.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

30 Nisan 2014 Çarşamba

Maç Raporu: Sivasspor 3 - 0 Beşiktaş

En yüksek puanın bile vasat altı kaldığı bir haftada en iyi/en kötü seçmenin manası olmaz.

DEĞERLENDİRME
Slaven Bilic 4.3
Besiktas 3.0
Mete Kalkavan 4.7
Sivasspor 7.0
TAKIM
Tolga Zengin 3.9
Ugur Boral 2.8
Dany Nounkeu 2.3
Pedro Franco 4.9
Serdar Kurtulus 2.5
Atiba Hutchinson 4.9
Necip Uysal 3.4
Oguzhan Özyakup 3.8
Olcay Sahan 2.3
Mustafa Pektemek 2.7
Hugo Almeida 1.9
Gökhan Töre 2.8
Kerim Frei 3.9

NOTLAR:

*Bu kadar kritik bir maçta, bu kadar eksiğin olduğu bir ortamda Sivasspor gibi zorlu bir deplasmandan puan almak kolay iş değildi. Sahada ekstra bir efor, direniş, mücadele, hırs... adını ne koyarsanız koyun görmemiz lazımdı. Görmedik. (Atiba ve Kerim'i ayrı tutuyorum ben şahsen)

*Almeida'nın notunun düşük olması kaçırdığı golün yanısıra, haftalardır gözüken mental eksikliğinin de yansıması. Ağzımıza bir parmak bal çaldıktan sonra kendisi alışılmış hâline döndü gibi artık. Belki de takımla bağlarını kopardı kafada.

* Maçın istatistiklerine falan bakmanın anlamı yok, Gürcan da güzel bir yazı yazdı ve üzerine yorumlar gelişti. Şu net: Beşiktaşlı futbolcular, en hırslı, en konsantre olmaları gereken zamanda belki de Gökhan'ın yaşadığı olaya takıldılar, belki başka bilmediğimiz bir mesele var ama bu haftaki oyun utanç vericiydi. Teknik heyet artık eline sopa mı alır, oyuncuları son üç hafta için tesislere mi hapseder, üç-beş kişiyi takımdan mı kovar, nasıl yönetilir bilmiyorum ama bu süreç mecburen yönetilecek. Böyle olmaz bu iş.

19 Yorum:

Armagan dedi ki...

Maçı izlemedim,yani izleyemedim netten doğru düzgün link bulamadığım için.2. golü yarım yamalak görünce iyi ki de izlememişim dedim.

Diyeceklerim maçla ilgili değil.Sahadan uzak olaylar bu hafta içinde bol bol yaşandı, konuşuldu.Bunlar hakkında yorumum olacak.Kısacası şöyle sıralanabilir:

1.Töre'nin vurulma olayı ve takımın buna tepkisi
2.Fb'nin stad konusunda yapılan açıklama ve ardından Gs li taraftarlar ve hatta Beşiktaş taraftarları tarafından yapıştırılan şikeci,yancı ithamları
3.Özen konusu ve yapılan transferler

1.Vurulma olayı itibar açısında vahim bir durum yarattı.Özellikle iç karışıklığı neden oldu,ki olması normal, ve medya desteğiyle olay büyüdü.Oyuncuların antreman öncesi böyle durumlar içine girmesi tasvip edilemez ama verilen ceza şimdilik bana yeterli geldi.Disiplinsizlik dalgalanmaları yaratır ve belli oyuncularda bu görülüyor,bunun nedeni gece hayatı olabilir.Özel hayatı herkesin kendine ama işini etkilediği anda gereken yaptırımlar yapılmalı,oyuncu o formayı hak etmeli.Başka bir deyişle,eğer bjk futbolcusu canını dişine takmayıp %100üyle oynamaya uğraşmayacaksa bu takımda bulunması düşünülemez.İstenilen mücadele gösterilmezse önlem alınır,son seçenek olarak yollar ayrılır.Şu zorlu dönemde verilen/verilecek para cezaları bana makul görünüyor.

