.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

22 Mayıs 2014 Perşembe

Gelecek Sezona Dair Kadro Planlaması

Beşiktaş'ın bugünden gördüğümüz kadro planlaması bu şekilde olacak gibi görünüyor.

Cenk hariç, 3'ü yabancı 5 transferden söz ediliyor. Yandaki resmin, adı konulmayan pozisyonları toplam 6. Bunun 5'ini transferle geçiyoruz. 1 pozisyonu da kadrodan geçiyoruz. Bu pozisyon, Necip - Serdar ve Atiba'nın kullanılabileceği sağ bek rotasyonu gibi görünüyor.

Motta-sever arkadaşlar, üzgünüm, mevcut 5+3 sisteminde Motta'yı 11'e yazabilmek mümkün değil.

5+3'ü doğru okumak gerek. Oradaki +3'ün çok yönlü oyunculardan oluşması neredeyse bir gereklilik. Bunun için elimizde de güzel bir örnek var; Atiba. Adam tek bir yabancı kontenjanıyla merkez ikili, sağ ve sol bek rotasyonuna sokulabiliyor. Yedeğe sağ bek, sol bek, orta saha yedekleri koyacağına, bir Atiba koyuyorsun, nereye lazımsa oraya giriyor.

Fikret Orman'ın dünkü açıklamalarından anlaşıldığı kadarıyla Beşiktaş sağ açığa Gökhan Töre ve Olcan Adın'ı istiyor. Eğer bu oyuncularla anlaşma sağlanamazsa, sağ açığı yabancı geçme ihtimali de var. Çünkü forvet pozisyonunda Cenk Tosun, Mustafa Pektemek ve Ömer Şişmanoğlu var. Bu üçünün yeterliliğini tartışabiliriz ama Cenk Tosun imzalarken tartışacaktık bence. Dolayısıyla, benim anladığım, ya forvet yabancı olacak ya da sağ açık.

Kalece Tolga ve Cenk
Sağ bekte Necip, Serdar, Atiba
Sol bekte İsmail ve Atiba
Stoperde Pedro, Ersan, Necip?
Orta sahada Veli, Atiba, Oğuzhan, Necip
Sağ kanatta şu an elde kimse yok, Holosko'ya emekleri için teşekkürler
Sol kanatta Olcay, Kerim
Forvet arkasında yeni transfer, Oğuzhan
Forvette Cenk, Mustafa ve Ömer

5 transfer yetmez gibi görünüyor. Kimseyi kandırmasınlar. Sivok yolcu, Escude yolcu. Pedro ve Ersan dışında elde stoper yok. Hadi yabancı stoperi oraya aldın, 3 stoperle nasıl sezon geçecek? Bu soruları sorarken, Toraman ve Sezer'in affı aklıma geldi.

Gelelim ben olsam kısmına,

Stoperi tek yabancıyla geçerim. Ersan ve bir Türk stoperin Pedro'yla oynamasını planlarım.
Forvet, forvet arkası ve sağ açığın tamamını yabancıyla geçerim.
Atiba'nın yerine bir orta saha virtiözü alırım. Veli'nin sertliğinin yanına, oyun aklı ekleyebilecek bir oyuncu. Gerektiğinde forvet arkası da oynatabileceğin... Ben Premier lig takip ediyorum, oradan 8-10 oyuncu sayabilirim, geniş arama-tarama ağıyla çok daha uygun oyuncular bulunabilir.

Pedro Franco
Orta saha Virtiözü
Forvet arkası
Sağ açık
Forvet

İşte size 5 yabancı.
+3'ün ilki Atiba.
İkincisi yedek sağ açık
Üçüncüsü stoper.

Dolayısıyla, benim için 6 transfer var.
1- Yabancı yedek stoper
2- Yabancı orta saha virtiözü
3- Yabancı forvet arkası
4- Yabancı sağ açık
5- Yabancı yedek sağ açık
6- Türk yedek stoper


Elbette gider gurbetçi pazarından yeni bir Olcay Şahan, Oğuzhan Özyakup falan bulunursa denklemler değişebilir. Gerçi onun da bugüne kadar bulunmuş olması lazım zaten.

