.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

17 Aralık 2013 Salı

Karne: Kasımpaşa 2 - 1 Beşiktaş

Olağanüstü ikinci maçımızı yaşadık bu seneki, böyle durumlarda sıcağı sıcağına karne yapmak manasız oluyor. Lâkin devre arası/sene sonunda yapılacak değerlendirmeler için de bir puanlama datası bulunması önemli. Bu haftaki karne, bu sebepten gecikmeli olarak burada:

20 Yorum:

sedila dedi ki...

Gereksiz ergen gelmeden bir şeyler yazayım maçla ilgili.
Bizim maç son yaşananlardan sonra araya gidecek gibi duruyor. Yine olan bize oldu, sağlık olsun demekten başka bir şey gelmiyor elden.

Tolga, açık ara Türkiye'de yılın transferidir bence. Beşiktaş'ta ise Tümer-İlhan'dan sonraki dönemde en iyi transferdir. Adalı olsaydı, ergenleri sevindirmek için Barthez'i falan getirirdi:)

Serdar olmadı, yabancı sağ beke dönmek gerekiyor sanki.

Fernandes, haketmedi fiziksel saldırıyı ama bu olaydan bağımsız olarak , performans yerlerde, yollar ayrılmalı.

Motta ve Almeida'ya kızamadım kırmızı kartlar için.

Veli'nin eksikliği her maç hissediliyor.

Oğuzhan, güçlenmeli biraz, inşallah devre arası yarayacak ona. Bu arada diğer tartışmaların arasında kaynadı ama Oğuzhan'ın sarısı da fahiş bir hataydı. Adamın yanında bile değildi. Bu konu da ileride sarı kart cezasından dolayı başımızı ağrıtıyor.

İnşallah tüm aksiliklere rağmen 2'de 2 yaparız ve devre arasında yapılacak gerekli dokunuşlar öncesi moraller düzelir biraz.

Dün geçen seneki menemencinin açıklamaları vardı. Kişiliği konusunda yanılmadığımı göstermiş oldu. iyi oldu.

Oh be, gereksiz ergen troll damlamadan yorum yazmak ne güzelmiş..

yilmaz dedi ki...

ben fernandes'i bu maçta daha diri gördüm diğer maçlara göre. tabi bundan önceki maçlarda eşik değerini çok aşağılara çekmesinden de kaynaklanabilir bu durum :)

Şöyle bir tezim var. oğuzhan, olcay ve almeida'nın sahada ve tam kapasitede olması bizim gol atmamız için yeter ve gerek şart. Şu anda gol atmak için ikinci bir formülümüz yok. Bu 3 oyuncu sahada olacak, maximum performansla ve kondisyonla oynayacak, maça küsmemiş olacak. Aksi takdirde kaleye bile gidemiyoruz.

Ayrıca, fenerbahçenin ileri üçlüsünden sonra bence şu anda bu üçlü ligin en iyisi. galatasarayın ileri uç elemanları isim olarak tabii ki daha öndeler, fakat uyum ve birbirini tamamlama konusunda bizimkiler hiç geride değiller.

Eğer biz bu sene bişeyler yapacaksak, bu 3 delikanlı sayesinde olacak. tabii tolga, sivok, atibayı es geçmemek lazım fakat, sonuçta onlar en fazla yiyeceğimiz golü geciktirebiliyor şu anda. maalesef takım savunmamızdan dolayı her takımdan gol yiyecek bir görüntümüz var.

Ben tam kadro ve tam moralle ikinci yarıya başlayabilirsek, en azından ikincilik yarışından hiç de geri kalmayacağımızı düşünüyorum. Tabii iş masa başına taşınırsa, orada "BÜYÜK"lerle baş edemeyiz, o ayrı.

YSY dedi ki...

Teknik değerlendirme açısından en ön planda olan konu fiziksel yetersizliğimiz. Bununda başlıca sebebi oğuzhan'ın iki devre oyunu çıkaramaması. Oğuzhan elinden geleni yapıyor çok yetenekli, çok zeki ve yaşına rağmen fernandes'ten fazla mesuliyet aldığını da düşünüyorum fakat bu çocuğun fiziksel olarak gelişimi nasıl olur onuda merak ediyorum. Yapısı zayıf nasıl güçlenir artık takımın kondisyonerlerinin düşünmesi lazım.