2.Bu açıklama sanıldığı gibi yancılığın sembolü değil Beşiktaş'in ligteki en kibar ve naif takım olduğunu gösterir.Evet bu lige ve insanlara ve ülkeye fazla ama olması gereken bu.Futbol nefrete,kötü duygulara değil rekabete ve iyi duygulara neden olmalı.Beşiktaş'ın Türkiye'de bu yönde en yapıcı atan ve atmaya çalışan takım olduğu aşikar.Bunu şikeyle başka bir şeyle nitelemek ise kendini bilmezlik olur.Ha, dersin bu kadar önemli haftalarda adamlar neden bunları düşündü,o ayrı konu.Ama bu takımın itibarını lekelemek bu kadar kolay olmamalı,sırtından bıçaklamak olur.Takıma sahip çıkmak bu açıklamayı olgunlukla kabul etmeyi gerektirir.Ha şike yaptığını anlarsın kanıtlarsın,buna engel olmak takımın onuru için gerekir,diğer türlüsü sadece safsatadır.

3.Yapılan transferler sayılmış. Dany ve Serdar dışında çok çok yanlış bulduğum bir transfer söyleyemem.Hatta Tolga,Atiba,Motta gibi çok çok iyi transferler var.Evet yarıdaki performası tartışılır,Jones transferi gerekli miydi konuşulur ama bu kişiyi ihanetle suçlamak yine takıma çelme takmak anlamına gelir.Benim de düşüncem transferlerin değil takım antrenörü eksikliğinin olduğu.Bence asıl sınavını gelecek yıl için yapacağı hamleler gösterecek.Onları gördükten sonra konuşur,yetersizlik görülürse istifaya davet ederiz olmadı.

Önemli olan maçı kaybetmek veya kazanmak değil bir marka değeri yaratmak kanımca.3. de olunabilir 4. de,önemli olan takımın aldığı sonuçta çok savaşıp savaşmadığı ve bunu dürüstçe yapıp yapmadığı.Gs gibi dürüstçe oynamayan takımların örnek gösterilmesi,oyuncusu çıkmak isterken yerde yatması söylenerek sahaya ittirildi, takımın şanına ve onuruna yapılacak küfürden öteye gitmez.

Benim fikrim takım ne olursa olsun 2.lik için savaşmalı ve "averaj takımı" olunacaksa bile Avrupa'ya gitmeli.Bu şu anda istenilmeyen oyuncuların değiştirilme,kalite atlanılması için bir fırsat olabilir.Yoksa kısır döngüye girip,başarı konusunda umutsuzluğa kapılmak yanlış geliyor bana.Her şey adım adım olacak durumda,kaliteli bir takım haline gelinsin isteniyorsa her fırsat değerlendirilmeli ve bu konuda mantıklı ama idealist olunmalı.-kalite olarak fener veya gs bir yere kadar alınabilir,sonrasında avrupa takımları örnek alınmalı.çıta adım adım yükseltmek gerek.Ve eğer başarı konusunda istikrar yaşanırsa tüpçü gibi boldan değil düzenli tertipli planlı davranacak insan olarak Bilic gibileri gerekli,elindeki malzemelerin sezon genelinde %70-%80ini kullanmaya çalışan bir adam-

Armagan dedi ki...

Bir de bundan sonra 2.lik gelmez demek nasıl bir saçmalıktır anlamıyorum.Önde 3 maç,9 puan var ve puan farkı 1.Gs ahım şahım oynayamıyor ve puan kaybında anında arkamıza düşüyorlar neyin umutsuzluğu bu!

Zaman takıma sahip çıkma zamanı arkadaş,takımı kötü oynuyorsa bunun az-çok bir nedeni de 12. adamın yeterince iyi olmamasıdır,stad e-bilet birçok neden vardı ama madem katı eleştiri yapılıyor herkese, çuvaldızı biraz kendimize batırmak gerek.Gerçekten iyi miydik bu sezon bunu samimi olarak kendinize cevaplayın o zaman.

Passolig saçmalığı yüzünden maça gidilmese bile,ki bence 100.000 tl ceza verilip taraftar kabul edilmeli, önemli olan mesaj vermektir.Ya stad önünde ya da çarşıda toplanacak büyük bir kalabalık buna yeterli olur...

