da ikinci yarı 7-8 maç pedro-ersan oynadık, az daha iyi olmamız o sebepten.

Önder Özen bu konuda suçsuz. Teşhisi doğru koyup, doğru adamı arıyor ama Tabata bütçesi sağayamayıp Dede'yi aldıramayanların altında çalışıyor.

Kısa tutmak için söyle anlatayım. Fizikli stoper alınmazsa kim alınırsa alınsın bu takımdan bi cacık olmaz.

beagle son 10 senede beşiktaş'ın izlemediğim maçı 10'u geçmez. hazırlık maçını izleyen zaten kimin haklı olduğunu anlamıştır. 2009'da zapo vardı evet haklısın sivok'un yanında hediye olarak gelmişti. neler neler yedirmişti hiç unutulur mu!

fizikli boylu poslu olmayan bu adam kadar gol atabilen kaç tane stoper gördün acaba bu ligde? bir bak bakalım 2. yarıda duran toptan kaç gol atabilmişiz bir de sivok oynarkenki dönemle kıyasla onu. geçen sene sivok sakat olmasaydı ikinci yarıda en az 1-2 sıkışan maçı kurtarırdı ve şimdi şampiyonlar ligine gidiyor olurduk bu çok net.

bak iyi okumamışsın yazdığımı da... martin ferguson amca demiş ki "sivok dışında beşiktaş'ta taktik futbolu bilen yok." bundan sivok'u manchester united'ın almak istemesi gerektiğini çıkartmışsın. halbuki senin öne sürdüğün o yıllardır çok gol yeme geleneğimizin ve şampiyon olamamızın sebebini sivok'a bağladığın komik düşüncenin tamamen tersini söylemiş adam. üstelik o zamanki kadro kalitesi şimdiye göre daha iyiydi.

senin de dediğin gibi ersan ve pedro iyi oynuyor. sivok var ve yalçın'ı da aldılar. geçen sezon en az gol yiyen takımız zaten neden hala stoper? bir bölgede bu adamlar var diğer bölgede serdar kurtuluş... ayrıca ersan-pedro ikilisinin çok iyi görünmesinin sebebi kişisel performanslarından çok takım halinde savunmayı iyi yapmamızdır. ilk 4 maçta hiç pozisyon vermemiştik ve stoperlerden birisi escude idi...

11 milyon euroluk bütçeyle oraya alacağın stoper sivok'tan iyi olmaz ama stopere yatıracağın 2-3 milyon euroyu sağ bek bölgesine yatırırsan bu takım seviye atlar. 30 milyon bütçe olsa stoper alınmasını ben de isterdim tabii ki.

theotheo dedi ki...

sneijder çok pahalı birader ya :D elinde patlar :D millete patladı. herif finale çıkartıcak takımı nerdeyse.

beşiktaş tarafına dönelim. yalçın ayhan. hiçbirşey söylemiyorum sadece bu isim beşiktaşın şu an geldiği noktayı özetliyor. tekrar

YALÇIN AYHAN

beagle dedi ki...

Evet hazırlık maçı Sivoksuz ilk yarı 3-0. Maç sonu 3-1. Makes sense :) İkinci yarı takım 4. lig takımına mahkum oynadı.

Stoperin gol atması savunma yapabildiğini göstermiyor. Örneklerle çürütülmeyecek bir tane iyi savunma yönü sayamadın. Sivokla her sene Şampiyonlar ligine gittik, geçen sene sakat olduğu için gidemedik. Bu da çok net. Yedireceği golleri hesaba katmadın herhalde.

Ersan ve Pedro çok iyi stoperler değiller. İkisinin de çeşitli eksiklikleri var ancak Sivokta hiç olmayan savunma becerilerinden bazılarına sahipler. Pedro iyi ayaklı süpürücü tarzı (biraz kısa ve yavaş), Ersan da biraz hız, biraz boy, biraz mücadele takılıyor.

Son olarak şuna katılıyorum 2-3 milyona ön hazırlıksız iyi stoper alamayabiliriz. Çoktan Lescottla zaman kaybetmek yerine daha uygun liglerden 2-3 aday bulunmuş olmalıydı. Ben de tam olarak şunu söylüyorum. 5-7 milyon'u kapı gibi stopere harcarsan (Dede) takımın omurgası güçlenir, 2 önlibero'dan birinden kurtulursun, elde kalan kontenjan ile forvetin güçlenir, çünkü hücumda bu kadar az adamla kalmazsak Pektemek, Tosun, Frei, Oğuzhan gibi adamlar artı üzerine alabileceğin 1-2 adamdan yararlanırsın.

not: Hadi Man UTD Sivoka talip olmadı da bonservis elde dolaşırken Swansea, Dundee, Kashima Antlers, Çemişkezekspor niye olmadı. Çünkü adam kevgir. Bu da çok net.

Emre Toraman dedi ki...

bonservis elde dolaşırken mevzusu haksız bir eleştiri oluyor bence. zira türkiye liginin gelmiş geçmiş en kapı gibi stoperlerlerinden lugano da bonservis elde dolaştıktan sonra kürkçü dükkanına dönmüştü hatırlarsanız.

transfermarkta göre takımın en değerli futbolcusu, ayrıca hatırlayabildiğim kadarıyla en çok milli forma giymiş oyuncusundan bahsediyoruz. 2 kupalı sezonda takımın en çok forma giyen oyuncusu 3052 dakikayla ibrahim toraman, banko 11 olmayan sivok 2968 dakikayla 2. sırada. o zaman zapo vardı denen zapotocny ise 2330 dakikayla 10. sırada.

ortadaki net veriler bunlar. çöpe ata ata oyuncu kalmadı elimizde beyler. fenerbahceye genç oyuncu öğüteci dendi yıllarca. biz de takımda mevcut en değerli kimse onu öğütmeye çalışıyoruz sanırım.

*dakika verileri mackolik.com'dan.

helldoradotcom dedi ki...

Tekrarlamak da fayda var; Sivok'un partneri uzun yillar TORAMAN'di!! Koy bakalim Toraman'i DEDE'nin yanina, bir daha transfer yapabiliyor mu! Dikkat ederseniz Onder Ozen'in ilk icraati Toraman'i takimdan uzaklastirmak olmustu. Neden ilk olarak Sivok'u uzaklastirmadi sizce? Kalbur üzeri bir stopere kimse hayir demez ama bu butceyle Sivok'tan iyisini bulamayiz. Elimizde Yalcin ile birlikte 2 yerli, 2 de yabanci stopper var. Bence fazlasiyla yeterli. Kisitli butceyi en azindan bu sene stad da yokken buraya ayirmanin anlami yok. Sag Bek konusu buyuk sorun fakat Sefa gelirse bir ihtimal sag aciktan bek devsirmesi denenecek Onder Ozen'in Mayis'taki roportajindan belirtildigi gibi. Bence denenebilir! Tek kaygim Sefa'nin sakatligi!

Emre Toraman dedi ki...

kavga disinda, gruplasma ya da basina sizdirma gibi olaylari yoksa, performansina bakilarak bu karar verildiyse toramanin da cop edilmesine karsiydim, hala da karsiyim hatta ben.

aybabali sezondaki stoper performansi cok kotuydu bence de ama, o sezonki savunma kurgusunda, ozellikle ernst'in boslugu doldurulmadigi icin, kim olsa kotu gorunecekti zaten.

beagle aynı durum lugano'da da oldu. o da dolaşıp dolaşıp fenere dönmüştü.

oyunculara türkiye'de çok para verildiği için burada oynuyorlar zaten. yerine alacağın adam için de tek kriter en fazla parayı verenin beşiktaş olması olacaktır şüphen olmasın.

sivok pedro'dan da ersan'dan da iyi stoper. pedro'nun tekniği daha iyi sadece sivok'tan. ersan'ın ise sivok'tan üstün olan bir özelliği yok, sadece 3 cm daha uzun. ama hava toplarında sivok ersan'dan çok daha etkilidir.

hava toplarında iyi olmasa adam nasıl o kadar gol atacak? nasıl bir kriter öne sürebilirim somut olarak? kaç maçı sivok'un bariz hatasıyla kaybetmişiz? ama bunca senedir gelen tonla stoper tonla maç kaybettirdi bariz hatalarıyla.

sen 6-7 milyon eurolardan bahsediyorsun. beşiktaş'ın hali öyle 1 futbolcuyla düzelecek gibi değil. david luiz'i getirsen yine 3. olur bu takım. beşiktaş'ın yıllardır çok gol yemesinin ve az gol atmasının EN BÜYÜK sebebi beklerinin berbat olmasıdır. düşün 13 senedir beşiktaş'ta oynayan en iyi bek oyuncusu ibrahim üzülmez'di.

4-3-3 sistemiyle oynayan takımların bekleri çok süratli olmalı ve en azından bir tanesinin hücumcu olması gerekir. bu sistem bunu gerektiriyor, dünyadaki başarılı örneklerine bakarsan farkedersin. yıllardır yediğimiz golleri incelersen çoğunun ters kanada atılan uzun toplardan meydana geldiğini görürsün.

yani bizim sorunumuz temelde... 4-3-3 sistemiyle oynamaya başladığımızdan beri durumumuz ortada. çünkü sisteme uygun futbolcular almıyoruz. ya sistemi değiştirecekler (hazırlık maçının ikinci yarısı 3-5-2 oynadık.) ya da sistemin temelinde yatan felsefeye uygun futbolcular alacaklar.

gökhan töre'nin milli takımda nasıl oynadığını gördünüz. gökhan gönül arkadan destek verdiğinde takımın arda ile birlikte en etkili oyuncusu durumuna geldi. bizde ise tek başına yırtınıyor.

