.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

29 Temmuz 2014 Salı

ŞL-ÖE3 / Feyenoord - Beşiktaş


Çarşamba / 21:00 / Luca Banti (İTA)

Sakatlıklar: Veli, Ömer.

49 Yorum:

Deniz dedi ki...

Avantajsız skor olmaz, ikinci maçı rahat alırız ama.

Özgür dedi ki...

Hiç beklenmedik zamanlarda, olmayacak işler başarmış bir takımız biz. Oyuncular, isimler ne olursa olsun, vurduğun gol olsun...

QuaresmA dedi ki...

Veli'ye bu maçta büyük ihtiyaç vardı. Umarım Necip beklenmedik bir performans sergiler.

can dedi ki...

Aklin kotumserligi, iradenin iyimserligi. Bu macla ilgili aklima gelen tek yorum bu.

Unknown dedi ki...

deplasman golünün iyisi kötüsü olmaz, 1-0 ilk yarı.. ikinci yarı bu şekilde devam çocuklar...

Hizli tempoya daha hizli tempo ile karsilik verdik, o silahi ellerinden aldik. Onde pres yapar gibi oldular, iyi uzun diyagonel toplar attik, o silahi da aldik.

Kanat savunmasi biraz aksiyor ama onun haricinde gayet umut veren bir takim goruntusu var, sevindirici. Duran toptan gol de cabasi oldu.

QuaresmA dedi ki...

İyi değil ama akıllı oynuyoruz.

Mustafa gole rağmen tek forvet oynamanın gereksinimlerini yerine getiremiyor, 60-70 gibi Demba umuyorum. Frei'da Serdar Özkan'ı görüyorum, ayrıca bu gidişle kırmızı görebilir. Oğuzhan da 65-70'ten itibaren biter herhalde, bu ikilinin yerine de Cenk + Holosko bekliyorum.

Ugur dedi ki...

Bence Pektemek gol haricinde de gayet iyi oynadı. Top sakladı, pres yaptı, ileride top tuttu. Atiba ile Pektemek en iyilerdi bugün sahada. Oğuzhan'ın sahadaki varlığı yokluğu belli değildi. Oraya transfer şart. Yerine oynatılacak bir oyuncu da yok yedekte şuan için. Ntvspor Belhanda haberi geçmiş biraz önce keşke olsa. Serdar da çok kötü oynamadı ama kademelerde ve arkasına atılan paslarda ara paslarda ağır kalıyor yer tutamıyor. Şu kadroya, iyi bir sağ bek ve Oğuzhan'ı yedekleyebilecek (Oğuzhan formsuzken 11 de oynayabilecek) iyi bir 10 numara alınırsa çok iyi yerlere geliriz. Son olarak da Kerim de fena oynamadı ama Gökhan hücum tarafında daha ağır basıyor Kerim'e göre. Töre de gelse tadından yenmez şu kadronun bu sezon için.

Armagan dedi ki...

kötü oynayanlar (kötüden iyiye):

1.oğuzhan(transfer şart)
2.necip(veli sakattı,10 numara transferi olsa oğuzhan oynayabilirdi yerine)
3.serdar(özellikle ilk yarıda güven vermedi,yedek olmalı bu sezon artık)
4.frei(mainz maçındaki performansı kadar iyi değildi,daha pişmesi lazım.ancak 11de oynayabilir yine de ama bu bölgeye de transfer şart bence).

savunma takım olarak iyiydi,ancak 2. yarı düzgün atak olmadı demba ba girene kadar.geçen sezon var olan sorunlar daha tam çözülemedi,top taşıma bugün sırıttı mesela.necip topu taşıyamıyor,vasat bir oyuncu,atiba ortanın ortasında oynuyor daha çok atakta,kısacası velinin yokluğu hissedildi.

4 bölgeye transfer yapılırsa(önem sırasına göre: 10 numara,sağ bek,sağ açık,sol açık) ve şans yanımızda olursa neden gruplar olmasın...

QuaresmA dedi ki...

Pektemek bizde bugüne kadar oynadığı topun ortalamasının üzerinde oynadı. Rakibi bozdu, epey de top kaptı ama işte o kaptığı topları bence iyi yerlere dağıtamadı. Ya boşlukları iyi göremiyor, ya da pası verirken sıkıntı yaşıyor. Mesela ikinci yarıda bir pozisyonda top kaptı, yardırdı yardırdı, önü tıkandı ama 2 metre gerisindeki adama topu aktarmayı deneyip veremedi. İlk yarıda gol harici ileri atılan toplarla ya fiziği yeterli olmadığından, ya da doğru pozisyonu alamadığından buluşamadı veya buluşur buluşmaz çabukça aktaramadı. Epey kontraya çıkıyorduk halbuki. Yoksa ben de geldiği günden beri Mustafa'nın yeteneklerinin arkasındayım ama bugün onları da yapabilse 1-2 tane daha atardık.

