.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

15 Eylül 2013 Pazar

Maç Raporu: Bursaspor - Beşiktaş

En iyi üç: Manuel Fernandes/Tomas Sivok, Olcay Şahan.
En kötü üç: Muhammed Demirci, Mustafa Pektemek, Necip Uysal. (üçünün de oyuna maç mental olarak bitince girdiği unutulmamalı)

DEĞERLENDİRME

Beşiktaş - 9,2: Bilic'in takıma 10 üzerinden 10 verdiğini düşünürsek bizim not biraz kıt oldu galiba? Şaka bir yana, herkesin dilinde aynı kalıp: "Ben senelerdir böyle Beşiktaş görmedim". Ligin -her ne kadar Bursaspor çok iyi günler geçirmese de- hem mental, hem de saha içinde en zorlu deplasmanlarından birinde rakibi sürklase etmek kolay iş değil. Takım bütün hâlinde oynuyor, kararlı oynuyor, akıllı oynuyor, yorulmadan oynuyor, herkes 10 km'nin üstünde koşuyor... Bireylerin takımın performansını aşağı çekmiyor, bilakis takım bireylerin katkısını maksimize ediyor. Bu Beşiktaş'ı daha 30 hafta izleme ihtimalinin keyfi mutluluk verici.

Slaven Bilic - 9,4 : Geçen senenin, hani Samet Aybaba'nın "küme düşer denen" Beşiktaş'ını alıp mütevazi takviyelerle kısa sürede şu hale getirmek mucize mi? Hazırlık maçlarındaki performansı hatırlayalım: "Neyse savunmayı oturtuyoruz gibi duruyor" diyorduk, şu an her yönüyle dominant bir takım var sahada. Ligin hâli tamam, fakat Bilic'in ligin seviyesinden bir -ya da birkaç- tık üstteki futbol zekâsı, plan ve disiplin ile birleşince çıkan mahsul ortada. Bilic'e ne kadar dilenilse az.

Bülent Yıldırım - 4,4 : Maçın kopup gitmesine ve Beşiktaş'ın bol bol gol kaçırmasına dua etsin, yoksa bu verilmeyen penaltılar, sarı kart göstermek için kestiği pozisyon vs. puanını rekor seviyelere çekerdi. Yıldırım'ın tavanının bu puan civarı olduğunu düşünüyorum, bir daha maçımızı yönetirse göreceğiz.

Bursaspor - 3,2 : Daum'un maçın sonunda soyunma odasına gidip gelmesi bile bir şeyler anlatıyor aslında. Bursaspor'un ligi şu anda olduğu seviyeden yukarıda bitireceği muhakkak, fakat dün hiçbir şey yapamadılar. Beşiktaş'ın alan kapaması, ortasahada Belluschi'nin yokluğu ile birleşince sahada teslim olmuş bir Bursaspor vardı. Rakibin notunun aslında Beşiktaş'ın notunu yansıttığı da unutulmamalı tabii.

TAKIM

Tolga Zengin - 8,1 : Gene çok iş düşmedi, düştüğünde de topu çıktı aldı. Maçı iki kurtarışla tamamladı, 4 haftada biri penaltıdan, biri karşı karşıya sadece 2 gol yemiş bir kaleci olarak, takımın üstün oyunuyla da birlikte, puan seviyesi arttı.

Ramon Motta - 8,0 : Uçtu gitti ilk yarıda. Ezbere oynamayan, atletikliğini kullanan (ki Beşiktaş savunmasının en büyük potansiyel dezavantajı bu), topa hakim bir oyuncu. Ha, bir de deli çıktı biraz ama sanırım devre arasında gerekli uyarılar yapıldı ve o da bu uyarıları dinledi. Maliyetsiz kiralandı ve takımın en büyük eksiklerinden birine başarılı bir yama oldu gibi.

Julien Escude - 8,4 : Attığı gole bakan Beşiktaş'ın forveti zannedebilir, o derece iyi bir vuruştu. Ayağına hakim iki stoperle oynamak, Beşiktaş'ın topa sahip olup hücum eden hüviyetine cuk oturuyor. Geçen sene bu stadda oynarken küfürler yiyen Escude, dün takımın en başarılı isimlerinden biri oldu. Oyuncuların performansının, takım düzenine ne kadar bağlı olduğunun (ve de Bilic'in yeteneğinin) kanıtı Escude.

Tomas Sivok - 9,0 : Bir gol, bir asist, sayısız havatopu uzaklaştırma, 4 maçta iki gol yiyen bir savunmanın lideri olma... Yorumlarda "Sivok'a 11-12 vermek isteyenler" olması normal. Doğumgününü bu performansla kutlamak her stopere nasip olmaz.

Serdar Kurtuluş - 7,9 : Ekürisinin Ramon olması onu daha da rahatlattı ve rahatlatacak. İlk golde atağın hazırlayıcılarından biriydi, alanından tehlike aratılmadı, Ramon'un ilk yarıda dikkat çekmesi onun işini daha da kolayladı. Serdar istikrarlı oyununa devam ediyor, haftaya "hızlı açık" testinden alacağı puanı merakla bekliyorum.

Atiba Hutchinson - 8,5 : "İtina ile kademe alınır, açık kapatılır". Bir iki haftadır o inanılmaz Trabzonspor performansını aratıyordu, demek ki rakibin nispeten güçlü olması lazım ki Atiba'nın meziyetleri ışıldasın. Hem ortasahada, hem defansta yük hafifletiyor. Beşiktaş'ın bu seneki "akıl" formülünün önemli parçası.

Oğuzhan Özyakup - 8,3 : Ah bir de sakatlanmasa... Verdiği bazı inanılmaz paslar heba oldu dün forvetlerin lakaytlığı/yorgunluğu sebebiyle. Sadece Bursaspor defansı değil, kamera, spikerler, izleyenler vs. ofsayt şüphesiyle dururken o tek dokunuşla pasını veriyordu. 2 ay söylentilerine şüphe ile yaklaşmak lâzım, zira muadili sakatlıklar 1 ay civarı bir sürede çözüme kavuşuyor gibi. Bir an önce aklı ile sahalara dönsün.

Manuel Fernandes - 9,0 : Duran topları zaten müthiş kullanıyor, asistleri yapıyor, orası tamam. Üzerine bir de şunları yapıp, topsuz alanda da mücadele edip, takımın bilincini arttırdığı zamanlarda tadından yenmiyor işte. Aldığı notu sonuna kadar hak etti.

Olcay Şahan - 8,5 : Rakibe baskıyı kurduğumuz, rakibin de gücü itibariyle bunu mental olarak kabul edemediği maçlarda parlıyor Olcay; zira hem istediği alanları buluyor, hem de o sürpriz baskı/top kapma özelliğinden yararlanma fırsatı doğuyor. Dün de böyle sıfırdan gol yaratıyordu az kalsın. Onun yanısıra yılmaz presi ile savunmaya da "geri gelmeden" katkıda bulundu. Gol vuruşlarında biraz daha şanslı olsa Sivok ve Fernandes ile aynı puanı alırdı muhtemelen.

