.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

5 Eylül 2013 Perşembe

Ramon de Morais Motta 1 seneliğine kiralandı

Abi işte aldı mı topu soldan böyle yaldır yaldır...
İsmini daha önce duymamıştım, anlaşılan FM oynayanlar biliyormuş biraz. İzlediğim bir oyuncu değil, fakat her zaman olduğu gibi biraz kağıt üstünde değerlendirme yapmakta fayda var.

Öncelikle 25 yaşında, 1.73 boyunda olan Ramon'u bedelsiz kiraladık. Sezon sonunda satın alma opsiyonu var, fakat 5+0+3 durdukça ve İsmail geri dönünce satın alınma ihtimali çok düşük. Buna karşın olur da iyi oynarsa, 2.5 milyon Avro çok uygun bir meblağ zaten. Tamamen "İsmail dönene kadar hücumcu bir bek olsun, nasıl olsa kiralık, olmadı oynatmayız" düşüncesi ile hamlenin yapıldığı belli. Bu bakımdan gayet uygun.

Fırsat maliyetine gelirsek, evet, daha iyi bir sol bek bulunabilirdi belki, fakat idareten alınmış bir bek olduğunu düşünürsek, bedelsiz kiralanması eminim ki bu opsiyonu daha cazip kılmıştır.

Gelelim istatistiklere: Ramon geçen sene Brezilya Ligi'nin iyi takımlarından Corinthians'da 6 maç oynadıktan sonra kiralanmış ve 25 maç oynamış Flamengo'da. Takım 11. olmuş sezon sonunda, yani ahım şahım bir performans değil, fakat gene de ilk 11 oyuncusu olmuş. Bu sene gözden çıkarılmasının sebebi ise tanıdık bir ismin, Andre Santos'un transfer edilmesi. Yani elimizde Andre Santos'tan kötü, fakat Ersan'dan iyi bir sol bek var mantıken.

Bu hamle aynı zamanda Escude'nin de sol stoperde oynamaya devam edeceği anlamına geliyor sanırım. Daha kaliteli bir isim kiralansa idi, topsuz alandaki oyunu henüz beğenilmeyen Franco'nun oraya monte edilmeye başlanacağını söyleyebilirdik, fakat şu koşullarda hoca Escude'nin rolünü devam ettirecektir. (Tamamen yanılıyor olabilirim, yorumlarda konuşalım)

Ramon'un öne çıkan özelliği hızlı ve top sürücü olması. Bu noktada en azından Atiba'dan aldığımız verimi alacağımız garanti, üstüne pozisyona alışkınlığın
artısı da var. Bilic ve Özen onaylı bir transfer olduğu için boş geçilmediğini düşünüyorum.

Hasıl-ı kelâm, hayırlısı olsun. Mevcut durumda optimum bir hamle oldu gibi.

Ekleme: Brezilya Ligi denince ilk akla gelen isimlerden Alper Öcal "bek gibi bek" diye tanımlamış Ramon'u, sevinebiliriz.

Ekleme 2: Bu da Mustafa Demirtaş'ın (nam-ı diğer cartalete) değerlendirmesi.

58 Yorum:

Adsız dedi ki...

Beşiktaş'ta yönetimden ve Özen-Bilic ikilisinden beklediğim en büyük fark, futbolumuzun içinde bulunan dümen suyundan ayrılarak iyi yapabildikleri işlere/futbola yönelmeleriydi. Zira futbolda kurulu düzeni takip etmek demek, bu düzeni koyup koruyanların ekmeklerine yağ sürmekten başka işe yaramadı, yaramazdı da. Bu yolda gidiyorlar ve gayet de iyi yapıyorlar.

Şimdi, görünenler şunlar:

Harcamalar en düşük seviyede ama mümkün olan en büyük faydada tutuluyor. Bunu sadece kulüp yönetimi takip etmiyor, Özen ve Bilic ikilisi de bu yönde adımlar atıyor.

Futbolumuzda çok itibar görmeyen kondisyoner, sağlık ekibi, fizyoterapistler, istatistik uzmanları ve yardımcı antrenörler için ciddi adımlar atıldı. Sonuçları uzun vadede görülecek olsa da, şu ana kadarki performans kısa vadede de kendini belli ediyor.

Çok bilinçli bir şekilde hem günün ihtiyaçlarının üzerine gidiliyor, hem de gelecekteki takımın, özellikle yerli omurgası için güzel adımlar atılıyor. Olur veya olmaz ama, Frei transferi eldeki Serdar, Oğuzhan, Olcay, Muhammed, Franco ve Ömer gibi isimlerin içine monte edilmeye çalışılıyor. Bu şekilde önümüzdeki 10 yıl için 5 banko oyuncu çıkarsak çok ama çok büyük kazanç demek.

Bütün bunlar yapılırken aynı zamanda yönetim tarafından önemli sponsorluklara imza atılıyor. Bu sponsorlar havadan düşmedi. Hem yönetimin güzel çabaları, hem de takımın henüz lig başında bile olsa olumlu sinyaller vermesiyle geliyor. Malum, yoksa Avrupa'da durumumuz ortada.

