.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

22 Şubat 2014 Cumartesi

Maç Raporu: Galatasaray 1 - 0 Beşiktaş

En iyi üç: Atiba, Cenk, Veli.
En kötü üç: Dany, Fernandes, Ömer.

DEĞERLENDİRME:

Slaven Bilic: 6,6
Beşiktaş (genel performans): 6,4
Galatasaray (genel performans): 4,7
Cüneyt Çakır (hakem): 5,6

TAKIM:

Tolga: 6,8
***
Motta: 6,3
Dany: 3,4
Franco: 6,7
Necip: 5,6
***
Veli: 6,9
Atiba: 7,8
Oğuzhan: 5,4
***
Olcay: 4,5
Gökhan: 6,3
Almeida: 5,9
***
Cenk: 7,0
Fernandes: 3,8
Ömer: 4,4

Notlar:

* Oyuncuların puan ortalaması, takımın aldığı performans puanından aşağıda. Bunun bir sebebi Dany'nin sebep verdiği penaltıdan ötürü, puanının çok fazla düşmesi, ikinci sebebi ise Atiba dışında kimsenin takımı taşıyacak performans sergilememiş olması. Atiba'nın kıymetinin teslim edilmesi güzel olmuş.

* Cenk'e belki ikinci yarıda top gelmedi, fakat geçirdiği travmadan sonra bile havatopu alması, atlayıp zıplaması göz yaşartıcı bir işti. Onu o hâlde oyunda bırakan motivasyonu ise ayrıca sorgulamak gerek.

* Necip'in sağ bekte deneneceği ilk maç bu olmamalıydı, ama muhtemelen azınlıkta olsam da şunu diyeyim: Ben kendisinin Veysel Sarı'dan potansiyel olarak bir eksisini görmedim o pozisyonda bu maç için. Belki Galatasaray'ın daha fazla atak yapma niyeti olsa bu dediğimi demezdim ama.

* Fernandes gene bir şey yapamadı. 

* Cüneyt Çakır, derbi maç yöneten bir hakem için oldukça yüksek puan aldı. Penaltı kararına diyecek bir şey yok, kartlarını daha iyi kullanabilirdi ama gene de ortada bir maç yönetmeye çalıştı, erilimi düşük tuttu ve bu çabası da takdir edilmiş.

* Slaven Bilic, rakibi çok iyi etüt etmişti, her ne kadar ikinci yarıdaki müdahaleleri tartışılır olsa da, kimse Beşiktaş'ın TT Arena'da topa daha fazla hakim, maçın kısa bir bölümü hariç hücum anlamında en çok aksiyona giren taraf olacağını düşünemezdi maç öncesinde. Beşiktaş savunmada ve hücumda aynı oranda alan kullanmışken, Galatasaray için bu oran savunma lehine 2 katı kadar

* Bu maçın en büyük artısı, oyun olarak rakibinden hiçbir eksiği olmadığını kanıtlamış bir Beşiktaş izlememizdi. Sezonun ilk yarısındaki travmanın üzerine bu maçta psikolojik bir ezilme kötü sonuçlar yaratabilirdi, fakat genç takımımız için alınabilecek en optimum mağlubiyet bu olurdu herhalde.

* Beşiktaş'ın eksiklerinin ne olduğunu da net olarak gördük bu maçta. Jones eklemesinin vereceği sonuçları da beklemek lazım, fakat kilitlenmiş oyunu açıp skoru etkileyecek bir yaratıcı ayak ile ligi rahatlıkla götürecek, savunmaya da bir ekleme ile Avrupa'da varlık gösterebilecek bir takım oluşturmak zor değil.

15 Yorum:

BJK4EVER dedi ki...

Moralimizi bozmadan ayni sekilde devam etmemiz lazim.
Su an GS'nin 2, FB'nin 5 puan gerisindeyiz. FB macini kazanirsa 8 olur, ki Elazig macinda puan kaybi muhtemel bana gore.
GS bu deplasman performansi oldugu surece yeterince puan kaybeder, FB de ilk yaridaki sansi olmadigi surece yine puan kaybedecek, Kasimpasa macini nasil aldigini da gorduk zaten, Konya maci keza oyle. Iki takim da yeterince puan kaybedecek, biz kendi isimize bakip kazanmaliyiz.
Yavas yavas isler bizim lehimize donuyor. Bursa, GS, TS maclarini atlattik, daha TS-GS, GS-FB, TS-FB maclari oynanacak. Bizim fiksturumuz kolay, agirlikla zayif takimlar ve ic saha maclari olacak. Son 4 hafta 4 galibiyet almisken bir daha boyle bir seri yapmamamiz icin bir neden goremiyorum. Hem fikstur musait, hem Ersan ve Jones geri donecek, hem de ic sahada seyircili maclar yapacagiz.
Derbi maglubiyeti uzucu oldu, ama zaten hesaplama yaparken hicbir takim derbi deplasmani icin 3 puan yazmaz, o yuzden mactan evvel de dedigim gibi puan acisindan bizim icin kritik mac degil, ama mentalite ve oynayacagimiz oyun acisindan hayati bir mac, ve bence o sinavi gectik.
Ki normal bir maglubiyet oldu bizim acimizdan, ekstra moral bozacak (sakatlik, kirmizi kart, saha kapatma, son dakika golu, hakem faciasi vs) olaylar olmadi. Ki zaten oyle bir camia'yiz ki, normal sanssizlik bir maglubiyete ekstra sanssizliklar olmadi diye seviniyoruz, ama neyse.
Tolga ve Cenk'in durumlari iyiyse morali bozmaya gerek yok. FB kazansa ve 8 puanlik fark fazla olsa bile kendi yolumuza devam etmeliyiz, biz kazandigimiz surece rakipler yeterince puan kaybedecektir. Sampiyonluk olamasak bile 2. olmak CL getireceginden (hem finansal olarak hem de CL ozlemi olarak, hem de yeni stat isiginda) 2.lik icin varimizi yogumuzu ortaya koymaliyiz.