Not: Takımda Atiba ve Franco dışında yabancı oyuncu tutmam.

Bu kadar.


39 Yorum:

diope dedi ki...

abi güzel yorumlamışsın, bu 7 transfer için önerin varmı peki.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

Benim şu veya bu isim diye söylememin bir anlamı yok, ben oyuncu tipi koyarım ortaya.

En önem verdiğim oyuncu ise, orta saha virtiözü.

Tipleme olarak; Mikel Arteta, Gareth Barry, Scott Parker falan diye gidebiliriz.

Forvet olarak bir önerim yok.
Sağ açık için, fiziksel değerleri üst düzey, oyunu genişletebilecek, çalım atabilecek bir oyuncu olabilir. Tip olarak Konyaspor'daki Djalma diyeyim.

Stoperde Uğur Demirol olabilir yedek olarak.

Forvette bir dolu alternatif var. Ben olsam uzun hantal yerine, dinamik bir oyuncu tercih ederim. Beşiktaş zaten orta yaparak oynamıyor. Tempolu ve akarak oynuyor. En azından, iyi oynadığında böyle oynuyordu. Emenike, Sow tipi olabilir o yüzden.

Forvet arkasında da, gerektiğinde kenarlarda da oynayabilecek tipte bir oyuncu tercih edilmeli.

Gürcan Ulusoy dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
siyahiforvet dedi ki...

Franco'nun yanına yerli stoper koyamıyorum şahsen. Ersan oynadığı dönemde iyi iş çıkardı ama sezo planlamasında stoperde güveneceğim ilk isim olmaz, bir nasır attı dedi sezonu kapadı. Gökhan Töre, Olcan Adın ya da başka yerli/gutrbetçi ile sağ açığı kapatıp stoperde lider yabancıdan yanayım.
6 yerli; Tolga - sağ bek (Sefa) - Ismail - Veli - Olcay - Töre/Olcan
5 yabancı da; Pedro - stoper - Atiba'nın iyisi yani bahsrttiğin virtüöz - forvet arkası - forvet
+3 için de aynı fikirdeyim Atiba ve Atiba gibileri.

alper dedi ki...

Uğur Boral,Şişmanoğlu,Holosko,Sivok,Serdar Kurtuluş takasta kullanılabilir.

Olcan için TS ile pazarlık masasına bile oturamayız.Yalan haber.G.Töre kalırmı bilmiyorum çok kızdırırsak FB veya GS elimizden alabilir.F.Terim GS nin başında olsaydı çoktan GS ye imza atmıştı zaten.Allahtan Mancini gibi bir öküz varda hala elimizden almadılar G.Töre'yi.

1-Yabancı forvet kesin gibi görünüyor.Emenike-Sow tipi biri gelirse o mevkiye iyi olur bencede.Adı geçti Gomis cuk oturur..
2-Yabancı stoper elzem..Ersan,Franco gereğinde Necip gereğinde Atiba ve Toraman stoper mevkini kaldırır..
3-Motta her halükarda kalmalı..+3 te oturtursun icabında..İsmail ile dönüşürler.
4-Sağ bek için türk olmalı.Rizeden Koray Bursadan Şener gibileri yukarıda yazdığım gereksizler ile takas yoluyla alınabilir.3 çürük topçu ver bu sağlamlardan birini al.

Deniz dedi ki...

-------------------Tolga-----------------------
Yabancı sağ bek - Yabancı stoper - Ersan - Caner
--------Veli - Yabancı orta saha--------------
----Töre - Yabancı ofansif orta saha - Olcan---
------------Yabancı santrfor--------------------

Yedekler:
Cenk Gönen
Sefa
Pedro
Atiba
Cenk Tosun
Olcay
Oğuzhan

Rezerv:
Necip
İsmail
Muhammed
Kerim
Ömer

Bu sene bonservislere 15 değil 20 harcayalım (finansmanı mümkünse tabi), seneye 10 değil 3 harcarız.

powerslide dedi ki...