Unknown dedi ki...

Gerçekten kötü bir transfer dönemi geçiriyoruz. İhtiyaç olan mevkilerin çok önceden belli olduğu kadro yapısı kalacağı belli futbol direktörü, hoca ve yönetimin önceden belli isimler üzerinde çalışmasını gerektirirdi. Öyle bomba transferler falan değil ucuz makul katkılar bulunabilirdi. Özen ve Bilic'in oyuncu portföyünün fena olmayacağını da düşündüğümden bunu yaratanın ciddi bir organizasyon ve bütünlük sorunu olduğunu düşünmeye başladım. Umarım bunu aşarız yoksa bu transfer döneminden daha büyük zararları olacaktır.

Moledo Franco'yu gerçekten tamamlatayabilecek meziyetlere sahip gibi görünüyordu ama onu da alamıyorsak ben de Sivok kalsıncıyım.

Samaras ismi geçiyor bence epey kötü bir seçim olur kendisi. Almeida sakatlık problemini dışarda bırakırsak onun yapabileceği bir çok şeyi daha iyi yapar. Ilir Azemi diye bir adam var 2.Bundesliga'da. Boylu poslu Kosova'lı 92'li. Sezonun son diliminde çok formdaydı. Yoklukta az masraflı olacağını düşündüğümden bari böyle hamlelere yönelsek diyorum. Kiralık Mitroglou'ya yeğlerim. Mitroglou iyi oyuncu ama bonservisini alamayız ki parlayınca. (2.Bundesliga Olcay'dan görebileceğimiz gibi şu anki seviye için iyi referans benim gözümde)

cochise dedi ki...

1) Sivok meselesi çok uzamış. Lakin öven istatistikle, milli takımla onu beğenenle yani kağıt üzeriyle geliyor, eleştiren (ben dahil) saha nedenlerini ortaya koymaya çalışıyoruz. Ancak herkesi oyuncuları benzer değerlendirmesi mümkün değil. Benim sahada gördüğüm özellikle son bir iki yılda kötü bir stoper. Ancak karakter olarak çok severim. Net daha iyisini alamıyorsak kalmasını tercih ederim. Sakatlık sonrası iyi döneceğini varsayarak. Biliç efendi pek değişik pozisyon işini sevmese de savunmanın arasına gören çapa görevi de yapar icabında. Yok bahasına gitmesine gerek yok elbette. Ama Franco'dan iyi diyene de gülerim.
2) Ben Samaras'ın iyi bir tercih olacağını düşünüyorum. Neden bu kadar küçümsendiğini anlamıyorum. (celtic maçları izlemedim hakkında genel/milli takım bilgilere sahibim) Hava topu hakimiyet çok yüksek. Karakterli, mücadeleci bir oyuncu. Tutmazsa devre arasında zararsız birine verirsin; en azından garantili çünkü reputasyonu yüksek. Mitroglu'nun sakatlık öncesi hali İlhan Mansız'ın iyisi; şampiyonadaki son durumu ise o kadar kötü ki şu gibi diyecek topçu bulamadım. Maliyet kiralıkken bile yüksek; risk yüksek. Tam atlatırsa sakatlığını, Samaras'ı da kaleye sokar ama ben bu riske gerek olmadığını düşünüyorum.
3)İlir azemi türevi transferleri ben de çok istiyorum. Örneğin zamanında 3-5 kuruşa Veli/Tanju/Burak Kaplan aldık. En potansiyellisi en çabuk düşeni oldu. Biri tuttu. şimdi 3-4 versen alamyacağın bir oyuncuya dönüştü. Zaten bu tür transferin olayı o, 1/3 tutsa yeter. Ve daha önemlisi oyuncu ücreti düşük olduğu için kolaylıkla birilerine kiralayabilir/free verebilirsin. Zararın az olur. Sezer gibi elde patlamaz.
4)Toraman ile ilgili en çok söylenen köstebeklik mevzuu. Ve takip ettiğim kadarıyla doğru. Kötü bir stoper olsa da çok yönlülüğüyle şu takımda 18'de mutlaka olması gereken oyuncu yoksa.

cochise dedi ki...

@martin wörns
Bu arada Ilir Azemi'nin videolarını izledim. Elbette ölçü değil ama çok sağlam bir golcü gibi görünüyor. Yükselmeden kapmak lazım. next ibrahimoviç falan demişler. mitro, sama yerine bunu tercih ederim şüphesiz...

QuaresmA dedi ki...

Nasıl takip ediyorsunuz Toraman'ın köstebek olduğunu ?

cochise dedi ki...

kadro dışı kaldıktan sonra içeriden sızan haberlerin azlığından. elbette tahmin. yoksa bambaşka gerekçelerle de olmuş olabilir. ama bu kadar kişi dillendirdiğine göre insanın aklı o yöne kayıyor.

beagle dedi ki...

En azından ortalık şenlenmiş.

Sivok Ferrari, Ersan, Escude, Toraman, Zapo hepsiyle oynadı. Berbattı, hep berbat.

Sivok 500 bin dolar mı euro mu öyle bir sözleşme ile oynarken serbest bırakıldı. Ucuzken kulüp bulamadı. Çünkü bir halta yaramaz bir adam. Lugano 3-4 milyon Euro net maaş peşindeydi. O yüzden dolaştı. Elmayla armutu karıştırmayın.

Pedro'nun libero tadında bir oyunu var, ve oynar oynamaz takımda fark yarattı. Dünya üstünde bir tek bizim takımda Sivok gibi bir garabetle karşılaştırılır.

Dede bizde oynarsa Sivoku bir kenara direk diye diker. Çarpan topu bile durduramayınca korner direği ile değiştirir. O oynak direk bile savunmada daha güvenilir. Nokta :)

beagle yapma gözünü seveyim bir de beşiktaş'ı takip ediyorum diyorsun. y.d döneminde kulübe gitsem bana 500 bin dolar verirdi ne 500 bininden bahsediyorsun?

pedro franco'ya da puyol muamelesi yapana gülerim. kuvvetsiz, yavaş, hava toplarında yetersiz bir adam daha pedro franco. tekniği bir stopere göre çok iyi ve pozisyon bilgisi yüksek. kuvvetlenir ve hızını arttırırsa çok iyi bir stoper olabilir ama henüz erken.

100 tane fenerli veya gsliye sivok mu pedro mu iyi topçu desen bu zamanki performanslarıyla, 80'i sivok der. ama bizim genç/yeni transfer aşığı taraftarımız daha 10 maçını izlediği, avrupa takımlarına karşı ne yaptığını görmediği adamı abartır da abartır. zapo da demir adamdı metalisti görene kadar.

çok uzadı konu biliyorum da cidden şu sivok'a yapılan topçu değil muamelesini görünce çıldırıyorum.

beagle dedi ki...

Bağımsız hem hafızan zayıf hem de savunmacıdan anlamıyorsun.

Zapo ve Sivok'u 9 milyon Euro gibi bir rakama alan Sinan Engin ama maaşları sudan ucuz diye dolaşıp dururdu. Çapraz kurlardan 500 olur 700 olur 1 milyon olmaz. YD sana milyon verirse de helali hoş olsun.

Emre Toraman dedi ki...

sivok'un maaşı 800 bin euro maç başı + 10 bin euro'ydu bahsedilen zaman. gerçi yenisine bakmamız gerekirken eski maaşını soruyoruz anlamadım. sonuçta senaryonun, -sana teklifimiz şu, -ben bi diğer yerlere de sorayım, -tamam sizinki iyi, şeklinde geçmiş olması muhtemel.

franco vs sivokta ben de şimdilik francocuyum da bu sivokun çöp olduğunu, hele hele yerine kimi koysan oynayacağını hiç göstermez. franco-ersan-sivok günümüz şartlarında yeterlinin ötesinde iyi bir üçlü. ersan civarlarında bir 4.yle sezonu götürürüz.

ama serdar kurtuluş, necip, atiba rotasyonu sağda dönerken stopere thiago silva da gelse takım hücuma çıkarken de savunmada pozisyon alırken de tekler.

beagle bir fikir öne sürüyorsun, sonra o saplantılı fikrini savunmak için yalan yanlış şeyleri gerçekmiş gibi yazıyorsun.

sivok geldiği sene 1 milyon eurodan fazla kazandı.

sivok 2 kupa aldığımız sezon takımda en çok forma giyen oyunculardan birisiydi.

pedro ile sivok'u ancak biz toptan anlamayan beşiktaşlılar kıyaslarmışız öyle demişsin. evet haklısın. pedro franco'nun adını sorsan türkler ve kolombiyalılar dışında bilen çıkmaz. öbürü ise yıllardır çek cumhuriyeti milli takımının banko stoperi konumunda. yani ancak biz kıyaslayabiliriz ikisini...

arkadaş şunu bir anlayın ben pedro franco kötü futbolcu demiyorum, sivok'la kıyaslanmayacak kadar iyi demek için bir avrupa'da ne yapıyor görelim diyorum. iyiyse de pedro ile ersan oynar sivok yedek kalır bu kadar basit. senin dediğin şey zaten olmayacak bir şey. aslında benle olmayacak bir şey üzerine tartışıyorsun. 6-7 milyon euroyu beşiktaş'ı geç gs veya fener de stoper için vermez.

bu konuyu kapatıyorum artık kişisel tartışmaya dönecek yoksa iş. zaten biz burada ne kadar yırtınırsak yırtınalım bu sene de 2. serdar kurtuluş vakıası yaşayacağız. sivok gitse de gitmese de düzgün bir bek gelmeyecek gibi.

bütçenin dörtte üçünü oğuzhan'ın yerine ve stopere harcıyoruz. santrafor önemli değil, sağ forvet önemli değil, sağ bek önemli değil! bir mucize olsa da biz pazarlık için bu isimleri öne attık falan deseler...