Coolio dedi ki...

Bu arada 1 arkadaş dışında Olcay'dan bahseden olmamış. Yaklaşık 79 top kaybıyla filan oynadı. Eğer illa maç satmaktan bahsediceksek Dany değil Olcay'dan bahsedilmeli. Dany her zamanki beyinsizliğini yaptı ama Olcay herzaman yaptığı bişeyi yapmadı. Bilic bile değiştirmek zorunda kaldı.

Yine bir arkadaşın dediği gibi Oğuzhanın oynaması için makina gibi bir takım gerekli. Barcelonaya koysan sırıtmaz ama bizdeyken büyük maçlarda maçı alan adam olamaz. Nuri Şahin durumu anlayacağınız. Kurulu sistemin harika dişlileri. Seneye Diego tarzı bir adam almamız gerek. Oğuzhan da onun yedeği olur.

Son sözü Franco'ya bıraktım. Hatasız oynadı bence. Bu yaşına rağmen bu soğukkanlılık olcak iş değil. GS'de olsa bu çocuk yılın transferi filan derlerdi ama bizde olunca bir Buca maçı sonrası çocuğu ülkesine paketliyorlardı az daha. Efendi, temiz bir çocuk olması da daha fazla başarılı olmasını istememe sebep oluyor.

Bu arada renkli aşağılık basın Melo'yu takımdan gönderticekmi? Hayır tabikide. Ama aynı hareketi Almeida yapsaydı yok Türk toplumunun ahlak görüşüne uymuyor diye basın demediğini bırakmazdı.

Bilic ile yaşanan her derbi tecrübe olarak dönüyor bize. Yılların verdiği derbi ezikliğini atmak kolay değil, onun için bu senekiler önümüzdeki sene için çok faydalı hazırlık maçı modunda geçiyor.

ideal 11 dedi ki...

olcayın yetenekleri zaten sınırlı.kanat forvete evrilmesi iyibişey.sağ açıkta kanat 10 numara töre var.beşiktaş gol sıkıntısını çekerse beklerinden destek almamasından kaynaklıdır.özellikle sağbek büyük sıkıntı.bu akşam oynanan trabzonspor kayseri maçında bosingwa ve ters ayaklı olcanın sağ kanatta neler yaptığını gördük.futbolda kanat açıklarının performansını belirleyen şey kanat beklerinin ileriye çıkması.

olcan harikalar yaratıyor ama bosingwa etkisini görmek lazım.

Unknown dedi ki...

fena değildik. daha iyi olmalıyız. seneye bilhassa "cenk tosun" un takıma katılımı ve kerim frei'ın daha çok süre almasıyla tutulamaz bir takım olacağımız aşikar.
olur böyle kazalar, önümüz açık ve önümüzü bakacağız.

sherlockholmes dedi ki...

iyi oyun kötü sonuç. uzun vadede kazanan biz olur ve şampiyonlar ligi biletini alırız diye düşünüyorum. şimdi içerideki antalya ve eskişehir maçlarını kazanma zamanı !

yilmaz dedi ki...

theo henüz gelmemiş :)

YSY dedi ki...

Bende kerimin forma şansı bulmasıyla olcayı ekarte edeceğini düşünüyorum. Zaten maç öncesi yorumlarda olcay-gökhan-oğuzhan üçlüsünün ne yapıp ne yapamayacağı belirleyici olacak demiştim. Sağolsun olcay yine silik oynadı.

Coolio dedi ki...

Kerim'in de Franco etkisi yapması çok muhtemel. Arka arkaya uzun süreler dakika aldıkça bence cuk oturur. Onun iyi performansı seneye Töre'nin yerine geçmesini sağlar böylece elimizde golcü ve defans için para kalır.

