.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

5 Ekim 2013 Cumartesi

Maç Raporu: Eskişehirspor 0 - 1 Beşiktaş


En iyi üç: Ömer Şişmanoğlu, Atiba Hutchinson, Necip Uysal
En kötü iki: Olcay Şahan, Muhammed Demirci. (Ersan 5 dakikadan az süre aldığı için bu listeye girmemesi daha adil olur.)

DEĞERLENDİRME

Beşiktaş - 6,7: Başladığımız yere geri döndük demek yanlış olmaz sanırım. Trabzonspor maçında da sahada skoru tutan, maçın belli bölümlerinde, özellikle de ikinci yarıda baskın oynayan ve "bir şekilde gol atarız ya" güveni veren bir takım vardı sahada. Takım zirveye çıkıp dibi gördükten sonra vuslat-ı vasat yaşadı. Bir endişe verici durum, golü bulduktan sonra geçen senenin Beşiktaş'ına dönüp skoru tutma adına hiçbir çaba sarf etmemesi idi. Eminim ki teknik ekip bu hem fiziksel, hem mental düşüşün notunu almıştır.

Nikola Jurcevic - 6,7: Notu yükselten faktör, geçen haftaki berbat performanstan sonraki toparlanış. Kadro tercihi konusunda hiçbir sürpriz yaşanmadı. Kerim'in hâlâ daha monte edilememesi ve golü bulduktan sonraki düşüşe karşı efektif bir önlem alınamaması da belki de bu puanı olması gerekenden daha yüksek yapıyor.

Eskişehirspor - 4,8: Eskişehirspor ligin vasat üstü takımlarından, fakat bu maçta hem skor üretme açısından sıkıntıları ortaya kondu, hem de maça "bir puanı cebe koyalım da, sonrası ekstra olur" zihniyetiyle çıktıklarını söylemek yanlış olmaz sanırım. Ortasahada Aytaç ve sol bekte Tarık önemli kazanımlar olabilir takım adına. Beşiktaş ile girdikleri ortasaha mücadelesi -bakış açısına göre- zevkli idi, fakat alt olacağı 10. dakikadan belli bir maçta şansları yaver gitmedi.

Tolga Özkalfa - 3,7: Bir hakem iki takım aleyhine de bariz hata yapmadan izleyeni sinir edebilir mi? Özkalfa bunu yaşattı şahsen bana. Faul kararlarındaki istikrarsızlık, oyunun dinamiğini yönetememe gibi konuların üstüne kartlarda tereddüt ve tartışmalı penaltı pozisyonları da eklenince bu puan doğal.

TAKIM

Tolga Zengin - 7,0: Beşiktaş standardı oyuna dönünce, Tolga da standardı nota döndü. Maçın sonundaki pozisyonda yaptıkları önemliydi, fakat onun haricinde de ciddi tehlike yaşamadı zaten.

Atiba Hutchinson - 7,5: Takımın jokeri olarak gene sol bekte görev aldı ve Motta'nın yokluğunu büyük ölçüde aratmadı. Kademe alışı ve hücuma desteği optimumdu denebilir; %92 pas isabeti ve hücumda 15/18 pas oranı (en çok isabetli pas onun) kulağa gayet hoş geliyor.

Julien Escude - 6,9: Takımın boyu uzamamışsa, Escude bulunabilecek en kalifiye stoperlerden çünkü gerçek anlamda tecrübeli. Birkaç pozisyonda çok iyi müdahaleler yaptı, rakipten en çok topa o müdahale etti ve Sivok'un bireysel performans olarak bir tık önündeydi bence.

Tomas Sivok - 6,9: Escude kadar göze çarpan bir performans sergilemedi belki ama hata yapmadı ve takım gol yemedi. Bundan ötesi bir stoperden beklenemez zaten.

Serdar Kurtuluş - 6,1: Ekürisi Ersan iken farklı, Motta/Atiba iken farklı tür bir katkı veriyor ya da vermesi bekleniyor Serdar'ın. Kanadından sadece bir ciddi atak girişimi oldu ve hata yapmadı Serdar, lâkin hücum anlamında da pek katkı vermedi. Puanı da bunu yansıttı.

Necip Uysal - 7,1: Benim için en büyük sürpriz Necip'in inisiyatif alan oyunuydu, zira ortasahadaki Veli-Necip ikilisinin ciddi kısırlık yaratacağını düşünüyordum. Necip'in yaptığı çıkışlar -ki üç çalımla ilerleyip tehlikeli yerden faul aldığı pozisyon herkesin aklında kalmıştır- optimal olmasa da sıkışan hücuma farklı bir dinamik kazandırdı, orta alanda top kapma konusunda da iyi bir sınav verince takımın en iyilerinden oldu.

Veli Kavlak - 6,2: Veli standardında bir oyun ortaya koydu: Top aldı, çoğunlukla garanti pas yaptı ve arada ince düşündü, ortasahaya direnç getirdi fakat o arada gösterdiği ekstrayı sahaya yansıtamadı.