Gökhan Töre - 8,4 : Gökhan her iyi oynadığında Önder Özen'in basın toplantısındaki sözleri ve hazırlık maçlarındaki performanslarından sonraki karamsarlığım aklıma geliyor. Gökhan'ın formundaki inanılmaz artış kendiliğinden olan bir şey değil muhakkak. İlk goldeki çapraz pası müthişti. "Bonservisini nasıl halledeceğiz?"i düşünmeye başladı sanırım yönetim.

Hugo Almeida - 8,2 : Bir de boş kaleye gol atabilse... Almeida dün topsuz alanda da çok iyi oynadı, bastı, didindi, savaştı. Tamam, ofsaytta beklemesi onun tabiatından, fakat bu denli mücadele ettiği ve fiziksel varlığından öte bir fark yarattığı maçta hakkı teslim edilmeli. Hep böyle oynasın.

Necip Uysal - 7,5 : Beşiktaş'ın bu seneki en güzel olgularından birini gösterdi dün: Oğuzhan'ın yerine oyuna girdi ve sırıtmadı, onun ötesinde bir-iki hücumu hareketlendirici kritik pas da yaptı. Fiziksel gelişimi de belli oluyor, ve Bilic'in elinde o artık masalsı niteliğe bürünmüş kariyer sıçramasını (hadi sıçrama değil, sekme diyelim şu aşamada) yapar/yapacak umarım ki.

Mustafa Pektemek - 6,7 : Dün Mustafa'ya dair gözlemim, hırsla çok fazla şey yapmamaya çalışmasıydı. O golü bulup özgüvenini bir tazelese harika olacak, fakat o dönüm noktasına kadar bu seviyelerde kalacak gibi.

Muhammed Demirci - 6,5 : Oyuna girdiği dakika itibariyle bundan daha yüksek bir puan alması beklenemezdi zaten. Sağ kanatta bir hücumda etkili olmaya çalıştı, başaramadı, onun haricinde de toplu oyunda çok gözükmedi.

91 Yorum:

dostum hala gaziantepspor yazıyor, değiştir isersen.

Formun adını üç yerde değiştirmek lazım, "zafer sarhoşluğu" ile birini unutmuşum, sağ ol abi :)

Oğuzhan'ın da yırtığı yoksa evde timsah yapacağım.

timsaha itinayla eşlik ederim :)

Adsız dedi ki...

itiraf.com: Almeida sana ettiğim yamukluklar için özür dilerim. Kafamdaki golcü olmasan da şu anda STSL'deki en iyi golcü sensin. Kardeşim aynı Töre gibi defalarca defansa yardıma geldin ya. İşte bana takılan asıl kapak budur.

Isin en garip yani, su an Fenerbahce haric ligdeki butun rakiplere karsi Besiktas'in bir psikolojik ustunlugu var. Haftaya GS ile beraberlik bile bunu surdurecektir. Butun oynadigi takimlari bogan, kendi oyununu dikte eden bir takim var.

Ya n'oluyo ya? :S

dinçer dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.

Takır takır herkese 10 gitmemek için kendimi zor tutuyorum.

muazzam oynadık ya.

benim asıl bu maçta gördüğüm ligimizin ne kadar berbat bir lig olduğu.yani modern futbola en yakın 2-3 teknik adamdan biri rakibimizken bile muazzam fark var.

adam gibi antrenman yapıp , konsantre olduğunda , standart bir alan kapatma , topsuz oyunda hareketlilik , kadro mühendisliği , işinin ehli teknik ve performans ekibi ile bütün maçları sürklase ediyoruz.istediğimiz gibi tempo yapıyoruz.

benim anlamadığım başarıyı getirecek formül bu kadar net iken bunu yapmak neden bu kadar zor.

yani bir işi bilen bir adam yaptırmakta neden bu kadar zorlanıyor bizim ülke insanı.

standart kahvehane gibi hepimiz teknik direktör kesiliyoruz da kimse gidip şirketine yine aynı kahvede ekonomi muhabbeti yapan adamı ceo atamıyor.

dolu arslan , edin terzic , milijenko rak , ertuğrul karanlık , halil yazaıcıoğlu.

bu adamların geçmişte işlerinde ne kadar başarılı insanlar olduklarını çok rahat görebilirsiniz araştırdığınızda.

yani işi ahbap çavuştan çıkarıp gerçekten zihniyeti profesyonel , işinde başarılı ve yetkin bir ekip kuruyorsun ve oluyor abi ... bir drobba parasına kuruldu ya bu takım ...

Adsız dedi ki...

@Övünç

+++1

@Ovunc

Eline saglik abi. Sordugun soruyu en basindan beri bu blogda soruyorduk zaten, ve su anki mutlulugumda o sorunun en sonunda, hem de bizim takim tarafindan cevaplanmis olmasinin payi da var.

Bu takimin beklentileri ne olur, uzerine ne oyunlar doner bilmiyorum ama her halukarda bu sene bir seyler kanitlanmis olacak.

gökhan dedi ki...

maçın 40. dakikasından beri durduramadığım bir gülümseme var suratımda. harbiden bu kadar iyisini beklemiyorduk ya. hani klasik beşiktaşlı pesimistliğini yapıp "abi iki dakka durun, hemen havaya girmeyin" demek istiyorum ama çok iyiyiz be arkadaş.

10 verdim hepsine :/

Pheaglix dedi ki...

bilic'e 8, takıma 7 veya 8, fernandes ve almeida'ya 8, olcay ve sivok'a 9 verdim, mustafa ve muhammed'i boş geçtim, takımda kalan herkese 7 verdim. mükemmel iyinin düşmanıdır diye 10 vermedim kimseye:)

madgoat dedi ki...

Bu sezon ilk kez izleyebildim Beşiktaş'ı. Ve uzun zamandır bu kadar umut veren bir Beşiktaş görmemiştim. Ama benim için maçın en önemli karesi Necip ve Mustafa Pektemek oyuna girerken Edin Terziç'in elinde oyun planlarının olmasıydı. Geçen seneki Samet Aybaba'nın teknik direktörlük anlayışından sonra geldiğimiz nokta ise umudumun yersiz olmadığını düşündürüyor. Güzel günler göreceğiz güneşli günler..

YSY dedi ki...

Ayağımızı yere sağlam basmalıyız. GS muhtemel madrid mağlubiyetinden sonra çıkış için bize bilenecektir. Adamları lige ortak etmeyelim. Gs yi yenmeliyiz.

theotheo dedi ki...

gerçekten çok ilginç bir takım olduk. yani o alınan sol bekte lahm gibi çıktı aq. işin anasını ağlattık diyelim artık.

fikret orman ve önder özene tebrikler. bilicte müthiş bir adammış bunu öğrenmiş olduk.

ama tabi hala büyük bir test ile karşılaşmadık. galatasaray maçı kilit bir maçtır. galatasaray maçını kazanırsak işlerin rengi değişir. kaybedersekte değişir. berabere kalırsak aynı devam eder. çok ilginç olaylara gebe pazar günü.

Adsız dedi ki...

Beyler puan verirken Atiba'ya ve Escude'ye haksızlık etmeyelim. Müthiş oynadılar. Görün izleyin Real'i. Böyle oynayan oyuncular görürseniz de haber edin.

Unknown dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Unknown dedi ki...