Kerim'in attığı gol epey iyiydi. Hız ve yeteneğini gösterdi. Ama biraz daha özgüvensiz, daha doğrusu haddini bilerek oynarsa çok daha faydalı olur. Olmayacak yerlere girmeyi seviyor.

can dedi ki...

Deplasmanda, bu kadar yanli tutumlu bir hakemle, gecen senenin Hollanda ikincisi olan Feyenoord'a karsi olaganustu bir basari. Ama Atiba'nin super oyunuyla gelen bu basariya ve rakibin berbat otesi futboluna kanip eksiklerimizi bir an once kapatamazsak bu sene de husran olacak. Sag bek, atak orta saha, ve sag kanat olmazsa olmaz ihtiyaclar. Umarim daha da gec kalmadan transfer yapabiliriz.

Not: Bilic'in ilk defa oyuna bu kadar aktif mudahalede bulundugunu gozlemliyorum. Oguzhan'in yarattigi hayal kirikligina ve Olcay'in buharlasmasina seyirci kalmadi. Bu cok olumlu bir sinyal, umarim devami gelir.

Ugur dedi ki...

Yönetimin Avrupada ilerlendiği zaman elde edilecek gelirleri de düşünerek bir an evvel transferleri bitirmesi lazım. Zaten şuana kadar bile çok geç kalındı. Bir sonraki turda elenip Uefa'da gruplara kalsak bile 7-8 milyon euro garanti para geliyor. Şampiyonlar liginde gruplara kalındığında bu rakam en az 2 katına çıkar belki daha da fazla.

Ugur dedi ki...

Ayrıca, bu turu geçersek eğer bir sonraki turda bu kadroyla Arsenal, Leverkusen, Porto, Napoli, Zenit/Bilbao gibi takımlara karşı işimiz çok çok zor. Bir ihtimal Zenit belki bir de Porto ile başa çıkabiliriz.

YSY dedi ki...

Abi töre olayına çok takılmayın derim. Kerim orada düzenli oynadıkça daha da kendini geliştirecektir. Hem bence transfer edileceksede kendisine karşı bir koz oluşturmuş oluruz.

JAMES WHITE dedi ki...

Feyenoord biz beğenmedi ve ağızlarının payını aldılar. Buyrun maç hakkındaki yorumlarıma :)
http://besiktasmacyorumlari.blogspot.com.tr/2014/07/feyenoord-1-2-besiktas-30temmuz2014.html

yilmaz dedi ki...

--Aşağıdaki eleştirilerim, Feyenoord'u favori gören, ya da Beşiktaş'ın eksiklikleri olduğunu söyleyenler değil, Beşiktaş'ın bu eşleşmede seribaşı torbadan geldiğini unutup, şöyle boktan takımız, Feyenoord Beşiktaş'tan 15 gömlek üstün darmadağın eder, başımıza taş yağacak diyenlerdir.--

İşine gelince "Feyenoord sistem takımı, oyuncu kaybetmesi onları küçültmez" diyip, Beşiktaş'ı -başka hiç bir sebeple değil- sadece transfer yapmadığı için bu turda favori görmeyen basın ve onun yaptığı bu "başarılı" algı yönetiminin gazına gelip "mostofoylomo foyonordo goçocoz" diyen çok sevgili renkdaşlarıma iyi günler dilerim.

Adam diyor ki "kadroya bakıyorum, olcay oğuzhan serdar mustafa. İçim sıkılıyor, fark yiycez, kevgir olacaz vs. vs." Soruyosun adama ee Feyenoord'da kim var seni bu kadar korkutan. "Eee onlar Sistem takımı, gelenekleri var". "Gelenekleri" varmış. Sanki biz Arsin Pazarspor'uz. Kendi taraftarı tarafından bu kadar hakir görülmeyi hakedecek ne yaptı bu takım anlamıyorum. Bu "yavşak" taraftar, yarın maçlar kazanılmaya başlandığında tribüne gidip "bir umudum sensin anlıyor musun?" diye tezahurat yapacak, nasıl kanıma dokunuyor anlatamam.

Dün de Bilic'in bu taraftar ve medyaya sanki inat yapar gibi, yapılan iki transfer'i de skor ortaya çıkınca oyuna almasını bir nevi kapak olarak görüyorum.

Beşiktaş'ın efsanesi diye yere göğe sığdıramadığımız Metin Tekin'imiz (Kendisi çocukluk kahramanımdır, her Beşiktaşlı'nın olduğu gibi) favori olarak Feyenoord'u görüyor. Tamam eyvallah kendi doğruların vardır, görürsün. Ama maçtan sonra soruyolar, adam "Feyenoord beni hayal kırıklığına uğrattı diyor". Kusura bakma da hocam (İpinde değilim biliyorum) senin hayaline sokayım. Artık sen de Orhan Yıldırım'sın benim gözümde. İnşallah bir daha adın anılmaz Beşiktaş'la filan. Gelebileceğin en iyi yer çok sevdiğin Fatih Hocanın 7. yardımcı antrenörlüğü olur inşallah.

yazmak istediğim o kadar çok şey var ki. Türkiye'de taraftarlığın da, basının da ne kadar iki yüzlü olduğunun göstergesiydi bu maç. Şimdi de o çok sevgili spor yazarları kıvırmaya başladı "Feyenoord çok oyuncu kaybetti" diye.