Manuel Fernandes - 6,2: Asisti yapan o olmasaydı bilmiyorum puanı 6'yı geçer miydi? %72 pas isabetiyle oynamış Fernandes, ve buna karşın takımın en çok topla oynayan oyuncusu olmuş. Hem göz testinden, hem de istatistikî olarak sınıfta kalmıştı fakat neticede 3 puanı getiren driplingi, çalımı ve ortayı da o yaptı. Beşiktaş'ın Fernandes dilemması da böylece devam etti.

Olcay Şahan - 5,1: Oğuzhan yokken Olcay'ın veriminin düştüğü konusunda herkes hemfikir. Olcay, hızlı oynayan, meziyetlerini kaotik anlarda ortaya koyan bir oyuncu, ve kafası aynı hızda çalışan Oğuzhan ile daha iyi tek top oyunları yapabiliyor. Fakat bu düzen yoksa, Cumartesi günkü Olcay'ı görüyoruz: %78 pas isabeti (hücum bölgesinde %66'ya düşüyor), genel bir işlevsizlik ve neticesinde sonlara doğru enerji düşüşü.

Gökhan Töre - 6,2: Takım onun kanadından neredeyse hiç atak geliştirmeyince, ona da alacak inisiyatif kalmadı pek. Eneramo'dan sonra en az pas yapan oyuncu idi, Tolga ile aynı sürede topla oynadı, daha çok iç tarafa gelip ceza sahasına koşularla katkı vermeye çalıştı. Hata yapmadı, ciddi katkı da veremedi, ortalama bir puan aldı.

Michael Eneramo - 6,5: İlk 11 başladığı ilk maçta geçer not aldı diyebiliriz, hatta belki biraz fazlasını. Tıpkı Almeida'da olduğu gibi, rakibin gözardı edemeyeceği bir varlık yarattı, bunun haricinde iki defa topu alıp stoperlerin yanından hızla geçtiği pozisyon oldu, bir de yay üzerinden şutu vardı. Hava toplarında belki Almeida kadar olmasa da etkindi. En azından iyi bir yedek olacağını gösterdi.

Ömer Şişmanoğlu - 7,6: Defansı o mu uyuttu, defans kendi kendini mi uyuttu bilemiyorum, fakat neticede golde aldığı pozisyon çok iyiydi, ligde oynadığı 7. dakikasında ilk golünü attı. Dripling ve şutl katkısı da verecekse verimli bir yedek forvetimiz var demektir, Pektemek'in şu hâlinden daha ileride gibi duruyor.

Muhammed Demirci - 6,0: Oyuna alınırken Jurcevic ne direktif verdi bilmiyorum, muhtemelen "topu rakip alana taşı ve pres yap" demiştir fakat "üzerine üç kişi gelse ve boşta arkadaşın olsa da topu sürmeye devam et" demediği kesin. İki defa aynı hatayı yaptı, takımı daha çok rahatlatma şansı varken topu rakibe vermiş oldu. Ara ara müthiş bir olgunluk, ara ara ise tezat bir toyluk izliyoruz Muhammed'den. İlkini daha çok görmek lazım.

Ersan Gülüm - 5,6: Forvet Servet'e yapışması için oyuna alındı, Servet'e gelen bir topu kesti, görevini yaptı. 5 değil 15 dakika oynasa daha yüksek puan alırdı.

60 Yorum:

Olcay'ın bir türlü çıkarılamamasından ötürü Jurcevic'e 2 verdim , Olcay'a 1 verdim , Fernandes'e 1 verecektim asist sebebiyle 1.5 tan 2 verdim.

Buna rağmen maçı kazandık hem de daha baskın oynayarak kazandık.

enteresan işler.

Kerim Frei niye kadroya giremiyor hala daha anlamis degilim. En buyuk soru isareti bu benim icin. Hadi Olcay'i kesemedi, kabul, abi ilk 18'e nasil giremez yahu bu cocuk?

Ayrica 75'ten sonraki oyun icin de cok rahat puan kirilir.

detre dedi ki...

Ula hala ezbere konuşuluyor anlamıyorum yaa. Takım 45-75 arası tek kale oynamış. Nasıl oynadı acaba? Veli kötü, Veli-Necip ikilisi yetersiz. Olcay berbat, Fernandes etkisiz. Takım Oğuzhan olmadan hucum yapamıyor. Ama Eneramo 3 ya da 4 kere karşı karşıya kaldı, Eskişehir geriye düşene kadar ceza sahamıza giremedi. Tamam Bursa maçına göre daha kötüyüz de o maçtan yılda 5 kere oynasak zaten kupayı verirler lig bitmeden.

Bir de bazen etkisiz de kalsalar, Olcay ve Veli'nin neden oynadığını şu linkten görebilrisiniz.

http://www.ligtv.com.tr/haber/sadece-golu-dusunuyorum

Linkte Ömer konuşuyor ama arka planda golü gösteriyorlar. İlk olarak baskı altında geri dönemeyip ya da daha önemlisi ileri şişirmeyip güzel bir pas veren ( pas en yakındaki adama da değil oyunu ileri taşıyan atağı olgunlaştıran bir pas) "Veli Kavlak" sonra o pası tek dokunuşla Fernandes'e gönderen (ki Fernandes istese hiç beklemeden içeri girerdi o topla) "Olcay Şahan". Demek neymiş atılan golde bu adamların da payı varmış ve yaptıkları iş o kadar boş değilmiş. Bu arada Veli'nin adam yiyen ve Eskişehir'i çıkarmayan baskısından bahsetmedim bile.
Bunun üzerine bu adamlarla olmaz diyenlere de Önder Özen'den türk futbol dünyasını anlatan özlü bir söz gönderiyorum.
"Neymar'ı da alabilirdik."

http://spor.gazetevatan.com/haber/neymari-alabilirdik/562256/1

Nartallo'nun da şu maç 2 golü var bence vazgeçilmez bir adamdı :

http://www.youtube.com/watch?v=A0snkl6dlxM

katkısı tartışılmaz.Bence 11 Nartallo almalıyız.

cochise dedi ki...