Sezon başından beri iyi olan Beşiktaş'ın, performansının tavan yaptığı maçtı Bursaspor maçı. Gurbet ellerde keyfimi yerine getirdi. Digitürk paketini dün aldım henüz, yine Beşiktaş bana kötü bir sürpriz yapar, Beşiktaş'ın iyi gidişini banko bozarım diye düşünürken, muhteşem bir oyunla, muhteşem bir galibiyet aldık!

Beşiktaş sezon başından beri oyunu domine etmek için herşeyi yapıyor ve başarılı da oluyor. Bugün de bunun iyi bir örneğini gördük. Alan daraltıyor ve pres yaparak oyunu olabildiğince ileride tutmaya çalışıyor. Bugün Gökhan ve Olcay sayesinde Bursaspor'a bir an olsun nefes aldırmadık. Bu maç aynı zamanda savunmanın yalnızca defans oyuncularıyla yapılmadığını da bizlere gösterdi.

İkinci olarak takım sahaya çok iyi yerleşiyor. Buna en iyi örnek geçen sene ağırlığından bizi kanser eden Escude, şu takımda oldukça olumlu işler yapıyor.Golünü de attı o da bu güzel galibiyetin cilası oldu. :)

Teknik boyut bir tarafa, takımın iştahı ve mücadele gücü inanılmaz. Dakika 78'de 3-0 öndeyken Bursaspor kalesine yakın bir bölgede 4-5 oyuncumuz pres yapıyordu. Oyun disiplini, taktiksel doğrular ve oyuncuların motivasyonu bir araya gelince böyle şahane bir takım ortaya çıkıyor.

Takıma eli değen herkesin eline sağlık. Önder Özen'inden Terzic'ine, Bilic'inden Fikret Orman'ına hepsi çok iyi bir takım çıkardı ortaya el birliğiyle. Umarım bu görüntü sezon sonuna kadar devam eder.

PS: Motta'yı da beğendim, tam bir bek. Fakat önümüzdeki haftalarda umarım biraz daha sakin olur. Hele bir de hakemlerin egolarının Beşiktaş karşısında daha bir şiştiğini düşünürsek..

PS2: Bülent Yıldırım bu ligin en kötü hakemlerinden biri. Belki kötü niyetli değil ama bu işten bariz anlamıyor. Dakikasını hatırlamıyorum ama hangi kafayla Beşiktaş'ın bariz gol pozisyonunu sarı kart göstermek için durdurdu, anlamak mümkün değil...

Adsız dedi ki...

Bu arada: Siz Zulimpiyatta 80bin Beşiktaşlının yapacaklarını düşünebiliyor musunuz? Şahsen ben hayal bile edemiyorum.

YSY dedi ki...

Takımın yarısı 10 binin üzerinde koşmuş. En çok koşan oyuncuda 11684 metre ile fernandes.

theotheo dedi ki...

@sneijder

orada bi durup düşünmek lazım. selçuk var sneijder var hamit var burak var drogba var. var oğlu var. bursa bize tuncayla şamille mi gol atacaktı? yoksa pintoyla mı? elma ile armutu karıştırmayalım.

tamam çok güzel bi yola girdik eyvallah. ama rakibimiz çok güçlü. galatasarayı yenmenin tek şartı müthiş bir enerji ve savunma ile olabilir. orada da geri 4 lü ve kaleciye büyük iş düşüyo. golü buluruz ama yememek lazım işte. sıkıntı. tabiki 80 bin kişi stadı yıkmak lazım.

Maca dair bir seyler daha okuyayim diye eksisozluk'e girdim uzun zaman sonra, orasi nasil bir hale gelmis oyle ya.

Bloglara daha bir sempati, sevgi ile baktim. Abav.

planck dedi ki...

theocum, haftaya senin büyük gassaray aşkının yıkılacağı zaman olacak umarım :)
olay şu ki, takım bu enerjjiyle oynarsa, pas yollarını bu kadar iyi kapatırsa senin saydığın adamlar kaleye yüzlerini zor dönerler. Anca bugün şenerin kestiği ortalar gibi drogbaya orta kesilirse o zaman tehlike yaşarız. Diğer türlü, durarak oynayan 28 yaş ortalamalı bir takım bize karşı zor pozisyon bulur. Yardımlaşmalı presle ne 35lik drogba kalır, ne şınaydır. Yeni aldıkları pırpır eleman problem çıkartabilir bir tek, bakalım onu da görücez.

alper dedi ki...

Dün gerçekten sahada Beşiktaş vardı dimi?Dopingli vs çıkmadılar dimi oyuncularımız?Haftaya GS yi de böyle oynayıp yenelim o sevinçle asarım kendimi amk.

can dedi ki...

Sonradan giren Muhammed ve Pektemek disinda hic bir oyuncuya 7'den asagi 8'den yukari veremedim. Buna karsilik takima ve Bilic'e 10'dan baska not vermeye yuregim el vermedi. Bursa gibi bir deplasmanda bu kadar etkileyici bir butunluk ve ustunlukle, hic oyundan kopmadan 90 dakika takim oyunu oynadiysak bu is olmus demektir. Bu takimin, hatta belki takimdan cok da biz taraftarlarin, tek ihtiyaci Onder Ozen'in favori olmayi basarabilmek dedigi sey; boyle bir inanc da ancak derbileri kazanarak olusabiliyor. Boyle seyler konusmanin dusunebilmenin kiyisina 2003'den beri ilk kez geliyoruz, umarim devamini getirebilir ve 2003'teki kadar kolay kaybetmeyiz bu halet-i ruhiyeyi.

Mehmet Dinler dedi ki...

Sivok için bi 11-12 falan verebilme imkanı olsa iyiydi ya

ekşiyi bitirdiler matmazel.baktım ben de kendimi kaybediyorum uzaklaştım yav.süper analiz yapan adamlar çıkıyordu şimdi seviye yozgatta herhangi bir kahvehaneden düşük.

gs'li troller vs beşiktaş'lı troller savaşı bir de bunlara cevap yetiştirmeye çalışan mallar sürüsü.walla üzülüyorum ya.

burda bir theo var o da işler kötüyken trolleşiyor.

ben almeida'yı sevmediğim için ona düşük verdim ama elim gitmedi 7 verebildim :)

theotheo dedi ki...

ya önümüzde 1 hafta süre var. 80 bin kişi gelecek o stada. galatasaray maçını almak için elimizde ne geliyosa yapmak gerekiyo. bu işin tekniği taktiği bilicte artık.

WiLdHoney dedi ki...