EC dedi ki...

sampuanlar-liginin-futbolcu-musveddesi http://www.aksam.com.tr/yazarlar/ali-ece/sampuanlar-liginin-futbolcu-musveddesi/haber-303276

Dunku mac, BJK nin onumuzdeki yil hangi futbolcularla devam etmemesi gerektiginin bir gostergesi olmustur.. Ister CL katilimi ister EL katilimi olsun.. Herseyden once ruh gerekli ve o golu ne Ozen ne Bilic ne de yonetim atabilirdi..
Sans yok mu hala var ama bu ruhla zor.. Genc oyunculara sans vermesini tercih ederim..

ECO - Bulgaria

Basar dedi ki...

Başka bir oylama öneriyorum:

Reina
Bedroom
Masquerade

evet bu hafta hangisi daha çok puan alır?

yilmaz dedi ki...

@roadrunner, @ec açıkçası ben de artık o treni kaçırdığımızı düşünüyorum.

Bizim takımda gerçekten son haftaları ipine takmamak gibi bir sorun var, yıllardır bu böyle. Kibirlerinden yanlarına yanaşılmayan sarıların oyuncuları son haftalarda hep stabil şekilde geçirirken, bizimkiler hep koy gtne modundalar.

Evet gs çok iyi top oynamıyor, ama görüldüğü üzere bizimkilerin de hiç motive olmak gibi bir dertleri yok. Takımın yıldızı dediğimiz gözbebeğimiz oğuzhan, bu takım eğer şampiyonlar liginde oynayacaksa, en fazla parlayacak oyuncu olacak oğuzhan 20 defa (abarttım) 3 kişinin arasına girip top kaybediyor.

Şu maçtan sonra dany'e uğur boral'a, serdar'a suç bulacak taraftarımız. Bence en az suçlu onlar. Herkes kimin ne verebileceğini aslında gayet iyi biliyor. uğur ne kadar suçluysa, geçen hafta taca giden oyuncuyu düşürüp kırmızı kart gören motta da o kadar suçlu, son dakikada ayağındaki topu gökhan'a verip, sonra kündeyle düşürüp kırmızı gören ismail de suçlu.

Maalesef bize fazla şampiyonlar ligi filan. Bu kafa yapısıyla, bu vurdumduymazlıkla gitsek de bi halt olacağı yok zaten.

JAMES WHITE dedi ki...

Çok sinirliyim >:( Maç yorumum ekteki blogumda >:(
http://besiktasmacyorumlari.blogspot.com.tr/2014/04/sivasspor-3-0-besiktas-28nisan2014.html

YSY dedi ki...

@yılmaz yorumlarına katılıyorum. Bu takım aslında iki-üç hafta öncesinden sinyal veriyordu fakat gs'nin puan kayıpları bizi bu haftalara kadar umutlanmamızı sağladı. ŞL'ni isteyen adam bir şekilde başarılı olur en nihayetinde karşında sivas'la oynuyorsun barcelona değil ya kardeşim bir şekilde götünü sıksan puan alırsın şu takımdan iyi kötü. Hem şunun şurasında üç maç kaldı bi zahmet asıl yani.

Bence asıl büyük sıkıntı takımın iskeleti gözüyle baktığımız adamların tartışmalı yeterliliği.

Hani diyoruz 2-3 transferle Beşiktaş başka bir takım olur filan ama bu konuda çok emin değilim ben.

2 senedir aynı senaryoyu görüyoruz . Baskıyı kaldıramayan bir Beşiktaş , yine sezonun aynı döneminde tamamiyle çökmüş durumda.

Şahsi fikrim bu yapının kolayca değiştirilemeyeceği yönündeydi.O yüzden nokta transferlerle Öncelikle iskeleti güçlendirmemiz gerekirdi.Alper transferi çok önemliydi bu noktada.

Deli gibi savunduğumuz yabancı sınır bu gidişle bize patlyacak ...

YSY dedi ki...