@ detre
al benden de o kadar. herkesin içine theo kaçtı herhal. tamam herkesin eleştirilecek yönleri var ama iyi taraflar da hiç mi görülmez. Örneğin olcay çok top kaybediyor ve maçların genelinde verimsiz oynuyor eyvallah; ama şu kötü oynadığı maçta bile 3-4 key pası var. ya da veli; GS maçında öfke kustum ama bu maçta bir çok ince iş de yaptı/yapmaya çalıştı. (ona notumu verdim; küçük maçların (özellikle deplasman) hepsinde oynatılabilir katkı sağlar ama büyük/zor maç adamı değil) Bir de escude bir maç kötü oynayınca giydirenler oldu. Adam açık ve net; takım oyunu oynamayıp takım boyunu uzatırsan ligin en kötü stoperlerinden, eğer bir takım olup bloklar arası bağlantı (üründül yüzünden şu kalıbı kullanmayasım geldi ama kafam iyi olduğundan yerine bir şey bulamadım) sağlam olursa ve takım boyu kısa kalırsa ligin en klas stoperi. Baskıdan dolayı sıkışıldığı bir pozisyonda ayağının dışıyla topun dibine girip atiba'ya kazandırışı vardı benim diyen orta saha yapamaz. Ayağınden çıkan nerdeyse her uzun top bizde kaldı. Bir laf Ömer'e; girer görmez güzel koşular yaptı golünü attı ama golden sonra pektemeğe bağladı, anlamadım. Muhammed bu gereksizliklerine son vermeli artık, 90+2 de sağda adam boşken ortaya 3 kişinin arasına dalınmaz, dönen top gol olsa hesabını nasıl verecek, çok kızdım. Son olarak Eneramo; almeida kadar takımın oyununa görünmeyen etki sağlamayabilir ama en azından önüne, yanına top atarsan oradan pozisyon çıkarabiliyor, rahatsız ediyor, zorluyor, çok hareket ediyor. Eğer en iyisi buysa vasat ama bu potansiyelini gösteren bir ışık ise; bu ışık o odunu keser. ne olursa olsun galibiyet güzel, kafam güzel. Son olarak bu hazır kokteylleri bizim memlekette niye satmıyorlar yahu. hıck...

Mayor dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Mayor dedi ki...

Omerin guvenini kazanmasi acisindan iyi oldu ama kolay kolay o kadar bos birakmazlar birini kalenin onunde bir daha.
Cok bir artisini gormedigim icin ekstra bir ozellik yuklenmesi lazim Omurun, mesela uzaktan sut calissin gece gunduz. Bizim takimda sut atabilen adam yok. Adam gecmesin, top surmesin ama ceza sahasi disindan bazi ikinci lig topculari gibi cat diye koysun topa yeter.

@detre ve cochise,

Kimsenin sert elestiri yaptigi yok yahu? Olcay 3-4 tane key pas vermis olabilir ama bir o kadar da verimsizlik yaratti. Olcay'in ne oldugunu bildigimiz ve beklenti yuksek oldugu icin de oluyor bunlar. Bir de alternatifinin daha yeni 3 milyon odenmis ve gecmisi malum Kerim Frei oldugunu da unutmayalim.

Adsız dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Adsız dedi ki...

Maçı staddan izleme şansım oldu. İlk yarı ilk 10 dakika ve uzatmalar hariç Eskişehirspor tamamen kendi sahasına sindi, kaldı. Beşiktaşımızın sahaya yayılışı o kadar yerindeydi ki; 2-3 pas yapamadan Esesli futbolcular topu ya kaptırdılar ya da ileri amaçsız vurdular. Taraftar 2. yarı bu oyun düzelir umuduyla destek vermeye başladı ama sonuçta onlar da 1 puan iyidir havasına çoktan girmişlerdi. Golden önce herkeste bir tedirginlik hakimdi. Gelen gol taraftarı öfkelendirdi ve şuursuz Eskişehirspor atakları başladı. Kameradan göremeyeceğiniz kadar Eses yarı sahasında boşluklar vardı. Maalesef o 2. gol gelmeyince 85ten sonra adam akıllı 1-2 pozisyon üretebildiler...
Saha da Atiba aklıyla en göze batan futbolcuydu. +Veli+Necip ...
Çünkü biraz da hakemin hoş görüsüyle Beşiktaşımız orta sahaya çok rahat hakim oldu. Bir ara Eses defansı o kadar çok bunaldı ki; sürekli kaleciye geri pas yapmak zorunda kaldı. Şişirdikleri toplar rahatlıkla Escude veya Sivok tarafından yeniden olgun atak başlangıcı olarak servis edildi...
Fernandes için söylemem gereken sürekli pres yapmaya çalıştığı ama son 10 dakika Olcay ile birlikte oyundan düştüğüydü. Şu maçta özellikle 2. yarı Oğuzhan olsaydı sonuç bursa maçından farklı olmazdı...

detre dedi ki...