çok sevdiğin oğuzhan'ı yedeğe atar bu planlama :D
genel olarak katılıyorum ama ısrarlı yabancı stoper arayışları pedroyu yedek stopere atmak gibi planları olduğunu gösteriyor sanki.
bir de iki tane yabancı sağ açık alacaklarını sanmıyorum :s lakin pektemek-olcan takasına sonuna kadar kabulum.
aslında çok fazla detay düşünmeden temel prensip ne olmalı onu kararlaştırmak lazım. bana göre bu prensiplerin başını çeken maddeler,
-derbilerde dayak yemiycek bir kadro oluşturmak (sahada sinen, rakibine direnemeyen, tartışmalarda kolay kart gören) bu beraberinde kilit anadolu maçlarında zorlanmayan bir bjk da getirir.
-necip,holosko,mami,boral,pektemek gibi adamlara sezon içerisinde minimum derecede muhtaç kalmamızı gerektircek bir yapılanma. şu çok açık ki bu adamlara muhtaç kaldığımız maç sayısı arttıkça kalite olarak baya eksik kalıyoruz sahada ve o gol bir türlü gelmiyor.

Deniz dedi ki...

Bir de onbire yapılan 7 yeni transfer tekrar takım kurdurur tekrar bunlar birbirine alışana kadar falan denir ama bunun yakın tarihte örnekleri var. Doğru ve efektif transfer yaparsan 7 tanesi sırıtmaz. Netekim yüzüncü yılda

Cordoba
Tolga-Ronaldo-Zago
Kaan Dobra-Ahmet Yıldırım-Pancu-Tayfur-Deli
Sergen-İlhan

onbiriyle genelde oynuyorduk. Yasin, Tolga, Tümer, Ahmet Dursun ve Pascal da arada onbire girip çıkıyordu duruma göre.

Devre arasında gelen Giunti de direk onbire yazılmıştı.

Yani takıma yeni gelen

Cordoba
Zago
Ahmet Yıldırım
Pancu
Sergen
Kaan Dobra

ve devre arasında gelen

Giunti

onbiri oluşturdular, biri bile sırıtmadı. Bir önceki seneden sadece İlhan, Tümer, Ahmet Dursun, Tayfur, Ali Eren gibi adamlar vardı bunlar da dönüşe dönüşe oynadılar.

Olay doğru transferde, transferin sayısında değil.

alper dedi ki...

Kayseriden Sefa da bir benmi bişey göremiyorum..Lig sonuncusu,ligin en az gol atan takımı(bobo-nobre gibi iki santrofora rağmen)ve kayseri gibi lanetli bir takımdan (g.ünal ,topuz ve en son gs ye giden hanzo gibilerin durumu ortadayken) topçu almak fitbola ihanettir.

alper dedi ki...

Haa birde aklıma gelmişken söyleyim.35 senedir BJK izlerim son 2 yılda ki kadar cennetlik bir başkan ve topçulardan oluşan kadro görmedim.Adı rengi ismi cismi önemli değil bu sene allah aşkına orta sahaya bir orsopu çocuğu,piç ,şerefsiz,emek hırsızı tanımlarının hepsini bünyesinde barındıran bir topçu alalım.Ağzı en az mondragon kadar açılsın gol attığımızda mesela.

alper dedi ki...

Tolga(Cenk)

Koray Altınay,Uğur Demirok,Ersan,Franco,Motta,İsmail.

Veli,Atiba,Oğuzhan,Hürriyet Güçer,Batalla,Yiğit İncedemir,Merter.

Olcay,G.Töre,Cenk,Pektemek,İlhan Parlak..

Şu adamları toplamak zor iş değil.3-5 tane de tabanca gibi kaliteli sürekliliği olan yabancı alalım bana yeter..

yilmaz dedi ki...