Bu olan biten arasında altyapı ne durumda bilmiyorum. Fakat bildiğim, bütün bunları düşünen ve emek sarf edenlerin bu konuda da çalıştığı. Avrupa'da yerleşik profesyonel scout ekipleri kurulduğunu biliyoruz. Darısı ülkemizdeki gençleri izlemek için de bunun yapılması. Kendi öz altyapımızla ilgilenildiğine zaten eminim. Edin Terzic iyi bir performans analisti, ama aynı zamanda Dortmund'un B takımında antrenördü.

Ayrıca gerek Başkan'ın ve yönetimin, gerekse de Özen ve Bilic'in demeçlerinin nasıl değiştiğini de hepimiz görüyoruz. Başkan yakın zamanda medyaya ilk ciddi ayarını verdi. Özen hiç boş konuşmuyor ve gelmeden önce medyada da çalışması büyük avantaj. Bilic'e bir şey demeye dahi gerek görmüyorum. Kimin ne dediğine bakmadan kendi düşüncelerini, planlarını ve hayallerini anlatıyor.

Kısacası: bravo yönetim, bravo futbol yönetimi. Hep böyle devam. Bu taraftar bunları görecek kapasitede ve görüp takdir de ediyorlar da.

alper dedi ki...

Tello'yu kiralasaydık eskişehirden sol bek oynatsaydık olmazmıydı?Dövmeyin beni.
Serdar hiç ileri çıkmasın Tello sol bekte elinden geleni yapsın ileri çıksın çilingirlik yapsın yeterdi diye düşünüyorum.Ligi de tanıyordu.

alper dedi ki...

Alper Öcal GS li mi? GS li ise masus öyle demiştir.Hiç oynatmayalım o zaman tribünde dursun.

Not:Bir gs li BJK nın aldığı topçuya iyi topçu çok iyi transfer diyorsa demekki çok kötüdür.

kerem bayazit dedi ki...

maliyet -performans bakilinca yine iyi hamle yaptigimizi dusunuyorum ki burda verilmiyen bonservis ve kiralama bedeli olasi kerim frei transferi sansini artirmakdadir.gelen 3 de 3 galibiyetten daha fazla yapinin oturmaya baslamasi ve aradaki gereksiz insanlarin temizlenmesi cok cok daha onemli hamleler.yeni stada gecildiginde maddi gucunde artmasi takimin potensiyeli cok daha fazla artacaginin gostergesidir.guzel gunler yakin

Ekrem Ph.D. dedi ki...

Ramon asisi tutarsa onumuzdeki sene satin alinmasi gerekir diye dusunuyorum. Iki kez capraz baglari kopmus, 1.5 senedir top oynamayan bir adam uzerine planlama yapilmaz. Onder Ozen'in su ana kadar goze batan en onemli hatasinin bu oldugunu dusunuyorum. Bence oraya gecici degil kalici bir cozum dusunulmeliydi ve Holebas bonservisiyle birlikte alinmaliydi. Ismail de iyilesme surecinde onu yedeklerdi. Ismailin rehabilitasyonu/form tutmasi tamamen iyilestikten sonra en az 1 sezon surer, o da tutabilirse tabi... Hicbir zaman eskisi gibi de olmayabilir, ki zaten sakatlanmadan once de elit first class diyebilecegimiz bir sol bek degildi, cok eksikleri var diyorduk. Neyse artik Ramonu bekleyip gorecegiz...

Adsız dedi ki...

@alper

Tello'yu Eskişehir'den isteseydik Kermit'in nikahını isterlerdi bizden. Yani 1 ay sonra 34 yaşında olacak olan Tello için fiyat/performans olayından daha fazlasını. Beleşe Corinthians-Flamengo oynamış sol bek aldık. Yıllık da herhalde 500bin avro filan alır. Millet üşenmeyip şu kadar maç oynamış bu kadar şunu yapmış diyor, diyor demesine de Büttner söz konusu olunca bütün bunların lafı edilmiyordu. Ben de Holebas'ı istemiştim. Ama maliyeti dışında işin içinde hem İsmail var, daha da önemlisi hem de ileriye dönük yerli takım kurgusu. Müthiş oynarsa gerekirse yerli takım kurgusu da değişir. Oynamaz da idare ederse bir sezon sonra yeni opsiyonlara da bakılabilir. Anladığım kadarıyla futbol ekibi gayet vizyonlu. Bu sene bu olmadı mı, seneye taşıyacak isimlerle 1 yıl sonra tekrar bakarız diyorlar. Ben bu güvenlerine güveniyorum.

GS'li veya değil, son zamanlarda her bir futboldan ve futbolcudan anlayan twitter kahramanları ortaya çıktı. Twitter mesajına baktım, bence biraz ironi de yapmış, yani yanlış anlamayın derim. Üstelik benim GS'li ve FB'li bir sürü arkadaşım Beşiktaş bu sene çok iyi transferler yapıyor diyor, onları ne yapacağız :)

Alper Ocal FB'lidir, yillardir Brezilya Ligi'ni yazar, bilgisine guvenilir, iyi insandir.