Abi katılmadığım nokta Olcay'ın verimsiz olması değil zaten; ama asıl olan takımın verimsiz olması. Rakip kale önünde "tüm takım olarak" verimsiziz. Aslında Bursa maçı hariç hep (ki o maç en çok pozisyona giren kim acaba?) böyleyiz, sadece son 2 maçta olaya bir de formsuzluk eklendi. Forvet arkasında oynayan adamların 3'ü de formsuz ve görüyoruz ki yerlerine oyanayacak adamlar onlardan daha iyi durumda değiller (güç, yetenek, takıma adaptasyon hepsi olabilir; ben değil hoca bilir neden olduğunu).
Sinir olduğum nokta kimsenin takıma bir bütün olarak bakmıyor oluşu. Diyorum 45-75 arası tek kale oynadık. Takım şekli bozulmadı, boyu uzamadı, aynı ilk 4 maç olduğu gibi ve yine aynı o maçlardaki gibi(bursa hariç) 5 6 rahat olurdu diyecek kadar üretemedik. Ama hala olaya bireysel ve daha kötüsü çok büyük bir önyargıyla bakılıyor. (İlla bireysel bakmak isteyip, not veriyorsanız ve bu maç için herhangi iki oyuncu arasında 2 puandan fazla fark varsa evet önyargılısınız)
Aslında sinir olduğum nokta kamuoyunda önyargılarla bir algı yaratılıyor. Kimse de hacı ne diyorsun demiyor. Taraftarda aslında maçı izlemediği için aynı yorumları kendi arasında çeviriyor. Ha bu sene, bu durum takımın genel anlamda umrunda olmaz, çünkü hocalar medyayı hatta tribünü pek sallamaz bu konularda ( ya da geçen seneki gibi 2 maç kötü oynayanı medyaya yem etmez) Fakat, olurda gelecek sene avrupa'ya gidersek, karşımıza Atletico Madrid falan gelir, önceden iyi gitmeyen takım bir de o maçta gider 3 0 falan yenilirse kimin yuhalanacağını biliyoruz.(bkz: son eşleşme de takımın ezilmesi ve Cenk'in yuhalanması)Bu durum rahatsız ediyor beni.
Yoksa burayı hep okuyorum ve çok nadir yazıyorum. Bunu aslında önden bir cevap olarak da alabilirsiniz. Çünkü ileride bir gün buna çok benzer bir maçta Ömer o topa vurmak için orada olmayacak ve Veli'de 90'da göğsünü topa siper etmeyecek (aaaa bişi daha buldum :) ) ve o zaman burayı troller kaplayacak (başı ağrıyacak olan da sizlersiniz aslında :) ). O gün için bu cevabı şimdiden yazdığımı kabul edin ve gelecekteki o maça bir de takımın bütünlüğü açısından bakın ...

saygılar.

du, levande dedi ki...

olcay son bi kaç maça göre iyiydi aslında bugün. genel olarak olcay'ın oyunu bu zaten bence, bazen üzerine bir de gol ekliyor. tabii oğuzhan olduğunda tek topları çok daha rahat oynuyor ama şu anki takımda bunu yapabileceği çok fazla oyuncu yok. maçın en iyileri de atiba ve necip'ti bence. necip'i baya beğendim. muhammed'i henüz ilk 11'de düşünmüyorlarsa daha güçsüz rakiplere karşı atiba-necip-fernandes üçlüsüyle çıkmak gerek. oğuzhan dönene kadar tabi.

Unknown dedi ki...

bu maç için veli-necip ikilisini beğenmeyenlerin biraz ezberden konuştuğunu düşünüyorum. her maçını izlerim eskişehirspor'un, yıllardır kendi sahasında bu kadar etkisiz oynadığını görmedim. veli-necip belki iyi pas yapamadılar ama biz golü atana kadar eskişehiri de ortasahadan ileri geçirmediler.

Jesper dedi ki...

@theo
Tüh, malum şahıs bir hafta uğramaz buralara şimdi!

Jesper dedi ki...

Hele ki akşam üstü Gs kaybederse hayatta uğramaz, direk meyhaneye gider kafa dağıtmaya!

Unknown dedi ki...

Tamam da yedek kulubesine, tribune alinan adamlara taahhut edilen 35153 milyon euro'nun hesabini versin yonetim :D

Coolio dedi ki...

Oğuzhan'ın yokluğunda Fernandes nasıl kötü gözüküyorsa Olcay'daki düşüşün nedeni de Oğuzhan. Ozzi tek top oynamasını gözleri kapalı bile yapabilen bir çocuk ve de Olcay'ın en iyi yaptığı şey ise boş alana koşu yapmak. Bu ikisinin birleşimi onları değerli kılıyordu ama Oğuzhan yokken ve de üstüne bir de Almeida yokken Olcay katlanılmaz oluyor. Kerim'i henüz hoca oynatmadı diye geçiyorum ama Muhammed bile orda daha etkili olaiblir.