Emre Toraman dedi ki...

sagbek icin 2. devreyle birlikte musa muhammedi dusunuyor olabilirler. zamaninda hakkinda yazilanlari cok arastirmamistim, arastirdiysam da unutmusum.

ust duzey futbolda izleyen yok tabi de hem turk hem yabanci blog, scouting tarzi sitelerde yazilanlar epey olumlu. kontenjan 7de birakilirsa umutlanicam bu olay icin.

ilk devreyi cikarabilecek motta verimliliginde kiralik sagbek bulabiliyorsak ne ala tabi ama eldekilerle bir devre idare etmek de kabul edilebilir bu musa muhammed projesinden bilic de haberdarsa ve onay verdiyse.

theotheo dedi ki...

sivokta francoda ersanda bir boka yaramaz. üçüde anadolu takımı stoperi önce bunu bir kabul edin de bu kısır tartışmadan kurtulun artık.

beşiktaşta bütün defans hattı yeni alınan motta da dahil hiçbiri şampiyonluğa oynayacak bir takımın ilk 11 inde banko oynayacak oyuncular değil. önce bunu bir kabul edin.

motta, kurtuluş, franco, ersan, sivok vs vs bunların hangisi oynar ya şampiyon olan bir takımda. feneri görüyoruz işte.

caner-alves-egemen-gönül

ulan egemeni bile tutamadın ya. yani ne desek boş adam garanti 1.1 milyon euro alıyodu ya. bu adamı tutamadı.

bu takım öyle 1 2 transferle bir yere gelecek bir takım değil. komple çöp bir takım. ya sıfırdan bir takım kurucaksın. ya da bu iskeletle hep başarısız olucaksın. muhtemelen 2.sini seçiyoruz.

beagle dedi ki...

Bağımsız sallayıp duruyorsun ondan uzadı. Mevki tespitin yanlış, maaş yanlış, tarih yanlış vs. Geri sararken iki değiştiriyorsun hop üste. Neyse bence de yeterli bu kadar, izler görürüz.

sadrazam dedi ki...

@Emre Toraman Musa muhammed konusunda katılıyorum.

Önce şunu anlamamız lazım. BU TAKIM BU SEZON ŞAMPİYON OLAMAZ.

Stadın yok, Paran Yok, İyi bir kadron yok, İyi bir yönetimin yok, taraftarının çoğunluğunun bile inancı yok.

Aslında en başından 2 sene önce hayal satmak(sportif başarı) yerine, doğru bir yapılanma için kan, hüzün ve gözyaşı vaadedilebilirdi. Sürecin en başında takım doğru ellere emanet edilebilir, genç-arzulu-hırslı bir takım iskeleti oluşturulmaya başlanabilir, her sene o iskelete 2-3 oyuncu dahil edilerek çok değerli 7-8 oyunculu bir yapı sağlanabilirdi.

Gelelim sağ bek olayına;
teknik kadro Musa Muhammed olayına sıcak bakıyor olmalı ki o bölgeye geçici çözüm arayışına girmiş. 10 numara transferi yapılacağını, Oğuzhan'ın 9 numaraya kayacağını düşünürsek Atiba-veli-necip üçlüsünden sadece bir tanesi oynayabilecek. Bu durumda kuvvetle muhtemel Necip o bölgeye de kullanılacak. 2. devre Musa'nın lisansının çıkarılmasıyla onu da izleme ve değerlendirme imkanımız olacak.

Stoper konusunda; Bir süpriz olmazsa bu takım 4-3-3 çift çapa oynayacak, Beklerin öyle çok ofansif gidip de gelmeyen adamlar değil, zaten geçen sene itibariyle ligin en az gol yiyen takımlarındansın, Kalecin lig ortalamasının üzerinde....Eeee
sivokdu, pedroydu çok takılmamak lazım. Bu kadro için bence yeterli stoper var elimizde. (gerçi bizim takım da az cenabet değil, ilk haftadan, ilk devreyi kapatabilir bir tanesi)

Velhasıl kelam, şampiyonluk hedefi koymadan, önümüzdeki senenin planlaması yapılarak ona uygun transferler yapılması bence doğru olur.

Deniz dedi ki...

Tahminim transfer işinde biraz Fener'in bikaç sene evvel şampiyonlar ligine gidersek transfer yaparız, gitmezsek yapmayız dönemindekine benzer bir yol izleniyor. Elenirsek transfer dönemi kapanmadan daha ekonomik çözüme gidilecek, elenmezsek oradan da gelecek taze parayla daha üst düzey oyuncu alınacak.

Ha, bu kadroyla hadi ilk rakibi geçtin, ikincisinde kesin çuvallıcaksın burası garanti. Ama aşırı realist yönetimimiz ya biz şimdi yıldızları doldursak da o rakipleri yenemeyiz diye düşünüp daha alçaktan uçuyor olabilirler.

Fener'in hatırlattığım sezonu da şey, hani almadılar kimseyi de sonra elendikten sonra santos'u, lugano'yu falan almıştı ya, ondan bahsediyorum. Adamlar öncesinde alsalardı kalacaklardı belki CL'ye, sonra aldılar. Öyle.

Unknown dedi ki...

Ben de bu sene şampiyonluğa ulaşmamızı hayli zor olarak görüyorum. Bir kaç değişkenin birden sürpriz sonuçlanması lazım. Takım farklı bir formasyonla şaşırtıcı bir oyun yapısı da sergileyebilir.

Bizim şampiyonluktan uzak kalmaya tahammül etmemiz gerekiyor. Ortada bir proje varsa buna sadık kalmak en makul seçenek. İyi bir yerli oyuncu iskeletimiz var her yıl bir öncekinin fazlasını verme potansiyelleri var. Mali duruma uygun yeni potansiyeller katarak orta vadede başarıya ulaşılabilir. Doğrudan başarı için gereken bütçe yok. Bu sene biraz daha ilerlemiş görürsek takımı fena gitmiyoruz demektir.

Kaygılandıran ise üstteki yorumunda belirttiğim gibi bu projenin futbol takımının kadro düzenlemesinde falsolar, açıklar veriyor gibi görünmesi. İlir Azemi sadece örnekti aslında. Bu bir çizgi tutturduğumuzu ve şampiyonluktan uzak kalmayı bir süreliğine kabul edebileceğimizi anlatırdı.

Sivok meselesinde her iki tarafında haklı olduğu konular var. Sivok hiç bir zaman savunma şefi olarak tabir edilen oyunculardan olamadı. Bizden önce de ön libero ya da tamamlayıcı stoperdi. Savunma bilgisi, fiziği, yetenekleri böyle bir oyuncu olmasını engelliyor. Franco şu anda olmasa da bizim seviyemiz için harika bir stopere dönüşebilme potansiyeli taşıyor. İdeal partneri de Sivok değil sert, hamleli, görece süratli bir oyuncu olurdu. Karakteri ve dönem dönem iyi oyunlarıyla sevdiğimiz bir oyuncu olan Sivok'un Franco gibi çok şey vaadeden bir tamamlayıcımız varken gereksiz görünmeye başlaması normal. Daha iyisini alma koşulları oluştuğunda da elden çıkarılacağını sanıyorum. Dede değil Moledo bile Franco için daha iyi bir partnere benziyor. Ama 5+3 ve maddi sıkıntılar altında kötü alternatif te değil. Bu nedenle takımda tutulmasına da çok olumsuz yaklaşmıyorum.

Bir de cochise,
Samaras kötü bir oyuncu değil elbette. Ancak bizim dizilimin tek forveti için çok kötü seçim olur. Almeida'yı form tuttuğu dönemlerde takım oyununa katkısıyla birlikte düşünürsek yakalayamaz. Dahası kötü bitiriciliği, gol oranının düşüklüğü ile ünlüdür. Bobo-Almeida gibi 12-13 gol bandını aşamaz. Bu özellikler için Almeida'yı takımda tutmak daha mantıklı geliyor.

Ama Samaras, 3-5-2 tipi bir sistemde ikinci forvet ya da Olcay'ın yerinde katkı verecek bir oyuncudur. Holosko vb seviyesinin de hayli üstündedir.

cochise dedi ki...

@martin wörns
o zaman alalım mitroglou'nu ya herro ya merro. Ben de beşiktaşın geçen seneki temel eksiğinin gol olduğunu düşünüyorum ama öyle leblebi gibi gol atacak adam pek yok. mitro böyle bir adamdı.