--Tüm yorumlarım şampiyonlar ligine gidemeyeceğimiz üzerinedir--

ben şimdiye kadarki forvet transferlerimizin verdiği umutsuzluktan ötürü yabancı bir forvet yerine, güçlü bir arka 3lü fikrine katılıyorum. gürcan'dan ayrıldığım nokta ise sağ açığı yabancı yapmak yerine töre'yi almak. Ben istenirse bu transferin 4.5, 5'e biteceğini tahmin ediyorum.

forvet arkası (hatta bence ikinci forvet bile diyebiliriz) en az olcay'ın istatistiklerine ulaşabilmeli. Asist'te de geçmeli. Daha da önemlisi, tek farklı galibiyetlerde farkı yaratan golü atmış ya da asisti yapmış olmalı. Kısaca kilit açma becerisi olmalı. Var mı adayın derseniz, ne yalan söyleyim yok. Umarım transfer ekibimizin vardır :)

Sol açık aslında olcay bu sene hayal kırıklığı yarattı bende. deplasmandaki bursa maçından sonra sezonu kapattı. Eğer bu durum devam ederse bu seneyi tekrarlamış oluruz. Buraya güçlü bir yabancı olabilir. Ama onun da olcay kadar katkı yapması şart. Djuzdzjack (kesin yanlış yazmışımdır :) ) diye bir oyuncu vardı. Rusya'ya gidince ne kadar kaşarlandı bilmiyorum. O tarz bir sol açık süper olur.

forvet daha önce de dediğim gibi, cenk, mustafa ve ömer kompakt bir oyun yapısı ve 25-30 gol toplamına ulaşabilen bir 3lü ile yeterli olabilir. Aslında yetmez de inanın kaliteli yabancı bir forvet alabileceğimizi hiç sanmıyorum.

Veli Atiba bu sene için de yeterli olur. Atiba'yı yedeğe atabilecek (yerine göre Veli'yi de olabilir) kuvvetli bir merkez ortasaha takıma level atlatır.

Defansta tek yabancı bence de ideal. Artık ersan'a verdiğimiz 4m€ bonservisin hakkını verme zamanı geldi bence. yerli alternatifle beraber bence kotarırlar.

Sağ bek konusundan açıkçası çok ümitli değilim. bize bu sezonu unutturacak bir sağ bek var mı piyasada şüpheliyim. Eğer yerli olarak çözersek motta kalmalı. Motta'yı sadece yabancı kaliteli bir sağ bek için feda edebilirim.

Yani yabancı 5'li şöyle olabilir.
-şutör, golcü, küsmeyen, darılmayan, trip atmayan bir ofansif orta saha
-box to box bir merkez ortasaha (jones da bu seneki hayal kırıklıklarımdan biri)
-adam eksiltebilen, dikine gidebilen, ceza sahasına çokça giren bir sol açık
-franco
-motta ya da sağ bek

Unknown dedi ki...

Benim de oyum sag acikta Gokhan'dan yana.. Olcay'in hucumdaki kisirligimiza onemli bir payi oldugunu dusundugumden oraya mumkunse yerli (Olcan) takviyeden yanayim.

Fikret Orman 3 yabanci demis, cikan haberlerden yola cikarsak stoper, ofansif orta saha ve forvet olacak bunlar.. Herkes yazmis ben de yazayim aklimdaki 11i :)

Tolga
Yabanci Yabanci Ersan Ismail
Atiba Veli
Gokhan Yabanci Olcan
Yabanci

BEKLER:
Kolay kolay yerli sag bek bulamadigimiz ve bulamayacak oldugumuz icin sag bekte yabanci kullanilmali. Ayni kisir durum solda da gecerli (yani keske Caner'i alabilsek herkesin istedigi gibi ama bence cok zor), bu yuzden az maliyetle Motta'yi elimizde tutalim yedekte hayal edelim, nasilsa bolca firsat gelecek. Hatirlayalim ki bu sezon 10 kontenjan arasindan 2-3 yabanci ile oynadigimiz maclar oldu.