Ayrıca Atiba'nın bu uzun boyuna rağmen bacaklarını bu kadar hızlı hareket ettirmesi çok ilginç. Aklıyla oynayan atletik bir adam.

Ayrıca kesin olarak Bilic bu takıma defansı öğrettikten sonra şut çekmeyi de öğretsin. Bir büyük takım olarak çok az şut çekiyoruz. Geriden defansı delerek gelen Necip en müsait adam pozisyonunda oluyor şut için. Bir tek Muhammed'in şut için kendine güveni var o da jeneriklik gol atmak sevdasında olduğu için basit vuruşlar yapamıyor.

Unknown dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Unknown dedi ki...

işin ilginci gsnin bugün ortasahasında adam yok, über ötesi kadro planlamaları vardı ya, puan kaybederlerse bunu nasıl telafi edecekler meçhul...

Mayor dedi ki...

@Coolio katiliyorum, Oguzhan ve Almeida olmayinca Olcayda olmuyor. Kisirlik ondan son iki macta.
Frei'yi bir gorelim artik bencede benim sahsen beklentim cok ondan.

Armagan dedi ki...

Öncelikle bu zorlu maçı güzel bitirdiği için takıma teşekkürler.

Enaramo ve Ömer'in istekli oyunu ve savunmanın -her ne kadar topu ayağında çok tutsa da- geçen yılki gibi hatalar yapmaması çok önemliydi,bunlar gerçekten çok iyiye işaret.

Kötüleri sayarsak nedendir bilinmez bir form düşüklüğü var -gözüme ilk çarpan Gökhan Töre mesela-,onu saymazsam orta alan Antalyaspor maçında olduğu gibi hücumda çok etkili olamadı-savunmada iyidi,zaten yorumları yapılmış- ama ön bölgeye taşıma,atağa destek olma ve oyunu yönlendirme açısından genelde sorun vardı.Bilic reyizin bunları yakın zamanda halletceğine inanıyorum.

AQ-47 dedi ki...

Gençler ben Eneramoyu beğenen biri değilim ama en azından Almeida tarzı şapşala bağlamıyor...belki daha sık şans alırsa forvette opsiyonumuz artar...
Olcay konusunda birşeyler demek gerekirse, takım ağırlıklı olarak onun kanattan oynuyor ve ilerde topla oldukça fazla buluşuyor. topla fazla oynaması ya da pozisyonların içinde olması o yüzden. dünkü futbolu ligin başındaki kalitesinden çok uzaktı, yukarıda birş iyi yakalamış, ozzy olmazsa bu adamın iş yapması zor. muhammed kendi kendine fırsatlar yaratabilen daha birysel ve daha az savruk bi oyuncu, bence bu ara olcayı dinlendirirsek ozzy yokken muhammedi de monte ederiz

Mayor dedi ki...

Tek rakibimiz Akhisarspor :)

Selim dedi ki...

Theo nerelerde ya :D Theo gel iki yorum yap; özledik.

Unknown dedi ki...

geçiniz bunları geçiniz, Bursa'yı, Eskişehir'i, Trabzon'u, ligin en kötü takımı Erciyes'i, Gaziantep'i herkes yener... :)

Unknown dedi ki...

o değil de hazır kayseri yönetimi dağılmışken ve Süleyman hurma cacığı gitmişken Salih, Sefa, Okay gibi önemli adamlarını almanın yollarını bulmalıyız, hoş theo buna da karşı çıkacaktır ama ileriye dönük yatırım şart..

alper dedi ki...

Barış Şimşek bile rahat rahat düdük öttürdü be bu ligde.Kenarda F.Terim yokken tüm hakemler rahat.Anasına bacısına söven yok M.Ağar sopası ile tehdit eden yok.Ligin dinamiklerini bilen yok.Hayat bu be işte adalet bu..:))

du, levande dedi ki...

şu sezer'in yerine bilal kısa'yı alsaymışız keşke. ikinci yusuf şimşek etkisi yapardı takıma, hele şu oğuzhan'sız dönemde minimuma indirirdi çektiğimiz sıkıntıları.

cochise dedi ki...

