.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

30 Ocak 2014 Perşembe

Jermaine Jones


Haberi yeni okudum. Heyecanimiz prematüre mi, henüz bir bilgim yok. Bu transfer dönemi garip işler döndü, o yüzden şüpheci yaklaşımı mazur görün, ama gene de ben yazmış olayım.

Önder Özen sene başında "size yalan söyleyeceğim, başka isimler ortaya atıp ismini duyurmadan transferler yapacağız" mealinde bir şeyler demişti. Jermaine Jones, eğer bu düstür ile transfer edildiyse, tebrikler. Keşke Ronaldinho için 10 ayrı yönetici çıkıp 10 ayrı demeç vermeseydi de, şu sayfayı başka türlü yazsaydık.

Jones, Beşiktaş'ın kırılganlığını, hadi bitirecek demeyeyim ama çok azaltacak bir oyuncu. Ya her şeyi geçtim, en düz yorumu yapayım: Bundesliga görmüş, ABD'li ortasaha demek, hem taktik bilgi, hem kondisyon demek. 32 yaşında olmasına takılınabilir, gerek yok.

Beşiktaş ortasahasının karaktere, mücadeleye ve dengeli bir akla ihtiyacı vardı. Takım bir yandan omurgasını -umut ediyoruz ki- oluştururken gereken zamklardan birisini buldu. Hayırlısı olsun.

Bundan sonrası, Beşiktaş'ın taktik sıkışmasına getirilecek çözümlere bağlı. Fundamental sıkıntılardan biri için tedavi geldi nihayet.

Ekleme: Anlaşma şartları da belli olmuş, ziyadesiyle güzel:

Schalke 04 kulübü ile Jermaine Jones'un Profesyonel Futbol Takımımıza transferine ilişkin anlaşmaya varılmıştır. Buna göre, kulübe fesih bedeli olarak 200,000 Avro ödenecektir.

Oyuncu ile;
1. 2013-2014 sezonunun sonuna kadar 700,000 Avro garanti ücret karşılığında anlaşılmıştır.

2. Şirketimizin oyuncunun kontratını 2014-2015 ve 2015-2016 sezonları için tek taraflı 2 sene uzatma hakkı bulunmaktadır. Bu takdirde oyuncuya her sezon için 1,800,000 Avro garanti ücreti ve 10,000 Avro maç başı ücreti ödenecektir.

43 Yorum:

Coolio dedi ki...

Evet dediğin gibi bundan sonrası "Beşiktaş'ın taktik sıkışmasına getirilecek çözümlere bağlı" ama işte Bilic'in o çözümleri üretebilcek kapasitesi olmadığı gerçeğine adım adım yaklaşıyoruz.

Jones'un gelmesi ile tek geriye kalan temennim Fernandes'in artık ilk 11'de başlamaması ama maalesef Bilic muhtemelen onu kesmeyecek ve Veli'yi kesecek ve Atiba'yı sağda oynatmaya devam edecek ve yine sahada bir yerler tam işlemeyecek.

Bu arada Toraman kavgadan beri sürekli ılımlı konuşuyor, özür filan da diledi ama niye hala kadro dışı anlayamadım. Devre arası takıma dönmesi için en ideal zamandı ama olmadı. Sağ bekte Toramanla Serdar'dan daha fazla verim alınabilirdi böylece Atiba en verimli yerinde yani orta sahada oynardı. Hatta bıçkın defans olarak rakibi korkutan oyuncumuz solda Motta, ortada Jones, sağda da Toraman ile bir hat kurabilirdik ve bişeylere faydası olurdu.

YSY dedi ki...

Toramanın bu kaçıncı vakası. Teknik heyet bu dakikadan sonra özür diledi diye affederse artık ipin ucu kaçmış olur. Herkes olay çıkartsın nasılsa affedilirim düşüncesinde olacak bu sefer. Kaldı ki bu toramanın kaçıncı vakası.