Bu arada takım skorerliği sadece forvetle de bitmiyor, bizim genel olarak skorerlik sorunumuz var. kadro dediğimiz şeyin temelini denge oluşturuyor; yaşlısı genci; atarlısı sakini; güçlü/takozu tekniği/ skoreri pasörü. Hani bu yol ona pek dikkat edilmiyor gibi -gerçi kimseyi aldığımız da yok- ama bunlara da bakılmalı kadro oluştururken. Misal savunmada 6-7 gol çıkacak. dmc'leri biri olmazsa biri 5 gol hedefleyecek. (Veli'de o potansiyel var). O nedenle forveti iyi alsak da bu gol sorununu her türlü yaşarız. Ben bu yıl hedefin biraz da 1-0'lık maçlar olacağını varsayıyorum...

BesiktaskUlan dedi ki...

Epey zamandır, Beşiktaş'ın transfer politikası üzerine yazmamak için kendimi zor tutuyorum, çünkü baştan aşağı yanlış ve neresini anlatırsan, orası eksik kalacak gibi geliyor.

Evvela bende, takip ettiğim kadarıyla tabii, bize sürekli anlatılan "proje takımı" ya da "uzun vadeli proje" olayının düşünüldüğü gibi uygulanmadığı yönünde bir fikir oluştu.

Önder Özen'in vizyonuna ve futbol aklına neden ise daima güveniyorum, belki de konuşmalarındaki tavra ve üsluba kanıyorumdur, bilemem, ama benim açımdan onun kalması ve bu projeye yön vermesi elzem.

Fakat yönetim ile Özen arasında bir sorun olduğunu düşünüyorum. Öyle klasik, yetki çatışmasından ziyade, cahillikten oluşan bir sorun. Transferi, dünya üzerindeki tüm kulüplerde Yönetimler yapar. Fakat Beşiktaş özelinde, Özen'in gösterdiği hedef futbolcular yerine alternatif bir durum oluşturulduğuna ve işine karışıldığına inanıyorum. Bu da muhtemelen, yönetimdeki arkadaşların, transfer yapmadaki beceriksizliğinden kaynaklanıyor. Hepsinin tek ortak noktası deneyimsiz ve fütursuz olmaları çünkü. Muhakkak Özen'in de hatası vardır ama bu keşmekeş içinde doğru bir icraat yapılacağını sanmıyorum.

Basında bahsi geçen isimlerden ziyade, daha büyük sorunlarımız var gibi geliyor. Yoksa Özen'in ya da en basit tabirle, futboldan anlayan herhangi birinin, Ş. Ligi'ni düşünerek şu ana kadar üç transferi bitirmek isteyeceğine inanıyorum. Bunu Özen'in yapmasını bekliyorsak, büyük hata içindeyiz, keza yönetim de beceremiyor.

"Bir işi becerememek" çok amiyane bir tabir, farkındayım, içi boş bir söylem hatta. Ama aynı zamanda doğru, bugüne kadar örneklerini defalarca yaşadık. Yeterli futbol aklına ve paraya sahip olmayan yönetim sorun yaşıyor haliyle.

Neyse, bence isimlerden daha büyük bir sorunumuz var. Misal yönetimden biri, "Her konuda anlaştık, yarın Moledo İstanbul'da" diye açıklama yapsa dahi, gerçekten de yarın o futbolcunun şehre geleceğine inanıyor musunuz?

En ufak şüphe duymaz mısınız? Son anda sorun çıkmayacağına güvenebiliyor musunuz?

İşte bizi bitiren faktör budur.

theotheo dedi ki...

önder özen geçen çıkmış mottanın fiyatını indirdik falan diyo. ya birader motta yı isteyen yok ki. istersen bedavaya al. kimin umrunda.

sen diegonun fiyatını indirebildinmi? önemli olan o. sen geç motta yı ak. ben sana bonservisi elinde olan 10 tane motta bulurum. ne anlatıosun yani. görende çok matah bi adam aldı sanacak beşiktaş.

yukarda bi arkadaş demiş beşiktaşın türk iskeleti iyiymiş :D kim var beşiktaşta ya. allahaşkına necip mi kurtuluşmu oğuzhanmı olcay mı ersan mı kim? bunlar milli takımda bile düzenli oynayamıyo nerde türk iskelet?

Alper dedi ki...

@theo senin tükettiğin oksijen israf.

alper dedi ki...

Bonservisi elinde olan 10 tane Motta isminin yazılmasını ümit ediyorum..

Sivok-Pedro-Ersan-Yalçın dörtlüsü STSL için yeter de artar bile.

Geçen yıl Jones'a Konya maçında yapılan faul verilmiş olsaydı şuan kraldık.Boş tatavaya gerek yok.FB yine şampiyon olur GS Prandelli gibi hocalar sayesinde bize yine ikincilik için büyük şans verdi.Çünkü yeni nesil blogger tayfasınının Prandelli yi çok öven yazılarından anladığım kadarıyla dandik bir hoca.

Kalıplı boylu poslu sakatlık yaşamayan bir santrafor,G.Töre ve Kalıplı tercihen aç kaldığında insan yiyen yamyam kılıklı bir dudağı yerde bir dudağı gökte zenci bir ön libero ile 2. lik yarışını sonuna dek götürür bu kadro yine.

Tamamen afaki olsa bile sağ bek Atiba, Sol bek Motta,ortada veli ve Uruguaylı Arevalo önlerinde Oğuzhan Sağda OLcay(frei) solda G.Töre önlerinde Bursada Fernandao olsa bu takım ikinci olur.

theotheo dedi ki...

@alper

herifler 4.yıldıza gözünü dikti birader. bu sene ilk 3 e girerse beşiktaş başarılı sayarım çok net.

beagle ne laftan anlamaz birisin sen kardeşim? al sana rakamlar:

2012-2013 sezonu için 1.200.000.Euro garanti ücret ve ayrıca oyuncu enaz 20 resmi musabaka oynarsa Toplam 100.000. Euro maçbaşı ücreti,

2013-2014 sezonu için 1.300.000.Euro garanti ücret ve ayrıca oyuncu enaz 25 resmi musabaka oynarsa Toplam 100.000.Euro maçbaşı ücreti,

2014-2015 sezonu için 1.400.000.Euro garanti ucret ve ayrıca oyuncu enaz 30 resmi musabaka oynarsa Toplam 100.000.Euro maçbaşı ücreti ödenecek.

bunlar güncel rakamlar. hani senin dediğin gibi 3 kuruş parayı veren çıkmamış gibi bir durum yok.


"İlk sezonunda 29 lig maçında 2 gol attı. 6 Türkiye Kupası, 3 de UEFA Avrupa Ligi forma giyen Sivok, takımın başına Mustafa Denizli'nın de gelmesiyle birlikte iyi bir çıkış yakaladı ve ilk sezonunda 38 kez forma giydi. Sivok ilk sezonunda Beşiktaş forması ile Türkiye Süper Lig ve Türkiye Kupası şampiyonluğu yaşadı." vikipedi'den...

gördüğün gibi adam geldiği sezon 38 maça çıkmış. hani senin dediğin gibi şampiyon olduğumuz sezon oynamadı gibi bir durum yok ortada.

ilk geldiği sezon 800 bin euro garanti ücret ve maç başı 10 bin euro'ya oynadı. yani düz hesap 1.2 milyon euro kazandı.

yine dediğin gibi 600 olur, 700 olur ama 1 milyon olmaz muhabbetin tamamen yanlış.

transfermarkt'a göre şu an takımdaki en değerli oyuncu.

burada yaptığım bir yoruma karşı kaba bir üslupla karşılık verdin ve hafızan zayıf gibi hakaretlere devam ediyorsun. bunlar somut veriler, senin gibi oturduğum yerden sallamıyorum. şu üslubundan, verdiğin yanlış bilgilere doğruymuş gibi sarılmandan, açık olan gerçekleri görmezden gelmenden çıkardığım sonuç bir psikologa görünmende fayda olduğudur.

beagle dedi ki...

Şu maçtan sonra hala burda bana mı sarıyorsun? Üslupmuş.Konudan bile haberin yok, Sivokun ikinci dönem kontratını basmışsın.
Konu şuydu Sivok, Lugano'dan kat be kat düşük bir kontratla serbestti kimse almadı. Sivokun net kaç kuruş aldığını KAP mısın biliyorsun? Sinan Engin kendi ağzıdan 400-600 bin bir para dedi bir programda. Bonusu monusu ne olacak. Lugano 4 milyon Euro peşindeydi.

Bu konudan nasıl Egemenin yerine bonservisle adam almamak için şişirilen son kontratına atlıyorsun. üşenmemiş yarım sayfa basmışsın. Tabi ilk kontratın rakamları seni kesmedi. Konuyu bulamaç yapmak için kasıyorsun.

Doktora sen git de bir kaç enjeksiyon yaptır. Ne kullandıysan hafifletir, çok faydasını görürsün.

okumayı da yeni yeni sökmeye başladın sanırım ya da ciddi olarak sıkıntın var kabullenmek istemiyorsun. bak orada yazıyor ilk kontratı 800 bin euro ve maç başı 10 bin euro şeklindeydi diye. sen serbest kaldıktan sonra niye alan çıkmadı dediğin için ikinci kontratındaki rakamları da yazdım doğal olarak.herhalde bu topçuların aldığı paralar gizli saklı değil. bu adamların kaç para kazandığını bir tek kap kardeşimiz biliyor sanıyordun sanırım. o iş öyle olmuyor, bir ara anlatırım sana. (bu arada kap gerçek kişi değil)

oğuzhan da sivok'tan az kazanıyor. senin mantığına göre bu oğuzhan'ın çöp olduğunu , iyi futbolcu olsa 50 tane takım kendisini isteyeceği için sözleşme yenilemeyip gitmesi gerektirdiğini gösteriyor değil mi?