@ du, levande
Bilal'i Ankaraspor'da çok beğenirdim, ne oldu sonra nerelere kayboldu bilemedim. Dün gerçekten çok olgun top oynadı. Ama ondan önemlisi akhisar harika bir takım oyunu oynadı. selçuk-melo olmayınca GS çok sıradan bir takıma dönüştü açıkçası. Bruma'yı da nedense beğenemiyorum ben (maliyetine kıyasla
; yoksa yine GS'nin en etkililerinden biriydi) açıkçası; çok tehlikeli bir oyuncu ama 5 topun 4'ünü kaptırıyor. kaptırdığı toptan önce attığı 2 şık çalımın anlamı kalmıyor. ama dünün yıldızı kalın belli sağ ayaklı sol bek hamza hamzaoğluydu. Çoğu 30 yaş üstü adamlardan ve bir kaç bölge oyuncusundan oluşan değeri belki de en düşük takımın bu kadar doğru futbol oynaması herhalde Hamza'dan kaynaklanıyordur. 90'larda bir maçımızda aut çizgisi ile ceza sahasının kesiştiği bir yerde üzerinden aşırtılan topu eliyle kesmişti de hakem devam dediydi (gs maçlarında değişen bir şey yok anlaşılan); o zamandan beri gıcık idim kendisine ama dün saygı duydum ve affettim :) Aynı zamanda bu 30 yaş üstü adamlar da saygıyı hakediyor. Misal sağ bek Emrah Eren (tren gibi yardırırdı) top oynamaya başladığında ben neredeyse çocuktum; ortaokul yıllarıydı adanasporu 1. lige çıkarmaya çalışıyorduk; hayatımın en eğlenceli taraftarlık zamanıydı . (1. lige çıkınca tadı kalmadı.) Solda volkan bekiroğlu (sağlam şut çıkarır), ortalarnda da bi ara bizim küçük ali (günçar) ile trabzonlu kel hamdi (aslen forvetti ama son yıllarda liberoya dönmüştü)savunmada oynadıydı. takımın yıldızı Altan Aksoy. Bir ara bizim Sertan kiralık gelmişti, solda fırtına gibi esmişti. 1. lige çıktığında ilk beşiktaş maçımı izleyebilmek için sabahın köründe kuyruğa girmiş 10 saat ayakta beklemiştim. Arkadaşlara 'söz Adana'yı tutacağım' dediğim halde Şifo golü atınca yine duramayıp bağırmıştım ... Teey tey... Tekrar günümüze dönelim bu Niasse iki hafta sonra takım boyunu kısaltmazsak, pas kanallarını tıkamazsak çılgın atar bizim defansa karşı. Diarra'dan daha fazla sorun yaratır.

Unknown dedi ki...

yakın zamanda, hazır milli maç arası girmişken, ilk 7 haftalık genel bir değerlendirme gelebilir mi???

alper dedi ki...

Deniz bitti! "Galatasaray'ın borcu Manchester United'ı solladı - http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/24871614.asp …

YSY dedi ki...

Hoş bizimde çok borç ödeyebildiğimiz söylenemez gelir-gider aynı ve borcu çevirip duruyoruz ama yönetimde en azından bunun bilincinde olarak ilerlemesi bizim artımız.

kapgan dedi ki...

@ alper

habere göre bizim de durumumuz o kadar iyi değil hani . ama bizim durum düzelme yoluna girdi.

birde şu haber daha detaylı değerlendirmiş gsnin ekonomik durumunu
http://spor.haberturk.com/yazarlar/serdar-ali-celikler/883207-gsaray-bilanco-riva-ve-ottoman-fonu
'... “Batık” denilen Beşiktaş’ın negatif işletme sermayesi 178 milyon TL iken G.Saray için bu rakamın tam 288 milyon TL olduğu ortaya çıktı....' ve '... G.Saray’ın eylül ayında basının dışarı çıkarıldığı Divan Kurulu Toplantısı’nda açıklanan konsolide borç tamı tamına: 874.300.815 TL. Yani 434 milyon dolardır. Bu rakamın içine sporcu alacakları dahil değil. Şarta bağlı ödemeler adı altında toplanan ve tüm sporcuların ödemeleri için taahhüt edilen miktar 100 milyon dolar. Kulübün son 6 aylık geliri 106 milyon dolar ama son 6 aylık gideri ise 154 milyon dolar. ...'
*************************
evet gsnin 6 aylık geliri dudak uçuklatıcı 106 milyon dolar ama gideri daha da dudak uçuklatıcı 154 milyondalar. şuan için eksi 48 deler buna da yaklaşık 100 milyon dolar değerindeki sporcu ödemeleri dahil değil. gidişatları ekonomik açıdan kötü. bi,rde fbnin cezasına rağmen şampiyonlar ligine gidemezlerse seneye gelirleri inanılmaz düşecek ve hepten kaosa girecekler... theo denen zatı muhterem birde buna yorum yazsın acep...

Deniz daha bitmedi, fakat senelerdir burada dedigim gibi: Eger ciddi bir borsa disiplini uygulansa bugun sadece Fenerbahce ayakta kalir.

Galatasaray'in durumunu duzeltmek icin yaptigi sey sermaye arttirimi. Birkacina SPK "hocam n'abiyonuz?" diye daldi, ama zaten kulupler "too big to fail"(batamayacak kadar buyuk) olduklari icin idare ettiriliyor.

Besiktas'in durumunu bu blogda defalarca yazdim. Su an maliyeti azaltip gelirleri arttiran (en azindan aradaki ucurumu daraltan) bir yonetim var, ve gecmisten gelen davalar (bunlari da defalarca yazdim) ile ugrasmaktan henuz tam gaz ileri adim atamadilar. Ama dogru yoldalar, bu da bir seydir.

Olay bu. Yani deniz bitti yerine "dalgalar artti" demek daha dogru bir tabir olacaktir.

Abi Galatasaray'ın o kadar büyük bir gayrimenkül zenginliği var ki inanın milyar dolar borcu rahatlıkla ödeyebilecek durumdalar.

Ben Mancini ile ilk 'ye girebileceklerine ihtimal vermiyorum her ne kadar en iyi kadroya sahip olsalar da höt diyerek Türkleri yatıştıran Terim olmadan ve bundan kaynaklı Sneijder problemini çözmeden bir yerlere gelmeleri çok zor.

