.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

19 Aralık 2013 Perşembe

Dalga mı geçiyorsunuz?

PFDK, Kasımpaşa'ya 2 maç seyircisiz oynama, Beşiktalşı Motta'ya da 3 maç ceza verdi.
TFF'den yapılan açıklamada, kurulun, Spor Toto Süper Lig'de Beşiktaş ile yaptığı maçta taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle Kasımpaşa'ya 2 resmi müsabakayı sahasında seyircisiz oynama cezası verdiği bildirildi.
PFDK'nın, aynı maçta taraftara yönelik saldırısı nedeniyle Beşiktaşlı futbolcu Ramon Motta'ya 3 resmi müsabakadan men ve 6 bin 500 lira para cezası uyguladığı belirtildi.

Kaynak: LigTV

Başkan yarın çıkıp en az Pazartesi konuştuğu tonda, mümkünse daha sert konuşmalıdır. Sahaya taraftarın elini kolunu sallayarak futbolcuya saldırmasına engel olamayan kulübe sadece 2 maç seyircisiz oynama, Motta'ya ise 3 maç bir de yetmezmiş gibi üstüne para cezası vermek en hafif tabir ile ayıptır. Ryan Donk'a usûlen kınama falan bile verilmemesine hiç girmiyorum bak.

İstemiyorsanız çekilelim arkadaş ligden? Bu ne yahu?

34 Yorum:

cochise dedi ki...

SHELYBYL'E bunu dedittiriyorlarsa bu iş bitmiştir. futbolu çok beşiktaşı tarif edilemez kadar çok severim. ama midem bulandı artık.
http://www.youtube.com/watch?v=S2xmlrcZnYc&feature=youtu.be
şu noktaya getirdiler hepimizi.
Ulan TRT'de bile Beiktaşa komplo var artık noktasına gelindiyse (sadece Ali Ece değil tüm programa katılanlar)
yemişim ligini, verilen emeğe yazık.

çekiliyoruz derlerse sonuna kadar desteklerim bu saatten sonra...

Mete dedi ki...

Şu ligi takip edip insanın kendini üzmesi akıllı işi değil. Kararımı verdim. Artık futbolla da, Beşiktaş'la da işim olmaz.

Bence de ligden çekilmek ciddi bir opsiyon olarak düşünülmeli eğer ki maç tescil edilirse hatta yeniden oynanması bile kabul edilemez.

Bir takımla bu kadar alenen daşşak geçilmez.

Donk'a sportmenliğe aykırı hareketten disiplin kurulunun takdirine göre 1-3 maç ceza verilmesi gerekiyordu.

Demek ki yaptığı hareket sportmenliğe aykırı değilmiş.

Motta'ya verilen ise zannediyorum ki "kavga" maddesinden ötürü onun cezası 3-5 maç yani alt sınırdan vermişler.Almeida'nın tekmeyi görmüş olsa bir 3 maç da ona verirdi.

EC dedi ki...

Futbol seyirci ile, seyir zevki icin yapilir. Besiktas in maclarinda buna izin verilmeyecekse o zaman.. Cekilelim.. Yeter artik.. Bu TFF bu MHK, bu Hakemler, Bu Yayinci Kurulus ve bu Iktidarla ugrasmaktansa, gider avrupa liglerini takip ederiz.

Kendi kendine oynasinlar!.. rusvet ve yolsuzluk olaylarina karsi yapilanlari gorunce, bu devirde hakli yada haksiz olmak degil, kime kicini dayadigin onemliymis! Dunya izliyor ama.. Kuzey kore gibi dislandiginda tum Dunya dan gorecegiz bu killarin alayini..

ECO- Kanada

Ben haberi okurken sonunda Motta'ya hapis cezası da bekliyordum. Aynı şeyi yapan Almeida'ya ceza verilmemesi de efsane. Hani ona verdiysen, ona da ver. Daha burada ne kadar adaletsiz ve bilinçsizce bu işi yaptıkları belli oluyor.

Coolio dedi ki...

Her 4 senede bir çekileli, paf takımla çıkalım lafları ediyoruz ama hiç olmuyor.. malum işin ucu paraya dokunuyor.. ama bir defa bu baş kaldırıyı yapmak gerekiyor. bir kere olsun lafımızın arkasında duruduğumuzu göstermek gerek..
daha ne olmalı onu merak ediyorum? net ötesi net bir pozisyon var, sahada futbolcu tartaklanıyor ve daha ne olucak PFDK için? Lafta değilim, gerçekten çekilelim.
Bu arada Fenerbahçenin bu kadar asi,sert çıkışmasının arkasında her zaman taraftarına duyduğu güven var.. şunu yaparsam işin ucu alacağımız paraya dokunur diye korkmuyor çünkü o tepkiyi verdiğinde taraftar 1 hafta içinde fenerium ile kasayı dolduruyor.. bizde bu olmadığı için sert kararlar alamıyoruz..