6-7 milyon euroyu dede'ye verip şampiyonluk kazanacağımızı iddia ediyordun sanırım. dede kariyeri boyunca brezilya'da oynadığı için hiçbir maçını izlemedim. arada izlediği 3 dk'lık videoyla bir futbolcuya tapan, bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olan futbol cahilleri çıkabiliyor ama sen bu kadar üzerinde durduğuna ve şu yoklukta 7 milyon euro verilebileceğini düşündüğüne göre eminim en az20-30 maçını 90 dk izlemişsindir bu adamın. kulübün senin gibi kişilere ihtiyacı var. bence gönüllü scoutluk için kulübe başvuruda bulunmalısın.

Emre Toraman dedi ki...

Sinan engin yalan soyluyor o zaman. kap in sitesinden 2005e kadar tum bildirilerini gorebilirsiniz besiktasin. sivokun transfer tarihine gore ararsaniz sivok bildirisini de bulabilirsiniz. 800 bin euro garanti+10 bin euro macbasi.

Bu arada bilicin bugunku aciklamasiyla 2. Yari musa oynayacak dusuncemiz yalan oldu gibi. francoya da ilk yarida haksiz yere yapildi gibi gorunen bu seviyeye hazir degil olayi kerimden sonra musaya da patlayacak sanirim.

Yani kaldik yine serdar, necip, allah korusun atiba(merkeze kaybettirecegi guc acisindan tabi) rotasyonuna. ben sahsen orada necipin en azindan serdardan daha faydali oldugunu dusunuyorum.

Onder ozene de bu kadar guveniyoruz da altinsayin 1.5 ayda yaptigi oguzhan olcay katkisinin cok uzaginda bence fiyat performans olarak transfer tercihlerinde. Su ekonomik kosullarda ligdeki takimlarin 3 buyuk kaziklama idealleriyle yasadigi dusunulurse gurbetci pazarindan daha fazla ekmek cikarmaliyiz bence.

Bir de ben gokhan toreyi alabilecegimizden hic umutlu degildim ama bu adam rubine 3 milyon euroya gitmis yahu. 5 milyon ustu bir rakam kalmis benim aklimda. Gayet oluru var diyorum bu fiyati gordukten sonra. Gokhan adamakilli baski yaparsa kulube 3 milyona biter bence ama hemen olacak is gibi gelmiyor. biraz daha bekleyeceklerdir bu fiyata ikna olmak icin.

Mergan1903 dedi ki...

Geçen sene de kimse kimse ümitli değildi. Ancak sezona çok iyi başlamamız, rakiplerin de kötü bir sezon geçirmesi hepimizi ümitlendirdi. Ancak beklentiler yükseldikçe takım aşağı indi. Tabii ki bunda yedek oyuncu kalitesi de rol oynadı. Bu sene durum transfer açısından daha da vahim. Rakipler için de yeni transfer açısından çok farklılık yok. Ancak şu halde bile altyapıdan oyuncu düşünülmemesi/çıkmaması çok ilginç. Madem doğru düzgün transfer yapılmıyor; maden stad bitmiyor; madem bu seneden de geçmiş bir ruh hali var, hiç olmazsa 1-2 oyuncu A takımda süre alsın, kendini göstersin. Eğer takım bu haldeyken dahi kadroyu zorlayacak bir altyapı oyuncusu yoksa bence dükkanı kapatalım gitsin. Öte yandan biraz hafızamı zorlayınca aklıma Furkan geliyor, Atınç geliyor. Kanımca bu oyuncular bu sene mutlaka süre almalılar. Hatta Biliç’e bu konuda baskı yapılması taraftarıyım. Özellikle Furkan, Cenk-Mustafa-Ömer forveti içerisinde kesinlikle süre almalıdır.

QuaresmA dedi ki...

Tüpçü olsa Lebron'a teklif götürürdü şimdi.

QuaresmA dedi ki...

Altyapı konusunda Erkan Kaş ile katılıyorum ben. Hele ki kanat bölgesinde niceliksel eksikliğimiz varken bu aralar. Uğur Boral'ı oynatacağına Erkan Kaş'ı oynat bence. İzlediğim nadir zamanlarda yetenekli olduğu belliydi, ama bencildi. Samet Aybaba bile Erkan Kaş'lara, Hasan Türk'lere Biliç'ten daha çok süre veriyordu.

Türkiye Ligi'nin bugı çok fazla forvet oynatmaktan geçiyor. 60'ların futbolu falan belki ama işleyen düzenek bu. Fatih Terim yıllardır çift forvetten şaşmaz. UEFA finaline, İspanya milli maç deplasmanına bile çift forvet çıkar ve iyi sonuçlar alır. (Şu aralar hazırlık maçlarında 433 oynasa da resmi maçlarda görürüz gene.) Ersun Yanal 433 oynasa bile 3 tane forvet gibi forvetle oynuyor bu taktiği. Anadolu takımlarından geldiği için o tip takımlara karşı neyin çalıştığını çok iyi biliyor ve kapanan Anadolu takımlarının eninde sonunda 3 tane forvet gibi forvetin yarattığı baskıya 90 dakika boyunca dayanamayacağını biliyor.

Madem kadro kurmak bedava, bu mantaliteye göre bir kadro kurayım ben de.

------- Olcay - Transfer ----
Amrabat - Veli - Atiba - Töre
Ramon - Ersan - Pedro - Toraman
----------- Tolga -----------

Evet Amrabat. Sanıldığı kadar kötü ve verimsiz bir oyuncu değil, o kadar kötü sanılması maliyet açısından avantaj bile. Yabancılarından kurtulmak isteyen GS'den bedavaya bile alınabilir. GS'deki ilk senesi 200 dakikada bir gol/asist şeklinde olmuş. Düzenli oynadığında bu daha da yükselir. Malaga performansı da benzer ama çok gol atamayacak bir takımda oynadığını unutmamak lazım. Bize gelirse bana kalırsa birkaç eşik atlar ve büyük oynar. İçeri kat eden kanat olarak Ramon'a da güzel koridorlar açar.

Sağ bekte ise affedilmeyeceğini bilsem de Toraman bence iyi tercih. Maç eksiği var ama maç eksiği olan Toraman > olmayan Serdar. Ters bekte Ramon gibi hücuma çok katılan bir bek varken sağda Toraman gibi bir stoper bek ters kademe açısından avantajlı. Töre içeri kat etmediği için Toraman'ın kanat özelliklerinin olmaması dezavantaj değil. Maç eksiğini kapatabilirse kritik eksiğimiz olan bir bölgeyi anlamsız ve profesyonellik dışı bir sebeple uzun süredir faydalanamadığımız içeriden bir oyuncumuzla güzelce kapatırız.

Ha bu kadronun ve taktiğin oluşmayacağını ben de biliyorum ama bence bu şekilde şampiyonluk şansımız yıllardır oynadığımız verimsiz 433'ten daha yüksek.

can dedi ki...

Hala yapacagimiz transferlerle iyi bir takim kurma sansimiz suruyor. Ama gecen gunler lehimize degil elbette. En buyuk sorun ayni yonetim, hoca ve sportif direktorun basta oldugu bir sene boyunca transfer donemi icin hic bir hazirlik yapilmadiginin kabak gibi ortaya cikmasi. Orman yonetiminin yalan politikasina alistik gerci ama gene de anlamarigim bir sey var: transfer butcemizin 10-15 milyon euro civarinda oldugunu Orman defalarca dile getirdi, peki nasil oluyor da Tore ve Lanzini transferleri hala bitmiyor? ki ikisi toplam 8-9 milyona haftalar once bitirilebilirdi, hele gs cekilip tore iyot gibi acikta kaldiktan sonra. Belli ki gene bilmedigimiz bir pislikler donuyor.

QuaresmA dedi ki...

Töre eninde sonunda bitecek de sıkıntı oyuncu sahibinin tok satıcı olması, bu sene bizde iyi oynaması ve menajerinin Ahmet Bulut olması. Rubin oldukça zengin bir kulüp, 3-5 milyon için çingen pazarlığı yapmak istemiyor ve bizim oyuncuyu almak için çaresiz olduğumuzun farkında. Kiralık gittiği takımda gayet iyi oynamış oyuncuyu niye ucuza bıraksınlar ? Ahmet Bulut da oyuncunun transfer yapmasından kar sağlar ama ucuza da bırakmaz. Ama iş oyuncuda bitiyor. Töre'ye GS kapıları kapandı, bizden başka isteyen yok, Kazan'da bazı sorunlar yaşadığını duymuştum ve gönlünün Beşiktaş'tan yana olduğunu sanıyorum. (Rahmetli dedesinin Beşiktaş'ta oynamasını istemesi vs.)

Töre eninde sonunda biter de, ne zaman ?

SyS dedi ki...

yorumların çoğunda kaliteli yabancı bir forvetin gerekliliğinden bahsedilmiş. bence iyi kötü bir forvet hattına sahibiz. esas problem atağa katkıda bulunacak bir sağ beke sahip olmamamız.

iddia ediyorum beşiktaş yabancı forvete harcayacağı parayı sağbeke harcasa, daha fazla gol atar.