Adsız dedi ki...

@shelbyl

meine schuld. entschuldigung.

Not: Bir de internette sürekli yorum yazınca edindiği özgüvenle tanımadığı insanlara önyargılı yaklaşan şekil ecnebi nikliler ortaya çıktı :)

alper dedi ki...

@Shelbyl

Tşk.İçim rahatladı.Oynasın o zaman.Bek gibi bek almışız..

Atomu da parçalasalar dünyayı tersine de döndürseler benim GS ve GS lilere bakışımı hiç bir şey değiştiremez.Ön yargılarımla mutluyum GS konusunda..

Mesela...Şu habere dikkat..

http://sporaktif.dha.com.tr/galatasarayin-emrah-bassani-transfer-girisimi_521695.html

Bu transfer şikesi değilmidir?Haftaya GS nin kimle maçı var?

Adsız dedi ki...

@alper

GS konusunda +1

Unknown dedi ki...

Eskişehir-gs maçı öncesinde de Necati ile Eskişehir arasında sözleşme gerilimi başlıklı haberler ayyuka çıkmış oyuncu ile gs'nin yakından ilgilendiğini okumuştum. neden gs maçı öncesinde böyle bir kriz çıkmış olabilirdi ki?? kısaca evlat olsan sevilmezsin galatasaray +1

Pheaglix dedi ki...

bekimizi aldık sonunda, freud huzur içinde yatabilir artık:)

sanırım frei olmayacak bu gidişle. olsa iyi olurdu, umarım gökhan'ı alabiliriz sezon sonu.

Alper dedi ki...

her "iki kez çapraz bağları kopmuş, bir buçuk sene top oynamamış" diye cümleye girene ben de yabayla girmek istiyorum artık.

mehmetozy dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
mehmetozy dedi ki...

ismail köybaşının vasat bir futbolcu olduğunun bir tek ben mi farkındayım yoksa bu adam hakkında yanılıyormuyum.
herkeste bir iso gelecek dertler bitecek rehaveti var. ben açıkçası hiç umutlu değilim kendisinden.
sakatlanmadan önceki performansı kapasitesi ortada bunun üzerine çıkacağını sanmıyorum. bu sene kesinlikle alternatif bakılmalıydı. ismail yeni alıncak sol beki yedeklerdi en fazla.

cochise dedi ki...

maç değerlendirmesine de yazmıştım; Yerine yenisi bulunamadığından badem gözlü oldu bence. bir de yerli sol bek olmaması hususu da var tabi. Sol beke göre çok teknik bir oyuncu olmasının dışında görece hızlı ve çalışkanlığı gibi bir kaç artısı olan bir oyuncu. Onun dışında çok da tamatah bir oyuncu değil (potansiyeli çok fazla ama saha çok da göremedik bunu). Hiç bir zaman gözüm kapalı güvenmedim. Eğer Ramon tahmin ettiğim gibi bir oyuncu çıkarsa büyük ihtimalle opsiyonu kullanırız. dentinho ve escude seneye olmayacağına göre kalan 8 oyuncuyla yola devam.

YSY dedi ki...

Bende ismail köybaşı konusunda aynı şeyi düşünüyorum. Bu adam bu kadar süper bir sol bek mi ? Hatta bana hep hantal gelmiştir. Tahmin ediyorum yönetimde bunun farkında ama yabancı kontenjanından dolayı elde yerli bulunulabilecek en iyi alternatif ismail diye düşünüyorlar heralde. Esas şu kerim frei olaydı iyiydi.

~Poseidon~ dedi ki...

yeni sistemle birlikte ayağı top yapan, adam eksiltebilen, şut çekebilen ve orta açabilen bekin önemi artmıştır. İsmail'de bu klasmanda olabilecek en potansiyelli oyuncudur. Zaten dikkat edecek olursak Motta'da benzer özellikler gösteren oyuncu. Bu sebepten sistemi isimler üzerine değil de oyuncu özellikleri üzerine kurmaya çalışıyor teknik kadro.
İsmail'i boklamadan önce yeni sistem ile birkaç maç oynasın sonra bakarız. Tıpkı Gökhan Töre'nin parlaması gibi İsmail'i de ağzı açık seyretme ihtimalimiz düşük değil.

cochise dedi ki...

@ poseidon
inşallah dediğin gibi olur. sen de yazmışsın "en potansiyelli oyuncu". Konu bu potansiyel gerçekleşecek mi gerçekleşmeyecek mi? Ben yeteneklerini inkar etmesem de İsmail'de futbol aklı görmediğim için güvenmiyorum. bir de bir bekte olması gereken sertlik (Misal Münch ufak tefek adamdı ama sertlikten asla kaçmaz geri adım atmazdı). Ama beklemekte ve görmekte fayda var ne de olsa henüz hayata geçmemiş olsa da ondaki potansiyel şimdilik başka kimsede -yerli- yok. Dediğin gibi takımın şekli şemalı de önemli. Misal şekilsiz şemalsiz milli basketbol takımımızda Ersan gibi adam bile işlevsiz kalıyor. Kurgu önemli...