@övünç mesela al sana olcay. Takımın iskeletinde olan birisi sence ne kadar yeterlidir ?

turgay dedi ki...

serdar'ı çıkartıp ortasahayı boşaltmanın lüzumu yoktu. kaybedelen toplarda hızlı ve gerçek golcülerin olduğu bir takıma karşı tek direnç yerinin anlamsızca boşaltılmasını anlamıyorum.

bilic haftalardır formsuz olan olcay,almeida ikilisine bu kadar güvenmenin ve bu oyunculara alternatif bulamamanın sonuçlarına mahkum etti bizleri. frei belki fizik olarak kötü olabilir ama olcay kaç haftadır berbat bile değil. olcayın şu bitik halinden kötü değildir frei.

almeida sezon sonu sözleşmesinin uzatılmayacağı çok açık olduğundan dünya umrunda olmadan oynuyor. seneye bu takım şampiyonlar liginde mi oynamış uefa mı oynamış umrunda değil. neden oynar ?

genel manada ruhsuz oyuncular ile oynamanın sorunlarını yaşadık. bu takım 3.olursa bence başarıdır. gelecek sezon elimiz açıkken sıradan oyuncular yerine winner almalıyız. yetti artık sezonda taş çatlasın 10 maç iyi oynayan göstermelik yıldızların kaprisleriyle uğraşmak. büyük takım büyük oyuncularla, karakter koyan oyuncularla olur. gelecek yıl karakter almalıyız. sahada formanın kıymetini bilen adamlar almalıyız. gecenin 3'ünde gece kulüplerinde sabahlayan alkolikler değil.

Barreto dedi ki...

2-3 transfer ile takımı toparlayacağımız safhayı çoktan geçtik. Çıldırt bizi başkan döneminde bitti o ihtimal. Bir süre daha "belki 5-6 yıl" üçüncü büyük ile üç buçuğuncu büyük arasında kaybolup gideceğiz. Aybaba'nın Beşiktaş'ı ile Biliç'inki arasında, Özen farkı var. Fakat tabelada ise pek bir fark yok. Galatasaray'ı böyle bir sezonda bile açık ara geride bırakamıyorsak, çile.... biraz daha sabır... Stat bitince de hemen para basamayacak, çünkü basacağı parayı şimdiden inşaat için harcıyoruz. İki takımlı lig sistemi iyice perçinleniyor. Endüstriyel futbol Beşiktaş'ınki gibi romantik taraftarı dışlıyor. Paran kadar varsın, paran kadar takımsın. (İstisnalar var elbette) 1970'li yıllara geri döndük malesef. Eskiden Metin-Ali-Feyyaz ile derleyip toparlayabiliyordun şimdi o da mümkün değil. Kadrolar genişledi bordrolar uçtu.

Orman, Biliç, Adalı, Seba, Özen kim ne yapsın, ne yapabilir. 15 yıldır berbat yönetilen bir kulüp! Kolaymı düzeltmek.Feyyaz, Sergen, Oktay, Alpay, Tümer, Üzülmez ve Zan'ın Beşiktaş'tan ayrılışlarına bakın, Toraman ve Sezer'de cabası. Şimdi de Töre olayı. Tigana/Del Bosque tazminatları. Ferrari-Tabata transferleri. Son 15yıl bir futbol kulübü nasıl batırılabilirin kusursuz bir örneği..

Beşiktaş bu Beşiktaşlıların elinde iyi durumda bile sayılır. Kulübün kapısına çoktan kilit vurulmalıydı.

Şunu gönder bunu al iki tanede öbüründen koy... Tamam harika bir sezon bizi bekliyor. Böyle konuşmalar yapabilmek için bile gidecek çok yolumuz var. Rakiplerimiz ile kadrolarımızı yan yana yazamayacak kadar gerideyiz malesef.

Bazen insan futbolu sevdiğine ve dahası Beşiktaş'a gönlünü kaptırdığına öyle üzülüyor ki...

helldoradotcom dedi ki...