Yüksek bir sermaye arttırımı(kibüyük ihtimal red)-Tek başına ön elemesiz CL bileti(mevcut durumları itibariyle yargıtay'a bağlı) veya gayrımenkul satışından başka seçenekleri yok .

Bu da geminin baya baya su aldığının göstergesi olur ancak.

Uğur B. dedi ki...

Fb'nin borcu hakkında bir fikir olabilir kanısındayım. http://spor.haberturk.com/futbol/haber/884068-iste-fbahcenin-gercek-borcu

Bu arada hep söylenir gs'nin gayrimenkul zengini olduğu. Nasıl olmuş peki bu hiç bilmiyoruz ya da ben bilmiyorum. beş beş parasını basıp almışlar mı, yoksa TOKİ arena gibi birşey mi?

Riva Arazisi 1,175,000 metrekare Tapulu mal
Florya Metin Oktay Tesisleri 22,627 metrekare Tapulu mal
Kuruçeşme Adası 2,520 metrekare Tapulu mal
Ali Sami Yen Stadı yanında arsa 2,127 metrekare Tapulu mal
Hasnun Galip Sokak Kulüp merkezi 3 katlı bina Tapulu mal
Erenköy’de 3 adet lüks daire 550 metrekare Tapulu mal

Gayrimenkul Metrekare (bin) Rayiç bedeli (milyon dolar)
Florya arazisi 102 400-550
Mecidiyeköy'de arsa 2.5 40-70
Küçükçekmece'de arsa 41 30-50
Kalamış Tesisleri 40 100-200
Maltepe'de arsa 6 5-100
Galatasaray Adası 2.5 100-150
Beyoğlu'nda Kulüp Binası 3 katlı 15-20
Maslak'ta arsa 39.8 250-400
Sapanca'da arsa 8 1-2
Sefaköy'de arsa 79 140-160
Seyrantepe arazisi 384 400-700
Riva'da arazi 1.175 200-300

nasıl aldıklarına veya edindiklerine dair bir bilgi yok açıkta dolaşan ama ellerinde bilinen gayrımenkuller bunlar.

Uğur B. dedi ki...

@Övünç
Görünce aklıma ister istemez Şahin K. nın VAY AMK capsi geldi..

Mayor dedi ki...

Bu kadar tasinmaz olmasi iyi biseymi? Bence degil. Yoneticilerin artik klupleri cikar amacli kullandigini biliyoruz.
Y.D Besiktasin etinden sutunden faydalanmak icin gecti bu takimin basina, yaptigi harcamalar da aslinda bu konuda isini kolaylastiran seylerdi.
GS'nin sahip oldugu mulkler hem hukumetin hem Unal Aysal ve tayfasi is adamlarinin istahini acacak cinsten. Bir taraftan taraftarin agzina drogba, Bruma gibi sekerleri verirken diger taraftan klubun bu tasinmazlarina satilik tabelalari dikmek ve onlarin talibi olmak gibi emelleri oldugunu dusunuyorum.

alper dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
Alper dedi ki...

zenginin malı züğürdün çenesi:)

alper dedi ki...

Yav arkadaş neden sildiniz benim yorumumu?Onur Kıvrak hakkında övgü dolu cümleler kurmak yasak mı?

Adsız dedi ki...

Bence Ömer için denilebilecek en önemli şey: Takımdaki golcüler arasında en çok hırsa ve gol atma inancına sahip olması. Yoksa şut özelliği vasat, driblingi çok yeterli değil vs. Sadece bu özelliğiyle her maç en az 1 gol atma potansiyeline sahip. Bunu zaten Antalya'da gösteriyordu, bizde de gösterecek öyle görünüyor. İyi ki varsın Viking.

Anlamadığımsa, yahu Beşiktaş'ta oynuyorsunuz, insanda gol atma iştahı olmaz mı. Almeida bu grubun biraz dışında ama hala Ömer kadar değil.

@alper

Onur'u overken Melo'ya hakaret etmek zorunda degilsin abi. Ovgu dolu cumleleri site olarak cok seviyoruz yoksa.

cochise dedi ki...

@ semioticus (shelbyl)
alper kuralları madde 24; gs'li bir oyuncu cümle içerisinde geçiyorsa ona hakaret edilir :)

not: theo kurallarında ise aynı maddede o oyuncu hakkında ilgili ilgisiz övgü dolu sözler sarf edilir şeklinde bir ifade var...

theo'yu fatih terim ekibinden olduğu için işten çıkarmışlar sanırım .

kapgan dedi ki...

@ övünç
sesli olarak güldüm yazdığına :)

alper dedi ki...

Tahkim Kurulu Beşiktaş'a verilen 4 maçlık cezayı onamış.Güzel oldu içeride 4 maç eder 12 puan.Zirvede tutunuruz bu sayede.

Alper dedi ki...

burası kapalı da eser gökulu'nun çok güzel bir yazısı var. onu okuyup veli değerlendirmesini tekrar yaparsanız çok şaşıracağınıza eminim.