Bu takıma, hocasına ve yönetimine sahip çıkmak gerekir. Birileri ki o birileri şu şike pislikleri bittikten sonra şutlanacaklarını bildiği için şimdiden kendine zemin hazırlıyor, takım üzerinde 2004'te olduğu gibi oyun kuruyor. Sakin olmak lazım. Yüklenilmesi gereken teknik ekip değil. O 2004 senesinde yaşananlar bugün bize 500 milyon tl borç olarak geri döndü ve geçmiş on yılımız ve hatta gelecek birkaç yılımıza da mal oldu. Lütfen herkesten rica ediyorum değerlendirme yaparken bunlarıda göz ardı etmeyin aynı tuzaklara düşmeyelim.

du, levande dedi ki...

sivok'un rahat veya zor pozisyon olması farketmeden karşıladığı her kafa topunu rakibin önüne indirmesi sinir bozuyor. bi de yine sivok'un ayağı düzgün bi stoper olmadığını sanırım ilk yarıdaki epey tehlikeli olabilecek bi kontra atak şansında ileri çıkarken topu saçmasapan bi şekilde kullanmasından sonra iyice anladık. escude daha iyi bence.

Burayı takip edenler zaten bilir sene başından beri giydiriyorum Almeida ve Fernandes'e.

Mevcut görünenlerden farklı sebeplerim var kendimce.

Sırf bu adamları takip ettiğim maçlar oldu tribünden.

Bu süreç içerisinde Fernandes'in maçın en fazla koşan adamı olduğu maçlar bile oldu ama adam sene başından beri berbat oynuyor.Bunda o mevkinin getirdiği basit yeterliliklere sahip olmamasının da çok etkisi var.

Mesela kensinin gol koşusu , pozisyon takini 10 numara mevkisi için son derece yetersiz.Gol vuruşlkarındaki beceriksizliği zaten hepimizin malumu.

Bunlardan farklı olarak bu adam takımın defansif frekansını bozuyor.Burada görsellerle desteklemem gerekir ama göreselleri evdeki bilgisayarımda tutuyorum o yüzden anlatmaya çalışayım.

Şimdi Fernandes işin işten geçtiği pozisyonlarda pres yapan bir adam.Atıyorum stopere pres yapıyor ama takım başka bir şekilde konumlanmış yani o stoperin pas açıları o anda açık.Yani çok rahat bir pasla ekarte edilebilecek durumdayken takımdan bağımsız pres yapıyor.Gözünüzde canlanmıştır umuarım.Bunu 1-2 kere de yapmıyor hemen her seferinde bunu yapıyor.Ve ağır tempoyla bizim yarı sahaya koşarak geliyor.Tehlikeli pozisyonun içine hiç bir şekilde kendini sokmadan koşu mesefasini arttırıyor.

Zaten kaptırdığı toplardan sonra ki vurdum duymaz tavrından hepiniz rahatsız olmuşsunuzdur sanırım.İşte Fernandes bunu sadece kendi toplarından sonra da yapmıyor.3 metre önünde cereyan eden bir olaydan sonra takip de etmiyor.

Ben zannetmiyorum Biliç'in " sen etliye sütlüye karışma , arada iler top taşı , arada geriden oyun kur , arada top sakla takım nefes alsın " diyip bıraktığını ki bunları ne kadar yaptığını da tartışabiliriz.

Benim suçlamam bu yöndedir.Takımın defansif uyumunu sabote ediyor.

Alex çok daha az koşuyor görünümünde olsa bile o kadar iyi pozisyon alıyordu ki takımla uyumlu hale geliyordu kapattığı noktalar .Hep pas açılarında konumlandırıyordu kendisini.

Neyse dediğimi bir gün kendisini takip ederek maç izlediğinizde daha iyi anlayacaksınız.

Almeida ise kafa olarak kendini verince bazı defolarından sıyrılsa da kötü alışkanlıkları devam ediyor.Onu da başka bir gün yazarım kendimce.

theotheo dedi ki...

@övünç

hadi git işine be.

fernandes ve almeidayı yazana kadar. escudeyi ersanı necipi kurtuluşu vs bi sürü adamı yaz.

yoo fernandes'i yazacam sana inat.

senin gibi beşiktaş'ı trollüyor.ama itiraf edeyim sen daha az zararlısın.

du, levande dedi ki...