STOPER:
Her ne kadar Franco umut vermis, yeterli performans ise de ikinci bir yabanci stoper sart. Mumkunse ayagi Franco kadar duzgun, ama daha hizli, fizik ustunlugu kurup isirabilecek tipte. Duruma gore Pedro'yla iki yabanci stoper ya da 1+1 oynariz. Ha bence Ersan da pek guvenilir degil, keske hamle yapabilecegimiz yerli bir stoper olsa (biliyorum olmaz ama Omer toprak gibi mesela)? Yoksa boyle bir isim en azindan alabilecegimiz en iyisini almakta fayda var, zira kesin en az 10-15 mac Ersan'siz oynariz (sakatlik, formsuzluk vs)

ORTA SAHA:
Ball-winning orta sahamiz veli'nin yanina bize iki yonlu playmaker orta saha Gurcan'in yazisindaki gibi tadindan yenmez. Ama transfer yapilacak diger mevkiler ile kiyasla ve ayirilan butce ve F. Orman'in bahsine gore bu transfer dusunulmeyecek gibi. Bu durumda bonservis neredeyse odemeyecegimiz Jones'u Atiba ile degiserek oynatmak ve hazirlik kampinin ardindan belki %70'lere cikacagini ummak bence uygun olabilir.

Bence yapabilecegimiz en onemli islerden biri Olcan transferiyle Olcay'i yedeke atmak olur. Mumkunse Omer ama olmadi Mustafa feda edilmeli forvetteki siskinligi atmak icin.

Unknown dedi ki...

Bu arada daha realistik bir kadro yazmaya calistim, gonul daha iyisini ister tabii ki.. Para odenecek olsa da Gokhan, Motta, Jones'un yeni transfer olmadigini varsayarsak, 4u yabanci 6 yeni isim var (sag bek, yerli+yabanci stoper, ofansif orta saha, Olcan, forvet).

yilmaz dedi ki...

bu arada bir fikrimi daha beyan edeyim. yönetimin dördüncü, önder özenin de ikinci transfer dönemi olacak. Ve açık konuşmak gerekirse bana hiç umut vermiyorlar. Ben bu yönetimden olağanüstü bir başarı beklemiyorum. Ama yaptıkları, sportif başarıdan daha önemli şeyler.

Beşiktaş resmen yeni kurulmuş bir kulüp gibi reformlar yapıyor. Bunu transferlerden bağımsız söylüyorum. Bunlar şimdi değilse de ileriki dönemlerde meyvelerini verecekler. Belki biz çok büyük başarılar göremeyeceğiz ama şahsen benim açımdan geleceğe dair ümitler herşeyden önemli Beşiktaş için.

buzkan dedi ki...

beşiktaş cenk hariç 5 değil 6 veya 7 transfer yapacak. beşiktaşın seneye kadroda 5 yabancısı hazır atiba, enaramo, holosko, franco, sivok. atiba ve franco dışındakiler kadroda
düşünülmüyor. elden çıkarmak zorunda oldukları isim 1. pazarlığa daha güçlü oturabilmek için başkan 3 yabancı oyuncu ( gerekirse 4 ) alacağını söylüyor. yerliler sağ bek ve sağ açık olması planlanıyor yabancılar ise stoper, sol bek, forvet ve on numara. düşündükleri 11 de motta ve atiba yok, ikiside yedek. 11 de 7 yerli düşünülüyor . sağ bekten-sol bekten yeterli verim alınamazsa veya yerli sağ açık alınamazsa gibi sebepler için elde 1 joker yabancı hakkı var. yazılan kadroda atiba yok onun yerine oğuzhan var. ( 15 olan transfer bütçesinin 11e düşme sebebi almeyda ve motta. ilk yabancı gönderildiği an yerli sağ açıkta da problem yoksa motta açıklanacak yoksa son ana kadar beklenip bir yabancının sözleşmesi feshedilecek.)

Anlamadığım şey, 5 oyuncu alacak olmamız. Eksikleri sayalım. 1 sağ bek kesin almamız lazım, 1 stoper kesin almamız lazım, (Toraman gidecekse 2 stoper almamız lazım.) 1 sol bek kesin almamız lazım, 2 orta saha kesin almamız lazım, 1 santrafor kesin almamız lazım, Gökhan töre ile birlikte 1 kanat oyuncusu daha kesin almamız lazım. Yani en az 8 transfer yapmamız şart. Acaba Motta ile Gökhan'ı o 5 kişiye dahil mi etmediler?

