.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

5 Aralık 2013 Perşembe

Karne: Bucaspor 2 - 1 Beşiktaş

86 Yorum:

yilmaz dedi ki...

şampiyon olacam diyen takım bir alt ligdeki takımı yenemediği yetmezmiş gibi, zorlayamıyorsa hiç bir iyi oyuncusu iyi değildir. tümüne bastım 1'i. Ama en çok hayal kırıklığını, önce 2 hücumcu çıkarıp 2 hücumcu alan, sonra da sol bek çıkarıp sol bek alarak ne yapmak istediğine bir anlam veremediğim hocamız yaşattı. Son iki maçtır, hocanın saha kenarında ne yapmaya çalıştığını hakikaten anlayamıyorum.

can dedi ki...

Not vereyim dedim ama Atiba'dan başka 2-3 verecek kimseyi bulamadım.Kötü günde atarlanan taraftar durumuna düşmek istemiyorum ama Önder Özen'e (Higuain trasferinde olduğu gibi!) izlediği Pedro Franco'nun kardeşini kakalamamışlarsa ben bu transfere ne diyeyim bilmiyorum. Açıkçası Özen, kendisinden Altınsay'ın Oğuzhan hamlesi benzeri hareketleri bekleyenleri bu seneki transfer politikası ile yerin dibine soktu. Pedro Franco, Lugano filan olmak, İspanya'ya büyük paralara satılmak bir kenara dursun, kesinlikle iddia ediyorum ki hiç bir zaman Beşiktaş veya muadili bir takımda forma giyemez gibi görünüyor. Eneramo acınacak bir halde; sakatlık, aşırı kilo filan derken en önemli niteliği olan fiziksek üstünlüğünü kaybedince geriye kalan tek şey olmayan tekniği olmuş. Devre arası toparlayabilir mi hiç bilemiyorum (oysa ki ondan Almeida'yı kesmesini umuyordum). Kerim Frei'da çok ışık görmek istiyorum ama henüz herhangi bir şey görmüş değilim. Ömer Şişmanoğlu, Holosko veya Pektemek varken gereksiz ötesi. Böyle gider bu liste. Devre biterken yapılan transferlere bakıyorum, kimler vazgeçilmez olmuş diye. Bir tek Tolga var, biraz da Atiba. Hadi Motta ve Gökhan'ı da fena olmayan transferler sınıfına koyalım. Geriye pek de olumlu bir tablo kalmıyor. Bilic'e gelince, iki maçtır kenarda Aybaba otursaydı ne farkederdi diye düşünüyorum. Aklıma gelen tek fark Aybaba gibi meymenetsiz bir sırıtışla futbolcuları suçlamaması. O da güzel tabii ama iyimser olmak çok zorlaşmaya başladı. Kupada Fener Trabzon elenmişken devam edilmesi, sadece yedeklerin maç kondisyonu için bile önemliydi ama bu yedeklerin ilk 11 değil ilk 18'e bile girmesi zor gibi, öyle bir havadalar.

Ekrem Ph.D. dedi ki...

3 buyuk takimin hicbirinin yedekleri hazir durumda degil. Kupa maclari bunu acik sekilde ortaya koydu.

YSY dedi ki...

Ben maçı izlemedim ama şimdi şu söyleyeceğim ile biliyorum ki milyon tane adam üzerime çullanacak. Dünkü maçı hatta hiçbir kupa maçını izlemek içimden gelmedi gelmiyor. O yüzden takımın elenmesi beni öyle aşırı üzüp rahatsız etmedi. Sanki hazırlık karşılaşması yapılmış gibi geliyor bana. Eski kupa sistemi daha heyecan vericiydi. Trabzon ve fener elendikten sonra dilimin ucuna geldi bizde eleniriz yada elersek gs gibi sidik zoruyla olur diye ama buraya yazmadım. Bence bu tablo şunu gösteriyor üç büyükler hatta dört büyükler diyelim bu kupayı sallamıyor bana kalırsa. Trabzonun uefa grubunda yardırırken balıkesirspor dan 3 yemesini hatta diğer takımlarında hiçbir varlık gösteremeden elenmesinin hiçbir mantıklı açıklaması yok. Tamam yedekler şöyleydi böyleydi veya ruhsuzlardı diyebilirsiniz ama işi ciddiye alan en azında birşekilde as oyuncularla turu geçmeye çalışırdı. Ben bunu anlıyorum.

YSY dedi ki...

Yorumumda eksik kalan ama esas vurgulamak istediğim bir cümle var onuda belirtmek istedim. Bence bu kupanın artık prestiji yok gibi geliyor. Zaten dört büyüklerden üçü bir şekilde ilk üçe girip avrupaya gidebildiği için çok umurlarında değil bence.

Ekrem Ph.D. dedi ki...

Kupa daha cok alt liglerdeki takimlarin kendilerini gostermeleri icin iyi bir firsat oluyor. Kupa olmasaydi Fethiyespordan falan kimin haberi olacakti. Alt lig takimlari icin buyuk motivasyon kaynagi.

alper dedi ki...

98 de owen arjantine atmıştı rikıts bize attı.Cenk Gönen felsefe okumalarına devam etsin.sol bek çıksın sol bek girsin pektemek klübede dursun.off offff..
Türkiyede alınacak 2 kupa var ve bu kupaların birine alt lig takımına karşı yenilip veda ediyorsun.Diğer kupa zaten kaf dağı arkasında.sokayım sizin yapacağınız işe oynayacağınız topa.

cochise dedi ki...

herkes birbirinden kötüydü ,atiba harici. yorum yapğmaya değer bir maç değil zaten de hem maç yorumcusu hem de buradaki arkadaşlar yazınca bir cevap ve futbola bakışı genişletme adına bir yorum yazmak istedim. Herkes gibi Biliç de formsuzdu ama bence maç içindeki nadir doğru yaptığı şeylerden biri motta değişikliydi.

Hatta 2. yarı boyu ne zaman alaksın mottayı diye bağırdım durdum. Peki neden:
Kapanan bir takıma baskı kurma amacın varsa ne yaparsın? Öncelikle forvetlerle doldurmazsın takımı. (Denizli'nin ikinci yılında kötü giden her maçta bir orta saha çıkarıp forveti ikilediğimizde işlerin daha da kötüye gittiğini hatırlayın) Ya rakibi boğacak bir orta saha kurup top kapıp ayak/akılla olmasa da zorlama üstüne zorlama yaparsın ki rakip hata yapsın dünkü takımda da yedeklerde de atiba harici bu role uygun adam yoktu.
Ya da sağlı sollu atak yaparsın. Sağ kısmı iyi kötü çalıştı Serdar kendi sınıfında bir takımla oynadığımız için (Serdar'ı burada belki en çok ben savundum ama dünkü maçtan sonra klasınınne olduğuna iyi kötü emin oldum) ama solda ilk yarı bindirmeler yapmaya çalışsa da 2. yarı1 gram gücü kalmayan İso'nun bindirme yapması çok mümkün görünmedi. Artı baskı kurmak hayallendiği ve uzun top kontra durumu da olduğu ancak bizim savunma oyuncularımız orta doğu ve balkanların en ağır savunması olduğu için hızlı bir kademe ihtiyacı doğdu. Yani özetle maç, hoca, takım her şey rezaletti dün ama o değişiklik futbol adına doğru bir değişiklikti.

Tekrar belirteyim bu maç yorum yazmaya değer bir maç değil sadece gelecek futbol değerlendirirken biraz geniş açı bakmamızı ummak açısından bu yorumu yazdım.

Not: Franco transferinin mantalitesini dün nihayet anladım; adam gerçekten çok teknik ama Türkiye 3.liginde bile onun kadar yavaş defans var mıdır sanmam. Bunlar "çok teknik savunma oyuncusu, bir de fizik kondüsyonunu geliştirirsekooh süper olur" dedi sanırım. Ama adam korkunç ağır olmasının yanında pozisyon bilgisi konusunda da sorunlu, üçlü savunma oynuyormuş gibi hareket ediyor sürekli. Yukarıdaki arkadaş gibi ben de Beşiktaş seviyesinde bir takımda oynayacağına inanmıyorum açıkçası. Pozisyon bilgisi falan gelişir ama fiziksel durumun değişmesi için uzaydan gelen sihirli bir taş, Asterix'deki şerbet falan gerekli. Dünyanın en iyi atletik departmanı da bu adamı atletik zor yapar..

theotheo dedi ki...