Barreto dedi ki...

@ poseidon ve @cochise
İsmail ile ilgili sözlediklerinize katılıyorum ikinizde haklısınız. İsmail in son 4 yıl istatistikleri;

2011 - 2012 25mac - 0gol Bjk
2010 - 2011 19 - 1 Bjk
2009 - 2010 16 - 1 Bjk
2008 - 2009 24 - 0 Antep

İsmail'in sezonda 33-34 mac oynayacak bir Üzülmez olmadığını biliyoruz. Sakatlığa meyyal bir fiziği var. Dolayısıyla takımın sol bek pozisyonu için İsmail'in yanında birbirlerinin yerine oynayacak kaliteli bir ilk11 oyuncusu yabancıya ihtiyac var. Türkiye'de böyle bir yerli yok çünkü. Ramon belki parlayıverir ve 2,5 milyona alırız. Eğer olmazsa seneye 5-6 milyon(€) a çok kaliteli bir solbek alabiliriz. Böylece 45-50 maclık bir sezonda İsmail'i 20-25 mac kullanabiliriz, geri kalan maclarda yabancı sol beke kalır. (Bu arada şu kadroda Ekrem Dağ gibi bir Türk sağ-sol bek yedeği çok makbule geçerdi.)

helldoradotcom dedi ki...

Ismail'in gol istatistiginden cok sol kanattan getirdigi asist sayisina bakmak lazim ki benim izledigim ismail pek assist falan yapmazdi. Ibrahim Uzulmez'den 1 tik daha iyi hucum eder, 2 tik daha kotu de savunma yapardi. Abartmayalim. Dentinho transferinden sonra bu tip son dakika da yapilan alalim da ne olursa olsun tarsi transferlere soguk bakmaya basladim. Insallah yanilirim. Biraz ozet izledim yeni elemanla ilgili ve agresif bir kisiligi var. Ya cok faydali olur ya da daha ilk mactan itlik yapip atilir. Bunu zaman gosterecek. Dedigim gibi dengeli bir sol be bu takima seviye atlatirdi. Umarim bu adam o adamdir.
GS konusuna gelince, kendilerini o kadar sevmiyorum ki bazen GS yenilince mi daha cok seviniyorum yoksa Besiktas kazaninca mi karar veremiyorum!

Deniz dedi ki...

Kerim Ok herhalde.

~Poseidon~ dedi ki...

oldu oldu haydi gözümüz aydın :)))

alper dedi ki...

Kerim Frei hayırlı olsun.

YSY dedi ki...

Bu arada kerim frei transferi bedava gelen sol bek parasıyla yapıldı. Eyvallah Fikret başkan. Gördük bunu :)

Besiktas'in yakin tarihinin en iyi planlanmis kadrosu bu, inanilmaz. Bir tek defo Atiba'nin yedegi, orayi da Necip gelisim gosterirse, en azindan idare ederse A, B, C her turlu plan hazir.

YSY dedi ki...

Frei bu durumda olcay'ı kesiyor demek yanlış olmaz heralde ?

@YSY

Bana da oyle geliyor. Olcay'in patlayicilik ozelliginden 30-35 dakika, rakip bunalmisken yararlanmak hem onun icin, hem takim icin daha faydali olabilir. Frei'in savunma katkisi ve oyun zekasi Olcay'a tercih edilmesi anlamina gelecek sanki.

du, levande dedi ki...

gökhan töre'yle ilgili bonservisini almak için çalışmalara başlanmış diye bi haber vardı, umarım doğrudur. sezon sonunda daha önce fernandes'de olduğu gibi opsiyonundan çok daha düşük bi ücrete alınabilmesinin pek olası olduğunu zannetmiyorum çünkü muhtemelen özellikle galatasaray sezon içerisinde yerli yatırımı yapmamasının ne kadar büyük bi hata olduğunu açık bi şekilde görecek ve sonraki sezondan itibaren bu yönde çalışmalara ağırlık verecek. bonservisi rubin kazan'da bulunan ve iyi bir sezon geçirmiş gökhan töre'yi 7-8 milyon eurolara transfer etmekten de çekinmeyeceklerdir. hele bir de kerim frei'ın da yüksek performans göstermesi durumunda kendisini beşiktaş'a kaptırmış olmalarını da gökhan üzerinden telafi etmeye çalışmaları muhtemel.

özetle, gökhan töre transferinin en azından devre arasında çözüme kavuşturulması önemli.

alper dedi ki...

Gökhan Töre şuan milli takımda ilk yarı itibariyle şov yaptı şerefsizim.Sahanın tartışmasız en iyisiydi.Kızıl saçlı Robben'imiz.3 milyon avro civarına kapatabilirsek şimdiden iyi olur.

YSY dedi ki...