Gökhan dedi ki...

ramon'un bonservisi alınıp, atiba ve franco'yla birlikte kalacağı söyleniyor. bu durumda, 4'ü ilk 11'e, 1'i de yedeğe 5 yabancı daha alınmalı bence.

töre'nin de bonservisi alınıp, 1 yedek yerli stoperle transferi kapayabiliriz.

sözleşmesi devam edip de göndereceğimiz yabancılar sivok, holosko, eneramo. tabi sivok'u, artık sakatlıktan dolayı pert oldu kabul ediyorum, yoksa en kötü +3 olarak dururdu sivok.

bence en, ''olmasa da olur'', ''idare edelim yeter'' denecek mevkiler bek pozisyonları, o yüzden oraları beni de tatmin etmeyecek şekilde doldurdum.

olcay, ersan ve eldeki 3 yerli forvetin tamamı da yedek gözüküyor benim kadromda, olur da ismail bekleneni veremezse, bu yerlilerden birini 11'e koyup ismail'in yerine ramon'u da yazabiliriz.


franco kalitesinde ve ondan daha sert bi yabancı stoperle, tandemi tamamen halletmiş oluruz. ortasaha için, ben de gürcan'ın dediği tarzda bir oyuncu istiyorum. santrafor için olursa demba ba gayet iyi olur, sol açıkta da fark yaratabilecek, töre ve olcay'ın iyi özelliklerinin birleşimine sahip bir oyuncu olabilir.


tolga
necip-franco-yabancı stoper-ismail
yabancı ortasaha-veli-oğuzhan
töre-yabancı forvet-yabancı sol açık

du, levande dedi ki...

bence elimizde oğuzhan gibi bi oyuncu varken merkez orta saha yerine ofansif orta saha (ikisinden birisi tercih edilecekse) almak daha mantıklı. çünkü merkez alırsak forvet arkasında yine oğuzhan'ı kullanmak durumunda kalıcaz ve hem oğuzhan'a yazık olacak hem de hücum kısırlığımız devam edecek. ama oğuzhan ortasahada yaratıcılık anlamında ayağına bakılan tek oyuncu olmadığı zamanlarda ne kadar etkili bir merkez orta saha olabileceğinin sinyallerini verdi çok kez. veli (atiba), oğuzhan ve gerçek bi ofansif orta saha ile orta sahamız ideal olur bence. maçına göre merkezde oğuzhan yerine atiba da kullanılabilir.

theotheo dedi ki...

jessie ye katılıyorum sadece atiba ve franco kalabilir onlar da bu takımda ancak yedek oyuncu olarak kalabilir +2 şeklinde.

yani bu takımın ilk 11 ine direkt oynayacak 5 yabancı oyuncu şart.

lescott-sagna-diego-vandervaart-ba

5 yabancı.

türk isimlere gelirsek.

caner-olcan-cenk tosun-töre

transferleri yeterli olur.

olcanı alırken. sivok, holosko, kurtuluş gibi oyuncuların gerekirse tamamını takasta kullanabiliriz. böylelikle bu oyuncularda elimizden çıkmış olur.

az öz kompakt bir kadro yaratmamız lazım.

isimler değişebilir ancak profil bence böyle olmalı kadroyu yazıyorum.

tolga

sagna-lescott-ersan-caner

veli-vandervaart

töre-diego-olcan

ba

yedekler
cenk
atiba
franco
cenk tosun
oğuzhan
olcay
necip

bu şekilde bir düzenleme olabilir.

olcan için bence trabzonspora şu teklifle gidebiliriz. trabzonun kadro derinliği açısından bu teklif faydalı olacaktır.

olcan=serdar k+holosko+sivok+pektemek üzerine de biraz para ile bu iş bitebilir. böyle bir teklifle gidebiliriz. bu çöp oyuncuların maliyetini üzerinden atması lazım takımın.

alınacak 5 yabancının yıllık ücretleri ortalama 4 5 milyon euro arasında gezer. gezmek zorunda başka türlü başarılı olma şansı yok bu takımın.

theotheo dedi ki...

yukarıda yazdığım takım zaten sahaya çıktığında rakibini sindirecek kalitede bir takım hiç kimsenin şüphesi olmasın. ama bu takımı kurabilecek bu oyuncuları ayarlayabilecek güç var mı o soru işareti.