Unknown dedi ki...

@yilmaz
+1 milyon.
Ben anliyorum tum bunu aslina bakarsan bu yavsakliktan degil.
1. Cehalet ya da en azindan bilerek/dusunerek degil de ezbere olan dusunce sistemi.
2. Arabesklik.. Ruhun acilardan, dertten, problemden beslenmesi
:)

Flaming Buzz dedi ki...

@yilmaz +1

Yazdığını ilk paragraftan sonra yüzümdeki hafif gülümsemeyle okudum. Kendisi gibi düşünen başkalarınında olması acayip sevindiriyor insanı.

Metin Tekin olayı için ufak bir ekleme yapayım. Öyle hemen silme adamı, yorumculuk suyundan oda içti. Biraz eyyam yapması normal. Çünkü yalancı çıkmak yanlış çıkmak istemez yorumcu. O yüzden ne şiş yansın ne kebap yorumları çok bu memlekette.

helldoradotcom dedi ki...

sevgili @yilmaz ve @gokturk
siz buradaki tartisma yapisina tam hakim değilsiniz anladigim kadariyla. Burasi herhangi bir fanatik taraftar forum sitesi değildir. Takimini yeterli görmeyen her besiktassever burada istediği sekilde eleştirebilir. Baskalarina hakaret etmediği surece de fikirleri okur/karsilik bulur. Ben de besiktas'in dunku galibiyetine sevindim fakat buyuk oranda sans olduğuna eminim. Ilk lig macinda ayni kadroyla en fazla berabere kalacagimiza inanıyorum. ne yani simdi sari firtina'yi essegin bir tarafına soktuğun gibi beni de mi sokacaksin? Olayi kisisellestirmek için yazmıyorum yanlis anlama ama su "besiktasi kimse benim sevdiğim kadar sevemez" tarzi dusunce yapisini buraya tasimayalim. eger oyleyse bu sene kac forma aldın? hangi kademeden kombine aldin? kongre uye numaran kac? gibi daha da ergence sorulara cevap beklerim ki hic yakisik almaz. besitasi dun cok özleyen taraftar vardir,dun oynanan oyun ona Tsubasa futbolu gibi gorunur, benim gibi gerçekçi taraftara da aksayan yanlariyla gorunur.
Maca gelecek olursak da bugüne kadar hollandali takimlarla yaptigimiz maclari düşünecek olursak tarihi bir zaferdir. yalniz defansimizi geliştirdiğimiz kadar hücumumuzu da güçlendirmemiz gerekir zira mağlup duruma düşmemiz halinde bu yapiyla oyunu çevirmemiz imkansiz gibi gorunuyor.

Basar dedi ki...

Ben Motta'ya cok kizdim. Pozisyon alisi yanlis, adami indirmesi yanlis... Bence sadece kadroda derinlik yaratacak bir adam, aradigimiz solbek degil. Umarim Ismail sakatlik yasamaz.

Atiba'yi da inanilmaz begendim. Bir kere daha iyi bir oyuncu oldugunu gosterdi (Antalya alacakti diyenlere)

Kerim Frei bence bir Berkant vakasidir. Gecen yil 3 ona verecegimize 5e Gokhan'i alsaydik daha iyi olurdu. Attigi gol oldukca sansi bir goldu, bir daha benzer pozisyonu degerlendirebilecegini sanmiyorum zira kotu bir secim yapti. Hala yanilmayi umuyorum.

Birde Ikinci yari defansin arasina atilan 2 top var beni biraz endiselendirdi. Onun disinda defans derli topluydu.

yilmaz dedi ki...

@helldoradotcom

Çok yanlış anlaşılmışım, öncelikle özür dilerim.
Beşiktaş için kafa patlatan, eksiklerini gören, yeri geldiğinde öneri yapanlarla benim bir problemim olamaz. Beşiktaş sevgimi de kimseden üstüm görmem, böyle hadsiz biri değilim.