Bana kalırsada veliyi kesecektir yada en azından öyle denemeye başlayacak diyebiliriz. Atiba sağ kanatta tuttu gibi göründüğü için bence sağ bek transferinden vazgeçtiler. Forvet ve stopere alınacak nokta transferle en azından ikincilik için şansımız olur.

sherlockholmes dedi ki...

beyler şimdi biz lescott'u alırsak sivok sakat. ersan ve lescott sol ayaklı ikisi de. yani lescott alınırsa yanında kim oynar ben çözemedim.

motta-atiba-escude/franco-fernandes-jones-almeida

bir tane daha yabancı stoper aradığımıza göre bu holosko opsiyonunun tamamen ortadan kalkması demek oluyor sanırım.

açıkçası yaratıcı kanat oyuncularımız olmamasına rağmen bence de fernandes-jones değişikliği ideal olur.

Oğuzhan'ın kriz çözme beceresini geliştirmesini sağlamak için bile önemli.

Jones beklenenden çok daha fazla skora katkıda bulunacaktır diye düşünüyorum.Ceza sahası koşularını çok iyi yapan bir adam.shelbyl'in dediği gibi orta sahadaki kırılgan yapıya da ilaç olur.

bu transfer ile yarışmacı olmayı seçtiğimiz aşikar.3.lük bizi kurtarmaz.gerçekten ön elemeyi geçebilecek durumda değiliz zira.2. olmamız şart.

sherlockholmes dedi ki...

coolio : ))

necip- motta - jones

kırmızı kart görmeden maç tamamlayabilirsek başarılı sayılırız : )

QuaresmA dedi ki...

Beşiktaş'ın orta vadede ulaşmaya çalışması gereken hedef Schalke vb düzeydir. Schalke'nin 32 yaşında değiştirmeye karar verdiği oyuncuyu alarak mı o düzeye ulaşılacak ?

Bu mudur yani şimdi vizyonumuz ? İyi oyuncu, kötü transfer. Tüpçünün Holosko, Sivok, Tabata, Delgado tipi transferlerini bile tercih ederim. En azından kariyerinin en üst noktasında ve daha ileri gitme ihtimali olan oyuncu transferleriydi.

sherlockholmes dedi ki...

quaresma

ne alakası var kardeşim gayet iyi transfer. ligin ilk yarısında shalke ile 14 lig maçı 3 şampiyonlar ligi maçı oynamış bir futbolcudan bahsediyoruz. dünya kupasında abd formasını giyeceği için kendini hazır da tutacaktır. ayrıca oyundan düşme problemimize çare olabilecek disiplin ve karaktere sahip bir oyuncu. net kere net çok iyi transfer. yarım sezon iyi performans versin şampiyonlar ligine gitmemize katkısı olsun harika olur. bu transfere bok atmak için tüpçüyü övmen de senin beşiktaş sevgini gösteriyor birader.

QuaresmA dedi ki...

Yazdığım 3-5 cümleden Beşiktaş sevgimi ölçebildiysen kendini gerçekten Sherlock zannediyor olmalısın. Tüpçüyü de övmedim, nerenle okuyorsun ? Övmediğim tüpçünün bazı transferlerinden bile düşük vizyonlu bir transfer.

Bu adamı alınca FB, GS'ye karşı zaaflar mı giderildi ? Bu adam çok gelişip de istediğimiz düzeye mi çıkaracak ? Tam tersine koşup basan mevki oyuncusu olduğundan düşüşe devam edecek. Avrupa'nın 3-4. sınıf takımı vizyonunda takılmak iyi diyorsan bilemem. Sadece 2 resmi maçta oynamış Pedro bile bu arkadaştan daha mantıklı bir tranfer, hani belki bir gün Zago falan olur diye umut edersin en azından.

sherlockholmes dedi ki...

kardeşim şu transfer nasıl düşük vizyonlu olabiliyor. ligin ilk yarısında hemen hemen tüm maçlarda ilk yarı çok iyi oynayıp, skoru bulup maç sonunu getiremedik. bu adam bu konuda ilaç olur. bundesliga gibi müthiş tempolu bir ligde yıllarca forma giymiş bir adam. ersnt'in bir üst modeli diyebiliriz kendisi için. kesinlikle çok faydalı olacağını düşünüyorum.

sherlockholmes dedi ki...

adamın fizik bile bağırıyor ben futbolcuyum diye. necip-veli görmüş bünyelerde yaya toure etkisi yaratır bu adam.

sherlockholmes dedi ki...

quaresma

"koşup basan mevki oyuncusu olduğundan düşüşe devam edecek. "

aslında kurduğun şu cümleden bile futbol fakiri olduğun belli. tabi sana q7 gibi maç boyunca 1 km koşmuş bir adam lazım.

sherlockholmes dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
QuaresmA dedi ki...