Abi ne yalan söyleyeyim hiç bir bjklının milli takıma gitmesini istemedim. Sonuçta başında benim en büyük rakiplerimden birisinin antrenörü var ve benim oyuncum bu adamla antremana çıkacak. Yarın öbür gün bu adamla rakip olacaksın ki iki hafta sonra maçımız var. Oyuncumu tanısın bilsin istemem.

Adsız dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Alper dedi ki...

bilmiyorum ama yorumlara bakınca bugün ismail'e sallayanların dün de veli'ye sallamış olma ihtimalleri çok büyük. senin diğer bekin kim birader? ona bir bak istersen. türkiye'deki en iyi sol bek kim? hakan mı? kadlec mi yoksa hasan ali mi? ekrem ekşioğlu olmasın. ayıptır yahu. nasıl da hemen yediniz ismail'i. bu sene belki olmaz ama seneye bu dediklerinizi size yedirecek. inşallah. amin.

Alper dedi ki...

yaw arkadaş bir de şu foto çok iğrenç. yok mu fotoşok falan bilen bi el atsın.

1 hafta tatile gittik aksiyondan geçilmedi buralar.

Öncelikle bek gibi bek tanımı bu arkadaşa uymuyor onu diyeyim.

Bu arkadaş Büttner'in 1 tık altında Brezilyalı versiyonu denebilir.

Zaten araştırmaların hücumcu sol bek üzerine olduğu tercihlerden çok belliydi.Bu arkadaş da o tarz bir oyuncu.Hücumu çok seven bir yapısı var ama ofansif katkısı yeterli değil.

Beşiktaş'a bu sezon için beklediğini verecek durumu var.Kalıcı olma ihtimali Gökhan Töre gibi çılgın bir performans vermediği sürece mümkün değil.İsmail'den verim alamayacak olsak bile seneye ilk tercih olmaz.

Bu arada Atiba'nın bek performansını beğenenler var sanırım ama gerçekten berbat bir bek.Stoperi marke edecek kadar içeri giriyor.Arkasında çizgiye yakın şekilde inanınılmaz geniş alanlar bırakıyor.Maçı kaybettiğini kabullenmiş Antep bile oradan elini kolunu sallaya sallaya geliyor.

GS ve Bursa maçlarında Atletico görmüş sol bek Veli performansından fazlası olamaz orada.

Şu önümüzdeki 4 haftada epey sallanacağız büyük ihtimalle.Eğer yıkılmadan geçersek özellikle 5+0+3'te seneye kimsenin şansı yok bizim yanımızda çok net ... Hayvani bir yerli iskeletimiz var.Bir de Necip biraz kımıldansa , kendisini milli takıma taşıyan performansı istikrarlı gösterse tadından yenmez.

Büyük ihtimalle Moskova'da kafayı yiyip türkiye'ye gelecek olan Serdar Taşcı'yı alacak takım da büyük iş yapar.

Önder Özen basın toplantısında ısrarla geçici çözüm dedi.

Bu kadar da niyetimizi belli etmek iyi birşey mi acaba ?

Ne bekliyoruz abi adamdan ? sen idare et koçum zaten 2. yarı zor oynarsın mi dendi ?

Biraz saçma oldu bence bunu çok fazla dile getirmek.Adamı rekabete hazırlamak ayrı , geçici olduğunu yüzüne haykırmak ayrı.

theotheo dedi ki...

@övünç

önder özen konuşmayı sevmiyorum diyo da. ondan çok konuşan yok yani. işler iyi giderken kimse sesini çıkarmaz da. ligin en kötü 3 takımını yenmekte bir anlam ifade etmez. yarın bursaya yenilirsen bunun arkası çorap söküğü gibi gelir.

Adsız dedi ki...

Gel de yazma.

@theotheo

Bu takım Töre'yi, Frei'yi, Atiba'yı, Serdar'ı, Tolga'yı ve Ramon'u kadrosuna katıp doğrudan ilk 11 oynattı ve oynatacak. Oynayanların hiçbiri de sırıtmadı, tersine gayet güzel işler yaptılar. Buna Escude'yi de eklemek lazım, malum fazla forma şansı bulamamıştı.

Öte yandan senin yorumlarına istinaden, GS müthiş işler yapıyordu, işte böyle vizyon mizyon lazımdı etc. Nooldu Chedjou'ya? 6,3 milyon avro bonservis ücreti ve yıllık banko 2,2 milyon, maç başı 10bin. Senin gibi çok yıllı toplam maliyet de yapayım mı theo. Erman Kılıç çok güzel hamleydi hani? Yani biz böyle adamı almamıştık ama onlar görüyollardı? Adamın aldığı toplam dakika 24 (yazıyla yirmidört) ve şutlandı, giderken de bayağı geçirdi hem GS'ye hem de FT'ye, GS maçını iple çekiyorum da diyerek. Bak hemide Amrabat bizdeki ve onlardaki kanatların değerlendirilmesinde öne çıkan böyyük faktördü? Şimdi 8 milyonluk transfer bedeli olan vatandaş gitse de kurtulsak diyorlar; aynı 3 küsüre aldıkları Dany gibi.