Yorumlarım hiç bir futbol doğrusuna dayanmadan, sadece Beşiktaş'ın transfer yapmaması ve zayıf gözüktüğü bir-iki mevkii üzerine kurulan savlarla, Feyenoord'un Beşiktaş'ı dümdüz edeceğine inanan taraftarlar ve taraftarları da buna inandıran medya mensupları içindi. (Sadece burası değil, sözlükler, twitter, adında beşiktaş geçen haber siteleri vs)

planck dedi ki...

takımda mevkisinin atibası 3 adam daha olsa çok rahat son haftalara kadar şampiyonluğu kovalar, gruplara gider hatta ordan da en kötü uefadan devam ederiz. tabi futbol gözü kör theocanlar bunları görmez, ona ikinci lig topçusu fln derler çünkü gelmeden önce ismini duymamışlardır.

takımın gerçeklerine bakacak olursak, bu kadro ve oyun planı ile ligdeki hangi takımla berabere kalsak şaşırtıcı olmaz. söylendiği gibi takımın gol bulma sorunu üst düzeyde ancak defansif kurgusu, sahaya yerleşimi de üst düzeyde. sametin takımının tam tersi olduk bir senede. bunun en kolay çözüm yolu lig maçlarında veli/necip yerine oğuzhanı koyup boşalan yere de top tutup adam eksiltebilen birini bulmak/koymak ki oğuzhan fark yaratsın. fakat dünkü şablon ile avrupa deplasmanlarında çok daha rahat ederiz, bu sonuçlar da süpriz olmaz. karşımızdaki takım açık oynamak zorunda olduğu sürece (tabi karşımızdaki de arsenal fln olmadığı sürece) pek sıkıntı çekmeyiz.

cochise dedi ki...

@yılmaz
diğer dediklerine tamamen katılıyorum ama metin tekin konusuna değil. kendisi ne işaret verdi de hayal kırıklığına uğrattı ki. Benim de çocukluk efsanemdir PSV golünü hala unutmamam, furbolcu gibi sevineyim derken dizlerimi parçalamıştım. Çok da beyefendi ve düzgün bir insandır. Güzel konuşur. Ama bomboş bir başaktır. Sergen kadar olmasa da derinlikli bir futbol bilgisi emaresi vermemiştir. MAF dersen Feyyaz'dır fark yaratacak kişi ama o da biraz fazla keyif adamı kendini tam olarak veremez gibi.

Tekrar maça dönelim, bu tatil bölgelerinde maç izlemek ne kadar zor, öğrenmiş oldum ve maçı izleyemedim ama en iyi 5 oyuncusunu kaybeden bir Feyenord hala beşiktaş gibi takıma karşı favori olsa idi geçen sene lig ikincisi falan değil rekor puanla şampiyon olmuş olması gerekirdi.

Biliç zaten rakibi analizde, maç hazırlıklarında falan çok iyi bir hoca. Takım boyu, alan yerleşimi falan 1. sınıf hoca seviyesinde. Onun defosu B planı olmaması, inatçılığı ve daha çok da oyunculara ilişkin değerlendirme. (Bunda defo falan değil rezalet de diyebiliriz). Ben Biliç'in ne yapacağı daha tahmin edilebilir olan Avrupa takımlarına karşı daha başarılı olacağını düşünüyorum...

yilmaz dedi ki...

metin tekin için söylediğim sözler sanırım maksadını aştı, geri alıyorum. Gereksiz tatavayla sizleri de germek değil niyetim. Ama ben yine de onun Beşiktaş'ı bu kadar merkezden çıkartmasını hazmedemiyorum.

QuaresmA dedi ki...

Kazanmamıza şaşırmasında pek sıkıntı görmüyorum ben. Doğrusu dün kazanmamıza ben de şaşırdım. Turun favorisinin genel olarak biz olduğumuzu en başından beri düşünüyordum ama dünkü maçta galibiyet beklemiyordum doğrusu. Büyük bir şok değil ama akla ilk gelecek sonuç da değil. Bahis sitelerinde Feyenoord'un ortalama oranı 2.12, bizim de 3.28'di. Yani onlara göre Feyenoord'un kazanma ihtimali aşağı yukarı 44%, bizim 28%'di. Hadi tamam bunlar subjektif biraz ama bahis siteleri böyle maçlarda dramatik hatalar yapmazlar.

Kaldı ki geçen sene vasat futbol oynayarak 3. olan takımımız geriye de gitti. Almeida - Demba değişti ama hazır olmadığından Almeida'nın yedeği oynadı. Töre yok, Kerim oynadı. Geçen sezonun ve hazırlık maçlarının en formda oyuncusu Veli yok, yerine yeteriz Necip var. Takımın en yetersiz oyuncusu Serdar'ın yerine hala transfer yapılmamış, o sahada vs. Hani geçen sene bile iyi değilken, bu sene üstelik geriye gitmişiz. Bir zahmet kazanmamız sürpriz gibi görülsün bazıları tarafından.

İyi değil ama akıllı oynadık. (Tabi rakipten her türlü daha iyiydik) Hani bazen Avrupa takımları gelir Türk takımlarına karşı birşey oynamadan 2 tane tıklar gider, gollerin biri mutlaka duran top savunması hatası olur ya, bunu bu defa biz yaptık.

alper dedi ki...