Deniz dedi ki...

Yapacağımız itirazdan bağımsız bu durum, bu normal haftalık PFDK kararları. Mantıken bizim maçın tekrarı başvurumuz olumlu sonuçlanırsa Motta'nın cezasının kaldırılması gerekir. Ya da bilmiyorum, öf sıktı bu işler ya.

xiyar dedi ki...

ulan harbiden böyle saçma bir iş olmaz. almeida'ya niye hiç ceza yok onu anlamadım. halbuki görüntülere göre sahaya giren dengesize ilk vuran o. bu arada "ben o pıtırcığın dövülmesine karşıyım" bik biklerine de ayar oluyorum. ben olsam anasını sikerdim. herif gelecek sahada arkadaşıma vuracak, ben de ayıracağım.

neyse, anlaşılan o ki pfdk yalnızca hakem raporundan hareket etmiş. gerçi öyle de olmuyor, zira ona göre almeida'nın da ceza alması lazımdı. ulan harbi bu nasıl iş?

bir de blog androidden açılmıyor. çarklar dönüp duruyor ama yüklenmiyor. var mı aynı sorunu yaşayan?

WiLdHoney dedi ki...

Iphone'dan da açılmıyor.

theotheo dedi ki...

he çekilin ligden. 4 te 4 yaparken iyi. 11 de 14 puan alınca kötü oldu şimdi dimi.

yilmaz dedi ki...

Cezalar konusundaki fikrim; 5 maç değil de 2 maç vermeleri, maçın tescil edileceğine işaret bence. Donk'un bahsinin bile geçmemesi de, olayı yorum hatası olarak gördüklerini çağrıştırıyo bana.

Gerçekten bu sene bir sabır testinden geçiriyorlar bizi. Bu cezaların bir tık ötesi, sahaya giren BEŞİKTAŞLI! diye bize 3 maç saha kapatma cezası vermeleri olabilirdi zaten.

lan theo kendinle çelişmişsin olm hani şaşırtıcı değil ama. işine geldiği gibi konuşan bir adam olarak kulübün işine geleni yapmasını istemekten niye rahatsız oluyon ?

dediğim gibi disiplin talimatının "kavga" bölümüne göre verilmiş ceza Motta'ya ki prosedürde bu ceza 3-5 maç arası olarak görünüyor.

Almeida'ya ise çift sarı karttan standart ceza verilmiş.

Bunlar normal sonuçlar.

Normal olmayan Donk'un olayını da geçtim , Fernandes'e darbe olmasına rağmen maçın tatil edilmemesidir.

Oradan maçın Beşiktaş'a %100 tescili şart.

Jaaaccckkk dedi ki...

Çok net, çekilelim ve kurtulalım. Hayır bunda da çekilmez isek başımıza gelecekleri düşünmek bile istemiyorum.

Paraymış falan hiç önemli değil. Çekilelim. Yeter.

cochise dedi ki...

kasımpaşa 2 maç cezayı fazla bulmuş... vay arkadaş...

du, levande dedi ki...

http://www.radikal.com.tr/spor/sergen_yeniden_besiktasli_oluyor-1167244

başladılar saçmasapan haberlere.

du, levande dedi ki...

yahu arkadaş delirmemek mümkün değil. elazığ maçı yarın, kasımpaşa maçıyla ilgili sadece pfdk kararları var itirazla ilgili bi gelişme yok, maçın tekrar edilmesine karar verilirse kırmızı kartların da iptal edilmesi gerekecek ama karar yarına kadar çıkmayacağına göre kartlar sonradan iptal de olsa almeida pratikte yine aynı cezayı çekmiş olacak. motta da en azından 1 maç ceza almış olacak. hollanda'da adamlar böyle saçma bi durumun oluşacağını bildikleri için acil karar veriyor ama bizdeki gerizekalıların kafası basmıyor tabi ki bu duruma. her halukarda zararlı çıkıyoruz anasını satayım.

Kartların iptal olacağını sanmıyorum ben.Melo'nun bizim maçtaki kartı iptal olmadı misal.