Golcu yok, golcu! Almeida golcu falan degil. Yillar once bir macta da Bobo'nun fazlasiyla bencil ve yavas oldugu kanisina varmistim. Dun de Almeida bendeki kredisini bitirdi. 100bin EURO bile etmez benim gozumde. Bok gibi agir, kari gibi de duygusal. Acil kurtulmak gerekiyor. Cenk Tosun bu yonce iyi bir transfer fakat seneye Gekas'i 100 kere Almeida'ya tercih ederim. Umarim kolaya kacip Almeida ile uzatmazlar zira son sahibi olurken fayda da alamayiz.

YSY dedi ki...

Beyler bence yine duygusallığa kapılıyoruz. İleriye dönük o kadarda ümitsiz değilim ben. Evet bu sezon için ikincilik konusunda ümitsizim, ikinci olursak benim için sürpriz olacak ama önümüzde yıllar için o kadar karamsar değilim. Evet fenerin kadrosu bizi şöyle ezer böyle gömer ama onlarda bizim ve gs nin kötü olmasından + şike aziz motivasyonundan kaynaklanan bir fark yaratabildiler yoksa onlarında pek ahım şahımlığını göremedik. Son dakikalarda çok maç çevirdiler herkesten daha fazla istediler, şanslarıda yaver gitti. Şimdi yapılacak 4-5 tane düzgün adam gibi nokta transferle seneye baya rekabetçi oluruz Allahın izniyle.

BesiktaskUlan dedi ki...

Önceki postta uzun uzun Önder Özen ve Bilic'ten bahsettim, tekrar etmeme lüzum yok.

Bence artık bu saatten sonra, her maç için ayrı bir post açmaya gerek kalmadı. EkşiBeşiktaş sınırlı bir kesime hitap etse de, en azından kaliteli tartışma adına, artık gelecek yılı konuşmalıyız.

Üçüncü olsak dahi ön eleme ile ŞL'ne gitme ihtimalimiz var. Mesele orada olmak, sonradan girsek de fark etmez benim adıma. Hiç değilse bunun planlaması yapılmalı.

Derseniz ki tavsiyen nedir, öncekiy azıda da belirttiğim gibi, ben Beşiktaş'ta 15 yıldır hakim olan zihniyetin kökünün kurutulması gerektiğine inanıyorum. Radikal gibi gelebilir ama Oğuzhan benim düşüncemdeki Beşiktaş'ta -doğrusunu söylemek gerekirse- anca yedek olabilir.

Tüm takımın yollanıp, sıfırdan bir kemik kadro ve sistem kurulacağı günü çok bekledim, ama anlaşılan öyle bir şey gerçekleşmeyecek.

Nedenini bilemem ama ısrarla yapılmıyor. Ya hu dağıtın şu takımı, kiin ne kadar gücü varsa görelim, sonra da ona göre kendimizi düzenleyelim. Hala tek tek "gidecek adamları" saymak bana zaman israfı gibi geliyor. Hepsi gitse, kimse üzülmez, Beşiktaş'taki temel sorun bu;

"Vazgeçilmez futbolcularımız yok."

Ama Fener'de ya da GS'de öyle değil. Sistem değişikliği ile elbette bazı futbolcular değişebilir mesela Selçuk boşa çıktı, artık bir işe yaramıyor GS'de. Ama elinizi vicdanınıza koyun söyleyin, hangi sistemle oynarsak oynayalım, şu takımda, "kesin kalmalı" dediğiniz tek bir adam var mı?

Sıkıntı bu işte. Artık üzerimizdeki yükleri atmak zorundayız. Önder Özen bunu başlattı gibi ama yazın notunu verebiliriz.

Bu arada, toptan takımı silme önerim, bu seneki başarısızlıktan dolayı öfkeyle söylenmiş bir söz değildir, aksine yıllardır aklımda olan ve artık kesinleşen bir fikirdir.

Öyle adamlarımız var ki, Messi gelse onu dönüştürür, sistem içinde mahveder. Veli bu sene iyi mi? İyi elbette. Ama Quaresma'nın ona pas atmamasının bir nedeni vardı. Bu takımda Q7 görmek istediğim için demiyorum, aradaki zihniyet ve futbol farkını anlatmaya çalışıyorum.

ikisinin arasında bir nokta bulmalıyız. Mesele bunda gizli bence.