Bruma için ödedikleri paranın tamamının Beşiktaş'ın bu sene harcadığı toplam transfer bütçesinden 1 milyon az olması ayrı bir komedi zaten.

Şimdi theo zaten hazır kıta, yani söylediği hep aynı olduğu için reaksiyon da belli: "bana bütçelerle geliyorsun ama başarı farklı bir konu". Aaaa! Ama başarıdan bahsediyorduk zaten be theo sen hangi gezegende kaldın. Bakınız: 3 maçta 3 galibiyet ve lig lideri Beşiktaş.

theo neye dua ettiğini biliyorum şimdi. O halde sorun yok. Bursa'ya çaktığımızda yaptığımız kapak listemize birini daha ekleriz olur biter.

Adsız dedi ki...

Senin inandırıcılığının olmadığını bu bloga katıldıktan sonra yazdığın 3. yorumda gördüm ne yalan söyleyeyim. Bir yorum yapıp argüman öne sürerken ne nedenini, ne gerekçesini, ne de futbol adına gördüklerini anlattın. Yok ki çünkü. Lem iddia oynayanlar bile oynadıkları kağıttan önce bankoyum vs diyerek atıp tutarken sonuç heba olunca şu faktörler vardı, şöyle oldu bundan çıktı, diyorlar. Sende bu bile yok. Tek beklediğin % 50 maç sonucu. O halde kolay gelsin.

du, levande dedi ki...

galatasaray'ın aydın'a ödemeyi "taahhüt ettiği" 7 milyon tl'yle ilgili ne düşünüyon theotheo :/

theotheo dedi ki...

3 maçla karar verilseydi. karabük şampiyonlar ligine giderdi birader. fazla sıkma.

kapgan dedi ki...

aaa theo birde Galatasarayın srcan , yiğit ve yektanın maliyetlerini de hesap ediver bi zahmet...

cochise dedi ki...

@ Alper alperr
"İsmail'e sallayanlar" ne kadar yüzeysel bir bakış olmuş hacı. En azından benim derdim İsmail'e biraz fazla beklenti yüklenmiş durumda; ek olarak bu beklentiyi haklı çıkaracak -üst düzey tekniği ve Türkiye'de sol bek olmadığı haricinde- somut bir ışık vermediğini düşünüyorum. Bilic'le bambaşka bir hava yakalar o ayrı ama bu, yeterince somut göstergeye dayanmayan bir iyimserliktir. Elbette aklım ne kadar kötümser olsa da yanılmayı ve laflarımı 'yemeyi' canı gönülden dileyen bir iyimser tarafım yok değil. iradenin aklı yenmesi umuduyla...

Unknown dedi ki...

Zayif anadolu ekipleriyle oynayacagimiz ic saha maclarinda soyle efsanevi bir onbirle cikma sansina eristik;

------------Tolga-----------

Ati Sivok Escude Ramon

-------------Veli--------------

------Oguzhan-----Fernandes-----

Tore-----------------------Frei

------------Almeida-------------

Escude'nin yerine Ersan ya da Toraman yazilip yedek kulubesine Enenramo veya iyilestikten sonra Holosko da yazilabilir.

Yerli kadronun kalitesi yeni kuralla birlikte yabancilardan daha cok onemli hale geldi, ozellikle gelecek sezon inonu'nun bitmesi halinde ve yapilacak top class santrafor ve ucurtma sag bek bu takimi yeni stadin gaziyla ucurur.. Eger CL ihtimali varsa tecrubeli, lider bir stoper de sart olur..

Tabi bir de Fernandes Ve Gokhan Tore sozlesme sikintisi var, Tore Galatasaray'a, Fernandes Fernerbahce'ye kaptirlirsa herhangi bir plan yapmaya gerek kalmaz.. Devre bitmeden bu iki oyuncunun sozlemeleri halledilmeli.. Almeida isterse 30 gol atsin asla bu takimin guvenilir golcusu olamaz, adam her topa deparinda "kosma lan sakatlancan tribine giriyorum." Milan'in tribunleri Matri'yi hic hos karsilamamis, sezon sonu tekrardan bir nabiz yoklanmali..

Bursa macina gececek olursak sikici bir oyun oynanir, Besiktas duran toptan bir gol bulur ve bu sezon en iyi yaptigi isi yapip tempoyu dusurup maci bitirir, evinizi arabanizi satin alt oynayin derim macta uc gol olmaz..

Alper dedi ki...

@cochise alttan bakıyorum üstten bakıyorum başka bir sonuca varamıyorum. ismail'in en büyük derdi kendisine ödenen astronomik bonservis bedeli. bu işte kabahati olmayan tek kişi varsa o da ismail. bakın bakalım kaç paraya oynuyor çocuk. beklentilerini ödenen bonservise göre şekillendiren bir izleyici kitlesi önünde top oynamaya çalışıyor ne yazık ki. öbür taraftan bu adamı değerlendirirken baz alacağımız bir bek prototipi olmadığına göre pozisyonunda oynayan diğer topçulara göre değerlendireceğiz ya da geçen sene beğenmediğiniz ismail sağlıklı olsaydı beşiktaş kaç puan daha fazla alırdı diyeceğiz. bu pek de yüzeysel değil sanırım.

cochise dedi ki...