Misal Sivok transferi...
Adamı 25 yaşında kariyerinin o dönemki zirvesinde ve Çek milli takımı oyuncusuyken alıyorsun. Yıllarca oynuyor, kaptanlığa yükseliyor, üstelik saçma sapan kontrat bedelleriyle de değil. Göndermediğin sürece daha uzun müddet oynar da, sonuçta stoper.

Jones transferi de Ernst transferine benziyor. Tamam 2 sene çok üst düzey oynadı, sonra düşüşe geçti, bizden gittikten 1 sene sonra da bıraktı zaten.

Şimdi bu durumda Sivok tipi transfer mi, Ernst/Jones tipi tek atımlık kurşun transferler mi ? Ben Sivok tipi transferleri yeğlerim. Bu kadar yaşlı adam alacaksan Lescott, Vidic tipi dünya çapında adam al ki topçu düşüşe geçtiğinde bile net biçimde takım kalitenin üstünde kalsın.

Atiba için de aynı tanımı yapmıştım iyi topçu, kötü transfer diye. Benim için Jones da öyle. Takım böyle oyuncularla bir yere gelebilirmiş gibime gelmiyor.

QuaresmA dedi ki...

Sherlock sen ne izliyon hacı futbol diye ? Adam ön libero, ortasaha. Ne yapıyor bu mevkidekiler, kaleci gibi kös kös duruyor mu ? Fiziksel ihtiyaçların en üst düzey olduğu mevkilerden biri. Yaşlandıkça da önce hız, kondisyon gibi fizikel zayıflıklar başlar. Bu adamın mevkisinin en önemli özelliklerinden biri yani, hatta bu adamın futbol tarzının en önemli özellikleri zayıflayacak.

Öyle bir savunuyorun ki Almanya'dan arkadaşın olduğunu veya Jones'un menajeri olduğunu düşüneceğim neredeyse.

sherlockholmes dedi ki...

yav he he almanyadan amca oğlum. takıma sınıf atlatacak adamdır net söylüyorum. shalkeden direkt gelen adam takıma bir anda sınıf atlatır. zaten 10 yıllık bir proje değil bu adam 2 sezon için harika bir transfer. oyunun iki yönünde de var. sağ bek sorunu çözülsün atiba ile orta sahayı siler süpürürler.

Batistuta35 dedi ki...

beşiktaşın ihtiyacı net biçimde böyle bir ortasaha transferiydi, Jones da cuk oturdu, takımın seviyesini de yukarı çekecek. 2 sene sonra pili bitince başkasını alırsın bu kadar basit. Duyanda her takım aldığı oyuncudan 10 yıl yararlanır sanır.

Bu transferin tek bir olumsuz yanı ( maliyet açıklanınca belki o ) yoktur bana göre.

sherlockholmes dedi ki...

bu transferin tek olumsuz yanı ts ve erciyes maçlarını kaçırıyor olması. keşke daha erken gelip kampa katılsaydı. şimdi önümüzde çok önemli 1-2 ay var. erciyes-kasımpaşa-gaziantep-bursa-galatasaray maçları.

bu süreçten en az 12 puanla ayrılmamız lazım.

QuaresmA dedi ki...

Batistuta35

Ernst'in pili bittiğinde hemen değiştirebildik mi ? Pili bitik halini biraz oynattık, gönderdikten sonra da yenisini almak 1.5 yıl sürdü. Bizim yöneticiler de çoğu kulübün yöneticileri gibi amatörler, üstelik transfer konusundaki çömezliği geldikleri günden beri atabilmiş değiller. 2 yıl sonra tak diye aynısından 1 tane daha aynısıyla değiştirebileceklerse eyvallah ama büyük ihtimalle bu olmaz. Gerekli zamanda gerekli neşteri atabilmek için illa yarım sezonun kaybedilmesini bekliyoruz çünkü her zaman. O yüzden bunların biraz daha gencini alsan o gecikmiş neşterlerin sana zararı daha az sayıda gerçekleşir.

sherlockholmes dedi ki...

kardeş takımda zaten yeterince gelişime açık oyuncu var. bu adam eksikliğini hissettiğimiz tecrübeli savaşçı oyuncu. ilk 2 için çok önemli bir transfer. bir de kemik kıran bir stoper olsa ligde her maç dayak yemekten kurtuluruz. baksana bruno alves moruğuna tek başına savaşıyor kasap.

sherlockholmes dedi ki...

ulan düşündüm de bu adam bir kaç hafta sonraki derbide sırf melo köpeğine bir ayar versin o bile yeterli. onun dışında göstereceği her türlü ekstra performansa da sevinirim tabi. ama önceliğim belli.