BJK4EVER dedi ki...

Yazmayim diyorum da bazen asiri sacmaliyorsunuz arkadaslar. Tum takimi gondermek neyin nesidir? Nereye gonderiyorsun? Kolay mi oyle 25 kisi gonderip 25 kisi almak? Bu parayi nereden bulacaksin? Tamam, maglubiyete sinirli olabilirsin, hepimiz uzulduk, ama biraz mantikli yazin arkadas.

Gelelim gelecek senenin planlamasina. Bence temel olarak birkac ciddi sorunumuz var, bunlara cozum bulmak gerekecek;

1 Sakatlik sorunu. Artik sorun oyuncularin profesyonel hayat yasamamasinda mi, cimlerde mi, oyuncu kadrosunda mi, saglik ekibinde mi bilmiyorum, ama buna mutlaka care bulmak lazim. Bu vazgecilmez, bu kadar sakatlik oldugu surece 85 transfer yapsan yine yetmeyecek.

2 Mental kirilganlik. Soyle sorayim; FB gecen maca sampiyonlugu garantilemis sekilde ciksa bile 'bu maci kesin kazaniriz' diyebilirmiydik biz? Diyemezdik. Peki GS olsaydi o macta, kesin kazanir diyebilirmiyiz (hatta FB sampiyonlugu garantilememis olsa bile). Evet derdik. Iste bizde bu eksik. Bu da kadro kalitesiyle vs aciklanacak sey degil, tamemen ozguven ve tecrube meselesi. Bu da korkusuz cesur bir antrenor ve mental olarak sert bir oyuncu grubu ile olabilir. Kisacasi bu takima en azindan 1 tane Motta daha sart (stoper olabilir mesela).

3 Hucum hattinda kalite eksikligi var. FB macini kazanamamamizin tek nedeni Almeida'nin o golu atamayip Sow'un atmasidir. Sivas maci keza oyle. Almeida'nin hala iyi bir forvet oldugunu dusunuyorum, ama degisik tarzda bir forvet sart.
Almeida'nin ozelliklerine az cok sahip (asist ve yipratici ozelligi), ama ayni zamanda calim atabilen, top surebilen ve gol vurusu cok iyi bir golcu almak sart. Hatta bana gore transfer butcesinin 80%'ini golcu ve forvet arkasina ayirmak sart. Bu tarz bitirici ust duzey adam eksikligini yillardir cekiyoruz zaten, artik Cenk Tosun'la Mustafa Pektemek'le olacak is degil, en azindan seviye atlamak istiyorsak. Boyle bir forvet ayni zamanda Oguzhan, Olcay gibi oyuncularin verimini de arttirir. Mutlaka Utaka, Sow tipinde, ama onlardan daha da kaliteli, cok ust duzey bir forvet sart, boyle izbandut gibi kallavi bir zenci.
Premier League'den alip getireceksin iste boyle bir adami. Maalesef Demba Ba son haftalarda forma giymeye basladi, yoksa o bence tam aradigimiz adamdi. Gomis'in de ilac olacagini zannetmiyorum, o yetersiz kalir.
Ust duzey, 10-15 gol atip bir o kadar asist yapacak bir forvet arkasi ile minimum 20 gol atacak bir forvet sart bu takima. Bu noktada artik sistem, altyapi, potansiyel gibi kelimeler anlamini yitiriyor iste. O ekstra adimi atacaksan boyle 2 adam alacaksin.
Ha, illa ki 2 senedir ayagina top degmemis Quaresma, Sneijder veya killari kadayif olmus Drogba alacaksin diye birsey de yok. 27-27 yasinda, ust duzey liglerde kendini ispatlamis, hala milli takim kaygisi olan, 'bitmemis' bir oyuncu bulmak o kadar zor olmasa gerek. En guzel ornek Van der Vaart ve Demba Ba iste. Alip getireceksin adamlari. Bu isin Gomis, Hunt vs ile olmayacagini hala anlayamadik mi?

yilmaz dedi ki...