@ Alper alperr
polemikleşmek gibi olmasın da nasıl o bonservis'te isonun kabahati yoksa geçen seneki sol bek defomuzda onun kapatılamaz boşluğundan değil de gökhan süzen - hiç sevmedeim, sevemedim; iyi bir topçu çıksaydı da sevmeyecektim çünkü karakteri yetersiz beşiktaş için-, uğur boral gibi isimlerle o boşluğa kapatmaktan kaynaklandı "kaç puan fazla alırdı"mız. Ortalama bek emre özkan bile doğru dürüst oynatılmış olsa; vasat ziegler'i elin tersiyle itmeselerdi bile bu kadar aramazdık. Neyse artık önümüze bakalım; oyuncumuz tamamen iyileşmiş artık maçlarda -hazırlık da olsa- oynayacak kıvama gelmiş. Geleceğe baktığımızda tek umudum İso'nun en büyük eksikliği olan futbol aklının gelişmesi için çok uygun bir ortama sahip olması. Yine de bu ramon tahmin edilmeyecek bir katkı yapacak gibi bir hissim var neden bilinmez...

alper dedi ki...

Yan tarafta bir link var.Şairler Parkı adı altında.Orada son paylaşılan postu okudum.Fikret Başkan ve önünde ki içki kadehi,resmi ile ilgili...Görmüşsünüzdür...

Açık net uzatmadan yazayım.Bu BJK taraftarına herşey müstehak amk.Bu BJK taraftraındna kastım net bellidir sanırım.Hayırını görsünler.

Adsız dedi ki...

Bana göre her şey futbol yönetimi ile alakalı. Mesela potansiyeli herkesçe bilinen ama bize gelene kadar bir resmi maçta gol atamamış G.Töre bu yönetim altında kendini buldu, başarısının tesadüf olmadığını da milli maçta gösterdi. Bu açıdan baktığımda İsmail'in geri dönüşünün çok sağlam olacağını düşünüyorum. Maçı seyretmedim ama Ramon için de gayet olumlu şeyler söyleniyor, en önemlisi maç konsantrasyonu iyi şeklinde. Bu durum İsmail'i olumsuz değil olumlu etkileyecek, çünkü geçmişte alternatifi yoktu ve kendi oyununu kıyaslama için bir şansı bulunmuyordu. Üstüne bir de performans artırmak için kurulan ekibin çalışmalarını ekleyin.

Ayrıca diğer şekilde bakacak olursak manyak alternatifli bir kadro oldu. Bilic Ramon'u sol açıkta denemiş. Orta alan zaten dolu. Üstüne sağ açık/sol açıkta oynayabilen Olcay ve Frei'yi de eklerseniz Holosko daha fazla boşa çıkacak gibi. Kadroya bakıldığında alternatifi olmayan değil ama zayıf olan bir tek sağ bek pozisyonu var. Orada da Toraman var, gerekirse Atiba da.

Kadro derinliği yeterince sağlandı. Hepimiz gibi uzun yıllar boyu bunun hasretini çeken bir Beşiktaşlı olarak en sevindiğim konu bu. Halen böyle derinlikli bir kadroya sahip başka bir STSL takımı olmadığını da düşünürsek.

Bu arada: görünen Ömer de gümbür gümbür geliyor. Takıma nazar değmesin. Kış kış cinler kış kış.

alper dedi ki...

Bu arada birde özetleri izledim de bizim itin götüne soktuğumuz B.Stancu Romanya ilk 11 inde oynuyormuş.Evi arabayı yatı katı satın direk 2 oynayın.Yarın uzayda bile oynasak yeneriz Romanları.Atın fava..

Adsız dedi ki...

@alper

Bizim itin gözüne soktuğumuz nice adamlar farklı ortamlarda nice işler yaptı. Bu yüzden erken konuşmak doğru olmaz bence. Ha, tabii ki gönül yarın kazanmamızı istiyor orası başka konu. Bu arada Stancu G.Birliği'nde 3 maçta 1 gol 1 asist yazmış bile. Bir de: striker pozisyonunda oynayan bir oyuncunun performansı diğer bölgelere oranla daha fazla, hatta tamamen takımıyla alakalı. Zira golcü bölgesinde gelişimin sınırı yok. Olmazsa olmazı doğuştan gelen sezgileri ve temelde öğretilen vuruş teknikleri. Ondan sonraki aşamada seni ne kadar besliyorlarsa pozisyon almayı da, gerekli koşuları da bu şekilde geliştiriyor ve/veya yapıyorsun.

Örneğin malum renklilerin Lewandowski'yi kaçırdık lafları bu nedenle biraz komik oluyor. Bir önceki postta yazdığım Töre örneğinde olduğu gibi, ne verirsen onu alıyorsun. Lewandowski ülkemize bu şekilde gelseydi kaçırdığı pozisyonlardan maç sonu gittiği eğlencelere kadar itin bir yerine monte edilir 1 yıl sonra da satılırdı. Adamlar Sow gibi bir oyuncuyu bile hala tartışıyor ya, daha ne diyeyim.