du, levande dedi ki...

gökhan töre'yi ise kesinlikle almamız gerek bence. sefa falan asla yerini tutamaz gökhan'ın. yabancı kontenjanını kullanmaksa hem sıkıntıya sokacak bizi hem de 3 milyon falan verilen hajroviç'leri görüyoruz işte. 21 yaşında gelişime açık, altyapısı sağlam, yerli, fizik açısından hiçbi sıkıntısı olmayan bi oyuncuyu gerekirse 7'yi verip alman gerek. gökhan'ın şu an eksik sayılabilecek tek yanı skor katkısının düşüklüğü ama yani hem onun dışında çok önemli meziyetleri var hem de bu düzenli olarak oynadığı ilk sezonuydu, zaman ilerledikçe skora katkısı da artacaktır. kaldı ki golcü bi ofansif orta saha, golcü bi olcay ve golcü bi santrofor olacağı da düşünülürse gökhan'ın yılda 8 gol 10 asist civarı skor katkısı yapması fazlasıyla yeterli olur. ki bu sezon bile 4 gol 7 asist yapmış. özetle, olmazsa olmazımız değil demiş başkan sanırım ama bence transferde en önemli önceliğimiz gökhan olmalı. zaten işin bir de biz almazsak rakiplerimizden birinin çok büyük ihtimalle alacağı tarafı var ki ucunda hem büyük bi prestij kaybı hem de senelerce gözümüzün önünde gökhan'ı izleyip kahrolmak var.

du, levande dedi ki...

sagna işi yaş bu arada. manchester city'ye yıllık 9.5 milyon euroya imza atacak deniyor. ama yabancı sağ bek şart gibi. stoperden çok daha öncelikli.

du, levande dedi ki...

yalnız theotheo ortasahaya hem diego'yu hem van der vaart'ı transfer etmiş sdkfjaskj baktı veli'yi eleştirerek çıkartamadı takımdan, koşturarak öldürecek :/ ki bi şekilde hani kulüp gömü bulsa da yazdığın kadroyla oynama şansı olsa o orta saha kevgire döndüğünde de veli'yi eleştirip şampiyonluğa oynayan takımda veli mi oynar diye saydırmaya başlayacaksın theotheo :/

theotheo dedi ki...

hee veli ile atiba beraber oynasında takım yine kabızlıktan ölsün.

lan.

görende rakibin barcelona fln sanıcak. adam gibi 5 tane forvetim olsun. 4.1.5 çıkar yine yenerim bu dandik takımları. sen ortasahana diego ve vander vaart ayarında iki tane adam koy. iki tane de kateden dripling yapan adam geçen olcan ve töre gibi iki kanat koy var ya rakibe top göstermezsin türkiyede.

bu adamları getirmek kolay mı? değil. yetenek istiyo. başka birşey değil. bu yönetim yapabilir mi? bence hayır.

fikret orman olsa yapar. ama bu ayakçı servisçiler YAPAMAZ.

Ekrem Ph.D. dedi ki...

tolga

sagna-lescott-ersan-caner

Veli- M. Topal

Bale-Oguzhan-Ronaldo

Hulk

Yedekler: Su anki kadro

Bu kadar petrol gelirine bu kadroyu yapamazsa yonetim istifa.

theotheo dedi ki...

şu kadro imkansız mı? çok net bir soru imkansızsa neden imkansız. sagna yerine muadil bir oyuncu olabilir.

tolga

sagna-lescott-ersan-caner

veli-vandervaart

töre-diego-olcan

ba

du, levande dedi ki...

veli atiba birlikte oynasın diyen yok. maçına göre tercih de edilebilir öyle ama ortada oğuzhan tarzı bi oyuncu gerek. van der vaart da diego da ofansif orta saha için uygun ama arkalarına çift yönlü oynayabilen birini koymak şart. yukarda yazıldığı gibi barry, parker tarzı adamlar yani. yabancı kontenjanı ve bütçe elveriyosa alınsın evet ama oraya alıp gökhan'dan sağ bek'ten kısacaksak oğuzhan oynasın diyorum ben.

theotheo dedi ki...