bence de tüm takımı değiştirmek gibi bir şeye gerek yok ki zaten son şampiyonluğumuzda olup hala takımda olan bi sivokla holosko var, onların da durumu sallantıda. Zaten sorunlarımızdan biri de aslında iyi olan, fakat sistem ve takım içindeki tutarsızlıklardan dolayı takımda tutunamayan oyunculara sabır göstermememiz. Mesela Veli. Herkeste şu yanılgı var, Veli düz bir defansif orta saha oyuncusu. Arkadaş, biz bu adamı Rapid Wien'den kanat forvet olarak aldık. Mücadele gücü hiçbir oyuncumuzda olmadığı kadar fazla olduğu için ortasahada oynatıyoruz yıllardır. Bu sene ortasahada sadece defansif değil ofansif katkıda bulunabilecek bir pozisyon yaratıldı, görüldüğü üzere gayet de faydalı oldu. Olcay'dan sonra en fazla gol girişiminde bulunan oyuncu olduğuyla ilgili bir yorum duymuştum. Sözün kısası, tüm takımı değiştirmek gibi ütopyalar yerine, gereksiz transfer ve yetersiz oyuncuları kendilerinden 2-3 gömlek iyileriyle değiştirmekte fayda var.

Ben takımın yıldızı olarak oğuzhan'dan çok töre'yi görüyordum. Fakat o maalesef başka türlü bir yol seçti. Hakkıdır, gençtir. Bu yaşta Beşiktaş'ın dertleriyle kaybedecek vakti yoktur belkide. Bence en radikal değişiklik, töre'den vaz geçip, olcay'ı yedeğe gönderebilecek bir transferle, iki ofansif kanadı yenilemek olabilir.

Sağ beki zaten söylemiyorum bile. Oranın radikalliği filan kalmadı.

stoper franko ersan, eğer cl'ye gitmeyeceksek, yanlarında iyi bir yerli alternatifle yeterli bence. Aylardır ne diye stoper arayıp kendimizi kanser ettiğimizi de anlamıyorum zaten.

Orta göbekte atiba>jones'tur bence. bu ikisi yabancı sınırını düşünürsek bence lüks. atiba yeterli. ayrıca yabancı sınırı değişmeyecekse ortada veli'den de vazgeçmem.

Oğuzhan'ın formayı kapabilmek için bir tarafını yırtması gereken bir ofansif orta sahaya ihtiyaımız var. ama öyle sezonda 5 gol 5 asist yapacak biriyse hiç lüzum yok, onu ozzie yapıyor zaten. Bu adam;
*- Takımda forvetten sonra en fazla ceza sahasına girecek oyuncu olacak, olcay'dan daha fazla gol atacak

*- En azından üçüncü bölgeden kaleye dripligle, verkaçlarla, adam eksilterek gidebilecek oyun zekası olacak.

*- Şutör olacak, uzaktan attığı şutlarla rakip takımı önlem almaya zorlayacak

*- İki yönlü olması bu kriterlerde biri için bütcemizi göz önüne alırsak biraz zor, fakat top kaybedildiğinde eli belinde olmasın yeter. (Benfica Juventus maçında Benfica'nın forveti Markovic'i ön libero sandım, bizim forvetleri ve ofansif oyuncularımızı görünce)


E tabi ki bir de forvet lazım. Karşı karşıya gol atabilen (Allah'ım çok mu şey istiyorum bunu isterken?)

BesiktaskUlan dedi ki...

Okuma yazması olan insanların, metnin tamamına bakmadan kelimeler üzerinden eleştiri yapması, tek kelimeyle üzücü. Bakın ne demişim;

"Bu arada, toptan takımı silme önerim, bu seneki başarısızlıktan dolayı öfkeyle söylenmiş bir söz değildir, aksine yıllardır aklımda olan ve artık kesinleşen bir fikirdir."

Ve hala, "yenilgiden dolayı sinirli olabilirsin" deniyor. Ayrıca bu metnin ruhuna bakarsanız, "teorik" olarak bir "toptan yenileme" fikri olduğunu ve asıl sıkıntının, "vazgeçilmez futbolcumuzun olmamasından" ileri geldiğini görürsünüz.