Yarınki maç çok zor ama hayatta herşeyde olduğu gibi imkansız değil. Mevcut Romen milli takımının oyun anlayışını fazla bilmiyorum, ancak kendi puan durumlarına güvenip maça kapanarak başlarlarsa durum sıkıntılı, ki bu ihtimal büyük. Geleneksel Romen futbolu hep rakibe göre ayarlama yapmak üzerine. Biz oyunu hızlandırırsak onlar da hızlandırır, biz mücadeleyi öne çıkarırsak onlar da yapar. Bu şekilde farkı ortaya çıkaracak olan bireysel işler. O halde haydin koçum Töre ve onun gibiler diyorum.

Unknown dedi ki...

@Alper
görmemiştim uyandırdığın için teşekkürler, bende soruyorum neden? neden birbirimizden bu kadar çok rahatsız oluyoruz?? daha önce başörtülü insanların üniversiteye girmesi rahatsız ediyordu (aynı grubu şimdi de meclise girmeleri rahatsız ediyormuş!) aynı şeyleri şuan yapmaya çalışmanın ne gereği var? içinde rakı geçen şarkının söylenmesinin insanlara nasıl bir zararı dokunabilir? cumhuriyet öncesi devlet 600 sene nasıl yaşatıldı? rum yahudi ermeni gürcü vs vs bu topraklarda beraber yaşamadık mı? ayıp değil mi diğer insanlara(mevcut siyasi duruma göre konuşuyorum, hep beraber iktidar ve diğerleri diye ikiye böldük ya ülkeyi, kürtler hariç tabi, birde her daim hakkı yenen, ezilen, itilen kürtlerimiz var!)?? sorun şu ki biz hoşgörümüzü kaybetmişiz, insanlığımızı.. diğerine (diğer insanlara) tahammülümüz yok.. kabul edelim sadece biz ya da siz yaşamıyorsunuz bu topraklarda!

Adsız dedi ki...

Vay anasını sayın seyirciler. Resmen beklerle maça tutunduk. Sanırım bu Romenlerin orta alanı kalabalık tutacaklarını anlayan FT'nin taktiğiydi, tuttu da. Ne yalan söyleyeyim iyi düşünceydi. Özellikle içine Roberto Carlos kaçmış Caner'le. İlk yarıda tek sıkıntı veren konuysa orta alandakilerin kaçak oynamaları oldu. 4-4-2 düzeninde Selçuk ve Topal'lı orta saha biraz oyundan düştü. Ben olsam golün de avantajıyla ikinci yarı tek golcüye döner (Burak) orta alana takviye yapardım. Zira ne Semih ne de Toprak orta alana destek verecek stilde stoperler değiller, ki öyle olsalardı bile bu riskli de olabilir. Mücadele ön planda olduğu için ilk isim Alper. Fekat emme velakin Oğuzhan da bu maçta çok iş yapabilirdi. Kısacası önce defans diyorsak Alper, en iyi defans hücum diyorsak Oğuzhan.

Adsız dedi ki...

Rumen TD'si olayı gördü orta alanda top sürdürdükten sonra hemen kanatlara top açtırıyor. Böylece baskı sağlarken beklerin çıkmasını da engelledi. Acele orta alan-golcü değişikliği lazım. Bu arada Romanya arkayı da boşaltmaya başladı. Her şey olabilir.

Adsız dedi ki...

Yok abi şu kesin: FT ile milli takımda kesin bir büyü var :) adam ne yapıyor ediyor takımı pozitif oynatmayı başarıyor. İlk yarı kimsenin aklına gelmeyen gayet akıllı bir taktik, ikinci yarı ise oyuncu değişiklikleriyle bu ne dedirten bir düzen. Ama sonuç: 2-0. Oyuncuların her biri final oynar havasındaydı. Bravo diyorum.

gökhan töre aynı pozisyonda 2 kişinin arasına dalıp 2 defa topu kaptırdı ya işte o pozisyon bizim maçta olursa biliç onu orada çıkartır , yerine holosko'yu koyar , 2-3 maç oynatmaz kendisini.

herşeyin olduğu gibi özgüvenin de fazlası zarar.

alper dedi ki...

Oyanayın demiştim beyler.2,60 değerli orandı.:))Paraya para demezdiniz..

Temiz oynadık.2 pozisyon verip 6 net pozisyona girdik.Caner sahanın en iyisiydi.Zerre hazzetmem ama F.T bu işin kompedanı.Şartlara göre ortama göre psikolojiye göre vs vs oynatıyor bu adam.İşimiz hala zor ama şimdilik bu da kafi.

Adsız dedi ki...

@alper

Valla ne yalan söyleyeyim bildin kardeşim. Bundan sonra da lig için tüyolar versen iddia da banko lazım.

Unknown dedi ki...

Really good sportsman. Check my website Luckies for unusual gifts for men. Thanks

Yorum Gönder

Ara