@du levande

ya oğuzhan kafaya oynucak bir takımın yedek oyuncusu olabilir arkadaşlar kendimizi kandırmayalım. o fizikte bir oyuncunun şampiyon takımın ilk 11inin banko 10 numarası olması gibi bir imkanı yok.

yedeklerde pişip kendini geliştirirse ilerisi için düşünülebilecek bir oyuncu şu anda çok ham.

bu takıma bir tane de değil iki tane beyin lazım.

diego ve vander vaart gibi iki oyuncu ve hızlı 2 kanat oyuncusuyla ancak büyük maçlarda ağırlık koyabilirsin.

galatasaray neden seni eziyo ?

selçuk inan sneijder

sen bu beyinle başedebilir misin? tabii ki edemezsin.

du, levande dedi ki...

e iyi de işte selçuk inan - sneijder'in muadili van der vaart - diego olmaz. selçuk alan bilgisiyle mücadelesiyle takım savunmasına çok büyük katkısı olan bi oyuncu tipi, bunları yapmadığı zaman da zaten takımının nasıl zorlandığını ve selçuk'un da nasıl eleştirildiğini gördük. van der vaart ve diego bu işleri yapabilecek adamlar değil. essien demişler bi kaç yerde, essien daha uygun mesela. virtüöz denemez ama iki yönlü oyuncu. alınabiliyosa essien alınsın. ama adam 5 transfer diyo 3'ü yabancı diyo. ofansif orta saha ve forvet şart olduğuna göre essien'i de alırsak sağ bek işi yatar. stoper zaten yatar. ve ayrıca sağ açığa yabancı alma şansı da kalmayacağından dolayı gökhan transferi hepten şart oğlu şart olur. yine de gökhan da alındığı sürece essien tarzı bi transfere karşı değilim şahsen. sağ bekte necip-serdar izlemeye devam ederiz ama. çünkü sen tamam yazdıklarının hepsi alınsın diyosun da başkanın soylediği şey açık.

alper dedi ki...

@theo

O kadro imkansız.En basitinden FB den Caneri alacak hiç bir güç icat edilmedi henüz.taki FB ben almıyorum lan kovuyorum diyene dek.

planck dedi ki...

theocan kadron imkansız değil ama baya mantıksız, ligi izle de gel hacı 90larda kalmışsın hala demirören kafaları

theotheo dedi ki...

@planck


tolga

sagna-lescott-ersan-caner

veli-vandervaart

töre-diego-olcan

ba

bu kadro mantıksız öyle mi?

bunu diyen adamlar escude çok formda fransa milli takımı tatavası yapan adamlar ha. onu unutmayın :)

alper dedi ki...

Sagna-Lescott-Van der vaart-diego-caner-olcan...

BJK bu adamları bir transfer döneminde alacak ve bu mantıklı olacak öylemi?

F.orman-Ö.Özen hadi üzerine birde Biliç üçü kendilerini satsalar bu adamların değil hepsini 2 sini bak yazıyla ikisini bir sezonda BJK ya getiremezler.

Hele Caner ve Olcan'ı aynı senede BJK gibi bir takım tansfer ederse Ayasofya ibadete açılır sincanda tanklar yürür barış süreci sekteye uğrar o derece kaos olur ülkede.

Ugur dedi ki...

İmkansız o isimleri alabilmek. O isimlerden birtek olursa lescott olur, diğerleri hayal.

makavel dedi ki...

hiç bir bok beceremiyosan git serkan balcıyla titayı al..

ideal 11 dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
dominic molise dedi ki...

motta giderse devre arasinda futbolcu aramaya baslariz sol beke.
arkadas anlamiyorum ki, adamin resmen telles'ten pek bir eksigi yok. gs tellese tapiyor, bizimkiler mottaya 1 milyon euroyu cok goruyor.

anlayamiyorum.

dominic molise dedi ki...

ayrica ersan son maclarda cok formdaydi,
neden oraya yabanci transferi yapiyoruz ki?

anlayamiyorum,

tolga,
motta, ersan, franco, sener
atiba, veli
tore, batalla, aydin k.
ba

Yorum Gönder

Ara