Barreto dedi ki...

@SyS

Aynı fikirdeyim. Hatta Eneramo'yu 4. forvet olarak tutun takımda sakatlık sorunu olursa kullanırsın. Yedek beklediği için morali bozulmaz. Cenk, Pektemek ve Ömer daha çok forma giyer. Bu olumsuz koşullarda en iyi senaryo yine 3.lük nasıl olsa. Yalçın, Töre, sağbek ve forvet arkası hepsi bu kadar...

cochise dedi ki...

ya bu arada sağ bek için musa muhammed düşünülüyorsa bile en azından bir yıllık tecrübeli bi adam alınmamasını anlamıyorum. Tamam yerli havuzu yok ama misal Elyasa Süme boştaymış; 10 üzerinden 5'lik bir sağ bek ama en azından sağ bek. yap bir yıllık 500-600 kontrat. necipten falan devşirene kadar; ondan da daha iyi oynar. Hani beğenmediğimiz Serdar sakatlansa sağbek orjinli tek adam kalmayacak. Ya da savunmacı ya da sağ ön transferini sağ bek de oynayabilen bi adamla yapmak lazım..

cochise dedi ki...

bu arada linç edilmeyeceksem Sabri Sarıoğlu da boşa düşmüş. Bence Tükiye'deki en underrated oyuncu ve de Serdar'dan fersah fersah iyi. Ama karakteri hakkında hiç bir fikrim yok; maçlardaki duruşu çok olumlu değil ama takım içinde nasıl bilemem. Hırgürcü, sorunlu biri mi...

Barreto dedi ki...

@cochise

Bence vakti zamanında Gökhan Zan'ı GS bizden nasıl aldıysa, biz de Sabri'yi şimdi alabiliriz. Serdar'dan daha çok işe yarar diye tahmin ediyorum.

Coolio dedi ki...

yapmayın, etmeyin ne Sabri'si.. Dünya aleme geyik konusu olan ve de bunu oynadığı futbolla sebep olan adamla ne işiniz var hemi de GS'li..

WiLdHoney dedi ki...

Mitrouglu ve G.Tore'den vazgeçmişiz, hakkımızda hayırlısı... yazarken zorlandığım ilk isim için önemli değil ama Töre'den vazgeçmek kötü olacak gibi

Barreto dedi ki...

@Coolio

Şaka şaka... Ne Sabri'si o da nerden çıktı.

kokocambo dedi ki...

Sabri haberini sabah gördüğümde benim de aklıma geldi, çok da yerinde olur. Bizim Türk milletinde ilginç ve anlamsız bir vurun abalıya kültürü var. Sabri de, abartılı bir şekilde maruz kaldı buna. Şahsen aklıma ilk olarak Madrid maçında sonradan girdiği maçta o kanadı etkili kullanışı geldi. Son 3 senede, benim gördüğüm sonradan girdiği maçlarda kendi tarafında gayet etkiliydi. Maç içi elektriği yüksek bir oyuncu, dengesizlikleri oluyor o yüzden ama kişiliği konusunda bir sıkıntısı olsaydı hem Terim hem Mancini kaptan yapmazdı sanırım.

Coolio dedi ki...

@kokocambo

"kişiliği konusunda bir sıkıntısı olsaydı hem Terim hem Mancini kaptan yapmazdı sanırım."

Mancini etliye sütlüye karışmadığı için Sabrinin kaptanlığı değişmedi. Onu kaptan yapan asıl Terim idi. Ve Terim onu kaptan yaptıysa kişiliği konusunda bir sıkıntı olduğundan emin olabilirsin. Senin gözündeki Terim figürü ile benimkisi farklı herhalde. Başarı için her yol mübahtır anlayışına sahip, kişilikle işi olmayan magandanın biri Terim. asıl onun değer verdiği adamdan kork. Emre Belezoğlu, Volkan Demirel, Selçuk Şahin, Melo, Sabri, Hasan Şaş.. sence de ortak bir özellikleri yokmu?

cochise dedi ki...

@ Coolio
Bizim de bu çirkef sınıftan bir topçuya ihtiyacımız yok mu sence? Sabri olmaz X olur ama bizde de -bunu yazmaktan hiç mutlu olmuyorum ama- en azından 1-2 pis adam olması şart. Bu kadar temiz, mülayim ya da kalender çocukla bu ülkede olmuyor. Örneğin birisi üşenmesin Gökhan Töre'ye maç başına yapılıp da verilmeyen faul sayısını çıkarsın rekor olur; çocuk inatla çekilse de itilse de kendini yere bırakmıyor sonunda top kaybı oluyor ve tabii ki faul düdüğü çıkmıyor.

Coolio dedi ki...

cochise, Haklısın ama Sabri'yi burada önerenlerin savunduğu şey kişiliğinin iyi olması ve futboluyla bize katkı verebileceği düşüncesi. Senin ise önerme sebebin tam tersi yani çirkef olması. İki görüşten birisi yanlış. Bence futbol olarak bişey katamayacak olan çirkef bir oyuncu Sabri (seninde savunduğun gibi). Haa böyle bir oyuncuyu alma ihitiyacımız varmı o ayrı konu. sen ihtiyaç var diyorsun, evet bence de ihtiyaç var ama bizde işe yaramaz o iş çünkü hakemler bizim takımda en ufak bıçkınlığa bile izin vermiyor direk kırmızı kartı yapıştırıyor. Renkliler ise hakemler tarafından korundukları için onlarda çirkef oyuncular iş yapıyor. Bu kollama işi değişmeyeceği için o adamlar bize zarar vericek sadece.

Gökhan Töre'ye yapılanların daha fazlasını Q7 yaşadı. Kendisini sevmesemde yediği tekmenin (hemde cezalandırılmayan) haddi hesabı yoktu ve başarısız gözükmesinde bunların çok etkisi oldu. Bu hep böyle gidecek. Bunu değiştirecek tek şey daha fazla sayıda taraftar edinmemiz.Yani taraftar baskısı, lobi yapmamız. Daha fazla taraftar ise başarı ile geliyor. Şampiyon olmadıkça hiçbir çocuğun hayalini süslüyemiyor o asil renkler..

QuaresmA dedi ki...

Sabri transferi Dany transferine benzer. Çıkar TV'de 6 madde ile niye transfer ettiğini açıklarsın, gider ilk maçta GS'ye maçı verir. Ajan olabilitesi olan oyuncu geleceğine hiç gelmesin.

YSY dedi ki...

Aman abi bu tarz adamlardan çok çektik yıllarca. Hiç yoktan iyidir bulunsun transferleri bize yine 3. ten başka birşey vermez.

Ayrıca transfer konusunda gerçekten ana sıkıntının maddiyat olduğunun farkındayızda artık bu sene yönetimin biraz risk alması gerekiyor. Gökhan töre gütmiş çok üzülmüyorum çünkü istikrarlı değil her maç aynısını oynamıyordu yerine kerim frei olabilir ama diğer mevkiler ve kadro derinliği için iyi transferlerin artık bitmiş olması gerekiyor. Zaten iyi kötü ne alırsan al bir bedele mal olacak en azından biraz risk alınıp başarılı olma oranı yükseltilip kombine gelirleriyle de ödediğin fark kapananilir. İnşallah ne yaptıklarının farkındalardır.

BJK4EVER dedi ki...

An itibariyle 3.900 kombine satilmis. Dunyanin en guzel manzara goren, yepyeni modern akilli bir stat yapiliyor, ustelik evimiz diyebilecegimiz bolgede (Allah'in daginin tepesinde degil), kombine fiyatlari gayet makul, hatta 1 senelik fiyatla 2 senelik kombine aliyorsun, ama satilan rakam 3.900.

Ben yonetim yerinde olsam hic transfer yapmam. Bu boktan taraftar kitlesine 1 transfer bile fazla.

Kimse kimi izleyelim kim var da kombine alalim vs demesin. Sevinmek icin sevmedik, formaya asigiz sizlere degil vs gibi romantik laflari soyleyecegine gercek anlamda uygulayacaksin. Uygulamiyorsan da kendini diger taraftar kitlelerinden ayri yere koymayacaksin. Benim gozumde kulubune katki yapmiyorsan bit kadar degerin yok. Taraftarlik anarsistlikle oraya buraya saldirmakla olmuyor. Sol siyasete sahip cikacagina once kendi kulubune sahip ciksin bu taraftar kitlesi.

YSY dedi ki...

@bjk4ever

Dedim bu konu ile ilgili ne zaman birisi birşey söyleyecek. Dediklerine katılıyorum. Dünyanın en mız mız taraftarıyız, hep transferin en iyisini istiyoruz ama kombineye gelince numara yok. Ben şahsen aldım kombinemi. Herkesde alabiliyorsa maddi imkanlar içerisinde alsın.

Kombine satılamamasında taraftarı suçlamayı işin kolayına kaçmak olarak görüyorum. Beşiktaş geniş kitlelerin tuttuğu bir takımdır. O nedenle diğer iki kulübün taraftar profilinden çok farklı bir taraftar profiline sahip olduğumuzu düşünmek hatadır.

Bilet satabilmek için taraftarda heyecan yaratmak gerekir. Bu heyecanı yaratmak için yıldız oyuncu transfer etmek şart değildir. Feda sezonunda bile herkeste bir umut, bir heyecan vardı.