Coolio dedi ki...

@sherlockholmes

Aklıma gelmemişti ama iyi hatırlattın. Melo'yla iyi bir dog fight olur, kim önce kırmızı görürse kaybeder. Aradan Motta'da sahtekar Eboue'ye çift dalar. Tam bir şenlik olur. Gerçi olan yine bize olur ama olsun. Sine sine nereye kadar?

YSY dedi ki...

Bence adam oynamadan yargılamayalım. En kötü kiralık geldi zaten sene sonu gönderirsin. O kadar ah vah dedirttirecek transfer değil. Zaten devre arası ne bulmayı umuyordunuz.

Batistuta35 dedi ki...

@ Quaresma

Abi ernsti değiştirememiş olmamız bu transferi yanlış yapmaz ki? maliyet de açıklandı. 10 numara bi transfer bu, kusura bakma ama eleştirilecek tek bir noktası yok. 2 sene sonra pili bitince değiştiremezsek gel yönetimi eleştir ama neden jonesi aldınız diye değil neden zamanı gelince değiştiremedik diye.

Adsız dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
alper dedi ki...

2 bilemedin 3 maç sonra heykeli dikilmesi için öneri getiririm BJK taraftarına.sert mücadeleci tekme tokat atabilen tükürebilen ve kavga edebilen oyuncumuz eksikti onu giderdik şükür.bundan bir tanede defansa bulmamız lazım.Ali Günçar diyeceğim ama o fitbolu bırakalı çok oldu.Eskiden iyi stoperler çıkamrış millettik biz sahi ne oldu o bıçkın stoper geleneğimize??
gs maçında melo ile kavga yapsın veya ona tekme atsın vs kırmızı kart görsün daha fitbol oynamasın yeter.

alper dedi ki...

Kasımpaşa maçında oynayacak mı oynamayacak mı tartışmalarına girilmemiş henüz..

Adsız dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
alper dedi ki...

Birde bunun totnımda oynayan isimdaşı var.onuda alacaksın aslında mis gibi olacak.Ha bu arada veli-jones oynaması lazım orta sahada bence fernandes ise evinde oynasın. bu adamla kafamda ki 4-3-1-2 ye yaklaştık bir adım daha.Veli-Atiba-Jones önlerinde Oğuzhan..İleride Almeida-Pektemek/Olcay.

Adsız dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Adsız dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
cochise dedi ki...

herkes yazdığı için detaylı yazmak istemiyorum;
pozisyonel katkı kalite falan hepsi ayrı konu ama hep dediğim bizim takımın temel eksiği kavgacı adamın az olmasıydı. Motta hariç belki de yok. o eksik azaltıldı. 1-2 tane daha o karakterde oyuncu alınırsa işlem tamamdır. Fazlası da zarar tabi bu tip adamın. İdeal takım yaşlısı, genci; yumuşağı,serti; tekniği, kazması denge içerisinde olmalı. ancak o zaman takım olunur.

Not: kavgacı derken her maç kırmızı kart görecek şeyler yapmasını kastetmiyorum.takımın sinmemesini sağlamak. Fenermaçında iki üç kavga çıksaydı maçta. alves'in yapatığı şerefsizliklere birsi de aynı dilden cevap verseydi takım o kadar sinmezdi.

Mayor dedi ki...

32 is the new 29.

modern futbolun oncusu ulkelerde 32 yas artık bana turkıye lıgının 29 yası gıbı gelıyor.
iyi alt yapıdan gelmiş ve kendine bakan oyuncu 35-36 yı çok rahat görüyor. örnekleri ligimizde mevcut idi.

sherlockholmes dedi ki...

roni de sözleşmesini feshedip geliyomuş :)) ualn ne istiyo bizden bu basın.