Metin Tekin i severim sayarım ama yukarıda yazılanlara aynen katılıyorum.Tipik beyefendi.Bana tv de yorumculu yapıp BJK yorumlayacak adamın beyefendiliği lazım değil.Sikini taşanı gere gere L.Tüzemen,R.Dilmen,E.Kayalıoğlu vs gibiler karşısında yenilceni bilse bile BJK favoridir diyip ortamı gerecek adam lazım.Ondan dolayı yorumlarının doğruluğunun efendiliğinin vs zerre umrumda olmadığını ve beğenmediğimi söyleyim.

BesiktaskUlan dedi ki...

Feyenoord'u tehlikeli bulduğumu daha önce de yazmıştım, kadrosu/antrenörü hatta stadı bile değişse, Feyenoord, Feyenoord'tur benim gözümde.

Ama @yılmaz haklı.

Ben yanıldığım için memnunum, maçtaki oyunumuz, kadronun yapısı vs... yine tartışılabilir ama kazanılan zaferin üzerine sevinmek gerekir, ne olursa olsun, büyük bir iş başardık, takımım beni yanılttı, biraz şansın da yardımıyla güzel bir zafer kazandı. @yılmaz!a katıldığım konu ise, sırf haklı görünmek için, "Feyenoord kötüydü" diyemem, elim-dilim varmaz Beşiktaş'ımın hakkını yemeye...

Ama Metin ve diğer Beşiktaş yorumcuları bunu çok sık yapıyorlar. Ya hu bir kere de "objektif" olmayı bırak ve de ki, "Beşiktaş beni şaşırttı, muazzam oynadı, kazandı!" Öyle olmasa bile söyle, ne kaybedersin ki?

Rakip takımmların yorumcuları, Tokatspor galibiyetini bile "muazzam yönetime, harika teknik adama, doğru kurulan kadro yapısına" bağlarken, biz niye, "Feyenoord beni şaşırttı" kısmına maruz kalalım ki?

Elbette bir Beşiktaşlı dürüst olmalıdır, ama bazen gerçekçi halimiz, olumsuz baskıya dönüşüyor, bunu hem kendimize hem de takıma yansıtıyoruz.

Orada daha düzgün bir cümle seçebilirdi, her halükarda Sarı Fırtına beni hayal kıtıklığına uğratmıştır.

Beşiktaş'ımı tebrik ederim, benim gözümde olabilecek en güçlü takımı deplasmanda yenmiştir, helal olsun!

Ugur dedi ki...

Metin Tekin'in maç sonunda durumu o şekilde ifade etmesi pek hoş durmadı gibi gerçi ama işin bir de şu boyutu var. Aslında olay biraz da Feyenoord'u tanımadığından ve "köklü klüp", "yılların Feyenoord'u", "sistem takımı" vb. kelimelerin/cümlelerin kura çekildiğinden beri basında dönüp dolaşıp önümüze servis edilmesinden kaynaklı. Millete sorsan (ben de dahil) Feyenoord'un geçen sezon kaç tane maçını seyretmiş acaba ? Bu millet ifadesine Metin Tekin'i de katıyorum. Birtek Southampton'a giden golcüleri, eski hocaları ve dünya kupası kadrosunda bulunan Martins Indi, De Vrij, Janmaat vs. gibi oyunculardan bildikleri kadarıyla Feyenoord hakkında fikir sahibiler. Basında bir sistem takımıdır gidiyor bir haftadır. O yüzden o kafasında oluşturduğu algıya göre o cümleyi kurdu bana kalırsa. Kasıtlı ve bilerek Beşiktaş zayıf veya eleyemez diye düşündüğünden değil. Dün maçı 90 dakika izledim. Feyenoord köklü ve geçmişi başarılarla dolu olan bir klüp olabilir, fakat dün sahaya çıkan kadro gerçekten Beşiktaş'ın kalibresinde değil. Yaş ortalaması oldukça düşük ve tecrübesiz oyunculardan kurulu bir takım Feyenoord. Normal şartlarda zaten olağanüstü bir futbol mucizesi olmazsa bizim rahat elememiz gereken bir rakip. İnsanlar yukarıda saydığım nedenlerden ötürü gereksiz abarttı gözünde Feyenoord'u kura çekildiğinden beri.

yilmaz dedi ki...

@QuaresmA tesbitlerin son derece doğru, evet takımda bir kan kaybı söz konusu oyuncu bazında. Ama aynı kayıp Feyenoord'da da var hem de fazlasıyla.