@alper alperr

Veli'ye genel olarak haksizlik edildigi kanaatindeyim ben de, hatta bu sene bir macin en iyi oyuncusu secildiginde gayet sevinmistim. Zaten degerlendirmesinde de arada ince isler yaptigini belirttim, belki "understatement" olmustur bu mac ozelinde. Lakin Veli'nin iki sorunu (daha dogrusu sikintisi) var: karsilastirildigi oyuncu Oguzhan oluyor cogunlukla, ve de oynadigi mevkii geregi yaptigi hatalar akilda kalici oluyor.

alper dedi ki...

Dentinho bu golün hatırına takımda tutulmasa bari ocakta geldiği yere geri dönse.

Unknown dedi ki...

@alper
sol öne Kerim'i almışken, Uğur Boral'ın oyuna girdikten sonraki performansı varken, yabancı kontenjanı varken özellikle de satın alma opsiyonu 9m iken Dentinho'nun kalması imkansız. 1 ocağı bile göremez muhtemelen :)

Toraman'la , Sezer yumruklaşmış kadro dışı kalmışlar.

Abi bu Toraman'ın kaçıncı vukaatı ya artık göndersinler şu adamı .

Sezer zaten gidiciydi de şu olayla takım içi kutuplaşmanın baş aktörü Toraman'dan da kurtulalım artık.

Shibby dedi ki...

Şu Toraman'dan gerçekten nefret ediyorum. Bilic kaliteli bir hoca olduğunu bence Toraman üzerinden gösterdi. Adam oynatmıyor lan resmen süper. Yıllar sonra ilk kez bi hoca bu tarz kendini takımın sahibi sanan ve diğer oyunculara da böyle empoze eden bir oyuncuyu kesti takımdan. Ulan adam yedek kulübesinde otururken kameralar onu çekiyor ya o surat ifadesinden tavrından ben rahatsız oluyorum diğer oyunculara nasıl yansımasın bu. Devre arasında gitse başka bir takıma çok mutlu olurum.

Unknown dedi ki...

Toraman muhtemelen devre arasinda bedelsiz olarak Antalya'ya manevi babasi Samet'in yanina gider..

Sezer'in kadroya girememesi ve sorun yasamasi bir taraftan yararimiza oldu, bu saatten sonra Fikret Orman kendi kafasina gore transfer yapma cesareti bulamaz. Sezer'e verilen bonservis ve verilen yillik maasla okuz alirdik.

Unknown dedi ki...

Simdi bi daha baktim Sezer'in maliyetine, bonservis 1,5 milyon euro, yillik maas kemiksiz 900 bin euro.. Sadece baskanin ego masturbasyonu yuzunden car cur edilen meblag 5 trilyon! Yaziktir gunahtir.. Daha transfer gerceklesmeden dedikodular basladiginda bir tane Besiktasli transfere sicak bakmadi, FO kararindan vazgecirilmeye calisildi fakat gotu boklu bir menajere soz verdigi icin tam 5 trilyon hic ugruna bok yoluna gitti.. Onder Ozen bu transfere siddetle karsi cikmistir, simdi FO gitsin kaloriferleri kissin tasarruf yapsin.. Bu arada adele sakatliklarinin sebebi olarak gosterilen umraniyedeki sert zemin 500 bin euro fazla bulundugundan bu sezon yenilenmedi.. Oguzhan, Almeida, Ismail, Ersan, Pektemek bu adamlarin sakatliklarinda o zeminin yuzde 10 katkisi varsa yaziklar olsun!

fikret orman geçen bir programda söylemişti çok duyulmamış sanırım , sezer'i önder özen istemiş başgana "fener'den topçu almayacaz dedik çok üstümüze gelirler " gibisinden dert yanmış , bizim başgan da "benim üzerime at başgan istedi de " demiş.

öyle birşeyler var kısaca.

bence sezer 1.5 m €'ya alınabilecek bir riskti.alındı ve maalesef patladı.zira sadece bjk adına değil türk futbolu adına kayıp.

aydın yılmaz 'a , selçuk şahin'e kuru fasulye vermiyorlar onlarda yüz binli eurolara oynuyorlar hatta batuhan'a bile trabzon hala para veriyor.

çöpe atıldı diye bakmak yanlış.

çöpe atılan para bence gökhan süzen'e verilen paraydı.onu da kim ısrarla aldırdı biliyoruz.

Sezer hamlesi, Gokhan'in ve Muhammed'in ne verecegi belirsizken ve daha Kerim vs. gundeme alinmamisken -Ovunc'un dedigi gibi- alinmis bir riskti ya da B planiydi. Iyi bir yatirim olma olasiligi dusuktu, nitekim olmadi.

O para ile okuz alinirdi muhakkak, fakat daha yillik ucretinin tamamini odemedigimizi varsayarsak zarari 5 milyon Euro diye degil 2 milyon Euro diye yazmak daha mantikli olacaktir. Kiralanma vs. bir formul bulunur zarari minimize edecek.

Sezer transferi, bu epizod boyle kapanirsa bu yazin en manasiz transferi olacak ama orasi net. Gene de bir Gokhan Suzen + Dentinho manasizligini asamaz tek basina.

Unknown dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Unknown dedi ki...

1453 kartallarına dair monte.. sevdim..

http://www.bobiler.org/1453_kartallari_random_m277532n

Yorum Gönder

Ara