@can

bu transferi sinan engin yapmış olsaydı saddamdan hitlerden beterdi. ama özen yapmış olunca sadece bir sitem öyle mi?

bakın birader.

dedik söyledik. bu adam bu işi bundan önce nerde yapmış ya. bana bir söyleyin. ona göre bende bilim. hacettepe spor şurdan şuraya çıktı. bugsasspor şuraya çıktı. şu oyuncuları özen çıkardı. şu transferleri türkiye bu adam getirdi. yok hacı bişey yok elimizde.

2.5 milyon euro verildi francoya 5 senelik sözleşme toplamda 5 milyon euro maliyet. 5 milyon euro ile drogba fln geliyo. adebayorun bonservisini öderdin. ronaldinhoyu getirirdin. ama sen gittin pedro francoyu aldın.

hacı bunu sorgulayın. hani beyaz sayfa açıldı şöyle yönetim falan. ben fikret ormanı beğeniyorum açık söylim. ama olmuyo hacı. orada metin tekin gibi bir beşiktaş efsanesi dururken önder özeni getirmek bile futbola ters birşey. çok açık yani.

samet aybaba kötü çünkü gariban çocuğu görünüşü var. tek sebebi bu. samet aybaba da ağdalı laflar söyleyip biraz da cool takılsaydı. kimse sesini çıkarmazdı. sadece baktığımız şey ambalaj başka hiçbirşey değil.

giden beşiktaşın parası pulu seneleri prestiji arkadaşlar. parayı pulu geri getirirsin de prestiji, gücü geri getirmek zor olur. çok açık söylüyorum.

franco,frei,tolga,töre,eneramo,motta,kurtuluş,ömer,sezer,atiba

hacı yani geçen sene bu takım 3.oldu sen bu takıma bu kadar transfer yapıyosun. bu kadar hata olur mu aga? hani 1.2 tane anlarım da bu kadar olur mu?

eğri oturup doğru konuşalım yani. şimdi fenerde transferlerde hatalar yaptı. gs de yaptı. ama bu kadar olmaz hacı. heriflerde eboue muslera selçuk burak drogba vs tuttu yani bakıyosun. fb de emenike sow kuyt caner egemen tutmuş yani. görüyosun.

1 milyon euro bonservise kuyt alındı birader. hani yani onlar çok para veriyo klişesine gelirsek bonservisi sezerden ucuz.

hala savunulacak bişey kaldıysa dinliyorum.

theotheo dedi ki...

ismail cenk pektemek veli holosko gibi isimlerin sözleşmesi uzatıldı maaşları artırıldı. yani hacı olacak iş mi bunlar.

şampiyon bir takımın kadrosunda şu 25 kişiden hangisi ilk 11 oyuncusu olur. adalının getirdiği almeida. belki de fernandes. biraz da tolga. başka bir tane adam gösteremezsin.

önder özeni burda nereye koyalım?

sherlockholmes dedi ki...

theotheo

teo bu bahsettiğin fener bu kadar iyiyse niye arsenal bunları cacık etti. evlerinde fethiyeye elendiler. söylede bizde bilelim teo lütfen anlat yav aydınlat bizi

theotheo dedi ki...

@sherlockholmes

arsenal kimi cacık etmiyo hacı bu sene onu bi söyle de biz de bilelim.

ayrıca fenerbahçenin problemini fenerbahçeye git sor ben sadece tespit yapıyorum birader.

transferler mal ortada. çok net bir soru soruyorum. senin hangi oyuncun fenerin ilk 11 inde oynar. yani fener senin hangi oyuncunun illa gelmesini ister. bi tane isim söyle. hak vericem sana. 11 kişiden 1 tane söyle.

sadrazam dedi ki...

CENK:
Hiçbir zaman maç kazandıran bir kaleci olmadı ve görünen o ki olamayacak.

SERDAR:
Vay efendim Hilbert'in dönüşleri sıkıntılıymış, pozisyon bilgisi zayıfmış, çok para istiyormuş. Serdar'a ödediğin bonservisi de hesapla bakalım, Serdar'ın bize maliyeti kaç para.Ön liberoda da denenip verim alınamazsa sezon sonunu zor görür.

FRANCO:

Bu adam alındığında sol stoperdi. Escude'nin o bölgede ne vereceği belli iken franco niçin ters tarafta oynatıldı anlayamadım. Ersan la mukayese edersek hava toplarında zayıf, ikili mücadelede ve pozisyon bilgisinde aynı, toplam oyun zekası ve topu oyuna sokma konusunda önde olduğu söylenebilir. İlk golde arkasından gelen adamı hiç fark etmemesi, Escudeye gereksiz yardıma gitmesi oyundaki en büyük hatasıydı.

ESCUDE:
Ne bileyim işte özel olarak dikkatli izleyip dikkatimi yormadım.Ama bariz bir hatasını görmedim. İlk kez Oynadığı bir stoperle uyum sorunu yaşaması çok sorun değil.

İSMAİL:
Kupa maçlarına takımda en fazla ihtiyacı olan kişi İsmaildir herhalde. Bu haliyle kulübe bile fazla iken ritim bulması, maç kondisyonu kazanması, form tutması için bulunmaz fırsat kupa maçları. İsmail için bu sezonda umudumu kestim ben. Zira ödünde fersah fersah yol var. İkinci golde kadraj'a dahi giremedi. Bu sebeple Biliç'in son oyuncu değiştirme tercihini Motta'dan yana kullanmasını şahsen ben yadırgamadım. İsmailin nefes almaya bile mecali kalmamışken kontra karşılamasını beklemek ne kadar gerçekçi olur.
ATİBA:

Genel kanaatin dışında Atiba'nın o bölgede istenilen katkıyı verdiğini düşünmüyorum.Bu gözler Federico Guinti, Fabian Ernst gördü. Kötü mü değil. Ancak abartılmaması gerektiğini düşünüyorum. Belki de geçici olarak sağ beke gönderilmeli.

HOLOSKO: Oyunun hiç bir anında yoktu. Çok uzatmayacağım ama holosko'yu artık yakından tanıyan biri olarak bu oyuncunun form tutması için kesinlikle oynaması gerekli. Oynamadan ne mental ne de fizik açıdan yeterli olacaktır. İlk 14'de olmayacaksa ne bize ne de kendine hiçbir faydası olmaz. Bırakalım da süre alabileceği, yeteneklerini gösterebileceği, mutlu olacağı bir yerde oynasın.

KERİM:
Yetenekleri ve özellikleri Olcay'dan çok daha farklı. Bu sebeple aynı oyun düzeninde Olcay'ın verdiği katkıyı Kerim'den beklemek haksızlık olur. Kerim Çok daha ortaya kayarak oynayan, Bekinin önünü açan, golden biraz daha uzak olmasına rağmen orta sahanın direncini artıran bir oyuncu. 4-4-2 nin en solunda, 3-5-2 nin ortasında belkide Olcayın istatistiklerini geçebilecekken bu oyun düzeyinde gole daha yakın olan Olcay daha iş yapar gözüküyor. Yaşı'nın genç olması en büyük avantajı. Şahsen ondan beklentim çok büyük.

OĞUZHAN:
Atletik departman kurduk ama, bu çocuğun 65-70 sonrası düşüşüne çare bulamıyoruz. 70 dakikalık büyük oyuncu olunmaz. Bunu birilerinin Oğuzhana söylemesi lazım.

MUHAMMET:
Kerim için de geçerli olan 11 benzemez takımda çok yukarılara çıkması mümkün değil. İlk 14 oyuncu olarak kulübeye dönmesi, her maç 15-30 dk. arası görev alması, net bir asisti ve ya golü Mami'nin gelişimini çok daha hızlandıracaktır.

ENERAMO:
Önümüzdeki dönem Kırkpınar için en büyük favorim. Hem orası da yeşil, belki de ilk siyahi Kırkpınar ağamız olabilir.

ÖMER:

İki pozisyon geldi birini attı.Takımda Almeida'nın tek alternatifi. Eneramo ve Mustafa'nın önünde. Bence Kulübede olması gerekli.




sadrazam dedi ki...