Feyenoord'un 14-15 transfer listesi:
http://www.transfermarkt.com.tr/feyenoord-rotterdam/transfers/verein/234/saison_id/2014

Beşiktaş'ın 14-15 transfer listesi:
http://www.transfermarkt.com.tr/besiktas-istanbul/transfers/verein/114/saison_id/2014

Biz belki iyiye gitmiyoruz ama, oynadığımız rakip de öyle. Bu gerçek eşleşme belli olduğundan beri var, yeni bi şey de değil. Dün maçtan sonra bir kaç yorum vardı, Beşiktaş Feyenoord ile oynayabileceği en iyi tarihte oynadı diye.
Evet doğru ama "zamanlaması manidar" bi yorum değil mi sizce de :)

Tabii ki bu turu geçersek, bir sonraki turda bu kadroyu güçlendirsek bile favori değiliz ve şansımız en fazla %20. Benim söylemek istediğim bazen kendi takımımızı eleştirirken rakibi haddinden fazla gösteriyoruz, sonra da aldığımız galibiyet Denizlispor'un Lyon'dan aldığı galibiyetle eş tutuluyor, bu da beni üzüyor açıkçası.

Beni Metin Tekin'in objektif olması değil, Feyenoord'u ciddi ciddi favori görmesi şaşırttı ve kendisi hakkında çok büyük hayal kırıklığına uğradım.

Feyenoord'u düzenli takip eden bir adam değilim. Ama son yıllarda Avrupa'da hiçbir başarısı olmayan, en iyi 5 futbolcusunu ve teknik direktörünü kaybetmiş bir takımın Beşiktaş'a karşı favori olamayacağını düşünebilecek kadar futbol bilgim var. Bırakın Feyenoord'u, Bayern'in en önemli 5 futbolcusunu takımdan çıkart, yeni hoca getir onlar bile sezonun ilk resmi maçında sıkıntı yaşayabilir.
Kendisinin Feyenoord'u favori görmesinin sebebi sadece rakibin adının Feyenoord olması! Bugün de "demek ki takımın adına bakıp yorum yapmamak gerekiyormuş." demiş kendisi! Yemin ederim hayretler içerisinde okudum yazdıklarını.

Metin Abi futbolculuk dönemin bitti artık. Lütfen şu anda yaptığın mesleğe biraz saygı göster de azıcık futbolu takip et! Çok zor bir iş değil abi maç izleyeceksin sadece. Demba Ba'nın da neyini bekleyeceksin artık? Adam yıllardır Almanya ve İngiltere'de oynuyor, 5 sene sonra emekli olacak sen daha neyi bekleyip göreceksin be abi!

Metin Tekin'i sevmeyen beşiktaşlı olmaz ama Ntv yorumcu olup yılda milyon lira para kazanıp bu kadar boş yorumları babam yapsa onu da eleştiririm.

Sonuç olarak Feyenoord kötü bir takım, galibiyetin tur avantajı dışında bir önemi yok. En az 3 transfer gerekiyor.

du, levande dedi ki...

gökhan töre'nin ve bir ofansif orta saha oyuncusunun transfer edileceğini varsayarak konuşuyorum, bu sezon şampiyonluğa oynamamız için şu anki takımın üzerine eklenmesi gereken iki şey var. birincisi oğuzhan'a iki yönlü oynamayı öğretmek, yani takım savunmasını aksatmayacak şekilde oğuzhan'ı ortasahadak üçlünün ortasında kullanmayı becerebilmek. ikincisi de sol tarafta olcay ve kerim'i geçen senenin aksine birbirlerinin alternatifi olarak efektif şekilde kullanabilmek. oğuzhan konusunun zor olmadığını düşünüyorum, biliç bunu yapabilecek kapasitede biri. ikincisi ise geçen seneye bakarak konuşursak daha zor gözüküyor. ama ikisini de becerebilirse biliç, takımın üretkenliği çok büyük ölçüde artar ve bu takım savunmasıyla da birlikte şampiyonluğa oynarız kesinlikle.

YSY dedi ki...

Oğuzhan sakatlanmış. Rövanşta yok. Hayırlısıyla açtık sezonu. Ertuğrul karanlık ın sorgulanması gerektiğini düşünüyorum.

YSY dedi ki...

Oğuzhan sakatlanmış. Rövanşta yok. Hayırlısıyla açtık sezonu. Ertuğrul karanlık ın sorgulanması gerektiğini düşünüyorum.

Barreto dedi ki...

Oğuzhan maçta sakatlandı. Olabilir hemen karanlık düşünülmemeli belkide.

Metin Tekin dünya futbolundan bihaber sayılır dersine iyi çalışmıyor. Rıdvan Dilmen'in yedeği zaten Ntv'de futbolcu olarak efsane sarıfırtına ama yorumcu olarak rahmetli Vedat Okyar'ın çok uzağında....
Bir diğer konu: Bugün dünya futbolunda izah edilemiyecek iki şey var. 1- yıldırım demirören'in federasyon başkanlığı, 2-serdar kurtuluş'un sağ bek oynaması. Serdar bu hantalliğı ile tüm mevkilerde (kale dahil) oynayabilir sağ/sol bek hariç. Takımın en acil sorunu gerçek bir sağbek transferidir. Hilbert/kurtuluş değişimi bir sezonjmuza mal oldu. Hala akıllanmamışız anlaşılan...
Feyenoord'u eleyebilirsek, arsenal dışındaki muhtemel rakiplere karşı şansımız olduğunu düşünüyorum.

