.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

26 Eylül 2013 Perşembe

Cezalar belli oldu: 4 maç seyircisiz, Bilic 3 maç yok

Daha Tahkim süreci de olacak bu kararın, o yüzden kesin bir şey yok, fakat an itibariyle görüntü bu.

Normalde seyircisiz oynama cezasına karşıyım -hoş alternatifi olan "kadın ve çocuk seyirciye oynatma" saçmalığına hiç girmeyeyim şimdi- ve kulüplerin ve olayda rolü bulunmayan seyircilerin yerine bireylerin teker teker ciddi şekilde cezalandırılması gerektiğini savunuyorum. Şu noktada kim gözaltına alındı ise serbest bırakıldı ve bir dava süreci olacak mı, olmayacak mı bilmiyoruz. Aynı hata tekrar yapılıyor.

Bu girişi yaptıktan sonra, görüşlerime geçeyim: Beşiktaş Kulübü'nün yapacağı en iyi şey bu olayı arkasında bırakmaktır. Fatih Terim'in istifası ile gündemin çalkalanması çok iyi bir tesadüf oldu, o sinerjiyi kaybetmeyelim. Bu olaydan ceza alacağımız malûm idi, kulübün haklarını da sonuna kadar savunmalıyız, fakat olay bir "kan davası" hâline gelirse bu medya ile baş edemeyiz.

Bu noktada Ahmet Nur Çebi'nin açıklamalarına bakmak lâzım hızlıca: Baştaki "kişilerin eylemleri kulübe ve diğer taraftarlara mâl edilemez, Beşiktaş önlemini almıştır, suç duyurusunda bulunmuştur" vurgusu gayet yerinde. Bunun yanında, "önümüzü kesmeye mi çalışıyorlar?" sorusunun takımın psikolojisine yansımaması çok önemli, o yüzden bunun dile getirilmesi konusunda endişelerim var. Evet, Türkiye'de futbolda konuşmazsan tepene çıkılması olasılığı yüksek, fakat bu kadar erken bu havaya girilmesi de çok optimum değil.

Beşiktaş'ın Rize maçını seyircisiz oynayacak olmasına bardağın dolu tarafından bakmak çok zor değil. Maçın oynanacağı yer ve takımların kimliğinin, mevcut gerilim ve çıldırmışlık hâlinde nasıl bir tepkime yaratacağı meçhuldü, o riski ortadan kaldırmış olduk. Bir de bir seyircisiz oynama cezası kupa maçına denk gelirse, ve Tahkim de cezada indirime giderse, bu epizodu hayırlısıyla arkamızda bırakmış oluruz.

Beşiktaş taraftarı olarak, takımın arkasında durmanın tam sırası şimdi. Sezon başında girdiğimiz havadan çıkmayalım, o bile yeter.

13 Yorum:

Ekrem Ph.D. dedi ki...

cezalar aciklandi fakat macin sonucu hakkinda karar ne oldu belli degil...

turkkant dedi ki...

Eğri oturup doğru konuşalım. Tribünde güvenlikten kulüp sorumluysa -ki kulüp sorumlu-, maç öncesinde bahsedilen tüm o başıbozukluklar yapılmış ve o zamana kadar yönetim uyanmamışsa, olası bir soruna karşı önceden gardını almaya çalışmamışsa, kusura bakmasınlar ciddi bir beceriksizlik söz konusu.

Genelde stattan sorumlu bir yönetici, bir profesyonel filan olur. Bir zamanlar Bülent Deriş'ti. Bu arkadaş, tüm o taraftarlar maç öncesi habire içeri girip girip çıkarken (yüzlerce kişi kale arkasından maratona geçmiş) neredeydi, ne yapıyordu merak ediyorum.

kafsinkaf dedi ki...

daha beter bi ceza bekliyordum kötünün iyisi oldu aslında.8 maç cezanın konuşulduğu ortamda 4 maç fena değil gibi çünkü olanlar ortada.İyi kurtardık gibi.

Godspeed dedi ki...

Biri Bilicin ne diye ceza aldigini aciklarmi?

Birde Meloyla ilgili ne cikti?

planck dedi ki...

raporda biliçin yardımcı hakeme küfrettiğini yazmışlar. bir gün önce çıkan haberde raporda musleraya fuck you dediği ama biliçin shame on you dedim dediği yazılmıştı, o yalan çıktı sanırım.