Nazara inanırım ve nazar değdireceğiz diye tırsıyorum, hatta konu açıldığında falan "konuşmayın olm", "bahsetmeyin şşşttt" diyesim geliyo insanlara. Gs maçına kadar susmayı istiyorum, ama biyandanda aklıma başka bişi gelmiyo, dünkü maçın görüntüleri gözümün önünden gitmiyor. Hele Escude golü attığında bütün takımın kaleci dahil gidip onu tebrik etmesi....
Konuşmayın artık olm tamam, nazar değecek....

lamhaltas dedi ki...

bu maça net galibiyet diyeceğim ama yeteri kadar güçlü bir ifade değil.bursa fiziksel,teknik ve en önemlisi mental olarak ezildi tribün desteklerine rağmen. ki bu bursa kötü olduğu için değil beşiktaş fazlasıyla iyi olduğu için oldu.

gs maçına gelirsek, bize ters gelebilecek iki silahları var:

(1)selçuk'un burak'ın önüne, drogbanın ayağına atacağı dikine paslar: Stoper ikilimizin en büyük dezavantajı atletizm. drogba fizik gücüyle ve burak savunma arkası koşularıyla bizi fazlasıyla zorlayabilir. ama asıl amaç bu ikiliye pası ulaştırması en muhtemel oyuncu selçuk'u pasifize etmek olmalı.ki sneijder forvet arkası rolünde orta ikiliyi meşgul edecekken burada fernandesin önemli bir rolü olacak.

(2)melonun atacağı ters toplar: geçen sezon 3-3lük maçı hatırlıyorum da gs özellikle ilk yarıda oyun yönünü değiştiren bu ters topları sıklıkla kullanarak bizi baya bir koşturmuştu. Bu sene de alan daraltarak oynadığımızdan özellikle melonun sert ve isabetli attığı bu ters toplar bize sıkıntı çıkarabilir.Hele arada ciddi serilik farkı bulunan muhtemel bruma -serdar eşleşmesini düşündüğümüzde.gökhan+atibanın çok net destek olması gerekecek o bölgeye.

bu ikisine bu hafta iyi çalışılmalı ve maçta iyi reaksiyon gösterilmeli.

theotheo dedi ki...

gs maçı analizi

galatasarayın muhtemel kadrosu.

muslera

eboue-chedjou-semih-hakan

hamit-selçuk-melo-sneijder

drogba-burak


fatih terimin zayıf beşiktaş stoperleri karşısında tek forvet çıkıcağını düşünmüyorum. kadro aşağı yukarı bu olur. peki.

ne yapmak lazım?

önemli bir ayrım oğuzhan veli seçimi olacak. her iki seçiminde kendine göre avantajları dezavantajları olucak. ama bu maç için veli diyorum. çünkü rakibin ortasahada çok etkin ayakları var. aynı şekilde bizimde defansımız çok yumuşak. burak ve drogbaya atılacak toplar ciddi anlamda sıkıntı yaratıcaktır.

tabi veli seçimi ile beşiktaş büyük maçlarda eski kabullenen ve kontra ile çıkmaya çalışan oyununa geri dönme ihtimali bile olursa oğuzhanı yazmak lazım. büyük maçları kazanmak için oyun hakimiyeti kurmak gerekiyor. eğer oyun hakimiyeti kurmak için oğuzhan gerekiyosa oğuzhan başlamalı.

bir başka soru.

selçuk burak işbirliği. bu en ciddi problem. ben beşiktaşta escudenin yeterli bir oyuncu olduğunu düşünmüyorum isterse gol kralı olsun. bursa maçında bile çok bariz hatalar yaptı. o hataların herbirinde santra yaparız. galatasaray farklı bir takım bunu bilerek oynamak durumundayız.

galatasarayı nasıl yeneriz?

kafamda oyunu kuruyorum. ama galatasarayı yenemiyorum açıkcası. bizim oldukça sıkıntılı olduğumuz tek bölge olan bölgede galatasarayın en iyi oyuncuları var.

eğer beşiktaş galatasarayı yenerse. 13.hafta fenerbahçe maçına kadar rekor kırabilir.

sedila dedi ki...

Oğuzhan iki ay yokmuş.
Herşeyin bu kadar iyi olması hayra alamet değildi zaten. Geçmiş olsun ozzy..

sedila dedi ki...

theotheo bi git allahını seversen.
GS'ye yenilsek bile, bu sene mükemmel işler yaptı Beşiktaş, canları sağolsun.
Sen yeter ki git..

blackeyes82 dedi ki...


Kimse herhalde Biliç, Samet'in ekmeğini yiyor demeyecek değil mi?
peki o zaman bir takım nasıl bu kadar kısa sürede bu kadar modern, bu kadar oturmuş futbol oynayabilir? Bir kaç maçlık veya kısa süreli bir patlamanın aksine umarım bütün seneye yayılan planlı bir futbol kültürü yerleşmiştir. Elbette kimse her maçta böyle
yenelim demez. Puanda kaybedeceğiz ama her maçta geçtiğimiz seneler gibi pata küte değilde böyle bilinçli olarak oynarsak cidden
sınıf atlamış oluruz. 2003
senesinden beri Beşiktaş'ı ilk defa böyle organize görüyorum. hatta ondan daha öte şeyler var.

Lig tvde şansal markusa: "Beşiktaş'ı geçen sene eleştiriyordun bu sene için ne
düşünüyorsun" diye sordu. Markus ise: "Beşiktaş sadece futbol oynuyor. Saf futbol..."

öyle ki yanımdaki arkadaşa belki 4-5 kez biz Beşiktaş maçını izliyoruz değil mi ? diye sordum.

Ayrıca Fatih terim gerçekten Bursa ve Eskişehir deplasmanında kazansınlar da görelim. demiş midir? buda Enteresan.

Hikmet Karaman'ın maçtan sonra, geçen sene 3-0 kazandıkları maçın özet videosunu twittere koyup sonra silmesi ise yerli teknik direktörlerinin kafa yapısını ortaya koyuyor.

WiLdHoney dedi ki...

Al işte dedim abicim dedim nazar değecek diye... off off işte Oğuzhan gitti 2 aylığına.
İşin kötüsü, Oğuzhan çok ciddi bir akıl katıyordu takıma, Fernandes bile onunla daha iyi oluyordu.
Tipik Beşiktaş'a bağladık bir şekilde, gene süper bir maç ve ardından bir darbe...

Unknown dedi ki...

Oguzhan'dan yararlanamamak kayip, buyuk de konusmamak lazim ama bu oyun yapisiyla Veli/Necip de bir dakka siritmiyor artik.. Hatta son birkac mactir 5-10 dakkalik oyununda cok basit hata yapsa da, daha fazla oynamasi halinde Mami'nin o bolgede zaman zaman yer bulmasi pozitif olabilir gelecek adina.. Sezer ne alemde bu arada, ara ara denecek kivama gelmedi mi henuz? Yalniz oyle genis bir kadro oldu ki, kenarda oturacak yedekleri bile secmek zor is oluverdi...

Unknown dedi ki...

Bir de resmi sitede 2 ay bilgisi yer almiyor.. Isin uzmani falan degilim ama emsaller icin Google'ladim da 3. derece arka adele yirtigi ile futbolcular artik 4 hafta icerisinde falan donebiliyor gibi gozukuyor..

YSY dedi ki...

Belki oraya olcay çekilip sola kerim frei koyulabilir gs maçı için.

Unknown dedi ki...

Olcay'i Oguzhan'in oraya cekip, Frei'i Olcay'in yerine alip takimin iskeletini bozmayi hem de boylesine onemli bir macta buna yeltenmeyi ancak Sir Aybaba yapar.

Neyse ki artik, bizi boyle deneme tahtasi olarak kullanacak bir hocamiz yok. Oguzhan'dan acilan boslugu sezon basindaki gibi Veli ile kapatiriz, sorun olmaz.