Şöyle bir şey var temsilci el kitabında :

"Oyunculara yapılacak münferit fiili saldırı sonucu oyuncu önemli bir darbe almamış ise, hakem gerekli
emniyet tedbirlerini aldırdıktan sonra müsabakayı başlatır. Ancak, bu fiili saldırı sonucu oyuncuların
yaralanmaları, tartaklanmaları ve oyuna devam edemeyecek duruma gelmeleri halinde, hakem müsabakayı
tatil etmelidir"

du, levande dedi ki...

melo'nun bizim maçtaki kartında da aynı durum oldu aslında. maçla ilgili karar maçtan 2 ay sonra verildi, o saatten sonra kart iptal olmuş olsa da melo cezayı çekmiş olacaktı. bi de bizim maç için hükmen galibiyet kararı verilmesini beklemiyorum açıkçası, en fazla tekrar oynatır bunlar maçı, öyle olursa kartlar mecburen iptal olacak.

theotheo dedi ki...

önder özen devre arasında gidiyor beyler. hayırlı olsun.

du, levande dedi ki...

hayal dünyanda mı theotheo? :)

onderizo dedi ki...

Beyler konumuz değil ama ben bu yolsuzluk yapan iktidara soruyorum;
Sezere Francoya ödenen paraları nasıl fdsagfdsagfdsa

theotheo dedi ki...

@du levande

göreceksiniz :)

theotheo dedi ki...

ama önder özen gitse siz beşiktaşı bırakırsınız ha :D ciddi söylüyorum.

Uğur B. dedi ki...

@theo
Sen de görünmeyen yerlerine kına yakarsın

du, levande dedi ki...

https://www.bjk.com.tr/tr/haber/57580/

öeh ama artık.

Ekrem Ph.D. dedi ki...

Bugunku mucadeleden dolayi takimi tebrik etmek lazim. Devre arasinda theoyla yollar ayrilmali.

Yani ölçü değil , Elazığ bombok bir takım ama ne top oynadık beee ... Şunu istiyorum abi başka bir şey istemez.Bu maç 1-1 biteydi de ben yine ayakta alkışlardım takımı.

Şu maçı seyredince Fernandes'e niye sövdüğümü anlamışsınızdır diye umut ediyorum.

Orada takımla birlikte hareket eden adam olunca muazzam fark oluyor takım direnci açısından.

cochise dedi ki...

@ Ekrem
:))

1)bizim takım FB'den ve GS'den daha kalitesiz olabilir ama derinlik bizden yana; 16 eksikle 22-3 şut 8-0 korner. gerçi biraz karakter koyma maçıydı bu, onun da etkisi var.

2)Olcay, Fernandes'ten 10 kat, oğuzhan'dan da bi miktar daha iyi bir AMC. (Oğuzhan Olcay'dan çok daha iyi bir oyuncu ama merkez orta saha oyuncusu olarak. 4-2-3-1 AMC'si nasıl oynanır bugün görmüş olduk.)

3)Fernandes bu takımın el freni ötesi el freni

4)Vasat Uğur bile fark yarattıysa bizim ihtiyacımız olan kanat tipinin böyle olduğu açık. Frei,Olcay yerine bu tarz bir oyuncu düşünülmeli oraya (Olcay'ı AMC'ye koyarak)

5)Vasat Holosko bile fark yaratıyorsa diğer kenar oyuncumuzun da nasıl olması gerektiğini gösterdi. Holosko zaman zaman çıldırtsa da sürekli dikine oynamaya çalışan, rakip beki çıkarmayan, hep golü düşünen bir oyuncu. Beşiktaşın oyundan çok gol sorunu var ve Holosko'nun sağlıklı ölüsü rezalet oynasa da 10 gol atar. Töre çok iyi bir oyuncu nasıl savunmaya yardım edeceğini falan çok iyi biliyor ama dikine oynamıyor. el frenliği yapıyor. atacağı gol sayısı da az. takım daha skorer olsa Törenin katkısı çok daha fazla olur.

6)Fernandes'li Almeida'lı Töre'li Atiba'lı takım klas bir takım gibi oynamaya çalışıyor; maç içinde ara ara bunu yapıyor ama çoğunda çabalar duvar gibi oluyor hücumlar. Bugünkü menemensporvari oyunun farkı biraz da buydu..