Mayor dedi ki...

sanıyorum ikinci maça veli yetişirse atiba sağ bek oynayacak. atibayı da oraya koymak biraz israf gibi geliyor çünkü merkez adamı olarak 10 numara.

töre iyi hoş ama bence kerim'in üstüne daha çok eğilmek lazım. geçen sezon bu adamı hiç seyredemedik ki bunu da bilicin garip inadına (pedro gibi) bağlıyorum.

mottayı hemen ipe çekiyorlar, fakat bence vazgeçilmez bir adam. (pozisyon da kesinlikle penaltı değil)
ismail demeyin sakın, 1. bölgede üst üste pas hatası yapan adam gitsin PTT liginde oynasın. avrupada oynayan bir takımın oyuncusu olamadı hiçbir zaman.



alper dedi ki...

Motta>İsmail.
Töre>Frei
Sağ bek Necip>Sağ bek Kurtuluş
Veli-Atiba orta saha oynar.

Töre (ki elzemdir bu transfer) ve Belhanda/Lanzini ikilisinden biri ile Nisan sonunda şampiyonluğumuzu ilan ederiz bu sene.

Ugur dedi ki...

Fransız Lequipe bugün Belhanda'nın Beşiktaş ile 3 yada 4 yıllık sözleşme imzalayacağını ve her an anlaşmak üzere olduğunu yazmış.

http://www.lequipe.fr/Football/Actualites/Belhanda-vers-besiktas/487128

xiyar dedi ki...

yenilsek buralar fenaydı şimdi. galibiyet yenilgi kadar tat vermiyor demek ki.
bu takımın transfere ihtiyacı yok. feyenord galibiyetinin iyimserliğiyle iddia etmiyorum. çok daha önce de yazdım. bu takımla şampiyon olamayız belki. şampiyonlar ligini de alamayız. ama zaten alacağımız iki topçuyla da olmaz o işler. biliç, isimlere bağımlı olmayan bir takım yarattı/yaratıyor. ama nerde, illa lanziniler gelsin, ronaldinholar gitsin. önce özen'i yediler, şimdi sırada o var maalesef. iki-üç kötü sonuçta kaydırırlar ayağını. sonra da beşiktaş'ın çucuğu kontenjanından, azerbaycan, yemen ya da ikinci lig dışında iş bulamayacak çapsızın birini getirirler başa.
ulan ne güzel iyimser başlamıştım yazmaya, sonunda yine bizim boktan futbol ortamına bağlandı iş.

Barreto dedi ki...

Takımın en azından vasat bir sağ beke ihtiyacı var. Hadi başka transfer yapmayacaksın ama sağbek şart.

Ugur dedi ki...

Bu takımın nasıl transfere ihtiyacı yok ? Yanlış takım mı izliyoruz ? Kimse Ronaldinho veya 34-35 yaşında futbolda son günlerini yaşayan yüksek ücretli transfer yapılsın demiyorki. Olay burada Bilic'in veya başkasının ayağını da kaydırmak değil, ortada bazı gerçekler var ve bunları görmezden gelmek doğru değil takımın başarısı için de.

Yukarıda yazan arkadaşa kesinlikle katılmıyorum şu takıma alacağın 2 tane oyuncu (sağ bek ve ofansif orta saha) seni bu sene şampiyonluktaki en iddialı takımlardan biri haline getirir. En kötü ihtimalle de Uefa'da zaten gruplara kalacaksın oradan gelecek parayla bu transferleri karşılayabilirsin. Transfer konularını başka taraflara çekmeye gerek yok bence.

Emre Toraman dedi ki...

transfere ihtiyaç yok düşüncesinin ben de kesinlikle karşısındayım. zaten yönetim de yapacağını defalarca söyledi, ugyun bir formül bulunacaktır diye umuyorum. transfer tek başına tabi ki şampiyon yapmaz ama sistemler doğru oyuncular olmadan da oynanabiliyor olsaydı en başta mourinho transfer yapmazdı.

bir sistem yaratıyorsanız benim fikrim kadro mühendisliği olmazsa olmazdır. hatta teknik direktör değişimlerini de hesaba katarsanız daha uzun vadede fayda sağlayan şey saha içi sistemden ziyade kadro mühendisliği, scouting ağı gibi sistemler olur.

mevcut beşiktaş kadrosu düşünüldüğünde de, kadro mühendisliği bakımından önem sırasına göre forvet arkası(ilk 11), sağ bek(ilk 11), sağ açık(en kötü ilk 14) şart. hem de hiç bir oyuncuyu göndermeden.

atibasızlık düşünüldüğünde oğuzhan-veli-necip 3lüsünden seçilecek bir 2liye güvenmek zorunda kalacağımıza göre bence jones, hatta fink ayarında bir ortasahaya(ilk 18) da ihtiyaç doğma şansı epey yüksek.