Sow gecen sene ayni sakatligi yasamis: http://spor.bugun.com.tr/f-bahceye-kotu-haber-haberi/190408

3 hafta oynamamis: http://www.mackolik.com/Futbolcu/22577/Moussa-Sow-Fenerbahce

3. dereceden yirtik deniyor, maksimum 1 ay derim ben. (Tabii Oguzhan'in gecmis sakatliktan iyilesme sureci de onemli, bunyeden bunyeye fark var)

Yanlis mac link'ini koymusum: http://www.mackolik.com/Futbolcu/22577/Moussa-Sow-Fenerbahce

Ustteki mac link'i su sakatliga istinaden: http://spor.haber7.com/fenerbahce/haber/1010725-moussa-sowda-yirtik-ve-kanama-var

Massaro dedi ki...

dun Olcay'in kacirdigi golun Almeida'nin kacirdigina gore 3 kat daha basit olmasini anlamak icin futbol oynamis olmak gerekiyor galiba.

Olcay %100 luk golu kacirdi, Almeida bir anlik onune dusen topa vurdu, Hakan Sukur de boyle dedi. Bu bloglarda futbol sahasindan gecmemis Komik yorumlar goruyoruz vesselam.

3 kat daha basit derken? Olcay topu aldiktan sonra acisi uc yandan da kapatiliyor yari-basarili bir sekilde Bursasporlu oyuncular tarafindan. Daha efektif surebilir topu oraya getirirken, ama olmadi.

Almeida'nin onune hafif sekerek dusen topa vurdugu icin topun o kadar kalktigi dogru, gozuktugu kadar kolay pozisyon degil. Fakat gene de o topu nerede kacirirsan kacir, komik durursun. Ister liselerarasi turnuva da oyna, ister amator/profesyonel ligde, ister hali sahada.

Adsız dedi ki...

Bana göre Olcay'ın kaçırdığını sadece gol vuruşu olarak değerlendirmek pek futbolla alakalı bir olay değil. Dripling-koşu yapan oyuncular, hele de kendilerini yakın-uzak takip eden rakip oyuncular varken en azından psikolojik olarak hata yapmaya meyillidir. Üstüne bir de kalecinin tamamen Olcay'ın üzerine yoğunlaşıp pozisyon alması dururken.

Dünyaya gelmiş geçmiş en iyi futbolcular listesinde ilk 20'ye girebilecek Baggio'nun 1994 Dünya Kupası finalinde penaltıyı atamamasını yorumlayanlar bunu tek bir nedene bağlamıştı: Aşırı konsantrasyonun yüksek kullanımı bazen golcü oyuncuların kalede kocaman bir kaleci olduğuna odaklanmasına yol açabilir. Almeida'nın kaçırmasına bir şey demiyorum, top ayağına yanlış yere geldi. Ancak kıyaslama yapacak olursak bunu Olcay-Almeida ile değil, ilk yarı Olcay'ın kendi pozisyonunu yaratıp vurduğu müthiş falsonun Frey'in kurtarışıyla önlenmesi ile Olcay-Olcay şeklinde yapmalıyız. Ki bu halde o sözü edilen konsantrasyon kısmı devreye girer. Bu şekilde Almeida'yı eleştirmesek de, illa ki ikisi arasında bir kıyaslama yapılırsa topun sekme ihtimalini düşünme becerisi defans ve kaleci ile uğraşanın halinden çok daha önemli.

Sağlık olsun. 1-0 olsun hep bizim olsun.

Adsız dedi ki...

Şu anda dert olarak öne çıkan konulardan birisi takımda kiralık oynayan ve performans gösterenlerin bonservislerinin ne şekilde alınacağı.

Endişeler gayet doğal. Fakat olacaksa böyle dertlerimiz olsun. Oyuncu gelmiş performans göstermiş. Yani ne olduğu ortaya çıkmış. Görüp bildiğimiz ve takımda olmasını istediğimiz isimler için, yani uzun yıllar sonra ilk defa ne olduğunu bildiğimiz isimler için pazarlık yapacağız. Ala, hem de çok ala.

GS maçı için bence Frei 60'dan sonra bile olsa forma almalı. Böyle oyuncular için tam patlama maçı. Bence de Bilic Veli'yi tekrar kadroya alarak orta alan düzenini bozmaz, hele ki bu maçta. Bu durumda Frei Töre veya Olcay'ın yerine oyuna girebilir.

Böyle "la dinamita" tabir edilen oyuncu sayımız arttıkça gitgide 3 boyutlu hale geliyoruz. Sistem tamam, üstüne patlama yapacak oyuncular da var. Nazar değmesin.

Maxim Tsigalko dedi ki...

Oğuzhan'ın sakatlığı 2 açıdan çok üzücü.

Birincisi; Oğuzhan sahadayken takımın oynadığı oyun çok başka oluyor. Dikkat edilirse Olcay ve Fernandes'in performansı da Oğuzhan sahadayken farklı. Ayrıca onun ayağından çıkan öldürücü ara paslar bizim için çok önemli bir hücum opsiyonuydu.

İkincisi ve bence daha önemlisi de Oğuzhan'ın tam takım içinde rolünün netleşmişken yaklaşık 2 ay takımdan uzak kalacak olması. Bu Oğuzhan için de çok önemli bence.

GS maçında Veli eminim iyi oynayacaktır ancak dünkü maçta olduğu gibi Oğuzhan hücum anlamında çok farklı bir boyut katıyor takıma. Takım halinde savunma yaptığımız için de savunma anlamında da bir dezavantaj oluşturmuyor.

Adsız dedi ki...

@Maxim Tsigalko

+1

Fakat Oğuzhan yerine Veli oynadığında ufak bir nüans oluyor ki bence bu GS maçı için daha iyi sonuç verebilir. Zira GS Bursa gibi deli dolu hücum etmeyecek orası kesin. Güvendikleri iki dal var: Selçuk'un box-to-box oynarken birden hücuma doğrudan gol pası atmak ya da içeri kat etmek şeklinde destek vermesi ve Drogba'nın ekstra işleri. Bugüne kadar ilkini az çok yapabildiler, ikinci olayın abartıldığı kadar olduğunu düşünmüyorum.

Bırakınız henüz oturmayan ikili stoperlerini, dökülen FB kadar bile beklere sahip olmayan GS'nin iki silahı bunlar. Aslında Drogba da dikkatlerin savruk oynayan Burak'a çevrilmesinden dolayı alan bulabiliyor. Amma velakin Selçuk gerçekten tehlike olabilir. Bu bakımdan Atiba'nın yanı başında ortalığı süpürecek bir Veli çok daha iyi olabilir.

Ayrıca bunu yazdığınla aynı şekilde değerlendirebiliriz. Beşiktaş'ın takım defansı oyuncuya bağımlı değil. Bu maç hücumunun da öyle olup olmadığını gösterecek bir örnek olacak. Normalde GS'nin zaafı çok. Ama bunları değerlendirip az çok belli olan yapabileceklerini engelleme durumu ne derece başarılı olacak göreceğiz.

Not: Melo yine germeye çalışacak. Orası kesin.