Biliçle gariban görünüşlü Aybaba'yı, Özenle - Sinan Engin'i mukayese eden birinin sonraki tespitlerini her ne kadar doğru olsa bile okumak gelmiyor. Aybaba'nın Beşiktaştan aldığı parayı kazanmak için 5 sene Bank Asya'da çalışması gerekirdi. Hangi gariban görünüşten bahsediyorsun. O Parayı ben kazanıyor olsam Justin Bieber gibi dolanırdım ortada. Onun ağlak surat ifadesi garibanlıktan değil, ezikliğinden geliyor.

theotheo dedi ki...

@sadrazam.

senin gibi ergenler başımıza bela. ulan adam kaç sene beşiktaşta kaptanlık yapmış. biraz utanıcaksın da öyle konuşacaksın. ama yüzü olmayadan utanmaz da olmaz senin gibi.

önder özenle sinan engini neden mukayese etmiim. biri schildenfeldi getirdi, öbürü francoyu. ne farkı var? sinan enginle takım 100.yıl şampiyonluğu yaşadı. özenle ne olacak? bucadan tokat gs den tokat fb den tokat. böyle gider. atletik performans departmanı kuracakmış. fenerin kovduğu kondisyoneri fenerin kovduğu doktoru getir.

hatta bu doktor sow için bu adamın dizleri bitik diyen bir adam. dizleri bitik adam anasını ağlatıyo ortalığın falan.

bunlarla mı departman kuracak? hadi gidin işinize gücünüze bakın. tarih bilmezsiniz. beşiktaşta yıllarca kaptanlık yapmış futbolculuk yapmış adamlara hakaret edersiniz. sonrada beşiktaşlıyım. sizden hiçbişey olmaz birader kusura bakmayın.

sadrazam dedi ki...

@Theo

Bulaşmayayım diyorum olmuyor. Takım biraz yoldan çıkınca sende üstümüze başımıza sıçrıyorsun.

sherlockholmes dedi ki...

theotheo

yalnız bende fenerbahçeden gökhan gönül dışında kimseyi beşiktaşta görmek istemem o nasıl olacak la ?

sanki fener uzay futbolu oynuyo gelmiş burda feneri övüyo. ulan fener dediğin takım bugün ilk maç yapacağı avrupa takımından 5 yer. salzburg perişan etti de zar zor geçtiler turu.

bırak beşiktaşı 5 yıl çalışsın bilic olmazsa olmadı deriz. gelmiş burda trollük yapıyosun.

sana kalsa bruno alves harika ama zenitte bile forma şansı bulamamış. 35lik kuyt dünya markası. hayalet baroni zidanın gölgesi. ırkçı emre bildiğin pirlo. 13 milyon euroluk alper cristiano ronaldo. şikeden hala arandığını zanneden emenike luis suarezi keser. ölü balık bakışlı webo kalecilerin korkulu rüyası. uçan ayı volkan pembe panter.

theotheo dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
Unknown dedi ki...

@Theo

Önder Özen, FBye Gökhan Gönül'ü kazandırmıştır.Demekki imkan verildiginde yapabilecekleri ortada.Bu adam göreve geldiğinde 18 ay istedi.bana 18 ay verin dedi.İşleri bana verin dedi.Yani daha hala süresi var.sen daha ilk günden sallamaya başlıyorsun.Almeida'yı Adalı aldı.Adalı izleyip mi aldı?? Mendes önerdi aldı.Bunu herkes yapar.Parası bile ödenmemişti Almeida'nın.ne güzel alma almış o. vay yavrum vaaay.Sinan engin'i öüyorsun Sivok-Zapo olayına bir göz gezdir sonra savun.Cünkü böyle komik görünüyorsun.

Franco olayına gelince,takımda Sivok dahil onun gibi oyuna top sokan stoperimiz yok.Adam bi tane topu boşa harcamadı hep dikine pas.Ama Biz Ersan gibilerine alıskınız alıp alıp yana veren Ersanlara.sonra Fernandes gelir ortasahanın taa gerisine.öyle oyun kurarız biz.Cünkü biz ilkeliz geriden geliyoruz.
Ayrıca Transfer mevzusu var ki evlere şenlik.Biz Pedroya su kadar para verip almışız 5 sene imzalamışız toplam maliyet 5m euroymus o paraya Drogba alıyorlarmış.Adam senelik o kadar alıyor 5 senelik değil.Transfer konusunda bu kadar mı kafan basmaz her yorumda aynı şeyleri söylüyorsun ısrarla.Matematik dersine beden hocan mı girdi senin anlamadım gitti.

Eleştirilecek cok şey var.ama Önder Özen'e sallanmaz.Adam baştan beri diyor.Pedro top ondayken iyi,ortadayken normal,rakipteyken kötü diye.Bunu düzeltmek istiyoruz diyor.Gidip dünyanın sayılı kaleci antrenörlerinden biri geliyor.Dortmund'un taktisyeni cıkıp geliyor.Fener'den kovuldu denen adamın videolarını bir kez izlememiş adam gelip ona sallıyor.Komedi filminde bile bu kadar komedi sahnesi olmaz.

sherlockholmes dedi ki...


''valla birader sen caner erkini egemeni sowu emenikeyi alperi kuytı meirelesi takımında istemiyosan git kendine bi gözlük taktır. veya gözlük kesmez git bi nörolojiye görün çünkü sorunun ağır.''

caner erkin : hakemler oyundan atamadığı için harika bir sol bek. daha doğrusu sol açıktan devşirme.

egemen : topu oyuna sokma bilgisi sıfır olan anca bizim ligde güreş tutabilecek stoper.

sow : bak bu adamı isterdim

emenike : 113 milyon euroluk kazık.

alper : oyunu dikine oynayan isteyeceğim futbolculardan. yalnız hakemler sayesinde epey faul alıyor arkadaş.

meireless : harika futbolcu. tabi ilk yarım saat içinde kırmızı kart görmediği maçlarda.

Theo'nun Murat Özen olduğundan ciddi şekilde şüpheleniyorum ben :)

http://www.haber1903.com/Besiktas-19757-ronaldinho_geliyor.html

Ekrem Ph.D. dedi ki...

Ulan o degilde gecen hafta 83'de Kuyt atmasa o golu theodan ebediyyen kurtulacaktik... Gerci o yine bi yolunu bulur "birader" diye donerdi :)

theotheo dedi ki...

@tarık kırtan

hacı adalının kulüpte 10 milyon eurosu var almeidanın parasını soruyosan. seni uyandırim.

ya birader mal kendini belli eder 22 yaşına gelmiş bi futbolcuysa eğer gerçekten futbolcuysa çıkar takır takır oynar. bırakın kelime oyunlarını. rakipteyken kötüymüşte falan filan. e ak iyi olanı alsaydın o zaman. top rakipteyken kötü olan adamı napıcaz lan turşu mu kurucaz.

pedro franconun dünkü performansını alex ferguson arsene wenger hepsi toplansın savunucak bir kişi olursa kafamı kesicem çok açık ve net söylüyorum. bi tek sen savunuyosun. nerde dikine top atmış ya :D nasıl güleceğimi bilemedim.

hacı sen bi işe girerken bana 18 ay verin diyo musun ya? böyle bişey olabilir mi? 18 ay niye dedi biliyo musun ben sana söylim. 18 ayda ayda 40 bin tl den 720 bin i cebine koyacak. ondan sonra ntv yolları taştan. işi de hazır mis gibi. 18 ay dalgası bu yani kendinizi fazla kandırmayın.

valla birader drogba senelik 5 alıyo da. franco da 5 senelik alıyo hadi 10 senelik alsın lan son 5 senesini de para almadan oynasın. kimin katkısı daha fazla olur lan böyle hesap matematik olur mu?

sen diyosunki ben 5 kilo çürük domates alim. o 1 kilo normal domatese yeğdir. bu ne lan böyle iş mi olur. normal kafası çalışan bi adam 1 kilo domatesini alır basar gider.

e birader denecek birşey yok. valla tekrar söylüyorum eğer dünkü franco performansından sonra franco transferini savunacak adama bir daha cevap falan yazmam. böyle biline.

theotheo dedi ki...

bi de stad işi için şunu söylim övünç ekrem vs.

daha temeli atılmadı stadın. hadi yeni yılda atıldı diyelim. 8 ayda bu yönetim değil dünyanın en büyük inşaat ekibi 7 24 çalışsın bu stadı bitirsin. hayatımla internet arasındaki bağlantıyı koparıcam tamamen.

theotheo dedi ki...

benim burda en çok takıştığım adamlardan biri görüş olarak candır. can bile yazmış.