çebinin açıklamalarının başkanın zaten ifade ettiği bölümler olan kısmı yerindeydi. fakat "zaten başkasının pisliğini temizliyoruz bir de önümüz mü kesilmeye çalışılıyor" şeklindeki sözleri yersiz oldu. uğraştığın adam tff'nin başınd,a ayrıca kendi medyası ve milyon tane okuru varken o koltukta oturan birinin sonunu düşünmeden böyle laf ediyor olması hiç hoş değil. çebinin açıklamalarında böyle bir düşüncesizlik, bir büyük konuşma hep var zaten, belki çok iş yapıyor klüpte ama ben sevemedim bir türlü kendisini.

theotheo dedi ki...

valla bütün yöneticilerde işi biliyo moruk. herkes işi cezaya vurdu. ulan kimse de sormuyo ki. yahu birader ceza falan haksız vs vs de. bu sahaya koyduğun oyun ne birader diye. bi kişi de bunu sormuyo.

bence.

bu cezalar yönetimin kendini eleştirilerden koruyabilmesi için çok iyi bi koruma oldu. bana kalırsa seviniyolardır bile.

sodomy dedi ki...

Ahmet Nur Cebinin açıklamaları utanmalık yüzsüzlük sınırlarında geziyor zaten de sahaya girdiği belirlenenlerin dokuzunun daha önce de benzer vukuatlardan ceza aldıgı ve maça girme yasağı olan adamlar olmasına rağmen çarşı çıkıp ''bunlar beşiktaşlı değil'' diyebiliyor. ne güzel lan kimin beşiktaşlı olduğuna karar veren bi kurum da var

Bence güvenlik şirketi ile yapılan sözleşmeye bakılması şart.Bu sözleşme senelik mi yoksa maç başına mı ve neleri kapsıyor ?

Abi bir kulüp maça kaç güvenlik görevlisi gönderileceğine nasıl bir expertlikle karar verebilir ki ?

Yani maça 75000 kişi geleceği biliniyor fakat sadece iyi ihtimalle 700 kadar güvenlik görevlisi varmış.

Bu kabul edilebilir birşey değil.

Şöyle bir gerçek var Uefa'ya göre bu işin sorumlusu Beşiktaş oluyor :

The home club (or the host association) is responsible for order and security
before, during and after the match. The home club (or the host association)
may be called to account for incidents of any kind and may be disciplined.

Bunu organize etmek kulübün görevi.Yani bir kulüp çalışanının bunları teftiş ediyor olması gerekiyor.

Biz mağduruz diye bir şey ortaya atabilmek için güvenlik şirketinin yükümlülüklerini yerine getirmediğini ispatlarsın ki öyle bir durum olsa sözleşme fesihi değil dava açma hakkımızda ortaya çıkardı . Bu işte bir kusurumuz olduğu çok net.

Dediğine katılıyorum bu işi kurcalamadan önümüze bakmamız gerekiyor.

theotheo dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

@Ovunc

Aynen, bitti gitti demek lazim, takima da o havayi asilamak lazim. 4 mac cezayi opup basima koyarim ben Turkiye sartlarinda. Yonetici koyamaz tabii, konusacak ama su konu gelecek haftaya sarkmamali.

Genel prensip olarak saha kapatmanin sacmaligi ayri bir konu, ama su sartlarda hem stada giris, hem de saha ici guvenlik zaaflari cok bariz. Guvenlik sirketiyle sozlesme feshedildi, kovalayacagimiz sey maddi tazminat ve sahaya giren bireylere dava olmali, kulup olarak siyrildigimizla kalmaliyiz derim.

Godspeed dedi ki...

Bi de 80.000 Besiktasliyi bi yere koymayacaksin onu ogrendik. 20.000 olsun bizim olsun.

YSY dedi ki...

Şuan elimizde fırsat var. Hazır gs puan kaybetmişken rüzgarı bir anda tersine çevirebiliriz.

lamhaltas dedi ki...

güvenlik elemanı sayısı anladığım kadarıyla tamamen beşiktaşın uhdesinde değil. telegol'e güvenlik firmaları derneği başkanı bağlanmıştı.Kendisinin söylediğine göre özel güvenlik elemanı sayısı il spor güvenlik kurulunda belirleniyor ve kulüpten sağlanması isteniyor.Söylemlerden anladığım kadarıyla 1500 kişi talep ediliyor. Kulüp de bunu sağlıyor.


Yorum Gönder

Ara