Ben ilk defa teknik direktorun/analistin rakip takimi analiz edecegini ve de sirf hamle yapmis olmak icin abuk bir kadro degisikligine gitmeyecegini bildigim icin rahatim. Biz oyunumuzu oynayalim, yenmek yenilmek ikinci planda.

Hatta GS ile 9 puan fark acilmasi Lig TV et al.in Besiktas'a abanmasi anlamina gelecegi icin beraberligi tercih bile ederim.

Adsız dedi ki...

@shelbyl

-de facto- hakemin de adam gibi yönetmesi durumunda.

Adsız dedi ki...

Fakat ne yalan söyleyeyim. Keşke hakem full kolpa çıksa ve biz de 8 sene önceki 3-4'lük maç gibi galip gelsek, kendimi kaybetsem, o zamanki gibi sokaklara çıkıp bağırsam, hiç tanımadığım Beşiktaşlı komşularım balkonlara çıkıp bana bayrak sallasa, sabaha kadar uyuyamasam vs. Öyle bir maç bir daha gelmeyecek ama olsa keşke. Ya da bu hafta sadece 1-0 olsun bizim olsun :)

Pheaglix dedi ki...

selçuk - dünyanın en iyi box to box'u
bruma - geleceğin ronaldo'su
drogba - gelmiş geçmiş en iyi 5 oyuncudan biri
sneijder - aktif amclerin en iyisi
melo - dünyanın en iyi dmcsi
burak - dünyanın en iyi forvetlerinden
muslera - aktif en iyi 5 kaleciden biri
semih kaya - türkiye'de oynayan en iyi stoper

ondan sonra "beşiktaşlı abartması" oluyor. hayır bunlar kötü oyuncular değil de, bu nedir ya?

Massaro dedi ki...

shelbyl, sneijder

Talihin cilvesine bakin bugun aslinda size en iyi cevabi Emmenike verdi. Emmenike 1 metreden bos kaleye atamadi, kotu golcu mu oldu? Aynen Almeida pozisyonu gibi oldu, beklemedigi anda onune dustu ve 1 metreden bombos kaleye gonderemedi topu.

Dun Almeida'nin, bugun Emmenike'nin kacirdigi gibi golleri Messi, Ronaldo da kaciriyor. Ama su Olcay'in dun yaptigi vurus Besiktas takimindaki hucumcuya yakismaz. Dun Almeida da Olcay gibi kacirirdi. Almeida, Olcay gibi bitiricilikleri dusuk adamlarla derbilerde cok zorlaniriz.

Su ligin dibindeki Bursayi ne hikmetse goklere cikardi insanlar ama yarin obur gun Fenerle, GS ile oynarken bu pozisyonlari degerlendirecek bitirici bir adama ihtiyac var. Belki Eneramo olabilir bu ama Olcay ve Almeida gibi effektiflikleri son derece dusuk 2 adamla sampiyonluk cok zor.





Massaro dedi ki...

Simdi bakiyorum Olcay macin en iyi 3 oyuncusundan biri secilmis. Inanilir gibi degil, yani bu kadar mi insanlar akil tutulmasi yasar, ben baska mac mi izledim diye dusunuyorum.

Mactan aklimda kalanlar

- 2. yarida Oguzhan muhtesem bir pas atiyor Olcay'a. Olcay'in onu bombos en yakin adam 10 metre geride ama Olcay ayakla top yere basmak yerine havaya sicriyor, topu kontrol edene kadar defans geliyor

- Kaleciyle karsi karsiya %100 luk golu kaciririyor. Almeida bunlari kacirinca yerden yere vuruluyor. Ama insanlar dunku pozisyonda %100 luk golu unutup, Olcay'in ne muhtesem topu soktugunden bahsediyor

- Mac 2-0 iken, Olcay'in bizim yari sahamizda kendisine gelen toplari gelisi guzel sacma sapan ileri veya taca sisirmesi, etrafinda hicbir tehdit yokken. Umutlari tukenmis Bursa'yi diriltmesi.

- Oguzhan ile 2. yari sol koseden bir ikili yaptilar, Olcay oguzhan onune yerden birakacagina sacma sapan hedefsizce bir orta yapti kaleciye dogru

- Ilk goldeki asisti Gokhan'a yazmak daha dogru olur.

- Ikinci yari Gokhana guzel bir topuk asisti yapiyor

- Ilk yari ceza sahasina girerken saga cekip kalecinin ustune vuruyor. Yerden koseye biraksa gol.

- Macin sonlarina dogru Gokhan Olcayi ceza sahasi icinde kaciriyor, Civelli'nin cok ufak bir sarji var mi yok mu belli degil, Olcay her zamanki gibi gucsuzlugunden dusuyor.

Ya bu adamda goremedigimiz, kacirdigimiz bir nokta mi vardir?

can dedi ki...

@ Massaro
Goremedigin ya da fazla onemsemedigin sey herhalde su takimda ofsayta dusmeden defansin arkasina kosu yapma isini en iyi yapan adamin Olcay olmasi. Zaten bu yuzden surekli gol pozisyonlarinin icinde; bu yuzden gecen senenin en golcu oyuncusu. Olcay olaganustu bir oyuncu degil belki ama formda oldugu zamanlarda kesilmesi cok zor bir oyuncu. Frei eger o poziyonu kapmak istiyorsa cok calismasi gerekecek, bunun sonucunda da kapabilirse zaten sahane bir oyuncumuz olmus demektir.

can dedi ki...

@ Massaro
Civelli'nin cok ufak sarji dedigin seyden cok daha azini yapan Atiba'ya penalti calindigini da hatirlatmak isterim. Bence senin ufak sarj dedigin sey dupeduz penaltiydi, Olcay'in yere dusus hiz ve sertligine bakinca bunu anlamak cok kolay.

@Massaro

Hocam ben Almeida'ya kotu golcu demedim, bilakis takima kotu oynadigi maclarda dahi verdigi katkiyi teslim ederim hep. O yuzden sorun yersiz.

Ikincisi, Emenike karsi karsiya da gol kacirir ve kacirdigi zaman kotu golcu olmayacak. Girdigi her pozisyonu degerlendirme gibi bir sarti yok "golcu" olmanin. Yuzdeye bakilir.

Ucuncusu, Olcay'in bitirici vuruslar konusunda cok iyi oldugu gibi bir iddiasi yok kimsenin. Lakin gecen sene Olcay ligi 11 gol ile tamamladi. Gecen sene Amrabat+Hamit+Aydin+Engin+Emre+Caner+Kuyt'in ligde attigi toplam gol sayisina esit bu. Haksizlik etmemek lazim.

Alper dedi ki...

@ Massaro

olcay'a şahsi husumetin olduğunu düşünmeye başladım:) olcay'ın beşiktaş'ın hücum planındaki koşularını geçtim, civellinin iki ayağına birden bastığını nasıl görmedin hayret.

Almeida'nın neden kötü golcü olduğunu resimleriyle koyacaktım da lig tv ramon'un şener'e kale çizgisinin sol kısmında bacak arası yapıp ceza sahasında girdikten sonra, içeri çevirdiği topta frey ve iki stoperin arkasında kalmış Almeida pozisyonu maç özetlerine almamış.