fernandes'in takımda işi yok artık o belli oldu. övünç'ün belirttiği takım savunmasına zararının yanısıra hücuma katkısı da yetersiz. golden sonra yine golde olduğu gibi çok başarılı bi organizasyonla atağa çıkmıştı takım ve almeida harika bi şekilde tek dokunuşla fernandes'in önüne bıraktı topu, bomboş bi şut çekti o da güme gitti pozisyon. bu tip pozisyonlarda her zaman çok etkisiz. bunların da dışında fernandes'in bu vurdumduymaz tavırları takımı da oyundan düşürüyor bazen. sivas maçındaki gibi mesela. devre arasında ya o bölgeye direk ilk 11e yazılacak bi transfer yapılmalı ya da veli-atiba-oğuzhan üçlüsü ilk tercih olup yine bunların ayarında bir de alternatif oyuncu transfer edilmeli.

almeida'yı ise yeterince gol atamayıp çokça eleştirildiği zamanlarda da beğeniyodum, şimdi gol de atıyor, sözleşme uzatılmasını isterim şahsen.

alper dedi ki...

Fernandesi zaten sevmem Almeida şu ara gol atmaya başladı...

Bu iki fitbolcu için arkadaşlar asıl şuna dikkat çekmek istiyorum.Zamanlama manidar değil mi sizce de??

Oh be cümle içinde kullandım sonunda bu lafı.

du, levande dedi ki...

almeida'nın yükselen performansını sözleşme bitişine ya da dünya kupasına bağlamaya da pek katılmıyorum ben. geçen sene de sakatlanana kadar 15 maçta 9 gol atmıştı almeida. bu sene 13 maçta 10 golü var. e takım da geçen seneye göre daha iyi, o kadarlık bi fark olması normal.

Murat dedi ki...

hadi gözün aydın theo, sergen 2 hafta sonra başımızda...ahahaha

theotheo dedi ki...

@alper

senin dükkandada akitlerin parası çıkması dikkat et. ayık ol.

Adsız dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
theotheo dedi ki...

@murat

valla bilicle özenin aldığı puana bakarsak birader. bu gidişle sergen o 2 haftada geçerse bizi o zaman gülersin. ama acı acı gülersin. sebebini sen anladın.

Adsız dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Unknown dedi ki...

bilmiyorum dikkatinizi çekti mi ama aşağıdaki linkten maça dair kadrolara ulaşabiliyorsunuz.

http://www.mackolik.com/Match/Default.aspx?id=1192351

andreas isaksson,(1)
ryan donk,(2)
Oscar scarione, (3)
tabare viduez, (4)
andre Castro, (5)
SANHARIB MALKI BÜYÜKSAL,(????? TC vatandaşı olmuş, daha sezon başında transfer oldu bu adam)
Kafoumba coulibally (6)

şimdi burada bir haksızlık söz konusu değil mi? TC vatandaşı olmak bu kadar kolay mı?? bu adam şuan sizin-benim gibi seçme ve seçilme hakkına sahip! bu nasıl bir adalettir yahu??? aklım almıyor! diğer taraftan bu ligde 8 - 9 sezondur top koşturan, holosko neden vatandaş olamıyor da tek kelime Türkçe bilmeyen, sorsanız Ankara'nın yerini haritada gösteremeyecek olan elin Suriyelisi sırf Suriyeli olduğu için bu hakka sahip olabiliyor?? ayıp değil mi bu?? bu adamı hangi ara vatandaş yaptık?? bunun üstüne gidilmeli! sırf birilerinin takımı diye bu kadar ayrımcılık olmaz ki! devlet (derin olanı) neden büyük takımlara sızmaya çalışsın ki?? isterse kendi takımını yaratır diyen siyasilerimiz sanırım haklı!

Unknown dedi ki...

bu arada diğer linkler:
TFF'nin sitesi uyruğa bakınız:
http://www.tff.org/Default.aspx?pageId=30&kisiId=1625570

Geçmiş yıllardaki oyuncu istatistikleri ve yaptığı transferler için:
http://www.transfermarkt.com.tr/tr/malki/profil/spieler_20351.html

helldoradotcom dedi ki...

@Emir Eri
Bu en son patlak verem olaylarda sahte kimlik cikarilmasi olayi da var. Belki bu herife de sahte kimlik cikarmislardir kim bilir :)

Genel Performansa gelirsek, Ferdi oynamak istiyorsa kendisine dustur edinmesi gereken denklemi paylasiyorum arkadaslar :). At gibi kosmasina falan gerek yok.

Kapilan Top >= Kaptirilan Top


yilmaz dedi ki...

tam emin olmamakla beraber, sanırım Malki'nin anne tarafından Türk vatandaşlığı hakkı var. Benim de kafama takılmıştı bi ara.

motta'ya 3 maç ceza gelmiş.

bunlar bu maçı tescil ederlerse ligden çekilsinler direkt çok net.

Yorum Gönder

Ara