7)İzlemeyeceğim diyorum, lanet olsun bu ülkeye diyorum ama dayanamıyorum arkadaş. Beşiktaş Ulan..

gökhan dedi ki...

valla ben sezon başından beri atiba-veli-oğuzhan orta sahası bekliyorum ama fernandes'in dokunulmazlığı ve şartların bir türlü oluşmamasından dolayı göremedik bunu. eğer orta sahaya adam alınmayacaksa 2. yarıda ideal orta sahamız bu olmalı.

bir de 2. yarıdaki düşüşleri oğuzhan ve fernandes'e bağlıyordum ben. fernandes takımı satıyor zaten, oğuzhan da fiziksel yetersizliklerinden dolayı düşüyordu 55'ten sonra. oyunun merkezindeki 2 oyuncu sahada olmayınca oyundan düşüyorsun doğal olarak. bugün herkes sahada olunca düşüş de olmadı, takım da gayet iyidi.

he tabi rakibin çok kötü olduğunu da unutmamak lazım.

du, levande dedi ki...

güzel maçtı gerçekten. elazığspor baya kötü takım ve büyük ihtimalle küme de düşecekler ama onların sıkıntılarının büyük bölümü savunmada. yoksa diğer kaybettikleri maçlarda da gayet pozisyona girebiliyolardı. bugün yediğimiz tek golde de gördük zaten tehlikeli hücum edebilen bi takım olduklarını ama bizim takımın müthiş isteği ve mücadele gücü sayesinde gol dışında tek pozisyon bulamadılar.

olcay bu ligin en kaliteli oyuncularından biri. hani sorup duruyolar ya bazıları, şu takımdan kimi alır fb-gs'nin ilk 11'ine koyarsın diye, işte olcay net bi şekilde bu ligde her takımda banko oynar. bugünkü pozisyonunda da gayet iyi oynadı ve bence bundan sonra oğuzhan'ın olmadığı maçlarda onu bu şekilde kullanması gerek biliç'in çünkü oğuzhan olmadığında sol forvette etkisiz kalıyodu ama bu şekilde oynatıldığında hem yine fırsat buldukça o gol koşularını yapabiliyor hem takımı iyi yönlendiriyor.

uğur boral da olcay'ın bu şekilde kullanılacağı maçlar için en azından bu sezon için yeterli bi alternatif olduğunu gösterdi. duran topları da fernandes'inkilerden daha tehlikeli oluyor?

maçtan önce gökhan töre sakatlıktan yeni çıkmış olmasaydı yine kanatları uğur - holosko olarak mı kuracaktı biliç bilmiyorum ama gökhan yerine holosko'nun olması çok iyi oldu. çünkü zaten kanatlarda kullanılan adamlardan biri çizgiye inen-orta açan tipte oyuncuysa diğerinin daha forvet özellikli, gol koşusu yapabilen tipte bi oyuncu olması gerekiyor. o açıdan mesela sol tarafta olcay oynarken sağa holosko'yu koyunca yine olmuyor. holosko zaten vasat bi oyuncu yani ama işte özellikleri itibariyle eğer olcay yoksa veya başka bi bölgede kullanılıyosa ilk 11'e yazılabilecek tek isim şu an.

ismail iyi sayılırdı. sırıtmadı pek. golü onun tarafından yedik ama orda kendisinden daha ziyade stoperlerin ve serdar'ın hatası vardı sanki. mustafa da bence son vuruşlar dışında iyiydi. iki asist yaptı zaten. ama işte forvet oyuncusu, takım farklı kazanmamış olsa çok eleştirilirdi yine.

muhammed'le ilgili de bi şey dikkatimi çekti ki çoğu kişi farketmiştir zaten muhtemelen. oyuna girdikten hemen sonra rakip yarı sahada bi pozisyonda ayağındaki topu kaybetti, ondan sonra sol tarafta her topla buluştuğunda geri oynadı. hatta bi pozisyonda üç kez üst üste geri uğur boral'a bıraktı topu. kendine güven problemi oluşmaya başlamış sanki biraz. daha önceleri kupa maçlarında ya da sonradan oyuna girdiğinde falan farklı şeyler deniyodu çünkü. toparlar umarım.

bi de maç sonunda necip'le gökhan töre arasında bi tartışma olmuş sanırım ama ben göremedim, ne oldu bilen var mı?

du, levande dedi ki...

müthiş sol ayağımlan yapıştırdım ahahahah

Deniz dedi ki...

Sözlükte falan maçı televizyondan izleyenler Mustafayı yine itin götüne sokmuşlar ama ben bugün beğendim kendisini, çıplak gözle tatmin etti beni. Bir sürü koşu yaptı, sonuca direk etki eden var mıydı, hayır ama bu kadar yüklenmemizde onun da büyük payı var.

Deniz dedi ki...

Bu arada bu göze hoş gelen oyunu oynayanların neredeyse tamamının Sör zamanındaki oyuncular olması da ilgi çekici.

Adsız dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Yorum Gönder

Ara