Pedro Franco, Lugano filan olmak, İspanya'ya büyük paralara satılmak bir kenara dursun, kesinlikle iddia ediyorum ki hiç bir zaman Beşiktaş veya muadili bir takımda forma giyemez gibi görünüyor.

Mete dedi ki...

Pedro Franco iri yarı bir oyuncu değil, hızlıda olmadığını dünkü golde gördük. Evet ayağı bir defans oyuncusu için düzgün ama bence bu lig için yumuşak kalır. Sanki ideal olacak mevkisi savunmacı orta saha gibi geldi bana.
Halihazırda Necip üç-beş kuruş para ederken satılmalı. Bu ligde alıcısı çıkar diye düşünüyorum. Ama seneye o bile olmaz.
Eneramo'nun da alıcısı çıkar. Sezer, Toraman, Süzen, Dentinho derken gereksiz kadro fazlalığından kurtuluruz.
Kerimden bu sene bir şey olmaz galiba. Sonrası için de pek emin değilim ama şimdiden haksızlık yapmak istemem. Dürüst olmak gerekirse olmayacağını düşünüyorum ama dediğim gibi hadi haksızlık yapmayayım.
Pektemek'in bizde olmayacağına inanıyorum. Ha başka bir takıma gidince oynarsa da şaşırmam ama bizde artık olmaz.
Mami kiralanırsa daha çok maç tecrübesi olur
Bu arada amma döküntü varmış bizde :)

Adsız dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
theotheo dedi ki...

@sneijder

15 senelik bankacıyım. finans uzmanı falan değilim. yatırım bankacısıyım. çok merak ettiğin şeyi söylim.

adam kulübe kendi cebinden para koyuyo. adam çok cüzi fiyatlara gerçekten önemli oyuncular alıyo. adam beşiktaş için hapse giriyo. ama ntvden sallayan özen başüstü, adalı saddamdan kötü hitlerden kötü bu nasıl iş lan.

ben sana birader AÇIK AÇIK soruyorum. bak çok AÇIK. pedro franco transferini bana açıkla.

şu rakipteyken kötü bende iyi yatakta fena değil açıklamasını da önder özen değil de samet aybabanın yaptığını bir düşün bakalım.

senden bak diğerlerini istemiyorum birader. şu anda mevcut yönetim mevcut koordinatör. senden geçen sene falan alınan isimleri escudeyi falan sormuyorum birader. bak bu yılki sadece bir isim. pedro franco. sezer, eneramo vs vs bunları hiç karıştırma. böyle bir oyuncuya 2.5 milyon euro bonservisi hangi akıl neden verir. yoksa gerçekten bu transfer dedikleri gibi dalgalı bir transfer mi? bana bunun açıklamasını yapabilirsen bravo dicem. tabi laf kalabalığı yapmadan.

Adsız dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.

Pedro Franco'nun kulubune odenen para 2.4 milyon Euro. Kendisi 5 sene boyunca toplam 2.5 milyon Euro (750+750+500+500+500) alacak. Yani hadi o elden cikarma firsatini hesaba katmayan bakkal hesabini yapalim: seneligi 1 milyon Euro'ya mal olmus bir transfer.

Gokhan Zan GS'de senede 1.1 milyon dolaraliyor. Pedro Franco senede 750 bin Euro. Kafa kafaya rakamlar. Fenerbahce'nin yedegi Bekir Irtegun senede kac para aliyor? 1.35 milyon Avro. Kemiksiz.

Fenerbahce'nin de ayni sekilde oynatmadigi Kadlec'in kulubune 4.5 milyon Euro verildi. Kendisi senede garanti 2.1 milyon Euro aliyor, 3 seneden. Mac basi 10k'si de var. Hadi onu saymadim, Kadlec'in senelik maliyeti yillik 3.4 milyon Euro.

Troll'luk baska, insanlarin haysiyetine camur atacak seyler soylemek baska. Onder Ozen bu soylentileri yayanlari mahkemeye verecegini soylediginden beri bu konuda tek bir haber yapilmadi. Bu bile aslinda anlayana cok sey anlatir.

Seref dusmanligi yapilmasin, ayip.

theotheo dedi ki...

gs iki şampiyonluk bi cl çeyrek finali çekti o torbadan birader.

ben sana net bir soru sordum bak. çok net. cevap veremedin. yani taa ebesinin nikahından adam kaçıyomuş gibi. 2.5 milyon euro verilen bir adam ne ayaktır. buca maçında bile rakiplerin ezdiği bir stoper transferi 5 yıllık sözleşme nedir? bunu bana hatalı transferle açıklayamazsın birader. bunda başka bir dalga olduğu kesin. hatalı transfer başka birşey.

oyuncuyu bilirsin alırsın. sana uymaz sisteme uymaz takıma uymaz bir şekilde olmaz. ama ulan taa dünyanın öbür ucundan adamı apar topar alıp. bilmemne takımının kaptanını aldık diyip. adamı kupa maçının dışında kadroya almayıp dalga geçer gibi top rakipteyken kötü falan diye açıklamalar yapıyorsan. o zaman birader sen dalga geçiyosun demektir.

1 sene falan hiç beklemeye gerek yok hacı. niye bekleyelim ya. vizyon bu kadar yani. kerim frei transferi kaç para 3.5 milyon euro mu? ingilterenin bu sene en büyük küme düşme adaylarından birinin kadrosunda bulunan ve oyuna 90. dakikalarda dahil olan bir oyuncu için bu kadar para vericek bir durumu var mı beşiktaşın hacı? ulan selçuğu bedava galatasaray aldı yılda 2.5 milyon ücrete 3.5 verseydin sana gelmez miydi?

neyin 1 senesini bekleyelim birader. 1 senede bunlar takımı çöplüğe çevirirler. almeida ve fernandes de elden gitti mi. onların yerine de iki tane genç dandik millionarosun diğer 2 kaptanını alırlar iş kapanır. bunu mu bekliyosun?

stad işi için değil. ben fikret ormanı destekliyorum zaten. samimi de buluyorum ancak ekip yetersiz bu ekiple o stadta bitmez en az 2.3 sene.

theotheo dedi ki...

@shelbyl

bak birader. anlatamadık derdimizi.

kadlec dediğin bilinmiş bir oyuncu. herkes biliyo yani. o paradan aşağıda gelecek bir adam değildi türkiyeye. belki de gelirdi. neyse o fenerin problemi. onun mevkisinde oynayan caner hayvani bir performans gösterdi ve kadlec kadro dışı kaldı.

hacı bu hatalı bir transferdir. bu kadar açık. hatalı yanlış. emenike, kuyt, sow ne kadar doğruysa. caner, egemen, alves vs ne kadar doğruysa bu o kadar yanlış bir transferdir.

ama burada konu farklı bak.

hiç kimsenin bilmediği izlemediği bir ligin hiç kimsenin duymadığı bir takımından bir oyuncu transfer ediyosun. ve bu adam 22 yaşında 15 fln değil. ve bu adama hatrı sayılır bir para ödüyosun. gerçekten 2.5 milyon euro dediğin para yani bu para çok büyük bankalar için vs çok büyük para yani. şimdi hep bu paralardan bahsettiğimiz için lan nolucak falan gibi deniyo da. değil yani. dehşet para bunlar.

bak hacı. alel acele böyle bir transferi yapıyosun. dalga geçer gibi top rakipteyken kötü bizden iyi falan gibi bir açıklama yapıyosun. bak bunlar çok tehlikeli şeyler. bunları önüne koyacaklar. daha zamanı var. daha herkes bekliyo. bir devre arası gelsin bunlar önder özen denilen vatandaşın önüne konulacak.

bu transferin hiç bir açıklaması izahı olamaz. ben burada birşey ima etmiyorum. zaten adam ulan bi anda şaşırdı ntv de spor yorumcusyken beşiktaşa koordinatör olup yılda 500 bin tl lik pakete imza atıyosun düşünsene. bankada gişede çalışıyosun. sana gel hazinenin başına geç diyolar. ulan kafayı yer adam.

bu transferin hesabı sorulacak sorulmalı. neden sormuyorsun birader? önder özenin ağdalı lafları senin hoşuna mı gidiyor? ingilizce biliyomuş. önder özenin ingilizce falan bildiği yok palavra bildiği 5 kelime. kulübe çok yakın olan adamlar söylüyor.