Fenerbahçe şike sürecini lehine kullanarak taraftarını gazladı ve inanılmaz gelir elde etti. Galatasaray yeni stadıyla ve transferleriyle taraftarını havaya sokarak yaptı bu işi. Kabul etmek gerekir ki son 15 senede şampiyonlukları geçtim şampiyonluk yarışında yer aldığımız sezon sayısı bile çok az. Bu durumun etkisini görmezden gelmek gerçeklerden kaçmak olur.

Ancak esas sorun kulübün pazarlama işini becerememesidir. Taraftarımızı bu zamana kadar böylesine umutsuz, heyecansız, bıkkın görmemiştim. Bununla birlikte "komünizm adına komünist öldüren komünistler" gibi olduk. Diğer takım taraftarlarını bıraktık birbirimizle kavga ediyoruz. Bunlar kendiliğinden olan şeyler değil; hepsinin birçok sebebi var ki artık o sebepleri de ayrıca tartışıp ortak bir noktada buluşmamız gerekiyor.

QuaresmA dedi ki...

Başkanın Tayyip'in toplantısında ne işi var ya ? Bir gün İsmail Ünal'ın ofisinde, öteki gün kendine sövenlerin ve stad şantajı yapanların toplantısında, bu nasıl bir fırıldaklık ? Bari yaptığı yalakalıklar bir işe yarasa... Ama ertesi gün Kasımpaşa veya GS maçında hakemler yine doğrayacaklar bizi. Başkanın yaptığı işleri az çok takdir etmekle beraber, kendisine hiçbir sempatim kalmadı. Bari kulübü iyi bir noktaya getirse.

QuaresmA dedi ki...

http://magazin.haberturk.com/magazin/haber/968616-fikret-orman-trafigi-arapsacina-cevirdi/3

Haberin başlığının maksatlı olduğu açık olmakla beraber bu adamın semte ve halkın takımına yakışmadığı kesin. Umarım stadı tamamladıktan sonra Adalı, tüpçü harici düzgün birileri çıkar da Fikret Orman bırakır.

esperanza dedi ki...

kombine satılamamasının temel nedeni maalesef Fikret Orman ın hayal dunyasındayken vermiş oldugu vaatlerden sonra ruyasından haziran da uyanması ve " aslında bitecekti de çatısı akmasın diye ocak ayı.." tarzı bidibidilarıdır.

taraftar sagı solu tutmayan , sozunun arkasında durmayan başkan profilinden bıktı usandı.

stad için cebimizden bir kurus cıkmayacak,ben futboldan degil ama inşaat tan iyi anlarım, yeni sezonda yeni stadımızda olacaz.

diye gezinip maalesef 6-7 ayda çark edince işler değişiyor.

daha temeli atılmamış tribunden gittim kombinemşi aldım ancak etrafımdakilerin birçoğu "hele bi stad bitsin oyle bakıcam" modunda.

pazarlama özurlu bir yonetim varken taraftar da kombine almıyor yeae demek yanlış genlıyor

esperanza dedi ki...

zaten bu yonetimin kombineyle ilgili plansızlıgını ve işbilmezliğini 3 senedir çözemedim gitti

basketbol da finale cıktıgımız ve EL ihtimalinin dogdugu gunlerde hepimiz basketbol kombineleri hemen cıksın saldıralım diye bas bas bagırdık. Adım gibi eminim efes serisi oynanırken bir sonraki sezonunun kombineleri cıkmış olsa "sponsorumuz yok" diye aglamak yerine daha sezon başlamadan 3-4 trilyonluk butceye ulaşma imkanımız olacaktı

diğer kombine salaklıgı gecen sene hevesli olan taraftarın 17.000 kişilik kasımpaşa mezarlıgına mahkum edilmesiydi. temmuz ayında olimpiyat tum macların olimpiyat ta oynanacagını acıklansaydı gecen sene elde edilen gelirin 2-3 katı elde edilebilirdi. Ha taraftar olimpiyat a gider gitmez o ayrı mesele ama 3 mac için de olsa o kombineyi alırdı

bu sene de haziran a kadar yeni stad soyle boyle diye gazlayıp şimdi aslında öyle değilmiş denildiğini duyan taraftar gercekten usandı

bir taraftar kendi tuttugu takımdan nasıl uzaklastırılırın belgeli fotograflı kanıtı bu kombine mevzuları maalesef..

JimmyLue dedi ki...

Taraftar gecen yil yasanilan kepazelik yuzunden kombinelere ilgi gostermiyor olmasin ?

Kasimpasa'da oynama karari alindi, insanlar ona gore kombine aldi. Kimseye olimpiyat stadi kombinesi satamazlardi.

Sonrasi malum, olimpiyat'a gidemedi kimse. ben 850 liraya kombine aldim ve olimpiyatta sadece 5 mac izleyebildim.

insanlar neden kombine almiyor? cunku ayni seylerin yasanilacagini dusunuyorlar. stad bitmeyecek diyorlar. yonetime guvenmiyorlar bu konuda.

theotheo dedi ki...

@bjk4ever

ya sen fantazilerle yaşayan bir arkadaşsın. millet beşiktaşı neden tutuyo. renklerinden mi? çarşıdan falan mı? güçlü olduğu için tutuyo. babası dedesi güçlü olduğu için tuttu. her zaman yırtıcı oyuncuları olduğu için tuttu. ulan siirti nie kimse tutmuo. ankarasporu nie tutmuo?

önce bunu anlıcaksın. sen takımda necip gibi kurtuluş gibi rezil futbolculara paraları dökersen 1 tane bile kombine satamazsın. bu adamlar o kazmaları izlemek zorunda değil. ulan millet parayı ağaçtanmı topluyo sanıyosun sen? herif o kadar çalışsın didinsin, kendine bi ayakkabı bi gömlek almasın. güzel bi yerde bi kadeh içki içip yemek yiyemesin. bunlardan para artırıp bu gerzeklerin cebini doldursun yok ya?

sen keriz sandın beşiktaş taraftarını heralde.

theotheo dedi ki...

mesela kerim freiın beşiktaşta toplam maliyeti 9 milyon euro civarında.

diegonun fenerbahçeye toplam maliyeti 10.5 milyon eurodur.

millet buna isyan ediyo. bu gerizekalılığa isyan ediyo. ulan parası olmayan bi takım bir tane futbolcu bozuntusuna bu parayı nasıl verir lan. bunun hesabını verin sıkıyosa. ondan sonra kombine için milletten hesap sorarsınız.

Unknown dedi ki...

theo diegonun 10m euroya fenere maliyet olduguna inanıyorsan safsın kusura bakma.Fener acıklama yaptı KAP bildirimleri değişti herşeyi bildirmek zorunda değiller. imza parası var bu işin icinde onu belirtmediler mesela. bu kadar saf olmayın.

theotheo dedi ki...

@tarık

ya neyse ne birader. sen kerim frei gibi bir dallamaya 9 milyon euro para taahhüt ediyosan. gerizekalısın. bu kadar net.

theotheo dedi ki...

beşiktaş takımı hala ve hala bu uğur boral denen çöplüğü ingiltereye kampa götürüyosa. o takım beşiktaş değildir bu kadar net.

theotheo dedi ki...

ve yalçın ayhan beşiktaşta.

http://www.milliyet.com.tr/yalcin-ayhan-besiktas-ta----1911232-skorerhaber/

Minostaurus dedi ki...

Cenk Tosun, Mustafa Pektemek ve Ömer Şişmanoğlu'nu sağ kanatta değerlendirmek çok mu ütopik ? Eğer Demba Ba transferi doğruysa Beşiktaş bu sorunun cevabını düşünmeli. Bu tip bir diziliş geçen yıl Fenerbahçe'nin şampiyon olan kadrosuna ciddi şekilde benzeyecektir diye düşünüyorum.

YSY dedi ki...

Marko marin transferide olursa töre işi yatar direk. Belki o yüzden bekliyolardı.

QuaresmA dedi ki...

Demba gerçekleşirse tam bu ligin topçusu da habire kritik transferleri kiralık şekilde yapmamızı doğru bulmuyorum. Allah bilir imza bedeli de 11-12 gibi ütopik bir rakam olur.

YSY dedi ki...

Hem del bosque'yi hemde löw'ü futbolu bilmiyor diye yolla ikiside takımlarını dünya şampiyonu yapsın. Buda bizim gibi futbolu çok bilen türk milletine kapak olsun.

BesiktaskUlan dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Unknown dedi ki...

@Theo
Bruma'ya 10m euro verirken birşey yok Kerim'e verince mi sorun oluyor?
Ya da Hajrovic? Amrabat? Salih Dursun'a bile haybeden para verildi diger takımlarda. Fenerin harcadıgı topcuları saymıyorum bile.

Ki Kerim Frei kötü hamle değil.bunu hepimiz görcez. ben inanıyorum ona.Düzenli forma giyerse iş yapar net.

Kombine konusuna gelirsek birkaç kelamım var. Gecen sene yapılan kötü evet ama simdiki sartlarda yönetim Olimpiyatta olacagımızı zaten söylüyor. kandırma yok. Sen 1 senelik alıyorsun yine Stada gectigimiz günden sonra 1 senelik olarak yansıyor bu. Olimpiyat bedavaya geliyor kısacası. bu sene fiyatlar da uygun yeni stada göre. Tek sıkıntı passolig. ama bu da takımı desteklememek icin gecerli bahane degil bana göre. Beşiktaş taraftarı cok büyük diyoruz ama son yıllarda sadece köstek oluyor takıma. Kimse kusura bakmasın. Yönetim kötü diye sen de kötü olmak zorunda degilsin.