Almeida'nın futbolculuğu başka bir konu da kendisi kesinlikle kötü bir golcü.

4-3-3 oynayan bir takımda merkez santrafordan beklenen ön direk koşularıyla arka direkte uzak forvet oynayacak arkadaşa boş alan yaratmasıdır.

Dikkatli arkadaşlar Almeida'nın ön direk koşusu yaptığı hemen her pozisyonda ya gol attığını ya da arkadan gelen Olcay , Holosko gibi adamların gol bulduğunu görmüştür.

http://www.youtube.com/watch?v=qE6RPIr6Vc8

Bu adreste falcao'nun 2 sene önce attığı 36 gol var.Ne sıklıkla ön direk koşusu yaptığını ve kaç gol çıkardığını görebilirsiniz.

Almeida'nın bazı melekelerini kendisinden daha iyi bir hedef oyuncuda bulamayabiliriz burası kesin.

Mütemadiyen ofsaytta ve arkada direkte olan bir oyuncunun çeşitliliği sorgulanmalıdır aga.Oyunu biraz değişkenlik gösterebilse zaten 30-35 tane çok rahat atar.O kadar top getiriliyor kanatlardan.

Bugün Beşiktaş'a Kalu Uche , John Utaka , björn vleminckx gibi adamlardan herhangi birini koy bu kadar gol atar zaten.

Ayrıca benim Olcay'ın muazzam bir bitirici vuruşu olduğu konusunda iddaam var.

Karşı karşıya heyecanlanıyor bu doğru ama çalışmayla düzelebilecek bir şey.

http://www.youtube.com/watch?v=cRfufMUyvVI

Şu golleri benim diyen forvet atamaz kolay kolay.

planck dedi ki...

@Övünç

Attığı gollerin 2si kontrol ve şut, geri kalan hepsi tek vuruş. Olcay'ın top sürerek attığı gol yok henüz :) Kaleci ile karşı karşıyadaki olay da budur zaten..

ee ben de onu diyorum işte. bitirici vuruş var yani adam da :) tek vuruş golcülüğü özel bir şey.teknik kabiliyeti yüksek olmamasına rağmen çok önemli bir meziyet.zaten teknik olarak kendine güveniyor olsa karşı karşıya sürekli vurmaz en azından bir kaçında kaleciyi geçmeye çalışırdı.

kalecilerin en zayıf noktası ayaklarının dibidir.birinin bunu olcay'a söylemesi lazım , her topu uzak köşeye plaselemeye kalkıyor.

alper dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
alper dedi ki...

Almeida iyi topçu vasat golcü

Emenike kötü topçu bana göre insan bile değil.

Olcay et mi balık mı anlayamadım hep ona dair bir şüphe olacak içimde.Ama şu da var eğer Olcay gol kaçırdıysa bir maçta BJK iyi oynamış demektir geçen seneden aklımda kalan.

@Ovunc

Guzel noktalara parmak basmissin. Su aklima geldi: Bitiricilik deyince benim aklima (finishing) denen nane geliyor ve bunun icinde topu kalecinin uzanamayacagi yere vurma faktoru de var. Turkcede (ya da Ingilizcede de) bitiricilik ile bu bahsettigim arasinda bir nuans var mi? Nasil adlandirma yapiliyor bu yetenege?

planck dedi ki...

Abi finishing dedimiz şey son vuruştur, olcayı olayı tek vuruş keza almeida da öyle. Pektemekin son vuruşları gelen olarak ikisinden de daha iyidir bence meselâ.

"The player's ability to put the ball in the back of the net when presented with a chance , the ability of the player to perform an accurate shot" gibi bir tanımlaması var.

Şimdi 100/100 bir yetenek olabilmesi için her vurduğunu gol yapan bir adam olma ihtimali olmadığından dolayı bunu istatistiksel olarak ele almak anlamlandırdığımız şekilde doğru olmaz.

Ayrıca soğuk kanlılık ve karar vermeden bağımsız olarak düşünülemez.

Senin söylediğin kısım karar verme ile bağlantılı olanı.Yani bunun için tek parça bir yetenek diyemeyiz.

Topu kalecinin uzanamayacağı yere vurmak ile kastettiğin şey akla plase veya uzak köşe getirir.Halbuki kalecinin uzanamayacağı ilk yer iki ayağının hemen yanları ve bacak aralarıdır.Altyapılarda forvet oyuncularına ilk öğretilen şeylerden biridir bu.

Olcay bunu tek vuruşlarda istikrarlı biçimde yapabiliyor.
Bir nevi Inzaghi gibi denebilir.

@planck, Ovunc

O zaman bitiriciligi ortalama ustu ama karar vermesi kotu mu demek lazim Olcay'i tanimlarken?

planck dedi ki...

Olcayın vuruşları daha çok içgüdüsel oluyor, düşündüğü zaman doğru tercihi pek yapamıyor evet.

Abi onu tanımlarken başka bir istatistik verirsem ki :

Olcay 4 maç 7 şut 4 isabetli 1 gol
Drogba 4 maç 20 şut 8 isabetli 1 gol

Olcay'ın , Drogba'dan daha iyi bir bitirici olduğunu iddaa edebilirim.

Ama OlcaY'ı net bir tanıma sokmak çok zor ama kesinlikle bitirici olduğu söylenebilir.

Tek vuruşlarda karar mekanizmasının etkisinin daha az olduğunu düşünürsek söylediğin gibi değerlendirilebilir bence.

Olcay iyi bir bitirici ama kötü karar veren bir adam.

Sevindirici yanı bunu çalışarak düzeltebilirsin.

Sadece kaleciyi geçmeye odaklarsın veya aşırtma yapmaya odaklarsın ne bileyim adamın ufku bir şekilde açılabilir.

kibir bi canavar gibi bekliyor pusuda !
tıpkı bi volkan gibi uykusundaaa !

abi hala sayemizde real madrid izliyorsunuz diyen gerizekalı var ya.

sırf içleri karışsın diye şunlara bir 3 'de biz atalım istiyorum.

kapgan dedi ki...

walla Gsaray çok kötü. mutlaka bu durumdan faydalanmalıyız. aldıkları bu ağır mağlubiyetten sonra birde biz yenebilirsek iyice çıkmaza girerler ve ekarte olurlar.

Adsız dedi ki...

GS maçı benim için özellikle TT Arena konusunda takındıkları küstah tutumları için önemli; bu süreçte saçma salak konuşanlara en iyi yanıt Olimpiyat'ta verilebilir.

Haftasonu hakem kim olur?

Kuddusi - 1.60
Huseyin - 1.90
Yunus - 2.20
Cuneyt - 3.50
Firat - 12.00

Adsız dedi ki...

MHK'yi az çok tanıyorsak içimden bir ses Cüneyt diyor. Plase Fırat.

Bana GS bu kadar sikintida iken Firat ya da Cuneyt es gecilecek gibi geliyor ama hayirlisi.

Fırat çok zor geçen haftaki Antep maçından sonra .

Ben şahsen Hüseyin'i tercih ederim.

@Ovunc

Ya ben macin ozetini izledim, alper de demisti bir yerde, ne oldu ki o macta ya? Ben hicbir durum goremedim? Ozetlere mi koymadilar, sonrasinda mi bir sey oldu?