önder özen çıksın bu transferi açıklasın. sezer transferini açıklasın. eneramo, frei. bunlardan tek tek sorumlu olan odur. başkan falan değildir. bunlar hakkında açıklama yapmak zorundadır. ortada bir başarısızlık var birader. bu başarısızlığın hesabı sorulacak. eğer beyaz bir sayfa açtım diyosan. hesap sorucaksın şeffaf olucaksın. başka yolu yok.

Adsız dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Adsız dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Adsız dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.

Pedro Franco oyle isimsiz oyuncu falan degil iste kardesim, sen kisitli dunyanda gene kurmussun guzel bir senaryo.

Adam 2011 Guney Amerika U-20 Futbol Turnuvasi'nda turnuvanin en iyi oyuncusu seciliyor -ki Kolombiya ceyrek finalde elendigi halde-, hatta bir ara adi Manchester City ile de geciyor ki aha bu da Daily Mail haberi: http://www.dailymail.co.uk/sport/football/article-2250808/Manchester-City-lining-bids-pair-defenders.html

Bak ne diyorum: Bu komisyon soylentilerini cikaran adam, Ozen mahkeme ile tehdit ettikten sonra bir kere agzini acabildi mi? Turkiye'de kolay tabii ona buna camur atmak.

Bak git sen gene yaz "Galatasaray cok iyi kadro kurdu, iste bu is vizyon isi" falan yaz, kapidan kovsak bacadan geliyorsun nasil olsa. Ama burada insanlari tohmet altinda birakacak, itibarsizlastirmaya girecek seyler yazamazsin, o kadar da atamazsin bos keseden. Elinde belge, kanit vs. varsa koy ortaya, konusulsun. Yok oyle iftiracilik.

theotheo dedi ki...

2008 de türkiye yarı final oynarken iyiydi şimdi mi kötü oldu? konjonktur işi milli takım, 80 leri bilmeyen adam bana laf anlatmasın hacı burda milli takımla ilgili yani. harbiden ağır girmek zorunda kalıcam. şu hazırlık maçında oynadığımız kuzey irlanda falan var ya. işte o takıma karşı kaleye gidemezdik yani. öyle bir takımdan geliyoruz o geçmişte çok uzak değil. yavaş yavaş düşe kalka rayına oturacaktır milli takım. ki şu anda çok iyi bir temel kadrosu oluştu bence.

neyse gelelim konumuza hacı. fenerbahçe ve galatasarayın yaptığı hatalar varsa ki kesinlikle var. onun hesabını kendileri sorsun bırak hacı. adam şampiyon olmuş cl de çeyrek final oynamış falan filan. onları geç artık moruk sen bırak. fb avrupa şike mike olayından ceza almasaydı fenerde avrupada ilk 8 olacaktı.

baskette olduğu gibi.

hacı parayı veren düdüğü çalar yani bu kadar net. en iyi hocayı en iyi oyuncuları getirirsen fenerbahçe değil batmanspor ol euroligde tepeye oynarsın. bu kadar basit bişey.

devir satın alıp parlatma devri moruk. biri üretir zaten bırak sen onu. önemli olan onu bul. altyapı vs hepsini kapat gitsin hacı. çok net söylüyorum. beşiktaş bunların hepsini kapatsa ağzımı açmam. yapana git hacı. fenerde bi futbolcu mu var altyapıda. git ailesini arakla çal o çocuğu ordan. işin bu olsun. kendin yetiştirmeyle falan uğraşma bu devir geçti artık. önemli olan doğruyu bulup almak bu kadar basit.

yani beşiktaştaki küçülmeyi görmemek mümkün mü. birader makasa bak. beşiktaşın basket takımına bak. futbola bak. tesadüf mü sence bunlar. yoksa çöp oyuncuları doldurduğun için olmasın. senin en iyi oyuncuların gs de oynamıyo mu? e hacı sadece şunu görüp bile basket şubesini kapatman lazım. çünkü beceremiyosun olmuyo bu kadar açık.

theotheo dedi ki...

@shelbyl

birader burda sinan engine apaçık hakaret ediliyo. beraat etmiş bir adama hırsız deniyo kulübü sattı deniyo, sivok zapo transferlerinden komisyon aldı deniyo. hepsi var arşivde aç bak. ona sesin çıkmıyo.

adalet penisin burda bana mı kalktı? yoksa adamına göre mi?

Bak kardesim, acik ve net konusacagim.

1. Pedro Franco icin bosa salladigini kabul ediyor musun, etmiyor musun yukarida yeni ogrendigin bilgiler isiginda?

2. Onder Ozen icin, su tur belgeleri ortaya koyabildigin bir haber turu sunum yapabiliyor musun, yapamiyor musun?

http://www.besiktaspostasi.com/bir-garip-transfer-hikayesi-ve-bilinmeyen-gercekler-tomas-zapotocny.htm

Bu sorulara cevap vermezsen, burada niyetin de, derdin de acik secik belli olacak.

Diyorum bak sen "Unal Aysal'in muthis vizyonu" kitabina geri don. Bak sizinkiler de kazandi bugun.

Adsız dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.

http://www.dn.pt/desporto/porto/interior.aspx?content_id=2755249

kimsenin bilmediği Pedro Franco için Psg , Man City ve Porto'nun yarıştığını , kolombiya ile iyi ilişkileri bulunan Porto'nun işi bitirmeye yakın olduğunu yazan sadece bir haber.

Arasan onlarca bulursun.

Yani prensipte hiç bir fikrine katılmıyorum biliyorsun.

Şahsi olarak katıldığım tek düşünce Beşiktaş'ın hali hazırda ilk 11'i için bile büyük sorunları varken kulübeye ve geleceğe gereksiz bir yatırım yapmasıdır.Önder Özen'in bu konuda özellikle 1-2 transfer konusunda elinin bağlı olduğunu net biliyorum.Çat diye çıkar ilişkilerini kesmek çok zor.

Önder Özen ile 2 dakika oturup konuşsan imana geleceksin zaten de sen gidip beyaz tv'de beton atkılıyı dinle be hocam.Futbol adına vizyonun Beyaz Tv kadar ROK kadar hatta bugün dedim Murat Özen değil de ROK olabilir mi Theo ?

Adsız dedi ki...

gerçi bana ne yav.

Mete dedi ki...

Yahu Pedro Franco'yu scout ekibi (fikret demirer) transfer etmedi mi ben mi yanlış biliyorum?

İlk Scout ekibinin tavsiyesi , Önder Özen'de bir süre takip ettikten sonra transfer pazarlığını yaptı ama çok istediklerini biraz belli etmişler sanırım baya yükselmişti bonservisi Önder Hoca resti çekip almıştı.

theotheo dedi ki...

fotomaç haberini getirip koyim bende olsun. skysports gibi adam gibi bir kaynakta bana o haberi göster. internetle bağlantımı kesicem.

geçin beyler ulan manchester citynin portonun istediği topçu olabilir mi hacılar ya. bunlar olsa olsa menejerinin falan çıkarttığı haberlerdir. lan biraz akıl mantık çercevesinde düşünün şu işleri gözünüzü sevim. bana gelmiş en dandik sitedeki haberi kaynak diye sunuyo. skysportstan bul bana guardianda bul. adam gibi bir gazete de bul.

hayır yani en olmucak adamı söylüyosunuz bi de hani kerim frei falan desen anlıcam. oğuzhan falan desen belki. dünya yıldızları genç yıldızlarımız.

son olarak şunu söylim. bu takımı komple çöpe atmadan bu takımdan ancak bana kılıf olur. başka da birşey olmaz beyler. teknik heyet ve ekibi de dahil bu işe. bu transferlerden onlar da sorumlu çünkü. ama asıl sorumlu önder özen.

theotheo dedi ki...

ayrıca bu beşiktaş postasında çıkan haberi yazıyorum sana birader.


theotheoposta: ben theopostadan arıyorum pedro franco için beşiktaş ne kadar ödedi biliyo musunuz?

alfredo carpencula : iki bacağı için 1 milyon euro.

theotheoposta : yalnız 1 milyon euro mu?

alfredo carpencula: evet moruk yalnız 1 milyon.