BesiktaskUlan dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
BesiktaskUlan dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
BesiktaskUlan dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Unknown dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Unknown dedi ki...

Kucuk bir yorum.. Sol ayakli stoperin anlami yaninda oynayan stoper sag ayakli oldugunda olur (Sivok ve Franco gibi). Eger sol ayakli Ersan ile planlama yapiliyorsa, sag ayakli stoper daha mantikli :) Onun disinda Balanta bayagi yetenekli ancak biz bu butceyle onu alamayiz zira min 7-8 milyon civari bir deger biciliyor yanilmiyorsam, stoperde transfer oncelik degil.

Olcay'dan sag bek yapma fikri ise oldukca utopik gibi :) Bana kalirsa Olcay'i basarili kilan golu koklamasiydi. Burnunda sikinti yasadiginda da ne kadar vasat oldugunu gorduk.. Necip icin gecen sene bir cok arkadas olur diyordu sag bekte, ben de bir umut belki diyordum. Ama cok net olmadi.

QuaresmA dedi ki...

Ütopik sağ bek deneyeceksek Holosko'dan Kaan Dobra tipi 352 sağ beki yapalım daha iyi. Özellikleri de buna yatkın, sadece pozisyonu öğrenmesi lazım.

Coolio dedi ki...

Holosko eblek ve salak bir oyuncu. Herhangi birşeyi öğrenebilceğini düşünmüyorum heleki pozisyon almasını hiç öğrenemez.
Olcay'la da o iş çok zor olur. İsmail'i sola, Motta'yı sağa koy daha çok iş yaparlar.. Açıkcası bende NEcip'ten umutluydum ama olmadı. Hatta Necip'ten bundan sonra bir b.k olmaz.. Veli ve Atiba performansı gördükten sonra eski mevkinde de çok yetersiz kalıyor. Şu Nijeryalı çocuk bekleniyorsa gerçekten Serdar/Atiba ile idare edilebilir. Stad bittikten sonra daha düzgün bir adam alınır.

Yukarıdakilerin dışında herkesin ortak kanısı Kerim'e dah açok şans verilmesi ama umudum yok çünkü Bilic veya Önder Özen'den birine takılıyor adam. Sözde çizgiyi kullanmayı bilmiyormuş, Olcay hayatında çizgimi kullandı? her seferinde içeri katetmiyormu?

Neyse, Franco'nun ön libero olarak kullanılması fena değil ama o bölge için biraz güçsüz kalıyor. Atiba ve Veli gibi ısıran hatta döven adam gerekli. Bence Ersan-Pedro ikilisi yedek olarak da Sivok ve bir Türk oyuncu bu sezon için de yeterli.

Bu sezonki hedef bu bütçe ile 3. lük ve üzeri olmalı. Stadın açılması ile daha maliyetli ve yıldız oyuncu alıp şampiyonluğa oynamalıyız. Çünkü bu sezon kimi alırsan al Olimpiyatta heba olucak. Bu sezonki tek elzem oyuncu forvet arkası yaratıcı oyuncu..

yilmaz dedi ki...

yalçın ayhan konusunda kimin hatası varsa, çocuğu ingiltereye getirtip geri yollayan her kimse, derhal özür dilemeli ve istifa etmelidir. Buna çok sevdiğim önder özen de dahil.

Lütfen artık sadece yapamadığımız transferlerle, 8 yediğimiz maçlarla rezil olalım, ben bunlardan asla gocunmam. Ama şikeyle, evrakta sahtecilikle, oyuncu ayartmayla, oyuncuyu kandırmayla bizim işimiz olamaz.

Benim Beşiktaş'ım hiç kimsenin gururuyla oynamaz, oynarsa gururu kırılandan daha çok ben utanırım.

Bu olay temizlenmedikçe, isterlerse ronaldo'yu 1 m€'ya transfer etsinler benim gözümde değeri yok.

Bu arada, umarım tazminat konusunda da çirkefe yatmazlar ve yedikleri nanenin hesabını kuruşu kuruşuna verirler.

Şu anda Yalçın Ayhan'ın bizi affetmesini şampiyonlar ligi şampiyonluğuna değişmem.

zizou dedi ki...

önder özen istifa etmiş. son dakika.

cochise dedi ki...

3.lüğe değil 5.liğe de oynasa beşiktaş sevgim zerre azalmaz. Newcastle küme düştü taraftar mı azaldı; hala istikrarlı taraftara sahip, Juventus küme düştü; küçüldü mü? geldi yine dağıttı ortalığı. Ama şu anlatılanlar doğruysa bu yönetim yavaş yavaş Serdar Adalı kalibresine iniyor. 3-5 mal değneği yüzünden yararlı olacağını düşündüğün hem de en azından çok düşük maliyetli -zararsız- bir transferi bile yapamıyorsan; bunu da rezil kepaze biçimde yapıyorsan bırakın bu işi. Taraftar tepkisinden korkuyorsan boş umut aşılamaycaktın (o korktuğun taraftar o kadar kaypak bir yaratıktır ki yarın biraz fazla sakatlık olsun sen necip'i çek stopere ya da A2'den koy birini sonra onlar batırırsa "bu beceriksiz yönetim yalçını almadı işe üç kuruş paraya yedekte beklerdi ne güzel der"); ronaldinhonun stpenesi olmayacaktın, dürüst olacaktın. Yalçın yüzünden mi tepki oluyor sanıyorsun; yapamadıkların, beceremediklerin boşa umut verdiklerin yüzünden oluyor. Beşiktaşın forması şampiyonluğa oynarmış; boş laf. eğer iflasa giden bir kriz yaşarsan, belli bir süre şampiyonluğa da oynamazsın hatta 3.lüğe de. ama dürüst olursun; planlarını anlatırsın. Yalan dolanla uğraşmazsın. Önder ÖZen vb. getiriyorsan ya arkasında durursun ya Denizli gibi ver teslim et tipi hoca bulursun. 2'sinin arası bir yol yok. Bi adamı tam sorumlu yap ama 15 adam işine karışsın. yeter be kardeşim. İnşallah şu haberler yalan çıkar ama çıkmazsa bunları da silerim.

YSY dedi ki...

Yönetim sıçtı batırdı hatta üstünede sıvadı. Transfer etmeseydin kardeşim o zaman, ettiysende arkasında dur. Yok böyle birşey resmen klubü twitterdan yönetiyorlar ya.

theotheo dedi ki...

@yılmaz

yalçın ayhanın avukatımısın arkadaş, çocukmuş. 32 yaşında adam lan. cebinde paran yoktur, lavuğa mı acıdın? bu kazmaları beşiktaşa transfer etmeyi düşünen adamlar gidicektir. en başından dediğimiz gibi. bu iş bu kadar net.

yilmaz dedi ki...

@theo

kimsenin avukatı değilim, fakat çok şükür ki "empati kurma" denen insani bir yeteneğe sahibim. Ayrıca da tuttuğum takımın bir oyucuyu kandırıp ortada bırakmasından utandım.

Senin daha önceki yorumlarında bazı Beşiktaş'lı futbolculara ne kadar salyalar dökerek hakaret ettiğini biliyorum. Görüşlerini de çok ciddiye almıyorum, çünkü ben her ağzını açtığında Beşiktaş'ın oyuncusuna hakaret eden bir Beşiktaşlı!nın görüşlerini ciddiye almam. Bunu şahsi algılama lütfen.

theotheo dedi ki...

@yilmaz

herkes beşiktaşın futbolcusu olamaz. beşiktaşın futbolcusu olmak öyle her babayiğidin harcı değildir. ama senin zihniyetindekiler yüzünden beşiktaşa bu rezil kepaze futbolcular dolmuştur. asıl seni ciddiye alıp cevap vermemek lazım.

Unknown dedi ki...

Gecmis olsun millet, Onder Ozen gider..

yilmaz dedi ki...

@theo

beşiktaşın oyuncusu olamayacak oyuncuya "beşiktaşın oyuncusu olamaz" denir. dangalak, lavuk, rezil, kepaze, mal, mul denmez.

Bu kelimeleri çok kullananlar da bir süre sonra kaale alınmaz.

Admin dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Barreto dedi ki...

Demba ba ve sakatlık söylentisi nerden çıkıyor. Adam geçen sene Chelsea de yedekti o yüzden az oynadı. Buna rağmen 29 resmi maç oynamış.

Lig performansı

13-14 Chelsea 19maç 5gol
12-13 Newcast/Chelsea 34maç 15gol
11-12 Newcast 34maç 16gol
10-11 Hoffen/WestHam 29maç 13gol

Toplam 260 kulüp maçı oynamış 9 profesyonel sezonda. Yani sezonda ortalama 29-30 maç yapmış. Sadece 2006 ve 2010 yıllarında 20 maçın altına düşmüş. Sakatmış...

QuaresmA dedi ki...

Başgan Mame Diouf ile Demba'yı karıştırıp müzmin sakat demiş Demba'ya zamanında, mevzu o.

Yorum Gönder

Ara