xiyar dedi ki...

transfer olmadan elbette olmaz. günümüz futbol ekonomisi buna müsaade etmez zaten. ama niye hep alıcı tarafında biz oluyoruz bu alım-satım işlerinin?
mourinho diego costa'yı 5'e aldıysa lukaku'yla demba ba'yı da bir o kadara satarak yapıyor bunu. sürekli alıcı pozisyonunda kalarak yürümez bu iş yoksa.
kastettiğim şey, milyon eurolar verilerek alınacak adamlara ihtiyaç yok. bu yöneticiler de bu işi beceremedikleri için paramızla/parasızlığımızla rezil oluyoruz zaten.
veli geldiği zaman kimsenin umrunda değildi. quaresma, guti, simao'lar varken kim takardı. şimdi feyenord maçında veli oynamayacak deyince nicki quaresma olan arkadaş, "veli'ye bu maçta büyük ihtiyaç vardı" yazmış. ironiye gel. (quaresma yanlış anlamasın, laf çakmıyorum)
evet, bu takımın transfere ihtiyacı var, ama ne sağ beke ne de forvet arkasına, veli ve atiba'yı yedekleyecek, hatta kesecek birine. genç birine. seneye atiba emekliye ayrıldığında harıl harıl "ön liberoya ihtiyacımız var" yazdırtmayacak birine.
uzun vadeli, iyi planlanmış bir sistem, emre toraman'ın yazdığı gibi, bir kadro mühendisliği ve scouting sistemi olmazsa, daha çok rezil oluruz biz bu transfer piyasasında. o da bu futbol ortamında, antrenman sahasının kenarına sandalye atıp gazetecilerle yapacağı transferler hakkında sohbet eden yöneticilerle zor iş.

Barreto dedi ki...

Orta-uzun vade icin dedikleriniz dogru. Kısa vade yani bu sezon icin sag bek basbas bağırıyor, atiba'nın sagbek olarak kullanılması israf, serdar kurtulus'un kullanılmasının telafisi imkansız zararlar doğurduğunu geçen sezon yaşadık. 2014 yılında Ali Gültiken'i sagbek oynatırız nolacak bir sezon idareediveririz diyorsanız, sizi theo nun yorumlarıyla başbaşa bırakıyorum.
Bu arada Serdar yedek ön libero olarak kullanılmalı kanımca....

Emre Toraman dedi ki...

serdar kurtulustan onlibero olayina katiliyorum. hatta takimda tek onliberoyu en iyi oynayacak oyuncu bile olabilir. ama gelgelelim takim onliberolu bir sistemle oynamiyor ve bence oynayacak gibi de gorunmuyor. ihtiyac halinde box to box 2lisinden biri olabilir tabi(daha once de soylemistim ben mottayi da bir gormek isterdim orada).

bu arada bir aralar yunus malliyla ilgilendigimiz haberleri cikmisti. bize karsi oynadigi hazirlik macindaki performansi gercekciyse bence tam aradigimiz 10 numaraydi. transfermarktta lanzini 6 milyon, ruiz 8 milyon, yunus 3 milyon. sezon sonu sozlesmesi de bitiyor. ucuza kapatabiliriz belki.

Barreto dedi ki...

Aslinda önlibero derken ingilizce tabirle defansive midfielder yada savunma görevleri ağırbasan central midfielder olarak kastettim. Yoksa Serdar'ın ikiceza alanı arasında gidip gelebilecegini ben de düşünmüyorum.

QuaresmA dedi ki...

Aslında Belhanda'nın oluru var. Ukrayna hala sıkıntılı, epey oyuncu başka kulübe transfer oldu. Bir kısmı da ülkeye dönmüyor. Mesela Dinamo Kiev bu haftasonu Metalist maçı için Kharkiv'e uçakla değil, otobüsle gitmek zorunda kaldı. Ama tabi bizim "haftaya netleşir" stratejisiyle ya oyuncuyu hiç alamayız, ya da play-off turuna yetiştiremeyiz. Tabi eli biraz cebe atmak lazım, sonuçta daha yeni 14 milyonluk transfer yapmış bir oyuncu. Ama olursa büyük fırsat.

Biz bu ara Ukrayna'da sıkıntı yaşayan oyunculardan niye transfer yapmadık anlamıyorum. Önder Özen gittikten sonra kimse kalmadı mı Dünya gündemi ve futbol piyasasını takip eden ?

yilmaz dedi ki...

@quaresma

cevap net, kalmadı. :)

Unknown dedi ki...

feyenoord maçına bilet alacak kimse de kalmamış.. satılan bilet sayısının 20 000 civarında olduğu yazılıp çiziliyor.. enteresan bir taraftar topluluğumuz var, digitürkten satılan maça tepki göster, (zamanında) biletix'e tepki göster, passolige tepki göster ama takımına şampiyonlar ligi arifesinde destek olma.. garip..

Yorum Gönder

Ara