Besiktaspostasi denen sitenin habercilik etigini gec, orada konusan insanlar ve de ortaya konan belgeler var.

Al begenmediysen senin Sinan Engin'in kendi sozleri: http://haberedikkat.com/Haberler/67927/turkiyede-tesvik-primi-cok-olmustur

Ne diyor?

"Beşiktaş'ta en son konuşulması gereken transfer Zapo ve Sivok'tur. Zapo'nun menajerlik ücreti dahi yoktur. Diğer futbolculara çuvallarla menajerlik ücreti ödediler ama Zapo'nun yoktur ve kayıtlarda da hepsi mevcuttur."

Menajerlik ucreti itirafini gectim, sonra boyle bir haber de cikti mesela: http://www.haber1903.com/Besiktas-12343-besiktas_zapotocny_sorunundan_kurtuldu.html

***

Senin Fotomac haberi linkini de bekliyorum. Bir tane link, bir belge, bir konusma, bir sahit... Yeter ki bir sey goster bos bos senaryolardan baska.

Adam 2011 Guney Amerika U20 futbol turnuvasinin en iyi oyuncusu secilmis diyoruz hala daha "kim bilecek yea". Yahu bu buyuk kuluplerin scout ekipleri nasil calisiyor? Bunlari avliyorlar iste gidip gidip.

Ekrem Ph.D. dedi ki...

Parayi veren dudugu calar mottosu basketbol icin 100% gecerlidir, orada theo mantigina hak veririm. Gider pahali oyunculari toplayip basina iyi bi koc gecirirsin kafaya oynarsin. Hatta 3 tane ilk 5 oyuncun sakatlanir sezon ortasi, 3 yeni transfer koyarsin ilk 5'e sezonu goturursun. Kadronun yarisi degistigi halde siritmaz. Futbolde boyle bi sey mumkun mu yahu, takimin yarisi degisecek o takim etkilenmeyecek? Basketboldan ornek vermeyin onun icin bosuna. Basketbolda hakkaten dusuk butceli takimlar yukariya kafa tutamiyor. Futbol oyle degil ama. Tarih bunun ornekleriyle dolu. Para = basari getirseydi bilmem hangi Arap seyhinin sponsor oldugu takimlarin Samp ligini domine etmesi gerekirdi. O yuzden geciniz bu laflari. Sabaha kadar para diye tesbih cek istersen, o isler oyle olmuyor.

theotheo dedi ki...

@shelbyl

hacı ne avlanması ya. gözünü sevim. hala uydurmayın. adam colombia u20 takımında 10 tane maç yapmış. adamı geleceğin messisi yaptınız ayıp. el insaf. mal ortada herşey ortada. sinan engin diye yerin dibine soktuğun adam 100.yıl şampiyonluğunda pay sahibi. bundan daha başarılı bi adam var mı?

ben diyorum ki. bu transferde bir dalga var. kimse gidip bu adama 2.5 milyon euro para ödemez. bana göre var hacı. belge falan yok.

yeni peygamberin önder özen heralde bu arada hayırlı olsun.

Tekrar ediyorum: Ben Onder Ozen'e kefil olmuyorum senin Sinan Engin'e kefil oldugum gibi. Normal zamanda senin dediklerini de sallamiyorum zaten.

Fakat burada yaptigin itham, "itibarsizlastirma" (libel) sucunun sinirinda. Elinde hicbir belge bilgi olmadan boyle bir sey diyemezsin. Kimse diyemez.

Buradaki kavga bunun kavgasi. Yoksa sen gene "parayi veren dudugu calar moruk" yazmaya devam edeceksin, ona yapacak bir sey yok.

Adsız dedi ki...

Vatandaş bir de skysports gibi adam gibi bir kaynakta, dedi ya koptum resmen. Bu kaynak bildiğimiz İngiliz SKY'ın bir parçası mı gerçekten diyerekten baktım bir de, öyleymiş.

İngilizlerin kablotv haricinde açık kaynaktan yayınlanan BBC hariç 2 kanalından biri olan SKY'ın hem de sports kanalı referans olacaktı da ben de bu günleri görecektim. Hey gidi hey. Zaman nelere kadir.

Ekrem Ph.D. dedi ki...

@ theo

Bruma'nin 10 milyon ettigi yerde Franco 2.5 milyon eder gayet. Ikisi de gelecege yonelik alinmis risk. Wonderkid dedikleri Bruma'da 19 yas alti Portekiz takiminda oynayip dikkat cekmis iste ne farkeder. Iste onun da performansi ortada. Gs yapinca vizyon biz yapinca bok yemek mi oluyor?

Mayor dedi ki...

Francoyu getiren Özense Atibayi getiren de Özen. Birinde 12den vurmus digerinde hata yapmis olabilir.
Bu kadar buyutmeye gerek yok menajer kazigi buyuk ihtimal diyebiliriz

theotheo dedi ki...

@mayor

atibada gerçekten 12 den vurdu özen ya. ne topçu dimi antalyasporun elinden zor aldık.

theotheo dedi ki...

@shelbyl

sen savcı mısın hakim misin? kimsin? daha açacak adam bana açar sen kimsin?

önder özen beni yala dese yalıcaksın. ayıp be.

turkkant dedi ki...

Ta Ağustos'tan beri Önder Özen'i transferleri yüzünden en çok eleştiren kişi benim. Öte yandan ilk dönem biraz başkan, biraz Ahmet kavalcı, biraz Fikret Demirer, biraz Biliç derken çorba bir transfer çalışması olmuş.

Söylenenlere göre P. Franco onun değil, Fikret Demirer'in aşırı ısrarlarıyla alınmış, S. Kurtuluş başkanın Hilbert'e takması, Ahmet Kavancı'nın Serdar'ı istemesi yüzünden... Liste böyle şark zihniyetiyle dolu işlerle uzayıp gider. Yani ciddi bir yetki paylaşımı sorunu olmuş. Haliyle camiamıza (daha doğru tabirle dingonun ahırına) yeni gelmiş Özen'in ilk dönem karavana yapması nispeten mazur görülebilir.

Şimdi bence, Önder Özen işinin ne derece ehli, ya da bu ahırı ne dereve yola koyabilecek kararlılıkta biri, ara transfer döneminden başlayıp Haziran'a kadar süren dönemde belli olacak (bakın Temmuz-Ağustos demiyorum Haziran!). Eğer ki, bu dönemde net bir planlama göremezsek, eski tas eski hamam, kafası karışık, yarı-planlı, bolca doğaçlama bir uygulamalarla karşılaşırsak Haziran sonu benim için Önder Özen projesi bitmiştir. İyi niyetli olabilir, ama işte karmaşa dönemlerinde bize fazlası lazım. Başkanın o yetenekte bir insan olmadığı bariz. Umut edelim Önder Özen, ben maaşımı alırım, yapabildiğim kadarını yaparım, mantalitesiyle hareket etmez, kararlı ve dik durur, bir fark yaratır.

alper dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
alper dedi ki...

Fener takılır demiştik bir alttaki postta biz yenersek fark 5 e iner demiştik.Biz yenermiyiz sivası hacılar?Acil cevap please..

Deniz dedi ki...

Fener takılmadı gerçi :) BEnce yeneriz Sivas'ı.

alper dedi ki...

Gene yendi FB.ulan adamlara bu sene Allah yürü demiş..Gerçi şans bize de döndü.Haftaya Kasımpaşa'da 2 kart cezalısı olacak bu hafta yenersek Sivas'ı haftaya da yeneriz.

3 cezalı var Kasımpaşa'da Adem Büyük'de sarı kart cezalısı.

QuaresmA dedi ki...