Adsız dedi ki...

Fırat olmuyor o halde. Şimdi baktım GS Eskişehir maçı nedeniyle Cüneyt'e ateş püskürmüş. Yani o da gitti. Senin oranlara yaklaşıyoruz shelbyl. Ben de Hüseyin'i tercih ederim.

birşey olduğundan değil de o tantanadan sonra bizim mhk bu riski alabilecek yapıda değil.

hem penaltılar hem de kırmızı kart doğruydu yoksa.

YSY dedi ki...

Hakem olayı önemli ama bakıyorum etrafımdaki bütün beşiktaşlılarda "şimdiden gs'ye koyarız" havası görüyorum. Çabuk havaya girdik gerek yok bence. Adamlar 6 yemiş olabilirler ama rakibi her zaman ciddiye almak gerekir. Kendimizi çok yukarılarda görmeyelim topu topu 4 hafta oynadık.

Adsız dedi ki...

Ben de çantada keklik görmeyenlerdenim. Bruma'yı ilk defa seyrettim. Top-pas tercihleri pek olumlu değil ancak hızlı ve driplingli. Solda oynarsa Serdar sorun yaşayabilir ve Sivok'un orayı da düşünmesi gerekebilir. Sağda oynarsa Motta dengi olur. Bu sefer de kart riski artabilir ancak bu her daim geçerli bir olay. Hafta sonu kendini göstermek isteyecek orası kesin. Gerçi bu maçı Bilic'in veya ekibinden birinin canlı izlediğine eminim.

Aga çok bariz bir gerçek var ortada.BEşiktaş şu anda Galatasaray'dan çok daha fazla Takım !

Selçuk bu kadar formsuzken ibre BJK'dan yana bence.

Yani bu güvensizlik duygusu bize geçmişten yadigar.

Bi zahmet şu maça da favori çıkalım lan !

Ben Terim'in takimi Besiktas macina cok fazla (yani cidden cok fazla) motive edecegine inaniyorum. Erken bir gol bulursak, ya da ilk yarim saat sonra tempoyu asagi cekersek favori oluruz. Yoksa su halde isimiz zor.

Yarali savasci tehlikelidir.

Adsız dedi ki...

Aslında Selçuk'un durumu bayağı şaşırtıcı. Adamın önüne tek bir defans dikiliyor bakakalıyor resmen, pas verecek adam bulamıyor. Zannımca kısa sakatlıktan sonra böyle oldu. Hep böyle kal diyelim.

Bu maçı alalım o geçmişten gelen sendromu atlatacam :)

YSY dedi ki...

Abi bize havaya girmek yaramıyor. Ne zaman yeneriz desek hep sıkıntı çıktı geçmişte. İnşallah bu takım bu konuda da bizleri yanıltır. Shelbyl'e katılıyorum. Benimde kast ettiğim oydu zaten. Adamlar bizede yenilirse takım için büyük sıkıntı olur o yüzden olabildiğince asılacaklar. Bizde ona göre hazırlanacağız tabi. Bu arada maçı bilic tribünden izlemiş.

her zaman öyle aga can derdinde olanın savaşı daha şiddetli olur.

adamın kişisel husumeti de var biliç'le.

yani kendini kaybetmesi son derece olası.

zaten bizi şanslı kılan da bu olacak.

yeter ki ön alan presi yemeyelim.

Beni korkutan tek şey Escude'nin bireysel hata oranı .

schwadorf dedi ki...

@ james sneijder

Bilic maçtaymış.

http://www.sporxtv.com/futbol/superlig/galatasaray/slaven-bilic-turk-telekom-arenadaSXTVQ48974SXQ

Taraftarın havaya girmesi çok önemli değil. Yeter ki futbolcular şu maçı izleyip rakibi küçümsemesinler. Gerçi Bilic ve Önder Özen'in olduğu yerde böyle birşey olacağına ihtimal vermiyorum.

GS'ın şu an başta Sneijder olmak üzere çok ciddi sıkıntıları var. Geleli yarım sezondan fazla oldu ama hala bu adama saha içinde bir görev bulamadılar bence. Zaman zaman bireysel yeteneğiyle birşeyler yapıyor ama takımdan tamamen kopuk oynuyor. Selçuk, Burak ve Hamit de inanılmaz formsuzlar. (ki en iyi yerli oyuncuları bunlar) Kaleci dahil 5 yabancı oynattıkları savunma hattının hali içler acısı.


Övünç'ün dediği gibi biz daha takım gibi oynuyoruz. Bugünkü şartlar altında maçın %100 favorisi biziz ama Türkiye'de her an herşey olabilir. Hakem çıkar 5. dakikada bir penaltı verir, kırmızı kart gösterir, herşey tersine döner.

Geçen sene olsa illa ki en az bir gol yeriz derdim ama lig başından beri takım savunmamızdaki gelişimi görünce 1-0 veya 2-0 alırız diye düşünüyorum.

YSY dedi ki...

Birde şu açıdan bakmak lazım olaya, adamlar sonuçta 6 yediler ama kalkıpta shakhtar'dan değil real'den yediler. Bugün türk takımlarından hangisi çıksa ortalama 4-5 yer döner real'den. Bizim futbolumuzun hali böyle ama bakalım biz farklı birşeyler yapacağız gibi.

Adsız dedi ki...

@schwadorf

Hoca TV'den de seyredebilirdi ama demek ki işi şansa bırakmamış. Güzel haber.

Sneijder'in sıkıntısı eski ekol Hollanda futbolu oyuncusu olması, aynı Van der Vaart gibi. Takım halinde kendisi ile uyumlu oynayamayan bir ekipte şansı zor. Ajax'tan sonrası için: Nasıl ki Real bir takım oyuncusu için kötü bir tercihse, Inter, daha doğrusu İtalyan futbolu da bireysel olarak sürekli baskı yediğinde sarsılan böyle oyuncular için uygun bir tercih değil. Van der Vaart'dan biraz farklı olarak istediği ortamda istikrarı yakayabilme potansiyeli daha yüksek olduğu için 23 yaşında Real yerine Barça'ya gitseydi veya mesela Almanya'da futboluna devam etseydi durumu farklı olabilirdi. Şimdi bu kariyer çizgisinden sonra kafası karışık bir halde geldiği GS'de başı kesik tavuk gibi dolanıyor. Üstelik yine ortada bir takım oyunu yok. Hollanda milli takımı da geçmişteki geleneksel halinden farklı olarak, aynı takımdan çok oyuncu ile uyum önceliğini çoktan bıraktığı için kendisine fazla yer vermiyor. Kısacası durumu geçici değil yapısal.

GS'de geri dörtlünün hala havada yüzüyor olması bizim için en büyük artı. Yüzüyor derken hem hala netleşmeyen isimler hem de bireysel oyuncu performansları bakımından.

Adsız dedi ki...

http://www.ligtv.com.tr/haber/bilic-gsarayi-ezberliyor

01:24'den sonraki görüntülere bakın. Muhteşem.

William Hurt dedi ki...

Wow what a great blog, i really enjoyed reading this, good luck in your work. Sinelim 360

Yorum Gönder

Ara