Bu ne manasız bir cevap yarışıdır arkadaş?

Sonra da mantıktan bahsederler. Herhalde hepsinin gönderilmesi gibi "muazzam" bir plan gerçekleşmeyecek ama esas başarının gelmesi için kadronun "vazgeçilmez" futbolcularla donatılması fikrimde ısrarcıyım.

Safi kötü ya da art niyetle bakmak yerine, mevcut yazıların odak noktalarına bakmamızı öneriyorum.

Biraz daha dikkat lütfen, çok da zor bir şey değil.

Yine de gelecek yıla göre bir planlama içinde, herkesin gerçekten de takdire şayan öneriler getirdiğini görüyorum. Uzun uzun tartışmak gerekiyor hepsini.

Öncelikle net bir açmaz yaşıyoruz.

Beşiktaş kadrosunun kalitesizliği kabul ediliyorsa , başarısızdır önermesi doğru olamaz.

Takım başarısız kabul ediliyorsa , kadro kalitesinin düşük olduğu önermesi doğru olamaz .

Öncelikli olarak bunlardan birinin gerçek olduğunu kabul etmek gerekiyor.

İşe buradan başlamak lazım.

Geçen senenin belki de en büyük hatası buydu.

Takım başarılı addedildi çünkü kadro kalitesizdi.Ama bu yanlış bir şekilde yorumlandı.Takviye yapıldı ama kaliteyi arttırmaya yönelik değil , rotasyonu genişletmeye yönelik oldu bu takviyeler.Sonuç ortada.

Kalite anlamında yerinde saydığı için yine başarılı addedilebilecek bir takım.

Ama bu kez transferlerin (nasıl ifade edilir bilmiyorum ama deprelerin büyüklüğü için kullanılan magnitude burada iyi gider ) magnitude'u değil sayısı baz alındığından takım başarısız addediliyor.

Burada kabulün neyin üzerinden yapılacağı önemli.

Benim şahsi kanaatim , Beşiktaş'ın 10 üzerinden 6'lık Atiba ,Motta , Sivok , Almeida , Holosko gibi yabancılarından kesin olarak kurtulup , Olcay , Serdar , Veli gibi yerlilerini de rotasyon oyuncusu yaparak değiştirmesi şart.

Çok çok iyi 2-3 adam gelir ve takım onlar üzerine şekillenirse kısa vadeli bir şeyler olabilir ama uzun vadeyi kurtarma fırsatını böylesine kötü kullanmamız affedilemez ...

BJK4EVER dedi ki...

@BesiktaskUlan

Orada takimin tamamini yollayip sifirdan takim kurmak uzerine olan beklentilerden bahsettin, gayet net yaziyor. Ki bu baglamda bakacak olursak, bunu zaten son 2-3 senede yaptik. Sivas macinin ilk 11'inden acaba kac oyuncu 3 sene evvelki kadromuzda vardi? Sadece Necip ve Almeida sanirim, 3. bir isim yok. Demek ki ciddi bir anlamda bir degisim yapilmis zaten. Ki 'yeni' Besiktas'in demirbas oyunculari Oguzhan, Olcay, Tore, Tolga, Franco tamami yeni oyuncular. Demek ki o koklu degisim yapilmis bile, onu netlestirmekte fayda var.

Ikincisi bir takimin vazgecilmez oyuncusunun olmasi veya olmamasi hicbirsey ifade etmiyor. Dortmund'da kac vazgecilmez oyuncu var mesela? Bence ayrica gayet vazgecilmez oyuncumuz var. Olcay mesela, veya Oguzhan. Bu oyunculari satin aldigimiz bonservisle alabilecegimiz, onlarin aldigi maasa oynayabilecek 3 tane yerli oyuncu sayamazsin. Demek ki gayet vazgecilmezler. Ha, Besiktas'in hedefi icin yeterli oyuncular mi tartisilir, ama o seviyeye takimi atlatacak yabanci transferlerini zaten saydim yukarida.

Yorum Gönder

Ara