Bence Buca maçında Toraman oynasaydı çok rahat kazanırdık. Ne yazık ki gençleşiyoruz, kadro derinliği yaratıyoruz derken üzerlerindeki formanın Beşiktaş forması olduğunu zaman zaman unutan bir futbolcu topluluğumuz var. Onlara bu gerçeği Sivok mu hatırlatacak, Fernandes mi, yoksa Trabzonsporlu Tolga mı ? Takımda 1 tane bile Beşiktaş ruhunu taşıyan abi kalmadı, bu genç topluluk böyle bir yere varamaz. Toraman umarım affedilir yakında.

theotheo dedi ki...

önder özen'e mesaj.

fener kesimal, yobo, holmen, kadlec gönderiyomuş. kaparsın bir çürük daha.

Adsız dedi ki...

Hangi theo?

“kadlec dediğin bilinmiş bir oyuncu. herkes biliyo yani. o paradan aşağıda gelecek bir adam değildi türkiyeye. belki de gelirdi. neyse o fenerin problemi. onun mevkisinde oynayan caner hayvani bir performans gösterdi ve kadlec kadro dışı kaldı.”

“önder özen'e mesaj. fener kesimal, yobo, holmen, kadlec gönderiyomuş. kaparsın bir çürük daha.”

theotheo dedi ki...

sene başında büyük umutlarla alınan günay güvenç gönderiliyo hahahha.

@sneijder

birader kendini özeni bu kadar savunmak için niye zorluyosun. neden? bana bunun cevabını verin ya. samet aybabaya vermediğiniz süreyi neden özen ve ekibine veriyosun? 11 tane transfer yapmış bu ekip geldiği gün itibariyle. 11 tane transferin işe yarar olanı bi tanesi kiralık töre diğeri tolga. 11 transferin 2 si eh. 9 u mantar.

şimdi ben bu resme bakıp ne diyim birader. 1 sene süre verim gelecek sene de sıçıp batırın mı diyim. ne diyim ya. 11 tane transfer yapmışın ulan yarısı iyi çıksın bari. allahtan korkun.

Adsız dedi ki...

Yukarıdaki bir postu okursan kimim kimi transfer ettiğini görebilirsin.

Samet Aybaba'ya verilmeyen sürenin Özen'e verilmesinin baş nedeni ise aynen söylediğin konu. Ortada Özen'in ekibi filan yok, görev dağılımı var. Öncedense herşey Aybaba ile başlıyor onunla bitiyordu.

Asıl konu, sen ve seninle aynı düşünenlerin neden 1 yıl daha bu teknik yönetime sabretme konusunda aceleci davrandığı. Alternatif mi var? Varsa söyle de bilelim.

theotheo dedi ki...

Günay Güvenç 200.000
Pedro Franco 2.400.000
Sezer Öztürk 1.500.000
Ömer Şişmanoğlu 1.650.000
Serdar Kurtuluş 1.772.000
Tolga Zengin 3.000.000
Gökhan Töre 350.000
Eneramo Yok
Atiba Hutchinson Yok
Ramon Motta Yok
Kerim Frei 3.000.000

TOPLAM 13.872.000 (€)

bakın birader. harcanan 14 milyon euro bonservis. 14 milyon yaklaşık 40 milyon tl para. ya bu beşiktaşın parası birader. hani borcu varya 300 400 milyon ona bi 40 daha ekle yani. bunlar mantar çünkü. patates ya. pedro francoyu kime kaça satıcan birader. sezer öztürkü kime kaça. shelbyl elden çıkarma maliyeti falan diyo da. sen maaşını da dışardan ödeme de elden çıkarma maliyetini falan boşver birader.

bak yıllık ücret falan yazmadım. taahhüt parasını yazmadan. 40 milyon tl. bu takımın formasını koysan burada olur mu e zaten olur. bu takım 11 kişi olmadan geçen sene zaten 3.oldu yani. iyi kötü. hatta escude yıldızı da oynamadı. oğuzhan da uzun süre bi yoktu falan. bu takım 3.oldu yani.

ben şimdi önder özeni bu 11 transfer için kutlim mi. yoksa eleştirim mi? yoksa almanyadaki gönüllü scout ekibi yeni bi mesut mu vericek bize?

theotheo dedi ki...

@sneijder

bak birader. sen mantıklı bir adamsın. yani senelerdir konuşuyoruz işte.

hacı

11 tane transfer yapmışın. bunun tüm sorumluluğu futbolun başı olan isim önder özen de. öyle değil mi?

11 tane transfer 2 si eh olup. geri kalan 9 u mantar olunca. hacı ben napabilirim. düşün beşiktaş taraftarını forma almış kombine almış. düşün 2 kağıt maaş alan beşiktaş taraftarını düşün. 100 tl dan 3 tane forma alan adamı. o adam hakediyo mu aga böyle bişeyi.

11 taneden 2 tane moruk. yani 4.5 tane anlıcam ama olmaz yani. bunun sorumlusu hemen gitmeli olmaz ki.

sen mesela bir otobüs firmasının koordinatörüsün. sana dediler ki hacı incele bizim firmayı 11 tane otobüs 2.el otobüs al. işte teknik özelliklerine bak git içine bak nasıl kullanılmış edilmiş. uzun yol otobüsü sonuçta. sen 11 tane alıyosun bunların sadece 2 si randuman veriyo 9 u yolda bozuluyo kaza yapıo vs.

e birader sen bu koordinatörden hesap sormaz mısın? çok net bir soru

theotheo dedi ki...

ben o işi anlamam hacı. futbol koordinatörü futboldan transferlerden sorumlu. kim yaptırdıysa yaptırdı transferi. o zaman istifa edecek. görevimi yapamıyorum diye. öyle iş olmaz. işinize gelince istifa etsin işinize gelmeyen adam olunca yok aslında yönetim yaptı yok ya. o zaman şerefi varsa istifa ederdi. geçiniz o bahaneyi.

Adsız dedi ki...

Hala aynı laflar. Sen amcaoğlunu Almanya'da kalacak akraba evini aramaya göndersen bile 6 aydan fazla sürer. Üstelik o listedekiler arasında Tolga, Ömer ve Gökhan için verilen paralar açısından bir sorun yok. Tolga bugüne kadar 3 lig maçı dışında gol yemedi. Diğer 3 oyuncununsa bonservisi yok. Listede mevcut takım için göze batanlar Serdar'la Sezer, ilerisi içinse Franco. Bahsettiğim postu okusaydın ilk ikisi için neler olduğunu anlardın. Franco ise en az yarım sezon beklenebilir. Elinoğlu beklemeden Kadlec'i ve Dany'yi, hem de Franco'nun maliyetinin 3 katına gönderirken yıllık parasının yarısına beklemenin bir sorunu olmaz, hem de her türlü banka hesabı açısından.

Bu arada Özen niye istifa etsin? Yönetimden bir Asbaşkan'la her türlü medya önünde bana 18 ay gerek, derken? Senin süper mario menajerlerin bir süre vermiş miydi yoksa ben mi hatırlamıyorum.

theotheo dedi ki...

@sneijder

hacı bırak sen diğer takımları kadleci gönderen takım taktı motoru gidiyo şampiyon olucak. sen 10 tane kadlec gönder sende şampiyon ol. hadi olsana?

hadi futbolu bıraktım. futbolda önder özen müthiş bir adam 18 ay sonra mesut özil ilkay gündoğanın muadilleri beşiktaşta oynayacak. sen buna inanıyosun. tamam. diyecek bişey yok.

e hacı basketbola ne diyosun? şampiyon olan takım. küme takımı haline getirildi. buna ne diyosun. 2 sene önce şampiyon olan takımın neredeyse bütün oyuncuları rakibin galatasaray da oynuyo. bu nasıl iş?

theotheo dedi ki...

@sneijder

hacı her süre veren o süre içinde kalıyo mu? akp 2023 diyo o zaman kalması mı lazım. böyle bişey yok. o zaman 18 ay değil de 48 ay deseydi 4 sene beklicekti özen beyefendiyi öyle mi?

Adsız dedi ki...

Sözleşmesi 3 yıl olan bir adam kendisinden böyle bir şey beklenilmeden "18 ayda belli olur" lafını edince sen ne anlıyorsan aynısından bende içmek istiyorum.

Ayrıca: FB ve GS İlkay'ı getirdi de biz mi göremedik.