Ayrıca Serdar'ın bu tepkisizliği nasıl iş anlamadım? Alternatifi olmayan bir mevkiye geldi ve Atiba, Necip, Dany dahil 3 kişi orda oynadı. Bu durumda adamın çalışıp formayı almasını bekleriz ama kumaş olmayınca olmuyor demekki. Seneye yedek filan da durmasın takımda A2'den biri yedek olsa daha faydalı olur.

Yine bir derbiyi yine saçma sapan bir şekilde yenilerek kapattık. Ben artık gs'nin fener sendromunun aynısını Beşiktaş'ın fener ve gs'ye, özellikle gs'ye karşı yaşadığını düşünüyorum. Olmuyor, bir şekilde yeniliyoruz.

Artık öyle bir noktaya geldik ki oynanan futbol ve maçı olaysız kapattığımızdan dolayı yenilgiye rağmen seviniyoruz. Ben Beşiktaş'ın galibiyetlerine devam edeceğini düşünüyorum. Futbolcuların bu yıl şampiyonluk olmasa bile ikinciliğin ne kadar önemli olduğunu kavradıklarını umuyorum.

Beşiktaş'ın yenik duruma düştüğü maçlarda gol bulması çok zor. Çünkü kapanan takımlara karşı barcelona değilseniz, ya uzaktan şut denemelisiniz ya da kenarlardan atak yapmalısınız. Beşiktaş'ta şut atacak oyuncu yok gibi bir şey. Olcay kanat oyuncusu gibi oynamıyor, çizgiye inip orta yapmışlığı pek yoktur. Elimizde sağ bek olmadığı için de (Serdar'ı futbolcudan saymıyorum) Töre çok yalnız kalıyor. Rakip takım zaten kapanınca adamın 3 kişiyi geçip öyle orta yapması gerekiyor; böylece sağ kanatta işlemiyor. Seneye kesinlikle çok iyi bir sağ bek alınmalı. Yabancı kuralı devam ederse bence Motta'nın yerine İsmail'i oynatıp yabancı hakkını sağ taraftan yana kullanmak daha mantıklı.

Ben Beşiktaş'tan umutluyum gelecek seneler adına. Yerli kadromuz çok iyi, stad yapılıyor. Fener ve Gs'nin stadlarını yaptıktan sonra nasıl yükseldiklerini hepimiz biliyoruz. Bence aynı durumu biz de yaşayacağız ve bence önümüzdeki yıllar bizim yıllarımız olacak. Eneramo, Holosko, dany, fernandes gidecek. jones tutarsa çok az maliyetle satın alabileceğiz. Cenk Gönen, Pedro, Ersan, İsmail, Olcay, Oğuzhan, Gökhan, Kerim, Muhammet, Cenk tosun gibi genç kemik bir kadromuz var. Bu kadro artık tamam, tek ihtiyacı biraz süslemek. Seneye artık öyle 10 transfer yapmamıza gerek yok. 3 veya en fazla 4 tane kaliteli ve tecrübeli yabancı alırsak yeni stadla birlikte avrupa'da bile kupa kazanacak seviyeye geleceğimizi düşünüyorum.

Aslında en sevindirici nokta çok büyük aksaklıklar olmazsa Bilic'in de seneye kalacak olması. Yıllardır en büyük problemimiz olan istikrarsızlığı da artık aşıyoruz. Bilic'e güvenim tam, bizim efsanemiz olacak.

Unknown dedi ki...

yüzsüz melonun dansına sempatik dedi ya.. buyrunuz:

http://www.ntvspor.net/haber/futbol/103464/sempatik-bir-dansti

Ekrem Ph.D. dedi ki...

Bosverin, itin kopegin dansiyla ugrasmaya degmez...

sherlockholmes dedi ki...

takıma inanalım. ligi şu beyoğlu yosmalarının önünde bitirelim. adamlar top bile oynamadan hakemler tarafından ittire ittire şampiyon yapılacaklar.

theotheo dedi ki...

artık öyle birşey oldu ki 8 maçtır yenemediğimiz yıllardır deplasmanda kazanamadığımız bir takıma 1.0 yenilmek bizim için bir umut güven kaynağı oldu ulan dünyaya bak. hani berabere kalsan falan anlıcam da ulan yenildin. rakibin senin altındaydı bu maçı kazanarak üzerine çıktı. seni ligde oynadığı 2 maçtada yendi. mutlu olması gereken onlar değil de biziz.

ulan burda mantıklı bir beyin şöyle düşünür. kötü oynayıp yeniliyosan zaten okeydir. iyi oynayıp yenilmek daha büyük bir felakettir. çünkü sen gücünü göstermişin ona rağmen yenememişsin anlamı çıkar ki burada olan durumda budur.

fikret orman bi geri dönüp baksın geldiğinden beri kaç fener ve gs maçı kazanmış bir baksın. ona göre bir karar versin.

sherlockholmes dedi ki...

theotheo


vay üstad gelmiş. 16. yaş günün kutlu olsun kardeşim çıkmışsın mağarandan.

Unknown dedi ki...

bir theo bir de rahmetli hitler dediğinden hiç vazgeçmedi..

Yorum Gönder

Ara