YSY dedi ki...

http://tr.eurosport.com/futbol/super-lig/2013-2014/ronaldinho-atletico-mineiro-ile-olan-sozlesmesini-feshediyor_sto4116421/story.shtml

Senin bize gelme ihtimalini sevdik :)

Ulan boku çıktı artık ya. Gelsin klübede oturtalım :)

sadrazam dedi ki...

Maç postu açmak için Roni transferi bekleniyor sanırsam.

Eurosport'taki bilgi saibeli, baska bir habere gore Ronaldinho daha resmi sozlesme imzalamamis, sadece sozlu anlasmaya varmislar:

http://www.sambafoot.com/en/news/56520_ronaldinho_yet_to_officially_re-sign_with_atletico_mineiro.html

Assis Mendes'den beter cikti he.

dany transferine post açılmıyor ya :)

önder hoca kendi topuklarına sıktı resmen.memlekette stoper yok sanki.

durup dururken bu riski alıyorsan başarısızlık durumunda sene sonunda kesin gideceksin demek oluyor bu.tribün bunu kaldırmaz ...

normal şartlarda aklı selim kesim bile kaldıramaz bu transferi.çünkü neresinden baksan anlamsız.escude'den başka pozisyon bilgisi olan adam yok zaten stoperde , gidip bir tane daha alıyorsun ki pedro franco'yu hiç oynatamayalım böylece götümüzde patlasın.

adama talip olan takımlar Karabük-Antep-Beşiktaş.Hedefleri hep aynı olan takımlar tabi.Hep orta sıralar ...

http://www.serencebey.com/tr/detay.aspx?id=1870

üzerine dile getirilebilecek en net ifadeler bunlar.

umudumuzu bağladığımız adamların aslında naifçe takımı daha iyi yerlere getirmek için oo umutlarımızı kırmasıdır bu iş.

Önder Hoca'nın sorumluluk benim dediği anı bile canlandırabiliyorum gözümde ... Sorumluluk seninde bizim kırılan umutlarımız ne olacak be hocam ?

QuaresmA dedi ki...

Şok hala atlatılamamış olabilir :)

Ben kötü transfere, Lescott denip Dany seviyesinde biri alınmasına çok takılmıyorum. Hani kötüyse 1 devre kulübede oturur, giden en fazla 600 bin euromuz olur. Bugüne kadar kimlere kimlere gitti o paralar, Dany'e giden 600 bin euro'ya mı üzüleceğim ?

Esas üzücü olan nokta Şampiyonlar Ligi için çekiştiğin ezeli rakibinin en kötü oyuncusunu almak durumuna düşmek. Tamam paran olmayabilir, diğer hiçbir oyuncuyu alamayabilirsin ama o zaman hiç kimseyi alma. GS'nin şutlamaya çalıştığı beyinsiz stoperini tranfer etmenin benim gözümde hiçbir açıklaması yok. 5-6. olmak koskoca Beşiktaş'ı küçültmez ama böyle transferler küçültür işte. 2004 model tüpçü transferlerine geri döndük amk.

Bilic & Önder Özen transferi galiba. Transferi yapan adamlar taraftarı tanımazsa, Beşiktaşlı olmazsa olacak şey bu, bu da bu tip saçma sapan transferleri normalize eder işte. Gidin Yalçın Ayhan'ı falan alın istiyorsanız ama GS'nin en kötü oyuncusunu devre arası takviyesi diye önümüze getirmeyin.

Cavid Nazım dedi ki...

dany denilen kelek de alınmış. her daim beşiktaş yönetimleri 1 doğru 3 yanlış prensibine göre iş yapıyor. fikreti de aynı demiröreni de. bıktım usandım artık. oturun meydanlarda kombine kartınızı, lisanslı ürününüzü yakın. böyle rezilik olmaz. polyanna taraftar değil tepkici taraftar gerekiyor beşiktaşa.

Cavid Nazım dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
sadrazam dedi ki...

Eskişehir Holosko ve mustafa için resmi teklifte bulunmuş.
Toramanı sezeri affedeceksek, tükürdüğümüzü yalayıp RTE Stadına döneceksek Holosko + mustafa + bir miktar paraya da Tarık'ı tekrar gündeme getirmekte bir sakınca yok diye düşünüyorum.

Yorum Gönder

Ara