Bu antep'teki Traore nedr abi böyle.Wlla Eneramo'su necip'i ne istiyorsa verilsin sergen'e alınsın bu adam ilaç olur bizim ortasahaya .

theotheo dedi ki...

hacı traore alınır mı ya? top rakipteyken kötü olan pedro francoyu kim alacak o zaman? genç yıldız star. serdar kurtuluşu, sezer öztürkü, antalya hutchinsonı. kim alacak birader?

kulübün kapısından içeri giremeyecek adam bunlar önder özen falan normalde. 110 senelik kulübün futbol koordinatörüne bak ya.

ne bilim iyi bir eğitimin olur. yurtdışı deneyimlerin olur. ne bilim çok efsane bir futbol geçmişin falan olur da. bi şekilde beşiktaşın futbol şubesinde bi görev alırsın. sadece önder özen meselesi de değil. beşiktaş futbol şubesinde o semih usta vs den tut bir tane adam akıllı adam yok. sene başında önder özen soruyo semih bey en fazla 2.4 vericekmişiz francoya. oyuncunun ismini de açıklamıyolar. vay be. cia olsanız bu kadar olur valla.

e öyle ekibe böyle takım. doğruya doğru.

Bu yorum yazar tarafından silindi.

Ya Senin takımın başganı gidip şedju alıyor , Erman'ı alıyor oynatmadan göndertiyor.Ceyhun , Aydın , Hakan Balta , Gökhan Zan , Yiğit , Eray , Dany , Amrabat , Engin , Riera bizde olsa neler dersin kelime dağarcığım yetmez.

Gs'nin bizden çok borcu var.Bu sene gidemezlerse Cl'ye batacaklar.Ünal Başgan'a selam söyle.

gökhan dedi ki...

galiba küme düşüyoruz biz ya. 1-2 yıl önce yedinci-sekizinci sıralardayken yıldırım başkanına toz kondurmayanların bugünkü tepkisine bakınca başka bir açıklama bulamıyorum.

ya hu son 1 haftamız fenerbahçe'den farklı değil ama onlar örnek gösterilen müthiş kulüp, biz batık gemi. lan yarın kazansak 2. sıradayız. muhteşem yönetilen, candan erçetin'in başkan yardımcısı, futbol geçmişi efsane olan bülent tulun'un sportif koordinatör olduğu gs'yi geçeceğiz mesela. demek ki iyi yönetiliyoruz hacı. doğruya doğru......................

lamhaltas dedi ki...

@theotheo

he yav he he.

yarin sivas mac postu acilmamis ama kendi standart oyunumuzu oynarsak sivasi rahat gececegimizi dusunuyorum. tam besiktasin istedigi gibi dengesiz hucum yapan ve savunma-hucum hatti arasi kopan bir takim.

aatifi gs macinda izledim baya formda. topla cok dengeli artik. carlos da onu serbest oynatiyor. veli baya kritik bir rol alacak ona karsi.

hava cok soguk olacak gibi gorunuyor ama kar yagisi beklenmiyor.yagis da maci tam rulete cevirebilir tabi.

can dedi ki...

@lamhaltas
Veli oynamiyor yarin. Ve hatta ilk yariyi kapatti deniyor. Yarin eksik sayisinin fazlaligi zorlayacak bizi. Son antremanda Sivok da sakatlanmis, defansta ya Necip ya Franco'nun oynamasi dusunuluyormus Escude'nin yaninda. Necip'in stoperde penalti+kirmizi kart almayacak bir performans ortaya koymasi kariyerinde yeni bir sayfa acilmasi demek. Franco Escude birlikte oynarsa maglubiyet sasirtici olmaz. Toraman ve Sezer'i su noktadan sonra affetmemelerini bekliyorum. Cunku bu kadar eksiklik varken defans ve orta sahada bu adamlari oynatmazken, bu noktadan sonra bu adamlari kulupten gondermemek dunyanin en sacma isi olur. Sivas yeniden toplanmaya calisiyor, umarim bizle baslamazlar.

theotheo dedi ki...

@övünç

sen galatasarayların aktiflerinin farkında mısın birader? galatasaray türkiyedeki en varlıklı kulüplerden biri. real madridin barcelonanın finansallarını incele bakalım.borç kalemleri dudağını uçuklatır. nasıl batmıyolar acaba?

yılda 45 bin kombine satan 500 bin forma satan. bu potansiyelli bir takım. gitsin 100 milyon euroya oyuncu alsın yine batmaz ki. gs 10 milyon euro bile bonservis ödemedi bugüne kadar. çok önemli oyuncuları da bonservissiz transfer etti. drogba gibi. çok cüzi ücretlere neredeyse pedro franco adlı basketbolcunun bonservisine gittiler arsenalden eboue yi falan aldılar.

muslera gibi dünya çapında bir kaleciyi uygun ücrete aldılar. sen sezer 1 veriyosun yılda onlar muslera ya 2 anladın mı bro?

bu yüzden galatasaray da batmaz fenerbahçe de batmaz. batarsa bu mantıkla beşiktaş batar. benden söylemesi birader.

Uğur B. dedi ki...

Sezon başında başkan da Özen de açıklamıştı. Yapılan transferler 4 aşamadan geçiyor diye. Scout ekibi (özen sanırım burada devrede)- teknik ekip (bu ikisi teknik yönünü ele alıyor)- futbol şubesi - enson başkan (son ikisi ekonomik yönü olsa gerek). "Mantar" denen transferler böyle bir aşamadan geçirilip yapılıyorsa neden tek sorumlu Özen gibi gösteriliyor, anlamak mümkün değil.

theotheo dedi ki...

@uğur b.

birader

önder özen futbolun başındaki tek isim. futbolla ilgili alınan kararlar yapılan transferlerden sorumlu olan isim o.

11 tane transfer yaptın. 14 milyon euro bonservis döktün. takım dökülüyosa. bunun faturası özene çıkar.

Uğur B. dedi ki...

@theotheo

Tek sorumlu değil. Bilic istemediği, daha doğrusu şu 4 aşamadadan onay almadan transfer yapılmıyor. Sezon başında önlibero için Özen daha mücadeleci, tekniği çok iyi olmasa da rakibi ısıran, sert tarzda bir oyuncu istemişti. Bilic ise çok sert olmasa da tekniği iyi, pas yüzdesi yüksek birini istemişti. Bilic Özeni ikna etti ve Atiba'da karar kılındı. Ha Atiba bence iyi transfer eleştirmiyorum. Transferin yapılış şekli bu onu anlatmak isitiyorum. Yönetimin içinde futbol şubesi diye birşey varsa Özen futbolun başındaki tek isim denmemeli bence.

theotheo dedi ki...

@uğur b

hacı tabii ki tek isim değil ama. fatura ona çıkar onu diyorum. hata yapılmışsa ara kademe de onların da sorumlusu özendir. o zaman başka adamlarla çalışacaktı. bilicin aldırdığı oyuncu yanlışsa bunun sorumlusu da özen. çünkü bilici aldıran isim o.

faturadan kaçamaz. hacı çıkıcak basın toplantısı yapacak. hani bu takıma kaliteli oyuncular gelecekti. hani nerde hacı. diatta geliyodu. şimdi de franco geliyo. ondan önce khlestov geliyodu. ondan önce nartallolar geliyodu. kulüpte değişen birşey yok görüldüğü gibi.

bu sene kim dedi git 11 oyuncu al diye hacı. bu takımdaki hangi oyuncu şampiyonlar ligi kalitesinde? bir tane söyle yani. almeida fernandes ok. e onlarda önceki oyuncular zaten. sen seneye şampiyonlar ligine bi git hacı. escude franco ikilisiyle herhangi bir maça çık. bak ne oluyo o kıralamayan rekorun var ya. onu yüzde yüz kırarsın.

*% 3 faiz kredisi oranı sunuyor
* Nakitsiz Girişimci Sigortası
* Para için garanti

Kredi notu iyi olan Credit Financier Home, sınai ve kişisel menfaatler amacıyla şahıslara veya şirketlere veya kooperatif birliklerine teminat kredileri ve teminatsız krediler sunmaktadır.

İletişim Adresi:
Whatsapp: +15184181390
Doğrudan posta
creditfinancierhome@gmail.com

Yorum Gönder

Ara